Schoolreglement. Kleuterschool ACCENT. Schoolspecifiek. Romestraat. Stedelijke Basisschool Accent. Romestraat Hoboken 03/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoolreglement. Kleuterschool ACCENT. Schoolspecifiek. Romestraat. Stedelijke Basisschool Accent. Romestraat 20. 2660 Hoboken 03/827 39 92"

Transcriptie

1 Schoolreglement Schoolspecifiek Kleuterschool ACCENT Romestraat Stedelijke Basisschool Accent Romestraat Hoboken 03/

2 Het schoolbestuur De stedelijke basisschool Accent maakt deel uit van het Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs Antwerpen (AGSO). Directeur van de bedrijfseenheid onderwijs is Mevr. Gonda Verhaert, Lange Gasthuisstraat 15, 2000 Antwerpen. Het College van burgemeester en schepenen, Stadhuis, 2000 Antwerpen, is de inrichtende macht van het Stedelijk Onderwijs. De schoolraad De schoolraad is een officieel inspraakorgaan dat per schoolgemeenschap wordt ingericht en waarin ouders, personeel, leerlingen en personen van de lokale gemeenschap vertegenwoordigd zijn: Cel Onderwijskwaliteit/Schoolraden Lange Gasthuisstraat Antwerpen. Het pedagogisch project van het stedelijk onderwijs Alle kinderen maximale kansen en stimuli bieden zodat ze zich kunnen ontwikkelen op geestelijk en lichamelijk vlak. Hen opvoeden tot zelfstandige, creatieve en kritische mensen die in een sfeer van respect en verdraagzaamheid kunnen samenleven. Het pedagogisch project van het stedelijk onderwijs Antwerpen is een document waarin de fundamentele uitgangspunten van ons onderwijs zijn omschreven. Deze tekst werd goedgekeurd door de gemeenteraad op 17/12/1991 en 23/04/2007. Deze tekst kan u nalezen in het schoolreglement die u kan vinden op de website van de school Ouders die hun kinderen school laten lopen in het stedelijk onderwijs, aanvaarden deze tekst. Over de inhoud is geen discussie mogelijk. Het stedelijk onderwijs is officieel en neutraal. Het schooljaar Het schooljaar begint op 1 september 2016 en eindigt op 30 juni Alle ouders worden geacht hiermee rekening te houden bij de planning van hun vakantie. Bij het begin van het schooljaar krijgen de ouders een overzicht van alle vakanties en vrije dagen tijdens het schooljaar. Schoolteam Bij het begin van een nieuw schooljaar krijgt u de samenstelling van het schoolteam.

3 Communicatie met de ouders Wij wensen een goed contact met de ouders. Het dagelijks contact tussen de school en de ouders is het gesprek bij het brengen en afhalen van je kleuter. U kan ook steeds terecht bij de directie. Tijdens de maand september is er een infomoment in elke klas. Kinderen blijven dan thuis. In het begin van het schooljaar ontvangt u een jaarkalender. Noteer de belangrijke data in je agenda. Op regelmatige basis ontvangt u tevens een brief van de klasleerkacht met daarin de activiteiten. Bij het begin van elke maand krijgt uw kind een brief mee met daarop de activiteiten in de school tijdens die maand. Indien uw kind deze brief niet bij heeft, vraag ernaar. Deze info vind u eveneens op onze website. Twee maal per jaar is er een individuele ouderavond. De kinderen blijven dan thuis. Schoolverzekering Alle kinderen zijn alleen verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de schoolactiviteiten, de uitstappen en op weg naar en van school. De verzekering dekt geen materiële schade zoals kledij, fietsen, juwelen met uitzondering van een bril. Bij een ongeval stelt de school een aangifteformulier op en verwittigt de ouders. De ouders betalen alle onkosten voor dokter, ziekenhuis en geneesmiddelen. Na tussenkomst van het ziekenfonds worden alle formulieren terug aan de school bezorgd, die ze zal doorsturen naar de verzekering die dan later de kosten zal terugbetalen. De kinderen moeten eventuele ongelukjes onmiddellijk melden aan de leerkrachten. Medische consultatie dient binnen de 24 uur na het ongeval te gebeuren. Privacy De school leeft de verplichtingen na die voortvloeien uit de privacywetgeving. De school zal geen leerlingengegevens meedelen aan derden, tenzij voor de toepassing van een wettelijke of reglementaire bepaling. Foto s van de kinderen of creatieve werkjes kunnen worden gepubliceerd op de website van de school of uitgehangen worden aan de schoolpoort. Indien de ouders niet wensen dat deze foto s op de website,in de uithangkastjes verschijnen of hun leerling niet gefilmd mag worden dienen zij tot uiterlijk 5 dagen na afleveren van het schoolreglement schriftelijk bezwaar in te dienen bij de directie. Veiligheid De kleuters verlaten de schoolpoort enkel onder begeleiding van een volwassene. Kleuters die niet tijdig worden afgehaald, wachten in de nabewaking. Indien de kleuter wordt afgehaald door een andere persoon dan de ouder wordt er een schriftelijke toestemming gevraagd. De kleuters brengen geen glazen flesjes, blikjes of conserven mee naar school. Speelgoed blijft thuis, tenzij op vraag of in overleg met de juf. Kleuters van het eerste klasje mogen een slaapknuffeltje of tutje meebrengen. Verlies of beschadiging van eigen voorwerpen valt niet ander onze verantwoordelijkheid. Zorg ook dat overal een naam op staat: op de schooltas, op de jas, op de reservekleding,, Verloren voorwerpen kunnen indien ze teruggevonden zijn, opgevraagd worden.

4 Pedagogische leeruitstappen Het schoolteam organiseert een aantal pedagogische/didactische uitstappen. Het is wenselijk dat alle kinderen deelnemen aan deze activiteiten. (vb. uitstap naar de boerderij, zwemmen, uitstap naar Peerdsbos, ) Deze uitstappen worden vooral georganiseerd voor de kleuters van de tweede en derde kleuterklas. Indien het deelnemen aan de activiteiten wegens financiële redenen moeilijk is, kan u zich steeds wenden tot de directie. De kleuters van de 3 de kleuterklas gaan om de 2 weken zwemmen.

5 De schooluren Uurregeling schooldag: Aankomst 08:30 tot 08:45 Lessen 08:45 tot 10:25 Speeltijd 10:25 tot 10:50 Lessen 10:50 tot 12:20 Middagpauze 12:20 tot 13:25 Heropening 13:25 tot 13:40 Lessen 13:40 tot 15:30 Woensdag eindigt de school om 12u20. Opvang Voor en nabewaking In de school is er voorbewaking vanaf 7:30 en nabewaking tot 18:00. Op woensdagmiddag is er opvang tot 18:00 voorzien. De schoolpoort gaat open s morgens om 8:30 en in de namiddag om 15:30. s Middags gaat de poort open om12:20 en kan u uw kleuter terugbrengen vanaf 13:25. De kinderen die te vroeg zijn gaan naar de voorbewaking. Ouders brengen de kinderen stipt en op een veilige manier naar school. Ze brengen hun kleuter zelf naar de klas. De voor- en naschoolse opvang is betalend. (zie verder voor de tarieven) Vakantieopvang Tijdens de schoolvakanties wordt er opvang ingericht door Kindervreugd vzw en Buitenschoolse kinderopvang. Voor meer info kan u terecht op volgende websites. https//bko.antwerpen.be Initiatief buitenschoolse opvang (IBO) Wanneer je kleuter later dan 18:00 moet opvangen worden of op woensdagnamiddag, dan kan je kleuter naar de IBO. Voor meer informatie kan je steeds terecht op volgende website https//bko.antwerpen.be/

6 Aanwezigheid afwezigheid In de kleuterschool leert jouw kind het Nederlands beter spreken en begrijpen. Er worden kennis, inzicht, vaardigheden en attitudes bijgebracht die de ontwikkeling van jouw kind ten goede komen. Het is daarom erg belangrijk dat jouw kleuter zo vaak mogelijk naar school gaat. Jouw kind kan dan beter volgen in het eerste leerjaar. Afwezigheden graag persoonlijk of telefonisch verwittigen. Voor niet- leerplichtige kleuters is geen doktersbewijs nodig. Leerplichtige kleuters (geboren in 2010) moeten elke dag naar school komen. Hun afwezigheid moet gewettigd worden door een briefje van de ouders en/of doktersbewijs. Een doktersbewijs is nodig bij afwezigheid van meer dan drie dagen. nadat de leerling al viermaal afwezig was oor een periode van maximaal drie dagen met een briefje van de ouders. Een verklaring van de ouders kan bij een afwezigheid van maximaal drie achtereenvolgende dagen en hoogstens viermaal per schooljaar. Bij het niet naleven van deze regels is uw kind onwettig afwezig. Te laat komen Om 8:45 starten de klasactiviteiten en wordt de schoolpoort gesloten. Het schoolteam dringt aan op stiptheid zodat de klasactiviteiten zo weinig mogelijk worden gestoord. Als een kleuter toch te laat komt, krijgt de ouder een te laat kaartje mee. Na 5 maal te laat komen komt er een gesprek met de directie.

7 Schoolrekening Maandelijks krijgen de ouders een brief met daarop een overzicht van de maandrekening en een overschrijvingsformulier met daarop het te betalen bedrag. Gelieve dit bedrag zo snel mogelijk te storten op de rekening van de school. Vergeet zeker niet de gestructureerde mededeling te vermelden bij het overschrijven. Overzicht tarieven Middagstudie (met een drankje) 0.75 Voorbewaking 7:00 tot 8:30 1,00 7:30 tot 8:30 0,75 Nabewaking 15:45 tot 16: :45 tot 18:00 1,00 Woensdagnamiddag 12:30 13: :30 16: :30 18: Maximumfactuur: bijdrage voor pedagogische leeruitstappen De kleuters van de 2 de en 3 de kleuterklas hebben enkele buitenschoolse activiteiten per schooljaar zoals een bezoek aan de kinderboerderij, een theateropvoering, een sportdag, De kosten hiervoor worden beperkt door de maximumfactuur. Dit bedrag wordt u per brief in het begin van het schooljaar meegedeeld. Het bedrag wordt verspreid betaald: elke maand betaalt u 1/10 de via de schoolrekening. De tweewekelijkse zwembeurten voor de 3 de kleuterklas zijn gratis. Kosteloosheid Materialen, nodig om eindtermen en ontwikkelingsdoelen te bereiken of na te streven, worden steeds vrijwillig aangeboden aan de leerlingen, zoals handboeken, schriften, werkboeken, werkschriften, werkblaadjes, zakrekenmachine, passer, atlas, kompas, infobronnen, woordenlijsten, muziekinstrumenten, schrijf- en tekengerief, knutsel- en constructiemateriaal, leer- en ontwikkelingsmateriaal, fotokopieën, software en meetmateriaal. Dit betekent dat ze in voldoende mate aanwezig moeten zijn op school, maar niet noodzakelijk voor elke leerling.

8 Regels en afspraken Geneesmiddelen Het kan gebeuren dat uw kind een geneesmiddel moet innemen. Geef het geneesmiddel aan de klasleerkracht samen met een uniform formulier ingevuld door de arts. Zonder dit formulier wordt geen medicatie toegediend in de school. We vragen aan de ouders een zelfgeschreven briefje wanneer een leerkracht medicatie zonder voorschrift (vb. neusdruppels, ) moet toedienen. Koorts Kinderen met koorts blijven thuis. Besmettelijke ziekten Besmettelijke ziekten dient men onmiddellijk te melden. Dit is in het belang van alle kinderen. u houdt uw kind thuis tot het volledig genezen is. Gelieve steeds te signaleren u bof ( dikoor ), hepatitis A+B ( geelzucht ), luizen, kinkhoest, difterie ( kroep ), impetigo ( besmettelijke huiduitslag ), mazelen, roodvonk, salmonella, meningitis ( hersenvliesontsteking ), schurft, rubella ( rode hond ), kinderverlamming, besmettelijke tuberculose en windpokken. Algemeen rookverbod Het is verboden te roken binnen de volledige instelling, met inbegrip van zowel de gebouwen als de speelplaatsen en andere open ruimten. Tucht Wij eisen steeds en overal beleefdheid en een behoorlijk gedrag van onze kinderen. Vechten of ander brutaal gedrag is in onze school niet toegestaan. Oplossen van conflicten Een meningsverschil kan aanleiding geven tot een conflict. Vooraleer een standpunt in te nemen, worden de ouders verzocht zich voldoende te informeren. Dit om de relatie ouder - leerkracht - kind niet te bederven en de afwikkeling van het conflict niet te bemoeilijken. Bij conflict tussen leerkracht en ouders, nemen de ouders in de eerste plaats onmiddellijk contact op met de betrokken leerkracht om, in gemeenschappelijk overleg, te trachten tot een vergelijk te komen. In de tweede plaats kan men een afspraak maken met de directeur, zodat deze kan trachten een positieve overeenkomst tussen beide partijen tot stand te brengen. Wij willen nog eens duidelijk benadrukken dat ouders geen andere kinderen mogen terecht wijzen, ondervragen of tussenbeide komen bij een conflict! Middagtoezicht Het middagtoezicht loopt van 12u25 tot 13u40. De kinderen eten in de refter. Ze kunnen er hun boterhammen nuttigen. Kinderen die naar huis gaan eten, worden ten vroegste tegen 13u25 terug verwacht. Na de maaltijd is er voor de jongste kleuters slaapgelegenheid. De oudere kleuters spelen buiten. Frisdrank De leerlingen mogen een eigen drankje meebrengen naar school. In kader van het gezondheidsbeleid laten we enkel melk, water en fruitsappen toe in plastic flesjes en drinkbussen, ook tijdens uitstappen. Frisdrank (zoals sportdranken, cola, limonade, ice-tea, ) is niet toegestaan.

9 Kledij In de klas zijn geen hoofddeksels toegelaten. (petten, sjaaltjes, hoofddoeken) Alle kinderen komen steeds verzorgd naar school.(geen strandkledij) Klasafspraken De kinderen volgen de klasafspraken die gemaakt zijn met juf of meester. Heen en weerkaftje Elke kleuter heeft een individueel vakje, waarin berichten voor de ouders zitten. Hierdoor blijven de ouders op de hoogte van de klasactiviteiten.. De kleuters van de 3de kleuterklas hebben een agenda. De agenda dient afgetekend te zijn door een ouder. Schoolbegeleiding Stedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding ( CLB ) Lange Gasthuisstraat Antwerpen Tel. 03/ Schoolarts en schoolverpleegster De kinderen van sommige klassen worden onderzocht. Het onderzoek is wettelijk verplicht. Voor elk onderzoek worden de ouders verwittigd. Na het onderzoek schrijft de schoolarts, dokter Vicky Van Mechelen, aan elke ouder haar bevindingen. Hierop wordt eventueel melding gemaakt van een verwijzing naar huisarts of specialist. Het laten invullen en terugsturen van het antwoordstrookje door de geraadpleegde arts en door de ouders is daarbij zeer belangrijk. Het CLB-anker: Ons CLB-anker is mevrouw Evelyne Combes Kinderen met een leerstoornis of een afwijkend gedrag kunnen in samenspraak met de ouders onderzocht worden. Ouders die deze onderzoeken weigeren moeten dit aan de directie melden. De ouders moeten daarvoor d nodige formulieren invullen. Logopedist Onze school beschikt over een logopediste die kinderen met uitspraakmoeilijkheden voor of na de schooluren en tijdens de middagpauze kan helpen. Deze dienst is niet gratis. Wel is er een tussenkomst van uw ziekenfonds.

Schoolreglement. Kleuterschool ACCENT. Schooljaar Schoolspecifiek. Romestraat. Stedelijke Basisschool Accent. Romestraat 20.

Schoolreglement. Kleuterschool ACCENT. Schooljaar Schoolspecifiek. Romestraat. Stedelijke Basisschool Accent. Romestraat 20. Schoolreglement Schoolspecifiek Kleuterschool ACCENT Romestraat Schooljaar 2017-2018 Stedelijke Basisschool Accent Romestraat 20 2660 Hoboken 03/432 30 70 accent @so.antwerpen.be Het schoolbestuur De stedelijke

Nadere informatie

Schoolreglement. Lagere School ACCENT. Schoolspecifiek. Jules Baeckelmanslaan. Stedelijke Basisschool Accent. J. Baeckelmanslaan 29.

Schoolreglement. Lagere School ACCENT. Schoolspecifiek. Jules Baeckelmanslaan. Stedelijke Basisschool Accent. J. Baeckelmanslaan 29. Schoolreglement Schoolspecifiek Lagere School ACCENT Jules Baeckelmanslaan Stedelijke Basisschool Accent J. Baeckelmanslaan 29 2660 Hoboken 03/827 81 91 accent @so.antwerpen.be Het schoolbestuur De stedelijke

Nadere informatie

Schoolreglement. Lagere School ACCENT. Schooljaar Schoolspecifiek. Jules Baeckelmanslaan. Stedelijke Basisschool Accent

Schoolreglement. Lagere School ACCENT. Schooljaar Schoolspecifiek. Jules Baeckelmanslaan. Stedelijke Basisschool Accent Schoolreglement Schoolspecifiek Lagere School ACCENT Jules Baeckelmanslaan Schooljaar 2017-2018 Stedelijke Basisschool Accent J. Baeckelmanslaan 29 2660 Hoboken 03/291 13 70 accent @so.antwerpen.be Het

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT kleuteronderwijs 2015-2016

SCHOOLREGLEMENT kleuteronderwijs 2015-2016 De Boomse te www.stedelijkonderwijs.be/d e-mail: dezonnebloem@so.a kleuter- en lagere school SCHOOLREGLEMENT kleuteronderwijs 2015-2016 Samen groeien. laat talenten bloeien. Stedelijk Onderwijs Boomsesteenweg

Nadere informatie

SCHOOLEIGEN REGLEMENT

SCHOOLEIGEN REGLEMENT kleuter- en lagere school Stedelijk Onderwijs Dit is een aanvulling bij het Algemeen schoolreglement Stedelijk Onderwijs Antwerpen http://www.stedelijkonderwijs.be/schoolreglementen-3/schoolreglementkleuteronderwijs

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT : Lager onderwijs

SCHOOLREGLEMENT : Lager onderwijs SCHOOLREGLEMENT : Lager onderwijs 2014-2015 Stedelijke basisschool Spoorweglaan 145, 2610 Wilrijk tel : 03 / 449 70 94 - fax : 03 / 448 26 42 e-mail : prinsboudewijn@so.antwerpen.be website : www.sb-prinsboudewijn.be

Nadere informatie

Schoolreglement lagere school

Schoolreglement lagere school Schoolreglement lagere school 2017-2018 Beste ouders, Welkom op onze school. We vinden het fijn dat u als ouder uw kind wil toevertrouwen aan onze school. In dit schoolreglement vindt u enkele afspraken

Nadere informatie

Stedelijke kleuterschool De Bijtjes

Stedelijke kleuterschool De Bijtjes Stedelijke kleuterschool De Bijtjes editie januari 2015 Schoolreglement Stedelijke kleuterschool De Bijtjes Offerandestraat 60 2060 Antwerpen Tel: 03/231.83.50 De Bijtjes Offerandestraat 60, 2060 Antwerpen.

Nadere informatie

De Zonnebloem kleuter- en lagere school

De Zonnebloem kleuter- en lagere school kleuter- en lagere school Stedelijk Onderwijs Dit is een aanvulling bij het Algemeen schoolreglement Stedelijk Onderwijs Antwerpen http://www.stedelijkonderwijs.be/schoolreglementen-3/schoolreglementkleuteronderwijs

Nadere informatie

Schoolreglement lagere school

Schoolreglement lagere school Schoolreglement lagere school 2018-2019 Beste ouders, Welkom op onze school. We vinden het fijn dat u als ouder uw kind wil toevertrouwen aan onze school. In dit schoolreglement vindt u enkele afspraken

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis?

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis? (Bijlage bij het schoolreglement) De schoolrekening. I. Wat is gratis en wat dient betaald te worden? Het decreet basisonderwijs bepaalt dat aan u geen bijdragen kunnen gevraagd worden voor alles wat verband

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger INHOUD Inleidend woord van de directeur... 3 1. Pedagogisch project... 4 2. Schooluren... 5 3. Communicatie met de ouders... 6 4. Aanmelden en inschrijven... 7 5. Schooltoelage... 8 6. Ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

In dit geval zal het bedrag van de stage terugbetaald worden aan de ouders ten laatste 50 dagen na het meedelen van de annulering.

In dit geval zal het bedrag van de stage terugbetaald worden aan de ouders ten laatste 50 dagen na het meedelen van de annulering. Departement Opvoeding en Vrije Tijd Nederlandstalige Jeugd Organisatie van artistieke, culturele en sportieve stages gedurende de schoolvakanties Wijziging van het Huishoudelijk Reglement - Goedkeuring

Nadere informatie

De Zonnebloem. kleuter- en lagere school. SCHOOLREGLEMENT lager onderwijs Samen groeien. Stedelijk Onderwijs.

De Zonnebloem. kleuter- en lagere school. SCHOOLREGLEMENT lager onderwijs Samen groeien. Stedelijk Onderwijs. kleuter- en lagere school SCHOOLREGLEMENT lager onderwijs 2015-2016 Samen groeien. Stedelijk Onderwijs Boomsesteenweg 387 2610 Wilrijk tel. 03 827 25 40 www.stedelijkonderwijs.be/dezonnebloem e-mail: dezonnebloem@so.antwerpen.be

Nadere informatie

Stedelijke Basisschool De Letter Letterkundestraat Wilrijk Tel: 03/

Stedelijke Basisschool De Letter Letterkundestraat Wilrijk Tel: 03/ Letterkundestraat 39 2610 Wilrijk Tel: 03/292.22.10 Email: deletter@so.antwerpen.be Schoolreglement 2018-2019 1. Toelichting Het schoolreglement en schoolbijlage wordt bij inschrijving of in het begin

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

KLeuterschool DRIES. Afsprakennota bij het schoolreglement

KLeuterschool DRIES. Afsprakennota bij het schoolreglement KLeuterschool DRIES Afsprakennota bij het schoolreglement Stedelijke basisschool Prins Dries Dries 11 (kleuterafdeling) Prinsstraat 24 (lagere school) 2000 Antwerpen Afsprakennota Opzet: Deze brochure

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016 85 21 70 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be De eerste schooldag kunnen de kinderen vanaf 8.30 u. in de refter beneden terecht. Ouders, opvoeders

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PRAKTISCHE INFORMATIE 1. OPENINGSUREN Onze school is open van 7 u. s morgens tot 18. 30 u. s avonds. De lessen worden gegeven van 08.30 u. tot 12.05 u. in de voormiddag. In de namiddag voor de kleuters

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/ BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016/852170 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be Op de eerste schooldag kunnen de kinderen op school terecht vanaf 8.30u. Ze mogen naar hun onthaalklas

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

Aanvulling schoolreglement

Aanvulling schoolreglement Aanvulling schoolreglement Schooljaar 2017-2018 Bijlage schoolreglement Schooljaar 2017-2018 [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van

Nadere informatie

Schoolreglement SB De Evenaar

Schoolreglement SB De Evenaar Schoolreglement SB De Evenaar De Evenaar Constitutiestraat 61-63 2060 Antwerpen Tel: 03 289 11 20 basis.constitutiestraat@so.antwerpen.be Fax: 03 289 11 39 www.de-evenaar.be Informatie en afspraken Het

Nadere informatie

Het schoolreglement: De okkernoot

Het schoolreglement: De okkernoot Het schoolreglement: De okkernoot 1. De uurregeling en voor en naschoolse opvang maandag dinsdag Woensdag donderdag Vrijdag 12.05 uur middagpauze middagpauze middagpauze middagpauze De directie en de leerkrachten

Nadere informatie

Basisschool Hof van Nassau

Basisschool Hof van Nassau Basisschool Hof van Nassau Informatie en afspraken ouders Deel 3 GO! basisschool Hof van Nassau Zandpoortvest 9 2800 Mechelen T 015 20 32 36 F 015 20 59 69 bs.mechelen@g-o.be www.hofvannassau.be 1 Inhoud

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Ave-MariaBasisschool Vlezenbeek

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Ave-MariaBasisschool Vlezenbeek Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Ave-MariaBasisschool Vlezenbeek Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de Ave-MariaBasisschool te Vlezenbeek de voor

Nadere informatie

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Schooljaar : 2017-2018 Overzicht schoolkosten Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Schooljaar: Overzicht schoolkosten. Kosteloos. Verplichte kosten

Schooljaar: Overzicht schoolkosten. Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: Overzicht schoolkosten Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen Hiervoor mogen geen kosten aan ouders doorgerekend

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet 2018-2019 Gesubsidieerde Vrije Basisschool HET PALET Mariastraat 7, B-8000 Brugge Tel. : 050 33 63 47 Fax. : 050 33 54 92 Gsm : 0475 27

Nadere informatie

Schooljaar: versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus. Kosteloos. Verplichte kosten

Schooljaar: versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus. Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2018-2019 - versie september 2018 Overzicht schoolkosten Vrije Basisschool Sint-Carolus Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

INFOBROCHURE GEMEENTESCHOOL ANDERLECHT

INFOBROCHURE GEMEENTESCHOOL ANDERLECHT 2018-2019 INFOBROCHURE GEMEENTESCHOOL ANDERLECHT Welkom Beste ouders, Welkom op onze school! U vindt in deze brochure alle informatie over de school. Van harte welkom! Het team van Basisschool Scheut Gemeentelijke

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL

SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL Contact Directie: Begga Smets 016 53 37 98 begga@damiaanschool.be Secretariaat: Martine Van Loock (busvervoer) Marleen Vandromme (betalingen) Christel Eulaerts

Nadere informatie

Het Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB)

Het Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) Het Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) Het CLB werkt multidisciplinair, onafhankelijk, gratis en discreet. Zowel leerlingen, ouder(s) als de school kunnen het CLB om hulp vragen. Het CLB werkt op

Nadere informatie

CLB Noordwest-Brabant

CLB Noordwest-Brabant 1 ALGEMEEN Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) biedt gratis informatie, hulp en begeleiding aan leerlingen, ouders en school en werkt op een discrete wijze. Het CLB werkt samen met de school,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Buitenschoolse opvang Het Mini- Palet Tel: 0475/27.16.49 (Directie) Huishoudelijk reglement Verantwoordelijke(n): Directeur SFX : Dhr. Knockaert Carlos Pedagogisch directeur basisschool Het Palet en basisschool

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be Schoolinterne afspraken eerste leerjaar Samen leven, samen

Nadere informatie

Kosteloos. Verplichte kosten

Kosteloos. Verplichte kosten Schooljaar: 2016-2017 Overzicht schoolkosten versie oktober Vrije basisschool: Sint-Carolus Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Deel III

Schooljaar 2015-2016 Deel III Schooljaar 2015-2016 Deel III Welkom! Nieuw of reeds gekend, we gaan samen van start. 10 maanden samen zoeken! 38 weken proberen en opnieuw beginnen. 303 dagen met goede en kwade momenten samen! 1 Beste

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet 2017-2018 Gesubsidieerde Vrije Basisschool HET PALET Mariastraat 7, B-8000 Brugge Tel. : 050 33 63 47 Fax. : 050 33 54 92 Gsm : 0475 27

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Ons ABC-boekje. Inhoud: A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q

Ons ABC-boekje. Inhoud: A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q Stedelijke Basisschool De Panda August Vermeylenstraat 2 9000 Gent Inhoud: Intern schoolreglement Ons ABC-boekje A Adreswijziging M Materiaal Afspraken Afvalstraatje Afwezigheden Medicatie Medisch onderzoek

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE INHOUD 1 ALGEMEEN ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

De basisschool betaalbaar voor elke ouder Welke kosten mag de school aanrekenen? Bijdrageregeling De school is verplicht om bij het begin van het schooljaar een bijdrageregeling voor te leggen aan de ouders.

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken AFSPRAKENNOTA 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1 Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens gewettigde afwezigheid, aanwezig zijn

Nadere informatie

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven 1 1. De minister 1. Woordje vooraf Onze onderwijsminister wenst dat onderwijs voor alle ouders, ook voor diegenen die het minder breed hebben, zo betaalbaar mogelijk is. We kunnen dit enkel toejuichen.

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

1. Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1. Algemene bepalingen en organisatorische afspraken Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens wettige afwezigheid, aanwezig zijn in de school en

Nadere informatie

Opvang. Uw kind maakt gebruik van de voor- en naschoolse opvang

Opvang. Uw kind maakt gebruik van de voor- en naschoolse opvang Uw kind maakt gebruik van de voor- en naschoolse opvang 1. Voorwoord Beste ouder(s), Wij danken u voor het vertrouwen in onze voor- en naschoolse opvang. Wij heten u en uw kind(eren) van harte welkom en

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw Sinds 4 januari 2016 organiseert Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school. In deze brochure vind

Nadere informatie

SCHOOLEIGEN REGLEMENT

SCHOOLEIGEN REGLEMENT kleuter- en lagere school Stedelijk Onderwijs Dit is een aanvulling bij het Algemeen schoolreglement Stedelijk Onderwijs Antwerpen https://www.stedelijkonderwijs.be/schoolreglementen-3/schoolreglement-lager-onderwijs

Nadere informatie

Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg iedereen zoveel ik kan.

Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg iedereen zoveel ik kan. Afsprakenlijst De Bever Aanvulling op de schoolreglementen van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen 2015-2016 Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg

Nadere informatie

Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos

Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos Schooljaar: 2017-2018 versie juni 2017 Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2014-2015 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2015-2016 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE OPVANG GOOIK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE OPVANG GOOIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE OPVANG GOOIK Algemeen De opvang is een organisatie van het gemeentebestuur van Gooik en wordt ingericht voor kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het zesde

Nadere informatie

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan.

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan. Leefregels Samen leven, samen leren moet geleerd worden aan kinderen. Aansluitend bij ons pedagogsich project hebben we daarom met heel het team, schooleigen leefregels samengesteld. Als uitgangspunt nemen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de Sint-Stevensschool Sint-Pieters-Leeuw

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de Sint-Stevensschool Sint-Pieters-Leeuw Infobrochure schoolopvang VZW Infano de Sint-Stevensschool Sint-Pieters-Leeuw Sinds 4 januari 2016 organiseert Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school. In deze brochure vind je alvast meer

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

Organisatie schooljaar

Organisatie schooljaar Organisatie schooljaar 2015-2016 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de basisschool Wegwijzer Sint-Pieters-Leeuw (Ruisbroek)

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de basisschool Wegwijzer Sint-Pieters-Leeuw (Ruisbroek) Infobrochure schoolopvang VZW Infano de basisschool Wegwijzer Sint-Pieters-Leeuw (Ruisbroek) Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en Wegwijzer te Sint-Pieters Leeuw (Ruisbroek)

Nadere informatie

Kosteloos. Verplichte kosten. Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Kosteloos. Verplichte kosten. Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen Schooljaar: 2017-201 Overzicht schoolkosten Bijlage schoolreglement naam school: Leefschool Heyerdahl Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

Schooljaar: versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren

Schooljaar: versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Schooljaar: 2016-2017 versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

SCHOOLAFSPRAKEN Schooljaar DE TANDEM KLEUTERSCHOOL

SCHOOLAFSPRAKEN Schooljaar DE TANDEM KLEUTERSCHOOL SCHOOLAFSPRAKEN Schooljaar 2018-2019 DE TANDEM KLEUTERSCHOOL Kleuterschool Lagere school Jan de Voslei 10 Pestalozzistraat 5 2020 Antwerpen 2020 Antwerpen tel: 03 432 41 20 tel: 03 293 24 24 Kleuter.detandem@so.antwerpen.be

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken)

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Puur Natuur te

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken)

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en basisschool puur natuur te Sint-Pieters

Nadere informatie

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden scholengroepb@sintcatharinacollege.be Huishoudelijk Reglement binnenschoolse kinderopvang Gemeente Moerbeke 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement van de

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw Vanaf 1 september 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de Sint-Lutgardisbasisschool te

Nadere informatie

Ons ABC-boekje. A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q.

Ons ABC-boekje. A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q. Stedelijke Basisschool De Panda August Vermeylenstraat 2 9000 Gent Intern schoolreglement lagere school Ons ABC-boekje Inhoud: A Adreswijziging M Materiaal Afspraken Afvalstraatje Afwezigheden Medicatie

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG September 2016 November 2017 Januari 2018 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR GO! Basisschool

Nadere informatie

Schoolreglement specifiek gedeelte. Campus Wemmel Middenschool. www.campuswemmel.be. Frank.willems@ringscholen.be

Schoolreglement specifiek gedeelte. Campus Wemmel Middenschool. www.campuswemmel.be. Frank.willems@ringscholen.be Schoolreglement specifiek gedeelte Campus Wemmel Middenschool www.campuswemmel.be Zijp 14-16 Tel: 02/456 01 01 1780 Wemmel Frank.willems@ringscholen.be schooljaar 2015-2016 1 Principe: Schoolreglement

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de basisschool Wegwijzer Sint-Pieters-Leeuw (Ruisbroek)

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de basisschool Wegwijzer Sint-Pieters-Leeuw (Ruisbroek) Infobrochure schoolopvang VZW Infano de basisschool Wegwijzer Sint-Pieters-Leeuw (Ruisbroek) Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de Wegwijzer te Sint-Pieters Leeuw

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht In opdracht van de R Van Belleschool verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze brochure vindt u alvast

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/ BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016/852170 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be De eerste schooldag kunnen de kinderen terecht vanaf 8.30u. Ouders, opvoeders en busbegeleid(st)ers brengen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Jan van Ruusbroec te Sint-Pieters Leeuw

Nadere informatie

Kostenbijdrage Gemeentelijk Basisonderwijs Schooljaar

Kostenbijdrage Gemeentelijk Basisonderwijs Schooljaar Kostenbijdrage Gemeentelijk Basisonderwijs Schooljaar 2018-2019 Inleiding Schoolkosten worden, gelet op de omzendbrief kostenbeheersing in het basisonderwijs, opgesplitst in 5 categorieën: 1. Materialen

Nadere informatie

Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg iedereen zoveel ik kan.

Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta ik borg. Ik verzorg iedereen zoveel ik kan. Schoolreglement De Bever SCHOOL-SPECIFIEK aanvulling op de schoolreglementen van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen 2016-2017 Ik ben De Bever. Ik zorg voor jou en Jan en alleman. Voor al jouw zorgen sta

Nadere informatie