Handleiding Websitebeheer. Event Media Websites Content Management Systeem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Websitebeheer. Event Media Websites Content Management Systeem"

Transcriptie

1 Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Content Management Systeem

2 1. Inleiding 3 2. CMS-systeem Inloggen Basis-menu Bestaande pagina s aanpassen Nieuwe pagina s aanmaken txt bestanden verwijderen Lichtkrant aanpassen Nieuwsbrief sturen Webshop aanpassen Gastenboek beheren Statistieken bekijken Zoektermen aanpassen Menu-items aanpassen Poll Foto-album aanpassen Formulieren gebruiken Uitloggen Problemen met het CMS-systeem 9 3 bekijken 9

3 1. Inleiding Bedankt voor het door Event Media laten ontwerpen van uw website. Voordeel van onze websites is dat u ze ten alle tijde en overal ter wereld kunt aanpassen en updaten. Daarnaast kunt u ook overal ter wereld uw inzien. In de volgende hoofdstukken wordt het zogenaamde CMS (oftewel Content Management Systeem) uitgelegd. U zult zien dat u op uw site alles eenvoudig kunt aanpassen of het nu tekst of afbeeldingen betreft. Verder kunt u, afhankelijk van uw pakket uw bezoekersstatistieken bekijken van uw website, uw foto-album aanpassen, een (html)nieuwsbrief versturen, uw webshop beheren, uw poll aanpassen, uw tekst en afbeeldingen aanpassen, uw gastenboek beheren, uw menu-items aanpassen, uw zoektermen aanpassen of bekijken hoeveel webruimte u beschikbaar heeft.

4 2. CMS-systeem Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw site kunt aanpassen en onderhouden. 2.1 Inloggen Open uw browser en ga naar uw domeinnaam /edit (bijv. Daar kunt u inloggen met het wachtwoord dat u gekregen heeft van Event Media. Bewaar dit wachtwoord goed! Bent u het wachtwoord kwijt, neem dan contact met ons op. Uw wachtwoord is:... Typ vervolgens het wachtwoord in het daarvoor bestemde veld en klik daarna op inloggen. 2.2 Basis-menu U komt nu in het basismenu. Vanuit hier kunt u kiezen uit de verschillende mogelijkheden. Het is mogelijk dat niet alle onderstaande opties van toepassing zijn op uw website. Pagina s aanpassen: Het aanpassen van de inhoud van uw verschillende pagina s op de website. Kies uit de lijst de juiste pagina die u wilt aanpassen en klik op aanpassen (zie verder 2.1). Nieuwe pagina s aanmaken: Met de tweede optie kunt u nieuwe pagina s aanmaken (zie verder 2.2). Pagina s verwijderen: Met de derde optie kunt u bestaande pagina s verwijderen (zie verder 2.3). Gastenboek beheren: Hiermee kunt u vervelende berichten verwijderen en bezoekersgegevens bekijken. (zie verder 2.9) Foto-album beheren: U kunt hier albums aanmaken, verwijderen en foto s uploaden. (zie verder 2.14) Bezoekers bekijken: Hier ziet u gegevens over de bezoekers van uw website. (zie verder 2.10) Nieuwsbrief versturen: U kunt hier een nieuwsbrief versturen naar geinteresseerden. (zie verder 2.7) Webshop beheren: Hiermee kunt u uw artikelen toevoegen, aanpassen of verwijderen. (zie verder 2.8) Lichtkrant aanpassen: De scrollende tekst kunt u hier aanpassen. (zie verder 2.6) Edit menu: Hiermee kunt u uw website menu beheren een aanpassen. (zie verder 2.12) Zoektermen aanpassen: Hiermee past u de termen aan waarmee u in bv. Google gevonden wordt. (zie verder 2.11) Poll aanpassen: Hiermee kunt u de nieuwspoll op uw website plaatsen en aanpassen. (zie verder 2.13) Formulieren gebruiken: Hiermee kunt u contact/offerteformulieren aanmaken. (zie verder 2.14) Onderaan het basis-menu ziet u hoeveel ruimte u nog heeft op uw website. Dit is met name afhankelijk van de hoeveelheid afbeeldingen, documenten en foto s die u op uw site heeft staan. Heeft u onvoldoende ruimte? Neem dan contact met ons op voor uitbreiding van uw webruimte (hieraan zijn wel kosten verbonden).

5 2.3 Bestaande pagina s aanpassen Als u de juiste pagina heeft gekozen om aan te passen, dan komt u in een editor terecht. Deze editor werkt eigenlijk net als Microsoft Word. U dient wel minimaal Internet Explorer 6 te hebben om de editor te kunnen gebruiken. We zullen hieronder kort de mogelijkheden doorlopen. Voor meer informatie klikt u op het vraagteken in de editor. LET OP: voor sommige functies dient u eerst een stuk tekst te selecteren. Hiermee kunt u de editor tijdelijk het scherm laten vullen. Om het scherm weer te verkleinen klik u nogmaals op deze knop. De volgende drie knoppen zijn om te knippen, kopiëren en plakken. De verrekijker-knop is om een tekst-fragment te zoeken in de pagina. De pijltjes-knoppen zijn om ongedaan te maken en te herhalen. De gumknop is om alle opmaak van de geselecteerde tekst te verwijderen. B, U en I zijn voor respectievelijk dikdrukken, onderstrepen en schuindrukken. ABC is om de tekst door te halen. Als u tekst uit Word kopieërt, gebruik dan deze functie om de tekst op te schonen. De gumknop is om alle opmaak van de geselecteerde tekst te verwijderen. B, U en I zijn voor respectievelijk dikdrukken, onderstrepen en schuindrukken. ABC is om de tekst door te halen. zijn respectievelijk voor het maken van opsommingen met 1,2,3 of met bolletjes. De volgende knoppen zijn tab-knoppen voor het verkleinen en vergroten van inspringingen. De x-knoppen zijn voor superscript en subscript. De uitlijnknoppen zijn voor respectievelijk links, midden, rechts en uitvullen. is voor het maken van een link. Selecteer hiervoor eerst een stuk tekst. Klik op de knop. Kies voor interne of externe link. De interne link verwijst naar een eigen pagina op uw website. Typ daarvoor de naam van uw pagina zonder.txt in het vak internal link (bijv. home). Om een externe link te maken typt u de hele link inclusief in het daarvoor bestemde vak. Klik daarna op insert link. is om een -link te maken. adressen toevoegen aan uw website is spamgevoelig omdat er programma s het internet afzoeken naar adressen op webpagina s en naar de gevonden adressen massa s spam gaan sturen. Hier is een oplossing voor. Gebruik ipv de volgende combinatie [ed] in de link en ook in de naam (dus bv. uwnaam[ed]uwdomeinnaam.nl) Dit wordt automatisch weer juist gecorrigeerd door een scriptje op de site, maar voorkomt onnodige spam. is om een anchor aan te maken. Dit is een plaats in uw pagina waar u met een link naar kunt verwijzen. Noemt u de anchor bijvoorbeeld hoofdstuk1, dan moet u een link aanmaken met bij external link de volgende tekst: #hoofdstuk1. De keuzemenu s zijn om een tekst-stijl te kiezen. Pas het liefst alleen de grootte van de tekst aan. De stijl van de tekst wordt automatisch door uw website aangepast. is om de tekstkleur aan te passen. U kunt naast de standaardkleuren ook een eigen kleur kiezen via custom color. is om tekst een achtergrondkleur te geven. U kunt naast de standaardkleuren ook een eigen kleur kiezen via custom color.

6 hiermee maakt u een tabel aan. Geef de juiste grootte aan, het aantal kolommen en rijen en of de tabel een rand moet hebben. Met de rechtermuisknop kunt u de tabel nog aanpassen, als de tabel zichtbaar is op het scherm. is voor het invoegen van een formulier. Zie ook verderop bij formulieren gebruiken. is voor het invoegen van een afbeelding. U kunt in dit menu ook afbeeldingen uploaden. Kies de juiste afbeelding uit de lijst en voeg hem in. U kunt hier uw eigen afbeeldingen uploaden. Let wel op de grootte van de afbeeldingen alvorens u ze upload. Als u tekst naast afbeeldingen wilt hebben op uw pagina is het verstandig een tabel in te voegen en de border daarvan op 0 in te stellen. Dit voorkomt ergernis met uitlijnen van tekst en afbeeldingen. is voor het invoegen van documenten zoals.doc en.pdf. Het werkt hetzelfde als bij afbeeldingen. hiermee kunt u een tekstvak invoegen. hiermee kunt u een horizontale scheidingslijn invoegen is voor het invoegen van speciale tekens. Het vraagteken is de helpfunctie (engels) van de editor. Hier is alles nog veel uitgebreider uitgelegd. Met de knoppen edit, source en preview kunt u de pagina s respectievelijk aanpassen, de broncode bekijken of een preview bekijken (let op! De preview ziet er op uw site niet zo uit). Bent u klaar met aanpassen, dan kunt u het bestand opslaan. U kunt ook annuleren. Alle aanpassingen worden dan genegeerd en dus niet opgeslagen.nadat u op opslaan heeft geklikt ziet u een preview zoals die er op de site uit zal zien. Klik op aanpassen als u niet tevreden bent, of klik op ander bestand aanpassen als u terug wilt naar het basis-menu. Tips: Houd de kleuren van de website aan Gebruik weinig of geen extra grote lettertypes Gebruik geen felle kleuren, maar de iets valere variant Gebruik zo min mogelijk donkere achtergronden met lichte tekst, dit leest niet fijn Houd de site overzichtelijk en strak uitgelijnd Verklein foto s alvorens ze te uploaden met bv een gratis fotobewerkingsprogramma Gebruik tabellen (border=0) om afbeeldingen en tekst samen uit te lijnen 2.4 Nieuwe pagina s aanmaken Nadat u op deze knop heeft gedrukt, vult u in het veld de naam van het bestand weer dat u wilt aanmaken,zonder.txt. Kies de naam die overeenkomt met het de naam van het menu-item en let daarbij zonodig op hoofdletteres en spaties. Klik op verder. Misschien bestaat het bestand al, dan moet u een andere naam verzinnen. Zo niet, dan klikt u nogmaals op verder en komt u in de editor. Daar kunt u de pagina aanpassen (zie 2.3). 2.5.txt bestanden verwijderen Wilt u een txt-bestand (dus: een van uw pagina s) verwijderen, dan kiest u de juiste pagina en klikt op verwijderen. Let op! Dit kunt u niet ongedaan maken.

7 2.6 Lichtkrant aanpassen U kunt hier in het tekstvak de tekst typen die u op uw pagina wilt zie scrollen. Gebruik <b>mijn tekst</b> om tekst dik te drukken of <i>mijn tekst</i> om tekst schuin te drukken. Klik op opslaan om de wijzigingen op te slaan of op annuleren om de wijzigingen te negeren. 2.7 Nieuwsbrief sturen Geintereseerden kunnen zich op uw site opgeven voor de nieuwsbrief. Met de optie nieuwsbrief sturen, kunt u de brief versturen. Geef een onderwerp op en kies of u een html (een mooi opgemaakte ) of een text (eenvoudige met alleen tekst) wilt sturen. Kiest u voor een tekst- , dan kunt u het bericht typen. Om een uitschrijflink toe te voegen klikt u op uitschrijflink invoegen. Hiermee kunnen de ontvangers zich uitschrijven voor de nieuwsbrief. Klik op verzenden om iedereen de brief te sturen. Kiest u voor een html , dan komt u na een extra keer klikken in de editor terecht die u kent uit 2.3. Hier kunt u de nieuwsbrief aanpassen. Klikt u op verzenden, dan wordt de brief opgeslagen en verstuurd. Met deze knop kunt u een link naar de online versie van de brief invoegen en/of een uitschrijflink invoegen, waarmee mensen zich kunnen uitschrijven voor de nieuwsbrief. Met de optie lijst, krijgt u een overzicht van de adressen die in uw bestand staan. U kunt ze hier verwijderen of een nieuw adres toevoegen. 2.8 Webshop aanpassen Met deze optie kunt u de webshop aanpassen. Allereerst dient u uw gegevens in te voeren bij setup. U dient de verzendkosten op te geven. En het bedrag waarboven u geen verzendkosten meer berekent. Klik op opslaan om de gegevens aan te passen. Dan kunt u met nieuw item een nieuw artikel toevoegen. Vul het artikelnummer in, de naam, de omschrijving, de prijs en upload een foto met bladeren. Deze foto wordt automatisch verkleind. Let op! Het uploaden van grote foto s kan wat lang duren. U moet alle velden invullen om fouten te voorkomen! Met de optie item wijzigen kiest u een artikel uit de lijst en vervolgens kunt u het artikel aanpassen. Met de optie item verwijderen verwijdert u een artikel. Let op. U krijgt geen waarschuwing en het is niet ongedaan te maken. 2.9 Gastenboek beheren U krijgt weer een keuze-menu te zien. U kunt de berichten bekijken. In dit overzicht kunt u ook vervelende of nutteloze berichten verwijderen door op verwijderen te klikken. U kunt hier ook de gegevens van de gastenboekbezoekers bekijken.

8 2.10 Statistieken bekijken Klik op deze knop en u krijgt een overzicht per maand. Kies de juiste maand en klik op evaluate. U ziet dan alle bezoekersgegevens Zoektermen aanpassen Klik op deze knop en u krijgt de zoektermen te zien die bv. doorgegeven worden aan de zoekmachines (bv. google). Vul hier zoveel mogelijk relevante termen in. Met opslaan bevestigd u de zoektermen. Standaard wordt door ons uw website aangemeld bij Google, maar u dient zelf uw site bij zoveel mogelijk linkpagina s en andere zoekmachines aan te melden om hogerop in Google te komen. Hoe meer links naar uw pagina hoe beter, en andersom geldt het in mindere mate ook. Hoe meer links van uw site naar relevante informatie, hoe beter Menu-items aanpassen Met deze knop kunt u het basis-menu van uw website aanpassen. De hoofd-items staan vooraan onder elkaar. Iedere regel is een nieuw hoofditem, dat moet worden afgesloten door (het teken boven de \). Daarachter komen de sub-items, ieder afgesloten door ; (puntkomma). LET OP! VERGETEN VAN EEN TEKEN KAN HET MENU IN DE WAR GOOIEN. Ieder item verwijst naar een pagina. De naam van die pagina (zie nieuwe pagina s aanmaken) dient identiek te zijn aan de naam van het item (dus met hoofdletters en spaties). Gebruik geen rare tekens en gebruik niet te veel hoofditems, want dan passen ze misschien niet mooi in de site. Bij gebruik van subitems, worden alleen de sub-items gelinkt met een pagina. Met opslaan bevestigd u de wijzigingen Poll Deze optie wordt nog verder ontwikkeld Foto-album aanpassen Via deze optie kunt u foto-albums aanmaken, foto s uploaden en albums verwijderen. U krijgt wederom een keuzemenu. Kies nieuw album aanmaken. Voer de juiste gegevens in (datum en naam van de activiteit) en klik op aanmaken. Dan komt u in de pagina waar u de foto s kunt uploaden. Dit kunt u doen via de tien upload-velden links, maar dit is omslachtig. U kunt ook gebruik maken van de Java-applet rechts onder. Hiermee upload u alles in één keer. U rechtsboven foto s verwijderen. De mappen krijgen de volgende naam: jaar-maand-dag-naam activiteit. Op die manier kunt u ze terugvinden. Kies steeds de juiste map om de foto s naar te uploaden. Het maakt niet uit hoe groot de foto s zijn, ze worden vanzelf geresized en van een merkje voorzien. Met de tweede optie komt u gelijk in het upload-scherm. Dit is voor het geval u achteraf foto s wilt verwijderen of toevoegen. De derde optie is voor het verwijderen van een album. Kies het juiste album en klik op verwijderen. Let op! Dit kan niet ongedaan worden gemaakt Formulieren gebruiken Om een formulier in te voegen kiest u in de editor:. Binnen dit formulier kunt u de formulier elementen toevoegen. Belangrijk is dat u niet de submit knop vergeet. U dient de formulier elementen zoals invulvelden en selectievakjes in het rood gestippelde veld te plaatsen. Als u het standaard verzendscript wilt gebruiken dat door Event Media is geinstalleerd, dan kunt u waarden van het formulierveld laten zoals ze zijn. Als iemand het formulier invult, dan krijgt u een met de ingevulde gegevens.

9 Het is verstandig om de elementen in het formulier een logische naam te geven zoals voornaam of straat. Als een veld verplicht moet worden ingevuld, voegt u ==req achter de veldnaam, dus bv. straat==req. Voor meer informatie zie de? van de editor Uitloggen Om uit te loggen dient u het betreffende venster van u browser te sluiten. Let op. Het venster open laten staan op een openbare computer geeft anderen de kans om uw site aan te passen Problemen met het CMS-systeem Ik kan niet terug naar het basis-menu. Gebruik de BACK of VORIGE knop van uw browser. Als ik de VORIGE-knop gebruik krijg ik de melding pagina verlopen. Zorg dat u alle laatste updates van windows en internet explorer heeft. Kijk ook bij Internet Explorer in het menu Extra en Internet-Opties. Op het tabblad Geavanceerd staat onder het kopje Beveiliging de optie 'Gecodeerde pagina's niet op de schijf opslaan'. Als daar een vinkje staat, haal 'm dan weg. Andere mogelijkheid is Algemeen, Instellingen, vink dan aan bij elk bezoek aan een pagina. Ik krijg alleen maar dubbele enters in de editor. Een enkele regel krijgt u in de editor door shift enter te gebruiken. Een gewone enter is nl. Een harde enter in html en dat is standaard 2 regels. Ik heb een andere vraag of probleem. Neem contact op met onze technische dienst op of telefonisch via bekijken U kunt bij Event Media overal uw bekijken via webmail.uwdomeinnaam.nl. Daar logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Uw gebruikersnaam is het voorvoegsel bv info of marcel. U kunt ook outlook zo instellen dat u daarmee u mail kunt bekijken. Gebruik daarvoor de onderstaande instellingen en maak een nieuwe account aan in outlook. Algemeen: adres: Servers: POP3 Inkomende Uitgaande de mailserver van uw provider (mail.home.nl, mail.chello.nl, etc.) Accountnaam: voorvoegsel Wachtwoord: uw wachtwoord (zelfde als CMS) adressen wijzigen of aanmaken kunt u doen door contact met ons op te nemen op Een adres kan ook een forward zijn, bv dat de binnenkomende doorstuurd naar uw bestaande adres.

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Content Management Systeem

Content Management Systeem Handleiding RedSpot Content Management Systeem Cowpunks Online Marketing & Services Pascalweg 6 6662 NX Elst t. 0481 350 618 info@cowpunks.nl www.cowpunks.nl INHOUD Inleiding... 3 Inloggen... 4 Aan de

Nadere informatie

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Voorwoord Gefeliciteerd met de opening van uw webwinkel. Ook al hebben wij het pakket zo gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt, toch is een handleiding

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail)

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) outlook Express starten en afsluiten welke versie een bericht verzenden, ontvangen, openen en afdrukken een bericht beantwoorden

Nadere informatie

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website december 2010 1 Inhoudsopgave Inloggen in TYPO3... 3 Algemene informatie... 4 De paginastructuur... 4 Iconen en paginanamen... 4 Het bestandsbeheer

Nadere informatie

HANDLEIDING INSUSITE

HANDLEIDING INSUSITE HANDLEIDING INSUSITE Gentseweg 203-8792 Waregem T. 056 36 14 94 - F. 056 36 14 96 info@crm.be - www.crm.be 2 INHOUD Inleiding 1. Wordpress Basics 1.1 Inloggen in het adminpaneel 1.2 Het Dashboard 1.3 De

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

SCMS - Smart Content Management System

SCMS - Smart Content Management System Online websites bouwen & beheren met SCMS Smart Content Management System & website builder Inhoud: Hoofdstuk 1: Inleiding, wat is SCMS?... 4 Hoofdstuk 2: Inloggen SCMS... 5 Hoofdstuk 3: Control Panel...

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website. Peije van Klooster

Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website. Peije van Klooster Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website Peije van Klooster 2011 Inhoudsopgave: Inleiding... 4 1 Wat is internet... 5 1.1 Een klein beetje geschiedenis van internet... 5 1.2 Evolutie

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie

Handleiding Deephosting WebMail (SquirrelMail version 1.4.3a.) 5 oktober 2007

Handleiding Deephosting WebMail (SquirrelMail version 1.4.3a.) 5 oktober 2007 Handleiding Deephosting WebMail (SquirrelMail version 1.4.3a.) 5 oktober 2007 INHOUD 1 INTRODUCTIE 4 1.1 Wat is webmail? 4 1.2 Hoe werkt het? 4 2 EERSTE GEBRUIK 5 3 VACATION / OUT OF OFFICE REPLY 7 3.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Solcon secure webmail

Gebruikershandleiding Solcon secure webmail Gebruikershandleiding Solcon secure webmail Quickstart Ontdek Solcon secure webmail in vijf eenvoudige stappen: 1. Start uw computer op. 2. Open de internetbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer. 3. Typ

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Handleiding IVN afdelingswebsite

Handleiding IVN afdelingswebsite Handleiding IVN afdelingswebsite Een praktische handleiding voor IVN afdelingen. Handleiding IVN afdelingswebsite Datum: 10 maart 2013 Versie: 1.3 Auteurs: John Roggen, Fanny van Zon, Hans Hogenbirk op

Nadere informatie

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding U koos net als duizenden anderen voor het voordeel én het gemak dat wij u als hostingprovider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij

Nadere informatie

11. Website controleren

11. Website controleren 11. Website controleren 11.1 Website controleren op verschillende browsers Het blijkt nog altijd nodig te zijn een website te controleren. De website zoals deze er in Kompozer uit ziet, ziet er op internet

Nadere informatie

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014 Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT Versie:juli 2014 1 Inhoudsopgave INLOGGEN 4 STARTSCHERM 5 MODULES CMS 6 TAAKBALK 7 PAGINASTRUCTUUR 8 PAGINA ONDER ANDER HOOFDSTUK PLAATSEN 8 AANMAKEN NIEUWE PAGINA 9 NIEUWE

Nadere informatie

Startershandleiding. Complete webhosting

Startershandleiding. Complete webhosting Complete webhosting Startershandleiding U koos, net als duizenden anderen, voor het voordeel én het gemak dat wij u als hosting provider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij deze

Nadere informatie

OpenOffice-Calc:basis,tips,workshops

OpenOffice-Calc:basis,tips,workshops Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl OpenOffice-Calc:basis,tips,workshops Introductie Basisinformatie Manoeuvreren door het werkblad Invoeren van gegevens

Nadere informatie

HowTo : Nieuw e-mailadres maken op controlepaneel E-mailadres instellen op eigen computer

HowTo : Nieuw e-mailadres maken op controlepaneel E-mailadres instellen op eigen computer HowTo : Nieuw e-mailadres maken op controlepaneel E-mailadres instellen op eigen computer 1 Voorwoord Om email adressen behorende bij het domeinnaam te beheren is er op het gekozen domeinnaam een controlepaneel

Nadere informatie

Startershandleiding. Complete webhosting

Startershandleiding. Complete webhosting Complete webhosting Startershandleiding U koos, net als duizenden anderen, voor het voordeel én het gemak dat wij u als hosting provider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij deze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie