Beste Culinaire Wereldreiziger! Smakelijke reis gewenst! Ingrediëntenlijst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste Culinaire Wereldreiziger! Smakelijke reis gewenst! Ingrediëntenlijst"

Transcriptie

1 Beste Culinaire Wereldreiziger! Met behulp van deze beschrijving kunt u voor 1 dag volleerd chef zijn in uw eigen keuken. De koks van El Puente hebben de grootste en meest belangrijke bereidingen al uitgevoerd voor u. U kunt aan de hand van deze uitwerking stapsgewijs de gerechten uit het menu op tafel toveren. Smakelijke reis gewenst! Ingrediëntenlijst Voorgerecht: Frankrijk Coquille ~ Crème Fraiche ~ Eidooier ~ Asperge (Alle voorgerecht ingrediënten zitten in de bruine box met een rode sticker) Bak Coquille Eidooier Asperge Witte plak van Crème Fraiche Bakje Crumble van Spek Bakje Dille en Citrus Vinaigrette Spuitzakje Dille crème Tussengerecht: Nederland Aspergesoep ~ Paling ~ Bieslook ~ Waterkers (Alle tussengerecht ingrediënten zitten in de bruine box en vacuümzak met een oranje sticker) Zak Asperge Soep Paling Asperge Bieslook Bakje Waterkers Hoofdgerecht: Marokko Lam ~ Pompoen ~ Aubergine ~ Gecondenseerde Melk (Alle hoofdgerecht ingrediënten zitten in de bruine box met een gele sticker) Zak Lam Aubergine Terrine Plakken Koolrabi Bakje Pompoenpitten Bakje Pompoenjus Spuitzakje Aubergine crème Nagerecht: Italië Witte Chocolade ~ Advocaat ~ Rabarber ~ Truffel (Alle nagerecht ingrediënten zitten in de bruine box met een blauwe sticker) Vanilleparfait (moet in de vriezer) Paasei gevuld met Truffelmousse Rabarber Bakje Rabarbervinaigrette Spuitzakje Advocaatgel

2 Beschrijving per gerecht Laat ter voorbereiding de oven alvast voorverwarmen op 180 graden en zet een pannetje water op middelhoog vuur. Mocht u gekozen hebben voor een vlees-vis of vega uitzondering dan kunt u alle gerechten op dezelfde wijze bereiden behalve het hoofdgerecht vis, deze hoeft u niet te bakken en mag 4 minuten in de oven. Foto s ter inspiratie vindt u op of onze social mediakanalen! Voorgerecht: Frankrijk Coquille ~ Crème Fraiche ~ Eidooier ~ Asperge (Alle voorgerecht ingrediënten zitten in de bruine box met een rode sticker) 1) Schenk de Dille en Citrus vinaigrette over de Coquilles in het bakje. 2) Laat de Coquilles hier 5 minuten in marineren 3) Leg de witte plakken van Crème Fraiche midden op een bord. 4) Leg de Eidooier middenin. 5) Haal de Coquilles uit de Dille en Citrus vinaigrette en verdeel deze boven op het gerecht. 6) Schenk de Dille en Citrus vinaigrette rondom de het gerecht. 7) Spuit dotjes van de Dille crème op het gerecht. 8) Strooi de Crumble van spek over het gerecht. 9) Garneer het gerecht af met de Asperges.

3 Tussengerecht: Nederland Aspergesoep ~ Paling ~ Bieslook ~ Waterkers (Alle tussengerecht ingrediënten zitten in de bruine box en vacuümzak met een oranje sticker) 1) Schenk de Aspergesoep in een pan en breng deze aan de kook. 2) Vul een diep bord met de Paling, Asperge en Bieslook. 3) Schenk de kokendhete Aspergesoep in het bord. 4) Garneer het gerecht af met de waterkers.

4 Hoofdgerecht: Marokko Lam ~ Pompoen ~ Aubergine ~ Gecondenseerde Melk (Alle hoofdgerecht ingrediënten zitten in de bruine box met een gele sticker) 1) Leg het spuitzakje met Aubergine crème in het pannetje met licht kokend water. 2) Bak het Lam aan 2 zijden kort bruin in een hete pan. 3) Leg Aubergine Terrine en het Lam op een bakplaatje of bord en zet dit voor 10 minuten in de oven op 180 graden. 4) Haal de Aubergine Terrine en uit de oven en plaats deze op het bord. 5) Haal het spuitzakje met Aubergine crème uit het pannetje en spuit dotjes crème op de Terrine. 6) Maak bloemetjes van de plakken Koolrabi en leg deze op het bord. 7) Strooi de Pompoenpitten over het gerecht. 8) Haal het Lam uit de oven en plaats deze op het bord. 9) Verwarm de Pompoenjus in een pan en schenk deze over het gerecht.

5 Nagerecht: Italië Witte Chocolade ~ Advocaat ~ Rabarber ~ Truffel (Alle nagerecht ingrediënten zitten in de bruine box met een blauwe sticker) 1) Spuit een grote dot van de Advocaatgel op het bord en smeer deze uit met een grote lepel. 2) Plaats het Paasei gevuld met Truffelmousse in de Advocaatgel en de Vanilleparfait op het bord. 3) Leg de stukken Rabarber speels op het bord. 4) Schenk tot slot de Rabarbervinaigrette rondom het gerecht.