pagina 5 AMR TRAINING en heeft hiervoor diverse lijnen uitgezet. Genoemde bedrijven brengen hun eigen ervaring in en

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "pagina 5 AMR TRAINING en heeft hiervoor diverse lijnen uitgezet. Genoemde bedrijven brengen hun eigen ervaring in en"

Transcriptie

1 pagina 2 OSTEOPATHIE pagina 5 AMR TRAINING pagina 7 BREIDT UIT MOTIVATOR Dinsdag 26 augustus 2014 jaargang 4 nr.1 KLAAR VOOR DE TOEKOMST is al drie jaar een begrip binnen sportief Best. De BESTE driehoek Aandacht, Motivatie, Resultaat staat nog steeds hoog in het vaandel! René Theelen, oprichter en eigenaar van, is trots op zijn bedrijf en het samen met zijn enthousiaste team van medewerkers bereikte resultaat tot nu toe. Maar stilstand betekent voor hem achteruitgang, vandaar dat gaat uitbreiden. TERUG IN DE TIJD René neemt ons even mee terug in de tijd: Afgelopen jaar zijn de openingstijden verruimd, is er gestart met de cursus Zwangerfit, is begonnen met een programma voor klanten die af willen vallen, is een dalurenabonnement geïntroduceerd en hebben klanten kunnen genieten van Best Outdoor Fit. Ook is er een volledig nieuwe cardiolijn geplaatst die nog meer mogelijkheden biedt om de trainingsprogramma s op de wensen van de klanten aan te laten sluiten. klanten kunnen daardoor zo resultaatgericht mogelijk trainen in een aangename en ontspannen sfeer. DE TOEKOMST Maar dan nu het belangrijkste, zo gaat René verder, we gaan met 70 m2 uitbreiden! Verderop in deze Motivator krijgt u hier meer informatie over. We starten ook met nieuwe groepslessen, o.a. Steps, en GRIT (High Intensity Training van Les Mills). Van zondag 31 augustus 2014 tot en met zondag 7 september 2014 organiseren wij de ACTIEF WEEK, zodat we het nieuwe seizoen goed kunnen beginnen! Het wordt een week boordevol workouts, evenementen en presentaties van nieuwe groepslessen. Kortom een actieve week voor jong en oud! Je krijgt zelfs de gelegenheid om vrienden en kennissen mee te laten sporten. Over wat we precies gaan doen kunt u meer lezen in deze Motivator; we starten deze speciale week met de Familie-fietstocht. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Download nu onze Naast de genoemde zaken, die natuurlijk gewoon blijven, werkt sinds augustus 2013 nauw samen met FYSIOTHERAPIE (verderop in deze Motivator kunt u meer lezen over FYSIOTHERAPIE), is gestart met de cursus Mamafit; het programma BEST FIT PERSONAL en de TRX Suspension Training kunnen ook nog gevolgd worden. Binnenkort gaat een ACTIEF PROGRAMMA week Zondag 31 augustus uur Best Combi Fit uur Familie Fietstocht vanaf uur Barbeque (Best Lekker) Maandag 1 september uur Spinning uur GRIT uur Zumba Workshop Dinsdag 2 september uur Best Relax Fit samenwerking aan met Osteopathie Van Wely. vindt het belangrijk alles zo centraal mogelijk te houden uur Health Event uur ZwangerFit uur GRIT uur GRIT Woensdag 3 september uur Best Spin Fit uur Jeugd Outdoor Fit uur Night of the Steps uur Best Relax Fit (yoga) en heeft hiervoor diverse lijnen uitgezet. Genoemde bedrijven brengen hun eigen ervaring in en Donderdag 4 september uur MamaFit uur GRIT uur Health event uur Best Shape Fit uur Spinning uur GRIT Vrijdag 5 september 2014 Zaterdag 6 september uur GRIT uur Spinning uur GRIT uur 1e Best Outdoor Fit MEER INFORMATIE is gevestigd op de eerste verdieping van, Prinses Beatrixlaan 27. Wilt u meer weten? U kunt tijdens openingstijden een bezoek brengen aan onze sportschool of telefonisch via een vrijblijvende afspraak maken. Ook op onze website www. best-fit.nl vindt u meer informatie. Het team van ziet u graag! Best Fit App Sport nu met een voordeelabonnement! 12,50 KORTING per maand op je abonnement GEEN ENTREEKOSTEN Tarief 40,00 per maand, looptijd tot 1 januari Vraag naar de voorwaarden. Zondag 31 augustus: Familie-fietstocht Op zondag 31 augustus a.s., als start van de Best Fit Actief Week, staat de Familiefietstocht op het programma. Gezellig met mede-sporters, familie en vrienden een dagje ontspannen door het Brabantse land toeren. Om het voor iedereen aantrekkelijk te houden, is de maximale afstand 42 km. Uiteraard wordt er onderweg een rustmoment gepland waar je op je gemak iets kunt drinken en even kunt bijkomen. We starten rond de klok van uur en zijn hopelijk rond uur weer terug. We sluiten de dag af met een gezellige BBQ, waar we kunnen uitpuffen van de verreden kilometers. Deelname aan de Familie-fietstocht is op basis van inschrijving. Dit kan bij de receptie van BEST FIT. De deelnamekosten zijn 6,00 per persoon; dit is inclusief het drankje onderweg en de BBQ. Drankjes tijdens de BBQ zijn voor eigen rekening. Inschrijving is pas definitef na betaling van de deelnamekosten. Wil je nog meedoen? BEST FIT ontvangt je aanmelding voor de fietstocht graag voor 30 augustus a.s.

2 Motivator, 26 augustus 2014, pagina 2 Motivator, 26 augustus 2014, pagina 3 even voorstellen Mijn naam is Jeroen van Wely, 44 jaar. Samen met mijn vriendin Ilse en onze twee zonen woon ik in Best. Ik ben na het behalen van het diploma fysiotherapie aan de hogeschool van Amsterdam in 1995 gaan werken als fysiotherapeut. In 1996 ben ik de vierjarige opleiding manuele therapie begonnen aan de Stichting Opleiding Manuele Therapie (S.O.M.T) in Amersfoort. In 2001 ben ik de vijfjarige opleiding osteopathie gaan volgen aan de Internationale Academie voor Osteopathie (I.A.O.) in Maarssen. Aansluitend heb ik een onderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit van osteopatische behandeling bij schouderklachten. Na het slagen voor mijn casuïstiek examen, beoordeeld door een Internationale Jury, ben ik in 2007 afgestudeerd. In ik de specialisatie osteopathie bij kinderen afgerond. Nadat ik in verschillende praktijken ervaring heb opgedaan, ben ik begin 2010 mijn eigen praktijk voor osteopathie begonnen. De praktijk Osteopathie van Wely is gevestigd aan het Raadhuisplein 2 in Best. Ik blijf het een enorme uitdaging vinden om samen met de patiënt de vaak langdurig bestaande klachten op te lossen. Werkend als osteopaat komt hierbij mijn opgedane kennis en ervaring als fysiotherapeut en manueeltherapeut goed van pas. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en sta geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Het NRO waakt onder andere over de kwaliteit van de osteopaten in Nederland. De osteopaten zijn verplicht jaarlijks bij- en nascholing te volgen. Door de registratie bij het NRO, kunnen de patiënten de kosten van een behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar. wat is osteopathie? De kracht van osteopathie ligt in het feit, dat een osteopaat heel breed kijkt naar de individuele mens. De behandelwijze richt zich op het opsporen en behandelen van de oorzaken van klachten, zodat het totale lichaam gestimuleerd wordt zichzelf te herstellen. Niet de klachten staan centraal in de behandeling, maar de vraag waardoor het in díe betreffende regio tot klachten is gekomen. Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een behandelvorm die zich richt op de bewegingen van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. gezondheid van de patiënt te optimaliseren. Een manuele geneeswijze wil zeggen dat er met de handen gewerkt wordt. Door met de handen op het lichaam de weefsels in het lichaam op rek te brengen kan de osteopaat voelen of ze goed kunnen bewegen. Bewegingsbeperkingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door littekens na operatie, verkleving door ontstekingen, stress, overbelasting en verkeerde voeding. De behandeling bestaat uit het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid door middel van zachte handgrepen. Een uitspraak van de grondlegger van de osteopathie (Dr. A.T. Still) is: Daar, waar de weefsels goed beweeglijk zijn, krijgt ziekte geen kans. Een osteopaat benadert het lichaam als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels. Robben: Osteopaat is geheim voor mijn fitheid Arjen Robben is één van de verrassingen in de voorbereiding van Oranje op het aankomende EK. Robben, die de afgelopen twee jaar meer geblesseerd was dan fit, maakte in de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Wales veel indruk en lijkt fitter dan ooit. Een osteopaat zou het geheim zijn. De tip kwam van Fred Rutten. De nieuwe coach van Schalke 04 zei vorig najaar tegen vader Hans Robben, dat hij in z n carrière veel profijt heeft gehad van een osteopaat. Arjen Robben heeft de man opgebeld en naar Madrid laten komen. vermoeidheid. Ook baby s met een voorkeurshouding, darmkrampjes en reflux worden door de osteopaat behandeld. Osteopatische behandeling De eerste afspraak begint altijd met een uitgebreid vraaggesprek om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen welke oorzaken een rol spelen in het ontstaan van de klachten. Tijdens het onderzoek gaat de osteopaat op zoek naar bewegingsbeperkingen die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de klacht. Hierbij worden alleen de handen gebruikt om te voelen waar de bewegingsbeperkingen zitten. De meeste technieken zijn zeer zacht en rustig, maar soms is het nodig om met een stevige techniek een gewricht los te maken. Apparaten of medicijnen worden niet gebruikt. Blijkt na het onderzoek dat de klachten niet met osteopathie te verhelpen zijn dan wordt dit besproken en kan er in overleg een doorverwijzing plaatsvinden naar een andere discipline. Neem voor meer informatie contact op via of Het was in januari dit jaar, ik was aan het terugkomen van mijn zoveelste hamstringblessure. We hebben zeker een uur of drie vier gezeten, vertelt Robben in het AD. Die osteopaat trok meteen de conclusie dat mijn rug en wervelkolom op zeker acht tot tien plaatsen vast zaten. Hij heeft de boel losgemaakt en mij oefeningen geleerd. Op die basis zijn we in de tweede helft van het seizoen aan de slag gegaan. Hij is nog vier keer langsgekomen en telkens was er zichtbaar resultaat. Bron: gratis inloop spreekuur De klachten die door een osteopaat behandeld worden zijn zeer divers. De patiënten die de praktijk bezoeken zijn van alle leeftijden, van jong tot oud. Wie klachten heeft en twijfelt of osteopathie hier een oplossing voor biedt, kan het gratis inloopspreekuur bezoeken. Het inloopspreekuur vindt plaats op iedere eerste dinsdag van de maand tussen en uur. Ik beoordeel dan of de klachten met osteopathie te verhelpen zijn. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken u kunt gewoon binnenlopen. De website geeft een duidelijk overzicht van de mogelijkheden. Er zijn geen kosten aan dit inloopspreekuur verbonden. Heeft u al iemand gesproken die FlexFirst kent? Sinds 2013 is FlexFirst Personeelsbemiddeling gevestigd in het karakteristieke pand aan de Ronde 15 in Best. Ons team van 4 Flex- Ondernemers heeft meer dan 50 jaar ervaring in de uitzendwereld en wij zijn aangesloten bij de NBBU en erkend leerbedrijf door ECABO. Inmiddels zijn er in de regio veel ambassadeurs van FlexFirst. Talloze tevreden klanten en uitzendkrachten vertellen over hun positieve ervaringen met FlexFirst, aldus ondernemerscoach en oprichter Bart Withagen. Wat onze filosofie is ; Maximale personele ontzorging vanuit een professionele en innovatieve omgeving! Met FlexFirst flexibel de zomer in! De afgelopen 5 jaar is veel gebeurd op de arbeidsmarkt. Sinds 2009 bieden wij de diensten Uitzenden, Detacheren, Werven & Selecteren, Payrollen en Consultancy aan. Inmiddels werken er meer dan 150 uitzendkrachten in de regio via FlexFirst Personeelsbemiddeling. Zoals men van ons gewend is zullen wij de komende zomerperiode niet voorbij laten gaan zonder de markt attent te maken op onze onderscheidende dienstverlening. Vandaar dat onze slogan: Met FlexFirst flexibel de zomer in! In de komende weken zal dit ondersteund worden met een leuke attentie. Ondernemen met Ondernemers FlexFirst werkt vanuit een centrale backoffice organisatie in Best met daaromheen Flex-Ondernemers met minimaal 10 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling. Deze Flex-Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het opzetten en opbouwen van de vestigingen, het realiseren van een groot netwerk en het behalen van de financiële doelstellingen. De grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit en de gewenste behoefte aan creativiteit en doorzettingsvermogen benaderen het ondernemerschap! V.l.n.r.: Bart, Nelleke, Daan, Gaby en Sander Missie FlexFirst FlexFirst streeft ernaar een kwalitatief hoogwaardige, innovatieve speler in de regio op het gebied van personeelsvoorziening en daaraan gelieerde informatievoorziening te zijn. Daarnaast streven wij naar de juiste balans tussen groot genoeg zijn om kwaliteit en continuïteit te waarborgen en klein genoeg zijn om flexibel en snel te reageren op regionale marktontwikkelingen. FlexFirst wil samen met haar interne en externe medewerkers, opdrachtgevers en relaties ondernemen, groeien en ontwikkelen. Business Units FlexFirst Onze dienstverlening is gericht op alle facetten van personeel- en organisatievraagstukken. In de Business Unit Box (BUB) van FlexFirst wordt de markt verdeeld in 4 segmenten op het gebied: Management & Sales, Techniek & Bouw, Administratie & ICT, Industrie & Productie. De sterke focus op de regio staat daarbij centraal! Interesse Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en vanzelfsprekend kunt u bij ons terecht voor onze diverse soorten dienstverlening. U bent van harte welkom, de koffie wordt vers gezet! Bezoek ook eens onze website Wordt u onze nieuwe ambassadeur? Uitzenden Detacheren Werving & Selectie Payroll Tapperij-Feesterij De Sporthal Tapperij-Feesterij De Sporthal is gelegen in en biedt een groot scala aan feestmogelijkheden. Van familiebijeenkomsten, bedrijfsfeesten tot personeelsfeesten. Aangepast aan uw wensen en buffet. U kunt uw bijeenkomst/feest vooraf laten gaan door een sportief gebeuren. Naast natuurlijk de drankjes kunnen wij ook uw koud/warm buffetten en barbeque verzorgen. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen van gewrichten en weefsels (zoals spieren, zenuwen, bloedvaten, organen enz.) in het lichaam. Het doel is de De klachten die door een osteopaat behandeld worden zijn zeer divers, voor de hand liggende klachten zijn o.a. rugpijn, nekpijn en hoofdpijn maar ook minder voor de hand liggende klachten zoals buikpijn, duizeligheid en Ook entertainment om uw feest op te vrolijken kunnen wij verzorgen. D.O. M.R.O. OSTEOPATHIE van Wely GRAAG TOT ZIENS BIJ... Tapperij Feesterij De Sporthal Prinses Beatrixlaan 27 (navigatie 114) 5684 GJ BEST Tel (b.g.g )

3 Motivator, 26 augustus 2014, pagina 4 Motivator, 26 augustus 2014, pagina 5 LANCEERT LESMILLS GRIT STRENGTH Op maandag 1 september lanceert Best Fit een splinternieuw en uniek trainingsprogramma: GRIT Strength. GRIT Strength, dat ontwikkeld is door Les Mills, zorgt ervoor dat deelnemers supersnel, superfit raken! Het programma is gebaseerd op de wetenschappelijke techniek van High Intensity Interval Training (HIIT), met piek- en herstelmomenten die deelnemers tot het uiterste drijven. Met behulp van een barbell, gewichtschijven en een step worden tijdens GRIT Strength alle belangrijke spiergroepen Nieuwe groepslessen vanaf 8 september 2014 Naast het nieuwe trainingsprogramma GRIT Strength zullen ook Step en Best Relax Fit hun intrede maken op het nieuwe groepslesrooster, dat ingaat op maandag 8 september Step is een intensieve workout waarbij gebruik wordt gemaakt van een in hoogte verstelbaar bankje. Op meeslepende muziek werk je non-stop naar een eindchoreografie waarbij vooral je billen, buik en benen worden getraind. Steppen verbetert je coördinatie en conditie, maar is vooral erg uitdagend en leuk! Samen sporten is leuk! BEN JIJ AL?! Geef je de voorkeur aan een iets rustigere les? Dan is Best Relax Fit iets voor jou. Best Relax Fit is een body & mind groepsles waarbij het accent ligt op spierversterkende oefeningen, lenigheid, het verbeteren van de houding, coördinatie en evenwicht. Ontspanning en inspanning wisselen elkaar af. Er is nog meer! Naast bovengenoemde lessen biedt Best Fit diverse andere groepslessen. Wat te denken van Spinning, Zumba, Best Power Fit of Best Shape Fit? De keuze is aan jou! Samen sporten wordt over het algemeen als leuk ervaren. Samen sporten stimuleert! speelt hierop in door het aanbieden van een uitgebreid en gevarieerd groeplesaanbod. Deze groepslessen vallen onder het fitnessabonnement. Of je een beginnende sporter bent of al jaren actief, met de aangepakt. Een GRIT Strength sessie geeft je in slechts 30 minuten een full body workout! Wat maakt GRIT Strength uniek? Les Mills GRIT Strength is een totaal nieuw fitnessaanbod, met een duidelijke focus op teamtraining. Bij GRIT Strength wordt er in relatief kleine groepen getraind. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat high intensity interval training, waar GRIT Strength op is gebaseerd, de resultaten levert die de resultaten van conventionele training overtreffen: Best Outdoor Fit Heerlijk in de buitenlucht aan je lichaam werken! Best Outdoor Fit is een workout waarbij conditie, kracht, coördinatie en doorzettingsvermogen getraind worden. Deze workout duurt 75 minuten en zal worden gehouden in de bossen bij het Joe Mann. Deze bijzondere buitenles is geschikt voor de sporter die een nieuwe uitdaging zoekt. Basisconditie is een vereiste! De les wordt op iedere eerste zondag van de maand georganiseerd en is gratis voor leden. Deelname is op inschrijving. groepslessen van kan iedereen trainen op zijn of haar eigen niveau. De lessen worden verzorgd door enthousiaste instructeurs die jouw trainingsprogramma compleet maken. Om je trainingsprestaties goed te kunnen volgen is het ook mogelijk om je groepsles toe te voegen aan je trainingsprofiel. Samen sporten is leuk! Even tijd nemen voor mezelf en tegelijkertijd sociale contacten onderhouden. Een actueel groepslesrooster is verkrijgbaar aan de receptie of te downloaden via de website aanvang uur Joe Mann Paviljoen BEST OUTDOOR FIT GRIT Strength zorgt dat je sneller fit wordt. GRIT Strength zorgt dat je harder werkt en het langer volhoudt. GRIT Strength daagt je uit om je fitnessgrenzen te verleggen. GRIT Strength heeft een specifieke structuur, waardoor je nooit een trainingsplateau bereikt. GRIT Strength zorgt dat je ook uren na de training nog calorieën verbrandt. GRIT Strength is de snelste manier om vet te verbranden, met behoud van spiermassa. Korte workouts wereldwijde fitnesstrend René Theelen van Best Fit geeft aan dat Les Mills GRIT Strength is ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar fitnessniveau naar een hoger niveau wil tillen: Het programma geeft je een authentieke, hardcore workout die je echte fitnessresultaten bezorgt. GRIT Strength is zo ontwikkeld dat leden van bijna elk fitnessniveau deel kunnen nemen. Daarnaast is het programma ideaal voor de doelgroep die graag intensief wil sporten maar weinig tijd hiervoor heeft. We sluiten hiermee aan op een wereldwijde trainingstrend van korte en zeer intensieve programma s op fantastische muziek. Steeds meer mensen hebben behoefte aan dit soort korte workouts omdat ze gemakkelijker zijn in te passen in het dagelijks leven. Neem voor meer informatie over Les Mills GRIT Strength contact met ons op via telefoonnummer Zondag 31 augustus uur Best Combi Fit uur Familie Fietstocht vanaf uur Barbeque (Best Lekker) Maandag 1 september uur Spinning uur GRIT uur Zumba Workshop Dinsdag 2 september uur Best Relax Fit uur Health Event uur ZwangerFit uur GRIT uur GRIT Woensdag 3 september uur Best Spin Fit uur Jeugd Outdoor Fit uur Night of the Steps uur Best Relax Fit (yoga) Prijzen en abonnementen Fitness en groepslessen Alle abonnementen zijn op basis van onbeperkt sporten (fitness en groepslessen) inclusief begeleiding, metingen, testen en vervolgafspraken. De entreekosten bedragen eenmalig 49,50 (incl. WristID, intaketest, contributie lopende maand) Basis jaarabonnement 47,50 per maand Gold jaarabonnement vanaf 1 januari ,50 per maand Daluren abonnement 28,50 per maand Daluren: maandag tot en met vrijdag van tot uur. Het dalurenabonnement is exclusief groepslessen. Jeugdfitness 23,50 per maand Trainingstijden: maandag t/m donderdag van tot uur en vrijdag van tot uur. Familieabonnement 34,50 per persoon per maand bij minimale deelname van 3 personen uit hetzelfde gezin wonende op hetzelfde adres en gebruik makende van één rekeningnummer. Niet in combinatie met andere acties. Body Support Body Support 99,00 voor 16 weken, alleen icm een abonnement. Dit is inclusief intake, metingen, vervolgafspraken en weekmenu s. PROGRAMMA ACTIEF week Donderdag 4 september uur MamaFit uur GRIT uur Health event uur Best Shape Fit uur Spinning uur GRIT Vrijdag 5 september 2014 Zaterdag 6 september uur GRIT uur Spinning uur GRIT uur 1e Best Outdoor Fit NIEUW: AMR training Met een niveau hoger trainen Zoals in het voorwoord aangekondigd gaat met 70 m2 uitbreiden. Deze extra ruimte wordt vanaf januari 2015 ingevuld met een nieuwe multifunctionele, volledig geautomatiseerde trainingslijn. Dit is een effectieve circuit training, AMR training, waarbij met twee keer per week een uur training het hoogst mogelijke rendement behaald kan worden. De training bestaat uit een combinatie van cardio- en krachtoefeningen. Juist door op een andere, intensievere manier te trainen is je trainingseffect groter. Kortom een fitter lichaam in minder tijd! Wie wil dit nu niet? Een ander voordeel is dat er tijdens de daltijden onze fysiotherapeut er volop mee kan werken. Diverse functionele testen kunnen we uitvoeren om zo heel gericht te trainen. De AMR training is een onderdeel van het Goldabonnement bij Best Fit. Na het inloggen start het programma automatisch en worden de weerstanden gedurende de trainingsperiode automatisch aangepast. De AMR training is te gebruiken tijdens de piektijden. Bij deze training is rekening gehouden met de drukke agenda van veel van onze klanten. daagt jou uit om deze nieuwe manier van trainen te komen ervaren! GOLD-abonnement Het Gold-abonnement is op basis van onbeperkt trainen. inclusief: GRATIS trainingssleutel AMR training vanaf 1 januari 2015 Health Check+ (incl. glucose-/cholesterolmeting) Alle groepslessen (incl. het nieuwe Steps en GRIT) voedingsadvies medische begeleiding Trainings App vanaf 1 januari 2015 (incl. reserveren groepslessen) GOLD Je agenda is druk en toch wil je resultaat. Kom dan trainen met de AMR training. Train 2x per week maximaal 60 minuten. Je conditie verbetert ongekend snel mede dankzij een veranderde stofwisseling. Je zal merken dat je in zeer korte tijd aanzienlijk fitter wordt met deze nieuwe trainingsmethode! De AMR training bestaat uit een training met de 4E-lijn van Gym80. Iedere 10 weken werk je met een nieuw programma, iedere drie weken is er een feedbackmoment. 4E-lijn van GYM80 De 4E-lijn van GYM80 biedt een revolutionaire isokinetische training op opeenvolgende trainingmachines waarbij het beste resultaat uit iedere training gehaald kan worden. Met 4E traint de deelnemer altijd op zijn of haar natuurlijke grens en dus, voor het eerst, is de training echt isokinetisch. Isokinetische training Isokinetische training verwijst naar training op apparatuur waarbij de snelheid van uitvoering en de weerstand over de gehele SUPPORT Je lichaam SUPPORT natuurlijk in balans TRAINING + juiste VOeDING = betere TRAININGspResTATIes PERSONAL: sta versteld van jezelf! Personal training betekent: sporten en bewegen met een persoonlijke coach en een volledig op maat gemaakt programma, afgestemd op uw wensen en behoeften. Want een standaardaanpak bestaat niet. Wij stellen een programma samen dat op basis van rust, training en voeding de snelste gewenste resultaten oplevert. De training vindt plaats waar en wanneer u dat wilt, zowel op de club, in de buitenlucht of bij u thuis. De trainer zorgt voor een uitdagend en gavarieerd programma, dat hij samen met u doorloopt. U zult versteld staan van wat u allemaal kunt bereiken! U gaat net even dat stukje verder waar u zichzelf niet toe kan zetten. oefening gelijk blijft. Na het startmoment blijft de snelheid van de uitvoering gelijk, ook al probeer je meer kracht te zetten (die komt namelijk terug in de vorm van meer weerstand). Het grote voordeel van isokinetische training is, dat er geen dode punten zijn of momenten dat de belasting/weerstand minder wordt of wegvalt. De grote voordelen van isokinetische training zijn: 1. maximale kracht uitoefenen over bijna de hele oefening 2. de mogelijkheid om de snelheid van uitvoering in te stellen en gelijk te laten blijven 3. de pijn in spieren en gewrichten is minimaal Volledig computergestuurd De 4E krachtmachines van Gym80 is een Werkwijze Een uitgebreide intake is de start van jouw sportieve avontuur. We wegen, meten en testen je om te bepalen wat je uitgangssituatie is. Uiteraard willen we weten wat je doel is en hoe je dit doel wil bereiken. Gezamelijk komen we tot een sportplan, waarna je met onze hulp aan de slag kunt! Na een periode van 8 tot 10 weken evalueren we het sportplan en stellen waar nodig bij. Uiteraard houden we tijdens je trainingsschema vinger aan de pols en kun je te allen tijde bij ons terecht! WristID is voorzien van de meest Voordelen personal training op een rij: effectieve en uitdagende trainingen resultaatgericht persoonlijke aandacht aangepast aan uw doelen, mogelijkheden en wensen met uw eigen ervaren personal trainer U start met een uitgebreide intake waarin u samen met uw trainer uw doelstelling bespreekt en vastlegt, rekening houdend met uw leeftijd en conditie. Uw trainer begeleidt u hierbij van A tot Z op persoonsgerichte, vakkundige en gemotiveerde wijze. Personal training is voor iedereen! Denk aan beginners, senioren, ervaren sporters die hun techniek willen verfijnen, mensen die willen oefenen voor een sportevenement, mensen die willen afslanken, enzovoort, enzovoort... Personal trainingen vinden alleen na intake en op afspraak met uw persoonlijke coach plaats. Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag ernaar bij de receptie. compleet nieuwe gemotoriseerde lijn met tien volautomatische elektronische trainingsstations welke centraal aangestuurd wordt met behulp van de Gym80 Software. De software haalt automatisch de gewenste trainingsintensiteit, niveau en gewenste weerstand die nodig is op van de server zodat direct begonnen kan worden met trainen zonder onnodige vertraging. De instellingen worden binnen enkele seconden klaargezet voor iedere individuele gebruiker, dus je hoeft zelf alleen nog maar de oefening uit te voeren. Abonnement Voor het gebruik van de AMR training maak je gebruik van het Goldabonnement. Neem voor meer informatie contact op via of kom langs in, Prinses Beatrixlaan 27 in Best. Fitness voor iedereen Train je graag individueel en geavanceerde, computergestuurde wanneer het jou uitkomt? en ergonomisch ontworpen biedt je een persoonlijk trainingsplan, fitnessapparatuur van Gym80. Deze professionele begeleiding en apparatuur kan worden bediend een optimale omgeving om jouw doel te bereiken. met de WristID, een polsband met een ingebouwde chip. Daarnaast fungeert dit polsbandje met ingebouwde chip als toegangspas, personal trainer en opslagplek voor je trainingsschema. Medische indiactie Sport je op medische indicatie of zit je in een revalidatietraject? In overleg met je huisarts of fysiotherapeut stellen we een sportplan op dat aansluit bij jouw behoefte. We hebben een uitgebreid aanbod in cardio- en krachtapparatuur waarmee we alle terreinen van trainen en bewegen kunnen bedienen. Benieuwd wat voor jou kan betekenen? Kom langs tijdens openingstijden of neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. Prinses Beatrixlaan GJ Best bestfit5684 bestfit5684 Maandag t/m donderdag uur Vrijdag uur Zaterdag en zondag uur contact Best Fit App

4 Q GRIT A0 Poster Port Male.indd 1 17/04/14 3:45 pm Motivator, 26 augustus 2014, pagina 6 Motivator, 26 augustus 2014, pagina 7 Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Ook Best Fit Fysiotherapie heeft niet stil gestaan. De samenwerking met Best Fit is inmiddels onlosmakelijk. Beiden versterken elkaar en halen het beste in elkaar naar boven. Door deze samenwerking heeft Best Fit Fysiotherapie mensen met klachten op een snelle en efficiënte manier kunnen helpen bij het wegnemen van klachten. Samen werken aan herstel Samen werken aan herstel, dat is waar Best Fit Fysiotherapie al een jaar voor staat. De behandeling beperkt zich niet alleen tot het verhelpen van de klachten. Bij Best Fit Fysiotherapie gaan we verder. Wij streven ernaar om klachten weg te nemen en ervoor te zorgen dat ze in de toekomst niet meer terug komen. Groei Best Fit Fysiotherapie is in een jaar tijd gegroeid. Inmiddels bestaat het team uit twee fysiotherapeuten. Sinds enkele maanden is Anne Horck het team komen versterken. Anne is in 2013 afgestudeerd tot fysiotherapeut aan de Avans hogeschool te Contactgegevens FYSIOTHERAPIE SPORT FYSIOTHERAPIE MSU-ECHOGRAFIE SHOCKWAVE THERAPIE SAMEN WERKEN AAN HERSTEL Breda. Na een periode van een jaar waarin zijn heeft gewerkt in een praktijk is Rosmalen is zij begonnen bij Best Fit Fysiotherapie. Haar aanpak van klachten past uitstekend binnen de visie van Best Fit Fysiotherapie. Anne heeft zich gespecialiseerd in het Medical Taping, shockwave therapie en revalidatie na operatie. Anne heeft veel affiniteit met sport. Rens heeft voor de Masteropleiding Sportfysiotherapie met succes zijn scriptie verdedigd. In zijn scriptie heeft hij het effect van shockwave therapie bij achillespeesklachten onderzocht door onderzoeken naast elkaar te leggen. Uit de onderzochte literatuur blijkt dat shockwave therapie een veelbelovende behandelmethode voor achillespees klachten. Personen met achillespees klachten zijn eerder in staat om sportactiviteiten pijnvrij te kunnen hervatten. Ook wanneer de klachten al langer tijd bestaan en een operatie overwogen wordt, is shockwave therapie een zeer effectief alternatief. Prinses Beatrixlaan GJ Best maandag 8:00 tot 21:00 uur dinsdag 12:00 tot 21:00 uur woensdag 8:00 tot 18:00 uur donderdag 12:00 tot 21:00 uur vrijdag 8:00 tot 17:00 uur Best Fit Fysiotherapie richt zich op sporters en sportblessures. Maar voorkomen is beter dan genezen. In het kader van blessurepreventie is Best Fit Fysiotherapie samen gaan werken met Spartanova. Spartanova is een kenniscentrum dat wordt ondersteund vanuit de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel. Dit kenniscentrum heeft een wetenschappelijk programma ontwikkeld waarin sporters van elk niveau kunnen worden getest op risico factoren. Het programma is zeer professioneel. De kwaliteit is zo goed dat niet alleen Belgische voetbalclubs zoals Club Brugge en Zulte Waregem, maar ook Ajax en Manchester United gebruik maken van dit programma. Door dit programma toe te passen, is Best Fit Fysiotherapie in staat om u als sporter op een professionele manier te testen en te begeleiden in het beoefenen van uw sport. Wanneer u bijvoorbeeld wilt gaan trainen voor een halve marathon of besluit om een berg op te fietsen (zoals bijvoorbeeld de Alpe d Huez), dan kunnen wij u die extra zekerheid bieden uw doel te bereiken. Spartanova kent voor verschillende sporten een specifiek testprogramma. Hoe werkt Spartanova? U wordt aangemeld door Best Fit Fysiotherapie in een online omgeving. U krijgt een profiel dat alleen voor u en uw fysiotherapeut toegankelijk is. Aan de hand van deze gegevens wordt bepaald welke testen het beste bij u passen om de risico s zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Daarna wordt u individueel getest. Deze testen duren 1 tot 1,5 uur. Tijdens deze testen wordt gekeken naar de spierkracht, mobiliteit, coördinatie en stabiliteit. Hierna volgt een evaluatie, waarin de analyse met u wordt besproken. U krijgt daarna een specifiek oefenprogramma om de beperkingen of risicofactoren weg te nemen. Deze oefeningen vindt u in de online omgeving en zijn goed en duidelijk beschreven. De oefeningen zijn thuis uit te voere, zonder daarbij dure apparatuur of attributen aan te hoeven schaffen. Voor meer info bezoek Voor wie Spartanova is er voor iedere sporter, zowel professioneel als de recreatieve sporter. Ook wanneer u terug komt van een blessure kunt u getest worden. Dit voorkomt recidivering van blessures. Tevens kunnen wij volledige teams testen. Hierdoor is een trainer of coach in staat om in de voorbereiding en gedurende het seizoen zijn team zo optimaal mogelijk te kunnen trainen. Wil u meer informatie over de mogelijkheden en de kosten neem dan contact op met Best Fit Fysiotherapie ( ). blijft in beweging breidt uit vanaf 1 januari 2015 Over een paar maanden is het dan eindelijk zover. Na een lange voorbereiding met veel gesprekken met de Gemeente kan Best Fit de uitbreiding in gebruik gaan nemen. SPORT NU VANAF 28,50 PER MAAND MET EEN VOORDELIG DALURENABONNEMENT VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN Omdat wij de afgelopen jaren een zeer positieve groei hebben gecreëerd is het noodzakelijk om onze leden meer trainingsfaciliteiten aan te bieden. Dit betekent dat wij vanaf 1 januari 2015 gaan werken met een supermoderne trainingslijn waarbij wij iedereen van dienst kunnen zijn. Van topsporters tot recreatief trainen. Op vaste tijden train je volgens de AMR training. Daarnaast biedt deze lijn ook gelegenheid vanuit therapeutisch oogpunt te trainen. Dit alles dus onder zeer deskundige begeleiding. Ook komen er meer groepslessen, is er nog meer aandacht om je trainingsdoelstelling te behalen. Kortom de Best(se) driehoek is van groot belang; Aandacht, Motivatie, Resultaat. FIETSTRIP 2014 GAAT NAAR DE GROßGLOCKNER Over een paar weken dan staat er weer een nieuwe uitdaging te wachten voor groep leden van Best Fit. Op woensdag 17 september a.s. vertrekken zij weer, voor 3e keer in successie, met een grote groep naar Piesendorf in Oostenrijk. Het doel is om tijdens deze trip de Großglockner te beklimmen. Maar liefst 50 miljoen mensen volgden reeds de 48 km lange panoramische tolweg naar Oostenrijks hoogste bergtop. De Großglockner Hochalpenstraße wordt dan ook door velen gezien als een van de mooiste bergwegen ter wereld. Na twee eerdere met succes verlopen trips naar de Mont Ventoux (2012) en de Alpe d Huez (2013) is het dit jaar Oostenrijk geworden. Het is geweldig dat er zo n gevarieerd gezelschap deze uitdaging wil aangaan. Niet alleen de prestatieve fietser, maar ook personen die eigenlijk voor het eerst in de bergen gaan fietsen. Na een gedegen voorbereiding, o.a. spinning, krachttraining en trainings- VOORDEEL ABONNEMENT 40,- per maand ritten in Limburg is de groep er klaar voor. Großglockner in het kort De Großglockner is met een hoogte van meter de hoogste berg van Oostenrijk, gelegen in de Hohe Tauern-gebergte, in dit gebergte ontspringt ook de Pasterze-gletsjer. De Großglockner is bereikbaar via de Großglockner Hochalpenstraße, die vanaf Zell am See via Bruck richting Heiligenblut loopt. De Großglockner Hochalpenstraße is een 47,8 km lange tolweg met veel (genummerde) bochten. De top van de beklimming ligt op meter, het hoogteverschil bedraagt meter. De Großglockner kent een gemiddeld stijgingspercentage is 5,2% en de maximale stijging bedraagt 14,2%. Wij wensen de Großglocknerfietsers veel succes! Prinses Beatrixlaan GJ BEST Tel FYSIOBEST is een fysiotherapiepraktijk, sinds december 2006 gevestigd in Best. Nu ook op een extra locatie, sporthal Naestenbest, in samenwerking met Best Fit Fysiotherapie. FYSIOBEST staat voor kwaliteit en persoonlijke aandacht. Naast algemene fysiotherapie zijn wij gespecialiseerd in kinderen en werkzaam in de pre- en postpartum gezondheidszorg. KINDEREN Fysiotherapie voor kinderen is tot de leeftijd van 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling. Het kan hier gaan om grove en fijne motoriek, evenwicht, statiek, oog-handcoördinatie, schrijfproblemen of problemen met ruimtelijke oriëntatie. Ook kan het gaan om lichamelijke problemen zoals scoliose, heupafwijkingen, voorkeurshouding etc. Tijdens de behandeling leren kinderen hun motorische vaardigheden verbeteren en ontwikkelen. Dat gebeurt op een manier die aansluit bij hun belevingswereld, hun verwachtingen en met kindvriendelijke materialen. FYSIOBEST werkt nauw samen met huisartsen, kinderartsen en andere behandelaars zoals logopedist, podotherapeut, kinderpsycholoog en pedagoog. Voorkeurshouding Om wiegendood te voorkomen is sinds begin jaren 90 het advies om baby s op de rug te laten slapen. Tegen wiegendood is dit heel effectief, maar het gevolg is dat veel meer baby s een voorkeurshouding ontwikkelen. Een voorkeurshouding houdt in dat het kindje, liggend op zijn rug steeds naar dezelfde kant kijkt en dus altijd op dezelfde kant van zijn hoofdje ligt. Door de voorkeurshouding en het langdurig op één kant van het hoofdje liggen, kan er een afplatting van het hoofdje ontstaan. Een voorkeurshouding kan er ook toe leiden dat een kindje de armen en benen niet aan beide kanten evenveel beweegt, dat de baby niet recht kan liggen of het hoofdje niet recht kan houden. De eenzijdige voorkeur kan zelfs belemmeren in de verdere ontwikkeling. In een uitzonderlijk geval heeft de voorkeurshouding een andere oorzaak. Dit zal blijken na verder onderzoek. In de praktijk blijkt dat onderzoek, oefeningen, tips en adviezen, wij komen hiervoor thuis, vaak voldoende zijn om de voorkeurshouding te behandelen. Twijfelt u of uw kindje een voorkeurshouding ontwikkelt, neem dan contact op. Hoe eerder er aan gewerkt wordt, hoe beter het is! Fysiotherapie is direct toegankelijk, u heeft hier geen verwijzing van de huisarts voor nodig. Internet FYSIOBEST is gespecialiseerd in rug- en bekkenklachten tijdens én na de zwangerschap. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn tijdens de zwangerschap. Een verkeerde houding door het steeds zwaarder worden van de buik en het verslappen van de banden rondom het bekken, zijn onder andere items welke rug- en bekkenklachten kunnen PRE- EN POSTNATALE GEZONDHEIDSZORG Naast dit alles verzorgt FYSIOBEST ZwangerFit en MamaFit. NVFB-ZwangerFit is een product voor de fysiotherapeut die werkzaam is in de pre- en postpartum gezondheidszorg. NVFB-ZwangerFit is een bescherm-de titel en alleen voorbehouden aan fysiotherapeuten die een geregistreerde NVFB-ZwangerFit opleiding hebben gevolgd. ZwangerFit bestaat uit actieve lessen, ondersteund door muziek. Wekelijks wordt geoefend aan het behoud/herstel van conditie, mobiliteit en spierkracht tijdens je zwangerschap. Geoefend wordt op basis van individuele belastbaarheid. Tevens komt er in verschillende lessen ook theorie aan bod, zodat je goed voorbereid je bevalling in gaat. Start is rond week 20 van de zwangerschap. Eerder of later mag ook! ZWANGERFIT veroorzaken. Er is lang niet altijd sprake van bekkeninstabiliteit, maar de klachten kunnen je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Na onderzoek, het geven van houdings-, bewegingsadviezen en oefeningen, worden de klachten vaak beduidend minder of verdwijnen geheel, waardoor je zwangerschap een stuk pret-tiger verloopt. Blijf er dus niet mee lopen! Na je bevalling is het goed om weer te werken aan je herstel. MamaFit is gericht op herstel van conditie, mobiliteit, spierkracht en algehele fitheid na de bevalling. Aandacht wordt ook zeker besteed aan de bekkenbodemspieren, hoe deze weer goed te gebruiken, zodat bekkenpijn en/of bekkenbodemklachten (urineverlies of lichte verzakkingsklachten) zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Nu gericht trainen is investeren in de toekomst! Start 4-6 weken na je bevalling. Ook als je geen ZwangerFit hebt gedaan ben je natuurlijk welkom! MAMAFIT Colofon Motivator is een eenmalige uitgave van en verschijnt op 26 augustus 2014 huis-aan-huis in Best. Oplage exemplaren. Redactie Prinses Beatrixlaan GJ Best T E W maandag t/m donderdag uur vrijdag uur zaterdag en zondag uur Vormgeving Roos Kersten T Druk Drukkerij Cyaan I T Bezorging De Motivator wordt SUPERAANBIEDING!! Sport tot 1 JANUARI 2016, GEEN entreekosten, GRATIS trainingssleutel, INCLUSIEF gebruik Best Fit AMR training, ONBEPERKT sporten, Health Check+, INCLUSIEF alle groepslessen (o.a. nieuwe lessen Steps en GRIT), INCLUSIEF voedingsadvies, INCLUSIEF paramedische begeleiding. vanaf 33,- per maand Bij inschrijving tijdens de ACTIEF WEEK en eenmalige vooruitbetaling van 529,50. Niet geldig icm andere acties. Vraag naar de voorwaarden. huis-aan-huis bezorgd bij weekblad Groeiend Best. Vrijwaring en aansprakelijkheid accepteert geen aansprakelijkheid voor inhoud van advertenties en door derden aangeleverde teksten. Door aanlevering verklaart inzender te vrijwaren van auteurs- en beeldrechtelijke aanspraken. In bruikleen gegeven foto s en/of (advertentie)materialen worden met de grootst mogelijke zorg behandeld. accepteert echter geen aansprakelijkheid voor zoekraken of beschadiging. Niets mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Druk en typefouten voorbehouden. De Motivator is mede mogelijk gemaakt door OPTIMUSCLES Massagepraktijk ARE YOU READY TO FACE YOUR TOUGHEST OPPONENT? ASK AT RECEPTION TO FIND OUT MORE. IEDERE 5E INSCHRIJVING TIJDENS DE BEST FIT ACTIEF WEEK ONTVANT EEN GRATIS SPORTMASSAGE! HEALTH EVENT MASSAGES VAN 15 MINUTEN OP AFSPRAAK DINSDAG 2 SEPTEMBER uur DONDERDAG 4 SEPTEMBER uur De gratis sportmassage wordt aangeboden door OPTIMUSCLES Massagepraktijk Sportmassage, ontspanningsmassage, pijnbehandeling Johan Frisopark 28 3 minuten lopen vanaf sporthal Naestenbest Tel

5 BREIDT UIT PER 1 JANUARI 2015! NOG COMPLETER MET NIEUWE TRAININGSMETHODEN NOG MEER RESULTAAT MET VEEL AANDACHT EN MOTIVATIE SCHRIJF NU IN EN PROFITEER! geen entreekosten, vaste contributieprijs tot 1 januari 2016, onbeperkt sporten, gratis Health Check+, alle groepslessen inclusief de nieuwste trend GRIT AMR TRAINING voordeel abonnement GYM80 4E meer resultaat, hogere vetverbranding, topniveau trainen, volledig geautomatiseerd Ontvang maandelijks (tot 1 januari 2016) 12,50 korting! GEEN entreekosten, GEEN prijsverhoging tot 1 januari 2016, INCLUSIEF gebruik nieuwe training Best Fit AMR training met GYM80 4E Betaal geen 52,50, maar slechts 40,- per maand! SUPER AANBIEDING Sport tot 1 JANUARI 2016, GEEN entreekosten, GRATIS trainingssleutel, INCLUSIEF Best Fit AMR training, ONBEPERKT sporten, Health Check+, INCLUSIEF alle groepslessen (o.a. nieuwe lessen Steps en GRIT), INCLUSIEF voedingsadvies, INCLUSIEF medische begeleiding. v.a. 33,- per maand Bij inschrijving tijdens de Actief Week, eenmalige vooruitbetaling 529,50. Vraag naar de voorwaarden.

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE LESROOSTER ELEGANCE Elegance Health Centre Waalwijk Eerste Zeine 120a 5144 AM Waalwijk T. 0416 363 525 F. 0416 363 592 E. info@elegance-health-centre.nl W. www.elegancewaalwijk.nl Elegance Fitness Femme

Nadere informatie

De macht van spierkracht Waarom krachttraining zo belangrijk is voor de gezondheid Pagina 3-6. Alles voor een mooie huid 10 verzorgingstips Pagina 8-9

De macht van spierkracht Waarom krachttraining zo belangrijk is voor de gezondheid Pagina 3-6. Alles voor een mooie huid 10 verzorgingstips Pagina 8-9 C M Y K Seite 1 De krant voor fitness, gezondheid en lokaal afslanken, De macht van spierkracht Waarom krachttraining zo belangrijk is voor de gezondheid Pagina 3-6 Alles voor een mooie huid 10 verzorgingstips

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

Sport gezond. www.physiomotion.nl

Sport gezond. www.physiomotion.nl Sport gezond www.physiomotion.nl Haal het maximale uit je sport, ongeacht je leeftijd en lichamelijke conditie Ons team van gespecialiseerde sportfysiotherapeuten helpt je er graag bij. Je bent welkom

Nadere informatie

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder CSPE GL 2014 verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed bijlage 1 opdracht 1 PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder Sportcentrum Sports4All is een sportieve, sfeervolle plek om mensen te ontmoeten,

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl Zwanger en fit? Zwangerschapscursus Zwangerschap, bevallen en de eerste tijd samen met je baby zijn unieke ervaringen. Ze zijn mooi en positief maar ook zwaar en ingrijpend. Mothers in Motion helpt je

Nadere informatie

pagina 3 GROEPSLESSEN

pagina 3 GROEPSLESSEN pagina 2 BEST FIT PERSONAL pagina 3 GROEPSLESSEN pagina 4 BEST FIT FYSIOTHERAPIE MOTIVATOR Dinsdag 3 september 2013 jaargang 3 nr.1 BEST FIT SPEELT IN OP DE WENSEN VAN DE KLANT Ruim 2 jaar geleden opende

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3 Welkom De zomer loopt op zijn einde en de maand september brengt vaak goede voornemens met zich mee. In dit nummer is er aandacht voor twee 30- day challenges, oftewel beweegprogramma s van 30 dagen. Getest

Nadere informatie

GEZOND 2015 OPEN DAG & GEZINS DOE-DAG ZATERDAG 10 JANUARI. Iedereen wil later toch groot en sterk zijn? Beleef de sportschool met het hele gezin.

GEZOND 2015 OPEN DAG & GEZINS DOE-DAG ZATERDAG 10 JANUARI. Iedereen wil later toch groot en sterk zijn? Beleef de sportschool met het hele gezin. OPEN DAG & GEZINS DOE-DAG ZATERDAG 10 JANUARI GEZOND 2015 Doe mee met de prijsvraag en win leuke prijzen. Iedereen wil later toch groot en sterk zijn? Super sportieve korting bij inschrijving op zaterdag

Nadere informatie

Fysio Fitness & FysioSport

Fysio Fitness & FysioSport Fysio Fitness & FysioSport Vosholplein 11 2461 AA Ter Aar 0172-609797 Zijde 29C 2771 EJ Boskoop 0172-212147 www.fysiotopfit.nl info@fysiotopfit.nl Fysio Topfit maakt onderdeel uit van de Praktijk voor

Nadere informatie

MiBoSo Sportstudio Training, Coaching en Interventies

MiBoSo Sportstudio Training, Coaching en Interventies Sportstudio Training, Coaching en Interventies Informatie maart april 2014 trainen met mind, body én soul Miboso staat voor mind, body én soul! Geen fysieke verandering zonder mentale kracht, geen blijvende

Nadere informatie

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing www.fysiotherapiemaarn.nl praktijk@solcon.nl

Nadere informatie

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier.

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier. Brochure Wie zijn wij? Helmes & Kersbergen is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op persoonlijke begeleiding op het gebied van beweging, voeding en leefstijl. Twee enthousiaste, gemotiveerde

Nadere informatie

Health Challenge. high five! Let us give you a.. Tof dat je geïnteresseerd bent! In dit document vind je alle informatie omtrent de Health Challenge

Health Challenge. high five! Let us give you a.. Tof dat je geïnteresseerd bent! In dit document vind je alle informatie omtrent de Health Challenge Health Challenge Let us give you a.. Tof dat je geïnteresseerd bent! In dit document vind je alle informatie omtrent de Health Challenge high five! Health Challenge Op dit moment heeft méér dan de helft

Nadere informatie

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Gefeliciteerd met je zwangerschap. Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam, maar ook in je leven. Het is een leuke en

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER.

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. Kerst Info KERST OUD & NIEUW Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. Weken waarin iedereen

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar Algemene voorwaarden 2011 OVERZICHT LESTIJDEN TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG Lidmaatschap is niet overdraagbaar 0909.00-10.0009.00-10.0009.00-10.00 Geen buiten schoeisel in de zaal Gebruik

Nadere informatie

1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015

1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015 NIEUWSBRIEF 1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015 MAG JE TRAINEN ALS JE NOG SPIERPIJN HEBT VAN DE VORIGE KEER? Er zijn verschillende soorten spierpijn. Je kunt spierpijn hebben van zowel een cardio workout

Nadere informatie

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling FYSIOTHERAPIE Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling BEHANDELING Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling Als u te maken krijgt met kanker is dit zeer ingrijpend. Tijdens en na

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie

Fysiotherapie voor kinderen. Afdeling Fysiotherapie

Fysiotherapie voor kinderen. Afdeling Fysiotherapie 00 Fysiotherapie voor kinderen Afdeling Fysiotherapie 1 Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-killer 320 Workout. Deze training,

Nadere informatie

Gefeliciteerd mommies! Geboortes. Inbalance News. Oktober nr 3

Gefeliciteerd mommies! Geboortes. Inbalance News. Oktober nr 3 Oktober nr 3 2013 Nieuwe instructeurs Korting 16 november 100 % Boeken Arnhemse moeders 2x trainen App Inbalance News Gefeliciteerd mommies! Geboortes Moeder Laura 20 september bevallen van zoon Pepijn.

Nadere informatie

Medische Trainings Therapie

Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie (MTT) is een vorm van training, waarbij u met specifieke oefeningen en/of oefenapparatuur op een verantwoorde wijze werkt

Nadere informatie

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding.

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding. Onze praktijk Fysiotherapie Manuele therapie Kinderfysiotherapie Sportfysiotherapie Sporten onder begeleiding Echografie Voeding (Orthomoleculaire geneeskunde) Dry Needling Moderne praktijk Paramedisch

Nadere informatie

Fysiotherapie Schiedam

Fysiotherapie Schiedam Fysiotherapie Schiedam Wie zijn wij? Fysiotherapie Van Zuilichem is een organisatie met meerdere vestigingen in Noord-Brabant en Zuid-Holland. Eén van onze locaties is Schiedam, waar wij u graag verder

Nadere informatie

Activelifestyle. FIT-Guide

Activelifestyle. FIT-Guide Activelifestyle FIT-Guide Inleiding U wilt uw doel behalen, maar weet niet precies hoe. Deze FIT-Guide is er om u tips en een inside look van ons product te geven. Alleen training is niet het enige wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met PH, ON en MHC gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

Met deze sporten val je wél af

Met deze sporten val je wél af Met deze sporten van je wél af September 2012 Uitgegeven door Morpheus Instituut http://www.morpheus-emotionele-bevrijding.com 2 Het is niet toegestaan om deze manual te verkopen en / of door te verkopen.

Nadere informatie

De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven!

De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! Na het volgen van dit programma ben je slanker, fitter en beschik je zelf over de

Nadere informatie

Look for something positive in each day, even if some days you have to look a little harder. Let the challenges make you strong!

Look for something positive in each day, even if some days you have to look a little harder. Let the challenges make you strong! ClubNieuws November 2015. De klok is weer verzet en het is weer wintertijd. Dat betekent dat het 's avonds een uurtje eerder donker wordt. Hoewel de winterperiode ook veel gezelligs met zich meebrengt,

Nadere informatie

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen?

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Altijd al willen beginnen met sporten, maar u weet niet hoe u dit op een verantwoorde wijze kunt doen? MEDISCHE

Nadere informatie

Lid VvOCM. Praktijk voor oefentherapie Cesar. Putten Garderen Voorthuizen

Lid VvOCM. Praktijk voor oefentherapie Cesar. Putten Garderen Voorthuizen Lid VvOCM Praktijk voor oefentherapie Cesar Putten Garderen Voorthuizen Introductie Dit is de informatiefolder van de praktijk voor oefentherapie Cesar in Putten en Garderen. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

HEALTH CHALLENGE GA VOOR FIT &GEZOND VEEL LEESPLEZIER WAT VONDEN ONZE VORIGE DEELNEMERS OPLEIDINGEN HET INFORMATIE MAGAZINE VOOR DE HEALTH CHALLENGE

HEALTH CHALLENGE GA VOOR FIT &GEZOND VEEL LEESPLEZIER WAT VONDEN ONZE VORIGE DEELNEMERS OPLEIDINGEN HET INFORMATIE MAGAZINE VOOR DE HEALTH CHALLENGE HET INFORMATIE MAGAZINE VOOR DE HEALTH CHALLENGE SEPT 2015 ISSUE 01 HEALTH CHALLENGE GA VOOR FIT &GEZOND Eet gezonder Sport vaker Blijf gezond OPLEIDINGEN WIE GAAT U BEGELEIDEN PAGE 05 EXCLUSIEF WAT VONDEN

Nadere informatie

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Surf naar http://www.strakkebuikspieren.nl/gratis/ voor de nieuwste versie.

Nadere informatie

Groenewald sport met passie voor bewegen!

Groenewald sport met passie voor bewegen! Sport Clinic dagen 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen Maandag 16 december 2013 en Dinsdag 17 december 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen van Groenewald is er ook dit jaar op: maandag 16

Nadere informatie

Zwanger, bevallen en je baby

Zwanger, bevallen en je baby Cursussen en diensten de Zorgboog Telefoon 0492-504 821 cursussendiensten@zorgboog.nl Zwanger, bevallen en je baby Cursusaanbod Cursussen en diensten de Zorgboog heeft geen winstoogmerk en is onderdeel

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

ClubNieuws. September 2014 Kunt u deze nieuwsbrief niet (goed) lezen? klik dan hier.

ClubNieuws. September 2014 Kunt u deze nieuwsbrief niet (goed) lezen? klik dan hier. ClubNieuws September 2014 Kunt u deze nieuwsbrief niet (goed) lezen? klik dan hier. Wat hebben we weer een heerlijke zomer gehad. De wereldkampioenschappen en de tour de France zijn weer achter de rug

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de

Nadere informatie

Lage rugklachten. www.gzcdiemenzuid.nl

Lage rugklachten. www.gzcdiemenzuid.nl Lage rugklachten Introductie De lage rug is het gebied ter hoogte van de onderste 5 lendenwervels (lumbale wervels) en de overgang met het heiligbeen (lumbo-sacrale overgang). De lendenwervelkolom bestaat

Nadere informatie

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Uitgave: Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, Amersfoort Met de fysiotherapeut

Nadere informatie

ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam

ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam ilatesstudio Pilates Voor iedereen die een sterk en gezond lichaam belangrijk vindt Julie, instructeur Pilates: Wie graag bewust wil trainen,

Nadere informatie

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden.

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. Herfst Info 19 t/m 25 oktober 2015 Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. GRATIS VRIJ-ZWEMMEN De kinderen van de zwemles - de Judoka

Nadere informatie

Pilates workshops met Ton Voogt & Michael Fritzke 14 en 15 oktober 2016

Pilates workshops met Ton Voogt & Michael Fritzke 14 en 15 oktober 2016 Pilates workshops met Ton Voogt & Michael Fritzke 14 en 15 oktober 2016 Op 14 en 15 oktober organiseert Frits van der Werff Pilatesstudio internationale pilatesworkshops met master trainer teachers Ton

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

Intakeformulier. Datum:.Plaats: Voornaam: Achternaam:... Geboortedatum:... Leeftijd:.. Geboorteplaats: Straat: NR.. Postcode:..

Intakeformulier. Datum:.Plaats: Voornaam: Achternaam:... Geboortedatum:... Leeftijd:.. Geboorteplaats: Straat: NR.. Postcode:.. Intakeformulier Het intakeformulier geeft uw Personal trainer een beeld van uw fysieke capaciteiten, en zo nodig medische achtergrond. Hierbij worden er een aantal persoonlijke vragen gesteld om aanvullend

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

Manual. 020 716 52 16 of stuur een e-mail naar sales@virtuagym.com. Virtuafysio. Een compleet trainingsprogramma voor uw klanten.

Manual. 020 716 52 16 of stuur een e-mail naar sales@virtuagym.com. Virtuafysio. Een compleet trainingsprogramma voor uw klanten. Virtuafysio Een compleet trainingsprogramma voor uw klanten. Hierbij ontvangt u de gebruiksaanwijzing van Virtuafysio, een compleet programma waarmee u in een handomdraai uw klanten een trainingsprogramma

Nadere informatie

Aankoopgids. Fitness. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen.

Aankoopgids. Fitness. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Aankoopgids Fitness Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Alles voor een fit en getraind lichaam Iedereen kent wel de verkwikkende

Nadere informatie

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht Voor een goede gezondheid is een snelle professionele interventie afgestemd op de persoon van groot belang Kwaliteit Bij Elshout Fysio ben

Nadere informatie

Over de auteur 1 3. Verantwoording 1 4

Over de auteur 1 3. Verantwoording 1 4 Inhoud Voorwoord 1 1 De bekkenbodemspieren, een vergeten spiergroep 1 1 Over de auteur 1 3 Verantwoording 1 4 deel1bekkenbodemfit: inleiding 17 1 Historie 1 9 1.1 Van heilgymnastiek/fysiotherapie tot bekkenfysiotherapie

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren 1 De revalidatiearts heeft uw kind een poliklinische revalidatiebehandeling voorgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen op u afkomen.

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) & Blessure preventie Wie zijn wij? Wij zijn Procare fysiotherapie met praktijkruimtes in Gorinchem, Vuren en Herwijnen. Onze praktijken bieden naast diverse specialisaties

Nadere informatie

Gratis open inloopspreekuur

Gratis open inloopspreekuur 1 augustus 2012 In dit nummer Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Praktijk chiropractie Stegeman. Wij houden u met deze nieuwsbrief op de hoogte Sport Tips Inloopspreekuur Blessures voorkomen van belangrijke

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Fitcenter

fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Fitcenter Fit center fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Railsport Fitcenter Algemeen Wellness, u komt dit begrip tegen woordig overal tegen. Het staat voor alles wat te maken heeft met genieten, ontspanning

Nadere informatie

Beroepsorganisati e en kwaliteitsbewaking: Manuele therapie Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Beroepsorganisati e en kwaliteitsbewaking: Manuele therapie Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Manuele therapie De Manueel Therapeut Peter Algera Wat is een manueel therapeut? Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd.

Nadere informatie

Trainingsschema voor de marathon in München 2013

Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Nr Datum MAAN- DAG 5 trainingen per week (kan ingekort worden tot 4 trainingen per week: dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) DINSDAG Variabele tempoloop

Nadere informatie

Bewegen via het Brein. Bewust uw lichaam onbewust leren gebruiken

Bewegen via het Brein. Bewust uw lichaam onbewust leren gebruiken Bewegen via het Brein Bewust uw lichaam onbewust leren gebruiken Denken, voelen en handelen Verkeerd gebruik van ons lichaam kan leiden tot klachten zoals rug-, nek- en hoofdpijn en hernia. Om deze klachten

Nadere informatie

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-Killer 320 Workout. Dit is de

Nadere informatie

Dry Needling. Informatie voor patiënten

Dry Needling. Informatie voor patiënten Dry Needling Informatie voor patiënten Wat is dry needling? Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op

Nadere informatie

Rug- en nekschool - 1 -

Rug- en nekschool - 1 - Rug- en nekschool - 1 - - 2 - Welkom in de rug- en nekschool van het AZ Sint-Augustinus Veurne. Een team van dokters, kinesitherapeuten, ergotherapeuten en psychologen staat klaar om u te begeleiden bij

Nadere informatie

BEWEGEN BIJ KANKER 17041

BEWEGEN BIJ KANKER 17041 BEWEGEN BIJ KANKER 17041 Inleiding De ziekte kanker, maar ook de behandeling, zoals chemotherapie, operatie, bestraling en hormonale therapie, kunnen aanleiding geven tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Use it or lose it Inside Out Health www.jenaidavanwijk.com

Use it or lose it Inside Out Health www.jenaidavanwijk.com 1 Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer je een fysieke beperking, een blessure of klachten hebt van welke

Nadere informatie

Wekelijkse Work Out!

Wekelijkse Work Out! Wekelijkse Work Out! Maandag - Conditie Wandeling Dinsdag - Driehoek Push Up Woensdag - Squat Donderdag - De Curl - Up Vrijdag - Boksen Zaterdag - Dips Zondag -Conditie Jumps INTRO Deze work out oefeningen

Nadere informatie

OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE

OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE 17601 Inleiding In deze folder vindt u een algemeen oefenschema en beweegadvies. Deze kunt u gebruiken ter voorbereiding op de revalidatie, maar ook tijdens en na de revalidatieperiode.

Nadere informatie

Trainingsplan. 1. Doelstelling

Trainingsplan. 1. Doelstelling Trainingsplan 1. Doelstelling Dit trainingsplan heeft tot doel een overzicht te genereren van de trainingsdoelstellingen op lange en korte termijn en zal als leidraad dienen voor invulling van de trainingsschema

Nadere informatie

Training week 1. Week 1

Training week 1. Week 1 Week 1 Om met een goede kans op succes te beginnen aan een 12-wekenplan voor een marathon in minder dan 4 uur, moet je in staat zijn om tijdens de eerste week toch ongeveer 4 te lopen. Deze week loop je

Nadere informatie

Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen.

Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen. Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen. Een osteopaat gaat uit van de visie dat de mens biologisch één geheel is en dat alle afzonderlijke delen (systemen)

Nadere informatie

Urineverlies beter onder controle

Urineverlies beter onder controle Urineverlies beter onder controle Beperk de ongemakken van stress-urineincontinentie Wat is incontinentie? Incontinentie is het ongewild verlies van urine en/of ontlasting. De meeste mensen met incontinentie

Nadere informatie

Oncologische revalidatie en Herstel en balans

Oncologische revalidatie en Herstel en balans Oncologische revalidatie en Herstel en balans Afdeling sportgeneeskunde Locatie Veldhoven De oncologische revalidatieprogramma s van Máxima Medisch Centrum zijn erop gericht om mensen die zijn behandeld

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s.

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s. 21 Tips om meer te verdienen en minder te werken 10 SUCCESFACTOREN Veel coaches, trainers en adviseurs verdienen weinig maar werken toch heel hard. Ze werken 1-op-1 en op uur-factuurbasis met klanten.

Nadere informatie

Voel de Fitness. F-S sportcentrum. De Wereld van. Alles onder één dak, wie wil dat nou niet! Iedere dag geopend. Voor iedereen een passend schema

Voel de Fitness. F-S sportcentrum. De Wereld van. Alles onder één dak, wie wil dat nou niet! Iedere dag geopend. Voor iedereen een passend schema Alles onder één dak, wie wil dat nou niet! Voel de Fitness Iedere dag geopend Professionele begeleiding Voor iedereen een passend schema De Wereld van F-S sportcentrum F-S Sportcentrum hét Wellness Centrum

Nadere informatie

samen op een Olga Commandeur plein

samen op een Olga Commandeur plein Is een initiatief van: Ga voor meer informatie naar www.yalp.nl /oudereninbeweging " Wist u dat: 200.000 ouderen in Nederland slechts 1 maal per maand bezoek ontvangen van familie?" Olga commandeur Ouderen

Nadere informatie

Wij wensen u veel plezier met het lezen van dit ClubNieuws. Heeft u feedback en/of ideeën m.b.t. nieuwsitems? Mail dan naar: info@vouershof.

Wij wensen u veel plezier met het lezen van dit ClubNieuws. Heeft u feedback en/of ideeën m.b.t. nieuwsitems? Mail dan naar: info@vouershof. ClubNieuws December 2013 Kunt u deze nieuwsbrief niet (goed) lezen? klik dan hier. De feestdagen staan weer voor de deur! Voor de meeste mensen is de tijd van Sinterklaas tot en met nieuwjaarsdag ideaal

Nadere informatie

Fysiotherapie vóór uw hartoperatie

Fysiotherapie vóór uw hartoperatie Fysiotherapie vóór uw hartoperatie Inleiding Binnenkort ondergaat u een hartoperatie. Uit onderzoek is gebleken dat u in aanmerking komt voor een training van de ademhalingsspieren. Elke keer dat u ademhaalt,

Nadere informatie

Op zoek naar de oorzaak

Op zoek naar de oorzaak OSTEOPATH IE Op zoek naar de oorzaak =,=,_ Chronische rugpijn, uitstralende pijn in arm of been, migraine, whiplash. slechte darmwerking, buikpijn. Vee/ mensen Ieven met k/achten die niet makkelijk te

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013 Lente Info 29 april t/m 5 mei 2013 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: AQUA & SLANK FIT CURSUS QUICK FIT CURSUS HATHA YOGA SPINNING AQUA-ROBICS FITNESS ZONNEBANK MASSAGE BODY SHAPE VOOR VROUWEN HEREN CONDITIE

Nadere informatie

Spinning LESSENREEKS

Spinning LESSENREEKS LESSENREEKS 1-2014 REEKS 1 10-lessenreeksen wekelijks op maandag/woensdag van 19u45-20u45 (beginners) of van 20u45-21u45 (gevorderden) Reeks 1: 17/19 februari 2014 tot 12/14 mei 2014 Een stevige workout

Nadere informatie

Strakke Buik Geheimen Marijke Helswieg

Strakke Buik Geheimen Marijke Helswieg Download De Nieuwste Versie! Dit is versie 1.1, download nu direct de nieuwste versie op: http://www.afslankenmetmarijke.nl Stop Met Alleen Je Buik Trainen Als Je Van Je Buik Vet Af Wilt!! Tot nu toe zijn

Nadere informatie

Sportief bewegen met artrose. Artrose

Sportief bewegen met artrose. Artrose Sportief bewegen met artrose Artrose Sportief bewegen met artrose...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid

Nadere informatie

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Afdeling revalidatie mca.nl Inhoudsopgave Wat is chronische pijn en vermoeidheid? 3 Chronische pijn en vermoeidheid bij tieners 4 Rustig aan of toch

Nadere informatie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie FIBROMYALGIE 286 Inleiding Uw reumatoloog heeft u verteld dat u fibromyalgie hebt. Er komen ongetwijfeld veel vragen in u op. In deze folder proberen wij antwoord te geven op uw vragen. U leest meer over

Nadere informatie

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht!

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! Nordic Walking is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! WAT IS NORDIC WALKING? Nordic Walking is wandelen met speciaal ontwikkelde poles (stokken). Door het lopen met poles worden de gewrichten

Nadere informatie

Inleiding. 1. Waarom is bewegen goed voor de gezondheid? 3. Doel. 2. Trainingsvormen

Inleiding. 1. Waarom is bewegen goed voor de gezondheid? 3. Doel. 2. Trainingsvormen Inleiding U bent opgenomen of onder behandeling in het Leids Universitair Medisch Centrum. Wanneer u door uw opname minder aan lichaamsbeweging doet, kan uw conditie achteruit gaan. Door actief te blijven,

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Fit na de zomer! Haal nog meer uit je sportroutine met dit E-book!

Fit na de zomer! Haal nog meer uit je sportroutine met dit E-book! Fit na de zomer! Haal nog meer uit je sportroutine met dit E-book! INTRO Met de lessen van WorkOutDoor werk je het gehele jaar door aan je kracht, lenigheid, flexibiliteit en conditie. Dit inspiratie E-book

Nadere informatie