Beveiliging zonder compromissen. Konica Minolta s beveiligingsnormen. Gegevensbescherming

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beveiliging zonder compromissen. Konica Minolta s beveiligingsnormen. Gegevensbescherming"

Transcriptie

1 Beveiliging zonder compromissen Konica Minolta s beveiligingsnormen Gegevensbescherming

2 Beveiliging Maximale aandacht voor beveiligingsmaatregelen beveiliging van toegang, netwerken en gegevens Samen met de snelgroeiende wereldwijde communicatiemogelijkheden van het huidige digitale tijdperk neemt ook de kans op zorgwekkende beveiligingsinbreuken drastisch toe. Om aan deze dreiging het hoofd te bieden, heeft Konica Minolta het voortouw genomen in de ontwikkeling en toepassing van beveiligingsgebaseerde informatietechnologieën voor haar multifunctionals. Al sinds de lancering van haar allereerste bizhub multifunctional hecht Konica Minolta het grootste belang aan de ontwikkeling en toepassing van technologieën om elektronische informatie, zowel gegevens als documenten, vertrouwelijk te houden. Momenteel voldoen alle nieuwe Konica Minolta bizhub multifunctionals aan de Common Criteria EAL3 beveiligingsnormen. Common Criteria (CC) en zijn equivalent ISO zijn de enige wereldwijd erkende normen voor het testen van IT-beveiliging. Printers, copiers en software met ISO certificering hebben een beveiligingsbeoordeling ondergaan en bieden de beveiligingsniveaus die vooruitziende ondernemingen vandaag nastreven. In tegenstelling tot vele andere leveranciers laat Konica Minolta altijd de volledige multifunctional certificeren en garandeert ze zo de hoogst mogelijke beveiligingsniveaus. Met Common Criteria certificering kunnen gebruikers erop vertrouwen dat hun vertrouwelijke gegevens op de multifunctionals van Konica Minolta ook daadwerkelijk vertrouwelijk blijven. De beveiligingsnormen van Konica Minolta bieden op meer dan één vlak bescherming: n Ze beveiligen het netwerk en de netwerktoegang en zorgen zo voor veilige en geautoriseerde toegang tot individuele randapparaten. n Ze beschermen alle persoonlijke gebruikersgegevens en informatie die op de bizhub outputsystemen wordt verwerkt, en laten toe om de toegang tot bepaalde functies, indien nodig, te beperken. n Konica Minolta neemt de bekommernissen omtrent beveiliging van haar klanten bijzonder ernstig. Daarom zijn de bizhub systemen standaard, zonder prijssupplement, met nagenoeg alle van de vele Konica Minolta beveiligingsfuncties uitgerust. Waarom zouden gebruikers immers extra moeten betalen voor functies die in het huidige digitale tijdperk onmisbaar zijn geworden om hun gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen?

3 Beveiliging Redenen voor bezorgdheid alom zwakke schakels in de beveiliging Helaas is geen enkele zaak of onderneming immuun beveiligingsinbreuken zijn altijd en overal mogelijk, tenzij slimme managers vooruitzien en hun voorzorgen treffen voor het te laat is en het kwaad is geschied. De risico s zijn heel divers en alomtegenwoordig: Eerste uitdaging: toegangsbeveiliging Het outputtoestel op zich vormt al een beveiligingsrisico dat mag niet worden onderschat: documenten in de uitvoerlade kunnen zomaar door elke voorbijganger worden opgemerkt en gelezen. Op die manier kunnen onbevoegden gemakkelijk aan vertrouwelijke informatie raken en ze buiten de onderneming verspreiden. Tweede uitdaging: netwerkbeveiliging Een netwerk kan gemakkelijk onbeschermd raken. Met de netwerkinterfacekaart van een onbeveiligde printer kunnen onbevoegden via de configuratie-instellingen van de kaart bijvoorbeeld al toegang krijgen tot het intranet van de onderneming. Derde uitdaging: gegevensbeveiliging De harde schijf en het geheugen van digitale printers, copiers en multifunctionals blijven gedurende lange tijd vele megabytes potentieel vertrouwelijke informatie bevatten. Deze moeten op een betrouwbare manier worden beveiligd zodat gevoelige bedrijfsinformatie niet in de verkeerde handen terechtkomt. Met haar uitgebreide gamma beveiligingsfuncties biedt Konica Minolta professionele oplossingen om beveiligingsinbreuken op te sporen en te voorkomen. Beide aspecten zijn even belangrijk om gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen.

4 Beveiliging, toegangscontrole Allround beveiliging standaard bij Konica Minolta Alle bizhub kantoortoestellen zijn standaard uitgerust met een uitgebreid gamma beveiligingsfuncties. Dankzij Konica Minolta s professionele beveiliging hebben alleen gemachtigde personen toegang tot de toestellen en het netwerk. Dit beschermt de gegevensoutput en zorgt ervoor dat gevoelige bedrijfsinformatie in veilige handen blijft. Toegangscontrole n De toegang wordt geregeld via gebruikersauthenticatie, op de MFP of printer zelf of via de werkstations. Op veel van haar recente bizhub systemen biedt Konica Minolta een ruime keuze aan toegangscontrolemogelijkheden. Biometrische vingeraderherkenning maakt gebruik van spitstechnologie en werkt meer bepaald met gescande vingeraderpatronen. Omdat deze biometrische identificatiemethode een individueel menselijk kenmerk gebruikt, is vervalsing nagenoeg onmogelijk. n Deze authenticatiemethode is tegelijk ook veel veiliger dan om het even welk vingerafdruksysteem. Bovendien is ze ook snel en eenvoudig aangezien niemand nog een wachtwoord moet onthouden of een kaart bij de hand moet hebben. De meeste bizhub multifunctionals bieden echter ook nog altijd authenticatie via een contactloze IC-kaart. Bij beide systemen kunt u de toegang tot kopiëren, afdrukken, scannen en faxen op gebruikersniveau beperken om te verhinderen dat gegevens worden opgevraagd. catie-informatie kan in versleutelde vorm op de multifunctionals worden opgeslagen of er kan bestaande toegangsinformatie, bijvoorbeeld uit Windows Active Directory, worden gebruikt. Bovendien kan de authenticatie centraal worden beheerd via PageScope Enterprise Suite Authentication Manager. n Alle bizhub multifunctionals kunt u zo programmeren dat ze, als ze een bepaalde tijd niet zijn gebruikt, automatisch opnieuw een wachtwoord vragen. Op die manier keert de MFP dus naar een veilige status terug als een gebruiker vergeet uit te loggen. U kunt wachtwoordbeveiliging ook gebruiken om de toegang tot documenten op de MFP van op een werkstation te beperken. Veel Konica Minolta toestellen bieden immers van op afstand toegang tot afdruk- en scanopdrachten. Deze functie kunt u met een wachtwoord beveiligen of gewoon volledig uitschakelen. n Zoals een geldautomaat kunt u elke bizhub multifunctional zo programmeren dat hij een gebruiker weigert die via een verkeerd wachtwoord toegang n De eenvoudigste vorm van gebruikersauthenticatie is toegangsbeperking via een persoonlijk wachtwoord of gebruikerscode. Deze interne authenticatie op het toestel zelf is mogelijk voor maximaal gebruikersaccounts. De wachtwoorden zijn alfanumeriek en kunnen maximaal uit 64 tekens bestaan. Ze kunnen worden aangemaakt voor beheerders en gebruikers en door een beheerder bijgehouden. De authenti-

5 Beveiliging, toegangscontrole probeert te krijgen. Na een vooraf ingesteld aantal verkeerde pogingen blokkeert het toestel gedurende zekere tijd de toegang. Deze blokkeerfunctie bij ongeautoriseerde toegang is ook toepasbaar op de postbus voor vertrouwelijke documenten (beveiligde postbus). n Dankzij gesofisticeerde gebruikersbeveiliging kan het gebruik van bepaalde toestelfuncties al dan niet worden verboden. Een key operator of beheerder kan de toegang tot deze functies voor heel de organisatie groot of klein controleren. Het gaat hier in het bijzonder om: n scannen met de bizhub, rechtstreeks via het toestel of van op afstand n toegang tot de gebruikerspostbus, rechtstreeks via het toestel of van op afstand n kopiëren rechtstreeks via het toestel, met de keuze tussen enkel kopiëren in zwart-wit, enkel kopiëren in kleur of geen van beiden n faxen met de bizhub, rechtstreeks via het toestel of van op afstand n afdrukken met de keuze tussen enkel afdrukken in zwart-wit, enkel afdrukken in kleur of geen van beiden. n Met de loginformatie over de toegang en het gebruik van individuele toestellen kunnen beveiligingsinbreuken onmiddellijk worden opgespoord. Bovendien verloopt ook de verrekening en de toewijzing van de kosten aan gebruikers en afdelingen beduidend vlotter. De beheerder kan individueel audits en opdrachtlogs voor verschillende toestelfuncties opnieuw bekijken, zoals afdrukken en/of kopiëren in zwart-wit en kleur, inkomende en uitgaande faxberichten en scanopdrachten. n Veel printcontrollers op de Konica Minolta systemen bevatten elektronische opdrachtlogs die alle afdrukopdrachten opslaan die naar het outputtoestel worden gestuurd. Daarnaast zijn via Konica Minolta s PageScope Job Log uitgebreide elektronische tracking logs van de gebruikersactiviteit beschikbaar. n Om het gebruiksgedrag te kunnen opvolgen, is een gebruikerslogin op het toestel nodig. Deze functie biedt doeltreffende controle op gebruikers-, groeps- en/of afdelingsniveau. Kopieën in zwart-wit en kleur, scans, faxen, afdrukken in zwart-wit en kleur kunnen allemaal worden gevolgd, op het toestel zelf of van op afstand via Konica Minolta software zoals PageScope Web Connection, PageScope Net Care en PageScope Enterprise Suite Account Manager. Wanneer een gebruiker is ingelogd, worden zijn activiteiten elektronisch opgeslagen in een logbestand in het systeem, waartoe de beheerder of key operator toegang heeft. Deze functie biedt doeltreffende ondersteuning, bijvoorbeeld voor facturatieafdelingen of om de kopieeractiviteiten van werknemers te controleren.

6 Beveiliging, Netwerkbeveiliging Netwerkcommunicatie volkomen veilig met Konica Minolta Konica Minolta s kantoortoestellen zijn gebaseerd op een concept van communicatie en connectiviteit. Dit voldoet aan strenge beveiligingsnormen op het vlak van gebruikerstoegang, gegevenscodering en protocollen voor informatietransmissie. Netwerkbeveiliging n Gebruikersauthenticatie dient niet alleen om de toegang tot outputtoestellen te regelen, maar verhindert ook dat onbevoegden toegang krijgen tot het netwerk. Bij deze functie, die voor het hele netwerk of per toestel kan worden ingesteld, beschikt iedere geautoriseerde gebruiker over een unieke gebruikersidentificatie en wachtwoord. n SSL- en TLS-encryptie beschermt de communicatie van en naar outputtoestellen en geldt dus bijvoorbeeld voor online beheerinstrumenten en de PageScope Enterprise Server en Active Directory communicatie. n De bizhubs ondersteunen ook IPsec voor de volledige versleuteling van alle netwerkgegevens die van en naar de multifunctional worden gestuurd. Het IP-beveiligingsprotocol versleutelt de volledige netwerkcommunicatie tussen het lokale intranet (server, client PC) en het toestel zelf. n Een interne firewall biedt IP-adresfiltering en toegangscontrole tot protocollen en poorten. IP-adresfiltering kan op het toestel worden ingesteld: De netwerkinterfacekaart van de MFP kan zo worden geprogrammeerd dat ze alleen aan specifieke IP-adresreeksen van cliëntcomputers toegang tot het toestel verleent. n Poorten en protocollen kunnen rechtstreeks via het toestel of van op afstand via PageScope Web Connection of PageScope Net Care worden geopend, gesloten, in- of uitgeschakeld. Als bescherming tegen geknoei met toestelen netwerkinstellingen, is de toegang tot de beheerdermodus beveiligd met een alfanumeriek wachtwoord van 8 cijfers, dat enkel door de onderhoudstechnicus of vanuit de beheerderzone kan worden gewijzigd. n Indien nodig, kan de webinterface, bijvoorbeeld PageScope Web Connection, voor alle gebruikers worden uitgeschakeld. Hierdoor hebben alleen beheerders webtoegang en zijn de instellingen, configuraties enz. op een betrouwbare manier beschermd tegen geknoei door onbevoegden. n SMTP-authenticatie (Simple Mail Transfer Protocol) biedt geavanceerde beveiliging. Indien geactiveerd, laat SMTP een toestel toe s te versturen. Voor klanten die hun diensten niet hosten, wordt het gebruik van een ISP mailserver door het toestel ondersteund. SMTP-authenticatie is vereist door AOL en voor het voorkomen van spam. Voor beveiligde communicatie is het ook mogelijk om POP te combineren voor SMTP-, APOP-, SMTP-authenticatie of encryptie via SSL/TLS. n Om het verkeer van de multifunctional naar sommige bestemmelingen te beveiligen, ondersteunt de multifunctional S/MIME (Secure/ Multipurpose Internet Mail Extensions). S/MIME versleutelt het bericht en zijn inhoud met een beveiligingscertificaat. S/MIME-certificaten of -encryptiesleutels (publieke sleutel) kunnen worden geregistreerd voor adressen die in het adresboek van de multifunctional zijn opgeslagen. Via S/MIME versleutelde s kunnen alleen door de eigenaar van de decryptiesleutel (private sleutel) worden geopend.

7 Beveiliging, Netwerkbeveiliging n Wanneer de gebruikersauthenticatie is ingeschakeld, is het onmogelijk om het afzenderadres te wijzigen. Ook al wordt de functie Afzenderadres wijzigen ingeschakeld, toch blijft het afzenderadres bij een scan-to- opdracht altijd het adres van de ingelogde gebruiker. Deze functie voorkomt spoofing en biedt beheerders een controlespoor. n Met de functie Manueel ingeven van adressen uitgesloten is het onmogelijk om een adres of scanbestemming manueel in te geven. Als deze functie is ingeschakeld, kunnen alleen geregistreerde bestemmingen uit het adresboek van de multifunctional of LDAP worden gebruikt. n Met fax rerouting kan een inkomende fax automatisch naar elke bestemming in het interne adresboek van de bizhub worden doorgestuurd, bijvoorbeeld ook naar een adres of naar een postbus op de interne harde schijf van de bizhub. Inkomende faxen opslaan in een postbus is veel veiliger omdat er geen afgedrukte faxen in de uitvoerlade terechtkomen. Deze rerouting kan de communicatie ook versnellen aangezien faxen sneller bij de bestemmeling terechtkomen. Last but not least helpt rerouting ook papier besparen de bestemmeling kan immers zelf beslissen of hij de fax al dan niet wil afdrukken. n De bizhubs bieden geavanceerde faxlijnbeveiliging omdat hun faxverbinding uitsluitend het faxprotocol voor communicatie gebruikt andere communicatieprotocollen worden niet ondersteund. Konica Minolta s producten blokkeren elke poging tot inbraak als een dreiging, ook de inbraak van een ander protocol via een publieke telefoonlijn, en ook elke poging om gegevens door te sturen die niet als faxgegevens kunnen worden gecomprimeerd.

8 Beveiliging, Gegevensbescherming Vertrouwelijke gegevens en informatie volledig beveiligd met Konica Minolta Konica Minolta s uitgebreide beveiligingsfuncties, die zijn ontwikkeld om vertrouwelijke informatie en netwerkgegevens van privégebruikers en ondernemingen te beschermen, beveiligen gebruikersdata en output Deze technologie voorkomt dat gevoelige bedrijfsinformatie in de verkeerde handen terechtkomt. Gegevensbescherming n De functie Beveiligd afdrukken zorgt ervoor dat documenten vertrouwelijk blijven omdat de opdrachtgever wordt gevraagd om uit voorzorg een wachtwoord in te geven. Deze beveiligde documenten kunnen dan niet worden afgedrukt tot dit wachtwoord op het toestel zelf is ingegeven. Zo krijgt alleen de persoon voor wie de documenten zijn bestemd, ze ook daadwerkelijk onder ogen. Elk aan een vertrouwelijke afdrukopdracht gekoppeld wachtwoord wordt versleuteld. Als extra veiligheidsmaatregel kunnen de bizhubs zo worden geprogrammeerd dat alle ongeopende beveiligde afdrukopdrachten na een vooraf ingestelde tijd worden gewist. n Beveiligd afdrukken is ook beschikbaar via de handige functie Touch & Print of ID & Print. Touch & Print maakt gebruik van authenticatie via een vingeraderscanner of IC-kaartlezer, terwijl de gebruiker zich bij ID & Print via een ID en wachtwoord moet identificeren. Bij deze functies is geen extra ID en wachtwoord voor beveiligd afdrukken nodig. In plaats daarvan worden de gegevens van de gebruikersauthenticatie gebruikt om een opgeslagen beveiligde afdrukopdracht te identificeren en de opdracht onmiddellijk na authenticatie op het toestel vrij te geven. n Afdrukopdrachten kunnen ook via Beveiligd afdrukken naar een gebruikerspostbus worden beschermd. Dankzij de functie Gebruikerspostbus op de bizhubs kunnen gebruikers hun documenten in persoonlijke postbussen opslaan die alleen na authenticatie zichtbaar worden en uitsluitend via een extra individueel gebruikswachtwoord toegankelijk zijn. Om deze afdrukopdrachten te kunnen afdrukken of via fax of te versturen, moet de gebruiker de correcte gebruikersidentificatie en wachtwoord ingeven. Vertrouwelijke faxontvangst in de gebruikerspostbus behoort ook tot de mogelijkheden. n De inhoud van een PDF-bestand kan via standaard 40- of 128-bits encryptie worden gecodeerd. Gecodeerde PDF-bestanden worden beschermd door een gebruikerswachtwoord van maximaal 32 tekens. Als onderdeel van de versleuteling kan ook toelating worden gegeven of geweigerd om het PDF-bestand af te drukken, te kopiëren of om zijn inhoud te wijzigen. n PDF-gegevens in bijlage bij een of voor verzending naar een FTP- of SMB-map kunt u via Digital ID coderen. Met dergelijke PDF-codering wordt de interceptie van PDF-informatie onmogelijk. Digitale ID-encryptie is gebaseerd op S/ MIME-encryptie en vereist een publieke sleutel voor encryptie plus een private sleutel voor decryptie. n Om geknoei met op een bizhub multifunctional aangemaakte PDF-bestanden te voorkomen, kunt u een digitale handtekening aan de PDF toevoegen. Hiermee kunt u controleren of het PDF-bestand na zijn aanmaak nog is gewijzigd. De digitale handtekening geeft alle wijzigingen duidelijk aan in de beveiligingsinformatie van het PDF-bestand. De digitale handtekening verhindert niet alleen dat er met de documenten wordt geknoeid, maar geeft ook gedetailleerde informatie over de bron van het document, waardoor u gemakkelijker kunt uitvissen of het om een onveilig document gaat.

9 Beveiliging, Gegevensbescherming n Bij kopiebescherming, een functie die op sommige bizhub-modellen beschikbaar is, wordt tijdens het afdrukken een verborgen beveiligingswatermerk op het origineel aangebracht. Het beveiligingswatermerk kan uit verschillende zinnen en/of patronen bestaan. Wanneer een op die manier beveiligd document vervolgens op om het even welke MFP wordt gekopieerd, verschijnt het beveiligingswatermerk, een bewijs voor de bestemmeling dat het document zonder toestemming is gekopieerd/ verdeeld. n De functie Verborgen gebruikersinformatie onderdrukt de documentnaam (in de opdrachtwachtrij en de opdrachthistoriek) tijdens het afdrukken. Hetzelfde geldt voor de bestemmeling of het adres bij - of faxcommunicatie. Hierdoor kan een buitenstaander niets te weten komen over de documentinhoud op basis van de documentnaam. n Konica Minolta biedt ook een optionele versleutelingskit voor de harde schijf van haar bizhubs. Dit is interessant voor bedrijven die bezorgd zijn over de beveiliging van documenten die als elektronische gegevens zijn opgeslagen in met een wachtwoord beveiligde postbussen op de harde schijf van het systeem. De opgeslagen gegevens kunnen worden versleuteld via de Advanced Encryption Standard (AES) die een 128-bits sleutel ondersteunt. Wanneer een harde schijf versleuteld is, kunnen haar gegevens niet meer worden gelezen, ook al wordt de harde schijf uit de MFP gehaald. n Een automatische wisfunctie wist de gegevens op de interne harde schijf na een vooraf ingestelde tijd. Deze functie die de harde schijf formatteert/ wist, beschermt gevoelige elektronische informatie die op de harde schijf van de multifunctionals van Konica Minolta is opgeslagen. De opgeslagen gegevens kunnen worden verwijderd door de gebruikers die de documenten oorspronkelijk hebben opgeslagen. Voor extra veiligheid kan een key operator, beheerder of technicus de harde schijf fysiek formatteren (wissen), bijvoorbeeld als de MFP moet worden verplaatst. De harde schijf kan worden overschreven (opgeschoond) via verschillende methodes die aan verschillende (bijvoorbeeld militaire) vereisten voldoen. Daarnaast kunnen beheerders de bizhub zo programmeren dat hij voor elke opdracht apart automatisch alle tijdelijke gegevens wist die op de harde schijf blijven staan. Als automatisch overschrijven is ingeschakeld, worden de manueel uit een postbus verwijderde opdrachten bovendien ook nog drie keer overschreven. n Wachtwoordbeveiliging van de interne harde schijf verhindert dat ze zonder toelating wordt verwijderd; dit wachtwoord is immers toestelgebonden zodat de gegevens niet meer toegankelijk zijn als de harde schijf uit het toestel wordt gehaald.

10 Beveiliging, Slotsom De dagdagelijkse uitdaging om informatie tegen beveiligingsrisico s te beschermen Het is belangrijk goed te beseffen dat vandaag de dag geen enkele zaak of onderneming immuun is voor beveiligingsrisico s beveiligingsinbreuken gebeuren overal, voortdurend! Maar voorzichtige ondernemingen kijken vooruit en nemen de nodige voorzorgsmaatregelen voor het te laat is. Ze zorgen ervoor dat de vertrouwelijke gegevens op de harde schijf en in het geheugen van digitale printers, copiers en multifunctionals niet toegankelijk zijn en dat er niet mee kan worden geknoeid. Beveiligingsbewuste bedrijfsleiders en managers zorgen ervoor dat hun netwerk beschermd is en dat ongeoorloofde toegang tot informatie op hun intranet onmogelijk is. Zorgvuldige managers beseffen ook dat de printers en copiers in de onderneming een van de grote beveiligingsdreiging kunnen vormen. Als vertrouwelijke informatie onbeheerd in een uitvoerlade blijft liggen, zou ze wel eens in de verkeerde handen terecht kunnen komen en buiten de onderneming worden verspreid, bijvoorbeeld via scan to of via fax. Maar voorzichtige managers en IT-specialisten wapenen zich tegen deze risico s door op een betrouwbare manier alleen aan gemachtigde personen toegang tot de toestellen te verlenen en door op onbeheerde output van elke soort documenten bedacht te zijn. Konica Minolta helpt haar klanten bij hun inspanningen om zich tegen beveiligingsrisico s te wapenen door mankracht en middelen vrij te maken voor de ontwikkeling van beveiligingsfuncties voor haar bizhub multifunctionals en printers. Konica Minolta kan haar klanten op die manier de technologie bieden die in hedendaagse beveiligingsbewuste omgevingen noodzakelijk is. Of een klant nu bezorgd is over netwerkinbraak, gegevensdiefstal of de naleving van regelgeving, of de toegang tot toestellen of functies wil beperken, de bizhub technologie van Konica Minolta biedt altijd professionele oplossingen om beveiligingsinbreuken op te sporen en te voorkomen. Konica Minolta biedt zo het hoge beschermingsniveau dat klanten vandaag de dag in alle industrietakken en in de overheidssector verwachten.

11 Beveiligingsfuncties en beschikbaarheid Beveiligingsfuncties en beschikbaarheid Functie Toegangscontrole Verrekening kopies/afdrukken Functiebeperking (kopiëren, afdrukken, scannen, faxen, boxen) Beveiligd afdrukken (opdrachtvergrendeling) Wachtwoordbeveiliging van de postbus Gebruikersauthenticatie (ID + wachtwoord) Multifunctionele systemen bizhub C20 bizhub C35 bizhub C220 bizhub C452 bizhub C280 bizhub C552 bizhub C360 bizhub C652/DS bizhub 20 bizhub 223 bizhub 283 bizhub 363 bizhub 423 Printers bizhub 501 bizhub C35P bizhub C353P bizhub 20P bizhub 601 bizhub 751 o * x x x / x x / x / o x x x x x x x o x / / o x x x x x x o x / o / / x x / x x / x / / o* x x x x x x o x / o Vingeraderscanner / / o o / o o / o / / IC-kaartlezer / o** o o / o o / o / / Gebruikslog / / x x / x x / x / / Gegevensbeveiliging Gegevensversleuteling (HDD) Overschrijven van data op HDD Wachtwoordbeveiliging van HDD Automatisch wissen van gegeven / x x x / x o / o / / / x x x / x x / x / / / / x x / x x / x / / / / x x / x x / x / / Netwerkbeveiliging IP-filtering x x x x x x x x x x x Toegangscontrole tot poorten en protocollen x x x x / x x x x / x SSL/TLS versleuteling (HTTPS) x x x x x x x x x x x IP sec ondersteuning x x x x / x x x x / x S/MIME / x x x / x x / / / / 802.1x ondersteuning x x x x / x x x / / x Scannen Gebruikersauthenticatie / x x x x x x / / / / POP voor SMTP x x x x x x x / / / / SMTP Authenticatie (SASL) x x x x / x x / / / / Manuele adresinvoer blokkeren / x x x / x x / / / / Overige functies Beveiliging van de onderhoudsmodus x x x x x x x x x x x Beveiliging van de beheerdermodus x x x x x x x x x x x Data capturing / / x x / x x / x / / Toegangsbeveiliging ongeautoriseerd gebruik / x x x / x x x x / / Kopiebescherming via watermerk / x x x / x x / x / / Gecodeerd PDF / x x x / x x / / / / PDF-ondertekening / / o o / o o / / / / PDF-versleuteling via digitale ID / / o o / o o / / / / Copy Guard / / o o / o / / / / / ISO EAL 3 certificatie / x*** x x / x*** x / x / / bizhub 40P x = standaard o = optie / = niet beschikbaar *enkel bij afdrukken ** later stadium *** onder evaluatie

12 De ondersteuning en beschikbaarheid van de vermelde specificaties en functies verschillen naargelang de besturingssystemen, toepassingen, netwerkprotocollen en netwerk- en systeemconfiguraties. Sommige productillustraties tonen optionele accessoires. De specificaties en accessoires zijn gebaseerd op de informatie die bij het drukken van de brochure beschikbaar was, en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Konica Minolta waarborgt niet dat de vermelde specificaties vrij zijn van fouten. Microsoft, Windows en het Windows-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van het bedrijf Microsoft in de Verenigde Staten en /of in andere landen. Alle andere merk- en productnamen kunnen geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van hun respectieve bezitters zijn en worden hierbij als dusdanig erkend. Uw Konica Minolta Business Solutions Partner : Konica Minolta Business Solutions (Belgium) N.V. Excelsiorlaan, 10 B 1930 Zaventem Tel. : +32(0) Fax : +32(0) Gedrukt in België : 2010

www.konicaminolta.be Kantooroplossing Beveiligingsfuncties Konica Minolta Beveiligingsfuncties

www.konicaminolta.be Kantooroplossing Beveiligingsfuncties Konica Minolta Beveiligingsfuncties www.konicaminolta.be Kantooroplossing Beveiligingsfuncties Konica Minolta Beveiligingsfuncties Konica Minolta beveiligingsfuncties Wie leest uw vertrouwelijke Met de huidige hightech multifunctionele copiers

Nadere informatie

Informatieveiligheid volgens Konica Minolta: ver vooruit op de standaard

Informatieveiligheid volgens Konica Minolta: ver vooruit op de standaard Informatieveiligheid volgens Konica Minolta: ver vooruit op de standaard Wereldwijde communicatie heeft een ongekende groei doorgemaakt. Daarmee is ook de kans op aanvallen en inbreuken op de veiligheid

Nadere informatie

De voor de sector toonaangevende veiligheidsstandaarden van Konica Minolta

De voor de sector toonaangevende veiligheidsstandaarden van Konica Minolta De voor de sector toonaangevende veiligheidsstandaarden van Konica Minolta In het digitale tijdperk is de wereldwijde communicatie bliksemsnel toegenomen... en daarmee ook het risico op inbreuken op de

Nadere informatie

www.konicaminolta.be Scangids

www.konicaminolta.be Scangids www.konicaminolta.be Scangids Scan to-smb Scan-to-FTP Internetfa Scan-to-eMail Scan-to-HDD Scan-to-Bo Scannen is in de hedendaagse zakenwereld een alledaags verschijnsel geworden. Documenten worden gescand

Nadere informatie

www.konicaminoltaeurope.com IT-Professionals bizhub IT-Professionals

www.konicaminoltaeurope.com IT-Professionals bizhub IT-Professionals www.konicaminoltaeurope.com IT-Professionals bizhub IT-Professionals bizhub IT-Pofessionals bizhub echt compatibel. Tegenwoordig beschikken printers, copiers en multifunctionele toestellen over alsmaar

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

Eenvoudig. mobielzakelijk printen. Als gebruikers weten hoe ze moeten mailen of internetten, kunnen ze printen met EveryonePrint

Eenvoudig. mobielzakelijk printen. Als gebruikers weten hoe ze moeten mailen of internetten, kunnen ze printen met EveryonePrint Als gebruikers weten hoe ze moeten mailen of internetten, kunnen ze printen met EveryonePrint Eenvoudig mobielzakelijk printen EveryonePrint is ideaal voor alle bedrijven, van groot tot klein, waar gebruikers

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Veilig e-mailen. Waarom e-mailen via een beveiligde verbinding? U vertrouwt de verbinding met de e-mailserver van InterNLnet niet

Veilig e-mailen. Waarom e-mailen via een beveiligde verbinding? U vertrouwt de verbinding met de e-mailserver van InterNLnet niet Veilig e-mailen E-mail heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als communicatiemiddel. Het is een snelle en goedkope manier om met anderen waar ook ter wereld te communiceren. Als gevolg hiervan vindt

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Elektronisch facturering Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 26 maart 2014 Definitief Carol Esmeijer Technische

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV. Werken met Persoonsgegevens

Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV. Werken met Persoonsgegevens Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV Inleiding Werkend Nederland werkt met persoonsgegevens. We zijn ons hiervan bewust en gaan integer om met uw gegevens. In dit document kunt u lezen hoe

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: A SHARP CHOICE IN INTELLIGENT SCANNING SimplifyScan maakt het voor gebruikers mogelijk om documenten op een eenvoudige wijze te scannen

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Connecsy 6.0 Features

Connecsy 6.0 Features Document versie: 1.0 Status: Final Datum: 13 March 2013 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...2 2. CONNECSY DXS/BLF FUNCTIE...3 3. CONNECSY OUTLOOK INTEGRATIE...4 4. CONNECSY NOTITIEVELD...5 5. CONNECSY E-MAIL

Nadere informatie

MobileXpress. Beveiligde Virtuele Toegang via BT

MobileXpress. Beveiligde Virtuele Toegang via BT MobileXpress Beveiligde Virtuele Toegang via BT De Uitdaging De IT-infrastructuur van uw organisatie vertegenwoordigt een grote waarde. Het vermogen om het volle potentieel ervan te benutten is een belangrijke

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

E-mailinstellingen portal.tollium.com

E-mailinstellingen portal.tollium.com E-mailinstellingen portal.tollium.com Alle gegevens die u nodig hebt voor het inrichten van uw e-mailapplicatie Datum: Februari 2013 Aantal pagina's: 10 Versie: 1.2 E-mailinstellingen portal.tollium.com

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird

Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Mozilla Thunderbird Microsoft Windows Xp / Vista

Nadere informatie

Handleiding Windows Vista Mail en Vodafone E-mail

Handleiding Windows Vista Mail en Vodafone E-mail Handleiding Windows Vista Mail en Vodafone E-mail Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Windows Vista Mail Microsoft Windows Vista My Vodafone

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk in kantoor - productiviteit.

Een nieuw tijdperk in kantoor - productiviteit. Een nieuw tijdperk in kantoor - productiviteit. iw360 you can Stroomlijn uw manier van werken. De verwerking van papieren en elektronische documenten maakt een wezenlijk deel uit van de kantoortaken. Met

Nadere informatie

www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid

www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid PageScope Suite: PageScope Net Care............................................. 4 PageScope Data Administrator.....................................

Nadere informatie

Peelland ICT Online Back-up

Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT biedt volledig in eigen beheer online back-up aan. Hiermee voorzien wij onze klanten van de laatste nieuwe back-up mogelijkheden en technieken. Risico s conventionele

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Leza biedt gebruikers de mogelijkheid om pc s, laptops en servers te back-uppen en back-ups te herstellen.

Leza biedt gebruikers de mogelijkheid om pc s, laptops en servers te back-uppen en back-ups te herstellen. LEZA ONLINE BACKUP Servicedefinitie 1. Data-encryptie 2. Beveiligde internetverbinding 3. Datacenter 4. Recovery 5. Richtlijnen reactietijden & bereikbaarheid 6. Controle Back-up 7. Onderhoudswerkzaamheden

Nadere informatie

DBS Talent & Salaris. Inrichten Digitale Loonstrook

DBS Talent & Salaris. Inrichten Digitale Loonstrook Copyright DBS Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvuldiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan dan met schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende.

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

NETWERKHANDLEIDING. Afdruklogboek op netwerk opslaan. Versie 0 DUT

NETWERKHANDLEIDING. Afdruklogboek op netwerk opslaan. Versie 0 DUT NETWERKHANDLEIDING Afdruklogboek op netwerk opslaan Versie 0 DUT Definities van opmerkingen Overal in deze handleiding gebruiken we de volgende aanduiding: Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde

Nadere informatie

Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express

Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express 1. Inhoud 1. INHOUD...1 2. E-MAIL ACCOUNTS BEHEREN...1 3. WIZARD INTERNET-VERBINDING...2 3.1. Naam...2 3.2. Internet e-mailadres...3

Nadere informatie

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 5 Configuratie Mac Mail... 8 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Inhoud. 1 Veilig werken 2 Kostenbesparend werken 3. Efficiënt werken. Mobiel werken. Duurzaam werken

Inhoud. 1 Veilig werken 2 Kostenbesparend werken 3. Efficiënt werken. Mobiel werken. Duurzaam werken Tips & Tricks Inleiding Ricoh helpt u graag beter en makkelijker te werken en leven. Daarom vindt u in deze waaier praktische tips, die u inspireren om uw informatie effectiever te organiseren en te creëren.

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 4 Configuratie Mac Mail... 6 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Handleiding KPN Secure Mail

Handleiding KPN Secure Mail Handleiding KPN Secure Mail Uw e-mailprogramma instellen Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met de telefonische helpdesk van E- Zorg op 020 430 90 33 of per email

Nadere informatie

DE TOSHIBA GIDS OVER MFP-BEVEILIGING

DE TOSHIBA GIDS OVER MFP-BEVEILIGING DE TOSHIBA GIDS OVER MFP-BEVEILIGING DE TOSHIBA S GIDS OVER MFP-BEVEILIGING > Inleiding tot MFP-beveiliging > Moet u zich zorgen maken? > Zakelijke voordelen > Een allesomvattende aanpak > De juiste MFP-beveiliging?

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 4 5 Aanraakscherm

Nadere informatie

Create your Imagination. Portf#lio. #GielvandenDungen

Create your Imagination. Portf#lio. #GielvandenDungen , Create your Imagination Portf#lio #GielvandenDungen, Jos Raaijmakers Lieshoutseweg 80a 5491 RR Sint Oedenrode tel. 0413-206163 fax. 0413-206152 www.necos.nl info@necos.nl tel. + 31 (0) 413 473480 Advies

Nadere informatie

Scannen met de kopieertoestellen

Scannen met de kopieertoestellen Scannen met de kopieertoestellen Met sommige toestellen kan je ook scannen Welke en waar: elk kleurenkopieertoestel (mediatheek blok R, blok P, AD, OLB, hemelrijk + secretariaat hemelrijk +AD de 3165 met

Nadere informatie

OTYS in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.4

OTYS  in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.4 OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology Versie 2.4 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 29-3-2016 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

FAQ - Veelgestelde Vragen. Over het incident

FAQ - Veelgestelde Vragen. Over het incident FAQ - Veelgestelde Vragen Over het incident 1. Ik heb gehoord dat een onbevoegde partij toegang heeft gehad tot de de Explor@ Park database - kunnen jullie bevestigen of dit waar is? We kunnen bevestigen

Nadere informatie

Verzending van gestructureerde berichten via SFTP Veel gestelde vragen (FAQ)

Verzending van gestructureerde berichten via SFTP Veel gestelde vragen (FAQ) Verzending van gestructureerde berichten via SFTP Veel gestelde vragen (FAQ) 1 Algemeen Wat is SFTP? SFTP staat voor SSH File Transfer Protocol of Secure File Transfer Protocol en maakt deel uit van SSH

Nadere informatie

HANDLEIDING. Premium Spam Filter Email Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V.

HANDLEIDING. Premium Spam Filter Email Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V. HANDLEIDING Premium Spam Filter Email Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V. Inhoudsopgave Inkomend... 3 Inkomende Spam Quarantaine... 4 Inkomende log zoekopdracht... 6 Opslagperiode... 7 Toegang... 7 Vertraging...

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 7800-serie Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 7800-serie Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. ABC DEF Menu's GHI

Nadere informatie

Onderzoeksverslag Beveiliging

Onderzoeksverslag Beveiliging Onderzoeksverslag Beveiliging Project 3 TI1B - Mohamed, Ruben en Adam. Versie 1.0 / 29 maart 2016 Pagina 1 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. VEILIGHEID EISEN... 3 3. SOFTWARE... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD.

Nadere informatie

Handleiding. Online backup PC

Handleiding. Online backup PC Handleiding Online backup PC Inhoudsopgave 1. Installatie 2 2. Configuratie eerste keer 4 3. Bepalen waarvan een backup gemaakt moet worden 5 4. Instellen wanneer de backup wordt uitgevoerd 5 5. Beveiliging

Nadere informatie

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Inhoud F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Abonnement beheren...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd?...4

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Instructies Eudora OSE Pagina 1

Instructies Eudora OSE Pagina 1 Instructies Eudora OSE Pagina 1 Instructies Eudora OSE Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Eudora OSE en we laten zien hoe u de SMTP server kunt wijzigen

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

Digitaal e-mail certificaat Ondertekenen en encryptie. De meest recente versie van dit document kunt u vinden op: www.ensbergen.nl

Digitaal e-mail certificaat Ondertekenen en encryptie. De meest recente versie van dit document kunt u vinden op: www.ensbergen.nl Digitaal e-mail certificaat Ondertekenen en encryptie De meest recente versie van dit document kunt u vinden op: www.ensbergen.nl Index 1 Inleiding... 4 1.1 Algemeen...4 1.2 Leeswijzer...4 2 Private key

Nadere informatie

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 5 Ontgrendeling

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015 Auteur:

Nadere informatie

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten?

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten? Sunshine IT Postadres Sunshine IT De Koolmees 8 7671 VP VRIEZENVEEN Via onze website Pagina Contact E-mail (meestal binnen 24 uur antwoord) info@sunshine-it.nl Telefoon (liefst alleen indien dringend)

Nadere informatie

4Passief: n Afluisteren. n Geen gegevens gewijzigd of vernietigd. n Via de routers van WAN. n Via draadloze verbindingen. 4Fysieke afsluiting

4Passief: n Afluisteren. n Geen gegevens gewijzigd of vernietigd. n Via de routers van WAN. n Via draadloze verbindingen. 4Fysieke afsluiting Telematica Hoofdstuk 20 4Passief: n Afluisteren Bedreigingen n Alleen gegevens (inclusief passwords) opgenomen n Geen gegevens gewijzigd of vernietigd n Op LAN kan elk station alle boodschappen ontvangen

Nadere informatie

Beveiligingstips voor je laptop

Beveiligingstips voor je laptop Beveiligingstips voor je laptop Paswoord Policy Om je gegevens ze veilig mogelijk te bewaren zijn er enkele tips: Verander regelmatig je wachtwoord Dit doe je door na het aanmelden op ctrl-alt-del te drukken

Nadere informatie

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen.?

Nadere informatie

Versie 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Versie 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Versie 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Alle rechten voorbehouden. Ongepubliceerde rechten voorbehouden onder de copyrightwetten van de Verenigde Staten. De inhoud van deze publicatie mag in geen

Nadere informatie

Online Backup. Informatiebrochure. Met uw keuze voor Webwedo kunt u zeker zijn van een goed betrouwbaar product.

Online Backup. Informatiebrochure. Met uw keuze voor Webwedo kunt u zeker zijn van een goed betrouwbaar product. Met uw keuze voor Webwedo kunt u zeker zijn van een goed betrouwbaar product. Online Backup Informatiebrochure In deze brochure geven we u een indruk van onze nieuwe dienst, namelijk online backup. Tevens

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende aanduiding gebruikt: en leggen uit wat u in een bepaalde situatie moet doen of hoe

Nadere informatie

Het blijvend belang van faxverkeer De functie van een Fax Server Hoe werkt een Fax Server?

Het blijvend belang van faxverkeer De functie van een Fax Server Hoe werkt een Fax Server? DE FAX SERVER ISDN Het blijvend belang van faxverkeer Faxverkeer vervult een belangrijke rol in de zakelijke communicatie. De fax heeft een aantal voordelen boven e-mail. De belangrijkste daarvan zijn

Nadere informatie

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Version: 3.1.1 1. Inloggen op leaseplan.be 3 2. Aanmelden op My LeasePlan en Internet Quotations 4 3. Een bestuurdersprofiel aanmaken en beheren 4 3.1

Nadere informatie

MS Exchange instellingen

MS Exchange instellingen MS Exchange instellingen Dit document omschrijft een aantal instellingen welke in geval van problemen bij verzenden van e-mail vanaf een Toshiba e-studio MFP, in MS Exchange gewijzigd kunnen worden. Het

Nadere informatie

Toegang Educatieve ICT Systemen

Toegang Educatieve ICT Systemen Kenmerk: ICT20070612-03444 Datum: 12 juni 2007 Toegang Educatieve ICT Systemen Beste deelnemer, In de bijgaande brief ontvang je je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED UNIT4 MULTIVERS EXTENDED ELECTRONIC OUTPUT Een white paper van UNIT4 2011 UNIT4 Software B.V. Stationspark 1000 3364 DA Sliedrecht T +31 (0)184 44 44 44 F +31 (0)184 44 44 45 I www.unit4.nl E info.nl@unit4.com

Nadere informatie

MSSL Dienstbeschrijving

MSSL Dienstbeschrijving MSSL Dienstbeschrijving Versie : 1.0 Datum : 28 augustus 2007 Auteur : MH/ME Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Introductie... 3 Divinet.nl Mssl... 3 Hoe

Nadere informatie

4Problemen met zakendoen op Internet

4Problemen met zakendoen op Internet Intranet Telematica Toepassingen Hoofdstuk 18 4gebruik Internet toepassingen voor netwerk binnen een organisatie 4In plaats van gespecialiseerde netwerkprogramma's 4Vooral WWW en e-mail 4WWW browser toegang

Nadere informatie

Bij het openen van de app zal gevraagd worden om in te loggen met uw gegevens.

Bij het openen van de app zal gevraagd worden om in te loggen met uw gegevens. STAP 1 Login Bij het openen van de app zal gevraagd worden om in te loggen met uw gegevens. Opgelet: bij het aankopen van de gebruikersnamen voor de app zal voor elke organisatie één hoofdaccount aangemaakt

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Instructies Microsoft Entourage Pagina 1

Instructies Microsoft Entourage Pagina 1 Instructies Microsoft Entourage Pagina 1 Instructies Microsoft Entourage Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Microsoft Entourage en we laten zien hoe u de

Nadere informatie

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model INHOUD Over Tools4ever...3 Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM)...3 Security Architectuur E-SSOM...4 OVER TOOLS4EVER Tools4ever biedt sinds 2004 een

Nadere informatie

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE WINDOWS LIVE MAIL. http://www.bit.nl E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - WINDOWS LIVE MAIL - PAGINA 1 / 10

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE WINDOWS LIVE MAIL. http://www.bit.nl E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - WINDOWS LIVE MAIL - PAGINA 1 / 10 E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE WINDOWS LIVE MAIL http://www.bit.nl E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - WINDOWS LIVE MAIL - PAGINA 1 / 10 INDEX ALGEMEEN Inleiding. Pagina 3 POP3 of IMAP. Pagina 4 Benodigde gegevens.

Nadere informatie

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel Hulp krijgen Voor informatie/assistentie, raadpleegt u het volgende: Handleiding voor de gebruiker voor informatie over het gebruik van de Xerox 4595. Ga voor online hulp naar: www.xerox.com Klik op de

Nadere informatie

TEKLYNX LABEL ARCHIVE. Beveiliging, Tracering en Controle van uw label printproces was nog nooit zo eenvoudig!

TEKLYNX LABEL ARCHIVE. Beveiliging, Tracering en Controle van uw label printproces was nog nooit zo eenvoudig! TEKLYNX LABEL ARCHIVE BEVEILIGING TRACERING INTEROPERABILITEIT Beveiliging, Tracering en Controle van uw label printproces was nog nooit zo eenvoudig! TEKLYNX' LABEL ARCHIVE is de laatste toevoeging aan

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2007 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

Hoe stel ik mijn Windows Mail in:

Hoe stel ik mijn Windows Mail in: Hoe stel ik mijn Windows Mail in: Om uw email account in te stellen in Windows Mail gaat u in Windows Mail naar => Extra => Accounts => nu krijgt u een scherm met de naam Internetaccounts en klikt u op

Nadere informatie

Instellingen van je account op binnenvaartonline.be voor Outlook 2000

Instellingen van je  account op binnenvaartonline.be voor Outlook 2000 Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook 2000 1. Inhoud 1. INHOUD...1 2. E-MAIL ACCOUNTS BEHEREN...1 3. WIZARD INTERNET-VERBINDING...2 3.1. Naam...2 3.2. Internet e-mailadres...3

Nadere informatie

Handleiding Mijn Websign

Handleiding Mijn Websign Handleiding Mijn Websign Gemnet BV Postbus 19535 2500 CM Den Haag Tel: 070-3436900 www.gemnet.nl info@gemnet.nl Versie 1.1, augustus 2011 Handleiding Mijn WebSign Document nummer 1.1 Augustus 2011 Handleiding

Nadere informatie

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken Meerdere gebruikersaccounts aanmaken In Windows XP heeft u de mogelijkheid om met meerdere gebruikersaccounts te werken. Werken er meerdere personen op de computer dan ontkomt u er al niet meer aan en

Nadere informatie

De webpagina kan niet worden weergegeven

De webpagina kan niet worden weergegeven Beveiligingsinformatie voor gebruikers van de volgende : Internet Explorer versie 7 Internet Explorer versie 8 Internet Explorer versie 9 Internet Explorer versie 10 Gebruikers van de bovenstaande browsers

Nadere informatie

Instructies Microsoft Outlook 2007 Pagina 1

Instructies Microsoft Outlook 2007 Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook 2007 Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Outlook 2007 en we laten zien hoe u de

Nadere informatie

Setup van uw Norman Online Protection account

Setup van uw Norman Online Protection account Setup van uw Norman Online Protection account Deze manual geeft u stap voor stap instructie om gebruik te gaan maken van uw Norman Online Protection service. Norman ASA en Norman/SHARK BV zijn niet verantwoordelijk

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

Beveiligingsbeleid Stichting Kennisnet

Beveiligingsbeleid Stichting Kennisnet Beveiligingsbeleid Stichting Kennisnet AAN VAN Jerry van de Leur (Security Officer) DATUM ONDERWERP Disclaimer: Kennisnet geeft geen enkele garantie, met betrekking tot de geschiktheid voor een specifiek

Nadere informatie

bizhub 222/282/362 Compacte communicatie in zwart-wit Kantoorsystemen bizhub 222/282/362

bizhub 222/282/362 Compacte communicatie in zwart-wit Kantoorsystemen bizhub 222/282/362 bizhub 222/282/362 Compacte communicatie in zwart-wit Kantoorsystemen bizhub 222/282/362 bizhub 222/282/362, kantoorsystemen Allround communicatie in een doeltreffend toestel Vandaag de dag kan geen enkele

Nadere informatie

Voor gebruikers van de Ricoh Smart Device Connector: Het apparaat configureren

Voor gebruikers van de Ricoh Smart Device Connector: Het apparaat configureren Voor gebruikers van de Ricoh Smart Device Connector: Het apparaat configureren INHOUDSOPGAVE 1. Voor alle gebruikers Inleiding...3 Hoe werkt deze handleiding?...3 Handelsmerken...4 Wat is Ricoh Smart

Nadere informatie

Central Station. Handleiding e-mail configuratie Exchange / Central Station

Central Station. Handleiding e-mail configuratie Exchange / Central Station Central Station Handleiding e-mail configuratie Exchange / Central Station Versie 1.0, september 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van de handleiding... 3 1.2 Afkortingen... 3 1.3 Meer informatie...

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Software voor printerbeheer

Software voor printerbeheer Software voor printerbeheer In dit onderwerp wordt het volgende besproken: CentreWare-software gebruiken op pagina 3-10 Printerbeheerfuncties gebruiken op pagina 3-12 CentreWare-software gebruiken CentreWare

Nadere informatie

Mail vanuit Scipio naar gewone server. Introductie. Mail provider aanmaken

Mail vanuit Scipio naar gewone server. Introductie. Mail provider aanmaken Introductie Deze instructie legt uit hoe een extra emailadres gebruikt kan worden om te emailen vanuit Scipio. Deze informatie is ook beschikbaar in de helpteksten onder de titel 'Zorgmail Postbus instellen

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2010 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

bizhub 42 Zwart-wit A4 multifunctional (optioneel A3 printen) Max. 42 pagina s per minuut Functionaliteit Kopiëren Faxen Kleur

bizhub 42 Zwart-wit A4 multifunctional (optioneel A3 printen) Max. 42 pagina s per minuut Functionaliteit Kopiëren Faxen Kleur bizhub 42 Zwart-wit A4 multifunctional (optioneel A3 printen) Max. 42 pagina s per minuut Functionaliteit PCL/PS Lokaal/netwerk USB Kleur TWAIN-netwerk Scan-to-SMB Scan-to-e-mail Scan-to-FTP Scan-to-WebDAV

Nadere informatie

Download de software - U vindt deze op onze website: www.no-backup.eu

Download de software - U vindt deze op onze website: www.no-backup.eu Installatie Business (Windows) Download de software - U vindt deze op onze website: www.no-backup.eu -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuw: Gratis Ureterp.com emailadres via gmail van google bij Ureterp Online

Nieuw: Gratis Ureterp.com emailadres via gmail van google bij Ureterp Online Nieuw: Gratis Ureterp.com emailadres via gmail van google bij Ureterp Online Vanaf nu kunt u bij Ureterp Online naast uw ureterp.org mailadres gebruik maken van de nieuwe manier van e-mailen: gmail van

Nadere informatie

Printing Solutions. Oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt

Printing Solutions. Oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt Printing Solutions Oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt print copy scan fax Printer Drivers Drivers voor elk Operating Systeem Kyocera printers zijn ontworpen om vanuit nagenoeg alle Operating

Nadere informatie

Remote Toegang Policy VICnet/SPITS

Remote Toegang Policy VICnet/SPITS Ministerie van Verkeer en Waterstaat opq Rijkswaterstaat Remote Toegang Policy VICnet/SPITS 16 Februari 2005 Eindverantwoordelijkheid Goedgekeurd Naam Datum Paraaf Security Manager SPITS E.A. van Buuren

Nadere informatie