CIRCULAIRE D1/ WB 95/1 AAN DE WISSELKANTOREN. Koninklijk besluit betreffende de wisselkantoren en de valutahandel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CIRCULAIRE D1/ WB 95/1 AAN DE WISSELKANTOREN. Koninklijk besluit betreffende de wisselkantoren en de valutahandel."

Transcriptie

1 COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN Prudentieel Toezicht BRUSSEL, 15 februari 1995 CIRCULAIRE D1/ WB 95/1 AAN DE WISSELKANTOREN Koninklijk besluit betreffende de wisselkantoren en de valutahandel. I. Inleiding De E.G.-richtlijn 91/308 van 10 juni 1991 inzake het witwassen van geld verplichtte de Lid- Staten om de wisselkantoren te onderwerpen aan regels inzake identificatie van hun cliënten en inzake interne organisatie. Dit gebeurde door de wet van 11 januari 1993 tot voorkoming van het gebruik van het financieel stelsel voor het witwassen van geld (Belgisch Staatsblad van 9/2/1993). Door deze wet werd ook artikel 195 van de wet van 4 december 1990 op de financiële transacties en de financiële markten gewijzigd, teneinde het mogelijk te maken de wisselkantoren aan een controleregime te onderwerpen. Het koninklijk besluit betreffende de wisselkantoren en de valutahandel van 27 december 1994 (Belgisch Staatsblad van 18 januari 1995), hierna het Besluit genoemd, regelt thans de registratie van en het toezicht op de wisselkantoren, die toevertrouwd werden aan de Commissie voor het Bank- en Financiewezen. Dit Besluit legt tevens voor de contante valutahandel een borderelverplichting op. Hierbij dient vermeld dat de overtreding van het voornoemd Besluit strafrechtelijk gesanctioneerd is krachtens artikel 213, 1,1 van de wet van 4 december 1990 op de financiële transacties en de financiële markten. In bijlage bij deze circulaire worden de tekst van de artikelen 194 en 195 van de wet van 4 december 1990, de wet van 11 januari 1993 en het koninklijk besluit van 27 december 1994 gevoegd. Een modelschema voor de samenstelling van het registratiedossier gaat eveneens als bijlage. II. Toelichting bij de reglementering inzake wisselkantoren en valutahandel l. Toepassingsgebied Voor de toepassing van dit Besluit wordt, krachtens artikel l, onder wisselkantoren verstaan de in België gevestigde natuurlijke of rechtspersonen die beroepshalve verrichtingen doen van contante aankoop of verkoop van deviezen in contanten of met cheques in deviezen dan wel met gebruik van een krediet- of betaalkaart, met uitzondering van de beursvennootschappen, de kredietinstellingen en de Post. Louizalaan Brussel Tel. (02) Fax (02)

2 COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN p. 2 Worden hierbij niet beschouwd als wisselkantoren, de personen die betalingen in deviezen ontvangen voor de levering van goederen of voor dienstverrichtingen. Het Besluit bepaalt tevens dat bepaalde natuurlijke of rechtspersonen die contante deviezenverrichtingen als bedoeld hiervoor uitvoeren, niet als wisselkantoor beschouwd worden, voor zover deze verrichtingen aan bepaalde voorwaarden voldoen. Worden met name niet als wisselkantoren beschouwd, de personen die voor hun normale cliënten contante deviezenverrichtingen uitvoeren die uit hun aard rechtstreeks aansluiten bij hun hoofdbedrijf. De tegenwaarde van deze verrichtingen mag echter niet meer bedragen dan ECU in één verrichting of via meer verrichtingen waartussen een verband lijkt te bestaan. Met toepassing van deze bepaling zal de Commissie oordelen of een registratie vereist is. 2. Registratieverplichting De registratieprocedure wordt vastgelegd in de artikelen 2 tot en met 8 van het Besluit. Met het oog op een vlotte behandeling van de registratieprocedure volgen hierna een aantal verduidelijkingen met betrekking tot het verzoek om registratie dat, samen met een dossier (waarvan een model in bijlage) in twee exemplaren, binnen de in punt 7, infra, bepaalde termijn aan de Commissie voor het Bank- en Financiewezen moet worden bezorgd per aangetekende brief of brief met ontvangstbewijs Het dossier moet, met toepassing van artikel 3 van het Besluit, de volgende inlichtingen bevatten. - Wanneer de aanvrager een natuurlijke persoon is, moet de identiteit worden opgegeven van de aanvrager en van de andere personen die de feitelijke leiding van het wisselkantoor zullen waarnemen. Inzonderheid aan de hand van een gedetailleerd curriculum vitae, opgesteld volgens het standaarddocument in het modelschema in bijlage, en een getuigschrift van goed zedelijk gedrag van maximum 3 maanden oud, zal de Commissie kunnen oordelen of de aanvrager alsmede de personen die de feitelijke leiding waarnemen, over de noodzakelijke professionele betrouwbaarheid en de passende ervaring beschikken om deze functies waar te nemen (artikel 4, 1 van het Besluit). In voorkomend geval worden de activiteiten, mandaten of functies die door de bedoelde personen als beroep worden uitgeoefend buiten hun wisselkantoorbedrijf, duidelijk omschreven. - Wanneer het een vennootschap betreft, omvat het dossier de oprichtingsakte en haar huidige statuten. Tevens moet duidelijk en omstandig worden aangegeven met welke ondernemingen zij verbonden is in de zin van de reglementering op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen.

3 COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN p. 3 Opgave moet gedaan worden van de identiteit van de natuurlijke of rechtspersonen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, een al dan niet stemrechtverlenende deelneming van ten minste 5 % bezitten in het kapitaal van de vennootschap. Indien een rechtspersoon meer dan de bedoelde 5 % bezit, wordt ook de aandeelhoudersstructuur van deze rechtspersoon gevraagd, evenals zijn statuten. Deze gegevens zullen de Commissie voor het Bank- en Financiewezen moeten overtuigen, gelet op de noodzaak van een gezond en voorzichtig beleid, van de geschiktheid van de betrokken aandeelhouders (artikel 4, 2º van het Besluit). De samenstelling van de bestuurs-en beheersorganen van de vennootschap wordt medegedeeld evenals, in voorkomend geval, de identiteit van de commissaris(sen)- revisor(en). De identiteit van de personen die de feitelijke leiding van het wisselkantoor zullen waarnemen moet, met hetzelfde doel en op een identieke wijze worden opgegeven als hoger beschreven, nl. wanneer de aanvrager een natuurlijke persoon betreft. - De bijzondere aandacht wordt gevestigd op de verplichting tot naleving van de bepalingen van de wet van 11 januari 1993 tot voorkoming van het gebruik van het financieel stelsel voor het witwassen van geld (artikel 4, 3 en 4 van het Besluit). In dit verband moet, met toepassing van artikel 3, eerste lid, 3 van het Besluit, bij elke aanvraag tot registratie de identiteit worden opgegeven van de persoon of personen die verantwoordelijk is of zijn voor de toepassing van de voormelde wet van 11 januari Deze personen dienen van een adequaat hiërarchisch niveau te zijn en dienen in principe uit de leiding te worden gekozen. Zij zullen op dit vlak de gesprekspartners zijn van de Commissie. - Er dient (artikel 3, eerste lid, 4 van het Besluit) een algemene beschrijving te worden gegeven van de voorgenomen deviezen-activiteiten en van de administratieve en boekhoudkundige organisatie daarvoor. De gevraagde gegevens omvatten onder meer de aard van de activiteiten en de samenstelling van de cliënteel, het voorraadbeheer, het aantal en het adres van de vestigingspunten, het aantal personeelsleden en het organigram. De boekhoudmethodes en -systemen, inclusief de informaticatoepassingen moeten bondig beschreven worden. Een model van aankoopen verkoopborderel dient eveneens aan het registratiedossier toegevoegd te worden. Bijzondere aandacht moet geschonken worden aan de procedures voor interne controle, informatieverstrekking en -centralisatie, om deviezenverrichtingen, die met het witwassen van geld verband houden, te voorkomen, op te sporen of te verhinderen.

4 COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN p. 4 - Inzake financiële informatie (artikel 3, eerste lid, 5 van het Besluit) bevat het registratiedossier de laatste jaarrekening. Zo die niet bestaat of ouder is dan 3 maanden, dient een boekhoudstaat opgegeven te worden, die ten hoogste 3 maanden oud is en een gedetailleerde beschrijving geeft van de actief- en passiefstaat, van de resultaten van het lopende boekjaar en van de rechten en verplichtingen. De Commissie kan, zoals bepaald in artikel 3, tweede lid van het Besluit, om mededeling verzoeken van andere inlichtingen die zij voor de beoordeling van het verzoek tot registratie nodig acht. - Het is hierbij evident dat, zoals bepaald in artikel 3, derde lid van het Besluit, elke belangrijke wijziging in de bovenvermelde gegevens zonder verwijl aan de Commissie voor het Bank- en Financiewezen moet worden gemeld. Dit geldt a fortiori ingeval van stopzetting van het bedrijf van wisselkantoor De Commissie voor het Bank- en Financiewezen spreekt zich uit over de aanvraag binnen 4 maanden na de voorlegging van een volledig dossier en uiterlijk binnen de 6 maanden na ontvangst van de aanvraag. Haar beslissing wordt schriftelijk medegedeeld (artikel 5 van het Besluit). De wisselkantoren worden slechts geregistreerd en hun registratie gehandhaafd voor zover: - de personen die de feitelijke leiding waarnemen over de noodzakelijke professionele betrouwbaarheid en de passende ervaring beschikken; - de aandeelhouders, gelet op de noodzaak van een gezond en voorzichtig beleid van het wisselkantoor, geschikt bevonden worden; - de wisselkantoren zich schikken naar de bepalingen van het onderhavig besluit, de artikelen 194 en 195 van de wet van 4 december 1990 alsook van de wet van 11 januari 1993; - zij, gezien de aard en de omvang van hun werkzaamheden, over de passende administratieve en boekhoudkundige organisatie beschikken om de voormelde wetsbepalingen na te leven Artikel 6 van het Besluit regelt de beroepsprocedure tegen de beslissingen van de Commissie inzake registratie of wanneer zij geen uitspraak heeft gedaan binnen de bij artikel 5 van het Besluit gestelde termijnen. De aanvragers kunnen bij de Minister van Financiën beroep aantekenen binnen de vijftien dagen na de kennisgeving van de beslissing of na afloop van de hoger vermelde termijnen De Commissie voor het Bank- en Financiewezen maakt elk jaar een lijst op van de geregistreerde wisselkantoren. Deze lijst en de tussentijdse wijzigingen daarin worden in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt (artikel 7 van het Besluit).

5 COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN p Het is de wisselkantoren, krachtens artikel 8 van het Besluit, verboden op enigerlei wijze te verwijzen naar de registratie- en toezichtsprocedures ingesteld door het Besluit. 3. Toezicht door de Commissie voor het Bank- en Financiewezen Het toezicht door de Commissie voor het Bank- en Financiewezen wordt uitgeoefend volgens de bepalingen van de artikelen 9 tot 13 van het Besluit. De Commissie houdt, krachtens artikel 10 van het Besluit, toezicht op de naleving door de wisselkantoren van de bepalingen van onderhavig Besluit, van de artikelen 194 en 195 van de wet van 4 december 1990 alsmede van de wet van 11 januari Het weze hierbij dus duidelijk gesteld dat dit toezicht geen prudentieel karakter heeft De wisselkantoren moeten aan de Commissie voor het Bank- en Financiewezen de volgende kwantitatieve gegevens meedelen (artikel 9, l van het Besluit) : - jaarlijks : hun jaarrekening - volgens nader te bepalen regels inzake inhoud, vorm en periodiciteit : - het totale bedrag van de aan- en verkopen ; - de opsplitsing van dit bedrag per verhandelde munt ; - het aantal opgestelde borderellen. De Commissie voor het Bank- en Financiewezen kan de voorlegging vragen van andere kwantitatieve gegevens omtrent het bedrijf van de wisselkantoren Jaarlijks leggen de wisselkantoren, krachtens artikel 9, 2 van het Besluit, aan de Commissie voor het Bank- en Financiewezen een verslag voor, opgesteld door de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor de toepassing van de voormelde wet van 11 januari Dit verslag omvat een overzicht van de verrichtingen die zouden kunnen verband houden met het witwassen van geld, de typologie van deze verrichtingen alsook het eraan gegeven gevolg. Tevens dient een overzicht te worden gegeven van de getroffen maatregelen inzake de interne procedures en de overige initiatieven van de verantwoordelijke De Commissie voor het Bank- en Financiewezen kan bij de uitoefening van haar toezicht alle daartoe noodzakelijke inlichtingen vorderen, binnen een door haar te bepalen termijn. Zij kan eveneens ter plaatse al dan niet vooraf aangekondigde inspecties verrichten en ter plaatse kennis nemen en een kopie maken van elk gegeven in bezit van het wisselkantoor (artikel 10, tweede en derde lid van het Besluit). De wisselkantoren zullen de hiertoe aangestelde personeelsleden van de Commissie alle medewerking verlenen Artikel 11 van het Besluit bepaalt dat de relaties tussen een bepaalde cliënt en een wisselkantoor niet tot de bevoegdheid van de Commissie voor het Bank- en Financiewezen behoort, tenzij diens toezicht dat vergt.

6 COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN p Regels inzake het intrekken, schorsen of herroepen van de registratie en de beroepsmogelijkheden bij de Minister van Financiën, worden vastgelegd in de artikelen 12 en 13 van het Besluit. De Commissie kan de registratie schorsen of herroepen, wanneer zij vaststelt dat het wisselkantoor bij het verzoek tot registratie of nadien bewust onjuiste of onvolledige inlichtingen heeft verstrekt of wanneer zij de reeds in punt 2.2, supra, vermelde wetgeving niet naleven. Vooraleer tot deze maatregelen over te gaan, zal de Commissie, binnen een door haar te bepalen termijn, het betrokken wisselkantoor de gelegenheid geven haar zijn opmerkingen mee te delen. Het wisselkantoor kan tegen de bedoelde beslissing van de Commissie beroep aantekenen bij de Minister van Financiën binnen drie werkdagen na de kennisgevingsdatum. Het beroep schorst de beslissing, tenzij de Commissie, om ernstige redenen, haar beslissing uitvoerbaar heeft verklaard niettegenstaande elk beroep. 5. Bepalingen inzake valutahandel Artikel 15 van het Besluit voert vanaf l mei 1995, inzake contante valutahandel (de contante aankoop of verkoop van deviezen in contanten of met cheques in deviezen dan wel met gebruik van een krediet- of betaalkaart), de verplichting in een borderel op te maken. Deze borderelverplichting geldt inzonderheid voor de wisselkantoren. Dit borderel zal vooraf of automatisch genummerd worden. Het zal tevens minstens de volgende gegevens bevatten : - de naam of de handelsbenaming van het wisselkantoor; - de valutabedragen ; - de toegepaste koers ; - de eventueel aangerekende kosten en provisies ; - de datum van de verrichtingen. Wanneer het gaat om een deviezenverrichting voor een tegenwaarde van ECU of meer, in één of meer verrichtingen waartussen een verband lijkt te bestaan, moet het borderel het mogelijk maken om de cliënt te identificeren. Aan de cliënt wordt een exemplaar van het borderel overhandigd. Een modelexemplaar van het borderel zal, zoals reeds vermeld, bij het in punt 2, supra, beschreven registratiedossier gevoegd worden. 6. Vergoeding aan de Commissie voor het Bank- en Financiewezen De wisselkantoren zullen, krachtens artikel 16 van het Besluit, binnen een termijn van l maand na hun registratie, aan de Commissie voor het Bank- en Financiewezen een éénmalige vergoeding betalen van BEF.

7 COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN p. 7 Jaarlijks zullen zij, uiterlijk op 30 juni, en dit voor het eerst in het jaar na toekenning van de registratie, een vergoeding betalen ten belope van 0,25 pro mille van hun omzet in deviezenverrichtingen, berekend op het totaalbedrag van de verkopen in het voorafgaand kalenderjaar, met een minimum van BEF en een maximum van BEF. De Commissie zal U hiertoe vooraf aanschrijven. De Commissie voor het Bank- en Financiewezen kan desgevallend uitzonderlijke uitgaven die zij inzake toezicht op een wisselkantoor heeft moeten verrichten, ten laste leggen van het betrokken kantoor. 7. Overgangs- en slotbepalingen Het Besluit trad in werking op 18 januari Artikel 17 van het Besluit bepaalt dat de natuurlijke of rechtspersonen die bij de inwerkingtreding van het Besluit in het toepassingsgebied vallen van artikel l van het Besluit, binnen vier maanden na de inwerkingtreding van het Besluit, dus uiterlijk op 18 mei 1995, een verzoek tot registratie in de zin van het voormeld artikel 3 bij de Commissie voor het Bank- en Financiewezen moeten indienen. De nieuw op te richten wisselkantoren moeten, vooraleer hun activiteit uit te oefenen, zich vooraf door de Commissie laten registreren. De bepalingen van hoofdstuk II van het Besluit, met name deze inzake valutahandel, treden in werking op l mei 1995, met name op de eerste dag van de vierde maand volgend op die waarin het Besluit in het Belgisch staatsblad werd bekendgemaakt. Bijlagen: - Modelschema voor registratiedossier (Bijwerking april 2004) - Bijlage 1 bij het registratiedossier (Bijwerking april 2004) - Bijlage 2 bij het registratiedossier (Bijwerking april 2004) - Bijlage 3 bij het registratiedossier (Bijwerking april 2004)

Desgevallend ook opgave van de handelsbenaming (die dient te zijn opgenomen in de statuten i.g.v. een vennootschap).

Desgevallend ook opgave van de handelsbenaming (die dient te zijn opgenomen in de statuten i.g.v. een vennootschap). Versie van 04/2004 MODELSCHEMA VOOR REGISTRATIEDOSSIER Inleiding Hierna volgt het overzicht van de inlichtingen die een wisselkantoor, met toepassing van artikel 3, eerste lid, van het Koninklijk Besluit

Nadere informatie

Memorandum voor het verkrijgen van een registratie door een wisselkantoor naar Belgisch recht

Memorandum voor het verkrijgen van een registratie door een wisselkantoor naar Belgisch recht Memorandum voor het verkrijgen van een registratie door een wisselkantoor naar Belgisch recht Mei 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 11 Voorafgaande registratieaanvraag en procedure 3 12 Termijn waarbinnen

Nadere informatie

Circulaire aan de financiële instellingen over verwervingen, vergrotingen, verkleiningen of overdrachten van gekwalificeerde deelnemingen

Circulaire aan de financiële instellingen over verwervingen, vergrotingen, verkleiningen of overdrachten van gekwalificeerde deelnemingen de Berlaimontlaan 14 - BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 38 12 fax 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire Brussel, 14 september 2017 Kenmerk: NBB_2017_23 uw correspondent:

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Bron : Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Nadere informatie

Bijlage 4 bij mededeling NBB_2017_22

Bijlage 4 bij mededeling NBB_2017_22 de Berlaimontlaan 14 - BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 38 12 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Brussel, 14 september 2017 Bijlage 4 bij mededeling NBB_2017_22

Nadere informatie

Gelet op het koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register;

Gelet op het koninklijk besluit van 30 april 2007 betreffende de erkenning van bedrijfsrevisoren en het openbaar register; Koninklijk besluit van 21 juli 2017 betreffende de toekenning van de hoedanigheid van bedrijfsrevisor alsook de inschrijving en registratie in het openbaar register van de bedrijfsrevisoren Bron : Koninklijk

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

Aanvraagformulier openen Rabo Business Account voor vennootschappen of VZW

Aanvraagformulier openen Rabo Business Account voor vennootschappen of VZW Aanvraagformulier openen Rabo Business Account voor vennootschappen of VZW 1. Identificatie vennootschap: Sociale benaming: Vennootschapsvorm: Handelsbenaming: Aard van de activiteit: Ondernemingsnummer:

Nadere informatie

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN, MINISTERIE VAN FINANCIEN EN MINISTERIE VAN MIDDENSTAND EN LANDBOUW

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN, MINISTERIE VAN FINANCIEN EN MINISTERIE VAN MIDDENSTAND EN LANDBOUW MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN, MINISTERIE VAN FINANCIEN EN MINISTERIE VAN MIDDENSTAND EN LANDBOUW 27 NOVEMBER 1998. - Koninklijk besluit betreffende normen voor de energie-efficiëntie van huishoudelijke

Nadere informatie

Circulaire betreffende de procedure voor de overdracht van een portefeuille verzekerings- of herverzekeringsovereenkomsten

Circulaire betreffende de procedure voor de overdracht van een portefeuille verzekerings- of herverzekeringsovereenkomsten de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 37 40 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire Brussel, 09 maart 2018 Kenmerk: NBB_2018_08 uw correspondent:

Nadere informatie

CIRCULAIRE PPB CPB van de CBFA over de voorbereiding op de inwerkingtreding van de MiFID- richtlijn

CIRCULAIRE PPB CPB van de CBFA over de voorbereiding op de inwerkingtreding van de MiFID- richtlijn Prudentieel beleid Brussel, 20 juni 2007 CIRCULAIRE PPB-2007-8-CPB van de CBFA over de voorbereiding op de inwerkingtreding van de MiFID- richtlijn (circulaire aan de kredietinstellingen, de beleggingsondernemingen,

Nadere informatie

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Bijlage Bijlage bij de uniforme brief van 23 mei 2007 Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Toepassingsveld: Artikelen

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer)

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer) BIV AANVRAAG RECHTSPERSOON / 2018 pagina 1/5 (Wet van 11 februari 2013 B.S. 22 augustus 2013) 1 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening I. Inleiding Advies van 4 maart 2013 1. Zowel het volledig

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2006 506 Besluit van 12 oktober 2006, houdende regels ter uitvoering van de Wet op het financieel toezicht met betrekking tot de reikwijdte en toegang

Nadere informatie

Verklaring m.b.t. de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van rechtspersonen en andere juridische constructies

Verklaring m.b.t. de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van rechtspersonen en andere juridische constructies Verklaring m.b.t. de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van rechtspersonen en andere juridische constructies De wet ter voorkoming van witwassen van geld en terrorismefinanciering, verplicht

Nadere informatie

ADVIES DIENST REGULERING

ADVIES DIENST REGULERING DIENST REGULERING ADVIES DR-061117-51 betreffende de aanvraag van een leveringsvergunning door de naamloze vennootschap SPE ten gevolge van haar overname van de naamloze vennootschappen Luminus, ALG Négoce

Nadere informatie

Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering

Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering Mededeling FSMA_2013_06 dd. 27 februari 2013 Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering Toepassingsveld: De Belgische emittenten waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de

Nadere informatie

Betreft: Koninklijk besluit van 30 juli 2018 betreffende de werkingsmodaliteiten van het UBO-register

Betreft: Koninklijk besluit van 30 juli 2018 betreffende de werkingsmodaliteiten van het UBO-register MEDEDELING 1 2018/20 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN Correspondent Onze referte Datum sg@ibr-ire.be TD/MB/DS/jv 30.10.2018 Geachte Confrater, Betreft: Koninklijk besluit van 30 juli

Nadere informatie

Verklaring betreffende de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van een vennootschap of vereniging

Verklaring betreffende de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van een vennootschap of vereniging Verklaring betreffende de identiteit van de uiteindelijke begunstigde(n) van een vennootschap of vereniging De wet ter voorkoming van witwassen van geld en terrorismefinanciering verplicht de banken tot

Nadere informatie

TELENET GROUP HOLDING NV. Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg Mechelen RPR Antwerpen - afdeling Mechelen

TELENET GROUP HOLDING NV. Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg Mechelen RPR Antwerpen - afdeling Mechelen TELENET GROUP HOLDING NV Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg 4 2800 Mechelen RPR Antwerpen - afdeling Mechelen 0477.702.333 UITNODIGING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T G R O E P B R U S S E L L A M B E R T Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Marnixlaan 24 1000 Brussel Ondernemingsnummer: 0407.040.209 RPR Brussel De aandeelhouders en obligatiehouders worden

Nadere informatie

Corporate Governance Charter

Corporate Governance Charter Corporate Governance Charter Dealing Code Hoofdstuk Twee Euronav Corporate Governance Charter December 2005 13 1. Inleiding Op 9 december 2004 werd de Belgische Corporate Governance Code door de Belgische

Nadere informatie

PRIVACY EN BESCHERMING VAN DE PERSOONSGEGEVENS

PRIVACY EN BESCHERMING VAN DE PERSOONSGEGEVENS PRIVACY EN BESCHERMING VAN DE PERSOONSGEGEVENS Inleiding Als bedrijfsrevisorenkantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Naamloze vennootschap Havenlaan Brussel RPR BTW BE

Naamloze vennootschap Havenlaan Brussel RPR BTW BE KBC GROEP Naamloze vennootschap Havenlaan 2 1080 Brussel RPR 0403.227.515 BTW BE 403.227.515 Verslag van de Raad van Bestuur van KBC Groep NV opgesteld overeenkomstig (i) artikel 604, tweede lid van het

Nadere informatie

FIDUCIA ACCOUNTANTS-BELASTINGCONSULENTEN BVBA - PRIVACYBELEID

FIDUCIA ACCOUNTANTS-BELASTINGCONSULENTEN BVBA - PRIVACYBELEID 1 FIDUCIA ACCOUNTANTS-BELASTINGCONSULENTEN BVBA - PRIVACYBELEID Inleiding Als accountantskantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens

Nadere informatie

4ENERGY INVEST. naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE

4ENERGY INVEST. naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 4ENERGY INVEST naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) Uitnodiging voor de gewone en buitengewone algemene vergadering van

Nadere informatie

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T

G R O E P B R U S S E L L A M B E R T G R O E P B R U S S E L L A M B E R T Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Marnixlaan 24 1000 Brussel Ondernemingsnummer: 0407.040.209 RPR Brussel De aandeelhouders en obligatiehouders worden

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/6 Advies nr 25/2010 van 1 september 2010 Betreft: Advies betreffende het ontwerp van koninklijk besluit houdende wijziging van verschillende besluiten betreffende registratie van persoonsgegevens ingevolge

Nadere informatie

Privacybeleid. De verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is de Abd bv CVBA

Privacybeleid. De verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is de Abd bv CVBA Privacybeleid Inleiding Als accountantskantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens en in dit kader delen wij u het volgende

Nadere informatie

, COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN

, COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN , COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN Prudentieel Toezicht BRUSSEL, 9 december 1996. OHZEZNDBRIEP Dl/3198 AAN DE KREDIETINSTELLINGEN Hevrouw, Hijnheer, De vet van 22 maart 1993 heeft een wettelijk

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 11 MEI 2007

KONINKLIJK BESLUIT VAN 11 MEI 2007 KONINKLIJK BESLUIT VAN 11 MEI 2007 ter uitvoering van hoofdstuk VI, van titel IV, van de programmawet (I) van 27 december 2006 tot oprichting van een Schadeloosstellingfonds voor asbestslachtoffers (B.S.

Nadere informatie

Extracten van het wetboek van vennootschappen

Extracten van het wetboek van vennootschappen Extracten van het wetboek van vennootschappen Art. 533bis. [ 1 1. De oproepingen tot de algemene vergadering van een vennootschap waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een markt als

Nadere informatie

Privacybeleid JDSF Accountancy & Tax bvba

Privacybeleid JDSF Accountancy & Tax bvba 1 Privacybeleid JDSF Accountancy & Tax bvba Inleiding Als accountantskantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens en in

Nadere informatie

hierna elk afzonderlijk "de Autoriteit" en gezamenlijk "de Autoriteiten" genoemd,

hierna elk afzonderlijk de Autoriteit en gezamenlijk de Autoriteiten genoemd, 1 Samenwerkingsprotocol tussen de Nationale Bank van België en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten over de buitenlandse beleggingsondernemingen De Nationale Bank van België (hierna "de Bank"),

Nadere informatie

Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden gehouden op donderdag 24 mei 2012 om 10 uur

Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden gehouden op donderdag 24 mei 2012 om 10 uur naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden

Nadere informatie

2011 no. 29 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2011 no. 29 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2011 no. 29 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA LANDSVERORDENING van 20 mei 2011 houdende het overgangsrecht in verband met de inwerkingtreding van de Landsverordening voorkoming en bestrijding witwassen en terrorismefinanciering

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN ter uitvoering van de artikelen 3 lid 2, 8 lid 2 en 11 lid 1 van de Landsverordening Toezicht Trustwezen

VOORSCHRIFTEN ter uitvoering van de artikelen 3 lid 2, 8 lid 2 en 11 lid 1 van de Landsverordening Toezicht Trustwezen BANK VAN DE NEDERLANDSE ANTILLEN (CENTRAL BANK) VOORSCHRIFTEN ter uitvoering van de artikelen 3 lid 2, 8 lid 2 en 11 lid 1 van de Landsverordening Toezicht Trustwezen WILLEMSTAD, mei 2004 VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

A. Gedematerialiseerde effecten van de overheidsschuld

A. Gedematerialiseerde effecten van de overheidsschuld PPB-2007-4-CPB-2 BIJLAGE II : OVERZICHT VAN DE REGLEMENTERING INZAKE HET BIJHOUDEN VAN GEDEMATERIALISEERDE EFFECTEN A. Gedematerialiseerde effecten van de overheidsschuld 1 Erkenning voor het bijhouden

Nadere informatie

ADVIES /01 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN

ADVIES /01 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN ADVIES 1 2019/01 VAN DE RAAD VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN Correspondent Onze referte Datum sg@ibr-ire.be SVB 10.01.2019 Geachte Confrater, Betreft: Beroepsgeheim Dit advies is een bijwerking

Nadere informatie

1. Verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens.

1. Verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens. Privacybeleid DB-accountancy bvba / Bouckaert Dominique Inleiding Als accountantskantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens

Nadere informatie

Publicatie KB omtrent zorgkundige

Publicatie KB omtrent zorgkundige Publicatie KB omtrent zorgkundige Op 3 februari 2006 verscheen in het Staatsblad het KB van 12 januari 2006 omtrent de verpleegkundige activiteiten die zorgkundigen mogen uitvoeren en de voorwaarden waaronder

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister en sectoraal comité van de sociale zekerheid en van de gezondheid

Sectoraal comité van het Rijksregister en sectoraal comité van de sociale zekerheid en van de gezondheid Ziekenhuis....... Sectoraal comité van het Rijksregister en sectoraal comité van de sociale zekerheid en van de gezondheid Sint-Pieterssteenweg 375 1040 BRUSSEL Ref.nr. : Dossier behandeld door :. Tel.:.

Nadere informatie

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE OPROEPING BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING 20 maart 2018 RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE 0447.354.397

Nadere informatie

Helsen & partners bvba / Fiduciaire Helsen bvba 1 Privacy en bescherming van de persoonsgegevens.

Helsen & partners bvba / Fiduciaire Helsen bvba 1 Privacy en bescherming van de persoonsgegevens. Helsen & partners bvba / Fiduciaire Helsen bvba 1 Als boekhoudkantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens. In dit kader

Nadere informatie

Inleiding / Doel van de vraag om advies. Belangrijkste gegevens van het dossier. Ref: Accom AFWIJKING 2004/1

Inleiding / Doel van de vraag om advies. Belangrijkste gegevens van het dossier. Ref: Accom AFWIJKING 2004/1 ADVIES- EN CONTROLECOMITE OP DE ONAFHANKELIJKHEID VAN DE COMMISSARIS Ref: Accom AFWIJKING 2004/1 Samenvatting van het advies met betrekking tot een vraag om afwijking van de regel die het bedrag beperkt

Nadere informatie

De zetel van de verantwoordelijke is gelegen te Wingene, Oude Bruggestraat 99 a, met als het ondernemingsnummer

De zetel van de verantwoordelijke is gelegen te Wingene, Oude Bruggestraat 99 a, met als het ondernemingsnummer 1 Privacy en bescherming van de persoonsgegevens. Inleiding : Als boekhoudkantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy en bescherming van de persoonsgegevens.

Privacy en bescherming van de persoonsgegevens. Privacy en bescherming van de persoonsgegevens. A & D Boekhoudkantoor staat in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens en in dit kader

Nadere informatie

De zetel van de verantwoordelijke is gelegen te Torhout, Ieperleestraat 1 met als ondernemingsnummer

De zetel van de verantwoordelijke is gelegen te Torhout, Ieperleestraat 1 met als ondernemingsnummer Privacyverklaring Privacy en bescherming van de persoonsgegevens Als boekhoudkantoor staan wij in voor de verwerking van heel wat gegevens. Een deel van deze gegevens hebben betrekking op persoonsgegevens

Nadere informatie

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE OPROEPING GEWONE EN BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING 18 MEI 2018 RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011

Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011 Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011 Artikel 1. Begripsomschrijving In dit besluit wordt verstaan onder: 1. wet: de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg

Nadere informatie

NV CENTRALE KREDIETVERLENING

NV CENTRALE KREDIETVERLENING Formulier: Identificatieformulier rechtspersoon, lasthebber(s) en uiteindelijke begunstigde(n) In te vullen en te ondertekenen door de vertegenwoordigers 1. Identificatie van de rechtspersoon (RP) Maatschappelijke

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING De Raad van Bestuur heeft het genoegen de aandeelhouders en de houders van warrants van Lotus Bakeries NV uit te nodigen tot de gewone

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening Advies van 4 maart 2013 I. Inleiding II. Kennisgevingsplicht

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd

Nadere informatie

Wet van 13 juni 1999 betreffende de controlegeneeskunde (B.S Ed. 3)

Wet van 13 juni 1999 betreffende de controlegeneeskunde (B.S Ed. 3) Wet van 13 juni 1999 betreffende de controlegeneeskunde (B.S. 13.7.1999 Ed. 3) Hoofdstuk I. Algemene bepaling Artikel 1.- Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet. Hoofdstuk

Nadere informatie

Taksreglement betreffende het gebruik van een woonplaats door een bewoner die niet in de bevolkingsregisters is ingeschreven.

Taksreglement betreffende het gebruik van een woonplaats door een bewoner die niet in de bevolkingsregisters is ingeschreven. Taksreglement betreffende het gebruik van een woonplaats door een bewoner die niet in de bevolkingsregisters is ingeschreven. De gemeenteraad, in openbare vergadering van 11/12/2017, heeft het ondervermeld

Nadere informatie

HOOFSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 1

HOOFSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 1 WET van 21 juni 1968 houdende algemene regelen betreffende het Toezicht op het Bank- en Kredietwezen (G.B. 1968 no. 63), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij S.B. 1986 no. 82. HOOFSTUK

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 11 MEI 2007

KONINKLIJK BESLUIT VAN 11 MEI 2007 KONINKLIJK BESLUIT VAN 11 MEI 2007 ter uitvoering van hoofdstuk VI, van titel IV, van de programmawet (I) van 27 december 2006 tot oprichting van een Schadeloosstellingfonds voor asbestslachtoffers (B.S.

Nadere informatie

Privacy beleid Mon3aan

Privacy beleid Mon3aan Privacy beleid Mon3aan Als accountantskantoor verzamelen wij heel wat gegevens teneinde onze dienstverlening te kunnen uitoefenen. Deze gegevens worden op rechtmatige wijze verzameld en verwerkt met het

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN. Huishoudelijk reglement van de commissie 1

CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN. Huishoudelijk reglement van de commissie 1 CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN Huishoudelijk reglement van de commissie 1 TITEL I UITOEFENING VAN DE BEVOEGDHEDEN MET BETREKKING TOT DE CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN

Nadere informatie

Wet van 22 april 1999 betreffende de beroepstucht voor accountants en belastingconsulenten

Wet van 22 april 1999 betreffende de beroepstucht voor accountants en belastingconsulenten Wet van 22 april 1999 betreffende de beroepstucht voor accountants en belastingconsulenten Bron : Wet van 22 april 1999 betreffende de beroepstucht voor accountants en belastingconsulenten (Belgisch Staatsblad,

Nadere informatie

HOOFDSTUK I Definities.

HOOFDSTUK I Definities. 28 MAART 1996. - Koninklijk besluit betreffende het recht op vergoeding voor het kopiëren voor eigen gebruik voor de auteurs, de uitvoerende kunstenaars en de producenten van fonogrammen en van audiovisuele

Nadere informatie

KEY ISSUES - Corporate Governance COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN

KEY ISSUES - Corporate Governance COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN KEY ISSUES - Corporate Governance COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN Rapportering corporate governance Brussel, 18 november 1999 Mevrouw, Mijnheer, De Commissie voor het Bank en Financiewezen en

Nadere informatie

Leningen, kredieten en borgstellingen aan leiders, aandeelhouders en verbonden personen

Leningen, kredieten en borgstellingen aan leiders, aandeelhouders en verbonden personen de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 22 20 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire Brussel, 7 juli 2017 Kenmerk: NBB_2017_21 uw correspondent:

Nadere informatie

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin J U S T E L - Geconsolideerde wetgeving Einde Eerste woord Laatste woord Aanhef Inhoudstafel Franstalige versie Raad van State belgiëlex. be - Kruispuntbank Wetgeving Titel 9 MAART 2001. - Koninklijk besluit

Nadere informatie

Agenda van de Gewone Algemene Vergadering

Agenda van de Gewone Algemene Vergadering SIPEF Naamloze Vennootschap Calesbergdreef 5 te 2900 Schoten RPR ANTWERPEN 0404.491.285 ---------------- De aandeelhouders worden vriendelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de gewone en buitengewone

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS naamloze vennootschap Researchdreef 60, 1070 Brussel Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) ("UCB NV") OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS De aandeelhouders worden

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de procedure tot toekenning of weigering van de vergunning als private uitbetalingsactor voor de uitbetaling van toelagen in het kader van het gezinsbeleid

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING De raad van bestuur heeft het genoegen de aandeelhouders en de houders van warrants van Lotus Bakeries NV uit te nodigen tot de Gewone

Nadere informatie

FSMA_2011_01 dd. 27 april 2011

FSMA_2011_01 dd. 27 april 2011 Mededeling FSMA_2011_01 dd. 27 april 2011 Mededeling inzake de wet van 20 december 2010 betreffende de uitoefening van bepaalde rechten van aandeelhouders van genoteerde vennootschappen Toepassingsveld:

Nadere informatie

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder: Koninklijk besluit van 30 januari 2003 tot vaststelling van de criteria, de voorwaarden en de nadere regels voor de toekenning van de toelage tot ondersteuning van acties die betrekking hebben op de bevordering

Nadere informatie

TELENET GROUP HOLDING NV. Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg Mechelen RPR Mechelen

TELENET GROUP HOLDING NV. Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg Mechelen RPR Mechelen TELENET GROUP HOLDING NV Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg 4 2800 Mechelen RPR Mechelen 0477.702.333 UITNODIGING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS De raad van

Nadere informatie

Dit besluit regelt een aangelegenheid bedoeld in artikel 128 van de Grondwet krachtens artikel 138 van de Grondwet.

Dit besluit regelt een aangelegenheid bedoeld in artikel 128 van de Grondwet krachtens artikel 138 van de Grondwet. 11 JUNI 1998. Besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie betreffende de toepassing van het decreet van 18 juli 1996 houdende erkenning van de instellingen die bemiddelen bij schulden (VERTALING).

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010

KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010 KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010 TOT UITVOERING VAN ARTIKEL 68, TWEEDE LID, VAN DE WET VAN 6 AUGUSTUS 1990 BETREFFENDE DE ZIEKENFONDSEN EN DE LANDSBONDEN VAN ZIEKENFONDSEN (B.S, 10/11/2010, p. 67751)

Nadere informatie

9 JANUARI Koninklijk besluit betreffende de biobanken

9 JANUARI Koninklijk besluit betreffende de biobanken 9 JANUARI 2018. - Koninklijk besluit betreffende de biobanken BS 05/02/2018 Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : 1 "de wet" : de wet van 19 december 2008 betreffende het

Nadere informatie

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Koninklijke KPN N.V., gevestigd te 's-gravenhage. 2 maart 2016

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Koninklijke KPN N.V., gevestigd te 's-gravenhage. 2 maart 2016 VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Koninklijke KPN N.V., gevestigd te 's-gravenhage. 2 maart 2016 zoals dit ter besluitvorming wordt voorgelegd aan de op 13 april 2016 te houden algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE 0. Reglementaire basis Artikel 23.1.1 van het Koninklijk Besluit van 20 juli 2001 voor de

Nadere informatie

(B.S, 10/06/2003, p ) Tekst geconsolideerd door het coördinatiebureau: versie toepasselijk vanaf 02/04/2014

(B.S, 10/06/2003, p ) Tekst geconsolideerd door het coördinatiebureau: versie toepasselijk vanaf 02/04/2014 1 KONINKLIJK BESLUIT VAN 15 MEI 2003 TOT REGELING VAN DE VERSNELDE PROCEDURE IN GEVAL VAN BEROEP BIJ DE RAAD VAN STATE TEGEN SOMMIGE BESLISSINGEN VAN DE [AUTORITEIT VOOR FINANCIËLE DIENSTEN EN MARKTEN

Nadere informatie

Koninklijk besluit tot regeling van de werking van en de rechtspleging voor de Vaste Beroepscommissie voor vluchtelingen.

Koninklijk besluit tot regeling van de werking van en de rechtspleging voor de Vaste Beroepscommissie voor vluchtelingen. Datum: 19/05/1993 (bijgewerkt 19-12-2005) B.S.: 21/05/1993 Koninklijk besluit tot regeling van de werking van en de rechtspleging voor de Vaste Beroepscommissie voor vluchtelingen. Gelet op de wet van

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 17.6.2017 L 155/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2017/1018 VAN DE COMMISSIE van 29 juni 2016 tot aanvulling van Richtlijn 2014/65/EU van het Europees Parlement

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FlNANCIEWEZEN

COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FlNANCIEWEZEN . COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FlNANCIEWEZEN Prudentieel Toezicht BRUSSEL, 31 mei 1996 OHZENDBRIEF Dl/1442 AAN DE WISSELKANTOREN Geachte mevrouw, Geachte heer, Artikel 9 van het koninklijk besluit van 27

Nadere informatie

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin Titel 10 AUGUSTUS 1998. - Koninklijk besluit tot invoering van een recht op loopbaanonderbreking voor bijstand of verzorging van een zwaar ziek gezinsof familielid. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies

Nadere informatie

Subsidieregeling abortusklinieken

Subsidieregeling abortusklinieken Subsidieregeling abortusklinieken (Tekst geldend op: 19 02 2015) Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 29 juli 2014, kenmerk 641412 123384 PG, houdende regels voor de subsidiëring

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN

COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN Prudentieel Toezicht Brussel, 15 april 1996 CIRCULAIRE Dl 96/2 AAN DE KREDIETINSTELLINGEN Geachte mevrouw, Geachte heer, Betreft : Tenuitvoerlegging van het reglement

Nadere informatie

Afdeling 1. Algemene bepalingen, definities en toepassingsgebied

Afdeling 1. Algemene bepalingen, definities en toepassingsgebied 1. FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN XX-XX-2013. Koninklijk besluit tot goedkeuring van het reglement van de Nationale Bank van België op het eigen vermogen van de instellingen voor elektronisch geld

Nadere informatie

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst)

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst) L 340/6 20.12.2017 VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/2382 VAN DE COMMISSIE van 14 december 2017 tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot standaardformulieren, templates

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS THROMBOGENICS NAAMLOZE VENNOOTSCHAP DIE EEN OPENBAAR BEROEP OP HET SPAARWEZEN DOET te 3001 Heverlee, Gaston Geenslaan 1 RPR Leuven 0881.620.924 (de Vennootschap ) OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd N. 2001 1162 [C 2001/35430] 20 APRIL 2001. Besluit van de Vlaamse regering tot regeling van de vrijwillige, volledige en definitieve stopzetting van de productie van alle dierlijke mest, afkomstig van

Nadere informatie

Oproeping buitengewone algemene vergadering van Arseus

Oproeping buitengewone algemene vergadering van Arseus Oproeping buitengewone algemene vergadering van Arseus Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Textielstraat 24, 8790 Waregem Btw BE 0890.535.026 RPR Kortrijk

Nadere informatie

Adres Straat Nr Bus. Adres Straat Nr Bus. Adres Straat Nr Bus

Adres Straat Nr Bus. Adres Straat Nr Bus. Adres Straat Nr Bus A AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS VERZEKERINGSTUSSENPERSOON RECHTSPERSOON v. 2015-01 Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen I. INSCHRIJVING Categorie Verzekeringsmakelaar Verzekeringsagent 2 Verzekeringssubagent

Nadere informatie

DEALING CODE. (Laatste update : 21 maart 2013)

DEALING CODE. (Laatste update : 21 maart 2013) DEALING CODE 1. INLEIDING... 2 2. DEFINITIES... 2 3. VERBOD OP MISBRUIK VAN VOORKENNIS... 4 4. TRANSACTIES DIE WERDEN GEREALISEERD DOOR BESTUURDERS EN AANGEDUIDE PERSONEN... 5 5. SLOTBEPALINGEN... 8 (Laatste

Nadere informatie

Codex over het welzijn op het werk. Boek II.- Organisatorische structuren en sociaal overleg. Titel 6. Laboratoria

Codex over het welzijn op het werk. Boek II.- Organisatorische structuren en sociaal overleg. Titel 6. Laboratoria Codex over het welzijn op het werk Boek II.- Organisatorische structuren en sociaal overleg Titel 6. Laboratoria Art. II.6-1.- Voor de toepassing van deze titel, wordt verstaan onder: 1 laboratorium: laboratorium

Nadere informatie

Mededeling FSMA_2017_18-4 dd. 29/09/2017

Mededeling FSMA_2017_18-4 dd. 29/09/2017 Mededeling FSMA_2017_18-4 dd. 29/09/2017 Alle natuurlijke of rechtspersonen die voornemens zijn een gekwalificeerde deelneming te verwerven, te vergroten, te verkleinen of te vervreemden in het kapitaal

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; BESLUIT: Voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse sociale bescherming en het decreet van 6 juli 2018 betreffende de overname van de sectoren psychiatrische verzorgingstehuizen,

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten.

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten DEEL I: ALGEMEEN Art. 1 Het

Nadere informatie

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 77 van de Grondwet.

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 77 van de Grondwet. Officieuze coördinatie van de wet van 26 juni 2004 tot uitvoering en aanvulling van de wet van 2 mei 1995 betreffende de verplichting om een lijst van mandaten, ambten en beroepen, alsmede een vermogensaangifte

Nadere informatie

KB van 22 december 2004 voor de kappers en schoonheidsspecialisten, aangevuld en gewijzigd met bepalingen uit de KB s van

KB van 22 december 2004 voor de kappers en schoonheidsspecialisten, aangevuld en gewijzigd met bepalingen uit de KB s van KB van 22 december 2004 voor de kappers en schoonheidsspecialisten, aangevuld en gewijzigd met bepalingen uit de KB s van - 20 december 2007-18 december 2008-18 december 2009-19 december 2010-21 december

Nadere informatie