Beroepscompetentieprofiel. Orderverzamelaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beroepscompetentieprofiel. Orderverzamelaar"

Transcriptie

1 Beroepscompetentieprofiel Orderverzamelaar

2 Beroepscompetentieprofiel Orderverzamelaar Algemene informatie datum: januari 2012 versie: definitief Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Kenniscentrum Handel, afdeling Educatieve Dienstverlening, in opdracht van Stichting Opleidingsfonds Groothandel (SOG). Brondocument(en) - Beroepscompetentieprofiel Commercieel medewerker binnendienst (23 december 2004). - Interviews met bedrijven (zomer 2011). - Analyse functieprofielen en vacatures (zomer 2011) Legitimering beroepscompetentieprofiel door: Mogelijke functiebenamingen Logistiek medewerker Magazijnbediende Medewerker goederenontvangst Medewerker goederenopslag Warehouse medewerker Het beroepscompetentieprofiel is gelegitimeerd door het bestuur van Stichting Opleidingsfonds Groothandel (SOG), d.d Beroepsbeschrijving Beroepscontext/ werkzaamheden Het beroep orderverzamelaar komt in vrijwel alle groothandels voor. De orderverzamelaar voert zijn werkzaamheden hoofdzakelijk in het magazijn uit onder de (uitvoerende) verantwoordelijkheid van de groepsleider logistiek. De eindverantwoordelijkheid ligt bij het hoofd logistiek/logistiek manager/directeur. Het verzamelen van orders vormt de kern van de werkzaamheden van de orderverzamelaar. Aan de hand van de orderbon, een scanner of een ander geautomatiseerd systeem verzamelt hij de gewenste goederen. Hierbij is het van groot belang dat de klant/opdrachtgever uiteindelijk ontvangt wat hij heeft gevraagd/besteld, waaronder de juiste goederen in de juiste aantallen, onbeschadigde goederen, enzovoort. Ook controleert de orderverzamelaar goederen op gebreken en is hij zich bewust van het realiseren van een productiviteitsnorm. Nadat hij de verzamelde goederen heeft gecontroleerd, maakt hij de goederen verzendklaar en transporteert hij deze naar de afdeling Expeditie. Rol en verantwoordelijkheden De orderverzamelaar heeft een uitvoerende functie gericht op het verzamelen en controleren van de goederen waarna deze verzendklaar gemaakt gaan worden. Hij is verantwoordelijk voor het op een nauwkeurige wijze controleren van de verzamelde goederen, op het deskundige/ veilige wijze klaarmaken van goederen voor expeditie en voor het op een veilige en juiste wijze gebruiken van interne transportmiddelen. Hij werkt zelfstandig aan een opdracht.

3 De orderverzamelaar neemt de wet- en regelgeving met betrekking tot kwaliteitszorg-, arbo-, milieu- en veiligheid in acht. Complexiteit Typerende beroepshouding Trends/innovaties Marktontwikkelingen De complexiteit van het beroep orderverzamelaar wordt met name bepaald door het aantal te verrichten handelingen binnen een gestelde tijd waarbij het soms door de wijze waarop goederen gestapeld zijn lastig is een goede controle uit te voeren. Tevens zal hij moeten kunnen beoordelen of de verzamelde goederen naar de klant/ opdrachtgever verzonden kunnen worden. Hij past bij het uitvoeren van opdrachten standaardprocedures en vakhandelingen toe, zoals het rijden met een intern transportmiddel en het stabiel vervoeren van goederen. Bij het gebruiken van apparatuur doet hij een beroep op zijn kennis van goederen en verpakkingen en de werking van apparatuur. De orderverzamelaar is vakkundig en is alert op afwijkingen. Hij heeft een professionele houding waardoor hij gemotiveerd is om zijn werk vlot/snel en foutloos uit te voeren. In geval van problemen of dilemma s reageert hij daarop passend, zoals hulp inschakelen van/ via een collega of de leidinggevende. Door duurdere grondstoffen en hogere lonen stijgen inkoopprijzen, waardoor de marges steeds kleiner worden. Verder kan door koersschommelingen en economische stabiliteit de situatie op (specifieke) afzetmarkten snel veranderen. Voor groothandels is het belangrijk om zich te onderscheiden op de markt. Een efficiënt beheer van logistieke processen, waardoor snel, just-in-time en/of met toegevoegde waarde uitgeleverd kan worden, kan steeds meer als unique selling point dienen. Groothandels gaan ook steeds meer direct verkopen en leveren aan de klant (voorwaartse integratie door o.a. gebruik van (internet)winkels), waardoor logistieke processen afgestemd moeten worden op andere klant(behoeften). Door de centrale rol die de groothandel speelt tussen leveranciers, tussenhandel en verwerkers zijn communicatie en efficiency op het gebied van logistiek noodzaak. Wetgeving/ overheidsregulering Technologische ontwikkelingen Bedrijfsorganisatorische Ontwikkelingen De hoofdtaken binnen de groothandel bestaan uit assortiment samenstellen, voorraad houden, ontbulken, logistiek en distributie, informatieverstrekking en financiering. Verandering in de wetgeving kan op één van deze rollen betrekking hebben en zorgen voor aanpassing van bedrijfsprocessen. Supply Chain Management (ketenbeheer) geeft steeds meer informatie en kansen om kosten te reduceren op het gebied van efficiencyverbetering, voorraadoptimalisatie en controleerbaarheid. Logistieke processen zijn hierdoor ook steeds aan ontwikkelingen onderhevig. Schaalvergroting en 24/7-levering zijn ontwikkelingen die van invloed zijn op de werkbeleving van medewerkers in de logistiek.

4 Internationale Ontwikkelingen Loopbaanmogelijkheden Door internationale ontwikkelingen is er een grotere diversiteit aan nationaliteiten op de werkvloer met verschillende culturele achtergronden. Bewustzijn van deze verschillen is nodig om met elkaar samen te werken. De medewerker orderverzamelaar heeft als directe doorgroeimogelijkheid de functie van een allround magazijnmedewerker of groepsleider logistiek.

5 Overzicht van het beroepscompetentieprofiel Kerntaak Werkproces 1. Verzamelt orders. 1.1 Bereidt het verzamelen van orders voor. 1.2 Verzamelt orders. 1.3 Voert VAS-activiteiten uit. 1.4 Maakt goederen verzendklaar. 1.5 Verzorgt de administratie en rondt het verzamelen van orders af. 1.6 Controleert en inventariseert de voorraad en/of de magazijn inventaris.

6 Beschrijving van de kerntaken Kerntaak 1 Verzamelt orders. Werkprocessen bij kerntaak 1 Beschrijving kerntaak: De orderverzamelaar krijgt/regelt een orderbon of bijvoorbeeld een scanner of een ander geautomatiseerd systeem en leest daarop welke goederen hij gaat verzamelen. Hij gaat na of er afspraken met de klant zijn over de wijze van verzamelen en/of dat er op een speciale wijze mee moet worden omgegaan. Hij verzamelt de benodigde hulpmiddelen, waaronder een intern transportmiddel, en beoordeelt deze door middel van een standaardcontrole op geschiktheid voor gebruik. Indien nodig stemt hij met een collega/de leidinggevende de volgorde van de te verzamelen order af. De orderverzamelaar verzamelt de orders. Hij loopt/rijdt de kortste route naar de desbetreffende locatie, verzamelt de juiste hoeveelheid van de juiste goederen en legt/stapelt deze op de juiste wijze in of op het interne transportmiddel. In geval van te weinig voorraad, beschadiging van goederen of schade aan de magazijninventaris verwerkt hij dit op het orderverzamelformulier en/of meldt dit aan een ervaren collega/ leidinggevende. Alvorens de verzamelde goederen verzendklaar te maken, voert hij, of een collega/leidinggevende, een eindcontrole uit. Hierbij wordt gelet op o.a. juiste goederen en juiste aantallen, beschadiging en stabiele lading. De orderverzamelaar verzorgt/regelt eventueel benodigde aanpassingen, zoals apart leggen van beschadigde goederen en/of een te kort aanvullen. De orderverzamelaar voert extra handelingen op goederen uit. Hij gaat na welke afspraken zijn gemaakt en voor welke resultaten hij moet zorgen. Hij bewerkt of behandelt producten, stelt pakketten samen, voegt productinformatie toe, brengt andere of extra verpakking aan, plakt stickers, enzovoort. De orderverzamelaar verplaatst de te verzenden goederen naar de expeditieafdeling. Hij controleert de vrachtpapieren op compleetheid en eventuele afwijkingen en/of problemen noteert hij/meldt hij aan een collega/de leidinggevende. Hij verpakt/ sealt de te verzenden goederen en voorziet deze van een (adres)sticker waarnaar de goederen uiteindelijk vervoerd gaan worden. Daarna verplaatst hij de verzend-eenheid naar de eindbestemming, zoals het laaddock. Vervolgens gebruikt 1.1 Bereidt het verzamelen van orders voor. 1.2 Verzamelt orders. 1.3 Voert VAS-activiteiten uit. 1.4 Maakt goederen verzendklaar.

7 hij een intern transportmiddel om de goederen te laden voor een volgende taak of rijdt deze naar de daarvoor bestemde plek. Na de eindcontrole en het vervoeren van de verzendeenheid naar het laaddock noteert de orderverzamelaar de benodigde gegevens op de orderbon, zoals een paraaf en vult hij een dag- of urenstaat in. Vervolgens boekt hij de order af in het systeem en/of levert hij de orderbon op de daarvoor bestemde plaats in. Hij zorgt dat een collega/de leidinggevende en/of het geautomatiseerde systeem weet dat de desbetreffende order verzameld is. Vervolgens gebruikt hij het interne transportmiddel voor een volgende taak of rijdt deze naar de daarvoor bestemde plek. De orderverzamelaar telt en controleert de fysieke voorraad. Waarneembare afwijkingen aan goederen, zoals een beschadiging, verwerkt hij volgens voorschriften in een systeem. Hij administreert zijn bevindingen en rapporteert hierover aan de leidinggevende. Hij maakt gebruik van hulpmiddelen bij het tellen en administreren. Met betrekking tot het controleren van de magazijninventaris controleert de orderverzamelaar het materieel en materiaal. Hij let o.a. op de staat waarin de interne transportmiddelen en stellingen verkeren en op aanwezigheid van alle benodigde middelen. Hij administreert zijn bevindingen en rapporteert hierover aan de leidinggevende. 1.5 Verzorgt de administratie en rondt het verzamelen van orders af. 1.6 Controleert en inventariseert de voorraad en/of de magazijninventaris. Toelichting: Een standaardcontrole van een niet-elektrisch intern transportmiddel omvat onder andere een visuele controle van wielen/banden, laadvloer, spanbanden en sluitingen. Een standaardcontrole van een elektrisch intern transportmiddel omvat onder andere een visuele controle van wielen/banden, hefsysteem, remmen, kabels, dodemansknop, besturing, claxon, regelventielen en een veiligheidsschakelaar. Voorbeelden van interne transportmiddelen zijn heftruck, rolcontainer, elektrische pallettruck, pompwagen/palletwagen/pallettruck, magazijnwagen, enzovoort.

8 Bedrijfsmatig handelen Ondernemend en commercieel handelen Gedrevenheid en ambitie tonen Met druk en tegenslag omgaan Omgaan met verandering en aanpassen Instructies en procedures opvolgen Kwaliteit leveren Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten Plannen en organiseren Leren Creëren en innoveren Onderzoeken Analyseren Materialen en middelen inzetten Vakdeskundigheid toepassen Formuleren en rapporteren Presenteren Overtuigen en beïnvloeden Relaties bouwen en netwerken Ethisch en integer handelen Samenwerken en overleggen Aandacht en begrip tonen Begeleiden Aansturen Beslissen en activiteiten initiëren Kerntaak 1 Verzamelt orders Competenties A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Werkprocessen 1.1 Bereidt het verzamelen X X X van orders voor. 1.2 Verzamelt orders. X X X X 1.3 Voert VAS-activiteiten uit. 1.4 Maakt goederen verzendklaar. 1.5 Verzorgt de administratie en rondt het verzamelen van orders af. 1.6 Controleert de voorraad en/of de magazijninventaris. X X X X X X X X X X X X X X X X X

9 Competenties Samenwerken en overleggen Formuleren en rapporteren Vakdeskundigheid toepassen Materialen en middelen inzetten Kwaliteit leveren Instructies en procedures opvolgen Gedragsvoorbeelden De orderverzamelaar overlegt met collega s en de leidinggevende(n) om af te stemmen en informatie uit te wisselen. De orderverzamelaar verwerkt en registreert gegevens nauwkeurig. De orderverzamelaar toont de voor het vak essentiële specifieke mentale vermogens en fysieke kwaliteiten, zoals handige controles uitvoeren. De orderverzamelaar kiest en gebruikt het juiste materieel en materiaal en draagt daar goed zorg voor. De orderverzamelaar pakt het werk op een ordelijke en systematische manier aan en levert werk van hoge kwaliteit af. De orderverzamelaar volgt instructies op en werkt volgens veiligheidsprocedures.

Beroepscompetentieprofiel. Medewerker expeditie

Beroepscompetentieprofiel. Medewerker expeditie Beroepscompetentieprofiel Medewerker expeditie 1 Beroepscompetentieprofiel Medewerker expeditie Algemene informatie datum: januari 2012 versie: definitief Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Medewerker ontvangst en opslag

Beroepscompetentieprofiel. Medewerker ontvangst en opslag Beroepscompetentieprofiel Medewerker ontvangst en opslag 1 Beroepscompetentieprofiel Medewerker ontvangst en opslag Algemene informatie datum: januari 2012 versie: definitief Onder regie van kenniscentrum

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Basismedewerker interieurtextiel

Beroepscompetentieprofiel. Basismedewerker interieurtextiel Beroepscompetentieprofiel Basismedewerker interieurtextiel Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: 21 juni 2010 versie: 1.0 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat goederen op

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat goederen op Kerntaak 1: Ontvangt en slaat goederen op Werkproces 1.1: Bereidt het ontvangen en opslaan van goederen voor De logistiek medewerker bereidt, op basis van de opdracht van de leidinggevende, zijn werkzaamheden

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Productiebegeleider mode

Beroepscompetentieprofiel. Productiebegeleider mode Beroepscompetentieprofiel Productiebegeleider mode Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: juni 2011 versie: 1.0 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door:

Nadere informatie

Kerntaak 1: Assisteert bij de ontvangst en opslag van goederen

Kerntaak 1: Assisteert bij de ontvangst en opslag van goederen Kerntaak 1: Assisteert bij de ontvangst en opslag van goederen Werkproces 1.1: Bereidt het ontvangen en opslaan van goederen voor De assistent logistiek medewerker ontvangt van de leidinggevende/ervaren

Nadere informatie

Kenteq, kenniscentrum voor technisch vakmanschap. 1. Beroepsprofiel Monteur Lichte Staalbouw Buitendienst

Kenteq, kenniscentrum voor technisch vakmanschap. 1. Beroepsprofiel Monteur Lichte Staalbouw Buitendienst Beroepstypering Monteur lichte staalbouw buitendienst Algemene informatie datum: 4 december 2003 versie: 2 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Kenteq, kenniscentrum

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel Assistent-manager internationale handel buitendienst

Beroepscompetentieprofiel Assistent-manager internationale handel buitendienst Beroepscompetentieprofiel Assistent-manager internationale handel buitendienst Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: januari 2012 versie: definitief Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs

Nadere informatie

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq. Uit handboek beroepsprofielen metaal Dijk12-Juni 2001

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq. Uit handboek beroepsprofielen metaal Dijk12-Juni 2001 Beroepstypering Plaatconstructiewerker Algemene informatie datum: 31 januari 2003 versie: 2 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Kenniscentrum Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Verkoopmedewerker showroom

Beroepscompetentieprofiel. Verkoopmedewerker showroom Beroepscompetentieprofiel Verkoopmedewerker showroom Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: september 2011 versie: definitief Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven

Nadere informatie

Academie voor Sportkader. Kwalificatieprofiel Wedstrijdadministratie (Official 2)

Academie voor Sportkader. Kwalificatieprofiel Wedstrijdadministratie (Official 2) Academie voor Sportkader Kwalificatieprofiel Wedstrijdadministratie (Official 2) 1. Algemene informatie over kwalificatie In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven. A. Functiebenaming Wedstrijdadministratie,

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Assistent medewerker mode/ maatkleding/ interieur

Beroepscompetentieprofiel. Assistent medewerker mode/ maatkleding/ interieur Beroepscompetentieprofiel Assistent medewerker mode/ maatkleding/ interieur Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: juni 2011 versie: 1.1 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel NGS Sportmasseur

Kwalificatieprofiel NGS Sportmasseur Kwalificatieprofiel NGS Sportmasseur 2013, NGS Nederlands Genootschap voor Sportmassage Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

1. Algemene informatie over de kwalificatie. A. Functienaam Wellnessmasseur (NGS) 1

1. Algemene informatie over de kwalificatie. A. Functienaam Wellnessmasseur (NGS) 1 Kwalificatieprofiel Wellnessmasseur Versie 04-04-2014, gebaseerd op Servicedocument 2008 en doorvertaling keuzedeel mbo 2013 sportmasseur. Format KSS 2012 1. Algemene informatie over de kwalificatie A.

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Commercieel medewerker buitendienst

Beroepscompetentieprofiel. Commercieel medewerker buitendienst Beroepscompetentieprofiel Commercieel medewerker buitendienst 1 Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: januari 2012 versie: definitief Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven

Nadere informatie

Algemene informatie over kwalificatie

Algemene informatie over kwalificatie Algemene informatie over kwalificatie In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven. unctiebenaming Begeleider, Assistent B. Typering kwalificatie Werkomgeving De Leider Sportieve Recreatie niveau

Nadere informatie

Competentieprofiel beoordelaar

Competentieprofiel beoordelaar Competentieprofiel beoordelaar LTTR, SHE en SLEBB Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel NGS Wellnessmasseur

Kwalificatieprofiel NGS Wellnessmasseur Kwalificatieprofiel NGS Wellnessmasseur 2013, NGS Nederlands Genootschap voor Sportmassage Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Talentcoach Kwalificatieprofiel

Talentcoach Kwalificatieprofiel 10 alentcoach walificatieprofiel Inhoudsopgave 1 Algemene informatie over kwalificatie 11 A. unctiebenaming 11 B. ypering kwalificatie 11 C. enmerken kwalificatie 11 D. In- en doorstroom 11 2 Overzicht

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel Assistent-manager internationale handel binnendienst

Beroepscompetentieprofiel Assistent-manager internationale handel binnendienst Beroepscompetentieprofiel Assistent-manager internationale handel binnendienst 1 Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: januari 2012 versie: definitief Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs

Nadere informatie

1. Beroepsprofiel Constructiebankwerker/lasser

1. Beroepsprofiel Constructiebankwerker/lasser Beroepstypering Constructiebankwerker / lasser Algemene informatie datum: 16 januari 2003 versie: 1 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Kenteq, kenniscentrum voor

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Commercieel medewerker binnendienst

Beroepscompetentieprofiel. Commercieel medewerker binnendienst Beroepscompetentieprofiel Commercieel medewerker binnendienst 1 Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: januari 2012 versie: definitief Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven

Nadere informatie

Kenteq, kenniscentrum voor technisch vakmanschap. 1. Beroepsprofiel Fijn constructiebankwerker/lasser

Kenteq, kenniscentrum voor technisch vakmanschap. 1. Beroepsprofiel Fijn constructiebankwerker/lasser Beroepstypering Fijn constructiebankwerker / lasser Algemene informatie datum: 6 december 2002 versie: 2 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Kenteq, kenniscentrum

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Vestigingsmanager groothandel

Beroepscompetentieprofiel. Vestigingsmanager groothandel Beroepscompetentieprofiel Vestigingsmanager groothandel 1 Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: januari 2012 versie: definitief Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven

Nadere informatie

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq. Uit handboek beroepsprofielen metaal Dijk12-Juni 2001

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq. Uit handboek beroepsprofielen metaal Dijk12-Juni 2001 Beroepstypering CNC-Plaatwerker 3D Algemene informatie datum: 17 januari 2003 versie: 2 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Nadere informatie

Model Praktijkbeoordelaar

Model Praktijkbeoordelaar Model Praktijkbeoordelaar De praktijkbeoordelaar beoordeelt de deelnemer in een afnamelocatie. In de rol van praktijkbeoordelaar, beoordeelt hij 1 of de deelnemer het vereiste niveau van kennis, vaardigheden,

Nadere informatie

Landelijke Kwalificaties MBO

Landelijke Kwalificaties MBO Bijlage 1 Format kwalificaties MBO (Behoort bij Beleidsregels voor de totstandkoming en toetsing van kwalificatiedossiers in het beroepsonderwijs, van 16 december 2008, kenmerk BVE-2008/80904)

Nadere informatie

APOTHEKERSASSISTENT 2009-2010 (niveau 4) KENNISCENTRUM VOOR LEREN IN DE PRAKTIJK IN ZORG, WELZIJN EN SPORT

APOTHEKERSASSISTENT 2009-2010 (niveau 4) KENNISCENTRUM VOOR LEREN IN DE PRAKTIJK IN ZORG, WELZIJN EN SPORT kwalificatiedossier IN HET KORT APOTHEKERSASSISTENT 2009-2010 (niveau 4) KENNISCENTRUM VOOR LEREN IN DE PRAKTIJK IN ZORG, WELZIJN EN SPORT HET WERKTERREIN: LEREN IN DE PRAKTIJK DOEL VAN KWALIFICATIEDOSSIER

Nadere informatie

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq Beroepstypering Assemblage vakkracht mechatronica Algemene informatie datum: 12-03-2003 versie: 04 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Kenniscentrum Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Model Praktijkbeoordelaar

Model Praktijkbeoordelaar Model Praktijkbeoordelaar De praktijkbeoordelaar beoordeelt de deelnemer in een afnamelocatie. In de rol van praktijkbeoordelaar, beoordeelt hij 1 of de deelnemer het vereiste niveau van kennis, vaardigheden,

Nadere informatie

1. Algemene informatie over de kwalificatie. A. Functienaam Sportmasseur (NGS) 1

1. Algemene informatie over de kwalificatie. A. Functienaam Sportmasseur (NGS) 1 Kwalificatieprofiel Sportmasseur (NGS0084) Versie 04-04-2014, gebaseerd op Servicedocument 2008 en keuzedeel mbo sportmassage (geldend vanaf 01-08-2013) Vastgesteld HB 11-1-2017 Format KSS 2012 1. Algemene

Nadere informatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Logistiek teamleider

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Logistiek teamleider Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Logistiek teamleider Uitstroom: Logistiek teamleider Cohort: 2010-2011 Crebonummer: 90201 Niveau: 3 Deel A: Beeld van de beroepengroep De logistiek

Nadere informatie

1. Algemene informatie over kwalificatie

1. Algemene informatie over kwalificatie 1. Algemene informatie over kwalificatie In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven. A. unctiebenaming Begeleider, Assistent B. ypering kwalificatie Werkomgeving De Leider Sportieve ecreatie 2

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Hajnadi Klimaattechniek BV Service Coördinator Printdatum 17-09-2012

Functiebeschrijving. Hajnadi Klimaattechniek BV Service Coördinator Printdatum 17-09-2012 Bedrijf Hajnadi Klimaattechniek BV Functie Service Coördinator Printdatum 17-09-2012 Functiebeschrijving Functiekenmerken Taken kennis en vaardigheden Opleidingsmogelijkheden bij functie Functiekenmerken

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat producten op

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat producten op Kerntaak 1: Ontvangt en slaat producten op Werkproces 1.1: Ontvangt, controleert en registreert producten De maakt indelingen voor opslag van hout en plaatmateriaal, zowel in de magazijnen als op de werf.

Nadere informatie

CMV volleybaltrainer 2

CMV volleybaltrainer 2 MV volleybaltrainer 2 1. Algemene informatie over kwalificatie In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven. A. unctiebenaming Begeleider, Assistent B. ypering kwalificatie Werkomgeving yperende

Nadere informatie

Kerntaak 1: Repareert, onderhoudt en maakt standaard revalidatiehulpmiddelen afleveringsklaar

Kerntaak 1: Repareert, onderhoudt en maakt standaard revalidatiehulpmiddelen afleveringsklaar Kerntaak 1: Repareert, onderhoudt en maakt standaard revalidatiehulpmiddelen afleveringsklaar Werkproces 1.1: Doornemen van werkorderkaart bij standaard werkzaamheden De medewerker adaptatietechniek ontvangt

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Logistiek Logistiek medewerker - niveau 2 Parts-/baliemedewerker - niveau 2 Logistiek teamleider - niveau 3 Beroepspraktijkvorming op

Nadere informatie

Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren

Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren Werkproces 1.1: Bereidt de onderhoud- of modificatiewerkzaamheden voor De monteur ontvangt zijn werkopdrachten van zijn direct leidinggevende. De monteur

Nadere informatie

Onderhoud kleine verbrandingsmotoren (buitenboordmotoren, tuin- en parkmachines)

Onderhoud kleine verbrandingsmotoren (buitenboordmotoren, tuin- en parkmachines) Keuzedeel mbo Onderhoud kleine verbrandingsmotoren (buitenboordmotoren, tuin- en parkmachines) gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0398 Penvoerder: Sectorkamer mobiliteit, transport,

Nadere informatie

Kerntaak 1: Verricht patroontechnische handelingen

Kerntaak 1: Verricht patroontechnische handelingen Kerntaak 1: Verricht patroontechnische handelingen Werkproces 1.1: Bereidt de opdracht met de klant voor De allround medewerker mode/maatkleding bespreekt met de klant de opdracht aan de hand van de door

Nadere informatie

Praktijkexamen Logistiek medewerker. Kerntaak 1 Ontvangt en slaat goederen op

Praktijkexamen Logistiek medewerker. Kerntaak 1 Ontvangt en slaat goederen op Praktijkexamen Logistiek medewerker Kerntaak 1 Ontvangt en slaat goederen op naam deelnemer praktijkexamenperiode bpv-bedrijf praktijkopleider onderwijsinstelling praktijkbegeleider praktijkexaminator

Nadere informatie

TalentMatch. Insight Intake. Normgroep: Datum: Jurgen Krijger 15926 AMN College. Naam deelnemer: Leerlingnummer: School: MBO 20 juni 2010

TalentMatch. Insight Intake. Normgroep: Datum: Jurgen Krijger 15926 AMN College. Naam deelnemer: Leerlingnummer: School: MBO 20 juni 2010 Insight Intake TalentMatch School: AMN College Pagina 1 van 4 Insight TalentMatch - Toelichting De TalentMatch Ieder beroep stelt specifieke eisen aan de kennis, houding en vaardigheid van iemand die een

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Uitvoerder Steigerbouw

Beroepscompetentieprofiel. Uitvoerder Steigerbouw Beroepscompetentieprofiel Vastgesteld: 28 juni 2007 Ontwikkeld door: Fundeon Sociale Partners: Branchevereniging VSB, FNV, CNV Inhoudsopgave 1. Typering beroep...3 2. Loopbaanperspectief...4 3. Trends

Nadere informatie

Kerntaak 2: Bereidt de realisatie voor

Kerntaak 2: Bereidt de realisatie voor Kerntaak 2: Bereidt de realisatie voor Werkproces 2.1: Werkzaamheden voorbereiden De medewerker productpresentatie krijgt de opdracht van zijn leidinggevende om op basis van een door de vormgever productpresentatie

Nadere informatie

1. Algemene informatie over kwalificatie

1. Algemene informatie over kwalificatie 1. Algemene informatie over kwalificatie In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven. A. unctiebenaming Assistent B. Typering kwalificatie Werkomgeving Typerende beroepshouding Rol en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel Schaatsbegeleider niveau 1

Kwalificatieprofiel Schaatsbegeleider niveau 1 Kwalificatieprofiel Schaatsbegeleider niveau 1 1. Algemene informatie over kwalificatie In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven. A. unctiebenaming Assistent B. Typering kwalificatie Werkomgeving

Nadere informatie

BPV- beoordelingsformulier Kerntaak 4. Verkoopt producten en diensten en koopt ze in. Kwalificatie: Eerste Fietstechnicus

BPV- beoordelingsformulier Kerntaak 4. Verkoopt producten en diensten en koopt ze in. Kwalificatie: Eerste Fietstechnicus BPV- beoordelingsformulier Kerntaak 4 Verkoopt producten en diensten en koopt ze in Kwalificatie: Eerste Fietstechnicus Crebocode 95442, dossier 2013-2014 ROC: Bedrijf: Naam Deelnemer: Inleiding Bij dit

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

1. Algemene informatie over kwalificatie

1. Algemene informatie over kwalificatie 1. Algemene informatie over kwalificatie In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven. A. unctiebenaming Assistent B. ypering kwalificatie Werkomgeving De Leider Sportieve Recreatie 1 werkt binnen

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer

Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Beroepspraktijkvorming op de werkvloer Compact kwalificatiedossier Entree Assistent dienstverlening en zorg - niveau 1 Assistent procestechniek - niveau 1 Assistent bouwen, wonen en onderhoud - niveau

Nadere informatie

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Kerntaak 1 Organiseert het leerproces van de (lerende) medewerker in de praktijk Werkproces Prestatie-indicator Examenproduct

Nadere informatie

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq Beroepstypering Monteur werktuigbouw binnendienst Algemene informatie datum: 05-02-2003 versie: 04 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Kenniscentrum Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat producten op

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat producten op Kerntaak 1: Ontvangt en slaat producten op Werkproces 1.1: Ontvangt, controleert en registreert producten De vakbekwaam medewerker vershandel, logstiek en transport neemt ingekochte producten aan van leveranciers,

Nadere informatie

1. Algemene informatie over kwalificatie

1. Algemene informatie over kwalificatie 1. Algemene informatie over kwalificatie In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven. A. unctiebenaming Leider Sportieve Recreatie B. Typering kwalificatie Werkomgeving De Leider Sportieve Recreatie

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel Technicus mobiele werktuigen

Beroepscompetentieprofiel Technicus mobiele werktuigen Beroepscompetentieprofiel Technicus mobiele werktuigen Ontwikkeld door: Fundeon Vastgesteld: 23 oktober 2014 Sociale partners: Bouwend Nederland, HZC en CNV vakmensen Inhoudsopgave 1. Typering beroep...

Nadere informatie

Beroepsprestatie 1.5 Zorg voor veiligheid in onverwachte situaties.

Beroepsprestatie 1.5 Zorg voor veiligheid in onverwachte situaties. Beroepsprestatie 1.5 Zorg voor veiligheid in onverwachte situaties. Werkproces: 1.1 Schrijft een casus met hierin 10 EHBO vaardigheden. 1.2 Schrijft een rollenspel en voert deze uit 1.3 Neemt kennis van

Nadere informatie

Kerntaak 1: Laadt, lost en transporteert goederen t.b.v. de haven

Kerntaak 1: Laadt, lost en transporteert goederen t.b.v. de haven Kerntaak 1: Laadt, lost en transporteert goederen t.b.v. de haven Werkproces 1.1: Bereidt het laden, lossen en transporteren van goederen voor De medewerker havenoperaties neemt voor aanvang van zijn werkzaamheden

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel Squash Trainer 2

Kwalificatieprofiel Squash Trainer 2 walificatieprofiel Squash rainer 2 In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven A. unctiebenaming Begeleider, Assistent B. ypering kwalificatie Werkomgeving yperende beroepshouding Rol en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Aankomend Verkoopmedewerker

Beroepscompetentieprofiel. Aankomend Verkoopmedewerker Beroepscompetentieprofiel Aankomend Verkoopmedewerker 1 Beroepscompetentieprofiel Algemene informatie datum: juni 2012 versie: definitief Eigenaar Ontwikkeld door: Stichting Opleidingsfonds Hoofdbedrijfschap

Nadere informatie

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq Beroepstypering Eerste Monteur werktuigbouw en elektro buitendienst Algemene informatie datum: 05-02-2003 versie: 04 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Brondocument(en)

Nadere informatie

Kerntaak 1: Plant wegtransporten

Kerntaak 1: Plant wegtransporten Kerntaak 1: Plant wegtransporten Werkproces 1.1: Beoordeelt transportopdrachten en aanvragen De planner wegtransport ontvangt een transportopdracht/transportaanvraag en beoordeelt of deze kan worden uitgevoerd

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert onderhoud uit aan motorfietsen

Kerntaak 1: Voert onderhoud uit aan motorfietsen Kerntaak 1: Voert onderhoud uit aan motorfietsen Werkproces 1.1: Bereidt onderhoudsopdracht aan motorfiets voor De ontvangt een opdracht met het uit te voeren onderhoud aan een motorfiets, met daarbij

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

Beroepsprofiel Installatiemonteur Elektrotechniek. ALGEMENE INFORMATIE datum: 23 december 2004 versie: 1 Onder regie van KBB. Legitimering BCP door:

Beroepsprofiel Installatiemonteur Elektrotechniek. ALGEMENE INFORMATIE datum: 23 december 2004 versie: 1 Onder regie van KBB. Legitimering BCP door: Beroepstypering Installatiemonteur elektrotechniek ALGEMENE INFORMATIE datum: 23 december 2004 versie: 1 Onder regie van KBB Kenteq Ontwikkeld door: Brondocument(en) Legitimering BCP door: - op formatvereisten

Nadere informatie

Beroepstypering Onderhoudsmonteur installatietechniek. Algemene informatie datum: versie: 1

Beroepstypering Onderhoudsmonteur installatietechniek. Algemene informatie datum: versie: 1 Beroepstypering Onderhoudsmonteur installatietechniek Algemene informatie datum: 01-05-2003 versie: 1 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld door: Kenniscentrum Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat producten op

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat producten op Kerntaak 1: Ontvangt en slaat producten op Werkproces 1.1: Ontvangt, controleert en registreert producten De maakt indelingen voor opslag van hout en plaatmateriaal, zowel in de magazijnen als op de werf.

Nadere informatie

BVT3 PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

BVT3 PvB 3.3 Organiseren van activiteiten BVT3 PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van beachvolleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma beachvolleybaltrainer 3 te behalen, moet je 2 kerntaken

Nadere informatie

Handleiding Proeve van Bekwaamheid voor de deelnemer. Dossiers VMBO

Handleiding Proeve van Bekwaamheid voor de deelnemer. Dossiers VMBO Handleiding Proeve van Bekwaamheid voor de deelnemer Dossiers VMBO Inhoudsopgave Inleiding... 3 Informatie Proeve... 4 Kerntaak, werkprocessen, competenties en beoordelingscriteria... 4 De beoordeling

Nadere informatie

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq. Kenteq d.d Landbouwmechanisatie d.d

Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Kenteq. Kenteq d.d Landbouwmechanisatie d.d Beroepstypering Technicus Landbouwtechnische- en mobiele werktuigen en installaties Algemene informatie datum:11 april 2005 versie:01 Onder regie van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven Ontwikkeld

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk 2010-2013 volgens het kwalificatiedossier Jeugdzorg 2011. 1=startniveau, 2= aardig eindje op weg 3= beginnend beroepsbeoefenaar Kerntaak

Nadere informatie

Kerntaak 1: Vervaardigt onderdelen voor vliegtuigen en verricht reparaties en modificaties.

Kerntaak 1: Vervaardigt onderdelen voor vliegtuigen en verricht reparaties en modificaties. Kerntaak 1: Vervaardigt onderdelen voor vliegtuigen en verricht reparaties en modificaties. Werkproces 1.1: Voorbereiden eigen werkzaamheden. De samenbouwer leest na de ontvangen een werkopdracht van zijn

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel Lijmer

Beroepscompetentieprofiel Lijmer Beroepscompetentieprofiel Lijmer Ontwikkeld door: Fundeon Vastgesteld: datum 12-11-2014 Sociale partners: Bouwend Nederland, AVM, FNV Bouw en CNV Vakmensen Lijmer 1 Inhoudsopgave 1. Typering beroep...

Nadere informatie

Voorbeeld. Proeve van bekwaamheid Examenopdracht. : Logistiek : B1-K1. : 1v1 NAAM STUDENT : DATUM EXAMEN : DOSSIER

Voorbeeld. Proeve van bekwaamheid Examenopdracht. : Logistiek : B1-K1. : 1v1 NAAM STUDENT : DATUM EXAMEN : DOSSIER Voorbeeld Proeve van bekwaamheid Examenopdracht NAAM STUDENT : DATUM EXAMEN : DOSSIER : Logistiek DOSSIERCREBO : 23143 KWALIFICATIE : KWALIFICATIECREBO : 25371 NIVEAU : 2 COHORT : vanaf 2015 KERNTAAK :

Nadere informatie

Logistiek in het MKB

Logistiek in het MKB Keuzedeel mbo Logistiek in het MKB gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0062 Penvoerder: Sectorkamer mobiliteit, transport, logistiek en maritiem Gevalideerd door: Sectorkamer Mobiliteit,

Nadere informatie

Leren, loopbaan en burgerschap

Leren, loopbaan en burgerschap Leren, loopbaan en burgerschap Een kleine vooruitblik 28-05-2008 (c) CINOP en SLO 1 Leren Kerntaak 1: Benoemt de eigen ontwikkeling en kiest middelen en wegen om daarbij passende leerdoelen te bereiken

Nadere informatie

De best passende match

De best passende match Marco Bosch De best passende match 8 februari 2012 De blik naar buiten Arbeidsoriëntatie; veelheid aan activiteiten Snuffelstages Oud-leerlingen uitnodigen Portretten Horeca-roadshow Excursies (laat je

Nadere informatie

Middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud uitstroom Calculator KD en (crebo 94521)

Middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud uitstroom Calculator KD en (crebo 94521) Middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud uitstroom Calculator KD 2015-2016 en 2016-2017 (crebo 94521) Kwalificatie Calculator/Onderhoudsspecialist crebo 94521 Kerntaak 1 Maakt een voorstel voor de opdrachtgever

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve Recreatie niveau 3 te behalen,

Nadere informatie

Motorfietstechnicus Beroepscompetentieprofiel

Motorfietstechnicus Beroepscompetentieprofiel Motorfietstechnicus Beroepscompetentieprofiel Mei 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Colofon... 4 Brondocumenten... 4 1 Algemene informatie over het beroep... 5 1.1 Mogelijke functiebenamingen... 5 1.2

Nadere informatie

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma volleybaltrainer 3 te behalen, moet je vier kerntaken op niveau 3 beheersen. Door met succes een proeve

Nadere informatie

Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren

Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren Werkproces 1.1: Bereidt de onderhoud- of modificatiewerkzaamheden voor De allround monteur krijgt zijn opdracht van zijn leidinggevende en verzamelt op basis

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel. KNHB Hockeytrainer niveau 2 (HT2)

Kwalificatieprofiel. KNHB Hockeytrainer niveau 2 (HT2) walificatieprofiel NHB Hockeytrainer niveau 2 (H2) Inhoudsopgave 1 Algemene informatie over kwalificatie 3 A unctiebenaming 3 B ypering kwalificatie 3 C enmerken kwalificatie 3 D In- en doorstroom 3 2

Nadere informatie

1. Opstellen van een activiteitenprogramma en plan van aanpak 2. Opvoeden en ontwikkelen van het kind/de jongere

1. Opstellen van een activiteitenprogramma en plan van aanpak 2. Opvoeden en ontwikkelen van het kind/de jongere Specificaties Pedagogisch medewerker 3 kinderopvang Titel: Ontwikkelingspsychologie deel 2: Dreumes en peuter Soort: Werksituatie: Eindproduct: Cursus Kinderopvang, peuterspeelzaal Ingevuld ontwikkelingsschema

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Casco Lijmwerk. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0671

Keuzedeel mbo. Casco Lijmwerk. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0671 Keuzedeel mbo Casco Lijmwerk gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0671 Penvoerder: Sectorkamer techniek en gebouwde omgeving Gevalideerd door: Sectorkamer Techniek en gebouwde omgeving

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NSF erkende diploma Leider Sportieve Recreatie niveau 2 te behalen,

Nadere informatie

Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier Vrede en veiligheid ECABO

Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier Vrede en veiligheid ECABO Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier Vrede en veiligheid ECABO 2007-2008 Vertaaldocument VV, juni 2007 Pagina 1 van 12 Vertaaldocument VV, juni 2007 Pagina 2 van 12 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen

Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen Werkproces 1.1: Verzamelen en verwerken van ontwerpgegevens De commercieel technicus controleert of de aangeleverde ontwerpgegevens (zoals bijvoorbeeld een programma

Nadere informatie

Competentiepaspoort. Facilitair medewerker

Competentiepaspoort. Facilitair medewerker Competentiepaspoort Facilitair medewerker Dit competentiepaspoort blijft gedurende de BPV (Beroeps Praktijk Vorming) op het leerbedrijf. Edu Aktueel Niets uit deze uitgave mag gekopieerd worden. Informatie

Nadere informatie

1. Opstellen van een plan van aanpak 2. Bieden van ondersteunende, activerende begeleiding en zorg

1. Opstellen van een plan van aanpak 2. Bieden van ondersteunende, activerende begeleiding en zorg Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Vormen van kleinschalig wonen Project Sociaal-cultureel werk Boekje/brochure met alle informatie over het opzetten

Nadere informatie

Kerntaak 1: Werkt met natuurlijke/levende/plantaardige producten

Kerntaak 1: Werkt met natuurlijke/levende/plantaardige producten Kerntaak 1: Werkt met natuurlijke/levende/plantaardige producten Werkproces 1.1: Ontvangt producten en slaat deze op De vakbekwaam medewerker groene detailhandel controleert binnenkomende natuurlijke/levende/plantaardige

Nadere informatie

Outdoor basic - aanleg

Outdoor basic - aanleg Outdoor basic - aanleg Kerntaken Werkprocessen 1 Legt natuur en leefomgeving aan 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 Maakt het terrein klaar voor aanlegwerkzaamheden Voert grond verzet uit Legt rioleringssystemen/drainage

Nadere informatie

Formulierenset BPV BBL niveau 2. Secretarieel medewerkster

Formulierenset BPV BBL niveau 2. Secretarieel medewerkster Cluster Economie Administratieve opleidingen Locatie Brasserskade Formulierenset BPV BBL niveau 2 Secretarieel medewerkster Cohort 2011 ROC Mondriaan /Zakelijke Dienstverlening / Economie Secretaresse/

Nadere informatie

datum: 19 april 2005 versie: 2

datum: 19 april 2005 versie: 2 Beroepstypering Commercieel technicus Algemene informatie Onder regie van KBB Ontwikkeld door: Brondocument(en) Legitimering BCP door: datum: 19 april 2005 versie: 2 Kenteq DIJK12 Beleidsonderzoek Beroepsprofiel

Nadere informatie

Digitale vaardigheden basis

Digitale vaardigheden basis Keuzedeel mbo Digitale vaardigheden basis behorend bij één of meerdere kwalificaties mbo Op dit moment is een wijziging van de WEB in voorbereiding waarmee de positie van keuzedelen in de kwalificatiestructuur

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Bedrijfsadministratief medewerker mbo-beroep, niveau 2

MBO-beroep in beeld. Bedrijfsadministratief medewerker mbo-beroep, niveau 2 MBO-beroep in beeld Bedrijfsadministratief medewerker mbo-beroep, niveau 2 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in

Nadere informatie

Security in systemen en netwerken 2

Security in systemen en netwerken 2 Keuzedeel mbo Security in systemen en netwerken 2 behorend bij één of meerdere kwalificaties mbo Op dit moment is een wijziging van de WEB in voorbereiding waarmee de positie van keuzedelen in de kwalificatiestructuur

Nadere informatie

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit, Niveau 4, crebo 25263

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit, Niveau 4, crebo 25263 Naam student: Bedrijf: : ennummer: Begeleider van het bedrijf: Begeleider van de school: Noteer A, B, C deze score geldt voor het niveau van de beginnend beroepsbeoefenaar. Toelichting : A B C De student

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel Schaatsleider niveau 2

Kwalificatieprofiel Schaatsleider niveau 2 walificatieprofiel Schaatsleider niveau 2 1. Algemene informatie over kwalificatie In dit hoofdstuk wordt het beroep nader omschreven. A. unctiebenaming Leider B. ypering kwalificatie Werkomgeving De Schaatsleider

Nadere informatie