aarverslag ouderraad schoolseizoen 2011/2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "aarverslag ouderraad schoolseizoen 2011/2012"

Transcriptie

1 Jaarvers aarverslag ouderraad schoolseizoen 2011/2012 Het jaar wordt gestart met een bestuursverkiezing waaruit een bestuursbestuurswijziging voortkomt. Annemarie Breed stopt als penningmeester en Annemarie Koeman neemt de functie van haar over. Helma Koel blijft voorzitter en Doreen Orsel blijft secretaris. Het nieuwe bestuur is voor twee jaar gekozen. Aan het eind van schoolseizoen 2012/2013 zal er een volgende bestuursverkiezing zijn. De ouderraad bestaat aan het begin van het jaar uit 8 leden, en we sloten het jaar af met 10 leden. 2011/2012 was een jaar van bezinning op de doelstelling en het functioneren van de ouderraad. De financiële situatie die in de voorgaande jaren was ontstaan maakte dat we onze werkwijze bij de projecten moesten evalueren. We hebben alle projecten inhoudelijk beoordeeld en in overleg met de directie daar waar nodig een nieuwe aanpak gekozen. Op deze manier hebben we gewerkt aan een duidelijk zichtbare en herkenbare ouderraad die doet wat ze moet doen, namelijk een bijdrage leveren aan de extra's die het schoolleven voor de kinderen veraangenamen. Hieronder volgt een korte samenvatting van de boven genoemde punten: Uitvoering van de projecten Financiële situatie Organisatie van de ouderraad Communicatie met ouders

2 Uitvoering van de projecten Sport Op het gebied van de sport zijn de rol en taken van de ouderraad ongewijzigd gebleven: bij sportactiviteiten zorgt de OR voor een kleine versnapering voor de deelnemers. Vanwege de financiële situatie heeft de school de afgelopen jaren zelf de contributies voor de sporttoernooien betaald. Echter, dit is een post die nu de financiële situatie van de OR weer gezond is, wel bij de OR terugkomt. Er is afgesproken om het eten en drinken bij de activiteiten te schrappen, zodat het sportbudget volledig aan de inschrijfgelden uitgegeven kan worden. St. Maarten: Er is, net als voorgaande jaren, gezorgd voor lekkers om aan de kinderen uit te delen bij het 'oefenen' voor Sint Maarten. Sinterklaas: De cadeautjes werden door de leerkrachten uitgezocht en door de OR besteld. Dit verliep soepel. Op de feestdag zelf was er een schatkamer in de gymzaal gemaakt waar Sinterklaas audiëntie hield. De kinderen konden bij hem op bezoek en zelf een pakje uitzoeken. Deze formule werkte naar tevredenheid. De versiering werd weer uitgebreid uitgezocht en de zolder werd opgeruimd. De Sinterklaasattributen van de ouderraad staan in grote kuubzakken achterin op zolder. Op deze manier is alles bij elkaar te vinden, en raakt het niet verspreid tussen alle andere spullen op zolder. Kerst: Na overleg tussen de ouderraad en de directie is er dit jaar voor gekozen om de kerstmaaltijd door de klassen en hun ouders te laten verzorgen. Het drinken voor alle klassen en het serviesgoed voor de groepen 1 t/m groep 4 werd door de ouderraad verzorgd. Budgettechnisch was dit erg gunstig, en de reacties waren overwegend positief. Ouders en kinderen waren nauw bij het diner betrokken. Het leverde bonte tafels met een grote variatie aan lekkere hapjes op. Tijdens de maaltijd was er geen hulp van de ouderraad nodig in de klassen. Bij aanvang van het diner werden er buiten op het plein vuurkorven aangestoken en was er kerstmuziek te horen. Dit werkte sfeerverhogend. Bij de korven was toezicht van een aantal ouderraadsleden. Na afloop van het diner was er voor alle kinderen een klein kerstpresentje om de kinderen een fijne vakantie te wensen. Dit droeg, door het aangehechte kaartje van de ouderraad, bij aan de zichtbaarheid van de ouderraad. Kortom er zijn net als vorig jaar veel veranderingen in de werkwijze en het is goed bevallen. Wat de versieringen betreft kan hetzelfde geconcludeerd worden als bij de Sint-versieringen. Voorleesontbijt: Zoals de voorgaande jaren werd het voorleesontbijt voor de onderbouw verzorgd door stichting Netwerk, en voor de bovenbouw door de OR.

3 Pasen Zoals voorgaande jaren verzorgde de OR wat lekkers voor in de paasmandjes van de kinderen. Dit jaar was er een klein extraatje, vanwege een partij paasfiguurtjes die aan school gedoneerd waren. De ouderraad heeft een klein cadeauzakje voor alle kinderen gemaakt met deze paasfiguurtjes en wat lekkers. Door een kaartje van de ouderraad eraan te hangen werd ook hierdoor de zichtbaarheid van de OR vergroot. Open dag: De OR verzorgde wat lekkers voor bij de koffie voor de bezoekers. Avondvierdaagse: Er is dit jaar weer voor gekozen om alle deelnemers in één grote groep te laten wandelen. Dit verliep goed. Ook de 10 km. route werd dit jaar gelopen. Eten en drinken voor onderweg verzorgde de ouderraad wel, maar de begeleiders namen het zelf mee. Het inschrijfgeld is verhoogd met 0,50 cent naar 4,50 per persoon. Door sponsoring van Verkade en 'Daan de Groenteman' konden alle kosten voor de 4- daagse uit het budget van het inschrijfgeld betaald worden. Er is dus geen budget van de ouderraad aan besteed. Afscheid groep 8: De feestavond is als vanouds verlopen. Hapjes en drankjes werden door de OR verzorgd, en er waren een aantal OR-leden aanwezig om te helpen. De kinderen kregen dit jaar een jaarboek dat door hen zelf was samengesteld. Ze hebben hier samen met de leerkrachten en een aantal OR-leden aan gewerkt. Het cadeau viel in zeer goede aarde. Er is een vast bedrag per kind door de OR bijgedragen voor de jaarboeken. Het restbedrag is betaald door school. Op deze manier is het een afscheidscadeau van school en de ouderraad. Schoolfotograaf: Alles is als voorgaande jaren georganiseerd door de OR en is goed verlopen. Voorgaande jaren is gebleken dat er vrij veel ouders de foto's wel afnemen maar niet betalen. Daarom is er dit jaar voor gekozen om de ouders die de foto's niet hadden betaald de foto's van dit jaar niet mee naar huis te geven. Zij konden de foto's in de hal bij een OR-lid ophalen, en direct de machtiging ondertekenen. Het zal blijken hoeveel effect deze aanpak heeft op het percentage wanbetalers.

4 Financiële situatie Het budgetprobleem waar de OR vorig jaar mee kampte werd dit jaar opgelost dankzij een aantal maatregelen: - Het verzoek om betaling van de ouderbijdrage is voor de zomervakantie aan de ouders gestuurd. Op deze manier weten we eerder in het schoolseizoen op welk budget we ongeveer kunnen rekenen zodat we de begroting voor het jaar kunnen maken. - Bij de laatste rapportavond van het jaar werden ouders in de gelegenheid gesteld een automatische incasso te ondertekenen. - De eerste betalingsherinneringen zijn half september naar de ouders die niet betaald hebben gestuurd, de tweede herinnering half oktober, vervolgens nog een herinnering in november, voor de feestdagen, en tot slot de laatste herinnering in februari. - We hebben veel geïnvesteerd in communicatie naar de ouders toe over het werk van de ouderraad. We maakten zichtbaar waar de ouderraad bij betrokken was en maakten de werkwijze en kosten inzichtelijk voor ouders. Dit zorgde mogelijk ook voor een grotere betalingsbereidheid van de ouderbijdrage. Deze maatregelen samen resulteerden in een ouderbijdrage betalingspercentage van 75 %. Naast het vergroten van het budget, hebben gewerkt aan het bezuinigen op de uitgaven. Daarvoor hebben we kritisch alle projecten beoordeeld op relevantie en uitvoering. In overleg met de directie zijn hier een aantal wijzigingen in de uitvoering van de projecten doorgevoerd. Deze zijn in het vorige hoofdstuk beschreven.

5 Organisatie van de ouderraad Er zijn een aantal organisatorische vernieuwingen doorgevoerd: - Er is een onafhankelijke kascommissie die twee maal per jaar de boekhouding controleert. De voorgaande schooljaren tot aan 2010/2011 zijn gecontroleerd en akkoord bevonden door een lid van de MR. Hiervan is verslag gedaan aan de OR, MR en directie. Vanaf 2011/2012 worden de boeken gecontroleerd door een onafhankelijke kascommissie. - Bij iedere OR-vergadering worden kort door de penningmeester de financiële zaken besproken. - Aan het begin van ieder schooljaar wordt een inhoudelijke jaarplanning en begroting gemaakt. - Ieder schooljaar wordt afgerond met een inhoudelijk- en een financieel jaarverslag. Dit wordt aan de directie en de MR gestuurd en wordt inzichtelijk gemaakt voor alle ouders. De verslagen van 2011/2012 worden gepubliceerd op de website van de school. - De statuten van de OR zijn nog niet herschreven. Dit staat voor volgend schoolseizoen op de planning. Er wordt een ledenadministratie bijgehouden. - Het bestuur van de OR en de directie van de Zonnewijzer vergaderen periodiek met elkaar. Deze nauwe manier van samenwerken is hat afgelopen jaar zeer vruchtbaar gebleken. Het levert een heldere, kordate manier van samenwerken en korte besluitvormingsprocessen op. - Het bestuur van de OR werkt actief met elkaar samen, zodat de verantwoordelijkheden gespreid worden. De nauwe samenwerking tussen de bestuursleden hebben als resultaat dat besluitvormingsprocessen worden verkort en dat resulteert onder andere in een lagere frequentie van de OR-vergaderingen. - Het werken met hulpouders heeft zich als nuttig bewezen. Als de hulpouders worden ingezet betekent dit een ontlasting voor de OR-leden. In het voorjaar van het afgelopen jaar is er een uitgebreide oproep voor nieuwe leden en hulpouders door de OR gedaan. Dit resulteerde in een aantal nieuwe aanmeldingen. Ouderraadsleden kunnen wel nog meer gebruik maken van de hulpouderlijst. Zij zullen, waar mogelijk, taken bewuster gaan delegeren aan hulpouders.

6 Communicatie met de ouders Eén van de mogelijke oorzaken voor het lage betalingspercentage van de ouderbijdrage is dat ouders onvoldoende op de hoogte waren van wat de ouderraad doet en wat er betaald wordt van de ouderbijdrage. Om dit te verbeteren hebben we de communicatie met de ouders verbeterd. Dit hebben we gedaan door: - Een folder waarin uitgelegd wordt wat de ouderraad doet en waar het geld van de ouderbijdrage aan besteed wordt. Deze wordt aan alle ouders van nieuwe kinderen op school meegegeven. - De brieven met een betalingsherinnering zijn zeer frequent verstuurd en scherper dan in het verleden opgesteld. Op deze manier hebben we ouders positief willen motiveren om de ouderbijdrage te betalen. - De nieuwsbrief die we voornemens waren te maken, heeft dit jaar nog geen aandacht gekregen. Volgend schoolseizoen staat dit op de agenda. Het is de vraag of dit inderdaad in de vorm van een nieuwsbrief moet, of dat het ook een periodiek bericht op de website van school kan zijn. We zullen hier volgend seizoen een besluit over nemen. - De avond van de rapportbesprekingen op school is door de OR benut om informatie over de ouderraad te geven aan ouders over het werk van de ouderraad. Er was een informatietafel en er werden foto's van activiteiten van de OR getoond. Het trok positieve aandacht van de ouders. Ook was er weer gelegenheid om machtigingsformulieren voor de ouderbijdrage te tekenen.

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 De OuderRaad De ouderraad houdt zich bezig met die werkzaamheden, die ertoe bijdragen dat het onderwijs op de school optimaal kan functioneren. Dit doet

Nadere informatie

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Ouderraad & Ouderbijdrage Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Schooljaar 2014-2015 2014-2015 De Ouderraad bestaat uit een groep van enthousiaste ouders c.q. verzorgers. Het is een zelfstandige

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013-2014

JAARVERSLAG 2013-2014 OPENBARE MONTESSORISCHOOL VOOR BASISONDERWIJS Joh.Bogaardstraat 16a 2151 CV Nieuw Vennep tel: 0252 675 655 fax: 0252 682 032 www.montboog.nl JAARVERSLAG 2013-2014 OUDERRAAD DE BOOG September 2014 Pagina

Nadere informatie

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013 Willibrord Ouderraad Stichting Jaarverslag Ouderbijdrage Willibrord Schooljaar 2012-2013 Geschreven door: Penningmeester Willibrord Ouderraad Financieel verslag gecontroleerd door de Kascommissie 2012-2013:

Nadere informatie

De ouderraad. Wat doen wij?

De ouderraad. Wat doen wij? OR De ouderraad Wat doen wij? De ouderraad (OR) In deze folder willen wij iets vertellen over wat de Ouderraad is, wat zij doet en bij wie je terecht kunt met je vragen, suggesties of het aanbieden van

Nadere informatie

De volledige samenstelling van de OC (met foto s) is te vinden op de website van school:

De volledige samenstelling van de OC (met foto s) is te vinden op de website van school: Amstelveen, november 2015 Beste ouders en/of verzorgers, Graag wil ik u op de hoogte stellen van de bezigheden van de Oudercommissie (OC). De OC bestaat uit een groep van enthousiaste ouders die zich inzetten

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke Notulen OR vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:30.

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar

Jaarverslag schooljaar Vereniging Ouderraad de Boemerang 18 SEPTEMBER 2017 Opgesteld door: Manon Holtman Inhoudsopgave Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Vereniging Ouderraad de Boemerang 1. INLEIDING... 2 2. KAMP GROEP 8... 3

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD 2009/2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag.2 2. Structuur Ouderraad pag.2 2.1 Samenstelling Ouderraad pag.2 3. Activiteitenverslag pag.2 3.1 Sinterklaas pag.2 3.2 Kerst pag.3 3.3 Pasen

Nadere informatie

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd:

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd: JAARVERSLAG SCHOOLFONDS DE KLIPPER 2015-2016 Beste ouders, Het schooljaar 2015-2016 is goed afgesloten met een positief exploitatieresultaat van 77,53. De totale kosten (uitgezonderd enkele reserveringen)

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Het voorwoord Voor je ligt het inhoudelijke en financiële jaarverslag 2015/2016 van de Ouderraad van OBS de Tarthorst. Met behulp van vele ouders en teamleden,

Nadere informatie

Dit document bevat de volgende hoofdstukken:

Dit document bevat de volgende hoofdstukken: Dit document bevat de volgende hoofdstukken: - Jaarverslag ouderraad 2016-2017 - Financieel jaarverslag ouderraad 2016-2017 - Begroting ouderraad 2017-2018 Jaarverslag ouderraad 2016-2017. We kunnen aan

Nadere informatie

Reguliere vergadering. Notulen OV-vergadering woensdag 04 oktober 2017

Reguliere vergadering. Notulen OV-vergadering woensdag 04 oktober 2017 Notulen OV-vergadering woensdag 04 oktober 017 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : (vz),,,, Marloes, Daniëlle Kramer, Daniëlle Paez Porraz, (scr), Rosaima, Anna, Cindy, Anka, Nilda, Linette, Carla,

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017

JAARVERSLAG VAN DE OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2016/2017 Algemeen Dit is het jaarverslag van de Ouderraad van PCB De Schakel in Leimuiden. Dit verslag betreft het schooljaar 2016 2017. In het afgelopen schooljaar heeft de Ouderraad (OR) 6 x vergaderd. De verslagen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad. van PCBS Maranatha. Te Nieuwkoop

Huishoudelijk Reglement Ouderraad. van PCBS Maranatha. Te Nieuwkoop Huishoudelijk Reglement Ouderraad van PCBS Maranatha Te Nieuwkoop PCBS Maranatha Ladderhaak 7 2421NK Nieuwkoop Tel: 0172-520055 E-mail: info@maranathaschool.nl A. Algemeen Huishoudelijk Reglement Ouderraad

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School. Inleiding

Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School. Inleiding Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School Inleiding Dit verslag beschrijft het schooljaar 2011-2012 en de rol van de Ouderraad hierin. Ook de financiële verantwoording is in dit verslag opgenomen.

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018... 1 Budget 2017-2018... 2 Overzicht budget 2017-2018... 2 Opbouw budget 2017-2018...

Nadere informatie

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014 Geachte Ouders, Hierbij ontvangt u de uitnodiging en de stukken voor de Algemene Ledenvergadering van "Oudervereniging De Branding", welke zal plaatsvinden op woensdag 15 oktober om 20.00 uur, locatie

Nadere informatie

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam.

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Wij hopen u op deze pagina s, alle duidelijkheid te geven over de ouderraad. Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan zien wij graag uw

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar 2014/2015 Jaarplan schooljaar 2015/2016

Jaarverslag schooljaar 2014/2015 Jaarplan schooljaar 2015/2016 Jaarverslag schooljaar 2014/2015 Jaarplan schooljaar 2015/2016 Stichting Ouderraad Protestant-Christelijke basisschool De Regenboog Page 1 of 11 Inhoudsopgave Jaarverslag: Inleiding 4 Activiteiten 5 1.

Nadere informatie

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP Inleiding Op veel basisscholen in Nederland bestaat een Oudervereniging omdat ouders graag betrokken willen zijn bij de school van hun kinderen. Zo ook

Nadere informatie

Draaiboek Activiteiten Ouderraad Schoonhovens College

Draaiboek Activiteiten Ouderraad Schoonhovens College Algemeen De ouderraad bestaat uit minimaal 7 en maximaal 13 ouders. Daarnaast zijn een directielid, een afgevaardigde van de leerkrachten van VW en een afgevaardigde van de leerkrachten van AP aanwezig

Nadere informatie

Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015

Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015 Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015 Aanwezig: Antoinette (voorzitter), Marie-Louise (secretaris), Angelique S. (penningmeester), Angelique L., Dilek, Dorinda, Mark, Monique, Madelon, Tinie 1.

Nadere informatie

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Ouderraad Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Jaarverslag 2014-2015 OR CBS de Brandaris blz. 2 Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Bijlagen: - Balans 1 - Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5

Jaarverslag. schooljaar Ouderraad. Pagina 1 van 5 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2016-2017 Pagina 1 van 5 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste

Nadere informatie

Reguliere vergadering. Notulen OV-vergadering woensdag 23 augustus 2017

Reguliere vergadering. Notulen OV-vergadering woensdag 23 augustus 2017 Notulen OV-vergadering woensdag 3 augustus 017 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : (vz),,,, Marloes, Daniëlle Kramer, Daniëlle Paez Porraz, (scr), Rosaima, Anna, Daniëlle Haverkort, Marcia,, Carla,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Lisette van der Eerden-Mooij Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Realisatie schooljaar 2014-2015 4 2.1 Inkomsten 4 2.1.1 Ouderbijdrage 4 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Notulen Ouderraadvergadering donderdag 23 augustus 2012

Notulen Ouderraadvergadering donderdag 23 augustus 2012 Notulen Ouderraadvergadering donderdag 23 augustus 2012 Aanwezig: Afwezig: Namens team: Yvonne (vz), Annette (secr.), Helen (pm), Angelique, Astrid, Guinyfer, Ellen, Diana, Kyra, Susan, Lenny, Joyce (aspirant),

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging. De Boomgaard Braamt 2013-2014

Jaarverslag Oudervereniging. De Boomgaard Braamt 2013-2014 Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt 2013-2014 1 Inhoud Samenstelling bestuur... 4 Jaarvergadering... 4 Activiteiten Oudervereniging...4 Communicatie en overleg... 4 Dag van de leraar... 5 Kinderboekenweek...

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Mariëlle, Cindy, Dieke, Bianca, Sandra, Kristel, Monique Vromen

Ouderraad. Monique, Mariëlle, Cindy, Dieke, Bianca, Sandra, Kristel, Monique Vromen Notulen OR vergadering 29 augustus 2016 Aanwezig: Afwezig: Monique, Mariëlle, Cindy, Dieke, Bianca, Sandra, Kristel, Monique Vromen Angelique, Aline. 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:20.

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016 [Break]ing News Nieuwsbrief nr. 201617-04 Almere, 22 december 2016 Agenda voor de maand januari en februari 2017 Maandag 9 januari 2017 Eerste schooldag van 2017 9-13 januari 2017 Luizencontrole in de

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het jaarverslag en het financieel verslag van de ouderraad van O.B.S. De Twee Wieken. In dit jaarverslag brengen wij u op de hoogte van de activiteiten die de ouderraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Nieuwsbrief 18 november 2016 Belangrijke data 21 november Groep 1 en 2 naar de Tamboer 24 november Groep 3 en 4 naar de Tamboer 24 november Groep 1

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING Overleg en samenstelling De oudervereniging bestaat uit een aantal leden, een voorzitter, penningmeester en secretaris. Er wordt ongeveer 7 maal per jaar vergaderd en eenmaal

Nadere informatie

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50

Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30. Jantje Beton * Carnaval 243,96. Schoolfotograaf 258,00 Kerst 503,50 Het Financieel Jaaroverzicht van de Activiteitencommissie 2014-2015 Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 INKOMSTEN UITGAVEN Ouderbijdrage 13.742,50 Sinterklaas 2.228,30 Jantje Beton * Carnaval 243,96

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad. Openbare basisschool De Bussel

Jaarverslag Ouderraad. Openbare basisschool De Bussel Jaarverslag Ouderraad Openbare basisschool De Bussel Schooljaar 2014-2015 Notulen jaarvergadering 2014 Jaarverslag OR Jaarverslagen diverse commissies Financieel jaarverslag OR (bijlage) Notulen OR Jaarvergadering

Nadere informatie

Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017

Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017 Verslag ouderraad schooljaar 2016 / 2017 Voor u ligt het jaarverslag 2016-2017 van de ouderraad. Hierin leggen wij (ouderraad) verantwoording af aan de ouders van onze school over wat wij met uw geld hebben

Nadere informatie

BEGROTING OUDERRAAD VERENIGINGSJAAR

BEGROTING OUDERRAAD VERENIGINGSJAAR BEGROTING OUDERRAAD VERENIGINGSJAAR 2018-2019 November 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 3: Begroting en realisatie verenigingsjaar 2017-2018 Pagina 3: Begroting verenigingsjaar 2018-2019 Pagina 4: Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran Jaarverslag 2008 / 2009 Begroting 2009/ 2010 Ouderraad Oecumenische Basisschool De Trimaran Ouderraad De Trimaran Begroting / Rekening 2008-2009 Begroting 2009-2010 Omschrijving Begroting Rekening Verschil

Nadere informatie

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Jaarverslag 20176-2018 Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Algemeen Elk jaar wordt door de oudervereniging een financieel jaarverslag gepresenteerd.

Nadere informatie

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent Jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Geschreven door: Penningmeester Ouderraad de Vliermeent Financieel verslag gecontroleerd door de Medezeggenschapsraad 2014-2015:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

De kascontrole is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma.

De kascontrole is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma. Kascontrole De kascontrole 2015-2016 is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma. De kascommissie is akkoord met de gepresenteerde cijfers van schooljaar 2015-2016 en stelt

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2016-2017... 1 Budget 2016-2017... 2 Overzicht budget 2016-2017... 2 Opbouw budget 2016-2017...

Nadere informatie

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Stichting Beheer Oudergelden Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Aanwezig: Bestuursleden: Aafje ter Avest, Karin Hogervorst en Janke Verheij,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Middenstraat 27a 9611 KE Sappemeer Jaarverslag O.R. Feestcommissie

Middenstraat 27a 9611 KE Sappemeer Jaarverslag O.R. Feestcommissie Middenstraat 27a 9611 KE Sappemeer 0598-393114 Jaarverslag O.R. Feestcommissie Schooljaar 2017 2018 Voorwoord Hierbij treft u het jaarverslag 2017 2018 aan van de Ouderraad van de St. Antoniusschool te

Nadere informatie

Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar

Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar Jaarverslag Schoolraad PCB De Fontein Schooljaar 2016-2017 Samenstelling SR (vice voorzitter) (voorzitter) (penningmeester) (secretaris) Chantal Verkade (tweede penningmeester en tweede secretaris) Vanuit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1: Huishoudelijk Reglement 1.1 Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op de Statuten van de Oudervereniging van De Toermalijn. 1.2 In het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting Jaarverslag Ouderraad 2016-2017 Jaarrekening 2016-2017 Begroting 2017-2018 1 Inhoud Jaarverslag ouderraad 2016-2017... 3 Jaarrekening 1 september 2016 t/m 1 september 2017 2017... 5 Balans per 15 November

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Inkomsten Uitgaven te kort/over ouderbijdrage 23.775,00 rente 195,35 andere inkomsten storting A4d 1.312,50 Joppedag 966,00 Joppedag 966,00 871,87 94,13 schoolreisje

Nadere informatie

jaarverslag Oudervereniging Basisschool De Blokkendoos

jaarverslag Oudervereniging Basisschool De Blokkendoos jaarverslag 2013-2014 Oudervereniging Basisschool Ouderraad Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Hierbij presenteren wij weer het jaarverslag van de Ouderraad (OR). De OR vertegenwoordigt alle ouders/ verzorgers

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad

Verslag vergadering Ouderraad Verslag vergadering Ouderraad Aan: Leden Ouderraad uw kenmerk Ons kenmerk Datum 02 april 2013 inlichtingen bij Telefoon Bijlagen Adinda Bergevoet 077-3548642 Onderwerp Notulen vergadering ouderraad Notulen

Nadere informatie

Uiteraard wordt met de informatie zorgvuldig en discreet omgegaan

Uiteraard wordt met de informatie zorgvuldig en discreet omgegaan P.C. Basisschool Driestromenland Voorstraat 336 8226 KA Lelystad Woensdag 19 augustus 2015 nummer 1 Opening schooljaar Vorige week hebben de meesters en juffen hard gewerkt om de klassen in te richten.

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Oudervereniging Ashram College

Oudervereniging Ashram College 2009 2010 Oudervereniging Ashram College November 2010 Inhoud Voorwoord... 2 Bestuur... 3 Bestuurswijzigingen 2009-2010... 3 Agenda vergader data en overige activiteiten... 3 Welkomstborrel... 3 Bulletin...

Nadere informatie

Jaarverslag. Ouderraad

Jaarverslag. Ouderraad Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2014-2015 Evertsenstraat 39 3814 SG Amersfoort Telefoon: 033-4701202 Fax: 033-4701219 Email: info@devlindervallei.nl Website: www.devlindervallei.nl Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne Notulen OR vergadering 19 september 2017 Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, 1. opening Sophie opent de vergadering en neemt waar voor

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 17 oktober 2018

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 17 oktober 2018 ALV Ouderraad RKBS De Springschans 17 oktober 2018 Agenda: 1. Jaarverslag 2017/2018 2. Financieel overzicht schooljaar 2017/2018 a) Inkomsten en kosten b) Balans 3. Kascontrole 2017/2018 4. Decharche dagelijks

Nadere informatie

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde.

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde. Inleiding Zodra een leerling op onze school komt, zijn de ouders/voogden/verzorgers lid van de Oudervereniging OBS De Boomgaard. Het bestuur van de Oudervereniging ligt bij de Ouderraad. Wat doet de Ouderraad?

Nadere informatie

Onderwerp Samenvatting Wie Gereed MR Reglement, Huishoudelijk We lopen deze nog één keer door voordat we ze definitief

Onderwerp Samenvatting Wie Gereed MR Reglement, Huishoudelijk We lopen deze nog één keer door voordat we ze definitief Verslag vergadering Medezeggenschapsraad t Sterrenpad Datum: 13 januari 2016, 19:30 22:00 Locatie: School Aanwezig: Bert (voorzitter), Linda (notulist), Isabelle, Helga, Jeffrey, Tamara Afwezig: Sabiena,

Nadere informatie

ZAKELIJKE OUDERAVOND. Datum: maandag 30 oktober 2017 Aanvang: 19:00 uur. Plaats: De Duinstee

ZAKELIJKE OUDERAVOND. Datum: maandag 30 oktober 2017 Aanvang: 19:00 uur. Plaats: De Duinstee ZAKELIJKE OUDERAVOND Datum: maandag 30 oktober 2017 Aanvang: 19:00 uur Plaats: De Duinstee Inhoud Agenda Notulen Zakelijke Ouderavond 31oktober 2016 Jaarverslag Oudervereniging / Medezeggenschapsraad Financieel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 8 2017-2018 Kerstfeest/nog meer kerstfeest/akt/wenskaarten/nathalie/ Ouderbijdrage/ juf Linda Het Spectrum Regenboogweg 47 Almere 036-5352222 website: www.spectrum.asgalmere.nl OBS het Spectrum

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. 17 september 2013

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. 17 september 2013 Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade 17 september 2013 Agenda Opening Jaarvergadering Ouderraad Jaarvergadering Medezeggenschapsraad Afsluiting Agenda OR -Algemeen/ bestuur -Activiteiten

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ONDERWIJS

NIEUWSBRIEF ONDERWIJS KINDEROPVANG Plataanhout 53 2719 LC Zoetermeer 079 3622730 opvang@ikcdewaterlelie.nl BASISONDERWIJS Goudenregenzoom 73 2719 HE Zoetermeer 079 3615711 waterlelie@opoz.nl www.ikcdewaterlelie.nl NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Onze school als Basis voor de toekomst..

Onze school als Basis voor de toekomst.. Onze school als Basis voor de toekomst.. OUDERRAAD: WAT IS DAT? Als u aan de ouderraad denkt dan zult u zich waarschijnlijk afvragen: Wat doet een ouderraad? De ouderraad is een groep ouders die door middel

Nadere informatie

Ouderraad en Ouderbijdrage

Ouderraad en Ouderbijdrage Ouderraad en Ouderbijdrage Van R.K.B.S. De Rietvink te Zaandam Versie oktober 2012 Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Contactgegevens: Ouderraad De Rietvink p/a R.K.B.S. De Rietvink

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad 2015/2016 Christelijke Basisschool Triangel Ouderraad CBS Triangel Florijnstraat 7 2645 HH Delfgauw e-mail: OR.Triangel@octant.nl bank: NL06RABO0130131849 Jaarverslag 2015/2016 Ouderraad

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging

Jaarverslag oudervereniging Jaarverslag oudervereniging 2014-2015 Inhoud Oudervereniging Interconfessionele Basisschool De Tweemaster 2 Woordje van de voorzitter 3 Bestuursleden Oudervereniging De Tweemaster 2014-2015 4 Groepsouders

Nadere informatie

Jaarverslag OR 2013-2014

Jaarverslag OR 2013-2014 Jaarverslag OR 2013-2014 2014 Inhoud Highlights OR 2013-2014 Winst- en verliesrekening 2013-2014 Ouderbijdrage 2013-2014 Ouderbijdrage 2014-2015 Voorstel incasso Ouderbijdrage & Schoolreisgelden Voorstel

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt

Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt Jaarverslag Oudervereniging De Boomgaard Braamt 2011-2012 1 Inhoudsopgave Samenstelling bestuur... 3 Voorwoord... 3 Jaarvergadering... 4 Activiteiten Oudervereniging... 4 Communicatie en overleg... 4 Dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. Formatie. Schoolreis

Nieuwsbrief 10. Formatie. Schoolreis Formatie Nieuwsbrief 10 Op dit moment zijn we druk bezig met de formatie van aankomend schooljaar. Zoals eerder vermeld, zullen we starten met acht groepen. Dit betekent dat we met uitzondering van de

Nadere informatie

Daarnaast een delegatie van het team KBS de Linderte (Milou, Han) en een zestal ouders.

Daarnaast een delegatie van het team KBS de Linderte (Milou, Han) en een zestal ouders. KBS de Linderte Richterambtweg 1 8103 HX Raalte Notulen jaarvergadering oudervereniging De Linderte 8 oktober 2018 Aanwezig: Bestuur Oudervereniging: Christel Hoekstra (voorzitter), Iwan Rekveld (penningmeester),

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar 2017-2018 Vrij 1 Ma 4 15.30 uur versieren gymzaal voor sint Di 5 Sinterklaasfeest- 12 uur vrij Woe 6 8.30 uur versieren school voor kerst. Team bezoekt showroom ivm

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 24e jaargang nummer 9 26 januari 2018 Wilt u de agenda goed lezen? Hier staan belangrijke data en mededelingen in! Dank u. Schooltijden Wij

Nadere informatie

OUDERHULP OP SCHOOL. Vele handen maken licht werk..!!!

OUDERHULP OP SCHOOL. Vele handen maken licht werk..!!! OUDERHULP OP SCHOOL Vele handen maken licht werk..!!! Beste ouders, Hierbij presenteren wij u ons boekwerkje ouderhulp op school. Wij hebben dit boekje samengesteld om de ouderhulp vooraf te inventariseren.

Nadere informatie

"Wegwijzer voor OR leden"

Wegwijzer voor OR leden "Wegwijzer voor OR leden" Uitgave: januari 2013 O.B.S. "De Duizendpoot" Willem Dreeslaan 1 4908 CA Oosterhout Tel. 0162-428817 E-mail:1000poot@westbrabant.net 1 Inhoudsopgave. 1. Doelstelling van de ouderraad

Nadere informatie

De OR Hofdijkstraat bestaat uit 8 leden, hulpouders en 2 teamleden:

De OR Hofdijkstraat bestaat uit 8 leden, hulpouders en 2 teamleden: Jaarverslag Ouderraad Kennemerpoort lokatie Hofdijkstraat t.b.v. de AOV 24 oktober 2016 6 oktober 2016 Voorwoord De ouderraad heeft als taak om de (feestelijke) activiteiten op en rond de school te organiseren

Nadere informatie

Begroting & financieel overzicht Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW)

Begroting & financieel overzicht Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) Begroting 2015 2016 & financieel overzicht 2014-2015 Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) Introductie Voor u ligt de begroting van de Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) voor het schooljaar

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Hierbij heet de oudervereniging (OV) u van harte welkom op de algemene jaarvergadering van het schooljaar 2016 / 2017

Hierbij heet de oudervereniging (OV) u van harte welkom op de algemene jaarvergadering van het schooljaar 2016 / 2017 Algemene Jaarvergadering Oudervereniging & Ouderinformatieavond Datum: 7 september 2017 Tijd: 19:30 uur Locatie: Grote zaal op de begane grond van Het Plankier. Algemene Jaarvergadering Oudervereniging

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Inhoudsopgave 1 Evenementen Commissie 3 2 Jaaroverzicht 4 3 Toetreding 6 4 Aftreding 6 5 VOMAR geld 6 6 Ouderbijdrage 6

Nadere informatie

Jaarverslag Oudercommissie Prins Mauritsschool Delft

Jaarverslag Oudercommissie Prins Mauritsschool Delft Jaarverslag 2013 Oudercommissie Prins Mauritsschool Delft Delft, maart 2014 Jaarverslag van de activiteiten van de Oudercommissie van de Prins Mauritsschool Delft in 2013 De oudercommissie van de Prins

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad CBS de Morgenster

Jaarverslag ouderraad CBS de Morgenster Jaarverslag ouderraad CBS de Morgenster Schooljaar 2014 2015 Inclusief Financieel jaarverslag 2014-2015 begroting schooljaar 2015 2016 Inhoudsopgave Samenstelling ouderraad pagina 1 Algemene zaken ouderraad

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad!

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad! Beste ouder(s) en /of verzorger(s), De tijd vliegt voorbij. De kinderen hebben de afgelopen weken hard hun best gedaan op de Cito toetsen, groep 8 is druk met het oefenen van de musical en het team is

Nadere informatie

OUDER- en eventueel ook GROOTOUDERHULP IN EN OM DE SCHOOL seizoen 2014-2015

OUDER- en eventueel ook GROOTOUDERHULP IN EN OM DE SCHOOL seizoen 2014-2015 OUDER- en eventueel ook GROOTOUDERHULP IN EN OM DE SCHOOL seizoen 2014-2015 Ter inleiding In dit boekwerkje vindt u een overzicht van alle ouderhulp, waarvoor u zich voor het schooljaar 2014-2015 kunt

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december telefoon: 035-6939582 e-mail: info@stvitusschool.nl Jaargang : 19, nummer 7, 7 december 2012 Nieuws van de directie Website De nieuwe website van de school

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie