Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 10

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 10"

Transcriptie

1 Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 10 Wat u moet controleren voorafgaand aan de installatie van/upgrade naar Windows 10 Installeren van/upgraden naar Windows 10 Installatie via internet (Door Samsung Electronics aanbevolen installatie via internet.) Nieuwe installatie met een dvd (Voor commerciële klanten met een bedrijfsomgeving die alleen ondersteuning biedt voor een nieuwe installatie.) Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Niet-ondersteunde platforms of apparaten Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Bekende problemen Installeren van/upgrade naar Windows 10 - Veelgestelde vragen Opmerking: de afbeeldingen die in dit documenten worden gebruikt, kunnen enigszins afwijken van de realiteit

2 Wat u moet controleren voorafgaand aan de installatie van/upgrade naar Windows 10 [Microsoft] Upgraden naar Windows 10 Controleer de huidige Windows-versie Windows 7: upgrade naar Windows 7 SP1 vereist Windows 8/8.1: gebruik Windows Update om bij te werken naar de nieuwste versie Windows 8 moet echter via de Windows Store worden bijgewerkt naar Windows 8.1 Uw Windows-versie/-systeem controleren [Computer (Klik met de rechtermuisknop) Eigenschappen] [Systeeminformatie] Systeemvereisten Processor: 1 GHz of meer RAM: 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits) Bruikbare opslagruimte op het apparaat: 16 GB (32-bits) of 20 GB (64-bits) Grafische kaart: Microsoft DirectX 9 Graphics Device (inclusief WDDM-stuur) Beeldscherm: 1024 X 600

3 Wat u voorafgaand aan de installatie moet controleren en voorbereiden Werk de computer die u gebruikt, bij naar de nieuwste versie. Voer 'SW Update' uit ( ) om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie Download 'SW Update': Voer Windows Update uit om bij te werken naar de nieuwste versie Windows 7/8.1: gebruik Windows Update in het Configuratiescherm de meest recente updates te installeren. Zorg ervoor dat u alle belangrijke gegevens opslaat op een extern opslagapparaat, zoals een USB-apparaat, externe HDD of in netwerkmappen. We raden u aan een back-up te maken van uw persoonlijke Windows-instellingen, contacten, foto's, documenten, video's, muziek enzovoort, om te voorkomen dat er gegevens verloren gaan. Met Samsung Recovery Solution ( ) kunt u veilig een back-up maken van alle huidige informatie op uw computer. U kunt de back-upgegevens eenvoudig herstellen als er zich tijdens de installatie onvoorziene problemen voordoen. De pictogrammen kunnen enigszins afwijken, afhankelijk van de versie Het is mogelijk dat er onvoldoende ruimte op het apparaat beschikbaar is (16 GB (32-bits) of 20 GB (64-bits)) wanneer er een upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd. We raden u aan ongebruikte 's te verwijderen voordat u de upgrade uitvoert. Pc-producten kunnen niet worden vervangen of terugbetaald na een upgrade naar Windows 10 en er worden kosten in rekening gebracht voor serviceverzoeken.

4 Opmerking De Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en bepaalde apps die u gebruikt, blijven ongewijzigd, zelfs nadat de upgrade is uitgevoerd. Als de ingestelde taal voor het Windows-systeem niet kan worden gebruikt voor het tabblad met systeemvereisten, blijven alleen uw persoonlijke bestanden ongewijzigd tijdens de upgrade. (Oftewel, de instellingen voor apps en Windows worden niet bewaard.) Vragen over het downloaden, installeren en het websitegebruik MS-website van het klantencentrum (http://windows.com) Opmerking 1: aangezien bij een nieuwe installatie de gebruikte partitie eerst wordt geformatteerd, gaan alle gegevens op die partitie verloren. Zorg ervoor dat u belangrijke gegevens opslaat op een externe opslagapparaten. Zie 'Wat u voorafgaand aan de installatie moet controleren en voorbereiden' voor meer informatie over het maken van back-ups. Opmerking 2: Samsung Electronics verkoopt of verstrekt geen Windows 10-dvd.

5 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Installatie via internet (Methode 1) Upgraden van een computer die u gebruikt De Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en bepaalde apps die u gebruikt, blijven ongewijzigd, zelfs nadat de upgrade is uitgevoerd 1. Sluit de voedingskabel aan. 2. Maak verbinding met internet. 3. Voer 'SW Update' uit om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie. 4. Voer Windows Update uit om bij te werken naar de nieuwste versie. Windows 7/8.1: gebruik Windows Update in het Configuratiescherm om de meest recente updates te installeren. 5. Kies 'Starten' in het venster van Windows Update. Download de benodigde bestanden, ga akkoord met de algemene voorwaarden en voer vervolgens de installatie uit. 6. Voltooi de installatie van Windows overeenkomstig de instructies. 7. Nadat de installatie is voltooid, voert u 'SW Update' uit ( ) om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie.

6 (Methode 2) Upgraden tijdens de gebruikersregistratie U kunt upgrade naar Windows 10 wanneer u zicht voor het eerst registreert voor het gebruik van Windows 7 en Windows Schakel de computer in. 2. Registreer u als een gebruiker op de computer met Windows 7/Windows 8.1 die u hebt aangeschaft. 3. Voer de installatie uit overeenkomstig de instructies voor de gebruikersregistratie. Zodra u verbinding met internet moet maken, moet u een internetverbinding kiezen. 4. Selecteer in het gebruikersregisratiescherm 'Upgrade'. 5. Zodra de installatie van Windows is voltooid, wordt automatisch de nieuwste versie van Windows geïnstalleerd. 6. Hetzelfde proces als vanaf stap 5 van het gedeelte 'Upgraden van een computer die u gebruik'.

7 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Nieuwe installatie met een dvd (Methode 3) Dvd-installatie terwijl u bent aangemeld bij Windows (voor speciale commerciële klanten) Bereid de installatie-dvd van Windows 10 voor die u hebt aangeschaft via MS of een verkoper 1. Plaats de Windows 10-dvd en wacht totdat deze automatisch wordt uitgevoerd. Als de dvd niet automatisch wordt uitgevoerd, dubbelklikt u op 'setup.exe' ( ) op de dvd. 2. Selecteer achtereenvolgens 'Updates downloaden en installeren (aanbevolen)' en 'Volgende'. 3. Geef uw productcode voor Windows 10 op en selecteer 'Volgende'. 4. Klik voor de gebruikersovereenkomst op de knop 'Ik ga akkoord' en klik in het voltooiingsvenster voor het voorbereiden van de installatie op 'Wijzigen wat u wilt behouden'. 5. Selecteer achtereenvolgens 'Niets' en 'Volgende'. 6. Voltooi de installatie van Windows overeenkomstig de instructies. 7. Nadat u de basisinstellingen hebt opgegeven, voert u 'SW Update' uit ( ) om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie. Let op> Bepaalde modellen (met 32-bits besturingssystemen) bieden geen ondersteuning voor een nieuwe installatie.

8 (Methode 4) Windows 10 installeren door op te starten vanaf een dvd (voor speciale commerciële klanten) Bereid de installatie-dvd van Windows 10 voor die u hebt aangeschaft via MS of een verkoper Opmerking: Zie '(Opmerkingen) Als opstarten vanaf dvd niet werkt' als er zich problemen voordoen tijdens het opstarten vanaf een dvd 1. Plaats de Windows 10-dvd en schakel vervolgens de computer in 2. Druk op de toets F10 en selecteer uw dvd-speler in de lijst met opstartapparaten. U kunt eventueel ook op de toets F2 drukken om het BIOS te openen en de dvd-speler als eerste opstartapparaat in te stellen. 3. Wanneer het bericht 'Druk op een toets om op te starten vanaf cd of dvd' wordt weergegeven, drukt u op een willekeurige toets. 4. Ga naar het installatiescherm van Windows 10 nadat u opnieuw hebt opgestart. 5. Kies de taal, de tijd, het type toetsenbord, enz. dat u wilt gebruiken en selecteer 'Volgende'. 6. Klik op de knop 'Nu installeren' om de installatie te starten. 7. Geef uw productcode voor Windows 10 op en selecteer 'Volgende'. 8. Vink het selectievakje 'Ik ga akkoord' aan om de algemene voorwaarden te accepteren en klik op 'Volgende'. Let op> Bepaalde modellen (met 32-bits besturingssystemen) bieden geen ondersteuning voor een nieuwe installatie.

9 9. Selecteer 'Aangepast': Alleen Windows installeren (geavanceerd)' Uw bestanden, instellingen en 's worden niet bewaard. 10. Selecteer de partitie waarop u Windows 10 wilt installeren en selecteer vervolgens 'Formatteren'. 11. Selecteer 'OK' in het venster met de waarschuwing over gegevensverlies. 12. Wanneer het formatteren is voltooid, selecteert u 'Volgende' om de installatie te starten. 13. Voltooi de installatie van Windows overeenkomstig de instructies en start de computer opnieuw op. 14. Configureer uw Windows-basisinstellingen nadat u opnieuw hebt opgestart. 15. Nadat u de basisinstellingen hebt opgegeven, voert u 'SW Update' uit ( ) om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie. Let op> Bepaalde modellen (met 32-bits besturingssystemen) bieden geen ondersteuning voor een nieuwe installatie.

10 (Opmerkingen) Als opstarten vanaf dvd niet werkt Informatie over de BIOS-instellingen om vanaf een dvd op te starten op een Samsungcomputer 1. Plaats de Windows 10-dvd en start de computer op. 2. Schakel de computer in en druk onmiddellijk 4 tot 5 keer op de toets F2 om het BIOS te openen. 3. Schakel de Fast BIOS Mode uit. Opmerking: het scherm kan enigszins afwijken, afhankelijk van uw systeemspecificaties 4. Druk op de toets F10 om de BIOS-instellingen op te slaan en het systeem opnieuw op te starten.

11 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Niet-ondersteunde platforms of apparaten Hieronder volgt een lijst met platforms die de softwarestuur's niet of slechts gedeeltelijk ondersteunen. Categorie Lijst Chipset Apparaat Intel AMD Intel 5e generatie Intel Core processors (Broadwell) voor 32-bits OS-configuraties Intel 4e generatie Intel Core processors (Haswell) voor 32-bits OS-configuraties Intel 3e generatie Intel Core processors (Ivy Bridge) Intel 2e generatie Intel Core processors (Sandy Bridge) Intel 3e generatie Intel Core processors (Mahobay) Intel 2e generatie Intel Core processors (Sugarbay) Intel Pentium processors / Intel Celeron processors (Baytrail-M) Intel Atom processors (Clovertrail) AMD Quad-core processor voor 32-bits OS-configuraties AMD A6-5200M APU met Radeon HD8400 APU (Kabini) voor 32-bits OS-configuraties AMD A M APU met AMD Radeon HD 7660G Graphics (Comal) AMD A8-4500M APU met AMD Radeon HD 7640G Graphics (Comal) AMD A6-4400M APU met AMD Radeon HD 7520G Graphics (Comal) AMD A4-4300M APU met AMD Radeon HD 7420G Graphics (Comal) AMD A M APU met AMD Radeon HD 7660G Graphics (Comal) AMD A8-4557M APU met AMD Radeon HD 7640G Graphics (Comal) AMD A6-4455M APU met AMD Radeon HD 7500G Graphics (Comal) AMD A4-4355M APU met AMD Radeon HD 7400G Graphics (Comal) AMD E APU met Radeon HD7340 Graphics (Brazos) AMD E APU met Radeon HD7340 Graphics (Brazos) AMD E APU met Radeon HD7310 Graphics (Brazos) AMD E APU met Radeon HD7310 Graphics (Brazos) Intel WiMAX 6250, Intel WiMAX 6150 Qualcomm Atheros AR6004 WLAN-adapter Qualcomm Atheros Bluetooth UART-transportstuur Broadcom abgn draadloze SDIO-adapter Broadcom Serial Bus Driver over UART Bus Emumerator NXP NearFieldProximity Provider Broadcom GNSS Geolocation Sensor Marvell Yukon 88E8075 Family PCI-E Gigabit Ethernet Controller Intel Smart Connect Technologie Intel Rapid Start Technologie Globe Trotter MO40x Modeminterface Globe Trotter MO67xx Modeminterface Gobi 2000 HS-USB Modem 9245 SAMSUNG HSPA Modem Samsung HSPA DataCard Modem Device Samsung Kiera2 Wireless Modem Samsung LTE DataCard Network Interface Samsung LTE Mobile Broadband HUAWEI Mobile Connect - 3G-modem HUAWEI MOBILE EM7700, locatiesensor van Sierra Wireless LTE Mobile Broadband Network Adaptor LTE Mobile Broadband Network Adaptor, AMTelecom Module Location Sensor Houd er rekening mee dat de inhoud in deze tabel kan worden gewijzigd.

12 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Bekende problemen Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen IntelliMemory Alle versies Win 7/8/8.1 Incompatibel met Windows 10; trage systeemprestaties na de upgrade Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer IntelliMemory > ExpressCache Alle versies Win 7/8/8.1 Incompatibel met Windows 10; trage systeemprestaties na de upgrade Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer ExpressCache > Easy File Share Alle versies Win 7 Quick Starter Alle versies Win 7/8/8.1 Samsung Link x Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; wordt niet uitgevoerd 1. Lijkt op het menu start van Windows 10 Start; verwarrend tijdens het gebruik 2. Wordt niet goed uitgevoerd wanneer de universele app van Windows 10 naar het dock wordt gesleept Wanneer de app Samsung Link na de upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd en de knop <Install> in het bericht <Install Samsung Link Service> wordt geklikt, mislukt de installatie vanwege compatibiliteitsproblemen met Microsoft Edge. Upgraden naar Samsung Link 2.0 Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Easy File Share > Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Quick Starter > 1. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Samsung Link > 2. Selecteer en installeer Samsung Link in Samsung SW Update Samsung Link 2.0.x.x Win 8.1 Het LAN-stuur van het AIOmodel is incompatibel met Windows 10, zodat de functie voor het extern opstarten van de pc niet beschikbaar is Deze functie wordt automatisch uitgeschakeld Gebruik de versie van Windows die u hiervoor gebruikt Samsung Story Alle versies Win 8 Incompatibel met Windows 10; werkt niet naar behoren Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op Samsung Story > SideSync ~ Win 8/8,1 1. Incompatibel met Windows 10; schakelt niet naar het bureaublad wanneer SideSync wordt uitgevoerd in een omgeving met een virtueel bureaublad 2. Werkt soms niet op virtuele bureaubladen wanneer het toetsenbord en de muis worden gedeeld 1. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer SideSync > 2. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Phone Screen Sharing > ArcSoft TV ~ Win 8/ bits Incompatibel met Windows 10; scherm loopt vast of wordt gesloten na de upgrade Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer ArcSoft TV 5.0 >

13 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen TotalMedia Theatredvd Alle versies Win 8/ bits Incompatibel met Windows 10; er wordt soms een grijs scherm na de upgrade weergegeven en er kunnen geen dvd's/films worden afgespeeld Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer TotalMedia Theatre > TotalMedia Record Alle versies Win 8/ bits Incompatibel met Windows 10; branden van cd's mislukt na de upgrade en gebruik vervolgens de functie voor het branden van cd's in Windows Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer TotalMedia Record > 2. Gebruik de functie van Windows 10 S Player+ Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen video's afgespeeld na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Player+ > S PhotoStudio Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen miniaturen weergegeven na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S PhotoStudio > S Camera+ Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen video's genomen na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Camera+ > S Player Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen video's afgespeeld na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Player > S Gallery Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen foto's genomen en geen miniaturen weergegeven na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Gallery > S Camera Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen foto's genomen en geen miniaturen weergegeven na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Camera > DPTFstuur 110S1J/110S1Q Win 7 Wanneer u een upgrade naar Windows 10 uitvoert, wordt er voor de warmtegeneratie een andere controlemethode gebruikt dan in Windows 7. Hierdoor wordt er een geel uitroepteken weergegeven op het bijbehorende stuur. Samsung SW Update gebruiken of beperkingen Er ontstaat geen probleem, aangezien de controlemethode hetzelfde blijft als in Windows 7. Ondersteuning komt beschikbaar in het 4e kwartaal van 2015.

14 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen TPM (Infineon TPM v Win 8/8,1 Professional Package) Infineon TPM Professional Package wordt niet ondersteund op Windows 10. Er wordt mogelijk een TPM-foutbericht weergegeven en u kun de versleutelde bestanden mogelijk niet openen. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Infineon TPM > TPM (Embassy Security Center) v , v Win 7/8/8.1 Embassy Security Center wordt niet ondersteund op Windows 10. Er wordt mogelijk een TPM-foutbericht weergegeven en u kun de versleutelde bestanden mogelijk niet openen. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Embassy TPM Application > Bluetooth Alle versies Win 7/8/8.1 (Qualcomm Atheros) Vanaf Windows 10 wordt Microsoft Bluetooth Stack gebruikt; de A2DP Sinkfunctie (Bluetooth-luidspreker) en HFP HFfunctie (telefoon met luidspreker) zijn verwijderd Als u de functies A2DP Sink en HFP HF nodig hebt, moet u geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Bluetooth (Intel) Alle versies Win 7 Vanaf Windows 10 wordt Microsoft Bluetooth Stackto in plaats van Intel (Motorola) Bluetooth Stack; de A2DP Sinkfunctie (Bluetooth-luidspreker) is verwijderd uit het Windows 10-stuur Als u de functie A2DP Sink nodig hebt, moet u geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Touchpad Alle versies Win 7 32-bits Intel I2C Bus-stuur wordt niet ondersteund in Windows bits; touchpad werkt niet U moet geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Touchpad Alle versies Win 7 64-bits Soms werkt het touchpad niet of werkt het touchpad zelfs wanneer deze is uitgeschakeld (Fn+F5) Samsung I2Cinvoerapparaat in Apparaatbeheer Apparaatbeheer > Human Interface-apparaten > Klik met de rechtermuisknop op het Samsung I2C-apparaat en klik vervolgens op Touchpad NT110S (BayTrail-M chipset) Win 7 Windows 10 bevat geen Intel I2C Busstuur voor BayTrail-M; het touchpad werkt niet Voer Windows Update uit om het I2C-stuur voor BayTrail-M te installeren Maak verbinding met internet en voer Windows Update uit

15 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen Dolby Home Theater v Win 7/8 Dolby v4 GUI SW werkt niet in Windows 10. Installeer Dolby GUI SW voor Windows 10 Voer het Samsung SW Update uit. Selecteer in het linkermenu 'Update' en selecteer vervolgens 'Dolby GUI SW' om te installeren DolbyDigital Plus Home Theater Win 8.1 De versie van de Dolby-engine in Dolby GUI SW en het audiostuur komen niet overeen; er wordt een foutbericht weergegeven en de functie werkt niet Installeer Dolby GUI SW voor Windows 10 Voer het Samsung SW Update uit. Selecteer in het linkermenu 'Update' en selecteer vervolgens 'Dolby GUI SW' om te installeren TV Driver (MC570/MC770) Alle versies Win 7/8/8.1 Installeer MC570/MC770 is een tv-module die niet MC570/MC770 tvstuur meer wordt gebruikt; afzonderlijke Windows 10-stuur wordt niet ondersteund voor Windows 10 Voer het Samsung SW Update uit. Selecteer in het linkermenu 'Update' en selecteer vervolgens 'HDTV-stuur' om te installeren Grafische kaart (voor all-in-one modellen) Stuur geïnstalleerd via Windows Update Win 7/8/8.1 Na de upgrade naar Windows 10 is tijdens het herstellen van het register het primaire/secundaire beeldscherm van het AIO-model gewijzigd; externe beeldschermuitvoer wanneer alleen het beeldscherm van de computer is geselecteerd Installeer een grafische kaart van Samsung Samsung SW Update > Grafisch stuur installeren Grafisch stuur Alle versies Win 7/8/8.1 Stuurcollage wordt niet ondersteund in Windows 10; Grafische eigenschappen Meerdere beeldschermen Knop voor de collagemodusinstellingen ontbreekt Stuur voor de collagemodus wordt in het vierde kwartaal van 2015 verstrekt via Samsung SW Update. USB-naar-DVIdonglestuurprogram ma Win 7/8/8.1 Als u een USB-naar-DVI-stuur (EZnet ubiquitous) installeert, wordt er een geel uitroepteken op het grafische stuur weergegeven en kan dit niet worden gebruikt Zie de aanvullende informatie op de website van het bedrijf op Sensorapparaten (NXP NearFieldProximity, Broadcom GNSS Geolocation Sensor) NXP5441, *BCM_4751, SDOV2, DEV_91D0 Win 8 Bepaalde hardware, zoals NXP en Geolocation, wordt niet meer ondersteund; NFC- en GNSS-functies werken niet op bepaalde modellen in Windows 10 U moet geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren

16 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen Functie voor het wijzigen van de schermhelderheid Alle versies Win 8.1 Compatibiliteit kan na upgrade naar Windows 10 niet worden gegarandeerd; schermhelderheid kan niet worden gewijzigd Voer het Samsung SW Update uit. Gebruik of Selecteer in het linkermenu 'Alle software' en beperkingen van installeer het nieuwste stuur. Samsung SW Update (Mogelijk zijn er onopgeloste problemen) Onbekende apparaten (!) Alle versies Win 7/8/8.1 Bepaalde hardware en firmware/stuur's voor oudere apparaten worden niet ondersteund door Windows 10; ze zijn mogelijk gemarkeerd met gele uitroeptekens Fout weergegeven in Apparaatbeheer. Voer het Samsung SW Update uit. Gebruik of Selecteer in het linkermenu 'Alle software' en beperkingen van installeer het nieuwste stuur. Samsung SW Update (Mogelijk zijn er onopgeloste problemen) Bluetooth (Intel, Qualcomm Atheros) Bepaalde versies Win7/8/8.1 Bluetooth-stuur's worden gedupliceerd in het Configuratiescherm - Verwijder Win7-/8- Programma's en onderdelen na de upgrade /8.1-'s naar Windows 10 Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Bluetoothstuur > *Als er tijdens het verwijderen een fout voor Intel wordt weergegeven, klikt u op het reparatiemenu om te repareren en verwijdert u het onderdeel Antivirusproblemen Alle antivirus 's die niet worden Win 7/8/8.1 gedistribueerd door Samsung Er kunnen Windows 10-upgradefouten optreden vanwege niet-geverifieerde antivirus's Voer de upgrade opnieuw uit nadat het relevante antivirus is verwijderd WiDi Alle versies Win7 WiDi-toepassing werkt niet na de upgrade naar Win 10 Installeer de nieuwste versies van de grafische en draadloze LAN-stuur's en gebruik de Miracast-functie in Windows 10 WiDi/Miracast Alle versies Win7/Win8.1 Miracast maakt geen verbinding na de upgrade naar Windows 10 upgrade of het scherm wordt gesloten of wordt niet weergegeven, zelfs nadat er verbinding is gemaakt (Compatibiliteit met Windows 10 niet gegarandeerd) U moet geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren totdat Miracast stabiel is. Instellingen Alle versies Win7/Win8.1 De functie voor het instellen van een mobiel toegangspunt werkt niet U moet geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren

17 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen Support Center/Helpdesk Alle versies Win 7/8/8.1 Compatibiliteit niet gegarandeerd na upgrade naar Windows 10; wordt niet uitgevoerd Als u deze functie wilt gebruiken, moet u geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren ADP (Absolution Data Protect) Alle versies Win 7/8/8.1 Compatibiliteit niet gegarandeerd na upgrade naar Windows 10; wordt niet uitgevoerd Ga naar voor meer informatie over de ondersteuning en de stappen die moeten worden genomen. 'Samsung Recovery Solution 5' Alle versies Win 7/Win 8 Wordt niet meer uitgevoerd na foutbericht Back-upfunctie wordt niet aangeboden in Windows 10 Samsung SW Update gebruiken of beperkingen Voer Samsung SW Update uit om de nieuwste versie, Samsung Recovery Solution 5.7, te installeren en druk vervolgens, wanneer het apparaat opnieuw wordt opgestart, op de toets F4 wanneer het Samsung-logo verschijnt om Recovery Solution uit te voeren en bij te werken. Als u deze functie wilt gebruiken, kunt u beter geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Recovery 6 Alle versies Win 8/Win8.1 Nadat u een back-up van Windows 10 hebt gemaakt, kunt u geen herstelbewerking uitvoeren of verschijnt er een foutbericht wanneer u op de toets F4 drukt. Back-upfunctie wordt niet aangeboden in Windows 10 Samsung SW Update gebruiken of beperkingen Voer Samsung SW Update uit om de nieuwste versie, Recovery 6,1, te installeren en druk vervolgens, wanneer het apparaat opnieuw wordt opgestart, op de toets F4 wanneer het Samsung-logo verschijnt om Recovery Solution uit te voeren en bij te werken. Als u deze functie wilt gebruiken, kunt u beter geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Recovery ~ 7.1 Alle versies Win 8.1 Recovery werkt niet nadat u een back-up van Windows 10 hebt gemaakt Samsung SW Update gebruiken of beperkingen Voer Samsung SW Update uit om de nieuwste versie, Recovery 7.2, te installeren Opmerking: de informatie over bekende problemen kan worden gewijzigd

18 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Veelgestelde vragen 1) V: Ik keer tijdens het upgraden naar Windows 10 steeds weer terug naar mijn vorige versie van Windows. A: Installeer de nieuwste 's en stuur's met Windows Update en probeer het opnieuw. 2) V: Bepaalde 's werken na de upgrade niet naar behoren. A: Verwijder de 's die niet werken en installeer de nieuwste versies voor Windows 10. Voer 'SW Update' uit om 's van Samsung te installeren. Meer informatie over de compatibiliteit van 's met Windows 10 vindt u op 'http://www.windows.com/compatibility'. Opmerking: bepaalde 's zijn mogelijk niet compatibel met Windows 10. 3) V: Samsung SW Update ( ) is niet geïnstalleerd. A: U kunt Samsung SW Update downloaden op 'http://orcaservice.samsungmobile.com/swupdate.aspx'. 4) V: Hoe kan ik controleren voor welke 's Windows 10-stuur's moet worden geïnstalleerd? A: Voer Apparaatbeheer uit door op de Windows-toets + X te drukken om de apparaten met uitroeptekens te vinden. 5) V: Ik wil terugkeren naar een eerdere versie van Windows. A: U kunt terugkeren met 'Een eerdere versie van Windows herstellen'. Menu: Windows-instellingen > Bijwerken en herstellen > Herstellen > Een eerdere versie van Windows herstellen Opmerking: u kunt de oude versie niet terugzetten als er sinds de upgrade 31 dagen of meer zijn verstreken.

19 6) V: Is de upgrade naar Windows 10 gratis? A: Windows 10 is tot 1 jaar na de datum van de eerste release ( ). 7) V: Wat is Edge? A: Het is een nieuwe webbrowser in Windows 10. Aangezien ActiveX en BHO niet worden ondersteund kunt u mogelijk maar beperkt internetbankieren of online gamen. 8) V: Ondersteunt Cortana alle talen? A: De regio en taal moeten overeenkomen tijdens de eerste configuratie van Windows 10 om Cortana te kunnen gebruiken. De volgende landen en talen worden in 2015 ondersteund: VS-Engels, VK-Engels, Duitsland-Duits, Frankrijk-Frans, Italië-Italiaan, Spanje-Spaans en China-Chinees (vereenvoudigd). Neem contact op met Microsoft voor de landen en talen die in de toekomst worden ondersteund. 9) V: Bepaalde apps en apparaten werken niet goed in Windows 10. A: Apps die zijn ontwikkeld voor Windows 7/8/8.1 werken mogelijk niet in Windows 10. Raadpleeg de website van de app-fabrikant of neem contact op met de klantenservice. Meer informatie vindt u op 'http://windows.microsoft.com'.

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Stapsgewijze handleiding voor naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Inhoud 1. 1. Installatieproces voor Windows 8 2. Systeemvereisten 3. Voorbereidingen 2. 3. 4. upgrade via 5. 6. 1. Persoonlijke voorkeur

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker geïnstalleerde

Nadere informatie

Boot Camp Beta 1.0.2 Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Beta 1.0.2 Installatie- en configuratiegids Boot Camp Beta 1.0.2 Installatie- en configuratiegids 2 Inhoudsopgave 4 Overzicht 5 Stap 1: de systeemsoftware en de firmware van uw computer bijwerken 6 Stap 2: de Boot Camp-assistent gebruiken 9 Stap

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 11 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone naar Android 4.0.4 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en

Boot Camp Installatie- en Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: De Boot Camp-assistent starten 4 Stap 2: Windows installeren 4 Stap 3: De Boot Camp-besturingsbestanden

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer.

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer. Stappenplan installeren Windows 8 Door HCC in samenwerking met Kick de Wolff (zie www.hcchaaglanden.nl/w8 voor zijn uitgebreide versie en meer informatie en adviezen over de Upgrade Windows 8). Snel van

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Microsoft Windows Vista installatiegids.

Microsoft Windows Vista installatiegids. Microsoft Windows Vista installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows Vista installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk en duidelijk,

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing Rabo CORPORATE CONNECT Certificaatvernieuwing Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 SYSTEEMVEREISTEN... 4 3 CERTIFICAAT VERNIEUWEN... 6 4 TROUBLESHOOTING... 8 5 ONDERSTEUNING EN SERVICE... 9 BIJLAGE 1 INSTALLATIE

Nadere informatie

1. Onderdelen en functies

1. Onderdelen en functies Inhoud 1. Onderdelen en functies... 2 1.1 Bicycle Interface... 2 1.2 Koppelstukken voor Fietsaansluiting van Bicycle Interface... 3 1.2.1 Koppelstuk Li-ion Laderplugaansluiting... 3 1.2.2 Koppelstuk NiMH

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 4 Inleiding 5 Benodigdheden 6 Installatie-overzicht 6 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 6 Stap 2: De Boot Camp-assistent openen 6 Stap

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen.

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. 1 INHOUD: Inleiding blz 3 a) Installatie van het Zakelijk Veiligheidspakket voor de eerste keer.

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding TiSM- PC 10, 25, 100 en PRO Behorende bij TiSM Release 11.1 R e v i s i e 1 1 1 0 28 De producten van Triple Eye zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

Aansluiten en installeren sprongmat

Aansluiten en installeren sprongmat Aansluiten en installeren sprongmat Installeer eerst de sprongmat voordat u deze aansluit op één van de USB poorten van uw computer. - Download eerst het stuurprogramma voor de sprongmat via www.fitvos.nl,

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 2.1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 2.1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 2.1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding Laserprinter Serie Windows Vista / 7- installatiehandleiding U dient eerst alle hardware in te stellen en de driver te installeren, pas dan kunt u de printer gebruiken. Lees de Installatiehandleiding en

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR "MultiDiag for DiagBox"

INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR MultiDiag for DiagBox INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR "MultiDiag for DiagBox" INHOUDSOPGAVE VOORBEREIDING - Voorbereiding van DiagBox - Updaten van de softwareversie van DiagBox - Activeren van Bluetooth (alleen X200/X201) - Bijwerken

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Kennisgeving over het product

Kennisgeving over het product Begin hier Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie kan zonder

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST3

1.1 Installatie Solid Edge ST3 1.1 Installatie Solid Edge ST3 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Remote Administration System PDA (RASmobile)

Remote Administration System PDA (RASmobile) Divitec Nederland BV 1 Xineron RAS Mobile RAS Mobile geeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot externe sites en live video te bekijken met gebruik van een op Windows Mobile gebaseerde PDA op ieder

Nadere informatie

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Installeren V: Mijn externe harde schijf van Samsung is aangesloten, maar er gebeurt niets. A: Controleer de USB-kabel. Als de externe harde schijf van Samsung

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management 1 Acer erecovery Management Acer erecovery Management is een hulpprogramma dat door het softwareteam van Acer werd ontwikkeld en u een eenvoudig, betrouwbaar en veilig middel biedt om uw computer opnieuw

Nadere informatie

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Handleiding USB Drivers Club Systeem Win 98, Win Me Win 2000, WinXP, Win2003 Hoofdstuk

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Firmware Upgrade procedure AV-61 met behulp van Update Programma (Methode 2)

Firmware Upgrade procedure AV-61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Firmware Upgrade procedure AV-61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Download de laatste firmware en pak het bestand uit op uw pc met behulp van win zip. Met deze methode kan de reader worden gewist

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Heeft u vragen over deze tekst, dan kunt u e-mailen naar support@tweesnoeken.nl. Algemeen Zorg ervoor dat u als beheerder (administrator) van de pc

Nadere informatie

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Gebruik en instellingen... 12 4.1 Algemeen...

Nadere informatie

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk:

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk: Pagina 1 van 6 pagina s. Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Doelgroep van dit document De doelgroep van dit document zijn alle gebruikers van Centix die de Centix 3-serie

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST6

1.1 Installatie Solid Edge ST6 1.1 Installatie Solid Edge ST6 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren. Alle stappen voor de installatie

Nadere informatie

Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2)

Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Download de laatste firmware en pak het bestand uit op uw pc met behulp van win zip. Met deze methode wordt de reader

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

Foutcodes in Apparaatbeheer.

Foutcodes in Apparaatbeheer. Foutcodes in Apparaatbeheer. Inleiding In dit artikel worden de foutcodes vermeld die door Apparaatbeheer kunnen worden gegenereerd, en worden oplossingen beschreven. Ga als volgt te werk om de foutcodes

Nadere informatie

SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES

SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik Smartphone kunnen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Handleiding Reborn Laptop -1-

Handleiding Reborn Laptop -1- 1. Wat u moet doen voor u Reborn Laptop installeert 2 2. Systeemvereisten 2 3. Installeren 3 4. Menu opties 4 4.1 Instellingen 4 4.2 Recovery mode 5 4.3 Wachtwoord 6 4.4 CMOS instellingen 6 4.5 Uitgebreide

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV Stenmark SmarTVstick Handleiding: Inhoudsopgave 1 SmarTVstick aansluiten op een TV 2 Voeding aansluiten Externe apparaten 3 Verbinding met de muis Gebruik 4 Verbinding met het netwerk 5 Schermresolutie

Nadere informatie

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Dit stappenplan kunt u gebruiken als u een nieuwe computer heeft aangeschaft om een oude computer te vervangen. Er is een ander document voor de

Nadere informatie

Installatie Windows XP Professional Edition

Installatie Windows XP Professional Edition Installatie Windwos XP Professional Edition 1 Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren.

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Bryton Bridge. Handleiding

Bryton Bridge. Handleiding Bryton Bridge Handleiding Inhoudsopgave SOFTWARE-OVERZICHT... 3 1.1 EERSTE INSTELLING... 3 1.2 EEN ACCOUNT REGISTREREN... 5 COLLECTIE BEHEREN... 6 2.1 UW COLLECTIE BEHEREN OP UW RIDER 50... 6 2.2 UW COLLECTIE

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het formatteerhulpprogramma voor de Mac gebruiken... 1 De FreeAgent-software installeren... 4 Stations veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

EW7011 USB 3.0 Docking Station voor 2.5" en 3.5" SATA Harde schijven

EW7011 USB 3.0 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA Harde schijven EW7011 USB 3.0 Docking Station voor 2.5" en 3.5" SATA Harde schijven 2 NEDERLANDS EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken...

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows XP naar Windows 7

Een upgrade uitvoeren van Windows XP naar Windows 7 Een upgrade uitvoeren van Windows XP naar Windows 7 Als u uw computer wilt updaten van Windows XP naar Windows 7, voert u een aangepaste installatie uit, waar bij uw programma's bestanden en instellingen

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies NB Het in deze instructies getoonde productmodel is TL-MR3040, bij wijze van voorbeeld. Voor meer informatie over de installatie raadpleegt u de Engelse installatie-instructies

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Nieuwe versie! BullGuard. Backup

Nieuwe versie! BullGuard. Backup 8.0 Nieuwe versie! BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIEHANDLEIDING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Sluit alle geopende toepassingen, met uitzondering van Windows. 2 3 Volg de aanwijzingen op

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken voor gebruik:...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken voor gebruik:... Versie: 1.1 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 17-09-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

Handleiding Telewerken Gemeentenet

Handleiding Telewerken Gemeentenet Gemeentenet Versie Datum Aangepast door V1 16-04-2013 Mirjam Braat Copyright Gemeente Oosterhout 2013 Gebruikershandleiding Telewerken via Citrix Receiver Inhoudsopgave 1 Systeemeisen.. 2 Mogelijk verwijderen

Nadere informatie

Blackwire C310/C320. USB-headset met snoer. Gebruikershandleiding

Blackwire C310/C320. USB-headset met snoer. Gebruikershandleiding Blackwire C310/C320 USB-headset met snoer Gebruikershandleiding Inhoud Welkom 3 Systeemvereisten 3 Hulp nodig? 3 Inhoud van de doos 4 Basisfuncties van de headset 5 De headset dragen 6 De hoofdbeugel verstellen

Nadere informatie

De Windows-installatie - stap voor stap

De Windows-installatie - stap voor stap Leveringsomvang Controleer a.u.b. eerst de volledigheid van het door uw aangeschafte pakket. De leveromvang van de DMX 6Fire USB omvat ten minste: 1 DMX 6Fire USB (hardware) 1 netvoedingsadapter 1 adapter

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Handleiding installatie van Norman Endpoint Protection Small Office Home Office Licentie SOHO

Handleiding installatie van Norman Endpoint Protection Small Office Home Office Licentie SOHO Handleiding installatie van Norman Endpoint Protection Small Office Home Office Licentie SOHO Handleiding installatie van NPRO_SOHO licentie 1 25 juli 2011 Inhoud Inhoudsopgave Algemeen... 3 Introductie...

Nadere informatie

Schijven en stations formatteren

Schijven en stations formatteren Schijven en stations formatteren Vaste schijven, de primaire opslagapparaten op uw computer, moeten worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken. Als u een schijf formatteert, configureert u de schijf

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie