Zie achterzijde voor snelle installatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zie achterzijde voor snelle installatie."

Transcriptie

1 Norton 360TM Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding is gemaakt van gerecyclede materialen.

2 Norton 360 Gebruikershandleiding De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt in overeenstemming met de voorwaarden in deze overeenkomst. Documentatieversie 20.1 Copyright 2012 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo, LiveUpdate, Norton 360 en Norton zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Symantec Corporation of haar aangesloten ondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Delen van dit product Copyright Glyph & Cog, LLC. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars. Het product dat in dit document wordt beschreven, wordt gedistribueerd onder licenties waarmee het gebruik, het kopiëren, het distribueren en het decompileren/toepassen van reverse-engineering ervan wordt beperkt. Geen enkel deel van dit document mag worden gereproduceerd in enige vorm op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Symantec Corporation en zijn eventuele licentiegevers. DE DOCUMENTATIE WORDT ALS ZODANIG GELEVERD EN ALLE EXPLICIETE OF IMPLICIETE VOORWAARDEN, REPRESENTATIES EN GARANTIES, WAARONDER IMPLICIETE GARANTIES VAN VERHANDELBAARHEID, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL OF NIET-INBREUKMAKENDHEID, WORDEN VAN DE HAND GEWEZEN, BEHALVE VOOR ZOVER DERGELIJKE NIET-AANSPRAKELIJKHEIDSVERKLARINGEN WETTELIJK NIET GELDIG ZIJN. SYMANTEC CORPORATION IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR INCIDENTELE OF GEVOLGSCHADE IN VERBAND MET DE VERSTREKKING, PRESTATIES OF HET GEBRUIK VAN DEZE DOCUMENTATIE. DE INFORMATIE IN DEZE DOCUMENTATIE KAN ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING WORDEN GEWIJZIGD. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden beschouwd als commerciële computersoftware zoals gedefinieerd in FAR en zijn onderhevig aan beperkte rechten zoals gedefinieerd in FAR Sectie 'Commercial Computer Software - Restricted Rights' en DFARS , e.v. 'Commercial Computer Software and Commercial Computer Software Documentation', al naargelang van toepassing, en eventuele verdere reguleringen. Het gebruiken, wijzigen, uitgeven van een reproductie, uitvoeren, weergeven of openbaar maken van de gelicentieerde Software en Documentatie door de Amerikaanse regering zal uitsluitend gebeuren in overeenstemming met de voorwaarden van deze Overeenkomst. Symantec Corporation 350 Ellis Street, Mountain View, CA Gedrukt in Tsjechië

3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Overzicht... 5 Info over Norton Hoofdstuk 2 Installatie... 7 Norton 360 installeren... 7 Hoofdstuk 3 Aan de slag... 9 Norton 360 openen... 9 Norton 360 activeren Het hoofdvenster verkennen Status van Norton Berichten en waarschuwingen beheren Meer informatie Hoofdstuk 4 Reageren op noodsituaties Het Norton Bootable Recovery Tool gebruiken Oplossingen voor service en ondersteuning Index Snelle installatie... 28

4 4 Inhoudsopgave

5 Overzicht 1 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Info over Norton 360 Info over Norton 360 Norton 360 is een beproefde alles-in-één oplossing om uw pc en al uw online activiteiten te beveiligen. Het biedt beveiliging tegen computervirussen, wormen, hackers en botnets. Met één abonnement kunt u maximaal drie pc's beveiligen. Het beschermt u tegen identiteitsdiefstal online, beveiligt uw belangrijke bestanden en houdt uw pc in optimale conditie. Norton 360 is volledig geautomatiseerd en gebruiksvriendelijk. Het programma wordt op de achtergrond uitgevoerd en handhaaft de algehele integriteit van het systeem met minimale impact op de prestaties van uw pc. Norton 360 biedt een ongeëvenaarde combinatie van prestaties en veiligheid, zodat u onbeperkt kunt genieten van alles wat uw pc en internet te bieden hebben.

6 6 Overzicht Info over Norton 360

7 Installatie 2 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Norton 360 installeren Norton 360 installeren U kunt Norton 360 installeren vanaf een cd of via een bestand dat u hebt gedownload. Norton 360 installeren 1 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Als u de installatie vanaf een cd uitvoert, plaatst u deze in het optische station. Klik op Norton 360 installeren in Windows Vista of Windows XP. Klik op Norton-installatiestarten en vervolgens op Norton360installeren in Windows 7 of Windows 8. 1 Als u een exemplaar van Norton 360 hebt gedownload, dubbelklikt u op het gedownloade bestand. 2 Voer op de Norton 360-installatiepagina de productsleutel in wanneer daarom gevraagd wordt. 3 Klik op de koppeling LicentieovereenkomstvanNorton, lees de overeenkomst en klik op Sluiten. 4 Klik daarna op Toestemmen en installeren. Als het eerste deelvenster niet verschijnt Op sommige computers wordt een cd in het optisch station niet automatisch gestart. De installatie starten vanaf de product-cd 1 Dubbelklik op het bureaublad op Deze computer. 2 Dubbelklik in het venster Deze computer op het pictogram van het optisch station.

8 8 Installatie Norton 360 installeren 3 Dubbelklik op Start.exe in de bestandslijst en klik vervolgens op Norton 360 installeren.

9 Aan de slag 3 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Norton 360 openen 1 Norton 360 activeren 1 Het hoofdvenster verkennen 1 Status van Norton Berichten en waarschuwingen beheren 1 Meer informatie Norton 360 openen Norton 360 beveiligt elke computer waarop het programma is geïnstalleerd. U hoeft het product niet te starten om van beveiliging te profiteren. Als Norton 360 een situatie detecteert die uw aandacht vereist, lost Norton 360 deze situatie automatisch op. U kunt Norton 360 ook zo instellen dat u wordt gewaarschuwd wanneer een situatie uw aandacht vereist, en u kunt bepalen wat u wilt doen. U kunt Norton 360 te allen tijde openen om de instellingen te wijzigen, de beveiligingsstatus te controleren of preventief onderhoud uit te voeren. Alle functies van het programma kunnen vanuit het hoofdvenster worden geselecteerd. Norton 360 openen 4 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Dubbelklik op het pictogram van Norton 360 in het systeemvak van Windows. 1 In Windows Vista, Windows XP en Windows 7 klikt u op Start > Alle programma's > Norton 360 > Norton Klik in Windows 8 op Norton 360 in het Start -scherm.

10 10 Aan de slag Norton 360 activeren Norton 360 activeren U moet het product eerst activeren, anders kunt u niet alle functies van Norton 360 gebruiken. Productactivering gaat de verspreiding van illegale kopieën tegen en verzekert dat u echte Symantec-software gebruikt. U kunt uw abonnement verlengen aan het eind van de abonnementsperiode. w Als u het product niet tijdens de installatie hebt geactiveerd, vraagt Norton 360 u telkens wanneer u het product start, om activering. U ontvangt bovendien regelmatig een activeringswaarschuwing totdat u het product activeert. U moet het product activeren binnen de periode die wordt vermeld, omdat het product anders niet meer werkt. U kunt het product direct vanuit het waarschuwingsvenster activeren. U kunt uw product ook activeren via de koppeling Status van proefperiode in het hoofdvenster of vanuit het venster Mijn account. In bepaalde gevallen moet u uw productsleutel invoeren om uw product te activeren. U kunt uw productabonnement ook activeren of verlengen via de account van een gebruiker die geen beheerder is. De activering neemt slechts enkele minuten in beslag. Als u Norton 360 wilt activeren, moet uw computer zijn verbonden met internet. Als u via een proxyserver een verbinding met internet maakt, moet u de proxyinstellingen configureren. Als u proxy-instellingen wilt definiëren, gaat u naar het hoofdvenster van Norton 360 en klikt u op Instellingen > Beheerinstellingen > Proxy-instellingen voor netwerk> Configureren. Norton 360 activeren vanuit het waarschuwingsvenster 1 Klik in het waarschuwingsvenster op Nu activeren of Nu verlengen. 2 Klik op OK. 3 Volg de aanwijzingen op het scherm. 4 Klik vervolgens op Klaar in het venster dat nu verschijnt. Uw product vanuit het hoofdvenster activeren 1 Voer in het hoofdvenster van Norton 360 een van de volgende handelingen uit: 1 Als u een abonnementsversie van het product in de winkel hebt gekocht, klikt u op Nu activeren. 1 Als het product al op uw computer is geïnstalleerd, klikt u op Nu online activeren. 1 Als u het abonnement op uw product wilt verlengen, klikt u op Verlengen. 2 Volg de aanwijzingen op het scherm om uw product te activeren of u te abonneren. Problemen tijdens activering Als u software voor ouderlijke controle gebruikt, kan een verbindingsprobleem optreden. Als u vermoedt dat de verbinding wordt geblokkeerd door instellingen voor ouderlijke controle, kunt u deze zo configureren dat de activeringsprocedure niet wordt geblokkeerd. U moet zich als beheerder bij de software voor ouderlijke

11 Aan de slag Het hoofdvenster verkennen 11 controle aanmelden, of zich op internet via uw internetaanbieder als beheerder aanmelden om uw configuratie te wijzigen. Als u via een proxyserver verbinding met internet maakt, moet u de proxy-instellingen configureren. Als u de proxy-instellingen wilt definiëren, gaat u naar het hoofdvenster van Norton 360 en klikt u op Instellingen > Beheerinstellingen > Proxy-instellingen voor netwerk> Configureren. Het hoofdvenster verkennen Wanneer u Norton 360 opent, biedt het hoofdvenster toegang tot alle functies, opties, Help en ondersteuning van Norton 360. U kunt ook de status van uw beveiligingscategorieën, computer- en webbeveiliging en back-ups bekijken. Het hoofdvenster bestaat uit de volgende gebieden die toegang tot taken en services bieden. De volgende koppelingen worden boven aan het hoofdvenster weergegeven: Taken Hiermee wordt de pagina Taken geopend. Vanaf deze pagina kunt u scans uitvoeren, op updates controleren, beveiligingsgeschiedenis bekijken, bescherming van kwetsbare punten controleren en Norton-beveiligingskaart controleren. In dit gebied kunt u ook back-upsets beheren, back-ups uitvoeren, bestanden herstellen, meer opslag kopen en online back-ups per browser herstellen. U kunt ook een Diagnostisch rapport uitvoeren, Opstartbeheer uitvoeren, Register opruimen uitvoeren, Norton Insight uitvoeren en Norton-taken controleren. Instellingen Hiermee wordt de pagina Instellingen geopend, waarmee u de Antivirusinstellingen kunt aanpassen, Firewallinstellingen kunt configureren, Antispaminstellingen kunt aanpassen, en het beheerprogramma Mijn netwerk en Ouderlijke controle kunt configureren. In dit gebied kunt u ook Identiteitsbescherming configureren, taken voor afstelling plannen, en beheerinstellingen en back-upinstellingen beheren. U kunt de Snelle bediening gebruiken om functies van Norton 360 in en uit te schakelen. Prestaties Hiermee wordt het venster Prestaties geopend met daarin alle installaties, downloads, optimalisaties, detecties, waarschuwingen en Snelle Scans die op uw computer zijn uitgevoerd sinds de installatie van Norton 360. Het venster biedt verder een uitgebreide grafische weergave van het CPU- en geheugengebruik door uw Norton-product. U kunt ook informatie bekijken over Norton-taken, Insight-beveiliging, Toepassingsclassificatie en Opstartbeheer.

12 12 Aan de slag Het hoofdvenster verkennen Feedback Hiermee wordt de pagina Feedback geopend, waarmee u feedback over uw ervaringen met Norton 360 kunt indienen. U kunt deze pagina ook gebruiken om naar de Help- en ondersteuningspagina te gaan. Account Hiermee wordt de pagina Mijn account geopend. Via deze pagina kunt u uw Norton Account openen, uw abonnement verlengen en meer opslag kopen. U kunt ook uw product activeren. In dit gebied kunt u ook nog een andere productlicentie kopen en het maandelijkse productrapport controleren. U kunt deze pagina ook gebruiken om uw abonnementsgegevens en uw beschikbare online back-upruimte te bekijken. Ondersteuning Hiermee kunt u het Norton-helpcentrum, de pagina Norton Autofix en de zelfstudies voor producten openen. U kunt uw abonnementsstatus, de Gebruiksrechtovereenkomst en de productinformatie bekijken. Het grootste gebied in het hoofdvenster wordt door beveiligingscategorieën in beslag genomen. De beveiligingscategorieën bieden een status van het volledige systeem. Uw status is Beschermd als uw computer veilig is, Aandacht als een gebied uw aandacht vereist, of Risico als uw computer risico loopt. U vindt hier ook de knop Nu repareren, als u die nodig hebt. Als een gebied uw aandacht vereist, wordt dit in een of meer beveiligingscategorieën weerspiegeld. De beveiligingscategorieën bevatten het volgende: Beveiliging Hiermee kunt u de details van uw pc-beveiliging bekijken, scans uitvoeren, LiveUpdate uitvoeren, Firewall beheren en Norton Insight uitvoeren. Identiteit Hiermee kunt u de details van Identiteitsbescherming bekijken, Identiteitsbescherming beheren en Identity Safe instellen of u hierbij aanmelden. Back-up maken Hiermee kunt u details van back-ups bekijken, back-upsets beheren, een back-up uitvoeren, back-upbestanden herstellen en meer opslag kopen. Afstelling Hiermee kunt u details van pc-afstelling bekijken, Schijfoptimalisatie uitvoeren, Bestanden opruimen uitvoeren, Diagnostisch rapport uitvoeren en Opstartbeheer uitvoeren.

13 Aan de slag Status van Norton De volgende pictogrammen worden rechts in het hoofdvenster weergegeven: Beheren Hiermee opent en installeert u Norton Management. Met Norton Management kunt u uw geïnstalleerde Norton-producten beheren op al uw apparaten vanuit één locatie. Mobiel Hiermee kunt u uitgebreide bescherming voor smartphones en tablets waarop Android wordt uitgevoerd, downloaden en installeren. Online Family Hiermee kunt u Norton Online Family openen zodat u de internetactiviteiten van uw kind kunt controleren. w Norton Online Family is mogelijk niet beschikbaar in bepaalde versies van Norton 360. Safe Web Controleert de veiligheid van een website en biedt u een Safe Search-ervaring. w Safe Web is mogelijk niet beschikbaar bij bepaalde versies van Norton 360. Uw activerings- of abonnementsstatus verschijnt onder in het hoofdvenster. U kunt de optie Nu activeren of Nu abonneren gebruiken om uw Norton-product te activeren of u te abonneren. Status van Norton 360 Norton 360 geeft de beveiligingsstatus van de computer weer in de sectie Beveiliging van het hoofdvenster. Afhankelijk van de beveiligingsstatus van uw computer, geeft Norton 360 de systeemstatus aan als Beschermd, Aandacht vereist of In gevaar. De systeemindicator geeft een van de volgende statussen weer: Beschermd Geeft aan hoe goed uw computer beschermd is tegen bedreigingen, risico's en schade. Aandacht Geeft aan dat uw computer aandacht nodig heeft. Klik onder in het hoofdvenster van Norton 360 op Nu repareren om de beveiliginsbedreigingen op uw computer op te lossen.

14 14 Aan de slag Berichten en waarschuwingen beheren In gevaar Geeft aan dat uw computer risico loopt. Klik onder in het hoofdvenster van Norton 360 op Nu repareren om de beveiliginsbedreigingen op uw computer op te lossen. Norton 360 toont ook de individuele beveiligingsstatus van elke beveiligingscategorie, zoals Beveiliging, Identiteit, Back-up maken en Afstelling. Afhankelijk van de beveiligingsstatus van de verschillende onderdelen van uw pc worden de statusgebieden van de vier beveiligingscategorieën weergegeven als Beschermd, Aandacht vereist of In gevaar. Wanneer de systeemstatus of de status van beveiligingscategorieën gemarkeerd zijn als In gevaar of Aandacht vereist, klikt u onder in het hoofdvenster van Norton 360 op Nu repareren om alle beveiliginsbedreigingen op uw computer op te lossen. Reageren op beveiligingsstatusindicators Wanneer uw systeem een bedreiging of risico aantreft, geeft het product de beveiligingsstatus weer onder de sectie Beveiliging in het hoofdvenster. Wanneer een statusindicator een status weergeeft, kunt u de toepasselijke handeling uitvoeren om uw beveiligingsstatus te verbeteren. Uw beveiliging is gebaseerd op de programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als u uw beveiligingsstatus wilt verbeteren, moet u zorgen dat de geïnstalleerde programma's up-to-date zijn. Wanneer de systeemstatus of de status van beveiligingscategorieën gemarkeerd zijn als In gevaar of Aandacht vereist, kunt u de beveiliginsbedreigingen direct vanuit het hoofdvenster oplossen. Reageren op beveiligingsstatusindicators 1 Klik op Nu repareren in het hoofdvenster van Norton Volg de aanwijzingen op het scherm. Berichten en waarschuwingen beheren Norton 360 geeft berichten op verschillende manieren en op verschillende locaties weer.

15 Aan de slag Meer informatie 15 Op de volgende locaties kunnen berichten verschijnen: Meldingsgebied op uw Windows-bureaublad Verschillende typen Norton 360-berichten verschijnen in het systeemvak rechtsonder op de taakbalk. Als uw pc bijvoorbeeld een tijdje uitstond of niet met internet was verbonden, ziet u een bericht met de mededeling dat uw beveiliging misschien niet up-to-date is. Als een beveiligingsinstelling is uitgeschakeld, verschijnt een ander bericht. Dit bericht waarschuwt u dat uw pc misschien niet beveiligd is en geeft u aanwijzingen voor het inschakelen van de instelling. Meestal kunt u op de waarschuwing klikken om Norton 360 te openen en de problemen te verhelpen. Algemene status van Norton 360-hoofdvenster Waarschuwingen en andere berichten verschijnen in het midden van het hoofdvenster. De kleur van het bericht geeft aan hoe urgent het bericht is. Als het bericht groen is, betekent dit dat uw computer beveiligd is. Als het bericht oranje of rood is, moet u de juiste stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd blijft. Beveiligingscategorieën en details van Norton 360 Norton 360 toont ook de afzonderlijke statusgebieden van elke beveiligingsfunctie, zoals Beveiliging, Identiteit, Back-up maken en Afstelling. De statusgebieden tonen hoeveel problemen voor elke functie moeten worden verholpen. U kunt de knop Details weergeven onder elk statusgebied gebruiken voor meer informatie over deze problemen. U kunt de optie Nu repareren gebruiken om alle problemen op te lossen zodat de veiligheid van uw computer wordt gewaarborgd. Meer informatie De productdocumentatie helpt u bij het gebruik van Norton 360. Deze informatie is zowel op de computer als op de website van Symantec beschikbaar.

16 16 Aan de slag Meer informatie Help openen De Help is beschikbaar in alle onderdelen van het Norton-product. De Help biedt koppelingen naar informatie die u helpt met de specifieke taken die u wilt uitvoeren. In de online Help vindt u een gids met alle productfuncties. Help openen 1 Klik op Ondersteuning boven aan het hoofdvenster. 2 Klik in het vervolgkeuzemenu op Help. Een Help-onderwerp afdrukken 1 Klik op het pictogram Printer in het Help -venster. 2 Klik op OK. De PDF van de gebruikershandleiding oproepen w De handleiding voor Norton 360 staat als PDF-bestand op de cd. U moet Adobe Reader of een compatibele PDF-lezer op uw computer hebben om de PDF te kunnen lezen. Als u dit product als een downloadbaar bestand hebt aangeschaft, wordt de PDF niet meegeleverd. U moet de PDF downloaden via de Symantec-website. Adobe Reader installeren Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Plaats de cd-rom in het optische station. 1 Klik vervolgens op Cd bladeren in het venster dat wordt weergegeven. 2 Dubbelklik op de map Handleiding. 3 Klik op de koppeling GetAdobeReader. 4 Volg de aanwijzingen op het scherm. Nadat u Adobe Reader hebt geïnstalleerd, kunt u het PDF-bestand lezen vanaf de cd. Het PDF-bestand van de gebruikershandleiding lezen vanaf de cd Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Plaats de cd-rom in het optische station. 1 Klik vervolgens op Cd bladeren in het venster dat wordt weergegeven. 2 Dubbelklik op de map Handleiding. 3 Dubbelklik op de taalmap. Gebruikt u bijvoorbeeld de Engelse versie van het product, klik dan op de map en-us. 4 Dubbelklik op het PDF-bestand. U kunt de gebruikershandleiding ook naar de computer kopiëren en de handleiding vanaf de vaste schijf lezen. De naar de computer gekopieerde handleiding lezen 1 Open de map waarnaar u het PDF-bestand hebt gekopieerd. 2 Dubbelklik op het PDF-bestand.

17 Aan de slag Meer informatie 17 De website van Symantec openen U kunt de website van Symantec in een browser openen. De website van Symantec openen via de browser 1 Open uw webbrowser. 2 Ga naar de volgende URL:

18 18 Aan de slag Meer informatie

19 Reageren op noodsituaties 4 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Het Norton Bootable Recovery Tool gebruiken Het Norton Bootable Recovery Tool gebruiken w Als de installatie van uw Norton-product mislukt, kunt u met het Norton Bootable Recovery Tool eventuele beveiligingsbedreigingen scannen en verwijderen die een succesvolle installatie in de weg staan. Als uw computer geïnfecteerd is en u het Windows-besturingssysteem niet meer kunt opstarten, kunt u met het Norton Bootable Recovery Tool bedreigingen verwijderen en uw computer herstellen. Het Norton Bootable Recovery Tool staat op de product-cd die u hebt aangeschaft. U kunt de product-cd als opslagmedium voor herstel gebruiken. Als u dit product als een download hebt gekocht, gaat u naar de volgende URL om de Norton Bootable Recovery Tool-wizard te downloaden: Norton Bootable Recovery Tool downloadt automatisch de recentste virusdefinities van de Symantec-servers om deze vervolgens te gebruiken om uw computer te beveiligen tegen alle soorten virussen en de recenste beveiligingsbedreigingen. Als DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) is ingeschakeld, worden virusdefinities automatisch bijgewerkt wanneer uw computer met internet is verbonden. Zorg daarom dat u een ethernetverbinding gebruikt om de virusdefinities bij te werken in Norton Bootable Recovery Tool. U kunt de virusdefinities van Norton Bootable Recovery Tool niet bijwerken via een draadloze netwerkverbinding. Als de virusdefinities zijn verouderd, kan Norton Bootable Recovery Tool mogelijk niet alle recentste beveiligingsbedreigingen detecteren en van uw computer verwijderen. Voor gebruik van Norton Bootable Recovery Tool hebt u de productsleutel nodig van het Norton-product dat u hebt aangeschaft. Als u met een proefversie van Norton 360 werkt, moet u een Norton Account maken om een productsleutel te ontvangen voor Norton Bootable Recovery Tool.

20 20 Reageren op noodsituaties Het Norton Bootable Recovery Tool gebruiken Het Norton Bootable Recovery Tool gebruiken 1 Plaats het Norton Bootable Recovery Tool-herstelmedium. 2 Zet uw computer aan of start deze opnieuw op en ga naar de BIOS-modus. U doet dit door op de toets te drukken die wordt weergegeven direct nadat u uw systeem hebt aangezet. 3 Selecteer het herstelmedium waarop u de Norton Bootable Recovery Tool hebt gemaakt. Druk vervolgens op Enter. Als u een UEFI-computer gebruikt, selecteert u het herstelmedium bij de optie Legacy Boot in plaats van de optie UEFI Boot. Het herstelmedium kan de cd, dvd of USB-sleutel met Norton Bootable Recovery Tool zijn. 4 Lees de Norton-licentieovereenkomst, voer uw productsleutel in en klik vervolgens op Ik ga akkoord. Als u geen QWERTY-toetsenbord gebruikt, selecteert u de optie Virtueel toetsenbord om uw productsleutel in te voeren. 5 Klik in het venster Norton Bootable Recovery Tool op Norton Advanced Recovery Scan. 6 Klik in de sectie Scan op Scan starten. Wanneer de scan is voltooid, geeft het venster Scanresultaten het volgende weer: 1 Het totaalaantal gescande bestanden 1 Het totaalaantal gedetecteerde bedreigingen 1 Het totaalaantal opgeloste bedreigingen 1 Het totaalaantal onopgeloste bedreigingen 1 Details van elk van de gedetecteerde bedreigingen 7 Voer een van de onderstaande handelingen uit in het venster Scanresultaten: 1 Wanneer u alle bedreigingen die op uw computer zijn gevonden, wilt verhelpen, selecteert u Stel alle acties in op Verhelpen. 1 Selecteer Verhelpen of Negeren om voor elke bedreiging de juiste actie te ondernemen. 8 Klik op Doorgaan. 9 Klik op OK wanneer er een bevestigingsvenster verschijnt. 10 In het venster Scanoverzicht controleert u het scanoverzicht en voert u een van de volgende handelingen uit. 1 Klik op Gereed. 1 Klik op Opnieuw scannen om nog een scan uit te voeren. De Norton Bootable Recovery Tool -wizard downloaden Als de installatie van uw Norton-product mislukt, kunt u de Norton Bootable Recovery Tool -wizard downloaden. U kunt met deze gebruiksvriendelijke wizard het Norton Bootable Recovery Tool op een cd, dvd of USB-sleutel maken. Met het Norton Bootable Recovery Tool kunt u de computer scannen en eventuele beveiligingsbedreigingen verwijderen die een succesvolle installatie in de weg staan.

21 Reageren op noodsituaties Het Norton Bootable Recovery Tool gebruiken 21 w U kunt de Norton Bootable Recovery Tool -wizard het beste downloaden en installeren op een computer waarvoor geen beveiligingsbedreigingen spelen en het Norton Bootable Recovery Tool maken. Als u het Norton Bootable Recovery Tool op een geïnfecteerde computer maakt, is het mogelijk dat de cd, dvd of USB-sleutel voor herstel ook geïnfecteerd raakt. Voor gebruik van Norton Bootable Recovery Tool hebt u de productsleutel nodig van het Norton-product dat u hebt aangeschaft. Als u met een proefversie van Norton 360 werkt, moet u een Norton Account maken om een productsleutel te ontvangen voor Norton Bootable Recovery Tool. U kunt de Norton Bootable Recovery Tool-wizard op een van de volgende manieren downloaden: 1 Via het menu Start. 1 Via de ondersteuningswebsite van Norton. De Norton Bootable Recovery Tool-wizard downloaden via het menu Start 1 Voer op de Windows-taakbalk een van de volgende handelingen uit: 1 Klik in Windows XP op Start > Programma's > Norton 360 > Norton Recovery Tools. 1 Klik in Windows Vista of Windows 7 op Start>Alleprogramma's>Norton 360 > Norton Recovery Tools. 1 Klik in Windows 8 op Norton Recovery Tools in het Start -scherm. 2 Volg de aanwijzingen op het scherm. De Norton Bootable Recovery Tool-wizard van internet downloaden 1 Open uw browser en ga naar de volgende URL: 2 Volg de aanwijzingen op het scherm. De Norton Bootable Recovery Tool -wizard downloaden van Norton Klik in het hoofdvenster van Norton 360 op Nu scannen. 2 In het deelvenster Computerscan voert u één van de volgende handelingen uit: 1 Klik op QuickScan. 1 Klik op Volledige systeemscan. 3 Klik op Klik hier onderaan in het scanvenster, naast Als u denkt dat er nog steeds risico's aanwezig zijn. 4 Klik op de webpagina Norton Rescue Tools op Norton Bootable Recovery Tool downloaden. 5 Volg de aanwijzingen op het scherm.

22 22 Reageren op noodsituaties Het Norton Bootable Recovery Tool gebruiken

23 Oplossingen voor service en ondersteuning Ondersteuning w Als u Norton 360 hebt aangeschaft, hebt u vanuit het product toegang tot Ondersteuning. Ondersteuningsmogelijkheden kunnen variëren, afhankelijk van de taal of het product. Norton Autofix openen Deze functie is beschikbaar voor Norton 360, Norton Internet Security en Norton AntiVirus. w Norton Autofix biedt tools die veelvoorkomende problemen automatisch identificeren en oplossen. U kunt ook naar oplossingen zoeken of gemakkelijk telefonische ondersteuning verkrijgen, evenals ondersteuning via chat en . De beschikbaarheid van ondersteuning varieert afhankelijk van de regio. De normale kosten voor telefoon- en internetverbinding zijn in bepaalde landen van toepassing. Voor meer informatie over volledige ondersteuningsdetails gaat u naar: Norton Autofix openen 1 Klik in het hoofdvenster van het product op Ondersteuning. 2 Klik in de vervolgkeuzelijst op Ondersteuning verkrijgen. Over Zelfhulp Op de Symantec-website vindt u antwoorden op de meest gestelde klantvragen. Vanaf onze website kunt u: 1 Hulp verkrijgen bij problemen met uw abonnement, download, productactivering of andere niet-technische problemen.

24 24 Oplossingen voor service en ondersteuning Contact opnemen met ondersteuning 1 Zoek in onze ondersteuningsresources voor hulp bij technische problemen, zoals fouten bij installatie, configuratie of probleemoplossing met uw Norton-producten. 1 Informatie zoeken over de meest recente virusbedreigingen en verwijderingstools. U vindt de Symantec-ondersteuningswebsite op: Bent u een Norton One Premium Member, ga dan naar de volgende Norton One-ondersteuningswebsite voor informatie over dit onderwerp: https://one.norton.com/support Contact opnemen met ondersteuning w Naast het gebruik van onze Zelfhulp-opties kunt u via chat, of telefoon contact opnemen met een ondersteuningsvertegenwoordiger. De beschikbaarheid van ondersteuning varieert afhankelijk van de regio. De normale kosten voor telefoon- en internetverbinding zijn in bepaalde landen van toepassing. Voor volledige ondersteuningsdetails, gaat u naar Hieronder volgt een overzicht van onze ondersteuningsmogelijkheden: Chatten Chat in realtime met een ondersteuningsvertegenwoordiger. Voor ingewikkeldere technische problemen kunt u desgewenst ook toestaan dat een ondersteuningsvertegenwoordiger via chat een externe verbinding met uw computer maakt om uw probleem op te lossen. Chatondersteuning is gratis, met uitzondering van onze service voor virus- en spywareoplossingen. Dien uw vraag in op onze website en ontvang antwoord via . Ondersteuning via is langzamer dan via chatten of telefoon. ondersteuning is gratis. telefoon Praat in realtime met een ondersteuningsvertegenwoordiger. Als u contact wilt opnemen met een ondersteuningsvertegenwoordiger, gaat u naar de Symantec-ondersteuningswebsite op: De optie voor online ondersteuning wordt eerst weergegeven, gevolgd door de contactopties waar u het gewenste type ondersteuning kunt selecteren.

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Norton Security with Backup

Norton Security with Backup TM Norton Security with Backup Producthandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële

Nadere informatie

Norton Security. Producthandleiding

Norton Security. Producthandleiding Norton Security Producthandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Internet Security Gebruikershandleiding Documentatieversie 10.1 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost Norton Ghost Gebruikershandleiding bij Norton Ghost De in dit boek beschreven software wordt verstrekt onder een licentieovereenkomst en mag uitsluitend worden gebruikt in overeenstemming met de voorwaarden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Password Manager Gebruikershandleiding De software die in dit boek wordt beschreven, wordt geleverd met een gebruiksrechtovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenter-functies...6 SecurityCenter gebruiken...7 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...17 Werken met waarschuwingen...21

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding bij Norton Save and Restore De software die in dit boek wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de

Nadere informatie

Handleiding. Copyright 2013 Bitdefender

Handleiding. Copyright 2013 Bitdefender Handleiding Copyright 2013 Bitdefender Bitdefender Total Security Handleiding Publication date 07/04/2013 Copyright 2013 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding versie 8.00

Gebruikershandleiding versie 8.00 versie 8.00 Antivirus Antispam Intrusion Guard Personal Firewall Parental Control Privacy Tools Beperkte garantie Norman garandeert dat de bijgevoegde cd-rom en documentatie geen productiefouten bevatten.

Nadere informatie

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Total Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden

Nadere informatie

Acronis Internet Security Suite 2010 Handleiding

Acronis Internet Security Suite 2010 Handleiding Handleiding Acronis Internet Security Suite 2010 Handleiding Uitgegeven 2010.05.20 Copyright 2010 Acronis Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

Kaspersky Anti-Virus 2010 HANDLEIDING

Kaspersky Anti-Virus 2010 HANDLEIDING Kaspersky Anti-Virus 2010 HANDLEIDING P R O G R A M M A V E R S I E : 9. 0 E S S E N T I Ë L E R E P A R A T I E 2 Geachte gebruiker! Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat deze documentatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Total Protection 7 McAfee SecurityCenter 9 Eigenschappen... 10 SecurityCenter gebruiken... 11 Koptekst... 11 Linkerkolom... 11 Hoofdvenster... 12 Informatie over

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Total Protection 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenter-functies... 6 SecurityCenter gebruiken... 7 SecurityCenter bijwerken... 13 Beveiligingsproblemen oplossen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Copyright 2007 BitDefender

Gebruiksaanwijzing. Copyright 2007 BitDefender Gebruiksaanwijzing Copyright 2007 BitDefender BitDefender Internet Security 2008 Gebruiksaanwijzing Uitgegeven 2007.09.06 Copyright 2007 BitDefender Wettelijke verklaring Alle rechten voorbehouden. Geen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Copyright 2007 BitDefender

Gebruiksaanwijzing. Copyright 2007 BitDefender Gebruiksaanwijzing Copyright 2007 BitDefender BitDefender Internet Security 2008 Gebruiksaanwijzing Uitgegeven 2007.12.05 Copyright 2007 BitDefender Wettelijke verklaring Alle rechten voorbehouden. Geen

Nadere informatie

Inhoud. McAfee Internet Security 3

Inhoud. McAfee Internet Security 3 i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenter-functies... 6 SecurityCenter gebruiken... 7 SecurityCenter bijwerken... 13 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren... 17

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Gebruikershandleiding (bedoeld voor productversie 6.0 en hoger) Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Klik hier om de recentste versie van dit document te downloaden

Nadere informatie

Kaspersky PURE Gebruikershandleiding

Kaspersky PURE Gebruikershandleiding Kaspersky PURE Gebruikershandleiding PROGRAMMAVERSIE: 3.0 Geachte gebruiker, Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat u deze documentatie nuttig vindt en dat deze u een antwoord biedt

Nadere informatie

AVG Internet Security 2012

AVG Internet Security 2012 AVG Internet Security 2012 Gebruikershandleiding Documentrevisie 2012.20 (3/29/2012) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de

Nadere informatie

Avira Internet Security Gebruikershandleiding

Avira Internet Security Gebruikershandleiding Avira Internet Security Gebruikershandleiding Introductie Handelsmerken en Auteursrecht Handelsmerken Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere

Nadere informatie

AVG Ultimate. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2015.04 (3/24/2015)

AVG Ultimate. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2015.04 (3/24/2015) AVG Ultimate Gebruikershandleiding Documentrevisie 2015.04 (3/24/2015) C opyright AVG Technologies C Z, s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve

Nadere informatie

Kaspersky Internet Security Gebruikershandleiding

Kaspersky Internet Security Gebruikershandleiding Kaspersky Internet Security Gebruikershandleiding PROGRAMMAVERSIE: 15.0 Geachte gebruiker, Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat dit document u helpt bij uw werk en antwoorden over

Nadere informatie

Inhoudsopgave. G Data Software. G Data Software. G Data ServiceCenter. Installatie van de software. Na de installatie. De eerste keer starten

Inhoudsopgave. G Data Software. G Data Software. G Data ServiceCenter. Installatie van de software. Na de installatie. De eerste keer starten Inhoudsopgave 3 G Data ServiceCenter 5 Installatie van de software 6 Na de installatie 8 De eerste keer starten 10 SecurityCenter 16 Tips over viruscontrole 21 Tips over de virusbewaker 34 Tips over virusupdates

Nadere informatie