Student Travel Insurance

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Student Travel Insurance"

Transcriptie

1 Veelgestelde Vragen Wat wordt er gedekt door SIP? SIP dekt gezondheidszorg, dringende tandartskosten, buitengewone kosten in geval van ongevallen/ziektes zoals repatriëring, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, bagage en ongevallen. Voor een volledige lijst, zie algemene voorwaarden. Wie kan gedekt worden door deze verzekering? SIP biedt volledige dekking aan de volgende categorieën van personen : studenten; wetenschappers; leden van het onderwijzend personeel; de begeleidende familieleden van de verzekerde (echtgenoot, echtgenote en kinderen); Als algemene regel, is het SIP lidmaatschap enkel mogelijk voor de volgende categorieën : (1) Elke persoon in de bovenvermelde categorieën, die de nationaliteit heeft van één van de EU/EER lidstaten en naar het buitenland reist (d.w.z. binnen of buiten de EU/EER). Voor internationale studenten die naar Finland reizen: Algemene regel is van toepassing. Zie (1) hierboven; Elke persoon in de bovenvermelde categorieën die een burger is van een land dat geen lid is van de EU/EEA en die gaat studeren in één van de deelnemende instituten. Voor de familieleden van de verzekerde: Algemene regel is van toepassing. Zie (1) hierboven; Elk familielid van een student, wetenschapper, lid van het onderwijzend personeel met een collectief SIP polisnummer of een collectief EMIS2 nummer. Voor welke reizen kan ik mij verzekeren? Het SIP is bedoeld voor studiereizen en reizen ter bevordering van uw werkervaring.

2 Voor hoelang kan ik mij verzekeren? Het SIP is bedoeld voor reizen van maximum 1 jaar; voor langere reizen kan uw polis echter verlengd worden na afloop van dat jaar. Hoe kiezen tussen SIP Integraal en SIP Complement? SIP Integraal is specifiek ontworpen voor personen die niet aangesloten zijn bij een mutualiteit of niet genieten van een sociaal zekerheidssysteem. Met SIP Integraal zullen alle behandelingskosten voor een gedekte ongeval/ziekte volledig aan de verzekerde persoon terugbetaald worden vanaf de eerste euro, zonder maximumbedrag (ziekenhuisverblijf in een gemeenschappelijke kamer). Als u echter al een basisdekking heeft bij een mutualiteit (of als u recht heeft op een Europese Gezondheidskaart voor een verblijf in een land van de Europese Economische Ruimte of Zwitserland), zal de optie SIP Complement uw medische kosten voor een gedekte ongeval/ ziekte volledig terugbetalen na aftrek van de tussenkomst van de mutualiteit (ziekenhuisverblijf in een gemeenschappelijke kamer). Derhalve betaalt de verzekerde persoon een lagere dagelijkse premie. Controleert of de basisdekking van uw mutualiteit effectief vergoeding biedt voor behandelingskosten in uw land van bestemming. Mocht dit niet het geval zijn, dan raden wij u aan om een SIP integraal af te sluiten. Hoe vraag ik SIP aan? U kunt dit snel en veilig online doen. Aangezien uw verzekeringsdocumenten u per zullen worden toegestuurd, zult u uw adres moeten inbrengen en een paswoord creëren tijdens de aanvraagprocedure. Ik zou SIP willen aankopen voor mijzelf en mijn dochter? Hoe doe ik dat? U moet per persoon een online aanvraagformulier invullen. Hoeveel kost SIP? De premie wordt berekend per dag : SIP Integraal: 1,17 EURO/dag, taksen niet inbegrepen. SIP complement mutualiteit: 0,70 EURO/dag, taksen niet inbegrepen. Alle kandidaten moeten 3.50 administratiekosten betalen bij aankoop van de verzekering. Hoe kan ik betalen voor SIP? Premies zijn op voorhand betaalbaar via een veilig online betalingssysteem. Nadat u uw aanvraag online heeft verzonden, zult u onmiddellijk gevraagd worden om te betalen met Bancontact, VISA of Master Card.

3 Wat zal ik ontvangen na mijn aanvraag en betaling van de premie? Na ontvangst van uw betaling, zult uw verzekeringspolis u per worden toegezonden. Samen met uw verzekeringspolis zult u ook een samenvatting ontvangen van de dekking met vermelding van de verzekerde bedragen en uw Assistance Card. Deze kaart geeft u wereldwijd toegang tot ACE Assistance, 7 dagen op 7 en 24 uur op 24. Wat is een Assistance card? Hoe werkt het? De assistance card is een kleine kaart, waarop de naam van de verzekerde persoon vermeld staat, het polisnummer van de verzekerde persoon, het noodnummer van ACE Assistance ( ) en het adres van de website waarop gedetailleerde informatie over de SIP dekking te vinden is (www.sipinsurance.eu). Gezien deze kaart een belangrijk document is, raden wij u aan haar te bewaren met uw andere persoonlijke papieren. What is de sectie Mijn SIP? Hoe kan ik toegang krijgen? De toegang tot Mijn SIP is gereserveerd voor onze SIP klanten. In de sectie Mijn SIP kunt u uw persoonlijke gegevens wijzigen en de duur van uw SIP polis verlengen. Hoe kan ik worden terugbetaald voor mijn behandelingskosten / medische kosten? U hoeft enkel onze website te bezoeken (www.sipinsurance.eu) en één van twee schadeformulieren te downloaden voor de terugbetaling van uw medische kosten. Voor vorderingen beperkt tot medische kosten onder 250 EURO, gelieve het Schadeformulier voor Medische Kosten (korte versie) in te vullen. Voor alle andere vorderingen, gelieve het Algemene Schadeformulier (lange versie) in te vullen. Het schadeformulier dient ingevuld, ondertekend en rechtstreeks verstuurd te worden naar ACE Europe (zie adres op het schadeformulier). Een kopie van het schadeformulier kan ook eerst per verstuurd worden naar: Het is in elk geval verplicht het originele schadeformulier en de originele facturen/onkostenrekeningen naar ACE Europe te sturen.

4 Ik lijd aan een chronische ziekte en ik zal mijn medische behandeling verder zetten tijdens mijn verblijf in het buitenland. Worden behandelingen met betrekking tot reeds bestaande medische aandoeningen gedekt onder SIP? Neen. Dit soort medische behandeling heeft betrekking op een ziekte die reeds bestond voor de SIP dekking van kracht werd en zal dus niet worden terugbetaald door de verzekeraar. Het doel van de SIP dekking is de terugbetaling van kosten gemaakt voor ongevallen/ziektes die zich voor het eerst voordeden tijdens de verzekerde periode. Ik heb een ongeval gehad en ben naar het ziekenhuis geweest voor behandeling. Wat is de procedure voor de terugbetaling van de gemaakte kosten? U hoeft enkel een schadeformulier in te vullen en dit naar de verzekeraar te sturen samen met de facturen/onkostenrekeningen betreffende uw ongeval. Mijn grootvader is gestorven tijdens mijn studie in het buitenland. Ik zou graag voor een paar dagen naar huis gaan om mijn familie te ondersteunen en de begrafenis bij te wonen. Wat kan ik doen? Gelieve SIP assistance te bellen en de situatie uit te leggen. De verzekeringsagent van SIP assistance zal in detail uitleggen welke procedure u moet volgen en welke documenten u moet overmaken voor de terugbetaling door de verzekeraar van de reiskosten die u gemaakt heeft om de begrafenis bij te wonen. Ik heb tandpijn gehad. Zal mijn bezoek aan de tandarts worden terugbetaald? Ja. Kosten voor dringende tandverzorging worden terugbetaald tot een maximumbedrag van 250 EURO per jaar. Ik ga elk jaar naar de tandarts voor een nazicht en tandreiniging. Zal mijn bezoek aan de tandarts worden terugbetaald? Een tandartsbezoek voor nazicht, reiniging enz. van de tanden wordt niet beschouwd als dringend en de verzekeraar zou de tussenkomst in deze kosten kunnen weigeren. Dringende tandverzorging betekent "in geval van pijn", een behandeling die niet kan worden uitgesteld tot uw terugkeer naar uw thuisland. Iemand heeft mijn portefeuille gestolen. Ik moet naar de Ambassade om een nieuw paspoort aan te vragen. Door naar SIP Assistance te bellen zal uw verzekeraar u helpen de administratieve taken uit te voeren.

5 Ik ging naar de dokter voor een nazicht om mij ervan te verzekeren dat alles in orde was en om mij te laten vaccineren tegen griep Zullen deze medische kosten mij worden terugbetaald door mijn verzekering? Neen, aangezien de verzekering zal tussenkomen in gevallen van ziekte/ongeval binnen de grenzen vermeld in de algemene voorwaarden van SIP. In dit geval betreft het noch een ongeval, noch een ziekte. Bijgevolg worden deze kosten niet terugbetaald onder de verzekeringspolis. Wat voorziet de annuleringsoptie? (Deze optie is enkel beschikbaar voor studenten die reizen vanuit de Lidstaten van de Europese Unie) Als u deze optie kiest, bent u ook verzekerd voor kosten met betrekking tot annulering, vertraging bij vertrek en/of bij onderbreking van de reis. Nietterugbetaalbare reis- en verblijfkosten ingevolge de annulering van uw reis wegens een plotse onverwachte gebeurtenis die wordt gedekt door onze polis (zie Algemene Voorwaarden van SIP) zullen worden terugbetaald door SIP tot een maximum van EUR 1,200 als u deze optie heeft gekozen en de premie heeft betaald. Wat wordt er gedekt door de optie wintersport, onderwatersport en speleologie? Als u deze optie kiest, bent u ook gedekt via het SIP voor de uitoefening van wintersporten (ijshockey inbegrepen) of een onderwatersport waarbij u een aqualong gebruikt, of speleologie. Ben ik gedekt als ik terugkeer naar huis of met vakantie ga? Een tijdelijk verblijf in uw thuisland wordt gedekt voor een maximum van vier opeenvolgende weken voor zover het verbonden is met een familiebezoek of als het plaatsvindt na een uitzonderlijke gebeurtenis (zie algemene voorwaarden). Vakanties naar huis of naar andere landen zijn gedekt voor een maximum van vier opeenvolgende weken. Worden zwangerschapskosten gedekt door de SIP polis? Ja, als de zwangerschap niet verder gevorderd is dan zes maanden op het ogenblik dat de polis van kracht wordt. Zwangerschaps- en bevallingskosten voor moeder en kind zijn gedekt, te weten: verzorging, wanneer en zolang als het verblijf in een ziekenhuis nodig is; de bijkomende in rekening gebrachte kosten; gespecialiseerde (poli)klinische hulp; de transportkosten per ziekenwagen, zoals hierboven beschreven, voor zover deze medisch noodzakelijk zijn, d.w.z. als de noodzaak voor verzorging, onderzoek of behandeling gebaseerd is op erkende medische en wetenschappelijke overwegingen, en worden voorgeschreven of opgelegd door een arts.

Student Travel Insurance

Student Travel Insurance Veelgestelde Vragen Wat wordt door SIP gedekt? SIP dekt medische en dringende tandheelkundige kosten, blijvende invaliditeit, burgerlijke aansprakelijkheid privé-leven, het verlies van bagage, schade aan

Nadere informatie

FAQ JOHO SPECIAL ISIS De meest gestelde vragen over de JoHo Special ISIS op een rijtje

FAQ JOHO SPECIAL ISIS De meest gestelde vragen over de JoHo Special ISIS op een rijtje FAQ JOHO SPECIAL ISIS De meest gestelde vragen over de JoHo Special ISIS op een rijtje 1) Doelgroep - Voor wie is de Special ISIS verzekering geschikt? - Is er ook dekking in een land met een negatief

Nadere informatie

AXA ASSISTANCE. Houd deze papieren zeker bij. Ze bevatten informatie die je bij een eventuele hospitalisatie nodig kunt hebben.

AXA ASSISTANCE. Houd deze papieren zeker bij. Ze bevatten informatie die je bij een eventuele hospitalisatie nodig kunt hebben. De Lijn personeelsbrochure 21-11-2007 21:56 Pagina 1 Tip! AXA ASSISTANCE Houd deze papieren zeker bij. Ze bevatten informatie die je bij een eventuele hospitalisatie nodig kunt hebben. Deze samenvatting

Nadere informatie

REISVERZEKERINGEN GERUST OP REIS. Wegwijs in reisbijstand, annuleringsverzekering en andere nuttige verzekeringen op reis

REISVERZEKERINGEN GERUST OP REIS. Wegwijs in reisbijstand, annuleringsverzekering en andere nuttige verzekeringen op reis GERUST OP REIS Wegwijs in reisbijstand, annuleringsverzekering en andere nuttige verzekeringen op reis Checklist Welke reisverzekering dekt welk risico? Bijstand aan personen (p. 4) Bijstand voertuigen

Nadere informatie

ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER

ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER VAB-Bijstand polisnummer: 1222222222223 NAAM EN VOORNAAM VERZEKERDE: 12222222222222222222223 STRAAT: 122222222222223 NR: 123 POSTNR: 1223 WOONPLAATS: 122222222222222223 TELEFOONNR:

Nadere informatie

ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER

ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER VAB-Bijstand polisnummer: 1222222222223 NAAM EN VOORNAAM VERZEKERDE: 12222222222222222222223 STRAAT: 122222222222223 NR: 123 POSTNR: 1223 WOONPLAATS: 122222222222222223 TELEFOONNR:

Nadere informatie

Expat Pakket Individueel SOS-hulpverlening

Expat Pakket Individueel SOS-hulpverlening Expat Pakket Individueel Informatie voor de klant Belangrijk Deze vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden van het. De Algemene Voorwaarden zijn op het hele pakket van toepassing. In deze Aanvullende

Nadere informatie

NoGo. Algemene voorwaarden van de annulatieverzekering. Travel. www.europ-assistance.be. geldig vanaf 01.07.2014

NoGo. Algemene voorwaarden van de annulatieverzekering. Travel. www.europ-assistance.be. geldig vanaf 01.07.2014 Travel www.europ-assistance.be NoGo Algemene voorwaarden van de annulatieverzekering geldig vanaf 01.07.2014 De duur van de overeenkomst wordt vastgesteld in de bijzondere voorwaarden en kan niet langer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TIJDELIJKE PRODUCTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN TIJDELIJKE PRODUCTEN Beschrijvende prestaties gewaarborgd per product* all in + all in travel protect annuleringsverzekering personenbijstand bagageverzekering kapitaal reisongeval optie voertuigbijstand 4.1 tot 4.3 4.1 tot

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN REISBIJSTAND zonder vervangwagen

ALGEMENE VOORWAARDEN REISBIJSTAND zonder vervangwagen ALGEMENE VOORWAARDEN REISBIJSTAND zonder vervangwagen Referte: REI.002 201503 REI.002-V1 OPTIMCO N.V. - Boomsesteenweg 75-2610 Wilrijk (Antwerpen) Tel 03.297.51.20 - Fax 03.295.96.33 - info@optimco.be

Nadere informatie

GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER

GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER EVD Pag. 1/13 Onderwijs en cultuur Jeugd EUROPESE VRIJWILLIGERSDIENST GROEPSVERZEKERING GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER Planbeheerder: European Benefits Administrators 59, rue de Châteaudun

Nadere informatie

GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER

GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER EVD Pag. 1/13 Onderwijs en cultuur Jeugd EUROPESE VRIJWILLIGERSDIENST GROEPSVERZEKERING GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER Planbeheerder: European Benefits Administrators 59, rue de Châteaudun

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN COMBI +

ALGEMENE VOORWAARDEN COMBI + ALGEMENE VOORWAARDEN COMBI + I. GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN 1. DEFINITIES 1.1 De verzekeraar A.G.A. International S.A. Belgian branch (hierna genoemd: Allianz Global Assistance), Zwaluwenstraat 2 te

Nadere informatie

NoGo. Algemene voorwaarden van de annulatieverzekering. Travel. www.europ-assistance.be. geldig vanaf 01.04.2011

NoGo. Algemene voorwaarden van de annulatieverzekering. Travel. www.europ-assistance.be. geldig vanaf 01.04.2011 Travel www.europ-assistance.be NoGo Algemene voorwaarden van de annulatieverzekering geldig vanaf 01.04.2011 De overeenkomst gesloten tussen Europ Assistance en de verzekeringsnemer bestaat uit de bijzondere

Nadere informatie

Verzekeringnemer : Bayer Antwerpen NV Polisnummer : 01003601

Verzekeringnemer : Bayer Antwerpen NV Polisnummer : 01003601 Verzekeringnemer : Bayer Antwerpen NV Polisnummer : 01003601 Toelichting Bijstand Hospitalisatie in België en in het buitenland WAT IS HET DOEL VAN DE VERZEKERING? Deze verzekering is een aanvulling aan

Nadere informatie

VAB-BIJSTAND: ALGEMENE VOORWAARDEN. Tel: +32 70 344 666 of +32 3 253 65 65. Fax: +32 3 252 69 58

VAB-BIJSTAND: ALGEMENE VOORWAARDEN. Tel: +32 70 344 666 of +32 3 253 65 65. Fax: +32 3 252 69 58 VAB-BIJSTAND: ALGEMENE VOORWAARDEN De VAB-Alarmcentrale is dag en nacht, 7 dagen op 7 bereikbaar voor alle problemen die u onderweg kunt tegenkomen. Vergeet niet het telefoonnummer door te geven waar wij

Nadere informatie

ADMIBUNDEL VERZEKERINGEN

ADMIBUNDEL VERZEKERINGEN ADMIBUNDEL VERZEKERINGEN DE FOS-VERZEKERING IN EEN NOTENDOP Verzekeringen zijn soms wel eens een ver-van-je-bedshow maar als er iets misloopt wil je beslist weten wat er je te doen staat en waarvoor je

Nadere informatie

12222223 TELEFOONNR:.../ 123... BANK-/POSTREK.NR: - -

12222223 TELEFOONNR:.../ 123... BANK-/POSTREK.NR: - - 05044 POLIS Reisbijstand NLv1 11-03-2005 14:27 Pagina 1 VAB-REISBIJSTAND ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER VAB-Reisbijstand polisnummer: 1222222222223 NAAM EN VOORNAAM VERZEKERDE:... 122222222222222222223 STRAAT:...NR:

Nadere informatie

De aansluiting bij een ziekenfonds

De aansluiting bij een ziekenfonds Versie nr. 1 Laatste update: 14-12-2007 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is een ziekenfonds? 3) Wat verstaan we onder de aansluiting bij een ziekenfonds? 4) Wat verstaan we onder de terugbetaling van

Nadere informatie

Ziekteverzekering in België. Wat u moet weten

Ziekteverzekering in België. Wat u moet weten Ziekteverzekering in België Wat u moet weten Inhoud Voorwoord 3 Uw inschrijving bij CM Antwerpen 4 Inwoner van de Europese Economische ruimte met EZVK 5 Inwoner van de Europese Economische ruimte zonder

Nadere informatie

VAB-REISBIJSTAND ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER

VAB-REISBIJSTAND ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER VAB-REISBIJSTAND ALGEMEEN AANGIFTEFORMULIER VAB-Reisbijstand polisnummer: 1222222222223 NAAM EN VOORNAAM VERZEKERDE: 12222222222222222222223 STRAAT: 122222222222223 NR: 123 POSTNR: 1223 WOONPLAATS: 122222222222222223

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR BIJSTAND AAN PERSONEN IN HET BUITENLAND

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR BIJSTAND AAN PERSONEN IN HET BUITENLAND ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR BIJSTAND AAN PERSONEN IN HET BUITENLAND 1. DEFINITIES 3 1.1 Verzekeraar 3 1.2 Touring 3 1.3 Verzekeringnemer en begunstigden 3 1.4 Woonplaats 4 1.5 Ziekte 4 1.6 Ongeval 4 1.7

Nadere informatie

U dient ons via e-mail naar klantenservice.nederland@ebookers.com op de hoogte te brengen van de wijziging of annulering van uw reis.

U dient ons via e-mail naar klantenservice.nederland@ebookers.com op de hoogte te brengen van de wijziging of annulering van uw reis. ALGEMENE BOEKINGSVOORWAARDEN 1. WIJZIGINGEN EN ANNULERINGEN a) Wijzigingen en annuleringen - door u U dient ons via e-mail naar klantenservice.nederland@ebookers.com op de hoogte te brengen van de wijziging

Nadere informatie

Voorwaarden van de Groepsverzekeringspolis voor American Express Gold Cardmembers

Voorwaarden van de Groepsverzekeringspolis voor American Express Gold Cardmembers Voorwaarden van de Groepsverzekeringspolis voor American Express Gold Cardmembers VERSIE DECEMBER 2012 Dit document is geen verzekeringsovereenkomst, maar geeft een beschrijving van de diverse uitkeringen

Nadere informatie

MULTIRISICO-REISVERZEKERING ADAR+

MULTIRISICO-REISVERZEKERING ADAR+ MULTIRISICO-REISVERZEKERING ADAR+ Bijzondere voorwaarden van het contract Groupe Ouvert ENKELE RAADGEVINGEN Zorg ervoor dat u in het bezit bent van een Europese ziekteverzekeringskaart afgegeven door uw

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Hooghenraed Overlijdensbijstand

Algemene voorwaarden Hooghenraed Overlijdensbijstand Algemene voorwaarden Hooghenraed Overlijdensbijstand Waarvoor zijn deze algemene voorwaarden? Deze algemene voorwaarden horen bij de verzekering Overlijdensbijstand van Hooghenraed. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

ree n vei r z zek e erinn gen

ree n vei r z zek e erinn gen eizen en verzekeringen Op reis kun net als thuis ziek worden, een ongeval oplopen, iets kwijt spelen,, neem je soms zelfs wat meer risico dan thuis. Terwijl je niet automatisch dezelfde bescherming geniet.

Nadere informatie

Dienst voor de Bijzondere Socialezekerheidsstelsels De Overzeese Sociale Zekerheid Uw sociale zekerheid buiten Europa

Dienst voor de Bijzondere Socialezekerheidsstelsels De Overzeese Sociale Zekerheid Uw sociale zekerheid buiten Europa Dienst voor de Bijzondere Socialezekerheidsstelsels De Overzeese Sociale Zekerheid Uw sociale zekerheid buiten Europa www.dibiss.fgov.be Ed. januari 2015 INHOUD DE DIBISS, EEN INTRODUCTIE 1 ONZE TROEVEN?

Nadere informatie

KBC-Polis voor uw reizen

KBC-Polis voor uw reizen Eén keer of meerdere keren per jaar op vakantie? Een weekendje weg? Een city-trip naar Barcelona? Een wintersportvakantie? Of u nu een dagje weg naar het buitenland hebt gepland, een zonvakantie of een

Nadere informatie

ADMIBUNDEL VERZEKERINGEN

ADMIBUNDEL VERZEKERINGEN ADMIBUNDEL VERZEKERINGEN DE FOS-VERZEKERING IN EEN NOTENDOP Verzekeringen zijn soms wel eens een ver-van-je-bedshow maar als er iets misloopt wil je beslist weten wat er je te doen staat en waarvoor je

Nadere informatie