11 de editie van bouw & reno dé bouw- en renovatiebeurs Antwerp expo, 12 tot 20 januari 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11 de editie van bouw & reno dé bouw- en renovatiebeurs Antwerp expo, 12 tot 20 januari 2013"

Transcriptie

1 11 de editie van bouw & reno dé bouw- en renovatiebeurs Antwerp expo, 12 tot 20 januari 2013 Op bouw & reno, de populaire bouw- en renovatiebeurs in Antwerpen, vind je negen dagen aan een stuk alle mogelijke nuttige tips en advies, adressen en ideeën voor een geslaagd bouw- of verbouwproject. Wil je een woning kopen, bouwen of verbouwen? Wil je graag je interieur verfrissen of je huis uitbreiden? Een nieuwe keuken of badkamer kopen? Je dak of spouwmuur laten isoleren? Of gewoon vragen hoeveel je voor al je plannen kan lenen? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan bouw & reno, van zaterdag 12 tot en met zondag 20 januari in Antwerp expo. 250 exposanten! Met voor het eerst liefst 250 exposanten zijn de 4 hallen van Antwerp expo tot in de kleinste hoekjes gevuld! Tijdens bouw & reno krijg je dan ook een heel ruim en gediversifieerd overzicht van alles wat de bouwsector op dit ogenblik zoal te bieden heeft: bouwmaterialen en bouwbedrijven, keukens en badkamers, deuren, ramen, verwarming, elektriciteit, domotica, vloer- en wandbekleding, dakwerken, isolatie, zonnepanelen, open haarden, kachels, trappen, verlichting, veranda s... Na een bezoek aan bouw & reno zal je helemaal op de hoogte te zijn van de laatste mogelijkheden,de nieuwste technieken en de meest recente ontwikkelingen in de bouw- en renovatiesector. (De volledige deelnemerslijst vindt u op Nieuwe producten, technieken en toepassingen Ook tijdens bouw & reno 2013, zoals steeds de eerste belangrijke (ver)bouwbeurs van het jaar, zullen heel wat exposanten weer nieuwe producten, technieken, toepassingen en materialen voorstellen die ze dit jaar op de markt brengen. Let wel, op bouw & reno vind je niet alleen de producten of materialen waarnaar je (misschien al lang) op zoek bent, maar ook de vakman die ze kan komen plaatsen.

2 Gratis 20 minuten professioneel bouw- en renovatieadvies Maak nu uw afspraak op Iedereen die bouwt of verbouwt, heeft 1001 vragen. Voor gratis advies: wend je tot onze specialisten. Hoe moet ik mijn dak isoleren? Hoe wordt het ereloon van een architect vastgelegd? Kies ik voor vaste of een variabele rentevoet? Mag verf voor buiten ook binnen worden gebruikt? Hoe kan ik zelf groene energie opwekken? Regenwaterrecuperatie en/of een groendak? Een dampscherm, is dat wel nodig? Surf naar maak een afspraak met je specialist(en) naar keuze, en krijg op bouw & reno 20 minuten lang gratis een professioneel en objectief antwoord. Vragen over verven en pleisters? Schilder ik zelf of laat ik beter een vakman komen? Kaleien: wat zijn de mogelijkheden? Hoe lang moet ik na het pleisteren wachten vooraleer kan worden geschilderd? Vocht? Roet? Nicotine? Kan ik daarop zomaar verven? Wat is het verschil tussen verf voor binnen en voor buiten? Hoe ga ik te werk bij het schilderen van lakwerk en van muren? Of het nu gaat om muren, plafonds, deuren, kozijnen, radiatoren of een tuinhuisje Alles moet ooit worden geschilderd, of kan wel eens een nieuw laagje verf gebruiken. Zoek je een vakman? Of jeuken je vingers om zelf aan de slag te gaan? Met al je vragen over verven en pleisters kan je op bouw & reno terecht bij verfgroothandel De Olifant. Wil je meer weten over architecten, bouwen en bouwproducten? Ik heb zelf een ruw plan gemaakt van mijn nieuwbouw: hoe kan ik dat optimaliseren? Is mijn budget voldoende om mijn (ver)bouwdroom te realiseren? Wat is de taak van een architect? Ik wil milieubewust bouwen: hoeveel kost me dit (extra)? Ik wil een architect een voorontwerp laten maken. Moet ik daarvoor betalen? Kies ik de aannemers waarmee de architect meestal werkt, of kies ik de aannemers beter zelf? MaterialSource (www.materialsource.com) brengt bouwproducten, architecten en (ver)bouwers bij elkaar. Op bouw & reno staat elke dag een team van architecten voor je klaar om gratis professionele antwoorden en advies geven. Bezoek zeker ook de 'MaterialZone', in de gang tussen hal 1 en hal 2. Daar ontdek je een schat aan informatie over alle bouwproducten en de toepassingen ervan. Vragen over hernieuwbare energie? Alvorens aan zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp te denken: welke andere energiebesparende maatregelen moet ik eerst nemen? Welke technieken van hernieuwbare energie zijn voor mijn situatie het meest geschikt? Waarom zou ik kiezen voor een zonneboiler? Of voor zonnecollectoren? Aan welke voorwaarden moet mijn huis voldoen om een zonneboiler/zonnecollectoren/een warmtepomp te plaatsen?

3 Hoeveel kost een fotovoltaïsche installatie tegenwoordig? Zijn zonnepanelen nog wel rendabel? Wat is het verschil tussen ingebouwde en de traditionele opbouw-zonnepanelen? Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwe gebouwen en alle gebouwen die ingrijpend worden verbouwd, in staat zijn een minimum hoeveelheid energie uit hernieuwbare energiebronnen te halen. Waarom wachten? Bouw nu al het huis van de toekomst! Wie meer wil weten over zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en warmtepompboilers kan terecht bij de specialisten van IZEN energy systems. IZEN heeft meer dan 20 jaar expertise en knowhow op het vlak van hernieuwbare energie. Vragen over ruwbouw en renovatie? Hoe start ik mijn verbouwing? Waarop moet ik letten vooraleer ik met afbraakwerken begin? Op welke manier kan ik mijn woning het beste energiezuinig maken? Waarop moet ik letten als ik mijn dak renoveer? Wat zijn de huidige EPB-normen? Wat is het verschil tussen houtskeletbouw en traditioneel bouwen? Bij bouwen en verbouwen zijn er heel veel zaken waarmee je rekening moet houden. Met meer dan leden allemaal werkgevers en zelfstandigen uit de bouwsector - is Bouwunie dé instantie die je een antwoord kan geven op al je vragen over ruwbouw en renovatie. Vragen over verwarming, ventilatie, airco en sanitair? Voor welk type verwarming kan ik kiezen? Hoe hou ik mijn waterverbruik onder controle? Welke verschillende types van warmtepompen bestaan er? Vervang ik mijn oude verwarmingsketel door een condensatieketel of kies ik beter voor fotovoltaïsche zonnepanelen en een zonneboiler? Ga ik voor vloerverwarming of hou ik het bij conventionele radiatoren? Voor al je vragen over verwarming, ventilatie, airco en sanitair: maak een afspraak met de specialisten van Bouwunie. Heb je vragen over ramen en deuren? Aluminium, pvc of hout? Die CE-markering voor ramen, wat houdt die eigenlijk in? Hoe kan ik nagaan of mijn ramen wel degelijk aan de gevraagde normen en eisen voldoen? Kies ik voor dubbele of driedubbele beglazing? Hoe kan ik mijn huis extra beschermen tegen inbraak? Bestaan er inderdaad folies waarmee ik het zonlicht kan tegenhouden? Vragen over ramen en deuren? Vraag raad aan de specialisten van Bouwunie.

4 Op zoek naar tips voor interieur en decoratie? Ik wil mijn interieur een andere look geven. Hoe begin ik daaraan? Hoe kan ik de ruimte groter of kleiner laten lijken? Is behangpapier nog van deze tijd? Als ik een accentmuur wil: welke muur is daarvoor het best geschikt? Ik heb vocht in mijn muren gehad. Hoe maak ik komaf met de vlekken? Bouwunie, de vereniging van de Vlaamse bouw-kmo s, geeft graag een antwoord. Wil je praten over duurzaamheid? Hoe kan ik koudebruggen voorkomen? Hoe isoleer ik mijn dak, vloer of muren? Hoe dik? En welke isolatiematerialen zijn daarvoor het meest geschikt? Hoe kan ik mijn woning energie-efficiënt verwarmen? Wat moet ik doen moet om een energiezuinige woning te bouwen? Ik wil een houten woning: kies ik voor houtskelet of massiefbouw? Voor een duurzame nieuwbouw of verbouwing zijn tal van zaken van belang: compactheid, oriëntatie, watergebruik, energiegebruik, de juiste materialen Voor al je vragen hierover: vertrouw op de deskundigheid van Bouwunie, de spreekbuis van de zelfstandigen en de kmo's uit de bouw. Wil je meer weten over isolatie? Waarop moet ik letten wanneer ik mijn huis isoleer? Op welke manier kan ik mijn dak het best na-isoleren? En mijn spouwmuren? Ik heb last van condensatievorming op mijn muren, hoe komt dit? Krijg ik nog premies voor mijn isolatie? Met al je vragen over isolatie kan je op de stand van Bouwunie terecht bij Isolatie Verhoeven en Recticel. Maak nu een afspraak! Vragen over kopen, huren, bouwen en verbouwen in Antwerpen? Ik wil verbouwen: met welke soort werken begin ik? Hoe moet ik mijn dak/muur/vloer isoleren? Aan welke normen moet dakisolatie voldoen om in aanmerking te komen voor premies? Voor welke werken kan ik een belastingsvermindering krijgen? En voor welke inbraakwerende maatregelen? Heb ik recht op een hypothecair krediet via een sociale kredietmaatschappij? Wat is een groene lening? Alle (toekomstige) huurders en eigenaars van een woning in Antwerpen zijn welkom op stand nummer 1231, de infostand van de Woonkantoren en het Ecohuis van de Stad Antwerpen. Hier krijg je advies over kopen, huren, bouwen en verbouwen in de Stad, en over duurzaam en ecologisch wonen en verbouwen.

5 Financieel advies nodig? Hoeveel kan ik lenen ten opzichte van wat ik verdien? Kan ik ook de notariskosten meefinancieren? Waarvoor leen ik het best: voor de grond of voor de bouw van mijn huis? Wat is een schuldsaldoverzekering, en waarom heb ik die nodig? Wat is het verschil tussen een hypotheek en mandaat? Wil je weten hoeveel je kan afbetalen? Of wil je informatie over de dossierkosten, de notariskosten voor de akte en de schuldsaldoverzekering? Adviseurs van BNP Paribas Fortis geven je graag een antwoord op al je vragen over woonkredieten en verzekeringen. Bouwen en verbouwen heeft vaak 20 tot 30 jaar lang een belangrijke impact op je budget. Ga dus niet over één nacht ijs! Gratis op voorhand inschrijven Om tijdens je bezoek aan bouw & reno gebruik te kunnen maken van het gratis en professioneel advies moet je wel op voorhand een afspraak vastleggen via de website vwww.bouwreno.be. Heb je een afspraak gemaakt? Kom dan stipt op het afgesproken uur, anders vervalt je beurt. Het advies duurt 20 minuten. Infosessies Tijdens bouw&reno worden er enkele bijzonder interessante informatiesessies georganiseerd, over diverse onderwerpen die heel wat toekomstige (ver)bouwers zeker zullen boeien. Je kan je hiervoor gratis inschrijven. Die infosessies worden onder meer georganiseerd door Bouwunie, het Portaal en Livios. Alle details en de inschrijvingsmogelijkheid vind je op

6 bouw & reno praktisch Plaats: Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen Data: van zaterdag 12 tot en met zondag 20 januari 2013 Openingsuren: Za en zon: 10u tot 18u Ma, di, wo en do: 14u tot 18u Vrijdag 18 januari: nocturne 14u tot 22u Toegangsprijs: 10 euro/persoon Gratis toegang voor kinderen tot en met 16 jaar, vergezeld door een volwassene. Kinderopvang: Gratis voorzien tijdens het weekend voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Openbaar vervoer: Tram 2 Linkeroever - Hoboken Tram 6 Luchtbal - Olympiade Info: Contactpersoon: Catherine Degreef:

7 Nieuw campagnebeeld bouw&reno2013:

13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015

13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015 13de editie van bouw & reno De bouw- en renovatiebeurs Antwerp Expo, 10 tot 18 januari 2015 Bouwen of renoveren blijft de beste investering... Zolang de spaarboekjes nauwelijks iets opbrengen en de rente

Nadere informatie

Energiezuinig (ver)bouwen: niet enkel voor handige Harry s

Energiezuinig (ver)bouwen: niet enkel voor handige Harry s Energiezuinig (ver)bouwen: niet enkel voor handige Harry s EcoHuis Antwerpen Aanbod infosessies maart - juni 2012 Energiezuinig (ver)bouwen? Het EcoHuis zet u op weg Het EcoHuis is de plaats voor alles

Nadere informatie

beursgids dé bouwbeurs www.bisbeurs.be 3 euro 06-14 oktober / Week: 13-18u30 - Weekend: 10-18u30 -Vrijdag 12 oktober: 13-23u (Nacht van bis)

beursgids dé bouwbeurs www.bisbeurs.be 3 euro 06-14 oktober / Week: 13-18u30 - Weekend: 10-18u30 -Vrijdag 12 oktober: 13-23u (Nacht van bis) dé bouwbeurs beursgids met plannen en exposantenlijst bouwen of kopen grote of kleine renovaties bis... bis... bis... gratis Een nieuwbouw realiseren of investeren in vastgoed? Een nieuwe keuken, uw zolder

Nadere informatie

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten Een huis kopen? Een slim moment om aan energie te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten Een nieuwe woning, een nieuwe start. Misschien hebt u al wat op het oog of bent u nog aan het rondkijken.

Nadere informatie

12 uitneembare pagina s over duurzaam bouwen

12 uitneembare pagina s over duurzaam bouwen 2-3 West-Vlaanderen zet zijn joker in: het steunpunt duurzaam bouwen en wonen. 4 Planadvies doet je veel geld besparen 5 De actieve kracht van een passiefhuis 6 Groene energie hoeft niet noodzakelijk duurder

Nadere informatie

InnOVAtIEF 2013 FOR LIFE. www.bouwinnovatie.be. InVESt. Ethias Arena 1 tot 3 & 8 tot 10 feb

InnOVAtIEF 2013 FOR LIFE. www.bouwinnovatie.be. InVESt. Ethias Arena 1 tot 3 & 8 tot 10 feb Het Magazine van Bouwinnovatie met de officiële Beurscatalogus www.bouwinnovatie.be InnOVAtIEF 2013 In dit nummer: De hedendaags keuken (7) Vocht in huis (16) Invest for Life: luchtdicht bouwen (19) Isolatie

Nadere informatie

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken 2 Een huis kopen? Een nieuwe woning, een nieuwe start. Misschien hebt u al wat op het oog of bent u nog aan het rondkijken. Hoe dan ook

Nadere informatie

beursgids dé bouwbeurs 4-12 oktober / Flanders Expo met plan en exposantenlijst www.bisbeurs.be Een nieuwe keuken of badkamer?

beursgids dé bouwbeurs 4-12 oktober / Flanders Expo met plan en exposantenlijst www.bisbeurs.be Een nieuwe keuken of badkamer? dé bouwbeurs 4-12 oktober / Flanders Expo Hout, pvc of aluminium voor je ramen? Een huis kopen of (ver)bouwen? Een nieuwe keuken of badkamer? Je dak isoleren? beursgids met plan en exposantenlijst week

Nadere informatie

Bouwen voor aan de toekomst

Bouwen voor aan de toekomst Bouwen voor aan de toekomst 21 duurzame tips voor de 21ste eeuw Even voorstellen Inhoud Meneer Dubo heeft zijn experts meegebracht, om je de weg door de tips te wijzen: Meneer Mundo heeft een brede kijk:

Nadere informatie

NOTA. Dia 2 Inhoud PP

NOTA. Dia 2 Inhoud PP NOTA Titel: Auteur: Achtergrond nota bij de PowerPoint Energietips voor thuis Ellen Baert Versie: 1 Datum wijziging: Opmerking: Dia 1 Minder energie verbruiken, tips voor thuis? Dia 2 Inhoud PP Gas, elektriciteit

Nadere informatie

Het FRGE-krediet in een veertigtal vragen

Het FRGE-krediet in een veertigtal vragen Het FRGE-krediet in een veertigtal vragen 1) Wat is het FRGE? 2) Waarom moet ik aankloppen bij wvi voor een lening bij het Fonds? 3) Welke rol speelt de stad/gemeente? 4) Welke gemeenten nemen deel aan

Nadere informatie

Eenvoudig isoleren en snel geld besparen

Eenvoudig isoleren en snel geld besparen Woningvergroting Energiebesparing VvE-vergroting Eenvoudig isoleren en snel geld besparen Vergroot je woning Voor meer informatie kunt u vrijblijvend langskomen bij de Serviceorganisatie op de Apeldoornselaan

Nadere informatie

BOUWEN & renoveren Gratis bijlage Het Nieuwsblad - De Gentenaar - De Standaard 15 september 2011

BOUWEN & renoveren Gratis bijlage Het Nieuwsblad - De Gentenaar - De Standaard 15 september 2011 Domotica voor beginners Slim op huizenjacht p. 5-6 p. 9-11 Checklist voor een grondige bezichtiging p. 13-17 BOUWEN & renoveren Gratis bijlage Het Nieuwsblad - De Gentenaar - De Standaard 15 september

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD (FAQ) DUWOLIM 28 JANUARI 2014

VRAAG EN ANTWOORD (FAQ) DUWOLIM 28 JANUARI 2014 VRAAG EN ANTWOORD (FAQ) DUWOLIM 28 JANUARI 2014 1. WELKE STEDEN EN GEMEENTEN NEMEN DEEL AAN DEZE ACTIE?... 2 2. HOE KAN IK DEZE LENINGEN AANVRAGEN?... 2 3. WELKE DOCUMENTEN HEB IK NODIG OM EEN AANVRAAG

Nadere informatie

Meer voordeel uit uw huis halen? Bespaar op energie!

Meer voordeel uit uw huis halen? Bespaar op energie! Meer voordeel uit uw huis halen? Bespaar op energie! voorbeeld van mogelijke besparingen Een huishouden is jaarlijks zo n q 2.000 kwijt aan gas en licht. En daar kunt u tot wel 30% op besparen. Dat begint

Nadere informatie

Dossier Duurzaam bouwen

Dossier Duurzaam bouwen Dossier Duurzaam bouwen Inleiding Duurzaam bouwen is de dag van vandaag meer dan ooit een veelbesproken thema. Als u gaat bouwen of verbouwen moet u rekening houden met verschillende voorschriften en

Nadere informatie

energiebesparing in een historische woning

energiebesparing in een historische woning energiebesparing in een historische woning Bespaar energie in uw historische woning. Behaal snel resultaat met eenvoudige maatregelen, zie de quick wins op pagina 6. dakisolatie pagina 8 duurzame energie

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Het nodige geld voor uw eigen huis

Het nodige geld voor uw eigen huis Het nodige geld voor uw eigen huis Soepel Woonkrediet in de praktijk www.fintro.be GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ Dromen van een eigen huis of appartement. Huren wordt alsmaar duurder. Veel mensen willen dan

Nadere informatie

NIEUWBOUW. kijkwoningen. Het huis van 2021 Gezellig en energiezuinig p. 6-7. Bouwplannen? Bezoek deze kijkwoningen p. 8-9

NIEUWBOUW. kijkwoningen. Het huis van 2021 Gezellig en energiezuinig p. 6-7. Bouwplannen? Bezoek deze kijkwoningen p. 8-9 Bijlage bij HET NIEUWSBLAD DE STANDAARD Vrijdag 18 oktober 2013 NIEUWBOUW kijkwoningen LEGO Het huis van 2021 Gezellig en energiezuinig p. 6-7 Bouwplannen? Bezoek deze kijkwoningen p. 8-9 Compact wonen

Nadere informatie

Het nodige geld voor uw eigen huis

Het nodige geld voor uw eigen huis Het nodige geld voor uw eigen huis Het Soepel Woonkrediet in de praktijk FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Dromen van een eigen huis of appartement. Huren wordt alsmaar duurder. Veel mensen willen dan

Nadere informatie

energiebesparing in een historische woning

energiebesparing in een historische woning energiebesparing in een historische woning Bespaar energie in uw historische woning. Behaal snel resultaat met eenvoudige maatregelen, zie de quick wins op pagina 6. Duurzaamheid in een historische omgeving

Nadere informatie

Informatiepakket. duurzaam zwaag

Informatiepakket. duurzaam zwaag Informatiepakket Duurzaam Zwaag Duurzaam Zwaag is een bewonersinitiatief waarbij we als buurtbewoners ons hebben verenigd in een coöperatie. Ons doel is om onze buurt te verbeteren en te verduurzamen.

Nadere informatie

woont duurzaam Wageningen Samen komen we verder nog aanleveren Win 50 incl. advi Kijk op p.! Win met energie! Droogmolens in Nieuw

woont duurzaam Wageningen Samen komen we verder nog aanleveren Win 50 incl. advi Kijk op p.! Win met energie! Droogmolens in Nieuw Wageningen woont duurzaam Samen komen we verder Win 50,aan verli chting, incl. advi es Kijk op p.! 13 nog aanleveren Win met energie! 5 Droogmolens in Nieuw Kortenoord 7 Energieneutraal, iets voor u? 8

Nadere informatie

Tussentijds informatieboekje. Bloemstede

Tussentijds informatieboekje. Bloemstede Tussentijds informatieboekje Bloemstede Tussentijds informatieboekje Bloemstede Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wat gaan we doen?... 3 3. Tijdens de uitvoering... 6 4. Wat betekent het voor uw huur en energiekosten?...

Nadere informatie

Enquête. Hernieuwbare. energie. 12 Test-Aankoop 593 januari 2015 www.testaankoop.be

Enquête. Hernieuwbare. energie. 12 Test-Aankoop 593 januari 2015 www.testaankoop.be Enquête Hernieuwbare energie 12 Test-Aankoop 593 januari 2015 www.testaankoop.be Christophe Rossini en Philippe Tomberg De mensen die hebben gekozen voor zonnepanelen, een warmtepomp of een pelletkachel

Nadere informatie

Faq Duwolim 20100915-1

Faq Duwolim 20100915-1 1. Welke steden en gemeenten nemen deel aan deze actie? 2. Hoe kan ik deze leningen aanvragen? 3. Welke documenten heb ik nodig om een aanvraag te kunnen indienen? 4. Zijn er inkomensbeperkingen om in

Nadere informatie

KBC-Woongids. Editie 2014

KBC-Woongids. Editie 2014 KBC-Woongids Editie 2014 3 KBC Bank & Verzekering KBC Bank & Verzekering Koestert u koop-, bouw- of renovatieplannen? Dan komt deze KBC-Woongids u ongetwijfeld goed van pas. Hij staat niet alleen boordevol

Nadere informatie

Valkuilen bij verbouwen

Valkuilen bij verbouwen Extra bijlage Donderdag 15 april 2010 www.living.be Terras makkelijker te monteren Blz. 3 Het juiste product voor houtbescherming Blz. 5 Nieuwe dessins voor de garagepoort Zonne-energie op maat Blz. 11

Nadere informatie

CONCRETE ENERGIEBESPARINGEN VOOR JOU EN JE GEZIN

CONCRETE ENERGIEBESPARINGEN VOOR JOU EN JE GEZIN CONCRETE ENERGIEBESPARINGEN VOOR JOU EN JE GEZIN INHOUD ELEKTRICITEITSVERBRUIK 4 IDENTIFICEER DE ENERGIEVRETERS 5 De energiemeter 5 HUISHOUDTOESTELLEN 6 Wasmachine en droogkast 6 Koelkast en diepvriezer

Nadere informatie