FAQ: meest gestelde vragen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ: meest gestelde vragen http://typo3.cdenv.be/handleidingen/faq.pdf"

Transcriptie

1 FAQ: meest gestelde vragen Overzicht Waar vind ik de handleiding? 2 Hoe krijg ik mijn site op 2 Kan ik de hoofding van de site veranderen? 2 Waar kan ik het archief van de distributielijst raadplegen? 2 Hoe zit dat met het - adres? 4 Als ik een nieuwsbericht invoeg verschijnt de knop <Lees verder> niet? 4 Wanneer ik op de knop <Lees verder> klik verschijnt het nieuwsbericht niet. 5 Ik krijg een foutmelding van HTTP_REFERER is not passed to the script because of a proxy? 5 Waarom wordt AT vermeld in adres 5 Ik zou graag een fotoalbum aanmaken? 6 Je hebt vier nieuwsberichten maar er worden er maar 3 getoond? 6 Ik zou graag een gratis teller op de site plaatsen? 6 Wat is GRSP? 6 Ik zou graag de lijst sorteren van de mandaten en vb voorzitters op eerste plaats zetten?6 Kan ik aan de verschillende nieuwsberichten een categorie toewijzen? 7 Ik krijg rare tekens als ik een tekst bewaar? 7 Ik zie de personen niet op mijn pagina partijbestuur? 8 Ik wil een enquete on-line zetten? 8 Hoe maak ik gebruik van de centraal beheerde linken? 8 Is het mogelijk om een link te leggen naar een personen plugin? 9 raadplegen van het archief 11 De animated gif werkt niet, blijft statisch? 11 Kan ik het aantal getoonde berichten in het lokale (Nationale) nieuws aanpassen op de home-pagina? 12 Kan ik RSS-feeds aanbieden op de website 13 Foutmelding : requested page didn't have a proper connection to the tree-root! 14 Ik zie geen potloodjes (meer). hoe maak ik die zichtbaar? 15 Foutmelding : No poll records found on this page. Please put a poll record on this page or point to a page in the field 'startingpoint' 16 Ik zie onze nieuwsberichten niet op 18 Ik kan de RSS-feed niet openen in Firefox 19 Datum staat op 01/01/

2 Waar vind ik de handleiding? Die staat on line op (1) (2) Deze FAQ op : (3) Hoe krijg ik mijn site op We wachten altijd op een seintje van de afdeling voor we die opnemen op de linken pagina. We doen dat dus niet automatisch omdat sommige afdelingen hun site eerst willen opvullen en uittesten. Ben je er klaar voor geef dan een seintje aan de webmaster, Vergeet niet je afdeling en eventueel de url te vermelden. Kan ik de hoofding van de site veranderen? Neen Waar kan ik het archief van de distributielijst raadplegen? Je kan de vorige mailtjes naar webmasters raadplegen op

3 Na het opgeven van je adres en je wachtwoord, niet de typo-login van de website, maar een andere. Indien je dat wachtwoord nog nooit opvroeg of je bent het vergeten dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen op onderaan bij "Voer uw adres in om uw wachtwoord toegestuurd te krijgen, uw lijstopties te veranderen of uit te schrijven van Webmasters "

4 Hoe zit dat met het - adres? In het aanbod van de afdelingswebsites zat 1 adres per afdeling. Dat is van de vorm en het wordt doorgestuurd naar 1 -adres dat door de afdeling wordt opgegeven. Op dit ogenblik voorzien we niet om meer adressen aan te bieden. Voor de start van het project "afdelingsites" hebben we het adres toegewezen aan jullie webmaster- adres. Indien je een probleem hebt met dit adres, of het wil wijzigen, laat ons iets weten op samen met de naam van je afdeling en het adres waarop moet toekomen. Als ik een nieuwsbericht invoeg verschijnt de knop <Lees verder> niet? Kijk na of de pagina Nieuwsbericht bestaat (onder Actueel) Wanneer je een nieuwsbericht volledig wil zien dan dien je een pagina te gebruiken om het nieuwsbericht zichtbaar te maken.

5 Wanneer ik op de knop <Lees verder> klik verschijnt het nieuwsbericht niet. Bij de nieuws plug-in opties onder Overige moet PaginaID voor het tonen van Single news verwijzen naar de pagina Nieuwsbericht. Indien je hierna nog geen nieuwsbericht ziet nadat je op de knop <lees verder> hebt geklikt controleer dan of de news-plugin nog bestaat op de pagina Nieuwsbericht. Voeg hem eventueel opnieuw in. Op de pagina Nieuwsbericht in de pagina weergave (menu rechts bovenaan)voeg je in de middelste kolom een nieuws plug-in toe. Je stelt die in (bij Plugin opties ) op het tabblad algemeen om te werken in de SINGLE mode. Ik krijg een foutmelding van HTTP_REFERER is not passed to the script because of a proxy? (Error: This host address ("afdeling.cdenv.be") and the referer host ("") mismatches! It's possible that the environment variable HTTP_REFERER is not passed to the script because of a proxy. The site administrator can disable this check in the "All Configuration" section of the Install Tool (flag: TYPO3_CONF_VARS[SYS][doNotCheckReferer]). ) Werk je met een security programma / Firewall? iets zoals Norton Internet Security of een ander programma? Dan kan het zijn dat je 'afdeling.cdenv.be' en moet aangeven als veilige sites. Ofwel de firewall even uitschakelen om te proberen of je dan wel toegang krijgt. Waarom wordt AT vermeld in adres is bedoeld. Om spam te voorkomen. Er zijn robots die op zoek gaan naar adressen op internet om ze te verkopen. Om te voorkomen dat al onze cd&v-adressen te veel spam zouden krijgen hebben we AT voorzien Ik zou graag een fotoalbum aanmaken? Gewoon als inhoudselement kiezen voor 'images'.

6 afhankelijk van het aantal foto's die je op één rij wil, het aantal kolommen aanduiden (bvb. 3 voor drie foto's naast elkaar). Geef de foto's bepaalde breedte - bvb. 120 en vink aan dat bij het aanklikken de foto vergroot moet weergegeven worden. Je hebt vier nieuwsberichten maar er worden er maar 3 getoond? Je kan misschien een start en begin-datum instellen. Zodat ze gespreid zichtbaar worden. De oude nieuwsberichten worden achteraf in het Archief getoond op bvb de pagina Ik zou graag een gratis teller op de site plaatsen? Wanneer je gebruik maakt van een gratis teller (er bestaat een ruime keuze van gratis tellers op het net) krijg je bij de registratie een stukje code (html en/of javascript) die je op uw webpagina moet plaatsen. Om die code in TYPO3 op een pagina te plaatsen, kies je "Nieuwe Inhoud" en dan bij "Speciale elementen" selecteer je "Standaard HTML". Wat is GRSP? GRSP is de "General Record Storage Page" - dient om allerlei administratieve site-data die men nergens ander kwijt kan te groeperen. Best niet aankomen. Ik zou graag de lijst sorteren van de mandaten en vb voorzitters op eerste plaats zetten? Voor het sorteren van de mandaten kan je in de 'lijst'-mode, bij aanvinken van "uitgebreid overzicht" de pijltjestoetsen gebruiken om te bepalen wie eerst in het lijstje komt.

7 Kan ik aan de verschillende nieuwsberichten een categorie toewijzen? (zodanig dat ik vervolgens een pagina kan creëren waarop automatisch alle nieuwsberichten terechtkomen die tot een bepaalde categorie behoren. Bijvoorbeeld een pagina waarop alle dagorden van de gemeenteraad terechtkomen.) Dat kan je aanvragen op (vermeld in je aanvraag gebruik nieuwscategorieën ). We verhogen dan je gebruikersrechten zodat je categorieën kan aanmaken en beheren. Je dient dan wel je nieuwsrecords in de map GPRS te plaatsen. Ik krijg rare tekens als ik een tekst bewaar? (bijvoorbeeld <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoftcom:office:office" /> ) Het zijn html-codes die door bijvoorbeeld MS-Word in html-teksten worden geplaatst. Een oplossing zou zijn geen Word te gebruiken als editor voor tekst met opmaak ;-)

8 Wanneer je teksten uit Word wil overnemen is het beter ze eerst in notepad te gooien als je geen opmaak nodig hebt of in wordpad als je ook opmaak wil overnemen en ze dan te kopiëren in typo. Ik zie de personen niet op mijn pagina partijbestuur? Zie ook blz 45 van de handleiding. Net als met nieuwsberichten dien je eerst records aan te maken van personen. Om deze records te tonen moet bovendien een plugin personen geplaatst op de pagina waar je ze wil tonen. Ik wil een enquete on-line zetten? Je kan daarvoor een formulier gebruiken zie ook de handleiding p 41. Met select- of check-box kun je verschillende keuzemogelijkheden op een vraag opgeven. Hoe maak ik gebruik van de centraal beheerde linken? Kijk eerst eens op : Wat uitleg over het uitbreiden van de linken-pagina op de afdelingssites met centraal beheerde linken. Probleem : Sommige afdelingen nemen naast gemeentelijke sites ook sites op van afdelingen/verkozen van hun streek. Wanneer er nu een site bijkomt, verdwijnt of van url veranderd dienen er x-aantal afdelingen hun links aan te passen. Door nu deze urls vanuit nationaal aan te bieden, te onderhouden wordt een verandering ogenblikkelijk op alle andere sites aangeboden. De bedoeling is wel dat de afdelingen ervoor kiezen wat ze al dan niet opnemen, ze blijven daar net als met het Nationaal nieuws vrij in. Hoe werkt het? Laat het ons weten als je er wil mee starten op (vermeld je afdeling! ). We verhogen je gebruikersrechten dan zodat er nu een extra hoofdmap zichtbaar is : 'Links-Nationaal'. Opgepast je kan hier nu in werken (lezen, schrijven, deleten dus even oppassen )

9 in deze map worden linken en link-categorien bewaard. Je kan deze linken en categorieën gebruiken (met schrijfrecht ook verbeteren disablen enz.) Op de pagina 'Links' kun je de plugin 'CMW-linklist' aanpassen. Dat doen we als volgt : De eigen categorieën van de afdeling worden met de pijltjes in de juiste volgorde gezet De "geïmporteerde/nationale" categorieën worden nu afgebeeld in de volgorde waarin ze geïmporteerd worden (volgorde opsomming startingpoints). Als ze links importeren moet de eigen linkpagina ook in de startingpoints worden opgenomen. Ze bepalen dus zelf waar hun eigen links komen. Maw. sortering: eerst op basis van startingpoint daarna, binnen een startingpoint, op basis van de volgorde opgelegd door de afdeling. Is het mogelijk om een link te leggen naar een personen plugin? Met opmaak Je kan op verschillende manieren een link invoegen. (ook naar een persoonlijke pagina van bijvoorbeeld een mandataris) Ik ga er even vanuit dat je in dat wil doen in een tekst-inhoudselement (content-element).

10 Je kan daar een link toevoegen door na selecteren van de tekst waar de link moet komen. te klikken op het icoontje om een link te leggen. Linken kunnen gelegd worden naar pagina's van je website naar bestanden (in je bestandslijst) of naar externe pagina's. Een truc daarbij is als je wil linken naar een pagina met een persoonsrecord dat je de pagina in een browser oproept en de externe link kopieert.

11 raadplegen van het archief Met opmaak Je kan de vorige mailtjes naar webmasters raadplegen op Na het opgeven van je adres en je wachtwoord dat je eerder ontving per mail. Dus niet de typo-login van de website. Indien je dat mailtje niet meer hebt dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen op onderaan bij "Voer uw adres in om uw wachtwoord toegestuurd te krijgen, uw lijstopties te veranderen of uit te schrijven van Webmasters " De animated gif werkt niet, blijft statisch?

12 uw animated gif zal werken als je onderaan Images de QUALITY instelt als 'don't change' staat nu op default. Kan ik het aantal getoonde berichten in het lokale (Nationale) nieuws aanpassen op de home-pagina? Standaard worden er 3 nieuwsberichten getoond je kan dat aanpassen door op de Home pagina de nieuws-plugin te editeren. Op het tabblad overig bij Limiet: maximum aantal (zie oranje pijl op de figuur)

13 Kan ik RSS-feeds aanbieden op de website Ja dat kan maar : informeer u eerst goed - op internet bijvoorbeeld ;-) - over wat RSS-feeds zijn en hoe je ze kan gebruiken. Als je er klaar voor bent geef ons dan een seintje (vermeld de naam van je afdeling) dan zorgen we dat de configuratie van uw afdelingssite wordt gewijzigd zodat dit mogelijk wordt. (Dit kan naargelang de beschikbaarheid van onze mensen even tijd in beslag nemen, even geduld aub) Hoe werkt het? Wanneer je melding krijgt dat we de configuratie hebben aangepast kan je een icoontje op je website plaatsen met daarachter de feed-link :

14 * vul de naam van je afdeling in ipv afdeling ** vul hier de pagina-id van de systeemmap in waar je nieuwsberichten staan (meestal is dat de map Nieuws ) Je kan het icoontje tonen met een eenvoudige HTML-plugin. Voeg volgende kode toe: <a href="http://afdeling.cdenv.be/index.php?id=3137&type=100" border="0" > <img src="http://nationaal.cdenv.be/fileadmin/templates/nationaal/images/rss -icon.gif"></a> Het lezen van zo'n RSS-feed gebeurt met een browser die RSS-feeds kan lezen (bv firefox en live-bookmarks). Je hebt ook speciale programma's (vb Scharpreader : )die dat kunnen doen. Foutmelding : requested page didn't have a proper connection to the tree-root! Ik krijg een foutmelding Error! : The requested page didn't have a proper connection to the treeroot!

15 Wanneer het een pagina is van het type snelkoppeling kijk dan na of de snelkoppeling naar de pagina nog is ingesteld. eventueel terug toevoegen. Ik zie geen potloodjes (meer). hoe maak ik die zichtbaar? Zorg ervoor dat in de lijst-module uitgebreid overzicht aangevinkt staat. (1)

16 Of tweede mogelijkheid in de front end van de website : Zorg dat Toon Bewerkingsiconen aan staat. (1) Foutmelding : No poll records found on this page. Please put a poll record on this page or point to a page in the field 'startingpoint' Deze foutmelding komt voor wanneer er geen poll-record beschikbaar is op de pagina. Bijvoorbeeld als het werd verwijderd. Je dient terug een inhoudselement van het type Poll aan te maken. (Een record toevoegen dus)

17 Daarna is de record zichtbaar en wordt de poll terug getoond. Voor configuratie van de poll zie de handleiding p 47

18 Ik zie onze nieuwsberichten niet op Opdat de nieuwsberichten zichtbaar zouden zijn op dienen de nieuwsrecords in de map " Nieuws" te staan. Dat is ook de standaard en dat is wat de meeste afdelingen doen. We raden daarom aan om de nieuwsrecords te plaatsen in de map "Nieuws" zoals beschreven op p 35 van en de nieuwsplugin aan te passen zodat de map "nieuws" wordt gebruikt (gebruik in de nieuwsplugin het "startpunt" "Nieuws"

19 Ik kan de RSS-feed niet openen in Firefox Sommige browsers (Safari onder MacOS bv.) herkennen automatisch deze zogenaamde RSS-feeds en vertalen alle onderdelen daarvan gepast naar het scherm. Firefox doet dit niet automatisch; je moet 'm expliciet zeggen om het adres van de RSS-feed als een "Live Bookmark" op te slaan. Eens dat voor mekaar kan je de geactualiseerde RSS-feed bekijken via het menu "Bookmarks": de "Live Bookmarks" staan dan onder de eerste grijze streep. Je ziet dan weliswaar alleen de titel van elk bericht, maar allicht is dat voldoende voor de CD&V-feed. Stap-voor-stap hoe je dat éénmalig moet installeren: 1) copieer het adres 2) ga in FireFox naar het menu Bookmarks > Manage Bookmarks 3) kies onder het (nieuwe) File-menu dat nu verschijnt de optie "New Live Bookmark" 4) vul een gewenste "Name" in, bv. CD&V-lokaal 5) plak het adres in het vakje "Feed location" 6) (vul eventueel een "Description" in als de menu-naam te kort is om duidelijk te zijn) 7) "OK" Herstart FireFox: uw RSS-feed staat nu in het menu-onderdeel "Bookmarks" en als je er met de muis overgaat krijg je een opsomming van de nieuwste berichten te zien, die je dan naar wens individueel kan bekijken in al hun glorie. (met dank aan Johan Morris) Datum staat op 01/01/1970 January :00:00 GMT is de default datum van een nieuwe pagina zonder inhoud een datum voor het nieuwsbericht ingeven helpt dit probleem van de baan, waarschijnlijk staat het datumveld nu leeg

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Handleiding IVN afdelingswebsite

Handleiding IVN afdelingswebsite Handleiding IVN afdelingswebsite Een praktische handleiding voor IVN afdelingen. Handleiding IVN afdelingswebsite Datum: 10 maart 2013 Versie: 1.3 Auteurs: John Roggen, Fanny van Zon, Hans Hogenbirk op

Nadere informatie

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010)

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010) Deel 1 Kennismaking Docent: Jos Nys (september 2010) Inhoud 1. Wat is een CMS?... 3 2. Wat is?... 4 3. WampServer installeren... 9 4. downloaden en installeren...11 5. Front end back end... 13 6. Het Navigatiemenu...

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

HANDLEIDING INSUSITE

HANDLEIDING INSUSITE HANDLEIDING INSUSITE Gentseweg 203-8792 Waregem T. 056 36 14 94 - F. 056 36 14 96 info@crm.be - www.crm.be 2 INHOUD Inleiding 1. Wordpress Basics 1.1 Inloggen in het adminpaneel 1.2 Het Dashboard 1.3 De

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Handleiding Horde webmail

Handleiding Horde webmail Handleiding Horde webmail In deze handleiding wordt uitgelegd wat je allemaal met Horde Webmail kunt doen. Want behalve gewoon je e-mails ontvangen, kun je met Webmail nog veel meer. De handleiding is

Nadere informatie

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding U koos net als duizenden anderen voor het voordeel én het gemak dat wij u als hostingprovider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij

Nadere informatie

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml Starten met TYPO3 Extension Key: doc_tut_quickstart_nl Language: nl Version: 1.0.0 Keywords: forbeginners, foreditors, foradmins Copyright 2000-2010, Documentation Team, This

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website december 2010 1 Inhoudsopgave Inloggen in TYPO3... 3 Algemene informatie... 4 De paginastructuur... 4 Iconen en paginanamen... 4 Het bestandsbeheer

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Voorwoord Gefeliciteerd met de opening van uw webwinkel. Ook al hebben wij het pakket zo gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt, toch is een handleiding

Nadere informatie

Startershandleiding. Complete webhosting

Startershandleiding. Complete webhosting Complete webhosting Startershandleiding U koos, net als duizenden anderen, voor het voordeel én het gemak dat wij u als hosting provider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij deze

Nadere informatie

Central Station. Handleiding voor applicatiebeheerders

Central Station. Handleiding voor applicatiebeheerders Central Station Handleiding voor applicatiebeheerders Versie 2, september 2011 Inhoudsopgave 1 Over deze handleiding... 4 1.1 Doel van deze handleiding...4 1.2 Conventies...4 1.3 Versie...4 1.4 Meer informatie...4

Nadere informatie

JOOMLA 3.x. Content Management System (CMS) Online webdesign m.b.v. Joomla. Carl Maegerman www.lesgever.be

JOOMLA 3.x. Content Management System (CMS) Online webdesign m.b.v. Joomla. Carl Maegerman www.lesgever.be JOOMLA 3.x Content Management System (CMS) Online webdesign m.b.v. Joomla Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 WAT IS JOOMLA?... 5 1.1 WAT IS EEN CMS... 5 1.2 WAAROM JOOMLA GEBRUIKEN... 5 2 WEBSITE

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

Training voor Redacteuren

Training voor Redacteuren Training voor Redacteuren Bewerkt door Ing. Hans A. Olthoff, Meer informatie: Ing. Hans A. Olthoff alternet Internet B.V. Langesteijn 124 3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht T (078) 635 1200

Nadere informatie

Handleiding vragenlijsten maken met SelectSurvey

Handleiding vragenlijsten maken met SelectSurvey Handleiding vragenlijsten maken met SelectSurvey Inhoudsopgave HANDLEIDING VRAGENLIJSTEN MAKEN MET SELECTSURVEY... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 H1 VRAGENLIJST MAKEN... 3 1. Inloggen... 3 2. Project

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Alfresco

Handleidingen 1.0 Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco In dit document vind je de handleidingen voor Alfresco zoals aangeboden door ECM2. I. Alfresco Document Management 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014 Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT Versie:juli 2014 1 Inhoudsopgave INLOGGEN 4 STARTSCHERM 5 MODULES CMS 6 TAAKBALK 7 PAGINASTRUCTUUR 8 PAGINA ONDER ANDER HOOFDSTUK PLAATSEN 8 AANMAKEN NIEUWE PAGINA 9 NIEUWE

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Handleiding Management Dashboard

Handleiding Management Dashboard Handleiding Management Dashboard Versie 3.5.0 www.howardshome.com Fultonbaan 30 Telefoon +31 (0)30 6083 540 KvK 20093764 Postbus 1092 Fax +31 (0)30 6083 549 ABN AMRO 54.85.62.202 3430 BB Nieuwegein E-mail

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding Management Dashboard

Handleiding Management Dashboard Handleiding Management Dashboard Versie 3.5.2 www.howardshome.com Fultonbaan 30 Telefoon +31 (0)30 6083 540 KvK 20093764 Postbus 1092 Fax +31 (0)30 6083 549 ABN AMRO 54.85.62.202 3430 BB Nieuwegein E-mail

Nadere informatie

Beginnershandleiding voor Weebly.

Beginnershandleiding voor Weebly. Beginnershandleiding voor Weebly. Deze beginnershandleiding voor Weebly heeft 9 hoofdstukken. Als je net met Weebly begint, raden we je aan om deze korte artikelen allemaal te lezen. Wanneer je daarmee

Nadere informatie

WORDPRESS? Of COURSE! CURSUS: 'Zelf je website maken ZONDER technische kennis en met GRATIS tools' Deel 2 : MIGRATIE VAN WORDPRESS

WORDPRESS? Of COURSE! CURSUS: 'Zelf je website maken ZONDER technische kennis en met GRATIS tools' Deel 2 : MIGRATIE VAN WORDPRESS WORDPRESS? Of COURSE! CURSUS: 'Zelf je website maken ZONDER technische kennis en met GRATIS tools' Deel 2 : MIGRATIE VAN WORDPRESS MIGRATIE VAN EEN WP PLATFORM MET EEN BACKUP PLUGIN Er zijn een aantal

Nadere informatie