23 april Geachte heer Van Eck,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "23 april 2009. Geachte heer Van Eck,"

Transcriptie

1 `çêéçê~íé^ññ~áêëbìêçé~ Milieudefensie t.a.v. De heer W van Eck Postbus GD Amsterdam mêçîáååá~äéïéönnmçëíäìëpmmm NRMSj^NRMMe^w~~åÇ~ã íéäéñççåwmtrsrvrtov ÉJã~áäWë~ëâá~K~~äÄÉêë]~ÜKåä a~íìã oéñéêéåíáé 23 april 2009 Geachte heer Van Eck, Uw mail van 16 april jl. over soja in veevoer hebben wij ontvangen. We vinden dat de toon en voorstellen geen recht doen aan de dialoog die wij over deze complexe problematiek met u hebben. Een aantal feiten onder elkaar: - Albert Heijn onderschrijft de noodzaak van verduurzaming van de sojaproductie. Ahold is sinds de oprichtig van de internationale Round Table on Responsible Soy (RTRS) actief lid. De Round Table on Responsible Soy is een internationaal platform waarin sojaproducenten, sojahandel, verwerkende industrie, banken en maatschappelijke organisaties samenwerken om duurzaamheidscriteria voor de mondiale sojateelt te ontwikkelen en in de praktijk te implementeren. Het ziet ernaar uit dat de Round Table in mei dit jaar haar duurzaamheidscriteria voor soja afrondt. - Tevens is Ahold actief lid van de Nederlandse Task Force Duurzame soja. De Task Force Duurzame Soja is een platform van Nederlandse bedrijven in de sojaketen dat een bijdrage wil leveren aan een duurzame sojateelt. - Albert Heijn heeft als eerste en enige Nederlandse supermarkt het soja moratorium van Greenpeace getekend. Het moratorium kwam twee jaar geleden tot stand en verbiedt de handel in soja uit het Amazonegebied waar recent oerbos verwoest is. - Circa 1% van de totale hoeveelheid soja die via de haven van Rotterdam Nederland binnenkomt, wordt gebruikt voor het Nederlandse vlees, inclusief speciaalzaken en restuarants. Dat betekent dat Albert Heijn minder dan 0.2% soja voor het door ons verkochte assortiment vlees, zuivel en eieren gebruikt. Albert Heijn bv Handelsregister Zaandam nr Telefooncentrale (075) , Telefax (075)

2 _ä~ç 2 Albert Heijn is een duurzame organisatie. Dat wil zeggen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen onderdeel uitmaakt van onze bedrijfsvoering. Dat geldt voor alle geledingen binnen ons bedrijf. Uiteraard óók voor ons productaanbod. Albert Heijn wil hierin een voortrekkersrol vervullen en ook in de soja-discussie nemen wij onze verantwoordelijkheid. Aan de hand van de eerder door u genoemde thema s geven wij u aan waar wij staan en wat wij op dit moment concreet kunnen toezeggen. Verschuiving vlees naar vleesvervangers Albert Heijn biedt een zeer uitgebreid assortiment vegetarische producten met een ruime keuze in smaakvariatie, merken en prijs. Niet alle artikelen zijn in alle winkels verkrijgbaar, dit is afhankelijk van de beschikbare ruimte per winkel. In totaal hebben wij 49 vegetarische producten in ons assortiment. In bijlage 1 treft u een assortrimentslijst aan. Tijdens de Feestdagen wordt het assortiment uitgebreid met Excellent vegetarische producten maar ook met bijvoorbeeld vegetarische gourmetschotels. Albert Heijn biedt een ruime keuze in merken. Albert Heijn verkoopt Tivall vegetarische producten exclusief in Nederland, daarnaast zijn de volgende merken bij ons verkrijgbaar: Valess, Quorn, Sofine, Bongrain en Westland. De omzet van categorie vegetarisch bij Albert Heijn is harder gegroeid dan de categorie vegetarisch in Nederland. De categorie vegetarisch bij Albert Heijn is harder gegroeid dan de categorie vlees bij Albert Heijn. Vegetarische producten zijn per stuk geprijsd. Omgerekend naar kilogramprijzen is een vegetarisch product 1,7 x duurder dan de gemiddelde prijs van vlees. Dat komt niet omdat wij meer willen verdienen op vegetarische producten, maar omdat de inkoopprijs per kilo van vegetarische producten hoger ligt dan die van vlees. Iedere week wordt een vegetarisch product met een prijsvoordeel aangeboden in onze winkels. Drie tot vier keer per jaar wordt in de Albert Heijn Bonus vegetarische met met een prijsverlaging aangeboden. Albert Heijn adverteert regelmatig in de AllerHande met vegetarische producten. In 2008 was dat in meer dan de helft van het aantal AllerHandes. In alle AllerHandes zijn vegetarische recepten te vinden. In 2008 is een insert met een special over het volledige vegetarische assortiment verschenen. In AllerHande 5 die vanaf deze week in de winkels ligt, zijn 18 pagina s te vinden met bijna 30 vegetarische recepten inclusief 2 pagina s advertentie voor vegetarische falafelballetjes van Tivall. Ook heeft Albert Heijn 20 volledige maaltijden zonder vlees in haar assortiment. In bijlage 2 treft u een assortimentslijst aan.

3 _ä~ç 3 Albert Heijn is een supermarkt die enerzijds inspeelt op de bestaande klantenvraag, maar anderzijds ook graag voorop loopt in (nieuwe) trends. Wij scheppen er eer in de eerste te zijn met bepaalde producten of diensten. Daarbij heeft Albert Heijn een zekere invloed in het beïnvloeden van de klantenvraag en het productaanbod. Ook wij zien de maatschappelijke trend naar een dagje minder vlees. Daarbij willen wij onze klanten helpen. Echter, de klant staat bij Albert Heijn centraal. Een zeer belangrijk deel van onze klanten verwacht van Albert Heijn ook een ruim en betaalbaar aanbod vlees. Ook die zal Albert Heijn aanbieden. In uw brief van 16 april schetst u een aantal gewenste groeicijfers bij Albert Heijn voor vegetarische vleesvervangers en vegetarische kant en klaar maaltijden. U en uw achterban kan daarbij ook een rol spelen. Zo zijn wij graag bereid richting uw leden en donateurs een mailing te verzorgen om meer van deze producten bij Albert Heijn te kopen. Tevens kunnen wij ons voorstellen dat u via uw website vewijst naar de Albert Heijn website met daarop asortiment, recepten en verkrijgbaarheid van vleesvervangers. Daarnaast zegt Albert Heijn toe: - de mogelijkheid te onderzoeken ons vegetarische assortiment prominenter in winkels waarvoor daar ruimte is, te presenteren. Na de zomer kunnen wij daarover uitsluitsel geven. - wij zullen de mogelijkheden en haalbaarheid onderzoeken voor een assortiment hybride producten, dat wil zeggen product tussen vlees en vegetarisch in. Voor de zomer kunnen wij u over de mogelijkheden informeren. - als de klantenvraag dit rechtvaardigt, zal Albert Heijn haar vegetarische assortiment verder uitbreiden. Dit geldt eveneens voor vleesloze kant en klaar producten. Bij het stimuleren van de vraag kan uw organisatie ook een positieve rol spelen. - wij zullen zowel in ons actiebeleid als in ons communicatiebeleid voldoende aandacht aan vegetarisch blijven besteden. Wij zullen dit intensiveren. - daarnaast zullen wij ook via de AllerHande en onze website klanten in het kader van ons duurzaamheidsbeleid helpen een weekmenu te volgen met een dagje minder vlees. Dit zullen wij de tweede helft van 2009 realiseren. - wij zullen onze contacten via o.a. het Voedingscentrum en het Ministrie van Landbouw gebruiken om ook in de publieksvoorlichting het belang van een verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten te benadrukken. Groter aandeel eiwithoudend veevoer van Europese herkomst Albert Heijn wil als retailpartner deelnemen in een door het Ministerie van Landbouw op te starten ketenproject met betrekking eiwithoudend veevoer van Europese herkomst. Wij zullen het ministerie hierover informeren. Albert Heijn bestudeert de mogelijkheden om een tussensegment vlees en pluimvee aan te gaan bieden. Dit zijn vlees- en pluimveeproducten die tussen het gangbare product en het biologische product inzitten. De focus ligt hierbij op dierenwelzijn. Hier zullen wij echter ook de sojaproblematiek in laten meewegen.

4 _ä~ç 4 Soja dient aan steekhoudende duurzaamheidseisen te voldoen Albert Heijn zal, binnen de kaders van het RTRS proces, naast de hierboven aangegeven activiteiten, verder stappen nemen om het proces van verduurzaming van de sojaproductie te ondersteunen. Daartoe overwegen wij ons aan te sluiten bij het Nederlandse Initiatief Duurzame Soja. Dit Initiatief van de veevoerindustrie en enkele levensmiddelenproducten, biedt onze leveranciers op korte termijn de mogelijkheid RTRS gecertificeerde soja te gebruiken. Doel van dit Initiatief is jaarlijks een toenemende hoeveelheid gecertificeerde soja aan te kopen, van ton in 2009 oplopend tot ton in Dit Nederlandse Initiatief loopt vooruit op de uitkomsten van de Internationale Round Table on Responsible Soy. Wij streven ernaar u hierover voor de zomer meer helderheid te geven. U weet dat de soja problematiek behalve internationaal van karakter ook complex is. Albert Heijn neemt op het gebied van duurzaamheid besluiten als die maatschappelijk geaccepteerd zijn en wetenschappelijk onderbouwd. Wat betreft de verduurzaming van soja spelen vele (tegengestelde) internationale belangen een rol. Ahold, de internationale holding waarvan Albert Heijn deel uit maakt, speelt haar rol op internationaal niveau. Albert Heijn zegt toe in Nederland haar inspanningen om te komen tot duurzame soja in veevoer te intensiveren. Albert Heijn zal hierin een voortrekkersrol vervullen richting haar collegasupermarkten binnen het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). De eerste bijeenkomstwaar ook uw organisatie de gelegenheid heeft gekregen een toelichting te geven op de problematiek- heeft reeds plaatsgevonden. Wij bespreken op dit moment de mogelijkheden om samen met onze collega s binnen het CBL te komen tot een stappenplan waarbij niet alleen Albert Heijn, maar alle supermarkten in Nederland zich (nog meer) inzetten om de soja stroom te verduurzamen en de klanten ook alternatieven voor vlees (dierlijke eiwitten) te bieden. Van uw zijde stellen wij het op prijs als niet alleen Milieudefensie als gesprekspartner van Albert Heijn en CBL optreedt, maar dat wij in vervolgoverleg spreken met het collectief van maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor duurzame soja, verenigd binnen de Nederlandse Soja Coalitie. Vriendelijke groet, mede namens mw dr S.A. Hertzberger, Hoofd Kwaliteit en Productintegriteit, Mw mr S.T. Aalbers Hoofd Corporate Affairs Europa

5 _ä~ç 5 Bijlage 1 ALBERT HEIJN VEGETARISCHE PRODUCTEN Valess gevulde filets camembert Valess wok thai groente curry Quorn filetreepjes Quorn filetreepjes chili AH Biologische groenteburger AH Tivall hamburger Maaslander kaasschnitzel 48+ AH Tivall gegrilde filet AH Tivall mini hamburgers AH Tivall Toscaanse carre Quorn krokante stukjes AH Tivall Marokkaanse schijf AH Tivall broccolischijf AH Tivall maisschnitzel Alpro burger mild Alpro filets pittig gekruid Quorn stukjes Quorn fijngehakt AH Tivall gegrilde stukjes AH Tivall worstjes AH Tivall wokblokjes AH Tivall fijngehakt AH Tivall groenteschijf AH tofu roerbakreepjes pittig Valess filet gepaneerd AH Tivall Griekse rondo AH tofu roerbakgehakt AH Tivall kaasburger AH Tivall paprika rondo Valess filet mediterraan AH Tivall nuggets AH Tivall spinazie rondo AH Tivall spicy falafel Valess filets Milner kaas Kaasschnitzel 3 kazen Valess gevulde filet Toscaans AH Tivall schnitzel AH Tivall sateballetjes AH Tivall rookworst Quorn balletjes met kaas

6 _ä~ç 6 AH Tivall balletjes AH Tivall braadworst AH Tivall falafel AH Tivall groenteballetje Valess wok Shanghai Valess wok Bombay curry Quorn saté stukjes Quorn sweet & Sour stukjes AH tofu naturel

7 _ä~ç 7 Bijlage 2 ALBERT HEIJN VEGETARISCHE KANT & KLARE MAALTIJDEN AH Excellent pizza bianca AH Excellent pizza margherita AH Excellent pizza marinara AH mini pizza geitenkaas AH mini pizza mozzarella AH pizza geitenkaas AH pizza mozzarella Boerenkoolstamppot Hutspot AH Kies & Kook falafel balletje AH maaltijd wrap cheddar groente AH bapao falafel AH stoommaaltijd farfalle mascapone saus AH stoommaaltijd spaghetti kaassaus AH farfalle funghi AH macaroni tomaat/paprika 900g AH macaroni tomaat/paprika AH Excellent maaltijdsalade geitenkaas AH maaltijdsalade mozzarella AH tagliatelle kazensaus

Foodservice Assortiment. Januari 2016

Foodservice Assortiment. Januari 2016 Foodservice Assortiment Januari 2016 Enkco: de specialist in vlugklaar producten! Al sinds 1960 leveren wij met passie en zorg onze ambachtelijke vlugklaar producten. Enkco blijft in beweging omdat u ook

Nadere informatie

Supermarktmonitor Vlees en Vleesvervangers

Supermarktmonitor Vlees en Vleesvervangers Supermarktmonitor Vlees en Vleesvervangers nummer 3 - januari 2010 Inhoudsopgave De Supermarktmonitor 3 Samenvatting 4 1. Prijs 6 1.1 Waar vindt de consument de goedkoopste biologische vlees? 6 1.2 Waar

Nadere informatie

Inleiding. 1 Het marktaandeel van biologisch vlees was in 2008 2,2%, een toename van 0,3% sinds 2007. Bron: Biomonitor

Inleiding. 1 Het marktaandeel van biologisch vlees was in 2008 2,2%, een toename van 0,3% sinds 2007. Bron: Biomonitor Supermarktmonitor Vlees en Vleesvervangers Juli 2009 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Opzet van de Supermarktmonitor... 4 1. Prijs van vleesvervangers en biologisch vlees... 4 2. Aanbod van vleesvervangers

Nadere informatie

Maatschappij, Markt en Meerwaarde. Paul Jansen, Director Public Affairs Agri VION Food group

Maatschappij, Markt en Meerwaarde. Paul Jansen, Director Public Affairs Agri VION Food group Maatschappij, Markt en Meerwaarde Paul Jansen, Director Public Affairs Agri VION Food group VION Food Group Global Profiel Internationaal Food Concern 9 miljard omzet 27.000 werknemers Hoofdkantoor Son

Nadere informatie

EVA vzw - duurzame voeding voor steden en gemeenten - BBL studiedag 1

EVA vzw - duurzame voeding voor steden en gemeenten - BBL studiedag 1 Minder vlees, meer verantwoord Maureen Vande Cappelle, EVA vzw Tobias Leenaert, EVA vzw EVA vzw zet zich in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke,

Nadere informatie

Gehakt (varkensvlees) in jus met bloemkool en gebakken aardappelpartjes. 19037 Slavink in jus met rode bieten en aardappelpartjes 6,29

Gehakt (varkensvlees) in jus met bloemkool en gebakken aardappelpartjes. 19037 Slavink in jus met rode bieten en aardappelpartjes 6,29 Prijslijst Dineren à la carte (inclusief 6% BTW) Geldig vanaf 1 januari 2015 Art.nr. schaal Omschrijving Prijs per schaal in Soepen 13701 Tomatencrèmesoep 1,25 13706 Klassieke ossenstaartsoep 1,25 13707

Nadere informatie

Op weg naar een duurzame sojateelt

Op weg naar een duurzame sojateelt Op weg naar een duurzame sojateelt Mondiale handelsstromen soja Food & Agribusiness Research and Advisory, Rabobank International, 2007 2 Internationale krachtenbundeling voor duurzame sojateelt Om de

Nadere informatie

de lekkerste van Den Haag maaltijden winkel

de lekkerste van Den Haag maaltijden winkel de lekkerste maaltijden winkel van Den Haag Wij hebben een zeer uitgebreid kant & klare maaltijden. Alle maaltijden worden dagvers en ambachtelijk bereid in onze moderne professionele keuken met uitsluitend

Nadere informatie

Prijslijst Dineren à la carte (inclusief 6% BTW) Geldig vanaf 1 november 2015

Prijslijst Dineren à la carte (inclusief 6% BTW) Geldig vanaf 1 november 2015 Prijslijst Dineren à la carte (inclusief 6% BTW) Geldig vanaf 1 november 2015 1 Soepen 13701 Tomatencrèmesoep 1,25 13706 Klassieke ossenstaartsoep 1,25 13707 Heldere klassieke consommé 1,25 13708 Fijne

Nadere informatie

Eet-en Drinkhuus Wij bereiden onze producten in 100% plantaardige oliën

Eet-en Drinkhuus Wij bereiden onze producten in 100% plantaardige oliën Eet-en Drinkhuus Wij bereiden onze producten in 100% plantaardige oliën Voorgerechten Klein Groot Salade naturel frisse salade* 3,70 5,00 Griekse salade frisse salade met feta en olijven* 6,20 7,70 Tonijnsalade

Nadere informatie

Eet-en Drinkhuus t Hoge Zand

Eet-en Drinkhuus t Hoge Zand Eet-en Drinkhuus t Hoge Zand Alle onderstaande gerechten kunt u ook afhalen Wij bereiden onze producten in 100% plantaardige oliën Voorgerechten Groentesoep heldere bouillon met veel verse groente en rundergehaktballetjes

Nadere informatie

Product Brochure Schouten Europe B.V.

Product Brochure Schouten Europe B.V. Product Brochure Schouten Europe B.V. P.O. Box 41, NL-4280 CA Andel Burgstraat 12, NL-4283 GG Giessen, Netherlands. T: +31 (0)183 44 63 90. F: +31 (0)183 44 84 20. E: info@schouteneurope.com W: www.schouteneurope.com

Nadere informatie

Product Brochure Schouten Europe B.V.

Product Brochure Schouten Europe B.V. Product Brochure Schouten Europe B.V. P.O. Box 41, NL-4280 CA Andel Burgstraat 12, NL-4283 GG Giessen, Netherlands. T: +31 (0)183 44 63 90. F: +31 (0)183 44 84 20. E: info@schouteneurope.com W: www.schouteneurope.com

Nadere informatie

Introductie. Supermarktmonitor februari 2011 Varkens in Nood

Introductie. Supermarktmonitor februari 2011 Varkens in Nood Introductie Supermarkten benadrukken graag dat ze dierenwelzijn en milieu hoog in het vaandel hebben staan. De halfjaarlijkse Supermarktmonitor van Varkens in Nood geeft inzicht in de ware inspanningen

Nadere informatie

de lekkerste van Den Haag maaltijden winkel

de lekkerste van Den Haag maaltijden winkel de lekkerste maaltijden winkel van Den Haag Wij hebben een zeer uitgebreid kant & klare maaltijden. Alle maaltijden worden dagvers en ambachtelijk bereid in onze moderne professionele keuken met uitsluitend

Nadere informatie

Monitoring van het gehalte aan keukenzout in vleesvervangers. Datum 12 september 2014

Monitoring van het gehalte aan keukenzout in vleesvervangers. Datum 12 september 2014 Monitoring van het gehalte aan keukenzout in vleesvervangers Datum 12 september 2014 Inhoud Samenvatting...3 Inleiding...5 Doel...6 Werkwijze...7 Resultaten en discussie... 10 Conclusies... 15 Bijlagen

Nadere informatie

Ontdek de gezonde keuzes in de supermarkt. Deel 3 - Vleesvervangers. Gewichtsconsulent Leidsche Rijn

Ontdek de gezonde keuzes in de supermarkt. Deel 3 - Vleesvervangers. Gewichtsconsulent Leidsche Rijn Ontdek de gezonde keuzes in de supermarkt Deel 3 - Vleesvervangers Gewichtsconsulent Leidsche Rijn 1 Gezonde keuzes in de supermarkt Als je goed weet waar je op moet letten, kun je heel gezond eten met

Nadere informatie

VOEDING OP DE BUURDERIJ

VOEDING OP DE BUURDERIJ VOEDING OP DE BUURDERIJ De voeding op de Buurderij voldoet aan de richtlijnen Gezonde Voeding van het Voedingscentrum. Per 1 januari 2018 is er gemiddeld 6,60 beschikbaar per bewoner per dag voor het eten.

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Agro en Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC

Nadere informatie

Milieucijfers SuperWijzer

Milieucijfers SuperWijzer Milieucijfers SuperWijzer Achtergrond onderzoek Geert Bergsma en Marieke Head Ketenanalysegroep CE Delft Doelstelling onderzoek CE Delft Wat is de milieubelasting van verschillende eiwitproducten te koop

Nadere informatie

Duurzaamheid voor de consument in de 21e eeuw

Duurzaamheid voor de consument in de 21e eeuw Duurzaamheid voor de consument in de 21e eeuw Marc Jansen Directeur Consumentenzaken en Kwaliteit Centraal Bureau Levensmiddelenhandel Inhoud CBL en de branche CBL-Duurzaamheidsagenda Werk in uitvoering

Nadere informatie

SCHOLEN WEEKMENU A. Week 42(12/10-16/10)-48(23/11-27/11)-1(04/1-08/1)-7(15/2-19/2)-13(28/3-1/4)Paasvakantie

SCHOLEN WEEKMENU A. Week 42(12/10-16/10)-48(23/11-27/11)-1(04/1-08/1)-7(15/2-19/2)-13(28/3-1/4)Paasvakantie SCHOLEN WEEKMENU A Week 42(12/10-16/10)-48(23/11-27/11)-1(04/1-08/1)-7(15/2-19/2)-13(28/3-1/4)Paasvakantie M0001 Standaard menu Vegetarische menu Alternatieve menu Maandag Linzensoep Linzensoep Kip in

Nadere informatie

Buffet Culinien natuurlijk

Buffet Culinien natuurlijk Buffet Culinien natuurlijk Koud: - Huzarensalade - Kipsalade - Stokbrood met kruidenboter en pesto Warm: - Gebakken aardappelen - Mix van groentes (bloemkool, broccoli, sperziebonen en paprika) - Pulled

Nadere informatie

ALLERGENEN SCHOLEN. maart aardnoten

ALLERGENEN SCHOLEN. maart aardnoten datum soort component Soep koud BROCCOLISOEP - - + + - - + + - + - - - - + Gemalen peuter KALKOEN- BROCCOLIMIX -AARDAPPELEN - - - - - - - + - - - - - - - CORDON BLUE - - + - - - + + + - - - - - + 01/03

Nadere informatie

11&12/mei ZA&ZO Groentenburger met kruidensaus. Quiche met prei,courget en kaas.

11&12/mei ZA&ZO Groentenburger met kruidensaus. Quiche met prei,courget en kaas. 6/mei 7/mei 8/mei 9/mei 10/mei farfalle met spinazie en verse pesto. Penne Orientaals met curry. vega-burger met bloemkoolschotel Italiaanse ovenschotel met aubergines 11&12/mei Groentenburger met kruidensaus.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf Inleiding Iedereen weet dat gezond eten goed voor je is. Je voelt je daardoor beter. Daarnaast is het ook belangrijk om een gezond gewicht te krijgen of te houden. Om gezond te kunnen eten, moet je wel

Nadere informatie

Menukaart Giovanni Midwoud

Menukaart Giovanni Midwoud Menukaart Giovanni Midwoud *** Iedere woensdag ---- Pizzadag ---- alle pizza`s 6,00 *** Nr. Gerechten Prijs Soepen 1 Zuppa di Pomodore - tomatensoep 4,00 2 Zuppa di Cipolla - Italiaanse uiensoep 4,00 Insalata

Nadere informatie

Vervangende Voedingsmiddelenlijst BenFit

Vervangende Voedingsmiddelenlijst BenFit Vervangende Voedingsmiddelenlijst BenFit Beste BenFitter Deze vervangende voedingsmiddelen lijst kun je gebruiken tijdens het volgen van het programma. Het resultaat met BenFit is het beste, wanneer je

Nadere informatie

ALLERGENEN. aardnoten. Soep koud FLORENTIJNSESOEP - - + - - - + + - + - - - - + zondag 01 november 2015

ALLERGENEN. aardnoten. Soep koud FLORENTIJNSESOEP - - + - - - + + - + - - - - + zondag 01 november 2015 Soep koud FLORENTIJNSESOEP - - + - - - + + - + - - - - + zondag 01 november 2015 Soep koud TOMAAT GROENTESOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm ERWTENSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter

Nadere informatie

Soep Tomatensoep Chinese currysoep Broccolisoep Paprikasoep (1, 9) (1, 2, 4, 5, 9, 11) (1, 9) (1, 9)

Soep Tomatensoep Chinese currysoep Broccolisoep Paprikasoep (1, 9) (1, 2, 4, 5, 9, 11) (1, 9) (1, 9) Week van 4 september 2017 tot 8 september 2017 Soep Tomatensoep Chinese currysoep Broccolisoep Paprikasoep (1, 9) (1, 2, 4, 5, 9, 11) (1, 9) (1, 9) Eiwit 1 Cordon bleu Zwitserse schijf Kipfilet Vispannetje

Nadere informatie

Balletjes in tomatensaus Broccilimix. Broccilimix Aardappelen. Aardappelen Chocoladecreme. Chocoladecreme

Balletjes in tomatensaus Broccilimix. Broccilimix Aardappelen. Aardappelen Chocoladecreme. Chocoladecreme SCHOLEN WEEKMENU A Week 18(28/4-2/5)-24(9/6-13/6)-30(21/7-25/7)-36(1/9-5/9) Maandag Aspergeroomsoep Aspergeroomsoep Balletjes in tomatensaus Balletjes in tomatensaus Broccilimix Broccilimix Dinsdag Knolseldersoep

Nadere informatie

Vervangende Voedingsmiddelenlijst BenFit

Vervangende Voedingsmiddelenlijst BenFit Vervangende Voedingsmiddelenlijst BenFit Deze vervangende voedingsmiddelen lijst kun je gebruiken tijdens het programma. Het resultaat met BenFit is het beste, wanneer je je zoveel mogelijk aan de voedingslijsten

Nadere informatie

Internationaal dierenwelzijnsbeleid

Internationaal dierenwelzijnsbeleid Internationaal dierenwelzijnsbeleid Stand: februari 2016 Onze visie Eenvoud, verantwoord, betrouwbaar: al meer dan 100 jaar ligt koopmanschap ten grondslag aan het succes van ALDI. Een belangrijke voorwaarde

Nadere informatie

Week 42(13/10-17/10)-48(24/11-28/11)-2(05/1-09/1)-8(16/2-20/2)Krokusverlof-14(30/3-3/4)

Week 42(13/10-17/10)-48(24/11-28/11)-2(05/1-09/1)-8(16/2-20/2)Krokusverlof-14(30/3-3/4) Week 42(13/10-17/10)-48(24/11-28/11)-2(05/1-09/1)-8(16/2-20/2)Krokusverlof-14(30/3-3/4) M0001 Standaard menu Vegetarische menu Alternatieve menu Maandag Tuinkerssoep Tuinkerssoep Kip in milde curry-appelsaus

Nadere informatie

VOORGERECHTEN. KOUD CAPRESE SALADE 5,50 Salade met mozzarella, tomaat, olijfolie en basilicum GARNALENCOCKTAIL 6,50 3-GANGEN MENU

VOORGERECHTEN. KOUD CAPRESE SALADE 5,50 Salade met mozzarella, tomaat, olijfolie en basilicum GARNALENCOCKTAIL 6,50 3-GANGEN MENU VOORGERECHTEN WARM TOMATENSOEP 4,50 UIENSOEP 4,50 GEBAKKEN CHAMPIGNONS MET KRUIDENBOTER 6,50 MOSSELEN BEREID MET KRUIDENBOTER 7,00 GEBAKKEN GARNALEN EN ROOMSAUS 7,50 KOUD CAPRESE SALADE 5,50 Salade met

Nadere informatie

Kant en klaarmaaltijden

Kant en klaarmaaltijden Kant en klaarmaaltijden Hieronder vindt je een aantal kant en klare maaltijden met de voedingswaarde ervan die in de betreffende Supermarkten te koop zijn. C1000 Hollandse hachee Per 100 gram Totaal 600

Nadere informatie

ALLERGENEN SCHOLEN. november aardnoten

ALLERGENEN SCHOLEN. november aardnoten datum soort component Soep koud KERVELSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm BROCCOLISOEP - - + + - - + + - + - - - - + Soep koud BROCCOLISOEP - - + + - - + + - + - - - - + Soep warm TOMATENSOEP

Nadere informatie

Eat Right by Den Appel: Traiteurgerechten

Eat Right by Den Appel: Traiteurgerechten Eat Right by Den Appel: Traiteurgerechten Naam: Aantal personen: Adres: Tel: Email: Dag afhalen: Extra info: Extra Openingsuren: Zon 23/12: Ma 24/12 en 31/12 10u - 14u 8u - 15u Hapjes per portie Mini videe

Nadere informatie

Grafieken kant en klaarmaaltijden

Grafieken kant en klaarmaaltijden Grafieken kant en klaarmaaltijden Achtergrond Bij deze productgroep is gekeken naar de mogelijkheden van van het totale zout- en het verzadigd vetgehalte. Van de productgroep zijn twee subcategoriën onderzocht:

Nadere informatie

SCHOLEN WEEKMENU E 01/09 tem 05/09

SCHOLEN WEEKMENU E 01/09 tem 05/09 SCHOLEN WEEKMENU E 01/09 tem 05/09 Balletjes in tomatensaus Natuuraardappelen Sojaballetjes in tomatensaus Natuuraardappelen Wortelsoep Kip in milde currysaus Perzikencompote Wortelsoep Veggie cubes in

Nadere informatie

Lunchkaart. www.lkkrenzo.nl facebook.com/lkkrenzo tel: 0492 72 49 80

Lunchkaart. www.lkkrenzo.nl facebook.com/lkkrenzo tel: 0492 72 49 80 Lunchkaart www.lkkrenzo.nl facebook.com/lkkrenzo tel: 0492 72 49 80 Baguelino s Broodjes worden geserveerd met boter en gemenge sla Gezond ham / kaas / rode ui / tomaat / ei / komkommer / paprika Filet

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk Soep koud BROCCOLISOEP - - + + - - + + - + - - - - + Gemalen peuter KALKOEN- BROCCOLIMIX -AARDAPPELEN - - - - - - - + - - - - - - - CORDON BLUE - - + - - - + + + - - - - - + DEMI GLACE SAUS - - - - - -

Nadere informatie

ALLERGENEN SCHOLEN. december 2015. aardnoten

ALLERGENEN SCHOLEN. december 2015. aardnoten datum soort component Soep koud KERVELSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm BROCCOLISOEP - - + + - - + + - + - - - - + Gemalen peuter KIP - BLOEMKOOL -AARDAPPELEN 1 - - - - - - - + - - - - - - -

Nadere informatie

CENTRAAL BUREAU LEVENSMIDDELENHANDEL - DUURZAAMHEIDSAGENDA

CENTRAAL BUREAU LEVENSMIDDELENHANDEL - DUURZAAMHEIDSAGENDA CENTRAAL BUREAU LEVENSMIDDELENHANDEL - DUURZAAMHEIDSAGENDA Supermarkten zijn al vele jaren bezig met verduurzaming van de voedselketen. De samenleving, en daarmee de consument, wordt steeds bewuster van

Nadere informatie

Waarom Veggie? Workshop vegetarisch koken

Waarom Veggie? Workshop vegetarisch koken VEGGIE Waarom Veggie?... Omdat we ervan overtuigd zijn dat een vegetarisch alternatief op de kaart een signaal is van creativiteit in de keuken.... Omdat vegetarische maaltijden even lekker en verrassend

Nadere informatie

Friet. Gezinszakken. Snacks

Friet. Gezinszakken. Snacks Friet Patat zonder 1,90 Patat mayonaise 2,20 Patat satésaus 2,40 Patat mayo / saté 2,50 Patat speciaal 2,65 Patat oorlog 3,25 Patat super kipcorn 4,95 Patat super frikandel 4,75 Patat hotwings (4 stuks)

Nadere informatie

Maaltijdenplanner 2016 Slager

Maaltijdenplanner 2016 Slager Maaltijdenplanner 2016 Slager www.bonfait.nl Index week 1 (04.01 t/m 10.01) week 2 (11.01 t/m 17.01) week 3 (18.01 t/m 24.01) week 4 (25.01 t/m 31.01) week 5 (01.02 t/m 07.02) week 6 (08.02 t/m 14.02)

Nadere informatie

Duurzaamheid in de melkveehouderij Perspec7ef van de consument en retail

Duurzaamheid in de melkveehouderij Perspec7ef van de consument en retail Duurzaamheid in de melkveehouderij Perspec7ef van de consument en retail 21 november 2013 Marc Jansen Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL Het CBL is de belangenbehar7ger en spreekbuis van de 4300

Nadere informatie

Februari La Compagnie, ook wel gezien als het geheel. U kunt bij ons het gehele jaar terecht voor happen en sappen.

Februari La Compagnie, ook wel gezien als het geheel. U kunt bij ons het gehele jaar terecht voor happen en sappen. Februari 2017 Al sinds 1967 staat hier genieten en gastheerschap voorop in dit familie bedrijf. Gevestigd in hartje Boekel. Neem lekker plaats en laat de rest over aan ons. Het team van La Compagnie heet

Nadere informatie

Bor, keurslager. Swaenenstrate 2A, Opheusden Tel

Bor, keurslager. Swaenenstrate 2A, Opheusden Tel Bor, keurslager Swaenenstrate 2A, Opheusden Tel. 0488-441327 info@bor.keurslager.nl, www.bor.keurslager.nl Beste klant, Beste klant 2 Barbecue Burger Party 4 Barbecue Vegetarisch 4 Barbecue Basis 5 Barbecue

Nadere informatie

(3 eitjes op brood met ham en kaas en bolletje limburgse kow sjottel) Uitsmijter de Uitvlucht 9,95

(3 eitjes op brood met ham en kaas en bolletje limburgse kow sjottel) Uitsmijter de Uitvlucht 9,95 Wraps Wrap gevuld met rauwkost, vlees en saus Taco 4,50 Pikante Kipfilet 4,95 Kipfilet 4,95 Zalm/Kruidenkaas 5,50 Eiergerechten Omelet ham/kaas 6,95 (met stokbroodje of 2 sneeën brood) Omelet spek 6,95

Nadere informatie

Pasta Bereide pastagerechten Sauzen Pizza's

Pasta Bereide pastagerechten Sauzen Pizza's Ambachtelijke Productie Traditionele recepturen Kwaliteitsingrediënten Pasta Bereide pastagerechten Sauzen Pizza's CERTIFICATIE - BRC (A) Baldassari Foods NV, Scheepstraat 3, 3630 Maasmechelen, België.

Nadere informatie

VOEDING OP DE BUURDERIJ

VOEDING OP DE BUURDERIJ VOEDING OP DE BUURDERIJ De voeding op de Buurderij voldoet aan de richtlijnen Gezonde Voeding van het Voedingscentrum. Per 1 januari 2018 is er gemiddeld 6,60 beschikbaar per bewoner per dag voor het eten.

Nadere informatie

april 2016 aardnoten KAAS SPIRELLI

april 2016 aardnoten KAAS SPIRELLI Soep warm SELDERSOEP - - + - - - + + - + - - - - + BOLOGNAISE SAUS - - - + - - - - - + - - - - - KAAS - - + - - - - - - - - - - - + SPIRELLI - - - + - - + - - - - - - - - vr 01/04 Zonder varken (vlees)

Nadere informatie

Diervriendelijke keuzes door consumenten

Diervriendelijke keuzes door consumenten Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Diervriendelijke keuzes door consumenten Monitor Duurzame Dierlijke Producten 2009 Deze brochure is een uitgave van: Rijksoverheid Postbus 00000 2500

Nadere informatie

Vrouwe Jakoba Tel: 0519-531 173

Vrouwe Jakoba Tel: 0519-531 173 Vrouwe Jakoba Tel: 0519-531 173 Pizza s Vleespizza s Pizza Salami 8,90 Tomaten, kaas en salami Pizza Prosciutto 8,90 Tomaten, kaas en ham Pizza Hawaii 9,70 Tomaten, kaas, ham en ananas Pizza Sandrini 12,70

Nadere informatie

Indien u meer wilt weten over aanwezigheid van bepaalde allergenen in de gerechten dan informeren we u hierover graag.

Indien u meer wilt weten over aanwezigheid van bepaalde allergenen in de gerechten dan informeren we u hierover graag. Graag presenteren wij u onze nieuwe menukaart. Voor alle gerechten en bereidingen geldt dat we ons uiterste best doen gebruik te maken van eerlijke ingrediënten en produkten uit de regio. Zo betrekken

Nadere informatie

WELKOM! Hartelijk dank voor uw bezoek aan Boutique Hotel & Restaurant Erkelens! Graag presenteren wij u onze vernieuwde menukaart.

WELKOM! Hartelijk dank voor uw bezoek aan Boutique Hotel & Restaurant Erkelens! Graag presenteren wij u onze vernieuwde menukaart. MENU WELKOM! Hartelijk dank voor uw bezoek aan Boutique Hotel & Restaurant Erkelens! Graag presenteren wij u onze vernieuwde menukaart. Voor alle gerechten en bereidingen geldt dat we ons uiterste best

Nadere informatie

Mozzarella Caprese 10,10. Carpaccio 10,90. Cocktail di Gamberetti 10,10. Fungi al Forno 8,70. Carciofi al Forno 8,70. Brocolli al Forno 8,70

Mozzarella Caprese 10,10. Carpaccio 10,90. Cocktail di Gamberetti 10,10. Fungi al Forno 8,70. Carciofi al Forno 8,70. Brocolli al Forno 8,70 Koude voorgerechten Mozzarella Caprese 10,10 Mozarella kaas, tomaten, olijven en basilicum. Carpaccio 10,90 Filet de boeuf met parmezaanse kaas. Cocktail di Gamberetti 10,10 Garnalencocktail Warme voorgerechten

Nadere informatie

ALLERGENEN SPECIFICATIES

ALLERGENEN SPECIFICATIES makkelijk, HeerLiJk en VoorDeLiG! ALLERGENEN SPECIFICATIES GLUTEN SCHAALDIEREN EI VIS PINDA S SOJA MELK NOTEN SELDERIJ MOSTERD SESAMZAAD ZWAVELDIOXIDE LUPINE WEEKDIEREN Gourmet Gluten Schaald. eieren Vis

Nadere informatie

Dranken. Warme drank. Frisdrank. Alcohol. Thee Koffie Turkse koffie Cappuccino Espresso Warme chocomel 1,50 1,50 2.

Dranken. Warme drank. Frisdrank. Alcohol. Thee Koffie Turkse koffie Cappuccino Espresso Warme chocomel 1,50 1,50 2. Dranken Frisdrank Warme drank Cola light/zero Fanta Sprite Cassis Ice Tea Bitter lemon Dr Pepper Fernandes rood/groen Fristi Chocomel Jus d orange Spa rood/blauw Redbull Aquarius 2,50 2,50 Thee Koffie

Nadere informatie

KLEUTERS WEEKMENU A Week 18(27/4-1/5)-24(8/6-12/6)-30(20/7-24/7)-36(31/8-4/9) Standaard menu Vegetarische menu Alternatieve menu

KLEUTERS WEEKMENU A Week 18(27/4-1/5)-24(8/6-12/6)-30(20/7-24/7)-36(31/8-4/9) Standaard menu Vegetarische menu Alternatieve menu Kervelsoep Balletjes in tomatensaus Broccolimix Chocoladecreme KLEUTERS WEEKMENU A Week 18(27/4-1/5)-24(8/6-12/6)-30(20/7-24/7)-36(31/8-4/9) Kervelsoep Balletjes in tomatensaus Broccolimix Chocoladecreme

Nadere informatie

MENUKAART Zomer (Aanwijskaart)

MENUKAART Zomer (Aanwijskaart) MENUKAART Zomer (Aanwijskaart) Menukaart maandag Ribkarbonade van de grill met vleesjus, bietjes met geglaceerde uien en gekookte aardappelen Gestoofd kalfslapje met kalfsjus, snijbonen en mosterdpuree

Nadere informatie

VERTEERB. KOOLHYDRATEN TRANSVETZUREN CHOLESTEROL LINOLZUUR ZETMEEL VEZELS SUIKERS

VERTEERB. KOOLHYDRATEN TRANSVETZUREN CHOLESTEROL LINOLZUUR ZETMEEL VEZELS SUIKERS VERS VLEES Duif met vel, rauw 288 1205 18.5 23.8 8.4 9.7 3.1 - - 2.7-95 0.0 0.0 0.0 0.0 56 54 199 12 248 22 3.5 0.4 2.2 13 73 0.21 0.22 0.40 5 - Eend, borst zonder vel, tam, rauw 108 457 22.6 2.0 0.8 0.7

Nadere informatie

Prijslijst. Extra vlees 0,50 1,00 Extra feta / jonge kaas 1,00 1,50 Extra ananas 1,00 1,50 Extra friet 1,00 1,50 Extra saus 0,30 0,50

Prijslijst. Extra vlees 0,50 1,00 Extra feta / jonge kaas 1,00 1,50 Extra ananas 1,00 1,50 Extra friet 1,00 1,50 Extra saus 0,30 0,50 Prijslijst TURKSE BROODJES Döner kebab 4,50 7,00 Kip grill 5,50 8,00 Kip kebab 5,50 8,00 Mix kebab (kip & kebab) 6,00 8,50 Sis kebab (saté) 6,00 8,50 Köfte kebab (gehaktbal) 6,00 8,50 Pitta grill 6,00

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 31 532 Voedingsbeleid Nr. 87 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 11 april 2012 De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken heeft een aantal

Nadere informatie

Ristorante Pizzeria Perla di Cairo

Ristorante Pizzeria Perla di Cairo Ristorante Pizzeria Perla di Cairo Beste gasten, In ons sfeervolle restaurant Perla di Cairo kunt u genieten van vele Italiaanse voorgerechten, vlees-, vis-, pasta- en pizzaspecialiteiten, maar ook hebben

Nadere informatie

31 december januari januari januari januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

31 december januari januari januari januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 31 december 2012 1 januari 2013 2 januari 2013 3 januari 2013 4 januari 2013 1 runderburger - vega groente schijf vissticks - vega quornfinger sucadelapje - vega schnitzel runderhachee - quorn hachee jus

Nadere informatie

nieuw 0300 Frambozen schuimtaartje 315 g 18 cm Ø van 5,90 voor 4,90

nieuw 0300 Frambozen schuimtaartje 315 g 18 cm Ø van 5,90 voor 4,90 Folder 10-2014, acties geldig bij levering van 14-07-2014 t/m 16-08-2014 0300 Frambozen schuimtaartje 315 g 18 cm Ø Een krokant schuimtaartje gevuld met zoete room en opgemaakt met frambozen en frambozensaus.

Nadere informatie

Vers gebakken brood. Tapas. Salades

Vers gebakken brood. Tapas. Salades Vers gebakken brood 1. 2. 3. 4. 5. KNOFLOOKBROOD 2,50 KNOFLOOKBROOD MET MOZZARELLA 2,90 BRUSCHETTA 3,50 Huisgemaakt brood met knoflook, verse tomaten, basilicum en olijf olie BRUSCHETTA ITALIANA 3,90 Huisgemaakt

Nadere informatie

Soepen Tomatencremesoep 5.95 Soep van de dag Vers gebakken italiaanse stokbroodjes 3.95 met kruiden en kruidenboter

Soepen Tomatencremesoep 5.95 Soep van de dag Vers gebakken italiaanse stokbroodjes 3.95 met kruiden en kruidenboter Menukaart Pizzeria Hama Voorgerechten Scampi s in knoflook uit de oven 8.95 Scampi s in tomatensaus uit de oven 9.95 Scampi s in koksroom en knoflook uit de oven 10.50 Salade 4.75 Salade met fetakaas 6.75

Nadere informatie

Voorwoord. Henk Flipsen Directeur Nevedi

Voorwoord. Henk Flipsen Directeur Nevedi Verantwoorde soja in de diervoedersector in 2015 Voorwoord Op 15 december 2011 sprak de Nederlandse diervoederindustrie samen met de zuivel-, vlees- eier-, MVO- en retailsector de ambitie uit om in 2015

Nadere informatie

5 INSALATA MILANO(2 personen) Salade van het huis

5 INSALATA MILANO(2 personen) Salade van het huis INSALATA/SALADES 1 INSALATA MISTA --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 6.50 Gemengde salade 2 INSALATA POMODORI --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Internationaal dierenwelzijnsbeleid

Internationaal dierenwelzijnsbeleid Internationaal dierenwelzijnsbeleid Stand: januari 2016 Onze visie Eenvoudig, verantwoordelijk, betrouwbaar: al meer dan 100 jaar liggen traditionele handelswaarden ten grondslag aan het succes van ALDI

Nadere informatie

LUNCHKAART. www.lkkrenzo.nl facebook.com/lkkrenzo 0492 72 49 80

LUNCHKAART. www.lkkrenzo.nl facebook.com/lkkrenzo 0492 72 49 80 LUNCHKAART www.lkkrenzo.nl facebook.com/lkkrenzo 0492 72 49 80 SPECIALE GERECHTEN Wrap met gerookte zalm, gemengde sla, kruidenkaas, rode ui en pijnboompitten Salade mozzerella met tomaat, basilicum en

Nadere informatie

Menukaart. Arrangement 25,- Onbeperkt genieten van friet, broodjes, döner, shoarma en pizza

Menukaart. Arrangement 25,- Onbeperkt genieten van friet, broodjes, döner, shoarma en pizza Menukaart Arrangement Onbeperkt genieten van friet, broodjes, döner, shoarma en pizza (gedurende 2,5 uur) INCLUSIEF: frisdrank, koffie, thee en een ijssorbet als dessert! 25,- per persoon Coca Cola....

Nadere informatie

ITALIAANS SPECIALITEITEN RESTAURANT. Gasthuisstraat CC, Zaltbommel Openingstijden Dagelijks van tot 22.

ITALIAANS SPECIALITEITEN RESTAURANT. Gasthuisstraat CC, Zaltbommel Openingstijden Dagelijks van tot 22. ITALIAANS SPECIALITEITEN RESTAURANT Gasthuisstraat 14 5301 CC, Zaltbommel 0418-516181 Openingstijden Dagelijks van 16.00 tot 22.00 uur Beste gasten, In ons sfeervolle restaurant Perla di Cairo kunt u genieten

Nadere informatie

Colruyt. Ontdek onze zomerkazen. In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2012 een ruim assortiment zomerkazen.

Colruyt. Ontdek onze zomerkazen. In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2012 een ruim assortiment zomerkazen. Neem me mee Colruyt i n f o r m e e r t Ontdek onze zomerkazen Verkrijgbaar tot eind september In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2012 een ruim assortiment zomerkazen. De voornaamste nieuwe

Nadere informatie

Lekker evenwichtig en duurzaam:: volg de nieuwe food trend.

Lekker evenwichtig en duurzaam:: volg de nieuwe food trend. Creatief variëren met vegetarische producten. Lekker evenwichtig en duurzaam:: volg de nieuwe food trend. Laat je inspireren op onze website www.oetker-professional.be Een nieuw tijdperk in de keukenwereld.

Nadere informatie

STANDAARDMENU VEGETARISCH MENU ALTERNATIEF MENU. gestoofde spinazie gestoofde spinazie 0. Fruit* Fruit* 0. rauwkost rauwkost 0

STANDAARDMENU VEGETARISCH MENU ALTERNATIEF MENU. gestoofde spinazie gestoofde spinazie 0. Fruit* Fruit* 0. rauwkost rauwkost 0 MENU WEEK 27 Bloemkoolsoep Bloemkoolsoep MAANDAG Kalkoengebraad in jagersaus Quornfilet in jagersaus 0 gestoofde spinazie gestoofde spinazie 0 02 jul 2018 aardappelen aardappelen 0 Spinazie-venkelsoep

Nadere informatie

Pasta - Spaghetti - Tagliatelli - Macaroni

Pasta - Spaghetti - Tagliatelli - Macaroni Pasta - Spaghetti - Tagliatelli - Macaroni Prijs 29. AL POMODORO 8,00 Met tomatensaus 30. TONIJN PASTA 8,50 Pasta met tonijn, kappertjes, paprika en ui 31. BOLOGNESE 9,50 Met vleessaus 32. AL PESTO 9,00

Nadere informatie

Cateringkaart voor de lunch

Cateringkaart voor de lunch Cateringkaart voor de lunch Catering Buon Gusto verzorgt graag de catering voor uw (zakelijk) evenement. Alle gerechten zijn vers gemaakt met eerlijke en originele producten. Wij proberen zo biologisch

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk maandag 07 januari 2019 Soep koud BLOEMKOOLSOEP - - + + - - + + - + - - - - + Soep warm ERWTENSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter BLOEMKOOL -AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen

Nadere informatie

Weekaanbiedingen 20% Week 27 en 28 KORTING. Spianata Romana heel. NIEUW! Lasagne bolognese PRIJSIMPULS. p/kilo WK27/28 WK28

Weekaanbiedingen 20% Week 27 en 28 KORTING. Spianata Romana heel. NIEUW! Lasagne bolognese PRIJSIMPULS. p/kilo WK27/28 WK28 Geldig van 1 juli t/m 12 juli 2013 Week 27 en 28 Weekaanbiedingen Spianata Romana heel PRIJSIMPULS NIEUW! Lasagne bolognese PRIJSIMPULS De enige salami met een platte vorm, van origine uit Rome. ± 1,7

Nadere informatie

ALLERGENEN SCHOLEN. april aardnoten

ALLERGENEN SCHOLEN. april aardnoten datum soort component Soep koud MINESTRONESOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm SELDERSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen peuter VIS - WORTEL - AARDAPPEL - - - - + - - - - - - - - - - vr

Nadere informatie

Buffet Culinien natuurlijk

Buffet Culinien natuurlijk Buffet Culinien natuurlijk Koud: - Huzarensalade - Kipsalade - Stokbrood met kruidenboter en pesto Warm: - Gebakken aardappelen - Mix van groentes (bloemkool, broccoli, sperziebonen en paprika) - Pulled

Nadere informatie

4- gangen verrassingsmenu 35.- 5- gangen verrassingsmenu 40.- Bijpassend wijnarrangement

4- gangen verrassingsmenu 35.- 5- gangen verrassingsmenu 40.- Bijpassend wijnarrangement Verrassingsmenu van de chef Ons keukenteam presenteert iedere dag een verrassend menu voor u. U kunt een keuze maken uit het hoofdgerecht. U kiest dan uit een vlees- of vishoofdgerecht. Mocht u ergens

Nadere informatie

ACAN EAT MENU KOUD. Diner ALL YOU CAN EAT. 1. Stokbrood. kruidenboter. 2. Carpaccio rol. Rol van dungesneden ossenhaas, pijnboompitten,

ACAN EAT MENU KOUD. Diner ALL YOU CAN EAT. 1. Stokbrood. kruidenboter. 2. Carpaccio rol. Rol van dungesneden ossenhaas, pijnboompitten, ACAN EAT MENU Diner ALL YOU CAN EAT KOUD 1. Stokbrood kruidenboter 2. Carpaccio rol Rol van dungesneden ossenhaas, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, rode ui, tomaat, komkommer, pesto dressing 3. Ardennerham

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 200 XIV Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) voor het jaar 2008 31 060 Burgerinitiatief

Nadere informatie

HAPJES chorizo 4.00 portie gemengd (feta-chorizo) 6.00 feta in de oven met tomaten & brood

HAPJES chorizo 4.00 portie gemengd (feta-chorizo) 6.00 feta in de oven met tomaten & brood nacho s 8.00 tortillahapjes gegratineerd met cheddar, geserveerd met jalapeños, sour cream, tomaatjes en verse salsa olijven 4.00 gemarineerde feta 4.00 chorizo 4.00 portie gemengd (feta-chorizo) 6.00

Nadere informatie

Pizza s / Pizze Vegetarische Pizza s. Pizza s met Vlees

Pizza s / Pizze Vegetarische Pizza s. Pizza s met Vlees Pizza s / Pizze Vegetarische Pizza s 61 Margherita 7,00 Tomatensaus en kaas 62 Funghi 8,00 Tomatensaus, kaas en champignons 63 Cipolla 7,50 Tomatensaus, kaas en ui 64 Peperoni 8,00 Tomatensaus, kaas en

Nadere informatie

Hapjes en voorgerechten

Hapjes en voorgerechten Hapjes en voorgerechten dagelijks van 12:00 22:00 uur* Brood (v) 2,25 hummus / tapenade / aioli per stuk te bestellen bij het brood 1,25 2 keer brood met triodip compleet 6,75 Crudités (v) 3,75 komkommer

Nadere informatie

SCHOLEN WEEKMENU A Week 18(27/4-1/5)-24(8/6-12/6)-30(20/7-24/7)-36(31/8-4/9) Standaard menu Vegetarische menu Alternatieve menu.

SCHOLEN WEEKMENU A Week 18(27/4-1/5)-24(8/6-12/6)-30(20/7-24/7)-36(31/8-4/9) Standaard menu Vegetarische menu Alternatieve menu. SCHOLEN WEEKMENU A Week 18(27/4-1/5)-24(8/6-12/6)-30(20/7-24/7)-36(31/8-4/9) Kervelsoep Kervelsoep Balletjes in tomatensaus Balletjes in tomatensaus Broccolimix Broccolimix Chocoladecreme Chocoladecreme

Nadere informatie

Aster. Afhalen. deze brochure is nog in bewerking. excuses voor het ongemak. U vind de oude afhaalkaart onder het tabblad menukaarten

Aster. Afhalen. deze brochure is nog in bewerking. excuses voor het ongemak. U vind de oude afhaalkaart onder het tabblad menukaarten Aster TACOS - TAPAS EN ANDERE GERECHTEN VERRASSEND LEKKER VOOR LUNCH EN DINER deze brochure is nog in bewerking excuses voor het ongemak U vind de oude afhaalkaart onder het tabblad menukaarten Afhalen

Nadere informatie

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade DAGMENU 1 Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade karamelsmaak +150 gram magere kwark 1 appel Lunch Fat burner + NewINShape shake Rolletje rookvlees met gekookt ei Diner Fat burner + Gegrilde

Nadere informatie

aardbeien-115, bosbessen-95, frambozen-85, grapefruit-85, nectarine-90, netmeloen-115, perzik-75, papaja-85, watermeloen-75.

aardbeien-115, bosbessen-95, frambozen-85, grapefruit-85, nectarine-90, netmeloen-115, perzik-75, papaja-85, watermeloen-75. Vervangende voedingsmiddelentabel Fruit per 75 gram Abrikoos Ananas Appel Banaan Kiwi Mandarijn Peer Sinaasappel aardbeien-115, bosbessen-95, frambozen-85, grapefruit-85, nectarine-90, netmeloen-115, perzik-75,

Nadere informatie

STUDIEDAG ALTERNATIEVE EIWITBRONNEN

STUDIEDAG ALTERNATIEVE EIWITBRONNEN De Focusgroep Maatschappelijk Verantwoorde DiervoederStromen stelt voor: STUDIEDAG ALTERNATIEVE EIWITBRONNEN 9 OKTOBER 2008 DE SCHELP Programma 09.30-10.00 Onthaal 10.00-12.30 Voormiddagprogramma Algemene

Nadere informatie

VLEESWARENAFDELING ACTIES SPECIALITEITEN EN NIEUWE PRODUCTEN. WEEK 28 t/m 31 150629.2

VLEESWARENAFDELING ACTIES SPECIALITEITEN EN NIEUWE PRODUCTEN. WEEK 28 t/m 31 150629.2 VLEESWARENAFDELING ACTIES SPECIALITEITEN EN NIEUWE PRODUCTEN WEEK 28 t/m 31 150629.2 Kipfilet met zongedroogde tomaat ACTIE Heerlijk malse kipfilet, op smaak gebracht met zongedroogde tomaat. art.nr. 1067

Nadere informatie

PRIJSLIJST JANUARI 2019

PRIJSLIJST JANUARI 2019 PRIJSLIJST JANUARI 2019 Prijzen zijn ten allen tijde onderheving aan wijzigingen. Het aanbod kan steeds gewijzigd worden. KEUZE UIT DIVERSE BROODJES SMOS: sla/tomaat/ei Plus: wortel/komkommer (+ 0,30)

Nadere informatie

Milieukundige vergelijking van vleesvervangers

Milieukundige vergelijking van vleesvervangers Milieukundige vergelijking van vleesvervangers Roline Broekema Hans Blonk Met medewerking van: Carmen Alvarado en Sander Hegger van Pré Consultants Juni 2009 D1.0 D1.0 Blonk Milieu Advies BV Kattensingel

Nadere informatie