Advanced Business Creation Klas : K3B. Thierry van Hamersveld Dennis Johnson Pim van Hout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "22-3-2013 Advanced Business Creation Klas : K3B. Thierry van Hamersveld 2049484 Dennis Johnson 2047212 Pim van Hout 2054442"

Transcriptie

1 Advanced Business Creation Klas : K3B Thierry van Hamersveld Dennis Johnson Pim van Hout

2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Business idee... 4 Product/dienstbeschrijving... 7 Drone specificaties... 7 Marktanalyse... 8 Kwalitatief onderzoek... 8 DESTEP... 8 Business Model Canvas De bouwstenen toegelicht Marketing en communicatie Marktintroductie strategie marketingactiviteiten Financiën Totale kosten Sky Supply drone Service Ontwikkelingskosten Verkoop Management team planning bronnen... 22

3 Introductie Sky Supply is een studenten organisatie die is ontstaan op de opleiding Advanced Business Creation op Avans Hogeschool in Den Bosch. Het jonge bedrijf toont haar kracht door een frisse en innovatieve kijk te geven op het hedendaagse. Dit door verder te denken dan normaal, door dromen werkelijkheid te maken. In de steeds harder groeiende technologische wereld waarin we nu leven is niks onmogelijk. Alles kan en moet steeds efficiënter en effectiever. Sky Supply is van mening dat deze ontwikkelingen moeten worden omarmd. Door service en vertrouwen centraal te stellen binnen het bedrijf wil Sky Supply de wereld laten zien dat ze klaar is voor de volgende stap. Met een baanbrekend idee over het gebruik van de steeds meer in opspraak komende drones gaat het bedrijf de strijd aan met hedendaagse bezorg methoden. Deze nieuwe ideeën zijn in kaart gebracht in dit document. In dit businessplan worden alle ins en outs van het bedrijf Sky Supply behandeld. Sky Supply wil met behulp van investeerders een manier vinden om haar ideeën van de grond te krijgen. Alle nodige informatie staat in dit document beschreven. Mochten er na het lezen eventuele vragen zijn, dan kan altijd contact opgenomen worden met iemand van het management team.

4 Business idee Ons business idee is een multirotor die gebruikt wordt voor het bezorgen van eten. Dit doen we omdat dit veel sneller is dan de huidige bezorgmethoden. Multirotors worden tegenwoordig steeds meer toegepast, en dit zal alleen nog maar toenemen. Naarmate er steeds meer innovaties komen op dit gebied zullen er ook meer toepassingen voor zijn. Zo kwamen wij op het idee van de Sky Supply drone. De drone zal geleverd worden met een bijgevoegd laadstation. Hier worden de batterijen verwisseld, het eten in de drone geladen en de bestemming ingevoerd. Er zullen 3 batterijen bij zitten die om de beurt opgeladen zullen worden. zo heeft de drone altijd een volle batterij. De bestemming invoeren is erg makkelijk, alleen het adres hoeft ingetypt te worden.

5 Vervolgens gaat de drone naar zijn bestemming. De drone zal tussen de 50 en 100 meter hoog vliegen. Als de drone zijn bestemming bijna heeft bereikt zal er een melding met een 4 cijferige code op de telefoon van de klant komen. De drone blijft dan boven het huis zweven totdat de klant op oké drukt.

6 De drone zal landen op de vooraf geplaatste RFID-tag. Deze zorgt ervoor dat de drone altijd op de goede plaats landt. Als de drone geland is kan de klant de verkregen 4 cijferige code gebruiken om de doos te ontgrendelen. Op deze manier zijn we er zeker van dat de klant zijn bestelling krijgt. Als de klant zijn bestelling heeft gepakt vliegt de drone weer terug naar het thuisstation.

7 Product/dienstbeschrijving Drone specificaties Draagvermogen +-max 4 kilo netto (max pizza gewicht = 750 gram) Betaling Online betaling. Eventueel met app Navigeren + Landen Navigeren d.m.v. GPS met waypoints voor vaste vliegroutes, GPS navigatie tot boven bezorgadres. Landingsmogelijkheden: Sticker met RFID tag plaatsen op de landingsplaats. Drone laten navigeren naar smartphone. In de toekomst alle huizen geïndexeerd. Accu duur Afhankelijk van gewicht (20-30 min) Na elke bestelling wordt de accu verwisseld door een volle. De drone word geleverd met 3 accu s en thuisstation. Thuisstation elke drone wordt geleverd met een individueel thuisstation die aan elkaar te koppelen zijn indien je in het bezit bent van meerdere drones. Features van het thuisstation Landingsplaats Acculaders Touch screen Bedieningspaneel (via het scherm kunnen de drones naar hun bestemming worden gestuurd en op het scherm is ook te zien waar de drones zich bevinden met geschatte aankomsttijd) Cool design

8 Marktanalyse Kwalitatief onderzoek Als kwalitatief onderzoek hebben wij 50 mensen geïnterviewd over ons idee. We hebben deze mensen eerst ons idee uitgelegd en hier wat plaatjes van laten zien. Vervolgens hebben we naar mogelijke kritiekpunten en pluspunten gevraagd. Ook vroegen we of ze zelf een pizza zouden bestellen via Sky Supply. Hierop antwoordde 40 van de 50 mensen met ja. kritiekpunten - Mensen willen de drone stelen. - Mensen gaan de drone uit de lucht schieten/gooien. - Het is nog te duur voor de afnemers. - Onbetrouwbaar in bepaalde weersomstandigheden. Pluspunten - Veel sneller - Erg cool/nieuw/ maakt indruk op buren. - eerste stap naar de toekomst verder is er ook een DESTEP-analyse uitgevoerd om inzicht te krijgen in de huidige trends en ontwikkelingen. DESTEP Demografisch - Van de eengezinswoningen heeft 95% een tuin. Economisch - Op het moment is het economische crisis. Dit zet bedrijven aan om te bezuinigen. - De onderdelen van Multi rotors worden steeds goedkoper, waardoor ons product ook goedkoper gemaakt kan worden. Sociaal-cultureel - newness speelt deze jaren steeds meer. Dus nieuwe dingen worden snel cool gevonden.

9 - Door toenemende gemakzucht zijn mensen eerder geneigd eten te bestellen. Technologisch - De onderdelen van Multi rotors worden steeds goedkoper, waardoor ons product ook goedkoper gemaakt kan worden. - Multirotor software word open source ontwikkeld door experts wereldwijd. Hierdoor gaan de ontwikkelingen erg snel. Ecologisch - Duurzaamheid wordt belangrijker. - Fossiele brandstoffen worden steeds duurder. Politiek-juridisch - Filmen d.m.v. een drone is een vergunning voor nodig. - Vliegen in de buurt van een vliegveld is verboden. - De maximale vlieghoogte voor kleine onbemande drones is 300 meter. - M.b.t. de veiligheid moet ons product zeer betrouwbaar zijn.

10 Business Model Canvas

11 De bouwstenen toegelicht Key partners De productie zal door een extern bedrijf gedaan worden, omdat zij dit veel efficiënter kunnen. Zij hebben al de kennis die nodig is om drones te produceren. Product development zal ook door dit externe bedrijf gedaan worden, mar hier blijven wij wel erg bij betrokken, omdat wij de vaardigheden hebben om goed na te denken over het design en toebehoren van de drones. Voor onderhoud zullen wij enkele monteurs inhuren. Key activities Als eerste moeten we een vergunning verkrijgen. Zonder vergunning kunnen we niet vliegen met onze drones. Zodra we dit hebben beginnen we met de productie, verkoop en service. We zullen direct sales gebruiken om onze klanten te overtuigen van de superioriteit van ons product. De service zal bestaan uit onderhoud en technische ondersteuning Key resources Zonder deze dingen is het onmogelijk om ons bedrijf te runnen. Software hebben we nodig voor interne communicatie, maar ook om onze drones te laten vliegen. Interne communicatiesoftware moet gekocht worden van een ander bedrijf. De software voor het bezorgsysteem zal deels van internet komen, en deels geschreven worden door onze partners. De meeste software is online beschikbaar, maar om een naadloze verbinding tussen het bezorgsysteem en software te garanderen zal de software nog aangepast moeten worden Het communicatiecenter en de productiefaciliteit zijn fysieke gebouwen, dus deze zullen ook veel kosten. De productiefaciliteit is extern, het communicatiecenter zal intern zijn. Het communicatiecenter zal bestaan uit een helpdesk en wat monteurs. Onze klanten kunnen altijd bellen voor ondersteuning. Als een drone kapot is, zullen we een monteur sturen om het te maken. Patenten zijn nodig zodat niemand ons product kopieert. We zullen eerst alle functies ontwikkelen, om vervolgens zoveel mogelijk patenten te verkrijgen. Op deze manier wordt het erg moeilijk om ons idee te kopiëren Natuurlijk zijn er ook investeerder nodig om onze start te financieren. We gaan social media gebruiken om investeren te promoten. Cost structure Dit zijn de onderdelen die geld kosten. Ze staan in de voorgaande stappen uitgelegd.

12 Value propositions De drone, het thuisstation en de newness zijn de meest belangrijke value proposition voor onze klanten, omdat dit waarde toevoegt aan hun bedrijf. Newness is heel belangrijk hier, omdat dit het unieke punt is waarop ze beter zijn dan traditionele methoden. We verwachten de drone te kunnen verkopen tegen een concurrerende prijs voor 2018, als multirotors beter beschikbaar en goedkoper zijn. Onderhoud en helpdesk zijn extra services voor storingen in het systeem. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden moeten we een zo betrouwbaar en gebruiksvriendelijk mogelijk product leveren. Customer relationships Elke communicatie met onze klant zal persoonlijk zijn. In het begin zullen we ons vooral richten op domino s en gelijksoortige bedrijven, omdat zij een groot deel van de markt bezitten. Wanneer ons product later goedkoper en 100% betrouwbaar is kunnen ook kleine restaurants het gebruiken om menselijke bezorgers helemaal te elimineren. Channels Eerst zullen wij ons product door middel van direct sales verkopen, omdat we onze afnemers zo het beste kunnen overtuigen. We verwachten ook dat ons product veel media aandacht krijgt vanwege de newness. Hierop gebaseerd willen wij een viral gebruiken om ons idee te promoten. We beginnen met een like & share actie, en voor elke X aantal likes zal iemand uitgekozen worden voor een gratis bezorgde pizza met de drone. Hier maken we dan een promofilmpje van. we verwachten ook dat mensen het zelf delen op social media. Onze klanten kunnen ons altijd bellen voor technische ondersteuning. We kiezen hier voor de telefoon omdat dit de snelste manier is. Revenue streams Onze klanten krijgen de keus of ze de drone willen kopen of leasen. We willen leasen beschikbaar maken om de financiële risico s voor onze afnemers te verkleinen. Drone upgrades zullen pas later beschikbaar worden. na een paar jaar zullen upgrades voor bestaande drones uitgebracht worden, en nieuwe modellen drones geïntroduceerd worden.

13 Marketing en communicatie Marktintroductie strategie Voordat de drone daadwerkelijk verkocht gaat worden zullen er een aantal marketing activiteiten plaats gaan vinden om de bekendheid te verhogen. Voor de marktintroductie strategie zal er op facebook een like en share actie worden gehouden waarbij een aantal mensen willekeurig zullen worden geselecteerd als winnaar, de winnaars krijgen dan een pizza thuisbezorgd met de Sky Supply drone. Deze bezorgingen zullen dan gefilmd worden en gebruikt worden voor ons promo filmpje. Verwacht wordt dat het filmpje viral gaat op internet en ook het nieuws zal bereiken. Verteld wordt dat de betere pizzeria s al bezorgen met de drone. Op deze manier willen wij mensen stimuleren om bij pizzeria s te informeren over het gebruik van de drone. Wij hopen hiermee een grote bekendheid te creëren bij onze potentiële afnemers voordat we ons product in de markt zetten. marketingactiviteiten Als promotie zullen wij onder andere het product zelf gebruiken. Het zal veel mensen het natuurlijk opvallen dat er ineens drones rondvliegen. Wij verwachten dan ook dat ze hier op social media over gaan praten, wat voor gratis promotie zorgt. Verder zal in het restaurant een poster hangen met informatie over de drone, en stimulansen om over te gaan op deze bezorgmethode. Zo kan er bijvoorbeeld een gratis gerecht worden geleverd bij de eerste bestelling met Sky Supply. Wij denken dat dit voor veel Nederlanders een grote stimulans is om over te gaan op Sky Supply. Ook zullen wij flyers bij de restaurants neerleggen, en de bezorgers deze laten meegeven bij de bestellingen. Op deze manier komen de flyers bij potentiële klanten terecht, dus zal 100% van de flyers bij onze doelgroep terechtkomen. Ook hier zal op aangegeven staan dat er bij de eerste bestelling een gratis gerecht wordt geleverd.

14 Financiën Sky Supply Drone In dit financiële overzicht worden de kosten voor het maken en verkopen van Sky Supply in kaart gebracht. De prijs van een Sky Supply drone en zijn apparatuur is vaak sprekend voor de kwaliteit van zo n drone. Daarom worden in dit overzicht de gemiddelde prijzen in kaart gebracht voor het fabriceren van een Sky Supply drone en het verkopen ervan. De berekende kosten zijn allemaal consumenten prijzen en allemaal inclusief 21% BTW. De prijzen zijn in dit overzicht dus aan de hoge kant en zullen in realiteit zeer waarschijnlijk een stuk lager uitvallen. Drone Een goed werkende Sky Supply drone moet een goede accu hebben die lang meegaat, ook als de drone een gewicht van ongeveer 5 tot 6 kilogram moet dragen. De accu s voor drone s zijn op dit moment erg in ontwikkeling. Het zal dan ook niet lang duren voordat de accu s steeds meer vermogen krijgen en steeds goedkoper worden. Drone: GPS Het is belangrijk dat elke Sky Supply drone voorzien is van een goed GPS systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de drone zelf naar bepaalde GPS coördinaten kan toe vliegen. GPS systeem: US $ Ground station Voor het besturen van drones met GPS is een grond station nodig. Vanuit dit station worden alle drones die voor jou bedrijf vliegen bestuurd. Dit betekend dat m.b.v. een tracking systeem in de gaten kan worden gehouden waar de drone s vliegen. Ook geeft dit station een melding als een van de drone s onderweg in moeilijkheden komt. Vanuit het grond station kan zelfs handmatig de drone worden bestuurd voor moeilijkere aflever situaties. Ground station: 400,-

15 Pizza bezorg koffer Verder zit er op de Sky Supply drone een doos bevestigd die de pizza s vervoerd en warm houd. Deze doos zal worden vergrendeld en met een speciale code kan de klant zijn of haar bestelling in ontvangst nemen. Deze ontgrendelcode word via de app naar de klant gestuurd. De code zorgt ervoor dat klanten meer vertrouwen zullen krijgen in Sky Supply. Pizza bezorgkoffer met code: 75,- Productiekosten De productiekosten berekenen we op dit moment op de consumentenprijs. Daarbij zijn deze prijzen allemaal inclusief 21% BTW. Alle losse onderdelen moeten uiteraard ook nog tot één product in elkaar gezet worden. Hiervoor zijn nog productiekosten geteld die worden geschat op 100,- per Sky Supply drone.

16 Totale kosten Sky Supply drone Bij het optellen van de kosten nemen we alleen de kosten mee die gelden voor het maken van een daadwerkelijke Sky Supply drone. Drone: GPS systeem: 40,- Ground station: 400,- Pizza bezorgkoffer met code: 75,- Productiekosten 100, ,- incl. btw 1.21 : 8978,- ex. btw Dit betekend dat bij een investering van een werkende Sky Supply drone maximaal 8978,- gaat bedragen. Dit levert een werkende pizza bezorg drone op exclusief bijkomende kosten voor eventueel personeel, vergunningen en andere eventuele extra kosten.

17 Service Service staat bij Sky Supply centraal. Wij dat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van Sky Supply en blij zijn met hun aankoop. Natuurlijk zitten aan deze service ook kosten verbonden. Hieronder zijn deze kosten weergegeven. Helpdesk (communication centre) Betrouwbaarheid en service staat centraal bij Sky Supply. Daarom zal er een goede helpdesk moeten worden aangelegd. Dit word vanuit Sky Supply intern geregeld. Hiervoor is eventueel alleen een telefoonlijn nodig. Reparaties, afleveringen, helpdesk en verdere informatie verlenen wij zelf (onkosten hiervoor worden intern bepaalt). Mocht Sky Supply groter worden, dan wordt er gekeken of we voor reparaties en eventueel de helpdesk wat jonge Zzp ers inhuren. Deze kosten worden dan intern nader bepaalt maar zullen niet hoog oplopen omdat dit erg simpele karweitjes zijn. Start helpdesk + service: Nader te bepalen maandsalaris. Cursus: hoe gebruik ik Sky Supply? Voor het besturen vanaf de grond is uiteraard iemand nodig die een oogje in het zeil houdt. Deze persoon voert o.a. de bestemmingen in en voorziet de drone s van nieuwe accu s en bestellingen. Hiervoor is slechts iemand nodig die weet hoe hij of zij met de software moet omgaan. Daarvoor is geen technische opleiding of wat dan ook nodig, iedereen kan met de juiste kennis vanaf de grond controle voeren over de drone s die op dat moment rondvliegen. Sky Supply biedt elke afnemer één gratis korte cursus aan over het gebruik van het systeem. De kosten hiervoor worden geschat op 150,- per cursus. Overige kosten Voor de overige kosten is ook een kleine berekening gemaakt. Hierbij wordt gedacht aan eventuele kosten m.b.t. kantoorruimtes. Deze kantoorruimtes gelden vooral voor in een later stadium omdat op het begin alles vanuit huis kan worden geregeld. Voor een eventuele kantoorruimte richten we ons op de regio Brabant/Gelderland. Dit omdat deze regio vrij centraal ligt en goed bereikbaar is. Ook denken we bij overige kosten aan logistieke kosten. De service van Sky Supply houdt in dat alle klanten hun drone s op locatie kunnen laten bezorgen. Hiervoor moet natuurlijk benzine betaald worden en eventueel een vervoersmiddel. Voor overige kosten bereken we op dit moment geen kosten omdat deze kosten in een later stadium pas van toepassing zijn.

18 Ontwikkelingskosten Om het Sky Supply systeem optimaal te laten werken moet de drone goed worden door ontwikkeld. Dit betekend onder andere dat software moet worden aangepast aan Sky Supply, landingssystemen moeten worden bedacht en er een goed werkende gratis klanten app. moet komen. Hieronder zijn de kosten hiervoor in kaart gebracht. Ontwikkeling software & drone Met een team van 5 professionals wordt verwacht dat het systeem binnen een maand kan worden ontwikkeld. In deze maand werkt de GPS-software en landingssoftware optimaal en is de drone klaar om geproduceerd te worden. Er wordt uitgegaan van een bruto maandsalaris van 3108,-, dit betekend dat de totale ontwikkelingskosten voor de software en de drone zullen komen te liggen op 3108,- x 5 = ,- Klanten App Voor het bestellen en ontvangen van een pizza met Sky Supply heeft de klant een app nodig. Dit is geen moeilijk te ontwikkelen app die enorm in de kosten loopt. Via de app kan worden besteld, de app bevat push notifications (een berichtje als de pizza is gearriveerd), informatie over Sky Supply en geeft tips via GPS locaties. Ook word gedacht aan een samenwerking met de thuisbezorgd.nl app voor een geïntegreerde functie voor Sky Supply. Sky Supply App: 299,- De totale ontwikkelingskosten zijn ,-

19 Verkoop Voor de verkoop van een Sky Supply drone zijn twee opties mogelijk. Het is mogelijk de drone direct te kopen, en het is mogelijk om de drone te leasen. Directe verkoop Om een direct een Sky Supply drone in huis te hebben betaald de afnemer op dit moment in totaal ,-. Dit bedrag is inclusief 21% BTW. Hierbij inbegrepen is 2 jaar garantie, een gratis Hoe gebruik ik Sky Supply cursus en een gratis onderhoudsbeurt. Lease Het is ook mogelijk om de Sky Supply drone te leasen. Dit kan voor een bedrag 450,- per maand. Dit bedrag is inclusief service en onderhoud. Na 3 jaar kan de afnemer de drone overkopen voor een symbolisch bedrag van 1,-. Ook bij deze dienst krijgt de afnemer gratis onderhoud, de Hoe gebruik ik Sky Supply cursus en garantie zolang het leasecontract loopt. Om erachter te komen of de Sky Supply buiten een uitstekend promotiemiddel, op termijn ook financieel aantrekkelijk is als vervanger van de ouderwetse scooter met bezorger, hebben wij van Domino s Pizza Venlo een samenvatting van de scooterkosten gekregen. Samenvatting bezorger- en scooterkosten: kosten van een bezorger bij 36 uur per week tegen een bruto uurloon van 7,- komt neer op 1.008,- per maand. Kosten van een scooter bij Domino s Verzekering: 45,50 brandstof: 50,- onderhoud en schades: 55,- afschrijving: 35,- 185,5 euro per maand per scooter ,- euro per maand per bezorger 1193,50

20 Management team Het management team van Sky Supply is een team dat naast marketing en technische vaardigheden alles af weet van de drone s waarmee gewerkt wordt. Ik ben Thierry van Hamersveld. Ik studeer momenteel Advanced Business Creation aan Avans Hogeschool. Het is mijn taak om innovatieve marketing acties te bedenken om bekendheid te creëren voor Sky Supply. Verder ben ik ook verantwoordelijk geweest voor de visuele weergave van onze ideeën marketing directeur ik ben Dennis Janssen, tweedejaars ABC Den Bosch mijn taak is vooral in het bedenken en managen van innovaties in het product. hierbij gebruik ik mijn creativiteit, inlevingsvermogen en grondig onderzoek. Mijn zwakke punten liggen bij het plannen. Inkoop manager & manager onderzoek en product development Ik ben Pim van Hout. Mijn specialiteiten liggen in de verkoop en in de communicatie naar buiten. Ik zit in het 2 e jaar van mijn studie Advanced Business Creation. Deze opleiding valt onder de academie voor de marketing. Het liefst ben ik constant in het veld aan het werk. Mijn zwakkere punten liggen achter het bureau. Ik ben creatief, gemotiveerd en denk in oplossingen. Verkoop manager & manager customer relations

21 planning de planning van ons bedrijf hebben wij weergegeven in deze kaart. Het bestaat uit de processen en doelen, weergegeven als een vlucht van de Sky Supply drone in het mooie Venlo.

22 bronnen voor het onderzoek zijn diverse online bronnen geraadpleegd. Ook hebben wij met experts gesproken en hebben wij vragen gesteld op diverse multirotor fora

23 Wij hebben met de volgende mensen gesproken: Nathan Rea, Pigeonpost Julia Yang, RC Tiger Bas, Domino s Venlo

Coach, docent, coördinator

Coach, docent, coördinator BUSINESS MODEL CANVAS Start Up Factory Bart Sutorius Sheets 27 augustus & 3 september 2015 Coach, docent, coördinator minor Ondernemerschap ACE-HvA minor Entrepreneurship ACE-UvA Snelkookpanweekend medewerkers

Nadere informatie

Concept Development Opdracht 1B Battle of Concepts Enexis. Niels Joormann - 0819811 - CMD2a

Concept Development Opdracht 1B Battle of Concepts Enexis. Niels Joormann - 0819811 - CMD2a Concept Development Opdracht 1B Battle of Concepts Enexis Niels Joormann - 0819811 - CMD2a Inhoudsopgave Debriefing 03 Onderzoek 03 Omgevingsanalyse 04 Concept: Opgewekt! 05 Business Model Canvas 11 Pitch-presentatie

Nadere informatie

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Case 2 start-ups 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13 Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Inhoud Interne analyse... 3 Peerby... 3 Over Peerby... 3 Lean

Nadere informatie

Weekopdracht 3 Trends

Weekopdracht 3 Trends Weekopdracht 3 Trends Klas Tutorgroep 22 Leden tutorgroep PBD1EV Tomas van Summeren Teun Hartman Jan Lunenburg Bart van Doorn Bob Willemse 2060407 2064036 2059446 2060556 2038225 Tutor Ivo de Leeuw Vakdocent

Nadere informatie

Pagina: 2 2 Titel: Vraag: Wat is uw leeftijd? geslacht? 2 = vrouw

Pagina: 2 2 Titel: Vraag: Wat is uw leeftijd? geslacht? 2 = vrouw Pagina: 2 2 Titel: Vraag: Wat is uw leeftijd? geslacht? Legenda 1 = man 2 = vrouw Respondent 1 28 1 Respondent 2 22 1 Respondent 3 19 1 Respondent 4 23 1 Respondent 9 1 Respondent 6 26 1 Respondent 7 23

Nadere informatie

connect MAAKT FIETSEN SLIMMER

connect MAAKT FIETSEN SLIMMER connect MAAKT FIETSEN SLIMMER connect MAAKT FIETSEN SLIMMER Je fiets op slot zetten met een traditioneel slot zal altijd blijven, bij voorkeur zelfs met 2 verschillende sloten. Dit is de eerste bescherming

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

ELKE HAP BETER 2 HAP

ELKE HAP BETER 2 HAP 1 ELKE BETER 2 Jolein Bloemen 2082885, Rosa Celik 2084756, Manon Eijhout 2086274, Kayleigh Philipsen 2084962 Avans Hogeschool, Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie (AOMI) Ondernemingsplan

Nadere informatie

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green Battle of Concepts Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green 1 Index: Voorwoord: Brainstorm Keuzes Business Model Media Markt Pas Conceptbeschrijving blz.3 blz.4 blz.5 blz.6 blz.7

Nadere informatie

Voorstel Makelaar. Kester Visuals Bart Kester. www.kestervisuals.nl Info@kestervisuals.nl 070 3698179

Voorstel Makelaar. Kester Visuals Bart Kester. www.kestervisuals.nl Info@kestervisuals.nl 070 3698179 Voorstel Makelaar Kester Visuals Bart Kester www.kestervisuals.nl Info@kestervisuals.nl 070 3698179 1 Inhoud P1.0 Voorblad P2.0 Inhoudsopgave P3.0 Voorwoord P4.1 Filmpje per huis P4.2 Tracking-techniek

Nadere informatie

1 Marketingplan. 1.1 Product. Assortiment

1 Marketingplan. 1.1 Product. Assortiment 1 Marketingplan 1.1 Product Assortiment TTA Truckland is altijd bezig om de klant tevreden te stellen. Ze stellen de klanten tevreden met de kwaliteit die ze altijd leveren. Ook staat TTA Truckland bekend

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

Food en Flowers - Business Models

Food en Flowers - Business Models Food en Flowers - Business Models Tijdens de tweede workshop op 26 september zijn in teams drie concepten uitgewerkt tot business model: de vriendenpas en twee varianten van de stamboom. Dit gebeurde aan

Nadere informatie

De Innovator. Trendanalyse. De Trendanalyse in een notendop. de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen

De Innovator. Trendanalyse. De Trendanalyse in een notendop. de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen De Innovator Trendanalyse De Trendanalyse in een notendop de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Trendanalyse DE INNOVATOR Het gedrag van klanten wordt steeds grilliger en door trends bepaald; Daarom

Nadere informatie

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Over ons Xentral Station is een onafhankelijk app-store met de beste bedrijfssoftware. Wij normaliseren en verrijken uw stam- en transactiedata. Gebruik

Nadere informatie

Op zoek naar nieuwe business modellen

Op zoek naar nieuwe business modellen Op zoek naar nieuwe business modellen Oegstgeest, 15 november 2012 Vandaag leg ik uit waarom business as usual dood is Centrale vraag Wie voegt op welk moment waarde toe? Welk gereedschap kunnen we hiervoor

Nadere informatie

1. Management samenvatting

1. Management samenvatting Voorwoord Het plan van aanpak dat hier zal worden weergegeven is een voorbereiding op de ontwikkelingen van het project voor ICT en Media Design van Semester 6. Hierin gaan wij in een groep van 5 studenten

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Agile & Scrum Projectmanagement De cursus Agile & Scrum Projectmanagement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12 Smartphone app ONZO Korte uitleg en functieverklaring van de app Lighthouse Productions 17-Jan-12 Casper Jonker Jerrold van den Eeckhout Nick Zijlstra Matt Aydin Dit document is de gebruiksaanwijzing voor

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

E-Newsletter Een Econocom newsletter met focus op leasing

E-Newsletter Een Econocom newsletter met focus op leasing in dit nummer Een Econocom newsletter met focus op leasing Nr 2 Operationele lease is altijd dan zelf kopen Een Econocom newsletter met focus op leasing In dit nummer Nr 2 sluiten 03 Inleiding 04 Verborgen

Nadere informatie

NIVE workshop BMG en evaluation tool. 14 februari 2013

NIVE workshop BMG en evaluation tool. 14 februari 2013 NIVE workshop BMG en evaluation tool 14 februari 2013 Rob de With 51 jaar, vrouw en drie dochters acountmanagement,businessconsultant 23 jaar eigen onderneming/ groot en klein Opleidingscoördinator Avans

Nadere informatie

FINANCIEEL PLAN. M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1

FINANCIEEL PLAN. M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1 FINANCIEEL PLAN M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1 MANAGEMENT SUMMARY Moleskine heeft als voornaamste doel simpele maar moderne mannenmode

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Drone DJI Phantom 2 vision

Drone DJI Phantom 2 vision Drone DJI Phantom 2 vision De specificaties van de drone De drone bevat een DJI 5200mAh LiPo accu, en heeft een camera van 14 mega pixel, op de drone kan je een gopro plaatsen. Op je smartphone kan je

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Benelux l 172. Onderdeel van een internationaal bedrijf l 173. Ondersteuning l 174. Reparaties l 175. Garantiesysteem l 176

Benelux l 172. Onderdeel van een internationaal bedrijf l 173. Ondersteuning l 174. Reparaties l 175. Garantiesysteem l 176 170 9 SERVICES Benelux l 172 Onderdeel van een internationaal bedrijf l 173 Ondersteuning l 174 Reparaties l 175 Garantiesysteem l 176 Technische ondersteuning l 177 11 171 Benelux ITW Benelux vertegenwoordigt

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt Wat een mediakit is Waarom je een mediakit nodig hebt Hoe je een mediakit gebruikt Hoe je een mediakit ontwerpt Een mediakit of een sprekerskit is een document dat een samenvatting is van jouw business.

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Handleiding Social Sponsoring

Handleiding Social Sponsoring Handleiding Social Sponsoring INLEIDING In deze handleiding wordt u stapsgewijs verteld hoe u Social Sponsoring voor uw organisatie kunt aanmaken, instellen en onder leden activeren. Daarna kunnen leden,

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF Student: Bart Soeters Student#: 2033839 Docent: Monique Burggraaf School: Avans Hogeschool Opleiding: Advanced Business Creation Plaats: s-hertogenbosch INLEIDING In

Nadere informatie

Stop nu met betalen voor benzine!

Stop nu met betalen voor benzine! Stop nu met betalen voor benzine! Bespaar 5 per dag Kijk nu op thuisbezorgd.nl/scooter of bel 024-8200201 Onze voordelen op een rij: De goedkoopste elektrische scooter lease van Nederland Bespaar dagelijks

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Lean- & Proces Management De cursus Lean & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Syntens. emarketing Internationaal zakendoen via internet

Syntens. emarketing Internationaal zakendoen via internet Syntens emarketing Internationaal zakendoen via internet Dennis van den Broek Creative Director @ Creactiv inhoud Creactiv, wat is dat? De Creactiv visie E-mail Marketing Marketplaces (Social) Networking

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Doelstelling voor vandaag Synergie tussen on- en offline communicatie Doelgroep bepalen die aanwezig

Nadere informatie

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN SALESKIT MOODFORMAGAZINES HET GAAT EROM DAT JE EEN DIEPERE, MEER WEZENLIJKE ROL SPEELT IN HET LEVEN VAN CONSUMENTEN.

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

What is your business as UNusual? Tom Gouman The Bridge business innovators

What is your business as UNusual? Tom Gouman The Bridge business innovators What is your business as UNusual? Tom Gouman The Bridge business innovators 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 business innovation The creation and profitable use of the new 12 Innovatie Degree of newness in the

Nadere informatie

DEFINITIEVE ANTWOORDEN

DEFINITIEVE ANTWOORDEN DEFINITIEVE 1 ONDERDEEL 2 VRAGEN BIJ CASE De nieuwe digitale strategie van NRC Onderbouw uw antwoord met theorie en modellen uit de bestudeerde literatuur. Vraag 1 (max. 8 punten) De commerciële mogelijkheden

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Bezorgen zonder zorgen

Bezorgen zonder zorgen Bezorgen zonder zorgen Full operational lease 3,95 per dag! Welkom! De Deliver Ebike biedt u een kostenbesparende, duurzame en innovatieve oplossing voor het bezorgen van uw pizza s, maaltijden en pakketten.

Nadere informatie

JUBILEUM AANBIEDINGEN

JUBILEUM AANBIEDINGEN Mamut Exclusieve JUBILEUM AANBIEDINGEN 5% korting op upgrades lees pagina korting op cursuspakketen zie pagina 6 korting op extra licenties zie pagina 2 Mamut Hogere efficiëntie Beter overzicht Up-to-date

Nadere informatie

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak:

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak: Inhoud Inhoud... 1 Het Marketingconcept:... 2 Tevreden klanten:... 2 Geintergreerde aanpak:... 2 Behoeftengeoriënteerd werkterrein:... 3 Concurentieanalyse:... 3 Marktonderzoek:... 3 Winstbijdrage:...

Nadere informatie

Crossmediale campagne

Crossmediale campagne Crossmediale campagne Goede voornemens 2014 Tom Wehkamp 1 1. Inhoud Contents 1. Inhoud... 2 2. Voorwoord... 3 3. Idee... 3 4. Aanpak... 5 5. Crossmedia... 6 6. Begroting... 8 Specificatie... 9 2 2. Voorwoord

Nadere informatie

DIGITALE KRAS & WIN COUPONS. Of je het leuk vindt of niet,

DIGITALE KRAS & WIN COUPONS. Of je het leuk vindt of niet, DIGITALE KRAS & WIN COUPONS Of je het leuk vindt of niet, de meeste consumenten hebben tegenwoordig een smartphone bij en zijn altijd online. Ze willen op de hoogte blijven van wat er in hun omgeving gebeurt,

Nadere informatie

Handleiding verzendkosten instellen

Handleiding verzendkosten instellen Handleiding verzendkosten instellen Inleiding Als je via je webshop fysieke goederen verstuurt zullen je producten op de een of de andere manier de klant moeten bereiken. Meestal zul je deze versturen

Nadere informatie

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Heb je vragen of geef je mening en reactie op deze presentatie via

Nadere informatie

Uw digitale. communicatie

Uw digitale. communicatie Uw digitale communicatie Optieksignage: uw oplossing in Digital Signage Uw digitale communicatie Optieksignage is een unieke totaaloplossing op het gebied van digitale communicatie. Met de door ons ontwikkelde

Nadere informatie

Big Data. Olivier Koeton 0854461 CDM2A 12-03-2013

Big Data. Olivier Koeton 0854461 CDM2A 12-03-2013 Big Data Olivier Koeton 0854461 CDM2A 12-03-2013 Een tijd geleden was het ondenkbaar dat je bijvoorbeeld in een kledingwinkel kon meten waar jou eventuele klanten het meest staan en waar zij eigenlijk

Nadere informatie

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden EM8620 RFID-Tag 2 NEDERLANDS EM8620 RFID-Tag Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden... 2 3.0 RFID-tag... 2 4.0 Uitschakelen via de RFID-tag... 3 5.0 Opslaan SMS-nummer voor

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

Met het ZZP Voordeel Plan rijden uw klanten al een Prius Plug-in Hybrid vanaf 8.735,- En ze betalen ook nog eens geen bijtelling tot 2019

Met het ZZP Voordeel Plan rijden uw klanten al een Prius Plug-in Hybrid vanaf 8.735,- En ze betalen ook nog eens geen bijtelling tot 2019 Met het ZZP Voordeel Plan rijden uw klanten al een Prius Plug-in Hybrid vanaf 8.735,- En ze betalen ook nog eens geen bijtelling tot 2019 Tel het belastingvoordeel op en de Prius Plug-in Hybrid is er vanaf

Nadere informatie

Clear Channel lanceert permanent interactief netwerk. Outdoor gaat mobiel

Clear Channel lanceert permanent interactief netwerk. Outdoor gaat mobiel Clear Channel lanceert permanent interactief netwerk. Outdoor gaat mobiel 2 3 Waarom een interactief netwerk? Outdoor gaat mobiel Het nieuw gelanceerde netwerk maakt outdoor interactief. Het maakt het

Nadere informatie

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Na het kopen van een kaartje / opladen van een chipkaart krijgt men direct een precies advies naar de eindbestemming. Mogelijke optie: automaten krijgen het

Nadere informatie

Historie. Introductie van de innovatieve Internet Control Station

Historie. Introductie van de innovatieve Internet Control Station Historie Opgericht in Nederland, introductie van het KlikAanKlikUit systeem Ook te koop in andere Europese landen (o.a. Spanje, Italië, België) Uitgeroepen tot Beste koop door de Consumentenbond Introductie

Nadere informatie

Toelichting op Business Model Canvas

Toelichting op Business Model Canvas Toelichting op Business Model Canvas Customer Segments: Ten eerste biedt ADC Autogroep alleen maar de merken Audi, Volkswagen en Seat aan. Dat is al gesegmenteerd omdat er nog vele andere merken zijn die

Nadere informatie

Afstudeerrichting Marketing Management

Afstudeerrichting Marketing Management Afstudeerrichting Marketing Management Doel van vandaag Informeren over het belang van marketing Een overzicht geven van de afstudeerrichting en de aanpak Schetsen van mogelijkheden op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Concept Tik en Tel. Esmay Smidt MM1B Projectbegeleiding

Concept Tik en Tel. Esmay Smidt MM1B Projectbegeleiding Concept Tik en Tel Esmay Smidt MM1B Projectbegeleiding Inhoudsopgave Het voorblad 1 De inhoudsopgave 2 De briefing 3 De debriefing 4 Het concept van Tik en Tel 5 De planning 6 De begroting 7 De feedback

Nadere informatie

zomer 2012 Het relatiemagazine van het Centraal Bureau voor de Statistiek Interview met wetenschapsechtpaar Karel Davids en Marjolein 't Hart

zomer 2012 Het relatiemagazine van het Centraal Bureau voor de Statistiek Interview met wetenschapsechtpaar Karel Davids en Marjolein 't Hart zomer 2012 02 12 Het relatiemagazine van het Centraal Bureau voor de Statistiek Interview met wetenschapsechtpaar Karel Davids en Marjolein 't Hart In gesprek met Jeanine Hennis-Plasschaert CBS op de innovatieve

Nadere informatie

Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM. Kansen & keuzes. voor bedrijven en consumenten

Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM. Kansen & keuzes. voor bedrijven en consumenten Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten Waarom krijgt u deze folder? U bent inkoper van een bedrijf of

Nadere informatie

URBEE. by ebikenetwork. sharing is the new ownership

URBEE. by ebikenetwork. sharing is the new ownership URBEE by ebikenetwork sharing is the new ownership INTRODUCTIE Wij zijn Urbee. Wij plaatsen graag fietsen bij jou voor de deur, zodat jouw medewerkers in plaats van met de auto met onze ebikes naar zakelijke

Nadere informatie

Handleiding. SIBO Internet Bestel Service

Handleiding. SIBO Internet Bestel Service Handleiding SIBO Internet Bestel Service Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 1.1 Inloggen 1.1.1 Wachtwoord wijzigen 1.1.2 Wachtwoord vergeten 1.2 Nieuwe transactie 1.2.1 Nieuwe boodschappenmand creëren

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Van Fans naar nieuwe werknemers Een model voor het inzetten van Social Media. 13 Oktober 2011

Van Fans naar nieuwe werknemers Een model voor het inzetten van Social Media. 13 Oktober 2011 Van Fans naar nieuwe werknemers Een model voor het inzetten van Social Media 13 Oktober 2011 1 Alles wordt Social AGENDA 3 Strategie business development - concept ontwikkeling project management Non-Profit

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

EN DIT ALLEMAAL DEZELFDE DAG IN HUIS! WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN: 1 WINKELMAND. WAT IS INVENLO.NL? WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN

EN DIT ALLEMAAL DEZELFDE DAG IN HUIS! WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN: 1 WINKELMAND. WAT IS INVENLO.NL? WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN 100% LOKAAL WAT IS INVENLO.NL? WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN: 1 WINKELMAND. Op InVenlo.nl vind je het uitgebreide winkel-, horeca- en versaanbod van Venlo. Onbeperkt shoppen voor de beste deals én tegelijk

Nadere informatie

Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten.

Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten. Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten. DPD Network DPD ParcelShop dicht bij de consument De B2C markt is groeiende en de verwachtingen van de consument stijgen. van de consumenten wil vooraf

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Inkoopmanagement & Procurement De Post HBO opleiding Inkoopmanagement & Procurement duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht.

Nadere informatie

Workshop Low Cost High Value Service Delivery Models

Workshop Low Cost High Value Service Delivery Models Workshop Low Cost High Value Service Delivery Models 9 februari 2012 2011 - All rights reserved Noventum Service Management Consultants Ltd. 1 Low Cost High Value Service Delivery Models Low cost delivery

Nadere informatie

WIJ ZIJN VWA. en dit is waar wij goed in zijn. Internet en reclame. Webdesign. Online Marketing. Software Development.

WIJ ZIJN VWA. en dit is waar wij goed in zijn. Internet en reclame. Webdesign. Online Marketing. Software Development. Internet en reclame WIJ ZIJN VWA en dit is waar wij goed in zijn Webdesign Online Marketing Software Development Online Magazines E-commerce en Webshops Graisch Ontwerpen INNOVATIE MAAKT HET VERSCHIL TUSSEN

Nadere informatie

amatus COMMUNICATIONS amatus THE SMARTEST MOBILE CONNECTION

amatus COMMUNICATIONS amatus THE SMARTEST MOBILE CONNECTION amatus COMMUNICATIONS amatus THE SMARTEST MOBILE CONNECTION >Agenda 1. Introductie 2. Business analyse 3. Business architectuur 4. Alignment 5. Voor- / Nadelen 6. Conclusie 7. Plan > agenda INFORMATION

Nadere informatie

Business Model Innovation Guide

Business Model Innovation Guide Business Model Innovation Guide Over waarom business model innovatie cruciaal is en hoe je dat aanpakt Uitgave: April 2016 Auteur: Eefje Jonker-van Dun Strategy Designer & Managing Director Business Models

Nadere informatie

Post HBO Branded Content Strategie

Post HBO Branded Content Strategie Post HBO Branded Content Strategie De Post HBO opleiding Branded Content Strategie duurt ongeveer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek. Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration

Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek. Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration Overzicht Voorstellen Wat is Marketing? Verschillende modellen Wat is Marktonderzoek? Wat

Nadere informatie

Eerste ingebruikname Nyon all New in design one ebike computer

Eerste ingebruikname Nyon all New in design one ebike computer Eerste ingebruikname Nyon all New in design one ebike computer More ground clearance Volg alle stappen van de powerpoint tot het einde Hierna heeft u alle belangrijke stappen doorlopen om zelf de eerste

Nadere informatie

daarvoor bestemde accessoires.

daarvoor bestemde accessoires. Ondernemingsplan 1. Verkoop van elektrische sigaretten en daarvoor bestemde accessoires. Extendix Trading Company Datum: 18-1-2014 Startdatum prognose: 18-1-2014 Prognoseperiode: januari 2014 http://www.tuxx.nl/

Nadere informatie

Hartelijk welkom! Klantendag 2015

Hartelijk welkom! Klantendag 2015 Hartelijk welkom! Klantendag 2015 Thema van vandaag: Het versterken van de Nederlandse industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen zodat deze efficiënter,

Nadere informatie

BOUW HENDRICKX COMMUNICATIONS

BOUW HENDRICKX COMMUNICATIONS BOUW HENDRICKX COMMUNICATIONS horeca solutions - consulting - applications social media management review- en reputatiemanagement klantenbeheer en relatiemanagement persrelaties en public relations Jouw

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

Leiderschap in Turbulente Tijden

Leiderschap in Turbulente Tijden De Mindset van de Business Leader Leiderschap in Turbulente Tijden Onderzoek onder 175 strategische leiders Maart 2012 Inleiding.. 3 Respondenten 4 De toekomst 5 De managementagenda 7 Leiderschap en Ondernemerschap

Nadere informatie

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries Naam: Cursus: Coördinator: Docent: Patrick Venendaal 1553805 Entrepreneurship Creative Industries Aljan de boer Mark Nutzel Inhoudsopgave Het idee... 3 De doelgroep... 3 Introductie... 3 Wat wordt er getest...

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Breng je Businessmodel in Balans!

Breng je Businessmodel in Balans! De Innovator BMC: Balanceren Resultaat met Business Model Canvas Breng je Businessmodel in Balans! In Balans Brengen Een goede insteek voor het Business Model Canvas is kijken of je het financieel meer

Nadere informatie

DIGITALE KRAS & WIN COUPONS

DIGITALE KRAS & WIN COUPONS DIGITALE KRAS & WIN COUPONS GASTEN PLEZIERIG VERRASSEN MET DIGITALE COUPONS KRAS & WIN COUPON BIEDT ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN OM: Meer klanten naar de horecazaak te krijgen en gasten plezierig te verrassen

Nadere informatie

DJI Phantom 2 Vision

DJI Phantom 2 Vision DJI Phantom 2 Vision Stijn bruggert & Rik bossink 3T4 inhoud 1. Wat zijn de specificaties van DJI Phantom 2 visiom. 2. Hoe bestuur je een DJI Quadcopter. 3. Waar moet je op letten voordat je gaat vliegen

Nadere informatie

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Agenda 1 Visie & Business Model 2 Strategie 3 Team & Organisatie 4 Implementatie 5 Financien 1. Visie & Business

Nadere informatie

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden EM8620 RFID-Tag 2 NEDERLANDS EM8620 RFID-Tag Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden... 2 3.0 RFID-tag... 3 4.0 Uitschakelen via de RFID-tag...

Nadere informatie

Tips voor Vrijetijders. Vrijetijders uw doelgroep? Webwinkel + +

Tips voor Vrijetijders. Vrijetijders uw doelgroep? Webwinkel + + Tips voor Vrijetijders Vrijetijders uw doelgroep? + + Webwinkel + + + Vrijetijders Tips voor Vrijetijders organisatie De Vrijetijders organisatie is een zelfstandig bedrijf met als doel het proactief zoeken

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

ATP Online: Zakenreizen voor een nieuwe generatie! www.atp.nl/atponline

ATP Online: Zakenreizen voor een nieuwe generatie! www.atp.nl/atponline ATP Online: Zakenreizen voor een nieuwe generatie! Zakenreizen voor een nieuwe generatie! Online tools voor het zoeken en boeken van zakenreizen zijn er in vele soorten en maten. Maar de eisen die u als

Nadere informatie

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops?

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Tips om de webwinkellogistiek te verbeteren op basis van meerjarig en internationaal onderzoek. Wij, Roland Slegers en Nando van Essen, onderzochten

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Contentstrategie & Inbound Marketing De Post HBO opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie