Advieslijst Europese aandelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Advieslijst Europese aandelen"

Transcriptie

1 Advieslijst Europese aandelen maandag 7 oktober 2013 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Novartis is uit de EU Top Picks gehaald, ten gunste van Sanofi. Vanwege de koersstijging van Novartis en daling van Sanofi is het opwaartse koerspotentieel van Sanofi relatief groter geworden. Novartis blijft sterk gepositioneerd binnen de gezondheidssector en wij adviseren de aandelen aan te houden. Nestlé is opgenomen als Defensieve pick. Hennes & Mauritz heeft sinds opname per 1 juli jl. een rendement van 23,5% gegenereerd en het koersdoel bereikt. Wij zien de positieve groeiontwikkeling zoals de opening van de online winkel in de VS en vestigingen in nieuwe landen. Het aandeel is volgens ons echter te duur geworden en daarom hebbenwij het aandeel van de lijst af gehaald. Rio Tinto is uit de Dividend picks verdwenen. Door de hoge volatiliteit van het aandeel kunnen dividendbetalingen onder druk komen te staan. Dit karakter past niet bij een dividend pick. De waarderingen van aandelen zijn afgelopen maanden opgelopen. Wij wachten op dit moment de kwartaalcijfers af om onze taxaties eventueel bij te stellen en nieuwe aandelen aan de lijst toe te voegen. EU Top Picks Opwaarts Dividend Picks Opwaarts K/W potentieel Dividend K/W potentieel BG Group PLC 14,9x 28,2% GlaxoSmithKline PLC 4,9% 18,9x 13,6% E. On SE 10,8x 42,9% Sanofi 28,9x 35,1% Novo Nordisk A/S 20,5x 26,6% REXAM PLC 17,1x 13,6% Rio Tinto PLC - 40,8% Defensieve Picks Opwaarts Siemens AG 16,7x - K/W potentieel E. On SE 10,8x 42,9% Sanofi 28,9x 35,1% Nestle SA 19,1x 12,4% Sinds Rendement EU Top Picks ,3% Eurostoxx ,1% Cyclische Picks Opwaarts K/W potentieel Alstom SA 9,4x 28,2% Eurostoxx 50 Bayerische Motoren Werke AG 10,1x 6,4% 3000 REXAM PLC 17,1x 13,6% okt jan apr jul okt Data is gebaseerd op de slotkoersen van 4 oktober Speculatieve Picks Opwaarts K/W potentieel Bouygues 15,5x 38,9% Fiat Group S.p.A ,3% RWE AG 21,0x 78,6%

2 Aanbevolen Europese aandelen Alstom SA 9,4x EUR 25,02 EUR 32,00 EUR 7,7 MRD 3,36% 9,4x HIGH NARROW INDUSTRIE Alstom ontwikkelt oplossingen voor de opwekking en distributie van energie (samen 75% van de omzet) en railinfrastructuur. De overname van Areva s transmissiebedrijf zal de sterke positionering van Alstom in de nutsector verbeteren en haar energietak versterken. Het koersdoel van EUR 32,00 is gebaseerd om een winstgroei van gemiddeld 3,7% de komende 5 jaar. Ongeveer 50% van de omzet komt uit Europa, 16% uit de VS. Het concern heeft relatief weinig blootstelling naar opkomende markten. Door de recessie is in Europa minder geïnvesteerd in de nutsector en infrastructuur, dit werkt nadelig voor Alstom. Desondanks kan het bedrijf profiteren van de mondiale stimuleringsmaatregelen. 20 mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei Bayerische Motoren Werke AG 10,1x EUR 79,79 EUR 85,00 EUR 51,3 MRD 2,13% 10,1x HIGH NARROW CONSUMENTEN CYCLISCH BMW is één van 's werelds meest toonaangevende autofabrikanten. De verkopen in opkomende markten zoals Brazilie, Rusland, India en China compenseren voor de volumedalingen in Europa. De automarkt is zeer cyclisch van aard, maar BMW presteert beter dan haar concurrenten en genereerde vorig jaar een vrije kasstrom van EUR 1,3 miljard. Voor consumenten is het eenvoudig en kosteloos om over te stappen naar een ander merk, desondanks weet BMW klanten aan het merk te binden. BMW beschikt ook over de sterke merknamen MINI en Rolls-Royce. Luxe en ultra-luxe merken hebben vaak betere marges en zijn minder gevoelig voor het economisch sentiment. De familie Quandt heeft een substantieel deel van de aandelen in bezit, waardoor het management voor een groot deel onderhevig is aan de agenda van de familie. Bouygues 15,5x EUR 26,65 EUR 37,00 EUR 8,5 MRD 6,00% 15,5x HIGH NONE INDUSTRIE Ongeveer driekwart van de omzet van Bouygues komt uit de bouwdivisies Construction, Immobilier en Colas. De rest van de omzet is afkomstig uit de telecomdivisie en televisiezender TF1. In 2012 ging het Bouygues beter af in de bouw dan in de telecommunicatieindustrie. Wij verwachten een kleine verbetering van de telecommarkt in 2013, maar gaan ervan uit dat de bouwactiviteiten zich de komende jaren beter gaan ontwikkelen dan de activiteiten die zich richten op telecom. Bouygues is de kleinste van drie telecombedrijven in Frankrijk en daardoor gevoelig voor agressieve nieuwkomers. De problemen bij de telecomtak zijn in de koers verwerkt. Wij denken dat de aandeelhouders het aandeel hiervoor te hard afgestraft hebben. De komende vijf jaar rekenen wij op een gemiddelde omzetgroei van 1,4%.

3 E. On SE 10,8x EUR 13,29 EUR 19,00 EUR 26,6 MRD 6,11% 10,8x MEDIUM NARROW NUTSECTOR 19 E. On is één van de grootste geïntegreerde energie- en gasmaatschappijen ter wereld. Het concern wekt energie op en verkoopt dit in meer dan 30 landen, voornamelijk in Europa. Wij verwachten dat de koers van het aandeel op lange termijn fors kan herstellen, op korte termijn biedt het aandeel een aantrekkelijk dividendrendement. De winstgevendheid van E.On kan verbeteren door een herstel van de energieprijzen tegen 2016, een kostenbesparingsprogramma van EUR 17 mrd en de focus op alternatieve energie, Rusland en Afrika. Desondanks verwachten wij de komende twee jaren moeizame marktomstandigheden als gevolg van de zwakte van de Europese economie en het sluiten van Duitse kernreactoren. 10 Fiat Group S.p.A. 38,0x EUR 6,23 EUR 14,00 EUR 7,8 MRD 0,00% 38,0x HIGH NONE CONSUMENTEN CYCLISCH Middels de alliantie met Chrysler zal de omzet stijgen en de productie en inkoop van onderdelen efficiënter worden ingericht. Fiat heeft vooruitstrevende technologieën ontworpen, die de CO2-uitstoot van auto s beperken. Het koersdoel van EUR 14 is gebaseerd op een gemiddelde omzetgroei van ongeveer 3,3% per jaar. Het aandeel wordt gekenmerkt door een relatief hoog risicoprofiel, maar op basis van het waarderingsmodel zou het aandeel ongeveer in waarde kunnen verdubbelen. Chrysler produceert relatief kleine motoren. Dit is gunstig aangezien de CO2- uitstoot in de Verenigde Staten steeds verder terug gedrongen zal worden en deze motoren relatief milieuvriendelijk zijn. 0 GlaxoSmithKline PLC 18,9x GBX GBX EUR 89,8 MRD 4,88% 18,9x MEDIUM WIDE GEZONDHEIDSZORG GlaxoSmithKline is een Brits gezondheidsconcern dat zich vooral richt op de mondiale farmacie. Het bedrijf heeft minder last van de zogenaamde patent-cliff, omdat zij vooral geneesmiddelen op de markt brengt die minder hinder van patentexpiraties ondervinden. Voorbeelden hiervan zijn vaccinaties en geneesmiddelen voor consumenten. Het aantal medicijnen dat in de pijplijn zit is de laatste tijd fors toegenomen. Er ligt sterke nadruk op de ontwikkeling van zogenaamde orphan drugs, ook wel weesgeneesmiddelen. Deze middelen richten zich op de behandeling van zeldzame ziekten. Voor deze middelen worden vaak hogere prijzen in rekening gebracht, wat goed is voor de marges van GSK. Het koersdoel is gebaseerd op een omzetgroei van gemiddeld 2,4% per jaar. Aandeelhouders van GlaxoSmithKline kunnen rekenen op een aantrekkelijk dividendrendement.

4 Nestle SA 19,1x CHF 62,15 CHF,00 EUR 163,3 MRD 2,14% 19,1x LOW NARROW CONSUMENTEN DEFENSIEF Nestlé is één van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld met merken zoals KitKant, Maggi, Perrier, Purina en Nescafé. Het concern publiceert omzet en winstcijfers in de volgende segmenten: Verenigde Staten (30% van de omzet), Europa (17%), Azië (21%), Water (8%), Nutrition (11%) en overig (13%). De productverdeling van Nestle op basis van omzet is dranken (22%), water (8%), melk (19%), Nutrition & Healthcare (13%), voeding (15%), snoep (10%) en dierenvoeding (12%). Wij verwachten dat de omzet jaarlijks met 4% tot 5% zal groeien. De winst is vanwege de regionale spreiding onderhevig aan valutarisico. De waarde van het aandeel is afgelopen maanden achter gebleven. Wij verwachten op de middellange termijn een verbetering van de koersontwikkeling. Wij spreken van onderwaardering op basis van het koersdoel, wat aanleiding geeft om Nestlé als Defensieve pick toe te voegen aan de advieslijst. Novo Nordisk A/S 20,5x DKK 913,00 DKK EUR 67,3 MRD 1,42% 20,5x MEDIUM WIDE GEZONDHEIDSZORG Novo Nordisk is marktleider (50% van de markt) op het gebied van de behandeling van diabetes, één van de sterkst groeiende volksziektes. Middels jarenlange expertise op het gebeid van onderzoek en marketing en een sterke portefeuille van patenten voor insuline heeft Novo een sterk competitief voordeel. Dit concurrentievoordeel, gecombineerd met een gunstige demografische marktdynamiek, maakt het aandeel op lange termijn een interessante belegging. Synthetische insuline (Novo s Levemir en NovoLog) biedt consumenten meer gebruiksgemak dan menselijke insuline. Voor deze synthetische formule kan Novo dan ook 150% meer vragen dan voor gewone insuline. In tegenstelling tot veel van 's werelds grootste medicijnproducenten, zijn de patenten van Novo goed beschermd, waardoor het concern goed gepositioneerd is om de sectorale opwaartse beweging mee te pakken. REXAM PLC 17,1x GBX 485 GBX 550 EUR 4,5 MRD 3,28% 17,1x MEDIUM NARROW CONSUMENTEN CYCLISCH Rexam maakt verpakkingen voor onder meer de drankenindustrie (90% van de omzet) en de gezondheidszorg (10% van de omzet). De top 10 afnemers zijn goed voor 71% van de omzet. Deze top 10 bestaat uit AB InBev, Carlsberg, Hansen Beverages, Hornell, Red Bull, Anadolu Group, Coca-Cola, Heineken, PepsiCo en Schincariol. Met een marktwaarde van nog geen EUR 5 mrd, is dit één van de kleinste bedrijven binnen onze scope. Het koersdoel is gebaseerd op een gemiddelde omzetgroei van 3,2% de komende vijf jaar. Afgelopen kwartaal vielen de resultaten tegen. Wij houden dit hele jaar nog rekening met moeizame marktomstandigheden, maar verwachten dat de groei vanaf volgend jaar zal accelereren.

5 Rio Tinto PLC - GBX GBX EUR 68,4 MRD 3,81% - MEDIUM NARROW BASIS MATERIALEN Rio Tinto is één van de grootste mijnbouwbedrijven en producenten van metalen ter wereld. Het grootste segment is ijzererts, dat goed is voor ongeveer 50% van de omzet. Nog eens 35% komt uit de verkoop van aluminium en koper. De laatste 15% komt uit de productie van overige metalen. Rio Tinto verkoopt het grootste deel van haar productie op de Aziatische markten. De grootste afnemer is China met een omzetaandeel van 32%. In 2012 maakte Rio Tinto een verlies. Hierdoor is er op dit moment geen koerswinstverhouding voor het bedrijf beschikbaar. Wij verwachten een positief herstel en opnieuw winst in 2013 en De kosten van de productiefaciliteiten in West-Australië, zoals de Pilbara ijzerertsproductiefaciliteit, zijn relatief laag. In deze regio profiteert Rio Tinto eveneens van een laag politiek risico en aantrekkelijke ligging ten opzichte van Azië. RWE AG 21,0x EUR 25,62 EUR 46,00 EUR 15,7 MRD 5,76% 21,0x MEDIUM NARROW NUTSECTOR RWE is de grootste leverancier van energie in Duitsland en de op twee na grootste in het Verenigd Koninkrijk. Deze energiemaatschappij maakt voor een groot deel gebruik van kernenergie en energie uit de verbranding van kool, de goedkoopste alternatieven voor het opwekken van energie. De brutomarges van RWE liggen op ongeveer 36%, terwijl die van concurrenten op een niveau van ongeveer 13% veel lager liggen. De overname van het Nederlandse Essent, de investeringen in de exploitatie van olie en gas en investeringen in alternatieve energie in waren ongelukkig getimed, omdat de Europese economie daarna begon te krimpen. RWE keert ongeveer 50%-60% van haar winst uit in de vorm van dividend. 20 Sanofi 28,9x EUR 74,65 EUR 101,00 EUR 99,1 MRD 3,71% 28,9x MEDIUM NARROW GEZONDHEIDSZORG Sanofi heeft een brede farmaceutische portefeuille die deels gericht is op specifieke ziektenbeelden. Kerngebieden van het concern zijn diabetes, menselijke vaccins, vernieuwende geneesmiddelen, consumenten producten, ontwikkelende landen, dierproducten en producten die onderdeel Genzyme produceert. Er bevinden zich 60 projecten in klinisch onderzoek waarvan 14 in fase III Het concern heeft vestigingen in 40 landen en 20 verschillende R&D locaties De vaccins van Sanofi worden geleverd aan meer dan 500 miljoen mensen. Demografische en technologische ontwikkelingen stuwen vraag en aanbod van de gezondheidszorg. De patentklif is grotendeels door nieuw ontwikkelde geneesmiddelen opgevangen. 60

6 Siemens AG 16,7x EUR 90,77 EUR 87,00 EUR 80,0 MRD 2,44% 16,7x MEDIUM NARROW INDUSTRIE % van de omzet van Siemens komt uit energie, 15% uit gezondheidszorg, 25% uit industrie en 35% uit infrastructuur. Het bedrijfsresultaat is anders, namelijk 35% uit energie, 30% uit gezondheidszorg, 35% uit Industrie en nihil uit infrastructuur. Europa is de grootste afzet markt, waar 55% van de omzet vandaan komt. Daarvan komt 15% uit Duitsland. Uit de Verenigde Staten komt nog eens 30% en Azië 15%. De winst gaat verbeteren door minder herstructureringsmaatregelen. Verbetering bij Solar (geen afboekingen) zullen een positieve bijdrage leveren. Geen verliezen bij snelle treinen. Per saldo verwachten wij een verbetering van de industriële markten. Het koersdoel weerspiegelt nog niet de recente koersontwikkelingen en kan mogelijk nog worden bijgesteld.

7 Disclaimer Algemeen Dit onderzoeksrapport verschijnt in principe elke twee weken, op maandag van de oneven kalenderweken en is samengesteld door Theodoor Gilissen Bankiers N.V. (hierna: Theodoor Gilissen),waaronder de analisten Jos Versteeg, Tom Muller en Jacoline Overdevest, in samenwerking met Morningstar Holland B.V. (Morningstar). De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Morningstar noch Theodoor Gilissen instaan. Moningstar noch Theodoor Gilissen geeft enige garantie of verklaring omtrent genoemde juistheid en volledigheid, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. Theodoor Gilissen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie. Dit rapport dient niet te worden opgevat als een aanbod om waardepapieren te verkopen, noch als een uitnodiging tot aankoop ervan. De adviezen en aanbevelingen in dit rapport zijn generiek van aard en houden derhalve geen rekening met de specifieke beleggingsdoelstellingen,de persoonlijke financiële situatie en persoonlijke behoeftes van de ontvanger. De ontvanger mag de adviezen en aanbevelingen uit het rapport dan ook niet aanmerken als een persoonlijk advies: de ontvanger moet zijn of haar eigen adviseur raadplegen om te overleggen of het waardepapier dat in dit rapport aan bod komt, voor hem of haar een passende investering is en of de adviezen en aanbevelingen in het rapport overeenstemmen met zijn of haar doelrisicoprofiel. Indien u (mede) belegt met geleend geld, betekent dit dat u het risico loopt dat u uw inleg verliest of zelfs een schuld overhoudt. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Opinies, feiten en meningen in dit rapport kunnen zonder nadere aankondiging worden gewijzigd. De verspreiding van dit rapport in andere jurisdicties dan in Nederland is mogelijk aan restricties onderhevig en de ontvanger van dit rapport dient zichzelf te informeren over eventuele restricties. Theodoor Gilissen verbiedt nadrukkelijk het herverspreiden van dit rapport via internet of op een andere manier en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de acties van derde partijen op dit gebied. De ontvanger van dit rapport is gebonden aan de restricties zoals vermeld staan in deze disclaimer. Theodoor Gilissen Bankiers N.V., haar directie en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik (of juist de onmogelijkheid van gebruik), het vertrouwen op of (het nalaten van) acties ondernomen naar aanleiding van de informatie in de aanbieding. Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar onze website: Informatieverstrekking Eventueel in dit rapport genoemde analisten van Theodoor Gilissen verklaren dat (i) opinies, visies en aanbevelingen die in dit rapport gedaan worden, zijn of haar persoonlijke visie weerspiegelen, (ii) de gebruikte informatie in dit rapport is ontleend aan bronnen die betrouwbaar worden geacht en (iii) geen enkel deel van zijn of haar vergoeding was, is of zal gerelateerd zijn aan specifieke opinies, visies en aanbevelingen die gedaan zijn in dit rapport. Theodoor Gilissen streeft ernaar publicaties te schrijven op basis van nieuws, ontwikkelingen en visies gerelateerd aan specifieke bedrijven, sectoren of markten. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) is de toezichthouder op de handelswijze en de informatieverstrekking van alle partijen op de financiële markten in Nederland. Adviseringmethodiek Samenstelling Advieslijst Europese aandelen geschiedt op basis van de economic moat, 'uncertainty' en 'price/fair value' van Morningstar; De Top Picks lijst bestaat uit kwaliteitsaandelen met een fors opwaarts koerspotentieel. De dividend picks bieden behalve opwaarts koerspotentieel ook een aantrekkelijk dividendrendement. De defensieve en cyclische picks geven onze voorkeur in de relatieve beleggingsstijlen aan. De speculatieve picks kenmerken zich door ook een hoger koerspotentieel, maaar mogelijk ook door een hoger risico. Waarderingsmethodiek: Morningstar beoordeelt bedrijven op basis van een discounted cash flow model (DCF) dat uit drie fases bestaat. De eerste fase omvat uitdrukkelijke voorspellingen van Morningstar. De methodiek van de tweede fase maakt gebruik van een formule om de som van de discounted cashflows vereenvoudigd op te tellen. Fase III bevat alle jaren na fase II, tot in de eeuwigheid. Voor de waardering van deze kasstromen beginnen ze met de formule van fase II, inclusief de veronderstelling dat RONIC = WACC in de derde fase. Dat wil zeggen dat ze ervan uit gaan dat geen enkel bedrijf in staat is om in de derde fase nieuw kapitaal te investeren tegen een hoger rendement dan de kosten van kapitaal - elke moat is uiteindelijk uitgehold. Naast de standaard fase II-III methode, beschikken analisten over vier andere benaderingen. Het gebruik van een van de alternatieve methoden vereist goedkeuring van een bestuurder of adjunctdirecteur in het team van de analist. De analist heeft ook de mogelijkheid om direct de fair value van fase II-III te schatten. De alternatieve fase II-III methode mag alleen worden gebruikt in bijzondere omstandigheden. De toekomstige geldstromen worden verdisconteerd tegen de kosten van kapitaal. Deze maakt gebruik van de gewogen gemiddelde kosten van kapitaal (WACC). Dat is een gewogen gemiddelde van de kosten van het eigen vermogen, de schulden en preferente aandelen. De analisten houden over het algemeen rekening met ten minste twee scenario's naast het uitgangsscenario: een bull-case en een bear-case. De analist bepaalt meestal dat er 25% kans bestaat dat het bedrijf beter zal presteren in de bull-case en 25% kans dat het bedrijf zal slechter presteren in de bear-case. Verwijdering aandeel Advieslijst Europese aandelen: Wanneer de aantrekkelijkheid van een aandeel op basis van moat, uncertainty, price/fair of ander discretionair argument afneemt, kan het aandeel van de lijst worden gehaald. Op basis van rendementspotentieel of fundamentele analyse wordt bepaald of een aandeel uit de Top Picks wordt verwijderd.

Advieslijst Europese aandelen

Advieslijst Europese aandelen Advieslijst Europese aandelen maandag 29 juli 13 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Wij hebben geen wijzigingen doorgevoerd in de Advieslijst Europese aandelen. Het opwaarts potentieel van een aantal aandelen, zoals

Nadere informatie

Advieslijst Europese aandelen

Advieslijst Europese aandelen Advieslijst Europese aandelen maandag 7 april 2014 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Uit de verhouding tussen de wereldwijde aandelenkoersen en fair value kan worden geconcludeerd dat de koerspotentie voor aandelen

Nadere informatie

Advieslijst Europese aandelen

Advieslijst Europese aandelen Advieslijst Europese aandelen maandag 28 juli 2014 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Deze weken staan in het teken van de tweedekwartaalcijfers. De omzet van GlaxoSmithKline (GSK) daalde in het tweede kwartaal

Nadere informatie

Advieslijst Europese aandelen

Advieslijst Europese aandelen Advieslijst Europese aandelen maandag 20 oktober 2014 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Vorige week konden de eerste kwartaalcijfers die werden gepubliceerd de negatieve tendens op de beurs niet tegenhouden. Met

Nadere informatie

Advieslijst Europese aandelen

Advieslijst Europese aandelen Advieslijst Europese aandelen maandag 17 november 2014 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Wij hebben ons internationale aandelen universum uitgebreid. Dit betekent dat wij nu 500 verschillende aandelen in Europa

Nadere informatie

Advieslijst Europese aandelen

Advieslijst Europese aandelen Advieslijst Europese aandelen maandag 15 december 2014 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Wij hebben ons internationale aandelen universum uitgebreid. Dit betekent dat wij nu 500 verschillende aandelen in Europa

Nadere informatie

Advieslijst Amerikaanse aandelen

Advieslijst Amerikaanse aandelen Advieslijst Amerikaanse aandelen 31 maart 2014 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Er waren twee weken geleden een tweetal wijzigingen in de Amerikaanse advieslijst. Oracle heeft sinds opname 1/9/2012 een totaal

Nadere informatie

Leest u alstublieft de disclaimer op de laatste pagina en op www.gilissen.nl

Leest u alstublieft de disclaimer op de laatste pagina en op www.gilissen.nl 18-sep-12 TGB Investments +31 (0) 527 6000 Top Picks US Per datum Performance 1 Amerikaanse markten Bank of New York Mellon Corp. 01-sep-12 5,2% Berkshire Hathaway Inc. Cl B 01-sep-12 5,0% Caterpillar

Nadere informatie

Bodem bereikt in Nederlandse Economie

Bodem bereikt in Nederlandse Economie Bodem bereikt in Nederlandse Economie 8 november 213 Every picture tells a story Keijser Capital Research Nico van Geest RBA Nico.vangeest@keijsercapital.nl (1) Het consumenten vertrouwen, zoals door het

Nadere informatie

Leest u alstublieft de disclaimer op de laatste pagina en op www.gilissen.nl

Leest u alstublieft de disclaimer op de laatste pagina en op www.gilissen.nl 8-okt-12 TGB Investments +31 (0) 527 6000 Top Picks US Per datum Performance 1 Amerikaanse markten Bank of New York Mellon Corp. 01/sep/12 3.9% Berkshire Hathaway Inc. Cl B 01/sep/12 7.2% Caterpillar Inc.

Nadere informatie

En dan nu... Jos Versteeg Corné van Zeijl

En dan nu... Jos Versteeg Corné van Zeijl En dan nu... Jos Versteeg Corné van Zeijl De visie van deze analisten is volledig onafhankelijk en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van RBS. Drie Top Picks Hollandse aandelenavond 7 mei

Nadere informatie

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Providence Capital NV is geregistreerd als beleggingsonderneming bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en legt zich onder meer toe op het verrichten van

Nadere informatie

Waar liggen de kansen?

Waar liggen de kansen? Grip op je vermogen Waar liggen de kansen? Bob Homan ING Investment Office 20 april 2012 Welke economie is het snelst gegroeid na invoering van de euro?* a) Zwitserland b) Duitsland c) VS d) Griekenland

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Advieslijst Europese aandelen

Advieslijst Europese aandelen Advieslijst Europese aandelen maandag 1 juni 2015 # NOTITIE VAN DE ANALISTEN Nu bijna alle bedrijven hun kwartaalcijfers hebben gepubliceerd, zijn alle ogen weer gericht op de ontwikkelingen in Griekenland.

Nadere informatie

Meer Rendement met Dividend

Meer Rendement met Dividend Meer Rendement met Dividend Veel beleggers onderschatten het belang van een stabiele dividenduitkering voor hun portefeuille. Koerswinst lijkt soms de Alfa en Omega van beleggen, maar op langere termijn

Nadere informatie

Advieslijst Europese aandelen

Advieslijst Europese aandelen Advieslijst Europese aandelen maandag 15 juni 2015 # NOTITIE VAN DE ANALISTEN Op de lijst zijn een tweetal wijzigingen. Schneider Electric en Orange zijn toegevoegd aan de advieslijst en Orange schuift

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

DE HOF HOORNEMAN REKENING

DE HOF HOORNEMAN REKENING DE HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN EN SPAREN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN UW VERMOGEN IS HET WAARD WAAROM DE HOF HOORNEMAN REKENING? MET EEN HOF HOORNEMAN REKENING KUNT U VIA INTERNET

Nadere informatie

Advieslijst Amerikaanse aandelen

Advieslijst Amerikaanse aandelen Advieslijst Amerikaanse aandelen 24 november 2014 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Vorige week dinsdag werd Priceline Group Inc toegevoegd aan onze lijst met koopaanbevelingen. Vandaag verschijnt het aandeel voor

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening

Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening Informatie beleggingsfonds per 30 juni 2015 Productomschrijving Met het Loyalis Toekomstplan wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering

Nadere informatie

De favoriete optiestrategie van André Brouwers

De favoriete optiestrategie van André Brouwers 2 De favoriete optiestrategie van André Brouwers Disclaimer Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het

Nadere informatie

SFS Aanvullend Privé Pensioen Aandelenfonds

SFS Aanvullend Privé Pensioen Aandelenfonds Informatie beleggingsfonds per 30 juni 2016 Productomschrijving Met het SFS Aanvullend Privé Pensioen wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering wordt gefinancierd. Het SFS

Nadere informatie

DE HOF HOORNEMAN REKENING

DE HOF HOORNEMAN REKENING DE HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN EN SPAREN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN UW VERMOGEN IS HET WAARD WAAROM DE HOF HOORNEMAN REKENING? MET EEN HOF HOORNEMAN REKENING KUNT U VIA INTERNET

Nadere informatie

Hof Hoorneman China Value Fund

Hof Hoorneman China Value Fund Hof Hoorneman China Value Fund UW VERMOGEN IS HET WAARD 1 China is en blijft de groeimotor van de wereld. Waarom beleggen in China? De Chinese economie groeit met ruim 7%. Dit groeipercentage is aanzienlijk

Nadere informatie

Jim Tehupering. Karel Mercx. Nico Inberg. André Brouwers. ProBeleggen IEX. Beleggers Belangen. Beleggingsinstituut

Jim Tehupering. Karel Mercx. Nico Inberg. André Brouwers. ProBeleggen IEX. Beleggers Belangen. Beleggingsinstituut Nico Inberg Jim Tehupering André Brouwers Karel Mercx IEX ProBeleggen Beleggingsinstituut Beleggers Belangen 2017 2016 2012 / 2014 / 2015 2013 AEX Call 500 dec. 2022 Het Beleggingsinstituut staat niet

Nadere informatie

Levensloop Aandelen. Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015. Productomschrijving. Beleggingsstrategie. Kosten

Levensloop Aandelen. Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015. Productomschrijving. Beleggingsstrategie. Kosten Levensloop Aandelen Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door Loyalis

Nadere informatie

Levensloop Aandelen. Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2014. Productomschrijving. Beleggingsstrategie. Kosten

Levensloop Aandelen. Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2014. Productomschrijving. Beleggingsstrategie. Kosten Levensloop Aandelen Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2014 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door

Nadere informatie

Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening

Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening Loyalis Toekomstplan Aandelenrekening Informatie beleggingsfonds per 30 juni 2016 Productomschrijving Met het Loyalis Toekomstplan wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering

Nadere informatie

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen Pagina 1 Beginnen met beleggen André Brouwers Disclaimer Pagina 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Nadere informatie

Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2015

Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2015 Levensloop Rendement Bouw Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2015 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd.

Nadere informatie

Market Timing 18 juni 2007

Market Timing 18 juni 2007 Market Timing 18 juni 2007 Edward Loef Technisch Analist T +31 (0)20 5276315 e.loef@gilissen.nl Déjà vu Kent u dit verschijnsel? Dat u iets meemaakt en tegelijkertijd de indruk heeft het al eerder meegemaakt

Nadere informatie

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct.

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct. Rabo AEX Click Note Rabo AEX Click Note De AEX-index heeft het afgelopen jaar per saldo weinig beweging laten zien. Voor de belegger die denkt dat de AEX-index de komende jaren een stijgende lijn zal laten

Nadere informatie

De jaarlijkse kosteninhouding voor het beheer van de verzekering Levensloop Aandelen bestaat uit een aantal componenten:

De jaarlijkse kosteninhouding voor het beheer van de verzekering Levensloop Aandelen bestaat uit een aantal componenten: Levensloop Aandelen Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2009 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door

Nadere informatie

Rabo Performance Plus Note

Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Wie een voorsprong krijgt, maakt meer kans op een overwinning. Wilt u die voorsprong? Stap dan nu in de Rabo Performance Plus Note en beleg in een

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 4 september 2013 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Met de meer cyclische samenstelling van de toppicks door de keuze van AkzoNobel in plaats van Unilever lopen wij vooruit

Nadere informatie

Advanced Battery Tech Inc.

Advanced Battery Tech Inc. TIP 1: Advanced Battery Tech Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten ABAT US00752H1023 Industrial Electrical Equipment Advanced Batteries (ABAT) ontwikkelt, fabriceert en

Nadere informatie

Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015

Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015 Levensloop Rendement Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door Loyalis

Nadere informatie

Zet herstel bankensector door?

Zet herstel bankensector door? ING Investment Office Publicatiedatum: 29 mei 2015 Sectorcommentaar financiële waarden Zet herstel bankensector door? Door Jan Kleipool, analist van het ING Investment Office De vooruitzichten voor de

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Beter Bed Holding N.V.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Beter Bed Holding N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders Beter Bed Holding N.V. 27 april 2005 Agenda Resultaten 2004 Doelstellingen Strategie Koersontwikkeling Resultaten Q1-2005 Omzet per kwartaal euro * 1000 75000 70000

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note High Risk Equity Interest Other ING Metal Index Note 175% participatie in de mogelijke stijging van een metalen-index 60% garantie van de nominale waarde op einddatum Maximum aflossing: 187,50% van de

Nadere informatie

NN First Class Balanced Return Fund

NN First Class Balanced Return Fund NN First Class Balanced Return Fund Alle Fonds onder de loep cijfers zijn per 31/03/015 Het NN First Class Balanced Return Fonds won in het eerste kwartaal 8,9% Zeer sterke performances van aandelen en

Nadere informatie

NN Investment Partners Voorheen ING Investment Management

NN Investment Partners Voorheen ING Investment Management NN Investment Partners Voorheen ING Investment Management Onderdeel van NN Group N.V. Hoofdkantoor: Den Haag AuM: EUR 180 miljard (per 30 sept. 2015) 1.100 medewerkers Actief in 16 landen in Europa, het

Nadere informatie

US Top Picks Opname sinds Total Return 1 Overige Aanbevolen aandelen

US Top Picks Opname sinds Total Return 1 Overige Aanbevolen aandelen Twee-wekelijks 31 mei 13 TGB Investments +31 (0) 527 00 #DIV/0! #DIV/0! US Top Picks Opname sinds Total Return 1 Overige Aanbevolen aandelen Bank of New York Mellon Corp. 01/sep/12 36.0% Amgen Inc. Berkshire

Nadere informatie

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers.

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers. BELEGGINGSINSTITUUT André Brouwers Disclaimer Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut

Nadere informatie

Biedt de revival kansen of is het een hype? Dag van de Belegger, 26 november 2011

Biedt de revival kansen of is het een hype? Dag van de Belegger, 26 november 2011 Technologieaandelen Biedt de revival kansen of is het een hype? Dag van de Belegger, 26 november 2011 Pieter Bailleul Product & Marketing Manager Benelux 2011 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

FOR PROFESSIONAL INVESTORS. Emerging Dividends. Grip op je Vermogen, Den Haag, september 2012

FOR PROFESSIONAL INVESTORS. Emerging Dividends. Grip op je Vermogen, Den Haag, september 2012 FOR PROFESSIONAL INVESTORS Emerging Dividends Grip op je Vermogen, Den Haag, september 2012 Emerging Dividends I september 2012 I 2 Op zoek naar inkomen even Google checken GoogleTM zoek-activiteit naar

Nadere informatie

ING 100% Garantie Note II

ING 100% Garantie Note II Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking tot deze Note verwijzen wij u

Nadere informatie

Jaarrekeningen 5,10,15,20,25

Jaarrekeningen 5,10,15,20,25 Jaarrekeningen 5,10,15,20,25 Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2014 Productomschrijving Met een beleggingsverzekering wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering

Nadere informatie

VFB DAG VAN DE TIPS RUDY DE GROODT GENT, 30/09/2017

VFB DAG VAN DE TIPS RUDY DE GROODT GENT, 30/09/2017 VFB DAG VAN DE TIPS 2017 RUDY DE GROODT GENT, 30/09/2017 TOP 3 AANDELEN 2 DSM: op weg naar 100% Life Sciences Koers Target Potentieel KERNCIJFERS (EUR) Market Cap (miljoen EUR) K/W 2017 K/W 2018 Div. Yield

Nadere informatie

Visie ING Investment Office Oktober 2017

Visie ING Investment Office Oktober 2017 Visie ING Investment Office Oktober 2017 Bob Homan 21 september 2017 Kernfactoren die financiële markten bepalen 3 pijlers + sentiment Economie Sentiment Waardering Liquiditeit Hoe staat de economie ervoor?

Nadere informatie

Land 0,00 0,00. Aandeel Amerika 17,08. Ltd Mod Ext Rentegevoeligheid < >50. Naam Type Sector Land

Land 0,00 0,00. Aandeel Amerika 17,08. Ltd Mod Ext Rentegevoeligheid < >50. Naam Type Sector Land Portefeuille X-Ray Assetverdeling % Verdeling naar land % Assetverdeling Port Bmark Land Aandelen 56,62 0,00 Obligaties 25,32 0,00 Kas/ geldmarkt 4,26 0,00 Overig 3,80 00,00 Niet geclassificeerd 0,00 0,00

Nadere informatie

Top speler in Europa. BNP Paribas L1 Equity Best Selection Euro

Top speler in Europa. BNP Paribas L1 Equity Best Selection Euro Top speler in Europa BNP Paribas L1 Equity Best Selection Euro 1 Wij denken dat dit een goed moment is om in Europese ondernemingen te beleggen en wel om de volgende redenen: Ze zijn momenteel sterk: ondanks

Nadere informatie

Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2016

Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2016 Levensloop Rendement Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2016 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door Loyalis

Nadere informatie

De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management

De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management Finance Avenue, 14 november 2015 Christophe Palumbo, Senior Business Development Manager Benelux Aberdeen Asset Management

Nadere informatie

Ambassador Investments Fondsen

Ambassador Investments Fondsen Ambassador Investments Fondsen Ambassador Investments Fondsen Vanaf het vierde kwartaal 2013 is het voor beleggers mogelijk te participeren in de beleggingsstijl van Ambassador Investments door zelfstandig

Nadere informatie

visie op 2018 Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer 1 november 2017 Jack Julicher, Chief Investment Officer

visie op 2018 Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer 1 november 2017 Jack Julicher, Chief Investment Officer visie op 2018 Vice seminar a.s.r. vermogensbeheer 1 november 2017 Jack Julicher, Chief Investment Officer de zon schijnt, maar centrale banken vinden het nog fris 2 okt-16 nov-16 dec-16 jan-17 feb-17 mrt-17

Nadere informatie

In tabel 1 zie je de eenmaandsrendementen van het aandeel LUXA over 2005, steeds afgerond op twee decimalen.

In tabel 1 zie je de eenmaandsrendementen van het aandeel LUXA over 2005, steeds afgerond op twee decimalen. Beleggen in aandelen De waarde van aandelen kan sterk schommelen. Zo kan een aandeel op dit moment 23,30 euro waard zijn en over een maand gezakt zijn tot 21,10 euro, dat is een daling met ongeveer 9,44%.

Nadere informatie

VFB DAG VAN DE TIPS AANDELENTIPS. Ken Van Weyenberg Investment Specialist - Asset Allocation & Private Clients

VFB DAG VAN DE TIPS AANDELENTIPS. Ken Van Weyenberg Investment Specialist - Asset Allocation & Private Clients VFB DAG VAN DE TIPS AANDELENTIPS Ken Van Weyenberg Investment Specialist - Asset Allocation & Private Clients Kinepolis Antwerpen, 10 oktober 2015 1 TERUGBLIK 2 ALGEMENE INSTEEK FAVORIETE AANDELEN 3 DASSAULT

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

Rabo High Yield Note op ING III

Rabo High Yield Note op ING III Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Rabo Performance Clicker

Rabo Performance Clicker Rabo Performance Clicker Het gaat goed met de wereldeconomie. Ook voor de komende jaren wordt groei verwacht. Dat betekent goede kansen op mooie rendementen voor internationaal opererende bedrijven. Natuurlijk

Nadere informatie

ING Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen

ING Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen ING Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen Zoekt u een aantrekkelijke manier voor vermogensopbouw zonder veel omkijken? Dan zijn de ING Fondsen wellicht iets voor u. ING Fondsen als een moderne,

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Duurzaam beleggen CO 2 in de portefeuille

Duurzaam beleggen CO 2 in de portefeuille ING Investment Office Publicatiedatum: 18 januari 2017, 16.00 uur Duurzaam beleggen CO 2 in de portefeuille Klimaatontwrichting heeft een grote invloed op het milieu en op de samenleving. ING toetst daarom

Nadere informatie

Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer

Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer Bij Care IS vermogensbeheer kunt u beleggen volgens vijf verschillende risicoprofielen: Zeer defensief, Defensief,, Offensief en Zeer offensief. In dit document

Nadere informatie

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar.

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar. Protection Equity Interest Other Euro Garant Note Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar Beleg in de 50 belangrijkste aandelen

Nadere informatie

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen Pagina 1 Beginnen met beleggen André Brouwers Disclaimer Pagina 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 16 Mei 2012

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 16 Mei 2012 Algemene Vergadering van Aandeelhouders 16 Mei 2012 1. Opening 2. Notulen BAVA 20 september 2011 3. Verslag van de Raad van Commissarissen 4. Verslag van NBZ Management BV over 2011 5. Vaststellen jaarrekening

Nadere informatie

Terugblik. Maandbericht mei 2018

Terugblik. Maandbericht mei 2018 Maandbericht mei 2018 Terugblik Crisis Italië had weinig vat op aandelen in mei, veilige havens floreren Ondanks de politieke onrust in Italië zijn alle modelportefeuilles met een positief rendement geëindigd

Nadere informatie

EMPEN C REDIT L INKED N OTE

EMPEN C REDIT L INKED N OTE EMPEN C REDIT L INKED N OTE per juli 2011 Profiteer van een aantrekkelijke rente met een beperkt risico Profiteer van een aantrekkelijke rente met een beperkt risico De Europese rente staat momenteel op

Nadere informatie

Jaarrekeningen 5,10,15,20,25

Jaarrekeningen 5,10,15,20,25 Jaarrekeningen 5,10,15,20,25 Informatie beleggingsfondsen per 30 juni 2015 Productomschrijving Met een beleggingsverzekering wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst een (periodieke) uitkering wordt

Nadere informatie

ASML Call Spread. 15 januari Analyse:

ASML Call Spread. 15 januari Analyse: ASML Call Spread 15 januari 2016 Analyse: Volgende week komt ASML met kwartaalcijfers. De koers van het aandeel is de afgelopen maanden behoorlijk teruggezakt. Rond de zone 70-72 ligt een belangrijk steunniveau.

Nadere informatie

Minder faillissementen in 2016

Minder faillissementen in 2016 Vooruitzicht faillissementen Minder faillissementen in 2016 Faillissementen nog altijd boven pre-crisis niveau In 2016 voor derde jaar op rij minder faillissementen.maar nog altijd niet terug op pre-crisis

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Marjon Brandenbarg 27 september 2012 www.ingim.com Agenda Mandaat ING Markt en Performance Vooruitzichten 2 2011: Mandaat ING Door het Bestuur

Nadere informatie

Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. Politieke inflatie

Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. Politieke inflatie Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. Politieke inflatie Januari 2017 Achmea Investment Management Zeist Brexit, Trumpflation, en de markt wil het graag geloven Bron: Achmea IM, Bloomberg 2

Nadere informatie

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig Today s Vermogensbeheer Wij verzorgen persoonlijk en onafhankelijk vermogensbeheer voor zowel particulieren als ondernemingen. Op basis van uw specifieke situatie geeft Today s Vermogensbeheer invulling

Nadere informatie

Bericht 3 e kwartaal September 2014

Bericht 3 e kwartaal September 2014 Bericht 3 e kwartaal September 2014 Providence Capital NV is geregistreerd als beleggingsonderneming bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en legt zich onder meer toe op het verrichten van vermogensbeheer

Nadere informatie

NN Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen

NN Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen NN Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen Zoekt u een aantrekkelijke manier voor vermogensopbouw zonder veel omkijken? Dan zijn de NN Fondsen wellicht iets voor u. NN Fondsen als een moderne, heldere

Nadere informatie

Haagse Effekten. Jaargang 11 september 2006

Haagse Effekten. Jaargang 11 september 2006 Haagse Effekten Jaargang 11 september 2006 Met een afnemende groei en een inflatie die over het hoogtepunt heen lijkt te zijn, vertoont de Amerikaanse economie het in de vorige nieuwsbrief geschetste beeld.

Nadere informatie

Welkom bij het webinar over de beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI in het derde kwartaal van 2015

Welkom bij het webinar over de beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI in het derde kwartaal van 2015 Welkom bij het webinar over de beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI in het derde kwartaal van 2015 Bas Endlich Jacob Vijverberg 1 Marktontwikkelingen derde kwartaal 2015 Geen renteverhoging

Nadere informatie

WERELDWIJD BELEGGEN: HIER LIGGEN DE KANSEN Sander Zondag, CIO Global Equities (OBAM) Grip op je Vermogen, 3 Oktober 2014

WERELDWIJD BELEGGEN: HIER LIGGEN DE KANSEN Sander Zondag, CIO Global Equities (OBAM) Grip op je Vermogen, 3 Oktober 2014 WERELDWIJD BELEGGEN: HIER LIGGEN DE KANSEN Sander Zondag, CIO Global Equities (OBAM) Grip op je Vermogen, 3 Oktober 2014 2 Waarom in aandelen? Waarom wereldwijd? Welke aanpak? 3 NINJA Loans?! NO Income,

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 1 oktober 2013 NOTITIE VAN DE ANALISTEN DSM behaalt in 2013 naar verwachting verbeterde resultaten. De bedrijfsresultaten zijn in de afgelopen drie jaar relatief

Nadere informatie

De Nobel Cashflow Portefeuille geeft u meer inkomen. augustus 2017

De Nobel Cashflow Portefeuille geeft u meer inkomen. augustus 2017 De Nobel Cashflow Portefeuille geeft u meer inkomen augustus 2017 Someone s sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago Warren Buffett 2 Nobel Cashflow Portefeuille Zorgen

Nadere informatie

ING Soft Commodities Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de prijs van landbouwgrondstoffen. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken

ING Soft Commodities Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de prijs van landbouwgrondstoffen. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

Risk Control Strategy

Risk Control Strategy Structured products January 2016 Kempen & Co N.V. (Kempen & Co) is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co

Nadere informatie

Wereldwijd beleggen in aandelen met Morningstar

Wereldwijd beleggen in aandelen met Morningstar Wereldwijd beleggen in aandelen met Morningstar Dag van de Belegger 25 November 2011 Maarten van der Pas Redacteur Morningstar Benelux 1 Agenda Morningstar en aandelenonderzoek Belangrijke begrippen Moat

Nadere informatie

JE VERDIENT BETER, JE VERDIENT KOEN.

JE VERDIENT BETER, JE VERDIENT KOEN. JE VERDIENT BETER, JE VERDIENT KOEN. VERMOGENSBEHEER VOOR 0,10% PER MAAND (MET EEN MINIMUM VAN 20) KOEN belegt voor jou. Koen betekent dapper en bekwaam, dat is waar KOEN voor staat. Gewapend met de beste

Nadere informatie

Masterclass Hoe vindt u nieuwe kansen in de markt?

Masterclass Hoe vindt u nieuwe kansen in de markt? Disclaimer De informatie in deze uitzending is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De beloning van de spreker(s) staat niet direct

Nadere informatie

RAPPORT: AGEAS. Risico belegging (op 6 sterren)

RAPPORT: AGEAS. Risico belegging (op 6 sterren) Risico belegging (op 6 sterren) Hamish Maertens www.succesvolen-veiligbeleggen.com Succesvol én veilig beleggen RAPPORT: AGEAS Het aandeel Ageas is hét aandeel dat je moet hebben volgens velen, maar is

Nadere informatie

Welkom bij webinar over beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI over het eerste kwartaal 2016

Welkom bij webinar over beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI over het eerste kwartaal 2016 Welkom bij webinar over beleggingsresultaten van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI over het eerste kwartaal 2016 Bas Endlich Jacob Vijverberg Lex Solleveld 1 Marktontwikkelingen eerste kwartaal 2016

Nadere informatie

Kleine bedrijven, groot potentieel

Kleine bedrijven, groot potentieel Kleine bedrijven, groot potentieel Het hoorde in 2017 tot de best presterende aandelenfondsen van NN Investment Partners. Dit wapenfeit was zeker geen toevalstreffer: het fonds heeft meerdere mooie jaren

Nadere informatie

Olieprijs en economische groei zijn richtinggevend

Olieprijs en economische groei zijn richtinggevend , 14.30 uur Update grondstoffen Olieprijs en economische groei zijn richtinggevend In 2016 werd nog een mooi rendement geboekt met grondstoffen. Kunt u de komende tijd rekenen op goede rendementen op deze

Nadere informatie

Brazilië, Rusland, India en China in één Liric

Brazilië, Rusland, India en China in één Liric Brazilië, Rusland, India en China in één Liric ING LIRIC BRIC Beleg in de snelst groeiende regio s ter wereld met de Expertise van een team van beleggingsspecialisten en 90 % kapitaalgarantie BRIC; de

Nadere informatie

NN First Class Return Fund

NN First Class Return Fund NN First Class Return Fund Fonds onder de loep Alle cijfers zijn per 30/09/015 Het NN First Class Return Fund verloor in het derde kwartaal 9,6% Het kwartaal werd gekenmerkt door winstnemingen na een positieve

Nadere informatie

WORKSHOP WERELDWIJD BELEGGEN

WORKSHOP WERELDWIJD BELEGGEN WORKSHOP WERELDWIJD BELEGGEN Sander Zondag, CIO OBAM Investment Centre Grip op je Vermogen, 19 April 2013 2 Agenda Quiz - op zoek naar de wereldwijde belegger Wereldwijd vs NL belegger OBAM film AGENDA

Nadere informatie

Hoogtepunten van deze week

Hoogtepunten van deze week Hoogtepunten van deze week Een wekelijkse samenvatting van onze lijst van tips en ontwikkelingen binnen ons gecoverde universum. Morningstar tipt Capital One als waardevolle aanvulling op uw beleggingsportefeuille

Nadere informatie

MaandJournaal. Special Positieve vooruitzichten voor EMD. Fonds onder de aandacht

MaandJournaal. Special Positieve vooruitzichten voor EMD. Fonds onder de aandacht Januari 2019 MaandJournaal Special Positieve vooruitzichten voor EMD Fonds onder de aandacht NN (L) Emerging Markets Debt (Hard Currency) NN (L) Frontier Markets Debt (Hard Currency) www.nnip.nl EMD: klaar

Nadere informatie