Kwantitatief en kwalitatief deel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kwantitatief en kwalitatief deel"

Transcriptie

1 Onderzoeksmethode Deze bijlage beschrijft de onderzoeksmethode die is gehanteerd voor het Randstad Koopstromenonderzoek Achtereenvolgens wordt ingegaan op vragenlijst, de steekproef, de wijze van dataverzameling, de dataverwerking incl. weging en toevoeging van bestedingscijfers. Tot slot wordt ingegaan op de wijze waarop is vergeleken met 2004, het gebruik van aanbodcijfers en de indeling van gemeenten en aankooplocaties in referentieklassen. De bijlage is opgesteld om maximale transparantie te bieden in de gevolgde werkwijze, zodat herhaalbaarheid en vergelijkbaarheid met de 2011 editie zo goed mogelijk geborgd is. Samengevat bestaat de aanpak van het Randstad Koopstromenonderzoek 2011 uit een enquête (combinatie van online en telefonisch onderzoek) onder consumenten in Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en de directe schil van gemeenten daaromheen. Op deze manier is inzicht verkregen in het (ruimtelijk) consumentengedrag. De enquêteresultaten zijn (na weging en toevoeging van toeristische bestedingen) verrijkt met bestedingscijfers om zo omzet en het economisch functioneren van regio s, gemeenten en aankooplocaties te bepalen. 1. Ontwikkeling vragenlijst Om inzicht te krijgen in het (ruimtelijk) koopgedrag is in nauwe samenspraak met de begeleidingscommissie een vragenlijst ontwikkeld. De drie belangrijkste uitgangspunten bij het ontwikkelen van de vragenlijst zijn: maximale vergelijkbaarheid met de vorige meting uit 2004; aansluiting zoeken bij de branche-indeling van winkelaanbod (van Locatus); toevoegen nieuwe onderwerpen: internet, aankopen woon-werk, warenmarkt, koopzondag. Om de koopstromen goed te kunnen vergelijken met 2004 is dezelfde methode gehanteerd. Bij de dagelijkse artikelen wordt gevraagd naar de laatste en één na laatste aankoopplaats. Er wordt hier naar twee aankoopplaatsen gevraagd omdat het hoogfrequente aankopen betreft. Indien slechts naar één aankoopplaats zou worden gevraagd is de invloed van de dag waarop wordt geënquêteerd te groot. Bij de niet-dagelijkse artikelgroepen wordt naar de laatste aankoopplaats gevraagd. De methode waarbij naar de laatste aankooplocatie wordt gevraagd is ook wel bekend als de Yesterdaymethode. Een andere methode is door te vragen naar de aankooplocatie die doorgaans wordt gebruikt voor de aankoop van bepaalde artikelgroepen. Kwantitatief en kwalitatief deel De vragenlijst bestaat uit een kwantitatief en een kwalitatief deel. In het kwantitatief deel worden de koopstromen geïnventariseerd. Waar gaan consumenten naar toe om bepaalde artikelgroep te kopen? In de dagelijkse sector is gevraagd naar twee artikelgroepen: levensmiddelen en artikelen voor persoonlijk verzorging. Deze twee artikelgroepen representeren meer dan 90 procent van de bestedingen in de dagelijkse sector.

2 In de niet-dagelijkse sector is gevraagd naar de volgende artikelgroepen: Kleding Schoenen en lederwaren Electro (o.a. tv s, audioapparatuur, computers, koelkasten, wasmachines) Huishoudelijke artikelen (o.a. serviesgoed, keukengerei, textiel- en linnengoed) Vrije tijd (o.a. speelgoed, computergames, sportartikelen, boeken, DVD s) Juweliersartikelen Woninginrichting (o.a. meubelen, vloerbedekking, woningtextiel en verlichting) Doe-het-zelf (o.a. klusmaterialen, gereedschap) Bloemen, planten en tuinartikelen Met deze groepen kunnen de branches die ook in het tabellenboek in 2004 waren opgenomen tegen elkaar worden afgezet. Daarnaast is het mogelijk - door aanvullend ook naar Vrije tijd te vragen - om aan te sluiten bij de clusters die het HBD onderscheidt bij de omzetkengetallen ten behoeve van ruimtelijk-economisch onderzoek (waarbij huishoudelijke en juweliersartikelen het deel luxe vertegenwoordigen in het cluster mode en luxe). Bij de vragen over waar de aankopen worden gedaan, kunnen respondenten een aankooplocatie kiezen. Deze lijst met aankooplocaties is in eerste instantie gebaseerd op de lijst aankooplocaties die Locatus hanteert. De lijst met aankooplocaties is daarna aan alle gemeenten voorgelegd en zij konden aankooplocaties toevoegen of een andere benaming aangeven. In het kwalitatieve deel worden vragen gesteld over bezoekmotief, de waardering van de aankooplocatie, het gebruik van internet, woon-werkaankopen, zondagaankopen, bezoek aan de warenmarkt en een blok achtergrondkenmerken. Na de inhoudelijke vaststelling is de vragenlijst geschikt gemaakt als online enquête en telefonische afname. 2. Steekproef Doel van het Randstad Koopstromenonderzoek 2011 is om een betrouwbaar en representatief beeld te verkrijgen van de koopstromen in het onderzoeksgebied. Het onderzoeksgebied is gedefinieerd als zijnde de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht, gecompleteerd met de gemeente Almere en Nijkerk. Kaart 1 geeft het onderzoeksgebied weer.

3 Op de kaart zijn tevens de gemeenten in het randgebied aangeven, waar ook een enquête heeft plaatsgevonden om de toevloeiing van daar uit in bepalen. Kaart 1 Onderzoeksgebied. Bij het bepalen van de steekproefomvang voor het basisonderzoek zijn de volgende randvoorwaarden gehanteerd: de steekproef dient een representatieve afspiegeling te zijn van de bevolking van de in het onderzoek te onderscheiden gebieden. De gegevens dienen een betrouwbaarheid van 95 procent bij een nauwkeurigheidsmarge van 5 procent te hebben. Dit resulteert in minimaal 385 enquêtes per gebied. Bij de steekproeftrekking dient rekening te worden gehouden met het aantal aankooplocaties per gebied, waarover het wenselijk is dat er betrouwbare uitspraken over kunnen worden gedaan. De gegevens dienen een betrouwbaarheid van 85 procent bij een nauwkeurigheidsmarge van 5 procent te hebben. Dit resulteert in 210 enquêtes per aankooplocatie. Om te bewaken dat er een goede spreiding van enquêtes in het gehele gebied plaatsvindt, is als derde randvoorwaarde opgenomen dat er minimaal 12 enquêtes per viercijferig postcodegebied afgenomen zijn. In aanvulling op het basisonderzoek konden gemeenten en regio s de steekproef laten ophogen zodat meer gedetailleerde informatie over de koopstromen wordt verkregen. In totaal hebben 46 gemeenten / regio s de steekproef opgehoogd. In totaal zijn er geslaagde enquêtes afgenomen. Tabel 1 geeft de verdeling van afgenomen enquêtes per provincie en regio weer.

4 Tabel 1 Verdeling van de enquêtes naar provincie, regio en randgebied provincie regio enquêtes Zuid-Holland Alblasserwaard 702 Alphen aan den Rijn e.o. 855 Bollenstreek Delft/Westland Den Haag / Wassenaar Drechtsteden Goeree Overflakkee 838 Hoekse waard 429 Leiden e.o Midden Holland Ridderkerk e.o Rotterdam Schiedam/Vlaardingen Voorne Putten Zoetermeer/Rijswijk Totaal Utrecht Eemland Noordwest Eemland Zuidoost SG Utrecht Noord SG Utrecht oost SG Utrecht Zuid Utrecht Noordwest Utrecht Zuidoost Utrecht Zuidwest Totaal Noord-Holland Amstel- en Meerlanden Amsterdam Gooi- en Vechstreek IJmond Kop NH Noord-Kennemerland Waterland West-Friesland Zaanstreek Zuid-Kennemerland Totaal Randgebied Totaal Dataverzameling De dataverzameling heeft in de periode maart tot en met juli 2011 plaatsgevonden in de vorm van telefonische enquêtes en webenquêtes. De enquêtes zijn afgenomen via bestaande accesspanels alsmede een steekproefonderzoek.

5 Gebruik accesspanels Het eerste deel van de dataverzameling heeft plaatsgevonden door gebruik te maken van Panelclix en het panel van GMI. Panelclix is een internetpanel met in Nederland ongeveer panelleden. GMI beheert een panel met ongeveer panelleden in Nederland. Alle panelleden in het onderzoeks- en randgebied zijn voor dit onderzoek per benaderd met het verzoek de online vragenlijst in te vullen. Na de uitnodigingsmail is twee keer per een reminder gestuurd. Door gebruik te maken van deze twee panels zijn in totaal enquêtes gerealiseerd ( via Panelclix en via GMI). Enquête: combinatie van online en telefonisch onderzoek Nadat beide acccesspanels waren ingezet is een analyse gemaakt van de respons per viercijferig postcodegebied. Op basis van die informatie is bepaald hoeveel enquêtes nog nodig zijn om de gewenste stratificaties te realiseren. Deze bruto steekproef is aangeschreven met een brief op briefpapier van de desbetreffende provincie en ondertekend door de Gedeputeerde. In de brief werd in eerste instantie gevraagd om de enquête online in te vullen. Daarna zijn de personen in de steekproef benaderd om telefonisch aan het onderzoek deel te nemen. Voor de drie provincies samen zijn in totaal brieven verstuurd. Afgerond hebben personen aan het onderzoek deelgenomen. Ruim een derde van deze groep heeft de enquête online ingevuld ( personen). De overige respons ( enquêtes) zijn telefonisch gerealiseerd. De telefonisch interviews zijn afgenomen door ervaren interviewers van de interviewunit van I&O Research. De interviewers hebben vooraf een uitgebreide mondelinge en schriftelijke instructie gehad. Conform de ISO certicering van I&O Research is 5 procent van de gesprekken meegeluisterd, om zo de kwaliteit te bewaken en waar nodig te verbeteren. De gemiddelde gespreksduur bedraagt 13 minuten. Inzet gemeentepanels Tot slot is voor de dataverzameling gebruik gemaakt van een aantal gemeentepanels. In totaal hebben vijf gemeenten/regio s hun internetpanel beschikbaar gesteld voor het koopstromenonderzoek. Er is gebruik gemaakt van de panels van de gemeente Delft, Leiden, Heerhugowaard en Landelijk. Daarnaast is het regionale WestFrieslandpanel ingezet. Door het gebruik van deze vijf panels zijn enquêtes gerealiseerd. 4. Dataverwerking Na afronding van de dataverzameling zijn de enquêteresultaten verwerkt tot SPSS databestand, die vervolgens zijn gewogen, opgehoogd en voorzien van additionele informatie (toevloeiing van buiten, aanbodgegevens en bestedingscijfers). Om zorg te dragen voor de juiste onderlinge verhoudingen in het complete onderzoeks- plus randgebied is in de eerste plaats een inwonertalweging uitgevoerd. De herweging naar inwonertallen is in de onderzoeksgemeenten (d.w.z. Utrecht, Noord- en Zuid-Holland + Almere en Nijkerk) op postcodecijferniveau gedaan, in de randgemeenten op gemeentelijk niveau. Vervolgens is gekeken naar hoe de respons zich qua achtergrondkenmerken verhoudt tot de totale populatie. Dit om te bepalen of herweging naar persoonskenmerken nodig is. Herweging Uit analyse van de respons op basis van achtergrondkenmerken blijkt dat met name de (etnische) herkomst van respondenten afwijkt van de totale populatie. Er is daarom voor gekozen mede in aansluiting op 2004 te herwegen op basis van de herkomst van respondenten. Weging op basis van etniciteit op gemeentelijk niveau zorgt er niet voor dat andere achtergrondkenmerken van de respondenten meer gaan afwijken van de populatie.

6 Tabel 2 Achtergrondkenmerken respons. steekproefdata kenmerk ongewogen gewogen populatie leeftijd <18 jaar 0% 0% 0% 18 t/m 29 jaar 10% 14% 20% 30 t/m 39 jaar 15% 17% 17% 40 t/m 49 jaar 22% 23% 20% 50 t/m 64 jaar 32% 30% 25% 65 en ouder 20% 16% 18% onbekend 0% 0% 0% geslacht man 35% 37% 49% vrouw 65% 63% 51% herkomst Nederlands 96% 86% 86% overig 4% 14% 14% opleiding laag 29% 27% 30% midden 37% 38% 38% hoog 35% 35% 31% huishoudensamenstelling alleenstaand 22% 24% 39% alleenstaand m.k. 5% 6% 7% gehuwd / samenwonend z.k. 34% 31% 25% gehuwd / samenwonend m.k. 34% 32% 25% thuiswonend bij ouder(s) / verzorger(s) 3% 5% 0% anders 2% 2% 1% Leeftijd, opleidingsniveau en huishoudenssamenstelling van de respons vormt een vrij goede afspiegeling van de totale populatie. Wel hebben verhoudingsgewijs meer vrouwen aan het onderzoek deelgenomen dan woonachtig zijn in het onderzoeksgebied. Uit nader onderzoek blijkt dat de onderzoekresultaten uitgesplitst naar deze achtergrondkenmerken, niet verschillen. Een weging naar bijvoorbeeld huishoudenssamenstelling doet de resultaten niet veranderen. Omwille vergelijkbaarheid met 2004 en reproduceerbaarheid bij een volgend onderzoek is besloten de enquêtedata daarom alleen op herkomst te corrigeren. Tot slot blijkt dat de combinatie van online en telefonisch onderzoek elkaar goed aanvullen en daarmee gezamenlijk de representativiteit van de onderzoeksrespons vergroten. Toevloeiing van buiten het onderzoeksgebied De koopstromen houden niet op bij de grenzen van het onderzoeksgebied. Voor de toevloeiing uit de gemeenten direct buiten het onderzoeksgebied is daarom ook in het randgebied geënquêteerd (zie kaart 1 aan het begin van deze bijlage). Daarnaast is er sprake van toevloeiing uit de rest van Nederland (buitenlandse toevloeiing is net als in 2004 buiten beschouwing gelaten). Voor het bepalen van toevloeiing uit de rest van Nederland is gebruik gemaakt van het Mobiliteitsonderzoek Nederland (MON). MON is de opvolger van het in 2004 gebruikte Onderzoek Verplaatsingsgedrag (OVG). MON omvat de (normale) dagelijkse mobiliteit van de Nederlandse bevolking in Nederland in een jaar. Voor de berekeningen is gebruik gemaakt van de uitkomsten van MON 2005 tot en met 2009 (vijf jaren).

7 De uitkomsten van MON 2010 waren nog niet beschikbaar, zodat de uitkomsten over 2009 het meest recent zijn. Gerekend is met het gemiddelde over deze vijf jaren, omdat de MON een steekproefonderzoek is en forse uitschieters kan laten zien voor één jaar. Het gemiddelde levert meer solide betrouwbare toevloeiingscijfers voor de rest van Nederland. Van belang zijn de verplaatsingen binnen Nederland met als aankomstbezigheid winkelen of boodschappen doen. Over geheel Nederland gerekend gaat het om miljoen van deze verplaatsingen met winkelen als doel (gemiddeld over ). Volgens cijfers van het HBD is er in 2010 op jaarbasis 83 miljard in winkels besteed. Dat betekent een gemiddelde van 42,24 per verplaatsing in Nederland. Vervolgens is het aantal verplaatsingen bepaald van personen die buiten het onderzoeksgebied en buiten het randgebied wonen en in het onderzoeksgebied winkelden of boodschappen deden. Gemiddeld zijn dit er 8,1 miljoen op jaarbasis. Vermenigvuldigd met het bedrag van 42,24 levert dit een toevloeiing op richting het onderzoeksgebied van 343,6 miljoen op jaarbasis. In een vervolgstap is bepaald welk aandeel van deze toevloeiing volgens de gegevens uit MON terecht komt in de gemeenten in het onderzoeksgebied. Van deze lijst zijn de gemeenten afgevoerd waarvan verondersteld kan worden dat ze door toeval in het overzicht terecht zijn gekomen (een heel laag aandeel of slechts één vermelding in de periode van vijf jaar). De totale toevloeiing is herverdeeld over de overblijvende gemeenten en toegedeeld aan het centrum van die gemeenten en bij de G4 aan het centrumgebied en de grootschalige woonboulevard. De verplaatsingen van buiten het onderzoeksgebied en randgebied zijn alle over relatief grote afstand. Het aandeel dagelijkse aankopen is daarom op nihil gesteld, omdat dagelijkse aankopen nauwelijks worden gedaan op meer dan 20 kilometer afstand. Dat betekent dat de toevloeiing geheel is toegerekend aan niet-dagelijkse goederen. Bestedingscijfers Voor het berekenen van de bestedingen / omzetten per regio, gemeente en aankooplocatie zijn bestedingscijfers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) gebruikt. Gemiddeld besteedt een inwoner van Nederland jaarlijks 2.510,- aan dagelijkse artikelen. De bestedingen in de niet dagelijks sector liggen met 2.460,- iets lager. Ten opzichte van 2004 zijn de bestedingen in de dagelijkse sector toegenomen, die in de niet-dagelijkse sector liggen nu lager. Voor de berekening van bestedingen per branche zijn de bedragen uit tabel 4 gehanteerd. Voor de feitelijke bestedingen van respondenten zijn de bestedingsbedragen op het niveau van de gemeente gecorrigeerd voor de CBS inkomenscijfers (RIO 2009). Daarnaast is er gerekend met een prijselasticiteit van 0,25 procent in de dagelijkse sector en 0,5 procent in de niet dagelijkse sector. Tabel 3 Gemiddelde bestedingen dagelijkse en niet-dagelijkse sector. kenmerk Dagelijkse sector Niet dagelijkse sector

8 Tabel 4 Bestedingscijfers en aandelen per branche naar sector. kenmerk bestedingscijfers bestedingsaandeel Dagelijkse sector Levensmiddelen % Persoonlijke verzorging % Niet-dagelijkse sector Kleding % Schoenen en lederwaren 118 5% Electronica % Huishoudelijke artikelen 153 6% Woninginrichting % Doe-het-zelf 191 8% Bloemen, planten en tuinartikelen % Vrije tijd % Juweliersartikelen 56 2% Bron: HBD; bewerking I&O Research. Aanbodcijfers Om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van het winkelaanbod en het economische functioneren (vloerproductiviteiten) is informatie over het winkelaanbod aan de enquêtedata gekoppeld. De aanbodcijfers zijn afkomstig van Locatus (2011). Locatus beheert een landsdekkend bestand met daarin voor alle winkels de branche en het winkelvloeroppervlakte. Benchmarks en tijdreeksen Om resultaten van aankooplocaties en gemeenten goed te kunnen duiden zijn referentieklassen gemaakt. Zo kan eenvoudig de desbetreffende gemeente of aankooplocatie worden vergeleken met een vergelijkbare gemeente of aankooplocatie. Voor gemeenten zijn de referentieklassen gebaseerd op het inwonertal. Voor aankooplocaties is een verdeling gemaakt naar grootte én naar functie. Onderscheiden functies zijn: centrumlocaties, ondersteunende locaties, woonboulevard en overige locaties. De volgende groepen zijn gedefinieerd: 1. Gemeentegrootte <10.000: : : : : 8 > : 4 2. Omvang nieuwe indeling (aantallen volgen na vaststellen definitieve factsheetslijst) tot m2 (-) m2 (-) m2 (-) m2 (-) m2 (-) boven m2 (-)

9 Om ontwikkelingen in de tijd te kunnen monitoren zijn de cijfers uit 2004 gecorrigeerd voor gemeentelijke herindelingen. De cijfers over regio s uit 2004 die in dit rapport worden gepresenteerd, kunnen hierdoor afwijken van hetgeen in de 2004-rapporten zijn opgenomen. 5. Ontsluiten van alle gegevens van het Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Naast dit hoofdrapport zijn de resultaten van het koopstromenonderzoek op nog twee manieren ontsloten. Factsheets Voor regio s, gemeenten en aankooplocaties zijn factsheets gemaakt met daarop de volgende informatie: een korte samenvatting met de belangrijkste conclusies; kaartbeelden met binding, afvloeiing en toevloeiingscijfers; aanbod- en omzet gegevens; gegevens over economisch functioneren; beoordelingscijfers. De factsheets zijn samengesteld als er voldoende waarnemingen zijn gerealiseerd om betrouwbare uitspraken te kunnen doen (85 procent betrouwbaarheid, maximaal zes procent onnauwkeurigheid). Dit houdt in dat er 33 factsheets voor regio s zijn gemaakt, 129 voor gemeenten en 222 voor de aankooplocaties. Voor het Randstad Koopstromenonderzoek 2011 is een aparte website ontwikkeld, Op deze website zijn alle factsheets, alsmede dit hoofdrapport te vinden. Tevens is daar een SWING applicatie beschikbaar waarin op interactieve wijze alle beschikbare data wordt ontsloten aan de hand van (excel-)tabellen en grafieken.

10 Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Vragenlijst Vragenlijst Allereerst volgen nu enkele vragen over waar u boodschappen doet. Het gaat hierbij niet alleen om winkels, maar ook om bijvoorbeeld de markt of internet. Deze vragen worden aan elke respondent gesteld. 1 Waar, in welke plaats en in welk winkelgebied, heeft u de LAATSTE KEER uw dagelijkse of wekelijkse boodschappen gedaan? Denkt u daarbij aan levensmiddelen, alcoholische dranken, tabak en schoonmaakartikelen. < lijst met plaatsen / winkelgebieden waaruit interviewer kiest > 2 En in welke plaats en in welk winkelgebied heeft u de EEN-NA-LAATSTE KEER dagelijkse of wekelijkse boodschappen gedaan? Denkt u daarbij aan levensmiddelen, alcoholische dranken, tabak en schoonmaakartikelen. < lijst met plaatsen / winkelgebieden waaruit interviewer kiest > 3 Waar, in welke plaats en in welk winkelgebied, heeft u de LAATSTE KEER artikelen voor persoonlijke verzorging gekocht? Denkt u daarbij aan drogisterij- en parfumerie-artikelen. < lijst met plaatsen / winkelgebieden waaruit interviewer kiest > 4 En in welke plaats en in welk winkelgebied heeft u de EEN-NA-LAATSTE KEER artikelen voor persoonlijke verzorging gekocht? Denkt u daarbij aan drogisterij- en parfumerie-artikelen. < lijst met plaatsen / winkelgebieden waaruit interviewer kiest > 5 Waarom heeft u uw dagelijkse of wekelijkse boodschappen in < plaats/winkelgebied vraag 1> gedaan? MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK; TELEFONISCH: SPONTAAN ANTWOORDEN WEB: ANTWOORDCATEGORIEEN TONEN Dichtst bij huis Compleetheid winkelaanbod Compleetheid aanbod artikelen Prijsniveau winkelaanbod Sfeer/uitstraling winkelgebied Bereikbaarheid per openbaar vervoer Bereikbaarheid per auto Parkeermogelijkheden Parkeertarief Op de route van/naar werk Op de route van/naar andere activiteiten Combinatie met bezoek familie/vrienden Anders, nl.

11 Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Vragenlijst 6 Hoe vaak doet u uw dagelijkse of wekelijkse boodschappen in <plaats/winkelgebied vraag 1>? (bijna) Dagelijks 1-2 keer per maand 3 tot 4 keer per week Minder dan 1-2 keer per maand 2 keer per week 1 keer per week/wekelijks Geen antwoord 7 Welk vervoermiddel heeft u gebruikt toen u DE LAATSTE KEER uw dagelijkse of wekelijkse boodschappen heeft gedaan in < plaats/winkelgebied vraag 1>? Te voet Fiets Auto Scooter / brommer Scootmobiel Bus Trein Tram Metro Anders, nl. 8 U heeft aangegeven de laatste keer de dagelijkse boodschappen in <plaats/winkelgebied vraag 1> te hebben gedaan. Kunt u deze aankoopplaats voor de volgende aspecten een rapportcijfer geven? SELECTEER EEN ANTWOORD IN ELKE RIJ Compleetheid winkelaanbod Sfeer en uitstraling winkelgebied Veiligheid winkelomgeving Parkeermogelijkheden Aanbod van daghoreca Bereikbaarheid per auto Bereikbaarheid per openbaar vervoer Nu willen wij graag meer weten over de plaatsen waar u winkelt, dat wil zeggen kleding, schoenen, elektra en dergelijke koopt. Deze vragen worden aan elke respondent gesteld. 9 Waar, in welke plaats en in welk winkelgebied, heeft u de LAATSTE KEER gewinkeld? < lijst met plaatsen / winkelgebieden waaruit interviewer kiest >

12 Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Vragenlijst 10 Waarom heeft u de laatste keer gewinkeld in < plaats/winkelgebied vraag 9>? MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK; TELEFONISCH: SPONTAAN ANTWOORDEN WEB: ANTWOORDCATEGORIEEN TONEN Dichtst bij huis Compleetheid winkelaanbod Compleetheid aanbod artikelen Prijsniveau winkelaanbod Sfeer/uitstraling winkelgebied Bereikbaarheid per openbaar vervoer Bereikbaarheid per auto Parkeermogelijkheden Parkeertarief Op de route van/naar werk Op de route van/naar andere activiteiten Combinatie met bezoek familie/vrienden Anders, nl. 11 Op welke dag heeft u < plaats/winkelgebied vraag 9> voor het laatst bezocht om te winkelen? Maandag Vrijdag Dinsdag Zaterdag Woensdag Zondag Donderdag 12 Hoe vaak bezoekt u < plaats/winkelgebied vraag 9> om te winkelen? (bijna) Dagelijks 1 keer per half jaar (ENQ: 5-7 maanden) 3-4 keer per week 1 keer per jaar (ENQ: 8-12 maanden) 2 keer per week Minder dan 1 keer per jaar 1 keer per week/wekelijks Doorgaans nooit 1-2 keer per maand 1 keer per kwartaal (ENQ: 2-4 maanden) Geen antwoord 13 Welk vervoermiddel heeft u gebruikt toen u DE LAATSTE KEER ging winkelen in < plaats/winkelgebied vraag 9>? ENQ: INDIEN MEERDERE VERVOERMIDDELEN GEBRUIKT-> UITGAAN VAN VERVOERMIDDEL WAARMEE DE GROOTSTE AFSTAND IS AFGELEGD Te voet Fiets Auto Scooter / brommer Scootmobiel Bus Trein Tram Metro Anders, nl.

13 Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Vragenlijst 14 U heeft aangegeven voor het winkelen DE LAATSTE KEER naar <plaats/winkelgebied vraag 9> te zijn gegaan. Kunt u deze aankoopplaats voor de volgende aspecten een rapportcijfer geven? SELECTEER EEN ANTWOORD IN ELKE RIJ Compleetheid winkelaanbod Sfeer en uitstraling winkelgebied Veiligheid winkelomgeving Parkeermogelijkheden Aanbod van daghoreca Bereikbaarheid per auto Bereikbaarheid per openbaar vervoer We leggen u nu negen specifieke groepen artikelen voor. Voor elk van deze artikelgroepen is de vraag waar u die heeft gekocht. Het gaat daarbij niet alleen om winkels, maar bijvoorbeeld ook om internet, de markt of postorderbedrijven. 15 In welk winkelgebied in welke plaats heeft u de LAATSTE KEER < artikelgroep> gekocht? < lijst met plaatsen / winkelgebieden waaruit interviewer kiest > < artikelgroep> 1. Kleding (vraag 15) 2. Schoenen en lederwaren (vraag 16) 3. Electronica (o.a. tv s, audioapparatuur, computers, koelkasten, wasmachines) (vraag 17) 4. Huishoudelijke artikelen (o.a. serviesgoed, keukengerei, textiel- en linnengoed) (vraag 18) 5. Woninginrichting (o.a. meubelen, vloerbedekking, woningtextiel en verlichting) (vraag 19) 6. Doe-het-zelf (o.a. klusmaterialen, gereedschap) (vraag 20) 7. Bloemen, planten en tuinartikelen (vraag 21) 8. Vrije tijd (o.a. speelgoed, computergames, sportartikelen, boeken, DVD s) (vraag 22) 9. Juweliersartikelen (vraag 23) Nu volgt nog een aantal aanvullende vragen over koopgedrag. A Woon-werk aankopen 24 Verricht u betaald werk buitenshuis? Ja Ga naar vraag 30 Nee Ga naar vraag 30 Geen antwoord Ga naar vraag In welke plaats werkt u? Noteer plaats, noteer postcode 26 Hoe vaak verricht u tijdens (b.v. in de pauze), voor of na het werk (onderweg) aankopen? Vaak Nooit Ga naar vraag 30 Soms Ga naar vraag 30 Zelden Geen antwoord Ga naar vraag 30

14 Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Vragenlijst 27 Welke artikelen heeft u tijdens uw laatste aankoop voor of na het werk of in de pauze gekocht? MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK Levensmiddelen Persoonlijke verzorging Kleding Schoenen en lederwaren Electronica (o.a. tv s, audioapparatuur, computers, koelkasten, wasmachines) Huishoudelijke artikelen (o.a. serviesgoed, keukengerei, textiel- en linnengoed) Woninginrichting (o.a. meubelen, vloerbedekking, woningtextiel en verlichting) Doe-het-zelf (o.a. klusmaterialen, gereedschap) Bloemen, planten en tuinartikelen Vrije tijd (o.a. speelgoed, computergames, sportartikelen, boeken, DVD s) Juweliersartikelen Anders, namelijk: 28 En hoeveel heeft u toen uitgegeven? Euro 29 Kunt u aangeven waar u deze aankopen de laatste keer heeft gedaan? Voor het werk in mijn woonplaats Na het werk in de plaats van mijn werk Voor het werk onderweg Na het werk onderweg Voor het werk in de plaats van mijn werk Na het werk in mijn woonplaats Tijdens het werk in de lunchpauze Tijdens het werk via internet Geen antwoord B Zondagaankopen 30 Hoe vaak maakt u gebruik van de koopzondag? Meer dan 4 keer per maand 1 keer per jaar (ENQ: 8-12 maanden) 2-4 keer per maand Minder dan 1 keer per jaar 1 keer per maand / maandelijks Nooit Ga naar vraag 33 1 keer per kwartaal (ENQ: 2-4 maanden) Ga naar vraag 33 1 keer per half jaar (ENQ: 5-7 maanden) Geen antwoord Ga naar vraag In welk winkelgebied heeft u voor het laatst op koopzondag winkels bezocht? < lijst met plaatsen / winkelgebieden waaruit interviewer/respondent kiest > 32 En hoeveel heeft u tijdens uw laatste bezoek op koopzondag besteed in winkels? Euro

15 Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Vragenlijst 33 Hoe vaak bezoekt u op zondag een supermarkt? Meer dan 4 keer per maand 1 keer per jaar 2-4 keer per maand Minder dan 1 keer per jaar 1 keer per maand / maandelijks Nooit Ga naar vraag 36 1 keer per kwartaal Ga naar vraag 36 1 keer per half jaar Geen antwoord Ga naar vraag In welke winkelgebied heeft u voor het laatst op zondag een supermarkt bezocht? < lijst met plaatsen / winkelgebieden waaruit interviewer/respondent kiest > 35 En hoeveel heeft u tijdens uw laatste bezoek op zondag besteed in de supermarkt? Euro C Warenmarkt 36 Hoe vaak k bezoekt u de warenmarkt? Dagelijks 1 keer per maand Enkele malen per week Minder dan 1 keer per maand 1 keer per week Nooit Ga naar vraag 40 1 keer per 2 weken Ga naar vraag Waar heeft u de LAATSTE KEER de markt bezocht? < lijst met plaatsen / winkelgebieden waaruit interviewer kiest > 38 Welke artikelen heeft u tijdens uw laatste bezoek op de markt gekocht? MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK Levensmiddelen Persoonlijke verzorging Kleding Schoenen en lederwaren Electronica (o.a. tv s, audioapparatuur, computers, koelkasten, wasmachines) Huishoudelijke artikelen (o.a. serviesgoed, keukengerei, textiel- en linnengoed) Woninginrichting (o.a. meubelen, vloerbedekking, woningtextiel en verlichting) Doe-het-zelf (o.a. klusmaterialen, gereedschap) Bloemen, planten en tuinartikelen Vrije tijd (o.a. speelgoed, computergames, sportartikelen, boeken, DVD s) Juweliersartikelen Anders, namelijk: Ik heb geen artikelen gekocht 39 En hoeveel heeft u toen uitgegeven? Euro

16 Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Vragenlijst Internet 40 Hoe vaak doet u aankopen via internet? Let op: het gaat dan om artikelen die ook in de winkel kunnen worden gekocht en meegenomen (en dus niet om bijvoorbeeld reizen, verzekeringen, hotelovernachtingen of kaartjes voor een voorstelling) Dagelijks 1 keer per maand Enkele malen per week Minder dan 1 keer per maand 1 keer per week Nooit Ga naar vraag 44 1 keer per 2 weken Ga naar vraag Welk artikel heeft u tijdens uw laatste aankoop via internet gekocht? Levensmiddelen Persoonlijke verzorging Kleding Schoenen en lederwaren Electronica (o.a. tv s, audioapparatuur, computers, koelkasten, wasmachines) Huishoudelijke artikelen (o.a. serviesgoed, keukengerei, textiel- en linnengoed) Woninginrichting (o.a. meubelen, vloerbedekking, woningtextiel en verlichting) Doe-het-zelf (o.a. klusmaterialen, gereedschap) Bloemen, planten en tuinartikelen Vrije tijd (o.a. speelgoed, computergames, sportartikelen, boeken, DVD s) Juweliersartikelen Anders, namelijk: 42 Was dit een nieuw of gebruikt artikel? Nieuw Gebruikt 43 En hoeveel heeft u toen uitgegeven? Euro Tot slot een aantal afsluitende vragen 44 Wat is uw hoogst voltooide opleiding, dus die u met een diploma heeft afgesloten? Geen opleiding Lagere school, basisonderwijs Lager beroepsonderwijs, voorbereidend beroepsonderwijs (LBO, VBO, VMBO-praktische leerweg, Ambachtschool, huishoudschool, LTS, LHNO, LEAO, LAS, etc.) Lager/middelbaar algemeen voortgezet onderwijs (MAVO, MULO, VMBO-theoretische leerweg,vglo, LAVO etc.) Middelbaar beroepsonderwijs (MTS, UTS, MEAO, INAS, Kleuterleidster, etc.) Hoger algemeen voortgezet onderwijs (HAVO, VWO, HBS, Gymnasium, Lyceum, MMS, Atheneum, etc.) Hoger beroepsonderwijs/kandidaats (HBO, HTS, HEAO, Kunstacademie (AKI), Hogeschool, Lerarenopleiding, Sociale Academie, etc.) Universitair

17 Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Vragenlijst 45 Hoe is uw huishouden samengesteld? Ik woon alleen Ik woon alleen (zonder partner) met kinderen Ik ben gehuwd / woon samen zonder thuiswonende kinderen Ik ben gehuwd / woon samen met thuiswonende kinderen Ik woon bij mijn ouder(s) / verzorger(s) Anders, namelijk: 46 Tot welke bevolkingsgroep rekent u zichzelf? Nederlands Turks Marokkaans Surinaams Antilliaans Kaapverdiaans Indonesisch/Moluks Chinees Anders, namelijk: 47 Wat is uw geslacht? Man Vrouw 48 Wat is uw leeftijd? jaar HARTELIJK DANK VOOR UW MEDEWERKING EN EEN PRETTIGE DAG/AVOND VERDER!

Herkomsttabellen Almere & Nijkerk Randstad Koopstromenonderzoek 2011

Herkomsttabellen Almere & Nijkerk Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Herkomsttabellen Almere & Nijkerk Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Gemeenten en aankooplocaties, dagelijkse & niet-dagelijkse sector Colofon Opdrachtgever Provincie Zuid-Holland Provincie Noord-Holland

Nadere informatie

LEESWIJZER FACTSHEETS

LEESWIJZER FACTSHEETS LEESWIJZER FACTSHEETS 1 LEESWIJZER FACTSHEETS KSO2016 Algemeen Voor het Randstad Koopstromenonderzoek 2016 zijn naast een hoofdrapport en een internetapplicatie factsheets ontwikkeld om de onderzoeksresultaten

Nadere informatie

LEESWIJZER FACTSHEETS

LEESWIJZER FACTSHEETS LEESWIJZER FACTSHEETS 1 LEESWIJZER FACTSHEETS KSO2018 Algemeen Voor het Randstad Koopstromenonderzoek 2018 zijn (naast een hoofdrapport en een internetapplicatie) factsheets ontwikkeld om de onderzoeksresultaten

Nadere informatie

Factsheets Leeswijzer

Factsheets Leeswijzer Factsheets Leeswijzer Voor het Koopstromenonderzoek Randstad 2011 zijn naast een hoofdrapport en een internetapplicatie factsheets ontwikkeld om de onderzoeksresultaten overzichtelijk en helder te presenteren.

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Randstad Koopstromenonderzoek 2016 Vragenlijst

VRAGENLIJST. Randstad Koopstromenonderzoek 2016 Vragenlijst VRAGENLIJST Randstad Koopstromenonderzoek 2016 Vragenlijst 1 Randstad Koopstromenonderzoek 2016 Vragenlijst Februari 2017 Scherm < Openingsscherm, met alle icoontjes in beeld > U kunt de vragenlijst over

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT STEENWIJK. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Augustus 2015. www.ioresearch.nl

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT STEENWIJK. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Augustus 2015. www.ioresearch.nl KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT STEENWIJK Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Augustus 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer

Nadere informatie

Burgerpanel Zeewolde. Inleiding. Centrum Zeewolde. Resultaten peiling 1: Detailhandel / winkelcentrum Zeewolde. Januari 2012

Burgerpanel Zeewolde. Inleiding. Centrum Zeewolde. Resultaten peiling 1: Detailhandel / winkelcentrum Zeewolde. Januari 2012 Burgerpanel Zeewolde Resultaten peiling 1: Detailhandel / winkelcentrum Zeewolde Januari 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 1 e peiling met het nieuwe burgerpanel van Zeewolde.

Nadere informatie

Koopstromen in Utrecht mei 2012

Koopstromen in Utrecht mei 2012 Koopstromen in Utrecht 2011 29 mei 2012 1. Koopstromenonderzoek 2. Resultaten Randstad 3. Resultaten Utrecht www.kso2011.nl www.utrecht.nl 1989, 1994, 1999, 2004, 2011 (Randstad) Ontwikkeling winkeloppervlak

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT GOOR. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015. www.ioresearch.nl

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT GOOR. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015. www.ioresearch.nl KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT GOOR Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/087

Nadere informatie

Gemeente Barneveld kern Barneveld

Gemeente Barneveld kern Barneveld Gemeente Barneveld kern Barneveld I&O Research, 2010 Datum: September 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Barneveld Titel rapport Koopstromenonderzoek 2010 Deelrapportage

Nadere informatie

ONDERZOEKSMETHODE KSO2018

ONDERZOEKSMETHODE KSO2018 ONDERZOEKSMETHODE 1 ONDERZOEKSMETHODE KSO2018 Inleiding Dit document beschrijft de onderzoeksmethode van het Randstad Koopstromenonderzoek 2018 (KSO2018). Achtereenvolgens komen aan bod: de vragenlijst

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT HATTEM. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT HATTEM. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT HATTEM Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/095

Nadere informatie

KOOPSTROMENSCAN CENTRUM DRACHTEN

KOOPSTROMENSCAN CENTRUM DRACHTEN KOOPSTROMENSCAN CENTRUM DRACHTEN Koopstromenonderzoek i.o.v. gemeente Smallingerland en i.s.m. prof. Dr. Cor Molenaar April 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563

Nadere informatie

Internetwinkelen: bijna iedereen doet het Resultaten uit het Koopstromenonderzoek Randstad 2011 (KSO2011)

Internetwinkelen: bijna iedereen doet het Resultaten uit het Koopstromenonderzoek Randstad 2011 (KSO2011) Internetwinkelen: bijna iedereen doet het Resultaten uit het Koopstromenonderzoek Randstad 2011 (KSO2011) De detailhandel heeft het moeilijk. Daar waar voor veel sectoren geldt dat vooral de economische

Nadere informatie

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER Oktober 2012 2 Opdrachtnemer: Opdrachtgever: Team Financieel Advies, Onderzoek & Statistiek Camiel De Bruijn Ard Costongs Economie

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT MARKELO. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT MARKELO. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT MARKELO Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/088

Nadere informatie

Gemeente Haaksbergen kern Haaksbergen

Gemeente Haaksbergen kern Haaksbergen Gemeente Haaksbergen kern Haaksbergen I&O Research, 2010 Datum: september 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Haaksbergen Titel rapport Koopstromenonderzoek 2010

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT WEZEP. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT WEZEP. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT WEZEP Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/091

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN OLDEBROEK. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN OLDEBROEK. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN OLDEBROEK Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN HOOGEVEEN. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 September 2015. www.ioresearch.nl

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN HOOGEVEEN. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 September 2015. www.ioresearch.nl KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN HOOGEVEEN Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 September 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer

Nadere informatie

Gemeente Ermelo I&O Research, 2010

Gemeente Ermelo I&O Research, 2010 Gemeente Ermelo I&O Research, 2010 Datum: September 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Ermelo Titel rapport Koopstromenonderzoek 2010 Deelrapportage Gemeente Ermelo

Nadere informatie

Randstad Koopstromenonderzoek. BELEIDSONDERZOEK I I

Randstad Koopstromenonderzoek. BELEIDSONDERZOEK I I Randstad 2016 Koopstromenonderzoek BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl 1. Inleiding Om de feitelijke ontwikkelingen in de detailhandel te kunnen volgen, hebben

Nadere informatie

Gemeente Hof van Twente kern Diepenheim

Gemeente Hof van Twente kern Diepenheim Gemeente Hof van Twente kern Diepenheim I&O Research, 2010 Datum: September 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Hof van Twente Titel rapport Koopstromenonderzoek

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT GEMEENTE WESTERVELD. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT GEMEENTE WESTERVELD. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT GEMEENTE WESTERVELD Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede nummer

Nadere informatie

Bijlage 2: Koopstromenonderzoek. Binnenstad Breda Voorjaar 2013. Opdrachtnummer: 30-2243 Dataverzameling: maart 2013 Oplevering: maart 2013

Bijlage 2: Koopstromenonderzoek. Binnenstad Breda Voorjaar 2013. Opdrachtnummer: 30-2243 Dataverzameling: maart 2013 Oplevering: maart 2013 Binnenstad Breda Voorjaar 2013 Opdrachtnummer: 30-2243 Dataverzameling: maart 2013 Oplevering: maart 2013 Projectbegeleiding: drs. M. Caspers Strabo bv Marktonderzoek en Vastgoedinformatie Postbus 15710

Nadere informatie

Randstad Koopstromenonderzoek 2018

Randstad Koopstromenonderzoek 2018 Randstad Koopstromenonderzoek 2018 Vragenlijst - wordversie Augustus 2018 Scherm 1: U kunt de vragenlijst over koopgedrag starten door op de groene pijlen hieronder te klikken. Dat zijn straks ook de pijlen

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT DELDEN. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT DELDEN. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT DELDEN Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/089

Nadere informatie

Koopstromen Zeist Randstad Koopstromenonderzoek 2011

Koopstromen Zeist Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Koopstromen Zeist Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Gemeenterapport gemeente Zeist Colofon Opdrachtgever Gemeente Zeist Titel rapport Koopstromen Zeist Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Gemeenterapport

Nadere informatie

Gemeente Hof van Twente kern Hengevelde

Gemeente Hof van Twente kern Hengevelde Gemeente Hof van Twente kern Hengevelde I&O Research, 2010 Datum: September 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Hof van Twente Titel rapport Koopstromenonderzoek

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT ERMELO. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT ERMELO. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT ERMELO Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/093

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden telt begin januari 2001 ruim 117 duizend inwoners en bestaat uit vier stadsdelen, die samen weer zijn op te delen in tien districten. Eén op de drie (volwassen)

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN DEDEMSVAART. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN DEDEMSVAART. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN DEDEMSVAART Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer

Nadere informatie

Gemeente Hof van Twente kern Markelo

Gemeente Hof van Twente kern Markelo Gemeente Hof van Twente kern Markelo I&O Research, 2010 Datum: September 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Hof van Twente Titel rapport Koopstromenonderzoek 2010

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT HENGELO. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015. www.ioresearch.nl

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT HENGELO. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015. www.ioresearch.nl KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT HENGELO Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/143

Nadere informatie

ONDERZOEKSMETHODE KSO2016

ONDERZOEKSMETHODE KSO2016 ONDERZOEKSMETHODE 1 ONDERZOEKSMETHODE KSO2016 Inleiding Dit document beschrijft de onderzoeksmethode van het Randstad Koopstromenonderzoek 2016 (KSO2016). Achtereenvolgens komen aan bod: de (doorontwikkeling

Nadere informatie

Gemeente Hengelo kern Hengelo

Gemeente Hengelo kern Hengelo Gemeente Hengelo kern Hengelo I&O Research, 2010 Datum: September 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Hengelo Titel rapport Koopstromenonderzoek 2010 Deelrapportage

Nadere informatie

KOOPSTROMENONDERZOEK.

KOOPSTROMENONDERZOEK. KOOPSTROMENONDERZOEK www.ioresearch.nl HET ONDERZOEK KOOPSTROMENONDERZOEK Wie koopt wat, waar en waarom daar? Waar besteden regio-inwoners ruim 4 miljard aan dagelijks en niet-dagelijks? Inzicht in ruimtelijke

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is gebaseerd op zowel kerncijfers uit de Gemeentelijke Basis Administratie zoals aantal

Nadere informatie

Stadsenquête A4 Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden, uzelf meegerekend? personen

Stadsenquête A4 Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden, uzelf meegerekend? personen Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2003 117.732 inwoners, ruim 500 meer dan een jaar eerder. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN HARDENBERG. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN HARDENBERG. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT KERN HARDENBERG Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer

Nadere informatie

Gemeente Breda. Omnibusenquête 2015. Onderzoek en Informatie. Bekendheid Alarmnummer

Gemeente Breda. Omnibusenquête 2015. Onderzoek en Informatie. Bekendheid Alarmnummer Gemeente Breda Onderzoek en Informatie Omnibusenquête 2015 Bekendheid Alarmnummer Publicatienummer: 1790 Datum: december 2015 In opdracht van: Kabinet van de Burgemeester Uitgave: Gemeente Breda BBO/Onderzoek

Nadere informatie

Afvalinzameling Maart 2013

Afvalinzameling Maart 2013 Afvalinzameling Maart 2013 1. Achtergrond Van 14 tot en met 24 maart 2013 is een korte peiling van 10 vragen gehouden onder het Twente Milieupanel. Met deze peiling wil Twente Milieu inzicht krijgen in

Nadere informatie

Koopstromen Hellevoetsluis Randstad Koopstromenonderzoek 2011

Koopstromen Hellevoetsluis Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Koopstromen Hellevoetsluis Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Gemeenterapport gemeente Hellevoetsluis Colofon Opdrachtgever Gemeente Hellevoetsluis Titel rapport Koopstromen Hellevoetsluis Randstad Koopstromenonderzoek

Nadere informatie

Factsheets. Profielen gemeentes van Utrecht

Factsheets. Profielen gemeentes van Utrecht Factsheets Profielen gemeentes van Utrecht Leeswijzer Profielen gemeentes van Utrecht Per gemeente van de provincie Utrecht is een profiel gemaakt. Dit profiel is weergegeven op basis van vier pagina s.

Nadere informatie

Gemeente Hof van Twente kern Goor

Gemeente Hof van Twente kern Goor Gemeente Hof van Twente kern Goor I&O Research, 2010 Datum: September 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Hof van Twente Titel rapport Koopstromenonderzoek 2010

Nadere informatie

Winkelatlas Rotterdam2011

Winkelatlas Rotterdam2011 Winkelatlas Rotterdam2011 Resultaten Koopstromenonderzoek 2011 Rotterdam April 2012 Winkelatlas Rotterdam 2011 Resultaten Koopstromenonderzoek 2011 Rotterdam April 2012 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval

Nadere informatie

Gemeente Hof van Twente kern Delden

Gemeente Hof van Twente kern Delden Gemeente Hof van Twente kern Delden I&O Research, 2010 Datum: September 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Hof van Twente Titel rapport Koopstromenonderzoek 2010

Nadere informatie

Gemeente Hof van Twente. Koopstromenonderzoek 2005 Deelrapport kernen Hof van Twente

Gemeente Hof van Twente. Koopstromenonderzoek 2005 Deelrapport kernen Hof van Twente Gemeente Hof van Twente Koopstromenonderzoek 2005 Deelrapport kernen Hof van Twente Gemeente Hof van Twente Koopstromenonderzoek 2005 Deelrapport kernen Hof van Twente Datum 26 januari 2006 KRZ001/Gfr/0162

Nadere informatie

Burgerpanel Capelle aan den IJssel

Burgerpanel Capelle aan den IJssel Burgerpanel Capelle aan den IJssel Resultaten peiling 10: winkelen op zondag maart 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 10e peiling met het burgerpanel van Capelle aan den IJssel.

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Eilandzorg Schouwen-Duiveland Zierikzee. Hulp bij het Huishouden

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Eilandzorg Schouwen-Duiveland Zierikzee. Hulp bij het Huishouden 0 Rapport Cliëntervaringsonderzoek Eilandzorg Schouwen-Duiveland Zierikzee Hulp bij het Huishouden Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Verslagjaar 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Gemiddelde

Nadere informatie

Gemeente Apeldoorn kern Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn kern Apeldoorn Gemeente Apeldoorn kern Apeldoorn I&O Research, 2010 Datum: september 2010 Kenmerk: Ekoop10/348 Status: Definitief Colofon Opdrachtgever Gemeente Apeldoorn Titel rapport Koopstromenonderzoek 2010 Deelrapportage

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2009 116.818 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is gebaseerd op zowel kerncijfers uit

Nadere informatie

Kopen in Utrecht. Winkelatlas gemeente Utrecht Maart 2012

Kopen in Utrecht. Winkelatlas gemeente Utrecht Maart 2012 Kopen in Utrecht Winkelatlas gemeente Utrecht 2011 Maart 2012 Kopen in Utrecht Winkelatlas gemeente Utrecht 2011 Maart 2012 Colofon Uitgave I&O Research Stationsplein 11 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT ZWOLLE. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT ZWOLLE. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT ZWOLLE Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 Oktober 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/105

Nadere informatie

Rapport KOPEN@UTRECHT. KOOPSTROMENONDERZOEK PROVINCIE UTRECHT 2014-2015 Februari 2015. www.ioresearch.nl

Rapport KOPEN@UTRECHT. KOOPSTROMENONDERZOEK PROVINCIE UTRECHT 2014-2015 Februari 2015. www.ioresearch.nl Rapport KOPEN@UTRECHT KOOPSTROMENONDERZOEK PROVINCIE UTRECHT 2014-2015 Februari 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/005 Datum

Nadere informatie

Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Regiorapport Westfriesland. Koopstromen regio Westfriesland Randstad Koopstromenonderzoek 2011.

Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Regiorapport Westfriesland. Koopstromen regio Westfriesland Randstad Koopstromenonderzoek 2011. Koopstromen regio Westfriesland Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Regiorapport Colofon Opdrachtgever 7 Westfriese gemeenten Titel rapport Koopstromen Westfriesland Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Regiorapport

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2010 117.145 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden en is gebaseerd op kerncijfers uit de Gemeentelijke

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2008 116.891 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is gebaseerd op zowel kerncijfers uit

Nadere informatie

Markten in Leiden. Onderzoeksrapport Colofon. Uitvoering veldwerk: SCC Nederland BV, Utrecht. BOA (Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies)

Markten in Leiden. Onderzoeksrapport Colofon. Uitvoering veldwerk: SCC Nederland BV, Utrecht. BOA (Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies) Markten in Leiden Onderzoeksrapport 2001 Colofon Uitvoering veldwerk: SCC Nederland BV, Utrecht Rapportage: Contactpersoon: Gemeente Leiden BOA (Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies) Ellen Dijkstra Postbus

Nadere informatie

97% 24% 27% 0% 25% 50% 75% 100%

97% 24% 27% 0% 25% 50% 75% 100% 11 WINKELEN EN WINKELCENTRA In dit hoofdstuk wordt gekeken naar het koopgedrag van de Leidenaar, zowel voor dagelijkse als voor niet-dagelijkse boodschappen. Daarbij wordt tevens aandacht besteed aan het

Nadere informatie

Gemeente Houten Onderzoek standplaatsen in Houten Zuid. Den Dolder, 17 april 2009 Ir. Martine van Doornmalen Wim Woning MSc

Gemeente Houten Onderzoek standplaatsen in Houten Zuid. Den Dolder, 17 april 2009 Ir. Martine van Doornmalen Wim Woning MSc Gemeente Houten Onderzoek standplaatsen in Houten Zuid ADV Market Research B.V. Den Dolder, 17 april 2009 Ir. Martine van Doornmalen Wim Woning MSc Het auteursrecht op dit rapport berust bij ADV Market

Nadere informatie

Bewoners regio kopen minder in eigen gemeente

Bewoners regio kopen minder in eigen gemeente 1 Bewoners regio kopen minder in eigen gemeente Fact sheet augustus 15 Net als Amsterdammers kopen bewoners in de Amsterdamse regio steeds meer niet-dagelijkse producten (kleding, muziek, interieurartikelen)

Nadere informatie

Onderzoek Metropoolregio

Onderzoek Metropoolregio Onderzoek Metropoolregio April 2012 Gemeente Schiedam Onderzoek & Statistiek O n d e r z o e k M e t r o p o o l r e g i o P a g i n a 1 Inleiding Belangrijke items in de samenwerking binnen de metropoolregio

Nadere informatie

Begeleidingscommissie

Begeleidingscommissie Bijlage 1 Begeleidingscommissie Bijlage 2 Begrippenlijst mevrouw D. Bogers mevrouw E. Lambooy mevrouw S.N. MinkemaWedzinga de heer J.S. Nota de heer A. van Wanroij Gemeente Soest KvK Gooi en Eemland Gemeente

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 3 2013 WINKELEN EN BOODSCHAPPEN. GEMEENTE HUIZEN December 2013/Januari 2014

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 3 2013 WINKELEN EN BOODSCHAPPEN. GEMEENTE HUIZEN December 2013/Januari 2014 RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 3 2013 WINKELEN EN BOODSCHAPPEN GEMEENTE HUIZEN December 2013/Januari 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27

Nadere informatie

Internetpeiling ombuigingen

Internetpeiling ombuigingen Internetpeiling ombuigingen In opdracht van: Gemeente Sittard-Geleen januari 2012 Flycatcher Internet Research, 2004 Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING

ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING nieuwsbrief Februari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het. Deze peiling ging over de zondagsopenstelling. De gemeenteraad

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2006 118.070 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is gebaseerd op zowel kerncijfers uit

Nadere informatie

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9 Het onderzoek FACTSHEET MTO 2017 Villa Attent BV, Nijverdal Online, van 10 april t/m 22 mei Aantal benaderde medewerkers: 11 Aantal ingevulde vragenlijsten: 11 Respons: 100% Algemene waardering voor Villa

Nadere informatie

WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND

WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND 2013 Winkelopeningstijden op zondag in Purmerend 2013 Onderzoek onder het internetpanel In opdracht van Team Economie Jeroen van der Weerd Uitgevoerd door Team

Nadere informatie

Onderzoek Zondagopenstelling Gemeente Borger-Odoorn

Onderzoek Zondagopenstelling Gemeente Borger-Odoorn Onderzoek Zondagopenstelling Gemeente Borger-Odoorn Oktober 2015 2 Management Summary Inleiding Ongeveer een jaar geleden heeft de gemeenteraad van Borger-Odoorn besloten om de winkels in haar gemeente

Nadere informatie

WAAR GAAT HET HEEN? Randstad Koopstromenonderzoek 2011

WAAR GAAT HET HEEN? Randstad Koopstromenonderzoek 2011 WAAR GAAT HET HEEN? Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Provincie Zuid-Holland Provincie Noord-Holland Provincie Utrecht Kamers van Koophandel Hoofdbedrijfschap Detailhandel - Stadsregio s - Deelnemende

Nadere informatie

Resultaten peiling 17: detailhandel

Resultaten peiling 17: detailhandel Hofpanel Resultaten peiling 17: detailhandel Maart 2013 1. Inleiding Van 10 tot en met 17 maart 2013 is er onder het Hofpanel een peiling gehouden over detailhandel. De gemeente Hof van Twente werkt aan

Nadere informatie

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT ENSCHEDE. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 September

KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT ENSCHEDE. Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 September KIJKEN, KIJKEN NAAR KOPEN RAPPORT ENSCHEDE Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2015 September 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer

Nadere informatie

Rapportage LeidenPanel Binding met Leiden

Rapportage LeidenPanel Binding met Leiden Rapportage LeidenPanel Binding met Leiden In de eerste helft van februari 2013 is de leden van het LeidenPanel gevraagd naar hun binding met Leiden. Het doel van de meting is na te gaan wat de oriëntatie

Nadere informatie

Enquête Welzijn en ervaringen op het werk

Enquête Welzijn en ervaringen op het werk Enquête Welzijn en ervaringen op het werk Veldwerkverslag Januari 2013 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede Datum Januari 2013 Opdrachtgever Sociaal en Cultureel Planbureau

Nadere informatie

Onderwerp: Regionaal en lokaal Koopstromenonderzoek 2016 in het kader van het proces Regionaal Programma Werklocaties (RPW)

Onderwerp: Regionaal en lokaal Koopstromenonderzoek 2016 in het kader van het proces Regionaal Programma Werklocaties (RPW) gemeente Overbetuwe 0 INFORMATIEMEMO RAAD Kenmerk: 16INF00162 Datum advies: 21 november 2016 Onderwerp: Regionaal en lokaal Koopstromenonderzoek 2016 in het kader van het proces Regionaal Programma Werklocaties

Nadere informatie

Emancipatie Opinies 2016 (EMOP) Onderzoeksverantwoording

Emancipatie Opinies 2016 (EMOP) Onderzoeksverantwoording Emancipatie Opinies 2016 (EMOP) Onderzoeksverantwoording In opdracht van: Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) Kenmerk: 360054 Datum: mei 2016 Vertrouwelijk Alle rechten voorbehouden GfK Panel Services

Nadere informatie

Leeswijzer Jeugdgezondheidszorg Utrecht tabellen

Leeswijzer Jeugdgezondheidszorg Utrecht tabellen Leeswijzer Jeugdgezondheidszorg Utrecht tabellen In de volgende werkblad(en) staan tabellen behorend bij een bepaald thema. De tabellen zijn toegespitst op de door u opgevraagde leeftijdscategorie. In

Nadere informatie

Koopstromen Katwijk. Herkomst bestedingen vrijetijdssector en detailhandel. Samengesteld in opdracht van

Koopstromen Katwijk. Herkomst bestedingen vrijetijdssector en detailhandel. Samengesteld in opdracht van Koopstromen Katwijk Herkomst bestedingen vrijetijdssector en detailhandel Samengesteld in opdracht van Gemeente Katwijk Februari 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Vraagstelling... 3

Nadere informatie

Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar?

Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar? pagina 1 van 10 Wat is de invloed van uw zorgverzekeraar? De rol van de zorgverzekeraar verandert. De zorgverzekeraar heeft steeds meer invloed op de kwaliteit van de zorg. Bijvoorbeeld de kwaliteit van

Nadere informatie

Hoogeveen. Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat

Hoogeveen. Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat Hoogeveen Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat Hoogeveen Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat pdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Projectnummer: 070608 Datum: 17-10-2006 Postadres: Wederik 1 9801 LX

Nadere informatie

Conclusies analyse op databestand van KEO Oefentherapie jaar 2016

Conclusies analyse op databestand van KEO Oefentherapie jaar 2016 Conclusies analyse op databestand van KEO Oefentherapie jaar 2016 Inleiding Alleen de respondenten van 16 jaar en ouder die vragenlijst ingevuld hebben zijn geselecteerd. Alleen de respondenten die de

Nadere informatie

Provincies Zuid- Holland, Utrecht en Noord- Holland Zuid. Koopstromenonderzoek Randstad 2004 Eindrapport

Provincies Zuid- Holland, Utrecht en Noord- Holland Zuid. Koopstromenonderzoek Randstad 2004 Eindrapport Provincies Zuid- Holland, Utrecht en Noord- Holland Zuid Koopstromenonderzoek Randstad 2004 Eindrapport Provincies Zuid- Holland, Utrecht en Noord- Holland Zuid Koopstromenonderzoek Randstad 2004 Eindconcept

Nadere informatie

Inleiding. Ervaringen van inwoners met de zondagsopenstelling. Zondagsopenstelling winkels. November 2015

Inleiding. Ervaringen van inwoners met de zondagsopenstelling. Zondagsopenstelling winkels. November 2015 BURGERPANEL CAPELLE OVER Zondagsopenstelling winkels November 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 17 e peiling met het burgerpanel van Gemeente Capelle aan den IJssel. Deze

Nadere informatie

1 / 25. Mantelzorg. Beantwoord: Overgeslagen: 0. Nee. Zeg ik liever niet 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 100,00% ,00% 0.

1 / 25. Mantelzorg. Beantwoord: Overgeslagen: 0. Nee. Zeg ik liever niet 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 100,00% ,00% 0. Q1 Mantelzorg is de zorg voor iemand die u goed kent zonder hier voor betaald te worden. U bent 'mantelzorger' als u zelf voor een bekende zorgt. Bent u mantelzorger? Beantwoord: 2.471 Overgeslagen: 0

Nadere informatie

2014, peiling 3 oktober 2014

2014, peiling 3 oktober 2014 resultaten 2014, peiling 3 oktober 2014 Van 4 tot en met 16 februari is de eerste peiling van 2014 onder het HengeloPanel gehouden. Hieraan deden 1.744 panelleden mee (een respons van 65%). Zij hebben

Nadere informatie

Omnibusenquête deelrapport millenniumdoelen. februari Opdrachtgever: Bedrijfsvoering,

Omnibusenquête deelrapport millenniumdoelen. februari Opdrachtgever: Bedrijfsvoering, Omnibusenquête 2011 deelrapport Millenniumdoelen Omnibusenquête 2011 deelrapport millenniumdoelen februari 2012 Opdrachtgever: Bedrijfsvoering, Juridische Aangelegenheden Angelique Quentin Uitvoering:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier TERUGGENOMEN 18 MAART 2008 UITGESTELD OPENBAAR B&W.nr.: 08.0216, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Vragenlijst Stadsenquete 2008, onderdeel Veelkleurig Leiden BESLUITEN Behoudens advies

Nadere informatie

1 Opzet tabellenboek, onderzoeksopzet en respondentkenmerken

1 Opzet tabellenboek, onderzoeksopzet en respondentkenmerken 1 Opzet tabellenboek, onderzoeksopzet en respondentkenmerken 1.1 Opzet tabellenboek Dit tabellenboek geeft een uitgebreid overzicht van de uitkomsten van de Leefbaarheidsmonitor 2004. Het algemene rapport,

Nadere informatie

Omnibusenquête 2010 deelrapport biodiversiteit

Omnibusenquête 2010 deelrapport biodiversiteit Omnibusenquête 2010 deelrapport Biodiversiteit Omnibusenquête 2010 deelrapport biodiversiteit januari 2011 Opdrachtgever Hoofdafdeling Ruimte/ afdeling Stadsontwikkeling/ Ruimtelijke Ordening en Milieu

Nadere informatie

Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen. Gemeente Noord-Beveland

Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen. Gemeente Noord-Beveland Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen Gemeente Noord-Beveland Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen Gemeente Noord-Beveland Rapportnummer: 203X01439.092290_1

Nadere informatie

Koopstromenonderzoek 2011 Gemeenterapport gemeente Opmeer. Koopstromen Opmeer Koopstromenonderzoek 2011. Gemeenterapport gemeente Opmeer

Koopstromenonderzoek 2011 Gemeenterapport gemeente Opmeer. Koopstromen Opmeer Koopstromenonderzoek 2011. Gemeenterapport gemeente Opmeer Koopstromen Opmeer Koopstromenonderzoek 2011 Gemeenterapport gemeente Opmeer Colofon Opdrachtgever Gemeente Opmeer Titel rapport Koopstromen Opmeer Randstad Koopstromenonderzoek 2011 Gemeenterapport-1862

Nadere informatie

Conclusies analyse op databestand van PREM fysiotherapie kwartaal 1 jaar 2017

Conclusies analyse op databestand van PREM fysiotherapie kwartaal 1 jaar 2017 Conclusies analyse op databestand van PREM fysiotherapie kwartaal 1 jaar 2017 Inleiding Alleen de respondenten van 16 jaar en ouder die vragenlijst ingevuld hebben zijn geselecteerd. Alleen de respondenten

Nadere informatie

Tabellenboek 'Bekendheid van verzekerden met de polisvoorwaarden en de inhoud van de zorgverzekering

Tabellenboek 'Bekendheid van verzekerden met de polisvoorwaarden en de inhoud van de zorgverzekering Dit rapport is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding. Tabellenboek 'Bekendheid van verzekerden met de polisvoorwaarden en de inhoud van de zorgverzekering Behorende

Nadere informatie

OldStars walking football Resultaten enquête deelnemers. December 2018

OldStars walking football Resultaten enquête deelnemers. December 2018 OldStars walking football Resultaten enquête deelnemers December 2018 1 Algemene cijfers 288 Aantal respondenten Gemiddelde waardering OldStars programma 677 184 8,4 Aantal mannelijke respondenten Aantal

Nadere informatie

Inhoudsopgave Koopstromenonderzoek Randstad 2004

Inhoudsopgave Koopstromenonderzoek Randstad 2004 Koopstromenonderzoek Randstad 2004 Inhoudsopgave Koopstromenonderzoek Randstad 2004 1 Inleiding 1 1.1 Aanleiding 1 1.1.1 Kracht van het koopstromenonderzoek 1 1.1.2 Doelstelling van het onderzoek 1 2 Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Conclusies analyse op databestand van KEO Logopedie jaar 2016

Conclusies analyse op databestand van KEO Logopedie jaar 2016 Conclusies analyse op databestand van KEO Logopedie jaar 2016 Inleiding Alleen de respondenten van 16 jaar en ouder die vragenlijst ingevuld hebben zijn geselecteerd. Alleen de respondenten die de vragenlijst

Nadere informatie

Koopstromenonderzoek: betekenis voor verkeer en vervoer

Koopstromenonderzoek: betekenis voor verkeer en vervoer Koopstromenonderzoek: betekenis voor verkeer en vervoer Auteurs: Paul van Beek (Goudappel Coffeng BV) Johan Schölvinck (Goudappel Coffeng BV) Peter Nijssen (Provincie Zuid-Holland) Datum 2 september 2004

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Villa Attent BV Nijverdal. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Villa Attent BV Nijverdal. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Rapport Cliëntervaringsonderzoek Villa Attent BV Nijverdal Zorg Thuis Verslagjaar 2017 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Bureau De Bok is CQ-geaccrediteerd door het CIIO 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie