Culinair Pakhuys. Menu mei Asperge zwaardvis beenham. Serranoham coquille zeegroenten. Kabeljauw vadouvan asperge. Aardbei Asperge limoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Culinair Pakhuys. Menu mei 2015. Asperge zwaardvis beenham. Serranoham coquille zeegroenten. Kabeljauw vadouvan asperge. Aardbei Asperge limoen"

Transcriptie

1 Culinair Pakhuys Menu mei 2015 Asperge zwaardvis beenham Serranoham coquille zeegroenten Kabeljauw vadouvan asperge Aardbei Asperge limoen Leeuwenstraat HB OOSTERHOUT

2 Voorgerecht Aspergesoep en croute Aspergeschillen 500 gr Peper en zout Naar inzicht Kippenbouillon 2 dl Koksroom 2 dl Asperges 5 st Bladerdeeg 1 plak Schil de asperges en bewaar de schillen. Zet deze met 1 liter water op met zout. Laat dit gedurende 30 minuten trekken. Ondertussen snijd je de asperges in dunne plakjes. Haal nu de schillen uit de pan en voeg hier de bouillon en koksroom aan toe en kook in tot gewenste dikte. Voeg hier de asperge plakjes aan toe. Bind de soep eventueel af met een roux. Voor de roux laat je 50 gram boter smelten en voeg hier 60 gram bloem aan toe. Gaar dit in ca. 3 minuten op laag vuur. Voeg de roux nu toe aan de soep en laat de roux even meekoken. Verdeel de soep over de cocottes en bedek deze met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg tegen het rijzen. Bewaar tot gebruik. Bonbon zwaardvis Zwaardvis 500 gr Peper en zout Naar inzicht Groene asperges 250 gr Olijfolie Naar inzicht Snijd de kontjes van de asperges en blancheer deze kort. Spoel direct onder koud water om de garing te stoppen. Snijd nu dunne tranches van de zwaardvis. Leg 4 tranches op slagersfolie. Snijd de asperges klein en breng deze op smaak met olijfolie en peper en zout. Verdeel de asperges over de zwaardvis en rol deze dicht tot een bonbon. Bewaar tot gebruik. Taartje van beenham Beenham 150 gr Peper en zout Naar inzicht Asperges 8 st Tomatenpuree 20 gr Kwarteleieren 12 st Witte wijn azijn 1 dl Witte wijn 0,5 dl Gesnipperde ui 0,5 st Peperkorrels 5 st Eidooiers 2 st Roomboter 175 gr Breng de wijn, azijn, gesnipperd uitje, peperkorrels en wat zout in een steelpan aan de kook en kook rustig in tot 1/3 van het vocht over is. Zeef het vocht en bewaar tot gebruik. Laat de boter smelten op laag vuur en bewaar ook apart. Snijd van 2 asperges dunne linten op het snijmachine. De andere 6 asperges koken we in ca. 10 minuten gaar in een pan met water en zout. Snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Snijd de beenham in dunne plakken op het snijmachine. Maak nu een taartje door een steekring te bekleden met ham en hierin de asperges te verdelen. Bak a la minute in een steekring een kwartel eitje en leg deze boven op de asperges. Zet de soep voor ca. 12 minuten in een oven van 200 graden. Ondertussen klop je de eidooiers los en voeg hier het afgekoelde azijnmengsel aan toe. Klop dit samen au bain-marie luchtig en voeg dan druppelsgewijs de gesmolten boter toe. Dresseer de saus over het taartje van beenham. Leg de bonbon van zwaardvis erbij en als laatste de soep en croute.

3 Tussengerecht Chips van Serranoham Serranoham 12 plakken Snijd dunne plakken van de Serranoham op het snijdmachine en droog deze gedurende 10 minuten op 160 graden in de oven. Bewaar tot gebruik op papier en laat uit de koeling liggen. Coquille met zeegroenten en ricotta Lamsoren 150 gr Ricotta 100 gr Zeekraal 150 gr Peper en zout Naar inzicht Coquille 12 st Aspergebouillon 2 dl Maak de lamsoren schoon door de bruine stukjes eraf te halen. Brokkel de ricotta wat fijner en bestrooi dit met peper en zout. Maak ook de coquilles schoon door het spiertje eraf te halen. Bewaar tot gebruik. Verdeel de ricotta over diepe bordjes. Bak heel kort de lamsoren en zeekraal aan en verdeel deze over de ricotta. Bak nu de cocuilles en peper en zout deze. Als ze klaar zijn blus dan heel kort af met de aspergebouillon. Verdeel nu de coquilles over de bordjes en schenk hier een klein beetje bouillon bij. De bouillon zal wat gaan binden door de ricotta die in de bordjes ligt. Garneer af met de chips van Serranoham.

4 Hoofdgerecht Pommes Fondant Aardappelen 750 gr Groentebouillon 1 liter Boter 75 gr Peper en zout Naar inzicht Schil de aardappelen en snijd plakken van 2 cm dik. Steek nu rondjes uit de plakken. Laat de boter smelten in een koekenpan en bak de aardappelrondjes aan beide kanten goudbruin. Schenk de bouillon er bij tot 1 cm hoog. Voeg nu de tijm toe en zout en peper. Laat het geheel 60 minuten rustig gaar koken. Vul indien nodig bouillon bij. Asperges Asperges 2 p.p Boter 1 eetl. Zout Naar inzicht Schil de asperges zeer nauwkeurig met een dunschiller. Snijd de kontjes ervan af en bewaar de schillen. Leg de in een slee en voeg water toe zodat ze net onderstaan. Voeg ruim zout en de boter toe. Denk af met de schillen. Breng aan de kook en kook voor 4 minuten. Haal van het vuur en laat nagaren in het vocht tot serveren. Kabeljauw met persilade Peterselie 1 bosje Knoflook 1 teentje Panco 30 gr Roomboter 1 eetl. Peper en zout Naar inzicht Kabeljauw 1800 gr Limoen Maal in de maggimix de peterselie samen met de panco en knoflook helemaal fijn en voeg als laatste een beetje peper, zout, rasp van 1 limoen en de boter toe. Rol nu de persilade uit tussen folie en bewaar in de koeling tot gebruik. Maak de kabeljauw schoon door de graten eruit te halen. Snijd nu in 12 stukken en bak deze krokant aan op de huid. Leg op de vleeskant de persilade en bewaar tot gebruik. Vadouvan beurre blanc Vadouvan 2 eetl. Peper en zout Naar inzicht Witte wijn 1,5 dl Roomboter 200 gr Sjalot 1 st Laurier 1 bl. Peperkorrels 5 st Citroensap Naar inzicht Verhit wat boter in een steelpan en gaar op laag vuur de vadouvan in ca. 3 minuten. Blus nu af met de witte wijn en voeg hier de gesnipperde sjalot, peperkorrels en laurier aan toe. Kook dit geheel in tot 1/3 verdampt is. Zeef nu hetgeheel. Ondertussen snijd je kleine blokjes van de boter en zet je deze in de koeling. Zet nu een staafmixer in de gastrique (het wijnmengsel) en voeg de blokjes koude boter toe. Dit heet monteren. Breng eventueel nog op smaak met wat citroensap. Gaar de kabeljauw in een oven van 180 graden voor ca. 7 minuten. Leg nu de asperges op bord en zet hier de pommes fondant bij. Leg de kabeljauw op de asperges en dresseer af met de beurre blanc.

5 Dessert Harde wenerdeeg Witte basterdsuiker 150 gr Zout 1 snufje Roomboter 300 gr Citroenrasp 0,5 st Bloem 450 gr Ei 1 st Meng de basterdsuiker, roomboter, citroenrasp, ei en het zout in de kitchenaid met de vlinder. Voeg nu de gezeefde bloem toe en meng het goed door elkaar. Pak het deeg nu in plastic folie en laat het opstijven in de koeling. Rol het deeg nu uit tot een halve cm dikte en bekleed er de desgewenste vorm mee. Bak het deeg in 10 minuten af op 180 graden. Cremeux van aardbei Aardbeien 500 gr Eieren 3 st Suiker 150 gr Gelatine 4 blaadjes Eidooier 5 st Boter 150 gr Maak de aardbeien schoon en pureer deze. Meng nu de aarbeien samen met de suiker en de eieren en gaar deze au bain marie tot 80 graden. Ondertussen week je de gelatine. Voeg deze nu toe aan de aardbeien puree. Haal direct van het vuur en laat terug koelen tot 45 graden. Vermeng nu met de staafmixer de zachte boter door de massa. Stort deze nu in de harde wener bakjes. Laat nu opstijven. Limoengel Limoensap 1 dl Water 25 gr Suiker 25 gr Agar 1,5 gr Maak suikerwater door de suiker samen met het water op te koken. Voeg hier het limoensap aan toe en een theelepel rasp. Voeg hier de agar aan toe en kook dit 2 minuten mee. Stort nu uit in een bak en laat geleren. Als de compositie gegeleerd is mix je de gelei fijn met de staafmixer. Aspergeijs Asperges 300 gr Room 2 dl Melk 2 dl Eidooiers 2 st Glucose 100 gr Schil de asperges en kook deze gaar in de melk. Blender het geheel samen fijn en haal door een fijne zeef. Kook nu de room samen op met de glucose. Giet dit op de eidooiers en roer goed door met een garde. Voeg nu het aspergevocht toe en zeef het geheel door een bolzeef. Laat vervolgens afkoelen en draai op in de ijsmachine. Spuit dopjes van de gel op de cremeux van aardbei en leg hier een bolletje ijs bovenop.

6 Friandises Soesjes Soezenbeslag Bakkersroom Melk 1 dl Melk 2,5 dl Boter 100 gr Vanillesuiker 75 gr Water 1 dl Eidooiers 2 st Zout 1 snufje Bloem 1 eetl. Bloem 100 gr Eieren 4 st Breng voor het beslag de melk, water en de boter aan de kook. Haal de pan dan van het vuur en meng er met een spatel de bloem doorheen. Zet de pan weer op het vuur en verwarm zachtjes door tot er vet uit het deeg komt. Haal de pan nu van het vuur en roer er 1 voor 1 de eieren door. Er ontstaat nu een glad beslag. Spuit nu doppen van het beslag op een siliconenmat. Bak de soezen voor ca. 20 minuten gouedbruin in een oven van 200 graden. Breng in een pan de melk met de helft van de vanillesuiker aan de kook. Roer in een bekken nu de dooiers en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje van de warme melk door het eimengesel en schenk terug in de pan. Roer nu goed door zonder te laten koken Gaar de room voor ca. 4 minuten en koel direct terug in de koeling met een plastic folie erop tegen velvorming. Als de soezen koud zijn en de room ook dan prik je een klein gaatje onderin de soes en spuit je deze vol met de bakkersroom. Laat staan in de koeling tot gebruik.

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm Culinair Pakhuys Menu mei 2013 Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise Schuimsoep van asperge met verse zalm Lamsrump asperge risotto Pancetta saus van venkel Gemarineerde aardbeien aardbeienroom

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing.

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Nodig voor dressing; ½ in blokjes gesneden tomaat pp. zonder vel. ½ eetlepel dragon azijn 3 eetlepels olijf olie. 1 eetlepel Fijn gesneden

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013 Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MAART 2013 TOMATEN TARTE TATIN MET TONIJN GEBAKKEN IN 3 KLEUREN SESAM; DRUPPELS VAN SOJASAUS KOKOS/DOPERWTENSOEP MET GEROOKTE PALING GECONFIJTE

Nadere informatie

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap.

Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm. Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Drie bereidingen van zalm; - Bonbon van gerookte zalm Ingrediënten; 200 gr Roomkaas Fijn gesneden bieslook Peper en zout Evt iets citroen sap. Bereiden van de bonbon; - Draai de room kaas glad en vermeng

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus Kookles 1 Helmond 25-09-2018 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen roux maken voor soep en saus, mayonaise, ei als bindmiddel eieren splitsen- laten zien rest uit fles gebruiken roux maken laten zien Zalmtartaar

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Roer de mayonaise en de zure room door elkaar en meng er het sjalotje door, de gehakte peterselie en wat citroensap.

Roer de mayonaise en de zure room door elkaar en meng er het sjalotje door, de gehakte peterselie en wat citroensap. Menu Asperges Amuse, aspergecocktail *** Aspergesalade *** Asperge crème soep met garnalen *** Asperges met Heilbot en bearnaise *** Asperge-ijs met blauwe bessen Naam Gerecht: Amuse, aspergecoctail 400

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 12 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer Marinade komkommer 3 dl water Eetlepel Witte wijn azijn Suiker Kruidnagel 5 stuks ketoembar boontjes Theelepel gekneusde Zwarte peper korrels Zout

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa Reuzen garnaal met salsa van avocado Ingrediënten avocado salsa In blokjes gesneden tomaat met vel In kleine blokjes gesneden rode ui Iets koriander fijn gesneden Citroensap Fijn gesneden appel In blokjes

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ----

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Kookles 1 gevorderden 19-02-2018 bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Snoekbaars - zuurkool met zwarte rijst cèpessaus - shii take ---

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Menusuggestie Hans Fiege

Menusuggestie Hans Fiege Menusuggestie Hans Fiege Restaurant Leff, Oud-Beijerland Gemarineerde zalm, haringkaviaar, rode biet, pistache noten, mango, yoghurtschuim Geroosterde tonijn, tartaar van watermeloen, crème van avocado,

Nadere informatie

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Het menu 15 pers: Gegratineerde geitenkaas met walnoten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Op de huid gebakken zeebaars op een mousseline van aardappel en rookworst, pareltjes van

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten;

Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Cannelloni van gerookte zalm met Hollandse garnalen en zeewier. Ingrediënten; Plak dun gesneden zalm (30-20 cm) 250 gram Hollandse garnalen Rijpe avocado in kleine blokjes gesneden Fijn gesneden rode ui

Nadere informatie

Bavarois van gerookte paling met gepofte zoete paprika.

Bavarois van gerookte paling met gepofte zoete paprika. Bavarois van gerookte paling met gepofte zoete paprika. Ingrediënten voor de bavarois; 2,5 dl vis bouillon 5 dl half geslagen slagroom 500 gram gerookte paling Peper en zout Citroen sap 18 gram gelatine

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus ***

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** 15 personen Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** Lamsrack met honing tijmsaus, gebakken courgette, dikke frieten en huisgemaakte

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

15 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

15 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 15 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Culinair Pakhuys. Menu januari Drieluik gerookte zalm. Salade kalfsnier Sjalot Oesterzwam. Fazant ravioli van zuurkool Spitskool Armagnacsaus

Culinair Pakhuys. Menu januari Drieluik gerookte zalm. Salade kalfsnier Sjalot Oesterzwam. Fazant ravioli van zuurkool Spitskool Armagnacsaus Culinair Pakhuys Menu januari 2013 Drieluik gerookte zalm Salade kalfsnier Sjalot Oesterzwam Fazant ravioli van zuurkool Spitskool Armagnacsaus Clafoutis Kaneelschuim Leeuwenstraat 4 4901 HB OOSTERHOUT

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES LAMSKOTELETJES MET MINT VAN DE BIG GREEN EGG TARTE TATIN MET

Nadere informatie

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken - Rol plak phylodeeg uit en besmeer deze met gesmolten boter. - Leg hierop weer een plak phylodeeg en steek

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing

Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing Loempia met geroosterde eend met hoy-sin dressing Ingrediënten dressing 1 eetlepel hoy-sin Na smaak rijstazijn 3 eetiepels zonnebloem olie Gembervocht Gehakte Japanse gember Lente uitjes. Bereiden van

Nadere informatie

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Voorgerecht Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Spiesjes van scampi 30 scampi s 2 courgetten Paprika 2 dl Olijfolie Een stukje Gember 2 teentjes Knoflook

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min.

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min. www.foodpairing.com Recepten Foodpairing over smaken Watermeloen - groene thee cocktail Kooktijd: 3 min. Voorbereidingstijd: 45 min. Voor 2 personen: 350 g vruchtvlees watermeloen 35 g frambozen 450 g

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop 1 liter kippenbouillon 1 ui 1 prei 150 gram spekblokjes 1 el tomatenpuree ½ kilo bruine bonen Bereidingswijze: Snijd de ui en prei fijn. Bak de ui en prei in

Nadere informatie

Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon.

Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon. Lauwwarme oesters op een bedje van prei gegratineerd met vanille sabayon. Oesters Gesneden prei Iets kerrie Peper en zout. Snijd de prei in kleine ringen en bak dit zonder te kleuren aan met iets kerrie

Nadere informatie

Voorgerecht Blini zalm avocado

Voorgerecht Blini zalm avocado Voorgerecht Blini zalm avocado Zalm, gravad lax Stijl: Scandinavisch Droge pekel Duur: 6 tot 7 uur 500 gram zout 600 gram suiker 2 eetlepel jeneverbessen 8 schillen van de citroen 2 stuks fijngesneden

Nadere informatie

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes

Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes Bavarois van avocado met Hollandse garnaaltjes 4 avocado s sap van 1 citroen tabasco peper en zout 250 gr crèmefraiche 500 gram Hollandse garnalen beetje verse koriander balsamico pareltjes 200 ml slagroom

Nadere informatie

Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen

Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen 1 rol geitenkaas van 250 gram gemengde groene kruiden klein scheutje room half pakje roggebrood 50 gram rozijnen Doe de geitenkaas in de keukenmachine

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Knoflook

The Taste of Cooking: Knoflook The Taste of Cooking: Knoflook Ingrediënten 4 personen ca 1 uur Groente Puree gepofte knoflook 2 verse bollen knoflook 100 ml slagroom 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier Korstdeeg 4 plakjes korstdeeg 1 el

Nadere informatie

Tartaar van makreel met komkommermarmelade en kaviaar van mierikswortel. Wortel sinaasappel soep met een getikt eitje

Tartaar van makreel met komkommermarmelade en kaviaar van mierikswortel. Wortel sinaasappel soep met een getikt eitje R eden Leren koken, roux maken, rood vlees bakken, tapenade maken, lekker eten, Leren koken, roux maken, rood vlees bakken, tapenade maken, lekker eten, wijn-spijs combinaties, Kookstudio vis fileren,

Nadere informatie

Coquilles schoon maken en op het moment van serveren bakken in een hete pan met iets olie.

Coquilles schoon maken en op het moment van serveren bakken in een hete pan met iets olie. Gebakken coquilles met een stamppot van bospeen en verse gember. Ingrediënten;(stamppot) Geschilde in stukken gesneden bospeen. Fijn gesneden verse gember Zout Iets gembervocht Iets olijf olie. Werkwijze;.

Nadere informatie

Culinair Pakhuys. Menu april 2014. Lamsbout Asperge Zwezerik. Quinoa Artisjok Ricotta ravioli. Beef Wellington Aardappel poffertjes Roodlof

Culinair Pakhuys. Menu april 2014. Lamsbout Asperge Zwezerik. Quinoa Artisjok Ricotta ravioli. Beef Wellington Aardappel poffertjes Roodlof Culinair Pakhuys Menu april 2014 Lamsbout Asperge Zwezerik Quinoa Artisjok Ricotta ravioli Beef Wellington Aardappel poffertjes Roodlof Crème caramel Toffee spongecake Yoghurt honing ijs Leeuwenstraat

Nadere informatie

Smoothie van zoete aardappel en mango

Smoothie van zoete aardappel en mango Smoothie van zoete aardappel en mango Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 3 citroenen 2 rijpe mango s 5 dl Biologische yoghurt Optioneel fijne tafelsuiker of honing Pof de aardappelen in aluminiumfolie 50

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes Kookles 2 gevorderden 09-10-2018 Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes -- Kalfswang met selderijpuree, tomaat met diverse bietjes en gefrituurde wortel en prei -- Amandelbavarois

Nadere informatie

Kerstmenu December 2018

Kerstmenu December 2018 Kerstmenu December 2018 Amuse **** Gebakken geitenkaas met ontbijtspek en honingdressing **** Heldere wildbouillon met bospaddenstoelen en groene kruiden **** Eendenborstfilet met sinaasappelsaus Pommes

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

Het menu Villa Vredewoud

Het menu Villa Vredewoud 12 personen Het menu Villa Vredewoud Hammousse met een twist *** Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Hertenrug met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

Culinair Pakhuys. Menu november 2014. Roodbaars groene thee Hollandaise. Kalfsburger little gem truffelmayonaise

Culinair Pakhuys. Menu november 2014. Roodbaars groene thee Hollandaise. Kalfsburger little gem truffelmayonaise Culinair Pakhuys Menu november 2014 Roodbaars groene thee Hollandaise Kalfsburger little gem truffelmayonaise Speenvarken brandade paarse wortel tarte tatin Lubecker mandarijn speculaas Leeuwenstraat 4

Nadere informatie

Menu. Gebakken rode poon met gebakken paddenstoelen, gekonfijte knoflook, risotto en peterselie olie ***

Menu. Gebakken rode poon met gebakken paddenstoelen, gekonfijte knoflook, risotto en peterselie olie *** 8 personen: Menu Gebakken rode poon met gebakken paddenstoelen, gekonfijte knoflook, risotto en peterselie olie. *** Een malse biefstuk met ratatouille en een bearnaisesaus *** Een bavarois van rood fruit

Nadere informatie

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn ***

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Voor 8 personen Menu Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Asperges met ham, eieren, getourneerde aardappelen, hollandaise saus en peterselie

Nadere informatie

Menu juli/augustus 2014

Menu juli/augustus 2014 Menu juli/augustus 2014 Bloemkoolmousse met lardo Gemarineerde makreel met quinoa Thaise Tomatenbouillon met gamba en watermeloen Kalfsoester gemarineerd in pesto met marsalasaus Limoncello Baba met kruisbessensorbet

Nadere informatie

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Bereiding. Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie en pompoensoep

Voorgerecht. Ingrediënten (voor 10 personen): Bereiding. Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie en pompoensoep Voorgerecht Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie en pompoensoep 130g boter 150g bloem 300ml visbouillon (van 1 tablet) 2 blaadjes gelatine wit 2 bakjes Hollandse garnalen (100 g) 1 mespunt cayennepeper

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht: Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal Hoofdgerecht: Kabeljauwfilet

Nadere informatie

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck Pompoenflan met gedroogd bergspeck Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout 16 plakjes bergspeck Gaar de pompoen met schil en al in de oven voor 40 minuten tot deze gaar

Nadere informatie

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist ***

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist *** 10 personen Het menu Witte port met tonic Hammousse met een twist Kalfslende besprenkeld met een lauwwarme vinaigrette van kappertjes en limoen en pompoensaus Hertenrug filet met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Hert

The Taste of Cooking: Hert The Taste of Cooking: Hert Ingrediënten 4 personen ca 3 uur Vlees Paté van hert met specerijen, paddenstoelen en trompette moussaise Paté van hert 250 g gemalen hertenpoulet 200 g gemalen vers vet spek

Nadere informatie

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas Crèmesoep Florida Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Parfait van witte chocolade en advocaat Torentje van rode biet met gele

Nadere informatie

Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75

Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75 Exclusieve kooklessen en workshops Kookstudio75 Kemperlandhoen suprême, jus van gepofte knoflook Saucijs van kip dij en citroen Gegrilde courgette en aubergine met zeezout en olijfolie Vlaamse friet, en

Nadere informatie

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt.

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt. Gegrilde groenten verschillende groentes (knolselderij, gele biet, oerwortel, chioggia biet) olijfolie peper en zout 1 snij de groente in gelijke delen 2 gril deze op de gril kort aan beide zijden zodat

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes ***

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes *** Menu Crostini met chorizo Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes Papillot van zeebaars met seizoen groenten en krieltjes Profiteroles met vanille-ijs

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

AMUSE Gegrilde tomaat met aceto en mozzarella VOORGERECHT. TUSSENGERECHT Cannelloni van rund carpaccio stye

AMUSE Gegrilde tomaat met aceto en mozzarella VOORGERECHT. TUSSENGERECHT Cannelloni van rund carpaccio stye Menu MENU November juni AMUSE Gegrilde tomaat met aceto en mozzarella VOORGERECHT Terrine van gerookte zalm en tomaat met kruiden dressing en krokant met sesam TUSSENGERECHT Cannelloni van rund carpaccio

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

Menu 62. Aspergesoep. Asperge van het land met gepocheerd ei en Maltaise saus of Scampi met asperges en Serranoham. Asperges met witte wijnsaus

Menu 62. Aspergesoep. Asperge van het land met gepocheerd ei en Maltaise saus of Scampi met asperges en Serranoham. Asperges met witte wijnsaus Menu 62. Aspergesoep Asperge van het land met gepocheerd ei en Maltaise saus of Scampi met asperges en Serranoham Asperges met witte wijnsaus Gestoofde aardbeien Aspergesoep 1 sjalotje 500 gr witte asperges

Nadere informatie

Gang 1: Witlof met blauwe kaas en balsamico paprika blokjes

Gang 1: Witlof met blauwe kaas en balsamico paprika blokjes Gang 1: Witlof met blauwe kaas en balsamico paprika blokjes 1 stronk witlof 150 gram Fourme d ambert ½ groen paprika ½ rode paprika 5 ml Balsamicoazijn 5 ml Breugem Kracht Hout Zout en peper Trek zes grote

Nadere informatie

Menu 45. Courgettesoep met kaas. Fondant Chocoladetaart

Menu 45. Courgettesoep met kaas. Fondant Chocoladetaart Menu 45. De echte Hollandse Kaassoufflé Courgettesoep met kaas Zalm in een knapperig jasje met garnalensaus Fondant Chocoladetaart De echte Hollandse kaassoufflé In oude Nederlandse kookboeken lees je

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Rouleau van kip gevuld met dadels en mint op verse pasta en een saus met roomkaas *** Tomaat-venkelsoep *** Hertenrugfilet met een mousseline van

Rouleau van kip gevuld met dadels en mint op verse pasta en een saus met roomkaas *** Tomaat-venkelsoep *** Hertenrugfilet met een mousseline van Rouleau van kip gevuld met dadels en mint op verse pasta en een saus met roomkaas *** Tomaat-venkelsoep *** Hertenrugfilet met een mousseline van spruit en pecannoten, paddenstoelen en wildjus *** Tarte

Nadere informatie