ERA VMA. Vergelijkende Markt Analyse

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ERA VMA. Vergelijkende Markt Analyse"

Transcriptie

1 ERA VMA Vergelijkende Markt Analyse

2 VERGELIJKENDE MARKT ANALYSE Zoals uit de flipchart al blijkt, een van de belangrijkste basisstappen bij de verkoop van een woning is de vaststelling van de juiste vraagprijs. Voor het vaststellen van de juiste vraagprijs moet u eerst bepalen wat de waarde van de woning is. Een aanstaand verkoper verwacht van u als makelaar dat u direct de juiste vraagprijs noemt en begrijpt het ook niet dat drie makelaars drie verschillende, soms uiteenlopende waarden en vraagprijzen noemen. Tegelijkertijd wil een verkoper natuurlijk de hoogst haalbare opbrengst. Eigenlijk zal het in de meeste gevallen niet zoveel uitmaken voor de verkoper wie het huis verkoopt. Natuurlijk is het van belang dat het met u klikt en dat u van goede naam en faam bent. Uiteindelijk zullen de meeste verkopers echter kiezen voor degenen van wie zij de hoogste verwachtingen hebben qua resultaat. Courtage is dan ook geen serieus onderwerp van gesprek meer. Courtage is ook niet de prijs van uw dienstverlening, maar de waarde, uitgedrukt in een bedrag. Uw eigen overtuigdheid van uw vermogen om de optimale opbrengst van deze woning te realiseren, zal de doorslag geven bij de consument. De Vergelijkende Markt Analyse is daarvan een illustratie. U geeft er blijk van professioneel en serieus in de markt bezig te zijn. U onderbouwt uw deskundigheid met een rapport dat u kunt achterlaten bij de verkoper. Wat is het VMA? Het VMA is een softwareprogramma dat u helpt de volgende zaken op een rij te zetten: de vraagprijzen van vergelijkbare woningen de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen de overige kosten die de opbrengst beïnvloeden de flexibiliteit van de verkoper de te verwachten diensten van de ERA-makelaar Al deze zaken worden uitgedrukt in een boekje, het ERA Markt Profiel.

3 Op de volgende pagina s krijgt u uitgelegd hoe u een Vergelijkende Markt Analyse kunt maken. Dit softwareprogramma is nog in bewerking, dus deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. U kunt deze informatie via en het tabje ERAcademy downloaden en uitprinten. Zo weet u dat u de meest actuele versie binnenhaalt. Qua inhoud zal het programma niet veel veranderen, maar wel de technische details en specificaties, die soms van belang zijn bij het opslaan, muteren of printen ervan.

4 HET MAKEN VAN EEN VMA U kunt het programma VMA opstarten door in te loggen op Daarbij gebruikt u uw unieke gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra u bent ingelogd, activeert u het VMA programma door te klikken op het VMA icoon (zie onder). U krijgt dan het volgende scherm te zien (zie uitsnede): Als u op Beheer klikt, kunt u uw kantoorgegevens wijzigen of ingeven. Als u op VMA klikt, kunt u een nieuwe VMA toevoegen of een bestaande VMA wijzigen. Daarna kunt u de VMA opslaan en uw eigen archief opbouwen. Een nieuwe VMA toevoegen Zodra u op Toevoegen hebt geklikt, krijgt u het volgende scherm te zien:

5 De gegevens die u hier gevraagd wordt in te voeren, komen terug in de diverse onderdelen van het ERA Markt Profiel, dat er straks uit komt rollen. U ziet onder de tabjes verschillende onderdelen van het boekje gerangschikt staan. Deze onderdelen zijn door u te wijzigen en op maat te maken. In het boekje staan nog een aantal pagina s meer, maar deze zijn voorzien van standaard teksten. De titelpagina Deze pagina vormt het omslag van het ERA Markt Profiel. Op deze pagina staat voor wie het boekje is gemaakt en om welk pand het gaat. Bovendien staat uw naam erbij, zoals u die bij uw kantoorgegevens hebt ingegeven. Zorg ervoor dat deze gegevens correct zijn ingevoerd. Er is niets vervelenders dan een verkeerd gespelde naam, die de aandacht van het onderwerp afleidt. De omslagbrief Dit blad vormt de aanleiding voor het hele VMA. U legt hierin uit waarom u het belangrijk vindt om de vraagprijs van de woning op deze manier te bepalen. Standaard zit er een tekst in, die u naar eigen inzicht desgewenst kunt aanpassen of uitbreiden. U kunt verschillende brieven hieronder opslaan (zie het rolmenu achter Soort omslagbrief). De VMA zelf Dit is een belangrijk onderdeel van het boekje: de vaststelling van de waarde en dus de vraagprijs. Als u op dit tabje klikt, verschijnt het volgende scherm.

6 Hiervoor is het van belang dat u secuur de gegevens van het object invult en de gegevens van een aantal andere panden, waarop u uw uiteindelijke vraagprijs wilt baseren. Zodra u de gegevens van het object hebt ingevuld, gaat u naar het tabje Actief. Hier vult u de gegevens in van maximaal 5 andere panden, die vergelijkbaar zijn in grootte en prijsklasse en die momenteel ook te koop staan en dus een concurrent vormen voor het onderhavige pand.

7 Bij het invullen van de gegevens van de andere panden zult u zien dat het programma zelf al aangeeft welk pand het meest concurrerend is en welk pand het minst, gebaseerd op de prijs per vierkante meter. Dit wordt getoond zoals hierboven, dus met behulp van een diagram. Als u dit gedaan heeft, klikt u op Verkocht. U krijgt dan een soortgelijk scherm te zien, met dat verschil dat u het jaar aangeeft waarin het pand is verkocht, waarmee u het nieuwe pand wilt vergelijken. U wordt daarnaast gevraagd de verkoopprijs in te vullen, zodat ook duidelijk wordt wat uiteindelijk het verschil tussen vraagprijs en verkoopprijs is geworden. Daarmee kunt u meteen onderstrepen dat een hoge vraagprijs niet gunstig hoeft te zijn en een te hoge vraagprijs al helemaal vragen om problemen is. Bovendien laat u zien hoe lang het pand te koop heeft gestaan (DOM is Dagen op de Markt) en ook daar ziet u een rechtstreeks verband tussen verkooptijd en verschil vraagprijs-verkoopprijs. De daadwerkelijke vergelijking maakt u zichtbaar door op de knop Bereken te klikken. U ziet dan dat het programma de vijf panden zichtbaar maakt en overzichtelijk naast elkaar zet.

8 U kunt de verschillen in waarde neutraliseren door zichtbaar te maken waar het verschil in zit. Een kamer meer of minder vertaalt zich in een waarde meer of minder ten opzichte van het object waar het om gaat. Dit is het onderdeel waarvoor u marktkennis nodig hebt. Hiervoor zijn geen algemene cijfers te geven, omdat de waarde van meer factoren afhangt, zoals locatie, soort woning, soort keuken/badkamer enz. enz. De Netto Berekening De waarde van de woning en de uiteindelijke opbrengst, nadat alle kosten zijn betaald: dat is voor vrijwel alle verkopers het allerbelangrijkste. Het is prettig om op voorhand aan de verkopers te kunnen laten zien welke kosten er bij de verkoop van een woning komen kijken. Daarnaast is het natuurlijk voor u als makelaar interessant om te weten hoeveel hypotheek er nog op het huis rust. Het geeft u een indruk hoeveel bestedingsruimte de verkoper heeft voor zijn volgende woning. Bij de Netto Berekening kunt u in een overzicht een schatting maken van de opbrengst van de woning.

9 U kunt vaste kosten opnemen, maar ook kosten die in een percentage worden uitgedrukt, zoals de courtage en de BTW. Denk eraan dat u wel uw tarief zonder BTW kunt noemen ( Dat doen immers alle makelaars, wordt vaak gezegd, en anders lijk ik zo duur! ), maar u houdt zichzelf voor de gek. De consument moet de BTW toch betalen, dus u verschuift alleen maar het moment waarvoor u bang bent, namelijk de reactie van de consument op uw tarief. Die reactie is alleen maar des te heftiger als pas bij de nota van afrekening blijkt hoeveel kosten er bij de verkoop komen kijken die niet van tevoren goed zijn voorbesproken. De Verkoopbaarheid Hoe makkelijk of moeilijk een woning verkoopt wordt niet alleen bepaald door de vraagprijs, alhoewel dat wel een heel belangrijk aspect is. De verkoper moet zich realiseren dat zijn motivatie en flexibiliteit net zo goed de aantrekkelijkheid en de verkoopbaarheid van de woning beïnvloedt. In het extreme geval waarin de verkoop in alle stilte moet plaatsvinden en er alleen bezichtigingen mogen plaatsvinden wanneer de buurt het niet merkt, kunt u zich voorstellen dat er geen rijen mensen voor de deur zullen staan, omdat die simpelweg niet op de hoogte zijn van de verkoop. Vaak zijn verkopers zich niet bewust van het feit dat hun medewerking in het verkoopproces net zo belangrijk is als de verkoopkwaliteiten van de makelaar. Met de verkoopbaarheidsmeting maakt u inzichtelijk hoe de flexibiliteit van de verkoper loont.

10 Het Actieplan En dan: aan de gang! Als u de vraagprijs hebt besproken, de opbrengst hebt doorgenomen en daarmee automatisch de verkoopkosten en tenslotte de flexibiliteit van

11

12 Het ERA Markt Profiel printen Het volgende scherm verschijnt, zodra u op Print geklikt hebt: Selecteer het printertje in de balk boven het document (2 de icoontje van links) en selecteer de printer waarop u het boekje wilt uitprinten.

13 Tip: controleer voor het eerste gebruik in het dialoogscherm van de printopdracht via Voorkeursinstellingen en dan de knop Geavanceerd of het papierformaat wel op A4 staat. Hierdoor weet u zeker dat het document netjes over de pagina wordt verdeeld.

Het overdrachtsformulier in KIJK! Webbased

Het overdrachtsformulier in KIJK! Webbased Handleiding Het overdrachtsformulier in KIJK! Webbased Een kind uit uw groep wordt binnenkort vier jaar en u wilt, volgens de afspraken die u heeft gemaakt met de ontvangende school, de gegevens van dit

Nadere informatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie CampusDetacheringOnline quick guide voor de relatie Dashboard Hoofdiconen Actie-icoon Badge Streamregel Stream Streamgroep Figuur 1. Dashboard, stream en andere onderdelen 2 CampusDetacheringOnline - quick

Nadere informatie

e-uur quick guide voor de inlener

e-uur quick guide voor de inlener e-uur quick guide voor de inlener Hoofdstuk 1 Wat is... 1.1 het dashboard? Op het dashboard, de pagina die direct na het inloggen in e-uur verschijnt, ziet u een overzicht van meest gebruikte acties en

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

e-uur quick guide voor de inlener

e-uur quick guide voor de inlener e-uur quick guide voor de inlener Hoofdstuk 1 Wat is... 1.1 het dashboard? Op het dashboard, de pagina die direct na het inloggen in e-uur verschijnt, ziet u een overzicht van meest gebruikte acties en

Nadere informatie

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1 1 Inleiding Om de Webshop goed te kunnen beheren is het noodzakelijk dat u kennis heeft van een aantal componenten. Door alle handelingen die nodig zijn te beschrijven wordt u in staat gesteld het beheer

Nadere informatie

e-uur quick guide voor de flexkracht

e-uur quick guide voor de flexkracht e-uur quick guide voor de flexkracht Hoofdstuk 1 Wat is... 1.1 het dashboard? Op het dashboard, de pagina die direct na het inloggen in e-uur verschijnt, zie je een overzicht van meest gebruikte acties

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Basisschool

Docentenhandleiding. Basisschool Docentenhandleiding Basisschool Inhoudsopgave Inleiding... 2 Stap 1: inloggen... 3 Korte uitleg van de icoontjes... 4 Stap 2: Het toevoegen van leerlingen.... 5 Stap 3: Het opdrachten toevoegen aan de

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding voor www.galvano-metaal.nl

Handleiding voor www.galvano-metaal.nl Handleiding voor www.galvano-metaal.nl Het is mogelijk via Internet, 24 uur per dag, prijzen op te vragen, orders in te voeren en de status van uw offerte aanvragen en orders te volgen. Ook prijslijsten

Nadere informatie

CD Online. quick guide voor de relatie

CD Online. quick guide voor de relatie CD Online quick guide voor de relatie Dashboard Hoofdiconen Actie-icoon Badge Streamregel Stream Streamgroep Figuur 1. Dashboard, stream en andere onderdelen 2 CD Online - quick guide voor de relatie Hoofdstuk

Nadere informatie

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Inloggen U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Dan klikt u op de knop login. Als u bent ingelogd komt u in het start

Nadere informatie

Precal Online Supplier

Precal Online Supplier Precal Online Supplier 1. Autorisatie. Ga via Beheer naar Gebruikers en selecteer de gebruiker voor wie je de instelling wil aanpassen. Geef nu bij de optie Papier import aan dat deze optie open moet staan.

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

VISTA deelnemers handleiding

VISTA deelnemers handleiding VISTA deelnemers handleiding 1 (13) Table of contents Table of contents... 2 Instructie voor VISTA deelnemers... 3 VISTA informatie op de website:... 3 VISTA Competitie op de website:... 3 Inloggen deelnemers...

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bardiensten Invullen Bardienst...5 Bardiensten Mijn Bardiensten...6 Bardiensten Mijn Gegevens...7 Bardiensten Mijn Verhinderingen...8

Nadere informatie

Handleiding Verkoopmodule Verkoper 11-5-2010 WOSI

Handleiding Verkoopmodule Verkoper 11-5-2010 WOSI Handleiding Verkoopmodule Verkoper 11-5-2010 WOSI Inhoud Algemeen... 4 Hoofdpagina... 5 Verkoop... 7 Verkoop overzicht...7 VHE s... 8 VHE s... 8 Klanten... 9 Klanten... 9 Nieuwe Klant... 10 Geïnteresseerden...11

Nadere informatie

Vernieuwingen website van De Nationale Trombose Dienst. Adres website: mijn.ntd.nl

Vernieuwingen website van De Nationale Trombose Dienst. Adres website: mijn.ntd.nl Vernieuwingen website van De Nationale Trombose Dienst Adres website: mijn.ntd.nl Versie 6 - april 2015 Inhoud Vernieuwingen...3 EPD - Medische klachten...4 Trombose Zelfzorg Ingrepen & Opnames...6 Trombose

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding In deze handleiding vertellen we u graag hoe Mijn RSD werkt. Mijn RSD is een digitale omgeving, die u terugvindt op de homepage van

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys Handleiding Plannen opstellen in ParnasSys Inhoud Groepsplan opstellen... 3 1. Groepsplan aanmaken... 3 2. Doelen en aanpak invullen... 4 3. Verslag uitvoering... 5 4. Verslag evaluatie... 5 Clusterplan/individueel

Nadere informatie

Handleiding ERS. Gebruikershandleiding

Handleiding ERS. Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. Doel van het document 1.1 Inleiding 1.2 Login 2. Overzicht retourzendingen 3. Retourlabels maken 3.1 Enkele zending 3.2 Meerdere zendingen 4. Vragen 1. Doel van het document 1.1 Inleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING MEDIATOOLBOX 5 GIDSMODULE :26:45 Holland Combinatie BV 1

HANDLEIDING MEDIATOOLBOX 5 GIDSMODULE :26:45 Holland Combinatie BV 1 HANDLEIDING MEDIATOOLBOX 5 GIDSMODULE 28-2-2011 13:26:45 Holland Combinatie BV 1 INHOUDSOPGAVE INLOGGEN... 3 TABBLAD UITVOER... 4 EDITIES... 5 OBJECTEN TOEVOEGEN... 6 EXTRA VELDEN... 9 OBJECTEN PLAATSEN...

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd. Inleiding Janssen Interim Services B.V., Janssen Stedendriehoek B.V., Janssen Personeelsdienst B.V. en Janssen Payroll Services maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS Bent u een nieuwe gebruiker? Als u surft naar medewerker.mydranouter.be komt u op deze pagina. Als u zich al eens eerder hebt ingeschreven op MyDranouter, kan u met die gegevens

Nadere informatie

Mijn PGB handleiding

Mijn PGB handleiding Mijn PGB handleiding Maak uw keuze door middel van een muisklik op één van de onderstaande onderwerpen. U kunt na afloop van iedere uitleg terug naar deze pagina door te klikken op terug naar home pagina

Nadere informatie

Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool

Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool De online versie van de TAF Rekentool vindt u op www.tafrekentool.nl. Hier logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord die u ook voor het TAF

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING 1 U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE

Nadere informatie

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Eigenaar (Gebruiker ) Huis 1 (Object) Huis 2 (Object) Reservering voor n Object, met n gekoppelde Reserveringsoort Reserveringsoort(en) bevat voorwaarden voor de

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK.

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Klik vervolgens op Inloggen en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Stap 2: Mijn IAK Direct nadat u bent

Nadere informatie

Handleiding TAPI Driver

Handleiding TAPI Driver Handleiding TAPI Driver Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 7 Nummer: 1021 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie TAPI Driver... 4 2.1 Toegang Operator... 5 2.2

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER

AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER premie- en inningssystematiek AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus OVER DEZE HANDLEIDING U wilt een nieuwe werknemer

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen...

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Datum: 02-11-2010 1 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING Versie april 2019 Over deze handleiding Deze handleiding wordt beheerd en ge-update door VNG Realisatie. U vindt de laatste versie

Nadere informatie

Handleiding Mobility Platform

Handleiding Mobility Platform Handleiding Mobility Platform Inleiding Hoofdscherm Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van onze online calculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1. Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers Key2Begraven Versie 1.20 Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.20 Pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Standaardfunctionaliteit...

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie)

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Ga naar de volgende url in uw browser Ga naar: http://mediamanager.wegener.nl/ (bij voorkeur met: Google Chrome, Firefox of Internet Explorer

Nadere informatie

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u prijzen in een prijslijsten kunt aanpassen en prijslijsten kunt beheren in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud

Nadere informatie

DOOR OP DE KNOP KIES VERBLIJF TE KLIKKEN, KUNT U NAAR DE PLANNER VAN HET VERBLIJF/PRODUCT GAAN. U ZIET DAN ONDERSTAAND MENU.

DOOR OP DE KNOP KIES VERBLIJF TE KLIKKEN, KUNT U NAAR DE PLANNER VAN HET VERBLIJF/PRODUCT GAAN. U ZIET DAN ONDERSTAAND MENU. HANDLEIDING RESERVEREN & FACTUREREN GRAFISCHE WEERGAVE RESERVERINGEN 5 PRODUCTEN/VERBLIJVEN MET ELK 30 PLAATSEN 100 TARIEVEN GEWOON IN EXCEL ELK JAAR WEER GEBRUIKEN HOOFDMENU INDIEN HET BESTAND GEOPEND

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

Waarom een nieuwe procedure om lid te worden?

Waarom een nieuwe procedure om lid te worden? Waar gaat dit over? We introduceren een nieuwe procedure om lid te worden in onze club. Met deze nieuwe procedure zal lid worden van de tennis club volledig digitaal kunnen uitgevoerd worden. Waarom een

Nadere informatie

Inloginstructie epraktijk

Inloginstructie epraktijk Inloginstructie epraktijk Voor het inloggen op epraktijk is Java niet langer vereist. Het enige wat u nodig heeft is een recente versie van één van de volgende internetbrowsers: Internet Explorer Firefox

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding voor de website:

Handleiding voor de website: Handleiding voor de website: www.nvaa-leden.nl Inhoudsopgave 1) Inloggen inloggen 3x verkeerd wachtwoord ingetypt wachtwoord wijzigen 2) Account Afbeelding uitzoomen inzoomen uploaden Profiel Hoofdmail

Nadere informatie

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Handleiding Online bestelsysteem Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Beginnen... 4 2.1. Inloggen... 5 2.2. Meerdere debiteuren onder één

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Deelnemers aan de Beverwedstrijd: gebruikersnaam en wachtwoord

Deelnemers aan de Beverwedstrijd: gebruikersnaam en wachtwoord Deelnemers aan de Beverwedstrijd: gebruikersnaam en wachtwoord Inleiding Om aan de Beverwedstrijd te kunnen deelnemen, moeten de leerlingen een Gebruikersnaam en Wachtwoord hebben. Dat hebben ze nodig

Nadere informatie

Wilmar Retail Kassa Handleiding

Wilmar Retail Kassa Handleiding Wilmar Retail Kassa Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 1.1 Verschillende kassa s... 3 2. Automatisch uitloggen... 5 3. Afrekenen... 5 3.1 Kassagroepen... 6 3.2 Afrekenen via

Nadere informatie

SchoolWapps handleiding voor ouders

SchoolWapps handleiding voor ouders SchoolWapps handleiding voor ouders Met SchoolWapps blijft u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen van uw kind en de school. Bekijk de website op uw telefoon of tablet of maak gebruik van de SchoolApp

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBPORTAL MONITORING VOOR BEWONERS 1. ALGEMEEN

HANDLEIDING WEBPORTAL MONITORING VOOR BEWONERS 1. ALGEMEEN HANDLEIDING WEBPORTAL MONITORING VOOR BEWONERS In deze handleiding Webportal Monitoring voor Bewoners treft u een gedetailleerde uitleg aan van alle benodigde informatie om gebruik te kunnen maken van

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree Het instroomproces* Medewerkers Siza entree Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT TOEVOEGEN IN ONS... 5 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 4. LOCATIE TOEKENNEN... 7 5. MEDEWERKER RELATIE

Nadere informatie

Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST

Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST INHOUDSOPGAVE BLZ. 1. MINIMALE VEREISTEN... 3 1.1 Software vereisten... 3 1.2 Inloggegevens... 3 2. DE VRAGENLIJSTEN... 4 2.1 Voorbereiding... 4 2.2

Nadere informatie

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding 1. Inloggen Men dient eerst in te loggen op http://aanmelden.watertotaalbeheer.nl. De gebruikersnaam en wachtwoord worden verstrekt door een adviseur van Hydroscope. Gelieve met Hydroscope contact op te

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

HANDLEIDING. Een nieuw systeem, meer service, meer gemak: Feyenoord zakelijke kaarten

HANDLEIDING. Een nieuw systeem, meer service, meer gemak: Feyenoord zakelijke kaarten HANDLEIDING Een nieuw systeem, meer service, meer gemak: Feyenoord zakelijke kaarten Let op: de afbeeldingen in deze handleiding worden anders getoond op uw mobiel en/of tablet. Vanaf voetbalseizoen 2017-2018

Nadere informatie

Gebruikers handleiding KBOF online voor clubsecretarissen en ringverantwoordelijken.

Gebruikers handleiding KBOF online voor clubsecretarissen en ringverantwoordelijken. Gebruikers handleiding KBOF online voor clubsecretarissen en ringverantwoordelijken. Met deze handleiding trachten we u wegwijs te maken voor het gebruiken van KBOFonline. De K.B.O.F wil hiermee de clubsecretarissen

Nadere informatie

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Toegangsbeheer en instellingen (Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Het grote voordeel van online werken is dat er meerdere gebruikers, tegelijk, in het programma kunnen werken. De beheerder van Scipio

Nadere informatie

Via www.digitaalveiligheidsplan.nl bent u terechtgekomen bij het Digitaal Veiligheidsplan.

Via www.digitaalveiligheidsplan.nl bent u terechtgekomen bij het Digitaal Veiligheidsplan. Wanneer u wilt werken met het Digitaal Veiligheidsplan kunt u zich intuïtief laten leiden door de tool. Wanneer u er niet helemaal uitkomt vindt u in deze handleiding antwoord op al je vragen. We loodsen

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave Gebruikershandleiding Taxatieweb Inhoudsopgave Eenmalig aanmelden... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten?... 4 Wijzigen gegevens taxateur... 4 Wijzigen gegevens taxatiebureau... 5 Opdracht ophalen... 5

Nadere informatie

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Buitenlandse Specialiteiten Auteur: Inge Mangelschots Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Handleiding Buitenlandse Specialiteiten : Pagina 1 van 6 Inhoudstabel INHOUDSTABEL... 2 1 SAMENVATTING...

Nadere informatie

Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal

Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal Versie 0.2.24092018 Almere (036) 5232214 Arnhem (026) 3764596 Nieuw-Vennep (0252) 622240 Purmerend (0229) 413484 Schagen (0224) 290190 Zoetermeer (079) 3162401

Nadere informatie

Start hier met lezen!

Start hier met lezen! k s e d e n li n O s id g Snelstart Voor eigenaren 2 Snelstartgids Onlinedesk Start hier met lezen! U bouwt pensioen op bij BPF Schilders. Als zelfstandig ondernemer bepaalt u zelf hoeveel pensioen u jaarlijks

Nadere informatie

Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant.

Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant. HANDLEIDING Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant. Algemene zaken: Met de TAB toets gaat u een

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren 2 1.1 Voordat u begint 2 1.2 Een account aanmaken 2 1.3 Geen account? Registreer nu! 2 1.4 Bevestig uw account 3 1.5 Gefeliciteerd, u heeft uw

Nadere informatie

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in Installeren applicaties 1. Open Safari 2. Ga naar macwerkplek.advo.nl 3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in (voornaam.achternaam@domein.nl). 4. Wanneer u op Log on klikt, krijgt u onderstaand

Nadere informatie

Handleiding voor de Communicatie Cockpit

Handleiding voor de Communicatie Cockpit Handleiding voor de Communicatie Cockpit 2017 1 Beste deelnemer, Leuk dat u aan de slag gaat met de Communicatie Cockpit. Hierbij een handleiding om tot mooie resultaten te komen. U kunt behalve berichten

Nadere informatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 1.Loginproces 1.1 Verstrekking Inlogcodes 1.1 Nieuwe gebruikers en bevoegdheden 1.2 Gebruikersinstellingen (bevoegdheden) 1.3 Inloggen 2. Bestelproces

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

DGT Dynamics 2 - Handleiding

DGT Dynamics 2 - Handleiding DGT Dynamics 2 - Handleiding 1. Aanmelden 1. Ga naar http://dgtdynamics.digitopia.be/ (of http://www.pharmatopia.be voor apothekers) 2. Vul uw gebruikersnaam (e-mailadres) en uw paswoord in. De home pagina

Nadere informatie

U moet hier kiezen of u een partner heeft via Ja of Nee en klik op

U moet hier kiezen of u een partner heeft via Ja of Nee en klik op Werkinstructie invullen inkomstenformulier via de website van de gemeente. Ga naar www.lansingerland.nl/inkomsten U kunt dan via uw Digid inloggen. Na het inloggen komt u op het volgende scherm: U moet

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE (laatst bijgewerkt op 16/03/2009)

HANDLEIDING WEBSITE  (laatst bijgewerkt op 16/03/2009) HANDLEIDING WEBSITE WWW.ATB.EU (laatst bijgewerkt op 16/03/2009) Inhoudstafel: 1. De ATB-website... 3 2. Een login aanvragen... 3 3. Inloggen... 3 4. Hoe uw band zoeken?... 5 5. Onthouden van uw wachtwoord...

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Handleiding. Trainingsschema's Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. -

Handleiding. Trainingsschema's Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. - Handleiding Trainingsschema's Fytek Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. - www.fytek.nl - Inhoudsopgave blz: 1. Inloggen 3 2. Cliënten 4 3. Schema

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Persoonlijke internetpagina PIP. Mijn uitkering

Gebruikershandleiding Persoonlijke internetpagina PIP. Mijn uitkering Gebruikershandleiding Persoonlijke internetpagina PIP Mijn uitkering pag. 1 Versie 1.3 15 mei 2017 Inleiding Voor u ligt de gebruikershandleiding voor Mijn uitkering. Met Mijn uitkering kunt een groot

Nadere informatie

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat is... 3 Wat is nog meer?... 3 Hoe gebruikt u deze handleiding?... 3 Werken met... 4 Inleiding... 4 Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 Instellingen...

Nadere informatie

Installatie Steam. 2 Open Internet Explorer. 3 Typ de volgende link in de navigatiebar : https://naamvancallcenter.steam.eu.com/tmsteam.

Installatie Steam. 2 Open Internet Explorer. 3 Typ de volgende link in de navigatiebar : https://naamvancallcenter.steam.eu.com/tmsteam. Installatie Steam. 1 Sluit uw headset aan op de computer. Deze headset mag van elke kwaliteit zijn; vanzelfsprekend zal het geluid beter zijn naarmate de headset beter is. De enige vereiste is dat de aansluiting

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Digitaal handelssysteem Hobaho

Gebruikershandleiding. Digitaal handelssysteem Hobaho Gebruikershandleiding Digitaal handelssysteem Hobaho Versie 1.4 23 maart 2011 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pag. 1. Inleiding... 3 2. Koper- en, of kwekermodule downloaden... 4 2.1. Downloaden... 4 2.2. Snelkoppeling

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie