Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Voor in uw agenda. Vol verwachting! De Regenboog. Arco Grisnigt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Voor in uw agenda. Vol verwachting! De Regenboog. Arco Grisnigt Agrisnigt@H3O.nl."

Transcriptie

1 5 december 2014 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 15 december Spreekuur directeur Noordendijk/Zamenhof 17 december Spreekuur directeur Volkerakweg 18 december groep 1 t/m4 s middags vrij 18 december Kerstviering om uur 19 december start kerstvakantie 5 januari nieuwjaars inloop op alle locaties Vol verwachting! Vol verwachting klopt ons hart! Vandaag is de Sint met zijn Pieten op school geweest! Het is een feest om de Sint te ontvangen. Al die mooi verklede kinderen als Sint, Piet of prinses! Al die surprises en gedichten in de hogere groepen. Het is fijn om met elkaar tradities te hebben. Bedankt Sint en Piet dat u bij ons was vandaag! Vol verwachting klopt ons hart! Het is ook advent, in verwachting van de komst van het kindje Jezus. Advent betekent verwachting. We vertellen de komende weken verhalen over de komst van Jezus op aarde. Jezus die voor ons naar de aarde is gekomen. Het grootste en mooiste cadeau wat we in ons leven kunnen krijgen! We zien uw kind als Koningskind! De locaties staan bol van ontwikkelingen en er is veel nieuws. Ik wens u ongelooflijk veel leesplezier! 7 januari VVE bijeenkomst Volkerakweg 8 januari VVE bijeenkomst Noordendijk Arco Grisnigt 9 januari Nieuwsbrief 5

2 Algemeens nieuws Ouderraad bedankt! Vanuit de OR AED 24 uur les voor het goede doel Sinterklaas Kerstviering Afscheid Anneke Continurooster Professionele sportlessen Continurooster Voor de zomervakantie is er een enquête geweest of u op onze school een continurooster wil hebben. Een overgrote meerderheid heeft aangeven dit te willen. Wij zijn een plan aan het uitwerken voor een continurooster. Hiervoor moet er binnen de school veel veranderen. Een goede voorbereiding kost tijd. Verder moet de medezeggenschapsraad instemmen met een ander rooster. Rond de voorjaarsvakantie willen we het plan voorleggen bij de MR zodat de personeelsgeleding en de oudergeleding zich erover kan buigen. We houden u op de hoogte van de uitkomst hiervan. Professionele sportlessen op school, Na de kerstvakantie starten we een pilot met 4 groepen. Deze pilot is gericht op sport en sociale ontwikkeling. Hoe ga je om met elkaar, met winnen en verliezen, hoe werk je samen enz. Hoe zet je elkaars talent in en wanneer gaat het belang van de ander voor mijn eigen belang. Heel veel situaties waar kinderen dagelijks mee te maken hebben. Op school, het schoolplein, in de groep en thuis. Deze lessen vinden plaats in de gymzaal door een gediplomeerd en ervaren sportdocent van de Move Academy. Ook de eigen leerkracht doet mee. Na de pilot evalueren we het en beslissen dan of we het met de hele school gaan doen. De regenboog twittert! Ons twitter adres We zullen u op de hoogte houden van schoolactiviteiten, maar ook interessante onderwijskundige en opvoedkundige artikelen doorsturen. AED Afgelopen weken is er door het bestuur van H3O voor alle basisscholen een AED aangeschaft. Bij een hartstilstand is reanimeren en de inzet van een AED van levensbelang. Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren. In de school zijn er personeelsleden die hiervoor een opleiding hebben gevolgd. Volgt u ons al!?!

3 Bedankt! Onze school wordt opgevrolijkt! Namens alle leerkrachten en leerlingen bedanken we de OR voor de prachtige schilderijen die ze voor de locaties hebben gemaakt. We zullen ze een mooi plekje geven. Afscheid Anneke Voor velen een vast gezicht in de school: Anneke. Na 16 jaar neemt ze afscheid van ons. Ze gaat samen met haar man genieten van haar kinderen en de kleinkinderen. Van alles wat het leven te bieden heeft. Met Anneke hebben we afgesproken dat ze op 5 februari officieel afscheid neemt. De uitnodiging hiervoor krijgt u na de kerstvakantie. Kerstviering Op donderdagavond 18 december vieren wij op school het kerstfeest. Tijdens deze viering staan we stil bij de geboorte van Jezus. Een bijzonder feest om in veel warmte en gezelligheid met elkaar te vieren. Dit jaar zullen de groepen 1 en 2 samen het kerstfeest vieren met ouders. Dit is van tot Vanaf uur bent u welkom! Na de viering is er nog een gezellig en warm samenzijn! Per kind mogen er maximaal 2 mensen komen op de viering. Op deze manier past het in de ruimte die we hebben. De andere groepen vieren kerst in de klas. Via Maxclass krijgt u de verdere details over de viering op de locatie. 24-uurs lesdag voor het goede doel Donderdag 11 december gaat groep 7/8 op de Volkerakweg hard aan de slag voor het goede doel. Met een 24-uurs lesdag gaan zij geld ophalen voor het Rode Kruis. De kinderen zijn druk in de weer om geld op te halen voor deze bijzondere actie. Deze dag zullen ze verschillende lessen volgen en actief aan de slag gaan. Wilt u ze ook sponseren, neem dan een kijkje op Anneke bedankt voor je inzet en betrokkenheid! Je was er altijd voor de kinderen, de ouders en al het personeel. We zullen je heerlijke soep wel missen en ook je warmte en gezelligheid!

4 Vanuit de OR Beste ouders, Afgelopen weken hebben de leden van de ouderraad en een grote groep ouders niet stil gezeten. Sinterklaas is in het land! Dus de gezellige sfeer van het Sinterklaasfeest is op de locaties ook te proeven! Achter de schermen zijn de ouders ook actief bezig met het voorbereiden van de komst van Sinterklaas op school en nog veel meer verrassingen! Na het Sinterklaasfeest komt er een ander groot feest dat we met de kinderen op school gaan vieren. Het kerstfeest, de geboorte van de Here Jezus. Ook voor dit feest worden er al voorbereidingen getroffen. Wisten jullie dat er in totaal 35 ouders betrokken zijn om de activiteiten rond beide feesten uit te voeren! Ook kunnen we deze activiteiten niet doen zonder de ouderbijdrage! Heeft u de ouderbijdrage al overgemaakt? In de nieuwsbrief van november vindt u hier meer informatie over. Er werd ook nog tijd vrijgemaakt om met het management team om de tafel te gaan. Op woensdag 26 november jl. hebben de leden van de ouderraad, Arco, Mirjam en Irene drie speerpunten van De Regenboog verder uitgewerkt. De speerpunten waren de PR van de school, ouderbetrokkenheid en het continurooster. De uitwerkingen van deze speerpunten worden meegenomen in het managementteam overleg. Tot zover de mededelingen van de ouderraad! We wensen iedereen een feestelijke december maand!!

5 Locatienieuws Noordendijk/Zamenhof Van tuin tot keuken Deze trieste begroeiing omtoveren tot een educatieve tuin. Daar hebben we uw hulp bij nodig! Schooltuin Opknappen Bieb-medewerkers gevraagd Knutselmateriaal gevraagd Lijkt het u leuk om na schooltijd een groep kinderen te begeleiden bij het onderhouden van onze tuin, geeft u zich dan op bij Saskia (moeder van Julia uit groep 3 en Nathan uit groep 6) of juf Marjolein Laat ook even weten voor welke dag u voorkeur heeft. De schoolbilbiotheek draait dankzij deze fantastische mensen! Anneke Bezemer Carla Bonthuis Marianne Bruijgoms Caroline van Driel Eefje Kamstra Sanaa Okasha Monique Oppe Angelique de Snaijer Juf Helene Versteeg Ellen Lagerweij Stapje voor stapje maken we onze school een beetje mooier. Er wordt volop gewerkt om de school een frissere mooiere look te geven. Deze maand is een start gemaakt met het verhuizen van de Bibliotheek op de Zamenhoflaan Knutselmateriaal gevraagd. Op de locatie Zamenhoflaan is het magazijn naar een grotere ruimte verhuisd. We hebben nu ook plek om een voorraad materialen te gaan aanleggen voor de knutsellessen. Het gaat om lege toiletrolhulzen, hulzen van rollen keukenpapier, kurken, eierdozen, en lapjes stof. Wilt u ons helpen met sparen? U doet er de leerkrachten en de kinderen een groot plezier mee! Gezocht! Biebmedewerkers Op de Regenboog (locatie Zamenhof) hebben we een prachtige bibliotheek waar de kinderen van groep 4 t/m groep 8 elke dag boeken kunnen lenen. Op vrijdag is de officiële boekenleendag. Dan zijn er namelijk altijd twee moeders/vaders die helpen bij de uitleen. Binnenkort gaat een aantal ouders stoppen omdat hun kinderen van school zijn/gaan. Wij willen ontzettend graag nieuwe enthousiaste ouders, grootouders of verzorgers oproepen om zich aan te melden voor onze bibliotheek. Op dit moment wordt er eens in 4 weken biebdienst gedraaid. Hoe meer ouders hoe makkelijker het wordt. Mocht je belangstelling hebben, loop eens op vrijdag naar binnen, of vraag informatie aan een van de biebouders.

6 Locatienieuws Volkerakweg Luizenteam Materialen gezocht Sinterklaas Luizenteam Spontaan is er na de herfstvakantie een luizenteam ontstaan. Daar zijn wij op de Volkerakweg enorm blij mee. We hopen met elkaar het luizenprobleem zo goed mogelijk onder controle te houden. Sinterklaas Afgelopen tijd hebben we met elkaar genoten van het sfeertje van Sinterklaas. We hadden ook een groep ouders die daar extra aan heeft bijgedragen. Zij hebben namelijk de school voor ons versiert. Super fijn en bedankt! Materialen gezocht Om lekker creatief bezig te zijn, zoeken we materialen. WC-rollen, keukenrollen, eierdozen en andere kosteloos materiaal om mee te knutselen. Ook zijn we op zoek naar oude lappen. Graag grote doeken waar we lekker mee kunnen spelen, hutten maken of verstoppertje spelen. Als u iets voor ons heeft kunt u het bij de leerkracht afgeven.

7 De Regenboog Locatie Noordendijk Noordendijk AM Dordrecht Tel: Peuters & BSO: Locatie Zamenhoflaan Zamenhoflaan AX Dordrecht Tel Peuters & BSO: Locatie Volkerakweg Volkerakweg BN Dordrecht Tel: Peuters & BSO:

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Willibrord Nieuws jaargang 19, nr. 5 28 januari 2015

Willibrord Nieuws jaargang 19, nr. 5 28 januari 2015 1 Vanuit de directie: 1. Personeel Willibrord Nieuws jaargang 19, nr. 5 28 januari 2015 Directie: Zoals in de kerstvakantie aan u is bericht zal directeur Sandra Peters niet meer terugkeren op de Willibrord.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Beste ouders en verzorgers, Bij deze de nieuwsbrief van de maand juli. Tijdens deze laatste schoolweken staan er nog enkele momenten op de planning die voor u als ouders belangrijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

No. 4 Nieuwsbrief 4 december 2014

No. 4 Nieuwsbrief 4 december 2014 No. 4 Nieuwsbrief 4 december 2014 PCB De Regenboog, Dorpsstraat 6, 8152 BL Lemelerveld; 0572 373541, info.regenboog@pco-dalfsen.nl Geachte ouder/verzorger, Sinterklaas En dan is de laatste maand van het

Nadere informatie

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Verschil ligt voor de hand PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Deze PeP-info is ook terug te vinden op onze website! Beste ouders/ verzorgers, In deze PeP-info Van de directeur Website Leerlingenpanel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Een nieuwsbrief tussen de gezellige decembervieringen in...vorige week een geslaagd Sinterklaasfeest en volgende week al weer de kerstviering. Een drukke en heerlijke tijd op

Nadere informatie

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Jan van Arkelstraat 37-39 5254CW Sleeuwijk Tel. O183-301507 e-mail: obs@verschoor.nl Burg. Verschoor School Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Agenda 06/10: Dag van de leraar 07/10: Peuter Kijk Ochtend

Nadere informatie

We willen zo graag scoren Dat geeft ons eer en roem Cijferlijstjes, de allerhoogste Zodat je mee kunt doen

We willen zo graag scoren Dat geeft ons eer en roem Cijferlijstjes, de allerhoogste Zodat je mee kunt doen 10 e editie, nr. 6 schooljaar 2013/2014 Holleblok 6, 1273 EG Huizen, tel.nr. 035-5257155 E-mail: deparel@ichthushuizen.nl Website: www.parelhuizen.nl Maart 2014 Van de directie De afgelopen weken hebben

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Van harte wensen we u en jullie een heel gelukkig en gezond 2015! Personele zaken

KlimtorenNieuws. Van harte wensen we u en jullie een heel gelukkig en gezond 2015! Personele zaken KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 09 06-01-2015 Het nieuwe jaar.. In dit nummer: Het nieuwe jaar Personele

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief nummer 2 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen week en deze week is het kinderboekenweek. Zoals u wellicht weet is het thema van de kinderboekenweek: Superhelden. Bent u al in de bibliotheek

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 Vrijdag 26 juni 2015 is het EINDfeest. Komt u ons weer helpen? Inhoud van deze Nieuwsbrief: I nleiding Uit de groepen 1 2 Van de ouderraad Tot slot Geachte ouders,

Nadere informatie

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Beste ouders/verzorgers, Hier volgt het vijfde schoolbericht in het schooljaar 2014-2015. Schoolbibliotheek

Nadere informatie

Aeresteijn mededelingen

Aeresteijn mededelingen Aeresteijn mededelingen 2014-2015 nr. 14 2 april 2015 Ouders. Tijdens de pizzasessie op 19 maart jongstleden heb ik onze gasten kort wat mogen vertellen over onze mooie school. Zoals verwacht waren veel

Nadere informatie

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers,

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers, 8 juni 2015 14 Beste ouders en verzorgers, Vertrek In dit Schoolnieuws wil ik maar meteen met de deur in huisvallen met het volgende bericht: Afgelopen week heb ik het bestuur gevraagd mij ontslag te verlenen,

Nadere informatie

INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1

INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1 INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1 schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, In de eerste weken van dit schooljaar zijn wij vaak met u in gesprek geweest. De informatieavond in de

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

De jarigen van oktober

De jarigen van oktober Jaargang 21 nr. 6 Oktober 2014 C.B.S. De Burcht Broekweg 32 2235 BK Valkenburg Tel. 071-4074467 E-mail: info@cbsdeburcht www.cbsdeburcht.nl Van alles wat. Per 01 September is mijn (Wim) nieuwe adres: Jan

Nadere informatie

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie