screenpost Wat is screenpost

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "screenpost Wat is screenpost"

Transcriptie

1 screenpost on-line nieuwsbrief generator professionele opmaak van uw -nieuwsbrieven kostenbesparend en eenvoudig te bewerken eenvoudig verzendlijst beheer archief en documenten beheer Wat is screenpost Screenpost is een online-programma, dwz de software om uw nieuwsbrief te genereren is op het internet geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel dat vanaf iedere computer met een internetverbinding nieuwsbrieven geproduceerd en verstuurd kunnen worden. Het is dus helemaal niet nodig om op uw computer speciale software te installeren. Het enige dat u nodig heeft is een browser. Dat is makkelijk, want op iedere pc staat de browser Internet Explorer. Met dit programma kunt u de nieuwsbrieven gaan opmaken en versturen. Heeft u nog de oude Internet-explorer 4, dan kunt u alleen teksten in uw nieuwsbrieven plaatsen. Maar als u Internet Explorer 5.5 of hoger heeft gaat er een wereld van mogelijkheden voor u open. Dan kunt u afbeeldingen invoegen, lettertypen kiezen en hyperlinks aanmaken waarmee u de lezers direct kunt doorsturen naar uw voorkeur webpagina s. Het is zelfs mogelijk om documenten aan de nieuwsbrief te hangen. Ook kunt u de huisstijl van uw organisatie verwerken in uw nieuwsbrieven, van logo tot huisstijlkleuren.

2 1. Het inlogvenster van de online-nieuwsbriefgenerator Om een nieuwsbrief te maken heeft u een verbinding met het internet nodig. *Start uw Internet Explorer (versie 5.5) en typ in de adresbalk het volgende adres: klanten.screenpost.nl. (geen www ervoor) U ziet nu een een login scherm. Zodra u uw unieke loginnaam en wachtwoord heeft ingevuld klikt u op de knop toepassen. Screenpost zal dan controleren of de ingevulde gegevens correct zijn. Is dit het geval dan wordt u automatisch doorgelinkt naar uw basis startpagina.

3 2. Naar uw nieuwsbriefbeheer Wanneer de login gegevens door screenpost zijn geaccepteerd wordt de volgende pagina zichtbaar. Boven uw ID-banner ziet u twee knoppen staan: 1. Naar uw nieuwsbrief beheer: Op deze tekstlink klikt u wanneer u een nieuwe editie gaat maken of verder wilt werken aan een nieuwsbrief waarmee u al bezig was. 2. Naar uw adressen beheer: Op deze tekstlink klikt u wanneer u naar uw online-database wilt gaan om -gegevens te wijzigen of nieuwe gegevens in te voeren. Voor deze rondleiding klikken we eerst op de tekstlink naar uw nieuwsbriefbeheer en gaan we bekijken hoe eenvoudig het programma screenpost werkt.

4 3. De nieuwsbriefgegevens Nadat we op de tekstlink Naar uw nieuwsbriefbeheer hebben geklikt komen we op de pagina met de gegevens van uw nieuwsbrief. Dit is de pagina waar uw administratieve gegevens worden verwerkt die in de nieuwsbrieven die u gaat versturen terug te vinden zullen zijn. Er zijn een aantal invulvelden, die u wel of niet kunt invullen. We zullen ze even één voor één doornemen (Op een volgende pagina ziet u een voorbeeld van de lay-out van een nieuwsbrief met een uitleg van de hieronder genoemde onderdelen). Maak een nieuwe editie aan of kies de editie waaraan u wilt werken door een keuze te maken uit het dropdownmenu U ziet de gegevens van editie Subkop nieuwsbrief: hier vult u in over welk onderwerp de nieuwsbrief gaat. Het kan een thema zijn dat bij elke nieuwsbriefuitgave anders is, maar het mag ook altijd de zelfde omschrijving zijn. Deze optie moet gezien worden als een sub-koptekst onder uw ID-banner (dit is de standaard afbeelding aan de bovenkant van alle nieuwsbrieven die u gaat versturen, in deze banner kan het logo van uw organisatie en de adresgegevens terug te vinden zijn). Naam editie: hier vult u het nummer in van de nieuwsbrief en eventueel de jaargang. Natuurlijk kan hier ook staan dat het een speciale editie is. Dit invulvakje is belangrijk vanwege twee dingen: 1. Omdat er aan gerefereerd kan worden als er op de inhoud van uw nieuwsbrief gereageerd gaat worden- 2. Elke verstuurde nieuwsbrief is terug te vinden in de uitklaplijst de gegevens van editie. Dit is de archiefservice van screenpost. De nieuwsbrief edities die al zijn verstuurd worden dmv rode letters weergegeven, de edities die nog niet zijn verstuurd hebben groene letters. Het is dus niet nodig om een nieuwsbrief in één keer af te maken en te versturen. Het is zelfs mogelijk om aan meerdere nieuwsbrieven tegelijkertijd te werken. Als voorbeeld typen we nu even Zomernieuws in dit tekstveld.

5 Datum: hier vult u de datum in van de nieuwsbrief. Onderwerp aan de ontvanger: Hier vult u een tekst in waarmee uw lezers direct bij het ontvangen van uw nieuwsbrief kunnen zien dat het om uw nieuwsbrief gaat, zelfs voordat het bericht is opengeklikt. Het is in het programma van de ontvanger als onderwerp terug te vinden. Dit is erg belangrijk, anders denken uw lezers dat het reclame is. Uw website adres: In uw nieuwsbrief staat bovenaan een knop waarop geklikt kan worden. Zo kunnen uw lezers op eenvoudige wijze doorklikken naar uw website en daar meer algemene informatie halen. Het is ook mogelijk bij elke nieuwe editie een ander internet-adres in te vullen. adres redactie: Hier vult u het adres van de redactie in. Zodra de lezer van uw nieuwsbrief op de knop klikt gaat er een raampje open en kan hij direct reageren en een bericht naar het automatisch ingevulde adres versturen. Onderwerp bericht aan uw redactie: Zodra u als redactie een bericht van een lezer ontvangt ziet u bij het onderwerp uw eigen tekst staan. Het kan bijvoorbeeld zijn: dit is een reactie vanuit de nieuwsbrief. Zo kunt u binnen uw organisatie de binnengekomen reacties in goede banen leiden. Tekst boven formulier: De tekst komt te staan bij het aanmeldingsformulier onderaan uw nieuwsbrieven. In dit geval typen we de tekst Ik wil (ook) deze nieuwsbrief ontvangen Colofon: In dit tekstvak kunt u de adresgegevens van uw organisatie zetten en wie de teksten hebben geschreven of de mooie foto s heeft gemaakt. Dit tekstvak hebben we wat ruimer gemaakt zodat alle betrokkennen vermeld kunnen worden.

6 de administratieve gegevens van de nieuwsbrief I-D-banner subkop nieuwsbrief uw website adres 18 augustus 2004 naam editie datum adres redactie tekst boven het aanmeldformulier

7 4. De gegevens van de nieuwsbrief bevestigen Nu alle tekstvelden zijn ingevuld met de juiste gegevens klikt u op de knop toepassen onderaan uw pagina. Dit is belangrijk want zo worden uw gegevens opgeslagen en is er een nieuwe editie van uw nieuwsbrief aangemaakt. Zodra u hierop klikt gaat u automatisch naar het volgende scherm. Als u op een ander tijdstip verder wilt gaan met uw nieuwsbrief kunt u gewoon nadat u op de knop toepassen heeft geklikt uw Internet Explorer afsluiten. Komt u later weer terug dan kunt u op deze pagina onder de tekst de gegevens van editie het menu uitklappen. Kies vervolgens de editie waaraan u verder wilt werken. In dit geval klikken we op de editie die u net heeft aangemaakt ( Zomernieuws ) en wordt u automatisch meegenomen naar de volgende pagina.

8 5. Meer over de nieuwsbriefgegevens Op deze pagina zijn een aantal opties bijgekomen. De gegevens die u al eerder had ingevuld zijn in de tekstvelden terug te vinden en kunt u altijd nog wijzigen. Om de nieuwe gegevens op te slaan moet u altijd op de knop toepassen klikken. Alles wat op deze pagina staat heeft dus in dit geval alleen invloed op nieuwsbrief met de naam Zomernieuws. Zo kunt u de nieuwsbrief ook in één keer weggooien door op de knop verwijder te klikken. In dit venster moet u dus goed opletten waar op u klikt. Als u dan toch per ongeluk ergens op klikt wordt u altijd gewaarschuwd door een grijs venster. Lees altijd goed wat in de waarschuwing staat en maak de keus die gewenst is. Vanuit dit venster kunt u met de knop adressen naar uw adressenbeheer, maar daar komen we later op terug. De knop voorvertoning gaat naar de opmaak van de nieuwsbrief. Zo ziet u precies hoe het er uit gaat zien en kunt u controleren of de gegevens van deze pagina correct zijn. We klikken op deze knop om naar de opmaakpagina te gaan.

9 6. De voorvertoning/opmaakpagina van de nieuwsbrief Doordat u net op de knop voorvertoning heeft geklikt komen we uit op de opmaakpagina. Zodra u artikelen gaat aanmaken, worden deze automatisch zichtbaar op deze opmaakpagina. Dit is handig omdat u zo kunt controleren hoe de nieuwsbrief er uit gaat zien. Hierover meer in de volgende uitleg hoe u artikelen kunt aanmaken. Bovenaan zien we drie tekstlinks staan waarvan we de functie even kort beschrijven. De eerste tekstlink terug gaat naar de pagina waar de administratiegegevens van deze nieuwsbrief staan en de link naar de database met gegevens. De tweede tekstlink bewerk inhoud gaat naar de opmaakfunctie waarin teksten, afbeeldingen en documenten toegevoegd kunnen worden. De derde tekstlink verstuur deze nieuwsbrief gebruikt u pas als alles klaar is en uw nieuwsbrief verstuurd kan worden.

10 7. Het aanmaken van de artikelen Het venster Bewerk inhoud Zodra u op de tekstlink bewerk inhoud klikt gaat er een kleiner venster open. Als uw beeldscherm van uw computer niet zo groot is, kunt u op de bovenste balk van het scherm gaan staan met uw muis. Met de muisknop ingedrukt kunt u het venster een stukje naar links slepen zodat het hele venster te zien is. stap 1 stap 2 stap 3 stap 1 Nu gaan we een artikel aanmaken. Bovenin het bewerk inhoud venster ziet u een dropdownmenu. Zodra u het venster opent geeft het altijd de optie nieuw nieuwsitem aan. Dat is makkelijk, want dan kunt u direct beginnen met het aanmaken van een nieuwsbericht. stap 2 In het vakje daaronder typt u de titel of kop van het artikel. We typen nu even Hoe het werkt. De titel mag maximaal 66 lettertekens bevatten, inclusief de spaties tussen de woorden. In de praktijk blijkt dat meer dan genoeg te zijn. Stap 3 In het grotere vak daaronder typt of plakt u de platte tekst van het artikel. U kunt ook eerst de tekst in een ander tekstverwerkerprogramma typen, de tekst vervolgens kopiëren en in dit venster plakken. Handig van het programma screenpost is dat het u niet verplicht om in één keer de hele nieuwsbrief af te maken. Het is mogelijk om op verschillende momenten en vanuit verschillende computers met een internetverbinding artikelen toe te voegen. Zodra het artikel en de afbeeldingen op de opmaakpagina te zien zijn, kunt u de browser sluiten en blijven de gegevens bewaard.

11 De icoontjes bovenin zijn waarschijnlijk wel bekend. Hiermee kunt u de opmaak veranderen. Activeer eerst een stukje tekst door met de muisknop ingedrukt de cursor over een aantal woorden te slepen. Als u vervolgens op het eerste icoon met de letter B klikt, worden de letters vet, drukt u nog een keer op die icoon, wordt de vette tekst weer normaal. Die techniek gaat ook op bij de iconen daarnaast. Die schuinstaande i is om tekst cursief te maken. De icoon met de U met een streep eronder is om woorden te onderstrepen. Gebruik dit niet te vaak omdat veel mensen denken dat een onderstreepte tekst een hyperlink kan zijn. Als ze erop gaan klikken en er gebeurt vervolgens niets, denken ze dat er een technische storing is. De drie iconen daarnaast zijn om een tekstblok links, gecentreerd of rechts te positioneren. Met de twee iconen daarnaast kunt u mooi opsommingen maken, de één met balletjes en de ander met oplopende getallen. De twee pijlen hebben de Undo functie, ze zijn er om een stap terug te kunnen doen als u een foutje heeft gemaakt, of juist om het stapje terug weer ongedaan te maken. De laatste iconen leggen we in de volgende stap uit. Nu we de tekst hebben bewerkt, staat dit nieuwsartikel klaar om aangemaakt te worden in de opmaakpagina. Daar is de knop Toepassen voor. Zodra u op deze knop heeft geklikt ziet u na een paar ogenblikken het resultaat terug in de opmaakpagina. Om weer een nieuw artikel aan te maken kiezen we weer voor een nieuw artikel in het dropdownmenu, vullen een titel in en typen of plakken een tekst in het artikel. Als we klaar zijn met het artikel klikken we natuurlijk weer op de knop Toepassen ; in de opmaakpagina wordt het artikel er automatisch bij geplaatst. 8. Afbeeldingen toevoegen: de bibliotheek Om uw nieuwsbrieven aantrekkelijk te maken kunt u een afbeelding tussen de tekst plaatsen. Het is belangrijk dat de afbeeldingen niet te groot zijn, anders duurt het te lang voordat de ontvanger van uw nieuwsbrief de afbeeldingen te zien krijgt (Het maximum is 30 kb per afbeelding). Om foto s te verkleinen kunt u diverse programma s gebruiken. Als u foto s wilt gebruiken in uw nieuwsbrief is onze aanbeveling om de foto s te verkleinen naar ongeveer 250 pixels breed met een resolutie van 72 dpi. Nu laten we u zien hoe eenvoudig het is om afbeeldingen in uw nieuwsbrief te plakken. Vanuit de opmaakpagina klikken we op de tekstlink bewerk inhoud. Stel we willen een afbeelding plaatsen in een tekst die we al eerder hebben geschreven.

12 Als eerste kiezen we uit het dropdownmenu het artikel waarin we de afbeelding gaan plakken. De volgende handeling is het bepalen waar de afbeelding in de tekst moet komen te staan. Om de plaats te bepalen zet u de cursor neer op de plek waar de afbeelding ingevoegd gaat worden; in dit voorbeeld linksboven in het artikel. Klik vervolgens op het icoon met de afbeelding van een berglandschap. De bibliotheek wordt geopend In dit voorbeeld hebben we al een aantal afbeeldingen in de bibliotheek geplaatst en gaan we daar een foto aan toevoegen. We klikken eerst op de knop browse.

13 Nu ziet u uw eigen computer. Ga vervolgens op zoek naar het mapje waarin u de verkleinde afbeelding heeft opgeslagen. U kunt.jpg, gif of.bmp afbeeldingen gebruiken. Als u het bestand heeft gevonden klikt u met de muis erop om het te selecteren en vervolgens op de knop open. Als het goed is ziet u het adres van uw plaatje, dat is de plaats waar het plaatje op uw computer staat, links van de knop browse staan. Als u nu op de knop Toepassen klikt wordt de afbeelding vanuit uw computer naar de bibliotheek verstuurd. Binnen enkele ogenblikken zal de afbeelding terug te zien zijn in het venster.

14 De volgende stap is die van het uitlijnen. Kies eerst de afbeelding die u in het artikel wil gaan plaatsen door er met de muis op te klikken. Er verschijnt een rode rand om de afbeelding. U bepaalt nu waar de afbeelding in het artikel moet komen te staan. In dit geval lijkt het ons mooi om het links te laten lijnen en kiezen in dit dropdownmenu daarom voor links. Klik vervolgens op Toepassen. Als u een afbeelding wilt verwijderen klikt u eerst met de muis op de afbeelding zodat er een rode rand om het plaatje komt. Druk vervolgens op de knop verwijder plaatje om de afbeelding te verwijderen. Enkele ogenblikken later is het terug te zien in het nieuwsartikel. Als u met de muis erop klikt kunt u de afbeelding nog vervormen of een stukje verkleinen. Blijkt het achteraf toch mooier te zijn de afbeelding bijvoorbeeld rechts neer te zetten moet de afbeelding eerst met de deleteknop van uw toetsenboord verwijderd worden. Vervolgens gaat u weer naar de bibliotheek, selecteert u opnieuw de afbeelding en de keuze van uitlijning en drukt u op Toepassen. Als u nu wel tevreden bent drukt u op de knop Toepassen rechtsonder in het Bewerk inhoud - venster om het artikel op te slaan. Enkele ogenblikken later is die weer terug te zien in de opmaakpagina. verwijdert het hele artikel past wijzigingen toe in het artikel

15 9. Documenten koppelen aan uw nieuwsbrief Het kan voorkomen dat een bepaald document via uw nieuwsbrief te downloaden moet kunnen zijn. Een groot voordeel voor de lezer is dat men zelf kan bepalen of men het document wil downloaden. Dat scheelt veel onnodig dataverkeer voor uw eigen netwerk en dat van anderen. Het aanmaken van een document is vrijwel het zelfde als dat van het plaatsen van een afbeelding. Documenten hebben ook een eigen bibliotheek. In dit geval willen we een document gaan koppelen aan een nieuwsbericht dat we al hebben aangemaakt. Vanuit de opmaakpagina klikt u op de tekstlink bewerk inhoud. Selecteer een stukje tekst dat de link moet worden naar het document. Klik op het icoon van de documentenbibliotheek (het mapje met ketting): de documentenbibliotheek wordt zichtbaar. Zoek via de knop browse naar het document dat u wilt koppelen. Selecteer vervolgens het document en druk op de knop open. In het vakje naast de knop browse wordt nu het geselecteerde document weergegeven. Klik vervolgens op de knop Toepassen om het document naar de bibliotheek te plaatsen. U ziet het document nu staan.

16 Nu selecteren we het document zodat er een rode rand om verschijnt en kiezen de knop Toepassen. Het document wordt gekoppeld aan de geactiveerde tekst in het bewerk inhoud venster. Klik op Toepassen in het bewerk inhoud venster om het artikel op te slaan. In de opmaakpagina ziet u dat het stukje tekst een link is geworden. Zodra de ontvanger van uw nieuwsbrief daarop klikt, begint het downloaden van het document. Naast de knop browse ziet u een optie met de tekst openbaar. Aangevinkt betekent het dat het document voor iedereen toegankelijk is. Staat deze optie uit, dan kan de ontvanger alleen met een wachtwoord het document downloaden. In dit geval mag iedereen die de nieuwsbrief ontvangt de gekoppelde documenten bekijken.

17 10. beheer In screenpost is het beheer van adressen zeer eenvoudig. U kunt handmatig de adressen in de database invoeren. Als u de mogelijkheid heeft om uw adressenbestand als tekst met scheidingstekens aan te leveren, zetten wij dat voor u in één keer in uw database. Dit is handig voor organisaties die al gebruik maken van honderden adressen. In Iedere nieuwsbrief die u verstuurt is onderaan de pagina een aanmeldingsformulier terug te vinden. Dit formulier zal de ingevulde gegevens automatisch in uw database plaatsen. Voor nieuwe aanmeldingen hoeft u dus niets te doen. Zodra iemand zich aanmeldt voor de mailinglist krijgt u automatisch een bericht met de opgegeven adresgegevens. adressen toevoegen aan de mailinglist Nu gaan we een adres van ons zelf in de database zetten. Dit doen we om eerst te oefenen voordat we honderden nieuwsbrieven gaan versturen. In dit geval zijn we nog in de opmaakpagina en gaan we ons eigen adres invoeren. Bovenaan de pagina klikken we op de tekstlink terug en komen op de pagina nieuwsbriefbeheer uit. Rechts onderaan dit venster ziet u de knop adressen staan, we klikken daarop. (U kunt natuurlijk ook via het beginscherm naar uw adressenbeheer)

18 Vervolgens komen we uit in het venster adressenbeheer. Dit is feitelijk de database voor de adresgegevens. Het is niet nodig om alle velden ervan in te vullen, het is vooral handig voor u zelf om personen te kunnen zoeken. In principe is een naam en adres genoeg om een nieuwsbrief te versturen. Als u een adres wilt invoeren moet in het dropdownmenu de optie ontvanger toevoegen gekozen zijn. We kunnen nu rustig de velden gaan vullen met de juiste informatie. Als we daar klaar mee zijn moet dat zoals gewoonlijk altijd bevestigd worden met de knop Toepassen. In het dropdownmenu is nu de naam terug te vinden. Alle namen die in dit rijtje voorkomen zullen in de toekomst de nieuwsbrieven gaan ontvangen. In dit geval staat er maar één adres in de database en kunnen we gaan oefenen met het versturen van de nieuwsbrief. Om dat te doen klikken we eerst op de knop nieuwsbrieven. Het venster nieuwsbriefgegevens gaat vervolgens open. Kies in het dropdownmunu onder de tekst u ziet de gegevens van editie de editie die we gaan versturen. Alléén de editie met de groene letters kunt u nog versturen. De edities die rode letters hebben zijn al verstuurd. Nu we de juiste editie hebben gekozen kunnen we weer naar de opmaakpagina via de knop voorvertoning. Vanuit deze pagina kunt u de nieuwsbrief versturen (zie het volgende hoofdstuk). Het adressenbestand moet men zelf aanmaken en als een tekstbestand aanleveren, met ; gescheiden. Bijvoorbeeld: naam; adres;mevrouw of de heer;organisatie

19 11. Versturen van de nieuwsbrief De laatste stap is het versturen van de nieuwsbrief. Als u zeker weet dat de opmaak, de tekst inhoud, de hyperlinks goed zijn en de database gevuld is met de juiste adressen, kunnen we de nieuwsbrief gaan versturen. Boven in de opmaakpagina ziet u als laatste tekstlink verstuur deze nieuwsbrief. Als U daarop klikt wordt u nog één keer gewaarschuwd met een grijs raampje, druk vervolgens op ok. Uw nieuwsbrief is verstuurd.

20 Wat is screenpost? screenpost on-line nieuwsbrief generator professionele opmaak van uw -nieuwsbrieven kostenbesparend en eenvoudig te bewerken eenvoudig verzendlijst beheer archief en documenten beheer De screenpost nieuwsbrief is een on-line nieuwsgenerator, dwz de software om uw nieuwsbrief te genereren is op het internet geïnstalleerd. Dat heeft als voordeel dat u op elke computer met een internetverbinding de nieuwsbrief kunt opmaken en verzenden. Zodra u inlogt werkt u niet meer op uw interne systeem maar werkt u als het ware op het internet en moet u dus altijd on-line zijn. U kunt een eerder opgemaakte nieuwsbrief dus gewoon afmaken vanaf een andere locatie! Daarnaast is screenpost zeer gebruikersvriendelijk, iedereen met wat ervaring op het gebied van tekstverwerking zal het programma als eenvoudig ervaren. Mochten er toch vragen zijn dan bieden wij verdere ondersteuneing. Tevens is er een on-line helpdesk beschikbaar op Om de nieuwsbrief op te maken heeft u de browser internet explorer (vanaf) 5.5 nodig. Kostenbesparend en flexibel Met een licentie screenpost kunt u onbeperkt nieuwsbrieven verzenden. U betaalt dus niets extra per verzonden nieuwsbrief. Een behoorlijke kostenbesparing als u dit met een papieren nieuwsbrief vergelijkt! U kunt op elk moment dat er nieuws is uw nieuwsbrief verzenden, u zit niet vast aan deadlines van de drukkerij of repro. Het adressenbestand Het adressenbestand moet men zelf aanmaken en als een tekstbestand aanleveren (met ; gescheiden), wij plaatsen deze in een database op het internet. Een licentie van screenpost heeft 1 database met adresbestanden en afbeeldingen. In elke nieuwsbrief staat een formulier waarmee de ontvanger iemand kan aanmelden om ook op de mailinglist gezet te worden. Deze gegevens worden automatisch in de database geplaatst; de redactie krijgt ter controle bericht van de aanmelding. De vormgeving van de nieuwsbrief Er wordt gebruik gemaakt van een sjabloon met een aantal vaste grafische elementen. Wij kunnen de gehele vormgeving van uw nieuwsbrief verzorgen zodat deze geheel aansluit bij uw huisstijl. Ook is het mogelijk dat u de grafische elementen aanlevert, die wij voor u in het sjabloon bouwen. Voor de afmetingen van deze grafische elementen en de gegevens mbt fonts en steunkleuren ontvangt u een lijst waarop deze kunnen worden aangegeven. Voordelen op een rij: 1. U hoeft geen software te installeren 2. Vanuit elke computer met internetverbinding is de nieuwsbrief op te maken en te versturen 3. Altijd wordt er automatisch een html-bijlage meegestuurd, waardoor echt iedereen het kan zien 4. U kunt teksten plakken en knippen vanuit elke tekstverwerker 5. U hoeft niet te wachten tot dat de nieuwsbrief helemaal gevuld is, een editie met slechts 1 nieuwsitem kan ook verstuurd worden 6. Nieuwe aanmeldingen voor uw nieuwsbrief geheel geautomatiseerd 7. Vaste prijzen

screenpost emailnieuwsbrief handleiding

screenpost emailnieuwsbrief handleiding screenpost emailnieuwsbrief handleiding Dit softwarepakket staat op het internet en kan digitale nieuwsbrieven versturen. De vormgeving De opmaak van de pagina bestaat uit twee kolommen. Elk artikel kan

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6 Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 4 Aan de slag... 5 Inloggen... 5 Home... 6 Berichten en notificaties... 6 Pagina s Wijzigen... 8 Aanpassingen... 8 Start... 9 Sorteer... 9 Titel...

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding website Parade Custom

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding website Parade Custom Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding website Parade Custom Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn eigen website bekijken... 4 De teksten op mijn website wijzigen...

Nadere informatie

Gebruik vaste content en library

Gebruik vaste content en library Gebruik vaste content en library Dit document dient als uitleg over het gebruik van de vaste content en de library (bestandsbibliotheek). Met de vaste content is het mogelijk om bepaalde pagina s van de

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

DOCUMENT SAMENSTELLEN

DOCUMENT SAMENSTELLEN Pagina 168 7 In dit hoofdstuk gaat u een nieuwsbrief maken met behulp van een sjabloon. De artikelen die in de nieuwsbrief worden opgenomen zijn al geschreven. U hoeft de tekst alleen nog naar de juiste

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Nieuw arrangement maken.

Nieuw arrangement maken. Nieuw arrangement maken. Ga naar mijn arrangementen overzicht en klik op de button Nieuw arrangement. Geef het arrangement een titel en maak een korte omschrijving. Na OK' kom je in het onderstaande werkblad,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Om het forum toe te voegen aan de website van uw vereniging volgt u de volgende stappen:

Om het forum toe te voegen aan de website van uw vereniging volgt u de volgende stappen: 1 / 9 Forum Wat is het e-captain Forum Het e-captain Forum is een forum dat gebruikt kan worden op de website (CMS) en is te benaderen via mijn e-captain. Dat wil zeggen dat het forum alleen toegankelijk

Nadere informatie

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen Inleiding Het is in Publicanda mogelijk mailings te versturen. Bij deze module hoort een Standaardknop waarmee bezoekers zich via de website kunnen aanmelden

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Bekroond met de E-mail Marketingaward 007 Verstuur binnen een half uur uw digitale relatiekaart

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

Uitleg LIGHT nieuwsbriefmodule

Uitleg LIGHT nieuwsbriefmodule Uitleg LIGHT nieuwsbriefmodule Datum: 29-09- 09 Gemaakt door: Abbe Keultjes (abbe@light.nl) Versie: 1.1 Inhoud Nieuwsbriefmodule... 2 Algemene opmerkingen... 2 Mailinglijsten beheren... 3 Nieuwsbrief bewerken,

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Het versturen van een nieuwsbrief met een standaard- template of actie-template In imailingtool hebben we prachtige standaard sjablonen beschikbaar! Voeg uw eigen

Nadere informatie

Handleiding voor de Communicatie Cockpit

Handleiding voor de Communicatie Cockpit Handleiding voor de Communicatie Cockpit 2017 1 Beste deelnemer, Leuk dat u aan de slag gaat met de Communicatie Cockpit. Hierbij een handleiding om tot mooie resultaten te komen. U kunt behalve berichten

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

Welkom bij BOEKLEZER

Welkom bij BOEKLEZER Welkom bij BOEKLEZER Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale

Nadere informatie

ZO MAAKT EN VERSTUURT U UW DIGITALE RELATIEKAART

ZO MAAKT EN VERSTUURT U UW DIGITALE RELATIEKAART STAP 1 STAP 2 STAP 3 STAP 4 STAP 5 STAP 6 ZO MAAKT EN VERSTUURT U UW DIGITALE RELATIEKAART S N E L, S I M P E L É N P E R S O O N L I J K Voordat u inlogt Voordat u inlogt in de mailingmodule voor de digitale

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

doen 7 Windows Live Mail

doen 7 Windows Live Mail doen 7 Windows Live Mail E-mail betekent electronic mail, elektronische post. U gaat berichten verzenden en ontvangen. Daar hebt u een e-mailprogramma voor nodig en een e-mailadres. In deze les werkt u

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie