BANDIT DIERVOEDING. Informatiebrochure

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BANDIT DIERVOEDING. Informatiebrochure"

Transcriptie

1 BANDIT DIERVOEDING Informatiebrochure

2 Banditvoeding kent geen gebruikers, alleen maar liefhebbers. Alle dieren hebben, net als de mens, voor het behoud van het leven voedsel nodig als brandstof voor het energieverbruik en voor de juiste opbouw en instandhouding van het lichaam. De mens heeft echter een heel andere voedselbehoefte dan bijvoorbeeld uw hond of kat. Uitgave van Bandit diervoeding Januari 2009 H.W. van de Lang /Bandit Diervoeding Skal

3 De overheid heeft regels gemaakt van wat wij als mens wel of niet mogen eten. Dezelfde overheid heeft ook regels gemaakt voor de voedselindustrie van huisdieren. Echter hier mogen nog steeds producten in verwerkt worden waarvan de overheid al jaren terug het verboden heeft om dergelijke ingrediënten aan menselijk voedsel toe te voegen. Ik heb het hier over stoffen als BHT en ethoxyquin. Nu zijn er diverse fabrikanten die dachten slim te zijn om op hun verpakking te zetten zonder toevoeging van antioxidanten zoals BHT en ethoxyquin echter wanneer deze producten in hun grondstoffen zitten zijn ze niet verplicht om het op de verpakking te zetten. Heeft u wel eens geprobeerd om een stukje vlees buiten de koelkast een week te bewaren? Ik zal u niet uitleggen wat hier het resultaat van is. Toch beogen deze mensen geen gebruik te maken van conserveringsmiddelen. De hond en de kat zijn van oorsprong een carnivoor. De huidige hond en kat lijken vaak niet meer op hun stamvader. Toch is de voedselbehoefte vrijwel gelijk gebleven. De mens heeft hier ingegrepen door voorbewerkt voedsel te bereiden in de vorm van droogvoer. Echter dit droogvoer bevat niet dezelfde enzymen en voedingsstoffen die Bandit voeding wel bevat. Men heeft als consument vele mogelijkheden die lang niet allemaal goed zijn. Ik probeer u aan de hand van deze brochure enigszins wegwijs te maken in de voedselbehoefte van de hond en kat en waarom Bandit voeding hier zo goed bij aansluit.

4 Bandit kauw-producten Als een hond goede voeding krijgt en zijn kauwinstinct voldoende kan botvieren, zult u in de meeste gevallen niets aan zijn gebit behoeven te doen. Geef hem van tijd tot tijd eens iets te kauwen. Uiteraard is ook aan het plezier van de kat gedacht! Bandit diervoeding heeft een groot aantal snacks ook op basis van wild. Hieronder treft een paar voorbeelden aan. Pensknabbels Gezonde en goede snack. Ruw eiwit 90,1% Ruw vet 1,7% Ruw as 6,3% Vocht 1,9% Droog en koel bewaren / 100% natuurlijk Nekspier Door te kauwen worden tanden en kiezen gereinigd. Ruw eiwit 82,5% Ruw vet 6,9% Ruw as 4,2% Vocht 6,3% Droog en koel bewaren / 100% natuurlijk Ca 200 gram Lamsoren Lekker lang kauwplezier Eiwit 81,3% As 4,7% Ruw vet 5,9% Vocht 6,3% Droog en koel bewaren / 100% natuurlijk Ca 100 gram 5-7 stuks in een zakje

5 De consument vraagt steeds vaker naar een 100% natuurlijk product voor zijn hond of kat, de producten van Bandit diervoeding zijn: 100% natuurlijk 100% hygiënisch 100% zuiver 100% veilig Katten zijn van nature een stuk kieskeuriger dan honden, wij hebben dan ook een pure kattenknabbel voor uw kat samengesteld. Kattenknabbels Een lekkernij voor de kieskeurige kat! Verkrijgbaar in twee VARIANTEN. 30 gram/50gram Ruw eiwit 82% Ruw vet 6,8% Ruw as 4,8% Vocht 7,3% BANDIT DIERVOEDING Voor extra schone tanden kunt u uw kat een a twee keer in de week een kippennekje, vleugeltje of een stuk vlees (hart, rundvlees) geven. Rauw niet gekookt. Het product kattenknabbel is ook uitermate geschikt. Dit product is op natuurlijke wijze luchtgedroogd, zodat het 100% zuiver en natuurlijk is.

6 BANDIT BIOLOGISCHE DIERVOEDING UNIEK GEZOND NATUURLIJK Verkrijgbaar in de varianten: 300 en 500gram Compleet vismix voor de kat (300 gram) niet bio Compleet biovleesmix rund voor hond en kat Compleet vleesmix kip Compleet vleesmix Lam Grofgemalen Lamspens Diverse biologische kauwprodukten Stukken Lamspens Vleesmix bio geit voor de gevoelige hond speciaal voor allergie problemen geeft u: Wildmix voor hond en kat (niet biologisch)

7 In de regel worden antioxidanten en bindmiddelen in hondenvoeders toegevoegd. Antioxidanten worden toegevoegd om vetten langer houdbaar te maken en bindmiddelen worden vaak gebruikt om het voedsel een leuke vorm te geven. Bandit diervoeding is een vers ingevroren voeding. Om deze reden treft u in Bandit diervoeding absoluut geen conserveringsmiddelen aan en is het gebruik van antioxidanten en bindmiddelen overbodig. Bandit diervoeding zit verpakt in een handig hersluitbaar en milieuvriendelijk lekvrij bakje. Het bakje is zelfs geschikt voor de magnetron. Het beste voor het voer is om het 24 uur van tevoren uit de vriezer te halen en het in de koelkast te ontdooien. Gebruik dan wel de ontdooi-stand op uw magnetron en voorkom overmatige verhitting van het voer. Waarom Bandit Diervoeding? 100% Biologisch. De dieren die voor het vlees geslacht zijn hebben een goed leven gehad en er zijn geen hormonen en bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Er komt geen antibiotica in het voer van deze dieren voor. 100% Natuurlijk. Geen geur en kleur en smaakstoffen. De groente en zilvervliesrijst zijn tevens vers gemalen en diepgevroren. Alles m.u.v. de rijst is vers en onverhit bereid, waardoor alle vitaminen behouden blijven. 100% Lekker. Bandit diervoeding kent geen gebruikers, alleen liefhebbers. Bijna iedere hond of kat geeft de voorkeur aan Bandit diervoeding. 100% Goed opneembaar. De verteerbaarheid is zeer hoog. De katten en honden produceren weinig ontlasting. Bandit diervoeding bevat geen maïs en tarweproducten wat in veel voeders voorkomt en allergische reacties kan veroorzaken. 100% Veilig. Bandit diervoeding bevat geen varkensvlees. De varianten zijn Rund, Kip en Lam. 100% Kwaliteit. Alle ingrediënten moeten aan streng gecontroleerde eersteklas kwaliteitsnormen voldoen. Wij van Bandit diervoeding gebruiken geen tweede keus producten. Wij hebben het beste voor met uw huisgenoot. Last but not least. Bandit diervoeding is proefdiervrij!

8 Wat zijn de ingrediënten van Bandit diervoeding en waarom. Allereerst moeten we terug gaan naar moeder natuur, de wolf. Wanneer een wolf zijn prooi heeft gevangen zal hij in de regel het eerst beginnen met de ingewanden en de maag met zijn inhoud. Een ander woord voor maag is ook wel pens. De inhoud van de pens bestaat uit voorverteerde plantenvezels en granen. De hond is eigenlijk niet zo goed in staat om plantaardig voedsel te verteren. Maar er zitten in die pens vervolgens wel weer enzymen die onze hond nodig heeft voor de vertering. Na de pens met inhoud te hebben gegeten, begint de wolf aan het spiervlees en de organen. Tijdens het eten van zijn prooidier eet de wolf ook regelmatig enige botten. De grotere botten, wat vaak dragende botten zijn worden niet gegeten. In botten zit het calcium wat de wolf en de hond nodig heeft. Nadat de wolf zijn complete prooi heeft opgegeten heeft het dier alle benodigde voedingsstoffen binnen gekregen. In deze voedingsstoffen zitten eiwitten. Tijdens het verteringsproces worden deze eiwitten afgebroken tot aminozuren. In deze aminozuren zitten vervolgens weer de enzymen waar ik het in de vorige alinea over heb gehad. In de diverse ingrediënten zitten verschillende soorten eiwitten en dus ook verschillende soorten enzymen. Je kunt dus niet het een wel geven en het ander niet. Een hond kan dus niet leven van alleen orgaanvlees of alleen spiervlees. In pens zit nog de grootste hoeveelheid verschillende enzymen. In de blanke pens die in de supermarkt ligt zitten deze enzymen duidelijk niet. Ik heb het hier over vuile pens. Wanneer ik de eerste wolf in de natuur een gasstelletje op zijn rug zie dragen zal ik zorgen dat Bandit diervoeding gekookt wordt. Zolang dat niet het geval is zal Bandit diervoeding ook rauw vlees blijven bevatten. De voedingsstoffen die tijdens het koken worden vernietigd heeft de hond ook nodig, vandaar dat een juist voer uit rauwe ingrediënten moet bestaan. Het enige wat gekookt wordt is de zilvervliesrijst, al het andere zijn gemalen rauwe ingrediënten, zodat alle enzymen behouden blijven. Alle vitaminen die uw hond nodig heeft zitten in Bandit diervoeding. Toevoegingen zijn dan dus ook overbodig. Voor de afwisseling kunt u kiezen uit de variëteiten: Kip Lam Rund en Wild.

9 Bandit diervoeding bevat: Biologisch vlees met gemalenbotten. Dit is vlees op basis van complete beesten. Wij schapen slachten in een Nederlands slachthuis en benen vervolgens in eigen werkplaats uit. Daarna wordt het product gemalen en verpakt in handig lekvrije bakjes. Dit is een hoogwaardig product en geen afvalproduct. Hoogwaardig spiervlees. Dit is hetzelfde vlees wat u bij uw biologische slager in de vitrine ziet liggen. Het vlees wordt ingekocht bij Europese slachthuizen die onder strenge controle staan. Eerste kwaliteit biologisch orgaanvlees wat bestaat uit pens, runderhart, lever en niertjes van een rund of Lam. Ook verwerken wij sinds 2009 hele biologische kippen in onze vleesmix kip. Strenggeselecteerde verse biologische groente. De verkrijgbare soort is afhankelijk van het jaargetijde. Versgevangen ijsselmeer vis. Biologische zilvervliesrijst die op rijstvelden worden verbouwd waar het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet is toegestaan. Zuivere maiskiemolie. Zoals u ziet Bandit diervoeding koopt niet van destructiebedrijven. Wij kopen in bij bedrijven die onder strenge controle hun biologische producten aanbieden. Dit is UNIEK in de diervoeding.

10 BANDIT DIERVOEDING MEER HEEFT UW HOND OF KAT NIET NODIG. Essentiële vetzuren Waarom de benaming essentieel? Hiermee wordt aangegeven dat het lichaam van uw hond of kat deze vetzuren niet zelf kan aanmaken. Voor uw hond of kat bestaan twee groepen essentiële vetzuren: omega 3 en omega 6. Voor alle duidelijkheid omega 9 of ook wel oliezuur komt in olijfolie voor en wordt niet gezien als essentieel voor uw hond of kat. Dit tot tegenstelling tot de meeste fabrikanten die het op hun verpakking vermelden en niet wetende wat omega 9 vetzuren zijn en ze al helemaal niet in hun voeding hebben toegevoegd. (maar goed ook want dit is zinloos om het wel te doen en ze vormen tevens vrij veel vrije radicalen) De omega 3 en omega 6 vetzuren zijn nodig voor de goede werking van het honden en kattenlichaam. Het hormoonsysteem en het afweersysteem zijn afhankelijk van deze vetzuren. Het bloed en de vaten met het zenuwstelsel functioneren niet zonder essentiële vetzuren. Deze vetzuren bevorderen de elasticiteit van de celwanden. De omega 3 vetzuren die in Bandit diervoeding zitten zijn sterk onverzadigd en komen voor in de vers gevangen vis. Ze zijn ontstekingsremmend en hebben een gezond makende werking. In Bandit voer zit 4% vis verwerkt en in de dieetvoeders zit meer dan 7% vis verwerkt. De omega 6 vetzuren die in Bandit diervoeding zitten zijn minder sterk onverzadigd dan de omega 3. De bekendste is linolzuur en komt voor in de maiskiemolie die wordt toegevoegd. Het lichaam van de hond en kat heeft vitamine b6, zink en magnesium nodig om linolzuur om te zetten in hormoonachtige stoffen die ontstekingsreacties remmen en de afweercellen stimuleren.

11 Wetenschappelijke onderbouwing Biologisch versvlees met Biologische groente is beter dan gewoon vlees en verhit voedsel (brokken en blikvoer). In gewoon vlees en groente of brokken en blikvoer zitten veel meer vrije radicalen dan in een Biologisch product. Een vrije radicaal is een atoom of molecuul met een nog ongebruikte bindingsmogelijkheid. Die ongebruikte bindingsmogelijkheden kun je zien als een soort haken die zich graag ergens aan vastgrijpen. Ze zorgen ervoor dat andere moleculen worden beschadigd doordat ze er met hun haken elektronen uit los trekken. Vrije radicalen worden dan ook wel biochemische terroristen genoemd. Ze hebben een vervelende uitwerking. Ze tasten de onverzadigde vetzuur moleculen, die een onderdeel vormen van de celmembranen, aan. Hierdoor ontstaat een kettingreactie omdat een beschadigd vetzuurmolecuul op zijn beurt zelf een vrije radicaal wordt. Ze kunnen schade aanbrengen aan het DNA in de celkern waardoor er een verstoring kan optreden in de celstofwisseling waardoor er vervolgens gemuteerde cellen kunnen ontstaan (kanker). Ze beschadigen bepaalde enzymen die het honden en katten lichaam nodig heeft als bouwstof voor het uitvoeren van belangrijke processen. Ze worden gezien als de fundamentele veroorzaker van vroegtijdige veroudering en kanker. Een oorzaak van het ontstaan van vrije radicalen is onze omgeving: straling, luchtverontreiniging, bepaalde geneesmiddelen en niet te vergeten de achtergebleven bestrijdingsmiddelen op voedsel en het kippenvlees (kippen die vaak op een te jonge leeftijd worden geslacht waar groeihormonen nog in voorkomen) wat niet van Biologische oorsprong is. Biologische kippen worden op een latere leeftijd geslacht waarmee je uitsluit dat er groeihormonen in het vlees aanwezig zijn. Bandit diervoeding gebruikt die producten om vrije radicalen zoveel mogelijk uit te sluiten, wat de gezondheid van uw hond of kat ten goede komt.

12

13 ***Op speciaal verzoek kunnen wij ook een koolhydraatarm voer produceren voor bijvoorbeeld uw hond of kat met suikerziekte of nierproblemen voor informatie bel onze medische lijn*** Bandit diervoeding biedt alle mogelijkheden voor een geweldige gezonde hond of kat. Niet alleen wordt Bandit diervoeding vrijwel door iedere hond of kat geaccepteerd, Bandit biedt daarnaast ook een aantal slimme extra s die zeker erg gezond en smakelijk zijn. Uitgave van Bandit diervoeding Maart 2004 Januari 2009 H.W. van de Lang /Bandit Diervoeding website: correspondentie: Dorpsstraat 15B 6731AS Otterlo Tel:+31(0) voor medische vragen Tel: +31(0)

14

PRAKTISCH VOEDING VAN UW KAT - algemeen

PRAKTISCH VOEDING VAN UW KAT - algemeen l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VOEDING VAN UW KAT - algemeen over houden van huisdieren Voeding is een belangrijk onderdeel van de verzorging

Nadere informatie

Welke voeding voor mijn hond?

Welke voeding voor mijn hond? Waarom vers vlees? Welke voeding voor mijn hond? Als je kiest voor vers vlees, dus rauw onbewerkt vlees, kies je voor voeding die past bij het verteringssysteem van een (opportunistische) carnivoor (vleeseter)

Nadere informatie

DE ENE CALORIE is de andere niet. Door v/h Mr. Universe Jan de Weerd. Nog nooit was het ZO DUIDELIJK. SIMPEL, VERBLUFFEND en LEERZAAM

DE ENE CALORIE is de andere niet. Door v/h Mr. Universe Jan de Weerd. Nog nooit was het ZO DUIDELIJK. SIMPEL, VERBLUFFEND en LEERZAAM DE ENE CALORIE is de andere niet Door v/h Mr. Universe Jan de Weerd Gezonder eten of diëten Nog nooit was het ZO DUIDELIJK SIMPEL, VERBLUFFEND en LEERZAAM Met als toevoeging de caloriestrip INHOUD DE ENE

Nadere informatie

Wai Short: Het Wai Dieet

Wai Short: Het Wai Dieet Wai Short: Het Wai Dieet Oscar Bannink Hoe kom je erbij? Er zijn twee wegen om te komen tot een voor mensen gunstig dieet: 1. Morfologisch 2. Biochemisch Ad 1. Als we kijken naar ons spijsverteringskanaal

Nadere informatie

Koivoer op de korrel deel I

Koivoer op de korrel deel I Koivoer op de korrel deel I Je bent wat je eet is een uitdrukking die je steeds vaker hoort. Of dit je nu het recht geeft om iemand voor lekkere druif of bal gehakt! uit te maken weet ik niet, maar feit

Nadere informatie

Basisregels gezonde voeding

Basisregels gezonde voeding Basisregels gezonde voeding Door Vincent Hesselink Bescherm jezelf tegen ziekte, val fluitend af en voel je topfit! Gezond eten doe je met boeren verstand, eet voedsel dat voor de mens geschikt is Dat

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING... 3 VERANTWOORDING VOOR DE OPZET VAN DE VOORLICHTING... 4

INHOUD INLEIDING... 3 VERANTWOORDING VOOR DE OPZET VAN DE VOORLICHTING... 4 INHOUD INLEIDING... 3 VERANTWOORDING VOOR DE OPZET VAN DE VOORLICHTING... 4 LITERATUUR BIJLAGE I Instructiehandleiding II Handleiding voor de ouders INLEIDING III Werkboek voor de kinderen De voorlichting

Nadere informatie

Een kat kost geld NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) I. Toepassingsgebied: KATTEN

Een kat kost geld NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) I. Toepassingsgebied: KATTEN NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) I. Toepassingsgebied: KATTEN In Nederland leven 3.3 miljoen katten als gezelschapdier, waarvan 5 % raskatten (cijfers uit RDA rapport 2006). Daarnaast leven

Nadere informatie

De Schijf van Vijf De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum laat zien hoe je gezond kunt eten. Zo werkt het:

De Schijf van Vijf De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum laat zien hoe je gezond kunt eten. Zo werkt het: DE SCHIJF VAN VIJF IN KINDERTAAL Gezond eten en veel bewegen: waarom zou je? Gezond eten en veel bewegen is goed voor je. Dat hoor je waarschijnlijk zo vaak dat je het irritant vindt. Vraag je je weleens

Nadere informatie

Editie 2012. aan tafel! alles over eten en leren eten

Editie 2012. aan tafel! alles over eten en leren eten Editie 2012 aan tafel! alles over eten en leren eten inhoud 2 Inleiding Hfst. 1 Hfst. 2 Hfst. 3 - p. 5 1. Verandering op het menu p. 5 2. Hygiënisch werken met voeding p. 8 3. Hoe herken ik verse producten?

Nadere informatie

WAT VERSTAAN WE EIGENLIJK ONDER GEZONDE VOEDING

WAT VERSTAAN WE EIGENLIJK ONDER GEZONDE VOEDING DEEL 4 WAT VERSTAAN WE EIGENLIJK ONDER GEZONDE VOEDING Basisbegrippen over voeding Koolhydraten een complex verhaal Eiwitten Vetten en vetzuren. Onze stofwisseling Gezonde voeding, wat is dat eigenlijk?

Nadere informatie

Gezond eten, dat is vréselijk belangrijk! Tips en adviezen over voeding voor vrouwen met borstkanker

Gezond eten, dat is vréselijk belangrijk! Tips en adviezen over voeding voor vrouwen met borstkanker Gezond eten, dat is vréselijk belangrijk! Tips en adviezen over voeding voor vrouwen met borstkanker Inleiding Borstkanker is een vreselijke ziekte, die je hele leven totaal overhoop haalt. Van de ene

Nadere informatie

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Versie 2.3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar worden gemaakt zonder toestemming van de schrijver. Tegen overtreders

Nadere informatie

Gezonde Voeding. Invloed van gezonde voeding. Keuze voor gezonde Voeding. Voeding speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven!

Gezonde Voeding. Invloed van gezonde voeding. Keuze voor gezonde Voeding. Voeding speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven! Gezonde Voeding Voeding speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven! Niet alleen omdat wij voeding nodig hebben om gezond te blijven en omdat ons lichaam er dagelijks om vraagt. Eten en drinken doen

Nadere informatie

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Versie 2.0 Alle informatie in dit ebook heeft uitsluitend ten doel te informeren. De informatie is niet bedoeld om diagnoses te stellen of welk gezondheidsprobleem dan

Nadere informatie

Gezonde voeding. bij HIV-infectie

Gezonde voeding. bij HIV-infectie Gezonde voeding bij HIV-infectie Colofon Deze brochure is tot stand gekomen met adviezen van een diëtist. De inhoud van deze brochure is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Aan eventuele fouten

Nadere informatie

Voeding bij een. stoma. Nederlandse Stomavereniging

Voeding bij een. stoma. Nederlandse Stomavereniging Voeding bij een stoma Nederlandse Stomavereniging Colofon Zesde druk: februari 2013 Oplage: 4500 Tekst: Rietje Krijnen, Utrecht Illustraties: Schwandt Infographics, Houten Schijf van Vijf: Voedingscentrum,

Nadere informatie

Chronische ontsteking zet de medische wereld op zijn kop

Chronische ontsteking zet de medische wereld op zijn kop Chronische ontsteking zet de medische wereld op zijn kop Zo luidde de kop van het tijdschrift Health Matters in 2004. De Time verwoordde het op de voorpagina als volgt: 'Verstopte moordenaar, de verrassende

Nadere informatie

Wat iedereen moet weten over zijn lever

Wat iedereen moet weten over zijn lever Wat iedereen moet weten over zijn lever Als je gezondheid je lief is: Haal het gif uit jezelf en de wereld Foekje Meijer-Linstra December 2006 2006 Dit is een uitgave van www.gezondzijnenwelbevinden.nl

Nadere informatie

Novo Nordisk B.V. Postbus 443 2400 AK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 44 96 00 informatie@novonordisk.com www.novonordisk.nl www.changingdiabetes.

Novo Nordisk B.V. Postbus 443 2400 AK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 44 96 00 informatie@novonordisk.com www.novonordisk.nl www.changingdiabetes. 05092-919335 Novo Nordisk B.V. Postbus 443 2400 AK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 44 96 00 informatie@novonordisk.com www.novonordisk.nl www.changingdiabetes.nl TOT SLOT HERHALEN WE NOG DE BELANGRIJKSTE

Nadere informatie

Zorg dat je gezondheid in de beste handen is, je eigen handen!

Zorg dat je gezondheid in de beste handen is, je eigen handen! Voorwoord Zoektocht naar gezondheid In dit boek wil ik iedereen deelgenoot maken van mijn reis en zoektocht naar gezondheid. Een reis die ook bij mij begon door lichamelijke klachten die mij beperkingen

Nadere informatie

Hou je hond Fit en Gezond

Hou je hond Fit en Gezond Hou je hond Fit en Gezond Voeding en Voedingssupplementen WWW.CARNIS.NL 1 Inhoud Introductie De hond, zijn levensstijl en voeding Voeding Historiek Overzicht Kenmerken Voedingssupplementen WWW.CARNIS.NL

Nadere informatie

Introductie. Toegewijd aan jouw resultaat, Jesse van der Velde. Copyright 2012-2014 Jessevandervelde.com 2

Introductie. Toegewijd aan jouw resultaat, Jesse van der Velde. Copyright 2012-2014 Jessevandervelde.com 2 Introductie Mijn naam Jesse van der Velde en ik wil je feliciteren met het downloaden van de gratis introductie versie van het Lekker in Bikini e-book. De reden waarom ik je wil feliciteren is omdat je

Nadere informatie

Auteur: Jolanda Konieczek Module: Individuele verdieping Opdrachtgever: CAH Dronten Vaksenior: G.W. Stoffer. Dronten, juni 2006

Auteur: Jolanda Konieczek Module: Individuele verdieping Opdrachtgever: CAH Dronten Vaksenior: G.W. Stoffer. Dronten, juni 2006 & Auteur: Jolanda Konieczek Module: Individuele verdieping Opdrachtgever: CAH Dronten Vaksenior: G.W. Stoffer Dronten, juni 2006 Inhoudsopgave Samenvatting... 5 Inleiding... 7 Hoofdstuk 1: Voeding en gezondheid...

Nadere informatie

Interview Met Joris Schaping auteur Hoge Bloeddruk Stoppen Methode

Interview Met Joris Schaping auteur Hoge Bloeddruk Stoppen Methode Interview Met Joris Schaping auteur Hoge Bloeddruk Stoppen Methode O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m Hoge Bloeddruk Direct Verlagen Interview Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach OptimaleGezondheid.com

Nadere informatie

Wat u zelf nog meer kunt doen voor uw gezondheid

Wat u zelf nog meer kunt doen voor uw gezondheid Wat u zelf nog meer kunt doen voor uw gezondheid preventieve zorg Patient actief zelfherstel suppletie correctie Patient passief curatieve zorg Toelichting op het schema aan de voorkant Hoe gaan we om

Nadere informatie

Afslanken met Dr. Roy Martina De zeven stappen naar blijvend gewichtsverlies

Afslanken met Dr. Roy Martina De zeven stappen naar blijvend gewichtsverlies Afslanken met Dr. Roy Martina De zeven stappen naar blijvend gewichtsverlies Roy Martina, arts voor preventie en vitaliteit Dit gratis boekje wordt je aangeboden door Roy Martina Experience Colofon Roy

Nadere informatie

Elk uur eten, elk uur fitter!

Elk uur eten, elk uur fitter! Elk uur eten, elk uur fitter! Informatieboekje Inhoudsopgave Het VP3-voedingsprogramma bestaat uit 3 fasen! 6 Overtuigende resultaten 9 Ervaringen met het VP3-programma in Nederland 10 Voordelen ten opzichte

Nadere informatie

Infobrochure Gezonde voeding voor kinderen WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL

Infobrochure Gezonde voeding voor kinderen WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL Infobrochure Gezonde voeding voor kinderen WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL Contact: Diëtisten: 014/712869 diëtisten@azmol.be GEZONDE VOEDING VOOR KINDEREN INHOUD Inleiding 4 Voor kinderen 5 Gezond

Nadere informatie