Handleiding SmartCD Stand: januari 2006

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding SmartCD Stand: januari 2006"

Transcriptie

1 Handleiding SmartCD Stand: januari 2006

2 Inhoudsopgave 1.0 Veiligheidsvoorschriften Inleiding Aansluiting aan een pc/laptop Laden van de accu's Configuratie van de Bluetooth-verbinding Eerste installatie Wijziging van de verbinding Configuratie van de USB-verbinding Ingebruikneming Programmering met de SmartCD in combinatie met een pc/laptop in combinatie met een PDA Afstelling antennes Plaatsen van de accu's Betekenis van de LED's Omvang van de levering Gegevensblad 9 2

3 Pagina Veiligheidsvoorschriften Direct zonlicht vermijden. Uit de buurt van magnetische storingsbronnen houden. Zorg ervoor dat het toestel niet op de grond valt of aan andere krachtige stoten blootgesteld wordt. De in het programmeertoestel ingebouwde lithium-accu's kunnen bij een foute behandeling brand- of verbrandingsgevaar veroorzaken. Niet openen, niet boven 70 C opwarmen of verbranden. Accu's alleen door door SimonsVoss vrijgegeven accumulatoren (momenteel BMZ Li-Ion-mangaan type US14500V) vervangen. Verbruikte of niet meer functionerende accu's onmiddellijk volgens de voorschriften afvoeren en niet binnen het bereik van kinderen bewaren. Het foutloos functioneren bij de programmering in combinatie met een Windows Mobile 5.x PDA kan alleen voor door SimonsVoss vrijgegeven toestellen gegarandeerd worden. Technische wijzigingen zijn door de fabrikant voorbehouden. In geval van twijfel geldt de Duitse originele handleiding. 2.0 Inleiding De SmartCD is een programmeertoestel dat speciaal voor het gebruik aan een pc/laptop resp. in combinatie met een Windows Mobile 5.x PDA (Personal Digital Assistant) ontwikkeld werd. U kunt hiermee op een heel comfortabele manier alle digitale componenten van het SimonsVoss systeem 3060 programmeren en uitlezen. Bovendien kunnen persoonlijke gegevens (b.v. adressen, kalenders etc.) met de PDA beheerd worden. 3.0 Aansluiting aan een pc/laptop De SmartCD kan met de bijgeleverde kabel via een vrije USB-poort direct aan een pc of laptop aangesloten worden. In combinatie met een pc/laptop en een SmartCD kunnen alle digitale componenten van het SimonsVoss-systeem 3060 geprogrammeerd worden. Attentie: Wordt met PDA en SmartCD geprogrammeerd, dan moet de verbindingskabel van de SmartCD naar de pc/laptop opnieuw losgekoppeld worden. Een Bluetoothcombinatie tussen SmartCD en pc/laptop is niet mogelijk. Transponders kunnen alleen geprogrammeerd worden als de SmartCD direct (via USB-kabel) aan een pc/laptop aangesloten is en het softwareprogramma Locking Data Base (LDB) resp. Locking System Management (LSM) geïnstalleerd is.

4 Pagina Laden van de accu's Voor het laden van de ingebouwde accu's gelieve SmartCD via USB-kabel aan de pc/laptop aan te sluiten. De accu's van de SmartCD worden dan via de USB-interface opgeladen. Attentie: Bij laptops wordt evt. in uitgeschakelde toestand de USB-poort uitgeschakeld! Tip: Als u de SmartCD gedurende langere tijd niet wilt gebruiken, sluit dan de SmartCD aan de USB-poort aan. Zo wordt de zelfontlading van de accu's vermeden en het toestel is altijd gebruiksklaar. Bij het gebruik van een passieve externe USB-hub (zonder eigen stroomtoevoer) kan het gebruik van meerdere toestellen problematisch zijn, omdat de USB-poort niet genoeg stroom kan leveren. De SmartCD daarom om te laden direct aan een vrije USB-poort van de pc/laptop aansluiten of een actieve USB-hub (met eigen stroomtoevoer) gebruiken. 4.0 Configuratie van de Bluetooth-verbinding 4.1 Eerste installatie Bij de koppeling van de SmartCD met de PDA, gelieve ervoor te zorgen dat beide toestellen: ingeschakeld en met Bluetooth herkenbaar zijn. zich in de directe omgeving van elkaar bevinden. Voor de verdere werkwijze voor de koppeling van SmartCD en PDA gelieve de softwarehandleiding "SmartLSM" en evt. in de gebruiksaanwijzing van de PDA-fabrikant te lezen. Als SimonsVoss-toestel kiest u "SV [serienummer van uw toestel]. Bij de eerste koppeling van PDA en SmartCD dient u erop te letten dat er zich niet meerdere verschillende SmartCD's met ingeschakelde Bluetooth binnen ontvangstreikwijdte bevinden. 4.2 Wijziging van de verbinding Als de ingestelde Bluetooth-verbinding veranderd moet worden, om b.v. met een andere SmartCD te programmeren, is dit altijd mogelijk. Voor de werkwijze, zie de softwarehandleiding "SmartLSM".

5 Pagina Configuratie van de USB-verbinding Nadat u de SmartCD met de USB-kabel met de pc/laptop voor de eerste keer aangesloten hebt, wordt een nieuwe USB-hardware door het Windows-besturingssysteem ontdekt. Volg de instructies van het installatiemenu en installeer de op de bijgeleverde CD voorhanden driver op uw desktopcomputer. (gelieve de directory "SmartCD_USB" te kiezen.) Gelieve er rekening mee te houden dat de nieuwe hardware op één van de COMpoorten 1-4 geïnstalleerd wordt als u met de LDB 1.40a of ouder resp. de LSM 2.1 of ouder werkt. 6.0 Ingebruikneming De ingebouwde accu's zijn voorgeladen en dus is het toestel direct gebruiksklaar. (We raden u aan om voor het eerste gebruik van de SmartCD het toestel gedurende ca. 1 uur aan de USB-poort op te laden.) Voor het gebruik van het programmeertoestel gelieve de volgende stappen uit te voeren: SmartCD via USB met de pc/laptop verbinden. USB-driver voor de SmartCD op de pc/laptop installeren (zie bijgeleverde cd) Voor het gebruik van de SmartCD met een PDA de volgende bijkomende stappen uitvoeren: Sluitplansoftware SmartLSM via de ActiveSync op de PDA installeren. SmartCD en PDA via Bluetooth koppelen (uitvoering via de SmartLSM). COM-poort op de PDA voor de SmartCD instellen (uitvoering via de SmartLSM) 7.0 Programmering met de SmartCD De minimale afstand bij de programmering tussen SmartCD en sluiting moet ca. 10 cm bedragen, bij Smart Relais ca. 30 cm en bij het blokslot ca. 40 cm in combinatie met een pc/laptop Op de pc/laptop moet de actuele versie van de software Locking Data Base (LDB) geïnstalleerd zijn. Voor de nieuwe installatie of de update van de software moet een programmeertoestel aan de pc/laptop aangesloten worden. Attentie: Voor de installatie van de software onder Windows NT/2000/XP hebt u administratorrechten nodig! Vóór een update absoluut een back-up maken.

6 Pagina in combinatie met een PDA Op de pc/laptop moet de actuele versie van de LDB geïnstalleerd zijn. Bovendien moet de PDA-desktopsoftware op de pc/laptop geïnstalleerd worden. Bij de eerste installatie op de PDA moet een ActiveSync uitgevoerd worden. Op de PDA moet de actuele versie van de SmartLSM met ActiveSync geïnstalleerd worden. U kunt nu een op de pc/laptop opgesteld sluitplan door een ActiveSync op de PDA overbrengen. Meer informatie vindt u in de PDA-gebruiksaanwijzing. 8.0 Afstelling antennes Om een probleemloze programmering te garanderen, is hierna de antenneafstelling van de gekozen componenten weergegeven. De grootst mogelijke reikwijdte bereikt u bij het programmeren als de antennes van SmartCD en sluiting parallel t.o.v. elkaar gericht zijn. Over het algemeen moet de afstand van de antennes echter minstens 10 cm bedragen om het oversturen te vermijden. SmartCD Cilinder Smart Relais Antenne In dit voorbeeld zijn alle antennes parallel t.o.v. elkaar afgesteld!

7 Pagina Plaatsen van de accu's Als het nodig mocht zijn om de accu's te vervangen, gelieve dan als volgt te werk te gaan: Riemclip aftrekken (of kleine kruiskopschroevendraaier gebruiken, dan kan van het aftrekken van de riemclip afgezien worden). Schroef van de achterkant van het toestel losschroeven. Onderste helft van de behuizing afnemen. Accu's uitnemen en nieuwe accu's met de pluspool naar boven inleggen (zie afbeelding, absoluut op de juiste polariteit en het juiste batterijtype letten). Onderste helft van de behuizing erop zetten en de schroef handvast aandraaien. Riemclip opnieuw aanbrengen. + + Accu's - - Antenne

8 Pagina Betekenis van de LED's 1. LED (groen) aan toestel bedrijfsklaar 1. LED (groen) knipperend stand-by 2. LED (geel) knipperen accu's worden geladen 2. LED (geel) uit accu's zijn opgeladen 3. LED (groen) snel knipperend toestel communiceert met een SimonsVoss-sluiting 3. LED (groen) langzaam knipperend geen verbinding met de sluiting 4. LED (blauw) brandend Bluetooth actief De 1e LED (groen) brandt bij aansluiting via USB aan de pc/laptop resp. zonder USBverbinding pas na het inschakelen van de SmartCD door het indrukken van de knop. Het toestel kan door het nogmaals indrukken van de knop opnieuw uitgeschakeld worden om stroom te sparen. De 2e LED (geel) brandt alleen als de SmartCD voor het laden via USB met de computer verbonden is en minstens één van de accu's geladen moet worden. De 3e LED (groen) signaleert alleen bij uitvoering van een radiogestuurde communicatie (b.v. programmering, uitlezing) tussen SmartCD en een betreffende sluiting. De 4e LED (blauw) brandt bij het gebruik van de Bluetooth-interface voor de duur van de programmeer-, uitlees- of resetprocedure en gaat daarna opnieuw uit.

9 Pagina Omvang van de levering SmartCD Twee accu's type US14500V (ingebouwd) Kabel voor het aansluiten aan een USB-interface Cd-rom met USB-drivers Voor het gebruik van de SmartCD is nog de SimonsVoss-software LDB resp. voor de mobiele programmering ter plaatse de SmartLSM nodig. Die zijn niet bijgeleverd en moeten extra aangekocht worden. Gelieve voor de ingebruikneming de handleiding van de PDA-fabrikant te lezen! 12.0 Gegevensblad Afmetingen behuizing [HxB xd] Gewicht (incl. accu's) Materiaal behuizing Kleur behuizing Aantal LED's 4 Batterijtype Spanning Fabrikant Type Aantal accu's 2 Veiligheidstype Werktemperatuurbereik Opslagtemperatuurbereik Bluetooth-verbinding Ondersteunde profielen 112 x 63 x 22 mm 95 g Kunststof Grijs Accu's (heroplaadbaar) Li-Ion-mangaan 4,2 V BMZ US14500V IP20-5 C tot +40 C -20 C tot +60 C Zendvermogen klasse 2 (Class 2): 2,5 mw SPP Serial Port Profile, seriële gegevensoverdracht

HANDLEIDING SMARTCD Version: december 2007

HANDLEIDING SMARTCD Version: december 2007 HANDLEIDING SMARTCD Version: december 2007 INHOUDSOPGAVE 1.0 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 3 2.0 INLEIDING 3 3.0 AANSLUITING AAN EEN PC/LAPTOP 3 3.1 Laden van de accu's 4 4.0 CONFIGURATIE VAN DE BLUETOOTH-VERBINDING

Nadere informatie

Handboeak SMARTCD.G2 02.2015

Handboeak SMARTCD.G2 02.2015 02.2015 2 / 14 1 Voorgeschreven gebruik... 3 2 Veiligheidsadviezen... 4 3 Leveromvang... 5 4 Aansluiting op een pc/laptop... 6 5 Opladen van de accu's... 7 6 Inbedrijfstelling... 8 7 Configuratie van de

Nadere informatie

Handboek SmartCD.G

Handboek SmartCD.G 06.2018 Inhoudsopgave 2 / 16 Inhoudsopgave 1 Voorgeschreven gebruik... 3 2 Veiligheidsadviezen... 4 3 Leveromvang... 6 4 Aansluiting op een pc/laptop... 7 5 Opladen van de accu's... 8 6 Inbedrijfstelling...

Nadere informatie

PalmCD2-Programmeerapparaatl

PalmCD2-Programmeerapparaatl PalmCD2-Programmeerapparaatl Stand: Juni 2006 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Ingebruikneming 3 3.0 Programmeren met pc of laptop 4 4.0 Programmeren met de Palm Organizer 4 5.0 PalmCD2 inrichten met

Nadere informatie

PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE IDENTIFICATIEMEDIA EN HUN PROGRAMMERING SIMONS VOSS 69

PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE IDENTIFICATIEMEDIA EN HUN PROGRAMMERING SIMONS VOSS 69 PASSIEVE SMART CARD-TECHNOLOGIE IDENTIFICATIEMEDIA EN HUN PROGRAMMERING SIMONS VOSS 69 70 PASSIEVE TECHNOLOGIE IDENTIFICATIEMEDIA EN HUN PROGRAMMERING SMART CARDS SMART TAGS G1 G2 Sinds kort biedt SimonsVoss

Nadere informatie

Handleiding SmartLSM Stand: april/2006

Handleiding SmartLSM Stand: april/2006 Stand: april/2006 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding...3 1.1 Productbeschrijving... 3 1.2 Functies van de SmartLSM... 3 1.3 Begripsverklaring... 4 1.4 Belangrijke aanwijzingen... 4 2.0 Installatie en ingebruikneming...4

Nadere informatie

PRODUCTMANUAL PROGRAMMEERTRANSPONDER Stand: Ontwerp 2012 v02 baseert op april 2007_V

PRODUCTMANUAL PROGRAMMEERTRANSPONDER Stand: Ontwerp 2012 v02 baseert op april 2007_V PRODUCTMANUAL PROGRAMMEERTRANSPONDER 3067 Stand: Ontwerp 2012 v02 baseert op april 2007_V05-04-2007 Stand: mei 2012 Inhoudsopgave 1 VEILIGHEIDSADVIEZEN...3 2 INTRODUCTIE...3 3 BEVEILIGINGSKAART...4 4 PROGRAMMEERADVIEZEN...4

Nadere informatie

Digitale sluitsysteem 3060

Digitale sluitsysteem 3060 Stand: Januari 2004 Inhoudsopgave 1.0 Algemeen werkingsprincipe 3 2.0 De componenten van het digitale sluit- en organisatiesysteem 3060 3 2.1 Software LDB 3 2.2 Programmering 4 2.3 Digitale cilinder 3061

Nadere informatie

HANDBOEK PINCODETOETSENBORD 3068. Versie: Februari 2012

HANDBOEK PINCODETOETSENBORD 3068. Versie: Februari 2012 Versie: Februari 2012 Pagina 2 2 1.0 ALGEMEEN 4 1.1 Veiligheidsaanwijzingen 4 1.2 Productbeschrijving 5 2.0 OVERZICHT VAN DE WERKING 5 2.1 Functieoverzicht 5 2.2 Operationele modi 6 2.3 Bediening 6 3.0

Nadere informatie

Blokslotfunctie 3066 Stand: Januari 2004

Blokslotfunctie 3066 Stand: Januari 2004 Stand: Januari 2004 Inhoudsopgave Alarminstalatie Scherpstellingeenheid Deacti- verings- Digitale sluiting (slot of cilinder) 1.0 Werkingsprincipe...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Inschakelen van de alarminstallatie...3

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding ICY1801TP Thermostat Programmer Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I.C.Y. B.V. Introductie De Thermostat Programmer vergemakkelijkt het programmeren van de Timer-Thermostaat, doordat u één keer

Nadere informatie

Muster. Bluetooth-audio-dongle set RXTX2

Muster. Bluetooth-audio-dongle set RXTX2 00014102 00014103 Muster Bluetooth-audio-dongle set RXTX2 Inhoud: - Bluetooth zender-dongle: - Bluetooth ontvanger-dongle - oortjes-koptelefoon - 1x oplaadkabel USB op mini-usb (voor zender of ontvanger)

Nadere informatie

Würth-scanner 5.0 USB

Würth-scanner 5.0 USB Würth-scanner 5.0 USB Gebruiksaanwijzing 1. Beschrijving van de Würth-scanner 5.0 USB 2. Beknopte gebruiksaanwijzing 3. Uitlezen van de scanner en gegevensoverdracht 4. Beschrijving van de leds op de Würth-scanner

Nadere informatie

USB CENTRALNODE WN.CN.U(X) Installatie. Versie: juni 2008

USB CENTRALNODE WN.CN.U(X) Installatie. Versie: juni 2008 Installatie Versie: juni 2008 Inhoudsopgave 1.0 INBEDRIJFSTELLING 3 1.1 Voorwoord 3 1.2 Installatie van de software 3 1.3 Energievoorziening USB CENTRALNODE WN.CN.U(X) 3 1.4 Installatie software driver

Nadere informatie

Werking van het VdS-blokslot 3066 Gebruikersrichtlijn

Werking van het VdS-blokslot 3066 Gebruikersrichtlijn Stand: Janurari 2004 Inhoudsopgave Scherpstellingeenheid (masterconfiguratie) Desactiveringseenheid Desactiveringseenheid Desactiveringseenheid Alarminstallatie 1.0 Systeemcomponenten van de blokslotfunctie

Nadere informatie

53451 LokProgrammer. Beknopt overzicht.

53451 LokProgrammer. Beknopt overzicht. 53451 LokProgrammer Beknopt overzicht. Tweede editie, februari 2012 Hardware versie V3.0 Software versie 2.x.x Software versie 4.x.x Houd er rekening mee dat dit overzicht slechts inleidende informatie

Nadere informatie

WERKING VAN HET VDS- BLOKSLOT 3066 GEBRUIKERSRICHTLIJN. Version: september 200s

WERKING VAN HET VDS- BLOKSLOT 3066 GEBRUIKERSRICHTLIJN. Version: september 200s WERKING VAN HET VDS- BLOKSLOT 3066 Version: september 200s INHOUDSOPGAVE Desactiveringseenheid Desactiveringseenheid Desactiveringseenheid Scherpstellingeenheid (masterconfiguratie) Alarminstallatie 1.0

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen.

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit, om

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250 Gebruiksaanwijzing celexon Laser-Presenter Expert LP250 Hartelijk dank voor de aanschaf van een kwaliteitsproduct van celexon Lees voordat u de preseneter gebruikt deze aanwijzing aandachtig door en bewaar

Nadere informatie

Programmeertransponder 3067

Programmeertransponder 3067 Stand:Februari 2004 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Beveiligingskaart 3 3.0 Programmeeraanwijzingen 4 3.1 Foutmeldingen 4 3.2 Eerste programmering 4 3.3 Transponder lezen 5 3.4 Nieuwe transponder toevoegen

Nadere informatie

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server SNELSTART GIDS iais VR1.01 1. Introductie Hartelijk dank voor het aanschaffen van de iais Ontvanger. Het is aan te bevelen

Nadere informatie

Digitale sluitcilinder 3061 VdS-Version

Digitale sluitcilinder 3061 VdS-Version Stand: Juni 2006 Inhoudsopgave 1.0 Werkingsprincipe 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Openen en sluiten aan de buitenkant 3 1.3 Openen en sluiten aan de binnenkant 3 2.0 Speciale uitvoeringen 4 2.1 FH-versie 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

Snel beginnen Starter System 3.2

Snel beginnen Starter System 3.2 3.2 Inhoudsopgave ii / 12 Inhoudsopgave 1 Leveromvang... 3 2 Voorwaarden... 4 3 De eerste stappen... 5 4 Informatie en hulp... 12 1 Leveromvang 3 / 12 1 Leveromvang Voor de bediening van het sluitsysteem

Nadere informatie

Inhoud. Opmerking! Let op:

Inhoud. Opmerking! Let op: Inhoud Veiligheidsadviezen... 2 Beveiliging van gegevens... 2 Plaats van opstelling... 3 Omgevingsvoorwaarden... 3 Aansluiten... 3 Elektromagnetische emissie... 3 Bedrading... 3 Recycleren en verwijderen...

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

Handboek Q 3007/2 Biometrietransponder

Handboek Q 3007/2 Biometrietransponder Handboek Q 3007/2 Biometrietransponder Stand: oktober 2005 Inhoudsopgave 1.0 Algemene aanwijzingen 3 1.1 Veiligheidsadviezen 3 1.2 Productbeschrijving 3 2.0 Overzicht van de werking 4 2.1 Basisinformatie

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Guard 3.1

Nederlandse handleiding Guard 3.1 Met de Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Guard 3.1 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

CCV Smart (VX 520 + VX 820) Installatie instructie ECR-koppeling

CCV Smart (VX 520 + VX 820) Installatie instructie ECR-koppeling , J. Elfrink (j.elfrink@nl.ccv.eu) CCV Services B.V. v2.3, 13-04-2015 Definitief Ref.: - CCV Services B.V. Postbus 9226 6800 KH Arnhem 026 3849911 www.ccv.eu CCV Services B.V.2015. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Aanvullende gebruiksaanwijzing Chicago 390 USB Deze aanvullende gebruiksaanwijzing hoort bij de gebruiksaanwijzing van de Chicago 390 USB.

Aanvullende gebruiksaanwijzing Chicago 390 USB Deze aanvullende gebruiksaanwijzing hoort bij de gebruiksaanwijzing van de Chicago 390 USB. Aanvullende gebruiksaanwijzing Chicago 390 USB Deze aanvullende gebruiksaanwijzing hoort bij de gebruiksaanwijzing van de Chicago 390 USB. 1 Controleren of de Chicago 390 USB goed is geïnstalleerd op uw

Nadere informatie

Bestnr. 12 15 19 8- en 16-kanaals USB-logic-analyzer Ant8, Ant16

Bestnr. 12 15 19 8- en 16-kanaals USB-logic-analyzer Ant8, Ant16 Bestnr. 12 15 19 8- en 16-kanaals USB-logic-analyzer Ant8, Ant16 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

FlexSCAN Installatie

FlexSCAN Installatie FlexSCAN Installatie Copyright Copyright 2007 Dicon development center BV. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerde gegevensbestand,

Nadere informatie

HANDBOEK SMART READER

HANDBOEK SMART READER HANDBOEK SMART READER Stand per: juni 2008 Inhoudsopgave 1. BEPALINGEN... 4 1.1 PICTOGRAMMEN / AFBEELDINGEN...4 1.2 WIJZE VAN WEERGAVE...4 2. PRODUCTINFORMATIE... 4 2.1 OVERZICHT...4 2.2 BESCHRIJVING VAN

Nadere informatie

Handleiding voor installatie

Handleiding voor installatie Handleiding voor installatie Windows USB driver voor Installatie AAls een diagnose-interface met USB-interface voor het eerst wordt aangesloten op een PC met het besturingssysteem Windows 98, ME, XP of

Nadere informatie

Bluetooth-installatie voor USB-Bluetooth-sticks met Windows XP (Windows Vista analoog)

Bluetooth-installatie voor USB-Bluetooth-sticks met Windows XP (Windows Vista analoog) Bluetooth-installatie voor USB-Bluetooth-sticks met Windows XP (Windows Vista analoog) Voorwaarde: Windows XP Service Pack 2 of hoger (Werkplek Eigenschappen Algemeen) Steek de Bluetooth-stick in een vrije

Nadere informatie

NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29

NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29 NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29 Sinds de release van de nieuwe pager zijn we in samenwerking met onze klanten en eindgebruikers continu aan het streven om het product te verbeteren

Nadere informatie

VRIJ PROGRAMMEERBAAR BEVOEGDHEDEN MET EEN MUISKLIK VERLENEN LSM BUSINESS/LSM PROFESSIONAL: OP DATABANK GEBASEERD MULTIUSER- EN CLIENTCOMPATIBEL

VRIJ PROGRAMMEERBAAR BEVOEGDHEDEN MET EEN MUISKLIK VERLENEN LSM BUSINESS/LSM PROFESSIONAL: OP DATABANK GEBASEERD MULTIUSER- EN CLIENTCOMPATIBEL SOFTWARE LSM BASIC: VRIJ PROGRAMMEERBAAR BEVOEGDHEDEN MET EEN MUISKLIK VERLENEN TOEGANGSCONTROLE, TIJDZONESTURING EN REGISTRATIE LSM BUSINESS/LSM PROFESSIONAL: OP DATABANK GEBASEERD MULTIUSER- EN CLIENTCOMPATIBEL

Nadere informatie

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2693a6d2-a94f-47d5-97a3-10f68e5aee64&displaylang=nl

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2693a6d2-a94f-47d5-97a3-10f68e5aee64&displaylang=nl Handleiding Radio software update MDA Vario Deze handleiding helpt u om de radio software te updaten voor de MDA Vario naar versie 02.71.11. Voorwaarde daarbij is dat uw MDA Vario momenteel beschikt over

Nadere informatie

P1G2. Handleiding. firmware datum auteur Aanpassing

P1G2. Handleiding. firmware datum auteur Aanpassing P1G2 Handleiding firmware datum auteur Aanpassing versie 1.0 5-3-2014 Mike vd Hulst Eerste versie 1.05 2-6-2014 Mike vd Hulst Aangepaste firmware 2.0 1-10-2014 Mike vd Hulst Objecten toegevoegd volgens

Nadere informatie

Het aansluiten van uw Victron op een computer; met VE Bus Quick Configure

Het aansluiten van uw Victron op een computer; met VE Bus Quick Configure Het aansluiten van uw Victron op een computer; met VE Bus Quick Configure Voor het aansluiten van uw Victron op een computer is het volgende belangrijk: - Alleen identieke modellen met VE Bus software

Nadere informatie

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set Disclaimer Geen moeite is gespaard om ervoor te zorgen dat de informatie in deze handleiding correct en compleet is. Er wordt echter geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Draatloze veiligheidsalarmset TX-104

Draatloze veiligheidsalarmset TX-104 Technaxx * Gebruiksaanwijzing Draatloze veiligheidsalarmset TX-104 [extra: Set 3-Bewegingsdetectiesensoren TX-105] Hierbij de fabrikant Technaxx Deutschland GmbH & Co.KG verklaart, dat dit product, waarop

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Handleiding USB Drivers Club Systeem Win 98, Win Me Win 2000, WinXP, Win2003 Hoofdstuk

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1 USB Buitenantenne Installatie Handleiding Versie 1.1 BELANGRIJK: Monteer om te beginnen de bijgeleverde antenne op de WIFI adapter. Wanneer u de WIFI adapter gebruikt zonder antenne kan deze zijn vermogen

Nadere informatie

Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem

Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem Designed for Vodafone VMC Dut U.indd 1 5/10/06 15:17:24 VMC Dut U.indd 2 5/10/06 15:17:24 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe USB-modem. In deze handleiding

Nadere informatie

M-BOX HOE DE M-BOX AANSLUITEN AAN DE SILCA TRANSPONDER TOESTELLEN RW4 PLUS + M-BOX ; FASTCOPY PLUS + M-BOX ; EZCLONE PLUS + M-BOX

M-BOX HOE DE M-BOX AANSLUITEN AAN DE SILCA TRANSPONDER TOESTELLEN RW4 PLUS + M-BOX ; FASTCOPY PLUS + M-BOX ; EZCLONE PLUS + M-BOX INHOUDSOPGAVE HOE DE M-BOX AANSLUITEN AAN DE SILCA TRANSPONDER TOESTELLEN... 2 HOE DE M-BOX AANSLUITEN AAN DE SILCA TRANSPONDER TOESTELLEN... 3 Installatie van het Silca Remote Service programma en van

Nadere informatie

HANDBOEK LSM BASISPRINCIPES LSM

HANDBOEK LSM BASISPRINCIPES LSM Pagina 1 1.0 BASISPRINCIPES LSM 1.1. SYSTEEMEISEN VANAF LSM 3.1 SP1 (WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN) ALGEMEEN Lokale administratorrechten voor de installatie Communicatie: TCP/IP (NetBios actief), LAN (aanbevolen:

Nadere informatie

voorschrift Voor de installateur Interface 0-10 V --> ebus AAN DE INSTALLATEUR

voorschrift Voor de installateur Interface 0-10 V --> ebus AAN DE INSTALLATEUR Installatie voorschrift AAN DE INSTALLATEUR Voor de installateur Installatiehandleiding Met het toestel dat u gaat plaatsen, installeert u een kwaliteitsproduct. Ondanks de bekendheid met het AWBconcept

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Economy LP100

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Economy LP100 Gebruiksaanwijzing celexon Laser-Presenter Economy LP100 Hartelijk dank voor de aanschaf van een kwaliteitsproduct van celexon Lees voordat u de preseneter gebruikt deze aanwijzing aandachtig door en bewaar

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING

2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING 2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema 2. Specificaties Voedingsspanning 7-32 Vdc GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900 MHz Werkingstemperatuur -20 C tot + 55 C Gewicht 220 gr Afmetingen

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Pro 3 Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik neemt.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE SbS_Inst_102_00286_NL 23-04-2007 10:43 Pagina 20 AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN WATERAANSLUITING ELEKTRISCHE AANSLUITING NIVELLEREN VAN DE KOELKAST INSTALLATIE VAN

Nadere informatie

RTC Opleidingen Beckhoff TwinCAT. Voorbereiding

RTC Opleidingen Beckhoff TwinCAT. Voorbereiding Voorbereiding Beckhoff Automation bvba Belgium Rudi Grouset v3.3-10/11/2014 Voorbereiding voor het volgen van de Beckhoff training Om de opleidingsdagen bij Beckhoff succesvol te laten doorgaan vragen

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.2 SP2 STAND: OKTOBER 2014

PRODUCTINFORMATIE LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.2 SP2 STAND: OKTOBER 2014 LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.2 SP2 STAND: OKTOBER 2014 2 1.0... 3 1.1. LOCKING SYSTEM MANAGEMENT 3.2 SP2 - PRODUCTAFBEELDING... 3 1.2. KORTE PRODUCTOMSCHRIJVING... 4 2.0 PRODUCTOMGEVING... 5 2.1. SYSTEEMVOORWAARDEN...

Nadere informatie

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC.

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC. Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Stuurprogramma Windows 98 /98SE /Me /2000 /XP (3.3) 4. USB-kaart inbouwen (3.4) 5.

Nadere informatie

DOMOTICA TC-FL4 FL4.220415 VERGRENDELINGEN. t 088 500 2800 f 088 500 2899 89 MODEL KS4210

DOMOTICA TC-FL4 FL4.220415 VERGRENDELINGEN. t 088 500 2800 f 088 500 2899 89 MODEL KS4210 DOMOTICA KS4210 INSTALLATIE 1. Sluit op de interface de antenne aan. 2. Plug de netwerkkabel in de netwerkpoort. 3. Plug de adapter in de interface. De interface maakt automatisch verbinding met de server

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART REMOTE

GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART REMOTE Voertuigverwarmingen Technische documentatie NL GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART REMOTE Bedieningselement voor de Eberspächer-standverwarmingen EasyStart Select Bedienungsanleitung EasyStart Remote Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Nederlands. Gebruiksaanwijzing BT-3i

Nederlands. Gebruiksaanwijzing BT-3i Gebruiksaanwijzing BT-3i 1 Overzicht Inhoud Het allereerste gebruik. Hoe de telefoon op te nemen Specificaties 2 1. Overzicht. A B E D F C 1-1 Functietoetsen: A B C D E F Silliconen oorhaak Aan/uit-knop

Nadere informatie

RFI 1000 / RFI 1000-2. Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96

RFI 1000 / RFI 1000-2. Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96 RFI 1000 / RFI 1000-2 Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96 Instructiehandleiding RFI 1000 / RFI 1000-2 Eerst de handleiding lezen alvorens het systeem in werking te stellen Het systeem

Nadere informatie

Handleiding. bluesmart Rhino

Handleiding. bluesmart Rhino bluesmart Rhino bluesmart Rhino 2 bluesmart Rhino 1. Overzicht Milieurisico! Deze combinatie van symbool en signaalwoord maakt attent op mogelijke gevaren voor het milieu. Afb. 1: bluesmart Rhino Korte

Nadere informatie

JABRA SPEAK 510. Handleiding. jabra.com/speak510

JABRA SPEAK 510. Handleiding. jabra.com/speak510 JABRA SPEAK 510 Handleiding jabra.com/speak510 2015 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

MULTINETWORKING. Router (LAN/WLAN) USB CENTRAAL SYSTEEMBEHEER CENTRAAL DEURBEWAKING CENTRAAL AANSTUREN VAN EXTERNE SYSTEMEN

MULTINETWORKING. Router (LAN/WLAN) USB CENTRAAL SYSTEEMBEHEER CENTRAAL DEURBEWAKING CENTRAAL AANSTUREN VAN EXTERNE SYSTEMEN MULTINETWORKING Gebruiker 1 PC communicatie knooppunt (CommNode) Gebruiker 2 Gebruiker 3 Router (LAN/WLAN) Digitale cilinder Internet/intranet (TCP/IP) USB 26 khz CENTRAAL SYSTEEMBEHEER CENTRAAL DEURBEWAKING

Nadere informatie

PS-2. Volautomatisch portable satellietsysteem met Twin Auto Skew. Gebruikshandleiding

PS-2. Volautomatisch portable satellietsysteem met Twin Auto Skew. Gebruikshandleiding PS-2 Volautomatisch portable satellietsysteem met Twin Auto Skew Gebruikshandleiding De satenne PS-2 is een volautomatische, zelf uitrichtende satellietantenne met Auto Skew System voor de ontvangst van

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht

Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht Handleiding Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht Belangrijk Wanneer het product is ingeschakeld, ziet u de functie On Mode geactiveerd. Echter, wanneer het product is aangesloten op een extern

Nadere informatie

SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES

SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik Smartphone kunnen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Handleiding USB Drivers Club Systeem Win 98, Win Me Win 2000, WinXP, Win2003 Hoofdstuk

Nadere informatie

Installatie en Gebruik Barcode Scanner

Installatie en Gebruik Barcode Scanner Installatie en Gebruik Barcode Scanner Efficiënt Inkopen Een kleine en handzame scanner heeft het bestellen aanzienlijk makkelijker gemaakt. Samen met software zal deze scanner trouwe klanten ter beschikking

Nadere informatie

Plantronics DA80- audioprocessor. Gebruikershandleiding

Plantronics DA80- audioprocessor. Gebruikershandleiding Plantronics DA80- audioprocessor Gebruikershandleiding Inhoud Welkom 3 Voeding 4 Plantronics Spokes-software 5 Plantronics Hub installeren 5 Hub starten 5 Hub-tabbladen 5 Uw headset gebruiken 6 Oproepen

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Nadere informatie

Quickstart KPN USB-modem. Handleiding

Quickstart KPN USB-modem. Handleiding Quickstart KPN USB-modem Handleiding Inleiding De KPN USB-modem is een 3G multimode modem in USB-stick formaat, geschikt voor GSM-, GPRS-, EDGE-, UMTS en/of HSDPA-netwerken. De modem kan dankzij de USB-interface

Nadere informatie

GETEST EN WERKEND BEVONDEN VOOR ALLE NIEUWE EURO BILJETTEN!

GETEST EN WERKEND BEVONDEN VOOR ALLE NIEUWE EURO BILJETTEN! Wanneer een nieuw bankbiljet wordt uitgegeven, is het noodzakelijk dat u een update van de AT100 uitvoert. Gelieve de volgende instructies stap voor stap te volgen. GETEST EN WERKEND BEVONDEN VOOR ALLE

Nadere informatie

AirQuality Monitor. Handleiding. ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND. Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND

AirQuality Monitor. Handleiding. ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND. Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND AirQuality Monitor Handleiding ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND T (+31) 0299 630 610 F (+31) 0299 630 611 E info@atal.nl I www.atal.nl Inhoud Inhoud...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding I785D8DCZ Gebruikershandleiding Hartelijk dank voor uw aankoop van deze EMPIRE Intel Tablet Model I785D8DCZ. Deze handleiding geeft een kort overzicht van alle functies van de tablet en is ervoor bedoeld

Nadere informatie

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Duifmelden.nl Pigeonscloud.com Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Gebruikers handleiding Automatic Arrival Module for Pigeon

Nadere informatie

RTC Pick & Place Beckhoff TwinCAT. Voorbereiding

RTC Pick & Place Beckhoff TwinCAT. Voorbereiding Voorbereiding Beckhoff Automation bvba Belgium Rudi Grouset v2.1-13/09/2013 Voorbereiding voor het volgen van de Beckhoff training Om de opleidingsdagen bij Beckhoff succesvol te laten doorgaan vragen

Nadere informatie

TPC-200. Draadloos schakelen via de PC. Handleiding voor de KlikAan-KlikUit TPC-200 PC gestuurde zender en timer

TPC-200. Draadloos schakelen via de PC. Handleiding voor de KlikAan-KlikUit TPC-200 PC gestuurde zender en timer TPC-200 Draadloos schakelen via de PC Handleiding voor de KlikAan-KlikUit TPC-200 PC gestuurde zender en timer Inleiding De TPC-200 is een computergestuurde zender en timer voor het KlikAan-KlikUit systeem

Nadere informatie

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen AIR Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit,

Nadere informatie

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter Uitleg overzicht gevonden netwerken de volgorde van gevonden netwerken kan worden weergegeven op volgorde van: - naam (klik op groene bol "SSID") - kanaal (Channel) - Signal (ontvangststerkte) bij iedere

Nadere informatie

Quha Zono. Gebruikershandleiding

Quha Zono. Gebruikershandleiding Quha Zono Gebruikershandleiding 2 Powerknop / Indicatorlampje USB poort Montagebevestiging Welkom bij Quha Zono muis. Deze gebruikershandleiding leidt u door de functies en mogelijkheden van uw apparaat.

Nadere informatie

Bluetooth-eenheid BU-20 Handleiding voor afdrukken. Inhoudsopgave Voorafgaand aan de ingebruikname...2 Voorzorgsmaatregelen...3 Afdrukken...

Bluetooth-eenheid BU-20 Handleiding voor afdrukken. Inhoudsopgave Voorafgaand aan de ingebruikname...2 Voorzorgsmaatregelen...3 Afdrukken... Bluetooth-eenheid BU-20 Handleiding voor afdrukken Inhoudsopgave Voorafgaand aan de ingebruikname.....................2 Voorzorgsmaatregelen...............................3 Afdrukken.........................................4

Nadere informatie

Cellion primax. Handleiding voor audiciens. Hearing Systems

Cellion primax. Handleiding voor audiciens. Hearing Systems Cellion primax Handleiding voor audiciens Hearing Systems Inhoudsopgave Inleiding 3 Voor en na het passen 4 Monteren 4 Activeren 4 Opladen 5 Aansluiten 5 Het serienummer noteren 6 Loskoppelen 6 De behuizing

Nadere informatie

testo 330i Rookgas-meetinstrument Inbedrijfstelling en veiligheid

testo 330i Rookgas-meetinstrument Inbedrijfstelling en veiligheid testo 330i Rookgas-meetinstrument Inbedrijfstelling en veiligheid www.testo-international.com/330imanuals 2 1 Inbedrijfstelling 1 Inbedrijfstelling 1.1. App installeren Voor de bediening van het meetinstrument

Nadere informatie

TomTom ecoplus Reference Guide

TomTom ecoplus Reference Guide TomTom ecoplus Reference Guide Contents Voordat u het apparaat installeert 3 Welkom... 3 Onderdelen... 3 Vereisten... 3 De ecoplus installeren 5 Een Bluetooth-verbinding configureren met WEBFLEET... 5

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless Internet Phone. Met deze internettelefoon kun je gemakkelijk en snel voicechatten met je favoriete

Nadere informatie

Handleiding. Voor het programmeren/configureren van de. CBD4-5-6 controlebox

Handleiding. Voor het programmeren/configureren van de. CBD4-5-6 controlebox Handleiding Voor het programmeren/configureren van de CBD4-5-6 controlebox 1 Inhoudsopgave: Voorblad Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina 2 Hoe te beginnen / Initialisatie-Reset procedure Pagina 3 Uitleg begin

Nadere informatie

RTC Opleidingen Beckhoff TwinCAT. Voorbereiding

RTC Opleidingen Beckhoff TwinCAT. Voorbereiding Voorbereiding Beckhoff Automation bvba Belgium Rudi Grouset v2.3-05/02/2014 Voorbereiding voor het volgen van de Beckhoff training Om de opleidingsdagen bij Beckhoff succesvol te laten doorgaan vragen

Nadere informatie

MR-TEMPERATUURLOGGER HANDLEIDING VERSIE 4.40.04

MR-TEMPERATUURLOGGER HANDLEIDING VERSIE 4.40.04 MR-TEMPERATUURLOGGER HANDLEIDING VERSIE 4.40.04 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van software 2 2. Communicatie tussen de PC en de logger 3 3. Programmeren van de logger 3 3.1 Algemene instellingen 3 3.2

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Installatie shortform Rodin.NET

Installatie shortform Rodin.NET Installatie shortform Rodin.NET A. Algemeen Met deze installatie beschrijving installeert U Rodin.NET op een PC werkstation (met Stand-alone database) Het installeren van Rodin.NET op een netwerk is mogelijk,

Nadere informatie