Beveiliging zonder compromissen. Konica Minolta s beveiligingsnormen. Gegevensbescherming

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beveiliging zonder compromissen. Konica Minolta s beveiligingsnormen. Gegevensbescherming"

Transcriptie

1 Beveiliging zonder compromissen Konica Minolta s beveiligingsnormen Gegevensbescherming

2 Beveiliging Maximale aandacht voor beveiligingsmaatregelen beveiliging van toegang, netwerken en gegevens Samen met de snelgroeiende wereldwijde communicatiemogelijkheden van het huidige digitale tijdperk neemt ook de kans op zorgwekkende beveiligingsinbreuken drastisch toe. Om aan deze dreiging het hoofd te bieden, heeft Konica Minolta het voortouw genomen in de ontwikkeling en toepassing van beveiligingsgebaseerde informatietechnologieën voor haar multifunctionals. Al sinds de lancering van haar allereerste bizhub multifunctional hecht Konica Minolta het grootste belang aan de ontwikkeling en toepassing van technologieën om elektronische informatie, zowel gegevens als documenten, vertrouwelijk te houden. Momenteel voldoen alle nieuwe Konica Minolta bizhub multifunctionals aan de Common Criteria EAL3 beveiligingsnormen. Common Criteria (CC) en zijn equivalent ISO zijn de enige wereldwijd erkende normen voor het testen van IT-beveiliging. Printers, copiers en software met ISO certificering hebben een beveiligingsbeoordeling ondergaan en bieden de beveiligingsniveaus die vooruitziende ondernemingen vandaag nastreven. In tegenstelling tot vele andere leveranciers laat Konica Minolta altijd de volledige multifunctional certificeren en garandeert ze zo de hoogst mogelijke beveiligingsniveaus. Met Common Criteria certificering kunnen gebruikers erop vertrouwen dat hun vertrouwelijke gegevens op de multifunctionals van Konica Minolta ook daadwerkelijk vertrouwelijk blijven. De beveiligingsnormen van Konica Minolta bieden op meer dan één vlak bescherming: n Ze beveiligen het netwerk en de netwerktoegang en zorgen zo voor veilige en geautoriseerde toegang tot individuele randapparaten. n Ze beschermen alle persoonlijke gebruikersgegevens en informatie die op de bizhub outputsystemen wordt verwerkt, en laten toe om de toegang tot bepaalde functies, indien nodig, te beperken. n Konica Minolta neemt de bekommernissen omtrent beveiliging van haar klanten bijzonder ernstig. Daarom zijn de bizhub systemen standaard, zonder prijssupplement, met nagenoeg alle van de vele Konica Minolta beveiligingsfuncties uitgerust. Waarom zouden gebruikers immers extra moeten betalen voor functies die in het huidige digitale tijdperk onmisbaar zijn geworden om hun gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen?

3 Beveiliging Redenen voor bezorgdheid alom zwakke schakels in de beveiliging Helaas is geen enkele zaak of onderneming immuun beveiligingsinbreuken zijn altijd en overal mogelijk, tenzij slimme managers vooruitzien en hun voorzorgen treffen voor het te laat is en het kwaad is geschied. De risico s zijn heel divers en alomtegenwoordig: Eerste uitdaging: toegangsbeveiliging Het outputtoestel op zich vormt al een beveiligingsrisico dat mag niet worden onderschat: documenten in de uitvoerlade kunnen zomaar door elke voorbijganger worden opgemerkt en gelezen. Op die manier kunnen onbevoegden gemakkelijk aan vertrouwelijke informatie raken en ze buiten de onderneming verspreiden. Tweede uitdaging: netwerkbeveiliging Een netwerk kan gemakkelijk onbeschermd raken. Met de netwerkinterfacekaart van een onbeveiligde printer kunnen onbevoegden via de configuratie-instellingen van de kaart bijvoorbeeld al toegang krijgen tot het intranet van de onderneming. Derde uitdaging: gegevensbeveiliging De harde schijf en het geheugen van digitale printers, copiers en multifunctionals blijven gedurende lange tijd vele megabytes potentieel vertrouwelijke informatie bevatten. Deze moeten op een betrouwbare manier worden beveiligd zodat gevoelige bedrijfsinformatie niet in de verkeerde handen terechtkomt. Met haar uitgebreide gamma beveiligingsfuncties biedt Konica Minolta professionele oplossingen om beveiligingsinbreuken op te sporen en te voorkomen. Beide aspecten zijn even belangrijk om gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen.

4 Beveiliging, toegangscontrole Allround beveiliging standaard bij Konica Minolta Alle bizhub kantoortoestellen zijn standaard uitgerust met een uitgebreid gamma beveiligingsfuncties. Dankzij Konica Minolta s professionele beveiliging hebben alleen gemachtigde personen toegang tot de toestellen en het netwerk. Dit beschermt de gegevensoutput en zorgt ervoor dat gevoelige bedrijfsinformatie in veilige handen blijft. Toegangscontrole n De toegang wordt geregeld via gebruikersauthenticatie, op de MFP of printer zelf of via de werkstations. Op veel van haar recente bizhub systemen biedt Konica Minolta een ruime keuze aan toegangscontrolemogelijkheden. Biometrische vingeraderherkenning maakt gebruik van spitstechnologie en werkt meer bepaald met gescande vingeraderpatronen. Omdat deze biometrische identificatiemethode een individueel menselijk kenmerk gebruikt, is vervalsing nagenoeg onmogelijk. n Deze authenticatiemethode is tegelijk ook veel veiliger dan om het even welk vingerafdruksysteem. Bovendien is ze ook snel en eenvoudig aangezien niemand nog een wachtwoord moet onthouden of een kaart bij de hand moet hebben. De meeste bizhub multifunctionals bieden echter ook nog altijd authenticatie via een contactloze IC-kaart. Bij beide systemen kunt u de toegang tot kopiëren, afdrukken, scannen en faxen op gebruikersniveau beperken om te verhinderen dat gegevens worden opgevraagd. catie-informatie kan in versleutelde vorm op de multifunctionals worden opgeslagen of er kan bestaande toegangsinformatie, bijvoorbeeld uit Windows Active Directory, worden gebruikt. Bovendien kan de authenticatie centraal worden beheerd via PageScope Enterprise Suite Authentication Manager. n Alle bizhub multifunctionals kunt u zo programmeren dat ze, als ze een bepaalde tijd niet zijn gebruikt, automatisch opnieuw een wachtwoord vragen. Op die manier keert de MFP dus naar een veilige status terug als een gebruiker vergeet uit te loggen. U kunt wachtwoordbeveiliging ook gebruiken om de toegang tot documenten op de MFP van op een werkstation te beperken. Veel Konica Minolta toestellen bieden immers van op afstand toegang tot afdruk- en scanopdrachten. Deze functie kunt u met een wachtwoord beveiligen of gewoon volledig uitschakelen. n Zoals een geldautomaat kunt u elke bizhub multifunctional zo programmeren dat hij een gebruiker weigert die via een verkeerd wachtwoord toegang n De eenvoudigste vorm van gebruikersauthenticatie is toegangsbeperking via een persoonlijk wachtwoord of gebruikerscode. Deze interne authenticatie op het toestel zelf is mogelijk voor maximaal gebruikersaccounts. De wachtwoorden zijn alfanumeriek en kunnen maximaal uit 64 tekens bestaan. Ze kunnen worden aangemaakt voor beheerders en gebruikers en door een beheerder bijgehouden. De authenti-

5 Beveiliging, toegangscontrole probeert te krijgen. Na een vooraf ingesteld aantal verkeerde pogingen blokkeert het toestel gedurende zekere tijd de toegang. Deze blokkeerfunctie bij ongeautoriseerde toegang is ook toepasbaar op de postbus voor vertrouwelijke documenten (beveiligde postbus). n Dankzij gesofisticeerde gebruikersbeveiliging kan het gebruik van bepaalde toestelfuncties al dan niet worden verboden. Een key operator of beheerder kan de toegang tot deze functies voor heel de organisatie groot of klein controleren. Het gaat hier in het bijzonder om: n scannen met de bizhub, rechtstreeks via het toestel of van op afstand n toegang tot de gebruikerspostbus, rechtstreeks via het toestel of van op afstand n kopiëren rechtstreeks via het toestel, met de keuze tussen enkel kopiëren in zwart-wit, enkel kopiëren in kleur of geen van beiden n faxen met de bizhub, rechtstreeks via het toestel of van op afstand n afdrukken met de keuze tussen enkel afdrukken in zwart-wit, enkel afdrukken in kleur of geen van beiden. n Met de loginformatie over de toegang en het gebruik van individuele toestellen kunnen beveiligingsinbreuken onmiddellijk worden opgespoord. Bovendien verloopt ook de verrekening en de toewijzing van de kosten aan gebruikers en afdelingen beduidend vlotter. De beheerder kan individueel audits en opdrachtlogs voor verschillende toestelfuncties opnieuw bekijken, zoals afdrukken en/of kopiëren in zwart-wit en kleur, inkomende en uitgaande faxberichten en scanopdrachten. n Veel printcontrollers op de Konica Minolta systemen bevatten elektronische opdrachtlogs die alle afdrukopdrachten opslaan die naar het outputtoestel worden gestuurd. Daarnaast zijn via Konica Minolta s PageScope Job Log uitgebreide elektronische tracking logs van de gebruikersactiviteit beschikbaar. n Om het gebruiksgedrag te kunnen opvolgen, is een gebruikerslogin op het toestel nodig. Deze functie biedt doeltreffende controle op gebruikers-, groeps- en/of afdelingsniveau. Kopieën in zwart-wit en kleur, scans, faxen, afdrukken in zwart-wit en kleur kunnen allemaal worden gevolgd, op het toestel zelf of van op afstand via Konica Minolta software zoals PageScope Web Connection, PageScope Net Care en PageScope Enterprise Suite Account Manager. Wanneer een gebruiker is ingelogd, worden zijn activiteiten elektronisch opgeslagen in een logbestand in het systeem, waartoe de beheerder of key operator toegang heeft. Deze functie biedt doeltreffende ondersteuning, bijvoorbeeld voor facturatieafdelingen of om de kopieeractiviteiten van werknemers te controleren.

6 Beveiliging, Netwerkbeveiliging Netwerkcommunicatie volkomen veilig met Konica Minolta Konica Minolta s kantoortoestellen zijn gebaseerd op een concept van communicatie en connectiviteit. Dit voldoet aan strenge beveiligingsnormen op het vlak van gebruikerstoegang, gegevenscodering en protocollen voor informatietransmissie. Netwerkbeveiliging n Gebruikersauthenticatie dient niet alleen om de toegang tot outputtoestellen te regelen, maar verhindert ook dat onbevoegden toegang krijgen tot het netwerk. Bij deze functie, die voor het hele netwerk of per toestel kan worden ingesteld, beschikt iedere geautoriseerde gebruiker over een unieke gebruikersidentificatie en wachtwoord. n SSL- en TLS-encryptie beschermt de communicatie van en naar outputtoestellen en geldt dus bijvoorbeeld voor online beheerinstrumenten en de PageScope Enterprise Server en Active Directory communicatie. n De bizhubs ondersteunen ook IPsec voor de volledige versleuteling van alle netwerkgegevens die van en naar de multifunctional worden gestuurd. Het IP-beveiligingsprotocol versleutelt de volledige netwerkcommunicatie tussen het lokale intranet (server, client PC) en het toestel zelf. n Een interne firewall biedt IP-adresfiltering en toegangscontrole tot protocollen en poorten. IP-adresfiltering kan op het toestel worden ingesteld: De netwerkinterfacekaart van de MFP kan zo worden geprogrammeerd dat ze alleen aan specifieke IP-adresreeksen van cliëntcomputers toegang tot het toestel verleent. n Poorten en protocollen kunnen rechtstreeks via het toestel of van op afstand via PageScope Web Connection of PageScope Net Care worden geopend, gesloten, in- of uitgeschakeld. Als bescherming tegen geknoei met toestelen netwerkinstellingen, is de toegang tot de beheerdermodus beveiligd met een alfanumeriek wachtwoord van 8 cijfers, dat enkel door de onderhoudstechnicus of vanuit de beheerderzone kan worden gewijzigd. n Indien nodig, kan de webinterface, bijvoorbeeld PageScope Web Connection, voor alle gebruikers worden uitgeschakeld. Hierdoor hebben alleen beheerders webtoegang en zijn de instellingen, configuraties enz. op een betrouwbare manier beschermd tegen geknoei door onbevoegden. n SMTP-authenticatie (Simple Mail Transfer Protocol) biedt geavanceerde beveiliging. Indien geactiveerd, laat SMTP een toestel toe s te versturen. Voor klanten die hun diensten niet hosten, wordt het gebruik van een ISP mailserver door het toestel ondersteund. SMTP-authenticatie is vereist door AOL en voor het voorkomen van spam. Voor beveiligde communicatie is het ook mogelijk om POP te combineren voor SMTP-, APOP-, SMTP-authenticatie of encryptie via SSL/TLS. n Om het verkeer van de multifunctional naar sommige bestemmelingen te beveiligen, ondersteunt de multifunctional S/MIME (Secure/ Multipurpose Internet Mail Extensions). S/MIME versleutelt het bericht en zijn inhoud met een beveiligingscertificaat. S/MIME-certificaten of -encryptiesleutels (publieke sleutel) kunnen worden geregistreerd voor adressen die in het adresboek van de multifunctional zijn opgeslagen. Via S/MIME versleutelde s kunnen alleen door de eigenaar van de decryptiesleutel (private sleutel) worden geopend.

7 Beveiliging, Netwerkbeveiliging n Wanneer de gebruikersauthenticatie is ingeschakeld, is het onmogelijk om het afzenderadres te wijzigen. Ook al wordt de functie Afzenderadres wijzigen ingeschakeld, toch blijft het afzenderadres bij een scan-to- opdracht altijd het adres van de ingelogde gebruiker. Deze functie voorkomt spoofing en biedt beheerders een controlespoor. n Met de functie Manueel ingeven van adressen uitgesloten is het onmogelijk om een adres of scanbestemming manueel in te geven. Als deze functie is ingeschakeld, kunnen alleen geregistreerde bestemmingen uit het adresboek van de multifunctional of LDAP worden gebruikt. n Met fax rerouting kan een inkomende fax automatisch naar elke bestemming in het interne adresboek van de bizhub worden doorgestuurd, bijvoorbeeld ook naar een adres of naar een postbus op de interne harde schijf van de bizhub. Inkomende faxen opslaan in een postbus is veel veiliger omdat er geen afgedrukte faxen in de uitvoerlade terechtkomen. Deze rerouting kan de communicatie ook versnellen aangezien faxen sneller bij de bestemmeling terechtkomen. Last but not least helpt rerouting ook papier besparen de bestemmeling kan immers zelf beslissen of hij de fax al dan niet wil afdrukken. n De bizhubs bieden geavanceerde faxlijnbeveiliging omdat hun faxverbinding uitsluitend het faxprotocol voor communicatie gebruikt andere communicatieprotocollen worden niet ondersteund. Konica Minolta s producten blokkeren elke poging tot inbraak als een dreiging, ook de inbraak van een ander protocol via een publieke telefoonlijn, en ook elke poging om gegevens door te sturen die niet als faxgegevens kunnen worden gecomprimeerd.

8 Beveiliging, Gegevensbescherming Vertrouwelijke gegevens en informatie volledig beveiligd met Konica Minolta Konica Minolta s uitgebreide beveiligingsfuncties, die zijn ontwikkeld om vertrouwelijke informatie en netwerkgegevens van privégebruikers en ondernemingen te beschermen, beveiligen gebruikersdata en output Deze technologie voorkomt dat gevoelige bedrijfsinformatie in de verkeerde handen terechtkomt. Gegevensbescherming n De functie Beveiligd afdrukken zorgt ervoor dat documenten vertrouwelijk blijven omdat de opdrachtgever wordt gevraagd om uit voorzorg een wachtwoord in te geven. Deze beveiligde documenten kunnen dan niet worden afgedrukt tot dit wachtwoord op het toestel zelf is ingegeven. Zo krijgt alleen de persoon voor wie de documenten zijn bestemd, ze ook daadwerkelijk onder ogen. Elk aan een vertrouwelijke afdrukopdracht gekoppeld wachtwoord wordt versleuteld. Als extra veiligheidsmaatregel kunnen de bizhubs zo worden geprogrammeerd dat alle ongeopende beveiligde afdrukopdrachten na een vooraf ingestelde tijd worden gewist. n Beveiligd afdrukken is ook beschikbaar via de handige functie Touch & Print of ID & Print. Touch & Print maakt gebruik van authenticatie via een vingeraderscanner of IC-kaartlezer, terwijl de gebruiker zich bij ID & Print via een ID en wachtwoord moet identificeren. Bij deze functies is geen extra ID en wachtwoord voor beveiligd afdrukken nodig. In plaats daarvan worden de gegevens van de gebruikersauthenticatie gebruikt om een opgeslagen beveiligde afdrukopdracht te identificeren en de opdracht onmiddellijk na authenticatie op het toestel vrij te geven. n Afdrukopdrachten kunnen ook via Beveiligd afdrukken naar een gebruikerspostbus worden beschermd. Dankzij de functie Gebruikerspostbus op de bizhubs kunnen gebruikers hun documenten in persoonlijke postbussen opslaan die alleen na authenticatie zichtbaar worden en uitsluitend via een extra individueel gebruikswachtwoord toegankelijk zijn. Om deze afdrukopdrachten te kunnen afdrukken of via fax of te versturen, moet de gebruiker de correcte gebruikersidentificatie en wachtwoord ingeven. Vertrouwelijke faxontvangst in de gebruikerspostbus behoort ook tot de mogelijkheden. n De inhoud van een PDF-bestand kan via standaard 40- of 128-bits encryptie worden gecodeerd. Gecodeerde PDF-bestanden worden beschermd door een gebruikerswachtwoord van maximaal 32 tekens. Als onderdeel van de versleuteling kan ook toelating worden gegeven of geweigerd om het PDF-bestand af te drukken, te kopiëren of om zijn inhoud te wijzigen. n PDF-gegevens in bijlage bij een of voor verzending naar een FTP- of SMB-map kunt u via Digital ID coderen. Met dergelijke PDF-codering wordt de interceptie van PDF-informatie onmogelijk. Digitale ID-encryptie is gebaseerd op S/ MIME-encryptie en vereist een publieke sleutel voor encryptie plus een private sleutel voor decryptie. n Om geknoei met op een bizhub multifunctional aangemaakte PDF-bestanden te voorkomen, kunt u een digitale handtekening aan de PDF toevoegen. Hiermee kunt u controleren of het PDF-bestand na zijn aanmaak nog is gewijzigd. De digitale handtekening geeft alle wijzigingen duidelijk aan in de beveiligingsinformatie van het PDF-bestand. De digitale handtekening verhindert niet alleen dat er met de documenten wordt geknoeid, maar geeft ook gedetailleerde informatie over de bron van het document, waardoor u gemakkelijker kunt uitvissen of het om een onveilig document gaat.

9 Beveiliging, Gegevensbescherming n Bij kopiebescherming, een functie die op sommige bizhub-modellen beschikbaar is, wordt tijdens het afdrukken een verborgen beveiligingswatermerk op het origineel aangebracht. Het beveiligingswatermerk kan uit verschillende zinnen en/of patronen bestaan. Wanneer een op die manier beveiligd document vervolgens op om het even welke MFP wordt gekopieerd, verschijnt het beveiligingswatermerk, een bewijs voor de bestemmeling dat het document zonder toestemming is gekopieerd/ verdeeld. n De functie Verborgen gebruikersinformatie onderdrukt de documentnaam (in de opdrachtwachtrij en de opdrachthistoriek) tijdens het afdrukken. Hetzelfde geldt voor de bestemmeling of het adres bij - of faxcommunicatie. Hierdoor kan een buitenstaander niets te weten komen over de documentinhoud op basis van de documentnaam. n Konica Minolta biedt ook een optionele versleutelingskit voor de harde schijf van haar bizhubs. Dit is interessant voor bedrijven die bezorgd zijn over de beveiliging van documenten die als elektronische gegevens zijn opgeslagen in met een wachtwoord beveiligde postbussen op de harde schijf van het systeem. De opgeslagen gegevens kunnen worden versleuteld via de Advanced Encryption Standard (AES) die een 128-bits sleutel ondersteunt. Wanneer een harde schijf versleuteld is, kunnen haar gegevens niet meer worden gelezen, ook al wordt de harde schijf uit de MFP gehaald. n Een automatische wisfunctie wist de gegevens op de interne harde schijf na een vooraf ingestelde tijd. Deze functie die de harde schijf formatteert/ wist, beschermt gevoelige elektronische informatie die op de harde schijf van de multifunctionals van Konica Minolta is opgeslagen. De opgeslagen gegevens kunnen worden verwijderd door de gebruikers die de documenten oorspronkelijk hebben opgeslagen. Voor extra veiligheid kan een key operator, beheerder of technicus de harde schijf fysiek formatteren (wissen), bijvoorbeeld als de MFP moet worden verplaatst. De harde schijf kan worden overschreven (opgeschoond) via verschillende methodes die aan verschillende (bijvoorbeeld militaire) vereisten voldoen. Daarnaast kunnen beheerders de bizhub zo programmeren dat hij voor elke opdracht apart automatisch alle tijdelijke gegevens wist die op de harde schijf blijven staan. Als automatisch overschrijven is ingeschakeld, worden de manueel uit een postbus verwijderde opdrachten bovendien ook nog drie keer overschreven. n Wachtwoordbeveiliging van de interne harde schijf verhindert dat ze zonder toelating wordt verwijderd; dit wachtwoord is immers toestelgebonden zodat de gegevens niet meer toegankelijk zijn als de harde schijf uit het toestel wordt gehaald.

10 Beveiliging, Slotsom De dagdagelijkse uitdaging om informatie tegen beveiligingsrisico s te beschermen Het is belangrijk goed te beseffen dat vandaag de dag geen enkele zaak of onderneming immuun is voor beveiligingsrisico s beveiligingsinbreuken gebeuren overal, voortdurend! Maar voorzichtige ondernemingen kijken vooruit en nemen de nodige voorzorgsmaatregelen voor het te laat is. Ze zorgen ervoor dat de vertrouwelijke gegevens op de harde schijf en in het geheugen van digitale printers, copiers en multifunctionals niet toegankelijk zijn en dat er niet mee kan worden geknoeid. Beveiligingsbewuste bedrijfsleiders en managers zorgen ervoor dat hun netwerk beschermd is en dat ongeoorloofde toegang tot informatie op hun intranet onmogelijk is. Zorgvuldige managers beseffen ook dat de printers en copiers in de onderneming een van de grote beveiligingsdreiging kunnen vormen. Als vertrouwelijke informatie onbeheerd in een uitvoerlade blijft liggen, zou ze wel eens in de verkeerde handen terecht kunnen komen en buiten de onderneming worden verspreid, bijvoorbeeld via scan to of via fax. Maar voorzichtige managers en IT-specialisten wapenen zich tegen deze risico s door op een betrouwbare manier alleen aan gemachtigde personen toegang tot de toestellen te verlenen en door op onbeheerde output van elke soort documenten bedacht te zijn. Konica Minolta helpt haar klanten bij hun inspanningen om zich tegen beveiligingsrisico s te wapenen door mankracht en middelen vrij te maken voor de ontwikkeling van beveiligingsfuncties voor haar bizhub multifunctionals en printers. Konica Minolta kan haar klanten op die manier de technologie bieden die in hedendaagse beveiligingsbewuste omgevingen noodzakelijk is. Of een klant nu bezorgd is over netwerkinbraak, gegevensdiefstal of de naleving van regelgeving, of de toegang tot toestellen of functies wil beperken, de bizhub technologie van Konica Minolta biedt altijd professionele oplossingen om beveiligingsinbreuken op te sporen en te voorkomen. Konica Minolta biedt zo het hoge beschermingsniveau dat klanten vandaag de dag in alle industrietakken en in de overheidssector verwachten.

11 Beveiligingsfuncties en beschikbaarheid Beveiligingsfuncties en beschikbaarheid Functie Toegangscontrole Verrekening kopies/afdrukken Functiebeperking (kopiëren, afdrukken, scannen, faxen, boxen) Beveiligd afdrukken (opdrachtvergrendeling) Wachtwoordbeveiliging van de postbus Gebruikersauthenticatie (ID + wachtwoord) Multifunctionele systemen bizhub C20 bizhub C35 bizhub C220 bizhub C452 bizhub C280 bizhub C552 bizhub C360 bizhub C652/DS bizhub 20 bizhub 223 bizhub 283 bizhub 363 bizhub 423 Printers bizhub 501 bizhub C35P bizhub C353P bizhub 20P bizhub 601 bizhub 751 o * x x x / x x / x / o x x x x x x x o x / / o x x x x x x o x / o / / x x / x x / x / / o* x x x x x x o x / o Vingeraderscanner / / o o / o o / o / / IC-kaartlezer / o** o o / o o / o / / Gebruikslog / / x x / x x / x / / Gegevensbeveiliging Gegevensversleuteling (HDD) Overschrijven van data op HDD Wachtwoordbeveiliging van HDD Automatisch wissen van gegeven / x x x / x o / o / / / x x x / x x / x / / / / x x / x x / x / / / / x x / x x / x / / Netwerkbeveiliging IP-filtering x x x x x x x x x x x Toegangscontrole tot poorten en protocollen x x x x / x x x x / x SSL/TLS versleuteling (HTTPS) x x x x x x x x x x x IP sec ondersteuning x x x x / x x x x / x S/MIME / x x x / x x / / / / 802.1x ondersteuning x x x x / x x x / / x Scannen Gebruikersauthenticatie / x x x x x x / / / / POP voor SMTP x x x x x x x / / / / SMTP Authenticatie (SASL) x x x x / x x / / / / Manuele adresinvoer blokkeren / x x x / x x / / / / Overige functies Beveiliging van de onderhoudsmodus x x x x x x x x x x x Beveiliging van de beheerdermodus x x x x x x x x x x x Data capturing / / x x / x x / x / / Toegangsbeveiliging ongeautoriseerd gebruik / x x x / x x x x / / Kopiebescherming via watermerk / x x x / x x / x / / Gecodeerd PDF / x x x / x x / / / / PDF-ondertekening / / o o / o o / / / / PDF-versleuteling via digitale ID / / o o / o o / / / / Copy Guard / / o o / o / / / / / ISO EAL 3 certificatie / x*** x x / x*** x / x / / bizhub 40P x = standaard o = optie / = niet beschikbaar *enkel bij afdrukken ** later stadium *** onder evaluatie

12 De ondersteuning en beschikbaarheid van de vermelde specificaties en functies verschillen naargelang de besturingssystemen, toepassingen, netwerkprotocollen en netwerk- en systeemconfiguraties. Sommige productillustraties tonen optionele accessoires. De specificaties en accessoires zijn gebaseerd op de informatie die bij het drukken van de brochure beschikbaar was, en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Konica Minolta waarborgt niet dat de vermelde specificaties vrij zijn van fouten. Microsoft, Windows en het Windows-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van het bedrijf Microsoft in de Verenigde Staten en /of in andere landen. Alle andere merk- en productnamen kunnen geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van hun respectieve bezitters zijn en worden hierbij als dusdanig erkend. Uw Konica Minolta Business Solutions Partner : Konica Minolta Business Solutions (Belgium) N.V. Excelsiorlaan, 10 B 1930 Zaventem Tel. : +32(0) Fax : +32(0) Gedrukt in België : 2010

Informatieveiligheid volgens Konica Minolta: ver vooruit op de standaard

Informatieveiligheid volgens Konica Minolta: ver vooruit op de standaard Informatieveiligheid volgens Konica Minolta: ver vooruit op de standaard Wereldwijde communicatie heeft een ongekende groei doorgemaakt. Daarmee is ook de kans op aanvallen en inbreuken op de veiligheid

Nadere informatie

www.konicaminolta.be Kantooroplossing Beveiligingsfuncties Konica Minolta Beveiligingsfuncties

www.konicaminolta.be Kantooroplossing Beveiligingsfuncties Konica Minolta Beveiligingsfuncties www.konicaminolta.be Kantooroplossing Beveiligingsfuncties Konica Minolta Beveiligingsfuncties Konica Minolta beveiligingsfuncties Wie leest uw vertrouwelijke Met de huidige hightech multifunctionele copiers

Nadere informatie

De voor de sector toonaangevende veiligheidsstandaarden van Konica Minolta

De voor de sector toonaangevende veiligheidsstandaarden van Konica Minolta De voor de sector toonaangevende veiligheidsstandaarden van Konica Minolta In het digitale tijdperk is de wereldwijde communicatie bliksemsnel toegenomen... en daarmee ook het risico op inbreuken op de

Nadere informatie

bizhub 222/282/362 Compacte communicatie in zwart-wit Kantoorsystemen bizhub 222/282/362

bizhub 222/282/362 Compacte communicatie in zwart-wit Kantoorsystemen bizhub 222/282/362 bizhub 222/282/362 Compacte communicatie in zwart-wit Kantoorsystemen bizhub 222/282/362 bizhub 222/282/362, kantoorsystemen Allround communicatie in een doeltreffend toestel Vandaag de dag kan geen enkele

Nadere informatie

bizhub C452/C552/C652 Overtuigend op alle vlakken Kantoorsystemen bizhub C452/C552/C652

bizhub C452/C552/C652 Overtuigend op alle vlakken Kantoorsystemen bizhub C452/C552/C652 bizhub C452/C552/C652 Overtuigend op alle vlakken Kantoorsystemen bizhub C452/C552/C652 bizhub C452/C552/C652, kantoorsystemen 100% overtuigend zowel qua uiterlijk als vermogen Om voorop te blijven, moeten

Nadere informatie

bizhub C220, C280 en C360 Innovatieve zwart-wittoestellen met extra kleur Kantoorsystemen bizhub C220/C280/C360

bizhub C220, C280 en C360 Innovatieve zwart-wittoestellen met extra kleur Kantoorsystemen bizhub C220/C280/C360 bizhub C220, C280 en C360 Innovatieve zwart-wittoestellen met extra kleur Kantoorsystemen bizhub C220/C280/C360 bizhub C220/C280/C360, kantoorsystemen Extra kleur in een innovatief zwart-wittoestel Met

Nadere informatie

PageScope Enterprise Suite

PageScope Enterprise Suite PageScope Enterprise Suite Categorieën Toestelbeheer Outputbeheer Modules Gebruikers- & kostenbeheer PageScope Net Care Device Manager PageScope Account Manager PageScope Authentication Manager PageScope

Nadere informatie

Compact, knap en intelligent

Compact, knap en intelligent bizhub C203 Compact, knap en intelligent Kantoorsysteem bizhub C203 bizhub C203, kantoorsysteem Knap en intelligent met extra gebruiksgemak Qua hedendaagse kantoorcommunicatie hebben kleine ondernemingen

Nadere informatie

Even sterk in kleur als in zwart-wit

Even sterk in kleur als in zwart-wit bizhub C451 Even sterk in kleur als in zwart-wit Kantoorsysteem bizhub C451 bizhub C451, kantoorsysteem Perfect evenwicht op kantoor Konica Minolta s nieuwe bizhub C451 biedt het perfecte evenwicht tussen

Nadere informatie

bizhub C253 en bizhub C353 Creatieve combinatiemogelijkheden bieden oplossingen op maat Kantoorsystemen bizhub C253 en bizhub C353

bizhub C253 en bizhub C353 Creatieve combinatiemogelijkheden bieden oplossingen op maat Kantoorsystemen bizhub C253 en bizhub C353 bizhub C253 en bizhub C353 Creatieve combinatiemogelijkheden bieden oplossingen op maat Kantoorsystemen bizhub C253 en bizhub C353 bizhub C253 en bizhub C353, kantoorsystemen Succesvolle combinatie van

Nadere informatie

Vorm en functie in perfecte harmonie

Vorm en functie in perfecte harmonie bizhub C550 Vorm en functie in perfecte harmonie Kantoorsysteem bizhub C550 bizhub C550, office system Pure innovatie. Puur design. De nieuwe bizhub C550 is een perfect voorbeeld van de filosofie van innovatie

Nadere informatie

www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid

www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid PageScope Suite: PageScope Net Care............................................. 4 PageScope Data Administrator.....................................

Nadere informatie

Denk aan printen, denk aan veiligheid

Denk aan printen, denk aan veiligheid Denk aan printen, denk aan veiligheid De printerbeveiligingslacune dichten April 2010 De algemene acceptatie van netwerkprinters en multifunctionele apparaten (MFP's) die scannen, printen, faxen, kopiëren

Nadere informatie

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US.

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. U wilt natuurlijk een perfecte workflow in uw bedrijf. Dan heeft u printers en multifunctionals nodig die naadloos integreren in elke werkomgeving

Nadere informatie

A X S GUARD À LA CARTE

A X S GUARD À LA CARTE A X S GUARD À LA CARTE 1 Inhoud 1 Inhoud...2 2 3 Copyrights en gebruiksvoorwaarden...3 Over dit document...3 4 Wat is axs GUARD?...4 5 Wat is de à la Carte Configurator?...4 6 7 Wat zijn axs GUARD performance

Nadere informatie

www.konicaminolta.be Kantoorsysteem bizhub C352 bizhub C352 Divisiemanager

www.konicaminolta.be Kantoorsysteem bizhub C352 bizhub C352 Divisiemanager www.konicaminolta.be Kantoorsysteem bizhub C352 bizhub C352 Divisiemanager Kantoorsysteem bizhub C352 Katalysator voor productiviteit Een centraal opgesteld kantoortoestel moet de complete integratie van

Nadere informatie

bizhub C200 Kleur voor iedereen Kantoorsysteem bizhub C200

bizhub C200 Kleur voor iedereen Kantoorsysteem bizhub C200 bizhub C200 Kleur voor iedereen Kantoorsysteem bizhub C200 bizhub C200, kantoorsysteem Eenvoudig maar krachtig: kleur tegen een betaalbare prijs Alsmaar meer ondernemingen die er vroeger rotsvast van overtuigd

Nadere informatie

Samengesteld op: 1 december 2014

Samengesteld op: 1 december 2014 Samengestelde elde uitspraken, wet- - en regelgevingen en/of wetgevingsadviezen en uit de online Juridische Databank abank van de Nederlandse Orde van Advocaten Samengesteld op: 1 december 2014 De Nederlandse

Nadere informatie

bizhub C220, C280 and C360 Innovatief in zwart-wit, vertrouwd in kleur Kantoorsysteem bizhub C220/C280/C360

bizhub C220, C280 and C360 Innovatief in zwart-wit, vertrouwd in kleur Kantoorsysteem bizhub C220/C280/C360 bizhub C220, C280 and C360 Innovatief in zwart-wit, vertrouwd in kleur Kantoorsysteem bizhub C220/C280/C360 bizhub C220/C280/C360, kantoorsysteem Innovatief in zwart-wit, vertrouwd in kleur De bizhubs

Nadere informatie

VEILIGE EN COMPLIANT DOCUMENTEN ZIJN ALLES VOOR MIJ

VEILIGE EN COMPLIANT DOCUMENTEN ZIJN ALLES VOOR MIJ VEILIGE EN COMPLIANT DOCUMENTEN ZIJN ALLES VOOR MIJ EEN BETERE WORKFLOW VOOR JURIDISCHE ZAKEN EEN BETERE WORKFLOW VOOR JURIDISCHE ZAKEN 2 DE EENVOUDIGE STAP NAAR MEER EFFICIËNTIE Advocatenbureaus printen

Nadere informatie

www.konicaminolta.be Scangids

www.konicaminolta.be Scangids www.konicaminolta.be Scangids Scan to-smb Scan-to-FTP Internetfa Scan-to-eMail Scan-to-HDD Scan-to-Bo Scannen is in de hedendaagse zakenwereld een alledaags verschijnsel geworden. Documenten worden gescand

Nadere informatie

Microsoft Dynamics GP. Beveiliging voorbereiden

Microsoft Dynamics GP. Beveiliging voorbereiden Microsoft Dynamics GP Beveiliging voorbereiden Copyright Copyright 2005 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker aan alle van toepassing zijnde

Nadere informatie

Whitepaper Verseon en informatiebeveiliging

Whitepaper Verseon en informatiebeveiliging Whitepaper Verseon en informatiebeveiliging Circle Software Group B.V., 22 november 2013. Alle rechten voorbehouden. Herdruk of uitgave aan derden op welke wijze dan ook is niet toegestaan zonder voorafgaande

Nadere informatie

KRACHTIGE PRESTATIES IN EEN UNIEK, RUIMTEBESPAREND DESIGN. MX-C311/MX-C310 Digitaal multifunctioneel Full-Colour Systeem

KRACHTIGE PRESTATIES IN EEN UNIEK, RUIMTEBESPAREND DESIGN. MX-C311/MX-C310 Digitaal multifunctioneel Full-Colour Systeem KRACHTIGE PRESTATIES IN EEN UNIEK, RUIMTEBESPAREND DESIGN / Digitaal multifunctioneel Full-Colour Systeem 31 PPM IN Z/W EN KLEUR GROOT LCD KLEUREN- SCHERM (TOUCHSCREEN) SNELLE A4 KLEURENMULTIFUNCTIONALS

Nadere informatie

Xerox EX C60/C70 Print Server Powered by Fiery / Xerox EX-i C60/C70 Print Server Powered by Fiery. Configuratie en instellingen

Xerox EX C60/C70 Print Server Powered by Fiery / Xerox EX-i C60/C70 Print Server Powered by Fiery. Configuratie en instellingen Xerox EX C60/C70 Print Server Powered by Fiery / Xerox EX-i C60/C70 Print Server Powered by Fiery Configuratie en instellingen 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd

Nadere informatie

DE TOSHIBA GIDS OVER MFP-BEVEILIGING

DE TOSHIBA GIDS OVER MFP-BEVEILIGING DE TOSHIBA GIDS OVER MFP-BEVEILIGING DE TOSHIBA S GIDS OVER MFP-BEVEILIGING > Inleiding tot MFP-beveiliging > Moet u zich zorgen maken? > Zakelijke voordelen > Een allesomvattende aanpak > De juiste MFP-beveiliging?

Nadere informatie

Full-colour MFP: MX-2301N Digitaal Multifunctioneel Full-Colour Systeem

Full-colour MFP: MX-2301N Digitaal Multifunctioneel Full-Colour Systeem Full-colour MFP: Efficiënt, productief en elegant MX-230N Digitaal Multifunctioneel Full-Colour Systeem 23 PPM in z/w & kleur LCD-display (Touchscreen) Kwaliteit waarop u elke dag kunt vertrouwen Bent

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 - Netwerkinfrastructuur 31

Hoofdstuk 4 - Netwerkinfrastructuur 31 Hoofdstuk 4 - Netwerkinfrastructuur 31!"$# E-business oplossingen moeten bruikbaar zijn voor de meeste aspecten van een onderneming. Hierdoor moeten op elk niveau de beschikbare technologieën overwogen

Nadere informatie

Eén platform voor het beheer van printen, kopiëren en scannen. you can

Eén platform voor het beheer van printen, kopiëren en scannen. you can Eén platform voor het beheer van printen, kopiëren en scannen you can Maak uw scan- en printomgeving efficiënter en eenvoudiger te beheren. Wat is uniflow? uniflow is een softwareplatform waarmee uw organisatie

Nadere informatie

Snelheid en veelzijdigheid in een elegant, ruimtebesparend ontwerp. Digitaal Multifunctioneel Zwart-Wit Systeem

Snelheid en veelzijdigheid in een elegant, ruimtebesparend ontwerp. Digitaal Multifunctioneel Zwart-Wit Systeem Snelheid en veelzijdigheid in een elegant, ruimtebesparend ontwerp MX-B381 Digitaal Multifunctioneel Zwart-Wit Systeem Max. 38 PPM Groot LCD-kleurenscherm (touchscreen) Indrukwekkende prestaties in een

Nadere informatie