Manager PMO Fulltime

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Manager PMO Fulltime"

Transcriptie

1 Manager PMO Fulltime Achtergrondinformatie Koninklijke De Heus De Heus is een wereldwijde, vooraanstaande leverancier van producten voor dieren. Het bedrijf is opgericht in 1911 en is recent uitgeroepen tot winnaar van de Familiebedrijven Award. Daarnaast is zij genomineerd voor Beste Werkgever Meer informatie over de cultuur en het werken bij De Heus vindt u verder in dit document. Het hoofdkantoor van De Heus is gevestigd in Ede-Wageningen en heeft wereldwijd vele vestingen. Ruim medewerkers zijn actief in meer dan 50 landen. Doelstelling is om efficiëntie en technologische vooruitgang te bereiken met haar klanten door diepgaande kennis van diervoeding en dierhouderij. Om processen en informatie in de hele onderneming te stroomlijnen, is een sterke ICT organisatie noodzakelijk: de corporate IT Organization. Deze staat onder leiding van een CIO, die visie en richting aan de organisatie geeft. Afstemming vindt plaats binnen het management van IT, dat naast de CIO bestaat uit de managers PMO, System Administration, System Development & Maintenance en Project Management en Consulting & Architecture. De totale omvang van de corporate IT afdeling bedraagt circa 30 fte s. De verwachting is dat deze afdeling binnen afzienbare termijn zal doorgroeien naar circa 40 fte s. Functieomschrijving De manager PMO is verantwoordelijk voor het bewaken van het portfoliomanagement en voor alle financiële activiteiten binnen de IT afdeling: projecten en afdelingsbudgetten. Hij/zij bewaakt de resource planning en ondersteunt projecten bij de bemensing ervan. Ook maakt hij/zij afhankelijkheden tussen de projecten zichtbaar en helpt de knelpunten op te lossen. Activiteiten zijn onder andere het verzamelen van informatie over projectenvoortgang, maken van rapportages over projectenportfolio en afhankelijkheden tussen de projecten binnen het portfolio. De manager PMO zorgt ervoor dat alle nodige documenten voor projecten worden aangeleverd (rapportages, overzichten, urenregistratie, etc.). Hij/zij brengt de knelpunten in kaart en helpt deze op te lossen, zet resource management op en bewaakt deze. Daarnaast controleert hij/zij de projectbudgetten en rapporteert over de voortgang van alle projecten. Het tweede aspect is het opstellen en rapporteren over de afdelingsfinanciën. Verantwoordelijkheden / activiteiten Portfoliomanagement: overzicht houden van en inzicht geven in het totale projectenportfolio, afhankelijkheden tussen projecten, rapportages, etc. Projectadministratie: verzamelen, verwerken en vastleggen van projectgegevens. Ontwikkelen en opleveren van (project) rapportages.

2 Ondersteunen van het besluitvormingsproces door middel van het aanreiken van templates en planningen. Ondersteunen van projectmanagers in hun taken, zoals planning, rapporteren, risicoanalyse, etc. Resource management en inzicht geven in urenbesteding en capaciteitsplanning van teamleden. Risk & Issue Management. Financial Management: voor de corporate IT Organization en voor de projecten. Quality Management. Afhankelijkheid tussen projecten onderling in kaart brengen. Benodigde kennis en ervaring De ideale kandidaat is ambitieus, proactief en altijd op zoek naar het leveren van de beste kwaliteit. Hij/zij wil zich graag blijven ontwikkelen binnen het vakgebied PMO. Verwacht wordt een kritische, probleemoplossende attitude. Succesvolle kandidaten werken effectief met de organisatie samen door onder meer een excellente wijze van communicatie. Daarnaast wordt gevraagd: Een afgeronde HBO of WO opleiding. Minimaal 10 jaar relevante werkervaring op het gebied projectmanagement en 5 jaar op gebied van PMO. Financiële ervaring (het opzetten en managen van financiële activiteiten van de afdeling). Sterke communicatieve en analytische vaardigheden. Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift. Aantoonbare kennis van projectmanagementmethodieken (bijv. Prince2, P3O, PPMI of PMBOK). Kennis en ervaring met MS Office (ook Excel) en MS Project, Web-technologie en hieraan gerelateerde overige technologische kennis. Management corporate IT Binnen het management van corporate IT worden aan alle leden de volgende eisen gesteld: Risicobewustzijn: Is bij mogelijk dreigende risico s extra waakzaam en zorgt voor snelle communicatie over (nieuwe) risico-ontwikkelingen; maakt daarbij een goede afweging van risico's en te nemen maatregelen. Stuurt aan op een juiste verhouding tussen inzet en opbrengst in relatie tot risico en winsttermijn. Ziet erop toe dat de gestelde regels en grenzen juist worden toegepast, beperkt deze (soms) als omstandigheden daarom vragen. Proactief handelen: Neemt het voortouw om ideeën en besluiten daadwerkelijk uit te voeren. Draagt uit eigen beweging nieuwe of andere werkwijzen, voorstellen, oplossingen, onderwerpen aan. Lost problemen en knelpunten zo snel mogelijk op.

3 Vraagt om initiatieven en voorstellen van collega s / medewerkers en bespreekt met hen hoe zij kansen kunnen benutten. Samenwerken: Draagt actief bij aan de teamprestatie, houdt rekening met eigen doelen, de doelen van de anderen en het te bereiken gezamenlijke resultaat. Verdiept zich in de situatie van klanten en collega s / medewerkers en richt zich op verbeteringen met het oog op het vergroten van hun tevredenheid. Wisselt met collega s / medewerkers informatie en ideeën uit over de gevolgen van acties; staat open voor opmerkingen en commentaren en stel eigen werk eventueel bij. Biedt gevraagd en ongevraagd hulp aan collega s/ medewerkers en vraagt, waar nodig, zelf om hulp van anderen. Communicatie: Houdt bij contacten van verschillend niveau rekening met verschillende behoeften en belangen; herkent tegenstellingen en kiest een geschikte aanpak. Luistert actief, neemt in een gesprek het initiatief en stelt actief vragen; vat samen, vraagt na bij de ander, maakt gevoelens bespreekbaar, vraagt door en interpreteert (non-) verbale signalen. Geeft helder en duidelijk uitleg, maakt complexe zaken begrijpelijk, geeft een betoog een heldere opbouw en structuur en hanteert een effectieve non-verbale communicatie. Besluitvaardigheid: Lost problemen in het werk zelfstandig op en zoekt naar oorzaken om herhaling te voorkomen. Neemt operationele en tactische beslissingen in eigen en aangrenzende vakgebieden. Hakt knopen door in onzekere situaties; neemt tijdig en zorgvuldig beslissingen en geeft uitleg hierover.

4 Waarom werken bij De Heus? Werken bij De Heus is werken in een dynamische, internationale omgeving, bij een familiebedrijf waarbij medewerkers samen vooruit willen en waar veel aandacht is voor mensen. De winnaarsmentaliteit, het succes en enthousiasme dat De Heus uitstraalt, zorgen ervoor dat medewerkers als vanzelfsprekend meegenomen worden in die optimistische werksfeer. Het bedrijf begrijpt wat mensen drijft, inspireert en stimuleert. De Heus geeft haar continue gerichtheid op vooruitgang inhoud met de inzet en toewijding van gepassioneerde medewerkers. Daarom investeert zij in een aantrekkelijke werkomgeving, waarin onze mensen zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen benutten, zodat zij bevlogen en gemotiveerd initiatieven nemen. Ze worden hierbij gesteund door visie, waarden en een prettige bedrijfscultuur. Medewerkers zijn trots op De Heus en zijn enorm betrokken. Er is volop ruimte voor eigen initiatieven en ondernemerschap staat hoog in het vaandel. De lijnen zijn kort en besluiten worden vlot genomen. Er heerst een sterke can-do mentaliteit op alle niveaus. Haar motto is een 'leven lang leren', waarbij zij een proactieve ondersteuning in de ontwikkeling van talent aanbiedt, passend bij de levensfase en de loopbaan. Sollicitatie Indien deze functie u aanspreekt en u meent aan de gestelde kwalificaties te voldoen, dan zien wij uw reactie graag tegemoet. U kunt direct solliciteren via dit formulier op onze website. In het veld Opmerkingen geeft u aan De Heus-PMO. Meer informatie? Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Piet Hein de Sonnaville of Marleijn de Groot van Schaekel & Partners (www.schaekel.nl). De contactgegevens zijn: Piet Hein de Sonnaville: Marleijn de Groot:

5 Over Schaekel & Partners De beste mensen worden gevonden Ondernemingen en organisaties die de ambitie hebben de beste mensen aan te trekken, werken met Schaekel & Partners. In onze visie wordt de beste kandidaat voor een positie namelijk gevonden, deze meldt zich niet vanzelf. Schaekel & Partners kent hen of vindt hen. Wij bieden bedrijven een objectieve keuze van kandidaten. Wij richten ons op management- en specialistische functies rondom de bedrijfsvoering. De invulling van een functie is situatie-afhankelijk en kan in verschillende vormen: tijdelijk of vast of bijvoorbeeld project-gebaseerd. De situatie bepaalt de vorm. Wij werken voor bedrijven en organisaties die zich in bovenstaande herkennen. Schaekel & Partners is opgericht in 1987 en gevestigd in Utrecht.

Hoofd Marketing en Communicatie m/v (32-36 uur per week)

Hoofd Marketing en Communicatie m/v (32-36 uur per week) Stichting Kinderpostzegels Nederland Stichting Kinderpostzegels Nederland is een kinderhulporganisatie met als motto 'voor kinderen door kinderen'. De jaarlijkse Kinderpostzegelactie is hiervan het sprekende

Nadere informatie

Junior Project Management Officer

Junior Project Management Officer Junior Project Management Officer Algemeen Neem hier algemene informatie van de organisatie Positie in de organisatie - Wat is de hiërarchische positie van de functie in deze vacature? - Functionele positie

Nadere informatie

Standaard sociale & communicatieve vaardigheden bij direct leidinggevenden. Mentor consult. Met de steun van:

Standaard sociale & communicatieve vaardigheden bij direct leidinggevenden. Mentor consult. Met de steun van: Standaard sociale & communicatieve vaardigheden bij direct leidinggevenden Mentor consult Met de steun van: Inleiding Uit onze ervaringen is gebleken dat de direct leidinggevende een belangrijke rol speelt

Nadere informatie

Door de toename van ondersteunende taken is er op korte termijn behoefte aan een: Project Manager

Door de toename van ondersteunende taken is er op korte termijn behoefte aan een: Project Manager Het Maintenance & Engineering Solutions departement van Yokogawa Belgium staat in voor de technische en applicatie-ondersteuning van industriële Yokogawa DCS systemen en producten. Door de toename van

Nadere informatie

Adviseur Bedrijfskundige informatica (1 fte)

Adviseur Bedrijfskundige informatica (1 fte) De Rijnbrink Groep adviseert en ondersteunt bibliotheken in Gelderland en Overijssel op het gebied inhoudelijk bibliotheekwerk en bedrijfsvoering zoals HRM, financiën, communicatie, marketing en ICT. Om

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Inhoudsopgave Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Hoe werkt ontwikkelen in dienstverlening? 7 Duurzaam ontwikkelmodel dienstverlening 9 De medewerker dienstverlening

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

Optimaliseren van projectprestaties

Optimaliseren van projectprestaties Optimaliseren van projectprestaties 2 Optimaliseren van projectprestaties Vakmanschap in Project, Programma, Portfolio en Interim-management In een complexe en snel veranderende wereld grijpt ICT steeds

Nadere informatie

Project- en programmamanagement survey 2012. Haalt u eruit wat erin zit?

Project- en programmamanagement survey 2012. Haalt u eruit wat erin zit? Project- en programmamanagement survey 2012 Haalt u eruit wat erin zit? Inhoudsopgave 05 Voorwoord 06 Managementsamenvatting 09 Belang neemt toe 35 Quality Assessments 43 Conclusies en vooruitblik Het

Nadere informatie

TMA Competentiemodel. T +31 (0)30 2670444 I www.tma-assessment.com E info@tma-assessment.com. EhrmVision 1999-2009 Alle rechten voorbehouden

TMA Competentiemodel. T +31 (0)30 2670444 I www.tma-assessment.com E info@tma-assessment.com. EhrmVision 1999-2009 Alle rechten voorbehouden TMA Competentiemodel T +31 (0)30 2670444 I www.tma-assessment.com E info@tma-assessment.com TMA Competentiemodel Inhoudsopgave: Inleiding Aandacht voor details Aanpassingsvermogen Ambitie Assertiviteit

Nadere informatie

Vereniging Opleidingsinstituten voor Sportmassage. Kerncompetenties onderwijsmanagement en docenten V.O.S. instituut

Vereniging Opleidingsinstituten voor Sportmassage. Kerncompetenties onderwijsmanagement en docenten V.O.S. instituut Vereniging Opleidingsinstituten voor Sportmassage Kerncompetenties onderwijsmanagement en docenten V.O.S. instituut Kerncompetenties management van een V.O.S.- opleidingsinstituut voor sportverzorging

Nadere informatie

HAND BOEK METHODEN INSTRUMENTEN

HAND BOEK METHODEN INSTRUMENTEN HAND BOEK METHODEN EN INSTRUMENTEN Inhoudsopgave Inleiding 5 DEEL 1 09 Plan van aanpak Ontwikkelingsgericht Personeelsbeleid 10 1. Uitgangssituatie 11 2. Doelstelling 12 3. Concretisering 13 4. Organisatie

Nadere informatie

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Werkt gedurende langere periode nauwkeurig en zorgvuldig, met oog voor detail, gericht op het voorkómen van fouten en slordigheden, zowel in eigen als andermans

Nadere informatie

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers -

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Deze informatie is opgesteld door Qidos, in opdracht van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid 1 Inhoud Het belang en het doel van een

Nadere informatie

Service Delivery Manager

Service Delivery Manager /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor één van haar leden, Het Facilitair Bedrijf (HFB), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Service Delivery

Nadere informatie

KWALIFICATIEDOSSIER HOOFDOFFICIER VAN DIENST

KWALIFICATIEDOSSIER HOOFDOFFICIER VAN DIENST KWALIFICATIEDOSSIER HOOFDOFFICIER VAN DIENST Werkzaam bij de brandweer Status Dit kwalificatiedossier is vastgesteld door de stuurgroep van het project Besluit kwaliteit brandweerpersoneel in mei 2009.

Nadere informatie

Beoordelingscyclus: handleiding voor leidinggevenden

Beoordelingscyclus: handleiding voor leidinggevenden Bij een gezond bedrijfseconomisch ondernemingsplan hoort personeelsbeleid. De beoordelingscyclus is een sturingsinstrument in personeelsbeleid. Met dit instrument geeft u sturing aan de ontwikkeling van

Nadere informatie

Persoonsgebonden competenties

Persoonsgebonden competenties Persoonsgebonden competenties Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Denkkracht en ontwikkeling... 4 1.1 Opleidingsniveau... 4 1.2 Ontwikkelingsbreedte... 5 2 Informatie verzamelen/informeren/analyseren... 7 2.1

Nadere informatie

Solliciteren, een vak apart. Het sollicitatiegesprek

Solliciteren, een vak apart. Het sollicitatiegesprek Het sollicitatiegesprek Inleiding Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Gefeliciteerd! Dit betekent dat je echt al een veel sollicitanten achter je hebt gelaten. Een hele prestatie in deze

Nadere informatie

Coachend leidinggeven. Doelgerichte praktische cursussen. W I L L E M S E N Managementondersteuning B.V.

Coachend leidinggeven. Doelgerichte praktische cursussen. W I L L E M S E N Managementondersteuning B.V. Doelgerichte praktische cursussen Coachend leidinggeven W I L L E M S E N tel/fax: e-mail: Deze syllabus is een uitgave van W I L L E M S E N Managementondersteuning BV tel.: e-mail: Doetinchem, februari

Nadere informatie

Vacature: Dossierbeheerder afdeling PGO externe dienstverlening (man/vrouw) in Brussel

Vacature: Dossierbeheerder afdeling PGO externe dienstverlening (man/vrouw) in Brussel Vacature: Dossierbeheerder afdeling PGO externe dienstverlening (man/vrouw) in Brussel Kind en Gezin zoekt een dossierbeheerder voor de afdeling Preventieve Gezinsondersteuning (PGO). Het betreft een voltijdse

Nadere informatie

consultancy s d m c Klant Maakt samen met de klant (van uitvoering tot RvB) de klantvraag concreet. Heldere klantvraag. Mate van Klanttevredenheid.

consultancy s d m c Klant Maakt samen met de klant (van uitvoering tot RvB) de klantvraag concreet. Heldere klantvraag. Mate van Klanttevredenheid. Wij komen graag in contact met een Manager Customer Intelligence Opdrachtomschrijving: De manager Customer Intelligence krijgt de opdracht om het data voor de Customer Intelligence Analyse omgeving in

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Bacheloropleiding Management in de Zorg

Bacheloropleiding Management in de Zorg Studiegids Bacheloropleiding Management in de Zorg Instituut Verpleegkundige Studies 2013-2014 Hogeschool Utrecht, Studentzaken / JZ Utrecht, juni 2013 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 5 2 Inrichting van de opleiding

Nadere informatie

Een brug naar gebalanceerde beheersing

Een brug naar gebalanceerde beheersing Een brug naar gebalanceerde beheersing Door: Peter Hartog en Ron Ghijssen. Inleiding Beheersing, risicomanagement, transparantie en verantwoording zijn in de gezondheidszorg inmiddels bekende begrippen.

Nadere informatie

Relatiebeheerder voor 32 uur per week

Relatiebeheerder voor 32 uur per week Vacature voor Relatiebeheerder voor 32 uur per week Word jij onze spin in het web? Praat je net zo makkelijk met een wethouder als met een jeugdverpleegkundige of leraar? Pak je snel de actualiteit op

Nadere informatie

Talentenanalyse Naam: Pieter Proef Datum: 27/02/2015 VTA PROEFVERSIE

Talentenanalyse Naam: Pieter Proef Datum: 27/02/2015 VTA PROEFVERSIE Naam: Datum: VTA Inhoudsopgave Inhoudsopgave Deel 1. Inleiding talentenanalyse Deel 2. Overzicht talenten Deel 3. Persoonlijkheidskenmerken Deel 4. Persoonlijkheidskenmerken in relatie tot competenties

Nadere informatie

TRAINING IMPLEMENTATIE IPB WET,- EN REGELGEVING,DE GESPREKSCYCLUS & GESPREKSTECHNIEKEN

TRAINING IMPLEMENTATIE IPB WET,- EN REGELGEVING,DE GESPREKSCYCLUS & GESPREKSTECHNIEKEN TRAINING IMPLEMENTATIE IPB WET,- EN REGELGEVING,DE GESPREKSCYCLUS & GESPREKSTECHNIEKEN AMSTERDAM, 2009 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 VOORBEREIDING 3 1. schoolplan 3 2. functieomschrijving, functievoorwaarden

Nadere informatie

Functiecompetentieprofiel, kwalificatie en scholing inspecteurs

Functiecompetentieprofiel, kwalificatie en scholing inspecteurs Functiecompetentieprofiel, kwalificatie en scholing inspecteurs Stichting Normering Arbeid 10-10-2013 2 Stichting Normering Arbeid Functiecompetentieprofiel, kwalificatie en scholing inspecteurs "kwalificatie

Nadere informatie

In samenwerking met Hogeschool Midden Nederland

In samenwerking met Hogeschool Midden Nederland In samenwerking met Hogeschool Midden Nederland 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 In samenwerking met Hogeschool Midden Nederland 5 Opleiding HBO Bedrijfskunde 6 Niveaus van competentie 11 Structuur 13 Inhoud

Nadere informatie