Aardappelpoffertjes met gerookte paling. Piccata van zeeduivel met pasta en groentetartaar. Heldere wildbouillon met port en morieljes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aardappelpoffertjes met gerookte paling. Piccata van zeeduivel met pasta en groentetartaar. Heldere wildbouillon met port en morieljes"

Transcriptie

1 Aardappelpoffertjes met gerookte paling Piccata van zeeduivel met pasta en groentetartaar Heldere wildbouillon met port en morieljes Sorbet van pruimen in rode wijn met 5 kruidenpoeder Sandwich van fazant, eendenlever en gekarameliseerde witlof Grand dessert: Bavarois van Amaretto en appeltjes in keukenstroop Speculaasijs Kerstbonbon

2 Aardappelpoffertjes met gerookte paling Beslag: 450 gram Roseval aardappelen 4 dl melk 16 gram bloem 3 stuks ei 135 gram eiwit, vloeibaar 2½ eetl room zout en peper 350 gram gerookte paling 6 plak gerookt spek ½ per persoon 1½ theel mierikswortelpasta of naar smaak 1½ dl zure room 1 stuks limoen 3 eetl bieslook, gehakt Extra: poffertjespan 2 stuks silpat 1 plastic fles van ca 1 liter Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Kook de blokjes gaar en pureer ze. Meng er de melk, bloem,eieren, eiwitten en room krachtig door. Kruid met peper en zout naar smaak, lekker hartig Verwarm de oven voor op 180 C. Snij de reepjes spek in de lengte doormidden en bak ze in ca 5 7 minuten als volgt: Leg 1 silpat op een ovenrooster, hierop de reepjes spek zonder boter of olie, vervolgens een silpat erop en daarop weer een ovenrooster. Snij de palingfilets in 36 stukjes (3 per persoon) ter grootte van de poffertjes. Vermeng de zure room met de mierikswortelpasta, voeg er wat limoensap aan toe en kruid met peper en zout naar smaak. Doe het beslag in de plastic fles. Neem een poffertjespan en bak 36 poffertjes (3 per persoon). Houd ze warm. Leg 3 poffertjes op een langwerpig bordje en schep er een toefje mierikswortelroom op. Leg daarop de paling en leg over alle drie het krokante spekreepje. garneer met gehakte bieslook.

3 Piccata van zeeduivel met pasta en groentetartaar Voor de groentetartaar: 1 stuks groene paprika 1 stuks rode paprika 2 eetl gehakte augurk 2 eetl ui, fijngehakt ½ eetl kappertjes peper en zout 600 gram zeeduivelfilet ca 50 gram p.p scheut olijfolie 4 nestjes tagliatelle bloem Voor het piccata beslag: 2 stuks ei 100 gram Parmezaanse kaas - geraspt 2 eetl pesto Snij voor de groentetartaar de paprika s in heel kleine blokjes, meng dit met de augurk,ui en kappertjes en breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast. Maak het piccata beslag door de eieren goed te mengen met de kaas en pesto. Snij de zeeduivelfilet in 2 of 3 stukjes, bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Doop de stukken aan een kant in het piccata beslag en bak ze om en om in olijfolie goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze op een schaal Giet de olijfolie uit de pan en bak in de restolie de uitjes en daarna de tomaatjes. Doe het vuur uit en voeg nieuwe olie en aceto balsamico toe. Maak het geheel op smaak met peper en zout. Kook de pasta al dente, giet deze af en spoel ze me koud water. Voor de dressing: 1 dl olijfolie, groen 0,3 dl aceto balsamico ½ uitje, gesnipperd 8 halve gemarineerde tomaatjes, kleingesneden zwarte of groene olijven, in plakjes Garnering: takjes peterselie,of dragon, dille of kervel Zet de zeeduivel nog 7-8 minuten in de oven op 180. Neem een uitsteker van ca 5-6 cm en zet die een voorverwarmd bord, schep de groentetartaar erin en duw dit aan met een lepel. Haal uitsteker weg. In een pan olijfolie goed warm maken en de pasta verwarmen, maak op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout. Draai er met behulp van een vork een rolletje van. Leg 2 of 3 stukjes zeeduivel ernaast en giet de dressing uit de pan eromheen. Garneer met een takje groen.

4 Heldere bouillon met port en morieljes De bouillon maken voor de volgende groep Voor de bouillon: 2 stuks ui 1 stuks winterwortel 100 gram licht gerookt spek 1 kg kip en/of fazantkarkassen 500 gram kalfsbotten 100 gram boter 4 dl rode port 2 takjes selderij 2 stukjes foelie 2 stuks laurierblad 2 takjes tijm 8 stuks jeneverbessen 1 stuks kruidnagel 3-4 blad gelatine enkele kippenbouillonblokken Garnituur: 30 gram morieljes 2 stuks wortel 1 stuks prei sprieten bieslook blaadjes kervel Extra: vetzeef en kaasdoek Pel de ui en snij in ringen. Schil de wortel en snij in plakjes. Snij het spek in blokjes. Was de karkassen en botten onder koud stromend water. Smelt de boter in een grote pan en braad de karkassen, botten, spekblokjes, ui en wortel aan. Blus af met rode port, voeg 2-3 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de kruiden toe, zet het vuur klein en laat 4-5 uur, of zo lang mogelijk trekken. Zeef de bouillon door een vetzeef en vervolgens door kaasdoek, laat inkoken tot gewenste hoeveelheid en breng op smaak met peper en zout. Wel de, goed gewassen, morieljes in wat bouillon ca 20 minuten en kook ze daarna op een klein vuur gaar. Voeg het vocht bij de bouillon Schil de wortel en snij in dunne julienne en blancheer ze kort. Maak de prei schoon en snij het witte deel ook in dunne reepjes. Warm de bouillon op en doe in een kan. Verdeel intussen de morieljes over de borden en leg hierop de reepjes wortel en prei. Knip iedere spriet bieslook in drie stukjes en leg samen met de kervel op de groenten. Schenk de bouillon aan tafel in de borden uit. NB. Beginnen met het maken van de bouillon voor de volgende groep!

5 Sorbet van pruimen in rode wijn met 5 kruidenpoeder Zet de glazen in de koeling 2 potten rode pruimen, netto 580 gram sap van pruimen 3 dl rode wijn 170 gram suiker 5 theel 5 kruidenpoeder, afgestreken theelepels 1 stuks kaneelstokje 8 reepjes citroenschil Extra: platte ijscoupes Snij de pruimen doormidden, verwijder de pitten en doe de vruchten met de overige ingrediënten in een pan. Laat ze op halfhoog vuur, onder af en toe roeren, koken tot de suiker is opgelost en de pruimen uiteen vallen. Verwijder het kaneelstokje en citroenschillen, gooi ze weg, en pureer de massa glad en druk door een zeef. Laat de kom in koud water afkoelen. Zet de puree afgedekt met plastic folie in de koelkast. Draai hem in een ijsmachine tot een mooie sorbet. Schep 1 of 2 bolletjes in de voorgekoelde glazen.

6 Sandwich van fazant, eendenlever en gekarameliseerde witlof 2 of 3 fazantenkarkassen 12 stuks fazantenfilets 1 per persoon zout en peper ca. 300 gr boter 2 potten gevogeltefond 12 plakjes rauwe eendenlever van elk ca. 20 gram 10 blaadjes bladselderij. fijngesneden 12 takjes kervel Voor de gekarameliseerde witlof: 6 struikjes witlof ½ per persoon 1 dl olijfolie 'extra vierge' zout en peper 3 eetlepel acaciahonlng 6 eetlepels sherry azijn 3 dl fazantenfond 3 takjes tijm 2 laurierblaadje Bestrooi de, in stukken gehakte, fazantenkarkassen met zout en peper. Verhit 250 gram boter in een grote braadpan en braad de karkassen, in ca 30 minuten, stevig aan en bedruip ze zo nu en dan met de braadboter. Haal de karkassen nu uit de pan en houd apart. Schroei, in de boter, de met peper en zout bestrooide fazantenfiletjes met 3 stuks tegelijk op hoog vuur aan, haal uit de pan en zet weg. Giet de helft van de braadboter door een kleine puntzeef in een kommetje; dit is de fazantenboter. Maak nu de fazantenfond: Verhit de rest van de braadboter in de braadpan, giet de gevogeltefond erbij en roer de aanbaksels los. Voeg het in stukken gehakte karkas toe, breng het geheel aan de kook en laat de fond ca. 20 minuten zachtjes inkoken tot 5-6 dl. Giet de fond daarna door een met een vochtige doek beklede zeef in een steelpan. Voor het garnituur: 750 gram boleten (of andere grof te snijden paddestoelen) 6 sjalotjes boter zout en peper 3 eetlepels gesnipperde bieslook Extra: passeerdoek Maak de witlofstruikjes schoon en verwijder eventueel aanwezige bruine of verlepte blaadjes. Halveer ze. Verhit de olijfolie in een kleine pan en laat de halve struikjes rondom heel licht kleuren. Bestrooi de groente met zout en peper, voeg de honing toe en laat de struikjes onder regelmatig omdraaien karameliseren. Voeg de sherryazijn, 3 dl van de fazantenfond en de kruiden toe. leg het deksel op de pan en stoof de witlofstruikjes ca. 15 minuten op een laag vuur. Verwijder daarna het deksel en laat het stoofvocht inkoken tot het stroperig is. Borstel intussen de paddenstoelen schoon en snij ze, zonodig, in mooie stukken. Pel de sjalotjes en hak ze fijn.

7 Verwijder het vel van de fazantenborsten en snijd elke filet horizontaal in 2 plakken. Vet een braadslee of ovenschaal in met fazantenboter en leg de onderste plakken fazantenborst naast elkaar op de bodem. Leg op elk een half struikje witlof en bestrijk het vlees met fazantenboter en leg hierop een plakje eendenlever. Bestrooi de plakjes lever met zout en peper en bedek ze met de resterende plakken fazantenborst. Kort voor uitserveren: Zet de schaal met de fazantensandwiches' 6 minuten in de op 180 C voorverwarmde oven tot het vlees door en door warm is en de lever begint te smelten. Verhit intussen de boter in een kleine koekenpan en fruit de sjalotsnippers tot ze glazig zijn. Roerbak in een wok, met behulp van het kleine schuimspaantje, de paddenstoelen op een vrij hoog vuur tot het vocht verdampt is. Breng de paddestoelen op smaak met zout en peper, voeg de sjalotsnippers toe en bestrooi met bieslook. Warm de rest van de fazantenfond snel op, breng het vocht op smaak met zout en peper en roer de fijngesneden selderij erdoor. verdeel de paddenstoelen over de voorverwarmde borden en leg de fazantensandwiches op het midden van de paddenstoelenmix en schep er een paar lepels fazantenfond over. Garneer het geheel met een takje kervel. Serveer direct! NB. zorg bij gebruik van de wok dat je een metalen lepel of schuimspaan gebruikt. Het moet altijd staal op staal zijn.

8 Grand dessert bestaande uit: 5 dl melk 1 liter slagroom 150 gram suiker 25 gram vanillesuiker = 3 zakjes 2 dl Amaretto 24 gram gelatine = 14 blaadjes Saus: 2 stuks appels, Granny Smith 1 dl keukenstroop 2½ dl slagroom 50 gram suiker Extra: vormpjes van 1 dl. Bavarois van Amaretto met appeltjes in keukenstroop: Klop de slagroom met de helft van de suiker en de vanillesuiker op tot vladikte. Week de gelatine ca 5 minuten in koud water. Breng de melk tegen de kook met de rest van de suiker. Knijp de gelatine goed uit en los op in de warme melk, giet de Amaretto erbij en laat afkoelen tot yoghurtdikte. Meng de geklopte slagroom erdoor en giet deze in de ingevette vormpjes. Laat in de koelkast opstijven. Breng voor de saus de stroop in een klein pannetje tegen de kook aan. Schild de appels en snij in blokjes van 3 mm. Roer ze door de stroop en laat 30 seconden koken en daarna afkoelen. Klop de slagroom met de suiker. Kerst ijsbonbon: 2 dl slagroom 1 vanillestokje 300 gram witte chocolade 40 gram suiker 40 gram koude boterblokjes Extra: bonbonvormpjes spuitzak goud of zilverparels, taartversiering De room met de suiker verwarmen en met het opengesneden vanillestokje 30 minuten laten trekken. Daarna zeven. De chocolade toevoegen en alles goed mengen en laten afkoelen tot handwarm. de boterblokjes toevoegen en doorspatelen tot een homogene massa. Iets laten opstijven, in een spuitzak doen en in de vormpjes spuiten. Zet tot gebruik in vriezer. Garneer voor opdienen met goud of zilverparels.

9 Speculaasijs: 5 dl volle melk 5 stuks eidooiers 5 dl slagroom lobbig geslagen 165 gram suiker 1 theel speculaaskruiden 10 stuks speculaaskoekjes Breng de melk aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker lobbig. Giet beetje bij beetje de helft van de kokende melk bij de eidooiers. Giet langzaam terug bij de rest van de melk en klop,au bain marie, tot een gladde saus. Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer er de lobbig geslagen slagroom door en de speculaaskruiden. Draai er ijs van en doe er op het laatst de verkruimelde speculaaskoekjes bij. Zet op groot bord de bavarois, een bol speculaasijs en een kerst ijsbonbon. Garneer met slagroom en de appelsaus.

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Tompoes van gerookte zalm. Garnalen paté met knoflook toast. Koude amandelsoep. Sorbet van appel en peer. Blanquette de veau en rijst

Tompoes van gerookte zalm. Garnalen paté met knoflook toast. Koude amandelsoep. Sorbet van appel en peer. Blanquette de veau en rijst Tompoes van gerookte zalm Garnalen paté met knoflook toast Koude amandelsoep Sorbet van appel en peer Blanquette de veau en rijst Semifreddo van bitterkoekjes Tompoes van gerookte zalm met mosterd- dillesaus

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland Kerst zonder Herrie: recepten Lapland De hoeveelheden zijn gebaseerd op een menu voor 6 personen Quenellen 400 gram witvis 2 eieren 400 gram room zout peper 2 uien 1 fles witte wijn 2 courgettes 500 gr

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes Kookles 2 gevorderden 09-10-2018 Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes -- Kalfswang met selderijpuree, tomaat met diverse bietjes en gefrituurde wortel en prei -- Amandelbavarois

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap.

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Bereiden van de bonbon; - Draai de room kaas glad en vermeng

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing.

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Nodig voor dressing; ½ in blokjes gesneden tomaat pp. zonder vel. ½ eetlepel dragon azijn 3 eetlepels olijf olie. 1 eetlepel Fijn gesneden

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten Wildbouillon Ingrediënten voor 3 liter 1,5 kg vlees afval en beenderen van wild 100 gram dobbelsteentjes spek 1 stengels bleekselderij 1 klein blikje tomatenpuree 3 liter bruine fond (zie kookschool) 3

Nadere informatie

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer Marinade komkommer 3 dl water Eetlepel Witte wijn azijn Suiker Kruidnagel 5 stuks ketoembar boontjes Theelepel gekneusde Zwarte peper korrels Zout

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken - Rol plak phylodeeg uit en besmeer deze met gesmolten boter. - Leg hierop weer een plak phylodeeg en steek

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten;

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Plak dun gesneden zalm (30-20 cm) 250 gram Hollandse garnalen Rijpe avocado in kleine blokjes gesneden Fijn gesneden rode ui

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Glaasje pompoenmousse met garnalen. Coquilles op een mousse van pastinaken. Pastinakensoepje met kastanjeschuim. Peterselie -citroensorbet

Glaasje pompoenmousse met garnalen. Coquilles op een mousse van pastinaken. Pastinakensoepje met kastanjeschuim. Peterselie -citroensorbet Glaasje pompoenmousse met garnalen Coquilles op een mousse van pastinaken Pastinakensoepje met kastanjeschuim Peterselie -citroensorbet Gebraden fazantfilet 3 dessert amuses Glaasje pompoenmousse met garnalen

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Groene asperges met roodloof en cantharellen

Groene asperges met roodloof en cantharellen Groene asperges met roodloof en cantharellen o 3 stronkjes roodloof o 2 el. olijfolie o 200 gr. cantharellen of shii-take in stukken o ½ el. honing o 500 gr. heel kleine groene asperges (korenaren) of

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella.

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. ½ bol mozzarella (kaas, a 125 g) 50 g zwarte olijven zonder pit 1 courgette 4 el pesto peperoni (potje a 185 g) 1 el olijfolie 2 el pijnboompitten 1 zakje rucola

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Menu 158. Bloemkoolblini s. Pastinaaksoep. Biefstuk van hert met een saus van rode wijn. Krokante yoghurt-kaastaart met bessen

Menu 158. Bloemkoolblini s. Pastinaaksoep. Biefstuk van hert met een saus van rode wijn. Krokante yoghurt-kaastaart met bessen Menu 158. Bloemkoolblini s Pastinaaksoep Biefstuk van hert met een saus van rode wijn Krokante yoghurt-kaastaart met bessen Bloemkoolblini s Ingrediënten (6 pers) 150 gr bloemig kokende aardappelen 50

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Pompoensoep met appel, gember en rozemarijn.

Pompoensoep met appel, gember en rozemarijn. Pompoensoep met appel, gember en rozemarijn. 2 sneetjes oud witbrood zonder korst in blokjes halve pompoen in blokjes 1 zure Granny Smith appel in blokjes stukje gember fijn gehakt 1 takje rozemarijn 1

Nadere informatie

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Ingrediënten: (10 personen) Zalmtartaar: 100 gr verse zalm 100 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 50 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper

Nadere informatie

MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM )

MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM ) MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM ) ZALMFILET MET RODEWIJNSAUS MET TAGLIATELLE À LA PANNA BROCCOLI EN BOSPEEN CHARLOTTE VAN VRUCHTENIJS BLADERDEEG

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop 1 liter kippenbouillon 1 ui 1 prei 150 gram spekblokjes 1 el tomatenpuree ½ kilo bruine bonen Bereidingswijze: Snijd de ui en prei fijn. Bak de ui en prei in

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing

Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing Ingrediënten dressing 1 eetlepel hoy-sin Na smaak rijstazijn 3 eetiepels zonnebloem olie Gembervocht Gehakte Japanse gember Lente uitjes. Bereiden van

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives.

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives. Vitello Donato Kalfsmuis in dunne plakken (6 plakken per persoon) Rucola Balsamico bianca Tonijnmayonaise Atsina Cress Regendruppels Kappertjes Vers gemalen peper Leg de plakken kalfsmuis dakpansgewijs

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

Kerstmenu December 2018

Kerstmenu December 2018 Kerstmenu December 2018 Amuse **** Gebakken geitenkaas met ontbijtspek en honingdressing **** Heldere wildbouillon met bospaddenstoelen en groene kruiden **** Eendenborstfilet met sinaasappelsaus Pommes

Nadere informatie

Bavarois van gerookte paling met gepofte zoete paprika.

Bavarois van gerookte paling met gepofte zoete paprika. Bavarois van gerookte paling met gepofte zoete paprika. Ingrediënten voor de bavarois; 2,5 dl vis bouillon 5 dl half geslagen slagroom 500 gram gerookte paling Peper en zout Citroen sap 18 gram gelatine

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Knoflook

The Taste of Cooking: Knoflook The Taste of Cooking: Knoflook Ingrediënten 4 personen ca 1 uur Groente Puree gepofte knoflook 2 verse bollen knoflook 100 ml slagroom 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier Korstdeeg 4 plakjes korstdeeg 1 el

Nadere informatie

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Kookles 2 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal --- Diamanthaas

Nadere informatie

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Ingrediënten voor 20 hapjes: g boter 1 à 2 appels ( granni Smit) in brunoise ( hele fijne brunoise overhouden voor de garnituur) 1 ui 20 g bloem 1 thlp Kerriepoeder

Nadere informatie

KWB KOOKLES. Wildmenu

KWB KOOKLES. Wildmenu KWB KOOKLES Wildmenu KWB Achterbos 2017 1 Mousse van fazant met vijgen en Portogelei * Kastanjesoep * Ree met gemarineerde vijgen en portosaus * Chocolademousse met vanillekoek en gebakken banaan Onderstaande

Nadere informatie

Menu augustus. Quiche met gerookte zalm en graanmosterd **** Kalfshaas met gamba s en Kerriemayonaise **** Gazpacho ****

Menu augustus. Quiche met gerookte zalm en graanmosterd **** Kalfshaas met gamba s en Kerriemayonaise **** Gazpacho **** Menu augustus Quiche met gerookte zalm en graanmosterd Kalfshaas met gamba s en Kerriemayonaise Gazpacho Paella met kabeljauw en chorizosaus Roodfruitsoep met basilicumijs 1 Quiche met gerookte zalm en

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Lasagne met licht gerookte konijn filet, met gebakken kwee-peer. Nodig;

Lasagne met licht gerookte konijn filet, met gebakken kwee-peer. Nodig; Lasagne met licht gerookte konijn filet, met gebakken kwee-peer Nodig; ½ konijnen filet pp. Kwee-peren. Rook oven met rookmot Riet suiker (carameliseren van de kwee-peer) Nodig voor de tuille. 150 gr Bloem

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Gerookte eend met frisse brunoise van groenten en Gorgonzola. Salade van peren en sherry. Vichysoise

Gerookte eend met frisse brunoise van groenten en Gorgonzola. Salade van peren en sherry. Vichysoise Gerookte eend met frisse brunoise van groenten en Gorgonzola Salade van peren en sherry Vichysoise Kalfsentrecôte met tagliatelle van courgette en pistachenoten Meloensalade met roomijs Gerookte eend met

Nadere informatie

Menu 138. Gevulde flensjes met champignonragout en jenever. Geel-rode paprikasoep met Speksoepstengels

Menu 138. Gevulde flensjes met champignonragout en jenever. Geel-rode paprikasoep met Speksoepstengels Menu 138. Gevulde flensjes met champignonragout en jenever Geel-rode paprikasoep met Speksoepstengels Gebraden hertenmedaillon met een cantharellensaus met garnituur Taartje van Port Salut en Gorgonzola

Nadere informatie

Cannoli van topinamboers. Penne met groene asperges. Gevogeltebouillon met room

Cannoli van topinamboers. Penne met groene asperges. Gevogeltebouillon met room Cannoli van topinamboers Penne met groene asperges Gevogeltebouillon met room Lamsrack met mosterd -dragonkorst geserveerd met dragonsaus, knoflookaardappels uit de oven en voorjaarsgroenten Amandelparfait

Nadere informatie

Menu maart Naam chef: Albert ter Horst. Koolvisfilet met een walnoot korstje. Witlofsoep met gerookte zalm

Menu maart Naam chef: Albert ter Horst. Koolvisfilet met een walnoot korstje. Witlofsoep met gerookte zalm Menu maart Naam chef: Albert ter Horst Vg: Koolvisfilet met een walnoot korstje Tg: Witlofsoep met gerookte zalm Hg: Kalfshaas met Schapenkaas en muskaatwijnsaus Ng: Warme chocoladecake met chocolade sorbet

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper zout Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S TONGROLLETJE MET ZALM IN EEN SAUS VAN ROZE GRAPEFRUITS LAMSZADEL MET TIAN BAVAROIS VAN GEITENKAAS EN WITTE

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Hert

The Taste of Cooking: Hert The Taste of Cooking: Hert Ingrediënten 4 personen ca 3 uur Vlees Paté van hert met specerijen, paddenstoelen en trompette moussaise Paté van hert 250 g gemalen hertenpoulet 200 g gemalen vers vet spek

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus Kookles 1 Helmond 25-09-2018 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen roux maken voor soep en saus, mayonaise, ei als bindmiddel eieren splitsen- laten zien rest uit fles gebruiken roux maken laten zien Zalmtartaar

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

Menu 144. Groenteloempia met currysaus. Stracciatella. Kalfsgebraad met limoen en aardappels. Crème brûlée

Menu 144. Groenteloempia met currysaus. Stracciatella. Kalfsgebraad met limoen en aardappels. Crème brûlée Menu 144. Groenteloempia met currysaus Stracciatella Kalfsgebraad met limoen en aardappels Crème brûlée Groenteloempia met currysaus Ingrediënten (4 pers) 4 filodeegvellen 1 wortel 1 stengel prei 100 gr

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES LAMSKOTELETJES MET MINT VAN DE BIG GREEN EGG TARTE TATIN MET

Nadere informatie

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas Crèmesoep Florida Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Parfait van witte chocolade en advocaat Torentje van rode biet met gele

Nadere informatie