De expeditie vindt plaats van 10/11 februari en 25/26 februari 2017 en is in samenwerking met de organisatie Worldmapping (

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De expeditie vindt plaats van 10/11 februari en 25/26 februari 2017 en is in samenwerking met de organisatie Worldmapping (www.worldmapping.nl)."

Transcriptie

1 Hilversum juni 2016 Betreft Expeditie Malawi Aan de leerlingen van havo3, vwo 3 en vwo 4 en hun ouders/verzorgers, De expeditie vindt plaats van 10/11 februari en 25/26 februari 2017 en is in samenwerking met de organisatie Worldmapping ( Malawi, het warme hart van Afrika! Malawi staat bekend als the warm heart of Africa vanwege de vriendelijke, bescheiden en warme bevolking. De Malawianen zijn gastvrij en jullie zullen je hier bijzonder welkom voelen. Het land kent veel prachtige plekken zoals Lake Malawi, Liwonde National Park, vissersdorpjes en goudgele stranden. Naast al deze prachtige plekken behoort Malawi echter wel tot één van de armste landen van de wereld. Tijdens de expeditie maken jullie kennis met verschillende projecten. Jullie gaan aan de slag bij o.a. Liyo, Mawa Otisamala, Chayof en jullie gaan werken met straatkinderen en kwetsbare jongeren. Liyo staat voor Likubula Youth Organization. Deze organisatie heeft verschillende programma s ontwikkeld om de jeugd te behoeden voor de negatieve gevolgen die grote armoede met zich meebrengt. Het gebrek aan kansen in de regio zorgt voor een hoge werkeloosheid onder de jongeren. Daarom biedt Liyo allerlei workshops en trainingen aan, zoals voorlichting over rechten en plichten, drugsgebruik, HIV/aids, malaria, tienerzwangerschappen, het vinden van een baan, het inrichten van hun leven en financiële zelfstandigheid. Daarnaast runt Liyo een Home Based Care programma dat zich richt op ouderen, zieken en gehandicapte kinderen in de community. Liyo biedt zorg aan de meeste kwetsbaren in de gemeenschap, waarbij ze zich focussen op het bouwen en repareren van huizen en helpen bij het bewerken van het land in het regenseizoen. Ook hebben ze een Early Childhood Development programma dat zich met name richt op (kleine) kinderen. Mawa Otisalama bevindt zich aan de voet van de berg Zomba. Op dit project gaan jullie één dag aan de slag. De volledige naam van het project is Mawa udi Anthu Otisamala, dat letterlijk betekent zorg voor de kinderen van nu, zodat zij in staat zijn voor de ouderen van morgen te zorgen. Het is opgericht met als doel om de kwaliteit van het leven in de community te verbeteren. Mawa zet zich niet alleen in voor onderwijs, maar bezoekt ook zieken, ouderen en (gehandicapte) kinderen in de gemeenschap. Chayof is de afkorting van Chinamwali Aids, Youth and Orphan Care Foundation. Deze veelzijdige organisatie zet zich in voor kinderen en jongeren en probeert hun te behoeden voor de risico s die het gebrek aan kansen in de regio door de grote armoede en hoge werkeloosheid met zich meebrengt. Voor de jongeren zijn er programma s op het gebied van onderwijs en sport & spel.

2 Verder heeft Chayof een ochtendprogramma voor kleuters en een Home Based Care programma voor ouderen, waar actief gewerkt wordt. Een aantal jonge mensen uit de community hebben een Youth Club opgericht, waarbij de oprichters op verschillende dagen bij elkaar komen. Op een laagdrempelige manier wordt bijvoorbeeld het taboe rondom aids doorbroken en worden er nieuwe vaardigheden aangeleerd en geprobeerd eigen te maken. Bwalo Initiative is een organisatie die zich inzet voor straatkinderen en andere kwetsbare jongeren. Vanuit hun eigen centrum stimuleren ze jongeren om te re-integreren in de samenleving, naar school te gaan en weer in een gezinssituatie te gaan wonen. In de tussentijd biedt het centrum hun a home a way from home oftewel een veilige omgeving waar deze jongens en meisjes onderdak en voedsel ontvangen, begeleiding krijgen en zich sociaal kunnen ontwikkelen. Back to Basics Jullie overnachten tijdens de werkzaamheden bij de projecten waar jullie back to basic gaan. Dit houdt in dat er (bijna) geen stromend water is of elektriciteit! Ontspanning bij Liwonde & Zomba plateau Naast al het vrijwilligerswerk is er ook tijd voor ontspanning. Op ruim een uur rijden van Zomba ligt het Liwonde National Park. Jullie gaan op safari en maken een prachtige boottocht. Jullie gaan opzoek naar nijlpaarden, olifanten, buffels, krokodillen en verschillende soorten antilopen van impala tot koedoe. Dit alles onder begeleiding van een lokale gids die precies weet waar jullie moeten zijn. Zomba zelf ligt aan de voet van een gelijknamig plateau: een berg met een platte top. Jullie ondernemen een pittige klim naar de top waar jullie beloond worden met een prachtig panorama beeld over de stad. Ook zullen we naar Lake Malawi gaan en wel naar Cape Maclear aan de zuidkant van het meer. Op een betoverend mooie locatie aan het water nemen jullie ruim een dag de tijd om heerlijk uit te rusten, lekker bij te komen, dagboeken bij te werken en na te praten over de avonturen die jullie beleefd hebben.

3 Inschrijving Vóór maandag 20 juni uur moet je je inschrijven. Daarnaast lever je het door je ouders ingevulde verklaringsformulier in. Zowel de motivatie als het verklaringsformulier lever je in bij de SLD (leerling informatie punt). Het inleveren van je motivatie kan ook digitaal bij Hoe kun je dat doen en waar moet die motivatie aan voldoen? Je kunt je keuze motiveren door; een motivatie brief schrijven of motivatie op een poster te presenteren of motivatie via een power point te presenteren of eigen initiatief Aan welke eisen moet dit voldoen? 1 A4 A2 poster Maximaal 10 minuten Naar eigen invulling Antwoorden die je er in moet verwerken zijn: - Benoem in je motivatie jouw sterke punten die de begeleiding en medeleerlingen van je zien tijdens de (voorbereiding van de) expeditie. Denk aan interesse, sociale vaardigheden, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen voor, etc. - Benoem in je motivatie jouw ontwikkelpunten die je tijdens de (voorbereiding van de) expeditie wil verbeteren en op welke manier wil je van de begeleiding en medeleerlingen feedback krijgen? - Benoem in je motivatie waar je naar uit kijkt en waar je tegenop ziet. - Benoem in je motivatie een uitgebreid plan hoe je het geld (+/- 2500,-) gaat verdienen voor de expeditie. Bedenk hoe je dit combineert met je schoolwerkzaamheden, hoe ga je de zomervakantie en daarna gebruiken om dit te verwezenlijken, ga je dit individueel doen of in samenwerking met andere leerlingen, etc. Hoe beter je plan, hoe groter de kans dat je geselecteerd wordt. - De docenten hebben het recht een evenwichtige verdeling te maken van de reisgroep. Bij de boordeling van de motivaties worden alle bovengenoemde punten in ogenschouw genomen. Nogmaals: Je kan je aanmelden t/m maandag 20 juni 12:00 uur. Daarna zal er een selectie gemaakt worden, want er kunnen 20 leerlingen mee! Uiterlijk dinsdag 12 juli 2016 zal bekend gemaakt worden of JIJ van 10/11 februari en 25/26 februari 2017 op expeditie naar Malawi gaat!

4 Financiën en verzekeringen Je krijgt, indien geselecteerd, een reisreader. In de reisreader hebben wij het gehele traject, van de voorbereiding tot na terugkomst beschreven met daarin stap voor stap uitgewerkt wat er gedaan moet worden. De stappen die zijn beschreven in deze reisreader zijn niet bindend, maar zijn stappen die wij jullie adviseren te nemen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de reis zo vlekkeloos mogelijk verloopt. De kosten voor de expeditie zijn vastgesteld op 1488,- per leerling. Daarnaast zijn er nog bijkomende kosten zoals het vliegticket, inentingen etc. Worldmapping verzorgt de vluchten. Zodra de deelnemers bekend zijn gaan zij aan de slag met het boeken van een vlucht die goed aansluit op het programma. Wij informeren jullie wanneer er meer bekend is over de vluchttijden. Een indicatie voor zakgeld is altijd lastig maar schatten wij in op ongeveer 50,00. Voor de bestemming is voor alle leerlingen een reisverzekering afgesloten. Een annuleringsverzekering kan zelf worden afgesloten. Vlak voor vertrek organiseren we nog een verplichte informatiebijeenkomst voor jou en je ouders, waarbij we ook het gedragsprotocol doornemen; een datum volgt. Met vriendelijke groet, Namens de coördinatoren, Mevrouw Van de Loo & meneer Veerman Frank van Haitsma, coördinator internationalisering Bijlage; verklaringsformulier ouders

5 VERKLARINGSFORMULIER Ondergetekende verleent hierbij toestemming aan Stichting Gooise Scholen Federatie, in deze het A. Roland Holst college, om zijn/haar zoon/ dochter deel te laten nemen aan de expeditie Malawi, Afrika 2017 van het A. Roland Holst College. Naam ondergetekende Ouder/verzorger van (naam leerling): Klas Adres Postcode en plaats Hilversum, Handtekening ouder/ verzorger:. Inleveren bij de SLD (schoolleider van de dag)

Expeditieprogramma Malawi

Expeditieprogramma Malawi Expeditieprogramma Malawi Let op: dit is een indicatie van het programma, tijdens de expeditie zelf kan dit nog veranderen. Dag 1 (za) - Vertrek uit Brussel Dag 2 (zo) - Aankomst Lilongwe Vandaag komen

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur. Hardenberg, 20 april 2016 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2016-2017, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 KAMEROEN BUEA Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 Kameroen Buea Periode: 3-23 juli 2016 Leeftijd: 18+ Naast deze vaste periode, verwelkomt het project in Buea ook vrijwilligers in de volgende periode:

Nadere informatie

Eerste hulp bij jouw CV met ouders!

Eerste hulp bij jouw CV met ouders! Heb jij al een CV? Daarin zet je alle belangrijke dingen die je hebt gedaan: bijvoorbeeld je opleiding(en) en baantjes. Hiermee laat je aan werkgevers zien wie je bent en wat je kunt: dat is dus heel belangrijk

Nadere informatie

Onderwerp Keuze Technasium Ons kenmerk 1415077 Datum 5 februari 2015 Uw kenmerk

Onderwerp Keuze Technasium Ons kenmerk 1415077 Datum 5 februari 2015 Uw kenmerk Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de brugklassen en aan de leerlingen Onderwerp Keuze Technasium Ons kenmerk 1415077 Datum 5 februari 2015 Uw kenmerk Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen,

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur. Hardenberg, 8 mei 2014 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2014-2015, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk voor Kindertehuis Pannbucholai in India

Vrijwilligerswerk voor Kindertehuis Pannbucholai in India Vrijwilligerswerk voor Kindertehuis Pannbucholai in India Aanmelden vóór 5 november 2018 Meer info? Mail naar: MVTrust.info@gmail.com Wat is het Mahalir Vidiyal Trust? Mahalir Vidiyal Trust (MVT) is een

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek maatschappelijke stage Heerbeeck college Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Samenwerken Extra Handen Vrijwillig Inzet Competenties Bijdrage

Nadere informatie

JONGERENREIS OEGANDA 2019

JONGERENREIS OEGANDA 2019 JONGERENREIS OEGANDA 2019 1 JONGERENREIS OEGANDA Ik had al best hoge verwachtingen van de reis omdat mijn zus 2 jaar geleden met fantastischs verhalen terug kwam. Maar alles was nog veel leuker dan ik

Nadere informatie

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar 3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar Vrijwilligerswerk in Guatemala, Quetzaltenango In samenwerking met onze partnerorganisatie FDI hebben we subsidie

Nadere informatie

Als je niet meegaat, zet je een kruisje in de kolom geen deelname. Wie niet deelneemt, krijgt geen vrij, maar volgt een aangepast lesprogramma.

Als je niet meegaat, zet je een kruisje in de kolom geen deelname. Wie niet deelneemt, krijgt geen vrij, maar volgt een aangepast lesprogramma. Brielle, 16 november 2012 Aan de leerlingen in 4-havo en 5-vwo en aan hun ouders of verzorgers. Geachte ouders, beste leerlingen, Het Maerlant organiseert elk schooljaar voor leerlingen van 4-havo en 5-vwo

Nadere informatie

4 september 2015 Extra Nummer

4 september 2015 Extra Nummer 4 september 2015 Extra Nummer Inhoud: Toch alvast een Polderik Inloopavond Campina schoolmelk Typecursus Centrum Jeugd en Gezin Heilig Hartkoor zoekt leden Try out sports Toch alvast een Polderik Vanwege

Nadere informatie

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad!

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad! Beste ouder(s) en /of verzorger(s), De tijd vliegt voorbij. De kinderen hebben de afgelopen weken hard hun best gedaan op de Cito toetsen, groep 8 is druk met het oefenen van de musical en het team is

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika In welk land je ook komt in zuidelijk Afrika, je wordt overal verwelkomt door zwaaiende kiinderen. De truck We werden opgehaald in Lilongwe in een truck

Nadere informatie

Omgevingsscan. Celine Mansvelt. Top ondernemen

Omgevingsscan. Celine Mansvelt. Top ondernemen Omgevingsscan Celine Mansvelt Top ondernemen Mijn loopbaan carrière is ook niet altijd even makkelijk gegaan, van de middelbaar school afgestuurd worden, niet weten wat je leuk vind, geen hulp van buitenaf.

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Aan ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College Datum Betreft Bijlage(n) Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Beste leerlingen en geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Verslag Saartje Koning in Malawi:

Verslag Saartje Koning in Malawi: Verslag Saartje Koning in Malawi: Het is nu net iets meer dan drie maanden geleden dat ik met een geweldige groep vrijwilligers vertrok naar Malawi, Afrika. Na maar liefst 27 uur onderweg te zijn geweest

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017 Dubai Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September 2018 Foto : groep Dubai 2017 Samenvatting Na het succes van het afgelopen jaar gaan we komend schooljaar in het kader van het profielwerkstuk met een kleine

Nadere informatie

9 Daagse Camp-Safari Budget

9 Daagse Camp-Safari Budget 9 Daagse Camp-Safari Budget Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari reist u naast uw gids

Nadere informatie

Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart

Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart Aan de ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen uit 3 HAVO. datum 30 september 2014 betreft Buitenlandse reis behandeld door Sacha Vogel en Richard Raven Kenmerk B9201983 bijlagen 3 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname!

Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname! Het hart kent redenen die de rede niet kent Pascal Je kunt pas anderen managen, als je jezelf kunt managen Johan Cruyff Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname! Business Development - Training

Nadere informatie

1. Leerling Identificatie Project

1. Leerling Identificatie Project 1. Leerling Identificatie Project -Gemengd onderwijs voor leerlingen met hoorproblemen in Malawi eerder hulp gekregen bij hun handicap. Meer dan 60% van de jongeren in deze groep stopt met school omdat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen 2014-2015 Vastgesteld op: 3-7-2014 Inhoud Inschrijving... 3 Betaling... 4 Verzekering... 5 Annulering... 6 Grensdocumenten... 7 Regels tijdens de reizen...

Nadere informatie

Inspiratiereis Zweden

Inspiratiereis Zweden Inspiratiereis Zweden Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

"Leiderschap is een proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken (Wikipedia)

Leiderschap is een proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken (Wikipedia) "Leiderschap is een proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken (Wikipedia) Leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap heeft

Nadere informatie

Lyceum Ypenburg gymnasium, atheneum, havo, mavo Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070)

Lyceum Ypenburg gymnasium, atheneum, havo, mavo Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070) Lyceum Ypenburg gymnasium, atheneum, havo, mavo Laan van Kans 3 2496 VB Den Haag tel (070) 413 20 50 fax (070) 413 20 55 info@lyceumypenburg.nl Aan de ouders / verzorgers van leerlingen 3 e klassen Lyceum

Nadere informatie

Layout Heinny Jansen - ibooks Author. StageGids MaS

Layout Heinny Jansen - ibooks Author. StageGids MaS MaS StageGids Mw. I. de Vries is de stagecoördinator van RSG Slingerbos Levant en contactpersoon voor zowel locatie Slingerbos Hoofdstuk 1 als locatie Levant. Zij verzorgt de voorlichting, denkt mee bij

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

die werken! Checklist & voorbeelden uit de klas

die werken! Checklist & voorbeelden uit de klas Klassenregels die werken! Checklist & voorbeelden uit de klas Dit is een korte samenvatting van de workshop: 3 tips voor simpele klassenregels die werken Het is een checklist met de tips uit de film, en

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP)

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) Home Vrijwilligerswerk doen Frans Benin Bouwproject & bezienswaardigheden (begeleide WEP-groep) - VRIJWILLIGERSWERK - VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

Stichting SchoolChild Africa

Stichting SchoolChild Africa Stichting SchoolChild Africa Vrijwilligerswerk in Kenia Praktische informatie over aanmelding, selectie, verblijf, veiligheid en gezondheid Jouw talent inzetten voor Kenia? Regelmatig is Stichting SchoolChild

Nadere informatie

Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder!

Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder! 1 Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder! Op Het Stedelijk leer je leren Je zult wel denken leer ik leren...dat kan ik toch al! Dat leerde ik op de basisschool. Dat klopt helemaal! Natuurlijk leerde

Nadere informatie

Lyceum Ypenburg Gymnasium, Atheneum, MAVO, HAVO, VWO Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070)

Lyceum Ypenburg Gymnasium, Atheneum, MAVO, HAVO, VWO Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070) Lyceum Ypenburg Gymnasium, Atheneum, MAVO, HAVO, VWO Laan van Kans 3 2496 VB Den Haag tel (070) 413 20 50 fax (070) 413 20 55 info@lyceumypenburg.nl Aan de ouders / verzorgers van leerlingen 3 e klassen

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage Informatie voor leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College 0 Maatschappelijke Stage! Sinds 2011 nemen alle leerlingen in het voortgezet onderwijs deel aan de Maatschappelijke Stage

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren!

maandag 11 mei inleveren! maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... Stageboek 2015 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats

Nadere informatie

Adriaan Roland Holstschool

Adriaan Roland Holstschool Adriaan Roland Holstschool voor vrijeschool basisonderwijs OUDERBIJDRAGE-REGELING 2015-2016 Bergen, juni 2015 Beste ouders / verzorgers, Het onderwijs in Nederland is volledig gesubsidieerd. Ieder kind

Nadere informatie

Добро дошли у Србију! Welkom in Servië!

Добро дошли у Србију! Welkom in Servië! Добро дошли у Србију! Welkom in Servië! Bestemming: Niš, Servië Wanneer? Zondag 29 maart tot en met zaterdag 4 april 2015 Hoe? Met het vliegtuig via Belgrado en Sofia Prijs? 300 euro (excl. reiskosten

Nadere informatie

Lessen De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur.

Lessen De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur. Hardenberg, 15 mei 2018 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2018-2019, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Backpacktour Noord - Ethiopie

Backpacktour Noord - Ethiopie Backpacktour Noord - Ethiopie Vertrek: Eind mei 2016 Aantal dagen: Minimaal 8 dagen Accommodaties: Budget Soort Reis: Groepsreis Reisbegeleiding: Nederlands sprekende reisleider / Engels sprekende lokale

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS TWICKEL PLUS Beste leerling, Je hebt voor het TWICKEL College gekozen omdat je jouw talenten wilt laten zien en ten volle wilt ontwikkelen. Daarvoor krijg je alle kans tijdens de lessen en

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Met EVS naar het buitenland Met deze factsheet willen wij je informeren voordat je met EVS naar het buitenland vertrekt. Er staat informatie

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van leerjaar 3. Beste ouders/verzorgers,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van leerjaar 3. Beste ouders/verzorgers, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van leerjaar 3 Uw kenmerk: Ons kenmerk: schu E-Mail: mschouten02@lentiz.nl Onderwerp: Internationalisering 2015/2016 Naaldwijk: 8 september 2015 Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bouw teams vanuit een kerk, organisatie of bedrijf Ieder jaar komen kerken, organisaties, scholen of bedrijven naar Oeganda om te bouwen aan gezinswoningen,

Nadere informatie

Niveau 2 Gastheerschap, Verkopen en Service. Inleiding

Niveau 2 Gastheerschap, Verkopen en Service. Inleiding Niveau 2 Gastheerschap, Verkopen en Service Inleiding Gastheerschap is het verzorgen van de klant en hem of haar oprechte aandacht bieden, met als doel de klant zich zo welkom mogelijk te laten voelen.

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: TL, GL en Kader Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij

Nadere informatie

Motivatie Trainerscongres Honzik Pavel Coördinator Tennisleraren

Motivatie Trainerscongres Honzik Pavel Coördinator Tennisleraren Motivatie Trainerscongres 2017 Honzik Pavel Coördinator Tennisleraren Cijfers Het percentage mensen dat start met tennis en dan binnen twee jaar stopt is 34% Bij kinderen van 13-18 jaar 49% Doelen The

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academy

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academy Veel gestelde vragen over de U-Talent Academy Deze lijst met veel gestelde vragen gaat in op de meest gestelde vragen over de U-Talent Academy. Deze lijst is bedoeld voor vwo-leerlingen die interesse hebben

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skiën -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Survival --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl:

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl: Beste ouders/verzorgers 3 e klas, Het schooljaar vordert rap, en inmiddels is het tijd om het leukste onderdeel van de schoolcarrière van uw kind aan te mogen kondigen de buitenland reis! Dit jaar zullen

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Handboek Rotary Texel, deel 2 Exchange students outbound

Handboek Rotary Texel, deel 2 Exchange students outbound Handboek Rotary Texel, deel 2 Exchange students outbound Jaaruitwisseling Voor wie Dit programma van Rotary International is bestemd voor scholieren uit het Voortgezet Onderwijs. Het is de bedoeling dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vakantierooster 2014-2015

Nieuwsbrief. Vakantierooster 2014-2015 Nieuwsbrief Vakantierooster 2014-2015 Jaargang 14, nr 17 April 2014 IN DIT NUMMER: Vakantierooster 2014-2015 Advies: geen teenslippers aan naar school voor de kleuters Uitslag ouderenquête 2 GGD flits

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s )

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s ) LINT STAGEBOEK VAN Techniek Deel 2 inleveren op maandag 24 maart! Je laatste stage dag is vrijdag 28 maart! Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Opdracht 4 Stappenplan 4 Logboek 8 Overzicht van taken 9 Langetermijnplanning 10 Overzicht informatiebronnen profielkeuze 13 2 INLEIDING

Nadere informatie

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen Nieuwsbrief nummer 15 17 Mei 2016 Pagina 1 van 2 Inhoudsopgave: Algemeen: Oproep! Algemeen: Oproep! Algemeen: Gezocht Ouderraad leden. SO: Nogmaals aankondiging wisseling data handelingsplan bespreking

Nadere informatie

KAMERTRAININGSCENTRUM

KAMERTRAININGSCENTRUM KAMERTRAININGSCENTRUM Informatie voor jongeren met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 17 tot 23 jaar Voor wie? Een Kamertrainingscentrum (KTC) is bedoeld voor jongeren met een licht

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november Agenda: 18-11 : leerlingbespreking mavo-4 19-+20 november : leerlingbespreking mavo-3. 20-11 : roostervrij vanaf het 4 e uur. 21-11 : herkansingen

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Internationale trajecten gids door procedure en aanbod. 16 oktober 2018

Internationale trajecten gids door procedure en aanbod. 16 oktober 2018 Internationale trajecten gids door procedure en aanbod 16 oktober 2018 Welkom 2 Thema s op 16/10/2018 1. Terugblik 2. GIDS abroad Toelatingsvoorwaarden, procedure toelating, selectie en uitsluiting Afspraken

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Engels in Melbourne - Lyceum. Bestemming. - Leeftijd: 18+

EASY LANGUAGES. Engels in Melbourne - Lyceum. Bestemming. - Leeftijd: 18+ EASY LANGUAGES Engels in Melbourne - Lyceum - Leeftijd: 18+ Minimaal 2 weken Australië's meest levendige stad Studeren tussen de Australische studenten Standaard Engels & IELTS voorbereiding Warm welkom

Nadere informatie

Stedentrip Parijs schooljaar

Stedentrip Parijs schooljaar Beste leerlingen en ouders/verzorgers, In schooljaar 2019-2020 gaan we een stedenreis naar Parijs (Frankrijk) organiseren op praktijkschool de Linie. Om deze reis zo goedkoop mogelijk te houden en sommige

Nadere informatie

zondag 28 juni t/m donderdag 2 juli 2009.

zondag 28 juni t/m donderdag 2 juli 2009. Aan de ouders / verzorgers van de leerlingen uit de tweede klas datum onderwerp referentie 18 november 2008 trektocht die/nh Geachte ouders / verzorgers, Net zoals ieder jaar gaan we ook dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 31 oktober Cultuurtje groepen 5 5 november Tafeltjesmiddag 7 november Cultuurtje groep 7 Sander, Keano, Alexander, Maud, Olivier, Inna 9 november Groepen 2 vrij 19 november

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Informatie voor leerlingen van dr. Aletta Jacobs College. Schooljaar 2012-2013 1 Welkom bij de Maatschappelijke Stage! Dit schooljaar ga jij mee doen aan de

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 15e nieuwsbrief, vrijdag 20 april 2018 Inhoud: van deze nieuwsbrief: - Tevredenheidspeiling Staking 14 maart, petitie

Nadere informatie

Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams

Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams Samengesteld team Elk jaar gaan en verschillende samengestelde teams naar Oeganda. Binnen Watoto noemen we deze groepen Visit Africa teams. Binnen een

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit de klassen 2T1M en 2T1N datum 31 augustus 2015 betreft Introductiekamp behandeld door Klaas Luten Kenmerk O1516054 Bijlagen 2 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5 feb t/m 10 febr 2018

NIEUWSBRIEF 5 feb t/m 10 febr 2018 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april 2018 Meivakantie: 30 april t/m 11 mei 2018 2 Pinksterdag:

Nadere informatie

Informatie en inschrijfset Sponsorzwemmen 2015. Lionsclub Ypenveen

Informatie en inschrijfset Sponsorzwemmen 2015. Lionsclub Ypenveen Informatie en inschrijfset Sponsorzwemmen 2015 Lionsclub Ypenveen - brief aan de ouders - aanmeldformulier - informatie voor de sponsor - eenmalige machtiging Aan de kinderen en ouders/verzorgers van De

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Invullen STGS Llnr: Advies/code TL Volgnr: Cam.nr: COB Aanmeldingsformulier 2019-2020 Leerlinggegevens Achternaam Voornamen (voluit) Roepnaam Geslacht M / V Burgerservicenummer (BSN) Geboortedatum Geboorteplaats

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

CKV Rubric Rembrandt College Veenendaal december 2007

CKV Rubric Rembrandt College Veenendaal december 2007 Rubric CKV op het Rembrandt College Veenendaal (in ontwikkeling) Domeinen in CKV: A. Culturele activiteiten B. Kennis van Kunst en Cultuur C. Praktische activiteiten D. Reflectie en Kunstdossier We kiezen

Nadere informatie

NTERVIEW. In Bedrijf.Bite Coaching, loopbaan & studiekeuze. Doen waar je goed in bent

NTERVIEW. In Bedrijf.Bite Coaching, loopbaan & studiekeuze. Doen waar je goed in bent NTERVIEW In Bedrijf.Bite Coaching, loopbaan & studiekeuze Doen waar je goed in bent Ieder mens moet regelmatig keuzes maken. Dat begint al met de keuze voor een bepaalde school, een studie of een opleiding.

Nadere informatie

Fietsen voor Orange Babies in Afrika: een onvergetelijke ervaring! Dankzij het landschap, je reisgenoten, de

Fietsen voor Orange Babies in Afrika: een onvergetelijke ervaring! Dankzij het landschap, je reisgenoten, de 2017 Fietsen voor Orange Babies in Afrika: een onvergetelijke ervaring! Dankzij het landschap, je reisgenoten, de inwoners, de sportieve uitdaging, de bezochte projecten, de bijdrage die je aan die projecten

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2013-2014 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2014-2015 voor Twente GL/TL-versie Naam:. Klas: Mentor: Onderwerp: LOB Lesbrief bij Kies! - Pagina 1 van 13 Beste vierdeklasser,

Nadere informatie

Yogavakantie in Senegal

Yogavakantie in Senegal Yogavakantie in Senegal Ga mee en ontdek de indrukwekkende schoonheid van West-Afrika Je begint je vakantiedag met yoga aan een van de mooiste stranden ter wereld en met een ervaren gids leer je de rijke

Nadere informatie

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen.

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen. Aan de ouder(s) of verzorger(s) van leerlingen uit het derde leerjaar Krommenie, 21 januari 2016 Betreft: meerdaagse schoolreis Londen, 19 t/m 23 september 2016 Kenmerk: FdK/jb/16-024 Geachte mevrouw,

Nadere informatie

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Stel een vraag. Je buren gaan op vakantie. Jij gaat voor hun poezen zorgen. Je weet niet wat de poezen moeten eten en hoe vaak ze moeten eten. Wat vraag je aan je buren?

Nadere informatie