SCHIKKINGEN INZAKE NATIONALE EN INTERNATIONALE COMPETITIES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHIKKINGEN INZAKE NATIONALE EN INTERNATIONALE COMPETITIES"

Transcriptie

1 HOOFDSTUK III : SCHIKKINGEN INZAKE NATIONALE EN INTERNATIONALE COMPETITIES A. ALGEMENE BEPALINGEN ART. 301 : a. De voorschriften in dit hoofdstuk omvatten de regels die van toepassing zijn op de nationale en internationale evenementen. b. De Sportreglementen worden ontworpen respectievelijk door het Sportcomité, het Veteranencomité, het Jeugdcomité en het Technisch Comité. De voorontwerpen worden vervolgens aan de Reglementencommissie overgemaakt voor controle en afwerking. De goedkeuring van deze reglementen behoort toe aan het Directiecomité. c. De beleidsvoering specifiek met betrekking tot de voorbereiding op en deelname aan internationale evenementen wordt door de Topsportcoördinator bepaald. ART. 302 : DE BOWLINGSPELREGELS. De spelregels uitgevaardigd door de WTBA zijn van kracht. In geval van wijzigingen van deze laatste, treden deze slechts in voege na wijziging van de BBSF Sportreglementen Hoofdstuk I. ART. 303 : HET SPEELSEIZOEN. Het jaarlijks speelseizoen loopt van 1 juni tot 31 mei het jaar daaropvolgend. ART. 304 : DE JAARLIJKSE SPORTKALENDER. Jaarlijks publiceert de BBSF de bowlingkalender voor het volgende seizoen. Deze bevat onder meer alle sportevenementen die tijdens betreffend seizoen door de BBSF georganiseerd worden, de door de BBSF erkende toernooien alsook de schikkingen met betrekking tot de Bowler van het Jaar". B. ORGANISATIE EN LEIDING VAN NATIONALE COMPETITIES ART. 305 : BEVOEGDHEDEN. De organisatie en leiding van de nationale competities is de bevoegdheid van wedstrijdverantwoordelijken eventueel bijgestaan door één of meerdere referees. De desbetreffende voorschriften en in acht te nemen richtlijnen door betrokkenen staan vermeld in een handleiding ter zake uitgegeven door de BBSF. De door de wedstrijdverantwoordelijke genomen beslissingen tijdens de uitoefening van zijn functie en voor de goede afloop van het kampioenschap zijn bindend. ART. 306 : DEELNAME INSCHRIJVINGEN. a. Ongeveer 6 weken voor de aanvang van de nationale kampioenschappen worden de inschrijvingsformulieren door de BBSF aan de clubs overgemaakt. b. Deze inschrijvingsformulieren moeten ten laatste 14 dagen voor de aanvang van de bedoelde discipline op het secretariaat van de BBSF toekomen. c. De inschrijvingen worden enkel aanvaard op het daarvoor voorziene formulier door de BBSF uitgegeven. d. De inschrijvingskosten van de deelnemers worden door de betrokken club betaald na ontvangst van de factuur. e. De deelnamekosten van onwettig afwezige leden worden door de BBSF van de betrokken club gevorderd. Het clubbestuur zal de speler, die nalaat het verschuldigde bedrag aan zijn club te betalen, in gebreke stellen en vraagt de BBSF hem te schorsen tot hij aan zijn Uitgave 1 juni 2008 (Wijz. 1 juni 2011) Pagina 1 van 5 R.I.O.

2 verplichtingen voldaan heeft. Het clubbestuur zal het secretariaat van de BBSF onmiddellijk in kennis stellen. ART. 307 : OUDERDOMSGROEPEN. De deelname aan de diverse competities is gebonden aan bepaalde ouderdomsgroepen. De verschillende ouderdomsgroepen zijn als volgt vastgelegd: a. Veteraan: een lid dat 50 jaar is of ouder voor 1 juni van het lopende seizoen. - Categorie A: jaar. - Categorie B: jaar. - Categorie C: 65 jaar en ouder (op 1 juni). b. Senior: Een lid dat 18 jaar is en nog geen 50 jaar is voor 1 juni van het lopende seizoen. c. Junior: Een lid dat 15 jaar is en nog geen 18 jaar is voor 1 juni van het lopende seizoen. d. Miniem: Een lid dat 12 jaar is en nog geen 15 jaar is voor 1 juni van het lopende seizoen. e. Preminiem: Een lid dat 6 jaar is op datum van inschrijving en nog geen 12 jaar is voor 1 juni van het lopende seizoen. ART. 308 : HET OFFICIEEL GEMIDDELDE. De deelname aan sommige competities is gebonden aan het nationaal gemiddelde van de leden. Het bepalen van het officieel gemiddelde is afhankelijk van volgende parameters: a. Het officieel gemiddelde wordt jaarlijks berekend op de scratch scores behaald ter gelegenheid van de door de BBSF georganiseerde of erkende disciplines tijdens de periode van 1 juni tot 31 mei daaropvolgend. b. Tellen mee in de berekening van het officieel gemiddelde: interploegenwedstrijden bekerwedstrijden nationale, provinciale en regionale kampioenschappen - internationale kampioenschappen gespeeld in België - door de BBSF gehomologeerde nationale en internationale toernooien. Komen niet in aanmerking voor de berekening van het officiële gemiddelde: Alle games gespeeld in het kader van de sportbowling. c. Voor ieder lid, dat 42 of meer games gespeeld heeft, tijdens het afgelopen seizoen, wordt zijn nieuw gemiddelde deze berekend op het aantal gespeelde games. d. Voor ieder lid, dat geen 42 games gespeeld heeft, tijdens het afgelopen seizoen, blijft het laatst door BBSF gekende officieel gemiddelde behouden. e. Om een gemiddelde te bekomen voor het volgende seizoen: - moeten de miniemen, preminiemen en junioren minimum 20 games gespeeld hebben Voor een junior die senior wordt is art. 308 a, b, c en d hierboven van toepassing. Uitgave 1 juni 2008 (Wijz. 1 juni 2011) Pagina 2 van 5 R.I.O.

3 ART. 309 : CATEGORIEËN - GEMIDDELDE 1. Senioren a. Naargelang hun bedrevenheid in de uitoefening van de bowlingsport worden de senioren leden onderverdeeld in verschillende categorieën: Heren Dames Cat. A 190 en hoger 180 en hoger Cat. B Cat. C Cat. D b. Nieuwe L-Licentieleden worden bij hun inschrijving in categorie D ingedeeld. c. Voor een lid met een vreemde nationaliteit en een wettelijke verblijfplaats heeft in het buitenland geldt volgende regel: (1). Ter gelegenheid van zijn/haar eerste inschrijving moet hij/zij een kopij van zijn/haar nationale licentie kunnen voorleggen. Aan de hand van het gemiddelde vermeld op de licentie zal hij/zij in de overeenkomstige categorie ingedeeld worden. (2). Beschikt het lid over een buitenlandse licentie, maar zonder gemiddelde van het laatste seizoen, dan wordt dit lid ingedeeld in categorie D en wordt als een nieuw lid ingeschreven (zie art. 308 b) (3). Beschikt het lid over geen buitenlandse licentie, dan wordt hij ingedeeld in categorie D en wordt als dusdanig als een nieuw lid ingeschreven. (zie art 308,b hierboven) d. Leden die één of meerdere jaren geen lid waren van de BBSF, dienen te worden ingedeeld in de categorie die overeenstemt met hun laatst gekend gemiddelde. 2. Jeugd Bij de jeugd bestaan volgende categorieën: - Cat. J: Junioren (jongens en meisjes) JUN. A (160 gemiddeld en meer) JUN. B (159 gemiddeld en minder) - Cat. M: Miniemen (jongens en meisjes) MIN. A (135 gemiddeld en meer) MIN. B (134 gemiddeld en minder) - Cat. PM: Preminiemen (jongens en meisjes) C. INTERNATIONALE COMPETITIES ART. 310 : BEVOEGDHEDEN. Het BBSF bestuur behoudt zich het recht voor, om de organisatie op zich te nemen van internationale wedstrijden en de beslissingen te treffen over de mate van haar deelname aan alle of een deel van de door de WTBA/ETBF ingerichte of erkende wedstrijden. ART. 311 : NATIONALE AFVAARDIGING. De afvaardiging aan internationale competities bestaat normaal uit: - De voorzitter van de BBSF of diens plaatsvervanger in de hoedanigheid van delegatiehoofd. - De nationale coach(es). Bij beslissing van het Directiecomité kan deze afvaardiging andere vormen aannemen en dit naarmate de omvang van de nationale ploeg(en) die aan betreffend kampioenschap deelneemt (deelnemen). Uitgave 1 juni 2008 (Wijz. 1 juni 2011) Pagina 3 van 5 R.I.O.

4 ART. 312: NATIONALE PLOEG(EN) NATIONALE VERTEGENWOORDIGING. a. Onder nationale ploeg wordt verstaan: de groep van spelers geselecteerd uit een nationale preselectie die de BBSF in een internationaal kampioenschap zal vertegenwoordigen. b. De BBSF kent volgende nationale ploegen: - nationale ploeg dames (jeugd, senioren, veteranen) - nationale ploeg heren (jeugd, senioren, veteranen) - nationale vertegenwoordiging voor de World Cup - nationale vertegenwoordiging voor de European Champion Championship (ECC) - nationale vertegenwoordiging voor de World Games ART. 313 : VERPLICHTINGEN VAN DE CLUBS EN DE GESELECTEERDE SPELERS. a. Clubs kunnen in geen geval beletten dat hun spelers deel uitmaken van een nationale ploeg. b. Spelers uit de preselectie en definitief geselecteerde spelers voor een nationale ploeg die zonder geldige reden de selectiewedstrijden of oefenperiodes verzuimen, kunnen van verdere deelname uitgesloten worden. Deze maatregel geldt eveneens voor spelers die in gebreke blijven tegen de gedragscode c. Indien twee spelers van een ploeg niet beschikbaar zijn voor een Interteams- of Bekerwedstrijd, ingevolge hun aanduiding als speler, begeleider of coach van de nationale ploeg, of omwille van hun afvaardiging door de BBSF naar congressen, een internationale competitie, en dergelijke, kan deze wedstrijd naar analogie van de bepalingen in art. 414 van de Sportregl. Hfst. IV, verplaatst worden (vooruitgeschoven of uitgesteld), indien hun ploeg het wenst. D. INTERLANDEN SPORTKAMPEN ART. 314 : BEVOEGDHEDEN. De organisatie en leiding van de nationale sportkampen en interlanden vallen onder de bevoegdheid van de Topsportcoördinator. In dit verband zal hierboven vermeld afgevaardigde als Delegatiehoofd fungeren en de bevoegdheid hebben disciplinaire maatregelen te nemen zoals bepaald onder paragraaf 33 van de gedragscode. E. BEPALINGEN MET BETREKKING TOT HETGEEN VERBODEN IS IN HET KADER VAN DE COMPETITIES Volgende lijst is niet beperkend. ART. 315 : DEELNAME DOOR NIET AANGESLOTEN SPELERS. Iedere club die niet aangesloten spelers laat deelnemen aan een door de BBSF georganiseerde competitie is in overtreding. ART. 316 : VALSE VERKLARINGEN. Ieder lid van een club die valse verklaringen aflegt wat betreft de gegevens van een speler, is strafbaar. ART. 317 : WANORDELIJK GEDRAG. Ieder persoon die het verloop van de wedstrijd zou bekritiseren of daden stellen die van aard zijn wanorde uit te lokken, stelt zich bloot aan sancties. ART. 318 : WEDDENSCHAPPEN. Weddenschappen voor geld zijn verboden. Uitgave 1 juni 2008 (Wijz. 1 juni 2011) Pagina 4 van 5 R.I.O.

5 ART. 319 : DOPING. Het is de leden van de BBSF verboden hun toevlucht te nemen tot doping. ART. 320 : DEELNAME AAN WEDSTRIJDEN INGERICHT DOOR NIET ERKENDE FEDERATIES OF CLUBS. Het is de leden van de BBSF verboden, deel te nemen als speler of in gelijk welke hoedanigheid, hetzij aan wedstrijden ingericht door geschorste, uitgesloten of niet aangesloten clubs, hetzij aan wedstrijden of toernooien die door de BBSF niet zijn toegelaten of georganiseerd door niet-erkende verenigingen. ART. 321 : INBREUK TEGEN DE REGLEMENTEN. Inbreuk plegen tegen de van kracht zijnde bowlingspel reglementen en andere sportreglementen tijdens kampioenschappen en toernooien georganiseerd door of onder bescherming van de BBSF of erkende groeperingen is strafbaar. ART. 322 : Daden stellen die nadeel kunnen berokkenen aan de BBSF, clubs of leden is strafbaar. ART. 323 : Het is een club verboden één van haar ploegen opzettelijk te verzwakken met het inzicht nadeel of voordeel aan gelijk welke andere ploeg te bezorgen. ART. 324 : Een lid dat door de BBSF geschorst is, mag geen enkele functie uitoefenen ter gelegenheid van kampioenschappen of erkende toernooien (vb.: afgevaardigde, wedstrijdleider, schrijver, referee, enz ). ART. 325 : Overtredingen tegen de artikels 315 tot en met 324 worden aanhangig gemaakt, behandeld en gesanctioneerd op de wijze beschreven in het hoofdstuk IV, RIO, Tuchtrechtspraak. Uitgave 1 juni 2008 (Wijz. 1 juni 2011) Pagina 5 van 5 R.I.O.

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF BBSF 23.08.2016 Addendum seizoen 2016-2017 aan het Sportreglement en RIO uitgave augustus 2016 NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF ALGEMEEN Art. 1 - Ieder jaar organiseert de BBSF de scratch, bonus en handicap

Nadere informatie

HOOFDSTUK IV TUCHT- EN GESCHILLENREGLEMENT

HOOFDSTUK IV TUCHT- EN GESCHILLENREGLEMENT A. ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK IV TUCHT- EN GESCHILLENREGLEMENT Art.401 : Tuchtregeling De disciplinaire procedure binnen de BBSF geschiedt uitsluitend zoals voorgeschreven in dit reglement. De bowlingclubs

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden?

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? 01/12/2017 Richtlijnen selectieschutters 2018 Belangrijk: deze richtlijnen zijn voorlopig en kunnen steeds bijgewerkt en veranderd worden. 1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? Iedereen

Nadere informatie

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN SHORTTRACK Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden Artikel

Nadere informatie

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF BBSF 28.08.2018 Addendum seizoen 2018-2019 aan het Sportreglement en RIO uitgave augustus 2018 NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF ALGEMEEN Art. 1 - Ieder jaar organiseert de BBSF de scratch, bonus en handicap

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Blad 1 van 68 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN... 9

Nadere informatie

HOOFDSTUK V: DE BBSF KAMPIOENSCHAPPEN. A. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK V: DE BBSF KAMPIOENSCHAPPEN. A. ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK V: DE BBSF KAMPIOENSCHAPPEN. A. ALGEMENE BEPALINGEN ART. 501 : SPEELWIJZE. 1. De normale speelwijze (Amerikaanse speelwijze): Een partij zal op twee naast elkaar liggende banen (een paar) worden

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname van één elftal

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Vastgesteld in de bondsvergadering van Blad 1 van 66 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.2 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Nadere informatie

Vlaamse Schietsportkoepel

Vlaamse Schietsportkoepel Vlaamse Schietsportkoepel TECHNISCH REGLEMENT Afdeling Doelschieten Art. 1. Dit technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en is van toepassing

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2017-2018 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. 1567 PROVINCIALE en GEWESTELIJKE U21 - art. 1573-1575 PROVINCIALE

Nadere informatie

Grote prijs Knokke-Heist. DOUBLETTEN TORNOOI Alle categorieën 4 rondes MAX 50 ploegen

Grote prijs Knokke-Heist. DOUBLETTEN TORNOOI Alle categorieën 4 rondes MAX 50 ploegen PC DE VUURTOREN VZW Heistlaan 124 8301 Knokke-Heist Grote prijs Knokke-Heist Zaterdag 10 augustus 2019 DOUBLETTEN TORNOOI Alle categorieën 4 rondes MAX 50 ploegen HEREN - HEREN/GEMENGD EN DOUBLETTEN DAMES

Nadere informatie

SPECIFIEK STRAFFENBAREMA Cycling Vlaanderen

SPECIFIEK STRAFFENBAREMA Cycling Vlaanderen SPECIFIEK STRAFFENBAREMA Cycling Vlaanderen INBREUKEN EN SANCTIEBAREMA S VLAAMS GRONDGEBIED VOOR ALLE VERGUNNINGHOUDERS Voorafgaandelijk: Alle vergunninghouders betekent ook niet bij de Cycling Vlaanderen

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2018-2019 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. V1568 RECREATIEF VOETBAL RESERVEN art. V1570 RECREATIEF

Nadere informatie

Badminton Vlaanderen 03/ SPEELGERCHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES

Badminton Vlaanderen 03/ SPEELGERCHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 260 SPEELGERCHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES HOOFDSTUK 1. TOERNOOIEN EN KAMPIOENSCHAPPEN ARTIKEL 1.1 TOEPASSINGSGEBIED Het reglement

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN 2016-2017 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname van één

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING AMATEURVOETBAL

ALGEMENE VERGADERING AMATEURVOETBAL ALGEMENE VERGADERING AMATEURVOETBAL In de algemene vergadering amateurvoetbal van 2 juni jl. zijn de volgende reglementswijzigingen aangenomen. De wijzigingen gaan in op 1 juli 2012. Alleen de gewijzigde

Nadere informatie

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen ONTWERP MODALITEITEN 2012-2013 DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen INHOUD DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen A. Provinciale jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8 B. Bijzondere jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8

Nadere informatie

Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2013

Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2013 Categorie junioren Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2013 Inleiding De Europese kampioenschappen junioren vinden plaats in Jerusalem, in Israël, van 28/02/2014 tot 2/03/2014.

Nadere informatie

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be HOOFDSTUK 1. VOOR HET TORNOOI ARTIKEL

Nadere informatie

Voorjaarstornooi 50+

Voorjaarstornooi 50+ PC DE VUURTOREN VZW Heistlaan 124 8301 Knokke-Heist Voorjaarstornooi 50+ Donderdag 13 juni 2019 DOUBLETTENTORNOOI 4 rondes HEREN - HEREN/GEMENGD EN DOUBLETTEN DAMES Start om 13:00 uur stipt, aanmelden

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD Deze tekst is geschreven in de mannelijke vorm. Hierachter schuilt geen enkele vorm van discriminatie tegenover het vrouwelijke geslacht

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW VABCO MOL ATLETIEK OPRICHTING BENAMING DOEL EN DUUR HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Art.1 Op 7 januari 1960 werd onze vereniging opgericht en als dusdanig aangesloten bij de

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

Selectiecriteria & Selectieprocedures. Vlaamse Volleybalschool. Schooljaar 2012 2013

Selectiecriteria & Selectieprocedures. Vlaamse Volleybalschool. Schooljaar 2012 2013 Selectiecriteria & Selectieprocedures Vlaamse Volleybalschool Schooljaar 2012 2013 Bepaling van de beginsituatie De leerlingen worden geselecteerd uit de provinciale en landelijke jeugdselecties. Atleten

Nadere informatie

C 260 SPEELGERECHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 260 SPEELGERECHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 260 SPEELGERECHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement VMOL ATLETIEKCLUB Huishoudelijk Reglement VZW VABCO MOL ATLETIEK HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN OPRICHTING BENAMING DOEL EN DUUR Art.1 Op 7 januari 1960 werd onze vereniging opgericht en als dusdanig

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames.

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames. Algemeen: BEKERS VAN BELGIE Er worden 9 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen. De volgende Bekers worden gevormd Beker

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot doel de

Nadere informatie

Artikel 452 Basisvoorwaarden om een jeugdlicentie VFV voor interprovinciaal of provinciaal voetbal te bekomen

Artikel 452 Basisvoorwaarden om een jeugdlicentie VFV voor interprovinciaal of provinciaal voetbal te bekomen Artikel 451 Het verzoek tot toekenning van een jeugdlicentie VFV interprovinciaal of provinciaal voetbal 1. De aanvraag tot deelname aan de interprovinciale of provinciale jeugdcompetitie, moet ingediend

Nadere informatie

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlands kampioenschap aflossing

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlands kampioenschap aflossing INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN SHORTTRACK Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen Artikel 302 Nederlands kampioenschap aflossing Artikel 303 A. Nederlandse Kampioenschappen Afstanden B. Open

Nadere informatie

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB Dit reglement beschrijft de (ranking) toernooien welke onder auspiciën van de KNBB worden gespeeld. Het Nederlands Kampioenschap wordt in een apart reglement beschreven.

Nadere informatie

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2015-2016

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2015-2016 Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2015-2016 Vanaf seizoen 2014-2015 werkt de Koninklijke Belgische Ski Federatie met een nieuw online systeem voor FIS-inschrijvingen. Elke Belgische renner

Nadere informatie

VMF KERN RUDDERVOORDE

VMF KERN RUDDERVOORDE ZONDAG 1 MEI 2016 SPORTHAL RIDEFORT SPORTSTRAAT 2 8020 RUDDERVOORDE REEKS A REEKS B 1 Mvc Magic Sport Jong PSO 2 Wolfpack CF Meubis 3 Soundwar FT Zvc The Players 4 L22 United Mvc De Sportwereld WEDSTRIJDSCHEMA

Nadere informatie

KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-skaten, seizoen 2019

KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-skaten, seizoen 2019 KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-skaten, seizoen 2019 voor deelname aan internationale kampioenschappen Versie 19 maart 2019 Vastgesteld door de Directeur Bestuurder, d.d. 25-03-2019 Selectie Commissie Inline

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Het bondsbestuur heeft in augustus 2017 de Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton vastgesteld. Deze uitvoeringsregeling geldt

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË ELITES & U23 REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË ELITES & U23 REGLEMENT 2016 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË De Wegcommissie heeft voor 2016 de kalender van de wedstrijden van de Lotto-Beker van België voor Elites z/c en U23 vastgelegd als volgt: Wedstrijden

Nadere informatie

REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van de KNBB vereniging Carambole.

REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van de KNBB vereniging Carambole. REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van de KNBB vereniging Carambole. Artikel 1 - Reglement 1. De KNBB-Vereniging Carambole wordt in dit reglement aangeduid als Sectievereniging Carambole. 2. Dit reglement

Nadere informatie

Basisreglement NFB Ultimate Competities

Basisreglement NFB Ultimate Competities 1. Algemeen Dit Competitie Reglement bepaalt de gang van zaken bij de door de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) in Nederland georganiseerde competitie in Ultimate van alle divisies en klassen. Het gestelde

Nadere informatie

Badminton Vlaanderen 03/ C 270 ORGANISATIE TOERNOOIEN

Badminton Vlaanderen 03/ C 270 ORGANISATIE TOERNOOIEN Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 270 ORGANISATIE TOERNOOIEN HOOFDSTUK 1. VOOR HET TOERNOOI ARTIKEL 1.1 TOEPASSINGSGEBIED Het reglement is van toepassing op de toernooien

Nadere informatie

SPELREGLEMENT. I. ALGEMEEN 1. Het speelseizoen. 2. Spelregels. VERENIGINGEN en LEDEN. Het speelseizoen loopt van 1 september tot en met 31 mei.

SPELREGLEMENT. I. ALGEMEEN 1. Het speelseizoen. 2. Spelregels. VERENIGINGEN en LEDEN. Het speelseizoen loopt van 1 september tot en met 31 mei. I. ALGEMEEN 1. Het speelseizoen SPELREGLEMENT Het speelseizoen loopt van 1 september tot en met 31 mei. 2. Spelregels De wedstrijden van de GERVVOT-competitie worden gespeeld volgens de geldende internationale

Nadere informatie

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 Reglementering coachlicenties Seizoen 2018-2019 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Het bondsbestuur heeft in mei 2018 de Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton vastgesteld. Deze uitvoeringsregeling geldt vanaf

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP VROUWEN PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen 2019-2020 Artikel V1548 Elite jeugdkampioenschappen 1. Deelnemers 11. De ELITE jeugdkampioenschappen worden gespeeld door de clubs die uitkomen in de afdelingen

Nadere informatie

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje VADEMECUM ALS BIJVOEGSEL VAN HET KALENDERBOEKJE De afgevaardigde Terreinafgevaardigde, afgevaardigde thuisploeg De club op wie zijn terrein een wedstrijd

Nadere informatie

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor MODALITEITEN SEIZOEN 2015-2016 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar Bevordering. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde de 2e geklasseerde en de 3 periodekampioenen - de

Nadere informatie

REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van KNBB vereniging Carambole

REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van KNBB vereniging Carambole REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van KNBB vereniging Carambole Artikel 1 - Reglement 1. De KNBB-Vereniging Carambole wordt in dit reglement aangeduid als Sectievereniging Carambole. 2. Dit reglement

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 BOWLINGSPELREGLEMENTEN

HOOFDSTUK 1 BOWLINGSPELREGLEMENTEN HOOFDSTUK 1 BOWLINGSPELREGLEMENTEN In dit reglement wordt gemakshalve alleen verwezen naar het mannelijk geslacht ten aanzien van de leden en aangeslotenen; bedoeld wordt, behoudens uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

50 + HANDICAP worden gehouden in

50 + HANDICAP worden gehouden in NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN 50 + HANDICAP worden gehouden in zondag 04 oktober en op vrijdag 09 oktober tot en met zondag 11 oktober 2015 Inlichtingen: Lia Fievet, Telefoon: 0346-580297 Inschrijvingen

Nadere informatie

1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties

1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties 1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties Competitie o Dames: Om de licentie te verkrijgen: een sterktegetal van tenminste 505. Het sterktegetal wordt berekend over voorronde en play-offs gezamenlijk.

Nadere informatie

Regionaal atletiekreglement. (versie 2015)

Regionaal atletiekreglement. (versie 2015) Regionaal atletiekreglement (versie 2015) Voorwoord Het regionaal atletiekreglement van KLJ Oost-Vlaanderen is vastgelegd door de regionale monitorenraad en bekrachtigd door het Regionaal Bestuur. Het

Nadere informatie

REGLEMENT VVG KIDS TOUR 2014

REGLEMENT VVG KIDS TOUR 2014 REGLEMENT VVG KIDS TOUR 2014 DEELNEMINGSVOORWAARDEN De VVG Kids Tour 2014 is toegankelijk voor spelers/speelsters geboren tussen 2001 en 2007: - lid van een club aangesloten bij de VVG - in regel met de

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Reglement Heffingen en Maatregelen 2018-2019 1. Reglement 1. Dit reglement is van toepassing op alle leden van de KNBB Vereniging Carambole (KVC).

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Kampioenschapsreglement KNHS-indoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 oktober 2018 en geldig tot 1 april 2019 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden voor

Nadere informatie

REGLEMENTERING KW-CUP

REGLEMENTERING KW-CUP REGLEMENTERING KW-CUP 2016-2017 VOORAF De reglementen van de KW-cup worden regelmatig aangepast. Bij de start van het seizoen 2016-2017 werden opnieuw enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Deze aanpassing

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand per 1 april 2012 en geldig tot 1 oktober 2012

Nadere informatie

Reglement Biljart Artistiek

Reglement Biljart Artistiek Reglement Biljart Artistiek Artikel 1: Algemene bepalingen a. Dit reglement is van toepassing op alle officiële wedstrijden Biljart Artistiek, die onder verantwoordelijkheid van de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel

Nadere informatie

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badmintonton Clubs Ondernemingsnummer: 424.375.097 Rekeningnummer Fortis : 001-0952174-01 Website: http://www.vvbbc.be Uitgave

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/07/2019. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/07/2019. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1 AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1 AD 26 Vertegenwoordiging van de clubs 40,41 Onbevoegd lid + bijkomende boete 134,69 AD 62 Naamswijziging (verwerkingskost) GRATIS 1 AD 63

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIË. Algemeen: A. Beker van België voor verbondskampioenen

BEKERS VAN BELGIË. Algemeen: A. Beker van België voor verbondskampioenen BEKERS VAN BELGIË Algemeen: Er worden 7 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen met een ploeg in één van deze bekers en

Nadere informatie

REGLEMENT PROVINCIALE SENIORENCOMPETITIE HEREN DAMES GEMENGD

REGLEMENT PROVINCIALE SENIORENCOMPETITIE HEREN DAMES GEMENGD PBA - Seniorencompetitie / 1 Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen VZW REGLEMENT PROVINCIALE SENIORENCOMPETITIE HEREN DAMES GEMENGD Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen vzw Maatschappelijke zetel:

Nadere informatie

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. 1. Onder de huisleague worden bowlingcompetities verstaan die door de bowlingvereniging

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton 2016-2017 1. Algemeen De Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton (NJRB) bevat de richtlijnen volgens welke de sterktebepaling plaatsvindt

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE 1. Algemene bepalingen Obedience is een internationaal FCI wedstrijdprogramma, waarvoor in België volgende afkortingen

Nadere informatie

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276 ~ 1 ~ Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat 6 3001 Heverlee Tel: 016/890276 1. De Club Nr.121 Art.1.01: Elk lid betaalt een lidgeld per seizoen als bijdrage voor de onkosten van de club.

Nadere informatie

SELECTIEREGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN

SELECTIEREGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN SELECTIEREGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN 29er, 49er FX & 49er EN NACRA 15 PER VOORJAAR 2019 Dit Reglement bepaalt de voorwaarden en

Nadere informatie

REGLEMENTERING KW-CUP

REGLEMENTERING KW-CUP REGLEMENTERING KW-CUP 2014-2015 VOORAF De reglementen van de KW-cup worden regelmatig aangepast. Bij de start van het seizoen 2014-2015 werden enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd, mede door de invoering

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017 BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot doel de

Nadere informatie

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2015/C410. Zondag 6 September t/m Zondag 13 September 2015

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2015/C410. Zondag 6 September t/m Zondag 13 September 2015 TOERNOOIGEGEVENS Naam 15e Hotel Asteria Toernooi Erkenning Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2015/C410 Organisatie Bowling Vereniging Venray Wanneer Zondag 6 September t/m Zondag 13 September 2015

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Toegestane Shuttles 2015/2016

Uitvoeringsregeling Toegestane Shuttles 2015/2016 Uitvoeringsregeling Toegestane Shuttles 2015/2016 Het bestuur heeft in zijn vergadering op 23 februari 2015 op basis van het Algemeen Wedstrijdreglement, Hoofdstuk II, artikel 4, lid 1 voor het seizoen

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2018-2019 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

12-N-KBWB straffenbarema voor wedstrijdfeiten 1

12-N-KBWB straffenbarema voor wedstrijdfeiten 1 B TITEL XII : DISCIPLINE EN PROCEDURES (versie 01.07.18) HOOFDSTUK I : DISCIPLINE 1 Inbreuken 2 Sancties 3 Straffenbarema voor wedstrijdfeiten 112 B BAREMA VAN SPECIFIEKE BELGISCHE STRAFFEN BAREMA STRAFFEN

Nadere informatie

De P.I.B. Oost-Vlaanderen gaat door op zondag 26 april 2015 om 9u00 op de terreinen van KPC Mistral

De P.I.B. Oost-Vlaanderen gaat door op zondag 26 april 2015 om 9u00 op de terreinen van KPC Mistral REGLEMENT: PROVINCIALE EN VLAAMSE INTERCLUB BEKER Artikel 1. Principe 1. De provinciale en Vlaamse interclubbeker betreft zowel damesploegen als ploegen heren/gemengd. Hij heeft tot doel, in beide categorieën,

Nadere informatie

KNSB Cup seizoen 2016/2017

KNSB Cup seizoen 2016/2017 KNSB Cup seizoen 2016/2017 Nationale Competitie De Nationale Competitie zoals bedoeld in de Specifieke Bepalingen Shorttrack artikel 305 wordt georganiseerd onder de naam KNSB Cup. In het geval dit document

Nadere informatie

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement Deel Administratie Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Deel Competitie ART. 260 KALENDER A) KALENDER VAN HET SEIZOEN De kalender van de landelijke afdelingen wordt opgemaakt door en onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

Gedragscode. Artikel 10 Reglementen:

Gedragscode. Artikel 10 Reglementen: Gedragscode Het bestuur van Stichting YET Nederland heeft conform artikel 10 lid 1-4 van haar statuten een wedstrijd/toernooi reglement en gedragscode laten opstellen : Artikel 10 Reglementen: 1. Het Bestuur

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2018 SHORTTRACK

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2018 SHORTTRACK Aankondiging Belgische Kampioenschappen 2018 SHORTTRACK Zondag 11 maart 2018 Ijshal De Schaverdijn Gouverneur Verwilghensingel 13, 3500 Hasselt De Belgische Kampioenschappen Shorttrack 2018 gaan door in

Nadere informatie

Trainingsprestaties en verwachtbare wedstrijdresultaten zijn niet geldig.

Trainingsprestaties en verwachtbare wedstrijdresultaten zijn niet geldig. Paramaribo, 13 december 2016 Algemeen De aanwijzing van selecties voor verschillende internationale kampioenschappen wordt voorgesteld door de Technische Commissie en door het Bondsbestuur goedgekeurd.

Nadere informatie

REGLEMENT KEIZER KAREL CUP

REGLEMENT KEIZER KAREL CUP REGLEMENT KEIZER KAREL CUP ALGEMENE BEPALINGEN 1. Alle deelnemers aan Keizer Karel Cup moeten zich houden aan de reglementen van de Vlaamse Minivoetbalfederatie (VMF). Het toernooi verloopt volledig volgens

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP HEREN PRINCIPES Verplichte deelname van alle clubs uit lagere afdeling: 1, 2, 3 en 4 Provinciale. Kampioenschapformule: Elke ploeg

Nadere informatie

Reglement voor selectie en uitzending van wedstrijdparen voor WDSF Kampioenschappen en Cup wedstrijden

Reglement voor selectie en uitzending van wedstrijdparen voor WDSF Kampioenschappen en Cup wedstrijden BELGISCHE DANSSPORT FEDERATIE Reglement voor selectie en uitzending van wedstrijdparen voor WDSF Kampioenschappen en Cup wedstrijden 6-11-2015 INHOUD 1. Definitie. 2. Algemene regels voor uitzending. 3.

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Seizoen 2018-2019 Inhoudstafel Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand...

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2019-2020 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

SELECTIEREGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN

SELECTIEREGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN SELECTIEREGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN 29er, 49er FX & 49er EN NACRA 15 PER NAJAAR 2019 Dit Reglement bepaalt de voorwaarden en de

Nadere informatie

SELECTIE REGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN

SELECTIE REGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN SELECTIE REGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN 29er, 49er FX & 49er EN NACRA 15 PER VOORJAAR 2018 Dit Reglement bepaalt de voorwaarden en

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014 Tennis Vlaanderen 4/03/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2018-2019 Vanaf seizoen 2014-2015 werkt de Koninklijke Belgische Ski Federatie met een nieuw online systeem voor FIS-inschrijvingen. Elke Belgische renner

Nadere informatie

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten De scheidsrechters wordt met aandrang verzocht onderstaande richtlijnen stipt na te leven. Deze richtlijnen

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2018-2019 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Toegestane Shuttles 2018/2019

Uitvoeringsregeling Toegestane Shuttles 2018/2019 Uitvoeringsregeling Toegestane Shuttles 2018/2019 Het bestuur heeft in zijn vergadering op juli 2018 op basis van het Algemeen Wedstrijdreglement, Hoofdstuk II, artikel 4, lid 1 voor het seizoen 2018/2019

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015 Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015 Het bondsbestuur heeft op 12 juli 2014 de Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst 2014-2015 goedgekeurd. Deze uitvoeringsregeling treedt in op

Nadere informatie