AANMELDING ONTHAALTRAJECT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AANMELDING ONTHAALTRAJECT"

Transcriptie

1 1 AANMELDING Onthaal (2à3 gesprekken) ONTHAALTRAJECT Team-beslissing Extensief onthaal (max 3 maanden) METHODIEK BEZOEKRUIMTE Begeleidings- en bemiddelingsopdracht INSTAPGESPREKKEN Met beide ouders en kind(eren) BEZOEKRUIMTE uitvoeren van het vonnis Contactherstel Gedeeld ouderschap VIJF FASEN VAN CONTACTHERSTEL WEIGERING OPSCHORTING STOPZETTING BEMIDDELINGS- TRAJECT Zelfstandige regeling/contract NAZORGTRAJECT: gedeeld ouderschap Ouderschapsbemiddeling Ouderschapsbemiddeling AFRONDING na vonnis of zes maanden contactbehoud zonder verdere evolutie

2 2 Het draaiboek 1. Opdracht van de bezoekruimte Artikel 9 van het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind, luidt als volgt: Elk kind heeft het recht om bij zijn/haar ouders te leven, tenzij dit niet in het belang van het kind zou zijn. Elk kind heeft het recht om in persoonlijk contact te blijven met beide ouders wanneer het van één of beide gescheiden leeft. De maatschappij gaat er van uit dat het de verantwoordelijkheid is van beide ouders om het recht van het kind op een relatie met elk van hen en met voor het kind belangrijke anderen, te respecteren en mogelijk te maken. Een bezoekruimte heeft dan ook tot opdracht cliënten tijdelijk te ondersteunen en de nodige begeleiding aan te bieden wanneer zich ernstige moeilijkheden of conflicten voordoen bij de verwezenlijking van het recht op persoonlijk contact. De bezoekruimte biedt begeleiding in die situaties waarbij er, na een scheiding, moeilijkheden zijn bij de uitoefening van de omgangsregeling met de kinderen. De begeleiding vertrekt vanuit het organiseren van gesprekken met de betrokken partijen, om zo opnieuw ruimte te maken voor het kind. De bezoekruimte zal in zijn opdracht de ruimte bieden om in alle sereniteit aan de uitvoering van de rechten van het kind te werken, zoals omschreven in artikel 9 van het Verdrag op de Rechten van het Kind. Het huishoudelijk reglement van de BR bepaalt dat een BR enkel feitelijke info kan doorgeven aan de rechter over het verloop van de bezoeken, van zowel verblijfouder, bezoekouder als kinderen(en grootouders en pleegouders in voorkomend geval). Betreffende de rapportage heeft de bezoekruimte geen decretaal mandaat om een inhoudelijk schriftelijk advies te verschaffen aan de rechter, die het dossier via vonnis heeft doorverwezen. Een bezoekruimte, als deel van een CAW werkt niet in opdracht van een rechter, maar werkt met de partijen die in uitvoering van een vonnis, een begeleiding bij de bezoekruimte accepteren. Onder partijen wordt er begrepen de partijen die een natuurlijk recht hebben op contact met het kind en zich op dit recht beroepen ofwel via vonnis of via vrijwillige aanmelding. Meestal betreft het de respectievelijke ouders en/of grootouders van het kind.

3 3 2. Aanmelding De bezoekruimte werkt enkel met dossiers waarvan het domicilieadres van de kinderen zich bevindt in het gerechtelijk arrondissement Ieper - Veurne. Dit betekent dat de meeste rechtbank gebonden verwijzingen gebeuren door de Rechtbank van Ieper en de Rechtbank van Veurne of door het Hof van Beroep in Gent. Partijen hebben 4 weken de tijd om zelf contact op te nemen (vanaf datum aanmelding) met onze dienst. Indien dit door één of beide partijen niet gebeurt, wordt hen een herinneringsbrief toegestuurd met de vraag zich binnen de twee weken (uiterlijk tegen ) aan te melden bij de bezoekruimte. Deze brief wordt in kopie overgemaakt aan de advocaat van de betrokken partij(en), die zich niet aanmelden. 2.1 Gerechtelijke aanmelding De bezoekruimte krijgt via gerechtelijke weg (Rechtbank eerste aanleg, Jeugdrechtbank, Hof van Beroep) de vraag en/of de opdracht om tussen te komen in het contactherstel tussen betrokken partijen. In het vonnis wordt de bezoekruimte bevolen en wordt aan betrokken partijen gevraagd om zelf contact op te nemen met de bezoekruimte Aanmelding bij onthaal Indien één van de partijen - zij het gerechtelijk of vrijwillig - zich aanmeldt via het onthaal van het CAW (hetzij telefonisch of fysiek), dienen volgende gegevens aan de hand van een onthaalfiche te worden bevraagd: Identiteitsgegevens van beide ouders en kinderen Adres en verblijfsgegevens, domicilieadres van de kinderen Telefoonnummers Vrijwillige of gerechtelijke aanmelding Vonnis? (indien ja, vraag om het aan het CAW te bezorgen) Werden reeds/nog andere stappen ondernomen? Het onthaal kan informatie verschaffen betreffende het verloop en de modaliteiten van de aanmeldingsfase. Zij delen ook mee dat men na deze aanmelding zal gecontacteerd worden door een medewerker van de bezoekruimte, die voor de verdere toelichting en begeleiding zal zorgen.

4 4 Bij fysieke aanmelding via het onthaal, wordt NIET onmiddellijk doorverwezen naar een medewerker van de bezoekruimte. Het onthaal wordt verder verzorgd door de onthaalmedewerker zoals hierboven omschreven. Na het invullen van de onthaalfiche, wordt indien mogelijk een kopie van het vonnis genomen en wordt de aanmelder een folder overhandigd betreffende de werking van de bezoekruimte. Wat bij aanmelding door een advocaat of externe instantie? Wanneer de aanmelding gebeurt door een advocaat of een dienst wordt deze geïnformeerd betreffende de procedure aanmelding. Er wordt meegedeeld dat de bezoekruimte pas kan starten van zodra beide partijen zich persoonlijk hebben aangemeld. Er wordt ook meegedeeld dat indien zij zich niet hebben aangemeld binnen een termijn van zes weken, de aanmelding wordt stopgezet Aanmelding bij de bezoekruimte Indien de rechtstreekse (eerste) aanmelding bij een medewerker van de bezoekruimte gebeurt, zal hij/zij dezelfde werkwijze volgen als de onthaalmedewerker. De medewerker zal de onthaalfiche invullen, indien mogelijk het vonnis kopiëren en een folder overhandigen. De medewerker die de aanmelding ontvangt (hetzij rechtstreeks, hetzij via het onthaal) maakt het elektronisch dossier aan. Het elektronisch dossier wordt in deze fase in de map aanmeldingen op de server geplaatst. Er wordt een cliëntfiche opgesteld die een overzicht biedt van alle relevante informatie (identiteit en contactgegevens) betreffende het cliëntsysteem. Tevens wordt de opvolgingsfiche aangemaakt waarin een verloop zal worden neergeschreven van alle ondernomen stappen, acties en verdere evoluties binnen het dossier. Indien mogelijk maakt de medewerker reeds een papieren dossier aan waar het gedagtekende vonnis wordt aan toegevoegd. (deze procedure wordt aangepast volgens werkwijze in het e-dossier) De medewerker die de aanmelding aangenomen heeft, plaatst het dossier op de agenda van het eerstkomende teamoverleg in functie van de toewijzing van het dossier(zie 2.3 toewijzing van het dossier). Deze medewerker is verantwoordelijk voor het verdere verloop van de aanmeldingsfase tot het dossier zijn definitieve toewijzing heeft gekend. De aanmelding dient compleet te zijn binnen een termijn van zes weken na datum telefonische/fysieke aanmelding. Indien dit niet het geval is, wordt het dossier geschrapt van de wachtlijst.

5 5 Schriftelijke aanmelding De bezoekruimte ontvangt een kopie van het vonnis, dit ofwel via Rechtbank, via de ouders of via een advocaat. Indien het vonnis via het onthaal wordt bezorgd wordt dit door het onthaal aan een medewerker van de bezoekruimte overhandigd. De datum waarop het vonnis ons heeft bereikt wordt gezien als datum van aanmelding, ongeacht of het per post werd bezorgd of in persoon werd overhandigd. Vanaf deze datum start de periode van vier weken waarin beide partijen zich kunnen aanmelden Vrijwillige aanmelding Bij een vrijwillige aanmelding is er geen sprake van een gerechtelijk vonnis. Hierbij gebeurt de aanmelding door één of beide partijen. Wanneer slechts één van de partijen zich aanmeldt kan men er niet van uitgaan dat de andere partij zijn/haar akkoord verleent aan de medewerking met de bezoekruimte. De vrijwillige aanmelding kan gebeuren ofwel op eigen initiatief, of op doorverwijzing van diverse instanties (CBJZ, Pleeggezinnendienst, advocaat.) Telefonische, fysieke en/of schriftelijke aanmelding De procedure gevolgd binnen fase van aanmelding is bij de vrijwillige aanmelding identiek aan de procedure te volgen bij de gerechtelijke aanmelding (cfr en 2.1.2). Met die uitzondering dat bij de vrijwillige aanmelding geen vonnis aanwezig is. Bij de vrijwillige aanmelding (zij het persoonlijk of telefonisch) wordt er melding gemaakt van de aanmeldingsbrief die men zal ontvangen samen met de folder over de bezoekruimte. Deze folder wordt in tweevoud opgestuurd om indien mogelijk te bezorgen aan de andere ouder. Er wordt ook meegedeeld dat de bezoekruimte pas van start kan gaan wanneer beide partijen zich persoonlijk hebben aangemeld. Onder vrijwillige schriftelijke aanmelding wordt onder meer begrepen de vraagstelling door een advocaat, dienst of één van de partijen via of brief. Omwille van een vlotte gang van zaken zullen wij steeds aansturen tot een telefonisch contact om verdere vraagstelling en verduidelijking mogelijk te maken. Eenmaal het telefonisch contact geïnstalleerd volgt het verder de procedure zoals hiervoor omschreven.

6 Toewijzing van het dossier De toewijzing van het dossier na de aanmelding gebeurt tijdens de teamvergadering. Dit kan pas gebeuren nadat de medewerker de aanmelding op de agenda heeft geplaatst. De teamverantwoordelijke wijst het dossier toe aan de medewerker die het dossier verder zal opvolgen. De toewijzing gebeurt op een identieke manier zowel voor de gerechtelijke aanmeldingen als voor de vrijwillige aanmeldingen en houdt in de eerste plaats rekening met het domicilieadres van de kinderen en de werklast van de individuele medewerker. Het dossier krijgt zijn volgnummer na de toewijzing De aanmeldingsbrief De aanmeldingsbrief wordt opgemaakt door de medewerker aan wie het dossier is toegewezen. Omwille van het informatieve karakter wordt deze brief onmiddellijk verstuurd na toewijzing van het dossier en van zodra één van beide partijen zich heeft aangemeld. De brief wordt dan enkel en alleen verstuurd naar de partij die zich reeds heeft aangemeld. De aanmeldingsbrief behandelt volgende onderwerpen: Akte van aanmelding Verwijzing vonnis (indien aanwezig) Opstart dossier na aanmelding beide partijen Melding wachtlijst (indien aanwezig) Aankondiging brief uitnodiging onthaalgesprek Contactgegevens medewerker Folder werkwijze en visie BR 2.5. De herinneringsbrief De herinneringsbrief wordt gehanteerd in de fase van aanmelding en wordt in eerste instantie enkel en alleen gebruikt bij de gerechtelijke doorverwijzing. De herinneringsbrief wordt verzonden wanneer vier weken na ontvangst van het vonnis één of beide partijen zich nog niet hebben gemeld. Met deze brief worden zij er aan herinnerd dat zij zoals vermeld in het vonnis persoonlijk contact dienen op te nemen met de bezoekruimte. Met deze brief geven wij de ouder/partij nog twee weken de tijd om onze dienst te contacteren. Tevens maken we er melding van dat indien zij geen contact opnemen met onze dienst, de opdracht wordt terugbezorgd aan de opdrachtgever. Een kopie van de herinneringsbrief wordt bezorgd aan de advocaat van de betrokken partij.

7 7 De herinneringsbrief wordt eveneens gebruikt wanneer één van de ouders niet aanwezig is op een gemaakte afspraak, niet heeft verwittigd en niet bereikbaar is via telefoon of mail De wachtlijst De wachtlijst wordt gesitueerd tussen de aanmelding en de eigenlijke start van het onthaal. Op deze wijze wordt er gepoogd een continuüm te creëren van zodra men van start is gegaan met de onthaalfase. Hierbij kan niet uitgesloten worden dat bij overgang van de onthaalfase naar de methodiek zich een zekere wachttijd kan voordoen. Het dossier wordt op de wachtlijst geplaatst na toewijzing aan de medewerker die het dossier zal behartigen. Het dossier zal pas een volgnummer op de wachtlijst krijgen nadat beide partijen zich hebben aangemeld. Een dossier kan slechts gedurende zes weken zonder volgnummer op de wachtlijst staan. Indien beide of één van beide partijen zich niet heeft aangemeld wordt de opdracht van de wachtlijst gehaald. (zie procedure stopzetting) 2.7. Stopzetting in aanmeldingsfase Het dossier wordt stopgezet wanneer na het doorlopen van de aanmeldingsprocedure vastgesteld wordt dat één of beide partijen zich niet hebben aangemeld bij onze dienst. Bij gerechtelijke doorverwijzing is de nalatige partij aan de hand van een herinneringsbrief op de hoogte gesteld van de procedure stopzetting bij geen contact name. In deze situatie wordt de stopzetting schriftelijk gecommuniceerd aan beide partijen en een rapport wordt overgemaakt aan de opdrachtgever. Bij de vrijwillige aanmelding wordt de stopzetting gecommuniceerd aan die partij die zich wel in persoon heeft aangemeld. 3. Het onthaaltraject 3.1. Doel van het onthaal Onthaal is een proces waarbij in de eerste plaats informatie en verduidelijking wordt verleend betreffende de werking van de Bezoekruimte. In de tweede plaats is het een proces van vraagverheldering waarbij men een zicht wil krijgen op de bereidheid en de mogelijkheden om aan contactherstel/gedeeld ouderschap te werken. Het proces van onthaal start steeds met de schriftelijke uitnodiging voor het eerste onthaalgesprek. Het is een schriftelijke uitnodiging (brief zie bijlagen) of een schriftelijke bevestiging van een eerder gemaakte afspraak(telefonisch, mail, persoonlijk contact).

8 8 In deze brief staat niet alleen de afspraak duidelijk vermeld, maar tevens dat het een gesprek is enkel en alleen met de ouder. Het onthaal start bij voorkeur kort na de aanmelding, afhankelijk van de aanwezigheid van een wachtlijst. De wachtlijst indien die er is wordt gesitueerd tussen de fase van aanmelding en de start van de onthaalfase. Op deze manier wordt er gekozen voor continuïteit in het proces eenmaal gestart met het onthaal. Het onthaaltraject is opgedeeld in een onthaal en een extensief onthaal. Tijdens het onthaal zal de medewerker het dossier bestuderen en zowel de verblijfouder als de bezoekouder uitnodigen op een individueel gesprek (zonder huidige partner). Er wordt de voorkeur aan gegeven om te starten met de verblijfouder. In de fase van het onthaal, wordt het aantal contacten met iedere partij beperkt tot drie gesprekken. De termijn waarbinnen deze gesprekken dienen plaats te vinden wordt beperkt tot 6 weken (gesprekken met interval van 2 weken). De eerste twee gesprekken staan in functie van het verzamelen van alle noodzakelijke informatie. Deze gesprekken moeten volstaan om te kunnen beslissen of het dossier verder kan gaan naar de instapgesprekken, een extensief onthaal noodzakelijk is of een bemiddelingstraject als alternatief voor de bezoekruimte mogelijkheden biedt. In het derde gesprek zal men de teambeslissing meedelen en de volgende stappen verduidelijken Het onthaal: Het onthaal is de fase waarin informatie wordt verzameld en verstrekt en voor verduidelijking wordt gezorgd. In tweede orde is het de fase waarin een mandaat wordt verworven om aan de slag te kunnen gaan met de bezoekruimte als methodiek. De medewerker zal zowel de haalbaarheid van de bezoekruimte als methodiek onderzoeken als de mogelijkheid om een oplossing te realiseren door middel van een bemiddelingstraject. In deze fase van het onthaaltraject worden twee gesprekken gepland met elke partij. In het geheel kunnen er tijdens het onthaal drie gesprekken plaatsvinden met iedere partij. Het derde gesprek zal meestal als doel hebben het meedelen van een teambeslissing en toelichting van welke de volgende stappen zijn die zullen/kunnen genomen worden. Wanneer een bemiddelingstraject wordt overwogen, moet de medewerker ook het onderscheid maken tussen het beoogde/gevraagde contactherstel en de bereidheid tot ouderschapsbemiddeling.

9 9 Hier moet in belang van het kind de afweging worden gemaakt welke de beste plaats is om het contactherstel te laten plaatsvinden. Zo kan er gekozen worden en voor ouderschapsbemiddeling en contactherstel via de bezoekruimte Uitnodiging onthaalgesprek Door middel van een brief zullen beide partijen worden uitgenodigd voor het eerste onthaalgesprek. In deze brief dient duidelijk vermeld te staan dat het een gesprek betreft enkel en alleen met de ouder, dit om de ouder in zijn/haar verantwoordelijkheid te benadrukken. De huidige partner kan het gesprek niet bijwonen. Bij het vastleggen van de eerste afspraak wordt er de voorkeur aan gegeven om te starten met de verblijfouder. (brief zie bijlagen) Indien men niet aanwezig is op het eerste onthaalgesprek, kan nog één herinneringsbrief (brief zie bijlagen) worden opgestuurd. In deze brief wordt duidelijk vermeld dat het een laatste uitnodiging betreft en dat bij het uitblijven van enig contact de opdracht zal worden stopgezet en teruggestuurd naar de opdrachtgever Het intakeverslag Het intakeverslag wordt als instrument gehanteerd door de medewerker tijdens het onthaal. Het dient als checklist voor de medewerker om na te gaan of de bevraging tijdens het onthaal volledig is gebeurd en alle noodzakelijke info werd gegeven. Na het onthaal wordt het intakeverslag aan het dossier toegevoegd De opvolgingsfiche De opvolgingsfiche is een schriftelijke en chronologische weergave van alle contacten, een weergave van de inhoud van deze contacten, evaluaties, genomen beslissingen, etc. In regel bevat een opvolgingsfiche enkel en alleen concrete informatie. Aan de hand van de opvolgingsfiche moet iedere medewerker zich een duidelijk beeld kunnen vormen over een dossier De dossierstudie Vooraf aan de eigenlijke gesprekken zal de medewerker het dossier grondig hebben doorgekeken. In de eerste plaats zal het dossier bestaan uit een gerechtelijk vonnis. Dit vonnis kan relevante informatie bevatten betreffende de uit te voeren opdracht. Gekoppeld aan de dossierstudie kan de medewerker de fiche cliëntgegevens opstellen.

10 Het eerste onthaalgesprek Tijdens het eerste gesprek in het onthaal is het van groot belang om onmiddellijk de meerzijdige partijdigheid te installeren. Dit doen we door de meerzijdig partijdige houding zeer concreet in taal om te zetten ( Zoals ik nu naar jou luister, zal ik ook naar de ander luisteren. ). Na het installeren van deze meerzijdige partijdigheid kan het gesprek aanvatten met het luik waarbij de ouder wordt geïnformeerd en voor verduidelijking wordt gezorgd. Hierbij vestigen we een bijzondere aandacht op het artikel 9 van het Verdrag op de Rechten van het Kind als vertrekpunt voor het uitvoeren van onze opdracht. Verder wordt er stilgestaan bij volgende thema s: de opdrachtgever taak van de bezoekruimte de methodiek van de bezoekruimte rechten van het kind het bemiddelingstraject beroepsgeheim en meldingsplicht behoud van recht op stopzetting wat men mag/kan verwachten gevolgen geen medewerking verloop van de onthaalprocedure (in totaliteit) doornemen huishoudelijk reglement Indien mogelijk wordt reeds tijdens het eerste onthaalgesprek aandacht besteed aan het narratieve gedeelte. Hierbij dient men als medewerker er aandacht voor te hebben dat het partnerconflict niet op de voorgrond komt. Volgende thema s kunnen hierbij aan bod komen: alle betrokken partijen uit het systeem (feitelijk) het huwelijk of het samenleven het scheidingsproces in relatie tot de kinderen empathie met het kind de contacten en hun verloop hoe zij deze fase in het ouderschap beleven wat hun motivatie is welke verwachtingen zij kennen

11 11 Na afronding van het narratieve gedeelte, wordt het eerste gesprek afgerond met het meegeven van het huishoudelijk reglement met de vraag het aandachtig door te nemen voorafgaand aan het tweede gesprek. Uiteraard dient het huishoudelijk reglement gekaderd te worden binnen de context van de bezoekruimte. Er wordt ook onmiddellijk een afspraak vastgelegd voor het tweede gesprek Het tweede onthaalgesprek Tijdens het tweede gesprek hanteren we een actief luisterende en meerzijdig partijdige houding. We zullen dit gesprek steeds starten met wat de vragen en bedenkingen zijn die mogelijks zijn ontstaan na het eerste onthaalgesprek. Doel van dit tweede onthaalgesprek is het verder doelgericht inwinnen van informatie met betrekking tot de opdracht van de bezoekruimte. Er worden doelgericht vragen gesteld betreffende: de haalbaarheid van een contactherstel een toekomstige omgangsregeling bemiddelingscompetenties het ouderschap het kind en zijn recht op contact het kind en de ouderschapsbelofte bereidheid en mogelijkheid tot een ouderschapsbemiddeling We zullen zeer actief gaan bevragen naar de bereidheid om in een traject binnen de bezoekruimte mee te stappen. De weerstanden dienen in deze fase te worden gehoord, benoemd en genoteerd. De verwachtingen van iedere ouder dienen op een oplossingsgerichte manier te worden behandeld, binnen de opdracht en de grenzen van de bezoekruimte. Het tweede onthaalgesprek is in vergelijking met het eerste gesprek veel meer de plaats om met zorg onze ervaring en visie te delen betreffende scheiding en kinderen en meer uitgesproken meerzijdig partijdige uitspraken te formuleren. Door middel van deze uitspraken wordt onder andere gepeild naar de bereidheid om in het belang van de rechten van het kind tegemoet te komen aan de verwachtingen van de andere ouder. Tijdens het tweede gesprek dient nog te worden teruggekomen op het huishoudelijk reglement en de bereidheid om met dit reglement te werken. Er kan worden medegedeeld dat het huishoudelijk reglement dient te worden ondertekend tijdens het derde gesprek en dat het niet ondertekenen van dit reglement een reden tot stopzetting inhoudt.

12 12 Na verloop van het tweede onthaalgesprek moet het duidelijk zijn of uitvoering van het vonnis mogelijk zal zijn. Dit zal beslissend zijn om de volgende stap te bepalen; extensief onthaal, ouderschapsbemiddeling, bezoekruimte of stopzetting. Het gesprek wordt afgerond met het toelichten van de volgende stappen in de onthaalfase, nl. de teambeslissing en het derde gesprek. Er wordt onmiddellijk een afspraak vastgelegd voor het derde gesprek De beslissing Na het plaatsvinden van het onthaal wordt het dossier op team gebracht om via een teambeslissing de volgende stap te kunnen bepalen. Bij een doorverwijzing naar de methodiek voltstaat het om hierover melding te maken op het team. Een overgang van onthaal naar extensief onthaal zal steeds deel uitmaken van een teambeslissing. Ook het aanbieden van een bemiddelingstraject na verloop van het onthaal, zal steeds het onderwerp uitmaken van een teambespreking. Dit geldt ook voor het nemen van een beslissing om het dossier te weigeren, op te schorten of stop te zetten Beslissing 1: het dossier gaat verder naar de methodiek Wanneer na de fase van onthaal de medewerker alle elementen en tegenindicaties in kaart heeft gebracht, kan hij/zij besluiten dat met de fase van het contactherstel kan worden gestart. Dit wordt door de medewerker kort toegelicht en meegedeeld op een teamoverleg Beslissing 2: het dossier gaat naar extensief onthaal Het extensief onthaal is een continuering van het proces van vraagverheldering en het onderzoeken van de bereidheid en de mogelijkheden tot contactherstel en/of ouderschapsbemiddeling. De medewerker kan na het onthaal van mening zijn dat er nog onvoldoende positieve elementen gekend zijn om met de methodiek te kunnen starten. In deze situatie kan het team beslissen om het dossier door te verwijzen naar het extensief onthaal. Doorverwijzing naar het extensief onthaal kan ook in het teken staan van het verder verkennen van de bereidheid en de mogelijkheden tot een ouderschapsbemiddeling.

13 13 In beide gevallen wordt de medewerker uitgenodigd om het dossier op team te brengen met het oog op het nemen van een beslissing. Bij het doorverwijzen naar een extensief onthaal moeten voldoende positieve elementen aanwezig zijn om te vermoeden dat de extra inspanningen binnen een extensief onthaal, een wezenlijk verschil kunnen maken met het oog op de opdracht die de bezoekruimte heeft Beslissing 3: het dossier gaat naar het bemiddelingstraject Na doorlopen van het onthaal kan worden vastgesteld dat er voldoende bereidheid en mogelijkheden zijn om een ouderschapsbemiddeling op te starten. Na teambespreking kan dan ook beslist worden om het dossier een kans te geven binnen de ouderschapsbemiddeling. Of een dossier al of niet in aanmerking komt voor bemiddeling zal echter in de eerste plaats steeds afhankelijk zijn van de bereidheid om aan contactherstel te werken. Deze beslissing is niet onderworpen aan criteria maar behoort tot de casuïstiek. Wat met het contactherstel? Samen met de beslissing of een dossier al of niet in aanmerking komt voor ouderschapsbemiddeling, zal het team ook een beslissing dienen te nemen betreffende de modaliteiten van het contactherstel. Hierbij wordt er bij twijfel de voorkeur gegeven aan een opstart van het contactherstel binnen de methodiek van de bezoekruimte. Wanneer nadien vastgesteld wordt dat dit contactherstel kan worden verdergezet binnen de bemiddeling, wordt zo voor een positieve evolutie gezorgd Beslissing 4: beslissing tot weigering/opschorting/stopzetting Na de eerste fase van het onthaal, kan er beslist worden om geen verdere stappen te ondernemen. Redenen voor stopzetting, opschorting of weigering zijn de integriteit van het kind en het ontbreken van voldoende bereidheid en mogelijkheden om te vermoeden dat contactherstel kan slagen. Criteria die hierbij kunnen helpen zijn: doorwegen van de strijd intentie tot uitputting beroepsprocedures onderliggende problematiek andere oplossingen voor handen

14 14 onvoldoende intrinsieke motivatie duidelijk uitgesproken onmogelijkheid tot medewerking aan contactherstel niet ondertekenen huisreglement ernst van het ex-partnerconflict Het derde onthaalgesprek Tijdens het derde onthaalgesprek wordt in hoofdzaak de teambeslissing meegedeeld en de ouder krijgt te horen welke de volgende stap zal zijn binnen de bezoekruimte. Hierbij draagt men zorg voor het voldoende toelichten van de beslissing. De ouder hoeft niet akkoord te gaan met deze beslissing, er dient wel te worden nagegaan of ze deze beslissing en zijn mogelijke consequenties hebben begrepen. Ook in dit gesprek is het belangrijk dat de ouders voldoende zijn geïnformeerd en dat er duidelijkheid heerst. Bij de planning van het derde onthaalgesprek probeert men steeds om de verblijfouder als eerste in te lichten. Afhankelijk van de beslissing wordt een volgende afspraak gemaakt voor een extensief onthaalgesprek, een instapgesprek voor de methodiek of een informatiegesprek in het kader van een bemiddelingstraject. Tijdens het derde onthaalgesprek worden beide ouders ook gevraagd om het huishoudelijk reglement te ondertekenen. Het NIET ondertekenen van het huishoudelijk reglement leidt tot stopzetting van de opdracht Het extensief onthaal: Doelstelling van het extensief onthaal Het extensief onthaal kent als fase binnen het onthaal twee doelstellingen: Een continuering/verlenging van het proces van vraagverheldering en het onderzoeken van de bereidheid en de mogelijkheden tot contactherstel met het oog op het nemen van een teambeslissing. Een continuering/verlenging van het proces van vraagverheldering en het onderzoeken van de bereidheid en de mogelijkheden tot ouderschapsbemiddeling en aansluitend de plaats van het contactherstel. Het extensief onthaal moet de visie op de situatie verbreden en voor verduidelijking zorgen zowel voor medewerker, team als betrokkenen. Het moet bijdragen aan de mogelijkheden tot contactherstel als prioritaire opdracht van de bezoekruimte.

15 15 Binnen het extensief onthaal wordt NIET aan de slag gegaan met de tegenstellingen, weerstanden en individuele thema s. Indien uitdrukkelijk aanwezig wordt hieromtrent gericht doorverwezen. Bij het uitdrukkelijk aanwezig zijn van tegenstellingen bij het ouderpaar, moet het extensief onthaal helpen nagaan of tussen die tegenstellingen een brug kan worden gebouwd waar het kind vrij en veilig kan over bewegen. Het extensief onthaal moet meer zekerheid brengen betreffende de slaagkansen op contactherstel en/of ouderschapsbemiddeling in het belang van het kind Met wie? In deze fase kunnen andere partijen worden betrokken, er kunnen gesprekken plaatsvinden met de kinderen alsook met nieuwe partners en andere belanghebbende opvoedingsverantwoordelijken. Dit dient steeds te gebeuren met medeweten van beide ouders. Gesprekken met kinderen dienen steeds weloverwogen te worden en mogen geenszins het belang van het kind schaden. Bij voorkeur worden met de kinderen pas gesprekken gevoerd nadat beide ouders akkoord zijn gegaan met de tussenkomst van de bezoekruimte. Het doel van deze bijkomende contacten is tot een werkbare verhouding te kunnen komen met het oog op het realiseren van een duurzaam contactherstel. Wanneer in hoofdzaak één van beide partijen aan bod komt binnen het extensief onthaal, dient de andere partij hierover voldoende geïnformeerd te zijn. Hierbij kan geen inhoudelijke informatie worden verschaft Beperking in tijd en afronding Het extensief onthaal is beperkt in de tijd en kan maximaal drie maanden duren vanaf het moment van mededeling aan beide ouders op het derde onthaalgesprek. Er kan binnen deze termijn alleen nog een intensifiëring plaatsvinden door het aantal contacten op te drijven. Een uitbreiding van het onthaal met één à twee gesprekken is eveneens een extensief onthaal en moet dus eveneens onderwerp uitmaken van een teambeslissing. Het beëindigen van het extensief onthaal en het nemen van de volgende stap maakt steeds deel uit van een teambeslissing. Na het beëindigen van het extensief onthaal dient er zich een gesprek voor te doen cfr. het derde onthaalgesprek. Hierbij wordt de teambeslissing gecommuniceerd en kennen we dezelfde aandachtspunten eerder opgesomd bij het 3 e onthaalgesprek.

16 Doorverwijzing naar het bemiddelingstraject De doorverwijzing naar het bemiddelingstraject na het doorlopen van een extensief onthaal zal al of niet vooraf worden gegaan door een informatiegesprek gevoerd door en met de bemiddelaar. Dit moet de bemiddelaar toelaten om een zicht te krijgen op de mogelijkheden en de bereidheid van het ouderpaar om via ouderschapsbemiddeling tot een ouderschapsregeling en/of contactherstel te komen. De beslissing of een dossier al of niet toegelaten wordt tot de ouderschapsbemiddeling en daarbij aansluitend de plaats waar het contactherstel zal plaatsvinden, zal genomen worden door het team. In regel wordt deze beslissing dan ook pas genomen na het plaatsvinden van het informatiegesprek en de terugkoppeling naar het team. 4. De methodiek 4.1. Algemeen Onder methodiek wordt er begrepen de vijf fasen van begeleiding die tot contactherstel moeten leiden. Het toepassen van de methodiek is tijdelijk. Stap voor stap zal met de ouders worden gezocht naar een oplossing waarbij finaal onze tussenkomst niet langer vereist is. De tijd die men kan doorbrengen binnen de methodiek wordt bepaalt door de snelheid waarmee men kan evolueren in het contactherstel. Er is steeds de verwachting van een evolutie en indien verdere evolutie onmogelijk blijkt, kan dit de stopzetting/opschorting van het dossier betekenen. De bezoeken worden systematisch opgebouwd via vijf fasen, in elk van deze fases zijn er in regel drie contacten. Na het doorlopen van een fase volgt in regel een evaluatiegesprek met beide ouders afzonderlijk en er kan pas worden gestart met de volgende fase na akkoord van beide ouders De instapgesprekken Het gesprek met de ouders Vooraf aan de eigenlijke bezoeken zal de medewerker instapgesprekken organiseren met alle betrokken partijen. Bij voorkeur wordt het eerste instapgesprek gevoerd met de verblijfouder. Zij worden hiertoe telefonisch, per brief of via mail uitgenodigd.

17 17 Tijdens dit eerste instapgesprek zal de medewerker een overgang maken van het onthaaltraject naar de methodiek. Hierbij is het belangrijk dat de medewerker bij de ouder nagaat of de besluiten na het onthaaltraject nog worden onderschreven. Zij vormen immers de basis voor het organiseren van contacten. De medewerker zal een duidelijke uiteenzetting geven omtrent de methodiek. Volgende items worden in het bijzonder toegelicht: het tijdelijke karakter van de tussenkomst de vijf fasen evaluatiegesprekken na doorlopen van een fase de overeenkomst nodig om naar de volgende fase te kunnen gaan verwachting van evolutie stopzetting- en weigeringscriteria visie omtrent belang van het kind principes omtrent gesprekken met kinderen Na een eerste instapgesprek met beide ouders, zal vaak nog een tweede instapgesprek plaatsvinden met de bezoekouder. Dit tweede instapgesprek zal plaatsvinden nadat het gesprek met de kinderen heeft plaatsgevonden. Tijdens dit gesprek zal de bezoekouder worden voorbereid op het eerste contact met het kind. Afhankelijk van welke informatie wij van de kinderen mogen bespreken, kunnen wij de contactouder informeren omtrent de verwachtingen, verlangens en angsten van het kind. Een tweede instapgesprek met de verblijfouder in deze fase van de methodiek is eerder optioneel, daar zij louter een informatieve invulling zal hebben, wat in sommige situaties ook telefonisch kan gebeuren Het gesprek met de kinderen Kinderen worden in principe pas uitgenodigd wanneer beide ouders zich akkoord verklaren met het organiseren van contacten. Op deze manier worden kinderen niet voor de keuze gesteld over het al of niet plaatsvinden van contactherstel, dit blijft een expliciete verantwoordelijkheid van de ouders. Binnen de methodiek neemt het gesprek met de kinderen bij voorkeur plaats na het eerste instapgesprek met de ouders. Het eerste contact met de kinderen gebeurt het best dicht bij het eigenlijke moment van het eerste contact, dit om te voorkomen dat kinderen lang zitten piekeren over wat komen zal.

18 18 Kinderen zullen meestal uitgenodigd worden via de verblijfouder, dit ofwel tijdens het instapgesprek met de verblijfouder of telefonisch/mail op een later tijdstip. Tijdens het instapgesprek zelf zien wij het kind bij voorkeur apart, zonder de ouder of broer en/of zus erbij. Om kinderen gerust te stellen, kan het gesprek steeds worden gevoerd/aangevat in aanwezigheid van de verblijfouder, broer of zus. Het doel van het gesprek met kinderen is om in de eerste plaats wederzijds kennis te maken. We proberen een zicht te krijgen op het kind binnen zijn systeem, zijn beleving omtrent de scheiding, de communicatie en het toekomstbeeld. We zullen de kinderen ook informeren over de reden van dit gesprek en de beslissing van hun beide ouders om te werken rond het contactherstel. We stellen onze dienst voor en geven uitleg over het verloop van de contactopbouw. We proberen afspraken te maken die ervoor zorgen dat het kind op een veilige manier (voorspelbaar en controleerbaar) en met een gerust gemoed het eerste contact tegemoet kan gaan. Hierbij stellen we onszelf de volgende vragen: Willen ze met hun ouder praten? Waar wensen ze niet over te spreken? Welke vragen zouden ze willen stellen? Zouden ze graag eerst een spelletje spelen om het ijs te breken? Wat willen ze dat wij doen? Met zeer jonge kinderen zal men gebruik maken van spelmateriaal om dit gesprek vorm en inhoud te geven. Om het vertrouwen te installeren is het belangrijk dat ook kinderen geïnformeerd worden omtrent de vertrouwelijkheid rond deze gesprekken. Ook voor kinderen is het belangrijk dat wat zij vertellen in vertrouwen kan gebeuren. Indien wat zij vertellen contactherstel in de weg staat zullen zij worden uitgenodigd deze informatie te delen met de ouders. De afspraken die met het kind worden gemaakt omtrent het contactherstel worden aan beide ouders gecommuniceerd De bezoekruimte praktisch De begeleiding in de bezoekruimte start met het eerste contact tussen het kind en de bezoekouder. Om spanningen/conflicten te vermijden geven we de voorkeur aan een gescheiden overdracht waarbij de verblijfouder geen contact kent met de bezoekouder. Dit doen we door de bezoekouder te vragen om een kwartier eerder toe te komen en plaats te nemen in de bezoekruimte.

19 19 De verblijfsouder die een kwartier later komt met het kind, kan dan het kind aan de medewerker overdragen. Wij vragen de verblijfouder na anderhalf uur terug te keren en in de wachtzaal plaats te nemen. De medewerker verzorgt de overdracht en de verblijfouder en kind verlaten de dienst. Na deze overdracht kan er nog een korte evaluatie plaatsvinden met de bezoekouder Frequentie van de contacten De contacten worden volgens een vastgelegde frequentie georganiseerd. Bij voorkeur betreft het een bezoek van anderhalf uur om de veertien dagen. De bezoeken gaan door op woensdagmiddag of op zaterdag. Bij zeer jonge kinderen wordt er de voorkeur aan gegeven om het contact te beperken tot 1 uur en indien mogelijk de frequentie te verhogen tot een wekelijks contact. Een hogere frequentie kan een positieve bijdrage betekenen aan het hechtingsproces met de contactouder. ( In de praktijk zal dit casueel dienen te worden afgewogen in relatie tot de werkdruk op dat ogenblik.) Opbouw van de contacten De contactopbouw binnen de bezoekruimte kent in zijn totaliteit een verloop in vijf fasen. Het uiteindelijke doel van deze geleidelijke contactopbouw is een omgangsregeling waarbij tussenkomst van de bezoekruimte niet langer noodzakelijk is. Iedere fase bestaat in regel uit drie contacten waarvan op voorhand duidelijk aan de ouders wordt uiteengezet hoe deze contacten zullen verlopen, wat onze rol is en wat de volgende stap zal zijn. Daar waar elke fase gewoonlijk uit drie contacten bestaat, beschikt de medewerker over de mogelijkheid om hiervan af te wijken zolang deze afwijking verdere evolutie mogelijk maakt. De afweging dient dus te worden gemaakt of een (beperkte) uitbreiding van het aantal contacten een wezenlijk verschil zal maken in het al of niet bereiken van het vooropgestelde doel. Het versnellen of vertragen in het verloop van de fasen kan alleen met het belang van het kind als belangrijkste afweging. Na iedere fase volgt een evaluatie met beide ouders afzonderlijk en wordt het akkoord gevraagd om over te gaan naar de volgende fase. Beide partijen geven door middel van een contract hun akkoord met de volgende stap. Indien één van de ouders niet akkoord gaat met de volgende stap, kan dit onderwerp uitmaken van een beslissing tot opschorting of stopzetting van het dossier. Dit zal steeds onderwerp uitmaken van een teambespreking.

20 20 Omdat contactherstel het belangrijkste doel is, kan er ook gekozen worden voor contactbehoud na het bereiken van een bepaalde fase en een contactherstel, zonder verdere evolutie. Indien er perspectief is op een nieuwe zittingsdatum, dan kunnen de contacten blijven doorgaan volgens de laatste afspraken. Volgens de richtlijn van het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk kan de bezoekruimte het contactbehoud ondersteunen tot zes maanden na het bereiken van de laatste fase De vijf fasen Fase 1: De directe begeleiding Bij de directe begeleiding zal de medewerker actief deelnemen aan het contact via het gesprek en/of het spel tussen ouder en kind. De medewerker treedt faciliterend op door zowel het kind als de ouder op weg te helpen in het onderlinge contact. De medewerker zal zijn interveniëren steeds beperken en slechts daar optreden waar nodig. De medewerker zal dus enkel en alleen optreden wanneer hij/zij van mening is dat zijn/haar interventie een verschil zal maken met betrekking tot een gunstig verloop van het contact Fase 2: De indirecte begeleiding Bij de indirecte begeleiding is de medewerker louter aanwezig in de bezoekruimte. Hij/zij zal het verloop van het contact van op afstand observeren en indien nodig interveniëren Fase 3: Het zelfstandig binnenbezoek In de derde fase is de medewerker op afstand aanwezig, hij/zij is alleen nog aanwezig op vraag van ouder of kind. Er is geen directe begeleiding meer voorzien. In deze fase kan het een mogelijkheid zijn om de duur van het contact uit te breiden tot 2 uur. Gesuggereerd wordt om in deze fase reeds te denken aan het bespreken van het idee van een gezamenlijke overdracht en contact met de context van de contactouder. Het is aan de begeleider om uit te maken waar en wanneer dit besproken wordt. Het wel of niet bespreekbaar zijn van deze onderwerpen is niet bepalend voor het wel of niet verder zetten van de procedure bezoekruimte.

21 Fase 4: Het zelfstandig buitenbezoek In de vierde fase zal na overdracht in de bezoekruimte, de contactouder met het kind naar buiten gaan. Bij aanvang wordt er gestart met een buitenbezoek van twee uur. Het eigenlijke bezoek neemt anderhalf uur in beslag, met één kwartier voorbereiding en één kwartier evaluatie na het bezoek. Er wordt standaard uitgegaan van een zelfstandig buitenbezoek. Enkel indien er vragen/bedenkingen zijn vanwege één van de ouders of vanwege de medewerker kan er een begeleid buitenbezoek worden georganiseerd. Een uitbreiding van de duur van het buitenbezoek is mogelijk mits overeengekomen door beide ouders. Een variant op de aard van de overdracht is eveneens bespreekbaar Fase 5: Het dagbezoek In de vijfde en laatste fase gaan contactouder en kind naar buiten voor een langere tijd. Rekening houdend met de openingsuren van de bezoekruimte wordt deze tijd samen afgesproken en kan maximaal één dag in beslag nemen. Overeengekomen bezoeken die het dagbezoek overstijgen en dus buiten de context van de bezoekruimte vallen, zijn geheel op verantwoordelijkheid van de ouders Evaluatiegesprekken In principe zal er na elke fase een evaluatiegesprek plaatsvinden met de verblijfouder. In dit gesprek wordt enerzijds stilgestaan bij het verloop van de voorbije contacten en anderzijds bij de voorbereiding van de stap naar de volgende fase. De verblijfouder wordt ook ingelicht over het welbevinden van het kind tijdens de contacten. Hierbij kan worden stilgestaan bij wat de kinderen vertellen voor en na het contact en waarom ze dit vertellen. Het onderwerp kinderen en hun loyaliteiten kan hierbij een belangrijk thema vormen. Tevens neemt de medewerker de gelegenheid om de inbreng/inspanningen van de ouders zichtbaar te maken in functie van een gunstig verloop van de verdere contacten. Met de contactouder wordt indien mogelijk een korte evaluatie gehouden na ieder contact. Op het einde van een volledige fase wordt indien mogelijk na het laatste contact een uitgebreidere evaluatie gevoerd. Het betreft dan een extra te plannen gesprek. Hierbij wordt stilgestaan bij de beleving van zowel contactouder als kind en bij de verdere evolutie.

22 22 Een overgang naar een volgende fase wordt pas aan de contactouder gecommuniceerd nadat de verblijfouder zijn/haar akkoord heeft gegeven. Deze boodschap kan dan telefonisch worden medegedeeld aan de contactouder of deel uitmaken van een evaluatiegesprek op een later tijdstip. Afhankelijk van de leeftijd worden ook evaluatiegesprekken gevoerd met de kinderen. Het is aan de begeleider om het belang van het kind hierin te bewaken en gepast naar te handelen. Bij twijfel zal de medewerker steeds het team raadplegen Afronding/opschorting/stopzetting Een begeleiding door de bezoekruimte kan afgerond worden wanneer de vooropgestelde doelstellingen zijn bereikt. In het algemeen kan gesteld worden dat een afronding zal plaatsvinden wanneer het contact tussen ouder en kind is hersteld, een passend contact is geïnstalleerd en tussenkomst van de bezoekruimte niet langer vereist is. Een dossier kan ook afgerond worden wanneer men vaststelt dat de tijd niet rijp is om aan contactherstel te werken. Meestal zullen een aantal moeilijk verlopen contacten aan de basis liggen van deze beslissing. Deze beslissing wordt uitvoerig besproken met beide ouders en dient ook gecommuniceerd te worden aan het kind. Indien mogelijk wordt dit gevolgd door een afrondend contact tussen bezoekouder en kind. We zullen onze tussenkomsten opschorten wanneer wij meermaals vaststellen dat er inbreuken zijn op de opschortingscriteria en verandering na herhaaldelijke interventies door de medewerker uitblijft. Deze opschorting wordt gerapporteerd aan de opdrachtgever met een duidelijke vermelding van de reden van opschorting en een verwijzing naar de opschortingscriteria van toepassing op deze situatie. (zie opschortingscriteria) Dezelfde procedure wordt gevolgd wanneer wij inbreuken vaststellen op de stopzettingscriteria, die eveneens herhaaldelijk met de betrokkene(n) werden besproken, maar niet tot de gewenste kentering hebben geleid. In deze situatie wordt de tussenkomst stopgezet en deze stopzetting wordt gerapporteerd aan de opdrachtgever. In deze rapportage wordt duidelijk melding gemaakt van de reden van stopzetting, de identiteit van de overtreder en met een duidelijke verwijzing naar de stopzettingscriteria. (zie stopzettingscriteria)

23 Onderhouden van het contact Na het doorlopen van de vijf fasen van de bezoekruimte kan de tussenkomst worden gecontinueerd met het oog op een toekomstige zittingsdatum. Ook wanneer een begeleiding in een eerdere fase van contactherstel zit zonder onmiddellijke evolutie, kan de bezoekruimte het bereikte contact blijvend ondersteunen. Verdere tussenkomst dient de goedkeuring te hebben van zowel beide ouders als het team. Dit is slechts mogelijk voor een periode van zes maanden na het bereiken van het voorlopige eindpunt.

24 24 5. Het bemiddelingstraject Instroomschema Onthaal Methodiek Afronding methodiek Vaststellen bereidheid en mogelijkheden tot bemiddeling informatiegesprek Instapgesprek met ouderschapsakkoord stopzetting Bemiddelingstraject 4 à 5 gesprekken Terug methodiek Afronding

25 Doel van het bemiddelingstraject Ouderschapsbemiddeling heeft als doel de communicatie tussen ouders terug op gang te brengen en een ouderdialoog te installeren. We streven ernaar dat ouders opnieuw samen leren overleggen en beslissen in thema s die de kinderen aanbelangen. Het belang van het kind staat hierbij steeds centraal. Het uitgangspunt is dat ouders na hun scheiding samen de verantwoordelijkheid blijven dragen over hun kinderen. Wanneer ouders hun bekommernissen kunnen bespreken en tot afspraken kunnen komen die voor beiden werkbaar zijn, krijgen zij deze afspraken ook overgebracht aan hun kinderen. Dan kan een omgangs- en verblijfregeling vaak tegen alle verwachtingen in toch vlot verlopen. Het bemiddelingstraject wordt de ouders vrijwillig aangeboden. Kinderen worden in principe niet bij de ouderschapsbemiddeling betrokkenen, dit om geen verantwoordelijkheid bij de kinderen te leggen. Op termijn kan het binnen het bemiddelingstraject toch aangewezen zijn om de kinderen een stem te geven in de ouderschapsbemiddeling. Binnen het bemiddelingstraject kan er contactherstel plaatsvinden. De plaats voor het contactherstel (binnen de methodiek of de bemiddeling) wordt bepaald tijdens een team na het doorlopen van de onthaalfase. Bij twijfel wordt de voorkeur gegeven aan contactherstel via de methodiek. Door in de methodiek te starten wordt er de voorkeur gegeven aan een veilige start met perspectief op evolutie De instroom naar het bemiddelingstraject. Tijdens de eerste onthaalgesprekken worden ouders standaard geïnformeerd over het bemiddelingstraject. Wanneer zij verdere informatie wensen over het bemiddelingstraject, kan een beroep worden gedaan op een gesprek met de bemiddelaar Het informatiegesprek De bemiddelaar nodigt de ouders afzonderlijk uit voor een informatiegesprek. Indien zij graag iemand meebrengen om hen te ondersteunen (bv de partner, familielid, kennis, tolk ), is dit zeker mogelijk. De aanwezigheid van advocaten wordt vermeden. We willen immers niet of toch zo weinig mogelijk in de juridische strijd betrokken worden.

26 26 Tijdens dit gesprek wordt door de bemiddelaar informatie gegeven omtrent de inhoud en het traject van de ouderschapsbemiddeling. Tevens worden de verwachtingen en voorwaarden voor bemiddeling verduidelijkt. De beslissing van de ouders om al dan niet in het bemiddelingstraject mee te stappen, wordt door de bemiddelaar of onthaalmedewerker teruggekoppeld naar het team. Na het onthaaltraject wordt het dossier in het team geëvalueerd. Indien het dossier aan de criteria voor bemiddeling voldoet, wordt dit aan de ouders aangeboden. Volgende criteria worden gehanteerd bij het faciliteren van een teambeslissing: ernst en duur van het conflict communicatiemogelijkheden en bereidheid van de ouders motivatie van de ouders resterende betrokkenheid van ouders tov elkaar betrokkenheid op het kind grootouderlijke contacten vrijwillig of gerechtelijk dossier leeftijd van de kinderen scheiding EOO of EOT andere procedures lopende inschatting van onthaalmedewerker info uit het informatiegesprek Instroom naar bemiddeling is ook mogelijk wanneer in een dossier opgestart binnen de methodiek kan worden vastgesteld dat de ouders klaar en bereid zijn om via bemiddeling tot verdere afspraken te komen. Instroom naar bemiddeling is verder ook mogelijk na afronding van het traject via methodiek en wanneer beide ouders de bereidheid kennen om een verdere zelfstandige regeling uit te werken De ouderschapsbemiddeling Het instapgesprek Nadat beide ouders hun akkoord verleenden om samen rond tafel te zitten, worden zij door de bemiddelaar telefonisch uitgenodigd voor een instapgesprek.

27 27 In dit gesprek wordt stilgestaan bij de verwachtingen, het aanbod en het engagement van de bemiddelaar. Er wordt gepolst naar de bereidheid, de motivatie en de doelstellingen van de betrokken ouders. Slechts wanneer beide ouders en bemiddelaar tot een akkoord komen, kan de bemiddeling van start gaan. Dit wordt vastgelegd in een bemiddelingsakkoord. Indien geen akkoord bereikt kan worden of het de ouders toch niet lukt om tot een constructief proces te komen, dan wordt de bemiddeling afgerond. Via het team wordt nagegaan of er binnen de bezoekruimte andere opties mogelijk zijn Verloop van het instapgesprek Modaliteiten We kiezen ervoor om deze gesprekken enkel met de ouders te laten doorgaan. Het is belangrijk dat het evenwicht behouden blijft. Mocht de nood zich voordoen dat een derde partij aanwezig is, dan kan dit enkel mits toestemming van de andere ouder. Beide ouders dienen akkoord te zijn met de aanwezigheid van derden en liefst brengen ze beiden iemand mee. Bij aanvang van de bemiddeling wordt er over gewaakt dat het traject in alle sereniteit kan verlopen. Er wordt dan ook actief getoetst of beide ouders vrij van conflict aanwezig kunnen zijn. In het eerste gesprek gaat de bemiddelaar grotendeels het woord voeren. Voor sommige ouders is dit een comfortabele situatie, voor anderen is het net een opgave om niet meteen van wal te kunnen steken. In dit eerste gesprek is het niet de bedoeling om de ouderschapsthema s reeds inhoudelijk te bespreken Belangrijk om te installeren Vader en moeder worden aangesproken als papa en mama. Op die manier worden zij aangesproken in hun gezamenlijke ouderschapsrol en niet in hun ex-partnerschapsrol. We geven uitleg over onze rol als bemiddelaar: o We bewaken het evenwicht. o We brengen het perspectief van de kinderen binnen. o We zien ouders als de experts wat hun kinderen betreft.

WORKSHOP BEZOEKRUIMTE-BEMIDDELING 12 december 2013 18/12/2013 CAW LIMBURG 1

WORKSHOP BEZOEKRUIMTE-BEMIDDELING 12 december 2013 18/12/2013 CAW LIMBURG 1 WORKSHOP BEZOEKRUIMTE-BEMIDDELING 12 december 2013 18/12/2013 CAW LIMBURG 1 1. Draaiboek Bezoekruimten Limburg Voorstelling medewerkers Aanmelding Intakeprocedure Weigeringscriteria Begeleiding: stappenplan

Nadere informatie

Even voorstellen. Wat is bemiddeling?

Even voorstellen. Wat is bemiddeling? Even voorstellen Mijn naam is Sabine Poel. In 2006 ben ik als klinisch psychologe optie kinderen en jeugdigen afgestudeerd aan de K.U.L. Na mijn afstuderen ben ik als docent aan de slag gegaan en daarnaast

Nadere informatie

Voorstelling project Bemiddeling op School. Antwerpse Dienst Alternatieve Maatregelen (ADAM) PIVA Antwerpen

Voorstelling project Bemiddeling op School. Antwerpse Dienst Alternatieve Maatregelen (ADAM) PIVA Antwerpen Voorstelling project Bemiddeling op School Antwerpse Dienst Alternatieve Maatregelen (ADAM) PIVA Antwerpen 1. Inleiding: het verhaal van PIVA 2. De werking van ADAM algemeen 3. Het project Bemiddeling

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Algemeen Het Eepos voert over de verschillende afdelingen heen één gezamenlijk opnamebeleid, waarbij de verschillende ondersteuningsfuncties flexibel kunnen worden aangeboden. We streven er naar dat de

Nadere informatie

Inhoud. 1. Algemene bepalingen 2. Doelstellingen 3. Verloop van de bemiddelingsprocedure 4. Bijzondere bepalingen. 1. Algemene Bepalingen

Inhoud. 1. Algemene bepalingen 2. Doelstellingen 3. Verloop van de bemiddelingsprocedure 4. Bijzondere bepalingen. 1. Algemene Bepalingen Bemiddelingsreglement van het gerechtelijk arrondissement Oost- Vlaanderen afdeling Dendermonde in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties (goedgekeurd gemeenteraad 14/09/2016) Inhoud 1.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het College van de Ombudsmannen voor de Pensioenen (B.S. van )

Huishoudelijk reglement van het College van de Ombudsmannen voor de Pensioenen (B.S. van ) Bijlage 2 Huishoudelijk reglement van het College van de Ombudsmannen voor de Pensioenen (B.S. van 16.12.2000) Tekst goedgekeurd door de Minister van Pensioenen Definities Artikel 1 Voor de toepassing

Nadere informatie

Dagcentrum 't Spant. Dagcentrum voor gezins- en jongerenbegeleiding binnen de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp 'T SPANT

Dagcentrum 't Spant. Dagcentrum voor gezins- en jongerenbegeleiding binnen de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp 'T SPANT Dagcentrum 't Spant Dagcentrum voor gezins- en jongerenbegeleiding binnen de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp 'T SPANT Wat is het dagcentrum? Dagcentrum t Spant is een voorziening van Huize St. Vincentius

Nadere informatie

Klachtenregeling CAW

Klachtenregeling CAW Klachtenregeling CAW 1. DOEL Deze procedure moet de Autonome Centra voor Algemeen Welzijnswerk (verder CAW), werkzaam in Vlaanderen en Brussel, in staat stellen om klachten van gebruikers zodanig te behandelen

Nadere informatie

Gemandateerde voorziening

Gemandateerde voorziening Gemandateerde voorziening Ondersteuningscentrum Jeugdzorg Hulpaanbieders hebben allen een verantwoordelijkheid in het omgaan met verontrusting. Indien zij hier zelf tegen grenzen aanbotsen en twijfelen

Nadere informatie

BEZOEKRECHT & ALIMENTATIE

BEZOEKRECHT & ALIMENTATIE BEZOEKRECHT & ALIMENTATIE Lokale politie Brakel 5426 Jagersstraat 29 9660 Brakel (055)42 60 60 (055)43 16 59 1. U bent gehuwd en hebt kinderen 1.1. Onderlinge afspraken 1.2. Er zijn voorlopige maatregelen

Nadere informatie

onthaalprocedure Internaat en IPO

onthaalprocedure Internaat en IPO 3.3.1.1. onthaalprocedure en IPO 1. Doel De Steiger streeft een laagdrempelig en uitnodigend onthaal na waarbij we open communicatie, echtheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel dragen. Hierbij verwijzen

Nadere informatie

Deel 5: DIVAM Dienst Ieper en Veurne Alternatieve Maatregelen

Deel 5: DIVAM Dienst Ieper en Veurne Alternatieve Maatregelen Deel 5: DIVAM Dienst Ieper en Veurne Alternatieve Maatregelen 5.1. Organogram van DIVAM 5.2. Inleiding 5.3. Statistische gegevens DIVAM - 79 - Deel 5: DIVAM 5.1. Organogram van DIVAM DIVAM is partner van

Nadere informatie

Brochure WG V.:23/03/2017. Brochure werkgever

Brochure WG V.:23/03/2017. Brochure werkgever Re-integratie Terug aan het werk na arbeidsongeschiktheid Brochure werkgever Back on track Brochure Doel CPS heeft de vraag gekregen om voor één van uw medewerkers een traject op te starten of u wil zelf

Nadere informatie

Gemandateerde voorzieningen - Ondersteuningscentrum Jeugdzorg

Gemandateerde voorzieningen - Ondersteuningscentrum Jeugdzorg Gemandateerde voorzieningen - Ondersteuningscentrum Jeugdzorg Hulpaanbieders hebben allen een verantwoordelijkheid in het omgaan met verontrusting. Indien zij hier zelf tegen de grenzen aanbotsen en twijfelen

Nadere informatie

INTAKE- EN OPNAMEPROCEDURE Informatie voor de aanmelder

INTAKE- EN OPNAMEPROCEDURE Informatie voor de aanmelder INTAKE- EN OPNAMEPROCEDURE Informatie voor de aanmelder A. PROCEDURE 1. Aanmelding De kandidaat patiënt of een verwijzer kan zichzelf of een andere persoon aanmelden zowel telefonisch, per mail/brief of

Nadere informatie

Klachtenreglement Sagènn Diensten Versie januari 2015

Klachtenreglement Sagènn Diensten Versie januari 2015 Klachtenreglement Sagènn Diensten Versie januari 2015 Sagènn Diensten B.V. - 2015 1 Klachtenreglement Sagènn Leeswijzer Het klachtenreglement Sagènn Diensten is onderverdeeld in 5 hoofdstukken. In hoofdstuk

Nadere informatie

Deel 5: DIVAM Dienst Ieper en Veurne Alternatieve Maatregelen

Deel 5: DIVAM Dienst Ieper en Veurne Alternatieve Maatregelen Deel 5: DIVAM Dienst Ieper en Veurne Alternatieve Maatregelen 5.1. Organigram van DIVAM 5.2. Inleiding 5.3. Statistische gegevens DIVAM 80 Deel 5: DIVAM 5.1. Organigram van DIVAM DIVAM is partner van het

Nadere informatie

GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN CEL VERZOENING GESCHILLENREGLEMENT

GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN CEL VERZOENING GESCHILLENREGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN CEL VERZOENING GESCHILLENREGLEMENT Geschillencommissie Reizen vzw Maatschappelijke zetel bij de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie NORTH GATE III

Nadere informatie

Informatieplicht m.b.t. gescheiden ouders

Informatieplicht m.b.t. gescheiden ouders Informatieplicht m.b.t. gescheiden ouders Actie Datum Vaststelling DB 12 september 2013 Info naar GMR 13 november 2013 1 Inleiding In elke klas zitten één of meerdere kinderen van gescheiden ouders en

Nadere informatie

Brochure WN V.:11/12/2017. Brochure werknemer

Brochure WN V.:11/12/2017. Brochure werknemer Re-integratie Terug aan het werk na arbeidsongeschiktheid Brochure werknemer Back on track Brochure Doel CPS heeft de vraag gekregen om voor u een traject op te starten of u wil zelf een reintegratietraject

Nadere informatie

Als ouders gaan scheiden

Als ouders gaan scheiden Als ouders gaan scheiden Over de Raad voor de Kinderbescherming September 2009 Justitie Ministerie van Justitie Raad voor de Kinderbescherming Als ouders gaan scheiden Met de meeste kinderen en jongeren

Nadere informatie

BEGELEIDE OMGANGSREGELING VAN STICHTING DE WERING

BEGELEIDE OMGANGSREGELING VAN STICHTING DE WERING BEGELEIDE OMGANGSREGELING VAN STICHTING DE WERING DE VISIE EN DOELSTELLING VAN BOR STICHTING DE WERING De visie van Begeleide Omgangs Regeling Stichting De Wering (verder te noemen: BOR) op de omgang tussen

Nadere informatie

DRAAIBOEK SAMENWERKING TUSSEN WERKWINKEL EN AMBULANTE ZORGSETTING

DRAAIBOEK SAMENWERKING TUSSEN WERKWINKEL EN AMBULANTE ZORGSETTING DRAAIBOEK SAMENWERKING TUSSEN WERKWINKEL EN AMBULANTE ZORGSETTING BEGELEIDER VOORBEREIDING OP DE VERWIJZING NAAR DE WERKWINKEL De begeleider gaat in gesprek met de klant om te horen waar hij werkt(e).

Nadere informatie

Protocol omgang met gescheiden ouders

Protocol omgang met gescheiden ouders Protocol omgang met gescheiden ouders 1. Algemeen Als ouders van een kind gaan scheiden is dat een zeer ingrijpende gebeurtenis. Dat geldt voor de ouders, maar zeker ook voor hun kinderen. Om duidelijk

Nadere informatie

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG LIMBURG

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG LIMBURG RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG LIMBURG Info zoals opgenomen op de website (m.i.v. 16.08.2017) : www.rechtbankentribunaux.be/rechtbank eerste aanleg Limburg INLEIDING FAMILIEZAKEN VANAF 1 SEPTEMBER 2017 U

Nadere informatie

Als ouders niet meer samen zijn

Als ouders niet meer samen zijn Als ouders niet meer samen zijn Informatiefolder over de rechten en plichten van gescheiden ouders bij hulpverlening aan kinderen ALS OUDERS NIET MEER SAMEN ZIJN INFORMATIEFOLDER OVER DE RECHTEN EN PLICHTEN

Nadere informatie

Ombudsfunctie. - telefonisch (tijdens de telefonische permanenties van de ombudspersoon of op het antwoordapparaat buiten de permanentie-uren);

Ombudsfunctie. - telefonisch (tijdens de telefonische permanenties van de ombudspersoon of op het antwoordapparaat buiten de permanentie-uren); Ombudsfunctie Artikel 1 Het doel van dit huishoudelijk reglement is om de regels inzake organisatie, werking en procedures van de ombudsfunctie van de Kliniek Sint-Jan vast te leggen. Artikel 2 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Procedure seksueel grensoverschrijdend gedrag

Procedure seksueel grensoverschrijdend gedrag VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-06-2015 1. Doel OCMW Maldegem respecteert de integriteit van de gebruiker en neemt maatregelen om deze te waarborgen. OCMW Maldegem neemt in het bijzonder

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, Gelet op het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp;

DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, Gelet op het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp; Ministerieel besluit met betrekking tot de werking van de gemandateerde voorzieningen en van de sociale diensten in de integrale jeugdhulp en de organisatie van bemiddeling in de regio Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Als ouders niet meer samen zijn

Als ouders niet meer samen zijn Algemene informatie Als ouders niet meer samen zijn Informatiefolder over de rechten en plichten van gescheiden ouders bij hulpverlening aan kinderen 1 2 Waarover gaat deze folder? Uw kind bezoekt binnenkort

Nadere informatie

Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden?

Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden? Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden? Bij scheiden dient u samen afspraken te maken op welke wijze u uw bestaande gemeenschap wenst te verdelen. Ook als u onder huwelijkse voorwaarden

Nadere informatie

Gelet op de wet van 13 mei 1999 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties;

Gelet op de wet van 13 mei 1999 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties; 3. Gemeentelijke administratieve sancties - Bemiddelingsreglement van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde regio Halle-Vilvoorde in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties.

Nadere informatie

scheiding Ouders blijven ouders Hoorrecht

scheiding Ouders blijven ouders Hoorrecht Het is niet niks als je ouders gaan scheiden. Misschien verschiet je er geweldig van. Misschien vind je de nieuwe duidelijkheid juist wel goed. Hoe dan ook, bij zo n scheiding moet er van alles worden

Nadere informatie

Protocol Informatieverstrekking. november 2017

Protocol Informatieverstrekking. november 2017 Protocol Informatieverstrekking november 2017 1. Inleiding Artikel 11 van de Wet op het Primair Onderwijs (hierna: WPO ) verplicht scholen in algemene zin om te rapporteren over de vorderingen van de leerlingen

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST.

MEDIATIONOVEREENKOMST. MEDIATIONOVEREENKOMST. De ondergetekenden: Lamers Echtscheidingsbemiddeling en advies, de heer J.P.H. Lamers, hierna te noemen Lamers Scheidingsadvies, kantoorhoudende te 6021MS Budel aan het Zustershof

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis 14.10.2014 Woonzorg OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM «ZONNIG HUIS» Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn tijdens de vergadering

Nadere informatie

Als ouders niet meer samen zijn

Als ouders niet meer samen zijn Als ouders niet meer samen zijn Inhoudsopgave Waarover gaat deze folder?...5 Werkwijze hulpverleners...5 Rol van ouders...6 Regelingen met betrekking tot het gezag...7 Als ouders niet meer samen zijn...8

Nadere informatie

ARBITRAGE REGLEMENT ALGEMEEN. Roeselare, 5 juli 2010

ARBITRAGE REGLEMENT ALGEMEEN. Roeselare, 5 juli 2010 ARBITRAGE REGLEMENT Roeselare, 5 juli 2010 In 1995 werd de Arbitrage commissie opgericht. Er werd toen een arbitrage-reglement opgesteld. Om tegemoet te komen aan de zich wijzigende omstandigheden werd

Nadere informatie

GEDRAGSCODE OUDERLIJK GEZAG EN OMGANG

GEDRAGSCODE OUDERLIJK GEZAG EN OMGANG GEDRAGSCODE OUDERLIJK GEZAG EN OMGANG Algemeen De ouder die de meeste tijd voor het kind zorgt en waar het kind het meest is wordt door de school gezien als contact-ouder. De contact-ouder is het eerste

Nadere informatie

Deel 5: DIVAM Dienst Ieper en Veurne Alternatieve Maatregelen

Deel 5: DIVAM Dienst Ieper en Veurne Alternatieve Maatregelen Deel 5: DIVAM Dienst Ieper en Veurne Alternatieve Maatregelen 5.1. Organogram van DIVAM 5.2. Inleiding 5.3 Statistische gegevens DIVAM ~ 71 ~ 5.1 Organogram van DIVAM 5 DIVAM DIVAM is partner van het samenwerkingsprotocol

Nadere informatie

Verzoek om inzage/afschrift patiëntendossier

Verzoek om inzage/afschrift patiëntendossier Verzoek om inzage/afschrift patiëntendossier (art. 9, Wet betreffende de Rechten van de patiënt, 22/08/2002) Verzoek tot Inzage (voor gegevens overleden patiënt, enkel mogelijk via beroepsbeoefenaar) Afschrift

Nadere informatie

Protocol School, gescheiden ouders en ouderlijk gezag

Protocol School, gescheiden ouders en ouderlijk gezag Protocol School, gescheiden ouders en ouderlijk gezag Stichting Primair Onderwijs Achterhoek Lohmanlaan 23 7003 DJ Doetinchem INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 2 Ouderlijk gezag... 4 3 Informatieverstrekking

Nadere informatie

Voorbereiding gesprek zorginspectie

Voorbereiding gesprek zorginspectie Oudersparticipatie Jeugdhulp Vlaanderen vzw, afdeling Vlaams-Brabant Parkstraat 185, 3000 Leuven www.oudersparticipatie-jeugdhulp.be Voorbereiding gesprek zorginspectie Bijeenkomst met ouders op 17/01,

Nadere informatie

Als ouders niet meer samen zijn Informatie over de rechten en plichten van gescheiden ouders bij hulpverlening aan kinderen

Als ouders niet meer samen zijn Informatie over de rechten en plichten van gescheiden ouders bij hulpverlening aan kinderen Als ouders niet meer samen zijn Informatie over de rechten en plichten van gescheiden ouders bij hulpverlening aan kinderen Uw kind bezoekt binnenkort of is onder behandeling in een ziekenhuis van Treant

Nadere informatie

DE PROCEDURE IN TUCHTZAKEN VAN DE ORDE DER GENEESHEREN

DE PROCEDURE IN TUCHTZAKEN VAN DE ORDE DER GENEESHEREN DE PROCEDURE IN TUCHTZAKEN VAN DE ORDE DER GENEESHEREN Inleiding. Nico Biesmans, Magistraat-assessor Provinciale Raad van Antwerpen Bij de oprichting van de Orde der Geneesheren heeft de wetgever het toezicht

Nadere informatie

Protocol informatieplicht gescheiden ouders.

Protocol informatieplicht gescheiden ouders. Protocol informatieplicht gescheiden ouders. Inleiding. Alle ouders hebben in principe recht op informatie van de school over hun kind. Dit geldt ook voor ouders die gescheiden zijn. Meestal zijn na de

Nadere informatie

VERZOEK INZAGE AFSCHRIFT PATIËNTENDOSSIER

VERZOEK INZAGE AFSCHRIFT PATIËNTENDOSSIER 1/7 VERZOEK INZAGE AFSCHRIFT PATIËNTENDOSSIER VERZOEK TOT inzage (voor gegevens overleden patiënt, enkel via beroepsbeoefenaar (zie bijlage 1)) afschrift (niet mogelijk voor gegevens overleden patiënt)

Nadere informatie

Aanmeldings- en intakeformulier

Aanmeldings- en intakeformulier De cursieve tekst is voorbehouden voor de projectcoördinator. Aanmeldings- en intakeformulier LUIK 1: AANMELDING (p. 1 tem 5) Contact datum van aanmelding: uur: dossiernummer: dienst / team: wijze van

Nadere informatie

Gemandateerde voorzieningen

Gemandateerde voorzieningen Gemandateerde voorzieningen Ondersteuningscentrum Jeugdzorg Hulpaanbieders hebben allen een verantwoordelijkheid in het omgaan met verontrusting. Indien zij hier zelf tegen de grenzen aanbotsen en twijfelen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument arbeidsongeschiktheidsverzekering

Dienstverleningsdocument arbeidsongeschiktheidsverzekering Dienstverleningsdocument arbeidsongeschiktheidsverzekering Dit document geeft een beschrijving van de diensten die FZM Assurantiën voor u kan verrichten. Het geeft bovendien aan welke beloning wij hiervoor

Nadere informatie

Gerechtelijke jeugdhulp, ervaringen en vragen van ouders. oudergroep Gent maart 2007

Gerechtelijke jeugdhulp, ervaringen en vragen van ouders. oudergroep Gent maart 2007 1 Vzw Roppov Martelaarslaan 212 9000 Gent tel 09/224.09.15 fax 09/233.35.89 e-mail info@roppov.be web www.roppov.be Gerechtelijke jeugdhulp, ervaringen en vragen van ouders. oudergroep Gent maart 2007

Nadere informatie

DEEL 2: Re-integratie langdurige zieken: Procedure

DEEL 2: Re-integratie langdurige zieken: Procedure DEEL 2: Re-integratie langdurige zieken: Procedure 1. Wat te doen vanaf de aangifte van de arbeidsongeschiktheid? Ten laatste twee maanden na de aangifte van je arbeidsongeschiktheid maakt de arts van

Nadere informatie

Beleid Informatieverstrekking en beslissingsrecht gescheiden ouders

Beleid Informatieverstrekking en beslissingsrecht gescheiden ouders Beleid Informatieverstrekking en beslissingsrecht gescheiden ouders Inleiding In de dagelijkse praktijk hebben scholen vaak te maken met gescheiden ouders en blijkt dat scholen verschillend omgaan met

Nadere informatie

Het schoolprotocol bij scheiding van ouders

Het schoolprotocol bij scheiding van ouders OBS DE WINDE NOOTDORP Protocol school en echtscheiding 2012-1 Deze informatie is er op gericht om duidelijkheid te verschaffen hoe het De Winde omgaat met het verstrekken van informatie aan ouders die

Nadere informatie

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling WAT? Dit plan beschrijft de stappen die een lokale groep kan zetten bij een vermoeden, onthulling of vaststelling van seksueel (grensoverschrijdend) gedrag of seksueel misbruik t.a.v. de leden. Het is

Nadere informatie

Probleemanalyse Time-

Probleemanalyse Time- School:... Naam jongere:... Naam leerkracht:... Probleemanalyse Time- T.a.v. medeleerlingen Plaats in de klasgroep Anderen aanvaarden Aanvaard worden Conflicthantering Vriendschappen Individueel Zelfbeeld,

Nadere informatie

ZNA Ombudsdienst Wat zijn jouw rechten als patiënt? Informatie voor patiënten

ZNA Ombudsdienst Wat zijn jouw rechten als patiënt? Informatie voor patiënten ZNA Ombudsdienst Wat zijn jouw rechten als patiënt? Informatie voor patiënten 2 Wat zijn jouw rechten als patiënt? Wat zijn je rechten als patiënt? > > De zorgverlener biedt je kwalitatieve zorg. Als patiënt

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

Time-out, Schorsing en Verwijdering van een leerling

Time-out, Schorsing en Verwijdering van een leerling Time-out, Schorsing en Verwijdering van een leerling Op de elf scholen van Stichting VCO Harderwijk-Hierden streven we naar een veilig schoolklimaat voor iedereen. Veelal slagen we hier in. Vanzelfsprekend

Nadere informatie

Privacyreglement EVC Albeda College

Privacyreglement EVC Albeda College Privacyreglement EVC Albeda College Privacyreglement EVC Albeda College november 2 2009 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Reikwijdte reglement 3 Artikel 2 Begripsbepalingen 3 Artikel 3 Algemene bepalingen 4 Privacyreglement

Nadere informatie

TC/95/86. Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de sociale zekerheid;

TC/95/86. Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de sociale zekerheid; TC/95/86 BERAADSLAGING Nr. 95/58 VAN 24 OKTOBER 1995, GEWIJZIGD OP 12 MEI 1998, BETREFFENDE DE MEDEDELING BUITEN HET NETWERK VAN SOCIALE GEGEVENS VAN PERSOONLIJKE AARD DOOR DE INSTELLINGEN VAN SOCIALE

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Goede gesprekken bekeken door de bril van kwetsbare ouders

Goede gesprekken bekeken door de bril van kwetsbare ouders Goede gesprekken bekeken door de bril van kwetsbare ouders Een suggestielijst voor schoolteams en CLB-medewerkers Achtergrond De communicatie over heikele onderwerpen met ouders wordt door school en CLB

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT:

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: Verder genoemd de advocaat EN: Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: Art. 1. Voorwerp van de dienstverlening en opdracht van de advocaat

Nadere informatie

Protocol Echtscheiding

Protocol Echtscheiding Protocol Echtscheiding Inleiding: Dit protocol is ontwikkeld met als doel dat de school actuele informatie heeft over de thuissituatie van het kind en op de hoogte is van de afspraken die gemaakt zijn

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten.

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. VERSIE 2.2 Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 1 2. Doelstellingen en Uitgangspunten 2 Algemene Doelstelling

Nadere informatie

Echtscheidingsrecht in hoofdlijnen

Echtscheidingsrecht in hoofdlijnen Echtscheidingsrecht in hoofdlijnen In België kan men onder andere aan de hand van twee verschillende procedures uit de echt scheiden: - de procedure EOT (Echtscheiding Onderlinge Toestemming) - de procedure

Nadere informatie

Ambulante begeleidingsdienst ZigZag

Ambulante begeleidingsdienst ZigZag Ambulante begeleidingsdienst ZigZag Gestichtstraat 4 9000 Gent 09/2401325 Ambulante begeleidingsdienst ZigZag Binnen ambulante begeleidingsdienst ZigZag onderscheiden wij twee types van ondersteuning in

Nadere informatie

Kaderovereenkomst voor freelance pedagogisch maatwerk in kinderopvangvoorzieningen

Kaderovereenkomst voor freelance pedagogisch maatwerk in kinderopvangvoorzieningen Kaderovereenkomst voor freelance pedagogisch maatwerk in kinderopvangvoorzieningen 6 maart 2017 Tussen de volgende partijen, zijnde Naam:. Adres:. Tel.nr.:. GSMnr:. E-mail:. BTW-nr (optioneel):. hierna

Nadere informatie

ZNA Ombudsdienst Wat zijn jouw rechten als patiënt? Informatie voor patiënten

ZNA Ombudsdienst Wat zijn jouw rechten als patiënt? Informatie voor patiënten ZNA Ombudsdienst Wat zijn jouw rechten als patiënt? Informatie voor patiënten 2 Wat zijn jouw rechten als patiënt? Wat zijn jouw rechten als patiënt? 3 Wat zijn je rechten als patiënt? > > De zorgverlener

Nadere informatie

KLACHTEN- EN BEZWAARPROCEDURE

KLACHTEN- EN BEZWAARPROCEDURE KLACHTEN- EN BEZWAARPROCEDURE Algemeen Hoewel het EVC Dienstencentrum haar dienstverlening optimaal wenst uit te voeren, is het mogelijk dat een klant van het EVC Dienstencentrum een klacht heeft over

Nadere informatie

4. Toestemming in iedere tussenkomst van de beroepsbeoefenaar

4. Toestemming in iedere tussenkomst van de beroepsbeoefenaar Welke zijn de rechten van de patiënt? De wet betreffende de rechten van de patiënt voorziet in: 1. Kwaliteitsvolle dienstverstrekking 2. De vrije keuze van een beroepsbeoefenaar 3. Informatie over de persoonlijke

Nadere informatie

Auteur Petra Van Deynze Marieke Van Wildemeersch. 3 Kwaliteitsmanagementsysteem De klachtenbehandeling. November 2014 Maart 2015

Auteur Petra Van Deynze Marieke Van Wildemeersch. 3 Kwaliteitsmanagementsysteem De klachtenbehandeling. November 2014 Maart 2015 3 Kwaliteitsmanagementsysteem 3.2.6 De klachtenbehandeling Auteur Petra Van Deynze Marieke Van Wildemeersch November 2014 Maart 2015 Bestemming Doel Toepassingsgebied Ouders Alle medewerkers Het efficiënt

Nadere informatie

VISIE HOUDING VOORBEELD/HOE/PRAKTIJKMOGELIJKHEDEN/ houdingen in de concrete praktijk. -Ik blijf rustig bij het horen van mensen hun verhaal.

VISIE HOUDING VOORBEELD/HOE/PRAKTIJKMOGELIJKHEDEN/ houdingen in de concrete praktijk. -Ik blijf rustig bij het horen van mensen hun verhaal. We willen met dit inspiratiedocument tot dialoog komen met hulp- en dienstverleners die eveneens met ouderschapsreorganisatie bij hoog-conflictueuze scheidingen in aanraking komen VISIE HOUDING VOORBEELD/HOE/PRAKTIJKMOGELIJKHEDEN/

Nadere informatie

Uitwisseling persoonsgegevens in een multidisciplinair casusoverleg

Uitwisseling persoonsgegevens in een multidisciplinair casusoverleg Uitwisseling persoonsgegevens in een multidisciplinair casusoverleg Inleiding Ten behoeve van multidisciplinair casusoverleg zijn er spelregels nodig. Uitgangspunten zijn: - Iedere discipline/organisatie

Nadere informatie

EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - Evaluatiereglement, 20 november 2000

EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - Evaluatiereglement, 20 november 2000 1 EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - 2 Voorafgaand Het hogescholendecreet van 13 juli 1994, zoals gewijzigd, bepaalt in artikelen 77 en volgende dat het hogeschoolbestuur een (personeels-)

Nadere informatie

Beleid gescheiden ouders OBS De Dromedaris

Beleid gescheiden ouders OBS De Dromedaris Beleid gescheiden ouders OBS De Dromedaris - 1 - Vooraf Op onze school willen we samen met de ouders ervoor zorgen dat kinderen met plezier naar school gaan en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Een open

Nadere informatie

Beroepsgeheim in beweging : Informatie-uitwisseling tussen jeugdhulp en justitie.

Beroepsgeheim in beweging : Informatie-uitwisseling tussen jeugdhulp en justitie. Beroepsgeheim in beweging : Informatie-uitwisseling tussen jeugdhulp en justitie. Artikel 75.1. Decreet IJH ( ook genoemd artikel 75.1. Mozaïekdecreet) Er beweegt heel wat rond het beroepsgeheim. Deze

Nadere informatie

Project First Offenders

Project First Offenders Project First Offenders Op 1 mei 2012 startte het Parket van de Jeugdrechtbank van het gerechtelijke arrondissement Gent samen met de Dienst Maatschappelijke Zorg en de jeugdinspecteurs van politie Gent

Nadere informatie

de Mee-ander thuisbegeleidingsdienst

de Mee-ander thuisbegeleidingsdienst de Mee-ander thuisbegeleidingsdienst In deze brochure willen wij informatie geven over de werking van de thuisbegeleidingsdienst De Mee-ander. Thuisbegeleidingsdienst De Mee-ander Gasthuisstraat 19 9500

Nadere informatie

Ombudsdienst Consumentengeschillen Advocatuur OCA

Ombudsdienst Consumentengeschillen Advocatuur OCA Orde van Vlaamse Balies www.advocaat.be Procedurereglement Staatsbladsstraat 8 B 1000 Brussel T +32 (0)2 227 54 70 F +32 (0)2 227 54 79 info@advocaat.be ondernemingsnummer 0267.393.267 Ombudsdienst Consumentengeschillen

Nadere informatie

Artikel 1 - Definities In dit reglement hebben de volgende woorden en uitdrukkingen de volgende betekenis:

Artikel 1 - Definities In dit reglement hebben de volgende woorden en uitdrukkingen de volgende betekenis: BIJLAGE 3 BIJ SAMENWERKINGSAFSPRAKEN NAM-EZ-NCG REGLEMENT ARBITER AARDBEVINGSSCHADE EERSTE AFDELING - ALGEMEEN Artikel 1 - Definities In dit reglement hebben de volgende woorden en uitdrukkingen de volgende

Nadere informatie

Gescheiden als partner, verbonden als ouder

Gescheiden als partner, verbonden als ouder Gescheiden als partner, verbonden als ouder 1 januari 2015 1 U heeft contact met Jeugdbescherming Gelderland, omdat er zorgen zijn over uw kind of de kinderen, mogelijk mede als gevolg van problemen met

Nadere informatie

Cliëntoverleg, bemiddeling en crisishulp

Cliëntoverleg, bemiddeling en crisishulp Cliëntoverleg, bemiddeling en crisishulp HULPVRAGER MINDERJARIGE-OUDERS-CONTEXT BREDE INSTAP Rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Jeugdhulp buiten toep. gebied IJH Probleem gebonden hulp MDT MDT Gemand.

Nadere informatie

Als ouders uit elkaar gaan

Als ouders uit elkaar gaan Als ouders uit elkaar gaan Inhoud 3 > Als ouders uit elkaar gaan 4 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Het ouderschap blijft bestaan 7 > Informatie en consultatie 9 > De rol van de Raad 11 > De rechter

Nadere informatie

Verslag dialoogmoment verontrusting en maatschappelijke noodzaak: 15/03/2016 in VOT in Ieper

Verslag dialoogmoment verontrusting en maatschappelijke noodzaak: 15/03/2016 in VOT in Ieper Verslag dialoogmoment verontrusting en maatschappelijke noodzaak: 15/03/2016 in VOT in Ieper Dit verslag is een synthese van de drie de groepen tijdens het dialoogmoment in Ieper. Casus 1 Er is verwaarlozing

Nadere informatie

Protocol gescheiden ouders Tevens niet-samenwonende ouders

Protocol gescheiden ouders Tevens niet-samenwonende ouders Protocol gescheiden ouders Tevens niet-samenwonende ouders Dit protocol legt uit wie voor de wet ouder van een kind is. Daarnaast formuleert het een aantal richtlijnen waar de school zich aan zal houden,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ombudsfunctie UZ Brussel

Huishoudelijk reglement ombudsfunctie UZ Brussel Huishoudelijk reglement ombudsfunctie UZ Brussel Wettelijk kader: De wet van 22 augustus 2002 op de patiëntenrechten bepaalt dat elke patiënt klacht kan neerleggen bij de bevoegde ombudsfunctie met betrekking

Nadere informatie

Privacyverklaring van Horizon Educatief met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens

Privacyverklaring van Horizon Educatief met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens Privacyverklaring van Horizon Educatief met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens Horizon Educatief vzw, Fortstraat 128, 8400 Oostende, neemt de bescherming van de persoonsgegevens van haar vrijwilligers,

Nadere informatie

BIJLAGE 3 BIJ SAMENWERKINGSAFSPRAKEN NAM-EZ-NCG REGLEMENT ARBITER BODEMBEWEGING EERSTE AFDELING - ALGEMEEN

BIJLAGE 3 BIJ SAMENWERKINGSAFSPRAKEN NAM-EZ-NCG REGLEMENT ARBITER BODEMBEWEGING EERSTE AFDELING - ALGEMEEN BIJLAGE 3 BIJ SAMENWERKINGSAFSPRAKEN NAM-EZ-NCG REGLEMENT ARBITER BODEMBEWEGING EERSTE AFDELING - ALGEMEEN Artikel 1 - Definities In dit reglement hebben de volgende woorden en uitdrukkingen de volgende

Nadere informatie

Informatieplicht van school naar ouders

Informatieplicht van school naar ouders Informatieplicht van school naar ouders Voor wie Alle informatie Beperkte informatie A Ouders die met elkaar zijn getrouwd; voor vader en moeder geldt: B Ouders die zijn gescheiden; Voor vader en moeder

Nadere informatie

AFSPRAKEN M.B.T. HET OMGAAN MET (ECHT)SCHEIDING

AFSPRAKEN M.B.T. HET OMGAAN MET (ECHT)SCHEIDING AFSPRAKEN M.B.T. HET OMGAAN MET (ECHT)SCHEIDING BS De Regenboog Inschrijven: Op het inschrijfformulier wordt 1 e en 2 e verzorger vervangen door 1 e en 2 e gezagsdrager Op het inschrijfformulier wordt

Nadere informatie

Protocol aanmelding en toelating leerlingen

Protocol aanmelding en toelating leerlingen Protocol aanmelding en toelating leerlingen Aanmelding groep 1 Vooraanmelding Ouders kunnen hun kind aanmelden vóór zijn of haar derde verjaardag. Wettelijk geldt dan dat dit wordt aangemerkt als een vooraanmelding.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. JvL Catering: de

Nadere informatie

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel Evaluatie van beleid en beleidsinstrumenten Protocol tussen de entiteit 1 verantwoordelijk voor de (aansturing van de) evaluatie en (de instelling verantwoordelijk voor) het beleidsinstrument Vlaamse overheid

Nadere informatie

nr. 285 van LORIN PARYS datum: 25 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Justitiehuizen - Werklastmeting

nr. 285 van LORIN PARYS datum: 25 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Justitiehuizen - Werklastmeting SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 285 van LORIN PARYS datum: 25 januari 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Justitiehuizen - Werklastmeting De minister liet heeft eerder

Nadere informatie

Als ouders uit elkaar gaan

Als ouders uit elkaar gaan Als ouders uit elkaar gaan Inhoud 3 > Als ouders uit elkaar gaan 4 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Het ouderschap blijft bestaan 7 > Informatie en consultatie 9 > De rol van de Raad 11 > De rechter

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

EVC-PROCEDURE AUHL Handleiding EVC-begeleider

EVC-PROCEDURE AUHL Handleiding EVC-begeleider EVC-PROCEDURE AUHL Handleiding EVC-begeleider Dit document dient ter ondersteuning van de EVCbegeleider die de kandidaat informeert en begeleidt tijdens de intakefase van de EVC-procedure, bij het opstellen

Nadere informatie

Inschrijven en aanmelden

Inschrijven en aanmelden Inschrijven en aanmelden Heb ik het recht om me in te schrijven in een school naar keuze? Iedereen heeft recht op inschrijving in een school naar keuze. Als je jonger bent dan 12 jaar bepalen je ouders

Nadere informatie