HANDLEIDING VIRTUELE VENLOOP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING VIRTUELE VENLOOP"

Transcriptie

1 HANDLEIDING VIRTUELE VENLOOP Beste deelnemer, Bedankt voor je inschrijving voor de Virtuele Venloop. Leuk dat je met ons meedoet! Komend weekend is het eindelijk zo ver. Op zaterdag de virtuele Neptunus Wandeltocht en op zondag de hardloopwedstrijden van de virtuele Weir Venloop. We hebben hard gewerkt om er iets moois van te maken in deze bijzondere tijd. Maar voor het zo ver is willen we je graag goed voorbereiden en daarvoor is deze handleiding. Iets uitgebreider als je wellicht van ons gewend bent, maar het is belangrijk om alles goed door te lezen. Zo ben je komend weekend goed voorbereid. Voor een goede werking van de Venloop app en daarmee beleving van de Virtuele Venloop, is het belangrijk om onderstaande stappen te doorlopen. We wensen je veel succes met je voorbereiding en deelname en natuurlijk veel plezier!

2 1. Voorbereiding Zorg dat je de laatste versie van de Venloop app op je telefoon hebt staan. Bij het opstarten van de app, wordt gevraagd of we je berichten mogen sturen. Geef hier toestemming voor. Tevens wordt er toestemming gevraag voor het gebruiken van je locatie. Zorg hierbij dat je middels je antwoord de app zoveel mogelijk mogelijkheden geeft om zijn werk te doen. In onderstaand voorbeeld (ios) kies je dus voor Bij gebruik van app en Altijd.

3 Zorg vervolgens dat je ingelogd bent in je profiel en je inschrijving voor de Virtuele Venloop ook gekoppeld is aan je profiel. Als je dan naar het tabje Live gaat, krijg je onderstaand beeld te zien. Het tweede groene vinkje krijg je in principe automatisch als je verbonden bent met WiFi. De app gaat zelfstandig de audiofragmenten downloaden die nodig zijn voor het onderdeel waarvoor je hebt ingeschreven. Indien je het derde vinkje niet hebt, kun je dit alsnog krijgen. Door op het vinkje te tikken, wordt je nogmaals de vraag gesteld of je de app toegang tot je locatie wilt geven. Mocht het hiermee niet opgelost zijn, dan kun je de instellingen van je telefoon handmatig aanpassen. Voor gebruikers van ios betekent dit via instellingen > privacy > locatievoorzieningen naar de Venloop app te gaan en daar te kiezen voor Altijd. Zorg tevens dat je Exacte locatie aan hebt staan. Gebruikers van Android kunnen hun keuze wijzigen door het app-icoon op het startscherm van de telefoon op te zoeken en deze vast te houden. Vervolgens kiezen voor app-info > rechten > locatie. Hier dient gekozen te worden voor de optie Altijd.

4 Zorg dat je telefoon helemaal opgeladen is voor de start. Zo voorkom je dat je telefoon onderweg uitvalt. Indien je gebruik maakt van draadloze oordopjes dan geldt hiervoor hetzelfde. Als je een wat oudere telefoon of zwakkere accu hebt, kun je er voor de zekerheid nog voor kiezen om de energiebesparingsmodus aan te zetten. Plan van tevoren de route die je wilt gaan lopen. Voor de hardlopers is het hierbij verstandig om spoorwegovergangen te vermijden en ook zo weinig mogelijk stoplichten in je route op te nemen. Zodoende kun je lekker doorlopen en een mooie tijd neerzetten. 2. Voor de wedstrijd Zorg dat je goed voorbereid bent voor aanvang van je wandeltocht of hardloopwedstrijd. Eet op tijd en leg je spullen klaar. Zorg voor de juiste kleding in relatie tot de weersvoorspellingen. Wandelaars die een lange afstand gaan lopen nemen waarschijnlijk ook nog een rugzak met eten en drinken voor onderweg mee. En niet te vergeten, zorg dat het volume van de telefoon aan staat. Houd tijdens je deelname rekening met de geldende coronamaatregelen. Voor deelnemers die in Nederland deelnemen betekent dat onder andere dat je met maximaal één andere sporter samen mag hardlopen of wandelen. De startprocedure voor wandelaars: Omdat er bij de Neptunus Wandeltocht geen sprake is van een wedstrijdelement, kunnen de wandelaars op een tijdstip naar keuze starten. Maar wél op zaterdag 27 maart. Wandelaars kunnen als ze klaar staan om te vertrekken op het tabje Live-tracking de live-tracking activeren. Onze voorzitter begint met zijn welkomstwoord en aansluitend volgt de countdown van 10 naar 1 en uiteindelijk natuurlijk het startschot. Veel plezier wandelaars! De startprocedure voor hardlopers: Bij de hardloopwedstrijden is natuurlijk wel sprake van een wedstrijdelement. Deze beginnen daarom allemaal op een vast tijdstip. Vanaf een half uur voor aanvang van de wedstrijd waaraan je gaat deelnemen, kun je op het tabje Live-tracking de live-tracking activeren. Ongeveer 3 minuten voor de start begint het welkomstwoord van onze voorzitter en aansluitend volgt de countdown van 10 naar 1 en uiteindelijk natuurlijk het startschot, exact op het aanvangstijdstip. Zorg dat je op tijd buiten klaar staat om te starten. Veel plezier hardlopers! 3. Na de wedstrijd Als je de afstand waarvoor je hebt ingeschreven hebt afgelegd, wordt je met een audiofragment gefeliciteerd met je prestatie. De tijd op je telefoon loopt door en we vragen je deze niet zelf handmatig te stoppen (dit kan resulteren in een did not finish ). De tijd wordt na afloop van het laatste audiofragment automatisch door de app gestopt.

5 Op het scherm van je smartphone zie je het resultaat van je deelname. Je kunt nu een foto maken met de virtuele medaille en deze foto delen via social media. We vinden het uiteraard leuk als je dit ook doet. Tag onze social media pagina op het betreffende medium of voeg de hashtag #Venloop toe aan je bericht. We zijn uiteraard benieuwd naar je ervaring. Deze kun je met ons delen door een mail te sturen naar