Vers. Ondernemingsplan. Sabien Beerens Kristel Brok Lieke Heber Liza van Straalen Daphne Vorstenbosch K3B

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vers. Ondernemingsplan. Sabien Beerens Kristel Brok Lieke Heber Liza van Straalen Daphne Vorstenbosch K3B"

Transcriptie

1 Di Vers Ondernemingsplan Sabien Beerens Kristel Brok Lieke Heber Liza van Straalen Daphne Vorstenbosch K3B

2 Ondernemingsplan divers Sabien Beerens Kristel Brok Lieke Heber Liza van Straalen Daphne Vorstenbosch K3B Onder begeleiding van S. Luijkx Advanced Business Creation Avans Hogeschool S Hertogenbosch

3 Management samenvatting Divers biedt een uniseks rugzak die op vele gelegenheden kan worden aangepast. Het formaat van de rugzak is dus zelf samen te stellen. Functionaliteit staat voorop. Voor de basismodellen is bewust gekozen voor het materiaal leer zodat de rugzak van een hoogwaardige kwaliteit en daarmee dus duurzaam is. Dit basismodel vormt het hoofdproduct. Hiernaast bieden wij verschillende bijproducten waarmee de klant haar tas kan uitbouwen. De bijproducten zullen in verschillende materialen en kleuren worden aangeboden zodat de tas naar eigen smaak samen te stellen is. Productie besteden we uit en zal plaatsvinden binnen Europa om te zorgen dat de communicatielijn kort blijft. Onze doelgroep bestaat uit studenten tussen de 17 en 25 jaar die studeren aan een creatieve opleiding, die meestal niet een al te hoog budget hebben. Een student spendeert aan een kwalitatief hoogstaande tas voor de langere termijn gemiddeld tussen de 60 en 100 euro. Hieronder vallen enkele concurrenten van Divers, namelijk Eastpak, North Face, Herschel, Legend & Cowboysbag. Studenten hebben het er wel voor over om een duurdere tas aan te schaffen mits deze van leer is en dus duurzaam. Een basismodel van Divers kost 80 euro en de bijproducten zullen in een prijsklasse tussen de 10 en 30 euro liggen, afhankelijk van de grootte en materiaalkeuze. De rugzakken en bijvakjes kunnen worden gekocht op de eigen online webshop of in partnerwebshops. Dit is besloten om grote risico s te mijden zoals hoge kosten voor een eigen pand. Aan het begin van de lancering van Divers zal er vooral gebruik worden gemaakt van gratis vormen van promotie. Er zal gebruik worden gemaakt van verschillende social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en Tumblr. Binnen drie jaar na de lancering van Divers willen we 6,7% van de creatieve studenten in Nederland bereikt hebben. We verdienen onze investering binnen een jaar terug.

4 inhoudsopgave Management samenvatting introductie en team Productbeschrijving marktanalyse concurrentieanalyse Doelgroepkeuze afnemersanalyse positionering marketingstrategie business systeem en organisatie Financiën business model canvas planning mijlpalen marktintroductie bronnen

5 introductie Tassen en rugzakken zijn objecten die dagelijks gebruikt worden en waarbij men eigenlijk niet meer stil staat dat ze bestaan. Aktetas, schoudertas, laptop- tas, handtas, boekentas. Voor iedere gelegenheid is er wel een tas te bedenken. Het is vanzelfsprekend geworden tassen te kopen in de winkel of online zonder dat er enige persoonlijke touch aan zit. Dit meenemend in onze keuze voor onze eigen onderneming is de keuze gevallen voor de modebranche, specifiek gericht op tassen en rugzakken. Team divers Sabien Beerens, 19, Eindhoven Zorgt voor het management van het project en zorgt dat alles op tijd af komt. Ook heeft Sabien de taak kwaliteitscontrole toe te passen. Ook zal zij zorg dragen voor de financiële onderbouwing van het plan. Kristel Brok, 21, Tilburg Zorgt ervoor dat de communicatie binnen de groep soepel verloopt en heeft het creatieve brein. Ook kijkt ze naar de logistiek. Lieke Heber, 18, Tilburg Zorgt voor het marketingproces van het project en biedt ook creatieve kanten. Liza van Straalen, 20, Eindhoven Bewaakt de merkidentiteit, zorgt ervoor dat het merk goed tot zijn recht komt. Tevens is zij verantwoordelijk voor de verkoop. Daphne Vorstenbosch, 21, Boxtel Zorgt voor de interne communicatie binnen de groep en zorgt voor eenheid binnen de groep.

6 Productbeschrijving Divers biedt een uniseks rugzak die op vele gelegenheden kan worden aangepast. Het formaat van de rugzak is dus zelf samen te stellen. Functionaliteit staat voorop. Er zijn twee leren basismodellen in de kleuren zwart en cognac. Voor de basismodellen is bewust gekozen voor het materiaal leer zodat de rugzak van een hoogwaardige kwaliteit en daarmee dus duurzaam is. Dit basismodel vormt het hoofdproduct. Hiernaast bieden wij verschillende bijproducten waarmee de klant haar tas kan uitbouwen. De bijproducten zullen in verschillende materialen en kleuren worden aangeboden zodat de tas naar eigen smaak samen te stellen is. Hieronder staat een vereenvoudigde versie van het uiteindelijk design om het product visueel te laten spreken. Voor het hoofdproduct vragen we een hoger bedrag omdat dat een eenmalige aankoop is. De bijproducten hebben daarentegen een lagere prijs zodat de drempel minder groot is om extra bijproducten te kopen. Onze doelgroep bestaat uit studenten die studeren aan een creatieve opleiding, die meestal niet een al te hoog budget hebben. Daarom is de prijs voor het hoofdproduct vastgesteld op 80 euro en zullen de bijproducten in een prijsklasse van 10 tot 30 euro.

7 Marktanalyse De schooltas De schooltas is in de afgelopen jaren weinig veranderd. Al verschillende jaren is het straat- beeld wat betreft schooltassen vrij monotoon. Er zijn enkele grote spelers die een groot deel van de markt bezitten. De uitvoering is vrij standaard evenals het gebruik van materialen (met uit- zondering van het merk Freitag). Schooltassen leiden een kort leven. Dit komt voornamelijk doordat tassen niet op duurzaamheid zijn gemaakt, ze versleten vaak snel. Opvallend is dat dit in tegenspraak is met de garantievoorwaarden van de diverse fabrikanten. De schooltas moet op de eerste plaats bescherming bieden aan schoolboeken. Daarnaast ook steeds vaker aan MP3-spelers, telefoons, camera s, tekenmateriaal en concepten op papier. Maar het belangrijkste aspect van de schooltas blijft het goed kunnen opbergen van veel boeken. Vooral de indeling van een tas bepaalt het succes van een goede schooltas. Is er interesse? Is er voldoende interesse in het product divers? Om te beginnen richten we ons op studenten met een creatieve opleiding. Tegenwoordig werken bijna alle studenten met een laptop. Vaak hebben creatieve studenten nog eens extra spullen bij, denk hierbij aan een camera met bijbehorende lezen of tekenspullen. Om deze spullen gemakkelijk mee te kunnen nemen van huis naar school gebruiken deze studenten een tas. Behoefte aan een tas is er dus al bij de doelgroep. Maar waarom zouden deze studenten voor divers kiezen? DiVERS biedt rugzakken van hoogwaardig materiaal, namelijk leder. Op deze manier kunnen de tassen meer gewicht dragen en zijn de spullen in de tas beter beschermt. Ook gaan tassen van echt leder langer mee en is onze tas daarmee duurzaam. Wat de tas zo speciaal en gemakkelijk maakt is dat je de tas zelf kunt samenstellen. Op de tas zijn vakken in verschillende soorten en maten te bevestigen, op deze manier kan de tas voor verschillende gelegenheden worden samengesteld. Denk aan een vak voor de camera, tekendoos, eten of iets dergelijks. Wat er nog eens bij komt is het design van de tas. Je kunt je eigen kleur kiezen en je kunt je eigen vakken en stenen kiezen die op de tas bevestigd kunnen worden. Al bij al is de tas dus zeer gemakkelijk in gebruik, naar persoonlijke voorkeur te creëren en van zeer goede kwaliteit. Je koopt een tas die je lang kunt gebruiken en die niet snel zal gaan vervelen.

8 Ook hebben we de vraag gesteld of studenten rond de 100 euro uit zouden willen geven aan een kwalitatief goede tas die je zelf kunt samenstellen en personaliseren. Het grootste deel van de studenten hadden dit bedrag er wel voor over omdat het belangrijk was dat hun laptop goed beschermt werd en ze langer met een tas wilden doen. Ook waren er een aantal studenten die zeiden liever een goedkope tas te kopen omdat ze niet zoveel geld aan tas wilden uitgeven. Om dit beter te onderzoeken hebben we 50 studenten gevraagd of ze interesse hebben in een kwalitatief goede tas die je zelf kunt samenstellen en waarmee je onderscheidend kunt zijn. De studenten vertelden dat ze allemaal een tas nodig hebben en het leuk zouden vinden om er een eigen toevoeging aan te geven. Er werd ook meteen enthousiast gereageerd over het idee om de tas persoonlijk te maken. Er werd gedacht aan teksten en eigen printjes voor op de tas. Denk aan het voorbeeld van Nike. Nike heeft een sneaker die je op internet geheel zelf kunt ontwerpen, denk aan kleurgebruik, printjes en tekst. Na aanleiding van deze interviews blijkt er wel degelijk vraag naar te zijn. Ook hebben we de vraag gesteld of studenten rond de 100 euro uit zouden willen geven aan een kwalitatief goede tas die je zelf kunt samenstellen en personaliseren. Het grootste deel van de studenten hadden dit bedrag er wel voor over omdat het belangrijk was dat hun laptop goed beschermt werd en ze langer met een tas wilden doen. Ook waren er een aantal studenten die zeiden liever een goedkope tas te kopen omdat ze niet zoveel geld aan tas wilden uitgeven. Is er een al vergelijkend product? Na grondige deskresearch te hebben toegepast is gebleken dat het product nog niet bestaat. Er zijn er verschillende tassen waar je de tas van binnen kunt inrichten, bag-in-bag genaamd, met verschillende vakken en er zijn tassen waarbij je zelf de kleuren kunt samenstellen. Er is nog geen tas waarbij de vakken aan de buitenkant van de tas te bevestigen zijn en waarbij je de tas naar persoonlijke keuze kunt indelen. Deze combinatie is nieuw. Een directe concurrent is er dus niet. Indirecte concurrenten zijn de tassen die je naar persoonlijke keuze kunt design-en, leren rugzakken en de tas waarbij u zelf de binnenkant kun samenstellen.

9 Concurrentieanalyse Di VERS biedt tassen met een ultiem gebruiksgemak. De rugzakken zullen gemaakt worden van leer en aanpasbaar zijn aan de meeste situaties. Een di VERS tas is gemaakt van kwalitatief hoogstaand materiaal waardoor de levensduur lang zal zijn. Om een analyse te maken van de concurrentie is er gekeken naar tassen van leder in de zelfde prijsklasse. Wat opviel is dat er bijna geen merken zijn met een uitgebreide collectie lederen rugzakken voor studenten. Eastpak Een van de concurrenten van divers is het Amerikaanse merk Eastpak. Eastpak is al jaren een van de grote spelers in de rugzakken branche. Het bedrijf is ooit begonnen als producent van legertassen. De klant is veranderd maar de kwaliteitsstandaard is gelijk gebleven. Eastpak is zich meer gaan richten op stadsmensen. De kracht van Eastpak zit hem in het meegaan met de maatschappij. Zij waren de eerste die canvastassen konden bedrukken in hippe kleurtjes. Vervolgens zagen ze een opkomst in de reisbranche. Eastpak was de eerste aanbieder van tassen met veel ruimte met wieltjes eronder. Nog steeds zijn ze bezig met het ontwikkelen van de makkelijkste oplossingen voor bagage in de reisbranche. Toen het weer wat minder ging kwamen ze met tassen met prints ontworpen door bekende kunstenaars dit zorgde voor een opleving binnen de alternatieve branche. Op het moment dat deze tassen het hoogte punt hadden gehad, zijn ze gekomen met tassen met een print ontworpen door een fashion artist. De kracht van Eastpak zit in een kwalitatief product dat ansicht niet veranderd maar door het aanpassen van kleuren en designs trekken ze steeds weer nieuwe groepen. De gemiddelde prijs van een Eastpak tas ligt rond de 65,- euro. De tag-line van Eastpak: Nieuwe street-smart tassen, rugzakken, reistassen en accessoires voor mensen die leven, werken en spelen in de stad. (mensen zoals jij). Herschel Herschel is een merk dat het op dit moment erg goed doet onder studenten. Dit is begonnen onder de studenten van creatieve opleidingen en steeds meer studenten zijn hem gaan dragen. Herschel is een familie bedrijf dat is vernoemt naar een klein plaatsje in Canada waar het allemaal is begonnen. Het doel van het bedrijf is om tijdloze tassen te maken van goede kwaliteit. Ze maken tassen van verschillende materialen en kwaliteiten van canvas. De tassen zijn voorzien van een vak voor een laptop met bescherming laag. De sfeer die op Herschel heen hangt, is die van het buitenleven. Ieder jaar komen ze met nieuwe tassen maar ze blijven ook trouw aan de bestaande klassiekers. De gemiddelde prijs van een Herschel rugzak ligt rond de 60,- euro. Manufactures the finest quality backpacks, bags, travel goods and accessoires. Our goal is to create timeless product with a fine regard for detail.

10 The Nord Face The Nord Face is een van de meest bekende innovatieve tassen producent. Ze bieden een hoge prestatie in outdoor kleding, uitrusting en schoenen waaronder ook tassen. Door het bieden van technisch geavanceerde innovatie bieden zij de klanten een kans om nog verder te gaan. Ze beloven hulp bij een ontdekkingsreis maakt niet uit of die op de Himalaya is of in je achtertuin. Ook gaan ze bewust om met duurzaam ondernemen en ze zijn hier ook open over in hun communicatie. De gemiddelde prijs van een rugzak van The Nord Face ligt rond de 80,- euro. Tag-line: 40 years of innovation and exploration Legend Om ook nog de vergelijking te maken met leren tassen is er ook nog gekeken naar het merk Legend. Door vele jaren ervaring bieden zij tassen en riemen van de hoogste kwaliteit leder. Ieder jaar opnieuw komen ze uit met een nieuwe en innovatieve lijn, maar wel passend bij haar merk. Er is veel aandacht besteed aan details. Het leer dat wordt gebruikt heeft een vintage look en de tassen worden gemaakt door vakmensen. Het is een tas voor mensen met oog voor trends en nostalgie. De tassen van Legend liggen gemiddeld rond een prijs van 135,- euro. Tag-line: de legendary bag and belt maker Binnen de lederwarenbranche zijn er ook bedreigingen. Zo zijn de toenemende mate van wet en regelgeving voor veel bedrijven een probleem. Ook ondervind de branche de gevolgen van de economische crisis. Het aantal bedrijven dat tassen verkoopt op het internet neemt toe. Dit komt doordat er een grotere vraag is naar online producten. Het aantal ontwerpers dat de productie uitbesteed neemt toe, hierdoor is er veel vraag machines en personeel(r&h, 2010).

11 Doelgroepkeuze Divers gaat zich richten op studenten aan een creatieve opleiding. Deze keuze is gemaakt, omdat studenten aan een creatieve opleiding vaak verschillende soorten attributen mee naar school of andere plekken moeten nemen. Onze tas doet aan de eis van iedere dag ander soorten attributen meenemen door de extra vakjes aan ons concept. De vakjes die je aan de tas kan vastmaken zullen ook afgestemd worden op de doelgroep. Denk hierbij aan een vakje voor een camera lens of een vakje voor schilderkwasten. Studenten aan creatieve opleidingen zijn vaak ook opzoek naar diversiteit en eigenheid. Dit komt terug in onze tas doordat de student de tas naar eigen wensen kan aanpassen door de verschillende vakjes op de tas te plaatsen. Zo krijgt iedereen een andere tas en komt de eigenheid van de creatieve student naar voren. In Nederland zitten er ruim studenten in het hoger kunstonderwijs, dit is 4% van het aantal studenten in het hoger onderwijs (hbo of hoger). Als we kijken naar de mbo-sectoren zitten er ruim studenten op een creatieve opleiding. Bij elkaar is dit dus studenten. In totaal zijn er in Nederland studenten. Dit maakt dat onze doelgroep 3,9% van het totaal aantal studenten in Nederland is. (Vereniging Hogescholen, 2010) Het design van DiVers is gericht op zowel man als vrouw. Zeker in deze tijd dragen vrouwen vaker een rugzak simpelweg omdat het erg praktisch is en het ziet er leuk uit. DiVers heeft een simpel design waardoor het door beide partijen aantrekkelijk wordt om hiervoor te kiezen. Zeker omdat je de rugzak zelf kan aanpassen naar eigen wensen. Alle aspecten samengepakt in een zin is onze doelgroep: mannen en vrouwen die studeren aan een creative opleiding binnen Nederland.

12 afnemersanalyse Om de afnemers beter in kaart te brengen gaan wij te werk aan de hand van de 6 W s van Ferrell. Na de 6 W s is er een concreet beeld over de (potentiële) afnemers. 1. Wie zijn de potentiële afnemers? Huidige afnemers van DiVers kan nog niet besproken worden, omdat het een nieuw bedrijf is. De potentiële afnemers zijn in het vorige stuk uitgebreid besproken. Het gaat hierbij om studenten op een creatieve opleiding die een zekere investering willen doen voor een kwalitatief goede tas. 2. Wat doen de huidige en potentiële afnemers met het product of de dienst? De potentiële klanten gaan het product als een handige, onmisbare gadget zien waarvan ze dagelijks gebruik maken. Ze gebruiken de rugzak bij hun dagelijkse activiteiten met als basis schoolactiviteiten en andere creatieve sessies. Ook is het een aanvulling op hun outfit; de tas is erg hip en is een fashion-toevoeging. 3. Waar nemen de huidige en potentiële afnemers het product of dienst af? De rugzak zal te bestellen zijn op onze eigen DiVers site. Hier kan de klant kiezen welke basiskleur tas hij/zij wilt bestellen en krijgt deze dan vervolgens toegestuurd naar eigen gekozen adres. Ook zijn op de site de bijproducten te bestellen. 4. Wanneer nemen de huidige en potentiële afnemers het product of dienst af? Potentiële klanten zullen de rugzak gaan afnemen om drie redenen: 1. Ze zien de rugzak als een vernieuwing en zien het gebruiksgemak ervan in. 2. Ze hebben een nieuwe rugzak nodig, omdat bijvoorbeeld de vorige kapot is gegaan. 3. Ze zien het product als een echte toevoeging in waarden kwa uiterlijk en vinden het een toevoeging voor hun uiterlijk. Hierbij dragen waarden als uiterlijk een grote rol. Oftewel; ze vinden de tas gewoon mooi. 5. Waarom koopt men bij het eigen bedrijf? Door het unieke aspect van DiVers zal de klant bij ons gaan bestellen. De tas kan zo worden samengesteld naar iedereens eisen. Een meer persoonlijke rugzak kan niet. Alle eisen van de klant kunnen worden voorzien. 6. Waarom koopt men niet bij het eigen bedrijf? Een gevaar waar DiVers voor uit zal moeten kijken is de prijs in aanschaf. De tas zal een hogere prijs bedragen dan (soortgelijke) merken. Dit is wel goed te maken met de onderscheid die DiVers maakt.

13 positionering Behoeften Goedkoop Massa Personaliseren Divers zijn Draaisluiting Gemak Mooi Nepleer Canvas Leder Rits Technologie Afnemers Man/vrouw Student Creatieve opleiding Webshops Fysieke winkels Abell analyse

14 marketingstrategie 4 P s Product Divers biedt een uniseks rugzak die op vele gelegenheden kan worden aangepast. Het formaat van de rugzak is dus zelf samen te stellen. Functionaliteit staat voorop. Er zijn twee leren basismodellen in de kleuren zwart en cognac. Voor de basismodellen is bewust gekozen voor het materiaal leer, zodat de rugzak van een hoogwaardige kwaliteit en daarmee dus duurzaam is. Dit basismodel vormt het hoofdproduct. Hiernaast bieden wij verschillende bijproducten waarmee de klant haar tas kan uitbouwen. De bijproducten zullen in verschillende materialen en kleuren worden aangeboden zodat de tas naar eigen smaak samen te stellen is. Hieronder staat een vereenvoudigde versie van het uiteindelijk design om het product visueel te laten spreken. Prijs Voor het hoofdproduct vragen we een hoger bedrag, omdat dat een eenmalige aankoop is. De bijproducten hebben daarentegen een lagere prijs zodat de drempel minder groot is om extra bijproducten te kopen. Onze doelgroep bestaat uit studenten die studeren aan een creatieve opleiding, die meestal niet een al te hoog budget hebben. Echter bieden wij een kwalitatief hoogstaande rugzak die aan te passen is op verschillende gelegenheden. Een student spendeert aan een kwalitatief hoogstaande tas voor de langere termijn gemiddeld tussen de 60 en 100 euro. Hieronder vallen enkele concurrenten van Divers, namelijk Eastpak, North Face en Herschel. Legend zit ruim boven dit bedrag samen met Cowboysbag, echter hebben studenten het er wel voor over om een duurdere tas aan te schaffen mits deze van leer is. Wij willen tussen deze twee groepen in zitten en vragen voor een basismodel 80 euro. De bijproducten zullen in een prijsklasse tussen de 10 en 30 euro liggen. Dit zal afhankelijk zijn van de grootte en de materiaalkeuze.

15 Plaats In eerste instantie wil Divers haar rugzak voornamelijk via web shops en een eigen online shop aanbieden. Dit is besloten om grote risico s te mijden zoals hoge kosten voor een eigen pand. Zodra blijkt dat de rugzak goed loopt zal er een brand store komen op 1 plek in Nederland waar men Divers echt kan beleven. Echter is exclusiviteit zeer belangrijk, wij willen niet dat onze tas bij elke web shop verkrijgbaar is en zullen dus selectief kiezen waar Divers haar producten aan zal bieden. Twee web shops die binnen ons concept passen zijn ASOS en Urban Outfitters. Promotie Aan het begin van de lancering van Divers zal er vooral gebruik worden gemaakt van gratis vormen van promotie. Er zal gebruik worden gemaakt van verschillende social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en Tumblr. Tevens zal er een eigen online shop worden ontwikkeld waar de producten kunnen worden afgenomen. 4 c s Customer Solution DiVers is een oplossing voor het gebruik van rugzakken in het dagelijks leven. Door de DiVers rugzak hoeft men niet langer meerdere tassen mee te sjouwen wanneer ze verschillende spullen mee moeten nemen. De DiVers rugzak kan aangepast worden naar de gelegenheid. Wanneer een student bijvoorbeeld een camera mee moet nemen kan de student deze in een bestemde hoes daarvoor doen en de hoes is vervolgens te bevestigen op een willekeurige plek op de rugzak. Het personaliseren en gebruik van DiVers maakt ons uniek. Costs to Consumer Voor het hoofdproduct wordt er een prijs van 80 euro gevraagd. Dit is een eenmalige aankoop. De bijproducten zijn vervolgens in prijsklassen van euro te verkrijgen. Dit heeft de consument zelf in de hand. De rugzak van DiVers is een duurzaam product. Het basismodel is gemaakt van leer en zal voor langere tijd meegaan. DiVers heeft een makkelijke toegankelijkheid, omdat de rugzakken van DiVers via de webshop te verkrijgen zijn. De consument hoeft geen grote inspanning te verrichten om een rugzak van DiVers te kopen.

16 DiVers heeft een makkelijke toegankelijkheid, omdat de rugzakken van DiVers via de webshop te verkrijgen zijn. De consument hoeft geen grote inspanning te verrichten om een rugzak van DiVers te kopen. Convenience Het gemak van de klant is bij DiVers dat de consument online een rugzak of bijproduct(en) kan bestellen en de bestelde producten vervolgens thuis bezorgd worden. Online internet aankopen is nog steeds groeiende, van 2005 naar 2012 is het met maar liefst 3,9 miljoen shoppers gestegen, dat is een percentage van 66,1%(CBR, 2013). Wij denken dat deze lijn zich stijgend voort zal zetten en dat een web shop in deze tijd een goede manier van verkopen is. Communication Omdat onze doelgroep de grootste actieve groep is op social media, maar liefst 88%(CBR, 2013), leek het ons het effectiefst om hierop te promoten. Deze vorm van promoten is gratis, er zullen dus geen kosten aan verbonden zijn. We willen acties vormen via social media, bijvoorbeeld like, share en win een tas. Deze tas is vervolgens zelf samen te stellen waardoor onze acties persoonlijk blijven.

17 business systeem en organisatie Waarde keten: Primaire activiteiten inkomende logistiek De inkomende logistiek bij DIVERS is het verwerken van de geleverde tassen. Hierbij is het belangrijk dat deze op een efficiënte manier geleverd worden door de producent. Operationele activiteiten De operationele activiteiten die uitgevoerd gaan worden zijn het verpakken van orders. Hierbij hoort ook het adresseren, het bijvoegen van de factuur en het meezenden van een boodschap. DIVERS wil persoonlijk communiceren en er zal een handgeschreven brief mee worden gestuurd. Om fouten te voorkomen zullen alle pakketjes voor het verzenden nog een keer extra gecontroleerd worden. Uitgaande logistiek Dit betreft het verzenden van de pakketjes, deze moeten op een veilige manier verstuurd worden. Marketing en verkoop Bij de marketing van DIVERS is het belangrijk dat de Unique Selling Points goed worden gecommuniceerd. De tas is iets duurder dan de gemiddelde merkrugzak, maar omdat de tas zo uniek is, is het de investering waard. Consumenten moeten dit wel inzien. De communicatie gaat vooral online plaatsvinden, omdat onze producten in eerste instantie verkocht gaan worden in een web shop. Onze klanten bevinden zich in het online kanaal, dus dit is ook de plek om met ze te communiceren. Ook zullen er via Social Media acties plaatsvinden zoals share en win. De verkoop van de tassen begint online. Wanneer de DIVERS tas een succes blijkt te zijn, kunnen er eventueel winkels geopend worden. Service DIVERS wil een relatie aangaan met de klanten, daarom is het belangrijk om een goede service te hebben. Om herhalingsaankopen te stimuleren zullen we veel acties houden en bijvoorbeeld kortingscodes vrijgegeven worden. DIVERS biedt een goede kwaliteit rugzak, maar op het moment dat er toch gebreken zijn wordt er een goede garantie geboden. DIVERS zal een blog gaan bijhouden voor de fans. Hierop kunnen ze zien wat de laatste ontwikkelingen zijn en wat ze in de toekomst kunnen verwachten in de collectie.

18 Ondersteunende activiteiten Inkoop DIVERS koopt de tassen in van de producten om ze vervolgens te verkopen aan de consument. Om een snelle levering te kunnen garanderen worden er contracten gesloten met PostNL. Voor 19:00 besteld, dan is de rugzak de volgende dag in huis. Technologie-ontwikkeling Het is belangrijk om bij te blijven met de laatste trends. Daarom zal DIVERS constant bezig blijven met het ontwikkelen van nieuwe modellen en designs. DIVERS zelf zorgt voor de ontwerpen, het produceren van de tassen wordt gedaan door professionals. Human resources management Het team van DIVERS bestaat uit de vijf oprichtsters. Hierdoor is human resource management niet een heel relevante factor. Wel is het belangrijk dat het personeel op de hoogte blijft van de laatste productie technieken en trends. Infrastructuur De infrastructuur binnen de organisatie is wederom verdeeld onder de vijf oprichtsters. Iedere oprichtster heeft een eigen taak binnen de organisatie. De verdeelde taken zijn: financieel beheer, boekhouding, kwaliteitsmanagement, trendwatching en klantrelaties. Er wordt gezamenlijk besloten over de marketing.

19 Vennootschap onder firma DiVers heeft voor de rechtsvorm vennootschap onder firma (VOF) gekozen. Hier zijn meerdere redenen voor te noemen. Een VOF is namelijk opgericht door meerdere personen en worden in kwestie vennoten genoemd. Deze vennoten hebben allemaal wat bij te dragen aan het bedrijf. In ons geval is Liza, Sabien, Kristel, Daphne en Lieke een aparte vennoot en dragen wij individueel 2000 euro aan startkapitaal bij wat ons in totaal tot een begin van euro maakt. Ook draagt Daphne de garage bij, waar het verpakken plaats zal vinden. Ook is er sprake van een maximum tekenbevoegdheid, wat betekent dat er sprake is van een maximumbedrag waarvoor vennoten een contract mogen afsluiten. Er is een scheidingslijn tussen de vennoten waardoor ieder zelfstandig over zijn eigen winst en verlies gaat. Hierover betaalt iedere vennoot van Divers een eigen inkomstenbelasting, waardoor het eerlijk verdeelt is. Zo is iedereen ook zelfstandig ondernemer en heeft recht op aftrekposten en vrijstelling zoals ondernemersaftrek, investeringsaftrek. (KVK, Januari 2014) Financiën Investeringsplan

20

21 Business model canvas visualisatie business model Canvas

22

23 planning Product produceren April Producent zoeken - Deal maken met de producent - Tassen geleverd 10 Juni 2014 Webshop creëren April ICT-er zoeken - Deal maken met de ICT-er - Testversie af 10 mei Website lanceren 1 juni 2014 Product introduceren Juni Twitter account maken + 1 juni 2014 informatie online zetten - Facebook account maken + 1 juni 2014 informatie online zetten - Instagram account+ 1 juni 2014 foto s online zetten Start verkoop 1 juli 2014 Product produceren Het is van belang om een goede, betrouwbare producent te vinden. De producent moet goede kwaliteit leveren tegen een goede prijs. Dan is het van belang om een goede deal met de producent te sluiten. Hoeveel tassen er tegelijk worden geproduceerd voor een bepaalde prijs en of ze willen blijven leveren voor je. Kan de producent de tassen produceren zoals divers ze wil hebben. Hoelang is de productietijd? De eerste lading tassen moeten geleverd zijn op 10 juni Zodra alles rond is kan de productie beginnen. Web shop creëren De web shop moet op tijd klaar zijn om de producten te kunnen verkopen. Daarom is het belangrijk dat er op tijd wordt gezocht naar een geschikte ict-er. Ook met de ict-er moet een deal worden gesloten. Wat zijn de kosten en kan hij/zij de web shop gedurende tijd bijhouden. De web shop moet 1 juni 2014 gelanceerd worden, zodat mensen vast kennis kunnen maken met het product. Op de web shop wordt aangegeven dat het product op 1 juli 2014 in de verkoop gaat. Om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt en op tijd af is, is het van belang om de testversie op 10 mei af te hebben. Zo kunnen er nog aanpassingen worden gedaan voor dat de website wordt gelanceerd. Product introduceren Door middel van social media willen we het product in de markt zetten. Op Facebook kunnen we informatie en acties plaatsen. Op Twitter kun je ons volgen en zien welke vorderingen we maken. Op instagram zullen foto s getoond worden van de tassen en eventuele accessoires en alles wat geassocieerd wordt met divers.

24 mijlpalen Binnen 1 jaar 1-3 jaar 3 jaar 3 jaar 3 jaar 5 jaar investering eruit gehaald Co-creatie: merkfans kunnen eigen printjes ontwerpen Concept store / eigen pand Uitbreiding assortiment met schoudertas Meer kleuren/materialen (hoofdproduct) Limited edition. Externe ontwerper inhuren

25 Marktintroductie Onze rugzak is klaar om de markt te betreden, maar wat voor bescherming heeft DiVers nodig? Eerst is er gekeken naar wat voor bescherming van belang is voor de DiVers rugzak. Er zijn verschillende soorten rechten op een rijtje gezet en de uitkomst is octrooirecht, we hebben een nieuw product wat bescherming nodig heeft. (KVK, 2013) Als tweede is er gekeken naar hoe we het in de markt gaan brengen, welke acties gaan we doen? Eerder is al naar boven gekomen dat de doelgroep van DiVers de grootste groep is die actief is op social media. Onze acties zullen in eerste instantie gehouden worden via social media zoals instagram, twitter, facebook etc. Deze vorm van actie voeren kost weinig/geen geld en bereikt in een korte tijd een grote groep mensen. Er zullen acties gehouden worden als like, share en win een rugzak van DiVers. De winnaar/winnares kan vervolgens zijn/haar eigen tas samenstellen waardoor de actie gepersonaliseerd blijft. Er zullen meerdere acties gehouden worden en er zal altijd gekeken worden naar de volgende zeven tips van frankwatcher B. Van de Ketterij omdat ze aansluiten bij de gedachtes en werkwijze van het DiVers team: 1. Stop being Neutral 2. Do something Unexpected 3. Don t make advertisements 4. Make Sequels 5. Allow & Promote Sharing 6. Connect with Comments 7. Never Restrict Acces (Van de Ketterij, 2012)

26 bronnen CBR. (2013), Zeven op de tien gebruiken sociale media, geraadpleegd op op themas/vrije-tijd-cultuur/publicaties/artikelen/archief/2013/ wm.htm Van de Ketterij, B. (2012). 7 tips voor een succesvolle viral-actie, geraadpleegd op op KVK. (2013), Octrooi, merk of model, geraadpleegd op op KVK. (2014), Rechtsvormen kiezen voor de juiste rechtsvorm, geraadpleegd op op Osterwalder, A. (2009), Business model generatie. Plaats: Kluwer, Deventer. R&H. (2010), Introductie, geraadpleegd op op Vereniging Hogescholen. (2011), Kunst, geraadpleegd op op

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Case 2 start-ups 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13 Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Inhoud Interne analyse... 3 Peerby... 3 Over Peerby... 3 Lean

Nadere informatie

NIMA B EXAMEN MARKETINGCOMMUNICATIE EXAMENMODULE B1 24 JANUARI 2017 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2

NIMA B EXAMEN MARKETINGCOMMUNICATIE EXAMENMODULE B1 24 JANUARI 2017 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2 ANTWOORDINDICATIES EN CORRECTORENINSTRUCTIE 24 JANUARI 2017 1 Vragen bij de case Einde van het klassieke warenhuis (totaal 90 punten) Vraag 7 (20 punten)

Nadere informatie

Food en Flowers - Business Models

Food en Flowers - Business Models Food en Flowers - Business Models Tijdens de tweede workshop op 26 september zijn in teams drie concepten uitgewerkt tot business model: de vriendenpas en twee varianten van de stamboom. Dit gebeurde aan

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

EEN EIGEN ONDERNEMING STARTEN ALS WEDDING PLANNER. Deel 2

EEN EIGEN ONDERNEMING STARTEN ALS WEDDING PLANNER. Deel 2 Master Executive in Wedding Management EEN EIGEN ONDERNEMING STARTEN ALS WEDDING PLANNER Deel 2 [LES 2] Event & Media Education. Alle rechten voorbehouden. Elke vorm van kopiëren of verspreiding van de

Nadere informatie

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model Periode 1 Les 1 4P s, 4C s & het SIVA-model Waarom koopt men iets? Om in een bepaalde behoefte te voorzien In andere woorden: om een probleem op te lossen. Het product moet voldoen aan de wensen en behoeften

Nadere informatie

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Steeds meer aankopen worden online gedaan, terwijl de aankopen en

Nadere informatie

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green Battle of Concepts Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green 1 Index: Voorwoord: Brainstorm Keuzes Business Model Media Markt Pas Conceptbeschrijving blz.3 blz.4 blz.5 blz.6 blz.7

Nadere informatie

Inhoudsopgave Boekhuis Aalsmeer Online strategie Canvas model Invloed externe factoren E- marketingmix Conclusie Advies

Inhoudsopgave Boekhuis Aalsmeer Online strategie Canvas model Invloed externe factoren E- marketingmix Conclusie Advies Inhoudsopgave Boekhuis Aalsmeer Online strategie Canvas model Segmentering Waardepropositie Verdienmodel Invloed externe factoren Economisch Technologisch Positioneringsmatrix E- marketingmix Prijs Plaats

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

Branding in de modebranche Hoe gaat branding in de mode eruit zien in 2020?

Branding in de modebranche Hoe gaat branding in de mode eruit zien in 2020? Tegenwoordig is het erg moeilijk om je product of merk te onderscheiden van de concurrenten. Daarom wordt het inzetten van producten ter promotie bij consumenten erg vaak gebruikt. Dit heet branding. Tegenover

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

De veranderende markt

De veranderende markt De veranderende markt 1 De veranderende markt Vanaf 2000 is de detailhandel sterk veranderd door de opkomst van de computer. Als verkoper kun je de kennis over de geschiedenis en de toekomst van de detailhandel

Nadere informatie

Kasumi van Eijk Robin de Jong Plan van aanpak Carla kastelein MM2C

Kasumi van Eijk Robin de Jong Plan van aanpak Carla kastelein MM2C Kasumi van Eijk Robin de Jong Plan van aanpak Carla kastelein MM2C Inhoud 1. introductie 2. debriefing 3. doelgroep 4. doelstelling 5. werkwijze 6. planning 7. prijslijst 8. Concurrentie analyse 9 Concept

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

!!! Marktonderzoek startende ondernemer!

!!! Marktonderzoek startende ondernemer! Marktonderzoek startende ondernemer Inhoud 1. Vooronderzoek 2. Doelgroep onderzoek 3. SWOT analyse 4. Concurrentie analyse Vooronderzoek Rechtsvormen Twee soorten rechtsvormen: 1. Natuurlijke persoon:

Nadere informatie

De digitale customer journey

De digitale customer journey De digitale customer journey 1 Inhoudsopgave Search Informatie zoeken voor aankoop p.3 Belangrijkste informatiebron p.4 Gezochte informatie tijdens oriëntatieproces p.5 Shop Voorkeur voor manier van aankoop

Nadere informatie

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE WAT IS ROBBIENETWORKS? RobbieNetworks is een innovatief bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van avatars (alter ego). Onze missie is: het

Nadere informatie

1. [Media, Informatie en Communicatie] of [Communicatie] [Titel] [subtitel] [Plan van Aanpak] [Naam] [Klas]

1. [Media, Informatie en Communicatie] of [Communicatie] [Titel] [subtitel] [Plan van Aanpak] [Naam] [Klas] 1. [Media, Informatie en Communicatie] of [Communicatie] [Titel] [subtitel] [Plan van Aanpak] [Naam] [Klas] UPDATE MO302E ANNE CARMEN JAUKE FLOOR 3 Inhoud 1 LEAN CANVAS 4 2 Uitwerking Lean canvas 5 2.1

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18 MARKTONDERZOEK De markt waarin The Webstarter zich bevindt is de markt van webdevelopment & webdesign. Veel bedrijven hebben al een website, maar je hebt altijd starters, bedrijven die toe zijn aan een

Nadere informatie

PRODUCT > PROTOTYPE. In 3 stappen van idee naar markt PRODUCT > PROTOTYPE > PRODUCEREN PRODUCT > PROTOTYPE > PRO

PRODUCT > PROTOTYPE. In 3 stappen van idee naar markt PRODUCT > PROTOTYPE > PRODUCEREN PRODUCT > PROTOTYPE > PRO PRODUCT > PROTOTYPE > PRO PRODUCT > PROTOTYPE > PRODUCERE PRODUCT > PROTOTYP PRODUCT > PROTOTYPE > PRODUCEREN PRODUCT > PROTOTYPE > PROD PRODUCT > PROTOTYPE > PRO PRODUCT > PROTOTYPE > PRODUCEREN { In

Nadere informatie

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing Quickscan Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 26 augustus 2013 JH Business Promotions heeft

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

Nieuwe verdienmodellen

Nieuwe verdienmodellen INLEIDING Welk antwoord krijg je als je iemand vraagt wanneer een bedrijf het goed doet? Negen van de tien keer krijg je te horen dat een bedrijf het goed doet als het een hoge omzet heeft en veel winst

Nadere informatie

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies. U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.nl Samenvatting Het woord samenvatting zegt hier natuurlijk eigenlijk

Nadere informatie

Creative Marketing. Superbrand! Datum: juni 2010. Stefan van Rees Studentnummer: 0235938

Creative Marketing. Superbrand! Datum: juni 2010. Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Superbrand! Datum: juni 2010 Vak: Creative Marketing Docent: Eelco Snoec Opdracht: Superbrand! Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Superbrand! Inspirerende merken Ugg is een mooi

Nadere informatie

Eindopdracht Winter 2008

Eindopdracht Winter 2008 Eindopdracht Winter 2008 PATRICK VAN BOXTEL OMER ERSOZ MERIMA RAMIC IKEA Concept Maatschappelijk ondernemen is hot. Grote bedrijven willen transparanter overkomen naar hun klanten. De bedrijven creëren

Nadere informatie

Online schoenen kopen 2014. Schoenportaal Online schoenen kopen 2014 1

Online schoenen kopen 2014. Schoenportaal Online schoenen kopen 2014 1 Online schoenen kopen 2014 1 Inhoud Inleiding..3 Opzet onderzoek..4 Bezorgen..5 Retourneren..6 Leveringstijd..7 Bedenkdagen.8 Enquête.. 9 Groepsdiscussie 10 Cases 11 Conclusie 16 Over schoenportaal.17

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering In 3 stappen van idee { naar financiering Inhoud 1. Inleiding 2. De stappen 3. Stap 1: Het idee 4. Stap 2: Het plan 5. Stap 3: De pitch 6. Tips en Adressen Inleiding Je hebt een idee voor een nieuw bedrijf.

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

Op zoek naar nieuwe business modellen

Op zoek naar nieuwe business modellen Op zoek naar nieuwe business modellen Oegstgeest, 15 november 2012 Vandaag leg ik uit waarom business as usual dood is Centrale vraag Wie voegt op welk moment waarde toe? Welk gereedschap kunnen we hiervoor

Nadere informatie

Kinderschoenen Monitor 2013. Over Gigagaaf. Gigagaaf.nl is een website die zich. focust op het aanbieden van kinderschoenen met de hoogste kwaliteit.

Kinderschoenen Monitor 2013. Over Gigagaaf. Gigagaaf.nl is een website die zich. focust op het aanbieden van kinderschoenen met de hoogste kwaliteit. Kinderschoenen Monitor 2013 Over Gigagaaf Gigagaaf.nl is een website die zich focust op het aanbieden van kinderschoenen met de hoogste kwaliteit. De website bestaat sinds 2006 en is in die tijd uitgegroeid

Nadere informatie

Handleiding SHOP.HALAL.AMSTERDAM

Handleiding SHOP.HALAL.AMSTERDAM Handleiding SHOP.HALAL.AMSTERDAM Mijn webwinkel.nl Inloggen Artikelen toevoegen Nieuwe orders Orders verplaatsen Verzenden Invoices Distributie lijst - Webshop - Transportkosten - Verkoop in winkels -

Nadere informatie

Private Label. uw eigen label

Private Label. uw eigen label Private Label uw eigen label U streeft naar het verkopen van exclusieve producten? Loopt over van de ideeën, maar geen idee hoe u dit aanpakt? Wilt u grotere aantallen gaan verkopen? Wij helpen u met het

Nadere informatie

pçåá~ä=jéçá~=`çåöêéë káåçäé=séêäìêö= ^éêáä=omno içåççå= ^ãëíéêç~ã= j~çêáç= _Éêäáå= _êìëëéä iáëäçå mê~öìé

pçåá~ä=jéçá~=`çåöêéë káåçäé=séêäìêö= ^éêáä=omno içåççå= ^ãëíéêç~ã= j~çêáç= _Éêäáå= _êìëëéä iáëäçå mê~öìé pçåá~ä=jéçá~=`çåöêéë káåçäé=séêäìêö= ^éêáä=omno içåççå= ^ãëíéêç~ã= j~çêáç= _Éêäáå= _êìëëéä iáëäçå mê~öìé 1 Wie kent het merk Rituals Cosmetics? 2 en Rituals Edelstenen make-up? 3 In hoeveel landen is Rituals

Nadere informatie

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Onderzoek verrichten 3. Toegevoegde waarde 4. Goederen inkopen 5. De

Nadere informatie

PERSONAL SHOPPER EN IMAGE CONSULTANT EEN EIGEN ONDERNEMING STARTEN. Deel 1

PERSONAL SHOPPER EN IMAGE CONSULTANT EEN EIGEN ONDERNEMING STARTEN. Deel 1 Hogere Vakopleiding Personal Shopper en Image Consultant PERSONAL SHOPPER EN IMAGE CONSULTANT EEN EIGEN ONDERNEMING STARTEN Deel 1 [LES 9] Event & Media Education. Alle rechten voorbehouden. Elke vorm

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding 5

INHOUD. 1. Inleiding 5 2 INHOUD 1. Inleiding 5 2. SWOT-Analyse De Recyclemanager 6 2.1 Algemene SWOT-Analyse 6 2.2 Kleding & Textiel SWOT-Analyse 9 2.3 Confrontatie 11 2.4 Verbeteringen 12 3. Voorstel Kleding Recycling Website

Nadere informatie

Verschil tussen A- en B-merk kleding

Verschil tussen A- en B-merk kleding Verschil tussen A- en B-merk kleding Naam: Manon van de Kraats Studentnummer: 1620476 Specialisatie: UXD Format: Essay Docent: Hans Kemp Blok: D Datum : 27-05-2015 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdvraag

Nadere informatie

van aanpak Noa & Annika

van aanpak Noa & Annika Plan van aanpak Noa & Annika MM2A inhoudsopgave Concept pagina 3 Logo s pagina 4 Achtergronden pagina 5 Projectresultaat pagina 6 Projectactiviteiten pagina 7 Projectgrenzen pagina 8 Tussenresultaten pagina

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Hasmik Matevosyan, mode-onderzoekster Mode-industrie zonder verspilling Hasmik Matevosyan (1987) studeerde

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING WHITEPAPER FASHION 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING Vooral vrouwen zijn geïnteresseerd in kleding. Zij zoeken

Nadere informatie

Zuhura Kabaseke Sena Nur Ulusan

Zuhura Kabaseke Sena Nur Ulusan Zuhura Kabaseke Sena Nur Ulusan Docent: A. Lagrouw Klas: 2MCB PROJECT Online Media & Marketing 2 DECEMBER 2016 MARKETING & COMMUNICATIE KONING WILLEM I COLLEGE 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Introductie

Nadere informatie

Welkom bij HANOS Kerst- & Relatiegeschenken

Welkom bij HANOS Kerst- & Relatiegeschenken Welkom bij HANOS Kerst- & Relatiegeschenken www.hanoskerstpakketten.nl Welkom bij HANOS Kerst- & Relatiegeschenken Meer om te geven HANOS produceert en verkoopt al ruim 25 jaar kerstpakketten en relatiegeschenken.

Nadere informatie

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak:

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak: Inhoud Inhoud... 1 Het Marketingconcept:... 2 Tevreden klanten:... 2 Geintergreerde aanpak:... 2 Behoeftengeoriënteerd werkterrein:... 3 Concurentieanalyse:... 3 Marktonderzoek:... 3 Winstbijdrage:...

Nadere informatie

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com Mobile & Shopping on demand De nieuwe rol van de mobiele telefoon tradedoubler.com Mobiele kanalen voor affiliate marketing vernieuwen de winkelervaring in Europa, door de connected consumers (online actieve

Nadere informatie

MARKETING MIX. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

MARKETING MIX. Gebruik van de tool Template Voorbeeld MARKETING MIX Gebruik van de tool Template Voorbeeld Marketing Mix De Marketing Mix helpt je om na te denken over hoe (potentiële) klanten je product of dienst kunnen kopen. Met deze tool denk je na over

Nadere informatie

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER GROTE WOONONDERZOEK Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? 01 WHKMP S GROTE WOONONDERZOEK van inspiratie tot aankoop DirectResearch heeft meer dan 750 respondenten ondervraagd in opdracht van wehkamp Toen

Nadere informatie

PLANKSTAAL

PLANKSTAAL PLANKSTAAL www.plankstaal.com Plankstaal vindt dat iedereen recht heeft op een eigen plek in onze maatschappij. Daarom maakt Plankstaal samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meubels die

Nadere informatie

Hoe maak ik een succesvolle (over)stap van drukkerij naar printservice bedrijf. Albert Noppen

Hoe maak ik een succesvolle (over)stap van drukkerij naar printservice bedrijf. Albert Noppen Hoe maak ik een succesvolle (over)stap van drukkerij naar printservice bedrijf Albert Noppen Agenda Trends (analoog / digitaal) Klantbehoeften en klantfricties Strategie Praktische voorstellen voor aanpak

Nadere informatie

Saxionstudent.nl Blok1

Saxionstudent.nl Blok1 Samenvatting eindopdracht Trends en ontwikkelingen op consumentenniveau Macro In dit eind rapport hebben we de navigatiesystemen markt in kaart gebracht. In de macro, meso en micro omgevingen hebben we

Nadere informatie

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren 7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren European Merchant Services 2015 1. Zorg ervoor dat u met de smartphone gevonden wordt Ondanks dat de groei van de smartphone inmiddels stabiliseert

Nadere informatie

Plan van aanpak Afstudeeropdracht bij METMEER. Dit plan van aanpak is geschreven door Robbin Oerlemans, student aan de Avans Hogeschool te Breda.

Plan van aanpak Afstudeeropdracht bij METMEER. Dit plan van aanpak is geschreven door Robbin Oerlemans, student aan de Avans Hogeschool te Breda. Robbin Oerlemans Studentnummer.: 2060164 Plan van aanpak Afstudeeropdracht bij METMEER Dit plan van aanpak is geschreven door Robbin Oerlemans, student aan de Avans Hogeschool te Breda. Inleiding AANLEIDING

Nadere informatie

Marketingplan De Lekkerstejamm

Marketingplan De Lekkerstejamm De Lekkerstejamm Klas: CML01D Vak: Informatica 1 Inhoud 1. Doel 2. SWOT- analyse 3. Marketingdoelgroep 4. Marketingdoelstellingen 5. Marketingbudget 6. Marketinginstrumenten 2 1. Doel Het doel van mijn

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er?

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er? Onderzoeksrapport Wat voor soorten stages zijn er? Eliza Friedrich 74956 M2A2 Week 1 5 verschillende soorten bedrijven / stages. Stay in Touch Media. Wat is de Stay in Touch Media? Stay in Touch Media

Nadere informatie

Lean Canvas InternView 1. Problem 2. Customer Segments/Early Adopters

Lean Canvas InternView 1. Problem 2. Customer Segments/Early Adopters Lean Canvas InternView Hieronder vindt u de toelichting van ons Lean Canvas per onderdeel. Tevens is ons Lean Canvas te vinden op Canvanizer via de volgende link: https://canvanizer.com/canvas/uaws1k-

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Geen extra werk, wel extra winst?

Geen extra werk, wel extra winst? Geen extra werk, wel extra winst? word partner van! Simpel en smakelijk afvallen Wie is Even voorstellen is een toonaangevende producent en distributeur van dieetproducten met vestigingen in Europa. Onze

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit

Nadere informatie

Copyright 2014 IT Starts With Coffee

Copyright 2014 IT Starts With Coffee Copyright 2014 IT Starts With Coffee Je bent vrij om dit ebook te mailen, tweeten, bloggen en doorsturen over het web, maar pas alsjeblieft niets van de inhoud aan. Bedankt! www.itstartswithcoffee.nl 1.

Nadere informatie

Uw businessmodel voor de toekomst 22 september 2014. Roland van de Pas

Uw businessmodel voor de toekomst 22 september 2014. Roland van de Pas Uw businessmodel voor de toekomst 22 september 2014 Roland van de Pas Even voorstellen Adviseur MKB (industrie en creatieve industrie) Focus: Roland.vande.Pas@kvk.nl www.linkedin.com/pub/roland-van-de-pas

Nadere informatie

Anjly Chand Marketing 2B KWIC. High Class Society Club Online media & Marketing

Anjly Chand Marketing 2B KWIC. High Class Society Club Online media & Marketing 1 Anjly Chand Marketing 2B KWIC High Class Society Club Online media & Marketing A. Lagrouw 21/12/2016 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 4: Search Engine Optimalisation... 4 SEO instellingen... 4 Meta trefwoorden...

Nadere informatie

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF Student: Bart Soeters Student#: 2033839 Docent: Monique Burggraaf School: Avans Hogeschool Opleiding: Advanced Business Creation Plaats: s-hertogenbosch INLEIDING In

Nadere informatie

Maak van bezoekers klanten

Maak van bezoekers klanten Maak van bezoekers klanten Dag 4 van deze challenge! Hoe gaat het tot nu toe? Heb je de opdrachten van de afgelopen dagen al gemaakt? Loop je vast, laat het me weten in de besloten Facebookgroep, ik denk

Nadere informatie

Introductie. Beschrijving van je onderneming

Introductie. Beschrijving van je onderneming Checklist voor Businessplan Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het opstellen van een ondernemingsplan. Hieronder volgt een checklist waar je kunt zien of je alles wat van belang is voor

Nadere informatie

FINANCIEEL PLAN. M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1

FINANCIEEL PLAN. M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1 FINANCIEEL PLAN M1B Bram Niessink Yasemin Kleijne Charissa Schermer Sophie Vermeulen Bobby Vonk Romana Buitendijk 1 MANAGEMENT SUMMARY Moleskine heeft als voornaamste doel simpele maar moderne mannenmode

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

ACCELL GROUP AT A GLANCE

ACCELL GROUP AT A GLANCE ACCELL GROUP AT A GLANCE PROFIEL Accell Group is een internationale speler op het gebied van kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires voor het midden- en hogere segment van de

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Uitgangspunt van het model is de marktpositie van de retailer, uitgedrukt in het marktaandeel.

Uitgangspunt van het model is de marktpositie van de retailer, uitgedrukt in het marktaandeel. HET VOORSPELLEN VAN MARKTPOSITIES IN DE FASHION MARKT De wereld van fashion retail is drastisch aan het veranderen. Consumenten geven minder uit aan kleding en schoenen en doen dit vaker online. Nieuwe

Nadere informatie

Keuzedeel K0080 Oriëntatie op ondernemerschap

Keuzedeel K0080 Oriëntatie op ondernemerschap Keuzedeel K0080 Oriëntatie op ondernemerschap Artikel 116035 Praktische informatie Code keuzedeel K0080 Niveau Geschikt voor niveau 2, 3 en 4 Studielast Totaal: 240 uur Savantis adviseert 20 contactgebonden

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

11 stappenplan. Hoe te beginnen. 1 Schrijf je in! Het is 26 euro om je in te schrijven bij Jeunesse Global. (25.72 inc BTW)

11 stappenplan. Hoe te beginnen. 1 Schrijf je in! Het is 26 euro om je in te schrijven bij Jeunesse Global. (25.72 inc BTW) Hoe te beginnen 1 Schrijf je in! Het is 26 euro om je in te schrijven bij Jeunesse Global. (25.72 inc BTW) Dit dekt de kosten van jouw eigen Jeunesse website voor een heel jaar. Met deze website kan je

Nadere informatie

Jonge startende ondernemer. en wat nu?

Jonge startende ondernemer. en wat nu? Jonge startende ondernemer en wat nu? Inleiding We zijn op onderzoek uitgegaan op zoek naar jonge startende ondernemers dit hebben we op verschillende manieren gedaan: - we zijn bij bedrijven langs geweest

Nadere informatie

Marketing & Communicatieplan

Marketing & Communicatieplan Marketing & Communicatieplan WEBSHOP Www.trendsneakershop.com Nick van der Steen MM2B Mediacollege Amsterdam 4 november 2017 Inhoud Hoofdtukken H.01. Inleiding en idee H.02. Nichemarkt H.03. Brancheonderzoek

Nadere informatie

Vraag naar duurzame producten blijkt crisisproof Duurzaamheidkompas #9 thema: Duurzaamheid in tijden van crisis

Vraag naar duurzame producten blijkt crisisproof Duurzaamheidkompas #9 thema: Duurzaamheid in tijden van crisis Vraag naar duurzame producten blijkt crisisproof Duurzaamheidkompas #9 thema: Duurzaamheid in tijden van crisis November 2012 Inleiding Duurzaamheidkompas Antwoord op duurzaamheidvragen In deze tijd van

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE Masterproef Propositie Tom Knevels Communicatie & MultimediaDesign 2011-2012 KERNWOORDEN Online in combinatie met offline kopen, beleving/ervaring, vertrouwen, kledij

Nadere informatie

MANAGER INKOOP #VACATURE

MANAGER INKOOP #VACATURE #VACATURE MANAGER INKOOP Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsenmarkt. Maar fietsen

Nadere informatie

We love what we do. Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen.

We love what we do. Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen. We love what we do Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen. Het vertrouwen opbouwen tussen verkopers en klanten. Het verhogen van uw omzet. Misschien komt het hierdoor dat

Nadere informatie

Case 4 - Consultancy

Case 4 - Consultancy Case 4 - Consultancy 27 april 2015 Dennis Langeveld Bert van Loo Lorianne Hooijmans Consultancy opdracht; Halalmakla Ontvangen opdracht Mijn groep werkt voor Halalmakla, een onderneming die is gespecialiseerd

Nadere informatie

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur Conceptdocument Informatie Architectuur Elyse Teerink 500604947 Herkanser Y. Westplat HVA 15/11/2012 1 Inhoudsopgave Inleiding De doelgroep De opdracht In gesprek met kitesurfers Account en inloggen Automatisch

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Schoenendetailhandel De schoenendetailhandel verkoopt schoeisel en aanverwante accessoires. De schoenenwinkels zijn globaal onder te verdelen in: zelfstandige samenwerkende schoenenzaken, discountzaken,

Nadere informatie

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE PROPOSITIE DEVELOPER De prijzenkast van bol.com puilt uit: Retailer van het Jaar, Beste webshop, publieksprijzen, noem maar op. De e-tailer kent

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Danique Beeks Student Advanced Business Creation Stage JH Business Promotions

Inhoudsopgave. 2 Danique Beeks Student Advanced Business Creation Stage JH Business Promotions Onderzoeksopzet Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 12 September 2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman Projectomschrijving Krasloten zijn tegenwoordig steeds minder populair onder de doelgroep jongeren (18-25) terwijl

Nadere informatie

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Start up Case Sendcloud Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Interne analyse Algemene informatie SendCloud SendCloud is opgericht in 2012 door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi

Nadere informatie