Handleiding Drive! 1.1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Drive! 1.1"

Transcriptie

1 Handleiding Drive! 1.1 page 1 / 15 (Build )

2 1.1. Inleiding Hoofdstuk 1. Handleiding Drive! Drive! Drive! is een programma dat de registratie van rijlessen verzorgt waarbij de rijschoolhouder zorgt voor vastlegging van beschikbaar personeel en materieel en zowel de rijschoolhouder als de leerling lessen kunnen 'inplannen'. Het programma is via het internet te benaderen en werkt op de meeste pc's, laptops en tablets. Voor het kunnen gebruiken van de software zijn logingegevens nodig, op onze site ( staat vermeld hoe u deze kunt bemachtigen Verklarende woordenlijst Onderstaand ziet u een overzicht van de gebruikte termen in de handleiding met hun betekenis. Term Betekenis Voorbeeld Actief indicatie De actief indicatie geeft aan bij de meeste gegevens of ze voor andere onderdelen beschikbaar zijn. Ze worden per gegeven 'aan' of 'uit' gezet middels een muisklik op een bijbehorend vierkant vakje. Als het vinkje in het vakje staat betekent dat, dat het betreffende gegeven 'aan' staat en dus actief is. Boeken Zie inplannen. Button Het Engelse woord 'Button' wordt gebruikt om de 'links' op een internetpagina mee aan te duiden. Met een muisklik op een 'Button' wordt een actie door de gebruiker gestart. 'Buttons' hebben in het gehele programma een vergelijkbaar uiterlijk. Dienst Een dienst is verzameling van rijlessen met 1 instructeur op 1 dag, met 1 voertuig. Dienst wordt ook wel aangeduid met 'Roosterdag'. Inplannen Het koppelen van een beschikbaar lesuur aan een actieve leerling zodat de leerling rijles krijgt op het geselecteerde moment. Een opleidingscode is een code die gebruikt wordt om een bepaalde rijopleiding aan te duiden. Voor een aantal standaardopleidingen zijn Opleidingscode A, B, BE, C, D er standaardcodes. U kunt deze uitbreiden met extra codes die u zelf hanteert. Standaardopleidingen zijn de rijopleidingen die horen bij de Standaardopleidingen standaard opleidingscodes. Hoewel de code niet gewijzigd kan Auto, Motor. worden is de omschrijving aanpasbaar. page 2 / 15 (Build )

3 2.1. Inloggen Hoofdstuk 2. De Rijschoolhouder Inloggen Voor het kunnen werken met dit programma zijn inloggegevens noodzakelijk. De inloggegevens bestaan uit : Een adres Een wachtwoord Een bedrijfscode De inloggegevens verkrijgt u door u aan te melden op onze site ( en daar op de 'Aanmelden' button te klikken. Op het vervolgscherm vult u de gevraagde gegevens in, klik daarna op de 'Verzenden' button en binnen enkele minuten ontvangt u uw inloggegevens. Deze inloggegevens vult u in op het inlogscherm welke verschijnt als u op de 'Inloggen' button klikt Basisgegevens invullen Welke gegevens zijn nodig. Voordat met het inplannen van rijlessen begonnen kan worden moeten een aantal elementen vastgelegd zijn. Zoals: Welke opleidingen kunnen door uw rijschool verzorgd worden? Welke voertuigen gebruikt de rijschool? Voor welke opleiding zijn deze voertuigen geschikt? Aan welke leerlingen geven we rijles? Welke instructeurs zijn beschikbaar? Welke opleiding mogen de instructeurs geven? Welke instructeurs werken op welke dagen van de week? Voor een aantal van deze gegevens zal het vastleggen eenmalig zijn of wijzigen minder vaak. page 3 / 15 (Build )

4 Opleidingen. Het invullen van de mogelijke opleidingen start via de button 'Beheer Opleidingen'. Er wordt dan een scherm getoond met een overzicht van de eerder ingevulde opleidingen. Deze kunnen gewijzigd of verwijderd worden door de respectievelijke buttons die er achter staan. Opleidingscodes die tot de standaardopleidingen behoren kunnen niet verwijderd worden. De standaardopleidingen zijn herkenbaar aan de ontbrekende 'verwijder'- button in het overzichtsscherm. Rechtsboven vindt u een button waarmee een opleiding kan worden toegevoegd. Een '...Toevoegen' button staat zoveel mogelijk op deze locatie op het scherm. Bij het wijzigen en bij het toevoegen van een opleiding wordt het scherm uitgebreid met enkele velden die nodig zijn om een opleiding te kunnen vastleggen. Van opleidingen die tot de standaardopleidingen behoren kan de opleidingscode niet gewijzigd worden. Zowel de opleidingscode als de opleidingsomschrijving mag u zelf bepalen. De 'actief' indicatie zorg er voor dat de opleiding bij de overige onderdelen gebruikt kan worden. Indien u een opleiding via de 'verwijder'-button verwijdert, worden ook eventueel nog gekoppelde gegevens verwijderd. Het is raadzaam om de ' actief' indicatie uit te zetten indien u een opleiding niet meer kan of wilt gebruiken. De standaardopleidingen kunnen nooit verwijderd worden. page 4 / 15 (Build )

5 Voertuigen. Het invullen van de beschikbare voertuigen start via de button 'Beheer Voertuigen'. Hier ziet u een overzicht van de eerder ingevulde voertuigen. Indien u niet eerder voertuigen heeft ingevuld zal alleen de 'Voertuig Toevoegen'-button zichtbaar zijn. Achter ieder voertuig staat een 'Wijzig'-button en een 'Verwijder'-button. Hiermee kan het betreffende voertuig gewijzigd of verwijderd worden. Bij het toevoegen of wijzigen van een voertuig dient u aan te geven voor welke rijopleiding het voertuig geschikt is. De actief indicatie kan gebruikt worden om het gebruik van het voertuig (tijdelijk) uit te zetten. page 5 / 15 (Build )

6 Leerling basis Het invullen van de leerlingen start via de button 'Beheer Leerlingen'. Hier ziet u een overzicht van de naam en adresgegevens van de ingevulde leerlingen. Indien u niet eerder leerlingen heeft ingevuld zal alleen de 'Leerling Toevoegen'-button zichtbaar zijn. Achter iedere leerling staan 4 buttons voor het onderhoud van de basisgegevens; de opleidingsgegevens; de login van de leerling en een 'Verwijder'-button. Bij de basisgegevens vult u de volgende leerlinggegevens in: Naam Adres Geboortedatum Telefoonnummer Actief De actief indicatie zorgt er voor dat de leerling ingepland kan worden op de opleidingen waarvoor hij of zij is ingeschreven Leerling opleiding Bij de opleidinggegevens is het mogelijk meerdere opleidingen per leerling vast te leggen. Daarom verschijnt eerst een overzicht van de aan de leerling gekoppelde opleiding(en). Daarbij staan per opleiding een wijzig- en verwijder-button. Op het leerlingopleidingscherm zijn de datumvelden niet verplicht. page 6 / 15 (Build )

7 Leerling login De logingegevens van een leerling zijn noodzakelijk om de leerling zelf lessen te kunnen laten inplannen. Bij de logingegevens vult u een adres in van de leerling en een wachtwoord. Met de 'Maak nieuw wachtwoord' button kan een wachtwoord gegenereerd worden. Zodra deze button gebruikt wordt, wordt ook de indicatie van 'verstuur logingegevens' aangezet. Hiermee worden bij het opslaan van de logingegevens deze ook direct verzonden naar de leerling. Met de actief indicatie kan het gebruik van het inplannen door de leerling (tijdelijk) uitgezet worden. page 7 / 15 (Build )

8 Instructeurs Via de button 'Beheer Instructeurs' komt u in het onderhoudsscherm van de instructeurs. Als eerste verschijnt een overzicht met de bestaande instructeurs. Indien u nog niet eerder instructeurs heeft ingevuld is alleen de 'Instructeur Toevoegen' button zichtbaar. Per instructeur staat in het overzicht zijn of haar naam, een adres, een telefoonnummer en de codes van de opleidingen waarvoor de betreffende instructeur is geautoriseerd. Tevens is de ' Actief' indicatie zichtbaar en staan de 'Wijzig' en 'Verwijder' buttons vermeld. Voor een instructeur worden de volgende gegevens vastgelegd: Naam adres Wachtwoord Telefoonnummer Vaardigheden Rechten Actief Bij de vaardigheden kan meer dan 1 vaardigheid gekozen worden door de CTRL-toets bij het selecteren ingedrukt te houden. Een instructeur behoort standaard 'Instructeur' rechten te hebben, maar het is ook mogelijk om een instructeur ook leerling te laten zijn. En het is mogelijk een instructeur 'Administrator' rechten te geven waarmee hij ook de taken uit kan voeren (binnen deze software) die door de rijschoolhouder worden uitgevoerd. page 8 / 15 (Build )

9 Instellingen Op het instellingen scherm vult u een aantal standaardwaarden in. 'Lesduur in minuten'. Deze kan bij het maken van het rooster overschreven worden. 'Mag een instructeur zijn rooster wijzigen' biedt de mogelijkheid om instructeurs zelf hun beschikbaarheid te laten aangeven. 'Mag een leerling geboekte lessen wissen?' bepaalt of een leerling zijn of haar ingeplande lessen weer mag verwijderen. Het tijdstip van verwijderen moet dan voldoen aan minstens 1 van de 2 hieronder genoemde voorwaarden. 'Hoeveel minuten na een boeking mag niet meer gewist worden' geeft aan dat na het aantal opgegeven minuten niet meer gewist mag worden. Dit wordt gebruikt om leerlingen de mogelijkheid te geven een correctie te maken vlak na een verkeerde boeking. 'Hoeveel dagen voor de les mag niet meer gewist worden?' geeft leerlingen de mogelijkheid om hun rijles in te trekken op voorwaarde dat de rijles gepland was voor minstens het hier genoemde aantal dagen later. 'Wat is het maximaal aantal lesuren per dag voor een instructeur'. Hiermee is te voorkomen dat bij een instructeur meer lesuren ingepland wordt dan wenselijk is, terwijl zijn of haar beschikbaarheid mogelijk wel groter is. 'Hoeveel weken van het verleden wilt u kunnen zien?' dient om de historie niet onnodig groot te laten worden. 'Wilt u de zondag als werkdag gebruiken in uw roosters?' zorgt voor het onzichtbaar maken van de zondagen in overzichten Operationele gegevens page 9 / 15 (Build )

10 Beheer Roostertijden Via de 'Beheer Roostertijden'-button wordt het 'Onderhoud roostertijden' scherm geopend. Roostertijden bestaan uit 2 elementen, te weten: De dienst (roosterdag), met datum, voertuig en instructeur. Dit zijn de basisgegevens. De verschillende tijden die op deze dienst (met instructeur en voertuig) beschikbaar zijn om rijlessen op in te plannen. Dit zijn de lestijden. 1. Dienst (roosterdag). Op het 'Onderhoud roostertijden' scherm staat een overzicht van de verschillende diensten in 1 week. Het weeknummer kan in de kop geselecteerd worden. Indien het weeknummer welke u wilt gebruiken er nog niet bij staat klikt u op de 'Roosterdag Toevoegen' button. Indien de dienst wel bestaat klikt u op de button 'Basis' om de basisgegevens te wijzigen. Het kenmerk is vrij te kiezen. Van belang is dat het kenmerk duidelijk maakt om welke dienst het gaat. (b.v. 'Ochtend instructeur Jansen' of 'Met aanhanger') De datum is de datum waarop de dienst betrekking heeft. Het voertuig geeft aan welk voertuig bij deze dienst gebruikt wordt. De instructeur geeft aan welke instructeur deze dienst uitvoert. 2. Roostertijden per dienst (roosterdag). Met de 'lestijden' -button wordt een overzicht getoond van de tijdstippen waarop een les kan beginnen. Indien er nog geen roostertijd is ingevoerd is alleen de button 'Roostertijd Toevoegen' zichtbaar. In het overzicht staat aan de linkerkant de dienst vermeld. Met de wijzig button kan een roostertijd aangepast worden als deze niet al geboekt is. Wanneer de roostertijd al bezet is moet eerst de boeking ongedaan gemaakt worden (zie 'Leerling inplannen'). Bij het invoeren of wijzigen worden de begintijd en lesduur ingevuld (de standaardwaarde kan hier overschreven worden). Er wordt gecontroleerd of de lessen binnen deze dienst elkaar niet overlappen. page 10 / 15 (Build )

11 Kopiëren roosterdagen Bij 'Kopiëren Roosterdagen' kan een dag geselecteerd worden die in zijn geheel wordt gekopieerd naar een andere op te geven dag. Er kan niet naar een dag gekopieerd worden waarvoor al 1 of meerdere diensten gemaakt zijn. Er kan ook niet gekopieerd worden naar een dag in het verleden. Bij het kopiëren worden (uiteraard) geen ingeplande boekingen van de roostertijden meegekopieerd. Met de 'Dag terug' en 'Dag vooruit' links kan door de bestaande roosterdagen gebladerd worden. Met het invullen van een datum worden de diensten van die datum getoond (klik op 'Toon datum'). Na het kopiëren staat de gegevens van de nieuwe dag op het scherm (die ook weer gekopieerd kan worden) Kopiëren roosterweken Via de button 'Kopiëren Roosterweken' is het mogelijk het rooster van een hele week naar een andere week te kopiëren. Voorwaarde is wel dat er voor de andere week nog geen gegevens zijn vastgelegd. Bij het kopiëren worden geen boekingen gekopieerd. Blader via de 'Week terug' en de 'Week vooruit' buttons naar de te kopiëren week. Selecteer (onderaan) naar welke week de geselecteerde week gekopieerd moet worden en klik op de 'Kopieer' button Leerling inplannen page 11 / 15 (Build )

12 Inplannen Naast de mogelijkheid die een leerling heeft om zelf zijn of haar lessen in te plannen kan dit ook door de rijschoolhouder uitgevoerd worden. Hiervoor klikt de rijschoolhouder op de 'Leerling inplannen' - link. Als eerste verschijnt een overzicht van de leerlingen die actief zijn in alfabetische volgorde van de naam zoals die bij leerlingonderhoud is ingegeven. Door op de gewenste naam te klikken verschijnt een scherm waarop aan de linkerzijde de geregistreerde lessen staan. En aan de rechterzijde de mogelijke lessen in de week die het laatst geraadpleegd of onderhouden is. Bij de geregistreerde lessen is een mogelijkheid om deze te verwijderen. Hiervan worden geen berichten verstuurd. Bij de mogelijke lessen kan via de 'Week terug' en 'Week verder' -links naar andere weken gekeken worden. De 'Plan-in' -link zorgt voor het boeken van de les bij de gekozen leerling. page 12 / 15 (Build )

13 3.1. Inloggen Hoofdstuk 3. De leerling Inloggen Voor het kunnen werken met dit programma zijn inloggegevens noodzakelijk. De inloggegevens bestaan uit : Een adres Een wachtwoord Een bedrijfscode De inloggegevens voor de leerling worden uitgegeven door de rijschoolhouder. Deze inloggegevens vult u in op het inlogscherm welke verschijnt als u deze site op 'Inloggen' button klikt Lessen Toon mijn lessen Nadat de leerling ingelogd heeft wordt het overzicht van de geboekte lessen getoond. Ook kan deze pagina met de button 'Toon mijn lessen' getoond worden Boek een les Met de button 'Boek een les' wordt een overzicht getoond van de beschikbare lestijden van de actuele week. Op iedere regel staat achteraan een button 'Boek deze les' waarmee de les geboekt/ingepland kan worden. Met de buttons 'Week terug' en 'Week verder'kan naar andere weken gebladerd worden. Indien de rijschoolhouder het toestaat kan de leerling ook lessen annuleren. De hiervoor geldende restricties kunnen per rijschool verschillen. page 13 / 15 (Build )

14 4.1. Algemeen Hoofdstuk 4. De instructeur Toon mijn Rooster De button 'Toon mijn rooster' laat het rooster zien van de ingelogde instructeur over de huidige week. Met de 'Week terug' en 'Week vooruit' buttons kan naar een andere week gesprongen worden. Via de 'PDF / Print' button kan het rooster als PDF-document getoond worden waarbij het mogelijk wordt het rooster af te drukken of lokaal op te slaan. Per les bestaat de mogelijkheid om informatie over de les toe te voegen via de button 'Lesinfo'. Ook is zichtbaar of het lestijdstip door de instructeur is geblokkeerd. (b.v. voor tandartsbezoek e.d.) Zie voor het blokkeren van lessen de beschrijving bij 'Wijzig dit rooster' Wijzig dit rooster Via de button 'Wijzig dit rooster' wordt het geselecteerde rooster in een iets andere vorm getoond waarbij de buttons 'Week terug', 'Week vooruit' en 'PDF / Print' niet meer zichtbaar zijn maar er wel buttons zichtbaar worden om lessen te blokkeren. Deze optie is alleen beschikbaar als de rijschoolhouder de optie in de instellingen heeft aan gezet en kan alleen worden toegepast op lestijdstippen die nog niet door leerlingen geboekt zijn. Ook de 'Lesinfo' button is zichtbaar om opmerkingen over de rijles te plaatsen. (b.v. behandelde rijvaardigheden of bijzonderheden over de rijles) page 14 / 15 (Build )

15 5.1. Veel gestelde vragen Hoofdstuk 5. Overige FAQ Via de button 'Veel gestelde vragen' wordt een overzicht getoond van vragen en antwoorden daarop die eerder gesteld zijn door gebruikers. De vragen staan gerangschikt naar onderwerp. Indien uw vraag nog niet vermeld staat, is het mogelijk deze via het onderaan vermeldde formulier in te sturen. U ontvangt via heet bij ons bekende adres binnen enkele dagen bericht. Indien van toepassing wordt u vraag opgenomen in de 'veel gesteld vragen' lijst Handleiding Handleiding Via de button 'Handleiding' wordt de handleiding getoond (dit document dus). Via de ' Zoek' button kan in de handleiding gezocht worden naar de paragraven waar het zoekargument in voor komt. Via de 'PDF / Print' button wordt de handleiding als PDF document geopend en kan deze geprint en/of lokaal opgeslagen worden Uitloggen Uitloggen Met de button 'Uitloggen' verlaat u het programma en komt u terug op de inlogpagina van de Drive! website. Alle geplaatste ' cookies' worden daarbij verwijderd. Overigens zijn de door ons gebruikte cookies allemaal 'session-cookies' die na het sluiten van de browser automatisch verwijderd worden. page 15 / 15 (Build )

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Handleiding Voor leerlingen Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Rijlesagenda.nl Inhoudsopgave Gebruikmaken van Rijlesagenda.nl...3 Rijlessen inplannen...4 Rittenoverzicht...5 Opties & Instellingen...6

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmeters Contactgegevens: Trombosedienst Bravis Telefoon: (088) 70 68 000 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 5 2. Inloggen... 5 2.1 De eerste keer aanmelden... 5 2.2 Aanmeldscherm...

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

QUICKSTART GUIDE IGOLFINSTRUCTOR

QUICKSTART GUIDE IGOLFINSTRUCTOR QUICKSTART GUIDE IGOLFINSTRUCTOR 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Quickstart... 3 Stap 1: De Agenda... 3 Stap 2: Registreren... 4 Stap 3: Inloggen... 5 Stap 4: Les boeken... 5 Golfnieuws... 6 Informatie...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Bravis Telefoon: (088) 70 68 000 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4 2.1 De eerste keer aanmelden...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmeters Contactgegevens: Trombosedienst Deventer Telefoon: (0570) 536271 op werkdagen van 10.30 uur tot 12.00 uur 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Deventer Telefoon: (0570) 535 086 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 3 2.1 De eerste keer aanmelden... 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst STAR-SHL Telefoon: 010 289 0350/ 076 502 9150 e-mail: info@srtb.nl 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmeters Contactgegevens: Trombosezorg Atalmedial Telefoon: (088) 0037 750 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Aanmelden... 4 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Inlogscherm...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Leiden Adres: Rijnburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon: (071) 526 24 49 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Contactgegevens: Trombosedienst Elkerliek Ziekenhuis Telefoon: 0492-595973 e-mailadres: trombosedienst@elkerliek.nl 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmeters Contactgegevens: Trombosedienst Leiden Adres: Rijnburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon: (071) 526 24 49 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4 2.1

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfdoseerders

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfdoseerders Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfdoseerders Contactgegevens: Trombosedienst Bravis Telefoon: (088) 70 68 000 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 5 2. Inloggen... 5 2.1 De eerste keer aanmelden... 5 2.2

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon: 071-5262449 E-mail: trombosedienst@lumc.nl www.trombosedienst-leiden.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Near patient Testing

Gebruikershandleiding. Near patient Testing Gebruikershandleiding Near patient Testing Contactgegevens: Trombosedienst Bravis Telefoon: (088) 70 68 000 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Inloggen... 4 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm...

Nadere informatie

CargoDocs voor Binnenvaartschippers Handleiding

CargoDocs voor Binnenvaartschippers Handleiding CargoDocs voor Binnenvaartschippers Handleiding Januari 2017 Page 1 Inhoudsopgave Introductie 2 Inloggen 3 Inloggen Nieuwe Gebruiker 3 Veranderen Schip 6 Wachtwoord Vergeten 7 Gebruikersnaam Vergeten 7

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Result Laboratorium Adres: Stationspark 450 3364 DA Sliedrecht Telefoon: (078) 654 50 50 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Algemene aanwijzingen voor het gebruik van het digitale systeem In de meeste schermen wordt extra uitleg gegeven. Deze uitleg is

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Handleiding Club.Opleidingen

Handleiding Club.Opleidingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Opleidingen............................................................................................

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfdoseerders

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfdoseerders Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfdoseerders Contactgegevens: Trombosedienst Elkerliek Ziekenhuis Telefoon: 0492-595973 e-mailadres: trombosedienst@elkerliek.nl 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 5 2.

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Handleiding Salariscentrum.nl

Handleiding Salariscentrum.nl Handleiding Salariscentrum.nl Salariscentrum.nl is het online platform waarop verschillende diensten worden aangeboden aan geregistreerde gebruikers van Salarisadministratie en PayCheck van Wolters Kluwer.

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Result Laboratorium Adres: Stationspark 450 3364 DA Sliedrecht Telefoon: (078) 654 50 50 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur B e w e e g k u u r L S A Handleiding 5 mei 2011 B e w e e g k u u r L S A 2 1 Inleiding: Deze handleiding geeft informatie over het verkrijgen

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0 Bladnr : 1/16 Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van Nabij Patiënt Testen Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon:

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Kleos ipad. oktober 2013

Handleiding Kleos ipad. oktober 2013 Handleiding Kleos ipad oktober 2013 Inhoudsopgave blz. Installatie 3 Inloggen 4 Hoofdmenu 5 Homepage 6 Dossiers 7 Agenda 11 Taken 12 Activiteiten 13 Documenten 14 Relaties 16 Handleiding Kleos ipad Pagina

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU INHOUD INLEIDING... 2 De account... 2 Inloggen... 2 GEBRUIKERS MENU... 3 MIJN TEAM... 4 Bewerk team... 4 Spelers... 6 Wedstrijden... 7 Gespeelde wedstrijden... 8 Nog

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding verzuimloket

Handleiding verzuimloket Handleiding verzuimloket Onderwijsinstellingen Dienst Uitvoering Onderwijs Versie 8.0 31 augustus 2016 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 5 2 ALGEMEEN... 8 2.1 GEAUTORISEERD VOOR MEER DAN ÉÉN ONDERWIJSINSTELLING...

Nadere informatie

Handleiding IGOLFINSTRUCTOR Golflid

Handleiding IGOLFINSTRUCTOR Golflid Handleiding IGOLFINSTRUCTOR Golflid 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Quickstart... 3 Stap 1: De Agenda... 3 Stap 2: Registreren... 3 Stap 3: Inloggen... 4 Stap 4: Les boeken... 4 Afspraken... 6 Cursussen...

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm.

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm. Handleiding online tickets boeken bij Rederij Doeksen www.rederij-doeksen.nl Boek uw tickets online door op de knop te klikken. Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt,

Nadere informatie

Handleiding VervangingsManager Invalleerkrachten Versie 1.1

Handleiding VervangingsManager Invalleerkrachten Versie 1.1 Handleiding VervangingsManager Invalleerkrachten Versie 1.1 VervangingsManager alle rechten voorbehouden Inhoudsopgave 1. Wat is de VervangingsManager?... 3 2. Inloggen... 3 3. Hoe werkt de VervangingsManager?...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0 Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen Met webapplicatie Tropaz 2.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Algemeen... 5 1.1 Inlogscherm... 7 1.2 Wachtwoord vergeten... 8 1.3 Wachtwoord wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding Self Service

Handleiding Self Service Handleiding Self Service Inleiding Self Service is een programma waarmee u zelf wijzigingen in de personeels- en salarisadministratie kunt doorgeven. Afhankelijk van het soort mutatie (wijziging) en de

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

Handleiding voor deze handleiding

Handleiding voor deze handleiding Handleiding voor deze handleiding Met dit document kunt u voor uw medewerkers een eigen handleiding maken van UBplusOnline; het online platform voor UBplus. U dient zelf een aantal aanpassingen te maken

Nadere informatie

Keuzelijst. Handleiding Meldpunt. Inloggen:

Keuzelijst. Handleiding Meldpunt. Inloggen: Handleiding Meldpunt Inloggen: U bereikt de site door op Meldpunt te klikken op de site van Arbo Unie. Het is ook mogelijk rechtstreeks in de ardressenbalk van Internet Explorer het adres. https://meldpunt.arbounie.nl

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding backofficebureau Digitaal

Handleiding backofficebureau Digitaal Handleiding backofficebureau Digitaal Werknemers Versie 1.2 1 Inleiding Backofficebureau Digitaal is een systeem waarmee via het internet uren worden geadministreerd, werknemers en opdrachtgevers worden

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.1 Trombosedienst Helmond Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond Telefoon:0492-595973 Fax: 0492-595059 E-mail: trombosedienst@elkerliek.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Het gebruik van UBplusOnline is erg eenvoudig. In deze korte handleiding wordt het belangrijkste gebruik kort toegelicht.

Het gebruik van UBplusOnline is erg eenvoudig. In deze korte handleiding wordt het belangrijkste gebruik kort toegelicht. Inleiding UBplusOnline is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken beschikbaar zijn van Werkplan. Als je op UBplusOnline

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Online urenregistratie

Handleiding Online urenregistratie Handleiding Online urenregistratie Inleiding Payrollplaats heeft een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken beschikbaar

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratiepakket. Badminton Nederland. Versie februari 2012 1

Handleiding ledenadministratiepakket. Badminton Nederland. Versie februari 2012 1 Handleiding ledenadministratiepakket Badminton Nederland Versie februari 2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Handleiding 3 1.1 Voor u begint 3 2. Inloggen 4 2.1 Wachtwoord Vergeten 5 2.2 Wachtwoord/gebruikersnaam

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Handleiding Elektronisch werkurenbriefje E-WUB. Voor de flexmedewerker

Handleiding Elektronisch werkurenbriefje E-WUB. Voor de flexmedewerker Handleiding Elektronisch werkurenbriefje E-WUB Voor de flexmedewerker Inleiding Je bent via Start People aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Handleiding Select Online

Handleiding Select Online Handleiding Select Online Versie: 1.6.1 Versiedatum: 16-06-2014 1. Inleiding Select Online is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend

Nadere informatie

CareAssist Mobile. Instructie

CareAssist Mobile. Instructie CareAssist Mobile Instructie Inhoudsopgave 1. Het inlogscherm 1.1 Hoe log ik in? 3 2. Afspraken 2.1 Mijn afspraken 4 2.2 Mijn account(s) en mijn afspraken 4 2.3 Mijn afspraken en de gegevens van de cliënt

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding online urenregistratie voor inleners

Handleiding online urenregistratie voor inleners Handleiding online urenregistratie voor inleners Versie: 1.6.2 Versiedatum: 20-01-2015 1. Inleiding Het online urenportaal van Workbus is een website waarmee uren kunnen worden geadministreerd, documenten

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd. Inleiding Janssen Interim Services B.V., Janssen Stedendriehoek B.V., Janssen Personeelsdienst B.V. en Janssen Payroll Services maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

NMDE Ridderkerk. Gebruikershandleiding. NMDE website oktober 2016

NMDE Ridderkerk. Gebruikershandleiding. NMDE website   oktober 2016 Gebruikershandleiding NMDE website oktober 2016 Natuur, Milieu, Duurzaamheids Educatie Illa Wolters NMDE Coördinator illawolters@nmde.nl INHOUD 1. Gebruiker registratie... 1 2. Gegevens wijzigen... 2 3.

Nadere informatie

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0 Cliëntportaal Documentversie: 2.0 Datum uitgifte: 01-10-2018 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van het portaal.... 3 2 Portaal openen... 4 3 Registreren... 4 4 Inloggen... 8 5 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding Kaderledenwebsite gebruikershandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd op welke manier kaderleden gebruik kunnen maken van de kaderwebsite van FNV Bouw. Inleiding Door in de webbrowser naar https://kaderleden.fnvbouw.nl

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.4 Release 26-07-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II App 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om 24 uur per dag online

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1. Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers Key2Begraven Versie 1.20 Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.20 Pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Standaardfunctionaliteit...

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie