art & graphic production management

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "art & graphic production management"

Transcriptie

1 Portfolio oscar flier art & graphic production management boeken, tijdschriften en bijzondere uitgaves kunst- en culturele projecten huisstijlen verpakkingen winkel- en POS-materialen contactgegevens

2 Boeken, Tijdschriften en Bijzondere Uitgaves

3 opdrachtgever Qua Associates project exclusieve brochure voor de Smederij van projectontwikkelaar Mediawharf werkzaamheden inkoop, productie, kwaliteitsbegeleiding uitdaging het uitvoeren van een bijzonder ontwerp waarin verschillende soorten materialen zijn gewenst om de brochure exclusiviteit te geven. resultaat gekozen voor een aluminium omslag met een golfkartonnen sleeve met laserstans. Binnenwerk op 2 verschillende papiersoorten. Prachtig sluitend resultaat, een brochure met een bijzondere kwaliteitsuitstraling die zeer goed is ontvangen.

4 opdrachtgever Uitgeverij d jonge Hond project Begeleiding traffic/productie tijdschrift Items & projectmanagement website Items werkzaamheden herstructureren van productieprocessen in een nieuwe productieomgeving, traffic-, kwaliteitsbegeleiding van het tijdschrift Items. Projectmanagement van de nieuwe website van Items in samenwerking met ontwerpbureau Mattmo. uitdaging in samenwerking met redactie, ontwerper en productieteam in een nieuwe productieomgeving een heel mooi blad maken. Het live brengen van een visueel aantrekkelijk en technisch goed functionerende website. resultaat een goedlopende en kwalitatief hoogstaande productie van het tijdschrift. Een website die live staat en goed functioneert.

5 opdrachtgever Qua Associates project wervingsbrochure voor woningcorporatie Het Oosten werkzaamheden inkoop, productie, kwaliteitsbegeleiding en persafstemming uitdaging met name het vinden van een heel stoer materiaal voor de omslag, die uiteindelijk van gezeefdrukt dekzeil in elkaar is genaaid. Binnenwerk bijzonder glossy en krachtige primaire kleuren waarin het fijnste lijnwerk van de plattegronden stand moesten houden. resultaat een stoere knallende brochure die de jonge doelgroep zeer aansprak.

6 opdrachtgever Gemeente Amsterdam project internationle brochure voor promotie van de stad Amsterdam werkzaamheden advies, inkoop, productie, kwaliteitsbegeleiding uitdaging samen met de ontwerper tot een een spannende en ongebruikelijke brochure te komen met een exclusieve en classy uitstraling. resultaat een exclusieve brochure met eenvoudige en interessante oplossingen voor het vouw en insteekwerk van extra bijlages.

7 opdrachtgever Tema Uitgevers project voetbalmaandblad JOHAN en Ajax Magazine werkzaamheden herstructureren van productieprocessen, traffic-, productie- en kwaliteitsbegeleiding van zowel de reguliere uitgave als de digitaal gedrukte en gepersonaliseerde uitgaves voor relaties van Tema. uitdaging herstructureren van een productietraject, waarin veel miscommunicatie tot een frustrerend en foutgevoelige productiesituatie had geleid. Relaties met leveranciers te herstellen en stroomlijnen, vooral in het complexe digitale personaliseringstraject. resultaat een uitstekend lopende productie. Duidelijke afspraken met leveranciers en een kwalitatief hoogstaand product en een dankbare opdrachtgever.

8 opdrachtgever Dawn Horse Press project eerste portfolio en kunstuitgave van de kunstenaar Samraj Adi Da. werkzaamheden inkoop, productie, kwaliteitsbegeleiding en persafstemming van een exclusieve hardbound (100 stuks) en softbound (1000 stuks). uitdaging het werken onder grote tijdsdruk en het in een zeer korte periode vinden van de juiste kunstboekdrukker in de Verenigde Staten. Aan de hand van de Masterprints de kleur, warmte en toon van de zwart-wit -fotografie vervaardigen van een schitterende en volledig eerbare kunstreproductie. Vervolgens het realiseren van de gehele uitgave in hard- en softbound. resultaat een bijzonder mooi kunstboek met zeer mooi gereproduceerde prints van de Masterprints en grote tevredenheid bij de kunstenaar en uitgever.

9 opdrachtgever SNS Reaal Groep project Jaarverslag 2003 werkzaamheden papierkeuze, productie- en kwaliteitsbegeleiding van design, lithografie. Controleren en goedkeuren van digitale proeven, persproeven en afstemming aan de pers. uitdaging het realiseren van een complex ontwerp voor omslag en themapagina s binnen het jaarverslag. Het op de juiste manier gebruik maken van PMS zilver in de beelden en het begeleiden van de omslagdruk op een exclusief Italiaans papier gedrukt met UV inkten. resultaat na een zeer intensieve proef en afstemtraject, een prachtig gedrukt jaarverslag waarbij vooral de themapagina s een absoluut unieke kwalitiet uitstralen.

10 opdrachtgever Nuon project kwartaaluitgave Nuon altijd Magazine werkzaamheden productie- en kwaliteitsbegeleiding waaronder begeleiding van lithografie, controleren en goedkeuren van digitale proeven. Begeleiding van overgangsfase van offset naar diepdruk. uitdaging het zorgen voor optimale kwaliteit en eenheid in druk voor een tijdschrift waarbij het fotomateriaal uit vele verschillende bronnen wordt aangeleverd in diverse resoluties, formaten en beeldkwaliteiten. Het optimale resultaat halen uit diepdruk van een blad dat voorheen in offset werd gedrukt. resultaat een kleurrijk blad waarin een eenheid is in uitstraling en beeldkwaliteit en dat ondanks de beperkingen van diepdruk t.o.v. offset toch helder communiceert. Voor de lezer een onopgemerkte overgang die i.v.m. de enorme oplage voor Nuon een groot financieel voordeel in drukkosten heeft opgeleverd.

11 Kunst- en Culturele Projecten

12 opdrachtgever 52nd Biennale Venetië project design doorvertalingen en productie van alle promotionele uitingen van de Biennale expositie Transcendental Realism van Adi Da Samraj werkzaamheden design, productie, inkoop lithografie en drukwerk, persafstemming van o.a. kunstboek, catalogus, posters, banners, bewegwijzering, brochures etc.. uitdaging het doorvertalen van digitale kunst met zeer specifieke kleureisen naar CMYK op verschilende materialen en productie technieken. resultaat een prachtig pallet van promotionele materialen uitgevoerd in op verschillende media en materialen en een krachtige eenheid in het totaalbeeld.

13 opdrachtgever VBAT project permanente monumentale kunstexpositie voor fotografisch kunstenaar Hein Hage bij de opening van het nieuwe pand van VBAT in de Pilotenstraat. werkzaamheden inkoop, productie en kwaliteitsbegeleiding van mega kunstprints van 4x5 meter in samenwerking met de kunstenaar. uitdaging vinden van een materiaal dat een prachtig beeld geeft op groot formaat, zeer degelijk is, en niet te massief en overheersend in de ruimte. resultaat groot succes en grote tevredenheid bij kunstenaar en VBAT. Een zeer stevig canvas buitenmateriaal dat op hoge kwaliteit beprint kan worden. Canvas is luchtdoorlatend en daardoor enigszins transparant, waardoor de ruimte niet te veel wordt doorbroken.

14 opdrachtgever VBAT project creatie van een in het oog springende uitnodiging voor het feest voor het twintigjarig bestaan van branding/ontwerpburo VBAT. werkzaamheden productie- en creatieve begeleiding van uitvoering, incl. de inkoop. uitdaging vinden van creatieve en verassende vorm voor een uitnodinging in samenwerking met een aantal creatieven binnen VBAT. Thema van het feest is de zintuigen en dus het uitgangspunt voor design en productie. Vinden van leveranciers die het een uitdaging vinden en meedenken om een productietechnisch complex project met plezier en kwaliteit uit te voeren. resultaat een bijzondere uitschuifdoos en verpakking met popup, zeer mooi uitgevoerd door leverancier die entheousiast en bekwaam was om een mooi werkend geheel te produceren. Buttons in de uitnodiging van oogveblindend perspex in zeefdruk bedrukt.

15 opdrachtgever Bright Room Studio s project productie van grootformaat kunstprints in opdracht van de kunstenaar Samraj Adi Da voor meerdere kunstexposities. werkzaamheden onderzoek, inkoop, lithografie, productie- en kwaliteitsbegeleiding van grootformaat kunstprints van diverse afmetingen in samenwerking met de kunstenaar. Hier onder viel ook de begeleiding van het opspannen van topkwaliteit frames, vervoer en inrichting van expositieruimtes. uitdaging het produceren van topkwaliteit kunstprints in digitale vorm (giclées) aan de hand van zeer mooie, en door de kunstenaar goedgekeurde, Masterprints die de blauwdruk zijn van alle fabricaties die de kunstenaar wenst te produceren. resultaat de inrichting van 2 exposities met meer dan 50 kunstwerken, gerealiseerd binnen de afgesproken tijd en budgettering.

16 opdrachtgever Gemeente Amsterdam project Wat doe jij voor de stad? promotiecampagne voor vrijwilligerswerk werkzaamheden productiebegeleiding van design, lithografie en druk. Kwaliteitsafstemming met fotograaf vertaald naar lithografie en druk. uitdaging het realiseren van een zestal krachtig communicerende A0 en A3 posters met volledig behoud van de unieke sfeer die door de fotograaf is vastgelegd. resultaat mooie serie succesvolle, weidverspreide posters en een Amsterdamse campagne die zeer goed door de Gemeente Amsterdam is ontvangen.

17 Huisstijlen

18 opdrachtgever ING project doorontwikkeling huisstijlelementen werkzaamheden onderzoek, advies en begeleiding van lithografie en proefdruktraject voor het afstemmen van lichtblauwe en oranje PMS kleur en vertalingen naar CMYK in verschillende situaties als tijdschriften, krant en huisstijl t.b.v. huisstijlmanual. Afstemmen van fotografie in combinatie met huisstijl. Getest op uiteenlopende papiersoorten en formaten voor o.a. billboards en abri s. uitdaging het voorbereiden van een huisstijl/brandmanual waarin alle merkuitingen van de ING bank en groep gedekt zijn. resultaat een gedegen huisstijlmanual aan de hand van uitgebreid onderzoek, met een heldere oplossing voor kleur- en materiaalgebruik over alle merkuitingen van ING.

19 opdrachtgever Laurus, Super de Boer project huisstijlontwikkeling voor nieuwe huisstijl van Super de Boer werkzaamheden onderzoek, advies en begeleiding van lithografie en proefdruktraject voor het afstemmen van PMS kleuren en vertalingen naar CMYK. Getest op uiteenlopende papiersoorten. uitdaging een optimale uitstraling van de nieuwe Super de Boer merkstijl, vertaald naar de verschillende uitingen van winkel, verpakkingen en alle vormen in de media. resultaat een gedegen huisstijlmanual aan de hand van uitgebreid onderzoek. Heldere oplossing voor kleur en materiaalgebruik over alle merkuitingen van Super de Boer.

20 opdrachtgever Zonnatura project ontwikkeling van het nieuwe logo werkzaamheden onderzoek, advies en begeleiding van design, lithografie en proefdruktraject. Afstemmen van PMS kleuren en vertalingen naar CMYK in verschillende situaties voor met name verpakkingen in uiteenlopende druktechnieken en materialen. Getest op uiteenlopende papiersoorten. uitdaging constante kwaliteit in kleur en uitstraling van het logo in verschillende druktechnieken en materiaalsoorten. resultaat een logo dat beheersbaar is geworden in verschillende productieomstandig heden zoals meer of minder beschikbare drukkleuren en materiaalsoorsten.

21 opdrachtgever Daphne project huisstijlbegeleiding voor exclusieve bloemenzaak in Londen, sprankelproject voor VBAT werkzaamheden advies aan designers over papierkeuze, drukwerkinkoop en kwaliteitsbegeleiding. uitdaging een bijzonder creatief design met een klein budget de uitstraling laten geven die past bij een exclusieve bloemenzaak. Leveranciers inspireren om net dát extra te geven waardoor die exclusiviteit wordt benadrukt. resultaat een hele blije en verraste opdrachtgever. Een totaalpakket met een hoog kwalitatieve en creatieve uitstraling. Gekozen voor een beperkt aantal huisstijlelementen, maar optimaal geproduceerd, met een minimum aan drukkleuren en een verfijnde materiaalkeuze.

22 opdrachtgever OHM project huisstijlbegeleiding voor contactorganisatie voor High Level Executives sprankelproject voor VBAT werkzaamheden advies aan designers, papierkeuze, drukwerkinkoop, persafstemming en algehele kwaliteitsbegeleiding. uitdaging een bijzonder creatief ontwerp met een klein budget ook de uitstraling laten geven die past bij high level corporate organisatie. Leveranciers inspireren om net dát extra te geven waardoor die exclusiviteit wordt benadrukt. resultaat een bijzonder tevreden opdrachtgever. Een kwalitatieve en creatieve uitstraling, custom-made enveloppen op A4 en A5 formaat. Gekozen voor mooie huisstijlsoort. Een beperkt aantal huisstijlelementen, maar optimaal geproduceerd. Een minimum aan drukkleuren (uniek samengestelde kleur, dus geen standaard PMS + zilver).

23 Verpakkingen

24 opdrachtgever Mona project uiteenlopende verpakkingen, waaronder Schepijs, Verwen Kwark, Boordevol werkzaamheden design en productiebegeleiding, lithografisch proeftraject en persafstemming. uitdaging zorgen voor optimaal resultaat op verschillende materialen in offset en diepdruk, met name oplossingen zoeken voor behoud van kleur en kleurkracht van design binnen een beperkt aantal drukkleuren. resultaat verpakkingen met de juiste kleuruitstraling in relatie tot de huisstijl. Krachtig en aantrekkelijk beeld dat kwaliteit uitstraalt.

25 opdrachtgever Laurus project verpakkingen Super de Boer werkzaamheden advies en begeleiding van bijna 1000 verpakkingen. Begeleiding design, intensieve contacten met opdrachtgever, vaste lithograaf en leveranciers, begeleiden van studio m.b.t. druktechnieken, met name alle specificaties rond offset, diepdruk, flexo etc. Afstemmen van digitale proeven en drukproeven. uitdaging een constante kwaliteit behouden van de sterke uitstraling van de ontwerpen, onder sterk wisselende productietechnieken, materialen en beschikbaarheid van kleuren in druk. resultaat een stabiele omgeving waarin het proces vanuit design naar studio, en vervolgens naar lithografie en druk, goed beheersbaar is geworden en zeer goede resultaten voor de opdrachtgever heeft opgeleverd.

26 opdrachtgever Etos project verpakkingen eigen merk werkzaamheden advies en begeleiding bij een zeer grote variatie aan verpakkingen. Begeleiding design, adviserende functie naar opdrachtgever. Intensieve contacten met lithograaf en leveranciers, begeleiden van studio m.b.t. druktechnieken, met name alle specificaties rond offset, diepdruk, flexo etc. Afstemmen van digitale proeven en drukproeven. uitdaging iedere verpakking heeft zeer sterke eigen karakteristieken variërend van eenvoudige producten als b.v. diverse simpele badproducten tot unieke en exclusieve producten als b.v. een top vitamine lijn, die Etos in de afgelopen jaren heeft gepositioneerd. Optimaal resultaat halen binnen de beperkingen van een door Etos scherp ingekochte productproductie. resultaat een totaalpakket van het eigen merk van Etos dat een kwalitatief goede en krachtige uitstraling heeft. Ontworpen verpakkingen komen vanuit design point of view goed tot hun recht.

27 opdrachtgever Zonnatura project verpakkingen werkzaamheden interne begeleiding design, lithografie en studio m.b.t. druktechnieken, met name alle specificaties rond offset, diepdruk, flexo etc. Beoordelen van digitale proeven en drukproeven. uitdaging unieke kleurkeuze van ontwerp doorvertalen naar druk onder sterk wisselende productietechnieken, materialen en beschikbaarheid van kleuren. resultaat een prachtige productrange met optimaal resultaat met behoud van kleur en uitstraling zoals ontwerp was bedoeld. Een zeer succesvolle productie voor de opdrachtgever.

28 opdrachtgever Campina project zuivelverpakkingen werkzaamheden advies en begeleiding van zuivelverpakkingen. Begeleiding design, intensieve contacten met opdrachtgever, lithograaf en leveranciers. Begeleiden van studio m.b.t. druktechnieken, met name alle specificaties rond offset, diepdruk, flexo etc. Afstemmen van digitale proeven en drukproeven. Persafstemmingen voor diverse producten in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. uitdaging een totaaloverzicht houden over het gehele productieproces. Communicatie van ontwerpbureau naar opdrachtgever en leverancier rondom de technische productie zo open en helder mogelijk houden, vooral i.v.m. internationale leveranciers. Optimale kwaliteit behalen in soms moeilijke productie omstandigheden, waarin vooral het afstemmen van de kleuren in beeld en andere designelementen de grootste uitdaging was. resultaat een tevreden opdrachtgever en ontwerpbureau die binnen vaak lastige productieomgeving een goed resultaat terugkregen in de verpakking.

29 Winkel- en POS-Materialen

30 opdrachtgever Laurus, Lekker & Laag project Signering in nieuwe supermarktketen Lekker & Laag werkzaamheden begeleiding van design, lithografie en onderzoeken, proeven en afstemmen van digitale prints. uitdaging nieuw sfeerconcept uitvoeren op lichte canvasmaterialen voor zeer grote ruimtes met de bedoeling het gevoel van een markt te creëren. resultaat een grote ruimte gevuld met vlagachtige banners die luchtig maar toch helder communiceren. Veel positive reacties van opdrachtgever.

31 opdrachtgever Laurus, Super de Boer project Sfeerfotografie nieuwe merkstijl Super de Boer. werkzaamheden begeleiden van design en lithografie voor zomer-, herfst-, winter- en lentebeelden. Inkoop en aansturen lithograaf, lithoproeven afstemmen. uitdaging het krijgen van eenheid in beeld qua kleur en sfeer voor elk jaargetijde om te gebruiken in verschillende print- en druksituaties, zoals in de winkels, op ramen, tassen etc. resultaat beelden met een sterke uitstraling in een juiste balans van sfeer en communicatiekracht.

32 opdrachtgever Nuon project eerste Nuon Shop werkzaamheden begeleiding van design, lithografie, proeven en afstemmen van digitale prints voor achtergronden, en verrijking van POS-materialen. uitdaging binnen een beperkt budget een grote merk- en sfeeruitstraling realiseren waarin vooral de uitgesproken beelden en kleuren hun kracht moeten behouden. resultaat een mooi afgestemde en kleurrijke showroom met een zeer duidelijke herkenning van de Nuon sfeer.

33 opdrachtgever Tele Atlas project grote lancering van POS-materiaal voor navigatie systeem door heel Europa. werkzaamheden inkoop, productiebegeleiding voor al het POS-materiaal, ondersteuning van design en 3D-ontwikkeling. uitdaging vinden van economische oplossingen met een kwalitatief hoge uitstraling voor een serie sterk gerelateerde POS-materialen in showrooms, toonbanken en winkels door heel West-Europa. resultaat eenheid in materiaal, geproduceerd in lichte maar zeer solide vorm die makkelijk is te vervoeren en op te zetten door medewerkers van de locaties waar de producten worden verkocht.

34 verschenen publicaties print buyer, juni 2005 Alles uit de kast Interview met Print Buyer samen met Tim Beijer van drukkerij Spinhex & Industrie over de productie en kwaliteitsbegeleiding van de huisstijl van OHM. print buyer, juni 2006 Spannende materialen en technieken Presentatie over bijzondere huisstijlen tijdens een bijeenkomst over huisstijlen van PrintBuyer in het CODA museum in Apeldoorn. publish, september 2007 Wereld als Licht Interview met Publish over de productie en kwaliteitsbegeleiding van de Tentoonstelling Trancendental Realism van de kunstenaar Adi Da Samraj tijdens de Biennale in Venetië oscar flier art & graphic production management T E I alexanderstraat CE amsterdam

December 2010 Nummer 1. Magazine van Kempen Communicatie

December 2010 Nummer 1. Magazine van Kempen Communicatie alktalk December 2010 Nummer 1 Magazine van Kempen Communicatie In dit nummer 02 Eric van Kempen 03 Verantwoordelijk voor mens en millieu Dr. Jekill & Mr. Hyde Jacques v/d Kerkhof 04 Vista Thijs Lenssen

Nadere informatie

07 E-learning: traditioneel leren maakt plaats voor technologie. 13 Afdrukken met extra dimensie: voeg hoogte toe aan uw afdruk

07 E-learning: traditioneel leren maakt plaats voor technologie. 13 Afdrukken met extra dimensie: voeg hoogte toe aan uw afdruk Het relatiemagazine van hollandridderkerk 2014 #7 05 Innovatieve ICT is essentieel voor een optimale samenwerking 07 E-learning: traditioneel leren maakt plaats voor technologie 13 Afdrukken met extra

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor facilitair printmanagement

Nieuwe kansen voor facilitair printmanagement Whitepaper Nieuwe kansen voor facilitair printmanagement Auteurs: Ir. Albert Noppen, www.combizz.nl Drs. Richard van Hoorn, www.richardvanhoorn.nl inhoud 1. Inleiding, grafische producties en hun inefficiënties...

Nadere informatie

AARON SPIJKERS, ROY VAN DE SANDE, HENK MARTIN, JASPER SONDAG, TROY RONDON GUASQUE.

AARON SPIJKERS, ROY VAN DE SANDE, HENK MARTIN, JASPER SONDAG, TROY RONDON GUASQUE. BUSiNESSPLAN PROJECTTEAM K3A3; AARON SPIJKERS, ROY VAN DE SANDE, HENK MARTIN, JASPER SONDAG, TROY RONDON GUASQUE. BEGELEIDER; DHR. KOEN DEMOUGE 1 Samenvatting Iedere succesvolle onderneming heeft een eigen

Nadere informatie

HollandWerkt. 08 Unit4 en Hollandridderkerk bundelen hun krachten. 13 Hollandridderkerk, een echt familiebedrijf...

HollandWerkt. 08 Unit4 en Hollandridderkerk bundelen hun krachten. 13 Hollandridderkerk, een echt familiebedrijf... Het relatiemagazine van hollandridderkerk 2012 #2 06 De geheimen van SecuredDocuments 08 Unit4 en Hollandridderkerk bundelen hun krachten 13 Hollandridderkerk, een echt familiebedrijf... HollandWerkt Print

Nadere informatie

Nieuwe Drukvormen. Onderzoek naar veranderprocessen in de grafische industrie. Richard van Hoorn, Onderzoek & Advies

Nieuwe Drukvormen. Onderzoek naar veranderprocessen in de grafische industrie. Richard van Hoorn, Onderzoek & Advies Nieuwe Drukvormen Onderzoek naar veranderprocessen in de grafische industrie Richard van Hoorn, Onderzoek & Advies De Kreek 1 3823 TG Amersfoort Amersfoort Tel: 06-55962062 info@richardvanhoorn.nl www.richardvanhoorn.nl

Nadere informatie

Tijdens de traditionele RSDBnieuwjaarsbijeenkomst

Tijdens de traditionele RSDBnieuwjaarsbijeenkomst RSDB Communiqué kwartaaluitgave voor aandeelhouders Januari 2005 1 Strijdlustig 2005 in! Tijdens de traditionele RSDBnieuwjaarsbijeenkomst met het management van RSDB op 5 januari jl. keek Hans de Jong

Nadere informatie

Hoe kies je het juiste medium?

Hoe kies je het juiste medium? loseup close-up is een uitgave van zeylmaker & partners I jaargang 24 I omzetverhogende uitgave Customer media: Hoe kies je het juiste medium? En verder: Melanie Lamberink, Sales Customer Media bij Zeylmaker

Nadere informatie

jaar in, jaar uit ReportCompany partner in corporate reporting

jaar in, jaar uit ReportCompany partner in corporate reporting jaar in, jaar uit ReportCompany partner in corporate reporting Wie wij zijn Report Company is specialist op het gebied van jaarverslagen en aanverwante corporate publicaties. Iedere onderneming of instelling

Nadere informatie

11 DB Schenker Logistics: Voor elke vraag een oplossing!

11 DB Schenker Logistics: Voor elke vraag een oplossing! Het relatiemagazine van hollandridderkerk 2014 #6 06 Afdeling Sales: Nee verkopen doen wij hier niet 11 DB Schenker Logistics: Voor elke vraag een oplossing! 13 Replica s schilderijen voor de Koninklijke

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

IMPRESSIONS. Kunst creëren met aluminium profielen Retailinnovaties met de concepten van oil. En verder...

IMPRESSIONS. Kunst creëren met aluminium profielen Retailinnovaties met de concepten van oil. En verder... IMPRESSIONS Business Magazine voor merkbeleving door visuele communicatie editie 02 2015 Coverfoto: Cees Smit, Inc. Kunst creëren met aluminium profielen Retailinnovaties met de concepten van oil En verder...

Nadere informatie

P.W.A. Overdiep Commentaar op onderdelen van het boek Communicatie Handboek van Drs. W.J. Michels

P.W.A. Overdiep Commentaar op onderdelen van het boek Communicatie Handboek van Drs. W.J. Michels Commentaar op onderdelen van het boek Communicatie Handboek van Drs. W.J. Michels In diverse communicatieopleidingen wordt gebruik gemaakt van de publicatie Communicatie Handboek van de hand van drs W.J.

Nadere informatie

Dirk Laurent MET CASES. corporate identity. Creatieve en technische richtlijnen. Reeks creatief ontwerp

Dirk Laurent MET CASES. corporate identity. Creatieve en technische richtlijnen. Reeks creatief ontwerp Dirk Laurent MET CASES corporate identity Creatieve en technische richtlijnen Reeks creatief ontwerp Reeds verschenen op www.issuu.com qqreeks Lay-out en typografie met InDesign. Deel 1 - deel 10. qqreeks

Nadere informatie

BRENG UW BUSINESS TOT BLOEI SUCCESS STORIES

BRENG UW BUSINESS TOT BLOEI SUCCESS STORIES BRENG UW BUSINESS TOT BLOEI SUCCESS STORIES SUCCESS STORIES PRODUCTION PRINTING 2 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 04 Productnieuws Nieuwe bizhub C8000e op acht punten beter 03 Bibliotheek Succes OBA bekroond

Nadere informatie

2013-2014. Stageverslag. o.a: Prisma Advies Groep Event Republic Ticket Counter

2013-2014. Stageverslag. o.a: Prisma Advies Groep Event Republic Ticket Counter 1 Stageverslag Eerste stage! 2013-2014 o.a: Prisma Advies Groep Event Republic Ticket Counter Praktische informatie: De opdracht, het resultaat en wat ik heb geleerd Mediacollege Amsterdam * 1 4 8 3 9

Nadere informatie

Cre8design GmbH Maybachstrasse 4 D-48599 Gronau Tel. NL: 0 53 82 00 223 Tel. DE: 0 25 62 99 242 81

Cre8design GmbH Maybachstrasse 4 D-48599 Gronau Tel. NL: 0 53 82 00 223 Tel. DE: 0 25 62 99 242 81 Cre8design GmbH Maybachstrasse 4 D-48599 Gronau Tel. NL: 0 53 82 00 223 Tel. DE: 0 25 62 99 242 81 Introductie Maschinepark Nieuwe Mogelijkheden Contourfrezen Speciale Materialen Fotovaklab Signing Portfolio

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Marketing48 in de zorg

Marketing48 in de zorg Kennisnetwerk in vernieuwende Marketing Een uitgave van Dune Reclamebureau Pebbler Vixy RobinC Art Beat TNMF Lekkere Tekst SterCommunicatie Wizzle efficiënta Merckwaardig. EDITIE 1, VOORJAAR 2014 www.marketing48.nl

Nadere informatie

Web2Print Systeembeschrijving

Web2Print Systeembeschrijving HIFLEX Web2Print 2 Web2Print Systeembeschrijving 4 Inhoud Inleiding 01. Bedrijfsprofiel 06 02. Redenen voor Web2Print 08 03. Referenties: Web2Print van HIFLEX 10 Web2Print voor drukwerkinkopers 04. Productmatrix

Nadere informatie

Profiel Roto Smeets Group

Profiel Roto Smeets Group Profiel Roto Smeets Group Introductie Roto Smeets Group Roto Smeets Group is een beursgenoteerde onderneming die actief is in de informatie- en communicatie-industrie. De dienstverlening van Roto Smeets

Nadere informatie

10 TIPS VOOR HET SUCCESVOL AANSTUREN VAN HET JAARVERSLAGTRAJECT

10 TIPS VOOR HET SUCCESVOL AANSTUREN VAN HET JAARVERSLAGTRAJECT 10 TIPS VOOR HET SUCCESVOL AANSTUREN VAN HET JAARVERSLAGTRAJECT InSync Corporate Reporting, januari 2012 2 Het maken van een jaarverslag is ieder jaar opnieuw een flinke klus. Of je nu kiest voor een eenvoudig

Nadere informatie

Profiel Roto Smeets Group

Profiel Roto Smeets Group Profiel Roto Smeets Group Introductie Roto Smeets Group Roto Smeets Group is een beursgenoteerde onderneming die actief is in de informatie- en communicatie-industrie. De dienstverlening van Roto Smeets

Nadere informatie

De toekomst begint nu

De toekomst begint nu De toekomst begint nu Meerjarennota Het Noordbrabants Museum 2014-2017 versie 1.0 definitief 1/35 Inhoud De toekomst begint nu... 1 Voorwoord - Het Noordbrabants Museum uit de steigers... 4 Terugblik op

Nadere informatie

HORIZON PHOTOWORKS OVERSCHIESEWEG 34H 3044 EE ROTTERDAM T +31 10 245 07 07 F +31 10 245 06 54

HORIZON PHOTOWORKS OVERSCHIESEWEG 34H 3044 EE ROTTERDAM T +31 10 245 07 07 F +31 10 245 06 54 In Beeld HORIZON PHOTOWORKS OVERSCHIESEWEG 34H 3044 EE ROTTERDAM T +31 10 245 07 07 F +31 10 245 06 54 studio@horizonphotoworks.nl www.horizonphotoworks.nl De kracht van een brochure, het uitdragen van

Nadere informatie

Project. Daniëlle Visser Nina Haitsma Michael van Splunter

Project. Daniëlle Visser Nina Haitsma Michael van Splunter Project Daniëlle Visser Nina Haitsma Michael van Splunter Ramzi Awlad Issa CDM1B CDMPRJ03-2 Communicatie/marketing/media bedrijven Rotterdam In heel Rotterdam en omstreken zitten ongeveer 27 communicatie

Nadere informatie

agazine Vertrouwen in Stipt-ICT pagina 11 Strome stroomlijnt ICT-stromen pagina 12 Strict Academy groeit, ruimte voor jong talent pagina 13

agazine Vertrouwen in Stipt-ICT pagina 11 Strome stroomlijnt ICT-stromen pagina 12 Strict Academy groeit, ruimte voor jong talent pagina 13 13 jaargang 7 najaar 2011 agazine Vertrouwen in Stipt-ICT pagina 11 Strome stroomlijnt ICT-stromen pagina 12 Strict Academy groeit, ruimte voor jong talent pagina 13 Inhoud en colofon Inhoud 3 Nieuwe energie

Nadere informatie

Kantoren. visie op interieur en huisvesting

Kantoren. visie op interieur en huisvesting Kantoren visie op interieur en huisvesting Visie op interieur en huisvesting De meerwaarde van de interieurarchitect Het specialisme van onze interieurgroep is het vormgeven Organisaties zijn voortdurend

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie