FEATURE: OUD-HOLLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FEATURE: OUD-HOLLAND"

Transcriptie

1 FEATURE: OUD-HOLLAND

2 Pagina 2 van 7 PRESS FEATURE Oud-Holland Niet ver van Amsterdam kun je genieten van verrassend Oud- Holland: schilderachtige dorpjes en prachtig waterland, maar ook industrieel erfgoed. Waterland, een Hollandse idylle vlak boven Amsterdam Vlak boven Amsterdam vind je een idyllisch Hollands landschap, met als kenmerk dat het landschap door de mens werd gemaakt. Nergens is Holland zo Hollands : met kaarsrechte kanalen, bochtige slootjes, ophaalbruggetjes, eeuwenoude houten huizen, molens en piramidevormige stolpboerderijen. Sappige weilanden met grazende koeien, schapen en paarden, en aan de horizon altijd wel een kerktoren. Het is het land van Hans Brinker, de held uit het 19de-eeuwse jongensboek die het land behoedde voor een overstromingsramp door met zijn vinger een gat in de dijk te dichten. Waterland kent twee landschappelijke pareltjes: Broek in Waterland met de dorpjes en stadjes daaromheen, en de 17de-eeuwse polder De Beemster, die een plaats kreeg op de Werelderfgoedlijst. Beide landschappen bieden een verrassende wereld van rust en natuur, in mooi contrast met de nabije hectiek van Amsterdam. Wandelen, fietsen en fluistervaren Zowel het Waterland ten noorden van Amsterdam als de Beemster zijn zeer in trek bij fietsers en wandelaars. Ook kun je op diverse plaatsen roeiboten, kano s en elektrische fluisterboten huren. Een geschikt startpunt voor een fiets- of boottocht is het pittoreske dorpje Broek in Waterland. De naam zegt het al: hier zijn meer watergangen dan wegen. Vlakbij liggen prachtige andere dorpjes zoals Holysloot, Ransdorp en Durgerdam. Honderd procent platteland, en toch slechts een half uur fietsen van het centrum van Amsterdam. In het Beemster Infocenter kunnen bezoekers terecht voor plattegronden en routebeschrijvingen. Hier zijn ook fietsen en bootjes te huur, voor een ontdekkingstocht door het vlakke polderlandschap met oude boerderijen en uitgestrekte velden, met kronkelende dijkjes, prachtige vergezichten en stolpboerderijen. Eeuwenlang vochten de bewoners in dit gebied tegen het water. Tegenwoordig kunnen we er vooral van genieten.

3 Pagina 3 van 7 Proef de oer-hollandse sfeer van de traditionele IJsselmeerstadjes Ten noorden van Amsterdam liggen aan het Markermeer vier historische havenstadjes en dorpjes: Volendam, Edam, Monnickendam en Marken. Alle vier zijn een bezoek waardig, vooral vanwege de oer-hollandse huizen, karakteristieke kledingdracht en gezelligheid. Kom je per boot aan, dan zie je de houten vissershuisjes al van ver langs de dijk staan. In deze oud-hollandse dorpen en stadjes lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. De grachten, de havens, de kaasmarkt, de huisjes met trapgeveltjes; het is nog precies zoals het honderd jaar geleden was. Zelfs klompen en klederdracht worden hier door enkele bewoners nog steeds gedragen. De gezellige terrassen en restaurants zijn wel met hun tijd meegegaan. Kom langs, drink een kop koffie of eet een verse haring. De specialiteit in deze plaatsen is natuurlijk vis. Jarenlang leefden de bewoners van de visvangst. Tegenwoordig vormt het toerisme een andere belangrijke inkomstenbron. Volendam Misschien wel het bekendste vissersdorpje aan het Markermeer is Volendam. Het zijn niet alleen de gezellige restaurantjes, terrassen en snuffelwinkels waarmee deze plaats internationale belangstelling kreeg. Door de authentieke huisjes waan je jezelf honderd jaar terug in de tijd. In de haven zijn talloze restaurants te vinden waar de specialiteit uiteraard bestaat uit verse visgerechten. Edam Zeg je Edam, dan zeg je kaasmarkt. Tot 1922 kwamen de boeren per boot naar een speciale loswal waarvandaan de kaas door kaasdragers naar de markt werd gebracht. Als de kaas was goedgekeurd, werd door middel van loven en bieden, het handjeklap, de kiloprijs van de kaas vastgesteld. Sinds 1989 is er in de maanden juli en augustus op iedere woensdag tussen en uur een toeristische versie van de kaasmarkt te zien. Naast de kaasmarkt kent Edam ook veel historische gebouwen. In 1357 verwierf Edam al stadsrechten en sindsdien floreerde vooral de scheepsbouw en handel. Edam dankt een aantal bijzondere bouwwerken aan deze periode, zoals het voormalig Raadhuis, Edams Museum en Fort bij Edam. Dat laatste gebouw staat op de Werelderfgoedlijst.

4 Pagina 4 van 7 Monnickendam Het karakteristieke Monnickendam ligt in de gemeente Waterland en is een monumentaal stadje met een rijke historie. In 1355 kreeg het al stadsrechten. De Sint Nicolaaskerk (ook wel De Grote Kerk genoemd) van rond 1400 vormt een herkenningspunt voor de wijde omtrek. In Monnickendam staat ook de Speeltoren, met het op een na oudste carillon van Nederland, een weeshuis uit 1638, een speeldozenmuseum, pottenbakkerij de Oude Visafslag en palingrokerijen. Marken Tegenover Monnickendam ligt het unieke Marken. Dit plaatsje ligt op een voormalig eiland, dat in een ver verleden werd bewoond door Friese monniken. Zij leefden in eerste instantie van landbouw en veeteelt, maar door overstromingen werden ze gedwongen over te gaan op visserij. In 1957 werd het eiland met een autoweg (N518) verbonden aan het vasteland. Marken is een zeer populaire toeristenbestemming, vooral vanwege de prachtige vergezichten over het Markermeer, de unieke klederdracht en oer-hollandse huizen. Dit prachtige karakteristieke dorp is ook per boot vanuit Volendam bereikbaar. Hoe kom je er? Vanaf Amsterdam Centraal Station vertrekken de Arriva buslijnen 110,112, 114, 116, 117, 118 richting Edam en Volendam. Lijn 111 van Arriva gaat onder andere langs Marken en Monnickendam. Helaas is er geen treinverbinding met deze regio en daarom is de bus de enige mogelijkheid per openbaar vervoer. Per auto kun je vanuit de richting Amsterdam - Noord (A10) de afslag Volendam (S116) nemen en de borden volgen op de N247. Vanuit de richting Hoorn neem je de afslag Avenhorn en volg je ook de borden op de N247 richting Small Town Harbours. Industrial Heritage in de Zaanstreek Oudste industriegebied ter wereld De Zaanstreek is het eerste industriegebied ter wereld en heeft ons in vier eeuwen tijd een prachtig stuk industrieel erfgoed achtergelaten met oude pakhuizen, fabrieken en windmolens. In de 19de eeuw klopte hier het industriële hart van Nederland. Rivier de Zaan verbindt de vele industriële monumenten die hier te vinden zijn. De molens De Zaanstreek kreeg in de 16de en 17de eeuw een flinke boost door de uitvinding van de houtzaagmolen. Voor de scheepsbouw was veel hout nodig, en hout zagen met een molen ging veel sneller en goedkoper dan met de hand. Het houtzagersgilde in Amsterdam zag deze ontwikkeling

5 Pagina 5 van 7 als een bedreiging en zorgde voor een verbod op houtzaagmolens in Amsterdam. Hiervan profiteerden de kleine, slimme boerenscheepswerven in de Zaanstreek die onder meer schepen voor de Verenigde Oost Indische Compagnie (VOC) produceerden. De Zaanse scheepsbouw werd wereldberoemd. De schepen die in de Zaanstreek gebouwd werden, moesten ook bevoorraad worden. Al snel ontstonden er meel-, pel- en oliemolens, gevolgd voor papier-, verf- en andere molens; bij elkaar wel meer dan duizend! In de 19de eeuw werden de windmolens geleidelijk aan vervangen door fabrieken, pakhuizen en pellerijen. Zo ontstond een van de belangrijkste industriële monumenten van Nederland: de Zaanwand van Wormer, een rij oude fabrieken en pakhuizen. Czaar Peterhuisje De innovatieve scheepsbouw in de Zaanstreek was voor de Russische tsaar Peter de Grote reden om er in 1697 voor drie dagen heen te komen, als studiereis. Hij logeerde in de krappe bedstee van zijn vriend Gerrit Kist, wiens huis uit 1632 nog steeds bestaat. Dit Czaar Peterhuisje is een voorbeeld van vroege houtbouw in Zaandam en groeide uit tot een bedevaartsoord voor aanhangers van de tsaren en een van de vroegste musea in Nederland. Zaanse Schans en Zaans Museum Een must see is de Zaanse Schans met zijn Zaanse houten huisjes en indrukwekkende molenpanorama. Hier ontdek je hoe de mensen in de 17de en 18de eeuw woonden en werkten. In het naastgelegen Zaans Museum krijg je een goed beeld van de industriële ontwikkeling van de streek. Een speciaal paviljoen is ingericht voor misschien wel hét symbool van het Nederlands industrie: de koekjes- en chocoladefabriek Verkade. Hier draaien nog authentieke machines en komt de historie tot leven. Toerisme in de Zaanstreek Langs de oevers van de Zaan wisselen karakteristieke groene houten huizen, molens, industriële monumenten en moderne architectuur elkaar af. Per boot vaar je langs de Wormerwand en de Zaanse Schans naar de voormalige chocoladefabriek van Verkade in Zaandam en het Hembrugterrein, een prachtig gebied dat voorheen dienst deed als militair complex. Je kunt de route natuurlijk ook omgekeerd maken. Op diverse plekken liggen afmeersteigers. In Zaandam ligt het spectaculaire Inntel Hotel met zijn gevel van gestapelde groene huisjes en het bijzondere nieuwe stadhuis van Zaanstad.

6 Pagina 6 van 7 Hoe kom je er? De website van de European Route of Industrial Heritage (ERIH) biedt mooie routes langs de industriële geschiedenis in de Zaanstreek. Meer informatie: erih.net/nl. Maar de Zaanstreek heeft nog meer te bieden. Liefhebbers van natuur kunnen lopend, fietsend of per boot het omringende groene veenweidegebied verkennen. Meer informatie over de toeristische mogelijkheden is te vinden op vvvzaanstreek.nl. Bezoekers kunnen gebruik maken van de Zaanhopper, die van half mei tot half september op vrijdag, zaterdag en zondag heen en weer vaart tussen Zaandam en Wormerveer. Ook kun je een elektrische sloep huren en zelf door het gebied navigeren. De Zaanstreek is zowel met de trein als met de bus en auto goed te bereiken. De treinreis tussen Amsterdam Centraal Station en Zaandam duurt nog geen 15 minuten. Voor de Zaanse Schans pak je vanuit Amsterdam de trein naar Alkmaar, halte Koog-Zaandijk. Er rijden diverse bussen vanuit Amsterdam naar de Zaanstreek (informatie: 9292ov.nl). Lijn 91 van Connexxion heeft de Zaanse Schans als eindpunt. Je kunt ook gebruikmaken van georganiseerde bustrips vanuit Amsterdam. Zaanse evenementen De Zaan en haar oevers zijn regelmatig het decor van evenementen en festivals. Jaarlijkse hoogtepunten zijn de sloepenrace, de Zaanregatta en het populaire festival Zingen op de Zaan, dat begin juli met zijn grote vloot aan bontgekleurde boten vol zangkoren en feestende mensen veel bezoekers trekt. Begin juni kun je naar MidzomerZaan, een muziekfestival op verschillende industriële locaties. Amsterdam, januari 2015

7 Pagina 7 van 7 Noot voor de redactie: De informatie is vrij beschikbaar voor gebruik en referentie met bronvermelding: Bovenstaande informatie is onder voorbehoud en Amsterdam Marketing accepteert geen verantwoordelijkheid voor onjuistheden in de gepubliceerde informatie. Publieksinformatie: T. +31 (0) Amsterdam Marketing Press Office pressoffice@iamsterdam.com Foto s en teksten: Telefoon: +31(0) Over Amsterdam Marketing Amsterdam Marketing is de citymarketingorganisatie van Metropool Amsterdam, actief op het gebied van promotie, informatie, onderzoek en dienstverlening. De ambitie is om deze regio op de kaart te zetten als één van de vijf meest aantrekkelijke metropolen van Europa voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Onder het motto I amsterdam profileert Amsterdam Marketing de Metropool Amsterdam als internationale woon- en werkmetropool, aantrekkelijke reisbestemming en proeftuin voor innovaties.

New Land: uit de zee herrezen provincie

New Land: uit de zee herrezen provincie FEATURE: NEW-LAND Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE New Land: uit de zee herrezen provincie Unieke natuur, architectuur en geschiedenis in de grootste polder ter wereld. Het verhaal van Nederlands nieuwe land

Nadere informatie

Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes

Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes FEATURE: HAARLEM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes Haarlem is al eeuwenlang een stad van kunstenaars. Combineer een dag vol cultuur met een wandeling

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Amsterdam: een wereldstad op menselijk formaat - Geen stad heeft zo veel bezienswaardigheden per vierkante kilometer

Amsterdam: een wereldstad op menselijk formaat - Geen stad heeft zo veel bezienswaardigheden per vierkante kilometer FEATURE: AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Amsterdam: een wereldstad op menselijk formaat - Geen stad heeft zo veel bezienswaardigheden per vierkante kilometer Wat maakt Amsterdam zo geliefd bij bezoekers

Nadere informatie

klas naar Museum Kom met je het Zaans Museum Zaans Museum Educatie Voortgezet Onderwijs

klas naar Museum Kom met je het Zaans Museum Zaans Museum Educatie Voortgezet Onderwijs Kom met je klas naar het Zaans Museum Kom met je klas naar het Zaans Museum Zaans Museum Schansend 7 1509 AW Zaandam sales@zaansmuseum.nl www.zaansmuseum.nl/onderwijs Kom met je klas naar het Zaans Museum

Nadere informatie

FEATURE: FIETSEN IN AMSTERDAM

FEATURE: FIETSEN IN AMSTERDAM FEATURE: FIETSEN IN AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Amsterdam, fietsstad nummer 1 Echte Amsterdammers fietsen. Zij verheffen het fietsen zelfs tot kunst door met volgeladen fietskratten, kinderzitjes

Nadere informatie

Product voor internationale bezoeker uit Amsterdam. Anne Marie Dees

Product voor internationale bezoeker uit Amsterdam. Anne Marie Dees Product voor internationale bezoeker uit Amsterdam Anne Marie Dees Programma 15.00-16.00 Workshop 16.00-16.30 Pauze 16.30-17.30 Themabijeenkomst 17.30-18.30 Borrel 2 Amsterdam Bezoeken, Holland Zien Gefinancierd

Nadere informatie

FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM

FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Spanje in Amsterdam Amsterdam heeft eeuwenoude banden met Spanje. De relatie begon minder vredig, met de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tussen

Nadere informatie

ZaanIJ Unieke locaties aan de oevers van de Zaan

ZaanIJ Unieke locaties aan de oevers van de Zaan ZaanIJ Unieke locaties aan de oevers van de Zaan 2 schiereiland de Hemmes (Wijde Zaan) Unieke locaties aan de oever van de Zaan De Metropoolregio Amsterdam heeft een grote aantrekkingskracht op mensen

Nadere informatie

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km Route 6 47.1 km Midden-Delflandroute Midden-Delfland is een mini-groen Hart, dat ingeklemd ligt tussen Den Haag, Rotterdam en Delft. Het is nog steeds verrassend rustig en landelijk in dit mooie polderland.

Nadere informatie

Pagina 2 van 6 PRESS FEATURE. Bloemen

Pagina 2 van 6 PRESS FEATURE. Bloemen FEATURE: BLOEMEN Pagina 2 van 6 PRESS FEATURE Bloemen Wie aan Nederland denkt, denkt aan tulpen. Wist je dat een bezoekje aan de Keukenhof in Zuid-Holland heel goed te combineren valt met een trip naar

Nadere informatie

Boodschappen PlusBus Haarlem Samen Er Op Uit. Reserveren voor december is mogelijk. vanaf 29 november per telefoon:

Boodschappen PlusBus Haarlem Samen Er Op Uit. Reserveren voor december is mogelijk. vanaf 29 november per telefoon: Boodschappen PlusBus Haarlem Samen Er Op Uit Reserveren voor december is mogelijk vanaf 29 november 2017 per telefoon: +31 (0)23 2052319 op werkdagen van 09:00 tot en van 13:00-16:00 uur of per mail: info@haarlemsjopper.nl

Nadere informatie

TE VOET NAAR HET PAARD

TE VOET NAAR HET PAARD Wandelnetwerk Noord-Holland TE VOET NAAR HET PAARD Het Paard van Marken is vooral wereldberoemd om de foto's van het kruiende ijs in de winter. Tekst en foto s Joop Duijs Ze kunnen in 1957 wel een dijk

Nadere informatie

Het werkt in Zaanstad

Het werkt in Zaanstad Het werkt in Zaanstad Oudste industriegebied ter wereld is klaar voor de toekomst Er heeft altijd al een frisse wind gewaaid in dit stukje Holland aan de Zaan. Het vlakke land dat zo rijk is aan sloten

Nadere informatie

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME Café/zaal Forty-Eight, Kanaalstraat 84 9940 Ertvelde-Rieme 10 - VMF leden 7.5 - deelname rit drink Later op prijsuitedling VMF in maart van het volgend jaar (geboduurde badge

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

BASIS INFORMATIE WOUDSEND

BASIS INFORMATIE WOUDSEND BASIS INFORMATIE WOUDSEND Basis Le Boat Woudsend Le Boat Netherlands BV De Zwaan 18, Woudsend 8551 RK Tel: 0031 (0)514 591251 Fax: 0031 (0)514 592500 GPS: 52o56 31.62 N, 5o37 47.61 E Email: woudsend@leboat.com

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Nijvere Neeltje groep 3-4

Docentenhandleiding. Nijvere Neeltje groep 3-4 Docentenhandleiding Nijvere Neeltje groep 3-4 1 Inhoud 1. Over deze lesbrief p. 2 2. Over het Zaans Museum p. 3 3. Praktische informatie p. 4 3.1 Verloop van het programma p. 4 3.2 Bereikbaarheid p. 4

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Scheepstimmerman Czaar Peter. Educatief programma groep 5, 6, 7 en 8 PO. Czaar Peterhuisje Krimp AA Zaandam

Docentenhandleiding. Scheepstimmerman Czaar Peter. Educatief programma groep 5, 6, 7 en 8 PO. Czaar Peterhuisje Krimp AA Zaandam Docentenhandleiding Scheepstimmerman Czaar Peter Educatief programma groep 5, 6, 7 en 8 PO Czaar Peterhuisje Krimp 23 1506 AA Zaandam Docentenhandleiding Scheepstimmerman Czaar Peter Inhoudsopgave Welkom

Nadere informatie

1- meting imago onderzoek Stichting Marketing Zaanstreek

1- meting imago onderzoek Stichting Marketing Zaanstreek 1- meting imago onderzoek Stichting Marketing Zaanstreek Imago onderzoek 2013 Stichting Marketing Zaanstreek 1 Definitie onderzoeksdoelgroep A. Inwoners Zaanstreek (Zaankanters) (n=249): Inwoners van de

Nadere informatie

FACILITEITEN. Voor uitleg over al onze plannen kunt u terecht in ons informatiecenter.

FACILITEITEN. Voor uitleg over al onze plannen kunt u terecht in ons informatiecenter. MARKERMEERZICHT V VOORWOORD Creëer uw eigen Marina Marken-gevoel op Marina Resort Poort van Amsterdam! Met kabbelend water van het Markermeer voor de deur, de jachthaven binnen uw zichtveld en vooral een

Nadere informatie

Toeristische visie Edam-Volendam

Toeristische visie Edam-Volendam Gemeente Edam-Volendam Toeristische visie Edam-Volendam Bijeenkomst bewoners lagroup 12 december 2012 - Stephen Hodes en Birte Querl 2011-137 pr 05 Inhoud Doel en kader van vanavond Sterktes + zwaktes,

Nadere informatie

Weesp Smal Weesp (Amsterdam-Rijnkanaal) Gein Abcoude Abcouder Meer Holendrecht Waver Amstel Uithoorn 25 Km

Weesp Smal Weesp (Amsterdam-Rijnkanaal) Gein Abcoude Abcouder Meer Holendrecht Waver Amstel Uithoorn 25 Km Roeivakantie 2013 De route. Dag 1, zaterdag 8 juni Weesp Smal Weesp (Amsterdam-Rijnkanaal) Gein Abcoude Abcouder Meer Holendrecht Waver Amstel Uithoorn 25 Km Om 10 uur ontvangst bij Roeivereniging Weesp

Nadere informatie

DE CACHE MEER POLDER. De volgende attributen zul je zeker nodig hebben: - natuurlijk een GPS (al dan niet in de vorm van een smartphone),

DE CACHE MEER POLDER. De volgende attributen zul je zeker nodig hebben: - natuurlijk een GPS (al dan niet in de vorm van een smartphone), Met de cache Meer Polder beleef je het heden en verleden van de Meerpolder. Het is een prachtige tocht van ca. 9 km die je lopend of met de fiets kunt doen. Bij Zoetermeer ligt een polder die is heel bijzonder

Nadere informatie

ONDERWIJSPROGRAMMA S IN HET ZAANS MUSEUM

ONDERWIJSPROGRAMMA S IN HET ZAANS MUSEUM ONDERWIJSPROGRAMMA S IN HET ZAANS MUSEUM 2018-19 ONDERWIJSPROGRAMMA S IN HET ZAANS MUSEUM Met dank aan Op zoek naar een educatief programma over de Zaanse geschiedenis, het verhaal van Verkade of tsaar

Nadere informatie

U ontspant en geniet, wij zorgen voor de rest! EN U BENT HIER NOG NOOIT GEWEEST?

U ontspant en geniet, wij zorgen voor de rest! EN U BENT HIER NOG NOOIT GEWEEST? U ontspant en geniet, wij zorgen voor de rest! EN U BENT HIER NOG NOOIT GEWEEST? INHOUD De haven Faciliteiten Omgeving Historie Bereikbaar Contact Ook na zonsondergang staat het havenpersoneel voor je

Nadere informatie

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Driehuizen Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam romantische hollandse parel Driehuizerweg prachtig kappenspel achter de Schermerringvaart bebouwing dicht

Nadere informatie

Uitnodiging Babel. Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam, zie bijgaande uitnodiging.

Uitnodiging Babel. Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam, zie bijgaande uitnodiging. gemeente Zaanstad Uitnodiging AAN Raad DATUM 11 maart 2016 ONDERWERP Uitnodiging Babel Geachte leden van de raad c.s, Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam,

Nadere informatie

SLOEPEN ROUTES fd. Heeg Langweer Terhorne Sneek IJlst Joure Oppenhuizen Uitwellingerga Goingarijp

SLOEPEN ROUTES fd. Heeg Langweer Terhorne Sneek IJlst Joure Oppenhuizen Uitwellingerga Goingarijp SLOEPEN ROUTES fd Welkom bij JFT Watersport te Sneek. Leuk dat u een sloep komt huren! Wij begrijpen dat het moeilijk is om een route te verzinnen, daarom hebben wij wat routes voor u op een kaart gezet.

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

V A A R R O U T E FRIESLAND

V A A R R O U T E FRIESLAND VAARROUTE FRIESLAND INTRODUCTIE Ahoy kapitein, Welkom in Fryslân. Voor je ligt een vaarroute die jou al het mooie van deze provicie laat zien. Laat je inspireren en geniet van de vaart. Addio! - Barqo

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

Kaasmarkt Pakhuizen Via Prinsenstraat, Kleine Kerkstraat, Speeltoren en Lingerzijde lopen we over de Kwakelbrug naar de Schepenmakersdijk.

Kaasmarkt Pakhuizen Via Prinsenstraat, Kleine Kerkstraat, Speeltoren en Lingerzijde lopen we over de Kwakelbrug naar de Schepenmakersdijk. Kaaswandeling Wie Edam zegt, zegt kaas. En wie naar Edam gaat, gaat natuurlijk naar de Kaasmarkt, op zoek naar het beroemde ronde kaasje. Vele duizenden toeristen genieten hier op alle woensdagen van juli

Nadere informatie

klas naar Museum Kom met je het Zaans Museum Zaans Museum Educatie Basisonderwijs

klas naar Museum Kom met je het Zaans Museum Zaans Museum Educatie Basisonderwijs Kom met je klas naar het Zaans Museum Kom met je klas naar het Zaans Museum Zaans Museum Schansend 7 1509 AW Zaandam sales@zaansmuseum.nl www.zaansmuseum.nl/onderwijs Kom met je klas naar het Zaans Museum

Nadere informatie

Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam

Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Programma 15.00-16.00 Workshop 16.00-16.30 Pauze 16.30-17.30 Themabijeenkomst 17.30-18.30 Borrel 2 Amsterdam Bezoeken, Holland

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Duinen en dijken. De Westfriese Omringdijk slingert zich door het groene landschap.

Duinen en dijken. De Westfriese Omringdijk slingert zich door het groene landschap. Wandelnetwerk Noord-Holland Duinen en dijken De Westfriese Omringdijk slingert zich door het groene landschap. Tekst en foto s: Joop Duijs A ls u nog steeds twijfelt aan de schoonheid van Noord- Holland

Nadere informatie

FEATURE: TURKIJE IN AMSTERDAM

FEATURE: TURKIJE IN AMSTERDAM FEATURE: TURKIJE IN AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Turkije in Amsterdam Tussen Turkije en Amsterdam bestaan eeuwenoude banden. Al aan het eind van de 16de eeuw legde Amsterdam handelscontacten

Nadere informatie

ZAANSTREEK WATERLAND

ZAANSTREEK WATERLAND ZAANSTREEK WATERLAND CABRIOTOCHT 2 JUNI 2013 1. Vanaf parkeerplaats brug over LA 2. Rotonde 1 e afslag Richting Breukelen 3. Met bocht mee naar rechts richting Breukelen 4. RD op de rotonde, 2 e afslag

Nadere informatie

DOOR DE MAISVELDEN VAN GROSTHUIZEN

DOOR DE MAISVELDEN VAN GROSTHUIZEN Wandelnetwerk Noord-Holland DOOR DE MAISVELDEN VAN GROSTHUIZEN Het mais staat ondanks de droogte toch manshoog. Tekst en foto s Joop Duijs De samenleving waarin we leven, wordt steeds egoïstischer en egocentrischer.

Nadere informatie

Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin

Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin Het is een volledig nieuw programma maar we zullen

Nadere informatie

Een gedeelte van een stad of een groter dorp. Een wijk bestaat uit meerdere buurten.

Een gedeelte van een stad of een groter dorp. Een wijk bestaat uit meerdere buurten. Meander groep 5 Thema 1 Onderweg Aardrijkskunde Waarom is een nieuwe wijk hier gebouwd en niet daar? Wat voor gebouwen staan er? Waarom staan ze juist op die plek? Huizen, boerderijen, fabrieken en kantoren

Nadere informatie

Uw vertrekbasis : LE BOAT Palmboschweg 18 3853 LB Ermelo Holland Tel 0031 (0) 610 954 497

Uw vertrekbasis : LE BOAT Palmboschweg 18 3853 LB Ermelo Holland Tel 0031 (0) 610 954 497 Uw vertrekbasis : LE BOAT Palmboschweg 18 3853 LB Ermelo Holland Tel 0031 (0) 610 954 497 WIJ VRAGEN U OM ONDERSTAANDE PRAKTISCHE INFORMATIE MET BETREKKING TOT UW VERTREKBASIS GOED DOOR TE LEZEN Deze informatie

Nadere informatie

WOUDSEND Basis Informatie

WOUDSEND Basis Informatie WOUDSEND Basis Informatie Het gebied en landschap is rustig en bestaat uit groene velden en bossen waar kanalen, meren en waterwegen doorkruisen. Schrik niet als u witte zeilen van een kleine zeilboot

Nadere informatie

Proeven Praten Plezier

Proeven Praten Plezier Dinsdag 23 juni 2015 16.00-20.00 uur Cultureel Kwartier Museum Gouda Museumtuin Achter de Kerk Dé Goudse Netwerkbijeenkomst Proeven Praten Plezier Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer

Nadere informatie

De Waterlandse melkschuit

De Waterlandse melkschuit Nieuwsbrief 12 5 pagina s De Waterlandse melkschuit Februari 2016 Bekijk alle Evenementen van 2016 Uitgave van Stichting de Waterlandse Melkschuit, Redactie: Durgerdammerdijk 143, 1026ch Durgerdam, zie

Nadere informatie

Nort-sur-Erdre Basis Informatie

Nort-sur-Erdre Basis Informatie Nort-sur-Erdre Basis Informatie Nort-sur-Erdre biedt een zeer mooie, rustige en natuurlijk omgeving aan de rivier de Erdre. Ontdek het natuurlijk erfgoed, de mooie wandelpaden, de picknickplaatsen en meren.

Nadere informatie

D U I N R I J K verhuurburo v.o.f.

D U I N R I J K verhuurburo v.o.f. D U I N R I J K verhuurburo v.o.f. Mevr. A.M.M. van Kuppevelt Park Duinland, Bungalow 85 Westerduinweg 34 1753 KA St. Maartenszee Tel. 0224-561500 Fax 0224-563190 Mobil 0657419752 E-mail info@duinrijk.nl

Nadere informatie

De Worp. Wandelen. De Worp en omgeving; natte natuur en historie rondom Drimmelen

De Worp. Wandelen. De Worp en omgeving; natte natuur en historie rondom Drimmelen Wandelen De Worp en omgeving; natte natuur en historie rondom Drimmelen De Worp Staatsbosbeheer Regio Zuid Spoorlaan CH Tilburg T - www.staatsbosbeheer.nl Ongerepte natuur met een historische naam In de

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

Na het BEGE-weekend door Noord-Holland

Na het BEGE-weekend door Noord-Holland Na het BEGE-weekend door Noord-Holland Jan Veuger - Navigo Als je na afloop van het BEGE-weekend Noord-Holland vanaf het water verder wilt verkennen, zijn hier een paar suggesties. Als je vanaf Amsterdam,

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten www.glk.nl Kasteel Cannenburch 2017 Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

Uitnodiging. Voor niet actieve leden van de V.G.P.P. Op donderdag 25 juni 2015 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en wel naar De Zaanse Schans.

Uitnodiging. Voor niet actieve leden van de V.G.P.P. Op donderdag 25 juni 2015 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en wel naar De Zaanse Schans. VOOR INFORMATIE Yvonne van Brink T (026) 359 9007 Uitnodiging Voor niet actieve leden van de V.G.P.P. Peter Evers T (026) 359 9802 E vgpp@gelderland.nl W www.vgpp.nl Op donderdag 25 juni 2015 vindt onze

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

WOUDSEND Basis Informatie

WOUDSEND Basis Informatie WOUDSEND Basis Informatie Het gebied en landschap is rustig en bestaat uit groene velden en bossen waar kanalen, meren en waterwegen doorkruisen. Schrik niet als u witte zeilen van een kleine zeilboot

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Productbudget Internationale Bezoekers Amsterdam Area

Aanvraagformulier. Productbudget Internationale Bezoekers Amsterdam Area Aanvraagformulier Productbudget Internationale Bezoekers Amsterdam Area 1 1 Productbudget Internationale Bezoekers Amsterdam Area In het kader van het project Amsterdam Bezoeken, Holland Zien wordt in

Nadere informatie

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d Watersnood op Marken Versie 3 d.d. 11-10-2013 Watersnood op Marken Beste puzzelaar, Je bent nu waarschijnlijk via de dijk op het eiland Marken aangekomen. Maar wist je dat deze dijk er tot 1957 niet lag?

Nadere informatie

FEATURE: CASTLES & GARDENS

FEATURE: CASTLES & GARDENS FEATURE: CASTLES & GARDENS Pagina 2 van 7 PRESS FEATURE Castles & Gardens Rondom Amsterdam liggen cultuur en recreatie voor het oprapen: prachtige dorpjes, vestingstadjes en kastelen om te bezoeken, en

Nadere informatie

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Uit wandelen met de Stentor, deel 9 Klompenpad IJsselllandschap Terwolde, 11 km Het Tuylermarkerpad Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Tekst en foto s Erna Lammers Het blijft verrassend. Vanaf

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

Uitstappen Kreta 2016

Uitstappen Kreta 2016 Vakantiedialyse Uitstappen Kreta 2016 Het vakantiedialyse-team Vrijdag 23 september Heraklion: stad en museum + aquarium Heraklion (Iraklion) is de hoofdstad van het eiland en tevens de grootste stad op

Nadere informatie

Toeristisch innovatiebudget Metropool Amsterdam

Toeristisch innovatiebudget Metropool Amsterdam Toeristisch innovatiebudget Metropool Amsterdam In het kader van het project Amsterdam Bezoeken, Holland Zien wordt in 2014 een bedrag van EUR 20.000,- beschikbaar gesteld voor promotie- en stimuleringsactiviteiten.

Nadere informatie

Amsterdam als Metropool

Amsterdam als Metropool Metropool Amsterdam Amsterdam als Metropool Natuurlijk is en blijft Amsterdam de grote trekker voor de internationale toerist. Daar kan de omgeving van die stad goed op inspelen. Want wanneer je eerder

Nadere informatie

Impressie CCC-reis Italië 2014

Impressie CCC-reis Italië 2014 Impressie CCC-reis Italië 2014 De start van deze reis is op camping Schinderhannes in Pfalzfeld. Na het welkomstdiner vertrekken 7 caravans en 6 campers richting Oostenrijk en Italië. Onze eerste camping

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT PUHMEftEÜG f c. RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT Agendanummer 11-04 Registratienummer raad 605317 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 605114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Loire-v allei. Duur 8 dagen. M oeilijkheid Sportief. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Loire-v allei. Duur 8 dagen. M oeilijkheid Sportief. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar Reisaanbot in de Loirestreek van Tours naar Angers Individuele fietsvakantie langs de Loirestreek van Tours naar Angers langs Villandry, Azay-le-Rideau, Chinon, Fontevraud en Saumur. Bestemming Frankrijk

Nadere informatie

Tips Food and drinks Shopping Bars Sightseeing Evenementen. Jouw stadsgids voor. Gouda

Tips Food and drinks Shopping Bars Sightseeing Evenementen. Jouw stadsgids voor. Gouda Tips Food and drinks Shopping Bars Sightseeing Evenementen Jouw stadsgids voor Introductie, de stad die bekend staat om de kaas, stroopwafels en kaarsen. Deze stad in de provincie Zuid-Holland heeft een

Nadere informatie

Een rijker en groter land dankzij molens

Een rijker en groter land dankzij molens Welkom op de molen Een rijker en groter land dankzij molens RIJKER Nederland heeft een groot deel van zijn welvaart te danken aan de inzet van molens. Met gebruik van molens werden eeuwenlang talloze producten

Nadere informatie

FEATURE: WATER IN AMSTERDAM

FEATURE: WATER IN AMSTERDAM FEATURE: WATER IN AMSTERDAM Pagina 2 van 7 PRESS FEATURE Water in Amsterdam Amsterdam en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al in de middeleeuwen was Amsterdam een grachtenstad, met als

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Toeristisch productbudget Amsterdam Area

Aanvraagformulier. Toeristisch productbudget Amsterdam Area Aanvraagformulier Toeristisch productbudget Amsterdam Area 1 1 Toeristisch productbudget Amsterdam Area In het kader van het project Amsterdam Bezoeken, Holland Zien wordt in 2016 een bedrag van EUR 40.000,-

Nadere informatie

HORDENLOPEN IN DE WOGMEER

HORDENLOPEN IN DE WOGMEER Wandelnetwerk Noord-Holland HORDENLOPEN IN DE WOGMEER Is het vrouwtje straks het haasje? Tekst en foto s Joop Duijs O m af te kicken van de recente olympische successen gaan we wandelen op het platteland,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Toeristisch innovatiebudget Amsterdam Bezoeken, Holland Zien

Aanvraagformulier Toeristisch innovatiebudget Amsterdam Bezoeken, Holland Zien Aanvraagformulier Toeristisch innovatiebudget Amsterdam Bezoeken, Holland Zien 1 1 Toeristisch innovatiebudget Metropool Amsterdam In het kader van het project Amsterdam Bezoeken, Holland Zien wordt in

Nadere informatie

Dit is de kans om vandaag je woning van morgen te kopen. project De Molenaer

Dit is de kans om vandaag je woning van morgen te kopen. project De Molenaer Dit is de kans om vandaag je woning van morgen te kopen. project De Molenaer Locatie bkz de molenaer 03 Westzaan Het rustieke dorp heeft een bonte mengeling van groene, houten huizen met fraaie gevels

Nadere informatie

Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle!

Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle! Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle! Villa Villetelle 06-20059831 / 06-51068886 villavilletelle@gmail.com Meer en strand van Bujaleuf op 3 km afstand van Villa Villetelle Villa

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Midden in het historische stadscentrum. Monnickendam op zijn fraaist. Karakteristiek en gezellig

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Midden in het historische stadscentrum. Monnickendam op zijn fraaist. Karakteristiek en gezellig Huizen van Hoekstra & van Eck Niesenoortsburgwal 30, 1141 VN Monnickendam Monnickendam op zijn fraaist Nabij winkels en diverse horeca Karakteristiek en gezellig Midden in het historische stadscentrum

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Ruim perceel. Landelijk wonen. Hoogwaardige afwerking. Vernieuwbouwde woonboerderij. Bijgebouw met mogelijkheden

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Ruim perceel. Landelijk wonen. Hoogwaardige afwerking. Vernieuwbouwde woonboerderij. Bijgebouw met mogelijkheden Huizen van Hoekstra & van Eck Beets 31 B, 1475 JC Beets Landelijk wonen Vernieuwbouwde woonboerderij Hoogwaardige afwerking Ruim perceel Bijgebouw met mogelijkheden H11 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land!

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 5 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Wie denkt aan fietsen in Limburg, denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de

Nadere informatie

Wandeling n 3 : Jenneret :

Wandeling n 3 : Jenneret : Wandeling n 3 : Jenneret : De wandeling van Jenneret nodigt de wandelaar uit op haar kronkelige wegen en laat hem mee genieten van de geografische en natuurlijke eigenaardigheden van deze streek. Twee

Nadere informatie

Amsterdam Promotie 2010, AT&CB

Amsterdam Promotie 2010, AT&CB Amsterdam Promotie 2010, AT&CB Achtergrond Amsterdam is meer dan haar grote attracties en bezienswaardigheden, zoals de historische grachtengordel en de wereldberoemde musea. Ook buiten het centrum heeft

Nadere informatie

ZAANSE SCHANS. g emeenteraad 7 dec 2017

ZAANSE SCHANS. g emeenteraad 7 dec 2017 ZAANSE SCHANS g emeenteraad 7 dec 2017 DOEL informeren voortgang Ontwikkelstrategie Zaanse Schans De Zaanse Schans Het molenpanorama Het molenpanorama Houtbouw met authentieke details Zien hoe het werkt

Nadere informatie

BESCHUITSTOREN WORMER< 1

BESCHUITSTOREN WORMER< 1 De Beschuitstoren Historie In de 17e eeuw was de Zaanstreek en omliggende dorpen een omgeving waar het een komen en gaan van schepen was, dit gebied mag daarom met recht één van de oudste industriegebieden

Nadere informatie

Behoud van het immateriële en materiële erfgoed van een 16 e -eeuwse uitvinder en innovator. Uitgeest, 14 januari 2014

Behoud van het immateriële en materiële erfgoed van een 16 e -eeuwse uitvinder en innovator. Uitgeest, 14 januari 2014 Behoud van het immateriële en materiële erfgoed van een 16 e -eeuwse uitvinder en innovator Uitgeest, 14 januari 2014 Cornelis Corneliszoon van Uitgeest, een opmerkelijk uitvinder en innovator Cornelis

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 47.8 (ongeveer 2:46 u.) Fietsroute 181403 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 47.8 (ongeveer 2:46 u.) Fietsroute 181403 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Kennismaking met de Russische cultuur in Sint-Petersburg tijdens de witte nachten 11-17 mei 2015

Kennismaking met de Russische cultuur in Sint-Petersburg tijdens de witte nachten 11-17 mei 2015 Serge Bulatov Jolanda Denekamp Van Wassenaersheuvel 39 Hertespoor 46 6862XT Oosterbeek 3772 SG Barneveld tel.: +31 645677181 tel.: +31 620045274 email: sergereizen@gmail.com email: jolanda@denekamptaalenteken.nl

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Heerlijke tuin. Moderne Stolpboerderij. Riant woonoppervlakte. Stijlvol. Kantoor/gasterverblijf

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Heerlijke tuin. Moderne Stolpboerderij. Riant woonoppervlakte. Stijlvol. Kantoor/gasterverblijf Huizen van Hoekstra & van Eck Warder 189, 1473 PL Warder Moderne Stolpboerderij Stijlvol Riant woonoppervlakte Heerlijke tuin Kantoor/gasterverblijf H11 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Holwert oan See. Annabel van de Sande Dirk Hogewoning Mia Rosa Hupkens Niels Langeveld Sjoerd de Boer. 13/06/2017, Delft

Holwert oan See. Annabel van de Sande Dirk Hogewoning Mia Rosa Hupkens Niels Langeveld Sjoerd de Boer. 13/06/2017, Delft Holwert oan See Annabel van de Sande Dirk Hogewoning Mia Rosa Hupkens Niels Langeveld Sjoerd de Boer 13/06/2017, Delft Visie Holwerd aan Zee, het begin van de perfecte vakantie naar Ameland. Laat je geheel

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Openhaard en openslaande deuren. Zeer sfeervol ingericht. Moderne keuken en badkamer

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Openhaard en openslaande deuren. Zeer sfeervol ingericht. Moderne keuken en badkamer Huizen van Hoekstra & van Eck Zuideinde 34, 1141 VJ Monnickendam Zeer sfeervol ingericht Recent geheel verbouwd en uitgebouwd Moderne keuken en badkamer Openhaard en openslaande deuren Heerlijk dakterras

Nadere informatie

Ontspannen en genieten in deze luxe recreatiewoning Groenedijk 6 Oost-Graftdijk Vraagprijs 395.000,- k.k.

Ontspannen en genieten in deze luxe recreatiewoning Groenedijk 6 Oost-Graftdijk Vraagprijs 395.000,- k.k. Ontspannen en genieten in deze luxe recreatiewoning Groenedijk 6 Oost-Graftdijk Vraagprijs 395.000,- k.k. Bezichtiging? Bel 0299-428898 of mail purmerend@vanoverbeek.nl Welkom op de Groenedijk 6 in Oost-Graftdijk

Nadere informatie

FACTSHEET GOEREE-OVERFLAKKEE

FACTSHEET GOEREE-OVERFLAKKEE FACTSHEET GOEREE-OVERFLAKKEE Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland ligt het prachtige eiland Goeree-Overflakkee. Goeree-Overflakkee heeft als landelijk gebied een unieke ligging vlakbij steden als Rotterdam,

Nadere informatie

Hoe kan ik profiteren van Amsterdam? Boudewijn Bokdam

Hoe kan ik profiteren van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Hoe kan ik profiteren van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Programma 15.00-16.00 Workshop 16.00-16.30 Pauze 16.30-17.30 Themabijeenkomst 17.30-18.30 Borrel 2 Amsterdam Bezoeken, Holland Zien Gefinancierd door:

Nadere informatie

TE HUUR. Schaapskooi 24 personen

TE HUUR. Schaapskooi 24 personen TE HUUR Schaapskooi 24 personen Een unieke accommodatie, wonen en slapen apart maar toch bij elkaar. De schaapskooi bestaat uit 3 woningen te weten een woon-en twee slaapgedeelten. De woningen staan haaks

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Heeft u al na gedacht over de volgende vakantie?

Heeft u al na gedacht over de volgende vakantie? Heeft u al na gedacht over de volgende vakantie? Dat is het! Het is zomer en u kunt gaan genieten van een welverdiende vakantie. Nu heeft u voldoende tijd om uw vakantie voor 2017 te organiseren zonder

Nadere informatie

Voorstel voor kunsttoepassing bij nieuw te bouwen woningen in de Burgemeesterwijk te Zaandam. Karola Pezarro, Den Haag, maart 2006.

Voorstel voor kunsttoepassing bij nieuw te bouwen woningen in de Burgemeesterwijk te Zaandam. Karola Pezarro, Den Haag, maart 2006. Voorstel voor kunsttoepassing bij nieuw te bouwen woningen in de Burgemeesterwijk te Zaandam Karola Pezarro, Den Haag, maart 2006. HET VERHAAL VAN HET HOUT - samenvatting - In de Burgemeesterwijk te Zaandam

Nadere informatie

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen s Morgens brengen wij eerst een bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier worden wij ontvangen met koffie en koek en krijgen hier onder leiding

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

Marketing Zaanstreek 2016. donderdag 16 juni

Marketing Zaanstreek 2016. donderdag 16 juni Marketing Zaanstreek 2016 donderdag 16 juni Marketing Zaanstreek Activiteitenprogramma 2016 Januari t/m maart: Marketingstrategie + Activiteitenprogramma April t/m december: Uitvoering activiteitenprogramma

Nadere informatie

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN Vertrek vanuit Salou ± 14.00 h. 23.00 h. Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion, indien mogelijk maken we een korte

Nadere informatie