Ouders/verzorgers hebben voor de opvang van hun kinderen, een overeenkomst met organisatie; de opvang is gestart op 24 september 2008.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ouders/verzorgers hebben voor de opvang van hun kinderen, een overeenkomst met organisatie; de opvang is gestart op 24 september 2008."

Transcriptie

1 09-52 Kinderopvangtoeslag 2009 Opvangvorm Kinderdagverblijf Betreft kinderopvang-gelden belastingdienst Inleiding De klacht Ouders/verzorgers klagen er over dat organisatie niet bereid is mee te werken om de kinderopvangtoeslag voor 2009 op de door hen gewenste wijze te regelen. De Belastingdienst heeft de kinderopvangtoeslag over de eerste maanden van 2009 aan organisatie uitgekeerd op naam van de vader, terwijl het de bedoeling was dat de moeder (ex-partner van de vader) als aanvrager zou worden aangemerkt. Om de toeslag met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2009 op naam van de moeder uit te kunnen keren wil de Belastingdienst het op naam van de vader uitgekeerde bedrag, 5206,00, eerst terug ontvangen. Hiervoor vragen ouders/verzorgers van organisatie om dit bedrag aan hen over te maken zodat zij het kunnen terugstorten naar de Belastingdienst. Uittreksel Samenvatting Ouders/verzorgers hebben voor de opvang van hun kinderen, een overeenkomst met organisatie; de opvang is gestart op 24 september Ouders/verzorgers ontvangen kinderopvangtoeslag voor de kosten van de kinderopvang; de vader stond geregistreerd als aanvrager van de toeslag. De kinderopvangtoeslag wordt door de Belastingdienst rechtstreeks overgemaakt op rekening van organisatie. In verband met een wijziging in de gezinssituatie wilden ouders/verzorgers de kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht tot 1 januari 2009 uitgekeerd krijgen op naam van de moeder. Hiertoe hebben ouders/verzorgers een verzoek ingediend bij de Belastingdienst op 24 januari In april 2009 bleek dat de Belastingdienst de in 2009 reeds op naam van de vader aan organisatie uitgekeerde kinderopvangtoeslag eerst terug wilde ontvangen voordat zij de toeslag op naam van de moeder zal uitkeren. De Belastingdienst heeft de vader hiervoor aangeschreven.

2 Ouders/verzorgers hebben in hun brief, d.d. 20 april 2009, aan organisatie gevraagd de tot dan over 2009 uitgekeerde kinderopvangtoeslag aan de vader over te maken zodat deze het bedrag zou kunnen terugstorten op rekening van de Belastingdienst. Organisatie zou dan vervolgens de toeslag via de Belastingdienst, maar nu op naam van de moeder, terug ontvangen. Organisatie heeft in haar brief van 25 april 2009 aan ouders/verzorgers laten weten dat zij, vanwege hun betalingsachterstand, de over 2009 reeds ontvangen kinderopvangtoeslag niet zal terugstorten. Organisatie stelde in de brief verder dat zij de kinderopvangovereenkomst zal ontbinden met in achtneming van twee maanden opzegtermijn indien een (in de periode vanaf september 2008 ontstane) betalingsachterstand niet voor 1 mei 2009 zou worden ingelopen. Ouder/verzorger heeft hierover op 28 april 2009 de onder 1 geformuleerde klacht bij de Klachtencommissie ingediend. Procedure In verband met de dreigende ontbinding van het contract waardoor de continuïteit van de opvang van de kinderen in het geding was heeft de Klachtencommissie, met instemming van beide partijen, de klacht behandeld in een versnelde procedure. Dit houdt in dat de organisatie om verweer op de klacht is gevraagd, maar dat partijen hebben moeten afzien van de mogelijkheid van repliek en dupliek. De Klachtencommissie heeft de klacht behandeld in haar zitting van 28 mei 2009, waarvoor partijen zijn uitgenodigd om hun standpunt nader toe te lichten Ten aanzien van de klacht Standpunt ouders/verzorgers Ouders/verzorgers stellen zich op het standpunt dat organisatie ten onrechte te veel kinderopvangtoeslag ontvangt als zij zowel op naam van de vader als op naam van de moeder over dezelfde periode, de eerste maanden van 2009, deze toeslag ontvangt. Ouders/verzorgers hebben de toeslag nooit zelf in handen gehad en zijn afhankelijk van de bereidheid van organisatie om mee te werken. Alleen dan kunnen zij aan de eis van de Belastingdienst voldoen dat eerst het reeds op naam van de vader uitgekeerde bedrag terug wordt gestort; pas daarna zal de dienst tot uitkering van de toeslag op naam van de moeder overgaan. Ouders/verzorgers erkennen dat er met betrekking tot de aanvraag meerdere keren iets is misgegaan en dat dit vervelend is voor organisatie. Verder stellen ouders/verzorgers dat de betalingsachterstand die is ontstaan mede het gevolg is van de verwerkingstijd van minimaal 8 weken voordat wijzigingen door de Belastingdienst zijn doorgevoerd. Ouders/verzorgers zijn echter van mening dat organisatie uiteindelijk de volledige vordering betaald zal krijgen en willen de kinderopvangovereenkomst graag in stand houden.

3 Standpunt organisatie Organisatie stelt zich op het standpunt dat de kosten voor de kinderopvang die zij heeft verleend niet zijn voldaan zoals overeengekomen in de kinderopvangovereenkomst. Voor de opvang die zij in 2008 heeft geleverd had organisatie op 1 januari 2009 noch kinderopvangtoeslag, noch ouderbijdrage ontvangen. Ouders/verzorgers hebben zich niet aan de betalingsregeling gehouden die organisatie met de vader heeft getroffen op 20 januari Ouders/verzorgers hebben de aanvraag kinderopvangtoeslag onjuist ingevuld waardoor de kinderopvangtoeslag die in 2009 werd overgemaakt bij lange na niet voldoende was. Organisatie is verder van mening dat zij reeds veel coulance heeft betracht. Bij aanvang van de overeenkomst is organisatie akkoord gegaan met een eerste betaling, twee maanden nadat de opvang was gestart. Verder heeft organisatie veel tijd geïnvesteerd om ouders/verzorgers te helpen bij de afwikkeling van de problemen die zij hadden met een ander kindercentrum en bij de aanvraag van de kinderopvangtoeslag. Organisatie is verder van mening dat zij, als beginnende onderneming, niet in staat is het door ouders/verzorgers gevraagde bedrag te onttrekken aan haar bedrijf. Bevindingen en oordeel van de klachtencommissie De Klachtencommissie heeft onderzoek gedaan naar de wijze waarop partijen hun verplichtingen die voortvloeien uit de kinderopvangovereenkomst zijn nagekomen tot op het moment dat ouders/verzorgers het verzoek in hun brief van 20 april 2009 aan organisatie hebben gericht. Verder heeft de commissie zich een oordeel gevormd over de reactie van organisatie op de vraag van ouders/verzorgers om de kinderopvangtoeslag die is uitgekeerd op naam van de vader terug te storten. Op de kinderopvangovereenkomsten die partijen in september 2008 aangingen zijn de leveringsvoorwaarden van organisatie van toepassing. Artikel 1, lid 3 van de leveringsvoorwaarden bepaalt dat de kosten kinderopvang vooraf dienen te worden betaald. Artikel 1, lid 7 zegt dat kinderopvangtoeslag op het rekeningnummer van organisatie dient te worden overgemaakt. Verder zegt dit artikel dat organisatie niet verantwoordelijk is voor de opgave en het invullen van de kinderopvangtoeslag. De Klachtencommissie is van oordeel dat ouders/verzorgers en organisatie verplichtingen naar elkaar zijn aangegaan. Organisatie heeft zich verplicht de afgesproken diensten te leveren onder de afgesproken voorwaarden; ouders/verzorgers hebben zich verplicht zorg te dragen dat de kosten kinderopvang tijdig worden voldaan. De Belastingdienst is, naar het oordeel van de commissie, in de relatie tussen de contractpartijen geen partij, ook al maakt zij de kinderopvangvergoeding uit naam van ouders/verzorgers rechtstreeks over naar organisatie. De verantwoordelijkheid voor de betaling van de volledige kosten kinderopvang berust bij ouders/verzorgers. De Klachtencommissie zal in

4 onderstaande de ouderbijdrage en de belastingtoeslag wel onderscheiden maar in haar evaluatie van de door partijen overgelegde financiële argumentatie steeds uitgaan van de som van deze componenten. Hoewel ouders/verzorgers en organisatie verschillende financiële opstellingen aan de Klachtencommissie hebben overgelegd waaruit zij verschillende conclusies trekken, heeft de commissie kunnen vaststellen dat beide partijen uitgaan van dezelfde cijfers. Op basis van deze cijfers, waarover tussen partijen geen verschil van mening bestaat, heeft de Klachtencommissie het volgende overzicht opgesteld. Bij het aangaan van de overeenkomst zijn partijen overeengekomen dat ouders/verzorgers, in afwijking van de leveringsvoorwaarden, de facturen voor de opvang over de maanden september, oktober en november 2008 uiterlijk op 19 november 2008 zouden voldoen. Dit is door organisatie gesteld in haar verweer en door ouders/verzorgers ter zitting niet weersproken. De Klachtencommissie heeft kunnen vaststellen dat ouders/verzorgers op 1 januari 2009 een aanzienlijke betalingsachterstand hadden opgelopen. Voor de opvang die door organisatie in 2008 is geleverd was op dat moment nog geen ouderbijdrage betaald en had organisatie geen belastingtoeslag op haar rekening ontvangen. In januari 2009 is namens ouders/verzorgers een bedrag op de rekening van organisatie gestort. Hiermee was de betalingsachterstand over het jaar 2008 weggewerkt. Ouders/verzorgers hebben organisatie in hun brief, d.d. 25 april 2009, gevraagd de kinderopvangtoeslag die tot dan toe voor de opvang in 2009 was betaald op rekening van de vader over te maken. Op het moment dat ouders/verzorgers dit verzoek deden hadden zij, conform de leveringsvoorwaarden, de facturen over de maanden januari tot en met mei 2009 betaald moeten hebben. Het betreft een totaalbedrag van ,40. Ouders/verzorgers hadden tot 25 april 2009 voor de opvang over de genoemde maanden 5.246,37 betaald. De achterstand bedroeg op het moment dat ouders/verzorgers het verzoek aan organisatie deden 6.881,03 ( ,40 minus 5.246,37). Ter zitting is gebleken dat organisatie de opvang in december 2008 tijdelijk heeft opgeschort in verband met de op dat moment opgelopen betalingsachterstand van ouders/verzorgers. De Klachtencommissie stelt vast dat ouders/verzorgers tegen deze opschorting geen bezwaar hebben aangetekend. De Klachtencommissie komt tot de conclusie dat ouders/verzorgers de verplichtingen die voortvloeien uit de kinderopvangovereenkomsten ten aanzien van de betaling niet zijn nagekomen. Ouders/verzorgers hebben weliswaar in januari 2009 zorg gedragen voor de volledige betaling van de kosten kinderopvang over 2008, zij hebben zich daarmee echter niet gehouden aan de bepaling uit de overeenkomst dat de kosten voorafgaande aan de maand waarin de kinderopvang

5 plaats vindt moeten worden voldaan. Eind april 2009 was er opnieuw een betalingsachterstand ontstaan. De Klachtencommissie heeft er kennis van genomen dat ouders/verzorgers het volgende naar voren hebben gebracht om aannemelijk te maken dat zij zich niet aan de betreffende bepalingen in de overeenkomst hebben kunnen houden: - de Belastingdienst heeft een verwerkingstijd van minimaal twee maanden; - ouders/verzorgers hebben de aanvraag voor de kinderopvangtoeslag 2009 niet correct ingevuld waardoor niet voor alle geleverde opvanguren toeslag is toegekend; - de voormalig werkgever van de vader ging failliet waardoor ouders/verzorgers inkomen hebben misgelopen; - door de wijziging in de gezinssituatie was het noodzakelijk om de belastingtoeslag via de moeder te laten lopen; hierdoor moest opnieuw een wijziging worden verwerkt door de Belastingdienst. De Klachtencommissie heeft er begrip voor dat de samenloop van omstandigheden het voor ouders/verzorgers problematisch heeft gemaakt aan hun verplichtingen te voldoen. De commissie heeft er tevens met instemming kennis van genomen dat ouders/verzorgers steeds met organisatie hebben overlegd over de situatie. De commissie is echter van oordeel dat dit alles ouders/verzorgers niet ontslaat van de verplichtingen die zij jegens organisatie zijn aangegaan. De Klachtencommissie heeft er tevens kennis van genomen dat organisatie ouders/verzorgers tegemoet is gekomen door: - bij aanvang van de kinderopvang uitgestelde betaling tot 19 november 2008 te aanvaarden; - middels overleg en bemiddeling bij te dragen aan een oplossing van het probleem dat ouders/verzorgers hadden met het vorige kindercentrum over de opzegtermijn waaraan zij werden gehouden; - met ouders/verzorgers eind januari 2009 een betalingsregeling aan te gaan voor de achterstallige ouderbijdrage; - ouders/verzorgers in januari 2009 te helpen bij het correct aanvragen van kinderopvangtoeslag voor het werkelijke aantal opvanguren dat wordt afgenomen. De Klachtencommissie is van oordeel dat organisatie met deze acties blijk heeft gegeven dat zij daadwerkelijk bereid is geweest om ouders/verzorgers te helpen

6 om oplossingen te vinden voor de situatie en een uitermate coulante opstelling naar ouders heeft gehad. De Klachtencommissie heeft zich de vraag gesteld of in de onderhavige situatie naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid van organisatie verwacht mag worden dat zij het door ouders/verzorgers gevraagde bedrag overmaakt naar de vader. Voor de beantwoording van deze vraag heeft de commissie het volgende overwogen: - ten tijde van het verzoek van ouders/verzorgers was er een betalingsachterstand van 6.881,03; ouders/verzorgers vragen van organisatie dat zij nagenoeg het volledige bedrag ( 5.206) dat zij hebben aanbetaald voor de genoten kinderopvang vanaf januari 2009 terugstort; hierdoor ontstaat de situatie dat organisatie ouders/verzorgers tijdelijk een bedrag van in totaal ruim (de betalingsachterstand van plus de reeds betaalde som van 5.206) zou voorschieten; - organisatie exploiteert een relatief kleinschalige startende onderneming in de kinderopvangbranche; organisatie heeft in haar verweer en ter zitting voor de klachtencommissie aannemelijk gemaakt dat zij om bedrijfseconomische redenen niet in staat is om het door ouders/verzorgers gevraagde bedrag aan haar onderneming te onttrekken. De klachtencommissie komt tot de conclusie dat, mede in aanmerking genomen de in de vorige alinea s weergegeven feiten en omstandigheden, op basis van de hierboven genoemde overwegingen in redelijkheid niet van organisatie geëist mag worden dat zij op de claim van ouders/verzorgers ingaat. Uitspraak De klachtencommissie acht de onder 1 genoemde klacht ongegrond op basis van de hierboven onder 4 geformuleerde bevindingen en oordelen. Overweging ten overvloede De klachtencommissie heeft er kennis van genomen dat de Belastingdienst namens ouders/verzorgers op 20 mei 2009 de kinderopvangtoeslag over de periode januari tot en met juni 2009 op naam van de moeder aan organisatie heeft overgemaakt. Organisatie heeft per omgaande het daardoor ontstane tegoed aan ouders/verzorgers aan de vader doen toekomen, waarmee aan de eis van ouders/verzorgers tot terugbetaling van de te veel ontvangen kinderopvangtoeslag is voldaan. Ter zitting is gebleken dat organisatie heeft besloten om de overeenkomsten met ouders/verzorgers per 1 juli 2009 te ontbinden. De commissie heeft aan partijen laten weten dat zij niet kan treden in de hierdoor ontstane situatie. Het is aan partijen om, indien zij dat wensen, met

7

09-93 Contract, opzegtermijn, financiën Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen. Betreft contract opzegtermijn

09-93 Contract, opzegtermijn, financiën Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen. Betreft contract opzegtermijn 09-93 Contract, opzegtermijn, financiën 2009 Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen Betreft contract opzegtermijn Inleiding De klacht Ouder/verzorger klaagt er over dat organisatie hem voor

Nadere informatie

Contract, opzegging Opvangvorm Gastouderbureau. Betreft contract opzegtermijn. Inleiding. De klacht

Contract, opzegging Opvangvorm Gastouderbureau. Betreft contract opzegtermijn. Inleiding. De klacht 09-116 Contract, opzegging 2009 Opvangvorm Gastouderbureau Betreft contract opzegtermijn Inleiding De klacht Ouder/verzorger klaagt er over dat organisatie haar houdt aan een opzegtermijn van drie maanden.

Nadere informatie

2. Ouder/verzorger klaagt er verder over dat organisatie niet heeft gereageerd op haar brief d.d. 22 december 2008.

2. Ouder/verzorger klaagt er verder over dat organisatie niet heeft gereageerd op haar brief d.d. 22 december 2008. 09-40 Communicatie, financiën 2009 Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen Betreft financiën Inleiding De klacht 1. Ouder/verzorger klaagt er over dat organisatie haar al enige tijd lastig valt

Nadere informatie

09-22 Verzorging Opvangvorm Kinderdagverblijf. Betreft Verzorging. Inleiding. De klacht

09-22 Verzorging Opvangvorm Kinderdagverblijf. Betreft Verzorging. Inleiding. De klacht 09-22 Verzorging 2009 Opvangvorm Kinderdagverblijf Betreft Verzorging Inleiding De klacht Ouder/verzorger klaagt over de reactie van organisatie op haar verzoek om haar dochter te verschonen met een andere,

Nadere informatie

09-58 Contract, wennen 2009. Opvangvorm Kinderdagverblijf. Betreft wennen

09-58 Contract, wennen 2009. Opvangvorm Kinderdagverblijf. Betreft wennen 09-58 Contract, wennen 2009 Opvangvorm Kinderdagverblijf Betreft wennen Inleiding De klacht 1. Ouder/verzorger klaagt over de opstelling van organisatie bij de aanvang van de kinderopvang voor zijn dochter,

Nadere informatie

08-99 kwaliteit aanbod en opvang 2008 / 200. Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen. Betreft kwaliteit. Inleiding

08-99 kwaliteit aanbod en opvang 2008 / 200. Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen. Betreft kwaliteit. Inleiding 08-99 kwaliteit aanbod en opvang 2008 / 200 Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen Betreft kwaliteit Inleiding Klacht: Ouder/verzorger klaagt over de kwaliteit van de door organisatie in het

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen ingediend door mr. C. Berendse, advocaat te Amsterdam. Datum: 20 juni 2012

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen ingediend door mr. C. Berendse, advocaat te Amsterdam. Datum: 20 juni 2012 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen ingediend door mr. C. Berendse, advocaat te Amsterdam Datum: 20 juni 2012 Rapportnummer: 2013/072 2 Klacht Verzoekster klaagt erover

Nadere informatie

De oudercommissie heeft in haar brief, d.d. 10 oktober aan houder geadviseerd:

De oudercommissie heeft in haar brief, d.d. 10 oktober aan houder geadviseerd: KK 08-29 tariefstelling 2008 Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen Betreft contract tarieven/prijzen Inleiding 1. De klacht De oudercommissie klaagt er over dat houder in zijn reactie op het

Nadere informatie

DSB GESCHILLENCOMMISSIE. BESLISSING van 17 maart 2015 inzake de klacht met referentie 'GC043 van

DSB GESCHILLENCOMMISSIE. BESLISSING van 17 maart 2015 inzake de klacht met referentie 'GC043 van DSB GESCHILLENCOMMISSIE BESLISSING van 17 maart 2015 inzake de klacht met referentie 'GC043 van ' woonachtig te hierna: Klaagster tegen Mr. R.J. Schimmelpenninck en mr. B.F.M. Knüppe qq, curatoren in het

Nadere informatie

- het op 4 juni 2014 ingekomen klaagschrift van [klager] ( klager ), inclusief 5 producties;

- het op 4 juni 2014 ingekomen klaagschrift van [klager] ( klager ), inclusief 5 producties; RAAD VAN TUCHT VERENIGING VAN REGISTERCONTROLLERS Datum uitspraak: 4 november 2014 Zaaknummer: RvT VRC 2014-02 de heer [klager], wonende te [woonplaats 1] gemachtigde: de heer mr. R.M. Braat K L A G E

Nadere informatie

KK negatief advies prijsverhoging Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen. Betreft contract tarieven/prijzen.

KK negatief advies prijsverhoging Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen. Betreft contract tarieven/prijzen. KK 08-23 negatief advies prijsverhoging 2008 Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen Betreft contract tarieven/prijzen Inleiding 1. De klacht Oudercommissie klaagt er over dat houder in zijn

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) te Rotterdam. Datum: 9 december 2013

Rapport. Rapport over een klacht over het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) te Rotterdam. Datum: 9 december 2013 Rapport Rapport over een klacht over het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) te Rotterdam Datum: 9 december 2013 Rapportnummer: 2013/186 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het LBIO een

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. dr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. R.A.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. dr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. R.A. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-511 (mr. dr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. R.A. Blom, secretaris) Klacht ontvangen op : 15 maart 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

KK Advies prijsstijging 2009 / 201. Opvangvorm Kinderdagverblijf. Betreft adviesrecht. Inleiding

KK Advies prijsstijging 2009 / 201. Opvangvorm Kinderdagverblijf. Betreft adviesrecht. Inleiding KK 09-16 Advies prijsstijging 2009 / 201 Opvangvorm Kinderdagverblijf Betreft adviesrecht Inleiding De klacht De oudercommissie klaagt er over dat houder onvoldoende heeft gemotiveerd waarom hij afwijkt

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter, terwijl mr. Z. Bonoo, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter, terwijl mr. Z. Bonoo, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-271 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter, terwijl mr. Z. Bonoo, secretaris) Klacht ontvangen op : 12 september 2016 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-078 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Klacht ontvangen op : 27 juni 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 januari 2007 Rapportnummer: 2007/017

Rapport. Datum: 30 januari 2007 Rapportnummer: 2007/017 Rapport Datum: 30 januari 2007 Rapportnummer: 2007/017 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Limburg/kantoor Venlo weigert de hem toekomende teruggaaf omzetbelasting alsnog te storten

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2017:1925

ECLI:NL:RVS:2017:1925 ECLI:NL:RVS:2017:1925 Instantie Raad van State Datum uitspraak 19-07-2017 Datum publicatie 19-07-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201602656/1/A2 Eerste

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare

Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare ALGEMENE VOORWAARDEN GASTOUDERBUREAU SHAREDCARE Artikel 1. Begripsbepalingen a. Gastouderbureau (GOB): de rechtspersoon die een overeenkomst sluit met de

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat het niet nodig is de zaak mondeling te behandelen. De zaak kan daarom op grond van de stukken worden beslist

De Commissie stelt vast dat het niet nodig is de zaak mondeling te behandelen. De zaak kan daarom op grond van de stukken worden beslist Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-574 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, en mr. B.F. Keulen en mr. S.O.H. Bakkerus, leden en mw. mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

MEINDERT OOSTERHOF, in zijn hoedanigheid van gerechtsdeurwaarder, kantoorhoudende te Drachten,

MEINDERT OOSTERHOF, in zijn hoedanigheid van gerechtsdeurwaarder, kantoorhoudende te Drachten, Vonnis RECHTBANK LEEUWARDEN Sector kanton Locatie Heerenveen zaak-/rolnummer: 371218 CV EXPL i 1-5231 vonnis van de kantonrechter d.d. 14 maart 2012 inzake X wonende te eiser. procederende met toevoeging.

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. W.H. Luk, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. W.H. Luk, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-340 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. W.H. Luk, secretaris) Klacht ontvangen op : 27 juli 2015 Ingediend door : Consument Tegen Datum

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. E.H.C. Vos, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. E.H.C. Vos, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-592 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. E.H.C. Vos, secretaris) Klacht ontvangen op : 19 oktober 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Gastouderbureau TisKidz Magnesiumweg 16 Wolvega LRKP:

Gastouderbureau TisKidz Magnesiumweg 16 Wolvega LRKP: Gastouderbureau TisKidz Magnesiumweg 16 Wolvega LRKP: 154768200 www.tiskidz.nl 2016 versie 1 GOB TisKidz Pagina 1 Begripsbepaling In deze algemene voorwaarden, welke openbaar zijn oa via onze website,

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353

Rapport. Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353 Rapport Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353 2 Klacht Op 1 mei 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw S. te Zutphen, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Ondernemingen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-787 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris) Klacht ontvangen op : 7 mei 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen,

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, overwegende dat: Promotiestudenten en bursalen onder nader te bepalen voorwaarden recht hebben op een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang,

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-342 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. A.P. Luitingh en mr. A.M.T. Wigger en mr. M. Veldhuis, secretaris) Klacht ontvangen op : 3 augustus

Nadere informatie

Rapport. Eind goed, al goed! Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over de Belastingdienst

Rapport. Eind goed, al goed! Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over de Belastingdienst Rapport Eind goed, al goed! Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de Belastingdienst gegrond. Datum: 23 februari 2015 Rapportnummer: 2015/040 2 SAMENVATTING Monika klaagt er bij over

Nadere informatie

Samenvatting. Consument, tegen. Aangeslotene. 1. Procesverloop

Samenvatting. Consument, tegen. Aangeslotene. 1. Procesverloop Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2013-208 d.d. 4 juli 2013 (mr. C.E. du Perron, voorzitter, J.C. Buiter en drs. L.B. Lauwaars RA, leden, en mevrouw mr. I.M.M. Vermeer, secretaris)

Nadere informatie

: ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de Bank

: ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de Bank Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2016-289 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, drs. W. Dullemond, mr. R.J. Paris, leden en mr. P. van Haastrecht-van Kuilenburg, secretaris) Klacht

Nadere informatie

De deelnemer heeft ter zitting haar standpunten (nader) toegelicht.

De deelnemer heeft ter zitting haar standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 18.46 d.d. 13 december 2018 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, mr. H.M. Patijn, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen). 1. Behandeling

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-783 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris) Klacht ontvangen op : 29 mei 2017 Ingediend door : Consument Tegen Datum

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-014 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Klacht ontvangen op : 25 oktober 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-617 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Klacht ontvangen op : 27 oktober 2016 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

de naamloze vennootschap ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

de naamloze vennootschap ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitpraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-311 d.d. 29 oktober 2015 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. J.W.M. Lenting en mr. C.E. Polak, leden en mr. E.C. Aarts, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-293 (mr. drs. S.F. van Merwijk, voorzitter, mr. B.F. Keulen, mr. L. van Berkum, leden en mw. mr. P. van Haastrecht-van Kuilenburg, secretaris)

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-139 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 27 juni 2018 Ingediend door : Consument Tegen : ING

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-150 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Klacht ontvangen op : 25 januari 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Een onderzoek naar een uitbetaling door de Belastingdienst/Centrale administratie.

Een onderzoek naar een uitbetaling door de Belastingdienst/Centrale administratie. Rapport Klopt het rekeningnummer nog? Een onderzoek naar een uitbetaling door de Belastingdienst/Centrale administratie. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de Belastingdienst/Centrale

Nadere informatie

Loyalis Schade N.V., gevestigd te Heerlen, hierna te noemen Aangeslotene.

Loyalis Schade N.V., gevestigd te Heerlen, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-445 d.d. 18 december 2014 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mr. F.E. Uijleman, secretaris) Samenvatting Consument ontvangt een arbeidsongeschiktheidsuitkering

Nadere informatie

Rapport. Datum: 25 januari 2001 Rapportnummer: 2001/023

Rapport. Datum: 25 januari 2001 Rapportnummer: 2001/023 Rapport Datum: 25 januari 2001 Rapportnummer: 2001/023 2 Klacht Op 2 juni 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw S te Heemskerk, ingediend door het Buro voor Rechtshulp te Haarlem,

Nadere informatie

ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-377 d.d. 13 oktober 2014 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, mr. J.W.M. Lenting en mr. A.M.T. Wigger, leden en mr. I.M.L. Venker, secretaris)

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening 2017.219 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, mr. A.M.T. Wigger en mr. E.L.A. van Emden, leden en mr. T. Boerman, secretaris) Klacht ontvangen op :

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 18.36 d.d. 15 oktober 2018 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, mr. H.M. Patijn, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen, mr. A.H. Beekhuizen).

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-721 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Klacht ontvangen op : 5 januari 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Eerste aanleg: ECLI:NL:RBMNE:2015:7224, Bekrachtiging/bevestiging

Eerste aanleg: ECLI:NL:RBMNE:2015:7224, Bekrachtiging/bevestiging ECLI:NL:RVS:2017:477 Instantie Raad van State Datum uitspraak 22-02-2017 Datum publicatie 22-02-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201504596/1/A2 Eerste

Nadere informatie

Samenvatting. Bekijk de uitspraak in eerste aanleg. 1. De procedure in hoger beroep

Samenvatting. Bekijk de uitspraak in eerste aanleg. 1. De procedure in hoger beroep Uitspraak Commissie van Beroep 2012-23 d.d. 27 november 2012 (prof. mr. A.S. Hartkamp, voorzitter, mr. C.A. Joustra, drs. P.H.M. Kuijs, mr. F.P. Peijster en mr. J.B. Fleers, leden, en mr. M.J. Drijftholt,

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 november 2010 Rapportnummer: 2010/332

Rapport. Datum: 22 november 2010 Rapportnummer: 2010/332 Rapport Datum: 22 november 2010 Rapportnummer: 2010/332 2 Klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoeker klaagt er over dat de Belastingdienst/Limburg/kantoor Venlo weigert een hem

Nadere informatie

VOORWAARDEN EN RICHTLIJNEN GASTOUDERBURO YVONNE KINGMA.

VOORWAARDEN EN RICHTLIJNEN GASTOUDERBURO YVONNE KINGMA. VOORWAARDEN EN RICHTLIJNEN GASTOUDERBURO YVONNE KINGMA. De voorwaarden en de richtlijnen van het gastouderbureau zijn bedoeld voor zowel ouders als gastouders. Door de voorwaarden en de richtlijnen te

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 17.17 d.d. 8 januari 2018 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen, mr. C.P. Bleeker, mr. A.H. Beekhuizen,

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-151 d.d. 11 mei 2012 (mevrouw mr. E.M. Dil-Stork, voorzitter, mevrouw mr. A.M.T. Wigger en mevrouw. mr. J.W.M. Lenting, leden, met de heer

Nadere informatie

'Financiële nood door niet beslissen op verzoek om een persoonlijke betalingsregeling en op verzoek om toepassing van de beslagvrije voet'

'Financiële nood door niet beslissen op verzoek om een persoonlijke betalingsregeling en op verzoek om toepassing van de beslagvrije voet' Rapport 'Financiële nood door niet beslissen op verzoek om een persoonlijke betalingsregeling en op verzoek om toepassing van de beslagvrije voet' Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 204 d.d. 6 december 2010 (mr. M.M. Mendel, voorzitter, mr. E.H. Hondius en mr. P.A. Offers) Samenvatting Op 2 juli 2007 zijn twee autoverzekeringen

Nadere informatie

Reaal Schadeverzekeringen N.V., gevestigd te Zoetermeer, hierna te noemen Aangeslotene.

Reaal Schadeverzekeringen N.V., gevestigd te Zoetermeer, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-055 d.d. 20 februari 2015 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M. van Pelt, secretaris) Samenvatting WAM-verzekering. Schorsing

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat het LBIO na het verschijnen van het rapport van de Nationale ombudsman (2008/099), waarin kritiek was geleverd op de handelwijze van het LBIO wat betreft

Nadere informatie

Bejegening tijdens een telefoongesprek Sociale Dienst Amsterdam, Regio Noord

Bejegening tijdens een telefoongesprek Sociale Dienst Amsterdam, Regio Noord Rapport Gemeentelijke Ombudsman Bejegening tijdens een telefoongesprek Sociale Dienst Amsterdam, Regio Noord 1 augustus 2005 RA0510743 Samenvatting Verzoekster heeft een bijstandsuitkering. Als gevolg

Nadere informatie

de naamloze vennootschap WestlandUtrecht Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

de naamloze vennootschap WestlandUtrecht Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-092 d.d. 19 maart 2015 (mr. R.J. Paris, voorzitter, drs. A. Adriaansen en mr. W.H.G.A. Filott mpf, leden en mr. F. Faes, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. dr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. S.J.A. Koster, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. dr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. S.J.A. Koster, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-510 (mr. dr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. S.J.A. Koster, secretaris) Klacht ontvangen op : 7 november 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Beleidsregels tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang Gemeente Súdwest-Fryslân

Beleidsregels tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang Gemeente Súdwest-Fryslân Beleidsregels tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang Gemeente Súdwest-Fryslân Artikel 1. Doel van de regeling Deze regeling heeft als doel te voorzien in een tegemoetkoming in de kosten van de eigen

Nadere informatie

Administratiekantoor H.C. Snoei, gevestigd te [plaats], hierna te noemen Aangeslotene.

Administratiekantoor H.C. Snoei, gevestigd te [plaats], hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-330 d.d. 17 september 2014 (mr. C.E. du Perron, voorzitter, drs. L.B. Lauwaars en mr. B.F. Keulen, leden en mr. I.M.L. Venker, secretaris)

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-717 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Klacht ontvangen op : 12 maart 2018 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-758 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Klacht ontvangen op : 3 januari 2018 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-011 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Klacht ontvangen op : 20 februari 2018 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-035 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 23 januari 2018 Ingediend door : Consument Tegen :

Nadere informatie

NIBC Bank N.V., gevestigd te s-gravenhage, hierna te noemen Aangeslotene.

NIBC Bank N.V., gevestigd te s-gravenhage, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2013-371 d.d. 13 december 2013 (mr. E.M. Dil-Stork, voorzitter, mr. A.M.T. Wigger en mr. W.H.G.A. Filott mpf, leden, met de behandelend secretaris)

Nadere informatie

- het door Consument ingevulde en op 5 februari 2011 ondertekende vragenformulier;

- het door Consument ingevulde en op 5 februari 2011 ondertekende vragenformulier; Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-131 d.d. 24 april 2012 (mr. P.A. Offers, voorzitter, mr. E.M. Dil-Stork en mr. A.W.H. Vink, leden, en mr. E.E. Ribbers, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE

BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Alle begrippen die in deze beleidsregel

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-723 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Klacht ontvangen op : 28 januari 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

1.2 Belanghebbende heeft een verweerschrift ingediend dat de Commissie van Beroep op 11 november 2013 heeft ontvangen.

1.2 Belanghebbende heeft een verweerschrift ingediend dat de Commissie van Beroep op 11 november 2013 heeft ontvangen. Uitspraak Commissie van Beroep 2014-007 d.d. 31 januari 2014 (mr. W.J.J. Los, voorzitter, mr. A. Bus, mr. J.B. Fleers, drs. P.H.M. Kuijs AAG, prof. mr. F.R. Salomons, leden, en mr. M.J. Drijftholt, secretaris)

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-377 d.d. 10 december 2015 (mr. J. Wortel, voorzitter, prof. drs. A.D. Bac RA en mr. E.L.A. Van Emden, leden en mr. R. de Kruif, secretaris)

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BMW Group Financial Services B.V., gevestigd te [plaats], hierna te noemen Aangeslotene.

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BMW Group Financial Services B.V., gevestigd te [plaats], hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-310 d.d. 20 augustus 2014 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, drs. A. Adriaansen en mr. J.W.H. Offerhaus, leden en mr. F. Faes, secretaris)

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : Mevrouw A te B, vertegenwoordigd door de heer C te D, tegen VGZ Zorgverzekeraar N.V. te Nijmegen Zaak : Premie, beëindiging aanvullende ziektekostenverzekering, betalingsachterstand

Nadere informatie

Dochter xxx is sinds 20 augustus 2007 geplaatst op een speelzaalvestiging van organisatie.

Dochter xxx is sinds 20 augustus 2007 geplaatst op een speelzaalvestiging van organisatie. 08-100 Melding AMK 2008 Opvangvorm organisatie met meer kinderopvangvormen Betreft interne klachtenbehandeling Inleiding 1. De klacht Ouders/verzorgers klagen erover dat de organisatie op 10 november 2008

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. D.W.Y.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. D.W.Y. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-309 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 17 mei 2017 Ingediend door : Consument Tegen :

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. I.M.L. Venker, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. I.M.L. Venker, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-439 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. I.M.L. Venker, secretaris) Klacht ontvangen op : 3 augustus 2018 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-141 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Klacht ontvangen op : 3 februari 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051. 4e versie

ALGEMENE VOORWAARDEN. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051. 4e versie ALGEMENE VOORWAARDEN HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 4e versie Wijziging: nieuwe regelgeving 2010 2 Begripsbepaling In deze Algemene Voorwaarden wordt

Nadere informatie

PROTOCOL INNING OUDERBIJDRAGE

PROTOCOL INNING OUDERBIJDRAGE PROTOCOL INNING OUDERBIJDRAGE Inleiding Stichting Peuterspeelzalen Best is voor haar financiële middelen afhankelijk van enerzijds de maandelijkse ouderbijdrage en anderzijds van de door de gemeente te

Nadere informatie

Op eensluidend verzoek van partijen heeft de Commissie besloten tot schriftelijke afdoening van het geschil (artikel 13 lid 2 Reglement).

Op eensluidend verzoek van partijen heeft de Commissie besloten tot schriftelijke afdoening van het geschil (artikel 13 lid 2 Reglement). Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 18.20 d.d. 18 mei 2018 te Amsterdam (mr. H.M. Patijn, mr. C.P. Bleeker, A.C. Juffermans, mr. A.H. Beekhuizen). 1. Behandeling van het

Nadere informatie

Bekijk hier de uitspraak van de Commissie van Beroep GCHB 2010-401

Bekijk hier de uitspraak van de Commissie van Beroep GCHB 2010-401 Bekijk hier de uitspraak van de Commissie van Beroep GCHB 2010-401 Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 89 d.d. 3 mei 2010 (mr. drs. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. B.F. Keulen

Nadere informatie

Beleidsregel vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang Hilversum 2013. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum,

Beleidsregel vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang Hilversum 2013. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum, Beleidsregel vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang Hilversum 2013 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum, gelet op de artikelen in de Algemene wet bestuursrecht (Awb),

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-591 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Klacht ontvangen op : 13 juli 2016 Ingediend door : Consument Tegen Datum

Nadere informatie

Aanvullende algemene voorwaarden Kindcentrum Putten (versie januari 2017)

Aanvullende algemene voorwaarden Kindcentrum Putten (versie januari 2017) Aanvullende algemene voorwaarden Kindcentrum Putten (versie januari 2017) In aanvulling op de Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2017 van de Brancheorganisatie Kinderopvang

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, terwijl mr. M. Veldhuis als secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, terwijl mr. M. Veldhuis als secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-114 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, terwijl mr. M. Veldhuis als secretaris) Klacht ontvangen op : 8 december 2015 Ingediend door

Nadere informatie

Fout op fout bij afdracht ziektekostenpremies Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein West

Fout op fout bij afdracht ziektekostenpremies Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Fout op fout bij afdracht ziektekostenpremies Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein West 14 april 2011 RA110478 Samenvatting Een vrouw heeft een bijstandsuitkering.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 10 oktober 2006 Rapportnummer: 2006/347

Rapport. Datum: 10 oktober 2006 Rapportnummer: 2006/347 Rapport Datum: 10 oktober 2006 Rapportnummer: 2006/347 2 Klacht Verzoekster klaagt over de wijze waarop notaris X te Q bij gelegenheid van de afwikkeling van haar echtscheiding heeft gehandeld met een

Nadere informatie

Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder:

Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: Hoofdstuk 7: Algemene Voorwaarden Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: Gastouderopvang Kinderopvang in een gezinssituatie door een ander dan degene die als ouder op grond

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK NALEVING WNT

RAPPORT ONDERZOEK NALEVING WNT RAPPORT ONDERZOEK NALEVING WNT bij stichting Primair Onderwijs Deurne Asten Someren (PRODAS) te Asten Plaats: Utrecht Bestuursnummer: 41223 Onderzoeksnummer: 288822 Onderzoeksperiode: Najaar 2016 Datum

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Niet-Bindende Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 262 d.d. 14 oktober 2011 (mr. H.J. Schepen, voorzitter, en mevrouw mr. J.W.M. Lenting en mevrouw mr. A.M.T. Wigger, leden, en

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-156 d.d. 16 mei 2012 (de heer mr. C.E. du Perron, voorzitter, met mevrouw mr. I.M.M. Vermeer als secretaris) Samenvatting De tussenpersoon

Nadere informatie

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Doelgroep 1. De bijdragen van Stichting DOLFINN zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Geldend is hierbij de datum van aanvraag van een

Nadere informatie

151/2015 KlRz RAPPORT. inzake de klacht van. Verzoeker. tegen. de Minister van Justitie

151/2015 KlRz RAPPORT. inzake de klacht van. Verzoeker. tegen. de Minister van Justitie RAPPORT inzake de klacht van Verzoeker tegen de Minister van Justitie 1. Inleiding Verzoeker heeft op 16 juli 2015 een verzoekschrift ingediend bij de Ombudsman van Curaçao waarin verzocht is om een onderzoek

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-218 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Klacht ontvangen op : 28 juli 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. Brugts, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. Brugts, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-522 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. Brugts, secretaris) Klacht ontvangen op : 18 april 2019 Ingediend door : Consument Tegen : ING

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-054 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris) Klacht ontvangen op : 18 juli 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 21 d.d. 2 april 2009 (mr. M.M. Mendel, voorzitter, mr. E.M. Dil - Stork en mr. B. Sluijters) 1. Procedure De Commissie beslist met inachtneming

Nadere informatie

: Theodoor Gilissen Bankiers N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de bank

: Theodoor Gilissen Bankiers N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de bank Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2016-286 (mr. J. Wortel, voorzitter, en mr. dr. H.O. Kerkmeester en G.J.P. Okkema, leden, terwijl mr. D.M.A. Gerdes als secretaris) Klacht

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-005 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Klacht ontvangen op : 15 februari 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mevrouw mr. A.C.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mevrouw mr. A.C. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-464 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mevrouw mr. A.C. Bek, secretaris) Klacht ontvangen op : 30 november 2015 Ingediend door : Consument

Nadere informatie