Trainingen Veiligheid Veilig werken en omgaan met noodsituaties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trainingen Veiligheid Veilig werken en omgaan met noodsituaties"

Transcriptie

1 Trainingen Veiligheid Veilig werken en omgaan met noodsituaties In de logistieke, maritieme en industriële sectoren hebben fouten gemaakt tijdens een noodsituatie grote gevolgen. Veiligheidstrainingen zijn daarom cruciaal en voor veel werkzaamheden verplicht. STC B.V. is dé opleider voor erkende, vakgerichte trainingen. Die geven we in uw eigen werkomgeving of op onze unieke trainingslocaties. Daar ervaren cursisten op een veilige manier hoe het voelt als alles misgaat. Zo zijn ze goed voorbereid als het een keer echt fout gaat in de praktijk van alle dag. STC B.V. verzorgt vakgerichte veiligheidstrainingen voor: zeevaart binnenvaart weg- en railvervoer luchtvaart logistiek havenoperaties (chemische) industrie De cursussen zijn vakspecifiek: van een korte training eerste hulp voor de passagiersvaart tot meerjarige opleidingen over gevaarlijke stoffen. Ervaren vakspecialisten De docenten hebben ieder hun eigen specialisatie en kennen de praktijk. Ze passen de training aan naar uw werksituatie: is er bijvoorbeeld bewegingsruimte of juist niet? Zijn hulpdiensten goed bereikbaar of duurt het uren voor een helikopter kan arriveren? Er is ook aandacht voor het verantwoord oppakken van werkzaamheden na een incident. STC B.V. is onderdeel van de STC-Group en verzorgt cursussen, trainingen en opleidingen voor de gehele logistieke keten, offshore, scheepvaart en de maintenance- en procesindustrie. Daarmee draagt STC B.V. bij aan het optimaliseren van het human capital en het vergroten van de betrouwbaarheid, efficiency, veiligheid en winstgevendheid van bovenstaande sectoren. Daarnaast verzorgt STC B.V. wereldwijd consultancytrajecten.

2 Een greep uit het cursusaanbod Kijk voor een compleet overzicht van alle cursussen op VEILIGHEID (ALGEMEEN) Basisveiligheid VCA Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VCA-VOL) Vakgerichte cursussen voor het behalen van VCA-certificaten. Een erkend examenbureau neemt het examen af en kent het certificaat toe. Asbest herkenning Trainingscentra Op verschillende locaties biedt STC B.V. unieke trainingsmogelijkheden die voldoen aan moderne veiligheidseisen. Het Fire & Safety Training Centre (FSTC) in Rotterdam is hiervan een voorbeeld. Op het FSTC vindt u onder andere een gasgestookte STCW-module, een ademluchtcontainer met kooienbaan en diverse brandhaarden die cursisten kunnen blussen met water, schuim, poeder en CO 2. Daarnaast bevinden zich op het terrein diverse trainingsobjecten zoals een binnenvaartschip, een woonaccommodatie en een 20ft tankcontainer. Op loopafstand van het FSTC ligt het STC-KNRM trainingsbad. Daarin trainen zeevarenden noodsituaties in stormen tot windkracht 8 en golven tot 1,5 meter hoog, in combinatie met slagregens, bliksem en nachtsituaties. Op deze locatie vinden ook de lifeboat-trainingen plaats (conventioneel en free-fall). Erkende kwaliteitstrainingen Cursisten hebben dankzij volledig gecertificeerde trainingen de zekerheid dat ze met een kwaliteitscertificaat naar huis gaan, waarmee ze voldoen aan geldende regelgeving. ERKENNINGEN EN CERTIFICATEN CBR - CCV (ADN, ADR, RID) NIBHV Oranje Kruis NRR NOGEPA OPITO OLF ILT (o.a. IATA, STCW) SSVV (SOG) Cursus van een dag, voor iedereen die beroepsmatig in aanraking kan komen met asbest. Gasmeten De theorie en praktijk voor medewerkers in ruimten met kans op bedwelming, vergiftiging of verstikking. Bij het slagen voor de examens ontvangt de cursist het STC B.V.-certificaat of het SSVV Opleidingsgids-certificaat gasmeten. Veilig werken in besloten ruimten Deze cursus is geschikt voor iedereen die beroepsmatig met het werken in gesloten ruimten te maken heeft. Gebaseerd op ARBO-informatieblad AI-5. Buitenwacht / Mangatwacht Cursus voor toezichthouders bij werkzaamheden in besloten ruimten, bij bijvoorbeeld een (petro)chemisch bedrijf. Bij het slagen voor de examens ontvangt de cursist het STC B.V.-certificaat of het SSVV Opleidingsgidscertificaat gasmeten. ATEX Basis Voor medewerkers in de petrochemie, op- en overslag, hout- en verfindustrie, voedingsindustrie of andere branches waar explosiegevaar heerst. NEN 3140 Voldoend Onderricht Persoon NEN 3140 Vakbekwaam Persoon Deelnemers van deze cursussen leren over elektronische installaties, zoals schakelkasten en machines, en over het leiding geven aan deze werkzaamheden.

3 VEILIGHEID (EHBO/BHV) Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) De theorie en het praktisch oefenen van verschillende vaardigheden zoals levensreddend handelen. Waar mogelijk oefenen de cursisten scenario s met Lotusslachtoffers. Het EHBO-diploma is erkend door het Oranje Kruis en de ARBO-wet. Automatische externe defibrillator(aed) Verantwoorde reanimatie met een AED, als aanvulling op BHV-cursussen. Bij voldoende resultaat van het praktijkexamen ontvangt de cursist het certificaat BLS/AED Gebruiker, erkend door de NRR en het Oranje kruis. Basisopleidingen bedrijfshulpverlening Diverse trainingen voor eerste hulp, blussen en ontruimen. Deze zijn gecombineerd of separaat te trainen. Deze trainingen zijn samen goed voor het NIBHV-diploma Basisopleiding BHV. Adembeschermende middelen Ademluchtmaskerdrager BHV Tijdens de cursussen Adembeschermende middelen voor normale werksituaties en de officiële NIBHV-cursus Ademluchtmaskerdrager voor het handelen bij calamiteiten, leert de cursist over de werking van verschillende toestellen en oefent het gebruik in de praktijk. HAVENS OPERATIONEEL Havenbeveiliger (ISPS code) Cursus voor beveiligers van op- en overslagbedrijven in de zeehavensector. Port Facility Security Officer (ISPS code) Cursus voor leidinggevenden over de beveiligingsorganisatie van op- en overslagbedrijven. Preventiemedewerker Voor medewerkers die in een bedrijf of instelling bijstand verlenen bij het uitvoeren van ARBO-maatregelen. Ploegleider Cursus conform de ARBO-wetgeving en de erkenningsregeling van het NIBHV, voor het leidinggeven aan een groep BHV ers tijdens een calamiteit. Beheerder brandmeldinstallatie Cursus voor beheer, bediening, periodieke controle en preventief onderhoud van brandmeldinstallaties.

4 GEVAARLIJKE STOFFEN ADN-cursussen Basis- en aanvullende cursussen ADN voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor opslag, laden en lossen en vervoer van gevaarlijke stoffen in de binnenvaart. Met onderdelen zoals wetgeving, chemie, gasmeten en blussen. Goedgekeurd door het CBR, extern examen door CCV. ADR-cursussen Basis- en aanvullende cursussen ADR voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor opslag, laden en lossen en vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Met onderdelen zoals stuwage, tanks, blussen en EHBO. Goedgekeurd door het CBR, extern examen door CCV. RID-cursussen Basis- en aanvullende cursussen voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor opslag, laden en lossen en vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor. Met onderdelen zoals gevaarseigenschappen, voorschriften en noodprocedures. IMDG-cursussen Internationaal erkende cursussen over de theorie en praktijk van opslag en zeevervoer van gevaarlijke stoffen. Voor medewerkers van bijvoorbeeld inspecties, rederijen en opslag- en distributiebedrijven. Basis IATA Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen Dangerous Goods Awareness & Emergency response IATA-cursussen voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het verpakken of verzendklaar maken van gevaarlijke stoffen voor luchtvervoer en voor medewerkers verantwoordelijk voor vliegtuigafhandeling. Vakbekwaamheid behandeling gevaarlijke stoffen Specialist gevaarlijke stoffen Deze tweejarige opleiding is bijzonder geschikt voor medewerkers van bedrijven en overheden die met gevaarlijke stoffen omgaan, zoals veiligheidsadviseurs die zich verder willen bekwamen. Veiligheidsadviseur ADN, ADR, RID Voor cursisten die werken met gevaarlijke stoffen in binnenvaart, wegtransport of over het spoor. Separaat en in verschillende combinaties mogelijk. Extern examen (CCV/CBR). ZEEVAART Basic Safety Training Advanced Firefighting Prof. In Survival Craft refresher (STCW) Diverse verplichte, STCW-veiligheidstrainingen waarbij ook combinaties (combi-cursussen) mogelijk zijn. Designated Security Duties (STCW) Security awareness training for all seafarers (STCW) Voor zeevarenden die geen security officer zijn maar wel belast zijn met beveiligingstaken volgens het scheepsbeveiligingsplan. Company Security Officer Ship Security Officer (STCW) Cursussen over de beveiligingsorganisatie van zeeschepen. Conform de ISPS-code en SOLAS XI-2. Trainingen Ladingbehandeling voor gastankschepen, olie- en chemicaliëntankers (basic of voor gevorderden) Veiligheidstrainingen voor de verplichte bekwaamheidsbewijzen voor officieren en andere bemanningsleden op tankschepen. Cursus voor expediteurs en distributeurs of andere mede werkers in havens en bij op- en overslagbedrijven. Na afronding ontvangt de deelnemer het officiële CCVcertificaat, dat ook erkend is door DCMR Milieudienst Rijnmond.

5 BINNENVAART Veiligheidscursussen voor de passagiersvaart Diverse cursussen zoals Deskundige voor de passagiersvaart, Ademluchtmaskerdrager voor de passagiersvaart en Eerste hulp voor de passagiersvaart. Certificeringen conform NIBHV, Oranje Kruis en/of ARBO. OFFSHORE SAFETY TRAINING Werken onder Arctische omstandigheden (Cold Weather Operations) Training voor basiskennis van het werken onder Arctische omstandigheden. 2.7 Coxswain Lifeboat (Nogepa 2.7) Training voor de stuurman van valboten of capsules, op een mijnbouwinstallatie. De cursist kan kiezen voor conventioneel of free-fall systeem, of allebei. De trainingslocatie voldoet aan de eisen van NOGEPA, OPITO en OLF. RAIL ERTMS Level 1 en 2 ERTMS simulatortraining Cursussen voor systeemkennis, de werking en het toepassen van het ERTMS/ETCS-systeem. Opvang collega s na een schokkende gebeurtenis Eerste opvang van en nazorg aan collega s die getroffen worden door schokkende gebeurtenissen op hun werk. Onder andere voor spoorwegmedewerkers. H2S Nogepa 0.8 Verplichte training voor het werken met zwavelwaterstofgevoelige installaties. Bij succesvolle afronding van het examen ontvangt de cursist het NOGEPA-certificaat. Helikopter trainingen Cursussen Deck Assistant/HDA, Landing Officer/HLO en Underwater Escape Training/HUET met Emergency Breathing System/EBS. Erkend door OPITO. De trainingslocatie voldoet aan de eisen van NOGEPA en OLF. 2.2 Offshore First Aid (Nogepa 2.2A/2.2B) Eerste hulp voor medewerkers op mijnbouwinstallaties. De trainingslocatie voldoet aan de eisen van NOGEPA, OPITA en OLF. Offshore Introductie Training 0.5A BOSIET + OLF-supplement (Universal Basic Survival) Veiligheidstrainingen voor offshore personeel. De locatie voldoet aan de eisen van NOGEPA, OPITO en OLF. Voor bijbehorende certificaten zoals OPITO/NOGEPA en OLF/ NSOC-D.

6 Maatwerk Praktische informatie STC B.V. ontwikkelt cursusprogramma s en oefenscenario s op maat. Simulatoren en docenten zijn flexibel beschikbaar, op tijden die passen bij het werkschema van cursisten. Maatwerkcursussen kunnen ook op locatie plaatsvinden, zoals in eigen opslagloodsen of aan boord van het eigen schip. Meer cursussen en informatie vindt u op Is er nog geen passende cursusdatum beschikbaar of heeft u andere vragen? Neem dan gerust telefonisch contact op: Verlengen met herhalingscursussen Zowel bij dagelijkse werkzaamheden als bij noodsituaties is snel en zeker handelen essentieel. Dat lukt alleen als de kennis van alle medewerkers up-to-date is. Het merendeel van de veiligheidscertificaten moet daarom regelmatig worden verlengd. Voor deze verlenging verzorgt STC B.V. herhaalcursussen die speciaal ontwikkeld zijn voor cursisten die de basiscursus al eerder hebben gevolgd. Quarantaineweg KP Rotterdam-Heijplaat T Waalhaven Z.z HH Rotterdam T Zekeringstraat BT Amsterdam 2016VEI1 INFO@ STC-BV.NL

Opleidingen Zeevaart. Goed voorbereid op zee

Opleidingen Zeevaart. Goed voorbereid op zee Opleidingen Zeevaart Goed voorbereid op zee Als grootste nautische opleider van Nederland heeft STC B.V. alle benodigde kennis en expertise voor zeevarenden in huis. In weinig andere sectoren is de noodzaak

Nadere informatie

PRIJZEN 2017 NIEUW: CURSUSCATEGORIEËN:

PRIJZEN 2017 NIEUW: CURSUSCATEGORIEËN: GEYSSENDORFFERWEG 47 3088 GJ ROTTERDAM (WAALHAVEN) POSTBUS 144 3190 AC ROTTERDAM HOOGVLIET THE NETHERLANDS TEL.: +31 (0)10 204 22 55 FAX: +31 (0)10 204 22 44 INFO@DELTASAFETY.NL WWW.DELTASAFETY.NL PRIJZEN

Nadere informatie

Simulatie Training en Educatie Consultancy en Research

Simulatie Training en Educatie Consultancy en Research Simulatie Training en Educatie Consultancy en Research www.stc-bv.nl Simulatie STC B.V. is een onderdeel van de STC-Group en voorziet in STC B.V. beschikt over een uniek opleidingscentrum met gespecialiseerde

Nadere informatie

Waar staat Preventief voor?

Waar staat Preventief voor? Over Preventief Preventief BV is een advies- en opleidingsinstituut dat actief is sinds 1997, wij kunnen dan ook putten uit een ruime ervaring als het gaat om het verzorgen van EHBO en BHV trainingen en

Nadere informatie

VCA veiligheidsopleidingen

VCA veiligheidsopleidingen VCA veiligheidsopleidingen VCA Hoofdstuk 3 opleiding, voorlichting en instructie 3.1 vakopleidingen (regulier onderwijs) 3.2 alle medewerkers; VCA Basisveiligheid 3.3 operationeel leidinggevenden; VOL

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV Informatieblad Opleiding ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

Informatieblad basisopleiding BHV

Informatieblad basisopleiding BHV Informatieblad basisopleiding BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV Informatieblad Opleiding ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

Informatieblad. herhaling BHV

Informatieblad. herhaling BHV Informatieblad herhaling BHV Waarom kiezen voor ccb groep? jaarlijks wisselend en interactief lesprogramma vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig praktijkhuis, uitstekende

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding reanimatie & AED

Informatieblad. Opleiding reanimatie & AED Informatieblad Opleiding reanimatie & AED Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding herhaling ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding herhaling ploegleider BHV Informatieblad Opleiding herhaling ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Informatieblad. herhaling BHV

Informatieblad. herhaling BHV Informatieblad herhaling BHV Waarom kiezen voor ccb groep? jaarlijks wisselend en interactief lesprogramma vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig praktijkhuis, uitstekende

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding basisveiligheid VCA

Informatieblad. Opleiding basisveiligheid VCA Informatieblad Opleiding basisveiligheid VCA Waarom kiezen voor ccb groep? In 1 dag uw VCA diploma halen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen inpandig praktijkhuis, uitstekende

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV Informatieblad Opleiding coördinator/hoofd BHV Waarom kiezen voor ccb groep? in 3 dagen uw diploma Coördinator / Hoofd BHV behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen ruime

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Informatieblad Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Waarom kiezen voor ccb groep? In 3 dagen uw diploma adembescherming voor de bedrijfshulpverlener van het NIBHV behalen vaardigheden

Nadere informatie

Kraan- en Straddle carrier simulator trainingen

Kraan- en Straddle carrier simulator trainingen Kraan- en Straddle carrier simulator trainingen WWW.STC-BV.NL STC B.V. is een onderdeel van de STC-Group en voorziet in trainingen en opleidingen voor alle transportmodaliteiten en haven gerelateerde werkgebieden,

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp

Informatieblad. Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp Informatieblad Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp Waarom kiezen voor ccb groep? In 9 dagen uw diploma instructeur BHV Eerste Hulp van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen in groepsverband

Nadere informatie

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Informatieblad Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Waarom kiezen voor ccb groep? In 10½ dag uw diploma instructeur BHV Brand en Ontruiming van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen

Nadere informatie

16 mei 2013. Netwerkbijeenkomst MCN. Wessel Schinkel

16 mei 2013. Netwerkbijeenkomst MCN. Wessel Schinkel 16 mei 2013 Netwerkbijeenkomst MCN Wessel Schinkel Veiligheidstrainingen in Den Helder DHTC en de ontwikkeling van veiligheidstrainingen in Den Helder. Noodzaak offshore / Maritieme veiligheids trainingen

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV Informatieblad Opleiding coördinator/hoofd BHV Waarom kiezen voor ccb groep? in 3 dagen uw diploma Coördinator / Hoofd BHV behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen ruime

Nadere informatie

Trainingen & Opleidingen

Trainingen & Opleidingen Trainingen & Opleidingen Bedrijfshulpverlening Een bedrijfshulpverlener is verantwoordelijk voor het verlenen van Eerste Hulp, het bestrijden van een beginnende brand en het begeleiden van een ontruiming.

Nadere informatie

Informatieblad Workshop kinder-ehbo

Informatieblad Workshop kinder-ehbo Informatieblad Workshop kinder-ehbo Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime leslokalen,

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding herhaling kinder-ehbo

Informatieblad. Opleiding herhaling kinder-ehbo Informatieblad Opleiding herhaling kinder-ehbo Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel praktijkoefeningen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime leslokalen,

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding kinder-ehbo

Informatieblad. Opleiding kinder-ehbo Informatieblad Opleiding kinder-ehbo Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime

Nadere informatie

Jaarplanning opleidingen en nascholingen 2016 (vanaf juli)

Jaarplanning opleidingen en nascholingen 2016 (vanaf juli) Jaarplanning opleidingen en nascholingen 2016 (vanaf juli) OPLEIDING Opleiding Eerste Hulpverlener van het Oranje Kruis (incl. AED) NL 3 dgn Falck Prevention Amsterdam 12+19+26 08+15+22 NL 3 dgn Falck

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding EHBO

Informatieblad. Opleiding EHBO Informatieblad Opleiding EHBO Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime leslokalen,

Nadere informatie

Sterk in maatwerk. Amsterdam-Amstelland. Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig

Sterk in maatwerk. Amsterdam-Amstelland. Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Sterk in maatwerk Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig BOCAS Brandweer Amsterdam-Amstelland 2 Jaarlijks trainen honderden brandweerlieden en bedrijfshulpverleners bij BOCAS. Het opleidingscentrum

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding EHBO

Informatieblad. Opleiding EHBO Informatieblad Opleiding EHBO Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime leslokalen,

Nadere informatie

opleidingsinstituut Opleidingen maatwerk in veiligheid

opleidingsinstituut Opleidingen maatwerk in veiligheid opleidingsinstituut Opleidingen maatwerk in veiligheid Inhoudsopgave i Inleiding 03 Trainingsoverzicht 1 BHV 04 1.01 BHV Basis Opleiding 05 1.02 BHV Basis Herhaling 06 1.03 BHV Ploegleider Opleiding 07

Nadere informatie

Informatieblad. Instructie kleine blusmiddelen

Informatieblad. Instructie kleine blusmiddelen Informatieblad Instructie kleine blusmiddelen Waarom kiezen voor ccb groep? In één dagdeel instructie kleine blustoestellen volgen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening V15.1

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening V15.1 Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening V15.1 Bedrijfshulpverlener Medewerkers die binnen het bedrijf werkzaam zijn en een taak hebben of krijgen als bedrijfshulpverlener. 2 dagen of 4 dagdelen Inhoud

Nadere informatie

Bemanningswetgeving en Vaarbevoegdheden

Bemanningswetgeving en Vaarbevoegdheden Bemanningswetgeving en Vaarbevoegdheden ROOD BOVEN GROEN Waarom nieuwe bemanningswetgeving: Invoering STCW 2010 incl. Manila amendments Implementatie van MLC-2006 Wegwerken van onvolkomenheden Februari

Nadere informatie

Locatie Opleidingen worden landelijk gegeven of indien gewenst eigen locatie.

Locatie Opleidingen worden landelijk gegeven of indien gewenst eigen locatie. Basisopleiding BHV Inhoud opleiding De volgende onderdelen komen aan bod tijdens de opleiding: verlenen van eerste hulp bij ongevallen beperken en bestrijden van een beginnende brand en voorkomen en beperken

Nadere informatie

Opleiding herhaling EHBO

Opleiding herhaling EHBO Informatieblad Opleiding herhaling EHBO Waarom kiezen voor ccb groep? jaarlijks wisselend en interactief lesprogramma vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig praktijkhuis,

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528 280 888 Fax: 0528 280 889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl

Nadere informatie

Opleidingen en Trainingen The Knowledge Opleidingscentrum Inhoud

Opleidingen en Trainingen The Knowledge Opleidingscentrum Inhoud Opleidingen en en The Knowledge Opleidingscentrum Inhoud Opleidingen en en... 2 Rijtesten & Introducties... 2 Veiligheidsinstructies... 2 MBO - BBL Logistiek... 2 Vakopleiding Hef- en/of Reachtruckchauffeur

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Veiligheid

Opleidingscatalogus: Veiligheid Opleidingscatalogus: Veiligheid t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528 280 888 Fax: 0528 280 889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp

Informatieblad. Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp Informatieblad Opleiding instructeur BHV-onderdeel eerste hulp Waarom kiezen voor ccb groep? In 9 dagen uw diploma instructeur BHV Eerste Hulp van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen in groepsverband

Nadere informatie

In verband met. bedrijfshulpverlening

In verband met. bedrijfshulpverlening In verband met bedrijfshulpverlening Als de nood het hoogst is, is de redding dan wel nabij? Bij een noodsituatie of ongeval in uw bedrijf zijn twee zaken van essentieel belang: 1 Is er een hulpverlener

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding kinder-ehbo

Informatieblad. Opleiding kinder-ehbo Informatieblad Opleiding kinder-ehbo Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime

Nadere informatie

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming

Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Informatieblad Opleiding instructeur BHV- onderdeel brand en ontruiming Waarom kiezen voor ccb groep? In 10½ dag uw diploma instructeur BHV Brand en Ontruiming van het NIBHV behalen vaardigheden beoefenen

Nadere informatie

opleidingsinstituut Opleidingen maatwerk in veiligheid

opleidingsinstituut Opleidingen maatwerk in veiligheid opleidingsinstituut Opleidingen maatwerk in veiligheid Inhoudsopgave i Inleiding 03 Trainingsoverzicht 1 EHBO 04 1.01 EHBO Opleiding 05 1.02 EHBO Herhaling 06 2 BHV 07 2.01 BHV Basis Opleiding 08 2.02

Nadere informatie

bhv boeken DC02A1D07F14F34AAD580F225883AA6B Bhv Boeken 1 / 6

bhv boeken DC02A1D07F14F34AAD580F225883AA6B Bhv Boeken 1 / 6 Bhv Boeken 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Bhv Boeken Kenniscentrum voor Bedrijfshulpverlening. BHV lesboeken BHV examens Managementleergang Hoofd BHV Opleiding Coördinator BHV Opleiding Preventiemedewerker Cursus Bouwbesluit

Nadere informatie

dpm groep Specialist in de culturele sector Brochure Cursussen & Trainingen 2014

dpm groep Specialist in de culturele sector Brochure Cursussen & Trainingen 2014 dpm groep Specialist in de culturele sector Brochure Cursussen & Trainingen 2014 DPM groep DPM groep is al 15 jaar actief partner voor bedrijven en instellingen, met name binnen de culturele sector. Wij

Nadere informatie

Rental Professionals OPLEIDINGSBOEK

Rental Professionals OPLEIDINGSBOEK Rental Professionals Rental Professionals OPLEIDINGSBOEK 1 DOORNBOS EQUIPMENT B.V. Rotterdam Breevaartstraat 12 3044 AH Rotterdam T +31 (0)10-8508000 Amsterdam Joan Muyskenweg 32c 1114 AN Amsterdam T +31

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding herhaling kinder-ehbo

Informatieblad. Opleiding herhaling kinder-ehbo Informatieblad Opleiding herhaling kinder-ehbo Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel praktijkoefeningen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime leslokalen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg U01-4 ADR Basis + Tank - vervoeren van gevaarlijke stoffen over

Nadere informatie

Cursus Bedrijfshulpverlening - Inleiding in de BHV

Cursus Bedrijfshulpverlening - Inleiding in de BHV Cursus Bedrijfshulpverlening - Inleiding in de BHV Een bedrijfshulpverlener moet snel beslissingen kunnen nemen en bepalen welke handeling, op welke manier moet worden uitgevoerd. Onder bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

Beoordelingsmatrix wet zeevarenden

Beoordelingsmatrix wet zeevarenden Beoordelingsmatrix wet zeevarenden Postbus 4, 2280 AA Rijswijk Telefoon 088-998 48 88 Telefax 088-998 48 89 E-mail vergunningen@kiwa.nl Schipper machinist beperkt werkgebied (SMBW) bevoegdheden (art. 18,

Nadere informatie

BHV & ACUTE ZORG. Certificatie

BHV & ACUTE ZORG. Certificatie BHV & ACUTE ZORG Certificatie Wie is NIKTA? Certificatie van personen- en managementsystemen Steeds meer bedrijven onderkennen het belang van een goed managementsysteem. NIKTA ondersteunt sinds 1994 kleine,

Nadere informatie

TRAINING ON THE JOB. Overzicht opleidingen

TRAINING ON THE JOB. Overzicht opleidingen Overzicht opleidingen Rev: 27 februari 2007 Inhoud 1 INLEIDING----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 2 VEILIGHEIDSTRAININGEN---------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Security Plus consultancy. Al meer dan 12 jaar uw opleidingsspecialist in bedrijfshulpverlening. Informatiemap Bedrijfshulpverlening

Security Plus consultancy. Al meer dan 12 jaar uw opleidingsspecialist in bedrijfshulpverlening. Informatiemap Bedrijfshulpverlening Security Plus consultancy Informatiemap Bedrijfshulpverlening Al meer dan 12 jaar uw opleidingsspecialist in bedrijfshulpverlening Wij zijn aangesloten bij Waarom maatwerk In bedrijfshulpverlening? Security

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek. Kwaliteitshandboek Security Plus consultancy Pagina 1

Kwaliteitshandboek. Kwaliteitshandboek Security Plus consultancy Pagina 1 Kwaliteitshandboek Kwaliteitshandboek Security Plus consultancy Pagina 1 Voorwoord Dit kwaliteitshandboek is ontstaan om de eisen, werkwijze en doelen vast te stellen van Security Plus Consultancy. Dit

Nadere informatie

Informatiebulletin STCW Manila-wijzigingen

Informatiebulletin STCW Manila-wijzigingen Informatiebulletin STCW Manila-wijzigingen Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW) Manila Amendments Inleiding STCW Manila-wijzigingen De Manila-wijzigingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus W02-1 Rijoptimalisatie Behaviour Based Safety (BBS) voor chauffeurs

Nadere informatie

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN Elk project zien we als een specifieke uitdaging die we met succes willen afronden. Bij Venko is niets vanzelfsprekend en bovendien geloven we, dat als je wat wilt, je er helemaal voor moet gaan. SCHILDEREN,

Nadere informatie

Algemeen. U vindt bij DRTC de 'Experts in training...' Training Center NL. Oosterhavenweg 22-24. 4282 NL Vlissingen T: +31(0)118463382

Algemeen. U vindt bij DRTC de 'Experts in training...' Training Center NL. Oosterhavenweg 22-24. 4282 NL Vlissingen T: +31(0)118463382 Algemeen De Ruyter Training & Consultancy (DRTC) verzorgt voor zowel de maritieme sector als het bedrijfsleven cursussen. De cursussen worden verzorgd in samenwerking met o.a. de Stadsgewestelijke Brandweer,

Nadere informatie

BHV & ACUTE ZORG. Certificeren

BHV & ACUTE ZORG. Certificeren BHV & ACUTE ZORG Certificeren Wie is NIKTA? Certificatie van personen- en managementsystemen Steeds meer bedrijven onderkennen het belang van een goed managementsysteem. NIKTA ondersteunt sinds 1994 kleine,

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan

Servicedocument Examenplan Servicedocument Eamenplan Koopvaardij NAAM STUDENT : DATUM EXAMEN : DOSSIER : Koopvaardij DOSSIERCREBO : 23202 KWALIFICATIE : KWALIFICATIECREBO : 25516 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2016 KERNTAAK : Alle VERSIE

Nadere informatie

FiRe bno VLOEISTOFBRANDBESTRIJDING EN INZET BLUSSCHUIM

FiRe bno VLOEISTOFBRANDBESTRIJDING EN INZET BLUSSCHUIM FiRe bno VLOEISTOFBRANDBESTRIJDING EN INZET BLUSSCHUIM Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Even voorstellen... Profiel Profiel Smit Opleidingen & Trainingen 1

Even voorstellen... Profiel Profiel Smit Opleidingen & Trainingen 1 Even voorstellen... Profiel www.sot.nl Profiel Smit Opleidingen & Trainingen 1 Kernactiviteiten De kernactiviteiten van Smit Opleidingen & Trainingen bestaan uit het organiseren, uitvoeren en verzorgen

Nadere informatie

ZV1a slb-er: Jan Jaap Das ZV1b slb-er: Tjeerd Braaksma

ZV1a slb-er: Jan Jaap Das ZV1b slb-er: Tjeerd Braaksma Algemene ouderavond 1 e klas Zeevaart studenten Dinsdag 15 november 2016 ZV1a slb-er: Jan Jaap Das jj.das@noorderpoort.nl ZV1b slb-er: Tjeerd Braaksma trt.braaksma@noorderpoort.nl 1 Algemene ouderavond

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek. Kwaliteitshandboek Security Plus consultancy 1

Kwaliteitshandboek. Kwaliteitshandboek Security Plus consultancy 1 Kwaliteitshandboek Kwaliteitshandboek Security Plus consultancy 1 Voorwoord Dit kwaliteitshandboek is ontstaan om de eisen, werkwijze en doelen vast te stellen van Security Plus Consultancy. Dit handboek

Nadere informatie

Diensten CumLaude. Praktische Informatie

Diensten CumLaude. Praktische Informatie Diensten CumLaude Praktische Informatie - Basiscursus BHV - Herhalingscursus BHV - Cursus BHV voor bedrijven met kinderen - Cursus Reanimatie met AED - Cursus AED voor bedrijven - Ontruimingsoefening Harpdreef

Nadere informatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeurs in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeurs in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeurs in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Nederlands Instituut BedrijfsnoodOrganisatie Versie 3: Maart 2015 Inhoudsopgave 1. Samenvatting...

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2018 Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen Bedrijven waarderen het SOOB Subsidiepunt met een 7,2. Opleiden vergroot de inzetbaarheid

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016. Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016. Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016 Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers De komende jaren zijn er in de sector

Nadere informatie

opleidingen Versie

opleidingen Versie Doelstelling ADR-certificaat basis (stukgoed) + tank + klasse 1 + klasse 7, 1 e opleiding / herhaling De chauffeur die met zijn vrachtauto of tankwagen gevaarlijke stoffen vervoert, zal van de ADR voorschriften

Nadere informatie

ARBO Opleidings Gids. P.T.C. Opleidingen gespecialiseerd in Heftruck en VCA Opleidingen

ARBO Opleidings Gids. P.T.C. Opleidingen gespecialiseerd in Heftruck en VCA Opleidingen P.T.C. Opleidingen gespecialiseerd in Heftruck en VCA Opleidingen P.T.C. OPLEIDINGEN bewijst zich als een gedegen opleidingsinstituut. Wij bieden u enerzijds kant en klare opleidingen in de vorm van open

Nadere informatie

Aanvraagformulier certificering cursus nascholing

Aanvraagformulier certificering cursus nascholing VOORBEELD Aanvraagformulier certificering cursus nascholing Als u nog geen registratienummer heeft, dient u zich eerst als opleidingsinstituut te registreren bij CCV. U kunt hiervoor contact opnemen met

Nadere informatie

FiRe bno INCIDENTBESTRIJDING ATMOSFERISCHE TANKS

FiRe bno INCIDENTBESTRIJDING ATMOSFERISCHE TANKS FiRe bno INCIDENTBESTRIJDING ATMOSFERISCHE TANKS Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan

Servicedocument Examenplan Servicedocument Examenplan Koopvaardij DOSSIER : Koopvaardij DOSSIERCREBO : 23202 KWALIFICATIE : KWALIFICATIECREBO : 25518 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2016 KERNTAAK : Alle VERSIE : 1v2 juni 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Produktinformatie LET OP BEVAT WAARDECOUPONS. www.veiligheidscentrum.com

Produktinformatie LET OP BEVAT WAARDECOUPONS. www.veiligheidscentrum.com Produktinformatie LET OP BEVAT WAARDECOUPONS www.veiligheidscentrum.com Waarom kiezen voor VCO? Bent u die saaie cursussen ook meer dan beu? Kom dan eens vrijblijvend kijken in ons modern veiligheidscentrum

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2018 Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers De komende jaren zijn er in de sector

Nadere informatie

opleidingen Versie

opleidingen Versie Doelstelling ADR-certificaat basis (stukgoed), 1 e opleiding / herhaling De chauffeur die met zijn vrachtauto of tankwagen gevaarlijke stoffen vervoert, zal van de ADR voorschriften het nodige moeten weten.

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum PTC Praktijk Trainings Centrum Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Het begint met kennis Het spreekt voor zich dat het opleiden van uw medewerkers in veel gevallen wettelijk

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO Informatieblad Opleiding Instructeur EHBO Versie 10-2018 CCB Samengevat Onze missie is mensen bewust en bekwaam maken op het gebied van basishulpverlening. Wij zijn goed in het leveren van maatwerkoplossingen

Nadere informatie

Zorg voor een veilige werkomgeving

Zorg voor een veilige werkomgeving Verhoog de veiligheid Verklein de kans op ingrijpende gevolgen Voldoe aan de wet Voorkom boetes Verzeker de bedrijfscontinuïteit Zorg voor een veilige werkomgeving Opleidingsaanbod bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

P.T.C. Opleidingen gespecialiseerd in Heftruck en VCA Opleidingen

P.T.C. Opleidingen gespecialiseerd in Heftruck en VCA Opleidingen P.T.C. Opleidingen gespecialiseerd in Heftruck en VCA Opleidingen P.T.C. OPLEIDINGEN bewijst zich als een gedegen opleidingsinstituut. Wij bieden u enerzijds kant en klare opleidingen in de vorm van open

Nadere informatie

P r i j s l i j s t 2 0 1 4 Pagina 1

P r i j s l i j s t 2 0 1 4 Pagina 1 2014 P r i j s l i j s t 2 0 1 4 Pagina 1 Pagina 2 P r i j s l i j s t 2 0 1 4 Inleiding In deze tarievenlijst vindt u de meest gangbare trainingen die op grote regelmaat door ons team verzorgd worden.

Nadere informatie

Combitraining herhaling Basic Safety Training, Brandbestrijding gevorderden, Redden & Overleven

Combitraining herhaling Basic Safety Training, Brandbestrijding gevorderden, Redden & Overleven G4S TRAINING & SAFETY Combitraining herhaling Basic Safety Training, Brandbestrijding gevorderden, Redden & Overleven Voor wie is deze training geschikt? Gezagvoerders, eerste stuurlieden, hoofdwerktuigkundigen

Nadere informatie

Unieke eendaagse opleiding Bedrijfshulpverlening!

Unieke eendaagse opleiding Bedrijfshulpverlening! Stichting Bedrijven Gorredijk De heer J. Dijkstra Postbus 8400 AA GORREDIJK postbus 2 / 8400 AE Gorredijk Datum : 2 december 2014 Unieke eendaagse opleiding Bedrijfshulpverlening! Geachte heer Dijkstra,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus W02-1 Rijoptimalisatie Schadepreventie W02-1 Rijoptimalisatie Defensief

Nadere informatie

Cursusplanning 2016. Contact

Cursusplanning 2016. Contact Cursusplanning 2016 Contact - Selecteer het gewenste onderwerp - Training Gevaarlijke Stoffen Externe Veiligheidsadviseur ADR Training Security Externe Stralingsdeskundige Software Externe Beveiligingsadviseur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 7 DTL december 2009

NIEUWSBRIEF 7 DTL december 2009 Verandering opzet vergadering Ontwikkelingen en besluitvorming met betrekking tot de dienstverlening van het DTL is sinds de start van het DTL een agendapunt geweest in de vergaderingen van de Werkgroep

Nadere informatie

Ideaal voor het behalen van de laatste Code 95 punten!

Ideaal voor het behalen van de laatste Code 95 punten! Lorem Ipsum Open Inschrijvingen voorjaar 2015 Ideaal voor het behalen van de laatste Code 95 punten! Voor zzp- ers en kleine groepen heeft WAYS de komende tijd weer een interessant aanbod aan Open Inschrijvingen.

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum Pagina1 PTC Praktijk Trainings Centrum NEN 3140 Online Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Pagina2 Het begint met kennis Het spreekt voor zich dat het opleiden van uw

Nadere informatie

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES Hefas Branddetectie BV biedt u een breed spectrum aan diensten en service om brandmeld-en ontruimingssystemen in gebruik te stellen,

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag Aan alle reders van zeegaande zelicharterschepen en andere belanghebbenden (per email, lijst beschikbaar bij ILT) Weena

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum Pagina1 PTC Praktijk Trainings Centrum Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Pagina2 Het begint met Veilige kennis Jaarlijks trainen honderden bedrijfshulpverleners bij

Nadere informatie

Course information / start (English/Dutch)

Course information / start (English/Dutch) information 07 / start 08 (English/Dutch) General Information Booking Please use the DHTC booking application form. After receipt, the booking will be confirmed by our booking office. Under certain conditions

Nadere informatie

Nieuwe naam. Nieuwe naam

Nieuwe naam. Nieuwe naam samengevoegd met andere cursussen vanwege mate overlap vervalt door onvoldoende aansluiting bij doelstelling Richtlijn Vakbekwaamheid blijft gehandhaafd, eisen worden omgevormd naar nieuwe format versie

Nadere informatie

Opleiding Hoofd BHV Strategisch

Opleiding Hoofd BHV Strategisch De opleiding Hoofd Bedrijfshulpverlening Strategisch zijn verantwoordelijk voor een adequate bedrijfshulpverleningsorganisatie in zowel preventieve als repressieve zin. Gedurende de opleiding Hoofd Bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

INFORMATIE RIJ-OPLEIDING

INFORMATIE RIJ-OPLEIDING INFORMATIE RIJ-OPLEIDING VRACHTWAGEN & AANHANGWAGEN ACHTER VRACHTWAGEN Voor persoonlijke informatie Openingstijden kantoor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag REGULIERE RIJOPLEIDING CATEGORIE C

Nadere informatie

Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van uur tot 13.

Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van uur tot 13. Cursus BHV Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van 08.30 uur tot 13.00 uur CURSUS BEDRIJFSHULPVERLENING De cursus is bestemd voor personen,

Nadere informatie

SHV.. meer dan standaard BHV

SHV.. meer dan standaard BHV SHV.. meer dan standaard BHV Speciaal voor het onderwijs gericht SchoolHulpverleningsprogramma met vrije keuze onderwerpen. Calamiteiten beperken zich niet tot de 3 basiskerntaken van de standaard basis

Nadere informatie