Peutercentrum Hummeloord Valburg. Locatie Werkplan. Stichting Peutercentra Overbetuwe. Locatiewerkplan van peutercentrum Hummeloord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Peutercentrum Hummeloord Valburg. Locatie Werkplan. Stichting Peutercentra Overbetuwe. Locatiewerkplan van peutercentrum Hummeloord"

Transcriptie

1 Peutercentrum Hummeloord Valburg Locatie Werkplan Stichting Peutercentra Overbetuwe Locatiewerkplan van peutercentrum Hummeloord

2 Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum Hummeloord te Valburg. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke (locatie- eigen) regels wij hanteren. Peutercentrum Hummeloord bevindt zich in het t Kriekske te Valburg. Dit is een verengingsgebouw met meerdere zalen en een gymzaal. Het gebouw wordt beheerd door het STOV. Hummeloord heeft de ingang aan de voorzijde van het gebouw, aan de Stationsstraat 28, telefoonnummer Deze ingang wordt ook gebruikt door derden. Hummeloord is twee ochtenden per week geopend. Op maandag en woensdag ochtend. Er is 1 leidster op Hummeloord en twee vaste vrijwilligsters. Maureen de Langen, Burgemeester van Lyndenpark 8, 6675AX Valburg Werkrooster: Maandagochtend: Maureen en vrijwilligster Rita Woensdagochtend: Maureen en vrijwilligster Ferdi Groepen: De groepen op alle ochtenden bestaan uit maximaal 7 peuters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. M.i.v maximaal 8 peuters per groep. Er zijn momenteel 7 kinderen die Hummeloord bezoeken. De meeste kinderen komen twee dagdelen per week naar Hummeloord. Enkele één keer per week. Stagiaires en vrijwilligster Stagiaire: Op dit moment is er geen stagiaire op Hummeloord Vrijwilligster Rita Vossers, iedere maandagochtend, vrijwilligster Ferdi Jansen op woensdagochtend. Oudercommissie: De Oudercommissie bestaat uit de volgende leden: Annelies van Schaik De leidster en leden van de oudercommissie houden contact met elkaar via de mail, bijv. datum afspreken volgende vergadering. De oudercommissie komt een aantal keren per jaar bij elkaar, samen met de leidster en de stagiaire. Ouders van de oudercommissie worden ook veel ingeschakeld bij bijv. open dag, kerstontbijt, sinterklaasfeest ed.

3 Beschrijving van de locatie binnen U komt binnen in de hal van Hummeloord. Hier is de kapstok waaraan de kinderen hun tassen en jassen kunnen ophangen. Eerst de tassen dan de jassen. Het fruit en drinken kunnen de kinderen binnen in de zaal neerzetten/leggen op de daarvoor bestemde plaats. De speelzaal is ingedeeld in hoeken, met onder andere een bouw/autohoek, een huishoek, leeshoek en een themahoek die wordt aangepast aan het thema. Verder is er een hoge tafel voor allerlei knutselactiviteiten of het maken van puzzels ed., een lage tafel voor het maken van puzzels en spelletjes en een tafel voor het constructiemateriaal. In het midden van de zaal is er op de grond plek voor de kinderen om een treinbaan te leggen of te spelen met de auto s. De toiletten zijn in de hal, er is één kindertoilet, een aankleedtafel en een wasbak. Voor de volwassenen is er een apart toilet dat ook door de peuters kan worden gebruikt. Mocht een kind moe zijn, dan kan hij/zij uitrusten op de bank in de zaal. Verder bevinden zich in de hal, een opslagruimte voor papier en knutselspullen en speelgoed dat gerouleerd wordt. Het 4 ogen beleid Op de locatie Hummeloord wordt het 4 ogen principe op de volgende manier toegepast: Doorgaans is er één leidster samen met een vrijwilligster op de groep die bestaat uit max 7, m.i.v. 2015, 8 peuters. In de toiletruimte waar één peutertoiletje is en één damestoilet blijven de deuren altijd open. De verschoontafel staat in de hal. Een raam vanuit het lokaal geeft duidelijk zicht op hal. De toiletruimte wordt steeds in en uitgelopen door peuters en leidsters. Een zeer transparant en open situatie. Beschrijving van de locatie buiten Het buitenterrein is omsloten door een hek. Er is voor de kinderen een zandbak die kan worden afgedekt en er staat een schuur waar we het buitenspelmateriaal bewaren, zoals de fietsen en speelgoed voor de zandbak. Er staan een houten speelhuisje met glijbaan en een wipkip. Dagritme van Hummeloord Om 8.45 uur opent peuterspeelzaal Hummeloord haar deuren. De kinderen en hun ouders kunnen tot 9.00 uur inlopen. Ouders kunnen even met hun peuter meespelen of tekenen en er is voor hen ook de gelegenheid om de leidsters aan te spreken om iets door te geven, maar ook om even te kletsen. Om 9.00 uur is de startkring. Een vrij korte kring waarbij de dagen van de week aan bod komen, en ook wat tel activiteiten. maar ook dagelijkse dingen komen aan bod. Tot uur mogen de kinderen vrij spelen. De leidsters bieden ondertussen activiteiten aan. Rond uur gaat één van de leidsters het fruit schillen en op het dienblad leggen. Er wordt gezamenlijk opgeruimd en de kinderen mogen met de stoeltjes een kring maken. Het tafeltje van de huishoek wordt gebruikt als tafel voor het fruit en drinken en wordt in de kring gezet en na het eten en drinken, schoongemaakt en wordt weer teruggezet in de huishoek.

4 De handen van de kinderen worden gewassen. We zingen het liedje één is een appel en fruit gaan eten. Daarna wordt het fruit opgegeten. Daarna wordt er nog een koekje uitgedeeld door één van de peuters. Na het koekje gaan we drinken en ook hierbij mag één kind helpen. Op tafel ligt een washandje voor plakhandjes. Verschonen: Poepluiers worden meteen verschoond en plasluiers alleen als ouders dit aangeven. We stimuleren de kinderen die zindelijk zijn om zelfstandig naar het toilet te gaan. Mocht het een keer misgaan dan staat er in de keuken een krat met reservekleding. Als het weer het toelaat gaan we naar buiten. Bij het naar buiten gaan maken we gebruik van het evacuatie koord. De kinderen houden ieder een ring vast en zo lopen we in een treintje naar buiten. Dit koord gebruiken we ook bij calamiteiten en zo oefenen we dus iedere keer weer met de kinderen. Als we buiten zijn worden fietsjes en ander speelmateriaal uitgedeeld. Buiten kunnen de kinderen fietsen, spelen in de zandbak of met ander materiaal dat we aanbieden. Bij mooi weer spelen we ook vaak met de watertafel. Aan het eind van de buitenspeeltijd ruimt de leidsters samen met de kinderen alles op. Daarna gaan we nog even naar binnen en bieden we de peuters nog een activiteit een spelletje of ontwikkelingsmateriaal aan. Afhankelijk van het weer kan de volgorde worden aangepast. Aandachtpunten in de groep. We leren de kinderen bij kleine aanvaringen, ruzietjes ed, grenzen aan te geven en hun zelfredzaamheid te bevorderen. We laten de kinderen niet klimmen en klauteren op het meubilair We laten de kinderen niet met speelgoed gooien, tenzij het daarvoor is bedoeld We laten de kinderen zelfstandig naar het toilet gaan We stimuleren de kinderen om samen met ons op te ruimen. Binnen in de zaal mogen de kinderen niet rennen en gillen Aandachtpunten bij het buitenspelen We laten geen kinderen tegen elkaar botsen We laten de kinderen geen zand gooien naar elkaar. Niet op het hek klimmen. Geen ballen/ speelgoed over het hek gooien. Niet met speelgoed op de glijbaan. Niet in de zandbak als het rek er nog op ligt. Locatie- eigen tradities en rituelen Rituelen zijn voor kinderen erg belangrijk. Herhaling geeft hen zekerheid en vertrouwen. Hieronder geven we een opsomming van de belangrijkste rituelen op Hummeloord Rituelen bij het afscheid nemen Wij attenderen ouders er op dat zij bewust afscheid moeten nemen. Dit geeft duidelijkheid naar het kind en naar de leidsters. Bij het raam, zwaaien we de ouders uit, als een kind niet bij het raam wil zwaaien, hoeft dit niet en laten we het kind vanaf zijn speelplek zwaaien.

5 Het afscheid moet niet te lang duren. Ouders kunnen altijd bellen om te vragen hoe het met hun kind gaat, zeker als het afscheid moeilijk is geweest. Rituelen bij de verjaardag Ouders worden uitgenodigd om rond uur aanwezig te zijn voor het feestje. Ze mogen foto s maken of filmen tijdens het feestje. Wanneer een kind jarig is, wordt er een feestmuts voor hem/haar gemaakt. Aan de deur, wordt de foto van de jarige opgehangen. Ook worden er slingers opgehangen. We zetten de verjaardagsstoel en het tafeltje uit de huishoek in de kring. We zingen verschillende liedjes: lang zal ze/hij leven, twee violen en een trommel en een fluit, een zelfgekozen liedje De jarige mag confetti in de lucht gooien. De jarige mag een kadootje uit de kadodoos kiezen. De jarige mag daarna trakteren en dan zingen we het liedje van Dank je wel.. Wanneer een kind vier jaar wordt, is er van te voren een tegel gemaakt met daarop een hand of voetafdruk. Een aandenken aan p.s.z. Hummeloord Postvakje voor ieder kind Op Hummeloord hebben alle kinderen een eigen postvakje. Hierin leggen we gemaakte knutselwerkjes, nieuwsbrieven, traktaties verjaardagen, privé- eigendommen van kinderen, zoals knuffels, haarspeldjes. Eten en drinken: Kinderen nemen zelf fruit en drinken mee. Het fruit is thuis al gesneden en in een bakje gedaan. Behalve de bananen. Een leidster legt al het fruit op een schaal. De schaal staat op het tafeltje uit de huishoek in het midden van de kring. Als hun mond leeg is, mogen ze een nieuw stuk fruit pakken. Wat mogen kinderen wel of niet wanneer meenemen: Kinderen mogen een knuffel meenemen. Wel wordt het kind en de ouders erop gewezen dat dit op eigen verantwoordelijkheid gebeurd. We adviseren ouders wel om de knuffel/speelgoed het liefst weer mee naar huis te nemen of anders in de tas van het kind te stoppen. Als het kind met de knuffel of het speelgoed speelt, mogen andere kinderen dit ook. Als een kind dit niet wilt, leggen we de knuffel of speelgoed in zijn/haar postbakje of tas. Feesten: Op Hummeloord vieren we de gebruikelijke feesten: Sinterklaas, Moederdag, Vaderdag en kerst.

6 Sinterklaas: Sinterklaas komt niet op de speelzaal maar we maken er een gezellige ochtend van met pepernoten en ieder kind krijgt een kadootje. Kerst: Met Kerst houden we in de laatste week voor de kerstvakantie een kerstontbijt. Broodjes met beleg, ontbijtkoek, krentenbrood e.d staan op het menu. De leidster haalt de boodschappen. Moederdag/Vaderdag: Voor Moederdag en Vaderdag maken we een leuke attentie voor moeder en vader. Uitstapjes: Brakkefort Aan het eind van het schooljaar gaan we met de kinderen naar speeltuin het Brakkefort in Nijmegen. De leidsters bepaalt de datum. Deze datum wordt tijdig aan ouders vermeld, (nieuwsbrief). Van ieder kind gaat een ouder, opa, oma of oppas mee. Mocht dit niet mogelijk zijn, kan het kind wel mee. We nemen koffie, thee en limonade mee en iets lekkers. Dit alles in overleg met ouders uit de ouderraad. Bij slecht weer gaat het uitstapje niet door en is de ochtend een gewone speelzaalochtend. Er wordt een nieuwe datum geprikt. Thema- uitstapjes: Afhankelijk van het thema, maken we uitstapjes, bijv. het bezoeken van een supermarkt, dokterspraktijk enz. Ook kan het zijn dat we n.a.v. het thema een deskundige laten komen op de peuterspeelzaal, bijv. een kapster. Nieuwsbrief: Vier tot zes keer in het jaar maken we een nieuwsbrief. Maureen stelt de nieuwsbrief op. Fotograaf: Aan het einde van het schooljaar wordt er een groepsfoto gemaakt meestal door één van de ouders. Deze wordt vlak voor de zomervakantie meegegeven in een door de peuters zelfgemaakt lijstje. Ouders die een kijkje willen nemen: Ouders krijgen een uitnodiging voor een intake (datum en tijd). Ze krijgen dan alle benodigde info en kunnen tevens peutercentrum Hummeloord bekijken. Op de open dag hebben ouders en kinderen ook een mogelijkheid om Hummeloord te komen bekijken. Website SPO: Elf peutercentrums maken onderdeel uit van Stichting Peutercentra Overbetuwe (SPO). Peutercentrum Hummeloord is daar één van.

7 Aangezien Hummeloord l zelf geen website heeft, verwijzen wij u naar de website van Stichting Peutercentra Overbetuwe : overbetuwe.nl Contacten en overlegvormen: Brenda Webbink, consulente van MEE: Mee Gelderse Poort informeert, adviseert en ondersteunt op alle terreinen van het dagelijks leven. Men kan bij Mee terecht voor dienstverlening op o.a. het gebied van informatie, advies en opvoedingsondersteuning. Brenda Webbink, een consulente van MEE, is gedurende 4 uur per week beschikbaar voor de Peuterspeelzalen van de SPO. Wanneer ouders en/of leidsters zorgen hebben bij een peuter omtrent zijn/haar ontwikkeling en gedrag, kan Brenda een observatie uitvoeren op de peuterspeelzaal of thuis. Aan de hand van de observatie kan zij pedagogisch advies geven aan ouders en/of leidsters of kijken of een kind gebaat is bij doorverwijzing naar gespecialiseerde organisaties. Dit alles gebeurt alleen met toestemming van de ouders. Een leidster stuurt een mail met informatie over een kind naar Brenda. Brenda neemt vervolgens contact op met de ouders en de leidster om een afspraak te maken. KCO (Klein Casusoverleg): Samen met PC uit Herveld, Zetten, Oosterhout, de wijkverpleegkundigen van het CB twee kinderdagverblijven komen we een aantal keer per jaar bij elkaar voor een Klein Casus Overleg. Dit wordt gehouden in het consultatiebureau van Herveld. De kinderen waar zorgen over bestaan of die opvallen in hun gedrag worden, al of niet anoniem afhankelijk van toestemming ouders, besproken zodat van elkaars deskundigheid gebruik gemaakt kan worden. Verder wordt er samen gekeken welke stappen er eventueel ondernomen dienen te worden in het belang van het kind. Maureen neemt hieraan deel namens Hummeloord. Bibliotheek: Ons contactpersoon bij de bibliotheek is Anita Hendriks. Als wij boeken nodig hebben, bijv. bij een nieuw thema, sturen wij Anita een mail. Zij zoekt dan een aantal boeken bij elkaar en bericht ons dan dat we de boeken kunnen ophalen bij de bibliotheek in Elst. Mailadres: AHendriks@obgz.nl Ook komt Anita één keer in het jaar (meestal rond de tijd van de Nationale Voorleesweken), op de peuterspeelzaal om de kinderen voor te lezen. Ze stuurt ons een mail om een datum hiervoor af te spreken

8 Verdere specifieke punten omtrent de gang van zaken op Hummeloord Gegevens van de peuters: De gegevens van de peuters bevinden zich in de grijze kast. Deze kast wordt afgesloten met vijf sleutels. De sleutels hiervan zit aan de sleutelbos. Stagiaires: Naam en adres van stagiaires wordt bewaard inde grijze kast. Nieuwe peuters: Telefonisch worden ouders op de hoogte gebracht op welke dag het kind Hummeloord kan komen bezoeken. Het kind komt dan samen met de ouder. Met de ouder wordt een intake gesprek gehouden, het kind kan ondertussen spelen of meedoen met het programma van die ochtend (dit kan per kind verschillen). Ouders krijgen, het boekje over het pedagogisch beleid Spelenderwijs op weg. Een informatiebrochure en de laatste nieuwsbrief. Post: Onze post komt binnen in de gemeenschappelijke brievenbus van het Kriekske. De beheerder zorgt dat de post en/of pakketjes bij ons terechtkomen. De leidsters geven ook regelmatig bijv. bij het opvragen van een offerte of andere bestellingen, hun eigen postadres op en geven het bij ontvangst af op Hummeloord. Kopiëren: Hummeloord heeft een afspraak dat zij mogen kopiëren op de St Jacobusschool. Omdat dit maar weinig voorkomt zijn de kopieën gratis. EHBO: In de keuken staat de EHBO- trommel. Voorraden: Maureen vult de voorraden aan. Koffie, thee ed. staan in de keuken in de kast. Gebruiksvoorraden zoals papier, knutselbenodigdheden staan in het voorraadhok/opslagruimte. Schoonmaakmiddelen staan bovenin de hoge kast. Nooduitgang: De nooduitgang bevindt zich rechts in de speeruimte. De deur heeft een noodontsluiting, dus is er geen sleutel nodig om deze deur te openen en te sluiten. Openen en sluiten van het gebouw: Maureen heeft de sleutels van het gebouw.

9 Verwarming is automatisch ingesteld en hoeft de leidster niet aan en uit te zetten. Er is geen alarm aanwezig. Verwarming: Deze staat automatisch ingesteld. De beheerder van het pand, het STOV draagt zorg voor de schoonmaak en controle e.d. Koffie en thee zetten: In het keukentje zetten de leidsters koffie en thee. De hete thee en koffie zetten we hoog. Schoonmaken: De schoonmaakt van de wc s en de vloer van de p.s.z. worden schoongemaakt door de beheerders. Ook de ramen worden door hen gezeemd. Zelf houden we de kasten de keuken en het speelgoed Containers: Als de container vol is zetten we deze aan de weg. Deze worden al door het beheer bij de deur klaargezet. Oud papier: Er staat een doos voor het papier. Wanneer een doos vol is zetten we hem in het opberghok. De beheerder zet alles aan de straat.

10

Peutercentrum De Paddestoel. Driel. Werkplan. Stichting Peutercentra Overbetuwe

Peutercentrum De Paddestoel. Driel. Werkplan. Stichting Peutercentra Overbetuwe Peutercentrum De Paddestoel Werkplan Driel Stichting Peutercentra Overbetuwe Locatiewerkplan van peutercentrum De Paddestoel Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum De Paddestoel te Driel.

Nadere informatie

Peuterspeelzaal WOUTERJE PLAS ZETTEN. Werkplan. Stichting Peuterspeelzalen Overbetuwe

Peuterspeelzaal WOUTERJE PLAS ZETTEN. Werkplan. Stichting Peuterspeelzalen Overbetuwe Peuterspeelzaal WOUTERJE PLAS ZETTEN Werkplan Stichting Peuterspeelzalen Overbetuwe Voor u ligt het locatiewerkplan van Peuterspeelzaal Woutertje Plas. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie

Nadere informatie

Peutercentrum de Paddestoel, Driel. Locatie Werkplan. Stichting Peutercentra Overbetuwe

Peutercentrum de Paddestoel, Driel. Locatie Werkplan. Stichting Peutercentra Overbetuwe Peutercentrum de Paddestoel, Driel Locatie Werkplan Stichting Peutercentra Overbetuwe Locatiewerkplan van peutercentrum De Paddestoel Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum De Paddestoel

Nadere informatie

Peutercentrum Dreumesland Elst

Peutercentrum Dreumesland Elst Peutercentrum Dreumesland Elst Werkplan Stichting Peutercentra Overbetuwe 1 Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum Dreumesland. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie er

Nadere informatie

Locatiewerkplan de Karbonkel. Peuterspeelzaal de Karbonkel. Werkplan

Locatiewerkplan de Karbonkel. Peuterspeelzaal de Karbonkel. Werkplan Peuterspeelzaal de Karbonkel Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peuterspeelzaal de Karbonkel. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke

Nadere informatie

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit locatiespecifieke pedagogisch werkplan van peuterdagopvang Hommeltje

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit locatiespecifieke pedagogisch werkplan van peuterdagopvang Hommeltje Voorwoord Hier voor u ligt het locatiespecifieke pedagogisch werkplan voor peuterdagopvang Hommeltje. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie er uit ziet, welk dagritme wordt gehanteerd en

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit locatie specifieke pedagogisch werkplan van peuterdagopvang Kleine Beer.

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit locatie specifieke pedagogisch werkplan van peuterdagopvang Kleine Beer. 1 Voorwoord Hier voor u ligt het locatie specifieke pedagogisch werkplan voor peuterdagopvang Kleine Beer. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie eruitziet, welk dagritme wordt gehanteerd

Nadere informatie

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit locatiespecifieke pedagogisch werkplan van peuterdagopvang Kaboutertjes.

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit locatiespecifieke pedagogisch werkplan van peuterdagopvang Kaboutertjes. 1 Voorwoord Hier voor u ligt het locatiespecifieke pedagogisch werkplan voor peuterdagopvang Kaboutertjes. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie eruitziet, welk dagritme wordt gehanteerd

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang Wigwam

Pedagogisch werkplan Peuteropvang Wigwam 1 Pedagogisch werkplan Peuteropvang Wigwam Inhoud 1. informatie over Peuteropvang Wigwam p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling p. 5 5. vieren

Nadere informatie

PEUTERCENTRUM DE REGENBOOG VALBURG LOCATIE WERKPLAN 2018

PEUTERCENTRUM DE REGENBOOG VALBURG LOCATIE WERKPLAN 2018 PEUTERCENTRUM DE REGENBOOG VALBURG LOCATIE WERKPLAN 2018 locatie gebonden werk- ouderbeleidsplan SPO 1 1 Veiligheid- en gezondheidsbeleid Risico inventarisatie Op ieder peutercentrum zal de risico-inventarisatie

Nadere informatie

Locatiewerkplan De Notendop. Peutercentrum De Notendop Elst

Locatiewerkplan De Notendop. Peutercentrum De Notendop Elst Peutercentrum De Notendop Elst 1 Stichting Peutercentra Overbetuwe Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor peutercentrum De Notendop. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie er uitziet,

Nadere informatie

Peuterspeelzaal WOUTERJE PLAS ZETTEN. Werkplan. Stichting Peuterspeelzalen Overbetuwe

Peuterspeelzaal WOUTERJE PLAS ZETTEN. Werkplan. Stichting Peuterspeelzalen Overbetuwe Peuterspeelzaal WOUTERJE PLAS ZETTEN Werkplan Stichting Peuterspeelzalen Overbetuwe Voor u ligt het locatiewerkplan van Peutercentrum Woutertje Plas. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie

Nadere informatie

Lokatiewerkplan. Peutercentrum De Rakkertjes Elst

Lokatiewerkplan. Peutercentrum De Rakkertjes Elst Lokatiewerkplan Peutercentrum De Rakkertjes Elst Stichting Peutercentra Overbetuwe Locatiewerkplan van peutercentrum De Rakkertjes Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum De Rakkertjes

Nadere informatie

Peutercentrum de Springplank Werkplan

Peutercentrum de Springplank Werkplan Peutercentrum de Springplank Werkplan Voor u ligt het locatiewerkplan voor peutercentrum de Springplank. In dit plan is beschreven hoe de locatie eruit ziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

Stichting Peutercentra Overbetuwe

Stichting Peutercentra Overbetuwe 1 Stichting Peutercentra Overbetuwe 2 Inhoudsopgave Locatiewerkplan. Pagina 3; Pagina 4; Pagina 5; Pagina 6; Pagina 8; Pagina 9; Pagina 10; Voorwoord, groepen, Oudercommissie, 4 Ogenbeleid Beschrijving

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groen Knollenland Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Groen Knollenland... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN Juli 2018 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Klinkertje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Klinkertje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuteropvang de Glijbaan

Pedagogisch werkplan. Peuteropvang de Glijbaan Pedagogisch werkplan Peuteropvang de Glijbaan 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang de Glijbaan p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking en wennen p. 5 4. dagindeling

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

peuterspeelzaal Watoto

peuterspeelzaal Watoto peuterspeelzaal Watoto Inhoudsopgave Voorwoord 1. Stamgroepen 2 2. Pedagogisch beleid 2 3. Onze locatie 3 4. Dagritme 4 5. Locatie-eigen regels en rituelen 4 6. PSZ Watoto in de wijk 5 7. Doelen voor komend

Nadere informatie

Peutercentrum t Paasheuveltje

Peutercentrum t Paasheuveltje Peutercentrum t Paasheuveltje Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum t Paasheuveltje. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke

Nadere informatie

Peutercentrum De Sterretjes Elst

Peutercentrum De Sterretjes Elst Peutercentrum De Sterretjes Elst Werkplan Stichting Peutercentra Overbetuwe 1 Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor peutercentrum de Sterretjes. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Dikkertje Dap

Peuterspeelzaal De Dikkertje Dap Peuterspeelzaal De Dikkertje Dap Werkplan Dikkertje Dap Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peuterspeelzaal Dikkertje Dap In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Februari 2019 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 5 3. kennismaking en wennen en mentorschap

Nadere informatie

Locatiegebonden werkplan De Lapjeskat. Peutercentrum De Lapjeskat. Werkplan

Locatiegebonden werkplan De Lapjeskat. Peutercentrum De Lapjeskat. Werkplan Peutercentrum De Lapjeskat Werkplan Voor u ligt het locatiewerkplan van Peutercentrum De Lapjeskat. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

Locatiegebonden werkplan Jacobijntje. Peutercentrum Jacobijntje. Werkplan

Locatiegebonden werkplan Jacobijntje. Peutercentrum Jacobijntje. Werkplan Peutercentrum Jacobijntje Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan van Peutercentrum Jacobijntje. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie September 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelopvang Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 4 3. kennismaking en wennen 5 4. dagindeling

Nadere informatie

peuterspeelzaal Watoto

peuterspeelzaal Watoto peuterspeelzaal Watoto Inhoudsopgave Voorwoord 1. Stamgroepen 2 2. Pedagogisch beleid 2 3. Onze locatie 5 4. Dagritme 5 5. Locatie-eigen regels en rituelen 6 6. PSZ Watoto in de wijk 6 7. Doelen voor komend

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Steffie. Pedagogisch werkplan SPL / SJWB 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Steffie. Pedagogisch werkplan SPL / SJWB 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Steffie September 2018 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Steffie p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Peutercentrum Ukkepuk Randwijk. Werkplan

Peutercentrum Ukkepuk Randwijk. Werkplan Peutercentrum Ukkepuk Randwijk Werkplan Stichting Peutercentra Overbetuwe Locatiewerkplan van peutercentrum Ukkepuk. Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor peutercentrum Ukkepuk te Randwijk. In dit

Nadere informatie

Peutercentrum Het Zandkasteel. Werkplan

Peutercentrum Het Zandkasteel. Werkplan Peutercentrum Het Zandkasteel Werkplan Voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum Het Zandkasteel. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groenknollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groenknollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groenknollenland Oktober 2016 1 Inhoud 1. informatie over Peuterspeelzaal Groenknollenland p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking, wennen en

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Ot en Sien September 2016 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien p. 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. Kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel December 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Knuffel p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 3 3. kennismaking en wennen p. 3

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Locatiegebonden werkplan Het Zandkasteel. Peutercentrum Het Zandkasteel. Werkplan

Locatiegebonden werkplan Het Zandkasteel. Peutercentrum Het Zandkasteel. Werkplan Peutercentrum Het Zandkasteel Werkplan Voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum Het Zandkasteel. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

Stichting Peutercentra Overbetuwe

Stichting Peutercentra Overbetuwe 1 Stichting Peutercentra Overbetuwe 2 Inhoudsopgave Locatiewerkplan. Pagina 3; Pagina 4; Pagina 5; Pagina 6; Pagina 8; Pagina 9; Pagina 10; Voorwoord, groepen, Oudercommissie, 4 Ogenbeleid Beschrijving

Nadere informatie

Peutercentrum. Pretvogeltjes. Heteren. Locatiewerkplan

Peutercentrum. Pretvogeltjes. Heteren. Locatiewerkplan Peutercentrum Pretvogeltjes Heteren Locatiewerkplan Stichting Peutercentra Overbetuwe Locatiewerkplan van Peutercentrum Pretvogeltjes te Heteren Aangepast in oktober 2014 Hier voor u ligt het locatiewerkplan

Nadere informatie

Peuterspeelzaal de Schatkist

Peuterspeelzaal de Schatkist Peuterspeelzaal de Schatkist Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peuterspeelzaal de Schatkist. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal de Glijbaan

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal de Glijbaan Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal de Glijbaan September 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal de Glijbaan p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Peutercentrum de Springplank Werkplan

Peutercentrum de Springplank Werkplan Peutercentrum de Springplank Werkplan Voor u ligt het locatiewerkplan voor peutercentrum de Springplank. In dit plan is beschreven hoe de locatie eruit ziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Peuterspeelzaal t Spölhuusken

Pedagogisch beleid Peuterspeelzaal t Spölhuusken Pedagogisch beleid Peuterspeelzaal t Spölhuusken In het pedagogisch beleidsplan van onze peuterspeelzaal beschrijven we hoe we tegen peuters en hun ontwikkeling aankijken en hoe de peuterspeelzaal bij

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Beldertje PEUTERSPEELZAAL `T BELDERTJE Adres : Raamweg 71 a Telefoon : 0345 575704 De Leidsters van peuterspeelzaal t Beldertje zijn: Coby Ebben Gerestein 41 4158

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Klinkertje Juni 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Klinkertje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Peutercentrum de Hobbel

Peutercentrum de Hobbel Peutercentrum de Hobbel Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan van Peutercentrum de Hobbel. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

PEUTERCENTRUM DE VELDMUISJES

PEUTERCENTRUM DE VELDMUISJES PEUTERCENTRUM DE VELDMUISJES LOCATIEWERKPLAN September 2014 1 DE VELDMUISJES IN KORT BESTEK PeuterCENTRUM de Veldmuisjes heeft een eigen (semi-permanent) gebouw. Wij zijn geopend maandagochtend, dinsdagochtend,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Boefje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Boefje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Boefje Juni 2016 Peuterspeelzaal t Boefje Guido Gezellelaan 3-5 2182 WB Hillegom T: 088 304 3081 E: boefje@splopvang.nl W: www.splopvang.nl 1 Inhoud 1. Informatie

Nadere informatie

Locatiewerkplan de Calluna. Peutercentrum De Calluna. Werkplan

Locatiewerkplan de Calluna. Peutercentrum De Calluna. Werkplan Peutercentrum De Calluna Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan van Peutercentrum de Calluna. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over peuterspeelzaal Knuffel... 2 2. Groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel... 2 3. Kennismaking,wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Locatiegebonden werkplan Het Pompeltje

Locatiegebonden werkplan Het Pompeltje Peuterspeelzaal Het Pompeltje Werkplan Het Pompeltje Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peuterspeelzaal Het Pompeltje In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd

Nadere informatie

Lokatiewerkplan. Peutercentrum De Rakkertjes Elst

Lokatiewerkplan. Peutercentrum De Rakkertjes Elst Lokatiewerkplan Peutercentrum De Rakkertjes Elst Stichting Peutercentra Overbetuwe Locatiewerkplan van peutercentrum De Rakkertjes Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum De Rakkertjes

Nadere informatie

Peutercentrum. Pretvogeltjes. Heteren. Locatiewerkplan

Peutercentrum. Pretvogeltjes. Heteren. Locatiewerkplan Peutercentrum Pretvogeltjes Heteren Locatiewerkplan Stichting Peutercentra Overbetuwe Locatiewerkplan van Peutercentrum Pretvogeltjes te Heteren Aangepast in februari 2016 Hier voor u ligt het locatiewerkplan

Nadere informatie

Peuterspeelzaal de Stampertjes

Peuterspeelzaal de Stampertjes Peuterspeelzaal de Stampertjes Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peuterspeelzaal de Stampertjes. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Peutercentrum de Wildebras

Peutercentrum de Wildebras Peutercentrum de Wildebras Locatie gebonden werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum De Wildebras. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang KiWi

Stichting Kinderopvang KiWi Locatiewijzer t Beertje, Bellingwolde Stichting Kinderopvang KiWi Peuterspeelgroep Van 2 t/m 4 jaar Plezier, veiligheid, vertrouwen en ontwikkeling sinds 1988 Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, locatie t

Nadere informatie

Informatieboekje van

Informatieboekje van Informatieboekje van Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een fijne tijd op onze peuterspeelzaal

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

Peutercentrum De Trommelaar

Peutercentrum De Trommelaar Peutercentrum De Trommelaar Werkplan De Trommelaar Dit is het locatiegebonden werkplan van Peutercentrum De Trommelaar. In dit plan staat beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht.

Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht. Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht. Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe. Wie zijn wij? - Wij zijn BSO de Bonte Koe te Koewacht. De vaste leidsters op de BSO zijn: - Marileen Vergouwen,

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar 2014 2015

Jaarplan schooljaar 2014 2015 Jaarplan schooljaar 2014 2015 Naam van de peuterspeelzaal: het Luchtkasteel Leidsters: Tineke Loth Vastgesteld op: 09-09-2014 Activiteiten Hoe Wie Wanneer Thema s Dieren Herfst Winter De Bakker Lente Kleur

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peutercentrum De Mors

Pedagogisch werkplan. Peutercentrum De Mors Pedagogisch werkplan Peutercentrum De Mors Juni 2017 1 Inhoud 1. informatie over peutercentrum de Mors p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit locatiespecifieke pedagogisch werkplan van peuterdagopvang Jip en Janneke.

Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit locatiespecifieke pedagogisch werkplan van peuterdagopvang Jip en Janneke. Voorwoord Hier voor u ligt het locatiespecifieke pedagogisch werkplan voor peuterdagopvang Jip en Janneke. In dit plan is nauwkeurig beschreven hoe onze locatie eruitziet, welk dagritme wordt gehanteerd

Nadere informatie

Meer informatie over peuterspeelzaal Ministek is beschikbaar via de website van Speel Wijs, de informatie brochure en het Pedagogisch Beleidsplan.

Meer informatie over peuterspeelzaal Ministek is beschikbaar via de website van Speel Wijs, de informatie brochure en het Pedagogisch Beleidsplan. Pedagogisch Werkplan Werkwijze peuterspeelzaal Ministek Inleiding Basis van dit pedagogisch werkplan is het pedagogisch beleidsplan van Stichting Speel Wijs. Het werkplan is de praktische uitvoering van

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: PSG Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Pedagogisch plan Het Spölhuusken. 1. Pedagogisch plan. Pedagogisch beleid peuterspeelzaal Het Spölhuusken v01 - d.d Pagina 1 van 6

Pedagogisch plan Het Spölhuusken. 1. Pedagogisch plan. Pedagogisch beleid peuterspeelzaal Het Spölhuusken v01 - d.d Pagina 1 van 6 Pedagogisch plan Het Spölhuusken 1. Pedagogisch plan 1.1 Pedagogische doelstelling De peuterspeelzaal heeft tot doel kinderen tussen 2 en 4 jaar te begeleiden bij hun ontwikkeling. De motorische, cognitieve

Nadere informatie

Locatiegebonden werkplan De Trommelaar

Locatiegebonden werkplan De Trommelaar Peutercentrum De Trommelaar Werkplan De Trommelaar Hier voor u ligt het locatiegebonden werkplan voor Peutercentrum De Trommelaar In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Peutercentrum Moriaantje

Peutercentrum Moriaantje Peutercentrum Moriaantje Werkplan Moriaantje Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peutercentrum Moriaantje In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelopvang Zuidwest

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelopvang Zuidwest Pedagogisch werkplan Peuterspeelopvang Zuidwest Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelopvang Zuidwest p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Piraatje Versie Juni 2014

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Piraatje Versie Juni 2014 Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Piraatje Versie Juni 2014 Inhoudsopgave 1. Informatie over peuteropvang t Piraatje. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel 4 3. Kennismaking en wennen 4 4.

Nadere informatie

Locatiewerkplan de Karbonkel. Peuterspeelzaal de Karbonkel

Locatiewerkplan de Karbonkel. Peuterspeelzaal de Karbonkel Peuterspeelzaal de Karbonkel Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peuterspeelzaal de Karbonkel. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang KiWi

Stichting Kinderopvang KiWi Locatiewijzer De Krummelhörn, Wedde Stichting Kinderopvang KiWi Peuterspeelgroep Van 2 t/m 4 jaar Plezier, veiligheid, vertrouwen en ontwikkeling sinds 1988 Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, locatie De

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke September 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peutercentrum Mengelmoes

Pedagogisch werkplan. Peutercentrum Mengelmoes Pedagogisch werkplan Peutercentrum Mengelmoes Oktober 2016 1 Inhoud 1. informatie over Peutercentrum Mengelmoes p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking en wennen p. 5

Nadere informatie