Groep 8 Carlijn van de Ruit Plan van aanpak thema 5 Kerstballen versieren. Opdrachtgever: Grafisch Lyceum Rotterdam. Groep 8, projectteam:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groep 8 Carlijn van de Ruit Plan van aanpak thema 5 Kerstballen versieren. Opdrachtgever: Grafisch Lyceum Rotterdam. Groep 8, projectteam:"

Transcriptie

1 Groep 8 Carlijn van de Ruit Plan van aanpak thema 5 Kerstballen versieren Opdrachtgever: Grafisch Lyceum Rotterdam Groep 8, projectteam: Roy Roovers 64464@glr.nl Carlijn van de Ruit 68959@glr.nl Joël de Ruit 64415@glr.nl Kelsey Schenk 70074@glr.nl Daimy Schreuder 69275@glr.nl Rotterdam, Grafisch Lyceum, 21 november 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdstuk 1 Achtergronden... 4 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 5

2 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten... 6 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen en randvoorwaarden... 7 Hoofdstuk 5 Producten... 8 Hoofdstuk 6 Kwaliteit... 9 Hoofdstuk 7 Beschrijving van de projectorganisatie Hoofdstuk 8 Planning Hoofdstuk 9 kosten en batenoverzicht Hoofdstuk 10 Risicoanalyse Hoofdstuk 11 Uitleg samen werken Carlijn en Daimy... 15

3 Inleiding Voordat we aan onze opdracht gaan werken moeten we eerst een plan van aanpak maken, dat moet omdat we eerst een planning en de uitgave moeten weten en nog meer. Dat ga je uitzoeken tijdens het maken van je plan van aanpak. In dit plan van aanpak kom je verschillende onderdelen tegen. Onderdelen die gaan over de voorbereiding, wat de opdracht is en inhoud, de taken die er gedaan moeten worden, omschrijving van wie welke taken doet, de kwaliteit van de tussen en eindproducten staan erin, een begroting van de verwachte inkomsten en uitgaven en een risico analyse. Door dit plan goed door te lezen moet het duidelijk zijn voor ieder teamlid wat er gedaan moet worden, wat er door wie gedaan wordt en kunnen zij hier informatie uithalen die zij nodig kunnen hebben.

4 Hoofdstuk 1 Achtergronden Onze opdrachtgever is school, Grafisch Lyceum Rotterdam, en onze leidinggevende is Annemarie Hut. De opdracht voor thema is dat we een product moeten uitkiezen en uitwerken of een eigen product bedenken. We moeten het ook een leuke verpakking geven. Waarom willen klanten ons product? Klanten willen ons product omdat het leuk origineel is, en op een leuke manier is gemaakt. We zorgen ervoor dat ons product leuk word door middel van met verf erop te gooien en glitters en kraaltjes. Zij mogen de kerstbal zelf versieren, waardoor het een leuk persoonlijk iets wordt om te doen. De aanleiding is dat we het als opdracht krijgen van school. Groep 8 is de opdrachtnemer die bestaat uit: Roy Roovers, Carlijn van de Ruit, Joël de ruiter, Kelsey Schenk en Daimy Schreuder. Onze taken zijn het hele project organiseren en in gang brengen. Dat houdt in dat wij planningen maken, promotieplannen maken en deze uitvoeren, vergaderen, notuleren, begrotingen maken, de benodigdheden inkopen en ervoor zorgen dat we deze goed promoten en verkopen. De taken van de leraren zullen zijn: de producten nakijken en feedback geven hierop. Workshops geven zodat wij de producten kunnen maken. Ons begeleiden, hulp bieden en taaltaken en werkprocessen aftekenen. Verder zullen we niet samenwerken met andere afdelingen in de school.

5 Hoofdstuk 2 Projectopdracht De doelstelling van het project is om een voorwerp uit te breiden en het een leuke verpakking geven, het moet uniek zijn, het mag nog niet bestaan, het moet draagbaar zijn en het moet niet te duur zijn maar wel duur genoeg zodat je winst maakt. We verbouwen basic kerstballen naar super leuke gekleurde glitter kerstballen. We kopen alles goedkoop in en verkopen de kerstballen voor 2 euro verkopen en hopen dat we er winst mee maken. We willen ervoor zorgen dat alle kerstbomen niet meer met basic kerstballen versierd worden maar dat die leuk versierd word met allemaal leuke kleurtjes en dat de kerstballen er lekker uitspringen. SMART-methode: Specifiek: Wat wij gaan opstarten is een product genaamd: Jingleballs. Dis zijn kerstballen die de klant zelf mag versieren. Dit doen zij doormiddel van verf, glitters, stikkers en kralen. Op 12 november 2012 is er een pop up shop waar zij dit kunnen doen. Meetbaar: Voor de begroting zie bladzijde 13, hoofdstuk 9. Acceptabel: Kerst komt er bijna aan, en als leuk aansluitend thema hebben we kerst gekozen. Het is dus een product dat in de juiste tijd komt, mensen hebben er behoefte aan. Ze kunnen er kerstbomen mee versieren. Realistisch: het plan is haalbaar, de tijdsplanningen zijn goed. Zolang we ons hieraan houden moet het lukken. Tijdgebonden: we hebben 7 weken de tijd, in week 6 verkopen. Voor die tijd moeten we dus de planningen en andere opdrachten gemaakt hebben en de spullen ingekocht, getest en klaar hebben staan.

6 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten Taakverdeling: v Plan van aanpak Carlijn & Daimy v Presentatie Joël v Strokenplanning Roy v Debriefing Kelsey v Verslag brainstormen Joël v Productvoorstel Joël & Daimy v Samenwerkingscontract Kelsey v Contentmanagement afspraken Kelsey, Daimy & Carlijn v Notulen Kelsey v Gesprekverslagen Kelsey v Logo/huisstijl maken Joël & Roy v Ondernemingsplan Joël, Roy, Daimy &Carlijn v Promotieplan Joël, Roy & Kelsey v Inkopen benodigdheden Allemaal v Kerstballen versieren Allemaal v Opzetten pop-up shop Allemaal v Verkopen kerstballen Allemaal v Verkoop praatje houden Allemaal v Evaluatie/beoordelings gesprekken Allemaal We begonnen met de reader lezen waar Kelsey een debriefing van maakte, daarna gingen we met ze allen brainstormen en kregen we een top 5, uit de top 5 gingen we kiezen degene met de meeste keuzes was kerstballen versieren. Na het brainstormen gingen we een takenverdeling maken, de taakverdeling kan je hier boven zien. Na een tijdje hadden we de pitch die Joël en Daimy gingen presenteren. Na het pitchen kregen we tips en aanmerkingen van onze begeleider waarmee we aan de slag zijn gegaan. Iedereen was bezig met zijn eigen taak. In de komende weken gaan we ons plan uitwerken en ons product verkopen.

7 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen en randvoorwaarden De projectgrens die wij stellen is dat we een redelijk aantal kerstballen inslaan. We moeten rekening houden met onze doelgroep. Ook is het belangrijk dat we weten hoeveel we er ongeveer verkopen. Dus de grens is 30 kerstballen. We beginnen met 20 kerstballen inkopen. Zelf versieren we er maar een paar als voorbeeld, de rest mag men zelf versieren. Er wordt verwacht dat iedereen er elke week beschikbaar is behalve als ze een goede reden hebben. Daimy is er 14 november en Kelsey is er 12 december niet vanwege een acceptabele reden. Het budget is 50,- omdat iedereen 10 inlegt. We zijn met ze vijven en hebben maar 3 computers tot onze beschikbaarheid, dus hebben we afgesproken dat wie een laptop of ipad heeft, deze ook meeneemt zodat iedereen aan de slag kan en door kan werken om zo de deadline te behalen. We hebben 7 weken de tijd, tot 19 december. In week 6 de Pop Up Shop en week 7 beoordelingen. In de eerste 5 weken alle producten maken en nalaten kijken.

8 Hoofdstuk 5 Producten v Plan van aanpak af op: 7 november 2012 v Notulen eerste vergadering af op: 7 november 2012 v Verslag van de brainstorm af op: 7 november 2012 v Pitch gesprek voorbereiden af op: 7 november 2012 v Plan verder uitwerken/aanpassen af op: 7 november 2012 v Strokenplanning (eerste versie) af op: 7 november 2012 v Logo/huisstijl af op: 21 november 2012 v Begroting/financieel af op: 21 november 2012 v Samenwerkingscontract af op: 17 november 2012 v Contentmanagement afspraken af op: 14 november 2012 v Promotieplan af op: 21 november 2012 v Ondernemingsplan af op: 28 november 2012 v Gespreksverslag af op: dag van het gesprek v Benodigdheden inkopen * gedaan voor: 21 november 2012 v Notulen andere datums Moeten af zijn op datum dat de vergadering gehouden is v Strokenplanning aanpassingen Moeten af zijn wanneer er een verandering is * Benodigdheden zijn: kerstballen, verf, kwasten, glitters, kralen, vuilniszakken/karton en lijm

9 Hoofdstuk 6 Kwaliteit In week 3/4 gaan we test kerstballen maken, deze maken we met zijn allen in de buurt van school of in een lokaal. Als we de tests in een lokaal kunnen uitvoeren zullen we vuilniszakken en karton nodig hebben om het lokaal te beschermen. We zullen filmpjes en foto s maken van de tests die we uitvoeren om zo aan onze begeleidende docent de tussenproducten te kunnen laten zien. Het doel van deze tests is dat we ook voor ons zelf kunnen zien of het gaat lukken, of ons uiteindelijke doel haalbaar is. Wat wij dus uiteindelijk willen bereiken is: Een kerstbal, deze met verf bekladden (met verfballonnen en/of kwasten) en eventueel met glitters en kralen verder versieren. Je kunt er een initiaal van jezelf inzetten, doormiddel van een sticker te plakken op de kerstbal en dan de verf aan te brengen. Vervolgens haal je het stickertje eraf en heb je je initiaal staan op de kerstbal. Het geen waar wij op gaan testen is: - Blijft de verf zitten? Laat de verf niet los? - Wanneer halen we het stickertje eraf (wanneer de verf droog is of nog nat)? - Is het een mooi geheel als er glitters en kralen op zitten? - Is het haalbaar en realistisch om het door de klant zelf te laten maken?

10 Hoofdstuk 7 Beschrijving van de projectorganisatie. Naam Klas Student nummer Telefoon nummer Adres Roy M2D Lage Roovers Bremberg 12 Carlijn van de Ruit Joël de Ruiter Kelsey Schenk Daimy Schreuder M2A Willempijper laan 13 M2A G v. Heemskerk straat 6 Functie Strokenplanning Samenwerkingscontract Notulen Ondernemingsplan Promotieplan Plan van aanpak Contentmanagement Invaller - documentatie Notulen Ondernemingsplan Presentatie Pitch Verslag brainstorm Logo maken Notulen Ondernemingsplan Promotieplan M2B Steurwater 13 Debriefing Samenwerkingscontract Contentmanagement Notulen Gespreksverslagen Promotieplan M2C Borneostraat 6 Plan van aanpak Pitch Contentmanagement Invaller projectleider Financieel Notulen Ondernemingsplan

11 Elke week beginnen we met een vergadering. Deze wordt elke keer door een ander genotuleerd. De gene die de notulen maakt, maakt dan automatisch ook een agenda en uitnodiging. Deze wordt naar iedereen verstuurd. Zo kan iedereen zich voorbereiden op de vergadering voor de volgende keer. Aan het einde van elke dag maakt iedereen een tijdregistratie. Deze wordt door iedereen zelf gemaakt en geüpload in mijnprojectgroep.nl. Carlijn en Daimy maken een schema voor de tijdregistratie. Deze wordt in gezet. Elke week wordt er in een nieuw document gewerkt. Als we onderling contact moeten houden sturen we elkaar een . Als je direct antwoord nodig hebt, en het is een geschikt tijdstip, dan kunnen we elkaar bellen en/of sms en. Wat dus belangrijk is, is dat iedereen minimaal 1 keer per dag zijn checkt, aan het einde van de dag. Ook als je niet kunt komen naar Thema moeten we elkaar op tijd op de hoogte stellen. Via mail of de telefoon. Het archief is dus Iedereen moet hierin zijn/haar documenten zetten, ook al is het nog niet af. Zo hebben we ten alle tijden toegang tot deze producten. Het is vrij logisch wat er geüpload moet worden. Gewoon alles waaraan je werkt.

12 Hoofdstuk 8 Planning

13 Hoofdstuk 9 kosten en batenoverzicht

14 Hoofdstuk 10 Risicoanalyse Wat kan er allemaal fout gaan tijdens de verkoop, maar ook tijdens de voorbereiding? Interne risico s v Groepsleden die er geen zin meer in hebben, niet gemotiveerd zijn v Dat er groepsleden afwezig zijn v Groepsleden die hun documenten niet op mijnprojectgroep hebben gezet v Dat de bestanden niet opgeslagen zijn v Door de onervarenheid van ons kan de verkoop niet goed verlopen, we kunnen verlies maken v Het kan zijn dat er ruzie ontstaat in de groep v De kans is ook dat er iemand gaat dwars liggen en het werk ophoud Externe risico s v Dat een onderdeel niet op tijd af is, waardoor we vertraging op lopen met een ander onderdeel v Dat de juiste benodigdheden er niet zijn in de winkels v Dat benodigdheden kwijt raken die we nodig hebben voor de kerstballen v Dat de spullen kapot gaan, of de kerstballen kapot gaan v Dat onze pop-up shop niet goed opvalt v Dat mensen niet geïnteresseerd zijn in onze producten v Dat we verlies lijden, doordat we niet genoeg verkocht hebben

15 Hoofdstuk 11 Uitleg samen werken Carlijn en Daimy In het begin hadden we nog niet veel taken te verdelen waardoor Daimy en Carlijn deze taak samen hebben gemaakt. Voortaan zullen we niet meer samen aan een taak werken. We wisten niet dat we het werkproces/ taaltaak niet konden laten aftekenen. En tijdens de workshop in week 4 kregen we te horen dat als je een beschrijving of uitleg maakt van waarom je het samen hebt gedaan dat er dan kans is dat die alsnog word afgetekend als werkproces/ taaltaak.

16 STARR reflectie Carlijn van de Ruit, M2A1 Werkproces 2.1 Situatie Wat speelde er Samen met Daimy van mijn groepje hebben we een plan van aanpak gemaakt voor ons product. In het plan van aanpak komt te staan wat voor product het is en hoe we alles willen aanpakken. Daimy en ik maakte een verdeling wie welke hoofdstuk ging doen. Later kwamen we erachter dat maar 1 iemand het plan van aanpak mocht maken, maar dat was voor ons te laat we hadden het plan van aanpak al af maar we hadden geluk dat we plan van aanpak beide als taal taak en werkproces mochten gebruiken. Taak Wat waren mijn taken Ik heb een aantal hoofdstukken gemaakt van het plan de van aanpak. Die had ik verdeeld met Daimy, heb Daimy ook geholpen met sommige hoofdstukken die ze niet begreep. Er werd van mij verwacht dat ik mijn hoofdstukken op tijd af had samen met Daimy de eerste dag zodat we hem konden inleveren en feedback konden krijgen en we het plan van aanpak in week 2 konden verbeteren. Onze taak was om ervoor te zorgen dat we een duidelijk plan hadden waar we met ons groepje aan konden houden en dat was gelukt alles stond er duidelijk in en iedereen had er wat aan. Actie Wat heb ik concreet gezegd of gedaan Ik heb het plan van aanpak bij Jeffrey ingeleverd die ging het nakijken en gaf het de volgende week terug. Ben er ook mee naar Hut geweest. Die zei dat ik het op mijnprojectgroep.nl moest zetten waardoor zij het na kon kijken. Ze gaven ons beide tips hoe we het moesten aanpakken. Resultaat Wat gebeurde daarna Na het nakijken van Jeffrey en Hut kregen we feedback, Daimy en ik gingen het verbeteren we waren een paar dingen vergeten en hadden een paar spel foutjes. Nadat we dat verbeterd hadden hebben we de goede versie op mijnprojectgroep.nl gezet en was die goedgekeurd.

17 Reflectie Hoe vond je dat je het gedaan hebt Ik vond dat ik het aardig goed gedaan had met daimy we hadden het op tijd af volgens de planning, we hadden niet veel fouten en we hebben er al een taal taak mee gehaald. Ben dus aardig tevreden met mijn plan van aanpak. Wat wel beter had gekund was de communicatie met mevrouw Hut waardoor wij wisten dat maar 1 iemand het plan van aanpak mocht maken en dat we niet met zijn tweeën eraan mochten zitten. Dus voor de volgende keer heb ik mee communicatie nodig met mijn begeleider.

Groep 8 Carlijn van de Ruit Plan van aanpak thema 5 Kerstballen versieren. Opdrachtgever: Grafisch Lyceum Rotterdam. Groep 8, projectteam:

Groep 8 Carlijn van de Ruit Plan van aanpak thema 5 Kerstballen versieren. Opdrachtgever: Grafisch Lyceum Rotterdam. Groep 8, projectteam: Groep 8 Carlijn van de Ruit Plan van aanpak thema 5 Kerstballen versieren Opdrachtgever: Grafisch Lyceum Rotterdam Groep 8, projectteam: Roy Roovers 64464@glr.nl Carlijn van de Ruit 68959@glr.nl Joël de

Nadere informatie

Plan van aanpak. Roy Roovers Carlijn van de Ruit Joël de Ruit Kelsey Schenk Daimy Schreuder 69275

Plan van aanpak. Roy Roovers Carlijn van de Ruit Joël de Ruit Kelsey Schenk Daimy Schreuder 69275 Plan van aanpak Roy Roovers 64464 Carlijn van de Ruit 68959 Joël de Ruit 64415 Kelsey Schenk 70074 Daimy Schreuder 69275 Inhoudsopgave Wat bladzijde Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Hoofdstuk 1 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK VERSIE 1 STUDMUTS 2.0 GROEP 21

PLAN VAN AANPAK VERSIE 1 STUDMUTS 2.0 GROEP 21 PLAN VAN AANPAK VERSIE 1 STUDMUTS 2.0 GROEP 21 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden... 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 4 Hoofdstuk 3 projectactiviteiten... 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen... 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Plan van Aanpak ALPE D HUZES. Natalia Lech, Cheyenne Ferreira, Noa Suiker, Yassira Benmoussa, Josie Mac Gillavry MADE BY: NATALIA LECH

Plan van Aanpak ALPE D HUZES. Natalia Lech, Cheyenne Ferreira, Noa Suiker, Yassira Benmoussa, Josie Mac Gillavry MADE BY: NATALIA LECH Plan van Aanpak ALPE D HUZES. Natalia Lech, Cheyenne Ferreira, Noa Suiker, Yassira Benmoussa, Josie Mac Gillavry MADE BY: NATALIA LECH Inhoudsopgave. 1. Achtergronden.... 2 2. Projectopdracht.... 3 3.

Nadere informatie

Plan van aanpak. Studenten Mediamanagement. Groep 9

Plan van aanpak. Studenten Mediamanagement. Groep 9 Plan van aanpak Studenten Mediamanagement Groep 9 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergrond 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen en randvoorwaarden 6

Nadere informatie

Plan van aanpak. Videoproductie Thema7. Ferdy de Jong 66342

Plan van aanpak. Videoproductie Thema7. Ferdy de Jong 66342 Plan van aanpak Videoproductie Thema7 66342 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden..3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht.4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen 6 Hoofdstuk 5 Producten..7

Nadere informatie

GLR. For War Child. Plan van Aanpak. Milou van der Zwaan

GLR. For War Child. Plan van Aanpak. Milou van der Zwaan 2014 GLR Milou van der Zwaan 2 Inleiding De opdracht van deze periode is dat we geld moeten ophalen voor een goed doel. We moeten via een website er een doneerpagina van maken waar mensen hun donatie kunnen

Nadere informatie

Plan van Aanpak THMM7

Plan van Aanpak THMM7 Plan van Aanpak THMM7 0 1. Achtergronden Ons team bestaat uit vijf teamleden. Kimberley Wenas, Elyse Mulder, Hale Demirayak, Damla Agca en Kelsey Huis in t Veld. Wij zijn groep 18. Wij werken 1 dag in

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Filmfestival. Groep 20 Yousif- Yana - Darren - Roxanne - Jordi

Plan van Aanpak. Filmfestival. Groep 20 Yousif- Yana - Darren - Roxanne - Jordi Plan van Aanpak Filmfestival Groep 20 Yousif Yana Darren Roxanne Jordi 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden... 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten... 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen...

Nadere informatie

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Projectleider: Opdrachtgever: Plan van aanpak Schoolkrant Mediacollege Mei 2015 - Versie 1 Noortje Jansen Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Mediacollege Amsterdam +31208509500 info@ma-web.nl

Nadere informatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie 7 september 2010 Versie 1 Opdrachtgever: School: Instituut: Opleiding: Vak: Will Goderie Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding

Nadere informatie

Core Powertools - Koeling

Core Powertools - Koeling Core Powertools - Koeling Project WH3.1 Productontwikkeling MODULE (VAKCODE): BEROEPSPRODUCT: THCP Plan van Aanpak PERIODE: WH3.1 Productontwikkeling PROJECTLEDEN: Manuel Görlitz(12091715), Steven Leo(11113529),

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Studentnummer: - Mario Dujic 0810258. - Rajen Gadjradj 0811931. - Meric Dagli 0795533. - Geffrey Barendregt 0813328

PLAN VAN AANPAK. Studentnummer: - Mario Dujic 0810258. - Rajen Gadjradj 0811931. - Meric Dagli 0795533. - Geffrey Barendregt 0813328 PLAN VAN AANPAK Naam: Studentnummer: - Mario Dujic 0810258 - Rajen Gadjradj 0811931 - Meric Dagli 0795533 - Geffrey Barendregt 0813328 1 Inhoudsopgave 1 ) Achtergronden blz. 3 2 ) Project opdracht blz.

Nadere informatie

Plan van aanpak. Wij zetten de puntjes op de i. Opdrachtgever: Rolf den Otter

Plan van aanpak. Wij zetten de puntjes op de i. Opdrachtgever: Rolf den Otter Wij zetten de puntjes op de i Plan van aanpak Opdrachtgever: Rolf den Otter Denise van der Burg Rozemarijn Thys Enneke Flinterman Nina Annaert Thien Bui Project Vloeken in de kerk Ontwerp schetsen Logo

Nadere informatie

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad!

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad! Team 5 CMD1G Robert Stomp 0852978 r.stomp@live.nl Samentha van der Weiden 0851440 sammetje155@hotmail.com Stefan Roest 0804235 stefan@roest-computers.nl Michelle van Seters 0844096 mvseters88@gmail.com

Nadere informatie

Plan van aanpak Turbulence

Plan van aanpak Turbulence Pagina 1 Plan van aanpak Turbulence Stijn Melger MM1B Mediamanager i.o April 2015 Pagina 2 Inhoudsopgaven 1 Achtergronden..3 2 Projectresultaat.4 3 Projectactiviteiten.6 4 Projectgrenzen..7 5 Kwaliteit...9

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B. Evaluatieverslag

Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B. Evaluatieverslag Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B Evaluatieverslag Whitney Cheung Evaluatieverslag Uitgeverij Media College Amsterdam 2011 2 Inhoud Inleiding... 4 Onderzoekfase... 5 Creatiefase... 6 Realisatiefase... 7

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d PLAN VAN AANPAK Project conceptipedia animatie Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Het project...3 1.1 Achtergronden...3 1.2 Conceptbeschrijving...3 1.3 Opdrachtomschrijving...3

Nadere informatie

Plan van aanpak. Promotie, premiums en trendwatching. Annika Woud - MM2a - 11 mei Voor Carla Kastelein - Management

Plan van aanpak. Promotie, premiums en trendwatching. Annika Woud - MM2a - 11 mei Voor Carla Kastelein - Management Plan van aanpak Promotie, premiums en trendwatching Annika Woud - MM2a - 11 mei 2015 Voor Carla Kastelein - Management 1 Inhoudsopgave Inleiding In mijn project ga ik mij verdiepen in de promotie, premiums

Nadere informatie

Plan van aanpak. Pers ontbijt Jill Kranenburg

Plan van aanpak. Pers ontbijt Jill Kranenburg Plan van aanpak Pers ontbijt Jill Kranenburg 1 1 Plan van aanpak 1.1 Achtergronden 3 1.2 Projectopdracht 3 1.2.1 Debriefing 4 1.3 Project activiteiten 5 1.4 Projectgrenzen 6 1.5 Producten 6 1.6 Kwaliteit

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Diepgang achter het 3D ontwerp. Opdrachtnemers: Erik Driessen en Stef Tijhaar. Klas: EKT1c Opdrachtgever: Harry Sanderink

PLAN VAN AANPAK. Diepgang achter het 3D ontwerp. Opdrachtnemers: Erik Driessen en Stef Tijhaar. Klas: EKT1c Opdrachtgever: Harry Sanderink PLAN VAN AANPAK Diepgang achter het 3D ontwerp Opdrachtnemers: Erik Driessen en Stef Tijhaar. Klas: EKT1c Opdrachtgever: Harry Sanderink Inhoudsopgave 1. Achtergronden blz. 3 2. Projectresultaten blz.

Nadere informatie

Plan van aanpak. (Naam nog onbekend)

Plan van aanpak. (Naam nog onbekend) Plan van aanpak (Naam nog onbekend) Jenel Gyasi Mediacollege Amsterdam Vrijdag 22 mei 2015 Inhoudsopgave Inhoud van het plan van aanpak Inhoudsopgave Achtergronden Projectopdracht Projectactiviteiten Projectgrenzen

Nadere informatie

Content managementplan

Content managementplan Content managementplan Inleiding Wij zijn groep 20. Alle producten die wij maken slaan wij op op een gezamenlijke opslagruimte, dat is basecamp. Op deze site maken we allemaal een account aan zodat iedereen

Nadere informatie

Samenwerkingscontract

Samenwerkingscontract Samenwerkingscontract Groep 22 Lars Kramer Handtekening :. Darrian Brammerloo Mark Kampers Wesley Kreuger Femke de Bruijn Diana Neven Handtekening Begeleider:. Hierbij accepteert u de overeenkomsten en

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Mijn lens en ik. 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager

PLAN VAN AANPAK. Mijn lens en ik. 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager PLAN VAN AANPAK Mijn lens en ik 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager MIJN LENS EN IK MIJN LENS EN IK 2 IHOUDSOPGAVE Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7,8,9 Pagina 10 Pagina 11,12,13

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK LP (HOES) ONTWERPEN DATUM: MEI 2015 CHEF`SPECIALS EERSTE VINYL PLAAT

PLAN VAN AANPAK LP (HOES) ONTWERPEN DATUM: MEI 2015 CHEF`SPECIALS EERSTE VINYL PLAAT PLAN VAN AANPAK LP (HOES) ONTWERPEN OPDRACHTGEVER: MEDIA COLLEGE DATUM: MEI 2015 CHEF`SPECIALS EERSTE VINYL PLAAT INHOUDSOPGAVE Achtergronden Pagina 3 Projectopdracht Pagina 4 Projectactiviteit Pagina

Nadere informatie

Achtergronden Opdrachtgever: Opdrachtnemer: De organisatie: Aanleiding tot het project: Stakeholders: Inhoud van het Plan van Aanpak

Achtergronden Opdrachtgever: Opdrachtnemer: De organisatie: Aanleiding tot het project: Stakeholders: Inhoud van het Plan van Aanpak Inhoud Achtergronden... 2 Projectresultaat... 3 Projectactiviteit... 4 Projectgrenzen... 5 Tussenresultaat... 6 Milestones:... 6 Kwaliteiten... 7 Projectorganisatie... 8 Archivering... 8 Planning... 9

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem Plan van aanpak Project: Portfolio Website Bedrijf: InHolland Haarlem Plaats, datum: Haarlem, 18-09-2013 Opgesteld door: Gerardus Vermeulen (536512), 536512@inholland.nl Plan van Aanpak project Portfolio

Nadere informatie

Projectvoorstel. Robin Santos

Projectvoorstel. Robin Santos Projectvoorstel Robin Santos Inhoudsopgaven Inleiding Doel van het project Taken en personeel Haalbaarheid van het project Activiteitenlijst Begroting Inleiding Ik wil graag het nieuwe project Design&Co

Nadere informatie

Installatietechniek. Beroepsproduct: Groep: Periode: Blok H1.2. Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00. Projectleden: Ingeleverd door:

Installatietechniek. Beroepsproduct: Groep: Periode: Blok H1.2. Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00. Projectleden: Ingeleverd door: Installatietechniek TISD WH1.2 Plan Van Aanpak Beroepsproduct: Groep: Plan Van Aanpak WH11B2 Periode: Blok H1.2 Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00 Projectleden: Ingeleverd door: Tutor: Luuk

Nadere informatie

Plan van Aanpak video productie

Plan van Aanpak video productie Fall 16 Plan van Aanpak video productie [Type the company address] Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden... 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten... 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen

Nadere informatie

Plan van aanpak !!!! Het opstarten van een promotie bureau gespecialiseerd in online promotie voor events in clubs.

Plan van aanpak !!!! Het opstarten van een promotie bureau gespecialiseerd in online promotie voor events in clubs. Plan van aanpak Het opstarten van een promotie bureau gespecialiseerd in online promotie voor events in clubs. Opgever: No Name Promotions : Datum: Mei 2015 1 1. Achtergronden Pagina 3 2. Projectresultaat

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B. Shop Till You Drop

Plan van Aanpak. Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B. Shop Till You Drop Plan van Aanpak Esmay Smidt en Daphne de Jager MM2B Shop Till You Drop 1 Project Shop Till You Drop Webshop flyheroes.nl Shop Till You Drop 2 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5

Nadere informatie

Plan van aanpak - Webshop Kim Krijt & Nadine Oosterman MM2A

Plan van aanpak - Webshop Kim Krijt & Nadine Oosterman MM2A Plan van aanpak - Webshop Kim Krijt & Nadine Oosterman MM2A 1 Inhoudsopgave Concept Blz 3 Achtergrond Blz 4 Projectactiviteiten Blz 5 Projectgrenzen Blz 6 Kwaliteit Blz 7 Kosten Blz 8 Risico s Blz 9 Bijlagen

Nadere informatie

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Inhoud Achtergronden 3 Project opdracht 4 Project activiteiten 5-6 Project grenzen 7 Kwaliteit 8-9 Projectorganisatie 10-11 Planning 12 Begroting 13-14-15-16 Risico's

Nadere informatie

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop Plan van aanpak 2006 Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels GameShop 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave blz. 2. Achtergronden 3. Projectopdracht 4. Projectactiviteiten 5. Projectgrenzen en Randvoorwaarden

Nadere informatie

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015 PVA Housewarming Podium de Koog Mei 2015 Naam: Nicky Roos Klas: MM2C Jaar: 2014/2015 Inhoudsopgave ACHTERGRONDEN... 3 PROJECTOPDRACHT... 3 PROJECTNAAM... 3 OPDRACHTGEVER... 3 OPDRACHTNEMER... 4 FORMULERING

Nadere informatie

Definitiefase fase 2

Definitiefase fase 2 Definitiefase fase 2 Nu dat jullie als projectteam de startnotitie af hebben, kunnen jullie beginnen met de volgende fase: jullie gaan de startnotitie uitbreiden tot een projectplan en jullie gaan de rollen

Nadere informatie

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1

Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759. 24 september 2013 Versie 1 Editorial Media Design Guido Hildebrand - 1582968 Talisa van Dreven - 1582766 Alexander Ringnalda - 1547759 24 september 2013 Versie 1 Aanleiding en probleemomschrijving: Het project wordt uitgevoerd omdat

Nadere informatie

Plan van Aanpak Connecting Vibes

Plan van Aanpak Connecting Vibes Plan van Aanpak Connecting Vibes Gemaakt door: Renee van IJperen Ferinio Asandikromo Jasper Lammens Jurgen Schouten Ibrahim Kondu Hogeschool Rotterdam MED1F 1 Inhoudsopgave Achtergronden blz. 3 Projectopdracht

Nadere informatie

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen 15 Professional Skills, Opdracht samenwerken Teake Kastelein, 348344 Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen Behoeftes _ Ambities Mijn ambitieniveau ligt dit jaar erg hoog. Omdat ik geen

Nadere informatie

Tijdens dit blok richten wij ons op een van de volgende ontwerpdisciplines: Grafisch Ontwerp Product Ontwerp (ook wel Industrieel Ontwerp)

Tijdens dit blok richten wij ons op een van de volgende ontwerpdisciplines: Grafisch Ontwerp Product Ontwerp (ook wel Industrieel Ontwerp) Inleiding Ontwerpen komt in veel verschillende disciplines terug; bijvoorbeeld in mode, grafisch, product en meubel. Wat ontwerpers in elk vakgebied gemeen hebben is dat zij allemaal een kritische blik

Nadere informatie

sietzevergeer@gmail.com pascalrops@planet.nl f.verloop@gmail.com Namens de opdrachtgever (gemeente Rotterdam) is er het verzoek gekomen het al bruisende uitgaansleven van de haven stad nog wat verder uit

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Project: Portfolio Online 18-9-2013. Jeremy de Jager INHOLLAND

Plan van Aanpak. Project: Portfolio Online 18-9-2013. Jeremy de Jager INHOLLAND 18-9-2013 Plan van Aanpak Project: Portfolio Online Jeremy de Jager INHOLLAND Pagina 1 Hoofdstukken 1. Achtergronden - Projectnaam - Opdrachtgever - Opdrachtnemer - Beschrijving organisatie - Geschiedenis

Nadere informatie

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A Plan van Aanpak TI1A 1 Inhoudsopgave Achtergronden... 3 Projectopdracht... 4 Projectactiviteit... 5 Projectgrenzen... 6 Tussenresultaten... 7 Kwaliteit... 8 Projectorganisatie... 9 Planning... 10 Kosten

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : Project DropCo. Bedrijf : DropCo

Plan van aanpak. Project : Project DropCo. Bedrijf : DropCo Plan van aanpak Project : Project DropCo Bedrijf : DropCo Plaats, datum: 16 Januari 2013, Oostburg Opgesteld door: Projectgroep X [Bjornvansteenberghe] [0030610] [30610@scalda.nl] [Dave Krijnen] [0030659]

Nadere informatie

Naam:. Namen groepsleden:... Begeleider:

Naam:. Namen groepsleden:... Begeleider: Naam:. Klas: Namen groepsleden:........ Begeleider: 1 Inleiding In deze projectweek ga je onderzoek doen. Dit onderzoek is ter voorbereiding op het sectorwerkstuk in de vierde klas. Dit boekje is jouw

Nadere informatie

Project. 3D-Fraggel. Plan van aanpak. Door: IH1T08 1/1

Project. 3D-Fraggel. Plan van aanpak. Door: IH1T08 1/1 Project 3D-Fraggel Plan van aanpak Door: 1/1 Project 3D-Fraggel Plan van aanpak Datum: 07-05-2001 Plaats: Enschede Opdrachtgever: Saxion Hogeschool Enschede Instituut ICT Afdeling Hogere Informatica Contactpersoon

Nadere informatie

SAMENWERKINGSCONTRACT. Contract opsteller: Meike van Engelen, Contactpersoon

SAMENWERKINGSCONTRACT. Contract opsteller: Meike van Engelen, Contactpersoon SAMENWERKINGSCONTRACT Contract opsteller: Meike van Engelen, Contactpersoon Table of Contents Samenwerking contract... 3 Rolverdeling van dit project, Contactgegevens, werkprocessen... 3 Werkprocessen...

Nadere informatie

Plan van aanpak Portfolio

Plan van aanpak Portfolio Plan van aanpak Portfolio 1 Plan van aanpak Project Portfolio Persoonlijke website Opdrachtgever: Potentiële toekomstige werkgevers Datum: Auteur(s): Projectleden: 02/09/2013 Anthony Timmers Anthony Timmers

Nadere informatie

project: Organiseren van een multicultureel event

project: Organiseren van een multicultureel event project: Organiseren van een multicultureel event Colofon Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel Postbus 1056 7940 KB Meppel Tel.: 0522-235235 Fax: 0522-235222 E-mail: info@edu-actief.nl Internet: www.edu-actief.nl

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK! WEBSHOP!

PLAN VAN AANPAK! WEBSHOP! PLAN VAN AANPAK WEBSHOP LIS REEN KIM LOKHORST CARLA KASTELIJN MM2A - Achtergrond - Project resultaat - Project activiteiten - Project grenzen - Tussenkwaliteiten - Kwaliteit - Project organisatie - Planning

Nadere informatie

Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012

Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012 Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012 Inhoudsopgave 1 Projectopdracht..3 2 Deliverables 4 3 Projectgrenzen/activiteiten

Nadere informatie

LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4

LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4 LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4 Tijdens elke BPV periode werk je aan 5 leerdoelen. 3 leerdoelen kies je uit een lijst met bestaande doelen die in het onderstaande kwalificatiedossier van Mediavormgever staan.

Nadere informatie

Inleiding. Deze workshop is onderverdeeld in 2 gedeeltes.

Inleiding. Deze workshop is onderverdeeld in 2 gedeeltes. Inleiding. Deze workshop is onderverdeeld in 2 gedeeltes. 1) Waar moet een onderzoek aan voldoen. Let op: In jou project moet je vanaf nu hier aan voldoen. 2) Een voorbeeld van de instructies die binnen

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK PROJECT WEBSHOP VOOR NATIONAAL BUREAU DE ZONNEBLOEM & GEMEENTE AMSTERDAM VERSIE 1 3-12-2012. Patrick Haring IV2A

PLAN VAN AANPAK PROJECT WEBSHOP VOOR NATIONAAL BUREAU DE ZONNEBLOEM & GEMEENTE AMSTERDAM VERSIE 1 3-12-2012. Patrick Haring IV2A PLAN VAN AANPAK PROJECT WEBSHOP VOOR NATIONAAL BUREAU DE ZONNEBLOEM & GEMEENTE AMSTERDAM VERSIE 1 3-12-2012 IV2A Inhoudsopgave Achtergronden... 3 Projectopdracht... 4 Projectactiviteiten... 5 Projectgrenzen

Nadere informatie

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit Projectgroepleden: Laurens Ruiter: laurens.ruiter@gmail.nl Dévit Schimmel:

Nadere informatie

Persoonlijk Actieplan (PAP)

Persoonlijk Actieplan (PAP) B 1.4 Persoonlijk Actieplan (PAP) Stagiair(e) Opleiding Bedrijf Praktijkopleider Stagedocent Nick Albregtse Interactief Vormgeven (IV) Kees Internetbureau Michiel Snijder Jan Verduijn Datum 26 09 2013

Nadere informatie

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten Pop- formulier Naam Geboortedatum Studentnummer Vorige/laatste opleiding Ben je uit- of thuiswonend Heb je een eigen werkruimte Wat is je reistijd (van deur tot deur) Persoonlijke gegevens Soumaya Slilem

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10.

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Inhoudsopgave Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Planning 12. Kosten en baten 14. Risico s 15. 2 Achtergrond

Nadere informatie

Project: DevThis! Bedrijf: Discodevelopment

Project: DevThis! Bedrijf: Discodevelopment Plan van aanpak Project: DevThis! Bedrijf: Plaats, datum: Rotterdam, 19 september 2009 Opgesteld door: Projectgroep Stephen Steven 0781359 Marvin 0790920 Sandra 0773300 Shanaka 0760515 Dairo 0763673 Plan

Nadere informatie

PLANVANAANPAK Project: Connecting Vibes

PLANVANAANPAK Project: Connecting Vibes PLANVANAANPAK Project: Connecting Vibes Groep: Hipdesign Voorbereid door: Ivan Rodriguez (opsekee@gmail.com) Sietze Vergeer (sietzevergeer@gmail.com) Pascol Rops (pascalrops@planet.nl) Floris Verloop (f.verloop@gmail.com)

Nadere informatie

6. Meubelstuk ontwerpen en maken

6. Meubelstuk ontwerpen en maken 6. Meubelstuk ontwerpen en maken Ontwerpen lijkt misschien makkelijker dan het is. Je hebt een idee, maakt daar een tekening van en je kunt het voorwerp of werkstuk maken. Makkelijk, of toch niet? Ontwerpers

Nadere informatie

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla 27-11-2014 NETIDENTITY PLAN VAN AANPAK Priscilla Inhoud Debriefing... 2 Projectresultaat... 5 Projectactiviteiten... 6 Projectgrenzen... 8 Kwaliteit... 9 Projectorganisatie...10 Planning...11 Kosten...12

Nadere informatie

Plan van aanpak. Kigo project: CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap

Plan van aanpak. Kigo project: CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap Plan van aanpak. Kigo project: CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap Project : CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap: Casco benadering gemeente Dinkelland Opdrachtgever: Gemeente Dinkelland

Nadere informatie

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Marketingproject periode 2 projectgroep E5 Liza Klok Ayla Teunissen Nicole Tjan Sam de Vuijst Vincent van der Zandt Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao GO! Complimenten Marketingproject periode 2 projectgroep E5 Liza Klok Ayla Teunissen Nicole Tjan Sam de Vuijst Vincent van der Zandt

Nadere informatie

Plan van aanpak. Integrale opdracht blok 2.4. De Haagse Hogeschool

Plan van aanpak. Integrale opdracht blok 2.4. De Haagse Hogeschool De Haagse Hogeschool Plan van aanpak Integrale opdracht blok 2.4 Het opzetten en uitvoeren van een voorlichtingsactiviteit ter preventie van overgewicht. Docent: H. Feenstra Studenten Nathalie Kombolitis

Nadere informatie

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

Project voorstel! Het opstarten van een eigen promotie bureau.!! Kim Lokhorst! MM2A!

Project voorstel! Het opstarten van een eigen promotie bureau.!! Kim Lokhorst! MM2A! Project voorstel Het opstarten van een eigen promotie bureau. Kim Lokhorst MM2A Inhoud 1. Introductie / Motivatie / Concept 2. Smart geformuleerd 3. Project voorstel formulier Introductie / Motivatie /

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel.

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel. R O T T E R D A M P A R T K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES Rotterdam, 12-09-2011 Ashley Bick Yvo van Oosterum Lydia van Driel Rob Weerman Melangelo Prince Rotterdam Party Crew projectgroep

Nadere informatie

Stirlingmotor project

Stirlingmotor project Stirlingmotor project Plan Van Aanpak Beroepsproduct: Groep: Plan Van Aanpak WH11B2 Periode: H1.1 Ingeleverd op: Vrijdag 2 september 2011 om 12:00 uur Projectleden: Ingeleverd door: Tutor: Luuk de Jong(10071482),

Nadere informatie

Voorbereidingsfase fase 4

Voorbereidingsfase fase 4 Voorbereidingsfase fase 4 Tijdens deze fase beginnen jullie met het uitvoeren van jullie project. Jullie gaan van denken naar doen. Jullie hebben besproken wat jullie wilden, een ontwerp gemaakt en nu

Nadere informatie

Marktonderzoek en trends. Enquête Door: Christy Jansen. Enquête STUDMUTS. Door: Ferdy de Jong

Marktonderzoek en trends. Enquête Door: Christy Jansen. Enquête STUDMUTS. Door: Ferdy de Jong Marketingplan Marktonderzoek en trends... 2 Doelgroep... 4 Bedrijfsformule/ winkelformule... 5 Product... 5 Presentatie... 7 Plaats... 8 Personeel... 9 Prijs... 10 Promotieplan... 11 Concurrentieanalyse...

Nadere informatie

Plan van aanpak. Media product. Kasumi van Eijk Klas: MM3B. Docent: Peter Mulder Opdracht: Plan van aanpak

Plan van aanpak. Media product. Kasumi van Eijk Klas: MM3B. Docent: Peter Mulder Opdracht: Plan van aanpak Plan van aanpak Media product Kasumi van Eijk 16053 Klas: MM3B Docent: Peter Mulder Opdracht: Plan van aanpak December 2015 Inhoud 1. Achtergronden 3 2. Projectopdracht 4 3. Projectactiviteiten 5 4. Projectgrenzen

Nadere informatie

Plan van Aanpak Film Vakcollege mens en Dienstverlenen

Plan van Aanpak Film Vakcollege mens en Dienstverlenen Plan van Aanpak Film Vakcollege mens en Dienstverlenen Anouk ten Boom en Amy- Rose Clark Inhoudsopgave Achtergronden... 2 Projectresultaat... 3 Projectactiviteiten... 4 projectgrenzen... 5 Tussenresultaten...

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel Instituut Broers Plan van Aanpak Zubin Mathoera & Tomas Berends Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel 00-00-0000 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van

Nadere informatie

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving?

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving? OPZET DRAAIBOEK: Alle onderdelen waaraan gedacht kan worden nog eens op een rijtje gezet. Te gebruiken voor alle evenementen en activiteiten binnen de opleiding. 1: Voorkant - flyer evenement Dag + datum

Nadere informatie

Voorbereidingsfase fase 4

Voorbereidingsfase fase 4 Voorbereidingsfase fase 4 Tijdens deze fase beginnen jullie met het uitvoeren van jullie project. Jullie gaan van denken naar doen. Jullie hebben besproken wat jullie wilden, een ontwerp gemaakt en nu

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST T E A M S E C O N D L I F E V E H I C L E

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST T E A M S E C O N D L I F E V E H I C L E Hogeschool Rotterdam Studierichting Autotechniek Second Life Vehicle SAMENWERKINGSOVEREENKOMST T E A M S E C O N D L I F E V E H I C L E Studenten: Adeel Din (0868474) Jacco Hak (0847289) Tom Nispen tot

Nadere informatie

Plan van Aanpak SNES BANK 4/28/2015. 0866809 - Nina Donia 0902465 - Thijs de Ruiter 0890765 - Bryan Vermaat 0899670 - Imro Brammerloo.

Plan van Aanpak SNES BANK 4/28/2015. 0866809 - Nina Donia 0902465 - Thijs de Ruiter 0890765 - Bryan Vermaat 0899670 - Imro Brammerloo. 4/28/2015 Plan van Aanpak SNES BANK 0866809 - Nina Donia 0902465 - Thijs de Ruiter 0890765 - Bryan Vermaat 0899670 - Imro Brammerloo Opdrachtgever: E. van der Ven Te Rotterdam TECHNISCHE INFORMATICA 1C

Nadere informatie

1. Aanleiding. 1. Probleem omschrijving Doelstelling van het project

1. Aanleiding. 1. Probleem omschrijving Doelstelling van het project 1. Aanleiding Projectformat Sport en Bewegen Naam student: Erwin van der Meij, Dave Duyn en Robin van Leeuwen. 1. Probleem omschrijving Wat is het geconstateerde probleem / vraagstuk? De rol van sport

Nadere informatie

Inleiding. Plan Van Aanpak

Inleiding. Plan Van Aanpak Inleiding. Er zijn verschillende mensen en bedrijven betrokken bij dit project. Het bedrijf Chess heeft een grote rol bij dit project. Het geeft de opdracht direct aan de studenten en verzorgt workshops

Nadere informatie

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding Inleiding Nederland heeft meer ondernemers nodig, zeker nu met de economische crises. Jongeren worden in Nederland vooral opgeleid om te werken voor een baas, maar in werkelijkheid wordt 1 op de 8 jongeren

Nadere informatie

Vergadering Week 2. Datum: Maandag 5 September Tijd: Aanwezig

Vergadering Week 2. Datum: Maandag 5 September Tijd: Aanwezig Vergadering Week 2 Datum: Maandag 5 September Tijd: 14.30 14.45 In de les van maandag 5 september van Remco van Bebberen hebben we rollen ingedeeld voor het komende project. zal de rol van voorzitter innemen,

Nadere informatie

Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong

Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong Inhoudsopgaven 1. Debriefing 3 2. Offerte grafisch vormgever 5 3. Voorstel 6 4. Planning 7 5. Begroting 8 6. Verslag klantgesprek

Nadere informatie

Notulen eerste ontmoeting 7 mei

Notulen eerste ontmoeting 7 mei Notulen eerste ontmoeting 7 mei Project 4 Cultuur & Kunst Gegevens: Naam: Rick van Willigen e-mail: rickvwilligen@hotmail.com Studentnummer: 0822845 Mobiel: 0620975242 Naam: Sanjay Sheombar e-mail: Sanjaysheombar@gmail.com

Nadere informatie

Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme

Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme Lesmateriaal Kindersekstoerisme Opdracht Weg met seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme Opdracht voor 4 personen HBO ECPAT Nederland ECPAT wereldwijd actief ter bescherming van kinderen tegen seksuele

Nadere informatie

Reflectiedocument. Proces. CMDG Maarten Bijnens (Groep 5)

Reflectiedocument. Proces. CMDG Maarten Bijnens (Groep 5) Reflectiedocument CMDG Maarten Bijnens (Groep 5) Proces Ons proces verliep goed ondanks enkele blokkades. Onze groep was zodanig gemengd dat niemand eerder al met elkaar had gewerkt wat natuurlijk dan

Nadere informatie

Inhoud! Debriefing pagina 2 t/m 4

Inhoud! Debriefing pagina 2 t/m 4 Inhoud Debriefing pagina 2 t/m 4 Inleiding pagina 5 Projectgrenzen & risico s pagina 5 Projectorganisatie pagina 6 Planning pagina 7 Begroting pagina 8 Technische specificaties pagina 9 Juridische zaken

Nadere informatie

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen

Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Danique Voorthuijzen Docent BKV Jaar 3 Minor cultuureducatie Tijdens dit project heb ik samengewerkt met de volgende personen Marly Brust - Docent Nederlands Jochum Sipma - Docent Geschiedenis Naomi Spoelstra

Nadere informatie