In De Zonneboom kun je groeien! Najaarsprogramma Omvormen & mee bouwen Impuls!!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In De Zonneboom kun je groeien! Najaarsprogramma Omvormen & mee bouwen Impuls!!!"

Transcriptie

1 In De Zonneboom kun je groeien! Najaarsprogramma Omvormen & mee bouwen Impuls!!!

2 In deze brochure presenteren we u onze plannen voor het komende najaar. Zit er iets voor u bij? Groei mee in De Zonneboom! Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen. De Zonneboom De Laat de Kanterstraat JS Leiden Tel info@zonneboom.nl Schilderen gemengde technieken Een verrassende reis met Anna de Mol van Otterloo In deze cursus krijgt de ambachtelijke en de experimentele kant in ruime mate aandacht. We werken met pigmenten, vele kleuren en soorten zand, rijstpapier, verf, rollers, palletmes en we maken ei-tempera. Hoe werken deze middelen op elkaar en naast elkaar en hoe ziet het geheel er uit als het beschilderd wordt met dunne lagen verf. Met veel tips en verrassende inzichten. De begeleiding is individueel. Data: 8 vrijdagochtenden (om de week) uur 6 en 20 sept., 4 en 18 okt., 1, 15 en 29 nov., 13 dec. Kosten: 247,- excl. BTW ( 299,- incl. BTW)

3 Uit eigen beweging, speelse schildercursus met Frederiek Nelissen Het werk van de kunstenaar is ontstaan uit beweging, is zelf vastgelegde beweging, en ook de waarneming ervan geschiedt in beweging. - Paul Klee Vanuit bovenstaande uitspraak van Paul Klee gaan we onderzoeken en spelen. Hoe kijk je naar kleuren, wat drukt zich er in uit? We laten ons onder andere inspireren door de natuur die zowel buiten als binnen in ons is waar te nemen. In deze natuur onderduiken vraagt om beweeglijkheid waardoor we vooral ook iets wezenlijks leren kennen. Dat gaan we verdiepen. We werken met verschillende technieken. De begeleiding is individueel. Data: 10 zaterdagmiddagen uur 21 sept., 12 okt., 9 en 30 nov., 14 dec. 2013, 20 jan., 22 febr., 8 en 29 maart, 5 april 2014 Kosten: 458,- excl. BTW ( 554,- incl. BTW)

4 Planeten, mineralen en metalen met Jan de Laat Deze cursus is een ontdekkingsreis naar de werking van planeten, mineralen en metalen, maar vooral naar de samenhang ertussen. Planeten hebben naast hun uiterlijke vorm ook andere dimensies - vol wijsheid - waar we veel meer mee zouden kunnen doen om ons leven en dat van anderen te verrijken. Wat zijn bijvoorbeeld planetentypes, wat is een mineraal en waar word het voor gebruikt? We gaan kennismaken met de metaalwereld en ontdekken vele mogelijkheden. Iedere bijeenkomst staat een metaal centraal. We beginnen de dag met een inleiding en onderzoek. Door waarnemingen en bewerken zoals buigen, knippen, verhitten et cetera kunnen we het specifieke van een metaal als het ware proeven. Koper moet anders behandeld worden dan ijzer of lood, kwik heeft eigenschappen die geen enkel ander metaal heeft, enzovoort. Daarna kan er een eigen werkstuk gemaakt gaan worden. Vanuit het doen, het verduren, kan wijsheid in de handen stromen en komen we dichterbij de grote wijsheden van de planeten en de mineralen en daarbij bij hun betekenis voor de mens. Gewoon doen!! Er gaat een wereld voor je open. Data en tijd: 7 zaterdagen uur. 5 okt, 16 nov, 7 dec 2013, 5 jan, 1 febr, 1 mrt en 22 mrt Kosten: 410,00 excl. BTW ( 495,00 incl BTW), inclusief alle materialen. Er kan in overleg in termijnen betaald worden.

5 Van levensvragen naar levenskunst met Ron Henkes In deze hectische tijd leven bij veel mensen indringende vragen. Deze vragen kunnen hun oorsprong hebben in de eigen binnenwereld en zich manifesteren als (gezonde) ontwikkelingsvragen. De midlife crisis is hiervan het bekendste voorbeeld. De oorsprong kan echter ook van buiten komen. Een plotselinge onverwachte ingreep in je werk-, privé-, of ontwikkelingsleven. Je raakt je baan kwijt, je partner laat je in de steek, je wordt niet toegelaten tot de studie die je graag wilde volgen, je lichaam doet niet (meer) wat jij wilt etc. Hoe ga je goed met deze vragen om? Deze cursus biedt de mogelijkheid dit te onderzoeken. De cursus begint met een avondbijeenkomst. Op deze bijeenkomst informeren wij je over doel en werkwijze. We geven je een eerste aanzet tot het onderzoeken van je vraag en je huidige werk-, leef- en ontwikkelingssituatie. En je krijgt de eerste opdracht mee ter voorbereiding van de volgende bijeenkomst. In dit verdere traject werken we in een groep van minimaal zes en maximaal negen deelnemers. De cursus bestaat uit vijf middagbijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten vormt je eigen verhaal en jouw vragen daarbij de inbreng in de groep. Methodisch staan we stil bij hoe je om kunt gaan met deze inhoud en kun je de werking daarvan ervaren. Data: 1 vrijdagavond van uur op 11 okt en 5 vrijdagmiddagen van uur op 18 okt, 1, 15 en 29 nov en 13 dec. Kosten: 295,00 excl. BTW ( 360,00 incl. BTW)

6 Een praktische inleiding in het mediteren met Jan van der Weck Stap voor stap gaan we door de praktijk van het opbouwen van een meditatie. Hierbij wordt speciale aandacht gegeven aan de hindernissen die je op je weg naar de meditatie tegenkomt. We gaan de uitvoering in de praktijk beoefenen. Hier hoort o.a. bij: het organiseren van de uiterlijke omstandigheden; oefening in het naar binnen begeleiden alvorens aan de eigenlijke meditatie te beginnen (het bouwen van de zogenaamde innerlijke tempel), het versterken van de concentratie en hoe om te gaan met storende invloeden van buitenaf en van binnenuit. Elke maand wordt daarbij een basisoefening besproken en uitgelegd. Het uitwisselen van ervaringen tus- sen de deelnemers neemt een belangrijke plaats in. We mediteren op westerse wijze op basis van de antroposofie. Iedereen kan het leren, ervaring is niet vereist, wèl de wil en het vaste voornemen om tot regelmatig oefenen te komen. Door regelmatig te mediteren ontwikkel je vrijheid en activiteit in het denken. Het brengt je rust, levenslust en gezondheid. Je wordt meester over jezelf. Data: 6 donderdagavonden uur 17 okt., 14 nov., 11 dec. 2013, 16 jan., 13 febr., 13 maart 2014 Kosten: 82,- excl. BTW ( 99,- incl. BTW)

7 De geur van geld Wat is geld eigenlijk, waar komt het vandaan en waaraan ontleent het zijn waarde? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat geld werkt zoals wij dat willen? Sinds de financiële en economische crisis worden steeds meer mensen zich bewust van de betekenis van het geld. In deze korte cursus gaan we samen aan de slag om te begrijpen wat geld is, hoe het werkt en hoe het zó zou kunnen werken dat het bijdraagt aan een gezonde toekomst. Data: 3 maandagavonden uur 28 okt, 4 en 11 nov. Kosten: 30,00 excl. BTW ( 36,30 incl. BTW) met John Hogervorst

8 (W)aardig eigenwijs een dagje ouder Verkenningstocht in de eigen biografie voor 55+ ers met Leo Beth, arts en biografisch consulent en kunstzinnige begeleiding Vanwege succes geprolongeerd! Deze verkenningstocht is er om te onderzoeken hoe we in de troisieme age zoals de Fransen zo mooi zeggen (w)aardig ouder kunnen worden, niet zielig maar geestig. We starten in de herfsttijd en ronden af midden in de adventstijd. Er wordt onderweg individueel, in tweetallen en kleine groepen, maar ook plenair gewerkt aan de eigen biografie. Ontdekkingen worden gedaan, vondsten uitgewisseld en inzichten gedeeld. Eerst brengen we, heel overzichtelijk, de feiten en de gebeurtenissen die samen onze levensloop vormen in kaart. Al werkend wordt beleefbaar hoe universele wetmatigheden op een volstrekt individuele manier zichtbaar worden in de eigen biografie. Thema s, rode draden, erflast en opbrengst, talenten en verworvenheden komen te voorschijn als werktuigen van het leven. Met kleine oefeningen en opdrachten onderzoeken we samenhangen en proberen we ons levensverhaal te bezien vanuit een nieuw licht, zodat wellicht daarna, in de Kersttijd, een nieuw levensgevoel geboren kan worden. Data: 6 maandagochtenden uur 11, 18 en 25 november en 2, 9 en 16 december Kosten: 248,00 excl. BTW (295,00 incl. BTW)

9 Omvormen & mee bouwen Omvormen & mee bouwen aan een nieuwe sociale werkelijkheid De Zonneboom presenteert De Vrij Kunstzinnige Jaren, de Academie voor Sociale Kunst, de opleiding Impuls!!! - aan De Zonneboom zijn in de loop van de jaren takken met bijzondere vruchten gegroeid waarbij kunst, individuele groei en het bewandelen van nieuwe sociale wegen centraal staan. Met groot plezier tonen we u de nieuwste loot aan De Zonneboom De Omvormende Beweging: Bouw mee aan een nieuwe sociale werkelijkheid, een reeks van 7 weekendbijeenkomsten die bij voorkeur als een geheel, maar ook per bijeenkomst, mee te maken is. In De Omvormende Beweging is een rode draad geweven die de weg beschrijft van de ontwikkeling van de individuele mens tot de mens die bewust meedraagt aan het lot en de ontwikkeling van (mede) mens en wereld. Maak deze omvormende beweging mee! 28/29 september 2013 Broeder wat deert je? Parzivals lotgevallen als oerbeeld van de verbinding tussen individu en gemeenschap. (Thema s: schuld & onschuld; de werking van het lot; individuele ontwikkeling - toekomst - broederschap; de vele gezichten van de liefde) John Hogervorst & Marc Schepens 26/27 oktober 2013 Laat je niet kennen? Samen sociale werkelijkheid vormen. Werken aan je biografie Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, waar pas ik en waar kom ik tot mijn

10 Omvormen & mee bouwen recht? Door je eigen levensverhaal te onderzoeken krijg je meer duidelijkheid over je drijfveren, talenten, eigenaardigheden en beperkingen; door je daarin te laten kennen aan de ander, schep je een nieuwe situatie waarin je samen met de ander de sociale werkelijkheid vorm geeft. Leo Beth & Liesbeth Takken 23/24 november 2013 Creatieprocessen: ontdek de kunstenaar in jezelf Iedereen is een kunstenaar, zei Joseph Beuys. Om bij die kunstenaar in jezelf te komen, ga je door een proces. Dit creatieve proces brengt je bij je centrum, bij datgene wat je individueel maakt. Naar deze kunstenaar gaan we op zoek. Hij kan ons leven in handen nemen als we hem aanspreken. Jaak Hillen & May Oostvogels 11/12 januari 2014 Werken in ruimte & tijd Landart en levende geometrie Deze bijeenkomst maakt een opening waardoor we in de bewegingsstroom van het omstulpen kunnen komen. Wat zijn omstulpingen? Omstulpingsfenomenen helpen om wat langzaam tot inzicht wordt, te verweven met datgene waaraan de ziel zich voedt via het oog: eenieder is aangesproken door die wondere wereld van de omstulping. Zo kan je tot het beleven komen van een allesomvattende, een alles-zijnde kring Nesten May Oostvogels

11 Omvormen & mee bouwen die de grenzen van tijd en ruimte overschrijdt. Liesbeth Takken & Marc Schepens 8/9 februari 2014 Individuele oordeelsvorming & samenwerken in verantwoordelijkheid Wil je de wereld veranderen, verander dan je oordelen. Oordeelsomvorming is dan ook het centrale thema in dit weekend. We werken aan een manier waarop je tot bewuste oordelen (conclusies en besluiten) kunt komen en komen ook aan bij de vraag: wat is er nodig om ideeën tot realiteit te laten worden? Martin van den Broek & Liesbeth Takken 15/16 maart 2014 Bouwen aan de toekomst Jezelf verwerkelijken betekent ook: bewust je plaats innemen en je richting kiezen in de verschillende sociale verbanden waarvan je deel uitmaakt. Hoe zit het met de verhouding van de individuele mens tot de gemeenschap? Wat speelt daarin mee uit het verleden; welke inzichten en motieven kunnen je NU vervullen en wat geeft een richting aan voor de toekomst? John Hogervorst & Marc Schepens 12/13 april 2014 Mens zijn; medemens worden Om mens te worden heb je een heel leven nodig en meer dan dat. Mens worden betekent ook dat je wakker wordt voor het goede en voor het kwade in jezelf. Dit brengt ook onmacht met zich mee. Zelfgedragen onmacht is de stap van mens tot medemens worden en tevens de weg tot tijdgenootschap. Christine Gruwez & Liesbeth Takken Procesbegeleiding Naast de aandacht voor de inhoud van het geheel zal de procesbegeleiding zorg dragen om de wisselwerking tussen deelnemers en begelei-

12 Omvormen & mee bouwen ders optimaal te laten verlopen. De procesbegeleiding is in handen van Ger van der Pas. Iedere weekendbijeenkomst wordt vorm gegeven in een afwisseling van sessies waarin meer het gesprek, en sessies waarin een kunstzinnige activiteit wordt beoefend. In De Omvormende Beweging: Bouw mee aan een nieuwe sociale werkelijkheid werken Leo Beth, Martin van den Broek, John Hogervorst, Ger van der Pas en Liesbeth Takken (uit Nederland) samen met Christine Gruwez, Jaak Hillen, May Oostvogels en Marc Schepens (uit België). Kosten: 140,- per persoon per weekend incl BTW, lunch, koffie/ thee. Wie intekent voor de gehele reeks betaalt per weekend 120,00 Op zondag 8 september is er een informatiebijeenkomst over De Omvormende Beweging. Verschillende docenten bieden een voorproefje en beantwoorden al je vragen. Van harte welkom! De hemelse zoetheid Liesbeth Takken Aanvang uur (tot uur) SVP aanmelden!

13 Impuls!!! Werken in het klein is werken aan het grote Onrecht, strijd, crisis: in het groot en het klein, ver weg en in het dagelijks leven komen we ze allemaal tegen. Moeilijk te verdragen? Verlammend? Kom in beweging vanuit de impuls die diep in jezelf leeft! Impuls!!! biedt een opleidingsweg waarin je inzicht en begrip ontwikkelt in het hoe en waarom van de dingen. Daarbij blijft het niet, want al doende en oefenend reikt Impuls!!! je ook de vaardigheden aan om daar waar je bent, in je eigen levenspraktijk, alert te worden en actief mee te vormen aan de werkelijkheid om je heen. In ieder mens leeft de impuls zichzelf te verwerkelijken en de wereld tot een betere plaats te maken. Die impuls willen we aanspreken. In Impuls!!! wordt intensief gewerkt, vaak in een mengvorm van colleges en gesprek. Dat geeft de mogelijkheid direct in te springen op waar de deelnemers zijn, op wat helder of juist niet helder is, op wat nog niet verteerd is, op wat over het hoofd gezien is of op wat nog eens - maar dan vanuit een ander perspectief - uitgediept moet worden, op het onverwachte dat niet gepland kon zijn Een impuls laat zich immers niet in één of andere onderwijsvorm overdragen. Een impuls moet je ervaren, leeft in jezelf en laat zich niet benaderen langs voorgebaande paden.

14 Wat kom je in Impuls!!! tegen? Sociale wetmatigheden / De verhouding individu : gemeenschap / Samenwerken / Sociale driegeleding / Gesprek & communicatie / Dynamische Oordeelsvorming / Het leren lezen van de tijd / Initiatiefkunde / Goed en kwaad / De ontwikkeling van de bewustzijnsziel / Een écht gezonde economie / Joseph Beuys (sociale sculptuur) Aan de hand van deze en andere thema s gaan we in Impuls!!! een weg die van inzicht naar daad voert. Dit proces wordt ondersteund door activiteiten als: Beweging / Boogschieten / Smeden / Landart / Dialoog Let op: Impuls!!! is geen opleiding in de klassieke zin van het woord. Impuls!!! wil in beweging brengen en stimuleren tot eigen activiteit. De keuze van thema s die aan bod komen, en de intensiteit waarmee ze behandeld worden, worden in samenspraak met de deelnemers bepaald. Naast de bijeenkomsten worden deelnemers ook begeleid in individuele vraagstukken. Aan Impuls!!! werken mee: Martin van den Broek, Christine Gruwez, Chantal Heijdeman, John Hogervorst, Jan de Laat, Ger van der Pas (procesbegeleiding), Liesbeth Takken en anderen.

15 Data & kosten: Impuls!!! start op maandag 7 oktober 2013 en eindigt in mei De lessen zijn 1x per week 1 dagdeel (uitgezonderd schoolvakanties). De kosten bedragen 1.295,- exclusief btw en 1566,- inclusief btw. Basismateriaal, koffie/thee zijn inbegrepen. Termijnbetaling is mogelijk. Op zondag 8 september is er een Open Dag voor de opleiding Impuls!!! Op die dag zullen verschillende docenten een voorproefje bieden en al je vragen beantwoorden. Van harte welkom! Aanvang uur (tot uur) SVP aanmelden! Als ik zou samenvatten wat Impuls!!! mij persoonlijk gebracht heeft dan is dat moed, ook al is dat misschien maar een heel klein beetje meer dan daarvoor. Moed om de wereld in al zijn uitingen en facetten onder ogen te zien, te herkennen dat het -ook- met mij te maken heeft wat er speelt. En durf om te ondernemen: Impuls!!! is een krachtig middel tegen de machteloosheid die soms kan opkomen bij het horen/zien/voelen van de wereld zoals zij is. - Ellen

16 Voor meer informatie over de Zonneboom-activiteiten kunt u terecht op onze website. Maar u kunt ons ook bellen of mailen. De Zonneboom De Laat de Kanterstraat JS Leiden Tel info@zonneboom.nl Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van De Zonneboom? Ga naar en schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief die vier tot zes maal per jaar wordt verspreid. Voor vele activiteiten geldt: betaling in termijnen in overleg mogelijk. De informatie in deze brochure is zo zorgvuldig mogelijk opgesteld en verwoord. Toch kunnen aan de hier verstrekte gegevens geen rechten worden ontleend. de Zonneboom

ZonE-Nieuws, Nr.10 December 2013

ZonE-Nieuws, Nr.10 December 2013 ZonE-Nieuws, Nr.10 December 2013 Vooruitblikken Voordat de voorbereidingen voor de komende feestdagen ons helemaal opslokt, sturen we u nog graag onze Nieuwsbrief waarin we al vooruit kijken naar enkele

Nadere informatie

ZonE-Nieuws, Nr.5 Januari 2013

ZonE-Nieuws, Nr.5 Januari 2013 ZonE-Nieuws, Nr.5 Januari 2013 Winter in De Zonneboom Kale bomen, lege akkers. Misschien over een paar dagen een dun laagje ijs op het water, sneeuw op de velden? Uiterlijk is het leeg en stil. In de winter

Nadere informatie

ZonE-Nieuws Maart 2012 0-nummer

ZonE-Nieuws Maart 2012 0-nummer De kunst van het vertellen Tweedaagse workshop met Anne van Delft Hoe vertel en presenteer ik mijn verhaal? Hoe kan ik vertellen? Ik heb wat te vertellen, maar hoe doe ik dat? Hoe bewerk ik het verhaal,

Nadere informatie

DE BEROEPSTRAINING ANTROPOSOFIE

DE BEROEPSTRAINING ANTROPOSOFIE DE BEROEPSTRAINING ANTROPOSOFIE Antroposofie wordt praktisch wanneer je haar zo verinnerlijkt, dat zij je handelen inspireert. In deze beroepstraining werk je, met de andere deelnemers en de docenten,

Nadere informatie

Het. Theatrum. - Informatiebrochure -

Het. Theatrum. - Informatiebrochure - Het Theatrum - Informatiebrochure - Het is niet de vraag hoe we ons verlangen opwekken, maar hoe we het ruimte durven geven. Welkom! Leuk dat je interesse hebt in het Theatrum! In deze brochure vind je

Nadere informatie

ZonE-Nieuws Augustus 2012 Nummer 1

ZonE-Nieuws Augustus 2012 Nummer 1 ZonE-Nieuws Augustus 2012 Nummer 1 In De Zonneboom blijf je groeien! De Zonneboom is een plek waar kunst, cultuur en spiritualiteit bij elkaar komen. Wij bieden kunstzinnige opleidingen en cursussen aan

Nadere informatie

Cultuur Kunst Educatie voor Ontwikkeling en Werk

Cultuur Kunst Educatie voor Ontwikkeling en Werk Nieuwsbrief De Laat de Kanterstraat 5 2313 JS Leiden tel. (071) 512 31 37 e-mail: info@zonneboom.nl www.zonneboom.nl Cultuur Kunst Educatie voor Ontwikkeling en Werk najaar 2009 Crisis: bekijk het eens

Nadere informatie

ZonE-Nieuws, Nr.3 November 2012

ZonE-Nieuws, Nr.3 November 2012 ZonE-Nieuws, Nr.3 November 2012 De Zonneboom en je innerlijke kern Wil jij ontdekken welke (verborgen) talenten jij kan aanboren om je persoonlijke en beroepsmatige leven interessanter en rijker te maken?

Nadere informatie

de plek van de leider

de plek van de leider Wat komt er kijken bij succesvol leiderschap? Deze en andere vragen stellen wij tijdens de Leergang Leiderschap. We gaan samen op zoek naar de essentie van leiderschap. Zo ontwikkel je een geoefend oog

Nadere informatie

Bezieling in je loopbaan. Op zoek naar werk dat echt bij jou past

Bezieling in je loopbaan. Op zoek naar werk dat echt bij jou past Bezieling in je loopbaan Op zoek naar werk dat echt bij jou past 1 Achtergrond en inhoud Dit groepstraject is bedoeld voor mensen die op een keerpunt staan in hun loopbaan of in een situatie van arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Margot Peters Schrijfster: Margot Peters Coverontwerp: Margot Peters ISBN: 9789402141078 Margot Peters,

Nadere informatie

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF Op het bedrijventerrein Zamenhofstraat in Amsterdam Noord huizen een aantal kunstenaars die regelmatig workshops en cursussen aanbieden aan volwassenen, kinderen

Nadere informatie

Werkplaats Op verhaal komen. Door Informatiefolder voor ouders en verzorgers van cliënten van Deseizoenen.

Werkplaats Op verhaal komen. Door   Informatiefolder voor ouders en verzorgers van cliënten van Deseizoenen. Werkplaats Op verhaal komen Informatiefolder voor ouders en verzorgers van cliënten van Deseizoenen. Door www.hetgelehuis.nu Een samenwerking tussen Het Gele Huis en Deseizoenen Paul@hetgelehuis.nu Tel:

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015

Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015 Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015 Vanaf 13.30 uur: inloop met koffie/thee [grote zaal/tuin] 14.00 uur: Opening door coördinator Fer van der Reijken [grote zaal] Drie rondes activiteiten Ronde

Nadere informatie

Alle bijeenkomsten: Floraplein 27 (tenzij anders aangegeven)

Alle bijeenkomsten: Floraplein 27 (tenzij anders aangegeven) PROGRAMMA NAJAAR 2014 (met vooruitblik voorjaar 2015) Het programma bestaat uit een jaaropening Geïnspireerd door Antrpoposofie, lezingen m.b.t. het jaarthema Hedendaagse Uitdagingen, speciale bijeenkomsten

Nadere informatie

De kunst van het aanraken

De kunst van het aanraken De kunst van het aanraken Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten 2016 De kunst van het aanraken Graag bieden wij je de mogelijkheid om in 2016 de kwaliteit van aanraken te oefenen in interessante en

Nadere informatie

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent Y 2 jarige yoga opleiding Hot- en hatha yogadocent Het hoofddoel van deze opleiding is om je voldoende technische kennis, didactische vaardigheden en zelfvertrouwen te geven om een sterke en effectieve

Nadere informatie

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK?

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK? WAT MAAKT UNIEK? WAAROM De vrijeschool heeft een geheel eigen kijk op onderwijs, die gebaseerd is op het mensbeeld uit de antroposofie. Daarbinnen heeft iedere vrijeschool in Nederland een grote mate van

Nadere informatie

Nog een voorafje. en je woorden inslikken? Dat wil ik je laten ontdekken in dit werkschrift.

Nog een voorafje. en je woorden inslikken? Dat wil ik je laten ontdekken in dit werkschrift. Voorwoord Ik zou graag Marshall B. Rosenberg bedanken voor de spectaculaire manier waarop hij vele levens heeft veranderd, mooier heeft gemaakt en zelfs heeft gered dankzij het proces en de filosofie van

Nadere informatie

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK?

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK? WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK? WAAROM DE VRIJESCHOOL De vrijeschool heeft een geheel eigen kijk op onderwijs, die gebaseerd is op het mensbeeld uit de antroposofie. Daarbinnen heeft iedere vrijeschool

Nadere informatie

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle DE HOGE LAT over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie 2018-2019 Klooster Nieuwkerk Goirle Wie legt die lat? Hoge lat? Overbelasting: het lijkt iets van deze tijd

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

Agenda. januari. Agenda. februari. Agenda. 10.30 uur: 10.15 uur: maart. Open dag. zaterdag. klassen. echt niet Jullie zijn VAN 10.00 12.

Agenda. januari. Agenda. februari. Agenda. 10.30 uur: 10.15 uur: maart. Open dag. zaterdag. klassen. echt niet Jullie zijn VAN 10.00 12. Agenda januari 31 jan Open dag: klassen 1 t/m 5 op school Nieuwsbrief 30 januari 20155 (redactie Koos Blasé) Agenda februari (N.B. aanvangstijd ouderavondenn is 20.00 uur tenzij anders vermeld) 3 febr

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

Een chinees spreekwoord zegt: Er voeren vele paden naar de top van de berg, maar uiteindelijk is het uitzicht altijd hetzelfde.

Een chinees spreekwoord zegt: Er voeren vele paden naar de top van de berg, maar uiteindelijk is het uitzicht altijd hetzelfde. Als wij nu een eigen weg uitstippelen van A naar B zonder gebruik te maken van de aangelegde weg, wat levert ons dat op? Je trotseert onverwachte gevaren, want je weet niet wat je op je pad tegenkomt.

Nadere informatie

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar Ursula Gareis CREATIEF WERKEN MET PORTRET EN ZELFPORTRET Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken Voor kinderen van 6 12 jaar Elke pagina van dit

Nadere informatie

Hallo mooi lief mens,

Hallo mooi lief mens, Hallo mooi lief mens, Juni staat inmiddels op de kalender. Vanuit een heerlijke plek waar we nu mogen vertoeven schrijf ik deze nieuwsbrief. De energie van de Volle maan is nog volop aanwezig en geeft

Nadere informatie

Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken in het basisonderwijs

Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken in het basisonderwijs Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken in het basisonderwijs 2 Inleiding Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken zijn naast het onderwijs in taal en rekenen belangrijk in het lesaanbod.

Nadere informatie

* Hieros Gamos festival, 3 t/m 7 juli 2019 * Tantra weekeinden in een kleinschalige, intieme omgeving * Zwemmen met wilde dolfijnen in de Rode Zee

* Hieros Gamos festival, 3 t/m 7 juli 2019 * Tantra weekeinden in een kleinschalige, intieme omgeving * Zwemmen met wilde dolfijnen in de Rode Zee Hoi mooi mens, In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen: * Hieros Gamos festival, 3 t/m 7 juli 2019 * Tantra weekeinden in een kleinschalige, intieme omgeving * Zwemmen met wilde dolfijnen in

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

9- maandentraining Het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd

9- maandentraining Het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd In de 9- maanden training creëren we met elkaar een opwaartse spiraal. Door de combinatie van de juiste focus, enthousiasme, inzicht in behoeften, persoonlijke inzet en structurele steun ontstaat er een

Nadere informatie

Het verhaal van mijn leven. Biografische cursus waarin buurtgenoten zich verbinden

Het verhaal van mijn leven. Biografische cursus waarin buurtgenoten zich verbinden Het verhaal van mijn leven Biografische cursus waarin buurtgenoten zich verbinden Cursus voor Fact-cliënten en andere buurtbewoners door Ria Velema, Ann Evers-Schillhorn van Veen, casemanagers Fact Lentis

Nadere informatie

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt!

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wat is TimeOut? TimeOut is een indringend proces van persoonlijke leiderschapontwikkeling met rust, ruimte en diepgang als basis. TimeOut gaat door waar andere

Nadere informatie

Cursussen Botanisch Tekenen

Cursussen Botanisch Tekenen Cursussen Botanisch Tekenen 2016-2017 Inhoud van de lessen In de sen Botanisch Tekenen vertel ik je van alles over de werkwijze, materialen, vaardigheden en technieken die je nodig hebt om te komen tot

Nadere informatie

Silence is a great source for leadership

Silence is a great source for leadership >> 4 Silence is a great source for Introductiecursus meditatie & mindfulness Silence is a great source for Leertraject In deze introductiecursus van vier sessies van 2 uur ontdek je hoe meditatie en mindfulness

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten Kunst van het aanraken Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten 2015 Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid Elisabeth Sigmund Kunst van het aanraken Kunst van

Nadere informatie

Agenda mei - juni Mei. 17 mei vrijdagavond, Same Film Kieke, Filmavond: Wonder

Agenda mei - juni Mei. 17 mei vrijdagavond, Same Film Kieke, Filmavond: Wonder Agenda mei - juni 2019 Mei 17 mei vrijdagavond, Same Film Kieke, Filmavond: Wonder Who gives you the courage to face the world? In deze verrassende hit, is de jonge Auggie Pullman, geboren met een misvormd

Nadere informatie

Cursussen Botanisch Tekenen

Cursussen Botanisch Tekenen Cursussen Botanisch Tekenen 2016-2017 In de sen Botanisch Tekenen vertel ik je van alles over de werkwijze, materialen, vaardigheden en technieken die je nodig hebt om te komen tot een goede botanische

Nadere informatie

Kunsttraject Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen

Kunsttraject Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Kunsttraject 2018-2019 Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Nieuw kortdurend creatief traject 5 lesbijeenkomsten o.l.v. Drs. Loucas van den Berg Start maandag 19 november Kunst heeft te maken met de

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Leernetwerk Sterker door zelforganiserende teams 28 november 2016 Adviseurs leernetwerk Will Schutte Wouter van Oord - Jansen Martijn Simons Programma Nader kennismaken Wat is zelforganisatie

Nadere informatie

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies THEMAONTMOETINGEN Ieder mens heeft weleens vragen die hij niet zomaar kan beantwoorden. Bijvoorbeeld over wie je bent of wilt zijn, hoe je je relatie kunt versterken, hoe je omgaat met verlies of over

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Cursus Ambachtelijk Meubelmaken

Cursus Ambachtelijk Meubelmaken Cursus Ambachtelijk Meubelmaken Begin september 2017 gaan we weer beginnen met de cursussen. CAM 2017-2-1 : op dinsdagavond van 19:15-22:15 CAM 2017-2-2 : op woensdagmiddag van 13:00-16:00 CAM 2017-2-3

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Voor Noa Mali Zulueta Acea

Voor Noa Mali Zulueta Acea Voor Noa Mali Zulueta Acea Lichtflits Momenten van inzicht Lichtflits Momenten van inzicht Anniek Oosting Schrijfster: Anniek Oosting Coverontwerp: Anniek Oosting ISBN:9789402123234 Lichtflits/Anniek Oosting/2014

Nadere informatie

2016 Vaardig ouder worden 21 januari 2016

2016 Vaardig ouder worden 21 januari 2016 2016 Vaardig ouder worden 21 januari 2016 De vraag Wat is goed ouder worden? is een vraag van deze tijd. In deze tijd van eeuwig jong willen zijn, van de utopie van beheersbaarheid van het leven, onderzoeken

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Talent Ontwikkel Programma Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Het Talent Ontwikkel Programma van Koffie & Bubbels is een energiek en intensief ontwikkelprogramma voor Young Professionals.

Nadere informatie

Leernetwerkgroep Eigen regie en vertrouwen

Leernetwerkgroep Eigen regie en vertrouwen Werken in het Westen Leernetwerkgroep Eigen regie en vertrouwen HRM ers als wegbereiders van de Gemeente als partner in de netwerksamenleving Foto: blog.eventish.com Er is op dit moment een mega-transitie

Nadere informatie

Cursus Ambachtelijk Meubelmaken

Cursus Ambachtelijk Meubelmaken Cursus Ambachtelijk Meubelmaken Het is ook al mogelijk om in te schrijven voor de cursussen die in september 2019 zullen starten. CAM 2019-2-1 : op dinsdagavond van 19:15-22:15 CAM 2019-2-4 : op vrijdagochtend

Nadere informatie

4D organisatieontwikkeling & opleiding presenteert. Alumnidagen 2014. datum thema leiding

4D organisatieontwikkeling & opleiding presenteert. Alumnidagen 2014. datum thema leiding 4D organisatieontwikkeling & opleiding presenteert Alumnidagen 2014 TGI-verdieping aan de hand van vijf thema s De alumnidagen zijn bedoeld voor iedereen die in de afgelopen jaren een TGI-basisopleiding

Nadere informatie

Beeindiging samenwerking met Richard Hereijgers. Richard en ik hebben in goed overleg besloten onze samenwerking inzake de

Beeindiging samenwerking met Richard Hereijgers. Richard en ik hebben in goed overleg besloten onze samenwerking inzake de Nieuwsbrief 2015 nummer 8 Inhoud Pagina Beeindiging Sound Experience 1 Tantrische healing dag 13 dec 2 Tantrische healing vierdaagde 2016 4 Beeindiging samenwerking met Richard Hereijgers Richard en ik

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf -

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - 2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - Start januari 2017 De tweejarige yogadocenten vervolgopleiding is een bijzondere mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op het pad van yoga.

Nadere informatie

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT Iedereen werkt samen: met collega s in de organisatie en met externe partijen. In projectteams, met leidinggevenden en met medewerkers om leiding aan te geven. Ook privé werk

Nadere informatie

8-stappen ONTDEK-JEZELF

8-stappen ONTDEK-JEZELF 8-stappen ONTDEK-JEZELF SCHATKAART #rust #richting #route VOORWOORD Als klein jongetje droomde ik al van het avontuur. Dat ik in mijn avonturenmobiel niet alleen de wereld, maar vooral mezelf zou ontdekken.

Nadere informatie

Waarom Running Therapie?

Waarom Running Therapie? Ben jij een vreugdevolle looptrainer of fysiotherapeut en zoek je naar verdieping om jouw lopers en patiënten meer te kunnen geven dan alleen een schema? Dan is deze unieke bijscholing absoluut iets voor

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

Integrale Psychologie. Studie en zelfontwikkeling praktijk en theorie. Een drie-jarige opleiding, start september

Integrale Psychologie. Studie en zelfontwikkeling praktijk en theorie. Een drie-jarige opleiding, start september Opleiding ---------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI

de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI CLI Centrum voor Leven en Intuïtie opleidingen workshops reading & healing Maliebaan 66, 3581 CT Utrecht, Nederland telefoon: 030-2300310, fax: 030-2331217

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 Groepsworkshop: Keramische sieraden De workshop bestaat uit 2 dagdelen verspreid over 2 weken Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Zinnenprikkels is gratis en openbaar toegankelijk. Iedereen is welkom!

Zinnenprikkels is gratis en openbaar toegankelijk. Iedereen is welkom! Bijgewerkt woensdag 09 sept 05 versie Actuele informatie altijd op www.peerspeers.nl/agenda Kijk ook eens op www.peerspeers.nl/zinnenprikkels Week 7 Zaal 07 sep 5 5.0 7.00 Kennismaken met Mindfulness Mandala

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

100 deugden. Reflectiekaarten. The Virtues Project TM. Uitgeverij ACT on Virtues

100 deugden. Reflectiekaarten. The Virtues Project TM. Uitgeverij ACT on Virtues 100 deugden Reflectiekaarten The Virtues Project TM Uitgeverij ACT on Virtues Deugden Als we deugden op de voorgrond van onze aandacht brengen, kunnen we dit grandioze reservoir van spirituele kracht aanboren.

Nadere informatie

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in samenwerking met VakantieInZICHT Verbindende Communicatie Inspiratie voor impact, dialoog en samenwerking Verbindende Communicatie (VC) is een eenvoudig en krachtig concept voor iedereen die op een

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

Nieuwsflits Studio Duinvoet Juli Gechannelde boodschap en meditatie voor de maand Juli.

Nieuwsflits Studio Duinvoet Juli Gechannelde boodschap en meditatie voor de maand Juli. Nieuwsflits Studio Duinvoet Juli 2016 Dear Ones, Gechannelde boodschap en meditatie voor de maand Juli. Wij vragen om ruimte te maken voor een moment voor jezelf. Ga in gedachten terug naar de gebeurtenissen

Nadere informatie

Recreatief, creatief, sportief en workshops

Recreatief, creatief, sportief en workshops Recreatief, creatief, sportief en workshops t Binnenhuys De Meent 4 3833 EA Leusden U bent van harte welkom! t Binnenhuys: Dé plek voor recreatie, creativiteit, sport en workshops Voorwoord Midden in Leusden

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012 Nieuwsbrief editie 4 April/Mei 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief heeft als thema: Beweging. Een actueel thema, waarmee ik de afgelopen periode weer regelmatig ben geconfronteerd. Mijn column met als titel:

Nadere informatie

Scholing en evenementen

Scholing en evenementen ACADEMIE Scholing en evenementen 2018-2019 Beste collega, Met gepaste trots presenteren wij het scholingsaanbod van de Collage Academie 2018-2019. Professionalisering is belangrijk als je op school stappen

Nadere informatie

01 Kritische zelfreflectie Een coach of manager of leidinggevende die anderen naar verandering of groei wil stimuleren of brengen moet ook de bereidheid hebben naar zijn of haar eigen functioneren te

Nadere informatie

Cursus Ambachtelijk Meubelmaken

Cursus Ambachtelijk Meubelmaken Cursus Ambachtelijk Meubelmaken Het is ook al mogelijk om in te schrijven voor de cursussen die in september 2018 zullen starten. CAM 2018-2-1 : op dinsdagavond van 19:15-22:15 CAM 2018-2-2 : op woensdagmiddag

Nadere informatie

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed For you, On Purpose purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed on purpose wetens; met voorbedachte rade [De letterlijke betekenis van purpose.] Voor wie? Persoonlijk

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Sinds december 2013 hebben we voor het eerst ons studie- en meditatieprogramma in het nieuwe centrum opgezet en uitgevoerd. We zijn erg

Nadere informatie

Opleiding Creatieve Therapie

Opleiding Creatieve Therapie Opleiding Creatieve Therapie Kunst van het leven Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit

Nadere informatie

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Bij LeS-Lokaal kun je (weer) ervaren hoe het is om te leren. LeS staat voor Leren En Samen doen. Iedereen is gewoon student en alle lessen zijn gratis te volgen. Persoonlijke

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A

A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A Kabbala folder 2007-2 10-07-2007 21:41 Pagina 1 A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A Zoals elke spirituele weg heeft ook de Kabbala, deel van de westerse mystiek, bewustwording tot doel. De kabbalistische

Nadere informatie

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in samenwerking met VakantieInZICHT Verbindende Communicatie Inspiratie voor impact, dialoog en samenwerking Verbindende Communicatie (VC) is een eenvoudig en krachtig concept voor iedereen die op een

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in samenwerking met VakantieInZICHT Verbindende Communicatie Inspiratie voor impact, dialoog en samenwerking Verbindende Communicatie (VC) is een eenvoudig en krachtig concept voor iedereen die op een

Nadere informatie

Ethiek, Zorg en Leven

Ethiek, Zorg en Leven Ethiek, Zorg en Leven Inspiratie en Verdieping voor Geestelijk Verzorgers 4-daagse studie-retraite Dominicanenklooster Huissen 28-31 oktober (MW1203) 2012 Zondag 15:00 uur Woensdag 15:00 uur Graag nodigen

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Als je bidt, ga dan je binnenkamer in; bid tot je Vader die in het verborgene is. Je Vader, die in het verborgene ziet, zal het je belonen.

Als je bidt, ga dan je binnenkamer in; bid tot je Vader die in het verborgene is. Je Vader, die in het verborgene ziet, zal het je belonen. Als je bidt, ga dan je binnenkamer in; bid tot je Vader die in het verborgene is. Je Vader, die in het verborgene ziet, zal het je belonen. Jezus 52 weken Schrijvend bezinnen op Jezus woorden voor jou

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

01 Kritische zelfreflectie Een coach of manager of leidinggevende die anderen naar verandering of groei wil stimuleren of brengen moet ook de bereidheid hebben naar zijn of haar eigen functioneren te

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Angelique Schueler & Inez Dirkzwager Juni

Nadere informatie

UNIDE GECERTIFICEERDE BIJSCHOLINGEN. Yoga en Adem. Zondag 22 februari 2009 Waarnemen gewaar-worden gewaar-zijn

UNIDE GECERTIFICEERDE BIJSCHOLINGEN. Yoga en Adem. Zondag 22 februari 2009 Waarnemen gewaar-worden gewaar-zijn UNIDE GECERTIFICEERDE BIJSCHOLINGEN Yoga en Adem Zondag 22 februari 2009 Waarnemen gewaar-worden gewaar-zijn Zondag 22 maart 2009 De kunst van leven en sterven Unide Vereniging ter bevordering van Universeel

Nadere informatie

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle De verbinding kwijt Een burn-out: het lijkt iets van deze tijd te zijn. Meestal wordt het geweten aan langdurige werkstress en overbelasting.

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit!

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! zelfbewust eigentijds ambities kritisch ondersteuning open uitdaging ruimdenkend samen ondernemend betrokken oog voor de wereld vrijheid creatief daadkracht

Nadere informatie

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou Als je je leven in balans hebt: Heb je geen of weinig last van stress Ken je je grenzen en kun je ze ook aangeven Kun je prima dealen met emoties die zich aandienen Weet je precies hoe je jouw unieke licht

Nadere informatie

Morya Wijsheid Werkboek voor het leven

Morya Wijsheid Werkboek voor het leven Morya Wijsheid Werkboek voor het leven Dit boek is van Inhoud Voorwoord en praktisch advies 6 1. De juiste vragen stellen 8 2. Een schat op de zeebodem 15 3. Zoek je kracht 19 4. Word een visser van ideeën

Nadere informatie