parteons Bewonersblad van Parteon, september 2015 nummer 29

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "parteons Bewonersblad van Parteon, september 2015 nummer 29"

Transcriptie

1 parteons Bewonersblad van Parteon, september 2015 nummer 29 Vertier van bootjes en gezellige scholieren De favoriete plek van mevrouw De Wolff Van woonduur naar inschrijfduur Parteons legt uit hoe het zit

2 Mijn favoriete plek De favoriete plek van mevrouw De Wolff-Goedhart: haar groene buurtje! Het lijkt hier net een vakantiedorp Mevrouw De Wolff-Goedhart woont in Over d'helft, een kleinschalig project met seniorenwoningen in Krommenie. Met een eigen voortuin en een gezamenlijke besloten achtertuin. Mevrouw De Wolff-Goedhart is een bezige bij. Vroeger al, onder andere als gemeenteraadslid in Assendelft en als lid van de raad van commissarissen van Goed Wonen Assendelft ( ik was de eerste vrouw in het bestuur! ). En tot op de dag van vandaag is ze lid van Vrouwen van Nu in Assendelft. Na het overlijden van haar man verkocht ze hun huis in Assendelft en trok naar Krommenie. Mijn dochter woont hier tegenover, dus toen ik de kans kreeg om dit appartement te huren, was ik de koning te rijk. Bootjes en aanspraak Kijk om je heen, hoe groen het hier is. Fantastisch toch? Ik heb een voortuin en met de andere bewoners deel ik een achtertuin aan het water. Je kunt er heerlijk zitten en s zomers brengen passerende bootjes het nodige vertier. Er is plek in het zonnetje en in de schaduw, we drinken graag hier buiten met een paar buren koffie s ochtends, het gras wordt voor ons gemaaid soms denk ik wel eens: het is hier net een vakantiedorp! Levendig De woning van mevrouw De Wolff ligt pal naast het Bertrand Russell College. Heeft ze daar geen last van? Oh nee, helemaal niet. Natuurlijk fietsen die kinderen door de straat, maar dat vind ik gezellig. Wat dat betreft is het hier levendig genoeg. Activiteiten Mevrouw De Wolff is prima geaard in Krommenie. Het ligt natuurlijk dicht bij Assendelft. Dus het voelt niet of ik ineens heel ergens anders woon. En deze plek is onbetaalbaar. s Winters heb je natuurlijk minder aan al dat groen, maar we hebben hier ook een zaal waar we met elkaar geregeld activiteiten organiseren. Een borrel, sjoelen, een feestje, een herdenking. Ik kan nog lopen naar de winkel en dankzij mijn autootje kom ik ook nog wel eens het dorp uit. Ik zit hier prima. Groen buurtje! Vlakbij de woning van mevrouw De Wolff ligt buurttuin For-Tuin aan de Fortuinlaan. Tip van mevrouw De Wolff-Goedhart: Ook een mooie plek in mijn buurtje: op de plek van de oude LTS, ligt buurttuin For-Tuin, met wandelpaden tussen de bloemen en groenten. Waar is dit groene buurtje te vinden? Locatie: Krommenie Adres: Omgeving Fortuinlaan/ Zamenhofstraat WAT IS UW FAVORIETE PLEK? Wilt u ook met uw favoriete plek in de Parteons? Beschrijf uw favoriete plek (eventueel met een foto) en mail dit vóór 15 oktober 2015 met uw naam, adres en telefoonnummer naar t.a.v. Parteons.

3 Iets kapot in uw woning? Wie betaalt wat & klustips Als iets kapot is, moet dat gerepareerd worden. Sommige klussen kunt u prima zelf opknappen, andere zijn voor Parteon. Hoe zit dat precies? En wie betaalt wat? Groot onderhoud is voor Parteon, kleine klussen aan de woning doet u zelf. Onder kleine klussen verstaan we bijvoorbeeld de binnenboel schilderen, piepende deuren verhelpen, de ventila- tieroosters in uw kozijnen schoonhouden, de dakgoot bladvrij houden, een leertje in een lekkende kraan vervangen, de centrale verwarming bijvullen, enzovoorts. Wie betaalt uw reparatie? Op vindt u het complete overzicht Wie betaalt wat. Hierop staat welke reparaties voor Parteon zijn en welke voor uw rekening komen. Tik in het zoekveld Wie betaalt wat en het overzicht verschijnt in beeld. Inboedelverzekering afsluiten? Hoezo? Het kan iedereen overkomen. Brand in de woning, inbraak, diefstal of waterschade door een lekkage. Dat is schrikken. Helemaal als u niet verzekerd bent, want dan draait u zelf op voor schade aan uw spullen. En die kosten kunnen hoog oplopen! Waarom zou ik me verzekeren? Een inboedelverzekering vergoedt schade aan uw spullen als gevolg van brand, inbraak, vandalisme of waterschade. Noodsituaties die grote gevolgen kunnen hebben, ook financieel. Denk aan lekkages door vorst of een gesprongen leiding, een kleine of grote brand of thuis komen en zien dat er ingebroken is. Wat is inboedel? Inboedel bestaat uit persoonlijke spullen. Denk bijvoorbeeld aan meubels, boeken, kostbaarheden, vloerbedekking, sieraden of uw televisie. Anders gezegd: alle spullen die van uw huis een thuis maken. En dat kan om een hoop spullen gaan. Kijkt u maar eens goed rond in uw woning! Inboedelverzekering? Doen! Het is uw eigen keuze om wel of geen inboedelverzekering af te sluiten. Maar het is wel slim om dit te doen. Besef dat Parteon alleen de schade aan de woning zelf herstelt. Schade aan of verlies van uw inboedel is meestal voor uw eigen rekening. Brand of inbraak is al erg genoeg hoge kosten achteraf maken het alleen maar erger. Beginnende klusser? Bekijk de filmpjes De cv bijvullen of een kraanleertje vervangen: hoe doe je dat? Als service aan onze huurders heeft Parteon een serie instructiefilmpjes gemaakt over veel voorkomende kleine klussen. U vindt ze op (zoekterm: instructiefilmpjes). Ervaren klusser? Pak de kluswijzer Als uw klusambities juist verder gaan dan een leertje vervangen, staat Parteon u ook bij met advies. Als u op kluswijzer intikt in het zoekveld, komt u op een pagina met praktische informatie over allerlei klussen, van schilderwerk tot een dakraam plaatsen of zelfs een keuken vervangen. In de kluswijzers leest u bovendien aan welke regels u zich moet houden en voor welke klussen u vooraf toestemming moet vragen aan Parteon. U kunt het formulier invullen op onze website (zoekterm: klusaanvraag).

4 Het rapportcijfer van Samantha score 8 Parteons belt ergens aan Wie doet er open? Krommenie, de Gagarinstraat. Aan het einde van de galerij ligt een grote hond te doezelen. Ondanks de zomerwarmte bespeurt ze van onder haar oogleden een vreemde en zet het op een blaffen. Mevrouw Smis stapt lachend naar buiten: Ben je bang? Rapportcijfer Herenstraat in Zaandam Samantha woont aan de Herenstraat in Zaandam en wil daar nog lang niet weg. Bij de inspectie voorafgaand aan de renovatie bleek dat ik in aanmerking kwam om mijn badkamer te laten renoveren. Toen ik in de showroom van Parteon tegels voor de badkamer kwam kiezen, zag ik vanuit mijn ooghoeken zó n mooie keuken! Ik heb zelf mijn woning opgeknapt in grijze en turquoise tinten en die keuken zou daar zó mooi bij passen... Ik ben toen gaan vragen wat de mogelijkheden waren. Omdat mijn keuken ouder dan 10 jaar was kon ik mijn keuken ook laten vervangen. Daarvoor moest ik wel een stevig bedrag bijbetalen. Niks negatiefs Parteons vraagt me naar drie tegenvallers, maar ik heb helemaal niks negatiefs te melden. Je kunt tijdelijk niet in je eigen badkamer douchen, maar wel in een woning op een andere etage. Dat is toch prima? Wel heb ik een tip voor bewoners die een renovatie tegemoet gaan: je moet Parteon de ruimte geven. Ga er niet bovenop zitten, maar vertrouw erop dat het goed komt. Drie keer positief - Mijn woonkamer en keukentje matchen nu helemaal met elkaar. Het is al een aantal weken klaar, maar ik ben nog elke dag blij. - Het keukenblokje is veel praktischer met hogere kasten en met een prachtig grijs aanrechtblad. - Parteon heeft super netjes gewerkt. En toen er iets niet helemaal goed was met mijn nieuwe douchekop, hebben ze dat dezelfde dag nog opgelost. Nee hoor, wij van Parteons zijn niet bang. Binnen in de ruime woonkamer zet meneer Smis het smakelijk op een vertellen over de rode draad in zijn leven: de jeu de boulesclub in het Agathepark, een stukje verderop. Wij zijn een spontane vereniging, met meer dan honderd leden, maar we zijn géén lid van de jeu de boulesbond. We vinden lekker samen boulen nu eenmaal belangrijker dan allerlei regels. Bij ons zijn bijvoorbeeld mensen met een handicap ook welkom. Dat is lang niet bij alle jeu de boulesclubs zo! Twee à drie middagen per week ben ik in het park. Dan ga ik om één uur weg en kom ik om half vijf thuis. Dan heb je toch al die tijd buiten gelopen en gebukt om ballen op te rapen. De huisdokter moedigt het dan ook zeer aan, dat ik dit doe. Dit jaar gaan we voor de elfde keer met de club op vakantie. Naar Spanje. Gewoon voor de gezelligheid. Wie wil boulen, gaat lekker boulen. Doe je liever iets anders, dan is dat ook goed. Vrijheid, blijheid.

5 Nieuwe regels toewijzing sociale huurwoningen Woonduur verdwijnt, inschrijfduur telt In het kort Weetjes over wijken en wonen Sinds 2015 geldt een nieuwe Huisvestingswet. Dit heeft gevolgen voor bewoners in de stadsregio Amsterdam, waaronder Zaanstad. Vanaf 1 juli 2015 zijn er nieuwe regels. Belangrijkste wijziging: woonduur telt niet meer mee. Waarom verdwijnt de woonduur? De overheid vindt dat iedereen moet kunnen wonen waar hij wil. Daarom mogen gemeenten minder sociale huurwoningen 'reserveren' voor eigen inwoners. Sociale huurwoningen werden nu nog toegewezen op basis van de langste woonduur (hoe lang u in uw huidige woning woont) óf de langste inschrijfduur (hoe lang u staat ingeschreven bij WoningNet). Per 1 juli 2015 is de woonduur vervallen. Alleen de inschrijfduur telt nog. Raak ik mijn opgebouwde woonduur kwijt? Dankzij een overgangsregeling kunt u nog tot 1 juli 2030 gebruikmaken van uw woonduur. Maar dan moet u zich wel vóór 31 december 2015 inschrijven bij WoningNet en uw woonduur vermelden. Alleen dan raakt u uw opgebouwde woonduur niet kwijt! Wat is mijn woonduur? Woonduur is de periode dat u in uw huidige woning in de stadsregio Amsterdam (inclusief Zaanstad) woont. De startdatum vindt u in uw huurcontract of bij een koopwoning in de koopakte. Inwonende kinderen hebben geen woonduur. Zij kunnen zich vanaf hun 18e inschrijven en bouwen vanaf dat moment inschrijfduur op. Ik sta al ingeschreven bij WoningNet. Moet ik nog iets doen? Controleer of aan uw inschrijving een overgangsregeling is toegevoegd. Is dat niet het geval? Vul dan de gegevens over uw huidige woonsituatie aan. De overgangsregeling wordt dan automatisch toegevoegd. Ik sta nog niet ingeschreven bij WoningNet. Wat nu? Ga vóór 31 december 2015 naar (stadsregio Amsterdam) en schrijf u in. De opgegeven woonduur in uw huidige woning wordt dan omgezet in inschrijfduur. U betaalt eenmalig 50 inschrijfkosten en daarna elk jaar 10 euro verlengingskosten. Ik heb geen internet. Hoe schrijf ik me in? U kunt een formulier opvragen bij WoningNet op telefoonnummer (0900) ( 0,45 per gesprek). Of u kunt het formulier afhalen bij de bezoekersbalie van Parteon, Marktstraat 52 in Wormerveer. Wanneer kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning? Woningcorporaties verhuren sociale huurwoningen aan mensen met een inkomen tot maximaal (verzamelinkomen huishouden, kinderen niet meegerekend). Gezinnen met minimaal 1 volwassene en 1 inwonend kind jonger dan 18 jaar mogen een inkomen van maximaal hebben om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Meer weten? (stadsregio Amsterdam) Prettig wonen voor 55plussers Woont u goed, ook voor de komende jaren? Of wilt u liever iets veranderen? Het is zinvol om nu al na te denken over uw woonsituatie, nu én over een aantal jaar. Sommige mensen willen bijvoorbeeld dichter bij het centrum wonen. Of gelijkvloers. Of kleiner. Of ze willen graag iets aanpassen in hun woning. De overheid wil dat senioren voortaan zo lang mogelijk thuis blijven wonen. In hun eigen woning of in een andere passende woning. Maar hoe vindt u een woning die goed (of beter) bij u past? Hoe doe je dat? Wat heb je nodig? Met al deze Seniorenmakelaars Bettina (links) en Helena staan voor u klaar! vragen kunt u terecht bij de seniorenmakelaars van Parteon. Bel nummer (075) en vraag naar Bettina Vennik of Helena Molleman. Parkeerplekken te huur op Het Eiland Onder de 55-pluswoningen aan de Badhuisweg op Het Eiland in Zaandam is een aantal ondergrondse parkeerplekken te huur. U hoeft geen huurder van het complex te zijn om in aanmerking te komen voor een parkeerplaats. Huurprijs: 53,31 per maand inclusief servicekosten. Interesse? Bel Dave Ruitenberg van Parteon op nummer (075) Nieuwbouw Wormervelden vliegt weg! Fase 1 van de karakteristieke nieuwbouwwoningen Wormervelden in Wormer (vanaf euro vrij op naam) is in de verkoop en de woningen vliegen weg. Geen wonder, de huizen zijn bijzonder van architectuur: vertrouwd oud-hollands (trapgevels!) of in jaren 30-stijl. Bij het naar de drukker gaan van deze Parteons waren er nog maar vijf van de 35 woningen beschikbaar. Op leest u meer over het project, kunt u zien welke woningen beschikbaar zijn én kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. (Tip: u kunt zich ook inschrijven als reservekandidaat...) >

6 In het kort In het kort > Open huis bij Parteon 12 september van tot uur Dick Laanplein 1 in Wormerveer Op zaterdag 12 september 2015 organiseren corporaties in heel Nederland de Dag van het Huren. Parteon doet ook mee. U bent van harte welkom voor een kennismaking met onze medewerkers en voor informatie over huren of wonen met zorg. Ook leuk is de rondleiding in ons Wormerveer verwelkomt 16 galerijwachters De wachters zijn jonge bewoners van een aantal galerijflats in Wormerveer. Zij houden op een leuke én professionele manier toezicht op hun buurt. Hierdoor dragen de kinderen hun eigen steentje bij aan een schone en veilige leefomgeving. Begin zomer ontvingen de kinderen hun diploma. Een knappe prestatie! Project Galerijwachters is een samenwerking tussen vrijwilligers van het Zonnehuis en Parteon. mooie gebouw: de oude chocoladefabriek van Pette-Boon. Ruikt u de cacao nog? Uiteraard zijn er leuke activiteiten voor kinderen dus neem uw (klein)kind gerust mee. Fotografietalent? Doe mee aan onze fotowedstrijd! Lees meer op: Zaanse starters meer kans op woning Een aantal van onze huurwoningen is met voorrang bestemd voor (jonge) Zaanse starters. Starters op de woningmarkt die aan alle eisen voldoen, hebben meer kans op deze woningen. Als een woning onder deze voorrangsregeling valt, ziet u dat in de woningadvertentie (WoningNet) onder de kop 'voorrangskenmerken'. Hennep in woning gevaarlijk en strafbaar Hennep kweken lijkt een manier om snel geld te verdienen. Maar schijn bedriegt. Veel mensen komen door hennepteelt juist (verder) in de financiële problemen. Zo kunnen zij hun huis kwijtraken, met fikse geldboetes toe. Parteon verbiedt hennep in de woning: nul hennepplanten is de norm. Hennep telen is een misdaad, dus strafbaar. En gevaarlijk ook. De kans op brand, wateroverlast, kortsluiting en ontploffing is groot. Vermoedt u een hennepplantage in een woning, tuin of berging bij u in de buurt? Meldt u dan dit zo snel Dus bent u starter uit de regio Zaandam? Kijk dan op en tik voorrangsregelingen in het zoekveld voor meer informatie. mogelijk bij Parteon op nummer (075) of via Misdaad Anoniem op nummer (0800) JAAR bij Parteon Siem: Je ziet en hoort van alles In september 2015 gaat Siem van der Hoorn met pensioen. En dat na 50 jaar trouwe dienst! Siem: "Ik ben begonnen als timmerman en doorgegroeid naar opzichter/ werkvoorbereider bij onderhoudsprojecten. Ik heb gewerkt bij woningbouwvereniging De Arbeid en De Woonmij, voorgangers van Parteon. Wat ik leuk vond in mijn werk? Het contact met de huurder, de klant dus. Je komt bij mensen over de vloer, ziet en hoort van alles. Geen dag is hetzelfde. Iedere huurder is uniek maar één ding willen ze allemaal: prettig wonen. Ik vond het een uitdaging om hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen. Ik wens de huurders die mij nog kennen het beste toe!"

7 Op de kiek In de vorige Parteons vroegen wij om foto s van de lente. Uit alle inzendingen hebben wij drie mooie kiekjes geselecteerd. De volgende oproep gaat over zelfgemaakte creaties. Verras ons met een foto! Oproep Eigengemaakte spullen in uw huis of tuin; gun onze lezers een blik op uw creativiteit! Uw foto met uw naam en een korte toelichting ontvangen we graag vóór 1 november 2015 op t.a.v. Parteons. De maker van de leukste foto wordt beloond met een cadeaubon van 20. De blauwe regen betekent voor mevrouw Mulder het begin van de zomer. De bloemen kunnen wel een meter lang worden! Lentezon en lekker rennen op het strand... de hond van mevrouw Teeling is er dol op! Hollandse of Hollandsche luchten? Tijdloos natuurschoon, gefotografeerd door de heer Versteeg. Colofon - Parteons is een uitgave van Parteon, oplage exemplaren Tekst: Brenda Scholten (Texture Text Supplies) Fotografie: Amber Nan (Amber s Fotografie) Eindredactie: Emmy Veen (Parteon) Grafische verzorging: Plan B, Assendelft Druk: RDH Printmedia, Wormerveer Disclaimer: Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

WoonWerk Bewonersblad van Woningstichting Barneveld

WoonWerk Bewonersblad van Woningstichting Barneveld WoonWerk Bewonersblad van Woningstichting Barneveld Nr. 2 September 2014 Huurders opgelet: Schrijf u tot 31 december gratis in bij huiswaarts.nu en behoud uw woonduur meer op p. 12 Renovatie maisonnettes

Nadere informatie

aan Huis No. 1 KWH geeft Acantus een 7,7! In dit nummer o.a. : Trouwe huurders 60 jaar getrouwd Lekker wonen in Ter Apel Hennep: grote gevolgen

aan Huis No. 1 KWH geeft Acantus een 7,7! In dit nummer o.a. : Trouwe huurders 60 jaar getrouwd Lekker wonen in Ter Apel Hennep: grote gevolgen Thuis aan Huis Thuis aan Huis is het magazine voor alle huurders van Acantus Groep No. 1 Jaargang 8 juli 2013 In dit nummer o.a. : KWH geeft Acantus een 7,7! Trouwe huurders 60 jaar getrouwd Lekker wonen

Nadere informatie

bericht Nieuwbouw Van den Boschstraat bereikt hoogste punt Schoolkinderen onthullen nieuwe bouwborden Nieuwe Woningwet daagt Habeko wonen uit

bericht Nieuwbouw Van den Boschstraat bereikt hoogste punt Schoolkinderen onthullen nieuwe bouwborden Nieuwe Woningwet daagt Habeko wonen uit BEWONERSMAGAZINE VAN WONINGBOUWVERENIGING bericht Wetgeving Nieuwe Woningwet daagt Habeko wonen uit pagina 3 Op bezoek Directeur over de vloer pagina 6 Schoolkinderen onthullen nieuwe bouwborden Nieuwbouw

Nadere informatie

Nr. 1 2011 Eemland. Buurt op stelten Project Viltstift Discipline en wilskracht

Nr. 1 2011 Eemland. Buurt op stelten Project Viltstift Discipline en wilskracht Nr. 1 2011 Eemland Buurt op stelten Project Viltstift Discipline en wilskracht in deze Post van Portaal Buurt op stelten De Eng in Soest is toe aan een opknapbeurt. De buurtkinderen doen mee en onderzoeken

Nadere informatie

méér dan wonen Bewonersmagazine september 2014 jaargang 33 De kracht van huurders Samen komen we verder De IJpelaar ademt een nieuwe tijd

méér dan wonen Bewonersmagazine september 2014 jaargang 33 De kracht van huurders Samen komen we verder De IJpelaar ademt een nieuwe tijd 23 méér dan wonen Bewonersmagazine september 2014 jaargang 33 De kracht van huurders Samen komen we verder De IJpelaar ademt een nieuwe tijd Nieuws uit de ledenraad Het werkgebied van Laurentius bestaat

Nadere informatie

Je komt van alles tegen

Je komt van alles tegen Een uitgave van Woningstichting Brummen 21e jaargang - winter 2011 Allround-reparateur Jan Woertman zwaait na 45 jaar af Je komt van alles tegen Voor het uitvoeren van reparaties en het oplossen van storingen

Nadere informatie

Woonjournaal. Woonwijze, uw manier van wonen! April 2012. Met onder andere: Lagere woonlasten door zonnepanelen

Woonjournaal. Woonwijze, uw manier van wonen! April 2012. Met onder andere: Lagere woonlasten door zonnepanelen April 2012 Woonjournaal Woonwijze, uw manier van wonen! Met onder andere: Lagere woonlasten door zonnepanelen Aantrekkelijk kopen met kopen naar Wens Iedereen hoofdrol bij theatervereniging Klachtencommissie

Nadere informatie

TREF. punt. Tevreden. in de Diamantstraat. Het jaarlijks overzicht p.12. Stand van zaken p.10. Daar sta je dan... p.4 TREF ARGOSTRAAT NIEUWBOUW

TREF. punt. Tevreden. in de Diamantstraat. Het jaarlijks overzicht p.12. Stand van zaken p.10. Daar sta je dan... p.4 TREF ARGOSTRAAT NIEUWBOUW Nr. 1 2011 Tevreden in de Diamantstraat ARGOSTRAAT Daar sta je dan... p.4 NIEUWBOUW Stand van zaken p.10 ONDERHOUD Het jaarlijks overzicht p.12 Nr.2 juni 2010 1 INHOUD Nr. 1 2011 Uw veiligheid telt Houd

Nadere informatie

Middenin. het bewonersblad van woningbouwvereniging de Kombinatie

Middenin. het bewonersblad van woningbouwvereniging de Kombinatie April 2011 48 Middenin het bewonersblad van woningbouwvereniging de Kombinatie Meld u aan voor ons digitale Klantenpanel Kinderen Op Dreef school op excursie in de L-flat Kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid

Nadere informatie

gezelliger Tips om uw buurt nog te maken! WANDELEN DOOR SAENDELFT HAAL DE HERFST IN HUIS KOKEN MET CASCOLAND

gezelliger Tips om uw buurt nog te maken! WANDELEN DOOR SAENDELFT HAAL DE HERFST IN HUIS KOKEN MET CASCOLAND MAGAZINE VAN WONINGCORPORATIE EIGEN HAARD - SEPTEMBER 2014 Tips om uw buurt nog gezelliger te maken! WANDELEN DOOR SAENDELFT HAAL DE HERFST IN HUIS KOKEN MET CASCOLAND EIGEN zinnig EEN KIJKJE achter de

Nadere informatie

Buurtbeheerders letten op uw wijk

Buurtbeheerders letten op uw wijk Buurtbeheerders letten op uw wijk Energieneutraal wonen in Olden Tempel Klooster Weurt: wonen en samenkomen Woongroep voor senioren in ônder onnes Jaargang 7 nr. 2 augustus 2013 Standpunt Eerlijk gezegd

Nadere informatie

Matthieu Robeest nummer 11 september 2013

Matthieu Robeest nummer 11 september 2013 Matthieu Robeest Matthieu Robeest woont aan het Jotterpad in Huizen. Deze woningen zijn vijf jaar geleden neergezet als starterswoningen voor jongeren. Veel van de stelletjes hebben inmiddels kinderen

Nadere informatie

mensen enwonen Magazine voor bewoners jaargang 16 nummer 1 april 2015

mensen enwonen Magazine voor bewoners jaargang 16 nummer 1 april 2015 mensen enwonen Magazine voor bewoners jaargang 16 nummer 1 april 2015 Arcade Halve Marathon een groot succes! Geen maximale huurverhoging in 2015 Aanpassing in huis nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Nadere informatie

Gewoon goed wonen MAGAZINE

Gewoon goed wonen MAGAZINE Magazine voor huurders van Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken nummer 1, lente 2011 Gewoon goed wonen MAGAZINE Ruim wonen in Blaricum Bijvanck op pad met projectleider groot onderhoud Martin

Nadere informatie

Magazine. Inhoud. 100plus... en daarna?

Magazine. Inhoud. 100plus... en daarna? Magazine Uitgave 2 november 2014 Inhoud 100plus... en daarna? Ben C. Pluimer directeur-bestuurder HW Wonen Colofon Het WoonMagazine is een uitgave van HW Wonen. Dit magazine is bestemd voor huurders en

Nadere informatie

HUURDERSMAGAZINE VAN TRIVIRE JAARGANG 2 NUMMER 1

HUURDERSMAGAZINE VAN TRIVIRE JAARGANG 2 NUMMER 1 HUURDERSMAGAZINE VAN TRIVIRE JAARGANG 2 NUMMER 1 colofon Vitirine is een uitgave van Stichting Trivire en verschijnt 4 keer per jaar. Teksten: Eindredactie: Redactieraad Trivire Communicatie Trivire Ontwerp

Nadere informatie

Middenin. het bewonersblad van woningbouwvereniging de Kombinatie

Middenin. het bewonersblad van woningbouwvereniging de Kombinatie april 2009 42 het bewonersblad van woningbouwvereniging de Kombinatie Leven zonder de lift, contact met je buren Elke woning een energielabel Vroeger en Nu Het is lente, seizoen voor een frisse start.

Nadere informatie

OpenHuis: komt u ook?

OpenHuis: komt u ook? vivinfo Het bewonersblad van Viverion dat u regelmatig op een levendige manier informeert, activeert en inspireert april 2010 Nieuw kantoor, zelfde dienstverlening! Een jaar lang ontvingen we onze klanten

Nadere informatie

Haal de zomer in huis

Haal de zomer in huis MAGAZINE VAN WONINGCORPORATIE EIGEN HAARD - JUNI 2014 Haal de zomer in huis 4X WOONTIPS HET HUIS- KAMERGEVOEL VAN MADS VERKLEIN DE KANS OP INBRAAK DE VERRASSINGEN VAN OUDERKERK EIGENzinnig EIGENzinnig

Nadere informatie

Groene Hart. te besparen houdt u geld over. Veranderingen in de zorg waar kunt u terecht? Binnenkijken bij Ferm Werk en Vluchtelingen Steunpunt

Groene Hart. te besparen houdt u geld over. Veranderingen in de zorg waar kunt u terecht? Binnenkijken bij Ferm Werk en Vluchtelingen Steunpunt GroenWest nr.1-2015 Veranderingen in de zorg waar kunt u terecht? Binnenkijken bij Ferm Werk en Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart Door bewust op energie te besparen houdt u geld over ThuisBest Inhoud

Nadere informatie

nummer 100 jaar Volkshuisvesting Hoeksche Waard volkshuisvesting in de Hoeksche Waard Magazine Mijn HW Wonen Huurverhoging 2014 Uitgave 1 april 2014

nummer 100 jaar Volkshuisvesting Hoeksche Waard volkshuisvesting in de Hoeksche Waard Magazine Mijn HW Wonen Huurverhoging 2014 Uitgave 1 april 2014 volkshuisvesting in de Hoeksche Waard Magazine Uitgave 1 april 2014 Gratis met maximaal 6 personen naar tentoonstelling 100 jaar Zie pagina 21 Indit nummer 100 jaar Volkshuisvesting Hoeksche Waard Mijn

Nadere informatie

InVeste. zomer. InVeste 2015 LAATSTE PAPIEREN EDITIE. 10 jaar Buurtbemiddeling: Wij brengen. mensen met elkaar in gesprek

InVeste. zomer. InVeste 2015 LAATSTE PAPIEREN EDITIE. 10 jaar Buurtbemiddeling: Wij brengen. mensen met elkaar in gesprek Bewonersblad van Seyster Veste InVeste 2015 LAATSTE PAPIEREN EDITIE 10 jaar Buurtbemiddeling: Wij brengen mensen met elkaar in gesprek InVeste De Vijverhof: Soms komt er een kudde schapen langslopen Tussen

Nadere informatie

Bewoners leggen. SpeelMoesTuin aan. + Inspiratie voor bewonersgroepen www.woonwaard.nl/thuis. bij Woonwaard. Schade? Alles over verzekeringen

Bewoners leggen. SpeelMoesTuin aan. + Inspiratie voor bewonersgroepen www.woonwaard.nl/thuis. bij Woonwaard. Schade? Alles over verzekeringen Thuis! bij Woonwaard Zomer 2013 Jaargang 03 Schade? Alles over verzekeringen De stem van huurders in een VvE Bewoners leggen SpeelMoesTuin aan Meld woonfraude Lees hoe! + Inspiratie voor bewonersgroepen

Nadere informatie

Nieuwsbron. een uitgave van sprengenland wonen juni 2014

Nieuwsbron. een uitgave van sprengenland wonen juni 2014 Nieuwsbron een uitgave van sprengenland wonen juni 2014 Er is een tijd van komen... Het jaar 2014 is alweer half om. Het is een heftig jaar voor de corporatiesector, voor huurders en ook voor mijzelf.

Nadere informatie

Profiteer! Uw woonvoordeel zit in deze pas! Lees meer op pagina 6. Iets kapot? Bel ons serviceteam! Steengoed Frisse facelift entrees

Profiteer! Uw woonvoordeel zit in deze pas! Lees meer op pagina 6. Iets kapot? Bel ons serviceteam! Steengoed Frisse facelift entrees Iets kapot? Bel ons serviceteam! Zonnetjes Trouwe huurders in het zonnetje Steengoed Frisse facelift entrees 1 Bewonersblad NR. 2 - JAARGANG 2 Profiteer! Uw woonvoordeel zit in deze pas! Lees meer op pagina

Nadere informatie

Het bewonersblad voor huurders van Waterweg Wonen jaargang 17, nummer 2, juli 2015

Het bewonersblad voor huurders van Waterweg Wonen jaargang 17, nummer 2, juli 2015 Het bewonersblad voor huurders van Waterweg Wonen jaargang 17, nummer 2, juli 2015 ANDERE TIJDEN DUS AFVAL SCHEIDEN GLAS PLASTIC PAPIER 3 Een verbouwing meefinancieren? Dat kan nu ook! 8 Thuis Bewoners

Nadere informatie

oonwijs Positief nieuws Feestelijke opening De Kleine Maatjes Geen onderhoud meer aan de woning? Het bewonersblad van de Stichting Wonen Wierden Enter

oonwijs Positief nieuws Feestelijke opening De Kleine Maatjes Geen onderhoud meer aan de woning? Het bewonersblad van de Stichting Wonen Wierden Enter Het bewonersblad van de Stichting Wonen Wierden Enter oonwijs Jaargang 16 December 2011 Nummer 3 winter Positief nieuws Feestelijke opening De Kleine Maatjes Geen onderhoud meer aan de woning? Terugblik

Nadere informatie

Middenin. het bewonersblad van woningbouwvereniging de Kombinatie

Middenin. het bewonersblad van woningbouwvereniging de Kombinatie september 2009 43 Middenin het bewonersblad van woningbouwvereniging de Kombinatie Lekker veilig spelen in speeltuin Kindervreugd Koopgarantmarkt een succes De Kombinatie is van huis uit sober, doelmatig

Nadere informatie

Wat hebben we gedaan & wat gaan we doen? Regelt u alles al online met ons Klantportaal? BUREN GEZOCHT. Juni 2015, nummer 2 BEWONERSMAGAZINE

Wat hebben we gedaan & wat gaan we doen? Regelt u alles al online met ons Klantportaal? BUREN GEZOCHT. Juni 2015, nummer 2 BEWONERSMAGAZINE BEWONERSMAGAZINE van De Leeuw van Putten Juni 2015, nummer 2 BUREN GEZOCHT Wat hebben we gedaan & wat gaan we doen? Regelt u alles al online met ons Klantportaal? 1 Wie regeert, bepaalt? WONINGSTICHTING

Nadere informatie

Seyster Veste biedt koopwoningen aan met fikse kortingen

Seyster Veste biedt koopwoningen aan met fikse kortingen Seyster Veste biedt koopwoningen aan met fikse kortingen Hoe werkt het: Koopgarant en Slimmer Kopen Denise Hubers: Vraagbaak voor kopers t Hof van Zeist - wonen met het centrum om de hoek Koopbijlage Betaalbaar

Nadere informatie