screenpost Wat is screenpost

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "screenpost Wat is screenpost"

Transcriptie

1 screenpost on-line nieuwsbrief generator professionele opmaak van uw -nieuwsbrieven kostenbesparend en eenvoudig te bewerken eenvoudig verzendlijst beheer archief en documenten beheer Wat is screenpost Screenpost is een online-programma, dwz de software om uw nieuwsbrief te genereren is op het internet geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel dat vanaf iedere computer met een internetverbinding nieuwsbrieven geproduceerd en verstuurd kunnen worden. Het is dus helemaal niet nodig om op uw computer speciale software te installeren. Het enige dat u nodig heeft is een browser. Dat is makkelijk, want op iedere pc staat de browser Internet Explorer. Met dit programma kunt u de nieuwsbrieven gaan opmaken en versturen. Heeft u nog de oude Internet-explorer 4, dan kunt u alleen teksten in uw nieuwsbrieven plaatsen. Maar als u Internet Explorer 5.5 of hoger heeft gaat er een wereld van mogelijkheden voor u open. Dan kunt u afbeeldingen invoegen, lettertypen kiezen en hyperlinks aanmaken waarmee u de lezers direct kunt doorsturen naar uw voorkeur webpagina s. Het is zelfs mogelijk om documenten aan de nieuwsbrief te hangen. Ook kunt u de huisstijl van uw organisatie verwerken in uw nieuwsbrieven, van logo tot huisstijlkleuren.

2 1. Het inlogvenster van de online-nieuwsbriefgenerator Om een nieuwsbrief te maken heeft u een verbinding met het internet nodig. *Start uw Internet Explorer (versie 5.5) en typ in de adresbalk het volgende adres: klanten.screenpost.nl. (geen www ervoor) U ziet nu een een login scherm. Zodra u uw unieke loginnaam en wachtwoord heeft ingevuld klikt u op de knop toepassen. Screenpost zal dan controleren of de ingevulde gegevens correct zijn. Is dit het geval dan wordt u automatisch doorgelinkt naar uw basis startpagina.

3 2. Naar uw nieuwsbriefbeheer Wanneer de login gegevens door screenpost zijn geaccepteerd wordt de volgende pagina zichtbaar. Boven uw ID-banner ziet u twee knoppen staan: 1. Naar uw nieuwsbrief beheer: Op deze tekstlink klikt u wanneer u een nieuwe editie gaat maken of verder wilt werken aan een nieuwsbrief waarmee u al bezig was. 2. Naar uw adressen beheer: Op deze tekstlink klikt u wanneer u naar uw online-database wilt gaan om -gegevens te wijzigen of nieuwe gegevens in te voeren. Voor deze rondleiding klikken we eerst op de tekstlink naar uw nieuwsbriefbeheer en gaan we bekijken hoe eenvoudig het programma screenpost werkt.

4 3. De nieuwsbriefgegevens Nadat we op de tekstlink Naar uw nieuwsbriefbeheer hebben geklikt komen we op de pagina met de gegevens van uw nieuwsbrief. Dit is de pagina waar uw administratieve gegevens worden verwerkt die in de nieuwsbrieven die u gaat versturen terug te vinden zullen zijn. Er zijn een aantal invulvelden, die u wel of niet kunt invullen. We zullen ze even één voor één doornemen (Op een volgende pagina ziet u een voorbeeld van de lay-out van een nieuwsbrief met een uitleg van de hieronder genoemde onderdelen). Maak een nieuwe editie aan of kies de editie waaraan u wilt werken door een keuze te maken uit het dropdownmenu U ziet de gegevens van editie Subkop nieuwsbrief: hier vult u in over welk onderwerp de nieuwsbrief gaat. Het kan een thema zijn dat bij elke nieuwsbriefuitgave anders is, maar het mag ook altijd de zelfde omschrijving zijn. Deze optie moet gezien worden als een sub-koptekst onder uw ID-banner (dit is de standaard afbeelding aan de bovenkant van alle nieuwsbrieven die u gaat versturen, in deze banner kan het logo van uw organisatie en de adresgegevens terug te vinden zijn). Naam editie: hier vult u het nummer in van de nieuwsbrief en eventueel de jaargang. Natuurlijk kan hier ook staan dat het een speciale editie is. Dit invulvakje is belangrijk vanwege twee dingen: 1. Omdat er aan gerefereerd kan worden als er op de inhoud van uw nieuwsbrief gereageerd gaat worden- 2. Elke verstuurde nieuwsbrief is terug te vinden in de uitklaplijst de gegevens van editie. Dit is de archiefservice van screenpost. De nieuwsbrief edities die al zijn verstuurd worden dmv rode letters weergegeven, de edities die nog niet zijn verstuurd hebben groene letters. Het is dus niet nodig om een nieuwsbrief in één keer af te maken en te versturen. Het is zelfs mogelijk om aan meerdere nieuwsbrieven tegelijkertijd te werken. Als voorbeeld typen we nu even Zomernieuws in dit tekstveld.

5 Datum: hier vult u de datum in van de nieuwsbrief. Onderwerp aan de ontvanger: Hier vult u een tekst in waarmee uw lezers direct bij het ontvangen van uw nieuwsbrief kunnen zien dat het om uw nieuwsbrief gaat, zelfs voordat het bericht is opengeklikt. Het is in het programma van de ontvanger als onderwerp terug te vinden. Dit is erg belangrijk, anders denken uw lezers dat het reclame is. Uw website adres: In uw nieuwsbrief staat bovenaan een knop waarop geklikt kan worden. Zo kunnen uw lezers op eenvoudige wijze doorklikken naar uw website en daar meer algemene informatie halen. Het is ook mogelijk bij elke nieuwe editie een ander internet-adres in te vullen. adres redactie: Hier vult u het adres van de redactie in. Zodra de lezer van uw nieuwsbrief op de knop klikt gaat er een raampje open en kan hij direct reageren en een bericht naar het automatisch ingevulde adres versturen. Onderwerp bericht aan uw redactie: Zodra u als redactie een bericht van een lezer ontvangt ziet u bij het onderwerp uw eigen tekst staan. Het kan bijvoorbeeld zijn: dit is een reactie vanuit de nieuwsbrief. Zo kunt u binnen uw organisatie de binnengekomen reacties in goede banen leiden. Tekst boven formulier: De tekst komt te staan bij het aanmeldingsformulier onderaan uw nieuwsbrieven. In dit geval typen we de tekst Ik wil (ook) deze nieuwsbrief ontvangen Colofon: In dit tekstvak kunt u de adresgegevens van uw organisatie zetten en wie de teksten hebben geschreven of de mooie foto s heeft gemaakt. Dit tekstvak hebben we wat ruimer gemaakt zodat alle betrokkennen vermeld kunnen worden.

6 de administratieve gegevens van de nieuwsbrief I-D-banner subkop nieuwsbrief uw website adres 18 augustus 2004 naam editie datum adres redactie tekst boven het aanmeldformulier

7 4. De gegevens van de nieuwsbrief bevestigen Nu alle tekstvelden zijn ingevuld met de juiste gegevens klikt u op de knop toepassen onderaan uw pagina. Dit is belangrijk want zo worden uw gegevens opgeslagen en is er een nieuwe editie van uw nieuwsbrief aangemaakt. Zodra u hierop klikt gaat u automatisch naar het volgende scherm. Als u op een ander tijdstip verder wilt gaan met uw nieuwsbrief kunt u gewoon nadat u op de knop toepassen heeft geklikt uw Internet Explorer afsluiten. Komt u later weer terug dan kunt u op deze pagina onder de tekst de gegevens van editie het menu uitklappen. Kies vervolgens de editie waaraan u verder wilt werken. In dit geval klikken we op de editie die u net heeft aangemaakt ( Zomernieuws ) en wordt u automatisch meegenomen naar de volgende pagina.

8 5. Meer over de nieuwsbriefgegevens Op deze pagina zijn een aantal opties bijgekomen. De gegevens die u al eerder had ingevuld zijn in de tekstvelden terug te vinden en kunt u altijd nog wijzigen. Om de nieuwe gegevens op te slaan moet u altijd op de knop toepassen klikken. Alles wat op deze pagina staat heeft dus in dit geval alleen invloed op nieuwsbrief met de naam Zomernieuws. Zo kunt u de nieuwsbrief ook in één keer weggooien door op de knop verwijder te klikken. In dit venster moet u dus goed opletten waar op u klikt. Als u dan toch per ongeluk ergens op klikt wordt u altijd gewaarschuwd door een grijs venster. Lees altijd goed wat in de waarschuwing staat en maak de keus die gewenst is. Vanuit dit venster kunt u met de knop adressen naar uw adressenbeheer, maar daar komen we later op terug. De knop voorvertoning gaat naar de opmaak van de nieuwsbrief. Zo ziet u precies hoe het er uit gaat zien en kunt u controleren of de gegevens van deze pagina correct zijn. We klikken op deze knop om naar de opmaakpagina te gaan.

9 6. De voorvertoning/opmaakpagina van de nieuwsbrief Doordat u net op de knop voorvertoning heeft geklikt komen we uit op de opmaakpagina. Zodra u artikelen gaat aanmaken, worden deze automatisch zichtbaar op deze opmaakpagina. Dit is handig omdat u zo kunt controleren hoe de nieuwsbrief er uit gaat zien. Hierover meer in de volgende uitleg hoe u artikelen kunt aanmaken. Bovenaan zien we drie tekstlinks staan waarvan we de functie even kort beschrijven. De eerste tekstlink terug gaat naar de pagina waar de administratiegegevens van deze nieuwsbrief staan en de link naar de database met gegevens. De tweede tekstlink bewerk inhoud gaat naar de opmaakfunctie waarin teksten, afbeeldingen en documenten toegevoegd kunnen worden. De derde tekstlink verstuur deze nieuwsbrief gebruikt u pas als alles klaar is en uw nieuwsbrief verstuurd kan worden.

10 7. Het aanmaken van de artikelen Het venster Bewerk inhoud Zodra u op de tekstlink bewerk inhoud klikt gaat er een kleiner venster open. Als uw beeldscherm van uw computer niet zo groot is, kunt u op de bovenste balk van het scherm gaan staan met uw muis. Met de muisknop ingedrukt kunt u het venster een stukje naar links slepen zodat het hele venster te zien is. stap 1 stap 2 stap 3 stap 1 Nu gaan we een artikel aanmaken. Bovenin het bewerk inhoud venster ziet u een dropdownmenu. Zodra u het venster opent geeft het altijd de optie nieuw nieuwsitem aan. Dat is makkelijk, want dan kunt u direct beginnen met het aanmaken van een nieuwsbericht. stap 2 In het vakje daaronder typt u de titel of kop van het artikel. We typen nu even Hoe het werkt. De titel mag maximaal 66 lettertekens bevatten, inclusief de spaties tussen de woorden. In de praktijk blijkt dat meer dan genoeg te zijn. Stap 3 In het grotere vak daaronder typt of plakt u de platte tekst van het artikel. U kunt ook eerst de tekst in een ander tekstverwerkerprogramma typen, de tekst vervolgens kopiëren en in dit venster plakken. Handig van het programma screenpost is dat het u niet verplicht om in één keer de hele nieuwsbrief af te maken. Het is mogelijk om op verschillende momenten en vanuit verschillende computers met een internetverbinding artikelen toe te voegen. Zodra het artikel en de afbeeldingen op de opmaakpagina te zien zijn, kunt u de browser sluiten en blijven de gegevens bewaard.

11 De icoontjes bovenin zijn waarschijnlijk wel bekend. Hiermee kunt u de opmaak veranderen. Activeer eerst een stukje tekst door met de muisknop ingedrukt de cursor over een aantal woorden te slepen. Als u vervolgens op het eerste icoon met de letter B klikt, worden de letters vet, drukt u nog een keer op die icoon, wordt de vette tekst weer normaal. Die techniek gaat ook op bij de iconen daarnaast. Die schuinstaande i is om tekst cursief te maken. De icoon met de U met een streep eronder is om woorden te onderstrepen. Gebruik dit niet te vaak omdat veel mensen denken dat een onderstreepte tekst een hyperlink kan zijn. Als ze erop gaan klikken en er gebeurt vervolgens niets, denken ze dat er een technische storing is. De drie iconen daarnaast zijn om een tekstblok links, gecentreerd of rechts te positioneren. Met de twee iconen daarnaast kunt u mooi opsommingen maken, de één met balletjes en de ander met oplopende getallen. De twee pijlen hebben de Undo functie, ze zijn er om een stap terug te kunnen doen als u een foutje heeft gemaakt, of juist om het stapje terug weer ongedaan te maken. De laatste iconen leggen we in de volgende stap uit. Nu we de tekst hebben bewerkt, staat dit nieuwsartikel klaar om aangemaakt te worden in de opmaakpagina. Daar is de knop Toepassen voor. Zodra u op deze knop heeft geklikt ziet u na een paar ogenblikken het resultaat terug in de opmaakpagina. Om weer een nieuw artikel aan te maken kiezen we weer voor een nieuw artikel in het dropdownmenu, vullen een titel in en typen of plakken een tekst in het artikel. Als we klaar zijn met het artikel klikken we natuurlijk weer op de knop Toepassen ; in de opmaakpagina wordt het artikel er automatisch bij geplaatst. 8. Afbeeldingen toevoegen: de bibliotheek Om uw nieuwsbrieven aantrekkelijk te maken kunt u een afbeelding tussen de tekst plaatsen. Het is belangrijk dat de afbeeldingen niet te groot zijn, anders duurt het te lang voordat de ontvanger van uw nieuwsbrief de afbeeldingen te zien krijgt (Het maximum is 30 kb per afbeelding). Om foto s te verkleinen kunt u diverse programma s gebruiken. Als u foto s wilt gebruiken in uw nieuwsbrief is onze aanbeveling om de foto s te verkleinen naar ongeveer 250 pixels breed met een resolutie van 72 dpi. Nu laten we u zien hoe eenvoudig het is om afbeeldingen in uw nieuwsbrief te plakken. Vanuit de opmaakpagina klikken we op de tekstlink bewerk inhoud. Stel we willen een afbeelding plaatsen in een tekst die we al eerder hebben geschreven.

12 Als eerste kiezen we uit het dropdownmenu het artikel waarin we de afbeelding gaan plakken. De volgende handeling is het bepalen waar de afbeelding in de tekst moet komen te staan. Om de plaats te bepalen zet u de cursor neer op de plek waar de afbeelding ingevoegd gaat worden; in dit voorbeeld linksboven in het artikel. Klik vervolgens op het icoon met de afbeelding van een berglandschap. De bibliotheek wordt geopend In dit voorbeeld hebben we al een aantal afbeeldingen in de bibliotheek geplaatst en gaan we daar een foto aan toevoegen. We klikken eerst op de knop browse.

13 Nu ziet u uw eigen computer. Ga vervolgens op zoek naar het mapje waarin u de verkleinde afbeelding heeft opgeslagen. U kunt.jpg, gif of.bmp afbeeldingen gebruiken. Als u het bestand heeft gevonden klikt u met de muis erop om het te selecteren en vervolgens op de knop open. Als het goed is ziet u het adres van uw plaatje, dat is de plaats waar het plaatje op uw computer staat, links van de knop browse staan. Als u nu op de knop Toepassen klikt wordt de afbeelding vanuit uw computer naar de bibliotheek verstuurd. Binnen enkele ogenblikken zal de afbeelding terug te zien zijn in het venster.

14 De volgende stap is die van het uitlijnen. Kies eerst de afbeelding die u in het artikel wil gaan plaatsen door er met de muis op te klikken. Er verschijnt een rode rand om de afbeelding. U bepaalt nu waar de afbeelding in het artikel moet komen te staan. In dit geval lijkt het ons mooi om het links te laten lijnen en kiezen in dit dropdownmenu daarom voor links. Klik vervolgens op Toepassen. Als u een afbeelding wilt verwijderen klikt u eerst met de muis op de afbeelding zodat er een rode rand om het plaatje komt. Druk vervolgens op de knop verwijder plaatje om de afbeelding te verwijderen. Enkele ogenblikken later is het terug te zien in het nieuwsartikel. Als u met de muis erop klikt kunt u de afbeelding nog vervormen of een stukje verkleinen. Blijkt het achteraf toch mooier te zijn de afbeelding bijvoorbeeld rechts neer te zetten moet de afbeelding eerst met de deleteknop van uw toetsenboord verwijderd worden. Vervolgens gaat u weer naar de bibliotheek, selecteert u opnieuw de afbeelding en de keuze van uitlijning en drukt u op Toepassen. Als u nu wel tevreden bent drukt u op de knop Toepassen rechtsonder in het Bewerk inhoud - venster om het artikel op te slaan. Enkele ogenblikken later is die weer terug te zien in de opmaakpagina. verwijdert het hele artikel past wijzigingen toe in het artikel

15 9. Documenten koppelen aan uw nieuwsbrief Het kan voorkomen dat een bepaald document via uw nieuwsbrief te downloaden moet kunnen zijn. Een groot voordeel voor de lezer is dat men zelf kan bepalen of men het document wil downloaden. Dat scheelt veel onnodig dataverkeer voor uw eigen netwerk en dat van anderen. Het aanmaken van een document is vrijwel het zelfde als dat van het plaatsen van een afbeelding. Documenten hebben ook een eigen bibliotheek. In dit geval willen we een document gaan koppelen aan een nieuwsbericht dat we al hebben aangemaakt. Vanuit de opmaakpagina klikt u op de tekstlink bewerk inhoud. Selecteer een stukje tekst dat de link moet worden naar het document. Klik op het icoon van de documentenbibliotheek (het mapje met ketting): de documentenbibliotheek wordt zichtbaar. Zoek via de knop browse naar het document dat u wilt koppelen. Selecteer vervolgens het document en druk op de knop open. In het vakje naast de knop browse wordt nu het geselecteerde document weergegeven. Klik vervolgens op de knop Toepassen om het document naar de bibliotheek te plaatsen. U ziet het document nu staan.

16 Nu selecteren we het document zodat er een rode rand om verschijnt en kiezen de knop Toepassen. Het document wordt gekoppeld aan de geactiveerde tekst in het bewerk inhoud venster. Klik op Toepassen in het bewerk inhoud venster om het artikel op te slaan. In de opmaakpagina ziet u dat het stukje tekst een link is geworden. Zodra de ontvanger van uw nieuwsbrief daarop klikt, begint het downloaden van het document. Naast de knop browse ziet u een optie met de tekst openbaar. Aangevinkt betekent het dat het document voor iedereen toegankelijk is. Staat deze optie uit, dan kan de ontvanger alleen met een wachtwoord het document downloaden. In dit geval mag iedereen die de nieuwsbrief ontvangt de gekoppelde documenten bekijken.

17 10. beheer In screenpost is het beheer van adressen zeer eenvoudig. U kunt handmatig de adressen in de database invoeren. Als u de mogelijkheid heeft om uw adressenbestand als tekst met scheidingstekens aan te leveren, zetten wij dat voor u in één keer in uw database. Dit is handig voor organisaties die al gebruik maken van honderden adressen. In Iedere nieuwsbrief die u verstuurt is onderaan de pagina een aanmeldingsformulier terug te vinden. Dit formulier zal de ingevulde gegevens automatisch in uw database plaatsen. Voor nieuwe aanmeldingen hoeft u dus niets te doen. Zodra iemand zich aanmeldt voor de mailinglist krijgt u automatisch een bericht met de opgegeven adresgegevens. adressen toevoegen aan de mailinglist Nu gaan we een adres van ons zelf in de database zetten. Dit doen we om eerst te oefenen voordat we honderden nieuwsbrieven gaan versturen. In dit geval zijn we nog in de opmaakpagina en gaan we ons eigen adres invoeren. Bovenaan de pagina klikken we op de tekstlink terug en komen op de pagina nieuwsbriefbeheer uit. Rechts onderaan dit venster ziet u de knop adressen staan, we klikken daarop. (U kunt natuurlijk ook via het beginscherm naar uw adressenbeheer)

18 Vervolgens komen we uit in het venster adressenbeheer. Dit is feitelijk de database voor de adresgegevens. Het is niet nodig om alle velden ervan in te vullen, het is vooral handig voor u zelf om personen te kunnen zoeken. In principe is een naam en adres genoeg om een nieuwsbrief te versturen. Als u een adres wilt invoeren moet in het dropdownmenu de optie ontvanger toevoegen gekozen zijn. We kunnen nu rustig de velden gaan vullen met de juiste informatie. Als we daar klaar mee zijn moet dat zoals gewoonlijk altijd bevestigd worden met de knop Toepassen. In het dropdownmenu is nu de naam terug te vinden. Alle namen die in dit rijtje voorkomen zullen in de toekomst de nieuwsbrieven gaan ontvangen. In dit geval staat er maar één adres in de database en kunnen we gaan oefenen met het versturen van de nieuwsbrief. Om dat te doen klikken we eerst op de knop nieuwsbrieven. Het venster nieuwsbriefgegevens gaat vervolgens open. Kies in het dropdownmunu onder de tekst u ziet de gegevens van editie de editie die we gaan versturen. Alléén de editie met de groene letters kunt u nog versturen. De edities die rode letters hebben zijn al verstuurd. Nu we de juiste editie hebben gekozen kunnen we weer naar de opmaakpagina via de knop voorvertoning. Vanuit deze pagina kunt u de nieuwsbrief versturen (zie het volgende hoofdstuk). Het adressenbestand moet men zelf aanmaken en als een tekstbestand aanleveren, met ; gescheiden. Bijvoorbeeld: naam; adres;mevrouw of de heer;organisatie

19 11. Versturen van de nieuwsbrief De laatste stap is het versturen van de nieuwsbrief. Als u zeker weet dat de opmaak, de tekst inhoud, de hyperlinks goed zijn en de database gevuld is met de juiste adressen, kunnen we de nieuwsbrief gaan versturen. Boven in de opmaakpagina ziet u als laatste tekstlink verstuur deze nieuwsbrief. Als U daarop klikt wordt u nog één keer gewaarschuwd met een grijs raampje, druk vervolgens op ok. Uw nieuwsbrief is verstuurd.

20 Wat is screenpost? screenpost on-line nieuwsbrief generator professionele opmaak van uw -nieuwsbrieven kostenbesparend en eenvoudig te bewerken eenvoudig verzendlijst beheer archief en documenten beheer De screenpost nieuwsbrief is een on-line nieuwsgenerator, dwz de software om uw nieuwsbrief te genereren is op het internet geïnstalleerd. Dat heeft als voordeel dat u op elke computer met een internetverbinding de nieuwsbrief kunt opmaken en verzenden. Zodra u inlogt werkt u niet meer op uw interne systeem maar werkt u als het ware op het internet en moet u dus altijd on-line zijn. U kunt een eerder opgemaakte nieuwsbrief dus gewoon afmaken vanaf een andere locatie! Daarnaast is screenpost zeer gebruikersvriendelijk, iedereen met wat ervaring op het gebied van tekstverwerking zal het programma als eenvoudig ervaren. Mochten er toch vragen zijn dan bieden wij verdere ondersteuneing. Tevens is er een on-line helpdesk beschikbaar op Om de nieuwsbrief op te maken heeft u de browser internet explorer (vanaf) 5.5 nodig. Kostenbesparend en flexibel Met een licentie screenpost kunt u onbeperkt nieuwsbrieven verzenden. U betaalt dus niets extra per verzonden nieuwsbrief. Een behoorlijke kostenbesparing als u dit met een papieren nieuwsbrief vergelijkt! U kunt op elk moment dat er nieuws is uw nieuwsbrief verzenden, u zit niet vast aan deadlines van de drukkerij of repro. Het adressenbestand Het adressenbestand moet men zelf aanmaken en als een tekstbestand aanleveren (met ; gescheiden), wij plaatsen deze in een database op het internet. Een licentie van screenpost heeft 1 database met adresbestanden en afbeeldingen. In elke nieuwsbrief staat een formulier waarmee de ontvanger iemand kan aanmelden om ook op de mailinglist gezet te worden. Deze gegevens worden automatisch in de database geplaatst; de redactie krijgt ter controle bericht van de aanmelding. De vormgeving van de nieuwsbrief Er wordt gebruik gemaakt van een sjabloon met een aantal vaste grafische elementen. Wij kunnen de gehele vormgeving van uw nieuwsbrief verzorgen zodat deze geheel aansluit bij uw huisstijl. Ook is het mogelijk dat u de grafische elementen aanlevert, die wij voor u in het sjabloon bouwen. Voor de afmetingen van deze grafische elementen en de gegevens mbt fonts en steunkleuren ontvangt u een lijst waarop deze kunnen worden aangegeven. Voordelen op een rij: 1. U hoeft geen software te installeren 2. Vanuit elke computer met internetverbinding is de nieuwsbrief op te maken en te versturen 3. Altijd wordt er automatisch een html-bijlage meegestuurd, waardoor echt iedereen het kan zien 4. U kunt teksten plakken en knippen vanuit elke tekstverwerker 5. U hoeft niet te wachten tot dat de nieuwsbrief helemaal gevuld is, een editie met slechts 1 nieuwsitem kan ook verstuurd worden 6. Nieuwe aanmeldingen voor uw nieuwsbrief geheel geautomatiseerd 7. Vaste prijzen

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

SpinOffice handleiding

SpinOffice handleiding SpinOffice handleiding Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van de software. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand met documentbeheer

Nadere informatie

Basiscursus Computergebruik. Windows 7

Basiscursus Computergebruik. Windows 7 Basiscursus Computergebruik Windows 7 1 Inhoud Voor u begint 4 Les 1: De basis 5 1.1 Soorten computers 5 1.2 Onderdelen van de computer 6 1.3 De computer aanzetten en aanmelden 7 1.4 De computermuis 8

Nadere informatie

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website december 2010 1 Inhoudsopgave Inloggen in TYPO3... 3 Algemene informatie... 4 De paginastructuur... 4 Iconen en paginanamen... 4 Het bestandsbeheer

Nadere informatie

Handleiding IVN afdelingswebsite

Handleiding IVN afdelingswebsite Handleiding IVN afdelingswebsite Een praktische handleiding voor IVN afdelingen. Handleiding IVN afdelingswebsite Datum: 10 maart 2013 Versie: 1.3 Auteurs: John Roggen, Fanny van Zon, Hans Hogenbirk op

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

SCMS - Smart Content Management System

SCMS - Smart Content Management System Online websites bouwen & beheren met SCMS Smart Content Management System & website builder Inhoud: Hoofdstuk 1: Inleiding, wat is SCMS?... 4 Hoofdstuk 2: Inloggen SCMS... 5 Hoofdstuk 3: Control Panel...

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

Documentatie ELLO:2. Voorwoord

Documentatie ELLO:2. Voorwoord Documentatie ELLO:2 Voorwoord Deze handleiding is geschreven voor ELLO:2, ofwel Eduliga Leeromgeving 2. De Ello versie op het moment van schrijven is 2.21 Geschreven door: Patrick Knoben en Luc Gommans

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

EASION SURVEY HANDLEIDING DE ENIGE PROFESSIONELE ONDERZOEKSTOOL WAARBIJ DE DATA VAN U IS EN BLIJFT.

EASION SURVEY HANDLEIDING DE ENIGE PROFESSIONELE ONDERZOEKSTOOL WAARBIJ DE DATA VAN U IS EN BLIJFT. EASION SURVEY HANDLEIDING DE ENIGE PROFESSIONELE ONDERZOEKSTOOL WAARBIJ DE DATA VAN U IS EN BLIJFT. Datum: februari 2015 Versie: Release 2015_349_02 2015 Parantion Groep B.V. Deventer Handleiding Easion

Nadere informatie

Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website. Peije van Klooster

Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website. Peije van Klooster Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website Peije van Klooster 2011 Inhoudsopgave: Inleiding... 4 1 Wat is internet... 5 1.1 Een klein beetje geschiedenis van internet... 5 1.2 Evolutie

Nadere informatie

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail)

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) outlook Express starten en afsluiten welke versie een bericht verzenden, ontvangen, openen en afdrukken een bericht beantwoorden

Nadere informatie

Word. Inleiding. De basis

Word. Inleiding. De basis Word Inleiding Word is een tekstverwerkingsprogramma. Het is één van de programma s uit het Microsoft Officepakket, een softwarepakket met meerdere veelgebruikte kantoortoepassingen zoals ook een e-mailprogramma(outlook),

Nadere informatie

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook.

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook. 2 Joomla ebook Bouw zelf een professionele website Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Solcon secure webmail

Gebruikershandleiding Solcon secure webmail Gebruikershandleiding Solcon secure webmail Quickstart Ontdek Solcon secure webmail in vijf eenvoudige stappen: 1. Start uw computer op. 2. Open de internetbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer. 3. Typ

Nadere informatie

EMMA Handleiding E-mailmarketing

EMMA Handleiding E-mailmarketing EMMA Handleiding E-mailmarketing Inleiding Succesvolle e-mailmarketing campagnes leggen de focus (terug) bij de ontvanger. Het versturen van e-mailmarketing is nog steeds populair en kan, wanneer goed

Nadere informatie

Beginnershandleiding voor Weebly.

Beginnershandleiding voor Weebly. Beginnershandleiding voor Weebly. Deze beginnershandleiding voor Weebly heeft 9 hoofdstukken. Als je net met Weebly begint, raden we je aan om deze korte artikelen allemaal te lezen. Wanneer je daarmee

Nadere informatie

SIMPC & SIMTOP. Handleiding Gebruik. Nederlands

SIMPC & SIMTOP. Handleiding Gebruik. Nederlands pc SIMPC & SIMTOP Handleiding Gebruik Versie 3.0 Deze handleiding is geschikt voor de volgende modellen: SimPC, SimTop, SimTouch - 2010 t/m 1015 Nederlands INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 4 1. INTRODUCTIE 5 1.1

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Content Management Systeem

Content Management Systeem Handleiding RedSpot Content Management Systeem Cowpunks Online Marketing & Services Pascalweg 6 6662 NX Elst t. 0481 350 618 info@cowpunks.nl www.cowpunks.nl INHOUD Inleiding... 3 Inloggen... 4 Aan de

Nadere informatie

Instructieboekje. Versie: 20090921

Instructieboekje. Versie: 20090921 Instructieboekje Versie: 20090921 Inhoudsopgave Wat is E-Portfolio VIER?... 3 Hulp nodig?... 4 Het programma opstarten... 5 Inloggen... 6 Het hoofdscherm (Home)... 7 Wie mag wat?... 8 Wie laat je meekijken?...

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Snelstarthandleiding voor gebruikers

Snelstarthandleiding voor gebruikers Snelstarthandleiding voor gebruikers Inhoud Inleiding tot Web Creator Pro 6... 4 Snelstarthandleiding... 6 Een sjabloon openen... 6 Een afbeelding aanpassen... 9 Een element aan de pagina toevoegen...

Nadere informatie

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Voorwoord Gefeliciteerd met de opening van uw webwinkel. Ook al hebben wij het pakket zo gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt, toch is een handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie