t Leven is zo al duur genoeg

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t Leven is zo al duur genoeg"

Transcriptie

1 6 % 6 % 6% 6% 6% 6% 6% 6% (Belga) Doordat de Europese Unie het duurder maakt om broeikasgassen uit te stoten, zal elektriciteit 10 tot 15 procent duurder worden in Dat geeft de Europese Commissie toe, zo schrijft De Tijd donderdag. Electrabel liet woensdag in ieder geval weten dat het EU-plan het voor haar duurder zal maken elektriciteit te produceren. Of Electrabel van plan is de prijzen effectief op te trekken, wilde de woordvoerster toen niet kwijt. Ook Antonio Gozzi, de nummer twee van het Waalse staalbedrijf Duferco, waarschuwde woensdag voor een negatieve impact op de economie. Zonder gratis CO2- quota's investeren we niet, zei hij aan L'Echo. Duferco is van plan 230 miljoen euro te investeren in Charleroi. (TIP) de grote winsten op de afgeschreven kerncentrales moeten toch wel voldoende zijn om Electrabel daarvoor ook te laten opdraaien? op voorwaarde dat de regering niet meteen andere producten in prijs doet stijgen zodat het totaal gelijk blijft!...pure platvloerse diefstal...tarieven zijn veel te hoog...door monopolie...en dan nog die hoge BTW voet om 7 regeringenen 6 parlementen te voeden...schandalig...mogen wij ook nog met ons pensioentje toekomen,of word het achteréén OCMW,,???? / / / t Leven is zo al duur genoeg t Leven is zo al duur genoeg t Leven is zo al duur genoeg 200 korting per jaar maakt al een heel verschil. Indien de economische monopolies dit allemaal zouden toepassen dan kan de koopkracht sterker worden en de economie voor een deel uit haar impasse geraken. Goed initiatief! 1/3 van het geen we verdienen kunnen we afgeven aan de staat : schandalig gewoon 100 % akkoord!!! 100 proc. akoord met dit voorstel. en dit zou ook moeten voor telefoon en internet want dat zijn al lang geen LUXE art. meer! 12.5 procent is ook al goed! 2,3 miljaar euro per jaar.en wij maar voort doen met klein pensioentje he ; 2,3 miljard euro winst is dat niet om bang van teworden.

2 200 euro korting op de energiefactuur. 21 % is gewoon veel te veel, zeker nu de energieprijzen de spuigaten uitlopen! veel mensen kunnen dit niet meer betalen. 21 % is toch wel teveel sommigge onder ons hebben ook een laag inkomen hoor 21 procent btw op deze produkten is alweer pure diefstal vanwege de regering en elektrabel. Dus graag 6 procent dus. Het leven is zo al duur genoeg voor de gewone mensen. 21 PROCENT IS VEEL TE DUUR 21% BTW is ok voor luxeprodukten maar niet voor dagelijkse behoeften! 21% btw op luxeartikellen is normaal maar is verwarming een luxe? 6%!!! en zo vlug mogelijk!!! 21% btw, ok voor luxeproducten,maar niet voor levensnoodzakelijke dingen!!! 21% is gewoonweg diefstal voor een gepensioneerde 21% is niet ten koste van electrabel wel van de staat! 21% is te veel, 6% is veel beter voor de geest 21% is voor luxe produkten, 6% zou het MOETEN zijn 21% SCHANDALIG 21%BTW betalen voor iets dat noodzakelijk is, terwijk de overheid geld waggooit langs deuren en vensters!!! 21%BTW op energie is een schande, maar verwacht van onze politiekers geen verlaging van deze taks op levensnoodzakelijke diensten. Het zijn allemaal zakkenvullers, demagogen, hypokrieten en egoïsten 21btw voor verwarming is teveel,als ge ziet wat winsten erop worden gemaakt,schandalig. 5 minuten politieke moed!!! 5% zoals in G.B. zou nog een beter initiatief zijn!!! 6 %!!!! 6 % BTW aub 6 % is voor mij ok 6 % nu 6 % nu! 6 is meer dan genoeg, alles is ons lanje al duur genoeg terwijl de bobos maar profiteren en genieten met ons geld... 6 is voldoende.. 6 percent is een must!! 6 pour cent pas 21 6 procent btw is meer dan genoeg 6 procent is zeker genoeg 6 procent zoals overal.we betalen al genoeg 6%!!! 6% A U B 6% BTW is voldoende gezien de grote noodzaak en dit zijn zeker geen luxe produkten! 6% BTW NU!!!

3 6% btw op levensnoodzakelijke producten. Geen 21% Dit is diefstal 6% btw voor iedereen op kosten van de energiemaatschappijen 6% btw!!!!!!!!!!!! 6% dat zou al beter zijn voor mijne geldbeugel ipv 21% Hoe rapper hoe liever. 6% een droom...? 6% een moet!!! 6% heeft ook mijn voorkeur. Ben maar een alleen staande en heb het wel elke maand moeilijk om rond te komen. 6% i.p.v.21% 6% ipv 21% op elekticiteit!!!!!!! 6% is al meer dan genoeg 6% is al veel voor dagdagelijkse levensmiddelen, daarom zou ik het woordje 'maar' in de petitie eruit halen. Vriendelijke groeten Anton. 6% is een noodzaak om te kunnen overleven 6% is een noodzzaak in plaat van luxe. Sta er even stil bij aub 6% is meer dan genoeg 6% IS MEER DAN GENOEG 6% is méér dan genoeg 6% IS MEER DAN GENOEG!!!!!!! 6% is nog méér dan genoeg. 6% moet het worden en daarmee basta belgie is het grooootste profiteeeeerende land,domme regering zij verdiennen genoeg en op onze kosten de profiteurs voor wat te doen voor te spelen in de kleuterklas. 6% MOET mogelijk zijn. De kloof komt er anders sneller dan we denken tuseen rijk en arm. We gaan weer naar die tijd als er niet langs vele kanten wordt ingegrepen!! Kan toch niet de bedoeling zijn? 6% moet, want energie is een noddzaak, geen luxe! 6% nondedju 6% nu 6% NU! 6% op gas en elektriciteit!!!! 6% procent op energie en geen zakkenvullerij op de al te dure energie door de staat! 6% procent op energie en geen zakkenvullerij op de al te dure energie door de staat! 6% tva sur l'énergie sera beaucoup mieux et normal! 6% zou niet meer dzn normaal moeten zijn, het is immers geen luxe product. 6%! nu! 6%!! 6%!!! 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%

4 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6%6% 6%BTW is slechts een redelijke maatregel! 6%BTW is slechts een redelijke maatregel! 6%btw meer vragen we niet 6%VOOR ALLE BRANDSTOFFEN (verwarming) 6procent btw is genoeg t'leven is al duur genoeg 6procent is meer dan genoeg 6procent! 7wel ik hoop dat die 6 procent er doorkomt, want ik ben alleenstaande (na 37 jaar huwelijk omgeruild voor een jonger exemplaar en moet de eindjes aan mekaar knopen A.U.B verwarming is een noodzaak 6 % BTW is meer dan genoeg. A.U.B; helpt de mensen en aanvaard de verlaging van de BTW want het is geen luxe produkt, het is het noodzakelijke in ons leven aan alle grote leveranciers van gas en elektricicteit doe aub iet aan de grote kosten binnekort kan de mens jullie rekeneing niet meer betalen en komen er nog meer problemen van.doe iets aan de gemeenschap en het welzijn van de mensen!!!!!!!!! aan de petitie meedoen zegt al genoeg,verlagen naar 6% aandeelhouders worden steeds rijker Aangezien deze energie loevensnoodzakelijk is kan ik mij aansluiten bij btw tarief 6% Aangezien wij europees zijn zou alles moeten gelijk zijn in europa,zoals bijvoorbeeld De B.T.W. De sociale zekerheid ( in spanje bijvoorbeeld worden alle kosten wat betreft ziekte en verzorging gratis verleend.voor oudere mensen die naar een rusthuis moeten, krijgen zij ¼ van hun pensioen toegekent en het overige is voor de instelling. Hier in Belgie moet gij uw huis verkopen om de kosten te dekken,een huis waar men gans zijn leven voor gewerkt heeft. Dit is een echte schande.voor een land als Belgie begrijp ik dat niet goed Aanpassing uren nachttarief ook uit te breiden naar feestdagen en tevens van 20u tot 8u30. aanpassing van btw tariven van 21 procent naar 6 procent aanvraag btw verlaging Aardolie wel, gas niet? absoluut en voor 100 procent akkoord absoluut noodzakelijk!!! afpersers AKKOORD AKKOORD akkoord akkoord Akkoord indien BTW -verlaging gedragen word door Electrabel anders kan onze staat zijn budget zeker niet in evenwicht krijgen.

5 akkoord met 6 percent zoals in de andere landen akkoord met 6% btw Akkoord met de campagne!!! Akkoord met de inhoud van de petitie akkoord met de visie akkoord met deze stelling en opgenomen worden in de gezondheidsincex om de lonen rechtvaardig mee te laten fluctueren. akoord voor verlaging van btw al de gorte bedrijven maken schandalige winstmarges en dit alles op kosten van de kleine burger Al die windmolens en altijd maar meer betalen al die beloften zogezegd geven ze een beetje voor het ene dan dubbel zoveel terug te geven als het maar opbrengt hoppelijk komen alle mensen er tegen op want genoeg is genoeg. Al een aantal jaren klant bij Electrabel en dat verdient wel ééns promotie! alhoewel de BTW niet vervat zit in de superwinst van Electrabel, is inderdaad 6% voor basisartikelen gewenst. De BTW die ze ontvangen van ons wordt gewoon doorgestort aan de staat. Dus degene die minder binnenkrijgt op deze manier is de Staat en niet electrabel. Alhoewel ik de PVDA niet steun op andere vlakken, wil ik me wel solidair met de andere belastingbetalers opstellen. De dominantie van Electrabel mag van mij doorbroken worden. Alhoewel ons verbruik meer en meer daalt, dienen wij meer en meer te betalen!!! Vorig jaar: laagste verbruik ooit en toch: Meer betalen per maand!!! Ondanks dure investering van nieuwe hoog rendementsketel in 2002 ipv minder te betalen, MEER!!! Dit kan, mag niet, daarom tekenen wij deze petitie!!! Alle basis levensbehoeften in deze categoreien dienen eigenlijk aan 6% BTW tarief te zijn. Dat is toch onze sociale verantwoordelijkheid. alle beetjes helpen! alles is zo al duur genoeg,toch? alle besparingen zijn welkom en absoluut geen luxe Alle BTW gewoon naar 6%. Maar dat zal een droom zijn. Energie is al een mooi begin! Alle energie die NIET geproduceerd wordt met hernieuwbare energiebronnen, zou duurder moeten worden voor de producent: dus kernenergie = meer netalen voor de producent(electrabel). Een goede oplossing zou zijn het verlagen van de BTW voor de producent naar 6% en vervolgens het verschil tussen de 6 % en vroegere 21% doorrekenen naar de producenten van 'niet-groene' - energie. Alle energiemaatschappijen maken woekerwinsten alsook de olieproducenten Alle enrgiekosten gelijk voor hetzelfde BTW tarief is niet meer dan normaal Alle Europeanen gelijk voor de wet! Geef ons dus ons 6% ipv 21%!!! Alle grote bedrijven hebben nog nooit zulke hoge winsten behaald, betalen hierop heel weinig belastingen wegens allerhande bijdrage-vermindering,ca. 7 miljard euro per jaar!!(te danken aan de paarse regering)plus nog eens fenomenale belastingskortingen via notionele aftrek.dit heeft een gat in de begroting geslagen van ca. 1,1 miljard euro. een vergelijking:fortis zou 4 miljard euro winst gemaakt hebben, betaalde hierop maar een 3% belastingen,een werknemer betaald ca.11 keer meer.

6 alle luxe-artikelen en materieel wordt steeds goedkoper door de import uit het oosten en de levens noodzakelijke zaken zoals voeding, verwarming, onderwijs, elektriciteit worden elk jaar duurder zonder dat de lonen evenredig geindexeerd worden!!! Het zou net omgekeerd moeten zijn... Alle nutsmidddelen zouden maar met 6% belast moegenb worden. Het leven is al duur genoeg. Alle producten stijgen behalve mijn pensioen. Alle wordt beter voor de ontvanger, boudens wanneerhet je loon aanelangt. De regering is echter wel slimmer. Wij blijven naar hun mening goed consumeren, doch hou er aub eens rekenening mee dat de regering de energieprijzenook eens mee rekent bij de index. Hetgeen ze nu doen... is een TV toeste, hetgeenje godverdomme maar 1 maal alle 10j nodig hebt meetellen en dit arikkel wordt enkelgoedkoper me het uur... alleen de staats inkomsten worden beter met de hoge energie prijzen Alleenstaand en volle pot betalen. Alle advies is welkom om die factuur te doen dalen. alleenstaande moeder met 3 kindjes, het leven is al duur genoeg!!!! Alleenstaande, 6% is meer dan genoeg!!! Allemaal goed en wel, maar ik hoop dat electrabel en andere leveranciers dan hun prijzen omhoog zullen trekken allenstaand Alles aan 6% btw zou ook wel kunnen, als ze snoeien in de lonen van de minsisters en managers van de overheidsbedrijven. Als je hoort wat de benzine of diesel werkelijk kost en wat onze Staat in het kaske ervan steken schandalig, Maar onze dikke mannen die rijden rond in een auto 7/7 zonder één liter zelf te moeten betalen. alles duurder blijven maken om een zuiniger verbruik te stimuleren kan niet blijven duren en gaat volgens mij na x tijd tegen zich keren in de economie want mensen zullen geen geld meer blijven hebben voor etentjes en al die andere extraatjes ALLES GAAT DE HOOGTE IN? UITGENOMEN HET UURLOON!!!! gino Alles gaat naar boven maar je loon blijft. Dat kan toch niet blijven duren. Wanneer gaat dat eens stoppen. Wij moeten altijd betalen en betalen, en beloften aanvaarden die er niet zijn. Alles gaat omhoog behalve het pensioen, hoe lang gaat dat nog duren. Alles gaat omhoog behalve ons loon natuurlijk Alles gaat omhoog behalve onze lonen, want als daar iets bijkomt moeten we het weer aan de belastingen geven. Alles gaat weer duurder worden, daarom zou het niet slecht zijn als de btw tarieven naar 6 procent gaan. alles is al duur genoeg en de mensen gaan dat niet kunnen blijven betalen Alles is al veel te duur en we moeten al genoeg belastingen en taksen betallen. Het is geen lukse want je kan niet zonder stroom en gas want als het moest kunnen zouden er veel mensen alles op zegen alles is al zo duur waarom verwarming en verlichting alles is gewoon veel te duur aan het worden alles is te duur

7 alles is te duur aan het worden en het was al voorspeld Voor de invoer van de euro de mensen tellen met euro's al met de FRANKEN! alles is te duur door die euro alles is te duur geworden de dag van vandaag warrom niet eens iets doen voor de gewonne werkmens bijvoorbeeld de btw verlagen van gas en electriciteit alles is te duur geworden, massa mensen vinden dat echt niet meer normaal, en binnekort zitten wij in de shit en zullen de chinezen ons niet helpen hoor. alles is te duur. electrabel weet niet hoe ze een factuur moeten opstellen alles is te duur. electrabel weet niet hoe ze een factuur moeten opstellen alles is veel duurder geworden sinds de euro, hoe kunnen wij onze kinderen nog een toekomst geven als het leven zo duur is. Alles is veel te duur alles is veel te duur geworden koopkracht sterk gedaald dringend loonaanpassing of verlaging btw stelsel alles is VEEL te duur hier in belgié en word tijd dat we er iets aan doen :-( alles komt duuurder maar de lonen van jan met de pet blijven laag wil je terug rijk en arm ontwikkelingland belgie!!! alles komt duuurder maar de lonen van jan met de pet blijven laag wil je terug rijk en arm ontwikkelingland belgie!!! Alles kost meer tegenwoordig, en wij moeten ons kapotwerken om rond te komen om alles te kunnen betalen, alles blijft duurder worden, maar ons loon stijgt niet hé... Alles mag op 6 % komen!!!! Alles moet teveel geld kosten in belgië blijkbaar. Alles naar 6% want wij betalen toch al genoeg aan die dikkoppen van Brussel. Alles naar 6%. werken zou leuker worden!! alles omhoog BEHALVE de uitkeringen!!!!!! Alles slaag op en is zeer duur sinds de euro er is. Gas en elektrisiteit is geen luxe. Graag vermindering op de BTW. Alles slaat op buiten onze wedde ' s daarvoor als kun verlagen hoe beter het is voor ons portemonéé Alles slaat op telkrns de herne van hoger hand nog maar denken dat ze opslag verdienen is dat dan nog bij niemand opgevallen? Een tijd geleden stond nog in alle kranten dat de heren ministers en euh dames? alsook unaniem akkoord waren om zichzelf een opslag van zo maar even per maand te geven en wij braave burgers maar leggen en wat blijkt nu alles slaat weer eens op en war gaat er gebeuren na de verkiezingen????? JUIST weer een unaniem akkoord ( zoveel uro opslag voor die clownen!!!! Betalen burgers!!!!!! Groetjes van een misnoegd burger!!!! BEN IK ALLEEN????????????? Alles verlagen naar 6% alles wat noodzaak is 6% Luxe artikelen alles naar 21 % Auto's 15 % nodig om op het werk te geraken Ghislain Alles word chandalig duur

8 Alles word duur,duurder alles word duurder juist wedde niet alles word duurder zo nkan het niet meer wat staat er ons nog te wachten. laat ons salaris ook eens dubbel omhoog gaan dan ik eens lachen in plaats van die hoge pieten alles word maar duurder en de lonen blijven zo goed als gelijk ze moeten het halen waar het te halen valt en nie bij de kleine man alles is altijd ten koste van de kleine man die word het gewaar ze maar de beter bedeelde die nie vb 100 van iemand die maar 1000 heeft is zeer veel geld maar 100 voor iemand die2000 is niet veel geld dus als die van 2000 dan 150 betaald moet die van1000 maar 50 betalen en de som blijft het zelfde niet echt moeilijk en toch toepasbaar bij veel dingen de leiding moest ons eigen land maar eens onder de loep houden vooralleer ze de problemen in andere landen mee gaan helpen oplossen er is hier echt wel meer aan de hand dan ze willen inzien belgie is een pracht voor andere culturen maar niet voor ons eigen ik ben totaal geen racist maar realist want ik ben de kleine man en ik maak het van dichtbij mee en weet over wat ik praat ik kan last hebben van de man naast mij maar als 1ste man naast u100 meter ver van u staat heb je daar inderdaad geen last van dit zijn nu maar een paar vb maar kan nog uren verder gaan en over van alles en nog wat meepraten maar wat haalt het uit EEN REALIST!!!!!!! alles word super duur maar lonen blijven altijd maar gelijk ze pluimen ons langs alle kanten Alles wordt al duur genoeg!!! alles wordt duurder maar ons loon verhoogd niet.hoe kan een normaal gezin dit nog allemaal betalen. alles wordt duurder waarom in zoveel landen 6% en wij meer Alles wordt duurder, en wij krijgen een minimum inkomen, alles verhoogt en ons inkomen wordt daar door kleiner en kleiner, onleefbaar, onbetaalbaar, voor ons noodzakelijke dingen nog te betalen, daarom verlaag zeker al btw aub. Beleefde groeten, jeannine Alles wordt in rekening van de gewone burger gebracht, ze zijn ons aan het uitpersen en we beseffen het niet...schande!!!!!!! Alles wordt maar duurder, en vanaf heden moet ik met een kleiner inkomen de maand doorkomen. Ik heb heel mijn leven gewekt en altijd belastingen afgedragen aan (vaderke)staat. Dat ze maar eens iets terug doen voor de werkende mensen met eem kleiner inkomen als al die dik betaalde staats amtenaren. alles wordt onbetaalbaar voor een alleenstaande alles wordt veel te duur,ne mens moet zijne levensstijl volledig aanpassen als alleen staande is het erg duur geworden en zo er een aanpassing mogen gebeuren als alleen staande mag het best een stuk goedkoper zijn!!! Als alleen staande, en allementatie betaalde man, is het leven erg duur... Daarom sta ik zeker achter de petitie om de Btw te verlagen naar 6%. Als alleenstaande doe ik al het mogelijke om mijn factuur niet extreem de hoogte in te jagen. Nog jammerder vind ik voor degenen die hun factuur in het geheel niet kunnene bttalen. Maar ik weet ook dat het initiatief van hogerhand moet komen. Veel succes Als alleenstaande en tevens klant van Electrabel vind ik eveneens dat het BTW-tarief moet verlaagd worden naar 6%. Het leven is zo al duur genoeg, pas samenwonende jongeren kunnen nog amper

9 hun huishuur betalen, laat staan hun electriciteit en gas rekeningen. Zodus: Verlagen die handel!!! ;) als alleenstaande invalide worden de energiekosten TORENHOOG als alleenstaande is de prijs van gas en electriciteit zo duur, dat ik niet alles kan gebruiken van toestellen,als het op 6 komt,zal ik mijn droogkast terug kunnen gebruiken als alleenstaande is het leven superkostelijk en het verbruik van verwarming en electriciteit is bijna evenveel als in een gezin!!!!dus aub doe er iets aan als alleenstaande kan ik de eindjes niet meer aan elkaar krijgen,alles is veel te duur en moet sommige zaken zo duur betalen,als een gezin met twee werkende als alleenstaande kan ik enkel beamen dat het licht en de verwarming hetzelfde kost als toen ons gezin uit 5 personen bestond!! als alleenstaande mama is het al moeilijk genoeg,en nu alles duurder wordt krijgen we het weer wat moeilijker maar daar denken ze niet aan dat we ook nog moeten leven als alleenstaande mama weet ik wat 200 betekent per jaar. Als alleenstaande mama zou het me goed van pas komen als die energiefactuur wat zou dalen. Als alleenstaande met 2 kinderen betaal ik nu al 250! euro p maand aan verwarming en elektriciteit! Mijn verwarming draait pas vanaf november tot begin maart, schandalig, nu moet ik nog de afrekening krijgen, amai... als alleenstaande met 2 kinderen is 6% een noodzaak. Als alleenstaande met drie pubers is het financieel moeilijk. laatste eindafrekening nuon gas : 600euro bijbetalen en verdubbeling van maandelijkse bijdrage terwijl mijn verbruik maar met 2procent was gestegen tegen het vorige jaar. Schandalig. Als alleenstaande met een kind word het zwaarder en zwaarder om het financieel allemaal te kunnen volhouden daar alles maar duurder en duurder word en ik werk al full time. Als alleenstaande met een normaal inkomen is het leven zo al duur genoeg om dan iedere maand zoveel te moeten betalen voor gas en electricitiet. Als het zo verder gaat kunnen we binnenkort leven zoals in de ontwikkelingslanden. Als alleenstaande moeder met 2 kinderen en een invalide uitkering is het zeker een zware belasting,,,,nochthans leven we zeer bewust en energiesparend. Als alleenstaande moeder met 2 kinderen ten laste, 'schrik' ik telkens weer als ik mijn energierekeningen in de bus krijg. Ik woon in een gewoon halfopenbebouwing zonder overdadige luxe en verbruikerstoestellen. Wanneer gaan we taksen betalen voor iedere stap die we zetten? Misschien kan er dan een 'stap'meter aan onze schoenen gebonden worden... Als alleenstaande moeder met 2 kinderen zijn het zwate tijden, en nu zijn die kinderen nog klein, wat binnen enkele jaren als ze grotere behoeftes hebben, dan kan ik de lasten niet dragen. Als alleenstaande moeder met 2 kindjes is het leven al duur genoeg, het wordt stilaan tijd dat de prijzen gaan dalen voor zaken die levensnoodzakelijk zijn. Iedereen heeft recht op warmte en verlichting, iedereen heeft hier nood aan. als alleenstaande moeder van 2 kinderen zijn alle verminderingen van kosten hartelijk welkom Als alleenstaande moeder van 4 kinderen in co-ouderschap zijn de lasten van gas en electriciteit zéér zwaar. Ik verdien 1485 euro bruto per maand en ik moet elke maand heksentoeren uithalen om rond

10 te komen. Een lastenverlaging zou erg welkom zijn. Als alleenstaande moeder weet ik dat het leven duur is... deze btw verlaging zou al een enorme vooruitgang betekenen voor heel wat alleenstaande moeders en andere gezinnen. Met dank! als alleenstaande ouder is het leven al veel te duur als alleenwonende studente is het niet meer te betalen! Als alles zo duur blijft moeten we ander werk zoeken om onze facturen te betalen, en er is al zo weinig opvang -Als andere landen dit al toepassen is het de hoogste tijd dat Belgie dit voorbeeld volgt. -Het leven is in Belgie al meer dan duur genoeg. Als andere landen het doen... waarom wij ook niet? Als andere landen het kunnen waarom kunnen wij een goed voorbeeld dan niet volgen? als belgie een soort zwitserland wil worden moeten ze dan ook maar eens alles hetzelfde maken Als burger worden we al genoeg gemolken door deze grote multi nationals, 't word tijd dat we onze energiekosten op een betaalbare manier worden gefaktureerd. als dat eens waar kon zijn!!! Als dat kan zekers en vast.. Het leven is al duur genoeg. als de andere europese landen dit al doen, waarom belgie dan niet??? als de energie prijzen nog verder stijgen dreigd er een grote crisies te onstaan, ik als alleenstaande mama kan de prijzen nu nog amper betalen! als de inflatie zo verder gaat kan de gewone mens niet volgen!!! als de meesten het gewoon niet meer kunnen betalen, wat dan???? Als de prijzen van verwarming e.d zo blijven de pan uitvliegen gaan er vele mensen met een gewoon inkomen (niet allen de mensen met een leefloon) in problemen geraken met als gevolg meer zieken,schulden,armoede diefstallen enz... Als de staat ons een cadeau van 10 geeft vindt zij wel weer een andere heffing uit om 20 terug nemen. Dat is al altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Als de staat wat sneller content was werd het allemaal niet zo duur. Als die bende HOOGHARTIGE HYPOCRIETE GEITENEUKERS VAN DE ENERGIESECTOR en het BANKWEZEN niet DRINGEND op HARDLEERSE WIJZE eens gaan aangepakt worden, gaan we hier nog rampen tegemoet. HET WORDT STILAAN TIJD DAT BEPAALDE PATRIMONIA VAN DEZE INSTELLINGEN IN HET BRUSSELSE EENS EEN BEZOEKJE KRIJGEN VAN ENKELE DUIZENDEN OPPONENTEN. als die btw zou verlaagd worden dat zou een pak aan kosten schelen voor vele mensen als die grote mannen eens een maandje zouden moeten rondkomen met mijn pensioentje,het lachen zou hun ook vlug vergaan, 21% btw OP LEVENS NOODZAKELIJKE DINGEN IS DIEFSTAL!!! Als dit zou kunnen wat hier is voorgesteld zou dat een goede zaak zijn voor alle gezinnen als dit zou uitkomen, dan word er voor veel mensen een droom gerealiseerd!! Als één van de eerste landen van de EU is het hoog tijd dat België eindelijk eens wat milder is voor zijn inwoners. België staat bijna het hoogst genoteerd wat betreft energieprijzen, benzine, diesel en belastingen! Het geld groeit ons ook niet op onze rug!!!

11 Als elektrabel inderdaad 2,3 miljard winst boekt mogen ze inderdaad eens hun klanten een fikse korting geven. Als er niets aangedaan wordt, zullen de rijken, nog rijker worden en de armelieden nog armer. Is dat jullie bedoeling? Bedankt en nog veel plezier electrabel en co Als er niets gedaan wordt aan deze dure energie zal er een tijd komen dat de gewone werkende mensen de energiefaktuur niet meer kan betalen!!!!!! En wie weet wat nog allemaal niet!!!!! als europa 1 geheel is waarom bij ons dan anders Als ge ziet welke woekerwinsten ze maken op onze rug is het niet meer dan normaal dat daar een mouw aan gepast wordt! Verlagen die BTW! als gepensioneerde teweinig pensioen kan mij amper verwarmen als gewone man met de pet is het inderdaad moeilijker en moeilijker aan het worden om onze energie te betalen. als gewone werknemer vind ik de energie prijzen ook veel te hoog, alsook de huisbrandstof terwijl deze noodzakelijke en primaire behoeften zijn waarvoor we energie nodig hebben. Als gewoon mens niet meer te betalen en op dergelijke uitbuiting nog eens 21 btw dat is pas diefstal Wij hebben echt verwarming nodig dit is geen lux hoor Als het elders kan, waarom dan hier ook niet???? als het goedkoper kan waarom niet; ik ben op brugpensioen en mijn inkomen is nu veel lager; als het in andere landen kan, waarom dan niet in onzen Belgique??? Als het in andere landen word toegepast waarom dan hier niet we zijn toch een europese unie als het in een andere europees land kan waarom niet bij ons, of zijn wij als belgen weer eens minder dan een ander Als het op een ander kan! waarom bij ons niet? als het werkelijk is zo als de petitie het aan heeft. dan moest de BTW van gisteren al verlaagd zijn. groeten Benny als het zo verder gaat zitten in de kortste tijd alle mensen in grote probs door de zware facturen die ze in hun bus krijgen. verlaag uw BTW en je zal meer klanten hebben in de toekomst Als hiervoor niets wordt ondernomen dan zullen heel veel gezinnen hun hoge energiefacturen niet meer kunnen betalen met alle gevolgen vandien!!! DOE IETS AUB VOOR HET TE LAAT IS!!! als huismoeder ben ik veel thuis dus dit is wel gekomen en ook alles is zo duur geworden!!sparen kan dit nu nog voor onze kinderen als we zuinig leven komen we er wel!!! als ik minder moet betalen dan is dat nooit slecht.die grote koppen voelen dat toch niet in hun broekzak!!dan kan ik een nieuwe fiets kopen en de natuur respecteren!! Als in een ander europees lans soms eens iets goedkoper is wordt daar steeds op verwezen. Maar NOOIT als er vb minder btw wordt geheven op brandstof wat allang geen luxe meer is. als invalide kom ik in aanmerking voor vermindering van gas en electriciteit.maar om daar van te kunnen genieten moet je de hongerdood sterven.mijn inkomen als invalide is blijkbaar 1 euro te hoog om te genieten van de vermindering,om te zeggen welke belachelijke wetten het hier zijn Als invaliede die steeds in bed of rolstoel zit loopt de factuur voor eletriciteit,verwarming enz.. wel degelijk op, is geen probleem we hebben er de luxe voor maar dan nog zoveel btw erbij is echt niet

12 aanvaardbaar. als je alle verplichtte kosten kunt betalen met je hedendaags pensioen,schiet er niet meer veel over.dus verlaag toch tenminste het duur energiefactuur. Als je een gezin heb verbruik je almeer dan als je alleen woont. En nu er de is, is alles 3 keer duurder dan vroeger. als je electrabel laat doen zitten wij kortelings met nen dikke winterjas binnen en betalen ons nog arm aan verwarming of is het klimaat misschien momenteel te warm? en willen zij dezelfde winst opstrijken, ook al word er minder verbruikt. Dit vragen wij ons zeker wel af!!! als je enkel van je pensioen moet leven is het allemaal zeer duur geworden Alle energie, water, electriciteit en gas als je met een klein inkomen zoveel kosten krijgt, hoe kun je dan nog aan deftig eten komen voor je kinderen enz enz enz als je net als ik alleenstaande ben moet je huis voor 1 pers of voor 5 personen dezelfde nodige warmte geven, doch is de kost die voor mij alleen ten hoofde valt... Als jullie dit kunnen bereiken dank je want het is iedere maand weer uitkijken of we alles wel kunnen betalen. en electrabel zijn dieven net zoals de regering en de banken. jullie hebben zeker onze steun Als maatschappelijk assistente merk ik op dat er alsmaar meer mensen energieschulden hebben. Mensen kunnen de hoge energiefacturen niet blijven betalen. Toch duidelijk dat er iets aan de hand is. ALS MAATSCHAPPELIJK WERKER KRIJG IK HEEL VEEL MENSEN OP DE VLOER DIE HUN REKENINGEN VAN ELECTRICITEIT NIET KUNNEN BETALEN. DIT ZOU DUS HEEL GOED ZIJN ALS MEN HET NAAR 6% KUNNEN BRENGEN; Als men dat in andere landen kan, kan men dat in België ook. Trouwens we betalen al genoeg taksen zeker!!. als men niets doet dan zullen er veel mensen in problemen komen!!!!! als men zich verrijkt aan tevel btw dan moet hier iets aan gedaan worden als mensen minder moeten betalen voor energiedan kunnen zij meer besteden voor andere dingen en zo is de cirkel weer rond als onthaalmoeder ben ik elke dag thuis en in de winter moet dus ook voor mijn kindjes het huis steeds verwarmd worden en dat kost tegenwoordig handen vol geld! schandalig! en de premies die jullie uitloven wel ja 90 procent van de bevolking maakt daar gewoonweg geen kans op als onthaalmoeder moet ik het huis soms heel vroeg verwarmen, vandaar dat het welgekomen zou zijn, moest de btw tarief wat schappelijker zijn. als onthaalmoeder verbruik ik veel energie, denk maar aan koken,extra verwarming,extra wassen en groter verbruik van water. Deze worden niet doorgerekend naar de ouders toe dus moeten wij dit betalen uit eigen zak. als student huur ik een kot, waarvan ik kosten zelf moet betalen... schandalig duur aan het worden! Als student is het bijna onmogelijk te leven met alle dure kosten die je naar je hoofd geslingerd worden. Wij moeten ook nog kunnen leven... Als vader staat zijn verandwoordelijkheid opneemt dan is het direckt gedaan maar zij zijn er nog het

13 meest gebaad want anders kunnen ze niet van de etentjes versieren. als verwarming een luxe is, zou ik wel eens willen weten wat de regering doet als ze daar de verwarming stop zetten en hun lichten doven als we bij europa zijn moet het voor ieder wel gelijk zijn op alle vlakken als we dat eens klaar kregen,om van 21procent naar 6 procent te gaan,dat zou een hele hoop verschil zijn,als men met een klein maandloon moet rondkomen. paul. als we een europees unie zijn denk ik dat we zeker moeten volgen naar 6 procent BTW als we iets moet doen voor meer koopkracht,dan is deze 6 % het minste wat m'n kan doen voor de betaler Als weduwe met 2 kinderen vind ik mijn energiefactuur veel te hoog zeker als enige kostwinner valt het zwaar. verwarmen voor 4personen of voor 3 is immers het zelfde maar het inkomen is heel anders als werkende mens word je in Belgie gestraft als je geen kloten doet word je beloond Belgie mijn kloten Als werkzoekende is het zo al erg moeilijk om rond te komen, vandaar mijn bijdrage Als ze hier in Belgie meer belastingen willen innen, dat ze dan cofeeshops legaliseren.kijk naar de inkomsten in Nederland door de cofeeshops.daar vult de gebruiker de staatskas,en de gewone werkmens heeft daar ook voordelen bij. op sigarette kunnen ze wel innen dan op softdrugs ook vind ik.zo houdt men drugs gebruik bij minderjarige weg. Als ze in andere landen maar 6% aanrekenen, dan kunnen ze dat hier toch ook Als zei denken de prijzen de pan te laten uitswingen,dan vergeten ze wel dat de lonen ook omhoog moeten en dan zijn we weer te duur voor de arbeidsmarkt en stuik de economie hier weer in want we hebben geen koopkracht. Alsjeblieft... het leven is al duur genoeg! alsof deze dingen al niet duur genoeg zijn, worden ze nog wat duurder gemaakt zodat de staat ook weer zijn graantje kan meepikken. Binnenkort kunnen we ons loon beter rechtstreeks aan de overheid laten storten. alsof dit gaat helpen!!! Alsook op water in flessen! 6% aub alsook voor mazout ALTIJD BELBIE DIE ACHTERLOOPT OP BUURLANDEN ZIJN WIJ KIEKENS JONG altijd maar betalen zo nu ook op leidingwater overal werken dus omleidingen meer km benzine!!!!! altijd maar geld uit ons zakken treken!!!! doe er maar nekeer iets aan. altijd maar werken voor alles te kunnen betalen!!!! andere landen oen het waarom wij niet Anders wilt België altijd haantje de voorste zijn, waarom nu niet? Anno 2008 evolueren we terug naar de middeleeuwen; De rijken nog rijker (en nog altijd niet genoeg...!!!!) en de armen terug op de straat bij de honden. Anno 2008 is energie geen luxe maar een basisbehoefte, ook voor de Belgen! Veel mensen doen reeds grote inspanningen op het vlak van zuinig energieverbruik. Stimuleer ze verder met positieve

14 maatregelen en zet ze niet voor het blok. Zoniet riskeer je burgerlijke ongehoorzaamheid en verzet! arbeiders kunnen amper nog een centje sparen, daarom is het noodzakelijk dat de energie- prijzen dalen. de btw tarief doen dalen van 21 naar 6 zou reeds een goed begin zijn ASAP aanpassen... Au lieu de remplir leurs poches, les membres du gouvernement pourraient pour une fois partager avec nous. aub verlaag de prijzen. als jong gezin hebben we al dure kosten genoeg Aussi la location des différents compteurs fait partie d'une gigantesque arnaque, faites le calcul. Avec le pouvoir d'achat fortement diminué pour la population, les grandes sociétés doivent aussi faire des concessions. b.t.w. te hoog voor verwarming baad het niet het schaad niet baissez les frais de base pour les consommateurs! basis is geen luxe Basisbehoeften dienen aan het laagste tarief te worden berekend. Indien deze niet meer kunnen betaald worden komt men in een viscieuse cirkel terecht qua armoede, gezondheid, hygiene... basisbehoeften mogen niet zwaar belast worden! basisbehoeftes mogen nooit onbetaalbaar duur worden. Bedankt. Begin ook met de hoogste pensioenen af te vlakken,en te herverdelen onder de laagste uitkeringen. begrijpen de heren en dames van Electrabel nog niet dat zo'n woekerwinsten op de kap van de gewone mensen,die moeten rekenen om rond te komen,echt niet meer kan... Bejaarden? 21 % BTW? Grote en kleine gezinnen? 21 % BTW? Iedereen? 21 % BTW? luxe? Belachelijk dat je zoveel moet betalen om je kinderen wat warmte in huis te geven. gewoonweg schandalig!!!!! belastingen op deze manier is pure diefstal en heeft al heel veel oorlogen veroorzaakt. Belastingen verlagen? Ja, maar druk ook de energieprijs door de BTW te verlagen en het voor de gepensioneerden betaalbaar te houden. Belgacom en Electrabel zijn echte gangsters maar wat kunnen we doen, ze hebben de politiek in hun zakken zitten. belgeie = maffia in zulke dingen belgie = het zotste land!! belgië is een héél duur land om te wonen. belastingen, sociale lasten, etc...maar... Door het koude natte klimaat is het nodig: -een grote woning te bouwen (10 maand binnenleven bij een goede zomer en 12 maanden bij een slechte.) - Dubbel geïsoleerde muren te bouwen - Zware energiekosten(verwarming te betalen) Niet te verwonderen dat veel mensen naar warme streken op vakantie trekken, zelfs als ze het niet kunnen betalen. België is een paradijs voor niet werkende, die dit wel doen betalen alles, uitgenomen de politici deze mogen verdien wat ze willen. Daarom is het niet moeilijk om alles duur te laten, zij kunnen immers toch alles in hun belastingen brengen!!!

15 België is een van de enige landen die 's nacjts zichtbaar zijn vanop grote hoogte en dit door de straat verlichting waar wij brave burgers ook belastingen voor betalen. In plaats van om de 50 m een lichtpunt zou er beter om de 100 meter 1 staan, of op ieder gevaarlijk kruispunt, dit bespaart ook heel wat nutteloze megawatt. België is het ideale land waar kapitalisme groeit per dag, laat de rijken nog rijker worden, steun ze... vergeet de arbeider, de werkloze, de vreemdelingen... Wanneer stop dit? Rechtvaardigheid... Belgie is het land van de hoogste belastingen. Het wordt tijd dat er iets aan gedaan wordt. belgie is volgens mij een apenland,,daarom betalen wij 21procent btw,,hier in belgie moet de kleine man of kleine zelfstandige gewoon kapot,,willen of niet. Belgie kijkt dikwijls naar andere landen in verband met regelingen. Wel dit maal mogen ze dat zeker doen!! Belgie moet hoe dan ook volgen...gelijkhied voor allen. Belgie moet volgen!!! Het leven is al duur genoeg. BELGIE WAT EEN APEN LAND KAN NERGENS ANDERS DAN IN BELGIE HE EN MAAR BETALEN DAAR ZIJN ZE GOED IN GOED IDEE VAN DEZE PETITIE MAAR JA ZAL TOCH NIET HELPEN VREES IK belgie wil een van de duurste zijn zeker als het elders kan waarom hier niet????? BELGIE ZOU NU EENS EINDELIJK MOETEN INZIEN DAT ZE DE BEVOLKING NIET MEER LEEG MOET ZUIGEN WANT DE WERKENDE BEVOLKING IS HET BEU Belgie heeft belastingen nodig om al die regeringen met al die (overbodige) ministers en (overbodige) staatssecretarissen en weet ik het nog hoeveel tijdverdrijvende ambtenaarkes te betalen. kwestie van de werkloosheidscijfers wat kunstmatig op een aanvaardbaar niveau te houden zekers??? Europa heeft nog een lange weg te gaan... ben akkoord ben akkoord met het verlagen van de btw voor varwarming en elektriciteit van 21% naar 6% ben akoord dat men moet zorgen voor muie maar men betaald te veel op alles word men belast betalen aan de proventie,dorp of stad,,, staat men betaald voor zuiver water en moeten dan nog eens betalen voor vervuild water en dan er boven op de btw ik vind water te duur betaald ben alleen stannden en kan nu anper men electrabel betalen, laat staan dat het nog eens duurder word, kan ik echt niet betalen, ik vind het nu al te veel elke maand 140 euro!!! ben alleenstaande en betaal op de eerste fakturen 225 euro per maand tewijl ik amper 75 euro verbruik heb de leveransier al velaging gevraagd maar dat ken niet zegt men geen wonder dat er mensne zijn die helemaal hun faktuur niet kunnen betalen, de werkmens word al genoeg uitgezogen het zijn vooral de rijke die er geen last van ondervinden vroeger kwam ik net toe nu kom ik net te kort elke maand ben alleenstaande moeder met 3 kinderen en betaal jaarlijks een fortuin aan electriciteit verlaging is een must! ben alleenstaande vrouw,ik ben sinds 2 jaar kankerpatient en ben overgeleverd aan een bestaansminimum ik haal het niet zonder de hulp van het ocmw HELP alles is zo duur Ik ben nog steeds mn ziekenhuiskosten aant afbetalen en het stopt nog lang niet

16 Ben blij met deze petitie. Het leven is al duur genoeg en zeker als men van een pensioen moet leven. ben een alleenstaande en t is veel te duur dus word het kou lijden ben eens benieuwd hoe ver wij met deze petitie zullen geraken. ben het er mee eens ben het er volledig mee eens wij betalen al genoeg dat ze het vorstenhuis laten betalen voor hun stroom en verwarming die krijgen opslag hele grote opslag zelfs ben het er volledig mee eens. Er zouden dan ook meer mensen hun rekening kunnen betalen Ben het volledig eens,en wanneer worden de lage pensioenen op getrokken. ben het volledig mee eens dat gas en electriciteit absoluut geen deel maken van een luxeproduct. Ik sta dan ook volledig achter deze campagne en hoop dat velen dit ook doen. J.El Mourabit Ben niet helemaal akkoord dat alles op kosten van Electrabel moet gebeuren. De hoge tarieven voor de overheid en de netbeheerder moeten eveneens van BTW tarief verlaagd worden.. ben voledig akkoord 6 percent moet dat worden Ben volledig voorstander om de btw op 6 te brengen. ben voorstaander van deze verlaging leven is al duur genoeg Ben zeker akoord dat de btw moet verlaagd worden.om het voor ons allen betaalbaar te houden. BEN ZEKER TE VINDEN VOOR LAGER BEW HET KOST ONS AL GENOEG OM NIET IN DE KOU TE ZITTEN Bespaar ook voor de uitgaven van devencie ons leger moet toch geen scheidsrechter spelen. besparen voor de medemens is goed Besparingen kunnen ook elders gevonden worden, maar dit is een eerste stap! beste den duur gaan er nog weinige mensen de facturen nog kunnen betalen Beste Ik sta volledig achter dit idee. Tenslotte is energie een basisbehoefte!! Katrien Beste ik vindt idd ook dat de btw naar 6% mag het is immers levensnoodzakelijk gelijk voeding en water Beste ik vindt idd ook dat de btw naar 6% mag het is immers levensnoodzakelijk gelijk voeding en water Beste, Ik vind dat die kosten veel te hoog oplopen. Dit zal binnenkort tot een katastrofe uitlopen als dit zo verder gaat, groetjes Roos Beste, Wat ik ondervind is: hoe meer we voorzichtig zijn in allerhande verbruik(gas, electriciteit..)toch moeten we steeds meer betalen! Het is al geen uitzondering niet meer, dat mensen een deken gebruiken om in de zetel te ontspannen(na een vermoeiende werkdag), en de chauffage lager zetten!! Ze zouden beter besparen op grote schaal: vb. één op twee van de lichten uitdoen op autosnelwegen...ik denk dat het nog klaar genoeg zal zijn..maar WAT EEN BESPARING!!! Spaar wat meer in openbare instellingen, waar je soms onwel wordt van de warmte! Ach...het is toch steeds de kleine man die betaald toch? Groeten, Jeannine betaal heel veel als alleenstaande! betaal zoveel elektriciteit als huishuur betalen de werkende mensen al niet genoeg? betalen de werkende mensen al niet genoeg?

17 betalen met zen alle al meer dan genoeg aan de staat betalen we al niet genoeg belastingen? betalen we al niet genoeg belastingen op alles!!!als andere landen het doen om hun bevolking te redden van de opkomende armoede waarom dan belgie niet???? moeten we weer een buiten beentje zijn zoals met alle andere schandalen die altijd gebeuren door onze overheid!!!de overheid mag eens iets doen voor de gewone werkmens en niet eens iets in de voordeel van alleen de rijken!!! beter de BTW afschaffen in andere landen bestaat dat ook niet bezte, Ik ben alleenstaande mama van 2 kinderen en zou graag de BTW verlagen naar procent. dank u bij deze sluit ik mij aan om hetverkrijgen van de verlaging van de b.t.w. op onze energie,dit is zeker geen luxe,bij ons beroep als herenkapper is de b.t.w. ook 21%,ons haar laten knippen is dat ook een luxe? naar mij mening hoort dat bij ons lichaamsverzorging, of moeten wij terug naar de oertijd? Bij deze teken ik de petitie omdat ik ook niet akkoord ga met de te hoge btw. Bij Electrabel zijn de weddes van de kaderleden véél te groot en de winst van de aandeelhouders gigantisch!! bij ons is alles op elektriciteit dat is gewoon niet meer te doen ik vind dit een prachtige actie Binnen 4 jaar ben ik met pensioen en ik zal dan ool minder inkomsten hebben, dus waarom dan ook niet minder betalen voor electriciteit en andere noodzakelijke levensbehoeften. binnen een aantal jaren betalen wij ons blauw we beginnen het al gewoon te worden alles slaat op behalve onze maandwedde die blijft hetzelfde en dan doen ze raar dat er zo veel gezinsdramas gebeuren Binnenkort krijg ik zelf een minimaal pensioen. Ik ken heel veel mensen die kampen met de levensduurte. blijkbaar kan en mag hier alles hoogtijd dat de bevolking hierbij bedoel ik de arbeiders deze zijn toch in de meerderheid de boel hier eens plat gooien blijkbaar kunnen steeds meer enkel de rijken zich nog gas en electriciteit veroorloven. we zijn zo vol van het oplossen van de armoede maar wel vanuit onze luie zetel zonder er echt moeite voor te willen doen. want ze doen het toch maar alleen zichzelf aan blijven betalen en blijven betalen dat is het enige dat wij moeten doen bloedzuigers boekaniers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! boem de bom valt op de kleine mensen: schrik om zich te verwarmen, naar de winkel gaan met 25 e: niet meer te doen water:!!!!!! MENSEN DIE AL ZUINIG LEVEN WETEN NIET MEER WAAROP NOG BEZUINIGEN Bon boulot! Encore une fois, je me reconnais dans la démarche du PTB! BONNE INITIATIVE Bonne initiative! Bovendien zou dit een discriminatie met stookolie (6% BTW) wegwerken. breng dit aub op 6% WAVDT MET ONS KLEIN PENSIOENTJE KUNNEN WIJ ONS NIET BLIJVEN

18 VERWARMEN breng dit aub op 6% WAVDT MET ONS KLEIN PENSIOENTJE KUNNEN WIJ ONS NIET BLIJVEN VERWARMEN btw 6% btw is belasting op de toegevoegde waarde: wat wordt er toegevoegd? Mensen het leven wordt duur,duur,duur, voor gepensioneerden is het haast onbetaalbaar aan't worden. Doe er iets aan aub BTW moet naar beneden t is schandalig zulke tarieven btw MOET op 6% BTW moet verminderen! maar hoe krijg je bloed uit een steen? BTW moetzeker naar omlaag BTW naar 6 % voor gas en elektriciteit BTW naar 6 procent??? Word het geen tijd dat de BTW op levensnoodzakelijke zaken zoals energie,voeding en gezondheidszorg word afgeschaft? btw naar 6 procent dank u BTW NAAR 6% BTW naar 6% BTW naar 6% een goed idee! Maar of Electrabel hier nu voor moet bijpassen of de regering zelf maakt mij niet uit. Hoeveel van ons belastinggeld gaat er niet verloren naar slecht beheer en profiteurs! btw naar 60/0 btw naar omlaag we betalen al genoeg btw naar omlag btw op 6 procent btw op energie aan 6% aub btw op gas en elektriciteit is veel te hoog doe daar iets aan aub btw op gas-mazout en electriciteit van 21 naar 6 % btw op huisbrandolie mag dan ook naar 6% veel mensen kunnen geen aanspraak maken op fonds komen juist boven vooropgesteld plafond dus voor iedere groep energie gas, elek.of mazout is fair voor iedereen BTW tarief op energiefactuur moet omlaag! btw tarief op energieverbruik moet dalen naar6% Btw tarieven zijn veel te hoog! Laat de bedrijven met zulke winsten meer belasting betalen! btw te verminderen van 21 procent nar 6 procent btw van 21% aar 6% btw verlagen is een noodzaak!!! btw verlagen naar 6% btw verlagen op de faktuur? btw verlagen van de energie voor ons. ook eens wat meer winst, niet altijd voor de zelfde mensen die al meer dan voldoende luxe hebben, wel eens voor de gewone en hardwerkende burger!!!!!! btw verlagen verdomme

19 BTW VERLAGING EEN GOEIE ZAAK BTW verlaging liever zo vlug mogelijk!!! btw verlaging op alle brandstoffen en afschaffing op wegen taksen BTW verlaging tot 6% btw verlaging van 6% op electriciteit btw verlagzen aub BTW voor energie op 6% btw< verlaging dringend voor gas en electriciteit btw-tarief aanpassen naar 6% BTW-tarief van 6% toepassen zal mooi zijn BTW-TARIEF VERLAGEN BTWvoor energie verlagen naar 6 procent Buiten de hoge btw ook de prijzen van electriciteit en gas laten dalen alsook het huurgeld afschaffen van de gasmeter bush for president :) BYW moet zeker naar beneden en verminder de regeringen met 6% is zo meteen betaald Ce n' est pas normal une TVA de 21 poucents sur ce que les menages on besoins pour vivre. j' estime que ce n' est pas de luxe pour le chauffage et de s' éclairer. C'est scandaleux ce que nous épargnons en payabt moins pour l'énergie nous pourrons le dépenser à d'autres choses donc c'est bon pour l'économie Cela serait une bonne initiative, l'etat ne devrait pas generer ses avoirs sur la tête des citoyens. Merci C'est le minimum qui doit être fait!!! C'est vrai que l'électricité est cher et que la TVA est énorme donc pourquoi pas 6% comme dans d'autres pays, voir (ù; C'est vrai que l'électricité est cher et que la TVA est énorme donc pourquoi pas 6% comme dans d'autres pays, voir (ù; chance que lors des rapports nous ne devons pas payer de btw check check check check check check check check check check check check check

20 check check Crapuluus hoe energie toeleveringsbedrijven z'n fikse verhoging kunne door voeren enkel en alleen om nog meer winst te maken. Dit op de kap van de gewone werkmens. Ook de energieleveranciers en de overheid gaan zeker niet vrijuit!!! Een verlaging van het BTW tarief zou al een stap zijn in de goede richting. een bijkomende maatregel voor zowel leveranciers als producenten zou het bevriezen zijn van de prijzen voor de komende 10jaar. d DA ZOU DE BELGISCHE STAAT OP ALLES MOETEN DOEN MAAR NEE? ZE SLAAN ALLE LEVENSNOODZAKELIJKE PRODUKTEN EN DIENSTEN OP. TERWIJL ZE ZELF HET GELD LANGS RAMEN EN DEUREN BUITENSMIJTEN Daar dit levensnoodzakelijk iets is zou het wenselijk zijn dat het btw tarief zakt daar dit levensnoodzakelyke behoefte zijn vind ik het niet meer als normaal daar mijn echtgenote mindervalide is, moeten wij ons huis de ganse dag verwarmen,dit komt duurder dan gelijk welke tweeverdiener.van sociaal tarief kunnen wij niet genieten daar mijn inkomen als arbeider te hoog is.dat is pas discriminatie daar mijn man op invaliditeit is kost alles veel duurder en betalen we veel geld voor electriciteit en gas Daar moet de regering zeker iets aan doen. D'accord Dacht dat levensnoodzakelijke dingen 6 procent btw zouden hebben maar hier nemen we 21 procent. Is elktriciteit dan niet noodzakelijk????? Ik denk het wel!!!!! In de andere landen blijkbaar wel maar hier niet. Electrabel en andere blijven maar hun zakken vullen. Ik kom van 83 per maand naar 126 in 9 jaar tijd. Is dit nog normaal?????? Dadelijk mee akkord om deze btw-tarieven te verlagen!! dagprijzen voor voorbewaking en nabewaking in scholen vooral woensdagsnamiddag en speelpleinen zijn niet meer betaalbaar,ikben alleenstaande met 2 kindjes ten laste,ik kan het dus weten, dalen die handel dan pas word er eens iets gedaan waar iedereen baat bij heeft en vooral degene die een klein inkomen hebben. Dans mon pays d'origine, la Grande Bretagne, qui n'est guère un modèle de justice sociale, on ne paie que 5 % de TVA sur l'énergie! das heel just Das nu eens een goed idee si dat daar nooit iemand eerder aan gewerkt heeft!!! Dat de BTW wordt verlaagd dat zou een hele goede zaak zijn voor vele mensen. Het leven is veel te duur aan het worden. Dat de overheid eerst de Belgen helpt en steund,en dan pas andere landen, maar nee ze laten de Belgen in de kou staan. Dat de overheid wat minder geld verbrast aan het koningshuis, dan voelen ze zo een BTW-verlaging

HUMO enquête naar de koopkracht

HUMO enquête naar de koopkracht HUMO enquête naar de koopkracht Steekproef N= 1000 respondenten representatief voor de Nederlandstalige 20-plussers (geen studenten) Methode Combinatie van telefonisch (23%; bij 65-plussers) en online

Nadere informatie

waarin mensen niet zomaar zelf kunnen beslissen of ze in de zomer wat minder waarin mensen niet zomaar extra vakantiedagen kunnen vragen bij collega s

waarin mensen niet zomaar zelf kunnen beslissen of ze in de zomer wat minder waarin mensen niet zomaar extra vakantiedagen kunnen vragen bij collega s Vrienden, Socialisten, 1 mei, dat is het verhaal van vrouwen en mannen, zoals Geert. 1 mei, dat is het verhaal van het échte leven. Het leven, waarin mensen niet zomaar zelf kunnen beslissen of ze in de

Nadere informatie

Docentenvel opdracht 19 (campagne voor een duurzame wereld en een samenwerkend Europa)

Docentenvel opdracht 19 (campagne voor een duurzame wereld en een samenwerkend Europa) Docentenvel opdracht 19 (campagne voor een duurzame wereld en een samenwerkend Europa) Lees ter voorbereiding onderstaande teksten. Het milieu De Europese Unie werkt aan de bescherming en verbetering van

Nadere informatie

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo?

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo? Wablieft praat met Paul Verhaeghe De maatschappij maakt mensen ziek Materieel hebben we het nog nooit zo goed gehad. De meesten van ons hebben een inkomen, een dak boven ons hoofd Toch voelen veel mensen

Nadere informatie

6% btw op energie: waarom het wel degelijk kán! Antwoord op de argumenten van de regering Leterme

6% btw op energie: waarom het wel degelijk kán! Antwoord op de argumenten van de regering Leterme 6% btw op energie: waarom het wel degelijk kán! Antwoord op de argumenten van de regering Leterme Tom De Meester tomdemeester@telenet.be 27 juni 2008 Eerste argument. Een btw-verlaging is politiek niet

Nadere informatie

Kenneth Wyffels 2L2 19 JAARTAAK SEI 2011-2012

Kenneth Wyffels 2L2 19 JAARTAAK SEI 2011-2012 Kenneth Wyffels 2L2 19 JAARTAAK SEI 2011-2012 April- 30/04/ 12 Artikel 1. Jean-Luc Dehaene van de CD&V kan bijna 3 miljoen euro opstrijken. Door een aantal jaar geleden een pakket aandelenopties te kopen

Nadere informatie

Hoge energieprijzen. Mazout blijft een voordelige brandstof.

Hoge energieprijzen. Mazout blijft een voordelige brandstof. Hoge energieprijzen. Mazout blijft een voordelige brandstof. Dit document zal u helpen een beter inzicht te krijgen in de verbruikskosten, in een huishoudelijke omgeving, voor de verschillende energiebronnen.

Nadere informatie

Wie jong is, wordt getroffen. Wie kinderen heeft, wordt getroffen

Wie jong is, wordt getroffen. Wie kinderen heeft, wordt getroffen Naast de federale besparingen mogen we natuurlijk niet vergeten wat er op Vlaams niveau op ons af komt. Wie verwacht dat de Vlaamse regering Bourgeois I de wonden van de federale besparingen zalft, komt

Nadere informatie

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Vrienden, Kameraden, Socialisten, Laat mij beginnen met jullie allemaal een gelukkig en gezond 2017 te wensen. Vandaag zijn we hier niet toevallig in

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

Belgen bevraagd

Belgen bevraagd 1 41.420 Belgen bevraagd De PVDA vroeg 41.420 Belgen hun mening over de crisis, armoede, werk, koopkracht, de toekomst van de jongeren, discriminatie & justitie, klimaat & milieu, democratie en energie.

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

ONS ENGAGEMENT VOOR UW TOEKOMST ONTCIJFERD

ONS ENGAGEMENT VOOR UW TOEKOMST ONTCIJFERD ONS ENGAGEMENT VOOR UW TOEKOMST ONTCIJFERD UW TOEKOMST ONTCIJFERD we creëren sociale welvaart met vier bouwstenen 1 meer jobs 2 stijgende koopkracht 3 sociale zekerheid voor iedereen 4 een toekomst voor

Nadere informatie

Lesbrief Iedereen betaalt belasting

Lesbrief Iedereen betaalt belasting Lesbrief Iedereen betaalt belasting inleiding Iedereen betaalt belasting» waar komt het geld vandaan?» waar gaat het geld naar toe?» nederland, europa en de wereld» Iedereen betaalt belasting 1 Iedereen

Nadere informatie

Resultaten & conclusies onderzoek:

Resultaten & conclusies onderzoek: Resultaten & conclusies onderzoek: Kinderen over armoede en vluchtelingen door Kinderen Goedgekeurd! Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000-tal leerlingen. 1.

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Alles is in volle opbouw.

Alles is in volle opbouw. Alles is in volle opbouw. Duits paviljoen ook te zien op de vlgd dia Vlgd dia Hall van machines Oud Vlaanderen met het Belfort van Bethune(fr) Hoofdingang aan de Kortrijksesteenweg 2 dia s verder Het Duits

Nadere informatie

Mag ik dan nooit meer stoppen met werken?

Mag ik dan nooit meer stoppen met werken? Mag ik dan nooit meer stoppen met werken? 67 vragen over aow-vragen en uw pensioen (Uit AD van 1-11-2016) De AOW-leeftijd gaat in 2022 met drie maanden omhoog voor iedereen die na 1954 geboren is. Reden

Nadere informatie

4. Nu zien we echte verandering. Hebt u niet te lang zitten klooien met PS?

4. Nu zien we echte verandering. Hebt u niet te lang zitten klooien met PS? ONS VERHAAL 1. Waar heeft CD&V het verschil gemaakt? Zowel voor als na de verkiezingen hebben wij gezegd dat de komende vijf jaar moeten gaan over economische groei mét sociale vooruitgang. Dat evenwicht

Nadere informatie

Het taalconflict in België Vlamingen gedropt in Wallonië

Het taalconflict in België Vlamingen gedropt in Wallonië Het taalconflict in België Vlamingen gedropt in Wallonië België is officieel tweetalig, maar de Vlamingen en Walen gaan niet altijd goed samen. Je kunt spreken van een taalconflict. Hoe kijken Vlaamse

Nadere informatie

1 140 miljard euro bij

1 140 miljard euro bij PRIVATE S.A. Page: 1+2 3 Circulation: 330835 92b4f4 1390 De Nieuwe Gazet No. of publications: 2 ECB drukt 1 140 miljard euro bij Met die som in 50 euro biljetten kan je de negen bollen van het Atomium

Nadere informatie

samenvatting een nieuwe start Ambitie 2020 welvaart creëren, welvaart verdelen

samenvatting een nieuwe start Ambitie 2020 welvaart creëren, welvaart verdelen samenvatting een nieuwe start Ambitie 2020 welvaart creëren, welvaart verdelen Verkiezingsprogramma Open Vld - Federale verkiezingen 13 juni 2010 Ambitie 2020 1. een nieuwe politiek. In 2020 heeft 1 op

Nadere informatie

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) Extra uitleg en Q&A Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Wat is pensioen? Tekst uit het filmpje Wist je dat je nu waarschijnlijk al pensioen opbouwt? Een klein

Nadere informatie

10-puntenplan voor het herstel van de Nederlandse economie

10-puntenplan voor het herstel van de Nederlandse economie 10-puntenplan voor het herstel van de Nederlandse economie Nederland zit in een grote economische crisis. Het consumentenvertrouwen is dramatisch laag. Nederlanders zijn onzeker over hun baan, hun huis,

Nadere informatie

Equitaxerend principe toegepast

Equitaxerend principe toegepast CO 2 Taks Equitaxerend principe toegepast Of hoe België een halt toeroept aan smeltende poolkappen en de arme Afrikaan geïntegreerd geraakt in de wereldeconomie Onze arbeid kan ontlast worden, economie

Nadere informatie

VERHALEN ACHTER DE CIJFERS

VERHALEN ACHTER DE CIJFERS VERHALEN ACHTER DE CIJFERS Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid Eva de Bakker, beleidsmedewerker April 2015 2 INHOUD INHOUD Inleiding 4 Huurverhogingen 5 Het onderzoek 6 De resultaten 7 Voorstellen 9 Bijlage:

Nadere informatie

De vluchtelingencrisis: oplossingen en inzichten van kinderen

De vluchtelingencrisis: oplossingen en inzichten van kinderen Door rechtopmigratie op 8 oktober, 2015-00:00 foto, school in Nederland uit 1937 De aanslepende vluchtelingencrisis en de daar bijhorende verklaringen van bepaalde politici heeft niemand onberoerd gelaten.

Nadere informatie

Kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren VPM VPM Kinderen zonder papieren Je ziet het bijna elke dag op de tv of in de krant: beelden van landen in oorlog, mensen in armoede. Op zoek naar een betere plaats om te leven, slaan ze op de vlucht.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Vul afzonderlijk van elkaar allebei de vragen in. Bij elke vraag moet je een antwoord kiezen. Als je niet kunt kiezen, kies dan het

Nadere informatie

Belastingen moeten zo laag mogelijk en zo gelijk mogelijk zijn.

Belastingen moeten zo laag mogelijk en zo gelijk mogelijk zijn. Onevenwicht Belastingen moeten zo laag mogelijk en zo gelijk mogelijk zijn. Elke ongelijkheid in belastingen leidt tot economische onevenwichten. Inkomen moet gerelateerd zijn aan arbeid of risico. Elke

Nadere informatie

Goeiemiddag in Gent, stad in volle groene verandering!

Goeiemiddag in Gent, stad in volle groene verandering! Beste vrienden, Goeiemiddag in Gent, stad in volle groene verandering! Vooreerst, en vanuit de grond van mijn hart: Bedankt! Bedankt om al weken keihard campagne te voeren. Bedankt voor jullie tijd, energie,

Nadere informatie

Lieve vrienden van El Manguaré,

Lieve vrienden van El Manguaré, Lieve vrienden van El Manguaré, Vanuit een overstroomd Iquitos de tweede tamtam van 2012. Twee dagen geleden schreef ik onderstaand stukje: Manguaré kampt met wateroverlast! Zoals Yolanthe in de vorige

Nadere informatie

betreffende de problematiek van de hoge brandstofprijzen

betreffende de problematiek van de hoge brandstofprijzen stuk ingediend op 1231 (2010-2011) Nr. 1 8 juli 2011 (2010-2011) Voorstel van resolutie van mevrouw Marijke Dillen, de heren Filip Dewinter, Jan Penris, Johan Deckmyn en Wim Wienen en mevrouw Marleen Van

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons september 2012. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons september 2012. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons september 2012 Luc Timmers Alle cartoons mogen gratis gekopieerd en verspreid worden Gratis? Jazeker! Tegenprestatie? De Lijnmanager Gratis is voor bijna niks Volg @Delijnmanager

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

Jong zijn zonder zorgen. Dit is Leon. www.s-p-a.be. tijdenveranderen.be. PNA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen 2014_148x105_16pag_VERSIE SPA.

Jong zijn zonder zorgen. Dit is Leon. www.s-p-a.be. tijdenveranderen.be. PNA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen 2014_148x105_16pag_VERSIE SPA. Jong zijn zonder zorgen. Dit is Leon. tijdenveranderen.be www.s-p-a.be PNA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen 2014_148x105_16pag_VERSIE SPA.indd 1 24/02/14 11 NA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen

Nadere informatie

ENERGIEZUINIG WONEN 10 tips

ENERGIEZUINIG WONEN 10 tips ENERGIEZUINIG WONEN 10 tips 1 Je woning isoleren en begin daar waar isoleren het meeste oplevert, dus waarmee je je energievraag zo veel mogelijk terugbrengt. Veel mensen kopen eerst zonnepanelen om energie

Nadere informatie

Welke wapens worden voor het eerst gebruikt in de Eerste Wereldoorlog? 1. Geweren en gifgas. 2. Machinegeweren en gifgas. 3. Gifgas en pistolen.

Welke wapens worden voor het eerst gebruikt in de Eerste Wereldoorlog? 1. Geweren en gifgas. 2. Machinegeweren en gifgas. 3. Gifgas en pistolen. Tussen welke twee landen is de Eerste Wereldoorlog begonnen? 1. Engeland en Frankrijk 2. Duitsland en Frankrijk 3. Duitsland en Engeland Nederland blijft neutraal. Wat betekent dat? 1. Nederland kiest

Nadere informatie

6 maart 2015 TOESPRAAK VAN BIANCA DEBAETS STAATSSECRETARIS VOOR VERKEERSVEILIGHEID, GELIJKE KANSEN, DIERENWELZIJN & ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

6 maart 2015 TOESPRAAK VAN BIANCA DEBAETS STAATSSECRETARIS VOOR VERKEERSVEILIGHEID, GELIJKE KANSEN, DIERENWELZIJN & ONTWIKKELINGSSAMENWERKING 6 maart 2015 TOESPRAAK VAN BIANCA DEBAETS STAATSSECRETARIS VOOR VERKEERSVEILIGHEID, GELIJKE KANSEN, DIERENWELZIJN & ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Wereldvrouwenmars Centraal Station Dames en heren, (En ik zeg

Nadere informatie

Tomaten in de puree. dag 1. Hallo,

Tomaten in de puree. dag 1. Hallo, Tomaten in de puree dag 1 Mijn naam is Valérie en ik woon in Togo, één van de kleinste landen in Afrika. Veel mensen in mijn land zijn arm. Vroeger teelden mijn mama en papa katoen. Maar toen zij het katoen

Nadere informatie

Creëren van werkplaatsen

Creëren van werkplaatsen Creëren van werkplaatsen A Plan 1. Verhouding per sector bepalen: aantal personeelsleden omzet => verhoudingsgetal personeel in een zaak = ~po~ 2. Directe korting geven wanneer de bepaalde ~po~ = in

Nadere informatie

Goede tijden, slechte tijden. Soms zit het mee, soms zit het tegen

Goede tijden, slechte tijden. Soms zit het mee, soms zit het tegen Slides en video s op www.jooplengkeek.nl Goede tijden, slechte tijden Soms zit het mee, soms zit het tegen 1 De toegevoegde waarde De toegevoegde waarde is de verkoopprijs van een product min de ingekochte

Nadere informatie

28 november 2015. Onderzoek: Klimaattop Parijs

28 november 2015. Onderzoek: Klimaattop Parijs 28 november 2015 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Tax shift / Federale regering

Tax shift / Federale regering Tax shift www.vereeck.be lode.vereeck@uhasselt.be 099/59.9. Federale regering Krachtlijnen van het regeerakkoord gezond financieel-economisch beleid sanering = 100% bezuinigingen (8,1 miljard) o.a. sociale

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Intersteno Ghent 2013- Correspondence and summary reporting

Intersteno Ghent 2013- Correspondence and summary reporting Intersteno Ghent 2013- Correspondence and summary reporting DUTCH Wedstrijd Correspondentie en notuleren De wedstrijdtekst bevindt zich in de derde kolom van de lettergrepentabel in art. 19.1 van het Intersteno

Nadere informatie

DE PERFECTE STORM. Hoe de economische crisis de wereld overviel en vooral: hoe we eruit geraken. Gert Peersman & Koen Schoors.

DE PERFECTE STORM. Hoe de economische crisis de wereld overviel en vooral: hoe we eruit geraken. Gert Peersman & Koen Schoors. DE PERFECTE STORM Hoe de economische crisis de wereld overviel en vooral: hoe we eruit geraken Gert Peersman & Koen Schoors Universiteit Gent Beleidsseminarie eindeloopbaan 6 december 2012 De Perfecte

Nadere informatie

Life@Ease. Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! HR INSURANCE

Life@Ease. Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! HR INSURANCE Life@Ease Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! HR INSURANCE Zelf uw professionele loopbaan bepalen, uw eigen baas zijn, klanten blij maken, uw eigen zaak

Nadere informatie

Les Energie besparen LESSENSERIE ENERGIETRANSITIE. Werkblad

Les Energie besparen LESSENSERIE ENERGIETRANSITIE. Werkblad LESSENSERIE ENERGIETRANSITIE Les Energie besparen Werkblad Les Energie besparen Werkblad Stel je voor dat fossiele brandstoffen morgen bijna op zouden zijn. De huizen zouden koud blijven. Er zou geen energie

Nadere informatie

FNV Vrouw Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam Tel: 020-5816398 post@fnvvrouw.nl www.fnvvrouw.nl. Minder gaan werken? Of stoppen misschien?

FNV Vrouw Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam Tel: 020-5816398 post@fnvvrouw.nl www.fnvvrouw.nl. Minder gaan werken? Of stoppen misschien? FNV Vrouw Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam Tel: 020-5816398 post@fnvvrouw.nl www.fnvvrouw.nl Minder gaan werken? Of stoppen misschien? Minder werken. Of stoppen, misschien? Je loopt met het idee rond om

Nadere informatie

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Vergelijk de leveranciers van elektriciteit en aardgas en vind de beste leverancier. Veranderen van leverancier is gratis en niet moeilijk. 1 Betaal minder

Nadere informatie

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Vergelijk de leveranciers van elektriciteit en aardgas en vind de beste leverancier. Veranderen van leverancier is gratis en niet moeilijk. 1 Betaal minder

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Gas & elektriciteit DURF VERGELIJKEN

Gas & elektriciteit DURF VERGELIJKEN Gas & elektriciteit DURF VERGELIJKEN Oefeningen V-test FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie Algemene Directie Energie Koning Albert II-laan 16 1000 Brussel Inhoud I. Praktijk... 3 1. Geval 1: normale

Nadere informatie

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen Hier vergelijk je de verschillende producten van de verschillende energieleveranciers. Zo kun je zien wat

Nadere informatie

1. Hoe dringend vindt u het klimaatprobleem? Helemaal niet dringend, we 1% Er is helemaal geen klimaatprobleem. Weet niet / geen mening

1. Hoe dringend vindt u het klimaatprobleem? Helemaal niet dringend, we 1% Er is helemaal geen klimaatprobleem. Weet niet / geen mening 1. Hoe dringend vindt u het klimaatprobleem? Helemaal niet dringend, we 1% kunnen wel even wachten met grote maatregelen 17% 1 Een beetje dringend, we kunnen nog wel even wachten met grote maatregelen,

Nadere informatie

Meer besparen op je energiefactuur betekent meer geld voor leuke dingen

Meer besparen op je energiefactuur betekent meer geld voor leuke dingen Meer besparen op je energiefactuur betekent meer geld voor leuke dingen Veel mensen betalen nog altijd te veel voor elektriciteit en aardgas. Toch is overstappen naar een voordeliger contract of veranderen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Energievergelijker van. Copyright 2016 by onlineenergievergelijker.nl

HANDLEIDING. Energievergelijker van. Copyright 2016 by onlineenergievergelijker.nl HANDLEIDING Energievergelijker van Copyright 2016 by Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave pag. 2 2. Voorwoord pag. 3 3. Start vergelijking pag. 4 3.1 Postcode en Huisnummer pag. 4 3.2 Woonsituatie pag. 4 3.4

Nadere informatie

Introductie Presentatie aan Bewonersorganisatie. Milieu en Kortenbos Wat kunnen we zelf doen

Introductie Presentatie aan Bewonersorganisatie. Milieu en Kortenbos Wat kunnen we zelf doen Introductie Presentatie aan Bewonersorganisatie Milieu en Kortenbos Wat kunnen we zelf doen Wie ben ik? Mijn naam is Graham Degens Ik heb >30 jaar in de olie industrie gewerkt, om olie en gas optimaal

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid

Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid Leerkrachtinformatie Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid Lesduur: 30 minuten (zelfstandig) DOEL De leerlingen weten wat de gevolgen zijn van energie verbruik. De leerlingen weten wat duurzaamheid is. De leerlingen

Nadere informatie

Ik ben Steenkool. Nooit meer oorlog groep 7-8. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels.

Ik ben Steenkool. Nooit meer oorlog groep 7-8. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. Hi! I am de steenkool. De cole of de stone. I am black, zwart. And I kan fire geven. Jongens, dat is wat die Europese

Nadere informatie

Openbare verlichting in Avelgem

Openbare verlichting in Avelgem Openbare verlichting in Avelgem Lut Deseyn Schepen van Milieu Lut.deseyn@avelgem.be 1. Inleiding 2. Duiding 2. Het project 3. Kosten en Besparing 5. Opvolging en evaluatie 6. Conclusie 7. Vragen Agenda

Nadere informatie

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering?

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering? Welkom bij Oxxio! Uw overstap naar Oxxio: een slimme keuze Welkom bij Oxxio. Net als u hebben al vele particuliere en zakelijke klanten inmiddels ontdekt dat overstappen naar Oxxio een slimme keuze is.

Nadere informatie

De overheid geeft (te)veel uit? Weet u hoeveel

De overheid geeft (te)veel uit? Weet u hoeveel Page 1 of 6 Gepubliceerd op DeWereldMorgen.be (http://www.dewereldmorgen.be) De overheid geeft (te)veel uit? Weet u hoeveel en aan wat? door Phi-Rana di, 2013-11-12 15:45 Phi-Rana Er wordt vaak gezegd

Nadere informatie

Groepsaankoop 100% groene energie 2 de editie Samen op weg naar goedkopere groene energie Inga Verhaert

Groepsaankoop 100% groene energie 2 de editie Samen op weg naar goedkopere groene energie Inga Verhaert Groepsaankoop 100% groene energie 2 de editie Samen op weg naar goedkopere groene energie Inga Verhaert Samenaankoop 2 de editie Waarom? nog steeds onevenwicht op de markt energie nog steeds duurder dan

Nadere informatie

Spaar energie! Energieverbruik op hol. Waarom besparen? Hugo Vanderstraeten. steeg de elektriciteitsprijs met 7 à 12%

Spaar energie! Energieverbruik op hol. Waarom besparen? Hugo Vanderstraeten. steeg de elektriciteitsprijs met 7 à 12% Hugo Vanderstraeten Energieverbruik op hol steeg de elektriciteitsprijs met 7 à 12% (Bron: CREG). Energie besparen = geld sparen. 3/4 van onze energie komt uit fossiele brandstoffen. De verbranding van

Nadere informatie

special MILJOENENNOTA 2014 uitgaven 267,0 miljard inkomsten 249,1 miljard De miljoenennota en uw portemonnee.

special MILJOENENNOTA 2014 uitgaven 267,0 miljard inkomsten 249,1 miljard De miljoenennota en uw portemonnee. MILJOENENNOTA 2014 special De miljoenennota en uw portemonnee. inkomsten 249,1 miljard uitgaven 267,0 miljard Het kabinet heeft op Prinsjesdag bekend gemaakt hoe de begroting, met daarin het bezuinigingspakket

Nadere informatie

Vrouwenraadinfofiche 2016

Vrouwenraadinfofiche 2016 Vrouwenraadinfofiche 2016 Drie decennia deeltijds werk en de gevolgen voor vrouwen Evolutie deeltijdse arbeid De overheid en de sociale partners zijn deeltijds werk (gebaseerd op een deeltijdse arbeidsovereenkomst)

Nadere informatie

Boek 4 Hoofdstuk 7: De overheid en ons inkomen

Boek 4 Hoofdstuk 7: De overheid en ons inkomen Boek 4 Hoofdstuk 7: De overheid en ons inkomen Valt het mee of tegen? a Als Yara een appartement koopt moet ze een hypotheek afsluiten. Hiervoor betaalt ze iedere maand een bepaald bedrag. Dit zijn haar

Nadere informatie

Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen BUI TEN België

Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen BUI TEN België Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Dossierbeheerder: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging

Nadere informatie

Voor het welzijn van kind en school. Klas 3!

Voor het welzijn van kind en school. Klas 3! Voor het welzijn van kind en school Klas 3! Wat is energie Energie heb je nodig om iets te doen. Je hebt het nodig om een auto mee te kunnen laten rijden, een huis mee te verwarmen of een fabriek mee te

Nadere informatie

een goed jaar voor jou, voor mij en voor de hele buurt.

een goed jaar voor jou, voor mij en voor de hele buurt. een goed jaar voor jou, voor mij en voor de hele buurt. Dames en Heren Beste vrienden Een gelukkig Nieuwjaar. Van harte Voor u, voor wie u dierbaar is, en voor ons allemaal. Een gelukkig Nieuwjaar. Een

Nadere informatie

Les De kosten van energie

Les De kosten van energie LESSENSERIE ENERGIETRANSITIE Les De kosten van energie Werkblad Les De kosten van energie Werkblad Elke dag gebruiken we heel wat energie om het huis warm te houden en te verlichten, televisie te kijken,

Nadere informatie

Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur.

Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur. Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur. Veel mensen betalen nog altijd te veel voor elektriciteit en aardgas. Toch is overstappen naar een voordeliger contract

Nadere informatie

Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur.

Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur. Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur. Veel mensen betalen nog altijd te veel voor elektriciteit en aardgas. Toch is overstappen naar een voordeliger contract

Nadere informatie

Toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Kinderopvang voor mensen in armoede. Getuigenis VVSG 02/04/2015

Toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Kinderopvang voor mensen in armoede. Getuigenis VVSG 02/04/2015 Toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Kinderopvang voor mensen in armoede. Getuigenis VVSG 02/04/2015 Beste iedereen, Ik ben Cynthia, opgeleide ervaringsdeskundige, en ik werk binnen TAO-Armoede. Wij

Nadere informatie

Energieprijs en energiearmoede

Energieprijs en energiearmoede 1 Energieprijs en energiearmoede Een artikel van het Trefpunt Economie - een publicatie van de FOD Economie Voorgesteld in november 2013 op het 20 e congres van de Franstalige economen Auteurs: Bonnard,

Nadere informatie

FREE ENERGY NEWSLETTER

FREE ENERGY NEWSLETTER FREE ENERGY NEWSLETTER DE ENERGIEBRONNEN VAN DE 21 STE EEUW Nr. 20, 2011 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Het Experiment deel 2... 4 Nieuwe rubriek: Gebruikers Vertellen... 8 Green Ebox MINI... 11 Speciale

Nadere informatie

Onderzoek: Armoede. Publicatiedatum: 6-3- 2014

Onderzoek: Armoede. Publicatiedatum: 6-3- 2014 Onderzoek: Armoede Publicatiedatum: 6-3- 2014 Over dit onderzoek Het onderzoek is een driehoeksmeting bestaande uit een online enquête met zowel open als gesloten vragen, en een asynchrone online focusgroep

Nadere informatie

Elektrische auto stoot evenveel CO 2 uit als gewone auto

Elektrische auto stoot evenveel CO 2 uit als gewone auto Elektrische auto stoot evenveel CO 2 uit als gewone auto Bron 1: Elektrische auto s zijn duur en helpen vooralsnog niets. Zet liever in op zuinige auto s, zegt Guus Kroes. 1. De elektrische auto is in

Nadere informatie

DE PERFECTE STORM Hoe de economische crisis de wereld overviel en vooral: hoe we eruit geraken Gert Peersman & Koen Schoors Universiteit Gent

DE PERFECTE STORM Hoe de economische crisis de wereld overviel en vooral: hoe we eruit geraken Gert Peersman & Koen Schoors Universiteit Gent DE PERFECTE STORM Hoe de economische crisis de wereld overviel en vooral: hoe we eruit geraken Gert Peersman & Koen Schoors Universiteit Gent 1 2 De Perfecte Storm Samenloop van drie crisissen die economische

Nadere informatie

Wat is tax shift? Man, man, wanneer zitten daar eens belezen mensen bij de VRT?

Wat is tax shift? Man, man, wanneer zitten daar eens belezen mensen bij de VRT? Wat is tax shift? Man, man, wanneer zitten daar eens belezen mensen bij de VRT? De vraag is wat zou je doen in een 'onbelaste wereld' en waarom belast je iets zodanig dat mensen foute keuzes maken. Wegwerpeconomie

Nadere informatie

Betreft: Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België

Betreft: Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België MOD. 19_Fisc dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze

Nadere informatie

Mogelijke examenvragen DEEL II

Mogelijke examenvragen DEEL II Mogelijke examenvragen DEEL II 1. Geef aan tot welke gezinsfunctie volgende voorbeelden behoren. a. Een moeder troost haar zoontje van 5 jaar die een enge nachtmerrie had. b. Een gezin op vakantie in Griekenland

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Hoe heeft de sociale zekerheid de crisis doorstaan?

Hoe heeft de sociale zekerheid de crisis doorstaan? Hoe heeft de sociale zekerheid de crisis doorstaan? Hoe heeft de sociale zekerheid de economische crisis van 2009 en 2012 doorstaan? Die twee jaar bedraagt de economische groei respectievelijk -2,8% en

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen)

Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen) Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen) Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000tal leerlingen. 1. Kennis van het woord vluchteling:

Nadere informatie

Inleiding regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst

Inleiding regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst Inleiding regeerakkoord 2017-2021 Vertrouwen in de toekomst Inleiding Mensen in Nederland hebben veel vrijheid. Nederlanders vormen een sterke groep. Iedereen kan proberen om verder te komen in zijn leven.

Nadere informatie

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Tineke Post Uitgeverij Gelderland Voorwoord Crisis in Europa crisis in Nederland. Bezuinigen, bezuinigen.

Nadere informatie

Nieuwe Energiepremies 2007. «Om onze energierekening te verlichten en het klimaat te beschermen!»

Nieuwe Energiepremies 2007. «Om onze energierekening te verlichten en het klimaat te beschermen!» PERSCONFERENTIE 17 JANUARI 2007 Evelyne Huytebroeck Brusselse Minister van Leefmilieu en Energie Nieuwe Energiepremies 2007 «Om onze energierekening te verlichten en het klimaat te beschermen!» 1 Context

Nadere informatie

Eindexamen vmbo gl/tl economie 2011 - II

Eindexamen vmbo gl/tl economie 2011 - II Beoordelingsmodel Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt 1 scorepunt toegekend. MINpunten 1 maximumscore 1 2 / 6 x 100 % = 33,3% 2 maximumscore 1 Voorbeeld van een juiste reden: Klantenbinding:

Nadere informatie