BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tamsulosine HCl Actavis retard 0,4 mg, harde capsules met gereguleerde afgifte. tamsulosinehydrochloride

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tamsulosine HCl Actavis retard 0,4 mg, harde capsules met gereguleerde afgifte. tamsulosinehydrochloride"

Transcriptie

1 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tamsulosine HCl Actavis retard 0,4 mg, harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen, want het is alleen aan u voorgeschreven. Het kan schadelijk zijn voor anderen, ook al hebben zij dezelfde klachten als u. Krijgt u veel last van één van de bijwerkingen die in rubriek 4 staan? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Inhoud van deze bijsluiter 1. Wat is Tamsulosine HCl Actavis retard en waarvoor wordt dit middel gebruikt? 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? 3. Hoe gebruikt u dit middel? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u dit middel? 6. Inhoud van de verpakking en overige informatie 1. WAT IS TAMSULOSINE HCL ACTAVIS RETARD EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? Tamsulosine HCl Actavis retard ontspant de spieren in de prostaat, waardoor de plasbuis breder wordt en het plassen makkelijker gaat. Tamsulosine HCl Actavis retard wordt gebruikt bij de behandeling van de lagere urinewegen symptomen die gepaard gaan met een vergrote prostaat (goedaardige prostaathyperplasie BPH). De prostaat omringt de urinebuis (de buis waardoor de urine gaat vanuit de blaas). Als de prostaat is vergroot drukt hij op de urinebuis, waardoor deze versmalt en het moeilijker is om te plassen. 2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? Wanneer mag u dit middel niet gebruiken? u bent allergisch voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten. Deze stoffen kunt u vinden onder rubriek 6. Symptomen zijn: plotselinge zwelling van handen of voeten, gezwollen lippen, tong of keel (veroorzaken ademhalingsmoeilijkheden) en/of jeuk en uitslag (angiooedeem). wanneer u in het verleden last heeft gehad van bloeddrukdaling door bijvoorbeeld snel opstaan uit een zittende of liggende houding, soms gepaard gaande met duizeligheid (orthostatische hypotensie) wanneer u lijdt aan een ernstige leverfunctiestoornis. Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

2 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr Pag. 2 van 5 Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt wanneer u: een ernstige nierfunctiestoornis heeft. zich duizelig of zwak gaat voelen. Indien dit het geval is, moet u gaan liggen of zitten totdat het over is. last krijgt van een plotselinge zwelling van één of meer van het volgende: handen, voeten, lippen, tong of keel (veroorzaken ademhalingsmoeilijkheden) en/of jeuk en huiduitslag, vaak als allergische reactie. zeer binnenkort wordt geopereerd aan staar. Het is belangrijk dat uw oogchirurg op de hoogte is van uw gebruik van Tamsulosine omdat de operatie hierdoor bemoeilijkt kan worden. Kinderen en jongvolwassenen Geef dit geneesmiddel niet aan kinderen of jongvolwassenen onder de 18 jaar omdat het in deze populatie niet werkt. Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Gebruikt u naast Tamsulosine HCl Actavis retard nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Bij gebruik met andere alfa-1-receptor blokkers (bijvoorbeeld doxazosine, prazosine en indoramin), kan Tamsulosine HCl Actavis retard uw bloeddruk verlagen. Diclofenac (een ontstekingsremmende pijnstiller), warfarine (gebruikt om bloed te verdunnen) claritromycine en erythromycine (antibiotica), ketoconazol, itraconazol, voriconazol en fluconazol (antischimmels) antivirale middelen gebruikt om HIV te behandelen (bijv. ritonavir, saquinavir), diltiazem en verapamil (calciumantagonisten) en cyclosporine (een immunosuppressant) kunnen van invloed zijn op de manier waarop Tamsulosine HCl Actavis retard wordt behandeld door je lichaam. Waarop moet u letten met eten en drinken? Tamsulosine dient ingenomen te worden na de eerste maaltijd van de dag. Het nemen van tamsulosine op een lege maag kan de bijwerkingen verergeren. Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid Tamsulosine HCl Actavis retard is niet geïndiceerd voor gebruik bij vrouwen. Tamsulosine HCl Actavis retard kan zaadlozingstoornissen veroorzaken waaronder een onvermogen zaad te lozen. Bij mannen is abnormale ejaculatie (ejaculatiestoornis) gemeld. Dit betekent dat het zaad niet via de plasbuis naar buiten gaat, maar terechtkomt in de blaas (retrograde ejaculatie) of het ejaculatievolume wordt verminderd of afwezig is (anejaculatie). Dit fenomeen kan geen kwaad. U moet uw prostaat laten onderzoeken door een arts voordat u Tamsolusine HCl Actavis gaat gebruiken en daarna met regelmatige tussenpozen. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Er zijn geen gegevens bekend over de invloed van dit geneesmiddel op de rijvaardigheid en het vermogen om machines te gebruiken. Het gebruik van Tamsulosine HCl Actavis retard kan soms duizeligheid tot gevolg hebben. Als u last heeft van deze bijwerking, bestuur dan geen voertuigen en/of bedien geen machines.

3 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr Pag. 3 van 5 3. HOE GEBRUIKT U DIT MIDDEL? Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. De aanbevolen dosering bedraagt 1 capsule per dag, na de eerste maaltijd van de dag. U dient de capsule heel door te slikken met een glas water (ongeveer 1,5 deciliter), terwijl u staat of zit (u mag niet liggen). De capsule mag niet gekauwd of fijngemaakt worden. Heeft u te veel van dit middel ingenomen? De symptomen van een overdosis zijn een lage bloeddruk, overgeven en diarree. Wanneer u (of iemand anders) te veel van Tamsulosine HCl Actavis retard heeft ingenomen of u denkt dat een kind enige heeft ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker. Bent u vergeten dit middel in te nemen? Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen. Wanneer u een dosis gemist heeft na uw ontbijt, neem dan zo snel mogelijk deze dosis alsnog in na uw volgende maaltijd. Als het echter bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals elk geneesmiddel kan Tamsulosine HCl Actavis retard bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Stop met het innemen van Tamsulosine HCl Actavis retard en neem onmiddellijk contact op met uw arts als u iets van onderstaande ondervindt: plotseling een zwelling van een of meerdere van het volgende: handen, voeten, lippen, tong of keel (veroorzaken moeilijkheden) met ademhalen en/of jeuk en huiduitslag, veroorzaakt door een allergische reactie (angio-oedeem) ervaart. Ernstige huidverkleuringen (Steven-Johnson syndroom) ernstige huiduitslag of huidletsel met roze/rode ring en bleke, jeukende, schilferende met een vloeistof gevuld midden bekend als erythema multiforme. Vaak (bij minder dan 1 op de 10 gebruikers) Duizeligheid, abnormale zaadlozing (ejaculatiestoornis). Dit betekent dat het zaad niet via de plasbuis naar buiten gaat, maar terechtkomt in de blaas (retrograde ejaculatie) of het ejaculatievolume wordt verminderd of afwezig is (anejaculatie). Dit fenomeen kan geen kwaad. Soms (bij minder dan 1 op de 100 gebruikers) Hoofdpijn, hartkloppingen (snelle of onregelmatige hartslagen), duizeligheid vooral bij het zitten of opstaan, loopneus, verstopping, diarree, misselijkheid, braken, huiduitslag, jeuk, gevoel van zwakte. Zelden (bij minder dan 1 op de 1000 gebruikers) Flauwvallen, zwelling van handen of voeten, ademhalingsmoeilijkheden en/of jeuk en huiduitslag (angio-oedeem).

4 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr Pag. 4 van 5 Zeer zelden (bij minder dan 1 op de patiënten) Een langdurige, pijnlijke, ongewenste erectie (priapisme), ernstige huidverkleuringen (Stevens- Johnson syndroom). Niet bekend Er zijn meldingen geweest van onregelmatige hartslag / polsslag, hartkloppingen en moeite met ademhalen, bloedneuzen, droge mond, huiduitslag of huidletsel met roze/rode ring en bleke, jeukende, schilferende met een vloeistof gevuld midden (erythema multiforme), milde tot ernstige huiduitslag (exfoliatieve dermatitis) en wazig of verminderd zicht in combinatie met het gebruik van tamsulosine. Tamsulosine behandeling wordt geassocieerd met Intraoperative Floppy Iris Syndrome (IFIS) tijdens een staar operatie. Het melden van bijwerkingen Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. U kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden via het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb, Door bijwerkingen te melden, kunt u ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel. 5. HOE BEWAART U DIT MIDDEL? Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren in de goed gesloten originele verpakking. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de verpakking na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht. 6. INHOUD VAN DE VERPAKKING EN OVERIGE INFORMATIE Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stof in dit middel is tamsulosinehydrochloride, 0,4 mg per capsule. De andere (hulp)stoffen in dit middel zijn: microkristallijne cellulose (E460 i), methacrylzuurethylacrylaat copolymeer, polysorbaat 80 (E433), natriumlaurylsulfaat, tri-ethylcitraat (E1505), talk (E553b).De capsulewand bevat gelatine, indigotine (E132), titaandioxide (E171), geel ijzeroxide (E172), rood ijzeroxide (E172), zwart ijzeroxide (E172). De inkt op de capsule bevat schellak (E904), zwart ijzeroxide (E172) en propyleenglycol. Hoe ziet Tamsulosine HCl Actavis retard eruit en hoeveel zit er in een verpakking? Tamsulosine HCl Actavis retard 0,4 mg harde capsules met gereguleerde afgifte zijn capsules met een oranje body en een olijf gekleurde cap. De capsule bevat witte tot bijna witte pellets. Verpakkingsgrootten: 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 100 of 200 capsules met gereguleerde afgifte in blisterverpakkingen of tablettencontainers. Niet alle genoemde verpakkingsgrootten worden in de handel gebracht.

5 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr Pag. 5 van 5 Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikant Actavis B.V., Baarnsche Dijk 1, 3741 LN Baarn, Nederland Fabrikanten Synthon BV, Microweg 22, 6545 CM Nijmegen, Nederland Synthon Hispania S.L., Castelló, 1, Polígono las Salinas, Sant Boi de Llobregat, Spanje Actavis UK Ltd., Whiddon Valley, Barnstaple, N Devon EX32 8NS, Verenigd Koninkrijk In het register ingeschreven als: Tamsulosine HCl Actavis retard 0,4 mg: Deze bijsluiter is goedgekeurd in oktober 2014

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Duktam 0,4 mg harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Duktam 0,4 mg harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosinehydrochloride 1.3.1 Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Duktam 0,4 mg harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. TAMSULOSINE HCL 0,4 MG RETARD KATWIJK tamsulosine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. TAMSULOSINE HCL 0,4 MG RETARD KATWIJK tamsulosine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TAMSULOSINE HCL 0,4 MG RETARD KATWIJK tamsulosine hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

Common Technical Document Tamsulosin hydrochloride 0.4 mg capsules

Common Technical Document Tamsulosin hydrochloride 0.4 mg capsules Labelling and Package Leaflet page 1/7 1.3.1 Package Leaflet BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tamsulosine hydrochloride Genthon 0,4 mg harde met gereguleerde afgifte tamsulosine hydrochloride Lees

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Tamsulosine Sandoz 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Tamsulosine Sandoz 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tamsulosine Sandoz 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Tamsulosine HCl retard capsule 0,4 mg, capsules met gereguleerde afgifte, hard tamsulosinehydrochloride

Tamsulosine HCl retard capsule 0,4 mg, capsules met gereguleerde afgifte, hard tamsulosinehydrochloride Sandoz B.V. Pagina 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIENT gereguleerde afgifte, hard tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. TAMSULOSINE TEVA 0,4 mg HARDE CAPSULES MET GEREGULEERDE AFGIFTE tamsulosinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. TAMSULOSINE TEVA 0,4 mg HARDE CAPSULES MET GEREGULEERDE AFGIFTE tamsulosinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TAMSULOSINE TEVA 0,4 mg HARDE CAPSULES MET GEREGULEERDE AFGIFTE tamsulosinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sebrane 0,4 mg, tabletten met verlengde afgifte Tamsulosine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sebrane 0,4 mg, tabletten met verlengde afgifte Tamsulosine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sebrane 0,4 mg, tabletten met verlengde afgifte Tamsulosine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

1. Wat is Tamsulosine HCl Retard Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Tamsulosine HCl Retard Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Datum: februari 2018 pagina 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Tamsulosine HCl Retard Mylan 0,4 mg, tabletten met verlengde afgifte Tamsulosine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Omnic 0,4 capsules met gereguleerde afgifte, hard, 0,4 mg tamsulosine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Omnic 0,4 capsules met gereguleerde afgifte, hard, 0,4 mg tamsulosine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Omnic 0,4 capsules met gereguleerde afgifte, hard, 0,4 mg tamsulosine hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. TAMSULOSINE TEVA 0,4 mg CAPSULES MET GEREGULEERDE AFGIFTE, HARD tamsulosinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. TAMSULOSINE TEVA 0,4 mg CAPSULES MET GEREGULEERDE AFGIFTE, HARD tamsulosinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT TAMSULOSINE TEVA 0,4 mg CAPSULES MET GEREGULEERDE AFGIFTE, HARD tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine Sandoz 120 mg, filmomhulde tabletten fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Tamsulosine HCl retard 0,4 mg Teva, harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosine

Tamsulosine HCl retard 0,4 mg Teva, harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tamsulosine HCl retard 0,4 mg Teva, tamsulosine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Loratadine Sanias 10 mg, tabletten. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Loratadine Sanias 10 mg, tabletten. loratadine 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1901 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Loratadine Sanias 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. TAMSULOSINE HCl APOTEX RETARD 0,4 mg. Tamsulosine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. TAMSULOSINE HCl APOTEX RETARD 0,4 mg. Tamsulosine hydrochloride Versie 2017-12-13 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TAMSULOSINE HCl APOTEX RETARD 0,4 mg Tamsulosine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tamsulosine Sandoz 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard tamsulosinehydrochloride Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvors dit geesmiddel in te nem

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIENT. Tamsulosine EG 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIENT. Tamsulosine EG 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIENT Tamsulosine EG 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen, want

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine 10 PCH, Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. PROSCAR 5 mg filmomhulde tabletten. finasteride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. PROSCAR 5 mg filmomhulde tabletten. finasteride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker PROSCAR 5 mg filmomhulde tabletten finasteride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Tamsulosine HCl ratiopharm 0,4 mg, tabletten met verlengde afgifte Tamsulosine hydrochloride

Tamsulosine HCl ratiopharm 0,4 mg, tabletten met verlengde afgifte Tamsulosine hydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tamsulosine HCl ratiopharm 0,4 mg, Tamsulosine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Omnic Ocas 0,4 tabletten met verlengde afgifte (filmomhuld) 0,4 mg tamsulosine hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIENT. Tamsulosine EG 0,4 mg tabletten met verlengde afgifte Tamsulosinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIENT. Tamsulosine EG 0,4 mg tabletten met verlengde afgifte Tamsulosinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIENT Tamsulosine EG 0,4 mg tabletten met verlengde afgifte Tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Tamsulosine hydrochloride Genthon 0,4 mg harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Tamsulosine hydrochloride Genthon 0,4 mg harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tamsulosine hydrochloride Genthon 0,4 mg harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIL Isordil 5 20012016 0

BIJSLUITER. PIL Isordil 5 20012016 0 BIJSLUITER PIL Isordil 5 20012016 0 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Isordil 5, tabletten voor sublinguaal gebruik 5 mg isosorbidedinitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cyress 10, 10 mg capsules met gereguleerde afgifte Cyress 20, 20 mg capsules met gereguleerde afgifte Barnidipine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide Galpharm 2 mg, capsules. Loperamide hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide Galpharm 2 mg, capsules. Loperamide hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loperamide Galpharm 2 mg, capsules Loperamide hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rhinix 120 mg, filmomhulde tabletten 120 mg Rhinix 180 mg, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

1. Wat is Tamsulijn 0,4 mg en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Tamsulijn 0,4 mg en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Tamsulijn 0,4 mg harde capsules met gereguleerde afgifte tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangtijke informatie in voor u.

Nadere informatie

RVG / Version 2017_06 Page 1 of 5. ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide

RVG / Version 2017_06 Page 1 of 5. ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide Version 2017_06 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Tamsulosine Sandoz 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosinehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Tamsulosine Sandoz 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosinehydrochloride Bijsluiter: informatie voor de patiënt Tamsulosine Sandoz 0,4 mg capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Tamsulosine HCl 0,4 mg Ranbaxy, capsules met verlengde afgifte. tamsulosinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Tamsulosine HCl 0,4 mg Ranbaxy, capsules met verlengde afgifte. tamsulosinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS Tamsulosine HCl 0,4 mg Ranbaxy, capsules met verlengde afgifte tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine

NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine Version 2016_11 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Tamsulosine HCl 0,4 mg Ranbaxy, capsules met verlengde afgifte. tamsulosinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Tamsulosine HCl 0,4 mg Ranbaxy, capsules met verlengde afgifte. tamsulosinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tamsulosine HCl 0,4 mg Ranbaxy, capsules met verlengde afgifte tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2014_01 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BETAHISTINE dihcl APOTEX 8 MG, TABLETTEN BETAHISTINE dihcl APOTEX 16 MG, TABLETTEN Betahistine dihydrochloride

Nadere informatie

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Duspatalin Retard 200 mg capsules met verlengde afgifte, hard mebeverinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Duspatalin Retard 200 mg capsules met verlengde afgifte, hard mebeverinehydrochloride Pagina 1 /5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER capsules met verlengde afgifte, hard mebeverinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl 8 mg Teva, Betahistine dihcl 16 mg Teva, betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u Tamsulosine Hydrochloride Yamanouchi Pharma, 0,4 mg, capsules met gereguleerde afgifte, hard inneemt

2. Wat u moet weten voordat u Tamsulosine Hydrochloride Yamanouchi Pharma, 0,4 mg, capsules met gereguleerde afgifte, hard inneemt BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Tamsulosine Hydrochloride Yamanouchi Pharma, 0,4 mg, capsules met gereguleerde afgifte, hard Tamsulosine Hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Silodyx 8 mg harde capsules Silodyx 4 mg harde capsules

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Silodyx 8 mg harde capsules Silodyx 4 mg harde capsules SILODYX Bijsluiter: informatie voor de patiënt Silodyx 8 mg harde capsules Silodyx 4 mg harde capsules Silodosine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. NEBIVOLOL 2,5 mg tablet

BIJSLUITER. NEBIVOLOL 2,5 mg tablet BIJSLUITER NEBIVOLOL 2,5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

1.3.1 Tamsulosin hydrochloride SPC, Labeling and Package Leaflet NL

1.3.1 Tamsulosin hydrochloride SPC, Labeling and Package Leaflet NL Bijsluiter: informatie voor de patiënt Tamsulosine HCl Krka 0,4 mg, tabletten met verlengde afgifte Tamsulosine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Barnidipine hydrochloride 10 mg, capsules met gereguleerde afgifte 9,3 mg Barnidipine hydrochloride 20 mg, capsules met gereguleerde afgifte 18,6 mg barnidipine

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. dipyridamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. dipyridamol Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dipyridamol Sandoz retard 200 mg, capsules met dipyridamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER. VITAMINE K 1 mg, 5 mg en 10 mg tablet

BIJSLUITER. VITAMINE K 1 mg, 5 mg en 10 mg tablet BIJSLUITER VITAMINE K 1 mg, 5 mg en 10 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tamsulosine HCl Sandoz retard tablet 0,4 mg, filmomhulde tabletten met verlengde afgifte tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Broomhexine HCl Teva 8 mg, tabletten broomhexine

Broomhexine HCl Teva 8 mg, tabletten broomhexine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl Teva 8 mg, broomhexine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc, tabletten 8 of 16 mg Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hoestdrank HTP, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Broomhexine HCl 8 PCH, tabletten 8 mg broomhexine

Broomhexine HCl 8 PCH, tabletten 8 mg broomhexine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl 8 PCH, 8 mg broomhexine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etos Hoestdrank, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Omnic Ocas 0,4 tabletten met verlengde afgifte (filmomhuld) 0,4 mg tamsulosine hydrochloride

Omnic Ocas 0,4 tabletten met verlengde afgifte (filmomhuld) 0,4 mg tamsulosine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Omnic Ocas 0,4 tabletten met verlengde afgifte (filmomhuld) 0,4 mg tamsulosine hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

B. BIJSLUITER. KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet

B. BIJSLUITER. KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet B. BIJSLUITER KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet Version:-21-8-2014 Page: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet glucosamine Lees goed

Nadere informatie

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine HCl 120 PCH, 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, 180 mg Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER. METOPROLOLTARTRAAT 12,5 mg en 25 mg tabletten

BIJSLUITER. METOPROLOLTARTRAAT 12,5 mg en 25 mg tabletten BIJSLUITER METOPROLOLTARTRAAT 12,5 mg en 25 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl 8 mg Teva, Betahistine dihcl 16 mg Teva, betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ketoconazol Aurobindo Shampoo 20 mg/g. ketoconazol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ketoconazol Aurobindo Shampoo 20 mg/g. ketoconazol 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1704 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol Aurobindo Shampoo 20 mg/g ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet BIJSLUITER HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betahistine dihcl Actavis 8 mg, tabletten Betahistine dihcl Actavis 16 mg, tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betahistine dihcl Actavis 8 mg, tabletten Betahistine dihcl Actavis 16 mg, tabletten 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1608 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Betahistine dihcl Actavis 8 mg, tabletten Betahistine dihcl Actavis 16 mg, tabletten betahistinedihydrochloride Lees

Nadere informatie

1. Wat is Loratadine Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Loratadine Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Datum: maart 2015 Pagina: 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Loratadine Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Silodyx 4 mg harde capsules. Silodosine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Silodyx 4 mg harde capsules. Silodosine Product SILODYX Farmaceutisch bedrijf (ZAMBON) Bijsluiter: informatie voor de patiënt Silodyx 8 mg harde capsules Silodyx 4 mg harde capsules Silodosine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CREON 150 mg pancreatine maagsapresistente capsules

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CREON 150 mg pancreatine maagsapresistente capsules BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CREON 150 mg pancreatine maagsapresistente capsules Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Mebeverine HCl Aurobindo Retard 200 mg, harde capsules met gereguleerde afgifte Mebeverinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Mebeverine HCl Aurobindo Retard 200 mg, harde capsules met gereguleerde afgifte Mebeverinehydrochloride 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1705 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Mebeverine HCl Aurobindo Retard 200 mg, harde capsules met gereguleerde afgifte Mebeverinehydrochloride Lees goed de hele

Nadere informatie

2. Wanneer mag u dit middel niet innemen of moet u er extra voorzichtig mee zijn?

2. Wanneer mag u dit middel niet innemen of moet u er extra voorzichtig mee zijn? Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. - Heeft u nog vragen.

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. ARIPIPRAZOL 2,5 mg capsules

BIJSLUITER. ARIPIPRAZOL 2,5 mg capsules BIJSLUITER ARIPIPRAZOL 2,5 mg capsules Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

BIJSLUITER. LEVOMEPROMAZINE MALEAAT 12,5 mg tabletten

BIJSLUITER. LEVOMEPROMAZINE MALEAAT 12,5 mg tabletten BIJSLUITER LEVOMEPROMAZINE MALEAAT 12,5 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Bijsluiter Pagina 1/5

Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Proscar 5 mg filmomhulde tabletten finasteride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Version 2014_02 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Hooikoortstabletten HTP Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ALLERGO RHINATHIOL 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ALLERGO RHINATHIOL 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS ALLERGO RHINATHIOL 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE, 60 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE, 60 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE, 60 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Bijsluiter (Ref )

Bijsluiter (Ref ) Bijsluiter (Ref. 14.03.2014) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Antistax Forte filmomhulde tabletten droog extract van rode wijnstokbladeren Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2016-04 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Tiorfix 100 mg harde capsules Racecadotril Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT broomhexine HCl 8 mg hoesttabletten, tabletten. broomhexinehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT broomhexine HCl 8 mg hoesttabletten, tabletten. broomhexinehydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker RXT broomhexine HCl 8 mg hoesttabletten, tabletten broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten Bijsluiter: informatie voor de gebruiker RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten amylmetacresol dichloorbenzylalcohol Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine 2HCl Aurobindo 5 mg, filmomhulde tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine 2HCl Aurobindo 5 mg, filmomhulde tabletten 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1509 Pag. 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine 2HCl Aurobindo 5 mg, filmomhulde tabletten levocetirizine dihydrochloride Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT citroen zuigtabletten amylmetacresol dichloorbenzylalcohol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref ) BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER. GLYCOPYRRONIUM BROMIDE 1 mg tabletten

BIJSLUITER. GLYCOPYRRONIUM BROMIDE 1 mg tabletten BIJSLUITER GLYCOPYRRONIUM BROMIDE 1 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. tamsulosinehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. tamsulosinehydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Tamsulosine Retard Sandoz 0,4 mg filmomhulde tabletten met verlengde afgifte tamsulosinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BISACODYL 5 MG MAAGSAPRESISTENTE TABLETTEN SAMENWERKENDE APOTHEKERS (Bisacodyl)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BISACODYL 5 MG MAAGSAPRESISTENTE TABLETTEN SAMENWERKENDE APOTHEKERS (Bisacodyl) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BISACODYL 5 MG MAAGSAPRESISTENTE TABLETTEN SAMENWERKENDE APOTHEKERS (Bisacodyl) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl SAM 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Levocetirizine Apotex 5 mg PIL Nederlands 11/2012

Levocetirizine Apotex 5 mg PIL Nederlands 11/2012 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine Apotex 5 mg filmomhulde tabletten levocetirizine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Broomhexine HCl Triangle Pharma 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Broomhexine HCl Triangle Pharma 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl Triangle Pharma 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. OXAZEPAM 5 mg en 25 mg tablet

BIJSLUITER. OXAZEPAM 5 mg en 25 mg tablet BIJSLUITER OXAZEPAM 5 mg en 25 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN?

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN? SURBRONC BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1511 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Isosorbidemononitraat Aurobindo 10 mg, tabletten Isosorbidemononitraat Aurobindo 20 mg, tabletten Isosorbidemononitraat

Nadere informatie

Duspatalin 135 mg omhulde tabletten mebeverinehydrochloride

Duspatalin 135 mg omhulde tabletten mebeverinehydrochloride Versie 5.1 a MSP+MKT -032011 072013 012014-082014 Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER omhulde tabletten mebeverinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie