F.A.Q. Mentoren MBO/ HBO/ MBA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "F.A.Q. Mentoren MBO/ HBO/ MBA"

Transcriptie

1 F.A.Q. Mentoren MBO/ HBO/ MBA 6.1 Annuleringsvoorwaarden / 6.12 Waar kan ik het studiereglement vinden? Onderwerp: Wenst u uw opleiding te annuleren? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Q: Waar kan ik de annuleringsvoorwaarden met betrekking tot mijn opleiding terugvinden? A: U vindt de annuleringsvoorwaarden onder andere op onze site U toetst in de zoekregel reglement in. Hierna wordt u naar de diverse reglementen doorgelinkt. Hierin kunt u de annuleringsvoorwaarden terugvinden die voor uw opleiding van toepassing zijn. Ook staan de annuleringsvoorwaarden in de door u ontvangen algemene studiehandleiding of in de studiegids indien u die eerder heeft aangevraagd. Q: Mag ik bij mijn persoonlijke mentor ook per of telefonisch annuleren? A: Annuleren kan enkel door middel van het sturen van een aangetekende brief. Wij adviseren u om het verzendbewijs te bewaren tot u van ons de annuleringsfactuur heeft ontvangen. Q: Welk reglement moet ik aanhouden? A: Wij hanteren verschillende reglementen (dit is afhankelijk van de opleiding die u volgt). Als u twijfelt welk reglement voor u van toepassing is, neemt u dan gerust contact op met uw persoonlijke mentor. Uw mentor is te allen tijde bereid om u de annuleringsvoorwaarden met betrekking tot uw specifieke opleiding uit te leggen. U kunt de mentor bereiken via Hierna volgt u het keuzemenu. De spreekuurtijden van uw mentor kunt u terugvinden op StudentenNet+. Ook bij onze klantenservice zijn onze medewerkers bereid om u verder te assisteren. U mag de vraag uiteraard ook per stellen.

2 6.2 Kan ik versneld studeren? / 6.8 Tips om te studeren Onderwerp: Het is misschien al even geleden dat u heeft gestudeerd. Wij geven u graag enkele tips en adviezen om uw opleiding succesvol maar bovenal met plezier af te ronden; Q: Hoe en op welke tijden kan ik het beste studeren? A: Bepaal op welke dagen en op welk tijdstip u tijd vrij wilt en kunt maken voor uw studie. Neem op die dagen de tijd om u voor te bereiden. Zoek een vaste, rustige plek waar u de ruimte heeft om uw boeken en ander lesmateriaal neer te leggen. Zorg dat u alle relevante zaken ook meteen bij de hand heeft. Q: Wat kan ik doen om geconcentreerd te kunnen werken? A: Zet uw telefoon uit of in elk geval op stil, vermijd afleiding in de vorm van televisie of andere beelden en zorg dat u een rustig moment kiest om te studeren. Voor de één is dit s avonds en de andere studeert het liefst overdag als het thuis rustig is. Als u binnen de tijd die u wilt studeren nog telefoontjes verwacht of als u bijvoorbeeld bezoek verwacht, stel het studeren dan uit of probeer de afspraken die staan te verschuiven naar een geschikt moment. Q: Hoe lang moet ik achter elkaar studeren? A: Dit is voor iedereen anders. Ga bij het opstellen van uw studieplanning na op welke tijden van de dag u het beste studeert, en neem juist die tijdstippen in uw studieplanning op. Probeer ook rekening te houden met het aantal uren dat u geconcentreerd achtereen kunt werken. Geef uzelf ook eens een uurtje vrijaf. Houd speelruimte zodat u de ene week eventueel wat meer kunt doen als u de andere week al veel andere verplichtingen heeft. Q: Ik heb moeite om de lesstof te onthouden. Heeft de mentor tips voor mij? A: Oefen en herhaal steeds de voorgaande lessen. Soms is het beter om het langzaam en grondig te doen dan snel door de lesstof heen gaan, en dit maar half opnemen. Voor veel studenten werkt het prettig om de stof van de voorgaande les nog even door te nemen voordat u met de nieuwe lessen begint. Een les hardop lezen kan helpen evenals het maken van een kort uittreksel van de zojuist geleerde stof. Q: Waar en wanneer kan ik mijn lessen leren? A: Als u een uittreksel maakt met de belangrijkste begrippen, dan kunt u dit overal mee naartoe nemen. U kunt dan zelfs in de bus, trein of auto leren!

3 6.3 Wat is het verschil tussen een mentor en een docent? / 6.4 Hoe lang duurt het voordat ik mijn huiswerk retour mag verwachten? Onderwerp: U wordt tijdens uw opleiding begeleid door een persoonlijke mentor en een persoonlijke docent. Wie kunt u waarvoor benaderen en waar stuurt u uw huiswerk naartoe? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Q: Wat is het verschil tussen een mentor en docent? A: Uw docent corrigeert uw huiswerk en kan uw inhoudelijke vragen beantwoorden (vragen met betrekking tot de lesstof). Uw mentor begeleidt u tijdens de studie. Bij uw persoonlijke mentor kunt u terecht met vragen over uw studiemateriaal, examens, praktijkdagen, studieplanningen en overigen niet-inhoudelijke vragen. Wij adviseren u om ook het forum op Fronter te raadplegen. Veel van onze docenten zijn actief op het forum. Uw mentor bekijkt het forum ook dagelijks en zal desgewenst reageren op berichten. Q: Naar wie mag ik mijn huiswerk sturen? A: Uw huiswerk levert u op Fronter in. U heeft bij uw lespakket de handleiding Fronter ontvangen. Hierin is een stappenplan opgenomen hoe u het huiswerk op Fronter inlevert. De huiswerkdocent van de module voorziet uw huiswerk van een correctie en cijfer. Q: Hoe lang duurt het voordat ik mijn huiswerk retour mag verwachten? A: De docent heeft 14 dagen de tijd om uw huiswerk van feedback te voorzien. Indien uw huiswerk niet binnen 14 dagen van feedback is voorzien, neemt u dan contact op met uw persoonlijke mentor. U kunt uw mentor bereiken via Hierna volgt u het keuzemenu. De spreekuurtijden en het adres van uw mentor vindt u op StudentenNet+. Q: Is het verplicht om huiswerk in te sturen? A: Nee, het is niet verplicht om huiswerk in te sturen, tenzij het uitdrukkelijk wordt vermeld in de modulewijzer. Wij adviseren u echter wel om het huiswerk in te sturen. Op deze manier wordt getoetst of u de geleerde stof daadwerkelijk beheerst. Q: Mag ik mijn huiswerklessen meerdere keren insturen? A: De docent voorziet uw huiswerkopdracht van feedback en eventuele aanvulling. Dit maakt het overbodig om hetzelfde huiswerk nogmaals in te leveren.

4 6.5 Wat zijn de verlengingsmogelijkheden m.b.t. mijn studie / module en wat kost dit? Onderwerp: Wat is de studieduur van mijn studie? Wat zijn de verlengingsmogelijkheden voor mijn studie en wat kost dit? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Q: Wat is de duur van mijn studie? A: De studieduur voor een volledige Hbo-opleiding is drie jaar betaalde studie, het NTI verlengt deze studieduur met drie kosteloze jaren. In totaal heeft u zes jaar de tijd om uw studie af te ronden. Hierna bestaat de mogelijkheid om extra studietijd bij te kopen. Uw mentor informeert u hier graag over. Voor een volledige Mbo-opleiding heeft u twee jaar betaalde studie, het NTI verlengt deze studieduur met twee kosteloze jaren. In totaal heeft u vier jaar de tijd om uw studie af te ronden. Hierna bestaat de mogelijkheid om extra studietijd bij te kopen. Uw mentor informeert u hier graag over. Q: Over twee maanden verloopt mijn studietijd en ik heb mijn studie nog niet afgerond. Wat nu? A: Het NTI biedt verschillende aanvullende verlengingsmogelijkheden. Uw mentor informeert u hier graag over. U kunt uw mentor bereiken via Hierna volgt u het keuzemenu. De spreekuurtijden en het e- mailadres van uw mentor kunt u terugvinden op StudentenNet+. Q: Hoe kan ik studietijd bijkopen en wat zijn de kosten hiervan? A: U stuurt minimaal twee weken voordat uw studietijd verstrijkt een naar uw mentoren met het aantal maanden dat u wenst bij te kopen. U heeft de mogelijkheid om maximaal 12 maanden studietijd bij te kopen voor halve maandtermijnen. De studietijd kunt u in maximaal vier keer bijkopen. Houdt u hierbij rekening dat wij u verzoeken de gewenste verlenging in één keer te voldoen. Q: Mag ik examen doen als ik geen studietijd meer heb? A: U mag alleen examen doen als u nog geldende studieduur heeft. Indien u van mening bent dat er voor u een uitzondering gemaakt moet worden omdat uw studietijd bijvoorbeeld vlak voor het examen verstrijkt, overlegt u dan gerust met uw persoonlijke mentor. U kunt uw mentor bereiken via Hierna volgt u het keuzemenu. De spreekuurtijden van uw mentor kunt u terugvinden op StudentenNet+.

5 6.6 Hoe en wanneer kan ik mijn mentor bereiken? Onderwerp: U heeft een persoonlijke mentor. Hoe kunt u hem/ haar het beste bereiken? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Q: Ik heb een persoonlijke mentor. Hoe kan ik hem/haar via de bereiken?.a: Uw persoonlijke mentor is altijd bereikbaar via de . U ontvangt binnen 48 uur antwoord. Heeft de mentor langer nodig om u antwoord te geven, dan ontvangt u een ontvangstbevestiging met hierin vermeld wanneer u een inhoudelijk antwoord mag verwachten. Het te gebruiken adres is afhankelijk van uw opleiding. U vindt het juiste adres op StudentenNet+. Kunt u het juiste adres niet vinden? Neemt u dan gerust telefonisch contact op tijdens de telefonische spreekuren. Q: Ik heb een persoonlijke mentor. Hoe kan ik hem/haar telefonisch bereiken? A: Uw persoonlijke mentor is tijdens telefonische spreekuren bereikbaar. Deze tijden staan vermeld op StudentenNet+. Indien u de tijden niet terug kunt vinden, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice, zij zullen u de spreekuren graag doorgeven. U kunt via telefoonnummer bij uw mentor terecht. U volgt hierbij het keuzemenu. Q: Krijg ik altijd mijn persoonlijke mentor aan de telefoon? A:Wij doen onze uiterste best om u direct te woord te laten staan door uw persoonlijke mentor. Het kan echter zo zijn dan uw mentor in gesprek of niet beschikbaar is. Ons streven is om u zo spoedig mogelijk van een antwoord te kunnen voorzien. U wordt dan ook doorverbonden met een collega. Onze mentoren kunnen te allen tijde bij uw persoonlijke gegevens. Indien mogelijk zal de mentor die u aan de telefoon krijgt, zijn/haar uiterste best doen om u direct van een antwoord te voorzien. Lukt dit niet? Dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld door uw persoonlijke mentor. In uitzonderlijke gevallen zal er gevraagd worden een te sturen naar uw persoonlijke mentor. De behandeling van deze wordt met prioriteit behandeld.

6 6.7 Hoe kan ik het beste starten met mijn zojuist ontvangen opleiding? Onderwerp: U heeft uw opleiding zojuist ontvangen maar u weet niet zo goed hoe u moet beginnen? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Q: Ik heb mijn opleiding zojuist ontvangen. Waar moet ik beginnen? A: Als u uw opleiding heeft ontvangen adviseren wij u dringend om eerst de algemene handleiding goed door te lezen. Wij begrijpen dat u heel graag snel aan de slag wilt, in deze handleiding staat echter essentiële informatie om u op de juiste manier te laten starten. Bij sommige opleidingen ontvangt u een handleiding die speciaal geschreven is voor de door u gekozen opleiding. Leest u deze alstublieft ook aandachtig door voordat u een begin maakt met uw studie. Q: Ik studeer sneller dan verwacht. Mag ik mijn resterende materiaal eerder ontvangen? A: Als u in de praktijk sneller studeert dan kunt u uiteraard de volgende leszending(en) eerder ontvangen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat de termijnen die bij de eerste leszending horen, voldaan zijn. Betaalt u door middel van acceptgiro s? U kunt deze tegelijkertijd voldoen. Hierna kunt u contact opnemen met de mentor. Zodra de betalingen zijn verwerkt start de mentor het volgende pakket op. Betaalt u door middel van automatische incasso? Neemt u dan contact op met uw persoonlijke mentor. Hij/zij kan u vertellen hoeveel termijnen u handmatig over kunt maken (bijvoorbeeld door middel van telebankieren). Hierna start de mentor het pakket voor u op. Heeft u de gehele opleiding in één keer betaald? Dan volstaat het bellen of naar uw persoonlijke mentor. Houdt u er wel rekening mee dat versneld ontvangen gevolgen heeft voor een eventuele annulering? Uw mentor kan u hier alles over vertellen. Onze klantenservice is u ook graag van dienst als u uw leszending(en) versneld wenst te ontvangen. U kunt zowel de mentoren als de klantenservice bereiken via telefoonnummer Hierna kunt u het keuzemenu volgen.

7 6.9 Stageuren HBO Onderwerp: Bij alle Hbo-opleidingen is een stage onderdeel van de opleiding. Bekijk hier de veelgestelde vragen. Q: Waar kan ik informatie vinden over de stage? A: In de digitale leeromgeving is een handleiding voor de stage opgenomen. Hier vindt u informatie met betrekking tot de stage. Q: Wat is de duur van de stage? A: Voor de meeste opleidingen bedraagt de duur van de stage 600 tot 800 uur, waarvan u minimaal 400 uur dient te gebruiken voor werk. De overige tijd kunt u besteden aan zoeken naar een stage en het stageverslag. Q: Wanneer kan ik met stage beginnen? A: De stage is onderdeel van uw derde lesjaar. Voordat u aan de stage kunt beginnen zijn er drie ingangsvoorwaarden waar u aan moet voldoen. 1. De Propedeuse is behaald 2. U heeft minimaal 100 ECTS behaald 3. U heeft het derde lespakket ontvangen Indien u niet aan alle gestelde eisen voldoet, mag u niet starten met uw stage. Q: Is de stage/ scriptiedag een verplicht onderdeel van mijn studie. A: De stage/ scriptiedag is per 1 september 2010 een verplicht onderdeel geworden. Indien u per 1 september gaat stagelopen en/of afstuderen is deze verplicht. Op deze informatiedag is het stagebureau en een scriptiedocent aanwezig. U kunt u met alle vragen over beide trajecten op deze dag terecht.

8 6.10 Stageuren MBO Onderwerp: Bij alle Mbo-opleidingen maakt stage; oftewel beroepspraktijk, onderdeel uit van de opleiding. Bekijk hier de veelgestelde vragen. Q: Wanneer mag ik beginnen met mijn stage? A: Na ontvangst van de tweede leszending kunt u starten met de stage. Bij een BBL-opleiding kan dit direct bij aanvang van de opleiding. Q: Wat is de duur van mijn stage? A: Wij verzoeken u contact op te nemen met uw mentor. De mentor kan u exact vertellen hoeveel uur stage u gaat lopen. Het is helaas niet mogelijk om hier het exacte aantal uur op te geven omdat dit voor iedere student verschillend kan zijn. Q: Hoe meld ik mijn stage aan? A: U begint met het opstellen van het praktijkwerkplan (PWP). Deze stuurt u samen met de erkenning van het leerbedrijf naar het stagebureau. Als uw praktijkwerkplan is goedgekeurd, krijgt u een stagebegeleider toegewezen. Q: Waar dient het leerbedrijf erkend te zijn? A: Erkende leerbedrijven staan geregistreerd bij het kenniscentrum van de branche. U kunt per branche bekijken of uw leerbedrijf erkend is. Dit kunt u op de volgende websites controleren: Q: Krijg ik een stagebegeleider toegewezen? A: Nadat uw praktijkwerkplan is goedgekeurd, krijgt u een stagebegeleider toegewezen. Gedurende uw stage kunt u met vragen of problemen rondom uw stage terecht bij de stagebegeleider. Daarnaast is uw stagebegeleider het aanspreekpunt voor uw leerbedrijf.

9 6.11 Wat is CGO-onderwijs? Betekenis: Competentie Gericht Onderwijs. Combinatie van vaardigheden, kennis, inzicht, motivatie, houding en persoonskenmerken die verlangd worden om doeltreffend te kunnen handelen in een beroepssituatie. Het competentiegericht onderwijs (CGO-Onderwijs) maakt dit mogelijk. Bekijk hier de veelgestelde vragen. Q: Wat houdt competentiegericht onderwijs in? A: Via competentiegericht onderwijs wordt gezorgd voor een betere aansluiting tussen de Mbo-opleidingen en het bedrijfsleven. U hebt straks dus een diploma dat volledig aansluit op de eisen die het bedrijfsleven aan medewerkers stelt! Q: Wat is het verschil tussen MBO oude stijl en competentiegericht onderwijs? A: Bij de oude stijl van de opleidingen staan de deelkwalificaties centraal, hierbij zijn de opleidingen gericht op het behalen van eindtermen. Bij competentiegericht- opleidingen staat het behalen van competenties/ vaardigheden centraal. Q: Word ik tijdens competentiegerichte opleidingen ook begeleid? A: Wanneer u inschrijft voor een CGO-opleiding krijgt u dezelfde begeleiding. Tijdens uw stage krijgt u een stagebegeleider toegewezen bij wie u terecht kunt met uw vragen rondom de stage en opdrachten. Voor nietinhoudelijke vragen heeft u ook een persoonlijke mentor. U kunt uw mentor bereiken via Hierna volgt u het keuzemenu. De spreekuurtijden van uw mentor vindt u terug op StudentenNet+.

www.rockopnh.nl 2012-2013 Handleiding voor de stage BOL Algemeen deel

www.rockopnh.nl 2012-2013 Handleiding voor de stage BOL Algemeen deel 2012-2013 ROC Kop van Noord-Holland Stagebureau Postbus 250 1780 AG Den Helder T 0223 611 200 F 0223 610 213 E _stagebureau@rockopnh.nl Handleiding voor de stage BOL Algemeen deel www.rockopnh.nl Inhoud

Nadere informatie

Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen. vakbekwaam verder

Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen. vakbekwaam verder Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen vakbekwaam verder Bij TLEC kun je terecht voor het Ondernemerexamen beroepsvervoer. Wij zijn met name gespecialiseerd in het diploma voor het goederenvervoer,

Nadere informatie

Voorwoord. Beste deelnemer,

Voorwoord. Beste deelnemer, BPV-informatiemap Voorwoord Beste deelnemer, In deze BPV-map komen alle belangrijke zaken aan de orde die voor jouw Beroeps Praktijk Vorming (BPV) van belang zijn; de voorbereiding op de BPV, de BPV zelf,

Nadere informatie

Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen. vakbekwaam verder

Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen. vakbekwaam verder Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen vakbekwaam verder Bij TLEC kun je terecht voor het Ondernemerexamen beroepsvervoer. Wij zijn met name gespecialiseerd in het diploma voor het goederenvervoer,

Nadere informatie

DEEL 1 BPV-GIDS: INFORMATIE OVER DE BPV

DEEL 1 BPV-GIDS: INFORMATIE OVER DE BPV DEEL 1 BPV-GIDS: INFORMATIE OVER DE BPV VOORWOORD... 3 HOOFDSTUK 1: HET BPV-TEAM... 4 1.1 EVEN VOORSTELLEN... 4 1.2 WAT MAG JE VERWACHTEN VAN HET BPV-TEAM?... 4 1.2.1 Coördinator bpv... 4 1.2.2 Bpv begeleiders...

Nadere informatie

BPV-informatiemap. BPV-informatiemap

BPV-informatiemap. BPV-informatiemap BPV-informatiemap BPV-informatiemap Schoolinformatie Voorwoord Beste deelnemer, In deze BPV-map komen alle belangrijke zaken aan de orde die voor jouw Beroeps Praktijk Vorming (BPV) van belang zijn; de

Nadere informatie

Opleidingsgids 2015-2016

Opleidingsgids 2015-2016 MBO-OPLEIDINGEN VOOR FASTSERVICE Opleidingsgids 2015-2016 OG.003.060615 Inhoud Van harte welkom bij SVO vakopleiding food 3 1. Praktische informatie over je opleiding 4 2. Toetsen en examens 7 3. Wat kost

Nadere informatie

Studiehandleiding. Basiskennis calculatie (BKC)

Studiehandleiding. Basiskennis calculatie (BKC) Studiehandleiding Basiskennis calculatie (BKC) Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk februari 2008 2 e druk mei 2009 3 e druk september 2010 4 e druk december 2012 001204617 2008, NTI bv,

Nadere informatie

Fastservice Fastservice Opleidingsgids

Fastservice Fastservice Opleidingsgids Fastservice Fastservice Opleidingsgids Opleidingsgids 2011-2012 2011-2012 fastserviceopleidingen.nl H O E M E E R J E W E E T, H O E L E U K E R H E T W O R D T! Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Praktische

Nadere informatie

handleiding cursus tlec

handleiding cursus tlec handleiding cursus tlec algemene informatie Wanneer u het Getuigschrift Vakbekwaamheid wilt behalen zijn de vier basismodules nodig te weten bedrijfsmanagement, personeelsmanagement, financieel management

Nadere informatie

Op eigen kracht maar niet alleen

Op eigen kracht maar niet alleen uwv.nl/wajong werk.nl Op eigen kracht maar niet alleen Wat u moet weten als u Wajong aanvraagt Meer informatie Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/wajong.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Welkom in de studiegids cohort 2015-2018. Links zie je de inhoudsopgave.

Inhoudsopgave. Welkom in de studiegids cohort 2015-2018. Links zie je de inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Lestijden en leeractiviteiten 3. Leerjaar 1 4. Portfolio 5. Periode 4 t/m 5 6. Jaar 3 7. Het impresariaat 8. Proeve van Bekwaamheid 9. Begeleiding 10. Beoordeling 11. Examinering

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER jouw motivatie & onze ervaring gecertificeerd opleider transport & logistiek official partner GINAF RALLY POWER vakdiploma beroepsgoederenvervoer TLEC 8 CURSUS 10 EXAMEN

Nadere informatie

HANDLEIDING. cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer. www.tlec.nl

HANDLEIDING. cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer. www.tlec.nl HANDLEIDING cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer www.tlec.nl KANTOORADRES WEEGSCHAALSTRAAT 3 5632 CW EINDHOVEN HOOFDLESLOCATIE TASVELD 9 B/C 3417 XS MONTFOORT ADVISEUR: RON NIENS +31 646 266 367 RON@TLEC.NL

Nadere informatie

Branche Business Services

Branche Business Services Branche Business Services STUDIEHANDLEIDING ICT- en mediabeheer Uitstroom ICT-beheerder Leerweg BOL Opleidingsvariant Standaard Niveau 4 Cohort 2011 Opleidingsduur (jr) 2 Crebo start 95320 Crebo uitstroom

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER jouw motivatie & onze ervaring gecertificeerd opleider transport & logistiek official partner GINAF RALLY POWER vakdiploma beroepsgoederenvervoer TLEC 8 CURSUS 10 EXAMEN

Nadere informatie

Stagehandleiding. Bachelor Bedrijfskunde

Stagehandleiding. Bachelor Bedrijfskunde Stagehandleiding Bachelor Bedrijfskunde 2014 2015 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Waarom een onderzoeksstage?...3 3. Het stageproject en de studieplanning...4 4. Eisen aan een stageplaats...4 4.1 De organisatie...4

Nadere informatie

Op eigen kracht maar niet alleen. Wat u moet weten als u Wajong aanvraagt

Op eigen kracht maar niet alleen. Wat u moet weten als u Wajong aanvraagt Op eigen kracht maar niet alleen Wat u moet weten als u Wajong aanvraagt Inhoud Wajong in het kort 3 Hoe gaat de aanvraag Wajong? 6 Op gesprek 9 De beslissing 11 Afspraak met uw contactpersoon: een plan

Nadere informatie

Stagehandleiding. Bachelor Economie en Bedrijfseconomie

Stagehandleiding. Bachelor Economie en Bedrijfseconomie Stagehandleiding Bachelor Economie en Bedrijfseconomie 2014 2015 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Waarom een stage?...3 3. Het stageproject en de studieplanning...4 4. Eisen aan een stageplaats...4 4.1 De organisatie...4

Nadere informatie

Alles wat je moet weten als je werkend gaat leren

Alles wat je moet weten als je werkend gaat leren LEER- WERKwijzer Alles wat je moet weten als je werkend gaat leren Doe je BBL? appeltje eitje met inhoud 1 ik ga werkend leren 4 1.1 Hoe kom ik aan een leerwerkplek? 4 1.2 Je moet zelf een leerwerkplek

Nadere informatie

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Hulp op weg naar inkomen Soms gebeuren er dingen in het leven die u liever anders had gezien. U wordt werkloos of mag minder uren werken, uw relatie strandt.

Nadere informatie

Opleidingswijzer 2012-2013 Verzorgende IG

Opleidingswijzer 2012-2013 Verzorgende IG Opleidingswijzer 2012-2013 Verzorgende IG Beste student, Welkom bij de opleiding tot verzorgende ig (individuele gezondheidszorg). In deze opleidingsgids vind je informatie over leren bij Zadkine en praktische

Nadere informatie

Staatsexamen Nederlands als tweede taal. Wat is het NT2-examen?

Staatsexamen Nederlands als tweede taal. Wat is het NT2-examen? Staatsexamen Nederlands als tweede taal Als het Nederlands niet uw moedertaal is en u wilt laten zien dat u deze taal goed beheerst, kunt u het NT2-examen doen. NT2 betekent: Nederlands als tweede taal.

Nadere informatie

Daar ben ik het niet mee eens

Daar ben ik het niet mee eens uwv.nl werk.nl Daar ben ik het niet mee eens Wat als u bezwaar wilt maken tegen een beslissing van UWV Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen meer informatie, kijk

Nadere informatie

Studiewijzer 2014-2015

Studiewijzer 2014-2015 Studiewijzer 2014-2015 Informatie voor studenten van de opleiding ICT Medewerker niveau 2 leerweg BOL Crebonummer: 95060 MBO College Hilversum Locatie: Hilversum Inhoudsopgave 1. WELKOM... 4 1.1 Welkom

Nadere informatie

HOE BEREIKBAAR BENT Ú?

HOE BEREIKBAAR BENT Ú? Praktische toolkit Checklist Tips Stappenplan Communicatieadvies Conceptbrieven HOE BEREIKBAAR BENT Ú? Deze vraag gaat natuurlijk niet over u persoonlijk, maar over de huisartspraktijk waarvoor u - alleen

Nadere informatie

STAGEWIJZER ALLES WAT JE MOET WETEN ALS JE STAGE GAAT LOPEN STAGE? APPELTJE EITJE MET

STAGEWIJZER ALLES WAT JE MOET WETEN ALS JE STAGE GAAT LOPEN STAGE? APPELTJE EITJE MET STAGEWIJZER ALLES WAT JE MOET WETEN ALS JE STAGE GAAT LOPEN STAGE? APPELTJE EITJE MET INHOUD 1 IK GA STAGE LOPEN! 4 1.1 Hoe kom ik aan een stage? 4 1.2 School wijst je een stage toe 4 1.3 School helpt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding >> > Inleiding Inhoudsopgave 3 U, als slachtoffer, staat centraal 8 Respectvol met elkaar omgaan 13 De schadebehandeling inzichtelijk houden 17 Overleggen in harmonie 20 Een goed tempo in de schadebehandeling

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN Opleidingsgids 2015-2016

MBO-OPLEIDINGEN Opleidingsgids 2015-2016 MBO-OPLEIDINGEN Opleidingsgids 2015-2016 OG.004.060615 Inhoud Van harte welkom bij SVO vakopleiding food 3 1. Praktische informatie over je opleiding 4 2. Toetsen en examens 7 3. Wat kost mijn opleiding?

Nadere informatie

Stagesyllabus 2014-2015

Stagesyllabus 2014-2015 Business IT & Management DMCI Stagesyllabus 2014-2015 Studielast : 30 ects (20 weken) Datum van uitgave : 1 september 2014 Cursusjaar : 2013-2014 Studierichting(en) : Business IT & Management Studiejaar

Nadere informatie