Meer winst door betere communicatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meer winst door betere communicatie"

Transcriptie

1 Meer winst door betere communicatie Aansprekende cases uit de praktijk Cisco One

2 Inleiding Inhoud Infiniti Calypso Rotterdam Fujicolor Benelux Horecagroep Zamen De Haan Advocaten & Notarissen Kinderopvang Zuidwest Friesland Minibussen van Flex-i-Trans Vierstroom Zorgring Gouda Scholengemeenschap Stichting Fioretti Teylingen Huisartsenpraktijk Aan de ene kant wilt u als ondernemer flexibel, slagvaardig en vernieuwend zijn, aan de andere kant bent u op zoek naar grip op uw bedrijf. Dit realiseert u met doordachte regels, procedures en ICT systemen. Dit laatste, het controle-denken, heeft als risico dat u vooral stuurt op uw huidige status en minder kijkt naar de dag van morgen. Terwijl u de lat voor de toekomst vaak heel hoog legt. In deze brochure treft u 10 aansprekende praktijkcases die laten zien dat bedrijven die het lef hebben om nieuwe ICT-technologieën te omarmen, de succesverhalen zijn van morgen.

3 4 Infiniti Cisco-technologie in de live-room Een radicaal ontwerp, gebaseerd op de Japanse schoonheidsleer Adeyaka met begrippen als gratie en opwindende sensualiteit. We hebben het hier over... een automerk: Infiniti. Luxe gelieerd aan Nissan. Autorijden als way of life. Onlangs werden in Nederland onder de vlag van Autobinck Holding twee inspirerende Infiniti-centers geopend, een in Barendrecht en een in Amsterdam. De belangrijkste ICT-toepassingen op beide locaties zijn van Cisco.,,De reacties van het publiek zijn overweldigend. Je moet het echt met eigen ogen gaan zien, vertelt Ton Mussert, directeur van Cisco-partner BXT uit Rotterdam enthousiast. De stuk voor stuk prachtige auto s komen in de architectonisch gestileerde omgeving optimaal tot hun recht. Mussert spreekt dan ook niet van een showroom, maar van een live-room.,,in samenspraak met Cisco hebben wij met het Infiniti-merk een uniek samenwerkings verband gesloten. Wij leveren Infiniti met Cisco-producten de beste technologie die er bestaat en wij maken gebruik van de live-rooms om Cisco-technologie aan (potentiële) klanten in volle glorie aan het werk te laten zien. Die technologie is volledig gebaseerd op IP als centrale informatiedrager. De IP-telefonieomgeving - met (Nokia) callconnector - zorgt ervoor dat waar Infiniti-medewerkers buiten de deur gewoon GSM bellen, hun toestellen binnen de Infiniti-centers automatisch overschakelen op WLAN dat als voor keurnetwerk wordt herkend. Dit scheelt aanzienlijk aan telefoonkosten. Bovendien zien de telefoontoestellen er volgens Ton Mussert prachtig mooi uit, met XML-applicatie die het bijvoorbeeld mogelijk maakt het Infiniti-logo op display te tonen.

4 6 Calypso Rotterdam Europese luxe ontmoet Japanse topservice, luidt een van de credo s van Infiniti. Het is vertaald naar de Infiniti-centers die overal in de wereld de sfeer van een boutique in een luxe vijfsterrenhotel uitstralen. Voor de centers in Nederland adviseert en implementeert BXT Cisco-oplossingen voor spraak- en datacommunicatie. Zo beschikken de locaties in Barendrecht en Amsterdam over een digitaal mediasysteem. Naast elke auto staat een zuil met ingebouwde monitor, waarop telkens verse filmpjes van die auto worden getoond die kunnen worden ge-uploaded bij het Europees Infiniti-hoofdkantoor in Zwitserland. Een revolutionair interactief HD-informatiescherm centraal in de live-room stelt potentiële klanten in staat via touch screen de Infiniti van hun dromen te scheppen. Kleur, wielen en interieuraankleding veranderen naar ieders persoonlijke wens in een 360 graden 3D projectie. Neem daarbij nog de meubilering van de centers met kostbare spullen, en de perfecte omgeving om de automodellen te bekijken en te ervaren is compleet. Mede dankzij BXT, partner van Cisco. Optimale bereikbaarheid dankzij Cisco technologie Het moet de droom zijn voor elke ICT-ondernemer met ambitie. Op een toplocatie in een topstad verrijst een ultramodern woongebouw, waarin up to date domotica en dienstverlening worden toegepast en jouw bedrijf mag daarbij adviseren en de boel implementeren. Het is de realiteit voor Cisco-partner Next ICT Solutions uit Roosendaal/Bergen op Zoom. Centrum Rotterdam, Mauritsweg, tegenover het nieuwe centraal station. Hier realiseert De Wilgen Vastgoed een woonconcept dat zijn tijd ver vooruit is. Calypso: 407 appartementen, penthouses en commerciële ruimtes met internationale allure. Het gebouw beschikt straks over een servicebalie, valet parking voor 500 auto s, vergaande domotica-functionaliteit in elk appartement, een RFid-toegangscontrole-systeem en diverse andere technieken die comfort en veiligheid verhogen.,,bijzonder aan dit verhaal is dat integraal IP wordt toegepast in plaats van de traditionele E-installatie, vertelt algemeen directeur van Next ICT Solutions, Martin Verburgh.,,De volledige infrastructuur is gebaseerd op IP bekabeling, met alle daarbij benodigde Cisco-apparatuur, zoals switches en routers, kortom de complete backbone wordt met Cisco apparatuur opgebouwd. Op de ouderwetse manier worden televisie, telefoon, internet, camerabewaking, intercom, klimaatbeheersing en ICT afzonderlijk geregeld en is integratie van techniek nauwelijks aan de orde. Elke leverancier heeft zijn eigen beheercontract;

5 8 schaalvoordelen zijn nauwelijks te behalen. In De Calypso is IP de basis voor comfort, veiligheid en gemak. Alle appartementen krijgen een domotica touch-screen, waarmee bewoners de gordijnen, het licht, de verwarming, de alarmering en muziek centraal eenvoudig kunnen bedienen en tevens (naar wens) een keur aan diensten kunnen bestellen. Zo is het mogelijk om de servicebalie boodschappen te laten aannemen, kleding te laten stomen, gebruik te maken van een maaltijdenservice, de auto te laten voorrijden of de hond te laten uitlaten. De meldkamer van de dienstenleverancier is 24 uur per dag bereikbaar. Maar de IP-structuur (uiterst betrouwbaar, want redundant opgebouwd) regelt meer, aldus Verburgh. Zoals telefonie, functionaliteit en informatiezenders, IP TV, intercom, internet, toegangscontrole, camerabewaking, sturing van liften...,,het onderhoud en beheer loopt via één centraal managementsysteem. De voordelen zijn: minder werkzaamheden op locatie; minder hardware; minder onderhoudscontracten en optimale benutting van de functionaliteit. De Wilgen Vastgoed koos voor Next ICT Solutions als adviseur vanwege de ervaring die Next ICT eerder opdeed in Spanje. Daar werd een ouderenressort eveneens met Cisco ingericht, ook op IP-basis met daaraan gekoppelde diensten. Maar zoveel luxe kost toch een vermogen? Verburgh:,,Het is in aanschaf inderdaad duurder dan een conventioneel systeem, maar - en nu komt het - er zit een slim businessmodel achter, waardoor dat in de exploitatiefase weer wordt terugverdiend. Dat werkt zo: de maatschappij die de servicediensten exploiteert levert diensten aan de bewoners die tegen een lager tarief ingekocht worden. De exploitatie kost minder door de IP infrastructuur, waardoor er toch marktconform aangeboden kan worden aan de bewoners. Initiële kosten voor traditionele bekabeling vervallen, waardoor aansluitkosten voor bijvoorbeeld televisie, internet, telefoon en dergelijke buiten de kosten structuur vallen. Er hoeft niet te worden bekabeld tot in elk appartement, maar slechts met één (glasvezel)kabel tot aan de computerruimte van het complex. Daar neemt IP van Cisco het volledig over. De bouw van De Calypso is inmiddels in volle gang. De oplevering is in 2012.

6 10 Fujicolor Benelux Medewerkers liepen met drie toestellen op zak... De intrede van het digitale tijdperk betekende een aardverschuiving op het gebied van fotografie. De ene revolutie volgde de andere op. Fujicolor Benelux in Steenbergen bewees keer op keer met alle veranderingen mee te kunnen gaan. Onlangs voerde Fujicolor Benelux op ICT-gebied een modernisering door. Het bedrijf beschikte reeds over Cisco-infrastructuur. Samenwerking met Nobel ICT uit Naarden (Cisco Unified Communicationsspecialist) deed de rest. Fujicolor Benelux is marktleider op het gebied van foto-finishing, Het gaat daarbij tegenwoordig om afwerking van foto s en posters in meest ruime zin en op diverse materialen, zoals bijvoorbeeld canvas. Ook worden in Steenbergen, waar 200 mensen werken, kalenders en fotoboeken geproduceerd. Het bedrijf innoveert voortdurend. Momenteel wordt hard gestudeerd op de mogelijkheid om beelden op alternatieve materialen af te drukken. Door een bepaalde combinatie ontstaat een diepte-effect.,,op het gebied van communicatie kampten we met een aantal problemen, vertelt ICT-manager bij Fujicolor Benelux, Johan van Gelder.,,We werkten met een verouderd voice response systeem, waardoor klanten lang moesten wachten, accountsupport te weinig inzicht had in wie waarover belde en klantvragen, over bijvoorbeeld de status van een order, niet adequaat beantwoord konden worden. We werkten bovendien met een DECT-telefoniecentrale. Die moest dringend vervangen worden.

7 12 Horecagroep Zamen Medewerkers liepen met drie toestellen op zak: een DECTtelefoon, een mobiele telefoon én een pda (personal digital assistant). Fujicolor Benelux ging op zoek naar een dynamische oplossing, samen met Cisco-partner Nobel, expert op het gebied van IP Telefonie, draadloos werken en ( )-applicaties.,,een oplossings gerichte club met hart voor de zaak, complimenteert Van Gelder.,,DECT is omgezet in wireless IP van Cisco (Call manager), een combinatie van mobiele telefonie en up to date VoIP-telefonie, met alle functies geïntegreerd in één toestel. Bijkomend voordeel, aldus Van Gelder, was dat op basis van softwareoplossingen tal van extra mogelijkheden werden ontsloten.,,we bellen nu stukken goedkoper en het geheel is veel minder complex. We kunnen zien wie er belt en informatie over de beller is eenvoudig op te vragen. Binnenkort kan de receptie bovendien zien of iemand aanwezig is en in outlook in agenda s kijken. Alle toestellen zijn makkelijk te installeren, op afstand te beheren, beveiligd en geupdated. Tenslotte is er in het gehele gebouw draadloos netwerk en is support van de productieafdeling nu een stuk makkelijker. Kortom, een nuttige investering die zich snel terugverdient, aldus Van Gelder, ook omdat het deels vervanging impliceerde van de oude installatie, die aan onderhoud best wat vergde.,,het is nog even wennen voor de mensen - we hebben ze in het begin best moeten overtuigen - maar de voordelen zijn nu voor iedereen duidelijk. Cisco Communications Manager op het strand Op een gala-avond in december in Amsterdam kreeg oprichter en directeur John de Jong van Horecagroep Zamen als toonaangevende horecaondernemer een belangrijke onderscheiding. Twee strandclubs, vier restaurants en een partycentrum annex restaurant in de regio Den Haag/Scheveningen zijn zeer succesvol. Afzonderlijk dankzij een eigen look-and-feel, slim centraal aangestuurd vanuit het hoofdkantoor van Zamen in Den Haag. Het betrekken van dat nieuwe Haagse kantoor in 2008 werd aangegrepen om de onderlinge communicatie van alle locaties eens goed onder de loep te nemen.,,er was behoefte aan meer efficiëntie op ICT-gebied en aan kostenbesparing op infrastructureel niveau, vertelt Arshad Rizvi, event manager bij Zamen en daarnaast verantwoordelijk voor de ICT van de groep. Vóór het ontstaan van Zamen in 2006 waren de zeven locaties zelfstandig, ook op ICT- en telecommunicatiegebied.,,ieder had zijn eigen hardware, randapparatuur en eigen telecom-abonnementen. Alleen de pinautomaten en de kassa s kwamen van dezelfde leveranciers. Door te centraliseren konden we de controle op onze bedrijfsprocessen verbeteren. Arshad Rizvi deed onderzoek om te zien welke voordelen Zamen zou kunnen halen uit het centraliseren van zijn ICT. Die bleken aanzienlijk. Hij kreeg groen licht van de directie om te gaan onderhandelen met een aantal partijen om te zien wie de beste prijs/kwaliteit-verhouding kon leveren. Cisco kwam daar als beste uit en bracht Zamen voor de implementatie in contact met Cisco-partner Ask Roger! De oplossing bestond uit een centraal geplaatste Cisco Communications Manager en een

8 14 IP VPN-netwerk tussen het hoofdkantoor en alle locaties. Via dit IP VPN loopt alle communicatie: telefonie, internet, , kassainformatie en pinverkeer. Op alle locaties zijn de telefoon- en internetlijnen opgeheven, zodat er minimale kosten op de locaties zijn. De nummers worden via een SIP-trunk centraal op het Ciscoplatform afgeleverd. Enkel de faxlijn per locatie is nog analoog gebleven. Hierop is ook de alarmlijn geactiveerd. Zijn de beoogde voordelen ook werkelijkheid geworden? Arshad Rizvi.,,Onze bereikbaarheid is sterk verbeterd. Sales- en marketingtrajecten kunnen nu vanuit één centraal nummer en niet als vroeger via verschillende nummers. De kostenbesparingen zullen we vooral op termijn gaan realiseren. Intern telefoneren gebeurde vaak mobiel. We bevorderen dat inter-locatiebellen voortaan via het eigen netwerk gaat. veiligheid van onze bedrijfsprocessen gewaarborgd. Ook de IP-camera s voor bewaking en toezicht zijn aangesloten op de VPN. Zelfs de muziek wordt centraal geregeld, en niet meer per locatie met een eigen oplossing.,,muziek versterkt de identiteit van een locatie en wordt dus op maat uitgezocht. Per locatie kunnen we een keuze maken uit het totale aanbod. De muziek-updates versturen we via VPN. Mede door dit alles is Horecagroep Zamen volgens Arshad Rizvi klaar voor zomer.,,waar het nu enkel nog van afhangt, is de zon! Ook het beheer gaat volgens Rizvi veel soepeler. Negentig procent van de werkzaamheden worden op afstand verricht, ook op de locaties. Zo hebben we de beheerkosten omlaag kunnen brengen en is de

9 16 De Haan Advocaten & Notarissen De Haantjes met Cisco UCM klaar voor de toekomst Conflicten kun je beter voorkomen dan achteraf oplossen. Deze stelregel van De Haan Advocaten & Notarissen past uitstekend bij de keuze die dit gerenommeerde kantoor onlangs maakte toen het aankwam op een communicatieoplossing. Het bedrijf kwam uit bij Cisco, via Comm-Line Telematica uit Zwolle. De Haan Advocaten & Notarissen, 29 jaar geleden opgericht door Winfryd de Haan, telt 135 medewerkers. Begin dit jaar werd in Groningen langs de A7 een gloednieuw kantoorpand betrokken, vlakbij de Euroborg. Daarnaast heeft De Haan vestigingen in Leeuwarden, Assen, Zwolle en Almere. Vorig jaar werd het kantoor uitgeroepen tot het snelst groeiende kantoor van Nederland. Winfryd de Haan heeft volgens ingewijden een groen-wit hart. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van de businessclub van FC Groningen. Zoals altijd in skyboxen, wordt dan door collegazakenlui stevig aan je getrokken, zeker als er iets te verdienen valt. Zo ook toen bekend werd dat De Haan, tegelijk met het betrekken van het nieuwe kantoor, wilde overschakelen op een nieuw data/telefonienetwerk voor alle zes vestigingen. Er volgden tal van aanbiedingen, maar dé oplossing zat er niet bij. Die kwam (toch) van Comm-Line, sinds 2001 IT-huisleverancier van De Haan.,,Wij hadden de oplossing die precies aansluit bij de behoeften, aldus Jaap Meijer van Comm-Line.,,De wens was een nieuwe telefooncentrale op de nieuwe locatie en communicatie

10 18 Kinderopvang Zuidwest Friesland tussen de verschillende vestigingen, zowel voor data als spraak. De beste oplossing bleek Cisco Unified Communications Manager (BE), die telefonie centraliseert.,,verschil met vroeger is dat op de server in Groningen eerst uitsluitend dataverkeer was gecentraliseerd. Met de CUCM BE werd het mogelijk om ook het telefonieverkeer te centraliseren. Tevens zijn data en voice geïntegreerd. Groot voordeel is dat De Haan nu toe kan met één telefoniereceptie die alle gesprekken doorleidt. De overige recepties hoeven geen telefoonverkeer meer af te handelen. Dit betekent niet alleen een kostenvoordeel maar ook een functioneel voordeel. Deze ene telefoniereceptie kan het telefonieverkeer over de hele organisatie monitoren. De Haantjes, noemen ze in het wereldje de advocaten en notarissen op het kantoor. Een geuzennaam die past bij de mentaliteit. Gedrevenheid en betrokkenheid zijn bij De Haan Advocaten & Notarissen de twee belangrijkste pijlers waarop het succes van het kantoor is gestoeld: Wij vechten voor onze klanten. Deze mentaliteit - gáán voor het beste - spreekt Jaap Meijer van Comm-Line Telematica zéér aan. Niet voor niets is Comm-Line geregistreerd partner van Cisco. De Haan kan met IP Cisco UCM BE de ambities waarmaken en past state-of-the-art technologie toe in de huidige bedrijfsprocessen. Zo beschikken alle vestigingen over draadloze netwerken die door GSM s van medewerkers als voorkeursnetwerk worden herkend. Het netwerk is optimaal beveiligd en valt uit te breiden met voor De Haan relevante applicaties. De implementatie in het nieuwe hoofdkantoor in Groningen is inmiddels gereed. De overige vestigingen volgen binnenkort. Locaties in dertien gemeenten aan elkaar gekoppeld Bereikbaarheid onder één centraal nummer en een netwerk om voorlopig jaren mee vooruit te kunnen, vooral gelet ook op het uit te breiden aantal locaties. Die wens legde stichting Kinderopvang Zuidwest Friesland op tafel bij Viadata Automatisering in Heerenveen. De automatisering en de communicatie waren bij de organisatie aan vervanging toe. Momenteel vindt de implementatie plaats van Cisco Unified Communications Manager (UCM). Eén systeem voor data- en telefoonverkeer. K inderopvang ZW Friesland, met hoofdvestiging in Witmarsum, verzorgt diverse vormen van kinderopvang in Friesland vanuit locaties in dertien gemeenten. De organisatie (160 medewerkers) is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Tot nu toe beschikten enkele locaties over een eigen telefooncentrale en werd op de kleinere locaties uitsluitend mobiel gebeld. Erg kostbaar en bovendien niet de beste manier van intern communiceren. Vandaar dat uitgebreid werd omgekeken naar een alternatief. Al snel hebben we de klant kunnen overtuigen dat in plaats van overal een telefooncentrale te plaatsen, het veel verstandiger was om moderne techniek te benutten. De oplossing was de locaties via glasvezel en koper aan elkaar te koppelen, waardoor tegelijkertijd data- én telefoonverkeer kan worden onderhouden, aldus Robin Postma, accountmanager van Viadata Automatisering.

11 20 Kinderopvang ZW Friesland is sinds 2003 klant van Viadata, dat voor de organisatie tevens het systeembeheer voor zijn rekening neemt. Viadata Automatisering adviseerde Cisco UCM als verreweg het meest geschikte systeem.,,weliswaar niet de goedkoopste, wel de mooiste en beste oplossing, aldus Postma.,,UCM is redundant uitgevoerd, zodat het systeem blijft functioneren, mocht er iets defect of verloren gaan. Uiterst betrouwbaar dus, optimaal beveiligd en door ons goed te onderhouden. In Witmarsum en Bolsward wordt bovendien gebruik gemaakt van WLAN techniek (draadloos). Het gebruiksgemak en de kostenbesparing - voortaan wordt intern gratis gebeld - zal de klant zeker in de praktijk gaan ervaren. hoe het er aan toegaat op de groep. Dat Kinderopvang ZW Friesland voor Cisco en Viadata Automatisering koos, komt door de vertrouwensrelatie die de afgelopen jaren tussen partijen is opgebouwd. Groot voordeel was bovendien de mogelijkheid van Cisco Easy Lease, waarbij de investering gespreid wordt betaald en in de eerste drie jaar geen rente hoeft te worden betaald. De komende maanden wordt het netwerk vanuit Witmarsum en Bolsward gefaseerd naar alle locaties uitgerold met een IP-VPN netwerk van KPN.,,Voor alle betrokkenen is dit een fantastisch resultaat. Met Cisco UCM zijn bovendien tal van uitbreidingen te realiseren, blikt Postma vooruit.,,denkbaar in dit geval is een uitbreiding met webcams. Niet alleen om als bewakingscamera s in te zetten voor het pand, maar ook als communicatiemiddel en om ouders te kunnen laten meekijken

12 22 Minibussen van Flex-i-Trans Eenvoud. Overal, altijd Op de website van Flex-i-Trans staat een alleraardigst filmje waarop te zien is hoe een chauffeur van een busjescentrale zich in een verouderd busje drie keer in de rondte werkt: stoelen eruit, rolstoelbeugels erin, beugels los, stoelen er weer in, enzovoorts. Even later rijdt hij trots rond in een Flex-i-Trans-bus: in enkele seconden geschikt te maken voor vervoer van invaliden passagiers en valide gebruikers, of een combinatie daarvan. lex-i-trans, F gevetigd in Velddriel, is specialist op het gebied van ontwikkeling en productie van stoelsystemen voor rolstoel-/personenvervoer. Het bedrijf voorziet minibussen van een uitgekiend systeem waarmee razendsnel wordt omgeschakeld van regulier naar bijzonder vervoer. In de vloer geïntegreerde bevestigingsgordels passen op elke rolstoel. Het gaat hier om een wereldproduct van een bedrijf dat daarom de vleugels internationaal wil uitslaan. In vijf landen zijn daartoe met bedrijven reeds licentieovereenkomsten afgesloten. Tijd voor aanscherping en uitbreiding van de ICT-omgeving bij Flex-i-Trans. Hoogste tijd voor Cisco dus. Om de telefonische bereikbaarheid te verbeteren en klanten beter en sneller te kunnen bedienen, combineerde Cisco-partner PROXSYS uit Gorinchem de voor delen van draadloze (IP) DECT-toestellen met een moderne IP-centrale. Cisco Unified Communications zorgt voor optimalisering van de interne communicatie tussen de 35 werkplekken en de externe communicatie op basis van één netwerk voor data- en telefonie. De investering in deze technologie

13 24 Vierstroomzorgring Gouda werd ondergebracht in een Cisco Easy Lease overeenkomst. Tevens heeft Flex-i-Trans alle hardware en software vervangen en is al het beheer ervan ondergebracht bij PROXSYS. Paul van Gastel, salesmanager bij PROXSYS:,,Alle computers, notebooks, serverkracht en licenties worden naar rato van het aantal actieve werkplekken bij Flex-i-Trans op maandbasis bij ons gehuurd. Zodra Flex-i-Trans groeit of krimpt, groeien of krimpen de kosten evenredig mee. In plaats van spullen aan te schaffen en af te schrijven staat ICT nu als maandelijkse kostenpost op de balans. De volledige verantwoordelijkheid voor ICT wordt hiermee uitbesteed, zowel op financieel, technisch als functioneel vlak. We zien deze trend snel ontwikkelen binnen het professionele MKB. Vanuit haar eigen datacenter biedt PROXSYS verschillende Managed Services aan, zoals een geautomatiseerd virusscan-systeem voor alle werkplekken, spamfiltering op het verkeer, Online Back Up, Managed VPN (een uiterst veilige oplossing om vanuit huis én onderweg op het netwerk van Flex-i-Trans in te loggen (ook met de softwaretelefoon) en Monitoring, dat wil zeggen: op afstand houdt PROXSYS alle apparatuur en processen bij Flex-i-Trans in de gaten.,,het netwerk ligt als het ware aan de hartbewaking.,,ideaal, gelet op onze internationale ambities, toont general manager van Flex-i-Trans Guus van Weegberg zich zeer tevreden.,,het netwerk en de functionaliteiten maken het mogelijk om nieuwe vestigingen snel en efficient aan te sluiten. Door de overeenkomst met PROXSYS, waarin alles op het gebied van hardware, software, licenties en beheerdiensten is ondergebracht, kan de groei zich in elk door ons gewenst tempo voltrekken. Hoeveel of hoe weinig ICT wij ook afnemen, we ontvangen daarover maandelijks een overzichtelijke factuur. Ook in financieel opzicht zijn we op deze manier optimaal flexibel. Cisco Unified Communications steeds vaker toegepast in de zorg Vierstroomzorgring in Gouda levert zorg met passie. De organisatie houdt zich bezig met thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verpleeghuiszorg, verzorgings huiszorg, uitleen, huur en koop van zorghulpmiddelen en levert hulp bij huishouden. Gewerkt wordt vanuit maar liefst 93 locaties, een situatie die mede is ontstaan door een aantal fusies. Zeven vestigingen doen (tevens) dienst als kantoor. ocaties L die door fusie met elkaar gaan samenwerken beschikken doorgaans over verschillende telefooncentrales. Technisch is het dan geen aanbeveling om die in elkaar te schuiven, zegt Jørn van der Ham salesconsultant bij Ciscopartner TeleSpectrum in Capelle aan den Ijssel. Vierstroomzorgring besloot dan ook tot een complete modernisering van de in- en externe telecommunicatie, een klus uitgevoerd door TeleSpectrum, die van die zijde net zoveel passie vergt als het door de klant in praktijk gebrachte zorgmodel.,,elke locatie beschikt over tussen 15 en 25 toestellen, geeft Jørn van der Ham een indruk van de omvang van de operatie.,,unified Communications van Cisco is de perfecte oplossing in zo n situatie. De grootste voordelen, los van de uiteindelijke kostenbesparing, zijn de schaalbaarheid (onbeperkt uit te breiden met alle denkbare

14 26 applicaties), het eenvoudige operationele beheer en last but not least de beveiling. Van der Ham:,,Die zit bij Ciscoals het ware in het dna. Dat Vierstroomzorgring als IToplossing voor TeleSpectrum koos, vloeit logisch voort uit het reeds geruime tijd tot volle tevredenheid bestaande contact tussen beide partijen. TeleSpectrum biedt een totaalconcept voor vaste en mobiele communicatie, opereert landelijk, bedient klanten uit diverse sectoren en heeft veel ervaring in de zorg. Het bedrijf beschikt bovendien over een eigen unit voor gecertificeerde bekabeling. TeleSpectrum gebruikt uitsluitend bewezen technologie (Cisco) en laat dat potentiële klanten graag zien. Zo werd in 2006 speciaal voor IT-managers in zorginstellingen samen met Cisco een reis naar San José (VS) georganiseerd om hen kennis te laten maken met de nieuwste producten. Ook de ITmanager van Vierstroomzorgring was daar bij. IP telefoontoestellen. De aanleg geschiedt gefaseerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van zogeheten sip trunks, een oplossing die de voordelen van VoIp (spraak en data over internet) combineert met (vooralsnog) behoud van de oude telefooncentrale(s). De implementatie is momenteel in volle gang. Met Vierstroomzorgring is contractueel geregeld dat elke migratiestap binnen een jaar wordt terugverdiend. Jørn van der Ham:,,Dat gaan we makkelijk halen. Om alle 93 vestigingen van de zorginstelling goed met elkaar te laten praten, levert TeleSpectrum Cisco telefonie- en call centre applicatie, voic , switching en

15 28 Scholengemeenschap Stichting Fioretti Teylingen Cisco kennen wij als gerenommeerde partij Het overdragen van waarden als verantwoordelijkheid, respect en verdraagzaamheid, staat in de missie van scholengemeenschap Stichting Fioretti Teylingen in Voorhout even prominent vermeld als kwaliteit van het onderwijs en toekomstgerichtheid. Bij een dergelijke visie en ambitie past een up-to date ICTomgeving en dat is waar de sterk groeiende scholengemeenschap in de bollenstreek voor gaat. Samen met Cisco-partner Korton Group uit Hoofddorp. Om de omvang van de operatie aan te geven: Stichting Fioretti Teylingen bestaat uit acht scholen met 5500 leerlingen en 600 personeelsleden. De diverse locaties, met in totaal circa 1600 werkstations, liggen gemiddeld 10 kilometer uit elkaar, verbonden door 128 kilometer darkfiber glas vezel. Het aantal werkstations zal zich de komende jaren naar verwachting uitbreiden tot 2500.,,Onze scholen zijn ook op ICT-gebied enorm gegroeid, vertelt directeur Ton de Groot. Hoofd ICT Bastiaan Topper:,,Het systeem telkens maar uitbreiden zorgde voor een wirwar aan servers. We liepen tegen een grens aan. Dus ging men op zoek naar een doelmatig, inzichtelijk en eenvoudig te beheren nieuw systeem. De Groot:,,Toen de schoolgemeenschappen in 2008 werden samengevoegd was dat hét moment om te investeren. Bastiaan Topper stelde een plan op en sprak met een aantal dark fiberleveranciers. Voor de benodigde apparatuur werd contact gezocht met de Korton Group, waarmee al jarenlang tot volle tevredenheid wordt samengewerkt. Korton adviseerde direct apparatuur van Cisco Systems.,,Cisco kennen wij als gerenommeerde partij. Als Fioretti College hadden we via Korton bovendien al eerder

16 30 Huisartsenpraktijk Cisco-apparatuur betrokken. De migratie van het nieuwe netwerk, waarvan de voortgang voor alle betrokkenen op school te volgen is via internet, is momenteel in volle gang: het leggen van glasvezel tussen de vestigingen, de centralisatie van de netwerkverbindingen vanuit twee datacentra in Lisse en Voorhout, het inrichten van een wireless omgeving voor alle acht vestigingen, het uitrollen van IP telefonie en upgrading van het netwerk voor de toekomst. De bedoeling is dat alles medio mei 2009 functioneert. Topper:,,Het levert straks een fors aantal voordelen op. Het systeem is betrouwbaar, flexibel uit te breiden en hoogwaardig beveiligd. En uiteraard levert het een enorme kwaliteitsverbetering voor onze gebruikers op. Op audiovisueel gebied (streaming media) bijvoorbeeld kan straks veel meer, ook al in combinatie met de digitale schoolborden (notities en interactieve lesmethode) waarmee steeds intensiever wordt gewerkt. De investering (een half miljoen) euro is volgens Ton de Groot dan ook zeer verantwoord.,,we hebben bewust gekozen voor een duurzame oplossing. Door de continuïteit en het eenvoudige beheer zijn we op lange termijn goedkoper uit dan wanneer we op de oude manier waren doorgegaan. Optimale bereikbaarheid dankzij Cisco technologie De huisartsenpraktijk Huisartsen zijn slecht bereikbaar, zelfs in spoedgevallen. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg na onderzoek. Onacceptabel, vindt de inspectie, die strenger gaat controleren. Telefoontjes moeten binnen twee minuten worden beantwoord; spoedtelefoontjes binnen een halve minuut. Cisco-specialist Avit Systems uit Nieuwegein helpt huisartsen met een speciale contact center zorgdienst. Huisartsen kunnen hun bereikbaarheid eenvoudig verbeteren door gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden van IT, internet en telefonie-integratie. Avit Systems ontwikkelde speciaal voor de eerstelijnszorg, zoals huisartsenpraktijken contact center service voor het maken van afspraken en het aanvragen van herhalingsrecepten. Algemeen directeur Ronald Kraanen:,,Huisartsen beschikken vaak nog over een traditionele telefooncentrale met een analoge lijn of misschien een ISDN2-lijn, waarbij de praktijk (uiteraard) vaak in gesprek is, dus niet bereikbaar. Op basis van Cisco Unified Communications en door ons ontwikkelde software leveren wij IP contact- en telefonieservices via twee externe datacenters, zodat een praktijk 24 uur per dag, met professionele continuïteitsbewaking, over toegang tot het internet en tegelijkertijd acht parallelle telefoonlijnen beschikt. Bij meer dan acht bellers worden de overige gesprekken tijdens piekuren in het datacenter

17 32 opgevangen, waardoor de bellers niet de bekende ingesprektoon krijgen, terwijl altijd de mogelijkheid bestaat spoedgevallen direct door te schakelen. De gesprekken die via het data center binnenkomen worden gesorteerd op prioriteit en aangeleverd via een beeldscherm aan de doktersassistente. Zo kunnen gesprekken die uitsluitend over het aanvragen van medicijnen gaan, zonder tussen komst van de assistente direct worden ingesproken en automatisch worden doorgestuurd naar een box. Spoedgesprekken worden ondertussen naar de juiste plek doorgeschakeld, bijvoorbeeld de gsm van de arts. Minder dringende gesprekken worden in de wachtrij geplaatst en afgehandeld. De assistente kan daarbij op een scherm zien hoeveel gesprekken er zijn en met welke prioriteit. Kraanen:,,Voordeel is dat de artsenpraktijk het systeem kan programmeren en personaliseren door zelf de meldteksten in te spreken en te koppelen aan tijdstippen, zoals een pauze. Bovendien kan het systeem aan een website worden gekoppeld, waarop een patiënt kan zien hoe druk het op een bepaald moment is bij de dokter, waarop hij of zij kan besluiten beter even later te bellen. De zorgdienst van Avit Systems wordt inderdaad als dienst afgenomen. In plaats van te moeten investeren in een dure telefooncentrale, wordt de huisartsenpraktijk op een datacenter aangesloten, waarvoor per toestel maandelijks een bedrag in rekening wordt gebracht. Doordat gebruik wordt gemaakt van budgetinternetlijnen kon deze grootzakelijke toepassing ook voor de kleinere praktijk, tegen een aantrekkelijke prijs per werkplek, beschikbaar komen. Volgens Ronald Kraanen zijn er al enkele tientallen huisartsen op de dienst aangesloten en is die intussen ook bij andere MKB-bedrijven geïmplementeerd.,,gesprekken sorteren op prioriteit werkt bijvoorbeeld ook heel goed bij het afwikkelen van klachten door een serviceafdeling.

18 34 Deze brochure is mede mogelijk gemaakt door: BXT Telecom Kasteelweg BN Rotterdam T +31 (0) Next ICT Solutions Auvergnestraat LN Bergen op Zoom T +31 (0) Nobel s-hertogenbosch Rietveldenweg AS s-hertogenbosch T +31 (0) Ask Roger! Schieweg AT Delft T +31 (0) Comm-Line Telematica BV Marconistraat PK ZWOLLE T +31 (0) ViaData Automatisering Businesspark Friesland West SL Nijehaske T +31 (0) PROXSYS Spijksedijk 16H 4207 GN Gorinchem T +31 (0) Telespectrum Rhijnspoor LB Capelle a/d IJssel T +31 (0) Korton Jadelaan XZ Hoofddorp T +31 (0) Avit Systems Sallandhaven PS Nieuwegein T +31 (0)

19 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA USA Tel: NETS (6387) Fax: Asia Pacific Headquarters Cisco Systems, Inc. 168 Robinson Road #28-01 Capital Tower Singapore Tel: Fax: Europe Headquarters Cisco Systems International BV Haarlerbergpark Haarlerbergweg CH Amsterdam The Netherlands www-europe.cisco.com Tel: Fax: Cisco has more than 200 offices worldwide. Addresses, phone numbers, and fax numbers are listed on the Cisco Website at Cisco Systems, Inc. All rights reserved. Cisco, the Cisco logo, Cisco capital and SMARTnet are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. and/or its affiliates in the United States and certain other countries. All other trademarks mentioned in this document are the property of their respective owners. The use of the word partner does not imply a partnership relationship between Cisco and any other company. All other trademarks mentioned in this document or Website are the property of their respective owners. The use of the word partner does not imply a partnership relationship between Cisco and any other company. (0708R) rotl/6488/04.08

Unified Communications voor ondernemers

Unified Communications voor ondernemers Unified Communications voor ondernemers Cisco One Cisco Smart Business Communications System: zoveel meer dan bellen ALLEEN Het Cisco Smart Business Communicatie Systeem brengt alle vormen van communicatie

Nadere informatie

Minder is méér. Het Nieuwe Werken: Minder reizen, meer presteren. Zakenwereld ontdekt video. Dankzij unified communications. Werken 2.0. Filmpje!

Minder is méér. Het Nieuwe Werken: Minder reizen, meer presteren. Zakenwereld ontdekt video. Dankzij unified communications. Werken 2.0. Filmpje! 29 MEI 2009 MT.NL SS NE SI BU C PI TO Het Nieuwe Werken: Minder is méér BLA.. Werken 2.0 Minder reizen, meer presteren Filmpje! Zakenwereld ontdekt video Overal te bellen Dankzij unified communications

Nadere informatie

ILLUSTRATIE VOORZIJDE

ILLUSTRATIE VOORZIJDE uitgave 3 juni 2014 ILLUSTRATIE VOORZIJDE Open for Support, afgekort O4S, is een leverancier van datacenter diensten. O4S levert geen individuele diensten of producten. Wij leveren een uniek totaalconcept

Nadere informatie

Unified Communications voor ondernemers

Unified Communications voor ondernemers Unified Communications voor ondernemers Inleiding Voor u ligt een boekje over Unified Communications, een technologie waarmee u alle vormen van communicatie kunt integreren: vaste telefoon, mobiele telefoon,

Nadere informatie

Verbonden. 11 operations update Duidelijke facturen Nieuw generatie netwerk

Verbonden. 11 operations update Duidelijke facturen Nieuw generatie netwerk Verbonden Magazine / Jaargang 3 / nummer 6 / VoorJaar 2011 Verbonden Telefonie over IP 3 face 2 face Michael Toornent, Product Specialist 7 Productnieuws Hosted Telefonie 8-9 Verbonden met de klant Van

Nadere informatie

Exact e-synergy geïntegreerd samenwerken. Gebruikers aan het woord

Exact e-synergy geïntegreerd samenwerken. Gebruikers aan het woord Exact e-synergy geïntegreerd samenwerken Gebruikers aan het woord Voorwoord Eind 1999 introduceerde Exact Software een compleet nieuw informatiesysteem: Exact e-synergy, een oplossing voor on-line samenwerken.

Nadere informatie

Helemaal in de wolken met

Helemaal in de wolken met Helemaal in de wolken met Ervaar de oplossing in 84 seconden op ozmo.nl Samenwerken Samen werken op kantoor of vanuit huis Altijd, overal Altijd en overal kunnen werken Kosten besparen Vast laag tarief

Nadere informatie

Detron ICT & Telecom Groep. Jaarverslag2012

Detron ICT & Telecom Groep. Jaarverslag2012 Detron ICT & Telecom Groep Jaarverslag 2O12 Jaarverslag2012 DETRON CONNECTS GROWTH & FUN Jaarverslag 2012 Detron ICT & Telecom Groep B.V. Inhoud Voorwoord George Banken (CEO) 6 Kengetallen en omzetverdeling

Nadere informatie

Volledige controle over uw netwerk. in slechts 30 minuten

Volledige controle over uw netwerk. in slechts 30 minuten Volledige controle over uw netwerk in slechts 30 minuten Inleiding Internet is niet langer primair een netwerk dat computers met elkaar verbindt. Het is een netwerk van mensen. Dit zogenoemde Human Network

Nadere informatie

MKB. Best Choice. duidelijke communicatie. Verder in dit nummer: KPN-actie misleidend voor klanten Het Partnerprogramma

MKB. Best Choice. duidelijke communicatie. Verder in dit nummer: KPN-actie misleidend voor klanten Het Partnerprogramma J A A R G A N G 2 N U M M E R 5 W I N T E R 2 0 1 0 MKB Best Choice 2010 2011 in staat het in teken het teken van van duidelijke communicatie Verder in dit nummer: Klantcase Waternet aan Waternet het woord

Nadere informatie

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken magazine VCD zomer 2010 23e jaargang nummer 2 Laboratorium voor Infectieziekten Rekencentrum verhuist naar VCD KDE Energy KDE Energy voert centrale rapportagehub in Biblionet Groningen VCD Business Intelligence

Nadere informatie

Blijven ontdekken 10 redenen om te investeren in automatisering Jubileummagazine

Blijven ontdekken 10 redenen om te investeren in automatisering Jubileummagazine Ntwrk Jubileummagazine 10 jaar AMR ict 2011 een tien in vooruitzien Blijven ontdekken 10 redenen om te investeren in automatisering Jubileummagazine Ntwrk 1 AMR ictien AMR ictoekomst Tien jaar AMR ict,

Nadere informatie

Cisco Magazine SAMENWERKEN PRAKTIJK ACADEMISCH ZIEKENHUIS MAASTRICHT KONINKLIJKE NEDERLANDSE KAATS BOND BEHANDELCENTRUM HEIDEHEUVEL

Cisco Magazine SAMENWERKEN PRAKTIJK ACADEMISCH ZIEKENHUIS MAASTRICHT KONINKLIJKE NEDERLANDSE KAATS BOND BEHANDELCENTRUM HEIDEHEUVEL Cisco Magazine Cisco Business Magazine oktober 2007 PRAKTIJK ACADEMISCH ZIEKENHUIS MAASTRICHT KONINKLIJKE NEDERLANDSE KAATS BOND BEHANDELCENTRUM HEIDEHEUVEL EXTRA SPONSORS CISCO EXPO TECHTALK UNIFIED COMMUNICATIONS

Nadere informatie

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet,

Bekijk onze eerstvolgende Business Eventdagen op BTCTELECONSULT.NL/BUSINESSEVENT. Met vriendelijke groet, TELECOM TABLOID RENDEMENT IN DE LIFT herfst 2013 / winter 2014 >> Thema: Rendement in de lift >> Hosted IP Telefonie op maat... pag. 2 >> Special: bewaar-stappenplan... pag. 3 t/m 6 Slimmer werken, communiceren

Nadere informatie

Communiceren vanuit één applicatie

Communiceren vanuit één applicatie Communiceren vanuit één applicatie Unify Nieuwe naam, grote historie. U kunt OpenScape Business integreren in bestaande netwerksystemen als flexibele communicatie oplossing, als stand alone service implementeren

Nadere informatie

moderne communicatie

moderne communicatie dit is een bijlage bij dagblad de telegraaf. de inhoud van deze bijlage valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid NR. 1 SEPTEMBER 2013 moderne communicatie ons dataverbruik neemt jaarlijks drastisch

Nadere informatie

CISCO MAGAZINE WELCOME TO THE HUMAN NETWORK TECHTALK UNIFIED COMMUNICATIONS MOBILE DATACENTER SECURITY

CISCO MAGAZINE WELCOME TO THE HUMAN NETWORK TECHTALK UNIFIED COMMUNICATIONS MOBILE DATACENTER SECURITY CISCO MAGAZINE CISCO BUSINESS MAGAZINE JANUARI 2007 TECHTALK UNIFIED COMMUNICATIONS MOBILE DATACENTER SECURITY PRAKTIJK EDUCATIE MINISTERIE LNV HEALTHCITY LEASEWEB SCHUITEMA WELCOME TO THE HUMAN NETWORK

Nadere informatie

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing Cloud computing Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De term is afkomstig

Nadere informatie

Informatieset Uw ICT, altijd en overal

Informatieset Uw ICT, altijd en overal Informatieset Uw ICT, altijd en overal Tendenz ICT is aangesloten bij: Wie zijn wij? TendenZ ICT is uw ervaren ICT-partner die u adviseert, ondersteunt en volledig kan ontzorgen op het gebied van al uw

Nadere informatie

Uw telecomgoeroe geeft antwoord

Uw telecomgoeroe geeft antwoord In dit nummer Woord vooraf Uw telecomgoeroe geeft antwoord 3 Uw telecomgoeroe geeft antwoord 4 Nieuws 6 Slimmer communiceren Slimmer communiceren Geachte lezer, In welke branche u ook werkzaam bent met

Nadere informatie

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Cloud communicatie EDITIE NR. 1 Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Zeker, zorgeloos en optimaal bereikbaar Investeren in een nieuwe telefooncentrale of telefonie afnemen

Nadere informatie

Catalogus 2014 Aanbieders & Diensten

Catalogus 2014 Aanbieders & Diensten breedband gekoppeld www.ndix.net breedband gekoppeld Catalogus 2014 Aanbieders & www.ndix.net breedband gekoppeld Catalogus 2014 Aanbieders & www.ndix.net Geachte lezer, Bedrijven en instellingen zijn

Nadere informatie

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer je maar wilt Siemens OpenScape Voor communicatie en samenwerking 2 Werken waar en wanneer u maar wilt Spin in uw eigen communicatieweb Het begrip het nieuwe werken is geaccepteerd

Nadere informatie

TECHNOLOGIE MAXIMALE VEILIGHEID IN EEN APPARAAT PRAKTIJK KOPLOPER DANKZIJ CISCO IP-TELEFONIE

TECHNOLOGIE MAXIMALE VEILIGHEID IN EEN APPARAAT PRAKTIJK KOPLOPER DANKZIJ CISCO IP-TELEFONIE SELF DEFENDING NETWORKS DRAADLOZE NETWERKEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETING TECHNOLOGIE MAXIMALE VEILIGHEID IN EEN APPARAAT PRAKTIJK KOPLOPER DANKZIJ CISCO IP-TELEFONIE Your Business Just Got Smarter WINTER

Nadere informatie

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer je maar wilt Siemens OpenScape Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer u maar wilt Spin in uw eigen communicatieweb Het begrip het nieuwe werken is geaccepteerd

Nadere informatie

toegevoegde waarde Goed partnership is altijd gebaseerd op wederzijds Coverstory Met Skednet Online regel je de roosterplanning

toegevoegde waarde Goed partnership is altijd gebaseerd op wederzijds Coverstory Met Skednet Online regel je de roosterplanning September 2011 Jaargang 24 #2 Met Skednet Online regel je de roosterplanning met enkele muisklikken De nieuwe ERP-oplossing Vidaví is berekend op de toekomst van Pantein VCD beheerst het complete spectrum

Nadere informatie

All the. w y 9. Verkeer regelen per SMS? Verdegro past nieuwe ontwikkelingen toe in verkeerstechniek. Dat laat Athlon Car Lease graag aan Micpoint

All the. w y 9. Verkeer regelen per SMS? Verdegro past nieuwe ontwikkelingen toe in verkeerstechniek. Dat laat Athlon Car Lease graag aan Micpoint Jaargang 4 - nummer okt. 2004 @ w 9 - is een nieuwsbrief op het gebied van mobiele ICT, waarin de samenwerking tussen toonaangevende bedrijven rond het mobiele communicatieplatform Eagle Ee tot uiting

Nadere informatie

Zes toonaangevende organisaties vertellen waarom zij voor Lync telefonie hebben gekozen

Zes toonaangevende organisaties vertellen waarom zij voor Lync telefonie hebben gekozen Microsoft Lync Klantreferentie Zes toonaangevende organisaties vertellen waarom zij voor Lync telefonie hebben gekozen Overzicht Land: Nederland Branche: Productie, dienstverlening, retail, overheid Voordelen

Nadere informatie

2 april 2010 jubileumuitgave. e toekomst. Het Nieuwe Denken pagina 5. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet pagina 14. ICT in het jaar 2030 pagina 19

2 april 2010 jubileumuitgave. e toekomst. Het Nieuwe Denken pagina 5. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet pagina 14. ICT in het jaar 2030 pagina 19 2010 2000 2010 2 april 2010 jubileumuitgave e toekomst Het Nieuwe Denken pagina 5 Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet pagina 14 ICT in het jaar 2030 pagina 19 Inhoud en colofon 2000 2010 Inhoud 3 Inspiratie

Nadere informatie

Whitepaper Vast-mobiel integratie

Whitepaper Vast-mobiel integratie Whitepaper Vast-mobiel integratie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vast versus mobiel... 3 2 Wat is vast-mobiel integratie?... 4 2.1 Anywhere... 4 2.2 Mobiele apps... 5 2.3 Forced on PBX... 5 2.4 Private

Nadere informatie