t Leven is zo al duur genoeg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t Leven is zo al duur genoeg"

Transcriptie

1 6 % 6 % 6% 6% 6% 6% 6% 6% (Belga) Doordat de Europese Unie het duurder maakt om broeikasgassen uit te stoten, zal elektriciteit 10 tot 15 procent duurder worden in Dat geeft de Europese Commissie toe, zo schrijft De Tijd donderdag. Electrabel liet woensdag in ieder geval weten dat het EU-plan het voor haar duurder zal maken elektriciteit te produceren. Of Electrabel van plan is de prijzen effectief op te trekken, wilde de woordvoerster toen niet kwijt. Ook Antonio Gozzi, de nummer twee van het Waalse staalbedrijf Duferco, waarschuwde woensdag voor een negatieve impact op de economie. Zonder gratis CO2- quota's investeren we niet, zei hij aan L'Echo. Duferco is van plan 230 miljoen euro te investeren in Charleroi. (TIP) de grote winsten op de afgeschreven kerncentrales moeten toch wel voldoende zijn om Electrabel daarvoor ook te laten opdraaien? op voorwaarde dat de regering niet meteen andere producten in prijs doet stijgen zodat het totaal gelijk blijft!...pure platvloerse diefstal...tarieven zijn veel te hoog...door monopolie...en dan nog die hoge BTW voet om 7 regeringenen 6 parlementen te voeden...schandalig...mogen wij ook nog met ons pensioentje toekomen,of word het achteréén OCMW,,???? / / / t Leven is zo al duur genoeg t Leven is zo al duur genoeg t Leven is zo al duur genoeg 200 korting per jaar maakt al een heel verschil. Indien de economische monopolies dit allemaal zouden toepassen dan kan de koopkracht sterker worden en de economie voor een deel uit haar impasse geraken. Goed initiatief! 1/3 van het geen we verdienen kunnen we afgeven aan de staat : schandalig gewoon 100 % akkoord!!! 100 proc. akoord met dit voorstel. en dit zou ook moeten voor telefoon en internet want dat zijn al lang geen LUXE art. meer! 12.5 procent is ook al goed! 2,3 miljaar euro per jaar.en wij maar voort doen met klein pensioentje he ; 2,3 miljard euro winst is dat niet om bang van teworden.

2 200 euro korting op de energiefactuur. 21 % is gewoon veel te veel, zeker nu de energieprijzen de spuigaten uitlopen! veel mensen kunnen dit niet meer betalen. 21 % is toch wel teveel sommigge onder ons hebben ook een laag inkomen hoor 21 procent btw op deze produkten is alweer pure diefstal vanwege de regering en elektrabel. Dus graag 6 procent dus. Het leven is zo al duur genoeg voor de gewone mensen. 21 PROCENT IS VEEL TE DUUR 21% BTW is ok voor luxeprodukten maar niet voor dagelijkse behoeften! 21% btw op luxeartikellen is normaal maar is verwarming een luxe? 6%!!! en zo vlug mogelijk!!! 21% btw, ok voor luxeproducten,maar niet voor levensnoodzakelijke dingen!!! 21% is gewoonweg diefstal voor een gepensioneerde 21% is niet ten koste van electrabel wel van de staat! 21% is te veel, 6% is veel beter voor de geest 21% is voor luxe produkten, 6% zou het MOETEN zijn 21% SCHANDALIG 21%BTW betalen voor iets dat noodzakelijk is, terwijk de overheid geld waggooit langs deuren en vensters!!! 21%BTW op energie is een schande, maar verwacht van onze politiekers geen verlaging van deze taks op levensnoodzakelijke diensten. Het zijn allemaal zakkenvullers, demagogen, hypokrieten en egoïsten 21btw voor verwarming is teveel,als ge ziet wat winsten erop worden gemaakt,schandalig. 5 minuten politieke moed!!! 5% zoals in G.B. zou nog een beter initiatief zijn!!! 6 %!!!! 6 % BTW aub 6 % is voor mij ok 6 % nu 6 % nu! 6 is meer dan genoeg, alles is ons lanje al duur genoeg terwijl de bobos maar profiteren en genieten met ons geld... 6 is voldoende.. 6 percent is een must!! 6 pour cent pas 21 6 procent btw is meer dan genoeg 6 procent is zeker genoeg 6 procent zoals overal.we betalen al genoeg 6%!!! 6% A U B 6% BTW is voldoende gezien de grote noodzaak en dit zijn zeker geen luxe produkten! 6% BTW NU!!!

3 6% btw op levensnoodzakelijke producten. Geen 21% Dit is diefstal 6% btw voor iedereen op kosten van de energiemaatschappijen 6% btw!!!!!!!!!!!! 6% dat zou al beter zijn voor mijne geldbeugel ipv 21% Hoe rapper hoe liever. 6% een droom...? 6% een moet!!! 6% heeft ook mijn voorkeur. Ben maar een alleen staande en heb het wel elke maand moeilijk om rond te komen. 6% i.p.v.21% 6% ipv 21% op elekticiteit!!!!!!! 6% is al meer dan genoeg 6% is al veel voor dagdagelijkse levensmiddelen, daarom zou ik het woordje 'maar' in de petitie eruit halen. Vriendelijke groeten Anton. 6% is een noodzaak om te kunnen overleven 6% is een noodzzaak in plaat van luxe. Sta er even stil bij aub 6% is meer dan genoeg 6% IS MEER DAN GENOEG 6% is méér dan genoeg 6% IS MEER DAN GENOEG!!!!!!! 6% is nog méér dan genoeg. 6% moet het worden en daarmee basta belgie is het grooootste profiteeeeerende land,domme regering zij verdiennen genoeg en op onze kosten de profiteurs voor wat te doen voor te spelen in de kleuterklas. 6% MOET mogelijk zijn. De kloof komt er anders sneller dan we denken tuseen rijk en arm. We gaan weer naar die tijd als er niet langs vele kanten wordt ingegrepen!! Kan toch niet de bedoeling zijn? 6% moet, want energie is een noddzaak, geen luxe! 6% nondedju 6% nu 6% NU! 6% op gas en elektriciteit!!!! 6% procent op energie en geen zakkenvullerij op de al te dure energie door de staat! 6% procent op energie en geen zakkenvullerij op de al te dure energie door de staat! 6% tva sur l'énergie sera beaucoup mieux et normal! 6% zou niet meer dzn normaal moeten zijn, het is immers geen luxe product. 6%! nu! 6%!! 6%!!! 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%

4 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%BTW is slechts een redelijke maatregel! 6%BTW is slechts een redelijke maatregel! 6%btw meer vragen we niet 6%VOOR ALLE BRANDSTOFFEN (verwarming) 6procent btw is genoeg t'leven is al duur genoeg 6procent is meer dan genoeg 6procent! 7wel ik hoop dat die 6 procent er doorkomt, want ik ben alleenstaande (na 37 jaar huwelijk omgeruild voor een jonger exemplaar en moet de eindjes aan mekaar knopen A.U.B verwarming is een noodzaak 6 % BTW is meer dan genoeg. A.U.B; helpt de mensen en aanvaard de verlaging van de BTW want het is geen luxe produkt, het is het noodzakelijke in ons leven aan alle grote leveranciers van gas en elektricicteit doe aub iet aan de grote kosten binnekort kan de mens jullie rekeneing niet meer betalen en komen er nog meer problemen van.doe iets aan de gemeenschap en het welzijn van de mensen!!!!!!!!! aan de petitie meedoen zegt al genoeg,verlagen naar 6% aandeelhouders worden steeds rijker Aangezien deze energie loevensnoodzakelijk is kan ik mij aansluiten bij btw tarief 6% Aangezien wij europees zijn zou alles moeten gelijk zijn in europa,zoals bijvoorbeeld De B.T.W. De sociale zekerheid ( in spanje bijvoorbeeld worden alle kosten wat betreft ziekte en verzorging gratis verleend.voor oudere mensen die naar een rusthuis moeten, krijgen zij ¼ van hun pensioen toegekent en het overige is voor de instelling. Hier in Belgie moet gij uw huis verkopen om de kosten te dekken,een huis waar men gans zijn leven voor gewerkt heeft. Dit is een echte schande.voor een land als Belgie begrijp ik dat niet goed Aanpassing uren nachttarief ook uit te breiden naar feestdagen en tevens van 20u tot 8u30. aanpassing van btw tariven van 21 procent naar 6 procent aanvraag btw verlaging Aardolie wel, gas niet? absoluut en voor 100 procent akkoord absoluut noodzakelijk!!! afpersers AKKOORD AKKOORD akkoord akkoord Akkoord indien BTW -verlaging gedragen word door Electrabel anders kan onze staat zijn budget zeker niet in evenwicht krijgen.

5 akkoord met 6 percent zoals in de andere landen akkoord met 6% btw Akkoord met de campagne!!! Akkoord met de inhoud van de petitie akkoord met de visie akkoord met deze stelling en opgenomen worden in de gezondheidsincex om de lonen rechtvaardig mee te laten fluctueren. akoord voor verlaging van btw al de gorte bedrijven maken schandalige winstmarges en dit alles op kosten van de kleine burger Al die windmolens en altijd maar meer betalen al die beloften zogezegd geven ze een beetje voor het ene dan dubbel zoveel terug te geven als het maar opbrengt hoppelijk komen alle mensen er tegen op want genoeg is genoeg. Al een aantal jaren klant bij Electrabel en dat verdient wel ééns promotie! alhoewel de BTW niet vervat zit in de superwinst van Electrabel, is inderdaad 6% voor basisartikelen gewenst. De BTW die ze ontvangen van ons wordt gewoon doorgestort aan de staat. Dus degene die minder binnenkrijgt op deze manier is de Staat en niet electrabel. Alhoewel ik de PVDA niet steun op andere vlakken, wil ik me wel solidair met de andere belastingbetalers opstellen. De dominantie van Electrabel mag van mij doorbroken worden. Alhoewel ons verbruik meer en meer daalt, dienen wij meer en meer te betalen!!! Vorig jaar: laagste verbruik ooit en toch: Meer betalen per maand!!! Ondanks dure investering van nieuwe hoog rendementsketel in 2002 ipv minder te betalen, MEER!!! Dit kan, mag niet, daarom tekenen wij deze petitie!!! Alle basis levensbehoeften in deze categoreien dienen eigenlijk aan 6% BTW tarief te zijn. Dat is toch onze sociale verantwoordelijkheid. alle beetjes helpen! alles is zo al duur genoeg,toch? alle besparingen zijn welkom en absoluut geen luxe Alle BTW gewoon naar 6%. Maar dat zal een droom zijn. Energie is al een mooi begin! Alle energie die NIET geproduceerd wordt met hernieuwbare energiebronnen, zou duurder moeten worden voor de producent: dus kernenergie = meer netalen voor de producent(electrabel). Een goede oplossing zou zijn het verlagen van de BTW voor de producent naar 6% en vervolgens het verschil tussen de 6 % en vroegere 21% doorrekenen naar de producenten van 'niet-groene' - energie. Alle energiemaatschappijen maken woekerwinsten alsook de olieproducenten Alle enrgiekosten gelijk voor hetzelfde BTW tarief is niet meer dan normaal Alle Europeanen gelijk voor de wet! Geef ons dus ons 6% ipv 21%!!! Alle grote bedrijven hebben nog nooit zulke hoge winsten behaald, betalen hierop heel weinig belastingen wegens allerhande bijdrage-vermindering,ca. 7 miljard euro per jaar!!(te danken aan de paarse regering)plus nog eens fenomenale belastingskortingen via notionele aftrek.dit heeft een gat in de begroting geslagen van ca. 1,1 miljard euro. een vergelijking:fortis zou 4 miljard euro winst gemaakt hebben, betaalde hierop maar een 3% belastingen,een werknemer betaald ca.11 keer meer.

6 alle luxe-artikelen en materieel wordt steeds goedkoper door de import uit het oosten en de levens noodzakelijke zaken zoals voeding, verwarming, onderwijs, elektriciteit worden elk jaar duurder zonder dat de lonen evenredig geindexeerd worden!!! Het zou net omgekeerd moeten zijn... Alle nutsmidddelen zouden maar met 6% belast moegenb worden. Het leven is al duur genoeg. Alle producten stijgen behalve mijn pensioen. Alle wordt beter voor de ontvanger, boudens wanneerhet je loon aanelangt. De regering is echter wel slimmer. Wij blijven naar hun mening goed consumeren, doch hou er aub eens rekenening mee dat de regering de energieprijzenook eens mee rekent bij de index. Hetgeen ze nu doen... is een TV toeste, hetgeenje godverdomme maar 1 maal alle 10j nodig hebt meetellen en dit arikkel wordt enkelgoedkoper me het uur... alleen de staats inkomsten worden beter met de hoge energie prijzen Alleenstaand en volle pot betalen. Alle advies is welkom om die factuur te doen dalen. alleenstaande moeder met 3 kindjes, het leven is al duur genoeg!!!! Alleenstaande, 6% is meer dan genoeg!!! Allemaal goed en wel, maar ik hoop dat electrabel en andere leveranciers dan hun prijzen omhoog zullen trekken allenstaand Alles aan 6% btw zou ook wel kunnen, als ze snoeien in de lonen van de minsisters en managers van de overheidsbedrijven. Als je hoort wat de benzine of diesel werkelijk kost en wat onze Staat in het kaske ervan steken schandalig, Maar onze dikke mannen die rijden rond in een auto 7/7 zonder één liter zelf te moeten betalen. alles duurder blijven maken om een zuiniger verbruik te stimuleren kan niet blijven duren en gaat volgens mij na x tijd tegen zich keren in de economie want mensen zullen geen geld meer blijven hebben voor etentjes en al die andere extraatjes ALLES GAAT DE HOOGTE IN? UITGENOMEN HET UURLOON!!!! gino Alles gaat naar boven maar je loon blijft. Dat kan toch niet blijven duren. Wanneer gaat dat eens stoppen. Wij moeten altijd betalen en betalen, en beloften aanvaarden die er niet zijn. Alles gaat omhoog behalve het pensioen, hoe lang gaat dat nog duren. Alles gaat omhoog behalve ons loon natuurlijk Alles gaat omhoog behalve onze lonen, want als daar iets bijkomt moeten we het weer aan de belastingen geven. Alles gaat weer duurder worden, daarom zou het niet slecht zijn als de btw tarieven naar 6 procent gaan. alles is al duur genoeg en de mensen gaan dat niet kunnen blijven betalen Alles is al veel te duur en we moeten al genoeg belastingen en taksen betallen. Het is geen lukse want je kan niet zonder stroom en gas want als het moest kunnen zouden er veel mensen alles op zegen alles is al zo duur waarom verwarming en verlichting alles is gewoon veel te duur aan het worden alles is te duur

7 alles is te duur aan het worden en het was al voorspeld Voor de invoer van de euro de mensen tellen met euro's al met de FRANKEN! alles is te duur door die euro alles is te duur geworden de dag van vandaag warrom niet eens iets doen voor de gewonne werkmens bijvoorbeeld de btw verlagen van gas en electriciteit alles is te duur geworden, massa mensen vinden dat echt niet meer normaal, en binnekort zitten wij in de shit en zullen de chinezen ons niet helpen hoor. alles is te duur. electrabel weet niet hoe ze een factuur moeten opstellen alles is te duur. electrabel weet niet hoe ze een factuur moeten opstellen alles is veel duurder geworden sinds de euro, hoe kunnen wij onze kinderen nog een toekomst geven als het leven zo duur is. Alles is veel te duur alles is veel te duur geworden koopkracht sterk gedaald dringend loonaanpassing of verlaging btw stelsel alles is VEEL te duur hier in belgié en word tijd dat we er iets aan doen :-( alles komt duuurder maar de lonen van jan met de pet blijven laag wil je terug rijk en arm ontwikkelingland belgie!!! alles komt duuurder maar de lonen van jan met de pet blijven laag wil je terug rijk en arm ontwikkelingland belgie!!! Alles kost meer tegenwoordig, en wij moeten ons kapotwerken om rond te komen om alles te kunnen betalen, alles blijft duurder worden, maar ons loon stijgt niet hé... Alles mag op 6 % komen!!!! Alles moet teveel geld kosten in belgië blijkbaar. Alles naar 6% want wij betalen toch al genoeg aan die dikkoppen van Brussel. Alles naar 6%. werken zou leuker worden!! alles omhoog BEHALVE de uitkeringen!!!!!! Alles slaag op en is zeer duur sinds de euro er is. Gas en elektrisiteit is geen luxe. Graag vermindering op de BTW. Alles slaat op buiten onze wedde ' s daarvoor als kun verlagen hoe beter het is voor ons portemonéé Alles slaat op telkrns de herne van hoger hand nog maar denken dat ze opslag verdienen is dat dan nog bij niemand opgevallen? Een tijd geleden stond nog in alle kranten dat de heren ministers en euh dames? alsook unaniem akkoord waren om zichzelf een opslag van zo maar even per maand te geven en wij braave burgers maar leggen en wat blijkt nu alles slaat weer eens op en war gaat er gebeuren na de verkiezingen????? JUIST weer een unaniem akkoord ( zoveel uro opslag voor die clownen!!!! Betalen burgers!!!!!! Groetjes van een misnoegd burger!!!! BEN IK ALLEEN????????????? Alles verlagen naar 6% alles wat noodzaak is 6% Luxe artikelen alles naar 21 % Auto's 15 % nodig om op het werk te geraken Ghislain Alles word chandalig duur

8 Alles word duur,duurder alles word duurder juist wedde niet alles word duurder zo nkan het niet meer wat staat er ons nog te wachten. laat ons salaris ook eens dubbel omhoog gaan dan ik eens lachen in plaats van die hoge pieten alles word maar duurder en de lonen blijven zo goed als gelijk ze moeten het halen waar het te halen valt en nie bij de kleine man alles is altijd ten koste van de kleine man die word het gewaar ze maar de beter bedeelde die nie vb 100 van iemand die maar 1000 heeft is zeer veel geld maar 100 voor iemand die2000 is niet veel geld dus als die van 2000 dan 150 betaald moet die van1000 maar 50 betalen en de som blijft het zelfde niet echt moeilijk en toch toepasbaar bij veel dingen de leiding moest ons eigen land maar eens onder de loep houden vooralleer ze de problemen in andere landen mee gaan helpen oplossen er is hier echt wel meer aan de hand dan ze willen inzien belgie is een pracht voor andere culturen maar niet voor ons eigen ik ben totaal geen racist maar realist want ik ben de kleine man en ik maak het van dichtbij mee en weet over wat ik praat ik kan last hebben van de man naast mij maar als 1ste man naast u100 meter ver van u staat heb je daar inderdaad geen last van dit zijn nu maar een paar vb maar kan nog uren verder gaan en over van alles en nog wat meepraten maar wat haalt het uit EEN REALIST!!!!!!! alles word super duur maar lonen blijven altijd maar gelijk ze pluimen ons langs alle kanten Alles wordt al duur genoeg!!! alles wordt duurder maar ons loon verhoogd niet.hoe kan een normaal gezin dit nog allemaal betalen. alles wordt duurder waarom in zoveel landen 6% en wij meer Alles wordt duurder, en wij krijgen een minimum inkomen, alles verhoogt en ons inkomen wordt daar door kleiner en kleiner, onleefbaar, onbetaalbaar, voor ons noodzakelijke dingen nog te betalen, daarom verlaag zeker al btw aub. Beleefde groeten, jeannine Alles wordt in rekening van de gewone burger gebracht, ze zijn ons aan het uitpersen en we beseffen het niet...schande!!!!!!! Alles wordt maar duurder, en vanaf heden moet ik met een kleiner inkomen de maand doorkomen. Ik heb heel mijn leven gewekt en altijd belastingen afgedragen aan (vaderke)staat. Dat ze maar eens iets terug doen voor de werkende mensen met eem kleiner inkomen als al die dik betaalde staats amtenaren. alles wordt onbetaalbaar voor een alleenstaande alles wordt veel te duur,ne mens moet zijne levensstijl volledig aanpassen als alleen staande is het erg duur geworden en zo er een aanpassing mogen gebeuren als alleen staande mag het best een stuk goedkoper zijn!!! Als alleen staande, en allementatie betaalde man, is het leven erg duur... Daarom sta ik zeker achter de petitie om de Btw te verlagen naar 6%. Als alleenstaande doe ik al het mogelijke om mijn factuur niet extreem de hoogte in te jagen. Nog jammerder vind ik voor degenen die hun factuur in het geheel niet kunnene bttalen. Maar ik weet ook dat het initiatief van hogerhand moet komen. Veel succes Als alleenstaande en tevens klant van Electrabel vind ik eveneens dat het BTW-tarief moet verlaagd worden naar 6%. Het leven is zo al duur genoeg, pas samenwonende jongeren kunnen nog amper

9 hun huishuur betalen, laat staan hun electriciteit en gas rekeningen. Zodus: Verlagen die handel!!! ;) als alleenstaande invalide worden de energiekosten TORENHOOG als alleenstaande is de prijs van gas en electriciteit zo duur, dat ik niet alles kan gebruiken van toestellen,als het op 6 komt,zal ik mijn droogkast terug kunnen gebruiken als alleenstaande is het leven superkostelijk en het verbruik van verwarming en electriciteit is bijna evenveel als in een gezin!!!!dus aub doe er iets aan als alleenstaande kan ik de eindjes niet meer aan elkaar krijgen,alles is veel te duur en moet sommige zaken zo duur betalen,als een gezin met twee werkende als alleenstaande kan ik enkel beamen dat het licht en de verwarming hetzelfde kost als toen ons gezin uit 5 personen bestond!! als alleenstaande mama is het al moeilijk genoeg,en nu alles duurder wordt krijgen we het weer wat moeilijker maar daar denken ze niet aan dat we ook nog moeten leven als alleenstaande mama weet ik wat 200 betekent per jaar. Als alleenstaande mama zou het me goed van pas komen als die energiefactuur wat zou dalen. Als alleenstaande met 2 kinderen betaal ik nu al 250! euro p maand aan verwarming en elektriciteit! Mijn verwarming draait pas vanaf november tot begin maart, schandalig, nu moet ik nog de afrekening krijgen, amai... als alleenstaande met 2 kinderen is 6% een noodzaak. Als alleenstaande met drie pubers is het financieel moeilijk. laatste eindafrekening nuon gas : 600euro bijbetalen en verdubbeling van maandelijkse bijdrage terwijl mijn verbruik maar met 2procent was gestegen tegen het vorige jaar. Schandalig. Als alleenstaande met een kind word het zwaarder en zwaarder om het financieel allemaal te kunnen volhouden daar alles maar duurder en duurder word en ik werk al full time. Als alleenstaande met een normaal inkomen is het leven zo al duur genoeg om dan iedere maand zoveel te moeten betalen voor gas en electricitiet. Als het zo verder gaat kunnen we binnenkort leven zoals in de ontwikkelingslanden. Als alleenstaande moeder met 2 kinderen en een invalide uitkering is het zeker een zware belasting,,,,nochthans leven we zeer bewust en energiesparend. Als alleenstaande moeder met 2 kinderen ten laste, 'schrik' ik telkens weer als ik mijn energierekeningen in de bus krijg. Ik woon in een gewoon halfopenbebouwing zonder overdadige luxe en verbruikerstoestellen. Wanneer gaan we taksen betalen voor iedere stap die we zetten? Misschien kan er dan een 'stap'meter aan onze schoenen gebonden worden... Als alleenstaande moeder met 2 kinderen zijn het zwate tijden, en nu zijn die kinderen nog klein, wat binnen enkele jaren als ze grotere behoeftes hebben, dan kan ik de lasten niet dragen. Als alleenstaande moeder met 2 kindjes is het leven al duur genoeg, het wordt stilaan tijd dat de prijzen gaan dalen voor zaken die levensnoodzakelijk zijn. Iedereen heeft recht op warmte en verlichting, iedereen heeft hier nood aan. als alleenstaande moeder van 2 kinderen zijn alle verminderingen van kosten hartelijk welkom Als alleenstaande moeder van 4 kinderen in co-ouderschap zijn de lasten van gas en electriciteit zéér zwaar. Ik verdien 1485 euro bruto per maand en ik moet elke maand heksentoeren uithalen om rond

10 te komen. Een lastenverlaging zou erg welkom zijn. Als alleenstaande moeder weet ik dat het leven duur is... deze btw verlaging zou al een enorme vooruitgang betekenen voor heel wat alleenstaande moeders en andere gezinnen. Met dank! als alleenstaande ouder is het leven al veel te duur als alleenwonende studente is het niet meer te betalen! Als alles zo duur blijft moeten we ander werk zoeken om onze facturen te betalen, en er is al zo weinig opvang -Als andere landen dit al toepassen is het de hoogste tijd dat Belgie dit voorbeeld volgt. -Het leven is in Belgie al meer dan duur genoeg. Als andere landen het doen... waarom wij ook niet? Als andere landen het kunnen waarom kunnen wij een goed voorbeeld dan niet volgen? als belgie een soort zwitserland wil worden moeten ze dan ook maar eens alles hetzelfde maken Als burger worden we al genoeg gemolken door deze grote multi nationals, 't word tijd dat we onze energiekosten op een betaalbare manier worden gefaktureerd. als dat eens waar kon zijn!!! Als dat kan zekers en vast.. Het leven is al duur genoeg. als de andere europese landen dit al doen, waarom belgie dan niet??? als de energie prijzen nog verder stijgen dreigd er een grote crisies te onstaan, ik als alleenstaande mama kan de prijzen nu nog amper betalen! als de inflatie zo verder gaat kan de gewone mens niet volgen!!! als de meesten het gewoon niet meer kunnen betalen, wat dan???? Als de prijzen van verwarming e.d zo blijven de pan uitvliegen gaan er vele mensen met een gewoon inkomen (niet allen de mensen met een leefloon) in problemen geraken met als gevolg meer zieken,schulden,armoede diefstallen enz... Als de staat ons een cadeau van 10 geeft vindt zij wel weer een andere heffing uit om 20 terug nemen. Dat is al altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Als de staat wat sneller content was werd het allemaal niet zo duur. Als die bende HOOGHARTIGE HYPOCRIETE GEITENEUKERS VAN DE ENERGIESECTOR en het BANKWEZEN niet DRINGEND op HARDLEERSE WIJZE eens gaan aangepakt worden, gaan we hier nog rampen tegemoet. HET WORDT STILAAN TIJD DAT BEPAALDE PATRIMONIA VAN DEZE INSTELLINGEN IN HET BRUSSELSE EENS EEN BEZOEKJE KRIJGEN VAN ENKELE DUIZENDEN OPPONENTEN. als die btw zou verlaagd worden dat zou een pak aan kosten schelen voor vele mensen als die grote mannen eens een maandje zouden moeten rondkomen met mijn pensioentje,het lachen zou hun ook vlug vergaan, 21% btw OP LEVENS NOODZAKELIJKE DINGEN IS DIEFSTAL!!! Als dit zou kunnen wat hier is voorgesteld zou dat een goede zaak zijn voor alle gezinnen als dit zou uitkomen, dan word er voor veel mensen een droom gerealiseerd!! Als één van de eerste landen van de EU is het hoog tijd dat België eindelijk eens wat milder is voor zijn inwoners. België staat bijna het hoogst genoteerd wat betreft energieprijzen, benzine, diesel en belastingen! Het geld groeit ons ook niet op onze rug!!!

11 Als elektrabel inderdaad 2,3 miljard winst boekt mogen ze inderdaad eens hun klanten een fikse korting geven. Als er niets aangedaan wordt, zullen de rijken, nog rijker worden en de armelieden nog armer. Is dat jullie bedoeling? Bedankt en nog veel plezier electrabel en co Als er niets gedaan wordt aan deze dure energie zal er een tijd komen dat de gewone werkende mensen de energiefaktuur niet meer kan betalen!!!!!! En wie weet wat nog allemaal niet!!!!! als europa 1 geheel is waarom bij ons dan anders Als ge ziet welke woekerwinsten ze maken op onze rug is het niet meer dan normaal dat daar een mouw aan gepast wordt! Verlagen die BTW! als gepensioneerde teweinig pensioen kan mij amper verwarmen als gewone man met de pet is het inderdaad moeilijker en moeilijker aan het worden om onze energie te betalen. als gewone werknemer vind ik de energie prijzen ook veel te hoog, alsook de huisbrandstof terwijl deze noodzakelijke en primaire behoeften zijn waarvoor we energie nodig hebben. Als gewoon mens niet meer te betalen en op dergelijke uitbuiting nog eens 21 btw dat is pas diefstal Wij hebben echt verwarming nodig dit is geen lux hoor Als het elders kan, waarom dan hier ook niet???? als het goedkoper kan waarom niet; ik ben op brugpensioen en mijn inkomen is nu veel lager; als het in andere landen kan, waarom dan niet in onzen Belgique??? Als het in andere landen word toegepast waarom dan hier niet we zijn toch een europese unie als het in een andere europees land kan waarom niet bij ons, of zijn wij als belgen weer eens minder dan een ander Als het op een ander kan! waarom bij ons niet? als het werkelijk is zo als de petitie het aan heeft. dan moest de BTW van gisteren al verlaagd zijn. groeten Benny als het zo verder gaat zitten in de kortste tijd alle mensen in grote probs door de zware facturen die ze in hun bus krijgen. verlaag uw BTW en je zal meer klanten hebben in de toekomst Als hiervoor niets wordt ondernomen dan zullen heel veel gezinnen hun hoge energiefacturen niet meer kunnen betalen met alle gevolgen vandien!!! DOE IETS AUB VOOR HET TE LAAT IS!!! als huismoeder ben ik veel thuis dus dit is wel gekomen en ook alles is zo duur geworden!!sparen kan dit nu nog voor onze kinderen als we zuinig leven komen we er wel!!! als ik minder moet betalen dan is dat nooit slecht.die grote koppen voelen dat toch niet in hun broekzak!!dan kan ik een nieuwe fiets kopen en de natuur respecteren!! Als in een ander europees lans soms eens iets goedkoper is wordt daar steeds op verwezen. Maar NOOIT als er vb minder btw wordt geheven op brandstof wat allang geen luxe meer is. als invalide kom ik in aanmerking voor vermindering van gas en electriciteit.maar om daar van te kunnen genieten moet je de hongerdood sterven.mijn inkomen als invalide is blijkbaar 1 euro te hoog om te genieten van de vermindering,om te zeggen welke belachelijke wetten het hier zijn Als invaliede die steeds in bed of rolstoel zit loopt de factuur voor eletriciteit,verwarming enz.. wel degelijk op, is geen probleem we hebben er de luxe voor maar dan nog zoveel btw erbij is echt niet

12 aanvaardbaar. als je alle verplichtte kosten kunt betalen met je hedendaags pensioen,schiet er niet meer veel over.dus verlaag toch tenminste het duur energiefactuur. Als je een gezin heb verbruik je almeer dan als je alleen woont. En nu er de is, is alles 3 keer duurder dan vroeger. als je electrabel laat doen zitten wij kortelings met nen dikke winterjas binnen en betalen ons nog arm aan verwarming of is het klimaat misschien momenteel te warm? en willen zij dezelfde winst opstrijken, ook al word er minder verbruikt. Dit vragen wij ons zeker wel af!!! als je enkel van je pensioen moet leven is het allemaal zeer duur geworden Alle energie, water, electriciteit en gas als je met een klein inkomen zoveel kosten krijgt, hoe kun je dan nog aan deftig eten komen voor je kinderen enz enz enz als je net als ik alleenstaande ben moet je huis voor 1 pers of voor 5 personen dezelfde nodige warmte geven, doch is de kost die voor mij alleen ten hoofde valt... Als jullie dit kunnen bereiken dank je want het is iedere maand weer uitkijken of we alles wel kunnen betalen. en electrabel zijn dieven net zoals de regering en de banken. jullie hebben zeker onze steun Als maatschappelijk assistente merk ik op dat er alsmaar meer mensen energieschulden hebben. Mensen kunnen de hoge energiefacturen niet blijven betalen. Toch duidelijk dat er iets aan de hand is. ALS MAATSCHAPPELIJK WERKER KRIJG IK HEEL VEEL MENSEN OP DE VLOER DIE HUN REKENINGEN VAN ELECTRICITEIT NIET KUNNEN BETALEN. DIT ZOU DUS HEEL GOED ZIJN ALS MEN HET NAAR 6% KUNNEN BRENGEN; Als men dat in andere landen kan, kan men dat in België ook. Trouwens we betalen al genoeg taksen zeker!!. als men niets doet dan zullen er veel mensen in problemen komen!!!!! als men zich verrijkt aan tevel btw dan moet hier iets aan gedaan worden als mensen minder moeten betalen voor energiedan kunnen zij meer besteden voor andere dingen en zo is de cirkel weer rond als onthaalmoeder ben ik elke dag thuis en in de winter moet dus ook voor mijn kindjes het huis steeds verwarmd worden en dat kost tegenwoordig handen vol geld! schandalig! en de premies die jullie uitloven wel ja 90 procent van de bevolking maakt daar gewoonweg geen kans op als onthaalmoeder moet ik het huis soms heel vroeg verwarmen, vandaar dat het welgekomen zou zijn, moest de btw tarief wat schappelijker zijn. als onthaalmoeder verbruik ik veel energie, denk maar aan koken,extra verwarming,extra wassen en groter verbruik van water. Deze worden niet doorgerekend naar de ouders toe dus moeten wij dit betalen uit eigen zak. als student huur ik een kot, waarvan ik kosten zelf moet betalen... schandalig duur aan het worden! Als student is het bijna onmogelijk te leven met alle dure kosten die je naar je hoofd geslingerd worden. Wij moeten ook nog kunnen leven... Als vader staat zijn verandwoordelijkheid opneemt dan is het direckt gedaan maar zij zijn er nog het

HET PLAN. tegen armoede. Werken, het beste middel. Samen met de armen. Meten om te weten. Een inkomen om goed te leven. voor een goede gezondheid

HET PLAN. tegen armoede. Werken, het beste middel. Samen met de armen. Meten om te weten. Een inkomen om goed te leven. voor een goede gezondheid Meten om te weten Samen met de armen Een inkomen om goed te leven Werken, het beste middel bladzijde 2 bladzijde 4-5 bladzijde 6-7 bladzijde 9 HET PLAN tegen armoede 'Iedereen heeft het recht op een menswaardig

Nadere informatie

Open antwoorden stellingen flitspeiling gemeenteraad (Enschede

Open antwoorden stellingen flitspeiling gemeenteraad (Enschede Open antwoorden stellingen flitspeiling gemeenteraad (Enschede ( EnschedePanel) We moeten - juist in deze tijd blijven investeren in projecten om mensen in de bijstand weer aan het werk te krijgen in plaats

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

zittingsjaar 2011-2012 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie

zittingsjaar 2011-2012 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie vergadering C38 WON3 zittingsjaar 2011-2012 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie van 20 oktober 2011 2 Commissievergadering nr. C38 WON3 (2011-2012) 20

Nadere informatie

Nationaal dialoogproces Welzijnsschakels. Armoede bij ouderen. Begeleiding van CEDES

Nationaal dialoogproces Welzijnsschakels. Armoede bij ouderen. Begeleiding van CEDES Nationaal dialoogproces Welzijnsschakels Armoede bij ouderen Begeleiding van CEDES Oktober 2011 VOORWOORD Oktober was voor enkele Welzijnsschakels een spannende maand. De trein op naar Brussel, niet weten

Nadere informatie

Nete. Crisis. Kwaliteitsvol leven met weinig geld. Enquête: invloed van de crisis. Nieuwe trends. Jaargang 7 - n 2 - mei 2013

Nete. Crisis. Kwaliteitsvol leven met weinig geld. Enquête: invloed van de crisis. Nieuwe trends. Jaargang 7 - n 2 - mei 2013 De nieuwe Nete Jaargang 7 - n 2 - mei 2013 Crisis Kwaliteitsvol leven met weinig geld Enquête: invloed van de crisis Nieuwe trends De nieuwe Nete Beste lezer, Crisis. Dat werd het thema voor De Nieuwe

Nadere informatie

Onze toekomst is sociaal

Onze toekomst is sociaal Onze toekomst is sociaal Draaiboek voor een sociale samenleving super sociaal Onze toekomst is sociaal inhoud Woord vooraf: Een draaiboek gerealiseerd met hulp. Veel hulp. Van veel mensen...3 Inleiding:

Nadere informatie

ONDERWIJS IS EEN RECHT, GEEN VOORRECHT. Over de verhoging van het inschrijvingsgeld en de besparingen in het onderwijs. Jongerenbeweging van de PVDA

ONDERWIJS IS EEN RECHT, GEEN VOORRECHT. Over de verhoging van het inschrijvingsgeld en de besparingen in het onderwijs. Jongerenbeweging van de PVDA ONDERWIJS IS EEN RECHT, GEEN VOORRECHT Over de verhoging van het inschrijvingsgeld en de besparingen in het onderwijs. Jongerenbeweging van de PVDA Inhoud Inhoud... 1 Inleiding...2 1. Context... 3 1.1.

Nadere informatie

CLIMAXI TEGEN DE STROOM IN

CLIMAXI TEGEN DE STROOM IN CLIMAXI TEGEN DE STROOM IN Groene stroom voor iedereen! Zoek en vind 3 CLIMAXI!? 5 ENERGIE EN ARMOEDE 7 ENERGIE BESPAREN 9 DUURZAME ENERGIE 12 ENERGIE EN DEMOCRATIE 15 INTERVIEW MIEKE CLYMANS 18 BRIEF

Nadere informatie

het eeuwenoud, illegaal alternatief: zoedt

het eeuwenoud, illegaal alternatief: zoedt het eeuwenoud, illegaal alternatief: zoedt zoedt een partij in wording liberalisme binnen de lijnen van het communisme sociaal en democratisch een maximuminkomens /vermogensgrens en een naar verhouding

Nadere informatie

Onze visie. Eensgezind besturen: één en ondeelbaar. Visie regeerakkoorden

Onze visie. Eensgezind besturen: één en ondeelbaar. Visie regeerakkoorden Visie regeerakkoorden Onze visie België is een goed land om in te wonen, te werken, te ontspannen, te leven. En weet je wat? We kunnen dat wel degelijk zo houden we kunnen zelfs nog béter. Waarom zouden

Nadere informatie

INHOUD. PVDA+ Gent Halvemaanstraat 7a 9040 Sint-Amandsberg (Gent) gent@pvdaplus.be Tel. 09 329 87 06

INHOUD. PVDA+ Gent Halvemaanstraat 7a 9040 Sint-Amandsberg (Gent) gent@pvdaplus.be Tel. 09 329 87 06 1 INHOUD 1. Inleiding: Gent op mensenmaat... 3 2. Programmapunten... 7 1. Recht op energie... 7 2. Recht op wonen... 13 3. Recht op een job... 19 4. Recht op een veilige stad... 22 5. Recht op mobiliteit...

Nadere informatie

Nederland en energie efficiëntie Zal Nederland in 2020 de Europese norm van 20% efficiënter energieverbruik behalen?

Nederland en energie efficiëntie Zal Nederland in 2020 de Europese norm van 20% efficiënter energieverbruik behalen? Nederland en energie efficiëntie Zal Nederland in 2020 de Europese norm van 20% efficiënter energieverbruik behalen? Frank Menger en Pepijn Wolterinck Young European Specialists 2012 1 Inhoudsopgave Het

Nadere informatie

Financieel risicogedrag van jongeren: visie van jongeren op financiële educatie

Financieel risicogedrag van jongeren: visie van jongeren op financiële educatie Financieel risicogedrag van jongeren: visie van jongeren op financiële educatie Rapport Ilse Cornelis en Bérénice Storms Inhoudstafel 0. Introductie 6 1. Focusgroepen over financiële educatie 6 1.1. Opzet

Nadere informatie

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers.

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Ook dit boekje geeft je inzicht, ditmaal in de keuken van de realiteit. De hoe en waarom van het dagelijks leven. Natuurlijk kun je zelf de dingen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 29 023 Voorzienings- en leveringszekerheid energie Nr. 175 VERSLAG VAN EEN ALGEMEEN OVERLEG Vastgesteld 10 september 2014 De vaste commissie voor

Nadere informatie

Aan de orde is de het. Verantwoordingsdebat. jaarverslagen over het jaar 2004 en de rapporten van de Algemene Rekenkamer bij de jaarverslagen (30100).

Aan de orde is de het. Verantwoordingsdebat. jaarverslagen over het jaar 2004 en de rapporten van de Algemene Rekenkamer bij de jaarverslagen (30100). Aan de orde is de het over de jaarverslagen over het jaar 2004 en de rapporten van de Algemene Rekenkamer bij de jaarverslagen (30100). De beraadslaging wordt geopend. De voorzitter: Bij deze uitzonderlijke

Nadere informatie

Deel I: INLEIDING. Getuigenissen en citaten staan schuin gedrukt. Gelieve er met respect mee om te gaan.

Deel I: INLEIDING. Getuigenissen en citaten staan schuin gedrukt. Gelieve er met respect mee om te gaan. Deel I: INLEIDING 1 Voorwoord Het dossier Schuldbemiddeling ontoereikend!? 1 is het eindproduct van meer dan twee jaar werken rond het thema inkomen & schulden. We hebben getracht om de menselijke kant

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG MORGENVERGADERING INHOUDSOPGAVE

BEKNOPT VERSLAG MORGENVERGADERING INHOUDSOPGAVE Nr. 30 Zitting 2003-2004 4 februari 2004 BEKNOPT VERSLAG MORGENVERGADERING INHOUDSOPGAVE Actualiteitsdebat Energiebeleid (Sprekers : de heer Eddy Schuermans, mevrouw Anny De Maght-Aelbrecht, de heren Johan

Nadere informatie

Inkomen: Ge moet die trap die aflópt tòch mar blèève lôopen hè

Inkomen: Ge moet die trap die aflópt tòch mar blèève lôopen hè Cursus Inleiding Solidaire Economie 2005 (tekst b dagdeel 5) Inkomen: Ge moet die trap die aflópt tòch mar blèève lôopen hè Lou Keune 1 Wat zijn bestaansmiddelen? In de vorige twee hoofdstukken heb ik

Nadere informatie

Nederland en alternatieve energie

Nederland en alternatieve energie Nederland en alternatieve energie Door: Lars van der Hoorn en Pascal Németh Profiel: E&M met M&O Klas: A6A School: Scala College, Alphen aan den Rijn Begeleidster: Mevrouw Klijmij Datum: 22 oktober 2012

Nadere informatie

sp.a Meise biedt Meise kans op vernieuwing Roel Anciaux ZOMER www.spameise.be Voorzitter sp.a Meise/Wolvertem/Oppem Dossier sociaal beleid

sp.a Meise biedt Meise kans op vernieuwing Roel Anciaux ZOMER www.spameise.be Voorzitter sp.a Meise/Wolvertem/Oppem Dossier sociaal beleid www.spameise.be ZOMER 2012 sp.a Meise biedt Meise kans op vernieuwing Roel Anciaux Voorzitter sp.a Meise/Wolvertem/Oppem 03 Dossier sociaal beleid Een eigen sociale huisvestingsmaatschappij maakt wonen

Nadere informatie

Thema 8: Gezinnen 1 Waar komt al mijn geld vandaan?

Thema 8: Gezinnen 1 Waar komt al mijn geld vandaan? Thema 8 Gezinnen 1 Waar komt al mijn geld vandaan? Wat zul je leren? De voornaamste bronnen van inkomsten van een gezin kunnen opsommen. De verschillende stelsels van vergoedingen verklaren en beoordelen.

Nadere informatie

Evaluatie van de Sociale Openbaredienstverplichtingen Energie

Evaluatie van de Sociale Openbaredienstverplichtingen Energie Evaluatie van de Sociale Openbaredienstverplichtingen Energie 2011 Samenlevingsopbouw Antwerpen provincie Brusselsepoortstraat 8 2800 Mechelen 015 20 13 75 Cover: Philippe Corthout (Outline Graphics) Druk:

Nadere informatie

Besparen. Herr Seele Ik ben er van overtuigd dat ecologisch bewust leven een teken van intelligentie is. Energie

Besparen. Herr Seele Ik ben er van overtuigd dat ecologisch bewust leven een teken van intelligentie is. Energie DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR Smart media EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN KNACK Besparen Februari Maak je budgetvoornemens waar 2014 Energie Vlamingen steeds bewuster

Nadere informatie

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN Don Failla 1 VOORWOORD De '45 Seconden" Presentatie is alles wat men hoeft te weten om een grote organisatie op te bouwen. En als iemand deze presentatie

Nadere informatie

VERSLAGEN WERKGROEPEN STUDIEDAG RECHT OP ENERGIE: VECHTEN TEGEN WINDMOLENS 30 november 2007. Werkgroep 1: Werking van de LAC s

VERSLAGEN WERKGROEPEN STUDIEDAG RECHT OP ENERGIE: VECHTEN TEGEN WINDMOLENS 30 november 2007. Werkgroep 1: Werking van de LAC s VERSLAGEN WERKGROEPEN STUDIEDAG RECHT OP ENERGIE: VECHTEN TEGEN WINDMOLENS 30 november 2007 Werkgroep 1: Werking van de LAC s Bart Bockstaele en Mieke Clymans zitten de werkgroep voor. Mieke overloopt

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

lage rente geld lenen

lage rente geld lenen lage rente geld lenen Aan een lage rente geld lenen, is dat niet wat we allemaal willen? U zou maar gek zijn om voor een hoge rente te kiezen en u blauw te betalen als het ook met een lage rente kan. Toch

Nadere informatie

BELEIDSNOTA ARMOEDEBESTRIJDING

BELEIDSNOTA ARMOEDEBESTRIJDING BELEIDSNOTA ARMOEDEBESTRIJDING INGRID LIETEN Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding foto s: Layla Aerts VLAAMSE

Nadere informatie