Wijerstraat Bilzen Tel. 089 / Fax. 089 / Bilzen, 31 mei Beste ouders,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijerstraat 28 3740 Bilzen Tel. 089 / 411 760 Fax. 089 / 491 680. Bilzen, 31 mei 2012. Beste ouders,"

Transcriptie

1 Wijerstraat Bilzen Tel. 089 / Fax. 089 / Bilzen, 31 mei 2012 Beste ouders, De laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken. Zoals u weet is dat telkens weer een erg drukke periode met onder andere de belangrijke laatste examens en het eindrapport. Voor sommige leerlingen komt daar nog een extraatje bovenop zoals de verdediging van het eindwerk of het behalen van een attest. Om een en ander vlot te laten verlopen willen we u graag een overzicht geven van de regelingen en afspraken die horen bij deze activiteiten. U krijgt onder meer de nuttige informatie i.v.m. een eventuele afwezigheid tijdens de examens en de afspraken voor het inleveren van de boeken en het afhalen van het rapport. Alle uitleg vindt u ook op onze site : onder de rubriek brieven ouders. Er zal ook een zending verstuurd worden op uw mailadres als die bij ons bekend is. Samen met u hopen wij dat de examens vlot zullen verlopen en dat uw kind beloond wordt voor de geleverde inspanningen. Wat ook de eindbeoordeling van de klassenraad is, u mag er op rekenen dat het een weloverwogen beslissing is na een jaar van intensieve begeleiding. Ten slotte willen we u langs deze weg nogmaals hartelijk danken voor de goede samenwerking tijdens dit schooljaar. Wij kijken er in elk geval naar uit om een en ander nog eens grondig te bespreken tijdens het oudercontact op 28 of 29 juni. Het is een belangrijk moment waarop we niet alleen terugkijken op de voorbije tien maanden, maar misschien ook al nuttige afspraken maken voor het volgende schooljaar. De directie en het personeel

2 Samen door de examenperiode TIPS VOOR OUDERS Creëer de juiste sfeer: Praat niet voortdurend over de examens. Probeer periodes van ontspanning in te lassen. Vermijd ruzies in huis (vb over studeren), een gemoedelijke sfeer voorkomt stress. Zorg ervoor dat uw zoon (dochter) zich optimaal kan concentreren. Absoluut te vermijden: Stel geen onrealistische verwachtingen. Je zoon (dochter) kan niet op alle vakken even hoog scoren. Ga niet dramatiseren. Een slechte toets is niet het einde van de wereld. Probeer er samen achter te komen wat er precies fout ging en tracht dit bij te sturen. Als uw zoon (dochter) iets niet begrijpt, is het beter om samen met hem (haar) na te gaan waar de nodige info te vinden is, dan zelf uitleg te geven. mee-zoeken is nuttiger dan mee-leren. Gouden regels: Blijf rustig, ouders die zelf panikeren, vergroten de onzekerheid bij hun zoon (dochter). Blijf jezelf. Ontpop niet tot voedingscoach of leerkracht aan huis. Een student heeft nood aan de structuur en standvastigheiod van de ouder zoals hij die kent. Geloof in je zoon (dochter), ook al ging die ene toets niet zo goed. Geef schouderklopjes. Je bent goed bezig, hou vol. Verwen af en toe met een lekker vieruurtje, een kleine verrassing Wat te doen als uw zoon (dochter): te laat in gang schiet? Ga na hoe het komt. Bespreek samen hoe hij (zij) zich het best gesteund voelt. te weinig studeert? Begeleid, maar niet op een dwingende manier. Gebruik hobby s niet als straf, maar als motivatie. Bij oudere studenten kun je hen wel op weg helpen en motiveren, maar het is aan hen wat ze daarmee doen. (Nood aan een luisterend oor? Zowel student als ouder kunnen terecht bij Teleblok. Tijdens examenperiode bel je gratis naar )

3 Eindtrimesterregeling Richtlijnen voor de leerlingen : Studievrijaf : Les tot en met woensdag , uur (belsignaal einde examens): 5IW, 6IW, 6KWT Les tot en met vrijdag , uur (belsignaal einde examens) : 6EM Les tot en met maandag , uur (belsignaal einde examens): 6EIT Les tot en met dinsdag , uur (belsignaal einde examens): 6 MVT, 5EM Les tot en met woensdag , uur (gewone belsignaal): 5EIT, 4IW, 3IW Les tot en met donderdag , uur (belsignaal einde examens): 5KWT, 4ET, 4MT, 3ET, 3MT, 2IW, 2ME1, 2ME2, 1IW1, 1IW2,1ME1, 1ME2 Les tot en met vrijdag , uur 7IWT, 7VI, 6CV, 6EI, 5MVT, 5CV, 5EI, 4BM, 4EI, 3BM, 3EI, 2N, 1N Les tot en met maandag , uur (gewone belsignaal) : 7SBT, 7IE Een examenvoormiddag bestaat uit twee perioden : de eerste periode loopt van 8.35 uur tot uur. Van uur tot uur is er pauze. De tweede periode duurt van uur tot uur. De dyslectische leerlingen kunnen na de normale examentijd nog even doorwerken aan een ongeziene tekst. Dat kan tot uur en het gebeurt onder toezicht van het secretariaat. Een dyslectische leerling meldt ZELF aan het einde van de examenperiode (rond uur of uur) dat hij een ongeziene tekst nog wil afwerken om uur. Hij biedt zich aan op het secretariaat bij M. Staeren en krijgt de kans om verder te werken tot uur. Indien er maar één examenperiode is (8.35 uur uur) mogen de leerlingen pas na het belsignaal van uur de school verlaten. Dit geldt ook voor de leerlingen van de derde graad. Indien er twee examenperiodes zijn, mogen de leerlingen van de derde graad de school niet voor uur verlaten. De leerlingen die studie hebben voor hun examen moeten hun vak leren en houden zich aan de afspraken die gelden tijdens de examens: mp3-spelers of kaarten zijn niet toegelaten; een leesboek of stripverhaal kan eventueel wel. Ben je vroeger klaar met je examen dan voorzien, dan hou je je examenpapieren en kladbladen bij tot het einde van de periode. Je kijkt een volgend vak na of je leest in stilte. Het examenbundeltje ligt omgekeerd op de hoek van de bank en wordt niet meer opengeslagen. Je examenrooster en eindtrimesterregeling neem je op in je schoolagenda. Afwezigheden tijdens de proefwerken : Alle afwezigheden tijdens de proefwerken (ook afwezigheden van één dag) moeten door een medisch attest gerechtvaardigd worden. Bij afwezigheden van één of meerdere dagen moet de leerling zich in verbinding stellen met het secretariaat.

4 De examens worden bijgemaakt vanaf donderdag 21 juni om uur, voor de leerlingen die eindigen met hun examens om uur. Vrijdag 22 juni, maandag 25 juni, dinsdag 26 juni, woensdag 27 juni en donderdag 28 juni kunnen examens bijgemaakt worden van 8.30 uur tot uur, onder toezicht en volgens het schema van het secretariaat. In geval van langdurige afwezigheid zal de directeur beslissen over de bij te maken examens. Studie tijdens de proefwerken Tijdens de examenperiode krijgt uw zoon/dochter de gelegenheid s middags in de school te studeren van uur tot uur en dit op : woensdag donderdag maandag dinsdag woensdag Verloop van een studienamiddag : uur middageten in de eetzaal uur studie uur pauze uur studie Wij willen benadrukken dat deze studie georganiseerd wordt om de leerlingen in een rustige sfeer te laten werken. Met aandrang vragen wij daarom dat uw zoon/dochter zich met een positieve ingesteldheid aanbiedt. Als hij zich niet gedraagt volgens de gestelde normen, zal hij onmiddellijk geweigerd worden. Regeling van De Lijn tijdens de examenperiode : Zoals gebruikelijk stemt De Lijn Limburg de dienstregeling van haar schoolritten tijdelijk af op de komende examenperiode. U kan die opzoeken op op de volgende link : examendienstregeling. Op deze pagina vindt u een overzicht van de lijnen die wijzigen tijdens de examenperiode. Om de examendienstregeling van de gewenste lijn(en) te downloaden, klikt u op de lijn van uw keuze. B- en C-attesten Wij hopen dat uw zoon/dochter een uitslag behaalt die hem/haar beloont voor zijn/haar studie-inzet tijdens het schooljaar. Indien hij/zij toch een B- of C-attest behaalt, gelieve dan op donderdag 28 juni tussen uur en uur of op vrijdag 29 juni tussen 8.30 uur en uur (samen met uw kind) het attest te komen ondertekenen voor ontvangst. U wordt in dat geval op voorhand verwittigd. Inleveren van handboeken Alle handboeken moeten in hun oorspronkelijke staat weer binnengebracht worden (geen kaften, papiertjes, potloodlijnen enz ). De handboeken worden klassikaal ingeleverd in de kleine sportzaal bij M. Barzeele. De schoolagenda s en de bundels van de aangeduide leerlingen worden per klas afgegeven. Na controle door de klassenleraars worden ze naar G27 (zolderarchief) gebracht. Dit verloopt volgens het schema van de secretariaatsmedewerkers, die de betrokken klassen verwittigen. de leerlingen die een vakantiewerk hebben, leveren hun taak en hun handboeken in op woensdag 29 augustus om 9.00 uur. de leerlingen die een herexamen hebben, leveren hun handboeken in op donderdag 30 augustus om 9.00 uur, de dag van de herexamens.

5 VOORBEREIDINGEN SCHOOLJAAR Om het nieuwe schooljaar zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden is het van groot belang dat wij zo snel mogelijk over de juiste leerlingenaantallen beschikken. Alles loopt immers vlotter: van het bestellen van handboeken en sportkledij tot het opmaken van de lessenrooster en het uitwerken van de lokaalverdeling. Mogen wij u dan ook vragen om uw keuze voor het volgende schooljaar door te geven aan de klassenleraar bij het afhalen van het rapport ofwel te melden op het secretariaat van de school voor 6 juli. Inschrijven kan : tijdens de inschrijfdagen : zaterdag 30 juni en 7 juli van tot uur. tijdens de zomervakantie : iedere werkdag van tot en van tot uur De school is gesloten van 11 juli t.e.m. 15 augustus. Woensdag : tot uur Binnenbrengen van de vakantiewerken (inleveren van handboeken van de leerlingen met vakantiewerk) tot 12 uur en van tot uur Mogelijkheid om de boeken voor het schooljaar af te halen (het voorschot is 100). Voor de leerlingen van het 7 de jaar IE en VI bedraagt het voorschot van de handboeken 50. De leerlingen van 7SBT en 7IWT betalen 50 voor de handboeken en 100 als inschrijvingsgeld. Het inschrijvingsgeld moet ten laatste betaald worden bij het afhalen van de boeken). De leerlingen van het 7 de jaar VI en IWT betalen op het einde van het schooljaar bij het behalen van het attest van Brandertechnicus 100 bij de aanvraag van het attest. Donderdag tot uur Herexamens en binnenbrengen van handboeken van de leerlingen met herexamens tot 12 uur en van tot uur Mogelijkheid om de boeken voor het schooljaar af te halen (het voorschot is 100). Voor de leerlingen van het 7 de jaar IE en VI bedraagt het voorschot van de handboeken 50. De leerlingen van 7SBT en 7IWT betalen 50 voor de handboeken en 100 als inschrijvingsgeld. Het inschrijvingsgeld moet ten laatste betaald worden bij het afhalen van de boeken). De leerlingen van het 7 de jaar VI en IWT betalen op het einde van het schooljaar bij het behalen van het attest van Brandertechnicus 100 bij de aanvraag van het attest. Vrijdag : uur Bekendmaking van de resultaten van de herexamens. Om het verloop van de eerste schooldag, 3 september, in goede banen te leiden, hebben wij twee dagen voorzien om handboeken te komen afhalen. De eerste schoolrekening krijgt u eind oktober. In de loop van de maand januari volgt een tweede kleine rekening en half mei de afrekening.

6 Gelieve deze twee strookjes in ieder geval mee terug te brengen naar school. Gelieve dit strookje af te geven op het secretariaat op 4 juni Studie tijdens de examens: De ouders van klas :. Gelieve uw keuze aan te duiden: schrijven hun zoon/dochter in voor de studie tijdens de examenperiode van juni laten hun zoon/dochter tijdens de examenperiode s middags naar huis komen. Handtekening van een ouder: Gelieve dit strookje af te geven aan je klassenleraar op 4 juni Oudercontact : De ouders van klas :. Gelieve uw keuze aan te duiden : komen het rapport afhalen op donderdag (17.00 tot uur) komen het rapport afhalen op vrijdag (8.35 tot 9.30 uur) komen het rapport niet afhalen, de leerling komt dit alleen afhalen op vrijdag (9.30 tot uur) Wij hopen dat uw zoon/dochter een uitslag behaalt die hem/haar beloont voor zijn/haar studie-inzet tijdens het schooljaar. Indien hij/zij toch een B- of C-attest behaalt, zal de klassenleraar, als u niet ingeschreven bent om het rapport te komen afhalen, u telefonisch contacteren met het verzoek om langs te komen (zie hogerop B- en C-attesten ). Handtekening van een ouder.

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR

Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR 2018 2019 Naam: Klas : Nr. : 1 Elke leerling krijgt op het einde van het schooljaar zijn/haar schriften en notities mee naar huis. Wettelijk is het echter

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Dilbeek, 21 november 2013 Geachte heer/mevrouw Beste leerling Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad Dilbeek, 29 mei 2015 Schikkingen einde derde trimester 2014-2015 voor de 1ste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit schooljaar.

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. 2012-09-03 Derde graad Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Juni 2015 Derde graad

Juni 2015 Derde graad Juni 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Checklist examenvoorbereiding en planning

Checklist examenvoorbereiding en planning Checklist examenvoorbereiding en planning Examens!? We willen je helpen om vlot door je examens te raken. We hopen dat deze controlelijst je kan helpen. Dit document is een werkinstrument en mag je bijhouden.

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. Tweede graad 2012-09-03 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Thuis leren en studeren. Tips voor ouders

Thuis leren en studeren. Tips voor ouders Thuis leren en studeren Tips voor ouders Inhoud 1. Hoe huiswerk en studies organiseren? 2. Hoe help ik met studeren? 3. Hoe samen op weg naar zelfstandiger studeren? 4. Hoe samen door de proefwerkenperiode?

Nadere informatie

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling 15 maart 2019 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het tweede trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Voor- en naschoolse kinderopvang

Voor- en naschoolse kinderopvang Voor- en naschoolse kinderopvang Geachte ouders, Naast het toezicht van de leerkrachten voorziet de school een bijkomende BETALENDE kinderopvang waar uw kind gebruik kan van maken. s morgens vanaf 6u30

Nadere informatie

Examenrooster Pasen 2012

Examenrooster Pasen 2012 1IW1 1IW2 1ME1 1ME2 1N Ned Ned Ned Ned Ned Ned Ned Ned Frans Frans Frans Frans Studie Frans Frans Frans Frans unde Geschied Geschied Geschied Geschied Frans Aard Aard Aard Aard vo Studie Natuurw Natuurw

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Beste studenten Geachte ouders Se-n-Se Kortemark december 2016 Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015

Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015 Zottegem, 16 november 2015 Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015 Beste ouder Voor de kerstvakantie begint, hebben onze leerlingen nog een zware periode met eindproeven voor de boeg.

Nadere informatie

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen.

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen. Tweede graad 2013-09-02 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de start van het schooljaar op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017 Derde GRAAD Kortemark februari 2017 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische

Nadere informatie

Richtlijnen voor de leerlingen

Richtlijnen voor de leerlingen Sint-Paulusinstituut VZW Vrij Katholiek Onderwijs te Herzele Burgemeester Matthijsstraat 5 9550 Herzele tel: 053 62 33 82 / fax: 053 63 19 84 email: info@sint-paulus.be 2018-11-26 Examenregeling Kerstmis

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede graad Kortemark maart 2019 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Dit schooljaar loopt weer op zijn einde. Voor de grote vakantie start, staat er nog een drukke periode voor de deur.

Dit schooljaar loopt weer op zijn einde. Voor de grote vakantie start, staat er nog een drukke periode voor de deur. Sint-Niklaas, juni 2016 Organisatie einde schooljaar 2016 Beste ouder(s) Beste leerling Dit schooljaar loopt weer op zijn einde. Voor de grote vakantie start, staat er nog een drukke periode voor de deur.

Nadere informatie

Blok en examens 2de semester. AJ Faculteit Sociale Wetenschappen

Blok en examens 2de semester. AJ Faculteit Sociale Wetenschappen Blok en examens 2de semester AJ 2017-2018 Faculteit Sociale Wetenschappen Inhoud 1. Wat kan ik deze blok- en examenperiode verwachten? 2. Voorbeeldplanning 3. Veelgestelde vragen: junizittijd, herexamens,

Nadere informatie

Rapport dagelijks werk

Rapport dagelijks werk Deel 4 - Planning 1. Rapport dagelijks werk ~ 70 ~ Rapport dagelijks werk Veel leerlingen laten zich telkens weer verrassen door het rapport dagelijks werk. Ik heb niets te doen, zeggen ze de ene week

Nadere informatie

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Addendum bij schoolreglement 1 september 2013 1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Op schooldagen is de school van 8.00 tot 17.00 uur of tot het einde van de avondstudie

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R EERSTE GRAAD Kortemark november 2014 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R EERSTE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Se-n-Se Kortemark november 2013 Beste studenten Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 2 september 2016 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw Wij willen u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hopen we dat uw zoon of dochter hier echt gelukkig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF #2. In deze uitgave. Nieuwsbrief Broeders Humaniora november 2016

NIEUWSBRIEF #2. In deze uitgave. Nieuwsbrief Broeders Humaniora november 2016 NIEUWSBRIEF #2 Nieuwsbrief Broeders Humaniora november 2016 In deze uitgave De directie aan het woord Proefwerken, hoe werkt dat? Euro student award Wiskunde - B - dag Verbeke Foundation Ondertussen...

Nadere informatie

DRIEMAANDELIJKS maart 2014/nr. 1

DRIEMAANDELIJKS maart 2014/nr. 1 DRIEMDEIJKS maart 2014/nr. 1 Inhoud : - Examenregeling en examenrooster DE OUDERS E EERIE - REEI EIDE TEEDE TRIMESTER 2013/2014 1. FEZIHEDE 1 e + 2 de graad Vanaf 18 maart moet elke afwezigheid door een

Nadere informatie

Kennismaking ouders 19 september 2016

Kennismaking ouders 19 september 2016 Kennismaking ouders 19 september 2016 Hartelijk welkom Mentor klas.: Naam Mentor (afkorting) Bereikbaarheid Stuur een e-mail naar @sondervick.nl Ik kijk hier dagelijks op en zal proberen zo snel mogelijk

Nadere informatie

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is SAMEN SCHOOL MAKEN Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is het uitvoeren van opdrachten buiten klasverband. Goed huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces dat

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen Bergschenhoek, april 2018 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE, het

Nadere informatie

Richtlijnen voor de leerlingen

Richtlijnen voor de leerlingen Sint-Paulusinstituut VZW Vrij Katholiek Onderwijs te Herzele Burgemeester Matthijsstraat 5 9550 Herzele tel: 053 62 33 82 / fax: 053 63 19 84 email: info@sint-paulus.be 2017-11-21 Examenregeling Kerstmis

Nadere informatie

Richtlijnen voor de leerlingen

Richtlijnen voor de leerlingen Sint-Paulusinstituut VZW Vrij Katholiek Onderwijs te Herzele Burgemeester Matthijsstraat 5 9550 Herzele tel: 053 62 33 82 / fax: 053 63 19 84 email: info@sint-paulus.be 2014-11-19 Examenregeling Kerstmis

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2017 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 vti@sint-rembert.be www.sint-rembert.be/vti/ Addendum bij het algemeen schoolreglement van de Scholengroep Sint-Rembert 1 september 2015

Nadere informatie

Richtlijnen voor de leerlingen

Richtlijnen voor de leerlingen Sint-Paulusinstituut VZW Vrij Katholiek Onderwijs te Herzele Burgemeester Matthijsstraat 5 9550 Herzele tel: 053 62 33 82 / fax: 053 63 19 84 email: info@sint-paulus.be 2015-11-23 Examenregeling Kerstmis

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Don Bosco te Sint Pieters Leeuw verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Vakantiegroet van de directie

Vakantiegroet van de directie Vakantiegroet van de directie Beste leerling De vakantie is nog niet voorbij en toch krijg je al nieuws uit de school. Stilaan komt hier alles opnieuw op gang, maar voor jou mag de vakantiestemming gelukkig

Nadere informatie

Biekorfstraat Heist-op-den-Berg website: hhc-basis.be. Huiswerkbrochure voor ouders

Biekorfstraat Heist-op-den-Berg website: hhc-basis.be. Huiswerkbrochure voor ouders Biekorfstraat 8 2220 Heist-op-den-Berg website: hhc-basis.be Huiswerkbrochure voor ouders 1. Voorwoord Het huiswerkbeleid van Heilig-Hartcollege basisschool kwam tot stand na afname van een huiswerkbevraging

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2019

Het Centraal Examen 2019 Het Centraal Examen 2019 Voor examenkandidaten 4-VMBO GL/TL Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Boeken inleveren... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m.

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER - BuSO

SCHOOLKALENDER - BuSO SCHOOLKALENDER - BuSO 2015-2016 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

ik kies voor mijn talent

ik kies voor mijn talent 2deel 2 Naar de 2 de graad: ik kies voor mijn talent Welke richtingen kan ik uit? Info over de eigen school De directeur geeft uitleg over de studierichtingen in onze school. Info over andere richtingen

Nadere informatie

MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012

MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012 Zottegem, 22 november 2012 MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012 Beste leerlingen Geachte ouders Voor de kerstvakantie begint, hebben onze leerlingen nog een

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van gemeente Dilbeek verzorgt Infano vzw de vooren naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019 dinsdag 16 april Jullie krijgen je cijferlijst. Je moet deze lijst goed controleren. Als alle cijfers en de andere gegevens in orde zijn en zet je je handtekening eronder en levert de cijferlijst in bij

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2018

Het Centraal Examen 2018 Het Centraal Examen 2018 Voor de leerlingen VMBO-BB/LWT Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m. wettelijk geoorloofde afwezigheid...

Nadere informatie

Vrijdag 25 mei In de kijker

Vrijdag 25 mei In de kijker Vrijdag 25 mei 2018 In de kijker Bedrijfsbezoek 6IW aan Assa Abloy In het kader van de lessen Engineering hebben de leerlingen van het laatste jaar Industriële Wetenschappen een boeiend bezoek gebracht

Nadere informatie

EXAMENROOSTERS 1ste graad

EXAMENROOSTERS 1ste graad EXAMENROOSTERS 1ste graad 2016-2017 Examenregeling 1ste graad. De voorbije jaren kregen een aantal van onze leerlingen meer tijd om hun examen af te leggen. Met de invoering van het M-decreet hebben we

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

1 AFHALEN WERK- EN/OF LEERBOEKEN

1 AFHALEN WERK- EN/OF LEERBOEKEN Mellestraat 1 8501 Heule www.snh.be info@snh.be 1 ste graad 056 35 39 53 2/3 de graad 056 35 39 54 Heule, 30 juni 2017 Start van schooljaar 2017-2018 voor de leerlingen van de 2/3 de graad Beste ouder

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Noteer meteen in uw agenda. Afwezigheidsbriefjes. Bijlagen

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Noteer meteen in uw agenda. Afwezigheidsbriefjes. Bijlagen Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 3 E E R S T E J A A R 1 8 N O V E M B E R 2 0 1 6 M I S S I E Geïnspireerd door de fig van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Campus Cardijn

Nieuwsbrief Campus Cardijn Nieuwsbrief Campus Cardijn Vrijdag 17 mei 2019 Inhoud Afdeling hout in de kijker Weekagenda Digitale briefwisseling Strafstudie Info studiekeuze volgend schooljaar Welkom Realisaties binnen de school uitgevoerd

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Steinerschool te Anderlecht verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer

Nadere informatie

Beste eindexamenkandidaat,

Beste eindexamenkandidaat, Beste eindexamenkandidaat, Binnenkort begint voor jou het centraal schriftelijk eindexamen (CSE). Uiteraard ben je de afgelopen weken druk bezig geweest met het voorbereiden van het examen voor de verschillende

Nadere informatie

Beste leerling. Alvast tot eind augustus! Kathleen De Goignies. Directeur

Beste leerling. Alvast tot eind augustus! Kathleen De Goignies. Directeur Beste leerling De vakantie is nog niet voorbij en toch krijg je al nieuws uit de school. Stilaan komt hier alles opnieuw op gang, maar voor jou mag de vakantiestemming gelukkig nog even duren Via deze

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

VERWERKING ENQUÊTE WELBEVINDEN OUDERS 2017

VERWERKING ENQUÊTE WELBEVINDEN OUDERS 2017 VERWERKING ENQUÊTE WELBEVINDEN OUDERS 17 ALGEMEEN 1 Mijn kind komt graag naar school. 2 Ik zou de school aanraden aan andere ouders. 3 Ik ben op de hoogte van de afspraken die gelden op school. 4 Ik sta

Nadere informatie

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren:

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren: Bergschenhoek, 20 april 2017 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE,

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2009-2010 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Rapportperiode dagelijks werk 1 (DW1) van dinsdag 1 september t.e.m. donderdag 8 oktober. dinsdag 1 september : alle leerkrachten

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Vrijdag 22 juni 2018

Vrijdag 22 juni 2018 Vrijdag 22 juni 2018 Voorwoord / In de kijker Elektrotechnisch installateur zijn: da s denken én doen! De leerling verwerft competenties rond residentiële installaties (elektriciteit in woningen). De leerling

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER Buitengewoon Secundair Onderwijs Lid van SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER 2018-2019 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen,

Nadere informatie

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl Informatie Centraal Schriftelijk Eindexamen mavo/vmbo-tl Schooljaar 2012-2013 Beste examenkandidaten, Op dinsdag 13 mei start de examenperiode. Om te zorgen dat de komende periode goed verloopt hebben

Nadere informatie

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via het huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten vermijden en inspelen

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2014-15) afgelegd op maandag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in

Nadere informatie