Revalidatie-, woon en zorgcentrum REGLEMENT VAN ORDE: WOON- EN ZORGCENTRUM DE MICK CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Revalidatie-, woon en zorgcentrum REGLEMENT VAN ORDE: WOON- EN ZORGCENTRUM DE MICK CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF"

Transcriptie

1 Revalidatie-, woon en zorgcentrum Papestraat 30 tel BRASSCHAAT fax REGLEMENT VAN ORDE: WOON- EN ZORGCENTRUM DE MICK CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF 1. Identificatie en contactgegevens: Woon- en Zorgcentrum De Mick Papestraat Brasschaat Telefoon: Fax: adres: Website: Erkenningnummer: PE 1237 Registratienummer: Verantwoordelijke beheersinstantie: Het Woon- en Zorgcentrum De Mick wordt beheerd door de vzw Heropbeuring. Deze vzw wordt bestuurd door een algemene vergadering en raad van bestuur. Uit deze raad worden 4 mandatarissen verkozen die het dagelijkse bestuur waarnemen: Marcel Schoeters Voorzitter en Penningmeester Martin Devolder - Ondervoorzitter Alfons Geeraerts Greet van Gool - Secretaris De dagelijkse leiding van de instelling berust bij Ludo Van Kets, algemeen directeur en Myriam van der Plas, adjunct-directeur en dagelijks verantwoordelijke.

2 3. Opnameprocedure en - voorwaarden: De prijzen voor opname in de inrichting staan vermeld in de schriftelijke overeenkomst. Buiten dat de gebruiker van het kortverblijf voor een voorafbepaalde periode wordt opgenomen gelden er geen bijzondere opnamevoorwaarden. Iedere opname wordt wel voorafgegaan door een verslag van de sociale dienst waaruit blijkt dat samen met de gebruiker alle andere mogelijkheden van zorgvoorzieningen werden overlopen en de gebruiker heeft beslist tot opname in het centrum voor kortverblijf. De opname kan enkel gebeuren op basis van voldoende medische en sociale gegevens, dewelke worden verstrekt door een standaard formulier ingevuld en ondertekend aan de sociale dienst over te maken ten laatste de dag van opname. Alle gebruikers, al dan niet zorgenbehoevend en/of dementerend kunnen in het centrum worden opgenomen. Bij opname wordt de gast naar zijn kamer begeleid door sociale dienst, na afgifte van identiteitskaart en SIS kaart. 4. Wijze waarop binnen het WZC het dagelijkse leven en de verzorging worden georganiseerd: Missie en visie In het woon- en zorgcentrum is het onze opdracht ernaar te streven om de bewoners een warme, betaalbare, veilige thuis met kwaliteitsvolle zorg en respect voor de eigenheid van iedereen, te geven. De zorg is warm Wanneer bij het toedienen van de zorgen bewoners steeds benaderd worden als mens in zijn geheel en in al zijn aspecten: zowel het lichamelijke, als het psychische als het sociale als het levensbeschouwelijke, ongeacht zijn ideologische, filosofische en godsdienstige overtuiging. Essentieel is het zich inleven in de gedachtegang van de andere, deze te begrijpen en te respecteren. Eigenschappen die onontbeerlijk zijn bij het geven van warme zorg: geduld, vriendelijkheid, respect, eerlijkheid en openheid. Er moet tijd genomen worden om zaken rustig te bespreken. Het creëren van een gevoel van samenhorigheid en betrokkenheid maakt deel uit van warme zorg.

3 Zorg is betaalbaar De zorg blijft betaalbaar wanneer er een optimale inzet is van beschikbare mensen en middelen in functie van de uitgestippelde doelstellingen en (kwaliteit)normen waarbij er gestreefd wordt naar maximale financiële toegankelijkheid voor de bewoners. Nieuwe dienstverlening zal hierin altijd kaderen. De factuur en de kosten die worden aangerekend moeten transparant zijn en tevoren afgesproken. Er wordt gestreefd naar het voeren van een gezond en evenwichtig financieel beleid. Veilige thuis Veiligheid en geborgenheid wordt geboden door steeds iemand beschikbaar te houden om, wat er ook gebeurt of wanneer het ook gebeurt, bijstand te verlenen. Veiligheid wordt ook geboden door het ter beschikking stellen van aangepast en gecontroleerd materiaal. Veiligheid bestaat erin de bewoners te tonen dat mogelijke risico s worden geanalyseerd en er preventieve maatregelen worden getroffen. Een thuis Iemand een thuis geven betekent iemand zich thuis laten voelen. Een huiselijke sfeer is niet iets dat er is, maar is iets waar dagelijks wordt aan gewerkt. Bewoners moeten een plek hebben van zichzelf maar moeten tevens in de mogelijkheid zijn om in contact te treden met medebewoners en vrij zijn bezoek te ontvangen. Bewoners moeten in de mogelijkheid zijn hun bestaande sociale netwerk te onderhouden en een nieuw uit te bouwen. Er worden mogelijkheden geboden om vrije tijd zinvol en ontspannend in te vullen. Er wordt rekening gehouden met de beperkingen van iedereen en respect opgebracht voor het verleden van elkeen. We trachten de informatie over de bewoner, die we nodig hebben om een goede hulp- en dienstverlening aan te bieden, te verkrijgen, met respect voor de privacy. Kwaliteitsvolle zorg De zorg is kwaliteitsvol wanneer elke bewoner te allen tijde als mens in zijn geheel wordt benaderd, wanneer de zorgverlening gebeurd in overleg tussen zorgverleners, de bewoner en diens naaste omgeving en er gewerkt wordt met middelen die beantwoorden aan de kwaliteitsnormen.

4 Een zorg die wordt aangeboden op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak, door interne maar ook externe professionele zorgverleners, studenten en vrijwilligers. Er wordt tevens gestreefd naar kwaliteitsvolle zorg voor deze zorgverleners. Ook hun welzijn wordt in acht genomen. Respect voor de eigenheid Uitgangspunt moet zijn dat alle bewoners gelijkwaardig zijn, ondanks hun verschillen. Dit rekening houdend met de eigenheid van elkeen, wordt begrensd door het samen leven met anderen en de organisatie en structuren die nodig zijn om dit voor elkeen mogelijk te maken. Wij willen een zorg bieden met respect voor de eigenheid en waardigheid van iedere bewoner, een zorg die vertrekt vanuit de wensen en mogelijkheden van de bewoner. Respect voor de eigenheid impliceert rechtstreeks respect voor inspraak, autonomie en keuzevrijheid. Klachten en kritiek moeten vrij geuit kunnen worden en er moet uit geleerd worden. Autonomie moet zich uiten in het feit dat zorgen worden gericht op wat de bewoner niet meer kan. Daarnaast wordt gestreefd naar het behoud van de eigen mogelijkheden. Het is aan deze opdracht dat de hele organisatie van het dagelijkse leven zowel het zorg- als het woonaspect wordt getoetst. Leefgroepen Het woon- en zorgcentrum kent 3 leefgroepen met elk hun specifieke doelgroep. - Brabo: afdeling voor valide & semivalide bewoners. - Antigoon: afdeling voor bewoners met mentale desoriëntatie. Het betreft een gesloten afdeling met cijfercode. - Conscience: afdeling voor lichamelijk sterk afhankelijke bewoners. Kamer De kamers zijn gemeubelde eenpersoonskamers. Iedere kamer is voorzien van een sanitaire cel met toilet en lavabo met warm en koud stromend water. Er is een oproepsysteem bij het bed, in de sanitaire cel en bij het binnenkomen van de kamer. Draagbare radio s, tv, wekkers, scheerapparaten en andere elektrische/elektronische toestellen mogen meegebracht worden. Om veiligheidsredenen dient de plaatsing ervan vakkundig te gebeuren door de technicus van het WZC. Deze zal deze toestellen ook op veiligheid controleren.

5 Het gebruik ervan mag de andere bewoners niet storen en de werking van de organisatie niet in het gedrang brengen. Roken Er geldt een algemeen rookverbod in de instelling. Er mag echter wel gerookt worden in de afgesloten rookruimte in de cafetaria op de eerste verdieping en in de rookruimte op het gelijkvloers van het woon- en zorgcentrum. Bezoekuren De bewoner mag onbeperkt bezoek ontvangen, behalve wanneer de behandelend geneesheer het bezoek om medische redenen heeft beperkt. Bezoekers kunnen het WZC bereiken met het openbaar vervoer. De bus van 'De Lijn' vertrekt op het Franklin Rooseveltplein (Fr. Rooseveltplaats) te Antwerpen. Tevens pendelt een buurtbus vanuit Maria- Ter- Heide naar Mariaburg. Een blad met de uurregelingen van deze busdiensten kunnen vrij worden weggenomen uit de dispenser aan het onthaal. Bezoekers kunnen terecht op de kamer, in de gemeenschappelijke zitruimtes of in de cafetaria. De cafetaria is alle dagen geopend tussen uur en uur en bevindt zich centraal op de eerste verdieping. De bewoner mag zich met zijn bezoek ook buiten het WZC begeven, mits de afwezigheid vooraf te hebben gemeld aan de hoofdverpleegkundige of bij afwezigheid aan het aanwezige verplegende/verzorgende personeel. Maaltijden Maaltijden kunnen naar keuze, ofwel gezamenlijk in de leefruimte, ofwel individueel op de kamer genomen worden. ontbijt h. middagmaal h. avondmaal h. Bereiding en verdeling van de maaltijden zijn onderworpen aan de strengste voorschriften inzake zuiverheid en hygiëne. De voeding is gezond, gevarieerd en aangepast aan de gezondheidstoestand van de bewoner. Er is dagelijks de keuze tussen twee menu s. De bewoner krijgt de menukaart tenminste 1 dag vooraf. De keuze wordt via PC geregistreerd.

6 Op voorschrift van de behandelende arts wordt individuele dieetbegeleiding gestart. De deskundigheid van de diëtisten wordt hiervoor ingezet. Bewoners met slikproblemen bieden wij aangepaste maaltijden en dit onder het toeziende oog van de logopedist die wat dit betreft nauw samenwerkt met diëtist en chef kok. Huisdieren Er worden geen huisdieren toegelaten in de instelling. Televisie Tijdens een kortverblijf wordt een televisietoestel ter beschikking gesteld van de bewoner. De huurprijs hiervoor bedraagt 1,24 per dag. Indien de bewoner van deze dienst geen gebruik wil maken, dient hij/zij dit schriftelijk te verklaren op het ogenblik van de opname. Telefoon De huurprijs voor een telefoontoestel in de kamer bedraagt 9,92 EUR per maand. De gesprekken worden volgens Belgacom normen getarifeerd. Draadloos internet Tijdens je verblijf in het woonzorgcentrum is het mogelijk om toegang te krijgen tot het draadloze internet. Hiertoe vraag je aan een medewerk(st)er van de leefgroep een aanvraagformulier. Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier bezorg je bij de onthaalbalie. Voorts ontvang je van de dienst informatica een login en paswoord met bijgaande handleiding voor het tot stand brengen van de internetverbinding. Deze dienstverlening is betalend: 1,50 per dag voor onbeperkte toegang.

7 Onthaal Het onthaal staat alle werkdagen tussen 9.00 u en u ter beschikking van de bewoners voor inlichtingen van administratieve aard of inlichtingen over en/of betaling van facturen. Bewaargeving Aangezien het WZC niet verantwoordelijk is voor diefstal, wordt sterk aangeraden geen waardevolle goederen, noch geld op de kamer te bewaren. Alles van waarde kan gratis in bewaring worden gegeven bij de administratie. Deze bewaargeving wordt schriftelijk vastgelegd en valt onder de controle van de bedrijfsrevisor. Bewoners die een sleutel van de kamer wensen te bekomen kunnen dit aanvragen bij de hoofdverpleegkundige. Bibliotheek Het WZC beschikt over een eigen bibliotheek. Er kunnen boeken uitgeleend worden via de dienst animatie. Multidisciplinair zorgteam Een multidisciplinair team van gekwalificeerd personeel staat in voor opvang en begeleiding. Artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, logistiek medewerkers, sociaal verpleegkundige, ergo- en kinesitherapeuten en logopedist werken nauw samen om een kwaliteitsvolle zorgverlening te garanderen. De verpleegkundigen en verzorgenden zijn er dag en nacht voor de bewoners. De logistiek medewerkers worden vooral ingezet ter begeleiding van het hele maaltijdgebeuren. Tevens staan zij in voor allerlei ondersteunende taken. Door de animatoren wordt een ontspanningsprogramma uitgewerkt. Op werkdagen is er steeds een ochtend en een namiddagactiviteit voorzien. Sociale dienst Sociale dienstverlening in het woon- en zorgcentrum wordt verzorgd door Christel Hutsebaut (sociaal verpleegkundige). U kan haar bereiken op maandag, woensdag en vrijdag op het nummer: 03/ Op andere dagen kunt u voor dringende zaken terecht bij de

8 andere medewerkers van de sociale dienst op het nummer 03/ en dit tussen 9.00 u en u. Op sociale dienst kan u de nodige informatie verkrijgen in verband met: - Aanvragen woon- en zorgcentrum en kortverblijf, - Wachtlijsten, - Werking van het woon- en zorgcentrum, - Aanvragen tegemoetkomingen. Bij opname in het woon- en zorgcentrum kom je eerst bij hen terecht om alle administratieve formaliteiten te regelen. Zij maken deel uit van het multidisciplinair team welk maandelijks overlegt. Verder organiseren en coördineren zij de bewoners- en familieraad. Uiteindelijk zijn ze steeds bereikbaar voor alle bewoners en hun familie. Pedicure Geheel vrijblijvend kan er beroep worden gedaan op een pedicure. Tegen EUR (basis) of EUR (comfort) worden, op verzoek, de voeten deskundig verzorgd. Kapper De bewoners kunnen beroep doen op een kapster. De tarieven zijn: brushing: verzorgende shampoo... 15,00 crèmebad versteviger lak/wax/gel brushing + knippen... 28,00 kleuring + knippen + brushing... 48,00 mis & plis: verzorgende shampoo... 13,00 crèmebad versteviger lak/wax/gel mis & plis + knippen... 18,00 brushing zeer lang haar... 20,00 permanent... 27,00 heren... 8,00

9 Vrijwilligerswerking In het WZC is er een vrijwilligerswerking actief. Deze mensen zetten zich belangeloos in voor de bewoners. Bewoners die graag door een vrijwilliger zouden worden ondersteund kunnen dit aanvragen bij de aanspreekpersoon vrijwilligerswerk, Rita Schroeven: tel 03/ intern nr Ze dragen een badge van vrijwilliger De Mick en mogen uiteraard steeds worden aangesproken. Onderhoud Onze poetsdienst zorgt voor het dagelijkse onderhoud van de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes. Herstellingen, opknapbeurten, installatie en controle van elektrische/elektronische toestellen en de aansluiting van televisie en telefoon alsook schilderwerken worden uitgevoerd door de klusjesman/hersteller van het WZC, in samenwerking met de technische dienst van de instelling. 5. Filosofische, godsdienstige en politieke vrijheden: Het WZC waarborgt de volledige vrijheid op het gebied van filosofische, godsdienstige en politieke overtuiging van de bewoners. De bewoner zal ten opzichte van zijn medebewoners even tolerant zijn. Bewoners kunnen beroep doen op bijstand van een vertegenwoordiger van hun gekozen levensbeschouwing. Indien gewenst, worden door de instelling de nodige contacten gelegd. 6. Medische hulp: Bewoners hebben de vrijheid van keuze van behandelend arts. Tevens kan beroep gedaan worden op de coördinerend en raadgevend arts. Bij opname brengt de bewoner zijn eigen medicatie mee. Indien nadien nog andere medicatie nodig is, dan wordt dit aangeleverd door de ziekenhuisapotheek van De Mick aan de meest gunstige prijs. Een vrije keuze van arts impliceert uiteraard een vrije keuze van apotheek. Bewoners die hun medicatie zelf beheren brengen de behandelend arts hiervan op de hoogte. Ook voor deze bewoners wordt door de arts en verpleegkundige een medisch dossier/medicatieschema bijgehouden zodat een overzicht kan bewaard worden.

10 7. Veiligheidsnormen: Om de veiligheid van de bewoners te verzekeren, is het uitdrukkelijk verboden: andere, dan de door het WZC ter beschikking gestelde kook- of verwarmingstoestellen, te gebruiken, de uitgangen te belemmeren, de uitgangsaanduidingen te wijzigen, te roken, behalve in de speciaal daarvoor bestemde zitruimtes, papier en ander afval achter te laten op plaatsen waar daarvoor geen voorziening is. De installatie en aansluiting van televisie, telefoon, radio, ijskast of andere elektrische of elektronische toestellen, dient vakkundig en brandveilig te gebeuren. Daarom zal de installatie en aansluiting altijd gedaan worden door de aangeduide technieker van het WZC, die ze dan meteen op veiligheid keurt. De bewoner mag de apotheek, de keuken, de kelder, technische ruimten en alle andere kamers die voorbehouden zijn voor personeel en directie niet betreden. 8. Kleding en was: Gasten die verblijven op antigoon dienen hun kleding, handdoeken en washandjes op naam te tekenen. Mits betaling kan het tekenen op naam en het verzorgen van de was door het centrum gebeuren. Tarieven - dameskleding: rok... 1,98 jurk... 1,98 bloes... 2,76 broek... 1,98 short... 1,09 nachtkleed... 1,09 pull... 1,25 BH... 0,56 onderhemd... 0,44 onderbroek... 0,44 thermisch ondergoed... 0,44 onderjurk... 1,05 kamerjas... 1,76 zakdoek... 0,28

11 Tarieven - herenkleding: broek... 1,98 joggingbroek... 1,09 T shirt... 0,84 polo... 1,48 hemd... 1,49 pull... 1,25 vest... 1,94 kousen per stuk... 0,32 pyjamavest... 1,09 pyjamabroek... 1,09 onderhemd... 0,44 onderbroek... 0,44 Tarieven allerlei: washandje... 0,13 handdoek... 0,43 9. Hygiëne en netheid: Het WZC schikt zich naar de normen inzake hygiëne en gezondheidszorgen. De bewoners zullen dan ook die netheid respecteren. Van onze medewerkers wordt verwacht dat zij de bewoners met het nodige respect benaderen en zijn/haar privacy respecteren. De bewoner, familie en bezoekers zullen er voor zorgen dat de goede sfeer niet wordt verstoord. Voor zover nodig, wordt de bewoner eraan herinnerd dat hij/zij deftig gekleed moet zijn, vooral in de gemeenschappelijke leefruimtes. 10. Ontslag en opzeggingstermijn: De gebruiker wordt opgenomen voor een bij voorbaat afgesproken en in de overeenkomst vastgelegde periode. De reservatie wordt definitief door het overmaken van een voorschot ten bedrage van maximum 7 dagen dagprijs (afhankelijk van de duur van het kortverblijf). De bewoner kan de schriftelijke overeenkomst tijdens het kortverblijf beëindigen door een aangetekend schrijven te richten aan de beheersinstanties van het WZC. De opzeggingstermijn bedraagt 7 dagen en gaat in de eerste dag die volgt op de ontvankelijke betekening van de opzeg aan de beheersinstanties van het rusthuis.

12 Bij voorafgaande annulatie van het verblijf binnen de 14 dagen voor opname dient een opzegvergoeding betaald te worden ten bedrage van 7 x de dagprijs. In dit geval zal het voorschot hiervoor aangewend worden. Bij annulatie vóór de 14 e dag voor opname zal de bewoner 1 x de dagprijs betalen voor administratieve kosten. Bij hospitalisatie en overlijden zal het voorschot volledig terugbetaald worden. 11. Inspraak: Klachten, voorstellen en opmerkingen: Voorstellen, opmerkingen of klachten betreffende de hulp- en dienstverlening kunnen te allen tijde geuit worden bij elke medewerker. Als deze het probleem niet kan oplossen of wanneer de bewoner, familie of bezoeker de opmerking, het voorstel of de klacht schriftelijk wenst te laten registreren dan kan dit ofwel in het klachtenboek dat zich bij de verantwoordelijke ergo - kiné bevindt ofwel via een registratieformulier dat ter beschikking ligt op alle afdelingen. Geregistreerde klachten worden in ontvangst genomen en behandeld door de klachtenbemiddelaar/ombudspersoon, Pascale Meulders. Zij is elke werkdag tussen 9.00 u en u aanwezig in de instelling, bureel inkomhal ombudsdienst. Verder is zij telefonisch te bereiken via het nummer 03/ of per ombudsdienst@demick.be 12. Allerlei: De bewoner verbindt zich er toe geen aankopen of geldverrichtingen te laten doen door het personeel. Er mogen geen fooien gegeven worden aan het personeel. 13. Betwistingen: In geval van betwistingen of gerechtelijke procedures, zijn alleen de rechtbanken van de provincie Antwerpen bevoegd.

13 14. Wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer: ( ) De bewoners worden er van in kennis gesteld dat, om medische, therapeutische en administratieve doeleinden, er persoonlijke gegevens worden verzameld met het oog op de verwerking ervan in een administratief en/of medisch dossier. Dit dossier is toegankelijk voor het medische, administratieve, verpleegkundige en paramedische personeel van het WZC. Bewoners die inzage wensen, vragen dat aan de behandelende geneesheer.

Revalidatie-, woon en zorgcentrum REGLEMENT VAN ORDE: WOON- EN ZORGCENTRUM DE MICK

Revalidatie-, woon en zorgcentrum REGLEMENT VAN ORDE: WOON- EN ZORGCENTRUM DE MICK Revalidatie-, woon en zorgcentrum Papestraat 30 www.demick.be tel. 03 217 10 11 2930 BRASSCHAAT heropbeuring@demick.be fax 03 663 73 54 REGLEMENT VAN ORDE: WOON- EN ZORGCENTRUM DE MICK 1. Identificatie

Nadere informatie

Onthaalbrochure De Vrije Vlinder

Onthaalbrochure De Vrije Vlinder Onthaalbrochure De Vrije Vlinder Algemene informatie voor de bewoners Kamer In onze kamers zijn een elektrisch hoog laag bed, een tafel, een stoel en een klapstoel aanwezig. Verder kan u de kamer aankleden

Nadere informatie

Centrum voor kortverblijf

Centrum voor kortverblijf Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 VOOR MEER INFORMATIE KAN U ZICH WENDEN TOT: Dhr Rom J., Algmeen Directeur Mevr. Swings Anja, Sociale Dienst

Nadere informatie

BEGELEIDING Seniorie 't Wallant biedt heel wat servicemogelijkheden:

BEGELEIDING Seniorie 't Wallant biedt heel wat servicemogelijkheden: CONCEPT Seniorie 't Wallant staat open voor zelfredzame personen, die de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben en biedt een stijlvolle en comfortabele woongelegenheid aan, met behoud van alle zelfstandigheid

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest 1 INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest Statuut van de instelling Het woonzorgcentrum Ter Biest is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G

Nadere informatie

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf Wij ontnemen u uw zorgen Kortverblijf Woon- en zorgcentra De Foyer vzw De vzw WZC De Foyer is opgericht in 1924 en staat al bijna 90 jaar voor de zorg voor ouderen. Vandaag staan we met honderd medewerkers

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE WOONZORGCENTRUM CHRISTINE Gerardus Stijnenlaan 76 2180 Ekeren Tel: 03 641 41 41 INHOUD Brochure Algemeen 2 Doelgroep 3 Voorwaarden 4 Inrichting kamers 5 Gemeenschappelijke ruimtes 6 Dienstverlening 7 Kostprijs

Nadere informatie

Woonzorgcentrum 't Heuverveld. Woonzorgcentrum 't Heuverveld

Woonzorgcentrum 't Heuverveld. Woonzorgcentrum 't Heuverveld Woonzorgcentrum 't Heuverveld Woonzorgcentrum 't Heuverveld Voor wie omwille van gezondheidsredenen en/of door zijn sociale situatie minder zelfredzaam wordt en zich hierdoor niet langer zelfstandig kan

Nadere informatie

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Tussen de ondergetekenden: enerzijds: OCMW Asse, beheerder van WZC Hingeheem, Gasthuisstraat 2 1730 Asse erkenningsnummers: ROB CE 521 RVT VZB 378 CVK KCE 521

Nadere informatie

GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN

GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN De Drie Linden PE 3052 Hogeheerweg 10 9051 Sint-Denijs-Westrem 1 Een groep van assistentiewoningen is de meest recente vorm van de gekende serviceflats. Een assistentiewoning

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis

Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis 2 Welkom in ZNA Hoge Beuken Welkom in ZNA Hoge Beuken 3 Beste, Je bent op zoek naar een ziekenhuis waar je kan worden opgenomen om

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Residentie Arcadia. Rust en welzijn in het groen. Rust- en Verzorgingstehuis. www.residentie-arcadia.be

Residentie Arcadia. Rust en welzijn in het groen. Rust- en Verzorgingstehuis. www.residentie-arcadia.be Residentie Arcadia Rust- en Verzorgingstehuis Tel. : 02/481.99.00 Fax : 02/468.12.30 E-mail : info@residentie-arcadia.be Ferdinand Elbersstraat 20 1080 Brussel www.residentie-arcadia.be Rust en welzijn

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

Geriatrie. informatiebrochure

Geriatrie. informatiebrochure Geriatrie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Meebrengen 5. Bijkomende richtlijnen 6. Ontslag 7. Contact 8. Persoonlijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 09.01.2014 Doel HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODOPVANGVOORZIENINGEN OCMW BEERSEL 1. De noodopvang wil een onmiddellijk onderkomen bieden aan Beerselaars die plotseling

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING VOOR EEN OPNAME IN DAGZIEKENHUIS:

TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING VOOR EEN OPNAME IN DAGZIEKENHUIS: TOELICHTING BIJ DE OPNAMEVERKLARING VOOR EEN OPNAME IN DAGZIEKENHUIS: kamerkeuze & financiële voorwaarden Inleiding Met dit document willen wij u informeren omtrent de verschillende kosten die u aangerekend

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

CvK Warmhof opnameovereenkomst

CvK Warmhof opnameovereenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 Tussen het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Maldegem, Lazarusbron 1, vertegenwoordigd door de voorzitter, Stefaan Standaert,

Nadere informatie

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97. Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 HOME VOGELZANG Tervuursesteenweg 290 3001 HEVERLEE Telefoon: (016) 27 97 11 Fax: (016) 27 97 55 E-mail: sociale.dienst@homevogelzang.be

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

Daar in ons centrum vele mensen samen zijn dienen een aantal leefregels afgesproken.

Daar in ons centrum vele mensen samen zijn dienen een aantal leefregels afgesproken. INTERNE AFSPRAKENNOTA DOCUMENT: 09/2010 Wij heten U hartelijk welkom in D n Dambörg. Ons biedt voor de ganse regio, een gezellige en aangename dagopvang voor thuiswonende zorgbehoevenden. Er wordt hiervoor

Nadere informatie

Woonzorgcentrum DEN BOOGERD

Woonzorgcentrum DEN BOOGERD Woonzorgcentrum DEN BOOGERD Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Den Boogerd een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G OLV ANTWERPEN R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G 3 EEN NIEUWE THUIS WAT IS RESIDENTIËLE ZORG? Als thuis wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort,

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Karen. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Karen. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Karen Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een afspraak

Nadere informatie

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen.

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen. DOELSTELLING Woon- en zorgcentrum Sint-Jozef beoogt een thuisbenaderend milieu te scheppen voor de bejaarde bewoner, met aandacht voor de specifieke noden en verlangens. We bieden u een warme zorg aan

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Borsbeekhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Borsbeekhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Borsbeekhof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf Wij ontnemen u uw zorgen Kortverblijf Woon- en zorgcentra De Foyer vzw De vzw WZC De Foyer is opgericht in 1924 en staat al bijna 90 jaar voor de zorg voor ouderen. Vandaag staan we met honderd medewerkers

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Melderthof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Melderthof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Melderthof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Wandel

Nadere informatie

Kortverblijf. Beter leven

Kortverblijf. Beter leven Kortverblijf Beter leven Kortverblijf Waar de algemene tendens zegt om zo lang mogelijk thuis te blijven, merkt De Foyer dat haar bewoners er juist tijdens hun verblijf zichtbaar fysiek en mentaal op vooruit

Nadere informatie

Woonzorgcampus Zonneweelde. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Zonneweelde. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Zonneweelde Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Wandel

Nadere informatie

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN Prijzen VERBLIJF VOL PENSION 1 persoon / dag (op basis van éénpersoonskamer) Eerste 30 nachten 85 160 Vanaf 31 nachten 75 140 2 personen / dag (op basis van tweepersoonskamer)

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Maasmeander. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Maasmeander. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Maasmeander Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

DE VRIJE VLINDER TEHUIS VOOR KORT VERBLIJF. Protocol van verblijf, opvang, behandeling of begeleiding

DE VRIJE VLINDER TEHUIS VOOR KORT VERBLIJF. Protocol van verblijf, opvang, behandeling of begeleiding DE VRIJE VLINDER TEHUIS VOOR KORT VERBLIJF Protocol van verblijf, opvang, behandeling of begeleiding 1. Identificatie van de partijen: Dit protocol wordt afgesloten tussen enerzijds, Dhr/Mevr.. die hiertoe

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kortverblijf. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen

Huishoudelijk reglement Kortverblijf. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Huishoudelijk reglement Kortverblijf Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen V.Z.W. Woonzorgcentrum OLV Antwerpen is een vereniging zonder winstoogmerk en wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die in samenwerking

Nadere informatie

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge.

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge. Wat bieden we Het dagverzorgingscentrum is open van 8u00 tot 17u00 op gewone werkdagen. De dag verloopt volgens een vast dagschema: bij aankomst verwelkoming met een kopje koffie na de koffie mogelijkheid

Nadere informatie

voel u thuis De Nootelaer Woonzorgcentrum Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

voel u thuis De Nootelaer Woonzorgcentrum Een open huis waar de zorg voor u centraal staat voel u thuis Woonzorgcentrum De Nootelaer Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Vlashof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Vlashof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Vlashof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een afspraak

Nadere informatie

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram)

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram) 8 Opname Bij opname begeeft u zich op het afgesproken uur naar de centrale inkomhal, waar u een volgnummer kunt nemen voor de dienst inschrijvingen. Na inschrijving begeeft u zich naar de afdeling waar

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: info.woonzorgcentrum@ocmwhoegaarden.be Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF

INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF OCMW ZEMST WOONZORGCENTRUM RELEGHEM Lindestraat 60 1980 Zemst INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF 1. Het statuut van het woonzorgcentrum Releghem. Art. 1. - Art. 2. - Art. 3. - Art. 4. - Het centrum

Nadere informatie

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking.

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking. Welkom op Psychiatrische spoedopname Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Nadere informatie

DE VRIJE VLINDER. Protocol van verblijf, opvang, behandeling of begeleiding

DE VRIJE VLINDER. Protocol van verblijf, opvang, behandeling of begeleiding DE VRIJE VLINDER Protocol van verblijf, opvang, behandeling of begeleiding 1. Identificatie van de partijen: Dit protocol wordt afgesloten tussen enerzijds, Dhr/Mevr.. die hiertoe gemachtigd is namens

Nadere informatie

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN Prijzen VERBLIJF VOL PENSION 1 persoon / dag (op basis van éénpersoonskamer) Eerste 30 nachten 85 160 Vanaf 31 nachten 75 140 2 personen / dag (op basis van tweepersoonskamer)

Nadere informatie

Onthaal - en opnamebrochure

Onthaal - en opnamebrochure Onthaal - en opnamebrochure Campus Wervik Jan Yperman Ziekenhuis Steenakker 30 8940 Wervik T: 057 35 62 40 F: 057 35 62 49 info@yperman.net www.yperman.net Beste patiënt, We heten je welkom in campus Wervik

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Groene Boog. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Groene Boog. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Groene Boog Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: sam.vanormelingen@ocmwhoegaarden.be Directeur WZC Schriftelijke opnameovereenkomst

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

Woonzorgcampus Frederickxhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Frederickxhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Frederickxhof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom De directie verwelkomt u graag voor een persoonlijke rondleiding en het bezichtigen van een modelkamer. We geven u graag

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

Speciale edi e editie!

Speciale edi e editie! Speciale edi e editie! 1 2 Voorwoord Beste bewoner, Beste lezer, Waarom deze speciale editie van Apropo? Vanaf 1 juni 2013 zal het onderhoud van de persoonlijke kleding niet langer deel uitmaken van de

Nadere informatie

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf Overeenkomst Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf VZW WOONZORGCENTRUM OLV ANTWERPEN De vzw Woonzorgcentrum O.-L.-V. Van Antwerpen, Pieter van Hobokenstraat 3, 2000 Antwerpen hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Vinkenbosch. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Vinkenbosch. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Vinkenbosch Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Kortverblijf. Beter leven

Kortverblijf. Beter leven Kortverblijf Beter leven Kortverblijf Waar de algemene tendens zegt om zo lang mogelijk thuis te blijven, merkt De Foyer dat haar bewoners er juist tijdens hun verblijf zichtbaar fysiek en mentaal op vooruit

Nadere informatie

Woonzorgcampus Residentie Prinsenpark. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Residentie Prinsenpark. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Residentie Prinsenpark Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcampus en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel

Nadere informatie

Service Residentie Vogelzang

Service Residentie Vogelzang SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 WWW.HOMEVOGELZANG.BE Voor info kan u zich wenden tot de Sociale Dienst 016/27.97.13 016/27.97.55

Nadere informatie

Kortverblijf. Beter leven

Kortverblijf. Beter leven Kortverblijf Beter leven Kortverblijf Waar de algemene tendens zegt om zo lang mogelijk thuis te blijven, merkt De Foyer dat haar bewoners er juist tijdens hun verblijf zichtbaar fysiek en mentaal op vooruit

Nadere informatie

Wonen en leven in RVT Christine

Wonen en leven in RVT Christine Wonen en leven in RVT Christine inleiding Kiezen voor de opname in een woonzorgcentrum is een ingrijpende beslissing. De ervaring leert dat de betrokkenen meestal zo lang mogelijk wachten om die stap te

Nadere informatie

Pediatrie. Algemene informatie

Pediatrie. Algemene informatie Algemene informatie Welkom Beste ouder Wij wensen u en uw kind van harte welkom op de kinderafdeling van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende AV Campus Henri Serruys. U kunt rekenen op ons paramedisch team

Nadere informatie

RUST-EN VERZORGINGSTEHUIS. Azalea. Evere BRUSSEL

RUST-EN VERZORGINGSTEHUIS. Azalea. Evere BRUSSEL RUST-EN VERZORGINGSTEHUIS Evere BRUSSEL novadia Onze filosofie Eenvoudig gezegd : evenwicht. Wij kunnen ons nu bezighouden met de essentie. BETROKKENHEID Ons personeel is attent en betrokken en zet zich

Nadere informatie

de dag van opname vanaf de 2 de dag vanaf de 91 ste dag

de dag van opname vanaf de 2 de dag vanaf de 91 ste dag Kosten verbonden aan een opname in het U.P.C. SINT-KAMILLUS Bierbeek 1. HET PERSOONLIJK AANDEEL (vanaf 01.01.2017) (vermindering van de verzekeringstegemoetkoming in de kosten van de opneming) de dag van

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Sint-Lenaartshof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Sint-Lenaartshof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Sint-Lenaartshof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek.

Nadere informatie

Onthaalbrochure SP-Locomotorische zorgafdeling

Onthaalbrochure SP-Locomotorische zorgafdeling Onthaalbrochure SP-Locomotorische zorgafdeling Inhoudsopgave 1. Wat is een Sp-Locomotorische zorgafdeling? (4) 2. Opnameregeling (4) 3. De zorgafdeling (5) 4. Voorstelling revalidatie team (6) 5. Praktische

Nadere informatie

Informatie voor bewoners

Informatie voor bewoners Informatie voor bewoners Prinses Margrietlaan 15 3136 AM Vlaardingen Telefoonnummer: 010-4747618 coordinator@hospicedemargriet.nl Welkom in ons hospice Wij hopen, dat u zich hier thuis zult voelen. Bij

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Centrum voor kortverblijf. Residentie Sint Jozef. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum Centrum voor kortverblijf. Residentie Sint Jozef. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Centrum voor kortverblijf Residentie Sint Jozef Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Het woonzorgcentrum Residentie Sint Jozef is een gerenoveerd en comfortabele instelling.

Nadere informatie

HOTELPRIJZEN DRIE EIKEN

HOTELPRIJZEN DRIE EIKEN HOTELPRIJZEN DRIE EIKEN Prijzen kamer + ontbijt half pension vol pension 1 pers 2 pers 1 pers 2 pers 1 pers 2 pers Type 1 1 persoonskamer 107,00 119,00 125,00 Type 2 2 persoonskamer 97,00 64,00 107,00

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Exclusiv Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u gelukkig zijn Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

PRIJZEN DRIE EIKEN. Type 2 2 persoonskamer: 1 pers pers 75.00/pers. Type 3 2 persoonskamer: 1 pers pers 94.

PRIJZEN DRIE EIKEN. Type 2 2 persoonskamer: 1 pers pers 75.00/pers. Type 3 2 persoonskamer: 1 pers pers 94. PRIJZEN DRIE EIKEN Prijzen Type 1 1 persoonskamer: 1 pers 125.00 Type 2 2 persoonskamer: 1 pers 113.00-2 pers 75.00/pers Type 3 2 persoonskamer: 1 pers 156.00-2 pers 94.00/pers Type 4 2 persoonskamer:

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest A. Statuut van de instelling INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest Het woonzorgcentrum is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen van de

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Hof Demeersseman Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek.

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Hof Demeersseman Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis. Als huisgenoot hebt

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling geriatrie. In deze brochure geven we u wat uitleg over onze afdeling. Als u nog vragen hebt, aarzel

Nadere informatie

reglement van orde kortverblijf

reglement van orde kortverblijf reglement van orde kortverblijf INHOUD I Algemeenheden... 3 1. Beheer van het WoonZorgCentrum... 3 2. Verantwoordelijken... 3 3. Bewoners... 3 4. Reglement... 3 II REGLEMENT... 4 1. Opnemingsregeling...

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Deze opnameovereenkomst wordt afgesloten tussen: Enerzijds Zorgbedrijf Rivierenland, Wilsonstraat 28a, 2860 Sint-Katelijne-Waver, dat het dagverzorgingscentrum

Nadere informatie

3.2.1 PROCEDURE VOOR ONTHAAL EN OPNAME

3.2.1 PROCEDURE VOOR ONTHAAL EN OPNAME Woonzorgcentrum Ter Nethe Goedgekeurd door: Stuurgroep kwaliteitszorg Procedureverantw.: Anja Paepen SMK: privacy, waardigheid, autonomie, inspraak, keuzevrijheid, huiselijkheid, geborgenheid en klachtenrecht,

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG Huishoudelijk Reglement Versie datum 24/01/2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG 1. Voorwoord Er wordt gevraagd om deze richtlijnen zo goed mogelijk in acht te nemen om het samenleven zo aangenaam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Zeecentrum Duneroze

Huishoudelijk reglement Zeecentrum Duneroze Huishoudelijk reglement Zeecentrum Duneroze De directie en de medewerkers van het Zeecentrum Duneroze heten je van harte welkom. We hopen dat jouw verblijf op de herstelafdeling deugddoend is en je ten

Nadere informatie

Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Elisabeth Informatie voor patiënten

Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Elisabeth Informatie voor patiënten Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Elisabeth Informatie voor patiënten 2 Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Elisabeth Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Elisabeth 3 Beste patiënt, Weldra word je in ZNA Sint-Elisabeth

Nadere informatie