Invallers informatie. Informatie voor inval- groepsleerkrachten, onderwijsassistenen en gym-leerkrachten in het basisonderwijs

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Invallers informatie. Informatie voor inval- groepsleerkrachten, onderwijsassistenen en gym-leerkrachten in het basisonderwijs"

Transcriptie

1 Invallers informatie Informatie voor inval- groepsleerkrachten, onderwijsassistenen en gym-leerkrachten in het basisonderwijs

2 Welkom! SLIM Personeelsbemiddeling is een bemiddelingsbureau specifiek voor het Basisonderwijs. Wij werken voor veel scholen, die dagelijks behoefte hebben aan een invalkracht. Als invaller heb je meestal niet één vaste werkgever en geen vast contactpersoon. Aangezien SLIM wordt ingezet voor het beheer van vele invallerspools, zullen wij voortaan ook deze plek opvullen. SLIM is geen uitzendbureau en wordt niet jouw werkgever. Maar wel willen we jouw vragen beantwoorden, onduidelijkheden met je bespreken en hulp bieden wanneer dat nodig is en waar wij dat kunnen. SLIM neemt de taak op zich om je zo goed mogelijk te informeren over alles wat met invalwerk te maken heeft. Denk hierbij aan het aanleveren van gegevens, opbouw van rechten en de verplichtingen die daar tegenover staan. Ook bieden we je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen door de aangeboden workshops, maar bovenal zullen we invalwerk aanbieden. Tijdens het intakegesprek zijn er allerlei zaken aan de orde gekomen. Zo had je ook de ruimte je eigen voorkeuren uit te spreken. Met jouw wensen en eisen zullen we rekening houden bij elke bemiddelingsaanvraag die door ons wordt behandeld. SLIM is jouw contactpersoon voor al je invalwerk, vragen en al het overige. We denken met je mee en gaan samen met jou op zoek naar de beste mogelijkheden. Wij willen je graag veel succes wensen en hopen op een fijne samenwerking. Het SLIM-Team! Ps. Ben je ingeschreven voor de kinderopvang? Vraag specifieke info bij ons aan!

3 Voorbereiding Een aantal voorwaarden om jou te kunnen inzetten: Je hebt een intakegesprek gehad; Je bereidt je goed voor; Jouw personeelsdossier is volledig aangevuld; Je houdt je personeelsdossier actueel; Je gaat akkoord met de spelregels die verderop in dit blad zijn genoemd; Je houdt je beschikbaarheid goed bij via de site; Je neemt je telefoon op; Je doet je uiterste best! In dit blad vind je alles wat je moet weten en vind je alle voorwaarden terug. Na het intakegesprek ontvang je jouw inloggegevens voor mijnbeschikbaarheid. Dit zijn alle opties op dit inlog gedeelte speciaal voor onze SLIMme invallers: Gaan snel naar en kies voor mijnbeschikbaarheid voor de volgende mogelijkheden: - Wijzigen beschikbaarheid - Vacature overzicht - Overzicht ingeplande werkzaamheden - Wijzigen van eigen gegevens - Scholen/ besturenoverzicht - Informatie - Workshop informatie Wanneer je non-actief bent, kun je niet inloggen! Neem hiervoor contact met ons op.

4 Je dossier moet altijd bestaan uit de volgende stukken: - Paspoort of ID-kaart - Diploma - Verklaring Omtrent Gedrag - Bankpas - Salarisspecificatie - CV - Persoonsgegevensformulier - Loonbelastingverklaring Uitleg en informatie over het beheren van jouw dossier, vind je verderop in dit blad. Praktische voorbereidingtips Voor je verdere voorbereiding, vind je hier een aantal handige tips: - Zoek op internet naar de besturen en scholen waaraan je bent gekoppeld. - Maak een rondje (eventueel via googlemaps) langs de scholen. - Spreek een nette voic in. - Zorg ervoor dat je representatieve foto s op social media plaatst. - Maak je CV startklaar en maak alvast de basis voor een goede sollicitatiebrief. Dit kan van pas komen bij vacatures. - Wat trek je aan als je gaat invallen? Representatief met vooral geen inkijk! - Maak alvast een aantal dagprogramma s klaar. Kom je in een hectische situatie? Dan kan je altijd de dag doorkomen. Je eerste loon Zodra je hebt ingevallen, heb je natuurlijk recht op de uitbetaling van je eerste salaris. Wanneer je voor de eerste keer voor een schoolbestuur hebt ingevallen, stuurt SLIM jouw dossier door naar het administratiekantoor. Houd er echter rekening mee dat elk administratiekantoor een sluitingsdatum hanteert. In veel gevallen wordt de eerste sluitingsdatum niet gehaald wat zorgt voor uitbetaling in de volgende maand.

5 Aan het werk! Zodra je aan alle genoemde voorwaarden voldoet, ben je startklaar om aan de slag te gaan. Alle verzoeken die door schooldirecteuren bij SLIM binnenkomen, noemen wij aanvragen. Bij elke aanvraag wordt de dag(en), groep, reden en voorkeur naar invaller gevraagd. SLIM maakt het verschil tussen een korte aanvraag en een lange aanvraag. Voor korte aanvragen bellen we je s ochtends vroeg (tenzij anders besproken), tussen de middag of na school, op zondag en de avonden. We bespreken de aanvraag met je en jij geeft aan of je wilt of kunt. Zodra je akkoord geeft, word jij hiervoor ingepland. Per mail krijg je meteen een bevestiging van de aanvraag. Deze informatie vind je ook op mijnbeschikbaarheid. Ter voorbereiding kun je de website van de school alvast bezoeken. Het is ook mogelijk om alvast even contact op te nemen met de school. Voor binnengekomen lange aanvragen (vanaf 4 weken) stellen wij samen met de schooldirecteur een vacature op. Deze vacature wordt op mijnbeschikbaarheid geplaatst zodat ook jij (mocht het passend zijn) hierop kunt reageren. In de meeste gevallen volgt er een reeks sollicitatiegesprekken met de schooldirecteur. SLIM houd je op de hoogte van de vorderingen. Voor het eerst op een school Zorg ervoor dat je op het volgende let: - Wees een halfuur voor schooltijd aanwezig - Wees representatief gekleed - Neem de planning van die dag door - Zorg voor een goede communicatie - Neem een positieve houding en instelling aan - Neem meteen je rol in als leerkracht of assistent - Toon je verantwoordelijkheidsgevoel - Zorg voor een volledige afronding en overdracht van je werkzaamheden - Creëer een veilig en creatief klimaat voor de kinderen.

6 Gedragsregels Als invaller is het belangrijk dat jij je in ieder geval aan de volgende gedragsregels houdt. Deze regels zijn algemeen en het is goed mogelijk dat er per bestuur, of per school andere regels worden gehanteerd. Het is goed om dit vooraf duidelijk met de schooldirecteur te bespreken. Als invaller ben je verplicht alle door of namens het schoolpersoneel opgedragen werkzaamheden die tot het vervangingswerk behoren en welke redelijkerwijs kunnen worden verlangd, met interesse, respect, verantwoordelijkheidsgevoel en beste kunnen uit te voeren. Je bent verplicht je tijdens het invalwerk, maar ook daarna, te houden aan geheimhouding tot alle zaken voortvloeiende uit de werkzaamheden. Als invaller dien je er tijdens het werk altijd verzorgd en representatief uit te zien. Je dient onder normale omstandigheden, een halfuur voor aanvang van de lessen op de desbetreffende school aanwezig te zijn. Als invaller meld jij je bij aankomst op school, stel je jezelf voor, geeft de reden van je komst aan en informeer je naar relevante informatie m.b.t. de vervanging. Na schooltijd ben je nog minimaal een halfuur aanwezig voor overleg met collega s of ouders. Eerder vertrekken is alleen mogelijk in goed overleg met de school. Als invaller verwijs je ouders met vragen over hun kind naar een collega of naar de directeur. Indien ouders aandringen op een gesprek met jou als invalkracht dan zal dit in aanwezigheid van een collega of de directeur plaatsvinden. Als invaller mag je tegenover ouders/verzorgers geen uitspraken doen over kinderen of situaties anders dan tijdens en in relatie tot de les. Er worden door jou als invaller ten opzichte van ouders of verzorgers geen meningen geuit over de gang van zaken op de betreffende school.

7 Gedragsregels Als invaller zorg je voor een goede overdracht van belangrijke informatie voor de eigen leerkracht of voor een andere invaller. Als invaller laat je het klaslokaal zoals aangetroffen achter. Meld je voor vertrek af bij de directie of bij een leerkracht. Als invaller dien je altijd de veiligheidsvoorschriften op de desbetreffende werkplek in acht te nemen. Bij calamiteiten zoals brand moeten de richtlijnen en aanwijzingen van de op de desbetreffende school aanwezige verantwoordelijke leidinggevende direct worden opgevolgd. Roken is alleen toegestaan in de pauzes. Als invalkracht rook je alleen op een voor de school aanvaardbare en toegestane locatie. Tijdens het werk zijn alcohol en drugs verboden. Telefoon- en internetgebruik voor privédoeleinden is, uitsluitend na toestemming van de directie, in de pauzes of na schooltijd, toegestaan. Het gebruik van je eigen mobiele telefoon is tijdens de lessen niet toegestaan. Alle eigendommen waaronder schrijfmateriaal, leermiddelen, boeken e.d. waarmee wordt gewerkt, zijn en blijven eigendom van de school waar wordt vervangen. Als invaller dien je eventuele afzeggingen tijdig bij de school en bij SLIM, door te geven. School gerelateerde, inhoudelijke zaken waarmee je als invaller te maken hebt, worden besproken met de schooldirecteur. Klachten, ontevredenheden of andere negatieve zaken met betrekking tot de school, kun je met SLIM bespreken.

8 Dossier Alles wat je moet weten over het aanleveren en actueel houden van je dossier, vind je via deze link: Adreswijziging Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk dat je jouw gegevens wijzigt op mijnbeschikbaarheid. Wij krijgen hiervan een melding en sturen je nieuwe gegevens door naar het administratiekantoor. Het is nodig om bij een verhuizing een nieuw personeelsgegevensformulier in te vullen. Print deze dan ook uit, vul het in en stuur het per mail of post naar ons op. Gegevens actualiseren Elk administratiekantoor hanteert een aantal maanden (van 3 tot 12 maanden) als periode waarin je niet hebt gewerkt en waarbij jouw gegevens opnieuw opgestuurd moeten worden zodra je wel weer invalt voor het betreffende bestuur. Dit betekent dat wanneer je een hele tijd hebt ingevallen, 3 maanden (bijvoorbeeld) niet en dan weer voor het bestuur gaat werken, SLIM een aantal van jouw gegevens actueel aan moet leveren bij het administratiekantoor. In de meeste gevallen is dit de VOG, een loonbelastingverklaring en eventueel het persoonsgegevensformulier. In principe mag je niet invallen zonder deze actuele gegevens. Dit is de reden waarom we deze gegevens soms tussentijds opnieuw bij je opvragen. Lever het gevraagde dan zo snel mogelijk aan, omdat het consequenties kan hebben voor je invalwerk of je salaris.

9 Administratie Bewijs invaldag/ Aanstellingsbrief Van SLIM krijg je een bevestigingsmail voor het ingeplande invalwerk. Deze mail somt de afspraken voor invalwerk tussen de school, SLIM en jou op. In principe kun je aan deze mail geen rechten verlenen. Mocht je wel graag een bewijs dat je hebt ingevallen, dan kun je de schooldirecteur vragen de bevestigingsmail te ondertekenen (naam, functie, datum en handtekening). Akte van benoeming Voor elk invalwerk dat je verricht, krijg je een akte van benoeming. Dit is een aanstelling voor het werk dat je hebt verricht. Dit telt ook voor een losse dag of week invallen. Bij sommige scholen krijg je dit een paar weken of soms zelfs een paar maanden nadat je hebt ingevallen. De akte wordt verstrekt door het bestuur of het administratiebureau. Bewaar deze aktes goed, dit is je bewijs dat je hebt ingevallen. Volledige dag 0,2306 w tf 8,5 uur O chtend 0,1356 w tf 5 uur M iddag 0,0950 w tf 3,5 uur W oensdag 0,1628 w tf 6 uur W eek 1 w tf 36,86 uur Aantal uren per dag / wtf Aan de hand van de werktijdfactor (wtf) wordt aangegeven hoeveel je hebt gewerkt. Hier een overzicht van het aantal wtf dat per dag(deel) wordt gerekend. Een aantal scholen hanteert een continurooster waardoor de wtf per dag(deel) kan afwijken. Informatie hierover kun je het beste bij de school opvragen.

10 Salaris Loonuitbetaling Wanneer je hebt gewerkt, SLIM je gegevens heeft opgestuurd, het administratiekantoor je dossier heeft aangemaakt, de school je uren heeft gemuteerd en jij je reiskosten gedeclareerd, dan kan je loon en de reiskostenvergoeding (en eventueel de declaratie van de VOG) aan je worden overgemaakt. Het administratiekantoor betaald rond de 25e van de maand het salaris uit. Payroll Je zou tegen kunnen komen dat sommige invalwerkzaamheden via Payroll worden uitbetaald. In dat geval is het schoolbestuur niet je werkgever, maar de payroll-organisatie. Het schoolbestuur kiest hiervoor om je geen rechten te laten opbouwen. In geval van krimp en bezuinigingen is het de oplossing zodat jij kunt blijven werken. Wanneer Payroll via SLIM wordt geregeld (dit wordt met je besproken en weergegeven in de bevestigingsmail), zorgen wij ervoor dat je gegevens aan de payrollorganisatie wordt verstrekt. Voor besturen die Payroll bij een andere partij hebben ingekocht, zullen al je gegevens opnieuw bij je worden opgevraagd door de betreffende payrollorganisatie.. Opbouw salarisschalen Elk gewerkt schooljaar zou je een schaal omhoog kunnen gaan. Het is per schooljaar (1 augustus t/m 31 juli) nodig om 60 dagen of meer te hebben gewerkt. Niet altijd wordt dit bij elke werkgever automatisch aangepast. Let dus goed op je loonstrook in het nieuwe schooljaar of de nieuwe salarisschaal is toegepast.

11 Salaris Hoogte van je salaris Als je net afgestudeerd bent en je start met werken, dan kom je in schaal LA1. Wanneer je hebt ingevallen met alleen nog een Cijferlijst, maar nog geen diploma hebt ontvangen, dan word je uitbetaald als onderwijsassistent. De inschaling bij de werkgever wordt op het administratiekantoor bepaald. SLIM stuur je loonspecificatie op (wanneer deze bij SLIM aanwezig is) en de loonschaal die daarop vermeld staat, wordt gehanteerd. Mocht je in het onderwijs hebben gewerkt, maar er jaren uit zijn geweest, dan kun je waarschijnlijk periodieken aanvragen. Neem voor verdere informatie hierover contact op met SLIM. Salarisschalen (CAO PO) Salarisschalen Groepsleerkrachten (LA) Salarisschalen Speciaal onderwijs (LB) Nummer Bruto maandloon Nummer Bruto maandloon , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00

12 Salaris Salarisschalen (CAO PO) Salarisschalen Salarisschalen Klassenassistent Onderwijsassistent (schaal 3) (Schaal 4) Nummer Bruto maandloon Nummer Bruto maandloon , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 Berekenen uurloon Het uurloon bereken je door het bruto maandloon als eerst terug te rekenen naar een week. Bruto maandloon delen door 4,35. Vervolgens deel je de uitkomst door het aantal uren per week (36,86). Berekenen vakantiegeld Bij invalwerk heb je ook recht op vakantiegeld. Het vakantiegeld bedraagt altijd 8% van je bruto jaarloon. Aangezien je bij invalwerk geen vaste aanstelling hebt, verrekenen ze het vakantiegeld meteen aan het einde van iedere maand. Dit staat ook vermeld op je loonspecificatie.

13 Salaris Geen loonuitbetaling gehad? Hou goed bij welke invaldagen uitbetaald zijn en welke nog niet. Mocht het zo zijn dat een dag niet is uitbetaald en je hebt van ons geen mail gehad met het verzoek gegevens te actualiseren, dan mag je contact opnemen met je invalschool. Zorg er voor dat je tijdig aan de bel trekt! Na 3 maanden neemt SLIM het niet meer in behandeling en is er kans dat de werkgever niet meer tot uitbetaling overgaat. Niet ingeschaald in de juiste loonschaal? Neem contact met SLIM op en laat weten in welke schaal je zou moeten komen. Zorg ervoor dat je alle nodige bewijzen aanlevert, dit doe je door middel van een salarisstrook, akte van benoemingen, alles wat bewijst dat je 60 dagen of meer hebt gewerkt. Wanneer je in een lagere loonschaal bent uitbetaald, geef dan meteen (maximaal binnen 3 maanden) door dat dit gewijzigd moeten worden. Wanneer je hiermee langer dan 3 maanden wacht, heb je kans dat de werkgever je voor de al reeds uitbetaalde dagen, niet meer wil uitbetalen in de hogere schaal. De reden hiervoor is dat het bestuur deze kosten dan niet meer bij het vervangingsfonds kan declareren. Administratie SLIM Wij kunnen geen kijkje nemen in de administratiesystemen van de administratiekantoren, waardoor we je soms moeten doorsturen naar het administratiekantoor en we je niet helemaal zelf van dienst kunnen zijn. SLIM probeert je zo goed mogelijk te informeren en zodra het nodig is zoeken we dingen voor je uit. We hebben goed contact met alle administratiekantoren en we weten welke voorwaren en regels ze hanteren.

14 Declaraties Reiskostendeclaratie In het overzicht hieronder zie je wat je aan kilometervergoeding ontvangt. De bedragen die in het overzicht zijn weergegeven, zijn conform de CAO PO. Ook vind je hierbij de uitleg over het berekenen van de reiskosten. Let wel op dat de reiskostenvergoeding erg laag is. Het is eerder een tegemoetkoming in de kosten. Bekijk goed wat de kosten zijn van de reisafstand die je hebt opgegeven en bedenk of je de afstand gelijk wilt houden of deze eventueel zou willen aanpassen. Je kunt pas vanaf 7 kilometer declareren en er wordt maximaal tot 21,5 kilometer vergoedt. Ook wordt er alleen een enkele reis gerekend. Hiernaast staat het overzicht van de hoogte van de reiskosten. Er zit echter wel een berekening op. Lees dit even goed door! De bedragen zijn gebaseerd op een maand. Bijvoorbeeld: je werkt een maand lang elke week 1 dag en je rijdt 17 KM, dan ontvang je 10,96. Wanneer je 1 losse dag werkt (ervan uitgaande dat je 17 KM rijdt) ontvang je ( 10,96 / 4,35) = 2,52. Aantal dagen reizen per week Afstand woning werk enkele reis ,0 km 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 7,1-8,4 km 1,09 2,19 3,28 4,38 5,47 8,5-9,4 km 2,19 4,38 6,58 8,77 10,96 9,5-10,4 km 3,29 6,57 9,86 13,15 16,43 10,5-11,4 km 4,38 8,77 13,15 17,53 21,92 11,5-12,4 km 5,48 10,96 16,44 21,91 27,39 12,5-13,4 km 6,58 13,15 19,73 26,30 32,88 13,5-14,4 km 7,67 15,34 23,01 30,68 38,35 14,5-15,4 km 8,77 17,53 26,30 35,06 43,83 15,5-16,4 km 9,86 19,72 29,59 39,45 49,31 16,5-17,4 km 10,96 21,91 32,87 43,83 54,78 17,5-18,4 km 12,05 24,11 36,16 48,22 60,27 18,5-19,4 km 13,15 26,30 39,45 52,59 65,74 19,5-20,4 km 14,25 28,49 42,74 56,98 71,23 20,5-21,4 km 15,34 30,68 46,02 61,36 76,70 21,5 en meer km 15,76 31,52 47,28 63,04 78,81 Het declareren van de reiskosten doe je door middel van het reiskostendeclaratieformulier (zie bevestigingsmail en/of mijnbeschikbaarheid). Het formulier moet je invullen en laten ondertekenen door de schooldirecteur. Het formulier stuur je vervolgens als scan naar

15 Declaraties Declareren Verklaring Omtrent Gedrag Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet je via ons regelen. Voor het aanvragen ontvang je van ons een link waardoor je via je DigiD een VOG kunt aanvragen. De kosten van de VOG betaald je eerst zelf, maar zodra je via ons hebt gewerkt (binnen de geldigheidsduur van de VOG, 6 maanden) kunnen we de VOG voor je declareren bij de eerste werkgever (het schoolbestuur) waarvoor je hebt gewerkt. Declareren doe je door het formulier in te vullen en deze samen met het betaalbewijs naar ons op te sturen. SLIM verzamelt alles en stuur het door naar het bestuur of het administratiekantoor. De declaratie wordt samen met je loon aan je overgemaakt.

16 Overige Opbouwen van rechten Vanaf de start van je invalwerk mag je (zonder onderbreking van 3 maanden) 12 maanden voor alle soorten invalwerk worden ingezet. Na deze 12 maanden zou je een recht kunnen opbouwen op het moment dat je niet op vervanging (adv, scholing enz.) wordt ingezet. Aangezien schoolbesturen zo weinig mogelijk verplichtingen willen krijgen (i.v.m. organisatorische en financiële factoren), worden werkzaamheden via Payroll uitbetaald en soms wordt er besloten om na de 12 maanden een tijdelijke onderbreking in te lassen van 3 maanden. De tijdelijke onderbreking kan worden opgeschoven op het moment dat je nog langdurige ziektevervanging of zwangerschapsverlof gaat invullen. Je wordt tijdig geïnformeerd over het inplannen van een tijdelijke onderbreking. SLIM zal proberen, indien je dat wenst, te zorgen dat je dan extra wordt ingezet bij een andere werkgever. Op het moment dat je 36 maanden (zonder onderbreking van 3 maanden) voor een werkgever werkzaam bent, dan heb je meteen recht op een vaste benoeming. Dit alles en meer is beschreven in de CAO PO. Te bestellen op Workshops Elk schooljaar biedt SLIM een workshopsreeks speciaal voor haar invallers aan. Op drie verschillende plaatsen in Noord-Nederland worden de workshops op woensdagmiddag aangeboden. Check mijnbeschikbaarheid voor het actuele workshopprogramma.

17 SLIM Voorwaarden Bij het accepteren van invalwerk, ga je akkoord met de, na het intakegesprek verstrekte voorwaarden: SLIM is en wordt geen werkgever; Dit blad is opgesteld ter informatie en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend; Je stemt in kennis te hebben genomen van alle informatie die via dit blad wordt aangeboden, inclusief de gedragsregels op de 6e en 7e pagina van dit blad; SLIM kan niet aansprakelijk worden gehouden voor werkgeversverplichtingen en risico s die voortvloeien uit de wet dan wel de aanstelling tussen de school en de invaller; SLIM kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade opgedaan door reistijd, bemiddeld door SLIM; Wanneer het schoolbestuur niet over wil gaan tot betaling, zal SLIM dit in geen geval compenseren; Er kunnen geen rechten worden ontleend aan verstuurde bevestigingsmails door SLIM; Salaris van ingeplande invaldagen die door de school worden geannuleerd, worden niet door SLIM gecompenseerd; Schade opgelopen door miscommunicatie door de school of het bestuur, zal niet door SLIM worden vergoed.

18 Contactgegevens Openingstijden: Zondag: uur tot uur Maandag t/m donderdag: 7.00 uur tot uur Vrijdag 7.00 uur tot uur Bezoektijden: Elke werkdag van 9.30 uur tot Vakantieopeningstijden: Zondag: gesloten Maandag t/m vrijdag: 9.00 uur tot uur Kijk voor de openingstijden per vakantie op onze website Contactgegevens: Website: Telefoon: algemeen: administratie: Post- en bezoekersadres: Zuiderkuipen HR Groningen Het SLIM-team: Check de website

19 SLIM Personeelsbemiddeling Groningen, 1 december 2014 Opgesteld door B. van der Veen

Invallers informatie Kinderopvang

Invallers informatie Kinderopvang Invallers informatie Kinderopvang Informatie voor invalkrachten in de kinderopvang Welkom! SLIM Personeelsbemiddeling is een bemiddelingsbureau voor Basisonderwijs en nu ook voor kinderopvang. Als invaller

Nadere informatie

Invallersinformatie. Informatie voor inval-leerkrachten en inval-onderwijsassistenten in het basisonderwijs.

Invallersinformatie. Informatie voor inval-leerkrachten en inval-onderwijsassistenten in het basisonderwijs. Invallersinformatie Informatie voor inval-leerkrachten en inval-onderwijsassistenten in het basisonderwijs. 1 Welkom! SLIM Personeelsbemiddeling (hierna: SLIM) is de bemiddelaar in het basisonderwijs die

Nadere informatie

Informatie dienstverlening SLIM Personeelsbemiddeling

Informatie dienstverlening SLIM Personeelsbemiddeling Informatie dienstverlening SLIM Personeelsbemiddeling Zuiderkuipen 8 9711 HR Groningen 050-2103536 info@slim-online.nl www.slim-online.nl Kvk: 51421216 Rabobank: NL45 RABO 0158 8815 59 De dienstverlening

Nadere informatie

Spelregels. Voor de vervangers van RTC De Beurs.

Spelregels. Voor de vervangers van RTC De Beurs. Spelregels Voor de vervangers van RTC De Beurs. Welkom! Beste vervanger, Van harte welkom bij RTC De Beurs. In het Regionaal Transfer Centrum De Beurs regelen wij als schoolbesturen in de regio Zuid-Kennemerland

Nadere informatie

Informa e voor poolmedewerkers in de Vaste Pool van Samenwerkende besturen SLIM met Akorda

Informa e voor poolmedewerkers in de Vaste Pool van Samenwerkende besturen SLIM met Akorda Informa e voor poolmedewerkers in de Vaste Pool van Samenwerkende besturen SLIM met Akorda Welkom! Verschillende Christelijke besturen in de regio Zuid Drenthe en Overijssel hebben een samenwerking gestart

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord. Ondernemend in personeel Werkwijzer voor Branch personeelsmedewerkers uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Welkom bij Accord

Nadere informatie

SPELREGELS. Voor de vervangers in de D-pool van het OMC-073.

SPELREGELS. Voor de vervangers in de D-pool van het OMC-073. SPELREGELS Voor de vervangers in de D-pool van het OMC-073. Welkom! Beste vervanger, Van harte welkom bij de D-pool van het OMC-073. In het Onderwijs Mobiliteitscentrum-073 regelen wij als schoolbesturen

Nadere informatie

SPELREGELS. Voor de medewerkers in de C-pool van het OMC-073.

SPELREGELS. Voor de medewerkers in de C-pool van het OMC-073. SPELREGELS Voor de medewerkers in de C-pool van het OMC-073. Welkom! Beste collega, Je hebt je ingeschreven voor de C-pool van het OMC-073, wat betekent dat jij dit schooljaar tijdelijk meer wilt werken.

Nadere informatie

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7 www.accord.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Welkom bij Accord Payroll Services 3 Inschrijfprocedure 3 Goed voorbereid aan het werk 4 Uitleg fasensysteem 4 De ABU CAO 5 Urendeclaraties

Nadere informatie

n nee n ja Dan plaatst de budgethouder voor akkoord voor deze machtiging zijn/haar handtekening in het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2.

n nee n ja Dan plaatst de budgethouder voor akkoord voor deze machtiging zijn/haar handtekening in het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2. Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB arbeidsovereenkomst Dit is een zorgovereenkomst die u samen met uw zorgverlener invult. U kunt bij het invullen de brochure Uw Persoonsgebonden budget en de Sociale

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB

Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB Postbus 124 8080 AC ELBurg De Borchstee De Duif Het Octaaf De Petra De Regenboog De Wildemaet Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB BELEIDSSTUK 43 Vaststelling door AB d.d 29 maart 2011 Instemming

Nadere informatie

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar.

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar. WERKWIJZER Hoe werkt het? Welkom bij Flexion Uitzendbureau. In dit boekje behandelen we de meest gestelde vragen die voorkomen wanneer je voor het eerst via ons aan het werk gaat. Mocht je na het lezen

Nadere informatie

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging 5) Laat jouw stem horen

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging 5) Laat jouw stem horen Wat betekent het onderhandelaarsakkoord over de nieuwe cao voor het primair onderwijs voor invallers? Op 27 april hebben werknemers (CNV Onderwijs en andere bonden) en werkgevers (de PO-Raad) een onderhandelaarsakkoord

Nadere informatie

Informatiebrochure invallers

Informatiebrochure invallers Stichting Lek en IJssel Informatiebrochure invallers Pagina 1 van 6 Inhoud Voorwoord... 3 Werkwijze invalpool... 3 CAO... 4 Tijdelijke dienst... 4 Salarisbetaling... 4 Salarisschalen... 4 Doorbetaling

Nadere informatie

Salarissen leerkrachten berekenen

Salarissen leerkrachten berekenen Salarissen leerkrachten berekenen Dit document bestaat uit: 1. Modelberekening salaris leerkracht; 1.1. Voorbeeldberekening voor het PO; 1.2. Voorbeeldberekening voor het VO; 1.3. Meer informatie; 2. Correctiefactor

Nadere informatie

Tijdelijk personeel Vervanging en Vervangers. De Basis Versie 2.0 februari 2013. V e r v a n g i n g e n V e r v a n g e r s P a g i n a 1 v a n 1 0

Tijdelijk personeel Vervanging en Vervangers. De Basis Versie 2.0 februari 2013. V e r v a n g i n g e n V e r v a n g e r s P a g i n a 1 v a n 1 0 Tijdelijk personeel Vervanging en Vervangers De Basis Versie 2.0 februari 2013 P a g i n a 1 v a n 1 0 INHOUD 1. UITGANGSPUNTEN... 3 2. DOELSTELLINGEN... 3 3. REGELING... 3 3.1, INZET VAN VERVANGERS...

Nadere informatie

met een partner of inwonend familielid

met een partner of inwonend familielid Zorgovereenkomst SVB Servicecentrum PGB met een partner of inwonend familielid Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: - de budgethouder is de opdrachtgever. - de zorgverlener is de

Nadere informatie

Informatie voor Medewerkers

Informatie voor Medewerkers Informatie voor Medewerkers Wanneer u deze informatie ontvangt, gaat u een contract sluiten met P-services en werken voor één van onze opdrachtgevers. Zodra u de formulieren die u heeft ingevuld en getekend

Nadere informatie

Opmerkingen over de situatie van Lennie zijn in blauwe vlakken tussen de tekst geplaatst. het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2.

Opmerkingen over de situatie van Lennie zijn in blauwe vlakken tussen de tekst geplaatst. het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2. Zorgovereenkomst arbeidsovereenkomst Dit is een zorgovereenkomst die u samen met uw zorgverlener invult. U kunt bij het invullen de brochure Uw Persoonsgebonden budget en de Sociale Verzekeringsbank als

Nadere informatie

Stap voor Stap handleiding declaraties

Stap voor Stap handleiding declaraties Stap voor Stap handleiding declaraties Algemeen Om de gemaakte kosten op een snelle en correcte wijze uitbetaald te krijgen, dienen de declaraties aan bepaalde voorwaarden en regels te voldoen. Wanneer

Nadere informatie

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening Dit zijn de belangrijkste punten Inleiding Per 1 januari 2010 geldt voor werknemers in de sociale werkvoorziening een nieuwe reiskostenregeling. Deze

Nadere informatie

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt!

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! 1 Flexwerk_brochure-a.indd 1 HWW Zorg Flexwerk Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) afdeling Flexwerk is opgericht om, waar nodig, binnen HWW Zorg extra handen

Nadere informatie

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging

1) Belangrijkste afspraken 2) Betere afspraken voor invallers 3) Vervangingsbeleid 4) Salarisverhoging Wat betekent het onderhandelaarsakkoord over de nieuwe cao voor het primair onderwijs voor invallers? Op 27 april hebben werknemers (CNV Onderwijs en andere bonden) en werkgevers (de PO-Raad) een onderhandelaarsakkoord

Nadere informatie

Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase B in?...3

Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase B in?...3 Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase A in?...3 Wat houdt fase B in?...3 Wat houdt face C in?...3 Rechtspositie VPO-arbeidsvoorwaardenregeling...4 Wat houdt de VPO-arbeidsvoorwaardenregeling in?...4

Nadere informatie

De kenmerken van het T&E concept zijn:

De kenmerken van het T&E concept zijn: T&E Studenten Uitzendbureau Bosscherweg 173 A 6219 AA Maastricht Tel: 043-3101072 Fax: 043-3101073 Mail: Maastricht@TenE.nl Website: www.tene.nl Welkom bij T&E Studenten Uitzendbureau! In 2000 zijn Tijmen

Nadere informatie

Mijn Personeelszaken/ESS. Gebruikershandleiding ESS. juni 2013 CTB Personele Systemen BV

Mijn Personeelszaken/ESS. Gebruikershandleiding ESS. juni 2013 CTB Personele Systemen BV Mijn Personeelszaken/ESS Gebruikershandleiding ESS juni 2013 CTB Personele Systemen BV Inhoudsopgave 1.Mijn Personeelszaken/ESS 3 Tegels en toepassingen 3 Gegevens opslaan of annuleren 3 2.Werken met Mijn

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie november 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Gebruik per zorgovereenkomst een

Nadere informatie

Beste medewerker, Als je nog vragen hebt, bijvoorbeeld over het invullen van de inschrijfset, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Beste medewerker, Als je nog vragen hebt, bijvoorbeeld over het invullen van de inschrijfset, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Beste medewerker, Om jou als uitzendkracht in te kunnen schrijven hebben we informatie van je nodig. Hieronder staat een overzicht van alle formulieren die je moet invullen en/of ondertekenen. Inschrijfformulier;

Nadere informatie

Informatie voor Flexwerkers

Informatie voor Flexwerkers techniek logistiek productie Informatie voor Flexwerkers www.manschap.nl Welkom Welkom bij Manschap. Wij vinden het fijn om jou als collega te mogen begroeten. Manschap is een uitzendbureau dat zich richt

Nadere informatie

3.11 Handleiding Vervangingspool

3.11 Handleiding Vervangingspool Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 18 januari 2012 I (P)GMR 2 juli 2012 3.11 Handleiding Vervangingspool Personeel/Handleiding Vervangingspool 1 Inhoudsopgave 1.1 Samenstelling

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie februari 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Bijvoorbeeld als het aantal uren

Nadere informatie

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer?

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Het bedrijf waar je werkt of gaat werken maakt gebruik van de payrolldiensten van Connexie. Je staat op het punt om een dienstverband aan

Nadere informatie

Handleiding Vervangingspool

Handleiding Vervangingspool Werkveld Onderwerp Datum Steller Personele zaken Handleiding 30 januari 2012 J. Timmermans vervangingspool Handleiding Vervangingspool Januari 2012 Handleiding Vervangingspool Handleiding vervangingspool

Nadere informatie

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de AXS Techniek payroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de verloning van uw personeel voordelig en eenvoudig uitbesteden. Wij nemen het werkgeverschap van u over, in de zin

Nadere informatie

HANDLEIDING EPIC DECLARATIES, DIENSTEN EN BESCHIKBAARHEID

HANDLEIDING EPIC DECLARATIES, DIENSTEN EN BESCHIKBAARHEID HANDLEIDING EPIC DECLARATIES, DIENSTEN EN BESCHIKBAARHEID Handleiding EPIC uitzendkrachten 2017 INLOGGEN OP DE WEBSITE Log in op je persoonlijke pagina op http://epic.youngcapital.nl/inloggen. DASHBOARD

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep

Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep Welkom bij Parnassia Groep In deze folder tref je belangrijke informatie over het starten als vrijwilliger bij Parnassia Groep. De meerwaarde die je als vrijwilliger

Nadere informatie

Startpagina De startpagina is het eerste scherm welke u te zien krijgt wanneer u inlogt op Insite.

Startpagina De startpagina is het eerste scherm welke u te zien krijgt wanneer u inlogt op Insite. Inleiding Per 1 januari 2016 werken wij met een ander personeelsadministratiesysteem. Met dit systeem kunnen wij optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van digitale gegevensverwerking en toegankelijkheid

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Werken bij de. Wil je werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie? Lees dan deze folder!

Werken bij de. Wil je werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie? Lees dan deze folder! Werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie Wil je werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie? Lees dan deze folder! 2 Werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie Inhoud 1. De Rijksoverheid gaat zelf schoonmaken.

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE WERKBRIEFJES EN BESCHIKBAARHEID. Voor uitzendkrachten

HANDLEIDING ONLINE WERKBRIEFJES EN BESCHIKBAARHEID. Voor uitzendkrachten HANDLEIDING ONLINE WERKBRIEFJES EN BESCHIKBAARHEID Voor uitzendkrachten INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Inloggen... 4 Navigeren naar overzicht... 4 Aanbieden werkbriefjes... 5 Procedures en uitbetaling...

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel maart 2017 11b advies 20 april 2017 3.10 Reiskostenregeling Personeel/Reiskostenregeling Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Reiskosten voor woon-werkverkeer

Nadere informatie

INFORMATIE CPV voor invalleerkrachten

INFORMATIE CPV voor invalleerkrachten INFORMATIE CPV voor invalleerkrachten 1 Info CPV invalleerkrachten Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 2. INVALLEN > je gegevens... 6 Indeling Pools... 6 NAW-gegevens pasfoto... 6 Bekwaamheidsdossier... 6

Nadere informatie

van de Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs te Lelystad

van de Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs te Lelystad Een vrijwilliger is een persoon die op vrijwillige basis werkzaamheden voor de Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs of een van haar scholen verricht, zonder dat hij daarvoor een reële arbeidsbeloning

Nadere informatie

Werving en selectieprocedure medewerkers

Werving en selectieprocedure medewerkers Werving en selectieprocedure medewerkers STATUS: VASTGESTELD 17 APRIL 2007 Inleiding Met deze regeling wordt invulling gegeven aan artikel 11.8 uit de CAO Primair Onderwijs 2006-2008. Dit artikel is als

Nadere informatie

Bijlage I. als genoemd in artikel 4.2 onder a. van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Haarlem 2013. Benoemde voorzieningen:

Bijlage I. als genoemd in artikel 4.2 onder a. van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Haarlem 2013. Benoemde voorzieningen: Bijlage I als genoemd in artikel 4.2 onder a. van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Haarlem 2013 Benoemde voorzieningen: douchezitje wegnemen van binnendrempels bediening van raamsluitingen

Nadere informatie

Handleiding. Uren declareren (online) Versie 1.1 6-1-2016

Handleiding. Uren declareren (online) Versie 1.1 6-1-2016 Handleiding Uren declareren (online) Versie 1.1 6-1-2016 In deze handleiding lees je meer over: Eerste keer inloggen Persoonlijke pagina Uren declareren Aankoopbewijzen Mijn administratie Vragen? Elke

Nadere informatie

Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor:

Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor: 1 Cafetariaregeling Cafetariaregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon ruilen voor bepaalde vergoedingen

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener vink aan het ag vink aan dinsdag vink aan woensdag vink aan donderdag vink aan vrijdag vink aan zaterdag vink aan zondag Servicecentrum PGB Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier

Nadere informatie

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk, Tel 0497-574914 e-mail: info@bsderegenboogbergeijk.nl Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Informatie voor Flexwerkers

Informatie voor Flexwerkers techniek logistiek productie Informatie voor Flexwerkers www.manschap.nl Welkom Welkom bij Manschap. Wij vinden het fijn om jou als collega te mogen begroeten. Manschap is een uitzendbureau dat zich richt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF - INVALLEN BIJ PROLOOG Mei 2010

NIEUWSBRIEF - INVALLEN BIJ PROLOOG Mei 2010 NIEUWSBRIEF - INVALLEN BIJ PROLOOG Mei 2010 Inhoud van deze nieuwsbrief: I. ALGEMEEN EN INVALPUNT II. POOL III. INVALLIJST: KORTTIJDELIJKE INVALLERS I. ALGEMEEN EN INVALPUNT Pool en invallijst Proloog

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN SKVR INTERN

VEEL GESTELDE VRAGEN SKVR INTERN VEEL GESTELDE VRAGEN SKVR INTERN INHOUDSOPGAVE SKVR Freelance tarieven...3 Wat zijn de uurtarieven voor freelancers?...3 Waarom is het uurtarief voor een payroller lager?...3 Wat is het beleid van SKVR

Nadere informatie

Vervanging Directie De directeur is ziek. Welke vervangingsmogelijkheden biedt het Vervangingsfonds?

Vervanging Directie De directeur is ziek. Welke vervangingsmogelijkheden biedt het Vervangingsfonds? Algemene Vereniging Schoolleiders In het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs Vervanging in de school In deze notitie vindt u van alles over de vervanging en de spelregels met het vervangingsfonds

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

VERGOEDINGEN. Krammer HE Brielle /

VERGOEDINGEN. Krammer HE Brielle / VERGOEDINGEN Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 hanteert, conform de CAO PO, de navolgende regelingen inzake vergoedingen voor de aanschaf van een fiets voor het woon-werkverkeer, reiskosten

Nadere informatie

GEGEVENS WERKNEMER. Beste flexwerker,

GEGEVENS WERKNEMER. Beste flexwerker, Beste flexwerker, Welkom bij el&p Payrolling. Deze inschrijfset vormt samen met het contract de basis van onze afspraken. Gelieve het gehele formulier ingevuld en ondertekend aan ons te retourneren. Tevens

Nadere informatie

Zorgovereenkomst met een partner of familielid

Zorgovereenkomst met een partner of familielid vink aan ja vink aan ja, vink aan ja, vink aan nee vink aan voogd vink aan bewindvoerder aan curator aan man Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst met een partner of familielid Dit is een zorgovereenkomst

Nadere informatie

CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG

CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG Het principe van de fiscale regeling Het principe van de fiscale regeling is dat de medewerker een bedrag ter hoogte van de fiscale vergoeding woon-werkverkeer

Nadere informatie

Workshop invalleerkrachten september 2015

Workshop invalleerkrachten september 2015 Workshop invalleerkrachten september 2015 Programma 14:45 15:00 15:15 16:15 16:45 17:00 Inloop met koffie en thee Opening door John Wind Werken als invaller bij de VCOG Ontwikkeling van de invalpool, CAO

Nadere informatie

Zorgovereenkomst met een partner of familielid

Zorgovereenkomst met een partner of familielid vink aan ja vink aan ja, vink aan ja, vink aan nee vink aan voogd vink aan bewindvoerder aan curator aan man Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst met een partner of familielid Dit is een zorgovereenkomst

Nadere informatie

SPELREGELS. Voor de medewerkers in de B-pool van het OMC-073.

SPELREGELS. Voor de medewerkers in de B-pool van het OMC-073. SPELREGELS Voor de medewerkers in de B-pool van het OMC-073. Welkom! Beste collega, Van harte gefelicteerd met je benoeming in de B-pool van het OMC-073. Voordat je aan de slag gaat is het goed om eerst

Nadere informatie

Handleiding. invoeren werkbriefje

Handleiding. invoeren werkbriefje Handleiding invoeren werkbriefje Waar kun je een werkbriefje invoeren Nadat je bent ingelogd in my.tentoo ga je naar Werkbriefjes en klik je op Invoeren. Je krijgt dan het onderstaande scherm te zien.

Nadere informatie

Handleiding Boomloon salarissoftware voor de werkgever 7 minuten leestijd

Handleiding Boomloon salarissoftware voor de werkgever 7 minuten leestijd Handleiding Boomloon salarissoftware voor de werkgever 7 minuten leestijd 1. Inloggen 2. Inloggen lukt niet 3. Overzicht dashboard 4. Verzoek van de medewerker en mutatieformulier goedkeuren 5. Rapporten

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN ZZP

VEEL GESTELDE VRAGEN ZZP VEEL GESTELDE VRAGEN ZZP INHOUDSOPGAVE Systeem...3 Ik ben mijn wachtwoord /inlognaam vergeten. Hoe krijg ik een nieuw wachtwoord?...3 Elke keer als ik mijn wachtwoord invul wordt er aangegeven dat dit

Nadere informatie

Formulier Personeelsgegevens Onderwijspersoneel PO

Formulier Personeelsgegevens Onderwijspersoneel PO Formulier Personeelsgegevens Onderwijspersoneel PO Het is van belang dat u dit formulier volledig invult en alle gevraagde bijlagen meestuurt. Wij kunnen alleen volledig ingevulde formulieren verwerken.

Nadere informatie

PERSONEELSDOSSIERS KS Fectio

PERSONEELSDOSSIERS KS Fectio PERSONEELSDOSSIERS KS Fectio KS Fectio Vastgesteld door het bestuur Vastgesteld door het DTO Vastgesteld door de GMR d.d.: d.d.: d.d.: Geschreven door: Annemarie Maasse Personeelsfunctionaris a.i. Versie:

Nadere informatie

Inschrijf set Werknemer - Opdrachtgever

Inschrijf set Werknemer - Opdrachtgever Inschrijf set Werknemer - Opdrachtgever Beste werknemer, Om u in te schrijven bij Pe-Roll Holland, hebben wij de onderstaande formulieren en documenten nodig. Formulieren: Inschrijfformulier werknemer

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq.

VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Werkwijzer Innotiq VOORWOORD Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq. Deze werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst, de bevestiging en de CAO voor Uitzendkrachten de basis van

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Werken bij Innotiq. Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS

Werken bij Innotiq. Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS Werken bij Innotiq Werkwijzer medewerkers Innotiq ONDERWIJS Voorwoord Voorwoord Deze werkwijzer is bedoeld voor medewerkers van Innotiq Onderwijs. De werkwijzer vormt samen met de arbeidsovereenkomst,

Nadere informatie

Waardeoverdracht. Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder

Waardeoverdracht. Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder Waardeoverdracht Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder GEFELICITEERD! EEN NIEUWE BAAN Een nieuwe baan, andere collega s en misschien wel andere werkzaamheden. Een nieuwe

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? UWV Telefoon Werknemers via 0900-92 94 0,04 per minuut, met een starttarief van 0,045. Hier komen nog uw gebruikelijke

Nadere informatie

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket

Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket Inloggegevens en handreiking AFAS InSite en AFAS Pocket voor de telefoon, versie 1.3 augustus 2017 Paragraaf 1: Inleiding Sinds 1 januari 2017 vinden salarisverwerkingen

Nadere informatie

Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever

Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever Beste werknemer, Om u in te schrijven bij Pe-Roll Holland, hebben wij de onderstaande formulieren en documenten nodig. Formulieren: Inschrijfformulier

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR

NIEUWSBULLETIN NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR NIEUWSBULLETIN website: www.plateau-assen.nl NIEUWS VAN- EN VOOR PLATEAU OPENBAAR ONDERWIJS ASSEN AAN: PERSONEEL / DIRECTIES / GMR / MEDEWERKERS BUREAU ONDERWIJS / BESTUUR JAARGANG 14, nr. 9 DATUM: 27

Nadere informatie

Poolwijzer Voor de poolers van SKPO

Poolwijzer Voor de poolers van SKPO Poolwijzer Voor de poolers van SKPO Beste pooler, Graag willen we je van harte welkom heten in de vervangerspool van SKPO. Waarschijnlijk zullen veel SKPO-scholen nieuw voor je zijn. Om je start wat te

Nadere informatie

Lid 1 De medewerker dient bereikbaar te zijn door middel van een door de werkgever ter beschikking gestelde mobiele telefoon.

Lid 1 De medewerker dient bereikbaar te zijn door middel van een door de werkgever ter beschikking gestelde mobiele telefoon. Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee Overwegende, dat ter uitvoering van artikel 20 van de Bezoldigingsregeling gemeente Goeree-Overflakkee nadere regels gesteld zijn met betrekking tot consignatie;

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

Normjaartaak onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het primair onderwijs

Normjaartaak onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het primair onderwijs Normjaartaak onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het primair onderwijs 06.556482 Oktober 2006 Inhoudsopgave Inleiding De normjaartaak Normjaartaak: werktijd voor OOP Spaarverlof Verzilveren van

Nadere informatie

Beleid nevenwerkzaamheden medewerkers VPCO De Basis 10 maart 2015

Beleid nevenwerkzaamheden medewerkers VPCO De Basis 10 maart 2015 Beleid nevenwerkzaamheden medewerkers VPCO De Basis 10 maart 2015 Inleiding De ervaring leert dat personeelsleden soms nevenwerkzaamheden uitvoeren naast hun reguliere werk in dienst van het bestuur. Het

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

Personeelshandboek. el&p Payrolling

Personeelshandboek. el&p Payrolling Personeelshandboek el&p Payrolling Maart 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemene Beschrijving Organisatie... 3 3. Indiensttreding:... 3 4. Salaris:... 3 1. Salaris:... 3 2. Onkostenvergoeding:... 3 3.

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale werkbriefjes voor werknemers Maart 2017 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 2 1.2 Contactgegevens 2 H2. Starten

Nadere informatie

INFORMATIE LESWERK VOOR VERVANGERS

INFORMATIE LESWERK VOOR VERVANGERS INFORMATIE LESWERK VOOR VERVANGERS 1 Info LesWerk vervangers Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JOUW GEGEVENS... 4 Indeling Pools... 4 NAW-gegevens pasfoto... 4 Bekwaamheidsdossier... 4 Afschermen persoonlijke

Nadere informatie

REGELING WERVING EN SELECTIE

REGELING WERVING EN SELECTIE REGELING WERVING EN SELECTIE Inleiding Bij het ontstaan van een vacature op één van de scholen stelt de desbetreffende directie de algemeen directeur hiervan in kennis. Onder diens verantwoording zal dan

Nadere informatie

Vergoeding bijzondere kosten door Pleegzorg Parlan

Vergoeding bijzondere kosten door Pleegzorg Parlan Vergoeding bijzondere kosten door Pleegzorg Parlan In de praktijk kan het voorkomen dat pleegouders noodzakelijke bijzondere kosten voor hun pleegkind maken, die niet uit het basisbedrag, een van de toeslagen,

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid)

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid) Beleid Mobiliteit Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid) Inleiding In het strategisch beleidsplan van de stichting staat als een van de vijf

Nadere informatie

Aanvraag voorziening leerlingenvervoer

Aanvraag voorziening leerlingenvervoer Aanvraag voorziening leerlingenvervoer In de brochure leerlingenvervoer kunt u vinden of uw kind in aanmerking komt voor een vervoersvoorziening. In de brochure servicenormen staan regels voor ouders en

Nadere informatie

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld Een nieuwe baan Je toekomst uitgestippeld Colofon Redactie: Syntrus Achmea Tekst: Syntrus Achmea Vormgeving: Vormplan Design bno, Amsterdam 1e druk januari 2008 Deze brochure is met zorg samengesteld.

Nadere informatie

Mijn HRM. Mijn Dossier

Mijn HRM. Mijn Dossier Mijn HRM Mijn Dossier Via mijnhrm.connexxion.nl kun je je dossier inzien. In je dossier worden al je (aan)vragen en wijzigingen geregistreerd. Ook zijn hier de reacties terug te vinden van je leidinggevende

Nadere informatie

TAAKBELEID. Krammer HE Brielle /

TAAKBELEID. Krammer HE Brielle / TAAKBELEID Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 Inleiding Het taakbeleid dient er toe om alle taken die binnen de schoolorganisatie verricht moeten worden, evenredig en doelmatig over het

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Doelgroep: medewerkers werkzaam onder CAO VVT Duur regeling: onbepaalde tijd Ingangsdatum

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010

2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010 BINNENGEKOMEN I I GESCAND OP College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde ArbeSd Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad 2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010 Verd 3ing%n"^ "te Oostzaan Informatiecentrum

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Versie Postbus AX Amersfoort t e.

Werkkostenregeling. Versie Postbus AX Amersfoort t e. Werkkostenregeling Versie 01-08-2017 Postbus 930 3800 AX Amersfoort t. 033-2570645 e. info@kpoa.nl 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is de werkkostenregeling... 3 Waarom gebruikmaken van de werkkostenregeling...

Nadere informatie