Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 10

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 10"

Transcriptie

1 Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 10 Wat u moet controleren voorafgaand aan de installatie van/upgrade naar Windows 10 Installeren van/upgraden naar Windows 10 Installatie via internet (Door Samsung Electronics aanbevolen installatie via internet.) Nieuwe installatie met een dvd (Voor commerciële klanten met een bedrijfsomgeving die alleen ondersteuning biedt voor een nieuwe installatie.) Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Niet-ondersteunde platforms of apparaten Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Bekende problemen Installeren van/upgrade naar Windows 10 - Veelgestelde vragen Opmerking: de afbeeldingen die in dit documenten worden gebruikt, kunnen enigszins afwijken van de realiteit

2 Wat u moet controleren voorafgaand aan de installatie van/upgrade naar Windows 10 [Microsoft] Upgraden naar Windows 10 Controleer de huidige Windows-versie Windows 7: upgrade naar Windows 7 SP1 vereist Windows 8/8.1: gebruik Windows Update om bij te werken naar de nieuwste versie Windows 8 moet echter via de Windows Store worden bijgewerkt naar Windows 8.1 Uw Windows-versie/-systeem controleren [Computer (Klik met de rechtermuisknop) Eigenschappen] [Systeeminformatie] Systeemvereisten Processor: 1 GHz of meer RAM: 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits) Bruikbare opslagruimte op het apparaat: 16 GB (32-bits) of 20 GB (64-bits) Grafische kaart: Microsoft DirectX 9 Graphics Device (inclusief WDDM-stuur) Beeldscherm: 1024 X 600

3 Wat u voorafgaand aan de installatie moet controleren en voorbereiden Werk de computer die u gebruikt, bij naar de nieuwste versie. Voer 'SW Update' uit ( ) om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie Download 'SW Update': Voer Windows Update uit om bij te werken naar de nieuwste versie Windows 7/8.1: gebruik Windows Update in het Configuratiescherm de meest recente updates te installeren. Zorg ervoor dat u alle belangrijke gegevens opslaat op een extern opslagapparaat, zoals een USB-apparaat, externe HDD of in netwerkmappen. We raden u aan een back-up te maken van uw persoonlijke Windows-instellingen, contacten, foto's, documenten, video's, muziek enzovoort, om te voorkomen dat er gegevens verloren gaan. Met Samsung Recovery Solution ( ) kunt u veilig een back-up maken van alle huidige informatie op uw computer. U kunt de back-upgegevens eenvoudig herstellen als er zich tijdens de installatie onvoorziene problemen voordoen. De pictogrammen kunnen enigszins afwijken, afhankelijk van de versie Het is mogelijk dat er onvoldoende ruimte op het apparaat beschikbaar is (16 GB (32-bits) of 20 GB (64-bits)) wanneer er een upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd. We raden u aan ongebruikte 's te verwijderen voordat u de upgrade uitvoert. Pc-producten kunnen niet worden vervangen of terugbetaald na een upgrade naar Windows 10 en er worden kosten in rekening gebracht voor serviceverzoeken.

4 Opmerking De Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en bepaalde apps die u gebruikt, blijven ongewijzigd, zelfs nadat de upgrade is uitgevoerd. Als de ingestelde taal voor het Windows-systeem niet kan worden gebruikt voor het tabblad met systeemvereisten, blijven alleen uw persoonlijke bestanden ongewijzigd tijdens de upgrade. (Oftewel, de instellingen voor apps en Windows worden niet bewaard.) Vragen over het downloaden, installeren en het websitegebruik MS-website van het klantencentrum (http://windows.com) Opmerking 1: aangezien bij een nieuwe installatie de gebruikte partitie eerst wordt geformatteerd, gaan alle gegevens op die partitie verloren. Zorg ervoor dat u belangrijke gegevens opslaat op een externe opslagapparaten. Zie 'Wat u voorafgaand aan de installatie moet controleren en voorbereiden' voor meer informatie over het maken van back-ups. Opmerking 2: Samsung Electronics verkoopt of verstrekt geen Windows 10-dvd.

5 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Installatie via internet (Methode 1) Upgraden van een computer die u gebruikt De Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en bepaalde apps die u gebruikt, blijven ongewijzigd, zelfs nadat de upgrade is uitgevoerd 1. Sluit de voedingskabel aan. 2. Maak verbinding met internet. 3. Voer 'SW Update' uit om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie. 4. Voer Windows Update uit om bij te werken naar de nieuwste versie. Windows 7/8.1: gebruik Windows Update in het Configuratiescherm om de meest recente updates te installeren. 5. Kies 'Starten' in het venster van Windows Update. Download de benodigde bestanden, ga akkoord met de algemene voorwaarden en voer vervolgens de installatie uit. 6. Voltooi de installatie van Windows overeenkomstig de instructies. 7. Nadat de installatie is voltooid, voert u 'SW Update' uit ( ) om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie.

6 (Methode 2) Upgraden tijdens de gebruikersregistratie U kunt upgrade naar Windows 10 wanneer u zicht voor het eerst registreert voor het gebruik van Windows 7 en Windows Schakel de computer in. 2. Registreer u als een gebruiker op de computer met Windows 7/Windows 8.1 die u hebt aangeschaft. 3. Voer de installatie uit overeenkomstig de instructies voor de gebruikersregistratie. Zodra u verbinding met internet moet maken, moet u een internetverbinding kiezen. 4. Selecteer in het gebruikersregisratiescherm 'Upgrade'. 5. Zodra de installatie van Windows is voltooid, wordt automatisch de nieuwste versie van Windows geïnstalleerd. 6. Hetzelfde proces als vanaf stap 5 van het gedeelte 'Upgraden van een computer die u gebruik'.

7 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Nieuwe installatie met een dvd (Methode 3) Dvd-installatie terwijl u bent aangemeld bij Windows (voor speciale commerciële klanten) Bereid de installatie-dvd van Windows 10 voor die u hebt aangeschaft via MS of een verkoper 1. Plaats de Windows 10-dvd en wacht totdat deze automatisch wordt uitgevoerd. Als de dvd niet automatisch wordt uitgevoerd, dubbelklikt u op 'setup.exe' ( ) op de dvd. 2. Selecteer achtereenvolgens 'Updates downloaden en installeren (aanbevolen)' en 'Volgende'. 3. Geef uw productcode voor Windows 10 op en selecteer 'Volgende'. 4. Klik voor de gebruikersovereenkomst op de knop 'Ik ga akkoord' en klik in het voltooiingsvenster voor het voorbereiden van de installatie op 'Wijzigen wat u wilt behouden'. 5. Selecteer achtereenvolgens 'Niets' en 'Volgende'. 6. Voltooi de installatie van Windows overeenkomstig de instructies. 7. Nadat u de basisinstellingen hebt opgegeven, voert u 'SW Update' uit ( ) om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie. Let op> Bepaalde modellen (met 32-bits besturingssystemen) bieden geen ondersteuning voor een nieuwe installatie.

8 (Methode 4) Windows 10 installeren door op te starten vanaf een dvd (voor speciale commerciële klanten) Bereid de installatie-dvd van Windows 10 voor die u hebt aangeschaft via MS of een verkoper Opmerking: Zie '(Opmerkingen) Als opstarten vanaf dvd niet werkt' als er zich problemen voordoen tijdens het opstarten vanaf een dvd 1. Plaats de Windows 10-dvd en schakel vervolgens de computer in 2. Druk op de toets F10 en selecteer uw dvd-speler in de lijst met opstartapparaten. U kunt eventueel ook op de toets F2 drukken om het BIOS te openen en de dvd-speler als eerste opstartapparaat in te stellen. 3. Wanneer het bericht 'Druk op een toets om op te starten vanaf cd of dvd' wordt weergegeven, drukt u op een willekeurige toets. 4. Ga naar het installatiescherm van Windows 10 nadat u opnieuw hebt opgestart. 5. Kies de taal, de tijd, het type toetsenbord, enz. dat u wilt gebruiken en selecteer 'Volgende'. 6. Klik op de knop 'Nu installeren' om de installatie te starten. 7. Geef uw productcode voor Windows 10 op en selecteer 'Volgende'. 8. Vink het selectievakje 'Ik ga akkoord' aan om de algemene voorwaarden te accepteren en klik op 'Volgende'. Let op> Bepaalde modellen (met 32-bits besturingssystemen) bieden geen ondersteuning voor een nieuwe installatie.

9 9. Selecteer 'Aangepast': Alleen Windows installeren (geavanceerd)' Uw bestanden, instellingen en 's worden niet bewaard. 10. Selecteer de partitie waarop u Windows 10 wilt installeren en selecteer vervolgens 'Formatteren'. 11. Selecteer 'OK' in het venster met de waarschuwing over gegevensverlies. 12. Wanneer het formatteren is voltooid, selecteert u 'Volgende' om de installatie te starten. 13. Voltooi de installatie van Windows overeenkomstig de instructies en start de computer opnieuw op. 14. Configureer uw Windows-basisinstellingen nadat u opnieuw hebt opgestart. 15. Nadat u de basisinstellingen hebt opgegeven, voert u 'SW Update' uit ( ) om het BIOS, de 's en stuur's bij te werken naar de nieuwste versie. Let op> Bepaalde modellen (met 32-bits besturingssystemen) bieden geen ondersteuning voor een nieuwe installatie.

10 (Opmerkingen) Als opstarten vanaf dvd niet werkt Informatie over de BIOS-instellingen om vanaf een dvd op te starten op een Samsungcomputer 1. Plaats de Windows 10-dvd en start de computer op. 2. Schakel de computer in en druk onmiddellijk 4 tot 5 keer op de toets F2 om het BIOS te openen. 3. Schakel de Fast BIOS Mode uit. Opmerking: het scherm kan enigszins afwijken, afhankelijk van uw systeemspecificaties 4. Druk op de toets F10 om de BIOS-instellingen op te slaan en het systeem opnieuw op te starten.

11 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Niet-ondersteunde platforms of apparaten Hieronder volgt een lijst met platforms die de softwarestuur's niet of slechts gedeeltelijk ondersteunen. Categorie Lijst Chipset Apparaat Intel AMD Intel 5e generatie Intel Core processors (Broadwell) voor 32-bits OS-configuraties Intel 4e generatie Intel Core processors (Haswell) voor 32-bits OS-configuraties Intel 3e generatie Intel Core processors (Ivy Bridge) Intel 2e generatie Intel Core processors (Sandy Bridge) Intel 3e generatie Intel Core processors (Mahobay) Intel 2e generatie Intel Core processors (Sugarbay) Intel Pentium processors / Intel Celeron processors (Baytrail-M) Intel Atom processors (Clovertrail) AMD Quad-core processor voor 32-bits OS-configuraties AMD A6-5200M APU met Radeon HD8400 APU (Kabini) voor 32-bits OS-configuraties AMD A M APU met AMD Radeon HD 7660G Graphics (Comal) AMD A8-4500M APU met AMD Radeon HD 7640G Graphics (Comal) AMD A6-4400M APU met AMD Radeon HD 7520G Graphics (Comal) AMD A4-4300M APU met AMD Radeon HD 7420G Graphics (Comal) AMD A M APU met AMD Radeon HD 7660G Graphics (Comal) AMD A8-4557M APU met AMD Radeon HD 7640G Graphics (Comal) AMD A6-4455M APU met AMD Radeon HD 7500G Graphics (Comal) AMD A4-4355M APU met AMD Radeon HD 7400G Graphics (Comal) AMD E APU met Radeon HD7340 Graphics (Brazos) AMD E APU met Radeon HD7340 Graphics (Brazos) AMD E APU met Radeon HD7310 Graphics (Brazos) AMD E APU met Radeon HD7310 Graphics (Brazos) Intel WiMAX 6250, Intel WiMAX 6150 Qualcomm Atheros AR6004 WLAN-adapter Qualcomm Atheros Bluetooth UART-transportstuur Broadcom abgn draadloze SDIO-adapter Broadcom Serial Bus Driver over UART Bus Emumerator NXP NearFieldProximity Provider Broadcom GNSS Geolocation Sensor Marvell Yukon 88E8075 Family PCI-E Gigabit Ethernet Controller Intel Smart Connect Technologie Intel Rapid Start Technologie Globe Trotter MO40x Modeminterface Globe Trotter MO67xx Modeminterface Gobi 2000 HS-USB Modem 9245 SAMSUNG HSPA Modem Samsung HSPA DataCard Modem Device Samsung Kiera2 Wireless Modem Samsung LTE DataCard Network Interface Samsung LTE Mobile Broadband HUAWEI Mobile Connect - 3G-modem HUAWEI MOBILE EM7700, locatiesensor van Sierra Wireless LTE Mobile Broadband Network Adaptor LTE Mobile Broadband Network Adaptor, AMTelecom Module Location Sensor Houd er rekening mee dat de inhoud in deze tabel kan worden gewijzigd.

12 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Bekende problemen Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen IntelliMemory Alle versies Win 7/8/8.1 Incompatibel met Windows 10; trage systeemprestaties na de upgrade Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer IntelliMemory > ExpressCache Alle versies Win 7/8/8.1 Incompatibel met Windows 10; trage systeemprestaties na de upgrade Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer ExpressCache > Easy File Share Alle versies Win 7 Quick Starter Alle versies Win 7/8/8.1 Samsung Link x Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; wordt niet uitgevoerd 1. Lijkt op het menu start van Windows 10 Start; verwarrend tijdens het gebruik 2. Wordt niet goed uitgevoerd wanneer de universele app van Windows 10 naar het dock wordt gesleept Wanneer de app Samsung Link na de upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd en de knop <Install> in het bericht <Install Samsung Link Service> wordt geklikt, mislukt de installatie vanwege compatibiliteitsproblemen met Microsoft Edge. Upgraden naar Samsung Link 2.0 Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Easy File Share > Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Quick Starter > 1. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Samsung Link > 2. Selecteer en installeer Samsung Link in Samsung SW Update Samsung Link 2.0.x.x Win 8.1 Het LAN-stuur van het AIOmodel is incompatibel met Windows 10, zodat de functie voor het extern opstarten van de pc niet beschikbaar is Deze functie wordt automatisch uitgeschakeld Gebruik de versie van Windows die u hiervoor gebruikt Samsung Story Alle versies Win 8 Incompatibel met Windows 10; werkt niet naar behoren Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op Samsung Story > SideSync ~ Win 8/8,1 1. Incompatibel met Windows 10; schakelt niet naar het bureaublad wanneer SideSync wordt uitgevoerd in een omgeving met een virtueel bureaublad 2. Werkt soms niet op virtuele bureaubladen wanneer het toetsenbord en de muis worden gedeeld 1. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer SideSync > 2. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Phone Screen Sharing > ArcSoft TV ~ Win 8/ bits Incompatibel met Windows 10; scherm loopt vast of wordt gesloten na de upgrade Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer ArcSoft TV 5.0 >

13 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen TotalMedia Theatredvd Alle versies Win 8/ bits Incompatibel met Windows 10; er wordt soms een grijs scherm na de upgrade weergegeven en er kunnen geen dvd's/films worden afgespeeld Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer TotalMedia Theatre > TotalMedia Record Alle versies Win 8/ bits Incompatibel met Windows 10; branden van cd's mislukt na de upgrade en gebruik vervolgens de functie voor het branden van cd's in Windows Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer TotalMedia Record > 2. Gebruik de functie van Windows 10 S Player+ Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen video's afgespeeld na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Player+ > S PhotoStudio Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen miniaturen weergegeven na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S PhotoStudio > S Camera+ Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen video's genomen na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Camera+ > S Player Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen video's afgespeeld na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Player > S Gallery Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen foto's genomen en geen miniaturen weergegeven na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Gallery > S Camera Alle versies Win 8/8,1 Incompatibel met Windows 10; er worden geen foto's genomen en geen miniaturen weergegeven na de upgrade Start > Alle Programma's > Klik met de rechtermuisknop op S Camera > DPTFstuur 110S1J/110S1Q Win 7 Wanneer u een upgrade naar Windows 10 uitvoert, wordt er voor de warmtegeneratie een andere controlemethode gebruikt dan in Windows 7. Hierdoor wordt er een geel uitroepteken weergegeven op het bijbehorende stuur. Samsung SW Update gebruiken of beperkingen Er ontstaat geen probleem, aangezien de controlemethode hetzelfde blijft als in Windows 7. Ondersteuning komt beschikbaar in het 4e kwartaal van 2015.

14 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen TPM (Infineon TPM v Win 8/8,1 Professional Package) Infineon TPM Professional Package wordt niet ondersteund op Windows 10. Er wordt mogelijk een TPM-foutbericht weergegeven en u kun de versleutelde bestanden mogelijk niet openen. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Infineon TPM > TPM (Embassy Security Center) v , v Win 7/8/8.1 Embassy Security Center wordt niet ondersteund op Windows 10. Er wordt mogelijk een TPM-foutbericht weergegeven en u kun de versleutelde bestanden mogelijk niet openen. Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Embassy TPM Application > Bluetooth Alle versies Win 7/8/8.1 (Qualcomm Atheros) Vanaf Windows 10 wordt Microsoft Bluetooth Stack gebruikt; de A2DP Sinkfunctie (Bluetooth-luidspreker) en HFP HFfunctie (telefoon met luidspreker) zijn verwijderd Als u de functies A2DP Sink en HFP HF nodig hebt, moet u geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Bluetooth (Intel) Alle versies Win 7 Vanaf Windows 10 wordt Microsoft Bluetooth Stackto in plaats van Intel (Motorola) Bluetooth Stack; de A2DP Sinkfunctie (Bluetooth-luidspreker) is verwijderd uit het Windows 10-stuur Als u de functie A2DP Sink nodig hebt, moet u geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Touchpad Alle versies Win 7 32-bits Intel I2C Bus-stuur wordt niet ondersteund in Windows bits; touchpad werkt niet U moet geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Touchpad Alle versies Win 7 64-bits Soms werkt het touchpad niet of werkt het touchpad zelfs wanneer deze is uitgeschakeld (Fn+F5) Samsung I2Cinvoerapparaat in Apparaatbeheer Apparaatbeheer > Human Interface-apparaten > Klik met de rechtermuisknop op het Samsung I2C-apparaat en klik vervolgens op Touchpad NT110S (BayTrail-M chipset) Win 7 Windows 10 bevat geen Intel I2C Busstuur voor BayTrail-M; het touchpad werkt niet Voer Windows Update uit om het I2C-stuur voor BayTrail-M te installeren Maak verbinding met internet en voer Windows Update uit

15 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen Dolby Home Theater v Win 7/8 Dolby v4 GUI SW werkt niet in Windows 10. Installeer Dolby GUI SW voor Windows 10 Voer het Samsung SW Update uit. Selecteer in het linkermenu 'Update' en selecteer vervolgens 'Dolby GUI SW' om te installeren DolbyDigital Plus Home Theater Win 8.1 De versie van de Dolby-engine in Dolby GUI SW en het audiostuur komen niet overeen; er wordt een foutbericht weergegeven en de functie werkt niet Installeer Dolby GUI SW voor Windows 10 Voer het Samsung SW Update uit. Selecteer in het linkermenu 'Update' en selecteer vervolgens 'Dolby GUI SW' om te installeren TV Driver (MC570/MC770) Alle versies Win 7/8/8.1 Installeer MC570/MC770 is een tv-module die niet MC570/MC770 tvstuur meer wordt gebruikt; afzonderlijke Windows 10-stuur wordt niet ondersteund voor Windows 10 Voer het Samsung SW Update uit. Selecteer in het linkermenu 'Update' en selecteer vervolgens 'HDTV-stuur' om te installeren Grafische kaart (voor all-in-one modellen) Stuur geïnstalleerd via Windows Update Win 7/8/8.1 Na de upgrade naar Windows 10 is tijdens het herstellen van het register het primaire/secundaire beeldscherm van het AIO-model gewijzigd; externe beeldschermuitvoer wanneer alleen het beeldscherm van de computer is geselecteerd Installeer een grafische kaart van Samsung Samsung SW Update > Grafisch stuur installeren Grafisch stuur Alle versies Win 7/8/8.1 Stuurcollage wordt niet ondersteund in Windows 10; Grafische eigenschappen Meerdere beeldschermen Knop voor de collagemodusinstellingen ontbreekt Stuur voor de collagemodus wordt in het vierde kwartaal van 2015 verstrekt via Samsung SW Update. USB-naar-DVIdonglestuurprogram ma Win 7/8/8.1 Als u een USB-naar-DVI-stuur (EZnet ubiquitous) installeert, wordt er een geel uitroepteken op het grafische stuur weergegeven en kan dit niet worden gebruikt Zie de aanvullende informatie op de website van het bedrijf op Sensorapparaten (NXP NearFieldProximity, Broadcom GNSS Geolocation Sensor) NXP5441, *BCM_4751, SDOV2, DEV_91D0 Win 8 Bepaalde hardware, zoals NXP en Geolocation, wordt niet meer ondersteund; NFC- en GNSS-functies werken niet op bepaalde modellen in Windows 10 U moet geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren

16 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen Functie voor het wijzigen van de schermhelderheid Alle versies Win 8.1 Compatibiliteit kan na upgrade naar Windows 10 niet worden gegarandeerd; schermhelderheid kan niet worden gewijzigd Voer het Samsung SW Update uit. Gebruik of Selecteer in het linkermenu 'Alle software' en beperkingen van installeer het nieuwste stuur. Samsung SW Update (Mogelijk zijn er onopgeloste problemen) Onbekende apparaten (!) Alle versies Win 7/8/8.1 Bepaalde hardware en firmware/stuur's voor oudere apparaten worden niet ondersteund door Windows 10; ze zijn mogelijk gemarkeerd met gele uitroeptekens Fout weergegeven in Apparaatbeheer. Voer het Samsung SW Update uit. Gebruik of Selecteer in het linkermenu 'Alle software' en beperkingen van installeer het nieuwste stuur. Samsung SW Update (Mogelijk zijn er onopgeloste problemen) Bluetooth (Intel, Qualcomm Atheros) Bepaalde versies Win7/8/8.1 Bluetooth-stuur's worden gedupliceerd in het Configuratiescherm - Verwijder Win7-/8- Programma's en onderdelen na de upgrade /8.1-'s naar Windows 10 Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Selecteer Bluetoothstuur > *Als er tijdens het verwijderen een fout voor Intel wordt weergegeven, klikt u op het reparatiemenu om te repareren en verwijdert u het onderdeel Antivirusproblemen Alle antivirus 's die niet worden Win 7/8/8.1 gedistribueerd door Samsung Er kunnen Windows 10-upgradefouten optreden vanwege niet-geverifieerde antivirus's Voer de upgrade opnieuw uit nadat het relevante antivirus is verwijderd WiDi Alle versies Win7 WiDi-toepassing werkt niet na de upgrade naar Win 10 Installeer de nieuwste versies van de grafische en draadloze LAN-stuur's en gebruik de Miracast-functie in Windows 10 WiDi/Miracast Alle versies Win7/Win8.1 Miracast maakt geen verbinding na de upgrade naar Windows 10 upgrade of het scherm wordt gesloten of wordt niet weergegeven, zelfs nadat er verbinding is gemaakt (Compatibiliteit met Windows 10 niet gegarandeerd) U moet geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren totdat Miracast stabiel is. Instellingen Alle versies Win7/Win8.1 De functie voor het instellen van een mobiel toegangspunt werkt niet U moet geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren

17 Onderdeel Versie waarop zich het probleem voordoet Vorig besturingssysteem Probleemsymptomen en oorzaak Oplossing Te nemen stappen Support Center/Helpdesk Alle versies Win 7/8/8.1 Compatibiliteit niet gegarandeerd na upgrade naar Windows 10; wordt niet uitgevoerd Als u deze functie wilt gebruiken, moet u geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren ADP (Absolution Data Protect) Alle versies Win 7/8/8.1 Compatibiliteit niet gegarandeerd na upgrade naar Windows 10; wordt niet uitgevoerd Ga naar voor meer informatie over de ondersteuning en de stappen die moeten worden genomen. 'Samsung Recovery Solution 5' Alle versies Win 7/Win 8 Wordt niet meer uitgevoerd na foutbericht Back-upfunctie wordt niet aangeboden in Windows 10 Samsung SW Update gebruiken of beperkingen Voer Samsung SW Update uit om de nieuwste versie, Samsung Recovery Solution 5.7, te installeren en druk vervolgens, wanneer het apparaat opnieuw wordt opgestart, op de toets F4 wanneer het Samsung-logo verschijnt om Recovery Solution uit te voeren en bij te werken. Als u deze functie wilt gebruiken, kunt u beter geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Recovery 6 Alle versies Win 8/Win8.1 Nadat u een back-up van Windows 10 hebt gemaakt, kunt u geen herstelbewerking uitvoeren of verschijnt er een foutbericht wanneer u op de toets F4 drukt. Back-upfunctie wordt niet aangeboden in Windows 10 Samsung SW Update gebruiken of beperkingen Voer Samsung SW Update uit om de nieuwste versie, Recovery 6,1, te installeren en druk vervolgens, wanneer het apparaat opnieuw wordt opgestart, op de toets F4 wanneer het Samsung-logo verschijnt om Recovery Solution uit te voeren en bij te werken. Als u deze functie wilt gebruiken, kunt u beter geen upgrade naar Windows 10 uitvoeren Recovery ~ 7.1 Alle versies Win 8.1 Recovery werkt niet nadat u een back-up van Windows 10 hebt gemaakt Samsung SW Update gebruiken of beperkingen Voer Samsung SW Update uit om de nieuwste versie, Recovery 7.2, te installeren Opmerking: de informatie over bekende problemen kan worden gewijzigd

18 Installeren van/upgraden naar Windows 10 - Veelgestelde vragen 1) V: Ik keer tijdens het upgraden naar Windows 10 steeds weer terug naar mijn vorige versie van Windows. A: Installeer de nieuwste 's en stuur's met Windows Update en probeer het opnieuw. 2) V: Bepaalde 's werken na de upgrade niet naar behoren. A: Verwijder de 's die niet werken en installeer de nieuwste versies voor Windows 10. Voer 'SW Update' uit om 's van Samsung te installeren. Meer informatie over de compatibiliteit van 's met Windows 10 vindt u op 'http://www.windows.com/compatibility'. Opmerking: bepaalde 's zijn mogelijk niet compatibel met Windows 10. 3) V: Samsung SW Update ( ) is niet geïnstalleerd. A: U kunt Samsung SW Update downloaden op 'http://orcaservice.samsungmobile.com/swupdate.aspx'. 4) V: Hoe kan ik controleren voor welke 's Windows 10-stuur's moet worden geïnstalleerd? A: Voer Apparaatbeheer uit door op de Windows-toets + X te drukken om de apparaten met uitroeptekens te vinden. 5) V: Ik wil terugkeren naar een eerdere versie van Windows. A: U kunt terugkeren met 'Een eerdere versie van Windows herstellen'. Menu: Windows-instellingen > Bijwerken en herstellen > Herstellen > Een eerdere versie van Windows herstellen Opmerking: u kunt de oude versie niet terugzetten als er sinds de upgrade 31 dagen of meer zijn verstreken.

19 6) V: Is de upgrade naar Windows 10 gratis? A: Windows 10 is tot 1 jaar na de datum van de eerste release ( ). 7) V: Wat is Edge? A: Het is een nieuwe webbrowser in Windows 10. Aangezien ActiveX en BHO niet worden ondersteund kunt u mogelijk maar beperkt internetbankieren of online gamen. 8) V: Ondersteunt Cortana alle talen? A: De regio en taal moeten overeenkomen tijdens de eerste configuratie van Windows 10 om Cortana te kunnen gebruiken. De volgende landen en talen worden in 2015 ondersteund: VS-Engels, VK-Engels, Duitsland-Duits, Frankrijk-Frans, Italië-Italiaan, Spanje-Spaans en China-Chinees (vereenvoudigd). Neem contact op met Microsoft voor de landen en talen die in de toekomst worden ondersteund. 9) V: Bepaalde apps en apparaten werken niet goed in Windows 10. A: Apps die zijn ontwikkeld voor Windows 7/8/8.1 werken mogelijk niet in Windows 10. Raadpleeg de website van de app-fabrikant of neem contact op met de klantenservice. Meer informatie vindt u op 'http://windows.microsoft.com'.

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Stapsgewijze handleiding voor naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Inhoud 1. 1. Installatieproces voor Windows 8 2. Systeemvereisten 3. Voorbereidingen 2. 3. 4. upgrade via 5. 6. 1. Persoonlijke voorkeur

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Informatie zoeken op uw computer

Informatie zoeken op uw computer Belangrijk Aangezien er geen herstelschijven worden geleverd bij de computer, moet u herstelschijven maken onmiddellijk nadat u de computer klaar hebt gemaakt voor gebruik. Voor instructies over het maken

Nadere informatie

Inhoud. Problemen oplossen. Introductie tot deze handleiding...5. Problemen oplossen... 8

Inhoud. Problemen oplossen. Introductie tot deze handleiding...5. Problemen oplossen... 8 Belangrijk Aangezien er geen herstelschijven worden geleverd bij de computer, moet u herstelschijven maken onmiddellijk nadat u de computer klaar hebt gemaakt voor gebruik. Voor instructies over het maken

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 4 Inleiding 5 Benodigdheden 6 Installatie-overzicht 6 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 6 Stap 2: De Boot Camp-assistent openen 6 Stap

Nadere informatie

Documentatie. Gedrukte documentatie. Niet-gedrukte documentatie. Belangrijk. De volgende documenten worden bij de Sony VAIO -computer geleverd:

Documentatie. Gedrukte documentatie. Niet-gedrukte documentatie. Belangrijk. De volgende documenten worden bij de Sony VAIO -computer geleverd: Documentatie De volgende documenten worden bij de Sony VAIO -computer geleverd: Gedrukte documentatie Handleiding Snel aan de slag Met de procedure vanaf het uitpakken tot en met het starten van uw VAIO.

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en

Boot Camp Installatie- en Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: De Boot Camp-assistent starten 4 Stap 2: Windows installeren 4 Stap 3: De Boot Camp-besturingsbestanden

Nadere informatie

Handleiding voor probleemoplossing en onderhoud

Handleiding voor probleemoplossing en onderhoud Handleiding voor probleemoplossing en onderhoud De enige garanties voor Hewlett-Packard-producten en diensten staan vermeld in de garantiebeschrijvingen bij de desbetreffende producten en diensten. De

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids 1 Inhoudsopgave 3 Boot Camp 3 Inleiding 4 Benodigdheden 4 U hebt al een bètaversie van Boot Camp gebruikt 5 Windows XP bijwerken naar Windows Vista 5 Installatie-overzicht

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows XP naar Windows 7

Een upgrade uitvoeren van Windows XP naar Windows 7 Een upgrade uitvoeren van Windows XP naar Windows 7 Als u uw computer wilt updaten van Windows XP naar Windows 7, voert u een aangepaste installatie uit, waar bij uw programma's bestanden en instellingen

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

Hoe repareer je Windows XP vanuit de installatie-cd?

Hoe repareer je Windows XP vanuit de installatie-cd? Hoe repareer je Windows XP vanuit de installatie-cd? INDEX 1. Inleiding / Meer informatie / Voordat u een interne upgrade uitvoert. Pag. 2 2. Methode 1: XP-repareren vanuit een opgestarte Windows XP. Pag.

Nadere informatie

RTM. Gebruikershandleiding

RTM. Gebruikershandleiding RTM Gebruikershandleiding Copyright Acronis International GmbH, 2002-2012. Alle rechten voorbehouden. 'Acronis', 'Acronis Compute with Confidence', 'Acronis Recovery Manager', 'Acronis Secure Zone', Acronis

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SONY VAIO VPC-F11Z1E/BI http://nl.yourpdfguides.com/dref/4329591

Uw gebruiksaanwijzing. SONY VAIO VPC-F11Z1E/BI http://nl.yourpdfguides.com/dref/4329591 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost Gebruikershandleiding bij Norton Ghost PN: 12098882 Norton Ghost User Guide De in dit boek beschreven software wordt verstrekt onder een licentieovereenkomst en mag uitsluitend worden gebruikt in overeenstemming

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

Kaspersky PURE Gebruikershandleiding

Kaspersky PURE Gebruikershandleiding Kaspersky PURE Gebruikershandleiding PROGRAMMAVERSIE: 3.0 Geachte gebruiker, Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat u deze documentatie nuttig vindt en dat deze u een antwoord biedt

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

1 Inleiding... 6 1.1 Wat is Acronis True Image 2015?... 6 1.2 Nieuw in deze versie... 6. 1.2.1 Alternatieven voor de verwijderde functies...

1 Inleiding... 6 1.1 Wat is Acronis True Image 2015?... 6 1.2 Nieuw in deze versie... 6. 1.2.1 Alternatieven voor de verwijderde functies... Inhoudsopgave 1 Inleiding... 6 1.1 Wat is Acronis True Image 2015?... 6 1.2 Nieuw in deze versie... 6 1.2.1 Alternatieven voor de verwijderde functies... 7 1.3 Systeemvereisten en ondersteunde media...

Nadere informatie

AVG AntiVirus 2014. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2014.01 (04/09/2013)

AVG AntiVirus 2014. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2014.01 (04/09/2013) AVG AntiVirus 2014 Gebruikershandleiding Documentrevisie 2014.01 (04/09/2013) C opyright AVG Technologies C Z, s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE NOKIA PC SUITE 6.5. Copyright 2002-2005 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 1/17

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE NOKIA PC SUITE 6.5. Copyright 2002-2005 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 1/17 1/17 GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE NOKIA PC SUITE 6.5 Copyright 2002-2005 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke kennisgeving Copyright 2002-2005 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Onrechtmatige reproductie,

Nadere informatie

Update 1. Gebruikershandleiding

Update 1. Gebruikershandleiding Update 1 Gebruikershandleiding Copyright Acronis, Inc., 2000-2011. Alle rechten voorbehouden. 'Acronis', 'Acronis Compute with Confidence', 'Acronis Recovery Manager', 'Acronis Secure Zone', Acronis True

Nadere informatie

Update 2. Gebruikershandleiding

Update 2. Gebruikershandleiding Update 2 Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...7 1.1 Wat is Acronis True Image 2014?... 7 1.2 Wat is Acronis True Image 2014 Premium?... 8 1.3 Nieuw in deze versie... 8 1.4 Systeemvereisten

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP PROLIANT ML150 SERVER http://nl.yourpdfguides.com/dref/880501

Uw gebruiksaanwijzing. HP PROLIANT ML150 SERVER http://nl.yourpdfguides.com/dref/880501 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP PROLIANT ML150 SERVER. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP PROLIANT ML150 SERVER in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

AVG AntiVirus 2015. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2015.02 (02/09/2014)

AVG AntiVirus 2015. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2015.02 (02/09/2014) AVG AntiVirus 2015 Gebruikershandleiding Documentrevisie 2015.02 (02/09/2014) C opyright AVG Technologies C Z, s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Inhoud Hoofdstuk 1: Overzicht van avast! BackUp...5 Hoofdstuk 2: avast! BackUp installeren...7 avast! BackUp downloaden...7 De avast! BackUp-client

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be. Gebruiksaanwijzing. www.samsung.com

Downloaded from www.vandenborre.be. Gebruiksaanwijzing. www.samsung.com Gebruiksaanwijzing www.samsung.com Over deze gebruiksaanwijzing Deze gebruiksaanwijzing is speciaal bedoeld om de verschillende functies en kenmerken van deze computer te beschrijven. De gebruiksaanwijzing

Nadere informatie