FAQ: meest gestelde vragen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ: meest gestelde vragen http://typo3.cdenv.be/handleidingen/faq.pdf"

Transcriptie

1 FAQ: meest gestelde vragen Overzicht Waar vind ik de handleiding? 2 Hoe krijg ik mijn site op 2 Kan ik de hoofding van de site veranderen? 2 Waar kan ik het archief van de distributielijst webmasters@lists.cdenv.be raadplegen? 2 Hoe zit dat met het info@afdeling.cdenv.be - adres? 4 Als ik een nieuwsbericht invoeg verschijnt de knop <Lees verder> niet? 4 Wanneer ik op de knop <Lees verder> klik verschijnt het nieuwsbericht niet. 5 Ik krijg een foutmelding van HTTP_REFERER is not passed to the script because of a proxy? 5 Waarom wordt AT vermeld in adres 5 Ik zou graag een fotoalbum aanmaken? 6 Je hebt vier nieuwsberichten maar er worden er maar 3 getoond? 6 Ik zou graag een gratis teller op de site plaatsen? 6 Wat is GRSP? 6 Ik zou graag de lijst sorteren van de mandaten en vb voorzitters op eerste plaats zetten?6 Kan ik aan de verschillende nieuwsberichten een categorie toewijzen? 7 Ik krijg rare tekens als ik een tekst bewaar? 7 Ik zie de personen niet op mijn pagina partijbestuur? 8 Ik wil een enquete on-line zetten? 8 Hoe maak ik gebruik van de centraal beheerde linken? 8 Is het mogelijk om een link te leggen naar een personen plugin? 9 raadplegen van het archief 11 De animated gif werkt niet, blijft statisch? 11 Kan ik het aantal getoonde berichten in het lokale (Nationale) nieuws aanpassen op de home-pagina? 12 Kan ik RSS-feeds aanbieden op de website 13 Foutmelding : requested page didn't have a proper connection to the tree-root! 14 Ik zie geen potloodjes (meer). hoe maak ik die zichtbaar? 15 Foutmelding : No poll records found on this page. Please put a poll record on this page or point to a page in the field 'startingpoint' 16 Ik zie onze nieuwsberichten niet op 18 Ik kan de RSS-feed niet openen in Firefox 19 Datum staat op 01/01/

2 Waar vind ik de handleiding? Die staat on line op (1) (2) Deze FAQ op : (3) Hoe krijg ik mijn site op We wachten altijd op een seintje van de afdeling voor we die opnemen op de linken pagina. We doen dat dus niet automatisch omdat sommige afdelingen hun site eerst willen opvullen en uittesten. Ben je er klaar voor geef dan een seintje aan de webmaster, webmaster@cdenv.be. Vergeet niet je afdeling en eventueel de url te vermelden. Kan ik de hoofding van de site veranderen? Neen Waar kan ik het archief van de distributielijst webmasters@lists.cdenv.be raadplegen? Je kan de vorige mailtjes naar webmasters raadplegen op

3 Na het opgeven van je adres en je wachtwoord, niet de typo-login van de website, maar een andere. Indien je dat wachtwoord nog nooit opvroeg of je bent het vergeten dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen op onderaan bij "Voer uw adres in om uw wachtwoord toegestuurd te krijgen, uw lijstopties te veranderen of uit te schrijven van Webmasters "

4 Hoe zit dat met het - adres? In het aanbod van de afdelingswebsites zat 1 adres per afdeling. Dat is van de vorm info@afdeling.cdenv.be en het wordt doorgestuurd naar 1 -adres dat door de afdeling wordt opgegeven. Op dit ogenblik voorzien we niet om meer adressen aan te bieden. Voor de start van het project "afdelingsites" hebben we het adres info@afdeling.cdenv.be toegewezen aan jullie webmaster- adres. Indien je een probleem hebt met dit adres, of het wil wijzigen, laat ons iets weten op informatica@cdenv.be samen met de naam van je afdeling en het adres waarop info@afdeling.cdenv.be moet toekomen. Als ik een nieuwsbericht invoeg verschijnt de knop <Lees verder> niet? Kijk na of de pagina Nieuwsbericht bestaat (onder Actueel) Wanneer je een nieuwsbericht volledig wil zien dan dien je een pagina te gebruiken om het nieuwsbericht zichtbaar te maken.

5 Wanneer ik op de knop <Lees verder> klik verschijnt het nieuwsbericht niet. Bij de nieuws plug-in opties onder Overige moet PaginaID voor het tonen van Single news verwijzen naar de pagina Nieuwsbericht. Indien je hierna nog geen nieuwsbericht ziet nadat je op de knop <lees verder> hebt geklikt controleer dan of de news-plugin nog bestaat op de pagina Nieuwsbericht. Voeg hem eventueel opnieuw in. Op de pagina Nieuwsbericht in de pagina weergave (menu rechts bovenaan)voeg je in de middelste kolom een nieuws plug-in toe. Je stelt die in (bij Plugin opties ) op het tabblad algemeen om te werken in de SINGLE mode. Ik krijg een foutmelding van HTTP_REFERER is not passed to the script because of a proxy? (Error: This host address ("afdeling.cdenv.be") and the referer host ("") mismatches! It's possible that the environment variable HTTP_REFERER is not passed to the script because of a proxy. The site administrator can disable this check in the "All Configuration" section of the Install Tool (flag: TYPO3_CONF_VARS[SYS][doNotCheckReferer]). ) Werk je met een security programma / Firewall? iets zoals Norton Internet Security of een ander programma? Dan kan het zijn dat je 'afdeling.cdenv.be' en moet aangeven als veilige sites. Ofwel de firewall even uitschakelen om te proberen of je dan wel toegang krijgt. Waarom wordt AT vermeld in adres is bedoeld. Om spam te voorkomen. Er zijn robots die op zoek gaan naar adressen op internet om ze te verkopen. Om te voorkomen dat al onze cd&v-adressen te veel spam zouden krijgen hebben we AT voorzien Ik zou graag een fotoalbum aanmaken? Gewoon als inhoudselement kiezen voor 'images'.

6 afhankelijk van het aantal foto's die je op één rij wil, het aantal kolommen aanduiden (bvb. 3 voor drie foto's naast elkaar). Geef de foto's bepaalde breedte - bvb. 120 en vink aan dat bij het aanklikken de foto vergroot moet weergegeven worden. Je hebt vier nieuwsberichten maar er worden er maar 3 getoond? Je kan misschien een start en begin-datum instellen. Zodat ze gespreid zichtbaar worden. De oude nieuwsberichten worden achteraf in het Archief getoond op bvb de pagina Ik zou graag een gratis teller op de site plaatsen? Wanneer je gebruik maakt van een gratis teller (er bestaat een ruime keuze van gratis tellers op het net) krijg je bij de registratie een stukje code (html en/of javascript) die je op uw webpagina moet plaatsen. Om die code in TYPO3 op een pagina te plaatsen, kies je "Nieuwe Inhoud" en dan bij "Speciale elementen" selecteer je "Standaard HTML". Wat is GRSP? GRSP is de "General Record Storage Page" - dient om allerlei administratieve site-data die men nergens ander kwijt kan te groeperen. Best niet aankomen. Ik zou graag de lijst sorteren van de mandaten en vb voorzitters op eerste plaats zetten? Voor het sorteren van de mandaten kan je in de 'lijst'-mode, bij aanvinken van "uitgebreid overzicht" de pijltjestoetsen gebruiken om te bepalen wie eerst in het lijstje komt.

7 Kan ik aan de verschillende nieuwsberichten een categorie toewijzen? (zodanig dat ik vervolgens een pagina kan creëren waarop automatisch alle nieuwsberichten terechtkomen die tot een bepaalde categorie behoren. Bijvoorbeeld een pagina waarop alle dagorden van de gemeenteraad terechtkomen.) Dat kan je aanvragen op (vermeld in je aanvraag gebruik nieuwscategorieën ). We verhogen dan je gebruikersrechten zodat je categorieën kan aanmaken en beheren. Je dient dan wel je nieuwsrecords in de map GPRS te plaatsen. Ik krijg rare tekens als ik een tekst bewaar? (bijvoorbeeld <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoftcom:office:office" /> ) Het zijn html-codes die door bijvoorbeeld MS-Word in html-teksten worden geplaatst. Een oplossing zou zijn geen Word te gebruiken als editor voor tekst met opmaak ;-)

8 Wanneer je teksten uit Word wil overnemen is het beter ze eerst in notepad te gooien als je geen opmaak nodig hebt of in wordpad als je ook opmaak wil overnemen en ze dan te kopiëren in typo. Ik zie de personen niet op mijn pagina partijbestuur? Zie ook blz 45 van de handleiding. Net als met nieuwsberichten dien je eerst records aan te maken van personen. Om deze records te tonen moet bovendien een plugin personen geplaatst op de pagina waar je ze wil tonen. Ik wil een enquete on-line zetten? Je kan daarvoor een formulier gebruiken zie ook de handleiding p Met select- of check-box kun je verschillende keuzemogelijkheden op een vraag opgeven. Hoe maak ik gebruik van de centraal beheerde linken? Kijk eerst eens op : Wat uitleg over het uitbreiden van de linken-pagina op de afdelingssites met centraal beheerde linken. Probleem : Sommige afdelingen nemen naast gemeentelijke sites ook sites op van afdelingen/verkozen van hun streek. Wanneer er nu een site bijkomt, verdwijnt of van url veranderd dienen er x-aantal afdelingen hun links aan te passen. Door nu deze urls vanuit nationaal aan te bieden, te onderhouden wordt een verandering ogenblikkelijk op alle andere sites aangeboden. De bedoeling is wel dat de afdelingen ervoor kiezen wat ze al dan niet opnemen, ze blijven daar net als met het Nationaal nieuws vrij in. Hoe werkt het? Laat het ons weten als je er wil mee starten op informatica@cdenv.be (vermeld je afdeling! ). We verhogen je gebruikersrechten dan zodat er nu een extra hoofdmap zichtbaar is : 'Links-Nationaal'. Opgepast je kan hier nu in werken (lezen, schrijven, deleten dus even oppassen )

9 in deze map worden linken en link-categorien bewaard. Je kan deze linken en categorieën gebruiken (met schrijfrecht ook verbeteren disablen enz.) Op de pagina 'Links' kun je de plugin 'CMW-linklist' aanpassen. Dat doen we als volgt : De eigen categorieën van de afdeling worden met de pijltjes in de juiste volgorde gezet De "geïmporteerde/nationale" categorieën worden nu afgebeeld in de volgorde waarin ze geïmporteerd worden (volgorde opsomming startingpoints). Als ze links importeren moet de eigen linkpagina ook in de startingpoints worden opgenomen. Ze bepalen dus zelf waar hun eigen links komen. Maw. sortering: eerst op basis van startingpoint daarna, binnen een startingpoint, op basis van de volgorde opgelegd door de afdeling. Is het mogelijk om een link te leggen naar een personen plugin? Met opmaak Je kan op verschillende manieren een link invoegen. (ook naar een persoonlijke pagina van bijvoorbeeld een mandataris) Ik ga er even vanuit dat je in dat wil doen in een tekst-inhoudselement (content-element).

10 Je kan daar een link toevoegen door na selecteren van de tekst waar de link moet komen. te klikken op het icoontje om een link te leggen. Linken kunnen gelegd worden naar pagina's van je website naar bestanden (in je bestandslijst) of naar externe pagina's. Een truc daarbij is als je wil linken naar een pagina met een persoonsrecord dat je de pagina in een browser oproept en de externe link kopieert.

11 raadplegen van het archief Met opmaak Je kan de vorige mailtjes naar webmasters raadplegen op Na het opgeven van je adres en je wachtwoord dat je eerder ontving per mail. Dus niet de typo-login van de website. Indien je dat mailtje niet meer hebt dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen op onderaan bij "Voer uw adres in om uw wachtwoord toegestuurd te krijgen, uw lijstopties te veranderen of uit te schrijven van Webmasters " De animated gif werkt niet, blijft statisch?

12 uw animated gif zal werken als je onderaan Images de QUALITY instelt als 'don't change' staat nu op default. Kan ik het aantal getoonde berichten in het lokale (Nationale) nieuws aanpassen op de home-pagina? Standaard worden er 3 nieuwsberichten getoond je kan dat aanpassen door op de Home pagina de nieuws-plugin te editeren. Op het tabblad overig bij Limiet: maximum aantal (zie oranje pijl op de figuur)

13 Kan ik RSS-feeds aanbieden op de website Ja dat kan maar : informeer u eerst goed - op internet bijvoorbeeld ;-) - over wat RSS-feeds zijn en hoe je ze kan gebruiken. Als je er klaar voor bent geef ons dan een seintje informatica@cdenv.be (vermeld de naam van je afdeling) dan zorgen we dat de configuratie van uw afdelingssite wordt gewijzigd zodat dit mogelijk wordt. (Dit kan naargelang de beschikbaarheid van onze mensen even tijd in beslag nemen, even geduld aub) Hoe werkt het? Wanneer je melding krijgt dat we de configuratie hebben aangepast kan je een icoontje op je website plaatsen met daarachter de feed-link :

14 * vul de naam van je afdeling in ipv afdeling ** vul hier de pagina-id van de systeemmap in waar je nieuwsberichten staan (meestal is dat de map Nieuws ) Je kan het icoontje tonen met een eenvoudige HTML-plugin. Voeg volgende kode toe: <a href=" border="0" > <img src=" -icon.gif"></a> Het lezen van zo'n RSS-feed gebeurt met een browser die RSS-feeds kan lezen (bv firefox en live-bookmarks). Je hebt ook speciale programma's (vb Scharpreader : )die dat kunnen doen. Foutmelding : requested page didn't have a proper connection to the tree-root! Ik krijg een foutmelding Error! : The requested page didn't have a proper connection to the treeroot!

15 Wanneer het een pagina is van het type snelkoppeling kijk dan na of de snelkoppeling naar de pagina nog is ingesteld. eventueel terug toevoegen. Ik zie geen potloodjes (meer). hoe maak ik die zichtbaar? Zorg ervoor dat in de lijst-module uitgebreid overzicht aangevinkt staat. (1)

16 Of tweede mogelijkheid in de front end van de website : Zorg dat Toon Bewerkingsiconen aan staat. (1) Foutmelding : No poll records found on this page. Please put a poll record on this page or point to a page in the field 'startingpoint' Deze foutmelding komt voor wanneer er geen poll-record beschikbaar is op de pagina. Bijvoorbeeld als het werd verwijderd. Je dient terug een inhoudselement van het type Poll aan te maken. (Een record toevoegen dus)

17 Daarna is de record zichtbaar en wordt de poll terug getoond. Voor configuratie van de poll zie de handleiding p 47

18 Ik zie onze nieuwsberichten niet op Opdat de nieuwsberichten zichtbaar zouden zijn op dienen de nieuwsrecords in de map " Nieuws" te staan. Dat is ook de standaard en dat is wat de meeste afdelingen doen. We raden daarom aan om de nieuwsrecords te plaatsen in de map "Nieuws" zoals beschreven op p 35 van en de nieuwsplugin aan te passen zodat de map "nieuws" wordt gebruikt (gebruik in de nieuwsplugin het "startpunt" "Nieuws"

19 Ik kan de RSS-feed niet openen in Firefox Sommige browsers (Safari onder MacOS bv.) herkennen automatisch deze zogenaamde RSS-feeds en vertalen alle onderdelen daarvan gepast naar het scherm. Firefox doet dit niet automatisch; je moet 'm expliciet zeggen om het adres van de RSS-feed als een "Live Bookmark" op te slaan. Eens dat voor mekaar kan je de geactualiseerde RSS-feed bekijken via het menu "Bookmarks": de "Live Bookmarks" staan dan onder de eerste grijze streep. Je ziet dan weliswaar alleen de titel van elk bericht, maar allicht is dat voldoende voor de CD&V-feed. Stap-voor-stap hoe je dat éénmalig moet installeren: 1) copieer het adres 2) ga in FireFox naar het menu Bookmarks > Manage Bookmarks 3) kies onder het (nieuwe) File-menu dat nu verschijnt de optie "New Live Bookmark" 4) vul een gewenste "Name" in, bv. CD&V-lokaal 5) plak het adres in het vakje "Feed location" 6) (vul eventueel een "Description" in als de menu-naam te kort is om duidelijk te zijn) 7) "OK" Herstart FireFox: uw RSS-feed staat nu in het menu-onderdeel "Bookmarks" en als je er met de muis overgaat krijg je een opsomming van de nieuwste berichten te zien, die je dan naar wens individueel kan bekijken in al hun glorie. (met dank aan Johan Morris) Datum staat op 01/01/1970 January :00:00 GMT is de default datum van een nieuwe pagina zonder inhoud een datum voor het nieuwsbericht ingeven helpt dit probleem van de baan, waarschijnlijk staat het datumveld nu leeg

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 1. Formulieren aanmaken en plaatsen... 2 1.1 Formulieren aanmaken... 2 1.2 Formulier plaatsen op een pagina... 8 1.3 Aanmaken formulieren map...

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad Inhoudstafel A. Aanmelden 2 B. Profiel en wachtwoord aanpassen 3 C. Smartschool via e-mail 4 D. Startpagina 5 E. Berichten lezen, opmaken, verzenden 6 F. Lessenrooster

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Website bouwen met frontpage

Website bouwen met frontpage Website bouwen met frontpage Na het openen van frontpage komen we in volgend scherm terecht: hier gaan we in de rechter- Kolom kiezen voor Page Templates. Als vb ga ik de startpagina namaken van mijn site,

Nadere informatie

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011)

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) Drupal Handleiding voor medewerkers Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) * + INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 1. Inloggen... 3 2. Menu opties... 3 3. Inhoud aanmaken... 4 3.1 Algemene instellingen voor nieuwe

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website JCI Tielt Website JCI-Tielt Handleiding website tomputor 1-5-2015 Inhoud Intro... 3 Browsers... 3 Algemeen... 4 1. Wijzigen pagina... 4 Aanmelden... 4 Beveiligingsniveaus... 4 Website als bezoeker... 5

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Handleiding voor de installatie van Robobridge

Handleiding voor de installatie van Robobridge Handleiding voor de installatie van Robobridge Dit is de weg die ik gevolg heb. Mijn computer draait op het besturingssysteem Windows XP(32bits). Bij andere systemen kunnen kleine verschillen voorkomen.

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Vooraf Niet elk vaklokaal is met de huidige opzet en vormgeving geschikt om die zonder al teveel extra werk om te zetten in het format van WordPress. Vooral

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april

Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april 1. Surf naar https://www.outlook.com/student.kdg.be 2. Login met je KdG e-mailadres (@student.kdg.be) als gebruikersnaam en je wachtwoord voor Blackboard en e-studentservice

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding website Sint-Carolus

Handleiding website Sint-Carolus Handleiding website Sint-Carolus www.carolusschool.be INHOUD 1. AANMELDEN 1) Aanmelden... p2 2) Wachtwoord vergeten.. p2 2. FOTOALBUM 1) Foto s toevoegen.. p3 2) Fotoalbum toevoegen in stappen. p3 3) Foto

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Alfred Houdijk Webmaster 27-12-2012 Inhoud Inleiding... 2 Wie kan wat op de website... 3 Foto s en filmpjes plaatsen... 4 Copyright... 4 Schrijf een artikel... 5

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g S O P

H a n d l e i d i n g S O P Handleiding SOP Deel 1: Het Logo Hoe maak ik van een.jpg of ander bestandsformaat een pdf? In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een logo kan plaatsen op de voorkant van het schoolondersteuningsprofiel.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

VERA Softkey Teleworker. Installatieprocedure

VERA Softkey Teleworker. Installatieprocedure VERA Softkey Teleworker Installatieprocedure Dit document beschrijft de te ondernemen stappen voor de installatie en ingebruikname van de VERA Softkey Teleworker. Dimitri Debock 23-10-2007 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES wendy.dekeyzer@okra.be Opbouw trefpuntsite... 3 Startpagina... 3 Over OKRA... 7 Activiteiten... 8 Lid worden... 9 Contact... 10 Foto s... 11 Hoe starten?... 12

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Dit is een handleiding voor: Weebly

Dit is een handleiding voor: Weebly Dit is een handleiding voor: Weebly Inhoudsopgave Aanmelden bij Weebly... 3 Webpagina s toevoegen... 6 Bouwen: elementen toevoegen... 8 Basis... 9 Structuur... 10 Media... 11 Meer..... 12 Site publiceren...13

Nadere informatie

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER Handleiding Virtru Wat is Virtru? Virtru is een gratis plug-in voor het beveiligd versturen van e-mails. Het e-mailbericht en zijn bijlagen worden op die manier versleuteld verstuurd, de inhoud hiervan

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1 HANDLEIDING CMS v.0.0.1 0.0 Inhoudsopgave 0.0 Inhoudsopgave...2 1.0 Het inlogscherm......3 1.1 Inloggen...3 1.2 Wachtwoord vergeten?...4 2.0 CMS onderdelen...4 2.1 Quicklinks...4 2.2 Pagina's...5 2.2.1

Nadere informatie

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord.

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord. Greet Verhelst 2011-2012 1 Registreren Surf naar http://www.wikispaces.com Indien je reeds een wiki-member bent klik je op Sign In. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Horde webmail

Handleiding Horde webmail Handleiding Horde webmail In deze handleiding wordt uitgelegd wat je allemaal met Horde Webmail kunt doen. Want behalve gewoon je e-mails ontvangen, kun je met Webmail nog veel meer. De handleiding is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor leerkrachten

Handleiding AmbraSoft voor leerkrachten Handleiding AmbraSoft voor leerkrachten Inhoudstafel 1 Inleiding... 3 1.1 Installatie en systeemvereisten... 3 1.2 Handleiding Ambrasoft voor leerlingen en ouders... 3 1.3 Hulp... 3 2 Aanmelden via de

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Links controleren met Xenu s Link Sleuth

Links controleren met Xenu s Link Sleuth 1. Introductie 2. Xenu downloaden 3. Voorkeursinstellingen aanpassen 4. Links controleren 5. Het gebruiken van de Xenu rapporten 6. Het controleren van niet werkende links op de website 1. Introductie

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Help, hij doet het niet

Help, hij doet het niet Help, hij doet het niet Studiewijzers en agenda-items zijn niet te plaatsen. Magister vraagt om inlognaam maar er gebeurt niets. Schoolmail van de leerlingen doet het niet. Je bent aangemeld en je komt

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie

Inhoudsopgave pag. 2

Inhoudsopgave pag. 2 www.hofdesign.nl 1 Inhoudsopgave pag. 2 Sblog: Beheerdersmenu pag. 3 Sblog: Berichten plaatsen pag. 4 Sblog: Berichten plaatsen (vervolg) pag. 5 Sblog: Afbeeldingen pag. 6 Sblog: Afbeeldingen (vervolg)

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie