JAARVERSLAG 2011 INLEIDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG 2011 INLEIDING"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2011 INLEIDING De kaatsvereniging Nut en Nocht is op 17 februari 1927 opgericht en zal daarom in het jaar 2012 volgens de reeds vergevorderde plannen haar 85-jarig jubileum op een grootse wijze met een sportwike gaan vieren. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB) en de kaats-federatie De Wâlden. Volgens haar statuten stelt de vereniging zich ten doel om het kaatsspel in al zijn verschijningsvormen te beoefenen en het te bevorderen. Zij tracht dit doel te bereiken door: deel te nemen aan de door de KNKB georganiseerde wedstrijden zelf wedstrijden te organiseren evenementen op het gebied van het kaatsspel te organiseren. Op 10 mei 2011 hebben wij één van onze echte helden Dedde Wiersma naar zijn laatste rustplaats moeten brengen. Op weg naar zijn rustplaats is aan zijn wens gehoor gegeven om nog eenmaal een paar minuten halt te houden bij het kaatsveld. Deze echte held van 97 jaar maakte als jongen de oprichting van de nu 85-jarige kaatsvereniging mee. Een ode aan deze held kan men lezen in het kaatsblad WIS-IN van juni 2011 Naast de normale/vaste activiteiten die wij jaarlijks voor onze leden organiseren, hadden wij ook heel graag met het top-evenement van de hoofdklasse-dames op zaterdag 25 juni 2011 willen scoren. Maar helaas waren de weergoden ons deze keer niet goed gezind, want het evenement viel letterlijk en figuurlijk in het (regen)water. BESTUUR Het bestuur van de kaatsvereniging Nut en Nocht bestond eind 2011 uit 8 personen, t.w.: Henk Kemper - voorzitter, sponsoring, beheerscommissie Snûter Greetje Wiersma - secretaris, sponsoring, beheerscommissie Snûter, kantinebeheer Willem van der Galiën - penningmeester Geartsje Jansma - jeugdcommissie, wedstrijdzaken en algemene zaken Akkie van der Bos - niet aktief Erwin de Roo - jeugdcommissie, technische commissie, federatie, materiaalbeheer Tetsje Walda - kransen en algemene zaken Anco van Kammen - materiaal- en veldbeheer Op de ledenvergadering van 31 maart 2011 waren Sietse Hilverda en Wally Brouwer aftredend en niet herkiesbaar. In de personen van Anco van Kammen en Tetje Walda kon het bestuur twee nieuwe bestuursleden aan de Algemene Vergadering voordragen. De benoeming van deze twee nieuwe bestuursleden werd door de vergadering met applaus bekrachtigd. Greetje Wiersma was aftredend en herkiesbaar. Haar herbenoeming werd eveneens met applaus ondersteund. Voor haar bestuurlijke (beleidsmatige)taken is het bestuur zes maal in een officiële vergadering bijeen geweest en werden de dagelijkse zaken tijdens het kaatsseizoen onderling op het veld met elkaar geregeld. Daarnaast kwam een select groepje vele malen bijeen voor de organisatie van de KNKB Hoofdklassepartij voor dames. De Algemene Ldenvergadering hebben wij op donderdag 31 maart 2011 in het clubgebouw De Snûter gehouden.

2 FEDERATIEBESTUUR Amarins Hilverda heeft namens onze vereniging zitting gehad in het federatiebestuur. Inmiddels zit onze periode er op en is Amarins afgetreden. JEUGDCOMMISSIE Als afgevaardigde van het bestuur stond Geartsje Jansma aan het roer van de jeugdactiviteiten. Naast de zaaltrainingen werden de veldtrainingen op dinsdag en donderdag goed bezocht. Ook werd met behulp van veel vrijwilligers het competitiekaatsen op maandagavond gehouden. De drie ledenpartijen werden afgesloten met een slotpartij waarbij aan de jeugdleden onder het genot van een snack de prijzen van de ledenpartij en het competitiekaatsen werden uitgereikt. Een aantal jeugdleden heeft deelgenomen aan de federatiewedstrijden op vrijdagavond. Grote belangstelling was er voor de ouder-kindpartij op 6 juli Deze partij is zeker voor herhaling vatbaar. OPGAVE LEDENKAATSEN Henk Peterson en Sjoerd Pietersma zijn sinds enkele jaren het opgave-adres voor de ledenwedstrijden. Sjoerd Pietersma heeft zich een aantal jaren bijzonder ingespannen om de leden naar de velden te trekken. Op zijn bijzondere manier wist hij veel mensen over de streep te trekken. Sjoerd stopt en draagt de vaandel over aan Freerk Peterson. Freerk heeft zich het laatste jaar, samen met broer Henk, al bezig gehouden met de loting en het opstellen van de wedstrijdlijsten. KANTINE Omdat Akkie van der Bos bij de aanvang van het kaatsseizoen had aangegeven niet meer inzetbaar te zijn voor Nut en Nocht heeft Greetje Wiersma met ondersteuning van Geartsje Jansma deze taak voor haar rekening genomen. Met bestuur, vrijwilligers en onze reserve barman Sikke van Kammen werden de kantinediensten ingevuld. Een aantal vrijwilligers heeft volgens een door Greetje gemaakt schema de kleedboxen en de kantine schoongemaakt. ZEG NOpe tegen DRANK & DOPE Op 1 juni 2011 ondertekende voorzitter Henk Kemper namens kv Nut en Nocht het convenant Zeg Nope tegen drank & dope. Op donderdag 21 juli 2011, voorafgaand aan de slotpartij voor de jeugd, werd de ondertekening van dit convenant door wethouder Siepie Hylkema bekrachtigd door het plaatsen van een bordje aan de buitengevel van de accomodatie. Daarnaast ontvingen alle jeugdleden een T-shirt uit handen van wethouder Hylkema. Het convenant Zeg Nope tegen drank & dope is onderdeel van het gemeentelijk alcohol- en drugspreventiebeleid Dat doen onze kinderen toch niet. Dit project heeft als doel om het riskante alcohol- en drugsgebruik van jongeren in de gemeente Dantumadiel aan te pakken. Een van de afspraken die in het convenant is vastgelegd, is dat alcoholverkoop- en gebruik tijdens de jeugdpartijen niet is toegestaan.

3 VRIJWILLIGERS Bij een vereniging zijn vrijwilligers van grote waarde. Gelukkig beschikt de vereniging over tal van ijverige vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is Jan Toole. KRANSEN Wij blijven er elk jaar maar weer in slagen om met een grote groep vrijwilligers voor elke wedstrijddag de 'erekransen' in eigen beheer te maken. Onder de bezielende leiding van Tetsje Walda zorgt deze groep er voor dat elke prijsuitreiking weer een feestje kan worden, want er is niks mooiers in de kaatssport dan om aan het eind van de dag de krans omgehangen te krijgen. Maar wij vergeten zo vaak hoeveel werk en energie in het kransenmaken gaat zitten, mar ook hiervoor geldt dat vele handen licht werk maken. JAARVERGADERING Onze jaarvergadering hebben wij op donderdag 31 maart 2011 gehouden. In zijn openingsspeech tilt de voorzitter aangaande de plannen van de Sportwike 2012 alvast een tipje van de sluier op. Nadat Wally Brouwer het laatste door hem gemaakte jaarverslag had voorgelezen, kreeg penningmeester Willem van der Galiën de gelegenheid om zijn eerste financieel verslag te presenteren. De kascommissie was heel erg onder de indruk over de manier waarop de penningmeester de penningen had beheerd. De penningmeester en uiteraard het bestuur werd natuurlijk décharge verleend. Tijdens deze jaarvergadering werd afscheid genomen van de bestuursleden Sietse Hilverda en Wally Brouwer. Beide mannen waren elk op hun eigen manier meedenkende bestuursleden en de voorzitter had voor beiden een gedicht geschreven. Met mooie woorden en een gepast cadeau (een pennenset met inscriptie) werden zij bedankt voor al het vrijwilligerswerk dat zij beiden tijdens hun bestuursperiode voor Nut en Nocht hebben verricht. TRAININGEN Koos Deinum heeft al veel jeugdleden en dames de eerste beginselen van het kaatsen bijgebracht. Na vele jaren van trouwe dienst zal hij zich ook het komende jaar inzetten voor de vereniging. Thomas Wiebe Swart heeft ook een positieve bijdrage geleverd in de ontwikkeling van de kaatsjeugd. Nieuw was Amarins Hilverda die het komende jaar samen met Sjouke Hellinga het stokje van Thoma Wiebe over zal nemen. BEHEERCOMMISSIE DE SNUTER De beheercommissie 'De Snûter' heeft zich het afgelopen jaar bezig gehouden met het beheer van de accommodatie. Aan de bouw van het nieuwe onderkomen voor de mobiele tribune is een einde gekomen. Deze berging is een behoorlijke aanwinst en geeft mogelijkheden voor het opmaken van kransen en berging van het materiaal. In de zomer is er veel schilderwerk verricht aan de buitenkant van het gebouw en zijn er tegelpaden aangelegd. Ook heeft de beheercommissie een aantal luidsprekers en standaards aangeschaft. Op het veld zijn enkele roosters geplaatst zodat er een betere afvoer is van het water.

4 WEBSITE Het onderhouden van de website is een voortdurend proces. We realiseren ons dat dit medium een steeds belangrijker plaats in de communicatie inneemt en we proberen de site dan ook zo actueel mogelijk te houden. In 2011 werd er regelmatig nieuws op de homepage geplaatst. TOP-EVENEMENT DAMES HOOFDKLASSE KAATSEN Onder het motto 'Dameskaatsen is puur verwennerij werd op 25 juni 2011 de dames hoofdklassepartij voor het eerst gehouden. Hoewel de creatieve geesten binnen de vereniging er alles aan hadden gedaan om er een mooi evenement van te maken viel deze partij letterlijk en figuurlijk in het water. Toch bleek bij de evaluatie van de partij dat de deelnemers en de sponsoren zeer tevreden waren, zodat de formule bij een volgende partij gecontinueerd kan worden. WEDSTRIJDEN Er werden door het bestuur van kv Nut & Nocht dit jaar achttien (18) wedstrijden georganiseerd: Jeugd: 3 ledenpartijen 1 ouder-kindpartij 1 zaalkaatspartij Senioren: KNKB: 4 ledenpartijen 1 pearkekeatsen-wedstrijd 2 wedstrijden voor leden en niet-leden 1 dames hoofdklasse uitnodiging 1 pupillenwedstrijd (jongens d.e.l. A & B) 1 schooljongenswedstrijd ( d.e.l A & B) 1 jongenswedstrijd ( d.e.l. A & B ) Federatie De Wâlden: Jeugd 1 wedstrijd d.e.l. voor alle categorieën Senioren 1 afdelingswedstrijd ( A, B en Dames ) De uitgebreide wedstrijdverslagen met alle prijswinnaaars staan allemaal keurig op onze website vermeld.

5 L E D E N W E D S T R IJ D E N VELDWEDSTRIJDEN (Senioren): Op zaterdag 21 mei 2011 is het kaatsseizoen voor de senioren van start gegaan. Omdat er nog gevoetbald en gekorfbald werd, was de opkomst nog niet maximaal. De dames speelden met vier parturen van twee een volledige competitie en bij de heren stonden er zeven parturen op de lijst; vijf drietallen en twee tweetallen. Hierdoor konden de heren in een winnaars- en verliezersronde spelen. Na afloop van de wedstrijd reikte Greetje Wiersma de kransen en prijzen uit. De beide wedstrijden werden gesponsord door Hubo Dijstra Damwoude en Keurslagerij Bauke Talsma út Dokkum/Damwoude. Uitslag Heren Uitslag Dames ( 7 partuur) André Folmer, Age Vanger, Dick Zeinstra Femme Haakma, Sjoerd Pietersma, Sikke Dantuma Teade Weidenaar en Henk Peterson ( 4 partuur in tweetallen) Froukje Uildersma en Ina van der Lei Pietsje Torensma en Janny Bouius Op donderdag 2 juni 2011 werd onder buitengewone ideale weersomstandigheden de traditionele Hemelvaartspartij gehouden. Het veld lag er goed en uitdagend bij en dat inspireerde de dames en heren om er een geslaagde dag van te maken. Ook deze keer werden de prijzen aangeboden door onze (sub)sponsor Noorder Staete Assurantién út Burgum. Uitslag Heren Uitslag Dames ( 6 partuur in twee poules) André Folmer en Wiebe Wiersma Teade Weidenaar en Henk Peterson Sietze Wiersma, Berry Sjoerdstra, Sikke Dantuma Pietsje Torensma, Marja Westra, Baafke Weidenaar Amarins Hilverda, Wieke Jansma, Jontsje Holwerda Op zaterdag 11 juni 2011 werd de jaarlijkse koningspartij gehouden. Het speciale van deze dag is dat de leden om de speciaal voor deze wedstrijd ingestelde koningsbekers kunnen spelen. Klokslag één uur stonden alle spelers en speelsters op het kaatsveld. Ondanks de hevige regenval liet men zich er niet van weerhouden om direct van start te gaan. Deze koningspartij werd voor de eerste keer gesponsord door Spar Jelmer Terpstra út Damwâld.

6 Uitslag Heren A-klasse (één poule van 4 parturen) Jan Jelle Jongsma en Dennis Dijkstra Sietze Wiersma, Wiebe Wiersma, Sake Swart Uitslag Heren B-klasse (twee poules van 3 parturen) Sjoerd Pietersma, Dick Zeinstra, Marcel Postma Hendrik Jansma, Peter de Jong, Sikke Dantuma Freerk Peterson en Barry Sjoerdstra (junior) Uitslag Dames (één poule van 4 parturen) Amarins Hilverda, Tineke Damstra, Anna de Jong Sjoukje Kooistra, Thea van der Lei, Jontsje Holwerda Op woensdagavond 15 juni 2011 (aanvang 17.30uur) hebben wij onder ideale weersomstandigheden weer het pearkekeatsen kunnen organiseren. Er werd in drie klassen gekaatst, namelijk: B1, B2 en B3 met dien verstande als er in een partuur een B1-maat zat dan moest men verplicht in de B1-klasse kaatsen. Er hadden zich 35 pearkes opgegeven, zoals bijvoorbeeld 'een directeur met zijn ondergeschikte' ; 'een vader met dochter' ; 'een dames-hoofdklasser met partner' ; een leraar met zijn leerling ' ; 'een heren-hoofdklasser met partner' en nog vele andere leuke koppeltsjes dy 't besjen best lije kinne. Op de website staan dan ook hele mooie foto's die ondermeer weergeven dat het na afloop van de wedstrijd/prijsuitreiking nog heel lang nog heel erg gezellig is gebleven. De wedstrijd werd gesponsord door onze (sub)sponsor Autobedrijf Postma út Damwâld. Uitslag B1-klasse Uitslag B2-klasse Uitslag B3-klasse ( 11 pearkes) Oane Westra en Manon Scheepstra Jan Jelle Jongsma en Pietsje Torensma Johan van der Meulen en Mariska Hoogland Kas Huizenga en Sjoukje Visser Sjoerd Pietersma en Tsjikke Bijlsma ( 14 pearkes) Jouke Sjoerdstra en Judith Postma Johannes Bloem en Jontsje Holwerda Andries Idserda en Riemkje Sobel Hendrik Jansma en Geartsje Jansma Bas Zeinstra en Iteke Kooistra Freerk Haisma en Welmoed Haisma ( 10 pearkes) Berry Sjoerdstra en Hilde Dantuma Dirk Pieter Boersma en Baukje Dorhout Henk Peterson en Francisca Bouwer Minne Kooistra en Johanna van der Zwaag Ids Hellinga en Ina van der Lei

7 Op zondag 3 juli 2011 werd de vierde ledenpartij gehouden. Bij de heren konden wij een mooie lijst van 8 parturen met een winnaars- en verliezersronde samenstellen, zodat elke kaatser deze zondagmiddag minimaal 2x kon kaatsen. Bij de dames hadden zich slechts 6 kaatssters opgegeven, maar door het instellen van een individueel klassement kon de lotingscommissie de dames toch deze middag zo wie zo 3x kaatsen laten kaatsen. Deze ledenpartij werd gesponsord door Durk Wesselius út Damwâld en Bloemen en Planten Hoekstra út Damwâld. Uitslag Dames en kampioen Uitslag Heren ( 2 partuur /6 dames) Ina van der Lei Anna de Jong ( 8 partuur/23 heren) André Folmer, Henk Peterson, Berry Sjoerdstra (junior) Dicky Kooistra, Sake Swart Sietse Wiersma, Berry Sjoerdstra (senior), Dick Zeinstra Op zaterdag 20 augustus 2011 werd weer de jaarlijkse vakantiepartij voor leden en niet-leden georganiseerd. Niet iedereen was op vakantie, want onze vereniging kon ook deze keer veel nieuwe gezichten begroeten. Daarnaast had het bestuur met een barbecue, een gezellige nazit (lees: zitjes op het veld) en met een live-optreden van de 'gebroerders' Reitsma voor het echte vakantiegevoel gezorgd. Piter en Johannes brachten zelfs het clublied Tusken Toer en Piip ten gehore. De vakantiepartij werd gesponsord door supermarkt C1000- van der Veen út Damwâld Uitslag Dames Uitslag Heren ( 6 partuur in twee poules) Pietsje Torensma en Jaqueline Jongsma Dyonda Spiegelaar en Anna de Jong Thea van der Lei en Baafke Weidenaar ( 9 partuur/26 heren) Sake Swart, Henk Peterson, Sikke Dantuma Johannes Bloem, Berry Sjoerdstra (senior), Sjoerd Pieter Heeringa Pieter Sjoerdstra, Sjoerd Fransbergen, Ad van Loo Jan Postma, Berry Sjoerdstra (junior), Rients Wartena Op zondag 18 september 2011 hebben wij met de Zilveren Sieraden Partij, een wedstrijd voor leden en niet-leden het kaatsseizoen afgesloten. Als men de foto's van deze laatste senioren-wedstrijd op de website van Nut en Nocht bekijkt, dan blijkt dat er deze zondagmiddag onder ideale kaatsomstandigheden kon worden gekaatst. Aan het eind van deze zeer geslaagde middag kon voorzitter Henk Kemper voor de laatste keer dit seizoen de prijzen uitreiken. Ook maakt de voorzitter van de gelegenheid gebruik om alle vrijwilligers voor hun belangeloze inzet tijdens dit seizoen te bedanken. De zilveren sieraden werden gesponsord door Schoonheids- en pedicuresalon Momenti út Damwâld.

8 Uitslag Heren Uitslag Dames ( 10 partuur/26 heren) Sietse Wiersma, Tjibbe van der Veer, Pieter Bergsma Jan Jelle Jongsma, Berry Sjoerdstra (junior) Keimpe Dantuma, Sipke Kooistra, Dick Zeinstra Tjalling Kooistra, Sake Swart, Jan Dijkstra Feye Wiersma, Wiebe Teakema, Sikke Dantuma Froukje Boom(Uildersma), Baukje Hellinga, Jacqueline Jongsma Diny Bouius, Thea Hoekstra, Jontsje Holwerda VELDWEDSTRIJDEN (Jeugd-categorieën): Op woensdag 18 mei 2011 hebben wij de eerste ledenwedstrijd voor de jeugd gehouden. Er werd in 5 categorieën gekaatst. Vanwege de geringe deelname werd bij de kabouters en de jongens/meisjes met een individueel klassement gespeeld. De welpen, de pupillen en schooljeugd speelden alledrie met vier parturen in een halve competitie. Als men de foto's van deze wedstrijd op de website bekijkt, dan kan men zien dat Greetje Wiersma de prijzen aan allemaal glunderende en stralende kinderen aan het uitreiken is. Deze partij werd gesponsord door Stucadoorsbedrijf Kramer út Damwâld. Uitslag kabouters (... deelnemers) Tiete Schregardus (26 eersten) Irda Hofstra (24 eersten) Baukje Kramer (21 eersten) Uitslag welpen Uitslag pupillen Uitslag schooljeugd Klaas van der Ploeg en Jacob Schregardus Oane Kramer, Immy Wesselius, Bram Weidenaar Hein van der Meulen en Stefan Hoekstra Jelmer van der Ploeg, Jantsje Kroes, Lubbert Schregardus Niek Boelens en Evely Bloem Arjen Venema, Bart Noorhuis, Anneke van der Meulen Uitslag jongens/meisjes (... deelnemers) Berber Swart (21 punten) Franke Zeinstra (19 eersten)

9 Op de namiddag van maandag 27 juni 2011 vond onder subtropische temperaturen de tweede jeugdledenpartij plaats. Ook deze keer werd er in vijf categorieën gekaatst en bij iedere klasse stonden er vier parturen in het veld. Ondanks de warmte werd er weer fel, maar uitermate sportief om de fraaie prijzen gestreden. In de categorie jongens/meisjes werd het publiek zelfs op een zinderende finale getrakteerd met alles aan de hang. Op die stand gaf Hendrik Hamersma een formidabele zit bal en besliste daardoor de wedstrijd in hun voordeel. Sponsor van de tweede ledenpartij voor de jeugs was De Zwart Schildersbedrijf BV út Damwâld Uitslag kabouters Uitslag welpen Uitslag pupillen Uitslag schooljeugd Uitslag jongens/meisjes ( 4 partuur/tweetallen in één poule) Ryanne Wytske Hofstra en Tiete Schregardus Baukje Kramer en Renneke Douma Johanne de Jong, Silvia Herrema, Jelmer de Vries Oane Kramer, Lars Koekstra, Bram Weidenaar Jelmer van der Ploeg, Baukje Hoekstra, Amanda Herrema Anne Jelmer Hellinga en Hendrik Kroes Arjen Venema en Evely Bloem Hidde Zeinstra en Sabine Dijkstra Hendrik Hamersma en Berber Swart Berry Sjoerdstra en Bart Noordhuis Op donderdagavond 21 juli 2011 werd de derde jeugdledenpartij gehouden. Deze traditionele slotpartij stond deze keer geheel in het teken van Zeg Nope tegen drank & dope. Op onze website staan weer fantastische foto's van onze kaatsende jeugd in blauwe T-shirts, die in verband met deze actie door wethouder Siepie Hijlkema waren uitgereikt. Met die actie wil de gemeente Dantumadiel de jeugd bewust maken van de gevaren van drank en drugs Ook nu weer kreeg deze afsluiting van het kaatsseizoen voor de jeugd een feestelijk tintje, want de door Feenstra Internationaal Transport út Damwâld gesponsorde wedstrijd werd afgesloten met patat, snacks en uiteraard een glaasje fris. Uitslag kabouters (...deelnemers) Baukje Kramer (28 punten) Renneke Douma (28 punten) Uitslag welpen 1eprijs Uitslag pupillen Thirza Hellinga en Jacob Schregardus Johanna de Jong, Wilmer Feenstra, Floris van Seijen ( 6 partuur in twee poules) Anne Jelmer Hellinga, Silvia Herrema, Jantsje Kroes Amanda Herrema en Hendrik Kroes Jorn Hoekstra, Baukje Hoekstra, Margriet Tjeerdema

10 Uitslag schooljeugd Uitslag jongens/meisjes Hidde Zeinstra en Lianne Dijkstra Douwe Kooistra en Niek Boelens (... deelnemers) Berry Sjoerdstra Jontsje Holwerda OUDER - KINDPARTIJ In vervolg op het grote succes van het vorige jaar (2010) werd er op woensdagavond 6 juli 2011 weer een 'ouder-kindpartij' georganiseerd. Maar liefst 28 parturen kaatsten onder ideale weersomstandigheden om de kransen en de prachtige prijzen van Brood- en Banketbakkerij Van Eck. Bij de loting was zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau en de kaatservaring van de deelnemers. Er werd in drie categorieën gespeeld. Na afloop reikte voorzitter Henk Kemper de prijzen uit en konden wij op een prachtige en sportieve kaatsavond terugkijken. De sponsor van deze bijzondere partij was de Bouwgroep Dijkstra Draisma út Dokkum. Uitslag A-klasse Uitslag B-klasse Uitslag C-klasse 4e prijs 5e prijs 6e prijs 7e prijs ( 4 teams/tweetallen in één poule) Sabine Dijkstra en Jan Dijkstra Jelmer van der Ploeg en Sjoerd van der Ploeg ( 4 teams/tweetallen in één poule) Niek Boelens en Lucie Boelens Anne Jelmer Hellinga en Marleen Koster (20 teams/tweetallen) Lars Hoekstra en Hille Hoekstra Hein van der Meulen en Jellie van der Meulen Stefan Hoekstra en Jelle Hoekstra Gerrie Anna Ros en Sjoukje Kooistra Thirza Hellinga en Patrick de Ruiter Offe Durk Wesselius en Wieger van der Bij Wilmer Feenstra en Feye Feenstra COMPETITIEKAATSEN (Jeugd) Het competitiekaatsen startte dit jaar op maandag 9 mei De speelronden vonden deze keer in de maanden mei, juni en juli plaats. Er werd 8x op een maandagavond gespeeld. De prijsuitreiking cq huldiging van de kampioenen heeft na afloop van de laatste jeugdpartij op donderdag 21 juli 2011 plaatsgevonden. Uitslag kabouters en kampioen 4e prijs Baukje Kramer Tiete Schregardus Thirza Hoekstra Ryanne Wytske Hofstra

11 Uitslag welpen en kampioen 4e prijs Uitslag pupillen en kampioen 4e prijs Uitslag schooljeugd en kampioen Johanna de Jong Wilmer Feenstra Jacob Schregardus Nienke Swart Hein van der Meulen Jantsje Kroes Hendrik Kroes Jorn Hoekstra Arjen Venema Anneke van der Meulen Evely Bloem ZAALKAATSEN (Jeugd) Op vrijdag 30 december 2011 werd in de sporthal De Boppeslach in Damwâld de jaarlijkse fjoerwurkpartij voor de jeugdleden van de kaatsverenigingen 'Sla raek' en 'Nut en Nocht' gehouden. De jeugd vindt deze prijzen nog steeds geweldig, de animo voor deze zaalkaatspartij was zondermeer goed en daardoor kon de organisatie van deze happening de deelnemers in 4 categorieën gaan indelen, te weten: A-, B-, C- en Welpen I & II Uitslag A klasse Uitslag B klasse Uitslag C klasse Uitslag Welpen I Uitslag Welpen II Jesse Tjoelker, Hidde Zeinstra, Berber Swart Hendrik Hamersma, Bart Noordhuis, Jontsje Holwerda Hindrik Visser en Lianne Dijkstra Sabina Dijkstra, Evely Bloem, Hein van der Meulen ( 6 partuur in twee poules) Hanna-Lysbeth Visser en Hendrik kroes Sieuwe Kazemier en Teake Jellema ( 11 deelnemers/individueel klassement) Johanna de Jong Jacob Schregardus Wilmer Feenstra Immy Wesselius ( 8 deelnemers/individueel klassement) Lars Hoekstra Offe Durk Wesselius Tiete Schregardus

12 FEDERATIE - WEDSTRIJDEN : DE WALDEN S E N I O R E N Op zaterdag 16 juli 2011 organiseerde kaatsvereniging Nut & Nocht weer haar traditionele federatiepartij voor afdelingen. Over de opkomst hadden wij niet te klagen, want in totaal stonden er 23 parturen op de lijst. Jammer was dat de parturen overwegend uit de omliggende dorpen kwamen en dat verenigingen als Lekkum, Trynwâlden en Tytsjerk niet vertegenwoordigd waren. Er werd in drie klassen gekaatst: A-, B- klasse en dames. Na afloop kon voorzitter Henk Kemper de prijzen uitreiken, die door onze hoofdsponsor De Bouwgroep Dijkstra-Draisma út Dokkum/Bolsward waren aangeboden. Uitslag Dames ( 7 partuur/4 afdelingen) en kampioen Damwâld 2 Sjoukje Kooistra, Baukje Hellinga, Anna de Jong Driezum 3 Janny Bouius, Elly Bouius, Diny Bouius Driezum 2 Akkelien Postma, Dyonda Spiegelaar, Jettie Elzinga Uitslag B-klasse ( 10 partuur/4 afdelingen) en kampioen Damwâld 3 Gerrie Wiersma, Bas Zeinstra, Sake Swart Damwâld 1 Freerk Peterson,Sjoerd van der Ploeg,Tjalling Kooistra Driezum 1 Pieter Ele Kuitert, Pieter Meindertsma, Durk Wiersma Driezum 2 Roelof van der Veen, Herman Annema en Jasper van der Veen Broeksterwâld 1: Bennie Bloem, Jouke Sjoerdstra, Berry Sjoerdstra Uitslag A-klasse ( 6 partuur in twee poules/4 afdelingen) en kampioen Damwâld Erwin de Roo, Teade Weidenaar, Jan Jelle Jongsma Broeksterwâld: Freerk Haisma, Berend Visser, Arjen Soepboer Hurdegaryp Joop van Borkulo, Stefan Jeurink, Jan Hemrica J E U G D Op vrijdagavond 27 mei 2011 werd een federatiepartij voor de jeugd gehouden. Bij de pupillen hadden zich slechts 4 deelnemers opgegeven, vandaar dat zij een wedstrijd met een individueel klassement kaatsten. De overige twee categorieën konden in poule-vorm hun wedstrijden kaatsen. De prijzen werden gesponsord door Rabobank Noord-oost Friesland út Damwâld Uitslag pupillen ( 4 deelnemers/individueel klassement) Robin Ley -Lekkum Maikel Bruining -Lekkum

13 Uitslag schooljeugd ( 14 deelnemers/6 partuur in één poule) Niek Boelens -Damwâld Theo van Houten -Lekkum Lianne Dijkstra -Driesum Jesse Tjoelker -Broeksterwâld Keimpe Scheper -Burgum Sabine Dijkstra -Driezum Sietse Jager -Lekkum Hidde Zeinstra -Damwâld Uitslag jongens/meisjes ( 9 deelnemers/4 partuur in één poule) Franke Zeinstra -Damwâld Riemer de Groot -Drachten Keimpe Klaas Dantuma -Trynwâlden Lisanne Westendorp -Burgum Ilse Westra -Trynwâlden K N K B - W E D S T R IJ D E N Op zondag 19 juni 2011 hebben wij de eerste uit de reeks van 4 door de KNKB toegewezen wedstrijden georganiseerd. Deze zondag stond er een pupillenwedstrijd op het programma, onderverdeeld in een A-klasse (d.e.l) en een B-klasse (d.e.l.) met een verliezersronde. De leiding van deze partij was in handen van de KNKB-scheidsrechter Wiebren. Joustra en onze clubscheidsrechter Hendrik Peterson. De partij werd gesponsord door Multigaz BV gassen & lasbenodigdheden út Damwâld Uitslag A klasse ( 6 partuur/tweetallen in twee poules) Roel P. de Jong - Ried Menno Galema -Tsjerkwerd Sander Gerbrandy -Hommerts Tycho de Groot -Menaam Durk Ennema -Sexbierum Patrick van Dellen -Berlikum Uitslag B klasse ( 20 partuur/tweetallen) Hielke Neijering -Hijum Idsert Wijnja -Wommels Corné Tuininga -Berlikum Stevan van der Meer -Baard Harm Kroodsma -Ee Thomas Werkhoven -Franeker Libbe Mud -Wergea Ruben Brouwer -Berlikum Bouke W. Tuinman -Dronryp Ferry Meijer -Tytsjerk Jan Sijtsma -Wommels

14 Lars Bijlsma -Franeker Op zaterdag 25 juni 2011 hebben wij voor de eerste keer een hoofdklassepartij voor dames georganiseerd. Onder het motto hoofdklassekaatsen dames is puur verwennerij hadden wij er alles aan gedaan om er een mooi kaatsspektakel van te maken. Aan de aankleding van kaatsveld was veel aandacht besteed en het kaatsveld lag er dan ook prachtig en uitdagend bij. Maar de voortdurende regenval gooide echter roet in het eten, hetgeen voor veel toeschouwers reden was om thuis te blijven. De aanwezige bezoekers konden gelukkig een 'smout plekje' op onze mobiele tribune vinden en voor deze echte die-hards werd het toch nog een prachtige kaatsdag. Zeker de finalepartij was het aanzien meer dan waard en een propaganda voor het vrouwenkaatsen. Onze subsponsor en hoofdsponsor van dit 'dames-topevenement' Autobedrijf Postma út Damwâld was met een zwarte Alfa Romeo cabrio zeer prominent op het veld aanwezig. Uitslag ( 8 partuur) Afke Kuipers -Mantgum Renske Terwisscha van Scheltinga -Reahûs Fenna Zeinstra -Bolsward Marie-Jetske Lettinga -Groningen Sjoukje Visser -Ee Aukje van Kuiken -Kollumerpomp Iris van der Veen -Franeker Leonie de Graaf -Berlikum Margriet Bakker -Groningen Op zondag 7 augustus 2011 hebben wij voor de KNKB een schooljongenswedstrijd door elkaar loten A- en B-klasse met herkansing georganiseerd. De technische commissie had voor deze dag vijf A-parturen geselecteerd. Er werd in competitieverband gekaatst en elk partuur moest dus 4 partijen kaatsen, waardoor het voor deze categorie een lange dag werd. In de B-klasse met herkansing streden 16 parturen om de eer en de kransen. De KNKB-scheidsrechter Rients Braaksma en onze clubscheidsrechter Hendrik Jansma hebben ondanks de hevige regenval bij aanvang van de wedstrijd en met een paar kleine onderbrekingen (vanwege dikke buien) deze dag tot een goed einde weten te brengen. Waarvoor hulde! De schooljongenspartij werd gesponsord door Boelens Automobielbedrijf út Damwâld Uitslag A klasse ( 5 partuur) Mark Jan IJkema -Sexbierum Kevin Jordi Hiemstra -Stiens Wiebe Dijkstra -Anjum Dirjan Bouma -Grou Wout Zijlstra -Folsgare Ruben Eijzenga -Berlikum(Fr.)

15 Uitslag B-klasse ( 16 partuur) Edwin Miedema -Peins Ids Poelstra -Minnertsga Boele Terpstra -Oosternijkerk Rense Sijbesma -Dronrijp Wander Meijer -Lekkum Mente de Boer -Nijland Pieter van der Ploeg -Holwerd Gerard van der Beek -Oentsjerk Jesse Tjoelker -Broeksterwâld Jouke Dotinga -Gauw Jari Braaksma -Sint Annaparochie Gerke van der Werff -Cornjum Herkansing Hattum Smit -Reduzum Johannes van der Meer -Tytsjerk Jesper Bokma -Sint Jacobiparochie Robert Broeders -Ried Sjaak Bakker -Achlum Hidde Zeinstra -Damwâld Op zondag 28 augustus 2011 stond een KNKB-jongenspartij door elkaar loten A klasse en een B klasse met herkansing op het programma. De technische commissie van de KNKB had 4 parturen in de A-klasse geslecteerd en in de B-klasse stonden er 12 parturen op de lijst. Als extra faciliteit hadden wij deze keer zelfs 'twee blokjerinners' gecharterd, namelijk onze enthousiaste jeugdleden Johhana de Jong en Stefan Hoekstra. Nadat het veld door onze kaatsconsuls was goedgekeurd, werd de wedstrijd in handen gegeven van scheidsrechter Lolke Bierma en onze clubscheidsrechter Henk Peterson. Voor een sfeer-impressie op en rond het kaatsveld moet men even op klikken. De jongenspartij werd gesponsord door Wits Damwoude BV út Damwâld. Uitslag A klasse Jelle Scharringa -Wjelsryp Willem Heeringa -Tzummarum Wierd Baarda -Dronrijp Hendrik Bouwhuis -Bolsward Allard Hoekstra -Franeker Jelle Attema -Idsegahuizum Uitslag B klasse ( 12 parturen) Sander Kingma -Dronryp Emiel Wijma -Makkum Patrick Nauta -Berlikum Sieb Driessen -Minnertsga Hesling Seepma -Oosternijkerk Tjitte Folkertsma -Wons Erwin Zijlstra -Easterlittens Jacob van der Bos -Holwerd

16 Pieter de Vries -Wommels Herkansing Jorrit Joustra -Winsum (Fr.) Pytrik van Rosendal -Stiens René Boschma -Bolsward Arjen van der Zee -Firdgum Jerom Albartus Meinen -Tersoal Willem Siebe Hilverda -Nijland AFSLUITING Het kaatsseizoen 2011 heeft weer veel gebracht maar ook veel gelaten. Bestuursleden vertrokken en anderen kwamen. Dedde Wiersma en Ike van der Meulen moeten we missen maar ook nieuwe leden meldden zich weer aan. Zo trekt de tijd voorbij en laat alleen historie achter. Het jaar 2011 was ook de voorbode van het 85 jarig bestaan van de vereniging. Na 85 jaar blijkt dat de vereniging nog springlevend is. Dit is te danken aan de vele vrijwilligers die er toe bijdragen dat de vereniging nog toekomstperspectief heeft. Samen kunnen we veel bereiken. VOORUITBLIK 2012 De kaatswereld is in beweging. Door de individualisering en de krimp in de dorpen is de maatschappij veranderd en neemt het ledenaantal van verschillende verenigingen af. Mee door de economische crisis staat het verenigingsleven onder druk. Vandaar dat de sportwike Ikkerwâld in het teken staat van verbinden. Geen vereniging maar verenigen. Opengedraaid staan naar andere kaatsverenigingen, sportverenigingen en de omgeving is een must. De KNKB wil hierop inspelen door de kaatser centraal te stellen en het activeren van het kaatsen in de regio's. Stilstaan is geen optie, dus zullen wij ons ook moeten beraden op de toekomst. Het bestuur van Nut en Nocht is ervan overtuigd dat wij samen met alle vrijwilligers en mensen die de vereniging een warm hart toedragen de toekomst met een gerust hart tegemoet kunnen zien. Damwoude, 5 april 2012

De vereniging Nut en Nocht is opgericht in 1927 en vierde in 2012 haar 85 jarig bestaan. Het bestuur bestond uit 7 personen:

De vereniging Nut en Nocht is opgericht in 1927 en vierde in 2012 haar 85 jarig bestaan. Het bestuur bestond uit 7 personen: Jaarverslag 2012 van de kaatsvereniging Nut en Nocht uit Damwâld De vereniging Nut en Nocht is opgericht in 1927 en vierde in 2012 haar 85 jarig bestaan. Het bestuur bestond uit 7 personen: Henk Kemper

Nadere informatie

opgericht in 1927 Afdeling van de KNKB Federatie de Wâlden

opgericht in 1927 Afdeling van de KNKB Federatie de Wâlden opgericht in 1927 Afdeling van de KNKB Federatie de Wâlden WEDSTRIJDAGENDA SENIOREN 2018 dag datum plaats soort partij aanvang vrijdag 27 april Driesum koningsdagpartij zaterdag 5 mei ledenpartij donderdag

Nadere informatie

Welpen. Morra-Lioessens. Ternaard Anjum. Hantum. Niawier. Totaal

Welpen. Morra-Lioessens. Ternaard Anjum. Hantum. Niawier. Totaal Welpen Jan Bandstra 5.1 3.0 5.1 5.1 3.0 21.3 Anna zijlstra 3.0 5.1 5.1 3.0 16.2 Peder Dijkstra huizen 5.1 5.1 5.1 15.3 Wybren de Jong Peasens 3.0 1.0 3.0 5.1 12.1 Hessel Veendorp 3.0 3.0 5.1 11.1 Suzanna

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010 INLEIDING

JAARVERSLAG 2010 INLEIDING JAARVERSLAG 2010 INLEIDING De kaatsvereniging Nut en Nocht is op 17 februari 1927 opgericht. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond en maakt tevens deel uit van de federatie

Nadere informatie

24 juli jaar. Rommert Zijlstra partij K.V. Warber Bliuwe Moarre / Ljussens

24 juli jaar. Rommert Zijlstra partij K.V. Warber Bliuwe Moarre / Ljussens 24 juli 2013 50 jaar Rommert Zijlstra partij 1963 2013 K.V. Warber Bliuwe Moarre / Ljussens VOORWOORD Geachte kaatsers en aanwezigen. Welkom op het 50-jarig jubileum van de Rommert Zijlstra-partij te Moarre-Ljussens.

Nadere informatie

50 jaar. Rommert Zijlstra partij. 1963 2013 K.V. Warber Bliuwe Moarre / Ljussens

50 jaar. Rommert Zijlstra partij. 1963 2013 K.V. Warber Bliuwe Moarre / Ljussens 50 jaar Rommert Zijlstra partij 1963 2013 K.V. Warber Bliuwe Moarre / Ljussens VOORWOORD Welkom bij deze 50 e editie van de Rommert Zijlstra partij, traditiegetrouw gehouden op het kaatsveld te Moarre

Nadere informatie

Morra-lioessens. Holwerd. Hantum

Morra-lioessens. Holwerd. Hantum Welpen meisjes Welpen jongens Lyanne Jongsma Damwoude 5,1 5,1 5,1 15,3 Jeska Koning 1,0 3,0 3,0 5,1 3,0 15,1 Yelina Tilma 5,1 3,0 8,1 Ilse Postma 5,1 5,1 Berber Boersma Oostrum 1,0 1,0 Jelmer Allema 1,0

Nadere informatie

Informatieboekje Jan Bogtstra

Informatieboekje Jan Bogtstra 2019 Informatieboekje Jan Bogtstra Inhoud De jeugdcommissie... 3 Groepsapp... 3 Trainingstijden/ Competitie... 4 Schooljongen- meisjes/ jongen-meisjes... 4 Wedstrijdlijst Jan Bogtstra... 5 Federatie...

Nadere informatie

Hallo jongens en meisjes, Het zomerseizoen 2016 staat alweer voor de deur, maar voor een aantal van jullie is het kaatsseizoen natuurlijk allang weer

Hallo jongens en meisjes, Het zomerseizoen 2016 staat alweer voor de deur, maar voor een aantal van jullie is het kaatsseizoen natuurlijk allang weer 2016 Hallo jongens en meisjes, Het zomerseizoen 2016 staat alweer voor de deur, maar voor een aantal van jullie is het kaatsseizoen natuurlijk allang weer begonnen. Wij als jeugdcommissie zijn er hartstikke

Nadere informatie

Opmerkingen Datum Dag Code ver. Plaats Code wedstr. Categorie Soort wedstrijd

Opmerkingen Datum Dag Code ver. Plaats Code wedstr. Categorie Soort wedstrijd Opmerkingen Datum Dag Code ver. Plaats Code wedstr. Categorie Soort wedstrijd April Mei 27-4-2018 vr 1052 Holwerd B Heren 1e klas DEL 28-4-2018 za 1039 Goënga F Heren 50+ DEL 29-4-2018 zo 1113 Weidum A

Nadere informatie

Maand Datum Dag Plaats Categorie Soort wedstrijd. April za Menaam VvK Ledenw. Heren 50+ DEL za Holwerd Heren 1e klas DEL

Maand Datum Dag Plaats Categorie Soort wedstrijd. April za Menaam VvK Ledenw. Heren 50+ DEL za Holwerd Heren 1e klas DEL Maand Datum Dag Plaats Categorie Soort wedstrijd. April 20-4-2019 za Menaam VvK Ledenw. Heren 50+ DEL 27-4-2019 za Holwerd Heren 1e klas DEL 28-4-2019 zo Weidum Heren Hoofdklas Afd Mei 4-5-2019 za Pingjum

Nadere informatie

Hallo kaatsvriend(in),

Hallo kaatsvriend(in), Hallo kaatsvriend(in), Leuk dat jij je hebt opgegeven voor de training, daar zijn wij heel erg blij mee! Dit mapje is voor jou en daar kun je alle dingen van het kaatsen in stoppen. Je zult vast en zeker

Nadere informatie

08 Baanwedstrijden C2/M2

08 Baanwedstrijden C2/M2 08 Baanwedstrijden C2/M2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 58 Quint van der Leeuw HB Sintjohannesga 20,1 2 60 Mathijs van Zwieten HB Tjalleberd 19 3 12 Klaas van der Valk HMC Wommels

Nadere informatie

Programma en informatieboekje

Programma en informatieboekje Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (Inclusief het complete wedstrijdrooster) Seizoen 2010 Voorwoord Voor u ligt het programma en informatieboekje

Nadere informatie

23: standen A poules bandstoten. geplaatst voor afvalronde bandstoten

23: standen A poules bandstoten. geplaatst voor afvalronde bandstoten geplaatst voor afvalronde bandstoten Lammert Hoekstra Anne de Jager Wiebe de Jong Dinie H v Beekhuizen Siep Hofstede Pier vd Meer Durk Fopma Meint Bouwhuis Adries de Vries Chris de Jong Wietske Hoekstra

Nadere informatie

08 Baanwedstrijd C2/M2

08 Baanwedstrijd C2/M2 08 Baanwedstrijd C2/M2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 R28 Sietse Sinnema HN Heerenveen 25,1 2 R41 Rik van Benthem HB Heerenveen 21 3 1 Christiaan Land HB Wolvega 18 4 R68 Piet

Nadere informatie

Zaterdag Poule 1 Winnaars 7 e klas 1 Roelie Talsma-de Haas Tzum 20 car 2 Jan-Durk Anema Pingjum 20 car 3 Hans Oosterhof Gaast 20 car

Zaterdag Poule 1 Winnaars 7 e klas 1 Roelie Talsma-de Haas Tzum 20 car 2 Jan-Durk Anema Pingjum 20 car 3 Hans Oosterhof Gaast 20 car Zaterdag 24-02-2018 Poule 1 Winnaars 7 e klas 1 Roelie Talsma-de Haas Tzum 20 car 2 Jan-Durk Anema Pingjum 20 car 3 Hans Oosterhof Gaast 20 car Poule 2 Verliezers 6 e klas 1 Albert Dam Harlingen 20 car

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

05 Baanwedstrijden C1/M1

05 Baanwedstrijden C1/M1 05 Baanwedstrijden C1/M1 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 R82 Homme Jan de Groot HA Hilaard 60 1 25,1 2 R62 Wessel Horlings HA Heeg 60 1 24 3 R57 Mike Dogterom HA Hallum 60 1 4 R58

Nadere informatie

Jeugdbestuur A1 + A2

Jeugdbestuur A1 + A2 Jeugdbestuur Naam: Telefoon Mobiel Email Annie Smeding 0513-434198 r.smeding@euphony.nl Corry Hooghiemstra 0513-431225 corrie.h@hotmail.com Gerard Molenaar 0513-432077 06-11060665 G.Molenaar10@kpnplanet.nl

Nadere informatie

Punt 4: Concept verslag van de Algemene Vergadering van 3 april 2014, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker

Punt 4: Concept verslag van de Algemene Vergadering van 3 april 2014, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Punt 4: Concept verslag van de Algemene Vergadering van 3 april 2014, aanvang 19:30 uur in Tulip Inn De Valk te Franeker Aanwezig hoofdbestuur: S. Saakstra, voorzitter S. Groustra, penningmeester T. Dijkstra,

Nadere informatie

Programma en informatieboekje

Programma en informatieboekje Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (Inclusief het complete wedstrijdrooster) Kaatsseizoen 2011 Voorwoord Voor u ligt het programma en

Nadere informatie

Indeling RVC

Indeling RVC D1 D2 1 Guus Bax 23 januari 2001 1 Menno de Winter 12 juni 2001 2 Stefan de Vries 11 februari 2001 2 Brent de Jong 3 juli 2001 3 Erik Jan Haanstra 2 maart 2001 3 Harm de Vries 10 juli 2001 4 Jetze Zijlstra

Nadere informatie

08 Baanwedstrijd C2/M2

08 Baanwedstrijd C2/M2 08 Baanwedstrijd C2/M2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 9 Bram van Essen HB Havelte 2 12 Klaas van der Valk HMC Wommels 25,1 3 R73 Jetse Jongsma 21 4 120 Christiaan Land HB Wolvega

Nadere informatie

08 Baanwedstrijden C2/M2

08 Baanwedstrijden C2/M2 08 Baanwedstrijden C2/M2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 60 Mathijs van Zwieten HB Tjalleberd 20,1 2 87 Stefan Bij de Weg HB Bolsward 19 3 R45 Siebrand Tjoelker HMA Dronrijp 18

Nadere informatie

Versie 1.0. Jeugdbeleid van Kaatsvereniging De Lytse Stuit, te Scharnegoutum

Versie 1.0. Jeugdbeleid van Kaatsvereniging De Lytse Stuit, te Scharnegoutum . Jeugdbeleid van Kaatsvereniging De Lytse Stuit, te Scharnegoutum Jeugdbestuur DLS 1-4-2014 Voorwoord Er zijn al verschillende kaatsverenigingen die er gebruik van maken; een jeugdbeleidsplan. Om als

Nadere informatie

Tunno Schurer. t.schurer@planet.nl. Johan Okkinga. johan@groothandelbergsma.nl. Tunno Schurer. t.schurer@planet.nl. Johan Okkinga

Tunno Schurer. t.schurer@planet.nl. Johan Okkinga. johan@groothandelbergsma.nl. Tunno Schurer. t.schurer@planet.nl. Johan Okkinga Kaatsschool Arum Junioren Tunno Schurer t.schurer@planet.nl Johan Okkinga johan@groothandelbergsma.nl Kaatsschool Arum organiseert geen wintertrainingen. Junioren Maandag Donderdag Dinsdag Kaatsveld Arum

Nadere informatie

08 Baanwedstrijd C2/M2

08 Baanwedstrijd C2/M2 08 Baanwedstrijd C2/M2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 a9 Bram van Essen HB Havelte 25,1 2 119 Ate de Haan HS Leeuwarden 21 3 R26 Reinder Jan Steenbeek HMC Wolvega 18 4 59 Sake

Nadere informatie

08 Baanwedstrijden C2/M2

08 Baanwedstrijden C2/M2 08 Baanwedstrijden C2/M2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 12 Klaas van der Valk HMC Wommels 20,1 2 R-79 Sjoerd Plantinga HS Oentsjerk 19 3 60 Mathijs van Zwieten HB Tjalleberd 18

Nadere informatie

08 Baanwedstrijd C2/M2

08 Baanwedstrijd C2/M2 08 Baanwedstrijd C2/M2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 17 Stefan Bij de Weg HB Bolsward 25,1 2 R61 Rens Oldenkamp HS Zandhuizen 21 3 R26 Reinder Jan Steenbeek HMC Wolvega 18 R68

Nadere informatie

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Bestuur Loopgroep Zuidhorn Inhoud Inleiding... 2 Blz. 1 Activiteiten 2013... 3 2 Communicatie... 4 3 Ledenaantal en trainingen... 4 4 Sponsoring... 5 5 Rooster van aftreden

Nadere informatie

03 - It Heidenskip St.-Jabik Lekkum 06 - Stiens Diever

03 - It Heidenskip St.-Jabik Lekkum 06 - Stiens Diever Vrouwen 21-35 Femke Hemstra Leeuwarden 0,9 0,9 1 0 0,9 0 1 0% Annet Veenstra Leeuwarden 0,9 0,9 1 0 0,9 0 1 0% Moniek v.zurk Leeuwarden 0,9 0,9 1 0 0,9 0 1 0% Charissa Zijlstra Leeuwarden 2 2 1 0 2 1 2

Nadere informatie

6. Draaiboeken activiteiten

6. Draaiboeken activiteiten 6. Draaiboeken activiteiten Vanuit de gekozen en vastgestelde structuur van functies, taakgebieden en taken binnen de kaatsvereniging moeten voor de uitvoering van de activiteiten vervolgens draaiboeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 Oktober 2016

Nieuwsbrief nummer 4 Oktober 2016 Nieuwsbrief nummer 4 Oktober 2016 Beste leden, Het tennisseizoen van 2016 zit er bijna op. Toch wordt er nog op ons tennispark druk getennist op de maandagochtend door de koffie tossers. Ook is er begonnen

Nadere informatie

05 Baanwedstrijden C1/M1

05 Baanwedstrijden C1/M1 05 Baanwedstrijden C1/M1 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 R82 Homme Jan de Groot HA Hilaard 60 1 25,1 2 R21 Jochem Kerssies HA Nijeholtpade 60 1 24 3 215 Harm van der Meulen HMB

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

ALD-MEIERS PARTIJ VERSLAG 2010

ALD-MEIERS PARTIJ VERSLAG 2010 ALD-MEIERS PARTIJ VERSLAG 2010 Nadat de voorzitter van de Ald Meierscommissie iedereen welkom heeft geheten, vermeld ze dat de Ald Meierscommissie voor het 2 e jaar zelfstandig functioneert. Natuurlijk

Nadere informatie

Seizoen De eerste training onder Frans Munsterman. 20 augustus Udiros-toernooi Dronrijp 1 en 2 behaalden beiden de 2 e prijs.

Seizoen De eerste training onder Frans Munsterman. 20 augustus Udiros-toernooi Dronrijp 1 en 2 behaalden beiden de 2 e prijs. Seizoen 1989-1990 De eerste training onder Frans Munsterman. 20 augustus 1989. Udiros-toernooi Dronrijp 1 en 2 behaalden beiden de 2 e prijs. 306 3 september 1989. Dronrijp in Bolsward 2 2 tegen CAB. 10

Nadere informatie

Keuze niv 1 t/m 5. Junior 2

Keuze niv 1 t/m 5. Junior 2 Keuze niv 1 t/m 5 Junior 1 3 Wytse Tiesnitsch Friso 5 junior 1 8,10 9,40 7,70 7,75 8,00 9,30 50,25 1 6 Jie Leung Yeung De Stanfries 5 junior 1 7,50 9,30 8,05 7,85 7,80 8,50 49,00 2 1 Johannes Postma GVV

Nadere informatie

08 Baanwedstrijd C2/M2

08 Baanwedstrijd C2/M2 08 Baanwedstrijd C2/M2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 120 Christiaan Land HB Wolvega 25,1 2 R26 Reinder Jan Steenbeek HMC Wolvega 21 3 59 Sake Bosch HMA Arum 18 4 12 Klaas van

Nadere informatie

08 Baanwedstrijden C2/M2

08 Baanwedstrijden C2/M2 08 Baanwedstrijden C2/M2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 Steyn land 20,1 2 66 Ids Bouma HB Oudehaske 19 3 59 Sake Bosch HMA Arum 18 4 12 Klaas van der Valk HMB Wommels 17 5 R-33

Nadere informatie

'Omloop van het Gewone Volk' te Folsgare Zaterdag 30 augustus Aanvang 18:00 u

'Omloop van het Gewone Volk' te Folsgare Zaterdag 30 augustus Aanvang 18:00 u 'Omloop van het Gewone Volk' te Folsgare Zaterdag 30 augustus 2014 - Aanvang 18:00 u Categorie A - 72 km. 1 Teake Oppewal HEERENVEEN 2 Frank Wierstra BERGUM 3 Josbert Vries de GRONINGEN 4 Hans Kopmels

Nadere informatie

Het is de bedoeling dat wij zowel de heen als terugreis in colonne rijden.

Het is de bedoeling dat wij zowel de heen als terugreis in colonne rijden. De 1 e en 2 e juli is het weer zover, dan hebben wij ons jaarlijkse uitstapje richting Drouwenerzand! Vertrek uit Burgum: Adres: Zaterdag 1 juli om 9.00 uur Alinghoek 16 in Drouwen Vertrek uit Drouwen:

Nadere informatie

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Model P22-2 1 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad 1. Verkiezing Het gaat om de verkiezing van de gemeenteraad van Littenseradiel. Datum verkiezing woensdag 19 maart 2014 2. Zitting

Nadere informatie

Zaterdag Poule 1 Winnaars 20 car. 7 e klas 1 Gerda Strikwerda Exmorra 2 Marten Oppedijk Kimswerd 3 Sjouke Schilstra Lollum

Zaterdag Poule 1 Winnaars 20 car. 7 e klas 1 Gerda Strikwerda Exmorra 2 Marten Oppedijk Kimswerd 3 Sjouke Schilstra Lollum Zaterdag 23-02-2013 Poule 1 Winnaars 20 car. 7 e klas 1 Gerda Strikwerda Exmorra 2 Marten Oppedijk Kimswerd 3 Sjouke Schilstra Lollum Poule 2 Verliezers 20 car. 6 e klas 1 Monique van Malsen Makkum 2 Henk

Nadere informatie

Jaarverslag K.F. Wêz-Wis Tsjom

Jaarverslag K.F. Wêz-Wis Tsjom 1-1-218 Jaarverslag 2018 K.F. Wêz-Wis Tsjom Inhoud Koningspartij 27 april... 2 Ledenwedstrijd 12 mei... 3 Ledenwedstrijd 19 mei... 4 Ledenwedstrijd 2 juni... 5 Teatsen 10 juni... 6 Ledenwedstrijd 16 juni...

Nadere informatie

Notulen voorjaarsledenvergadering K.F. Wêz-Wis Tsjom. Woensdag 22 maart uur It Lyntsjepark

Notulen voorjaarsledenvergadering K.F. Wêz-Wis Tsjom. Woensdag 22 maart uur It Lyntsjepark Notulen voorjaarsledenvergadering K.F. Wêz-Wis Tsjom Woensdag 22 maart 2017 19.45 uur It Lyntsjepark 1. Opening Christine opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Erelid Siebe Greidanus

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

JEUGDTOERNOOI HARKEMASE BOYS

JEUGDTOERNOOI HARKEMASE BOYS 1 Voorwoord Namens het bestuur van de VV Harkemase Boys heten wij alle deelnemende clubs, ouders begeleiders en meegereisde supporters van harte welkom op Sportpark de Bosk voor het Jeugdtoernooi 2018.

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Clubblad De Toffe Duvel

Clubblad De Toffe Duvel Clubblad Redactie Grieteloek Hansma grieteloek@hotmail.com Inlveren kopij voor dinsdag 20:00 uur. Contact bezorging Niels Sinnema Advertenties Sponsorcommissie DTD Hendrik Harm Kingma Van de redactie Beste

Nadere informatie

Notulen van de Voorjaarsvergadering van KV Bolsward op 27 maart 2014

Notulen van de Voorjaarsvergadering van KV Bolsward op 27 maart 2014 Notulen van de Voorjaarsvergadering van KV Bolsward op 27 maart 2014 Aanwezig: Clara Houtsma, Suzanne Bosma, Trijntje Groenhout, Gert-Jan Jorna, Johan Bruinsma, Jan de Boer, Pieter Feenstra, Hollie de

Nadere informatie

Voorwoord. Wat zijn hierbij onze doelstellingen

Voorwoord. Wat zijn hierbij onze doelstellingen Voorwoord Om als Kaatsvereniging het hoofd boven water te kunnen houden is een plan van aanpak voor het jeugdbeleid van groot belang. De jeugd heeft binnen elke sport de meeste aandacht nodig. Een welbekende

Nadere informatie

Programma en informatieboekje

Programma en informatieboekje Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (Inclusief het complete wedstrijdrooster) Kaatsseizoen 2012 Voorwoord Voor u ligt het programma en

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC juli 2018

Nieuwsbrief MTC juli 2018 Nieuwsbrief MTC juli 2018 Van de redactie In deze editie van de nieuwsbrief lees je informatie vanuit het bestuur, een oproep voor een penningmeester, de nieuwe trainer die zich voorstelt, nieuws van de

Nadere informatie

Conceptverslag van de Algemene Vergadering van 31 maart 2016, aanvang uur in Recreatiecentrum Bloemketerp te Franeker

Conceptverslag van de Algemene Vergadering van 31 maart 2016, aanvang uur in Recreatiecentrum Bloemketerp te Franeker Conceptverslag van de Algemene Vergadering van 31 maart 2016, aanvang 19.30 uur in Recreatiecentrum Bloemketerp te Franeker Aanwezig hoofdbestuur: W. Sinnema, voorzitter A. Breeuwsma, penningmeester T.

Nadere informatie

Jaarprestaties weg AV 55

Jaarprestaties weg AV 55 Jaarprestaties weg AV 55 2006 Saher Yousef wint halve marathon Opende 1 Voorwoord Hierbij het overzicht van het wegseizoen 2006 van AV 55. Het seizoen omvat het kalenderjaar, dus van 1 januari 2006 t/m

Nadere informatie

De teams in de zaal zijn kleiner, en dus hebben we de huidige veldteams opgedeeld.

De teams in de zaal zijn kleiner, en dus hebben we de huidige veldteams opgedeeld. Hallo leiders en trainers van de D-, E- en F-pupillen, In deze mail willen we jullie op de hoogte stellen van het reilen en zeilen van het komende zaalgebeuren. De D-, E- en F-pupillen doen mee aan het

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Beste leden, donateurs en sponsoren, De voorjaarscompetitie 2016 is weer afgelopen. De uitslagen van de teams die hebben deelgenomen aan de competitie zijn: Gemengd dubbel

Nadere informatie

FOTO: STEFAN KEMPER. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland

FOTO: STEFAN KEMPER. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland FOTO: STEFAN KEMPER Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland - 2 - Beste sportvrienden, Welkom bij het eerste 1e Rabobank Salland Ge Nijboer Meisjes toernooi. De naam Ge Nijboer is

Nadere informatie

FBA Klassementsprijzen 2018

FBA Klassementsprijzen 2018 FBA Klassementsprijzen 2018 FBA afdelingscompetitie: 1e prijs (o.b.v. onderling resultaat) 5 punten 2e prijs 5 punten FBA Heren Senioren klassement: 1e prijs Franke Ferwerda - Maarssen 10 punten 2e prijs

Nadere informatie

Jaarverslag v.v. Wardy seizoen 2014/2015

Jaarverslag v.v. Wardy seizoen 2014/2015 2014: Jaarverslag v.v. Wardy seizoen 2014/2015 Het bestuur van de voetbalvereniging Wardy bestond aan het begin van het verslagjaar (november 2014) uit de volgende personen: Herman Damstra, Gerard Bouma,

Nadere informatie

Kaatsvereniging Flevoland Correspondentieadres:

Kaatsvereniging Flevoland Correspondentieadres: Kaatsvereniging Flevoland Correspondentieadres: De Schagense Snees 8 RABOBANK Dronten 8252 KM Dronten Rekeningnummer: NL61RABO011.25.61.055 Telefoonnummer: 0321-322419 Website; www.kvflevoland.nl Aan de

Nadere informatie

Aanduiding politieke groepering Lijstnummer 1 Volgnummer op de lijst CDA

Aanduiding politieke groepering Lijstnummer 1 Volgnummer op de lijst CDA Lijstnummer 1 CDA 1 Bos, R. (Roelof) (m) 1178 2 Visser, J.J. (Jan Jitse) (m) 239 3 Dijkstra, T. (Tjerk) (m) 51 4 Dijkstra, R. (Roel) (m) 78 5 Slomp-Ludolphie, A.G. (Adrie) (f) 53 6 Boskma, H. (Herre) (m)

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Hieronder vindt u de poule(+ team) indeling voor het Heite- en Memme-korfbal!

Hieronder vindt u de poule(+ team) indeling voor het Heite- en Memme-korfbal! Hieronder vindt u de poule(+ team) indeling voor het Heite- en Memme-korfbal! In poule A en B zullen de kinderen met Heit of Mem zitten vanaf de D- pupillen. In poule C en D zittende F en E-pupillen met

Nadere informatie

27 augustus 28 augustus. Sponsor Quick 21 Korfbaltoernooi zaterdag. zondag LIVE MUZIEK HENKIE MUSTANG BARBECUE

27 augustus 28 augustus.  Sponsor Quick 21 Korfbaltoernooi zaterdag. zondag LIVE MUZIEK HENKIE MUSTANG BARBECUE Sponsor Quick 21 Korfbaltoernooi 2011 zaterdag zondag 27 augustus 28 augustus 10:00-15:45 uur JEUGDTOERNOOI 10:00-15:45 uur SENIORENTOERNOOI vanaf 17:00 uur met vanaf 17:00 uur LIVE MUZIEK HENKIE MUSTANG

Nadere informatie

Uitslag. Rayon. t Noorden AANTAL DUIVEN : 937 AANTAL DEELNEMERS : 95 DATUM : 09-06-12 LOSTIJD : 07:00 WIND : Z*W

Uitslag. Rayon. t Noorden AANTAL DUIVEN : 937 AANTAL DEELNEMERS : 95 DATUM : 09-06-12 LOSTIJD : 07:00 WIND : Z*W Uitslag Rayon t Noorden WEDVLUCHT VLUCHTCODE AANTAL DUIVEN : 937 AANTAL DEELNEMERS : 95 DATUM : 09-06-12 : ST. TRUIDEN : V23 LOSTIJD : 07:00 WIND : Z*W Reclames schriftelijk of per e-mail indienen tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Jaarverslag K.F.Wêz Wis Tsjom

Jaarverslag K.F.Wêz Wis Tsjom Jaarverslag 2017 K.F.Wêz Wis Tsjom Inhoudsopgave Koningspartij 27 april... 3 Ledenwedstrijd 13 mei... 5 Teatsen 21 mei... 7 Ledenpartij 27 mei... 8 Ledenwedstrijd 10 juni... 10 Ledenpartij 17 juni... 12

Nadere informatie

Categorie Tijdstip Plaats Kosten Contactpersoon Bijzonderheden Website Pupillenjongens Schooljongens Jongens Junioren

Categorie Tijdstip Plaats Kosten Contactpersoon Bijzonderheden Website Pupillenjongens Schooljongens Jongens Junioren Kaatsschool Arum Junioren Tunno Schurer t.schurer@planet.nl Johan Okkinga johan@groothandelbergsma.nl Kaatsschool Arum organiseert geen wintertrainingen. Junioren Maandag Dinsdag Kaatsveld Arum Kaatsveld

Nadere informatie

pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt

pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 35,1 2 44 Jack Kuper Dokkum NEWSPEED 33 3 99 Quinten Meerveld Zwolle 31 4 66 Sybren Kemper Raalte 29 5 98 Joost Dekkers Zwolle 27 6 8 Gerard Oord Giethoorn

Nadere informatie

05 Baanwedstrijden C1/M1

05 Baanwedstrijden C1/M1 05 Baanwedstrijden C1/M1 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 R82 Homme Jan de Groot HN Hilaard 60 1 30,1 2 B34 Jurrian Haasjes HS Staphorst 60 1 26 3 R122 Otto van de Pol HS Kallenkote

Nadere informatie

Uitslag. Rayon. t Noorden AANTAL DUIVEN : 1084 AANTAL DEELNEMERS : 61 DATUM : 22-09-12 LOSTIJD : 10:00 WIND : NOORD

Uitslag. Rayon. t Noorden AANTAL DUIVEN : 1084 AANTAL DEELNEMERS : 61 DATUM : 22-09-12 LOSTIJD : 10:00 WIND : NOORD Uitslag Rayon t Noorden WEDVLUCHT VLUCHTCODE AANTAL DUIVEN : 1084 AANTAL DEELNEMERS : 61 DATUM : 22-09-12 : ST. TRUIDEN : N38 LOSTIJD : 10:00 WIND : NOORD Reclames schriftelijk of per e-mail indienen tot

Nadere informatie

Uitslag. Rayon. t Noorden AANTAL DUIVEN : 871 AANTAL DEELNEMERS : 91 DATUM : 23-06-12 LOSTIJD : 07:30 WIND : Z*W

Uitslag. Rayon. t Noorden AANTAL DUIVEN : 871 AANTAL DEELNEMERS : 91 DATUM : 23-06-12 LOSTIJD : 07:30 WIND : Z*W Uitslag Rayon t Noorden WEDVLUCHT VLUCHTCODE AANTAL DUIVEN : 871 AANTAL DEELNEMERS : 91 DATUM : 23-06-12 : ST. TRUIDEN : V25 LOSTIJD : 07:30 WIND : Z*W Reclames schriftelijk of per e-mail indienen tot

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

1 - Friesevijf deel :15

1 - Friesevijf deel :15 1 - Friesevijf deel 5 2013 18-5-2013-14:15 Programmanr. 1 Alle, 4 x 25m vrije slag Minioren 5 en later 18-5-2013-14:15 Resultaten Plaats Vereniging Inschrijftijd Startnum Eindtijd 1. Wetterwille 1 Wetterwille

Nadere informatie

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek Jan Weegink Memorial Cup 20 & 22 Augustus 2015 Sportpark De Waarbeek Namens HVV Hengelo mag ik u van harte welkom heten op ons mooie sportpark De Waarbeek Dit jaar houden wij voor de 12 e keer ons tweedaagse

Nadere informatie

Programmanr. 1 Dames, 4 x 100m wisselslag Senioren Open :45 Resultaten

Programmanr. 1 Dames, 4 x 100m wisselslag Senioren Open :45 Resultaten Programmanr. 1 Dames, 4 x 100m wisselslag Senioren Open 12-2-2017-13:45 Resultaten rang vereniging intijd tijd RT 1. Steenwijk 1934 1 Steenwijk 1934 4:52.34 5:00.83 Alies Wagter 99 1:17.76 Sabine Lageweg

Nadere informatie

Schoolkalender. Veel plezier in het nieuwe schooljaar

Schoolkalender. Veel plezier in het nieuwe schooljaar Schoolkalender Veel plezier in het nieuwe schooljaar 0 0 Joepie weer naar school AUGUSTUS week week week week week weer naar school D Loïs Zijlstra D Sarah Nauta D Amino Daahir D Tjeerd Tjaarda D Vince

Nadere informatie

minioren deel 5 HZ&PC Heerenveen heerenveen

minioren deel 5 HZ&PC Heerenveen heerenveen minioren deel 5 HZ&PC Heerenveen heerenveen 18-4-2015 MiniorenCircuit deel 5 - zaterdag 18 april 2015 om 16:45u (25 m) Aanvangstijd juryvergadering: 16:15u 1. 100m vrije slag - Dames 7-8 jaar (Minioren

Nadere informatie

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en een. sportieve 2 e helft van het seizoen. Van de bestuurstafel

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en een. sportieve 2 e helft van het seizoen. Van de bestuurstafel Nieuwsbrief Nummer 19 Datum: 14 december 2012 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Van de bestuurstafel Er zijn nieuwe netten, dat blijkt nog even wennen. Als we elkaar helpen, is iedereen het opzetten

Nadere informatie

07 Baanwedsrijd C3/M3/D2

07 Baanwedsrijd C3/M3/D2 07 Baanwedsrijd C3/M3/D2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 89 Julie van der Tempel DB Oranjewoud 25,1 2 92 Henk Feenstra HMB Oentsjerk 21 3 118 Marieke Gerbrandy DB Nijland 18 4 99

Nadere informatie

07 Baanwedsrijd C3/M3/D2

07 Baanwedsrijd C3/M3/D2 07 Baanwedsrijd C3/M3/D2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 89 Julie van der Tempel DB Oranjewoud 25,1 2 88 Rob Heuveling 3 55 Arjan Kuiers HS Meppel 18 4 33 Tjeerd Krol HMC Tytsjerk

Nadere informatie

T.C. Metslawier e.o.

T.C. Metslawier e.o. JAARVERSLAG 2017 1.1 ALGEMEEN Bestuur Het bestuur bestaat uit; Cor Schat (voorzitter), Geke Braaksma (penningmeester), Tineke Terpstra (secretaris), Bea Meindersma (tennis aangelegenheden) en Henk Meinema

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

Competitie deel 3 Bolsward, Programmanr. 1 Jongens, 4 x 100m vrije slag Junioren 4 en later :00 Resultaten

Competitie deel 3 Bolsward, Programmanr. 1 Jongens, 4 x 100m vrije slag Junioren 4 en later :00 Resultaten Programmanr. 1 Jongens, 4 x 100m vrije slag Junioren 4 en later 9-2-2019-14:00 Resultaten Programmanr. 2 Jongens, 4 x 50m vrije slag Junioren 4 en later 9-2-2019-14:00 Resultaten 1. SG. Bolsward-Workum

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

2016 t/m Info-boekje. Trainingen, Wedstrijden, Activiteiten

2016 t/m Info-boekje. Trainingen, Wedstrijden, Activiteiten 2016 t/m 2020 Info-boekje Trainingen, Wedstrijden, Activiteiten 2019 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarprogramma 4 Groepsindeling en trainers 5 Wintertraining Zondagtrainingen 6 7 Kaatskanjers 8 Zomertrainingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SPORT-AWARDS SportAwards 2012 (Uitgereikt )

NIEUWSBRIEF SPORT-AWARDS SportAwards 2012 (Uitgereikt ) NIEUWSBRIEF SPORT-AWARDS 2012 SportAwards 2012 (Uitgereikt 30-01-2013) We werden vorig jaar kampioen van de buitencompetitie en daarom werden we gehuldigd door de gemeente Oisterwijk. Om 18.30 werden we

Nadere informatie

Startlijst recreatieve run groep 2 (starttijd uur)

Startlijst recreatieve run groep 2 (starttijd uur) Startlijst recreatieve run groep 2 (starttijd 13.15 uur) Startnummer Naam Geboortedatum Plaats 500 H.J. lautenbach 21-03-1988 kollumerzwaag 501 Moos van Breukelen 09-12-1999 Kollumerzwaag 502 Mirjam van

Nadere informatie

07 Baanwedsrijd C3/M3/D2

07 Baanwedsrijd C3/M3/D2 07 Baanwedsrijd C3/M3/D2 Daguitslag pos nr naam woonplaats sponsor rnd grp pnt 1 89 Julie van der Tempel DB Oranjewoud 25,1 2 55 Arjan Kuiers HS Meppel 21 3 33 Tjeerd Krol HMC Tytsjerk 18 4 R61 Eize Jan

Nadere informatie

Mede door de hulp van ruim 80 vrijwilligers en de steun van onze sponsors worden er bijna 200 wedstrijden gespeeld verdeelt over de twee dagen.

Mede door de hulp van ruim 80 vrijwilligers en de steun van onze sponsors worden er bijna 200 wedstrijden gespeeld verdeelt over de twee dagen. Voorwoord Toernooi jeugdvoetbal 2016 Dit seizoen organiseert v.v. Kleine Sluis wederom een voetbaltoernooi voor de jeugd, echter voor het eerst onder een andere naam. Nadat Garage A. Plompen jarenlang

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Programma en informatieboekje

Programma en informatieboekje Kaatsvereniging Sla Raak te Engelum Opgericht 28 april 1899, lid K.N.K.B. Programma en informatieboekje (Inclusief het complete wedstrijdrooster) Kaatsseizoen 2013 Voorwoord Beste leden, donateurs en kaatsliefhebbers,

Nadere informatie

Seizoen Dronrijp verliest van SC Veenwouden in de 1 e bekerronde 4-1.

Seizoen Dronrijp verliest van SC Veenwouden in de 1 e bekerronde 4-1. Seizoen 1984 1985 Dronrijp verliest van SC Veenwouden in de 1 e bekerronde 4-1. De eerste wedstrijd in de 3 e klas. Op 9 september 1984 verliest Dronrijp in Franeker met 2 0. Jan Vlietstra scoort, Siep

Nadere informatie

Indien je input hebt mag je deze altijd delen met Joukje Deinum. Dames 5. Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer

Indien je input hebt mag je deze altijd delen met Joukje Deinum. Dames 5. Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer Voorwoord: Hierbij de laatste nieuwsbrief van LVC volleybalvereniging van dit speelseizoen. Het seizoen hebben we afgesloten met een knal feest georganiseerd door onze heren 1 waar heel RIO bij aanwezig

Nadere informatie