Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Scouts Dag van de jeugdbeweging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Scouts Dag van de jeugdbeweging"

Transcriptie

1 Aanwezig: Lore Mijnendonckx en Benjey Van Beers (jeugdhuis t Onkrooid), Kaatje Blockx en Sofie Baeyens (Meisjeschiro centrum), Wout Heyns en Wouter Vandekerkhof (Jongenschiro centrum), An-Katrien Noben en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Max van de Ven en Pieter Bax (Scouts), Wendy Van Beek (JRK), Stijn Van Hees (Pluswerking), Joke Segers (schepen van jeugd), Victor van Meerten (voorzitter) en Pascal Thijs (secretaris). Verontschuldigd: Kaat van de Kerkhof en Candy Vromans (leerlingenraad SCC), Lieselotte Segers (JRK), Joris Herrijgers en Maurice Van Raak (KLJ). Te gast bij de Scouts Vandaag zijn we te gast bij de Scouts. Straks krijgen we een rondleiding, maar eerst gaan we vergaderen. Max en Pieter hebben voor een knabbel en een drankje gezorgd. Echte waaghalzen moeten zeker de Pufri cola uit Oosterzele eens proberen. Een ware aanrader en vooral spotgoedkoop. Dag van de jeugdbeweging Nu vrijdag 18 oktober is het de jaarlijkse Dag van de Jeugdbeweging, de tofste dag van het jaar, waarbij we jullie inzet en de jeugdbeweging in z n geheel in de kijker willen plaatsen. Over zowat heel Vlaanderen schieten lokale initiatieven als paddenstoelen uit de grond en wij blijven niet achter. We gaan er alles aan doen om vanaf 7:00u een beker warme chocolademelk en een koffiekoek te kunnen uitdelen aan iedereen die in jeugdbewegingsoutfit naar school of werk gaat. Zij worden dan wel verzocht voor dit ontbijt de verplaatsing naar onze tent op het marktplein te maken. Dat ontbijt gaan we samen aanbieden, dus met voldoende helpende handen van alle jeugdbewegingen. We rekenen erop dat van iedere vereniging een paar man al om 6:30u op het markplein is zodat we tegen 7:00u kunnen starten met uitdelen. Er blijft ook van iedere vereniging wat volk om te helpen opruimen na 8:30u. Behalve helpende handen rekenen we op materiaal dat deels van jullie komt en deels van de gemeente. We overlopen nog eens de takenlijst die we vorige keer al hadden opgesteld: De Scouts zorgen voor: de tent, bij voorkeur op te stellen op donderdagavond met de opening naar de KBC en de rug naar het gemeentehuis (zoals vorig jaar).

2 een sjorconstructie om de vlaggen van de deelnemende jeugdbewegingen in te hangen. buitenverlichting om ons terrein te verlichten. De KLJ zorgt voor: Joris zorgt voor 70 liter melk die rond 6:30u op de markt moet zijn om de warme chocomelk op tijd klaar te krijgen (Pascal herinnert Joris hieraan). binnenverlichting (voor in de tent) en verlengdraden. De Meisjeschiro zorgt voor: grote kookpotten en pollepels met lange steel. Chiro De Vraai zorgt voor: gasvuur met aansluitstukken (ook al om 6:30u). een oproep naar hun leden met het verzoek om naar de markt te komen (is al gebeurd). mochten er koffiekoeken over zijn, dan kan de Chiro deze gaan uitdelen in gemeenteschool Voorheide, eventueel met de hulp van andere verenigingen. De Jongenschiro komt voorlopig niet in dit rijtje voor. Voor hen hebben we echter ook een taak gevonden, waarover later meer De jeugddienst en de gemeente leveren uiteraard ook een bijdrage. Zo heeft het schepencollege ingestemd met de actie, mogen we een deel van het marktplein inpalmen en de doorgang achter de kerk tijdelijk afsluiten én krijgen we medewerking van het werkhuis die er als volgt uitziet: 15 nadars worden donderdag al gebracht. er wordt gezorgd voor een gasfles. een bareel achter de kerk en parkeerverbodsborden t.h.v. KBC worden geplaatst. er wordt voor gezorgd dat we stroom kunnen nemen van de elektriciteitskast op het marktplein. er worden drie tafels en drie afvalbakken geleverd. We vragen jullie om die afvalbakken te gebruiken en er mee op toe te zien dat ze door de leden worden gebruikt. De jeugddienst zorgt voor: een prijsvraag voor koffiekoeken is de deur uit, met voorlopig twee prijsopgaves voor levering van 600 koeken vrijdag om 6:45u. er wordt promotie gevoerd via de website, de activiteitenkalender, de lichtkrant en de gemeentelijke berichtgeving in Hoger Op. bekers, cacaopoeder en servetten zijn in voldoende aantallen aangekocht. de muziekinstallatie van de uitleendienst kan worden gebruikt. er komt weer een fotoverslag op de website van de gemeente, misschien ook een verslagje in de Mia Noyens van het gemeentesecretariaat komt foto s maken. Tenslotte vragen we jullie allemaal nog uitdrukkelijk om voldoende promo te voeren bij de eigen leden, mocht dat nog niet gebeurd zijn. Iedere vereniging brengt vrijdagmorgen een eigen vlag mee.

3 Nacht van de jeugdbeweging Het tweede luik van de Dag van de jeugdbeweging is de Nacht van de jeugdbeweging, vrijdagavond in t Onkrooid. Bereid je voor op een feestje met goedkope pinten voor de leiding en de oudste leden van de jeugdverenigingen. t Onkrooid had een beetje bedenkingen bij de cantus die hier de jongste jaren aan wordt gekoppeld, maar gezien de massale lokroep van jullie verenigingen, hebben ze ingezien dat ze jullie hier écht een plezier mee kunnen doen. Er komt dus een cantus maar wel mits enkele voorwaarden. Jullie kregen tot vandaag om een aantal zaken aan ons door te geven. Die zaken werden opgesomd in de uitnodiging voor deze vergadering die voor alle zekerheid ook werd bezorgd aan alle hoofdleiding en per vergissing zelfs aan de leden van de jeugdraad van vorig jaar. We verwachten van jullie vandaag een antwoord op deze vragen: Wie gaat de cantus voor jullie vereniging leiden (liefst één persoon per vereniging)? Jongenschiro: Steven (Ukkie) Leyten. Ukkie heeft dit al eerder gedaan. Scouts: Michiel Wils of Lucas Vissers Meisjeschiro: Lieselotte De Pauw KLJ: Joris Herrijgers Chiro De Vraai: wordt voor maandag per doorgegeven JRK: leiding gaat naar quiz t.g.v. 100 jaar Rode Kruis Mol. Zij nemen niet deel aan de cantus, maar komen na de cantus misschien nog naar t Onkrooid. Welke twee personen gaan voor jullie vereniging nuchter blijven en mee instaan voor het goede verloop en de opkuis? Jongenschiro: Brent Leyten en Evert Hulselmans Scouts: Veronique Verheyen en Stiene Blockx of Siele Monden Meisjeschiro: Katrijn Hulselmans en Janne Declerck Chiro De Vraai: mail volgt vóór maandag KLJ: weten we hopelijk ook tegen maandag Met hoeveel personen gaan jullie deelnemen (een zo correct mogelijke inschatting)? Jongenschiro: 18 Scouts: 29 Meisjeschiro: 15 Chiro De Vraai: 17 (bevestiging volgt tegen maandag) KLJ: weten we hopelijk ook tegen maandag We hadden het daarnet nog over een taak voor de Jongenschiro, aangezien zij nergens voor moeten zorgen bij de ontbijtactie. Aan hen vragen we op donderdagavond alles op te komen stellen voor de cantus, zo niet verwachten we twee personen per vereniging. De Chiro wil dat gerust doen. Wouter denkt dat ze daar toch zeker een man of 5 voor vinden. Met Benjey en Lore wordt afgesproken dat de Jongenschiro donderdag om 20.00u komt opstellen. Nog enkele afspraken: De cantus wordt in tijd beperkt van 21:00 tot 23:00u. Het sanitair moet correct worden gebruikt, dus niet buiten tegen de gevel van de buren plassen en binnen ook in de pot in niet ernaast. Joke dringt erop aan dit echt

4 op te volgen. Buiten plassen kan je immers een dure GAS-boete opleveren en als we dit jaar het sanitair van t Onkrooid smerig achterlaten, zit het er dik in dat de cantus volgend jaar geen vervolg krijgt. Wie gaat voor boekjes zorgen? Het mag alleszins niet de bedoeling zijn dat t Onkrooid daar last-minute nog mee opgezadeld wordt. Pascal wil het kopieerwerk gerust doen, mits alles lang genoeg op voorhand wordt aangeleverd. Niemand wordt verplicht bier te drinken. Joke komt met 2 of 3 collega s van het schepencollege tappen. In tegenstelling tot s morgens worden uniformen s avond afgeraden. Dan nog een laatste ding: hoe doen we de controle op de goedkope pinten? We hebben vorige vergadering t Onkrooid huiswerk meegegeven. Zij zijn uiteraard het best geplaatst om te vertellen hoe die controle voor hen best wordt georganiseerd. Vorig jaar verliep dit vrij stroef op basis van een lijst. Wie op de lijst stond kreeg een polsbandje. Hoe pakken we het dit jaar aan? Joke heeft Niels Bosmans hierover gebeld. t Onkrooid zou dit jaar willen werken met een algemene lage prijs, dus ook voor bezoekers die geen lid zijn van een jeugdbeweging. Benjey bevestigt dit. Het wordt een algemene lage prijs die waarschijnlijk wel iets hoger gaat zijn dan 1,00 euro, maar lager dan de standaardprijzen. Subsidies Vorige vergadering hebben we overlopen op welke subsidies jullie verenigingen aanspraak kunnen maken. Ondertussen komen de aanvragen druppelsgewijs binnen. Voor de meeste subsidies hebben jullie nog wel een paar weken de tijd, maar laat je niet verrassen. Tegen eind november moet de aanvraagperiode worden afgesloten om alles nog voor het einde van het jaar te kunnen verwerken en uitbetalen. Voor de infrastructuursubsidie is er meer haast mee gemoeid. Voor de uitvoering van de werken en de uiteindelijke aanvraag krijgen jullie nog tot begin december, maar de opdracht was om uiterlijk vandaag al te laten weten wat jullie dit jaar nog plannen. Volgend jaar houdt deze subsidie op te bestaan, dus als jullie nog een aanvraag willen indienen zal het sowieso dit jaar moeten gebeuren. We hebben voorlopig één aanvraag binnen, van de Scouts. Zij hebben een container aangekocht om extra opslagruimte te creëren. Daardoor kan de stookruimte worden vrijgehouden van allerhande materialen die daar niet thuishoren. Op die manier is deze investering te verantwoorden als een uitgave voor brandveiligheid. Kostprijs: 2.985,07 euro. Chiro De Vraai laat weten een nieuwe branddeur te willen plaatsen ter vervanging van een bestaande deur die nu verkeerd opendraait. De offerte bedraagt 740,00 euro. Bij de KLJ moeten zes armaturen noodverlichting extra worden gehangen en er is een brandblusser aan vervanging toe. Kostprijs wordt geraamd op zo n 350,00 euro. De Meisjeschiro heeft vorig jaar nog een beroep gedaan op de subsidie. Daar zouden nu nog een paar pictogrammen mogen bijkomen. De kostprijs zal vermoedelijk beperkt zijn. Hoe zit het met de andere verenigingen? Volgens Wouter volgt er ook nog een aanvraag van de Jongenschiro. Koen Lefelon is daar volgens hem mee bezig. In principe moest vandaag worden opgegeven welke werken er

5 gepland zijn met een raming van de kosten. Als er tegen maandag een raming binnen is, dan kunnen we daar nog rekening mee houden. Het is onze bedoeling om de centen die we van Brussel krijgen zo goed mogelijk op te maken. Voor de prioriteit brandveiligheid krijgen we zo n euro voor dit jaar en we hebben nog een overschot van zo n euro van vorig jaar. Dat bedrag mag ook nog worden uitgegeven. We denken dat het aangewezen is om in de eerste plaats in jullie lokalen te investeren, aangezien deze subsidie vanaf volgend jaar wegvalt. Mochten er op dat vlak geen verdere aanvragen volgen, dan moeten we bekijken wat we met het geld gaan doen. We kunnen op de valreep nog een blustraining organiseren. Dat kost ook algauw een paar duizend euro. We weten daarnaast dat de brandweer een aantal armaturen noodverlichting kan gebruiken voor de uitleendienst. Verder kunnen we bijvoorbeeld een pakketje branddetectoren aankopen en misschien hebben jullie ook nog wel voorstellen. Bij de Scouts valt het ons op dat er geen brandblussers aanwezig zijn. Zij vragen zich af of dat een verstandige investering is aangezien zij op relatief korte termijn hopen te kunnen verhuizen. Toch denken we dat zelfs in een tijdelijk lokaal brandblussers en rookmelders aanwezig mogen zijn. De Scouts krijgen de gelegenheid te bekijken wat nodig is. Ledenwerving We willen het even kort over jullie ledenwervingen hebben en we herinneren jullie eraan dat je daar een subsidie voor kan aanvragen. Hoe is jullie werving verlopen? Zijn er veel nieuwe leden? De Chiro van t centrum had een goede ledenwerving, met een fietstocht en met veel nieuwe leden. De Scouts hebben niet meteen iets speciaal gedaan rond ledenwerving. Toch zijn er vooral bij de jongere jaren nieuwe leden, maar niet overdreven veel. Het JRK had eind september hun openingsactiviteit met een paar nieuwe leden. Meer nieuwe leden worden verwacht na de cursus helpertje. Bij Chiro de Vraai was er ook een fietstocht. Vooral bij de jongste groepen hebben ook zij veel nieuwe leden. Stijn vertelt ons dat de Pluswerking drie nieuwe leden telt, waardoor ze tegenwoordig gemiddeld tussen 10 en 15 leden op hun maandelijkse activiteiten krijgen. Wat doet de Pluswerking zoal? Binnenkort hebben ze een soort teambuilding en recent hadden ze nog een griezeltocht in het congobos. Ze mikken op leden die zich minder aangesproken voelen tot het reguliere jeugdwerk. Hun jongste leden zijn een jaar of twaalf en ze hebben hun stek in de oude pastorij op de Voorheide. Een Pluswerking ontstaat doorgaans vanuit de parochie. Stijn wil daar echter wat hun werking betreft niet de nadruk op leggen. Telt t Onkrooid nieuwe leden? Jawel, de nieuwe regeling m.b.t. lidkaarten hebben we vorig keer uitgelegd gekregen door Benjey en Lore. Op de Back to School Party hadden ze meteen al 50 nieuwe leden. Ook op andere evenementen worden nieuwe leden gemaakt, zelfs op gewone openingsdagen. Zo heeft Kaat gisteren nog een lidkaart gekocht.

6 Denken jullie allemaal aan de subsidie voor ledenwerving? Per vereniging kan je per jaar een subsidie aanvragen voor gemaakte kosten tot 125,00 euro. Uiteraard moeten de uitgaven worden aangetoond. Dat kan gaan om publicaties, verf om panelen te beschilderen, ijsje of hotdogs die worden uitgedeeld tijdens de werving, Kort Voor het project Bokes in t Onkrooid zaten Joke en Pascal afgelopen donderdag samen met het jeugdhuis, vertegenwoordigd door Niels Bosmans en Sim Helsen. Volgende dinsdag volgt er al een nieuw overleg, ditmaal ook met vertegenwoordigers namens het Sint-Clara College en Dona. Joke vertelt dat we donderdag de ruimte in t Onkrooid bekeken hebben, waarbij opviel dat er niet meteen veel plaats is voor stockage van tafels en stoelen. Momenteel zijn er 10 statafels en 40 krukken. Veel is dat niet, toch niet als we er rekening mee houden dat tot 250 leerlingen kunnen komen, al gaan we wellicht niet iedereen warm kunnen maken voor dit initiatief. Het aanwezige meubilair zal niet volstaan, maar het is moeilijk om te bepalen wat er moet bijkomen. Waarschijnlijk gaat er in eerste instantie niets worden aangekocht, wel worden gehuurd bij de brouwer. We denken dan vooral aan hoge tafels. We vernemen dat er in de Wollewei s middags ook lang niet genoeg zitplaatsen zijn voor alle aanwezigen. Daar wordt ook gewoon op de grond gezeten, dus met een stapel kussentjes kunnen we eveneens zitplaatsen creëren. Het is de bedoeling om achter t Onkrooid een bergruimte te voorzien, waar kussens e.d. voor dit initiatief kunnen worden opgeborgen. Donderdag 26 september was er de evaluatievergadering van de speelpleinwerking. Een aantal zaken willen we met jullie bespreken. Zo is het de bedoeling om volgend jaar meer speelgoed aan te kopen voor kinderen in de leeftijd 7-14 jaar. De kleuters hebben toffe fietsjes waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Oudere kinderen mogen daar niet meer op. Voor hen hebben we vorige zomer een sjotterbak aangekocht die erg in trek was, maar er mag nog wat bij. Heeft er iemand toffe voorstellen? Vanuit de vergadering zijn er niet meteen veel voorstellen. Een pingpongtafel zou kunnen, al komt daar vaak snel iets aan. Verder denken we aan een groot springtouw voor meerdere kinderen tegelijk. Of een megagrote sjoelbak zoals die van de Scouts. Verder moet er volgend jaar meer structuur komen in de themadagen. Die gaan voortaan vóór de vakantie al worden vastgelegd zodat alles sneller gecommuniceerd kan worden naar de kinderen en de ouders. Per week is er één themadag. Hebben jullie leuke ideeën? We denken spontaan aan een circusdag, een superheldendag, een Brasildag, een sprookjesdag, een omgekeerde dag, Vorige vergadering hebben we jullie een eerste keer warm gemaakt met de mededeling dat er dit jaar weer een jeugdraadactiviteit staat aan te komen. De voorstellen mogen van jullie komen. Wanneer gaan we dit doen? We wachten tot het terug mooier weer wordt, dus waarschijnlijk wordt dat mei Er rest ons bijgevolg nog heel wat tijd om iets te beslissen. Voorlopig denken we aan indoor skiën, boerengolf of waterski.

7 Het prijskaartje wordt mee bepalend, want het zou niet meer dan 25 euro per persoon mogen kosten. Kalender/agenda Al jullie evenementen die zich tot een ruimer publiek richten, kunnen worden opgenomen in de activiteitenkalender en worden vermeld in de agenda op de gemeentelijke website. Momenteel heeft niemand iets te melden. Tussen de vergaderingen door kan je activiteiten op aan zetten. Je vermeldt steeds datum en uren, naam van de activiteit, naam van de organisator en plaats van de activiteit. Varia In de variaronde krijgen jullie traditioneel het woord. Profiteer van deze unieke kans om zaken met de collega s van de andere verenigingen te bespreken: Max bijt de spits af. Hij vraagt of Jinsane volgend jaar in t Onkrooid kan. Normaal zou dat weer in februari zijn en volgens Benjey moet dat opnieuw kunnen op voorwaarde dat er niets anders te doen is op de geplande dag. Hij vraagt de Scouts dit zo snel mogelijk verder af te spreken met t Onkrooid. De KLJ zit met een probleem. Ze hebben materiaal van de uitleendienst mee op kamp genomen en dat is sindsdien kwijt. Ze dachten dat het in de container voor het kampvervoer was blijven staan (wat overigens al niet de bedoeling is), maar daarin werd enkel een megafoon aangetroffen. Een muziekinstallatie, een reuzebal en twee tassen met hockeysticks ontbreken nog. De KLJ heeft alles afgezocht, maar vindt het materiaal nergens. Als het hier nergens is, dan is het misschien op de kampplaats achtergebleven? Hoe dan ook, we zijn het kwijt en er moet een oplossing voor komen. Hoe pakken we dit aan? Aangezien er vandaag niemand van de KLJ is vinden we het niet fair om er nu een oordeel over te vellen. We gaan dat wel volgende vergadering doen en in de tussentijd is het de bedoeling dat jullie dit bespreken met jullie achterban. De Jongenschiro zit met een probleem. Hun lokaal ligt pal tegenover gemeenteschool Sint-Jan en het gebeurt tegenwoordig geregeld dat ouders voor het brengen en halen van de kinderen tot op het grasveld achter het lokaal rijden. Het grasveld is daar niet op voorzien. Vroeger stond er een neerklapbare paal in het midden van de pad langs het lokaal. Die ligt nu binnen bij de Chiro. Brent Leyten vraagt of ze die terug mogen plaatsen. Waarschijnlijk is dat geen probleem, maar Pascal vraagt het voor alle zekerheid na. De nieuwe bib opent de deuren op zaterdag 26 oktober. Dat gebeurt onder meer met een stoet. In de namiddag is er een jeugdprogramma, s avonds zijn de volwassenen aan de beurt. Iedereen welkom! t Onkrooid wil de communicatie met de jeugdverenigingen aankaarten. Benjey vertelt ons dat Niels Bosmans al van in augustus probeerde verenigingen warm te maken voor de DJ-contest voor jeugdbewegingen. Het verkeer verliep bijzonder moeizaam. Van de 6 deelnemende verenigingen, bleven er uiteindelijk maar 3 van over. Scouts, KLJ en Chiro De Vraai hebben het tegen elkaar opgenomen. De DJ s van Scouts en KLJ

8 hebben het gehaald en mogen nu draaien op de Nacht van de jeugdbeweging en in het Beachweekend van 8 en 9 november. Waarschijnlijk is communiceren via voor deze doelgroep niet optimaal. Victor kijkt na hoe het zit met de Facebook-account die zijn voorganger destijds heeft aangemaakt. Rest ons enkel nog een datum en locatie vast te leggen voor de volgende vergadering. Dat wordt zaterdag 30 november om 10.00u en we vergaderen bij Chiro De Vraai.

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom Hoe was de vakantie?

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom Hoe was de vakantie? Aanwezig: Benjey Van Beers en Lore Mijnendonckx ( t Onkrooid), Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Brent Leyten en Wouter Vandekerkhof (Jongenschiro), Lotte Buijs en Kaat Van Houdt (Chiro De

Nadere informatie

Dag van de jeugdbeweging

Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Lore Mijnendonckx, Charlotte Janssen en Niels Van Bouwel ( t Onkrooid), Kaatje Blockx en Hanne van Schaijk (Meisjeschiro), Sjoerd De Vocht en Dennis Van Cantfort (Jongenschiro), Kaat Van Houdt

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Chiro de Vraai Verslag Dag van de jeugdbeweging

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij de Chiro de Vraai Verslag Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Sofie Baeyens en Chloë Blockx (Meisjeschiro), Wouter Vandekerkhof en Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers (KLJ), Pieter Bax en Max van

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij het KLJ Kampvervoer zomer 2013

Aanwezig: Verontschuldigd: Te gast bij het KLJ Kampvervoer zomer 2013 Aanwezig: Niels Bosmans (Jeugdhuis t Onkrooid), Chloë Blockx en Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Mathias Magnus (Jongenschiro), Joris Herrygers (KLJ), Maxim Vervecken (Scouts), Nele Maris (Jeugd Rode Kruis),

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom!

Aanwezig: Verontschuldigd: Welkom! Aanwezig: Niels Bosmans en Charlotte Janssen (Jeugdhuis t Onkrooid), Hanne van Schaijk en Eva Van Lieshout (Meisjeschiro Centrum), Leyten Brent (Jongenschiro Centrum), An-Katrien Noben en Kaat Van Houdt

Nadere informatie

Te gast bij het JRK Vandaag mogen we vergaderen bij het Rode Kruis. Bedankt JRK!

Te gast bij het JRK Vandaag mogen we vergaderen bij het Rode Kruis. Bedankt JRK! Aanwezig: Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Jens Lenaerts (Jongenschiro), Anouk De Laat (Chiro De Vraai), Bram Van Gestel en Joris Herrygers (KLJ), Lieselotte Segers en Vicky Van Gestel (JRK), Joke Segers

Nadere informatie

Verslag vergadering 21 september 2010

Verslag vergadering 21 september 2010 Verslag vergadering 21 september 2010 Aanwezig: Niels Bosmans en Dries Maeriën (Jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro Centrum), Gert-Jan Versteynen en Nick Iemants (Jongenschiro Centrum),

Nadere informatie

verslag vergadering 4 oktober 2008

verslag vergadering 4 oktober 2008 verslag vergadering 4 oktober 2008 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Eva Verbeek & Hanne Van den Maegdenbergh (Meisjeschiro Centrum), Seppe Maes & Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne

Nadere informatie

Cursusvoorstel Pieter-Jan

Cursusvoorstel Pieter-Jan Aanwezig: Lore Mijnendonckx en Benjey Van Beers ( t Onkrooid), Dien Spoormans en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Wouter Vandekerkhof en Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Karlijn Vanlimbergen

Nadere informatie

Uniform Gemeentelijk Politiereglement

Uniform Gemeentelijk Politiereglement Aanwezig: Wendy Van Beek en Lieselotte Segers (JRK), Joris Herrygers (KLJ), Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Joke Segers (schepen van jeugd) en Victor van Meerten

Nadere informatie

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK Vergadering van woensdag 29 augustus 2012 Aanwezig: Niels Bosmans en Jonah Hulselmans (jeugdhuis t Onkrooid), Eva Hulselmans en Lisa Smets (Meisjeschiro),

Nadere informatie

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK

WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK WERKGROEP JEUGDRAAD: OKTOBERFJEST 800 JAAR ARENDONK Vergadering van zaterdag 15 september 2012 Aanwezig: Niels Bosmans ( t Onkrooid), Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Brent Leyten (Jongenschiro),

Nadere informatie

Alcoholbandjes op fuiven

Alcoholbandjes op fuiven Aanwezig: Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers en Lotte Caers (KLJ), Wendy Van Beek en Douwe Ravers (JRK), Stijn Van Hees (Pluswerking), Chelsea Vromans en Candy Vromans (leerlingenraad SCC),

Nadere informatie

Welkom! Hoe waren jullie kampen?

Welkom! Hoe waren jullie kampen? Aanwezig: Ellen Verwaest ( t Onkrooid), Kaat Van Houdt en Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Daniëlle De Vocht (KLJ), Diede Ravers en Mies Broeckx (Scouts), Alycia Van Beylen (JRK), Bart Horemans

Nadere informatie

NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS JEUGDRAAD NIEUWE HOOFDLEIDING

NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS JEUGDRAAD NIEUWE HOOFDLEIDING Verslag vergadering 1 oktober 2011 Aanwezig: Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Francesca Deswert en Anouk Vanhove (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro en ondervoorzitter), Anouk De Laat (Chiro De Vraai),

Nadere informatie

Win een speelplein voor Arendonk!

Win een speelplein voor Arendonk! Aanwezig: Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Joris Herrygers (KLJ), Wendy Van Beek (Jeugd Rode Kruis), Max van de Ven (Scouts), Joke Segers (schepen van jeugd), Kaat van de Kerkhof (voorzitter

Nadere informatie

Hoe waren de Dag en Nacht van de jeugdbeweging?

Hoe waren de Dag en Nacht van de jeugdbeweging? Aanwezig: Eliane Meeuws en Dien Spoormans (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Dauwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Kaat Van Houdt en Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ

Nadere informatie

Nieuwjaarswensen nieuwe voorzitter

Nieuwjaarswensen nieuwe voorzitter Aanwezig: Ellen Verwaest en Niels Bosmans ( t Onkrooid), Leyten Brent, Wout Berrens en Dennis Van Cantfort (Jongenschiro), Bhakti Moonen en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Joris Herrygers

Nadere informatie

Aanwezig: Dries Maerien, Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Victor van Meerten

Aanwezig: Dries Maerien, Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Victor van Meerten Verslag vergadering 14 mei 2011 Aanwezig: Dries Maerien, Niels Bosmans (JH t Onkrooid), Victor van Meerten (voorzitter), Joris Herrygers (KLJ), Stijn Van Hees (Plussers), Steven Leyten, Gert-Jan Versteynen

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Nieuwjaarswensen van de voorzitter Subsidiereglementen

Aanwezig: Verontschuldigd: Nieuwjaarswensen van de voorzitter Subsidiereglementen Aanwezig: Benjey Van Beers (jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers en Maurice Van Raak (KLJ),

Nadere informatie

Evaluatie ontbijtactie Dag van de jeugdbeweging

Evaluatie ontbijtactie Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Charlotte Janssen & Ellen Verwaest (jeugdhuis t Onkrooid), Hanne van Schaijk & Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers & Joris Herrijgers (KLJ), Max van de

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 10.11.2007 verslag vergadering Aanwezig: Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Niels Van Hoof (Scouts), Dennis Verheijen (KLJ jongens), Charlotte Stusz & Eva

Nadere informatie

Vergaderen bij Chiro De Vraai

Vergaderen bij Chiro De Vraai Aanwezig: Dien Spoormans & Janne De Clerck (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers & Douwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers & Wannes De Vocht (KLJ), Diede Ravers (Scouts),

Nadere informatie

verslag vergadering 15 november 2008

verslag vergadering 15 november 2008 verslag vergadering 15 november 2008 Aanwezig: Lucas Hulselmans (Jeugdhuis t Onkrooid), Elise Maes & Eva Verbeek (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten & Seppe Maes (Jongenschiro Centrum), Anne Erpels &

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Uitleendienst jeugdraad

Aanwezig: Verontschuldigd: Uitleendienst jeugdraad Aanwezig: Sofie Baeyens & Lieze Smolders (Meisjeschiro), Wouter Vandekerkhof & Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben (Chiro De Vraai), Joris Herrygers (KLJ), Pieter Bax & Max van de Ven (Scouts),

Nadere informatie

Vergaderen in het gemeentehuis

Vergaderen in het gemeentehuis Aanwezig: Marlies Meeus en Brent Jansen (JH t Onkrooid), Eliane Meeuws en Flore Blockx (Meisjeschiro), Douwe Ravers (Jongenschiro), Dien Appels en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Mies Broeckx (Scouts),

Nadere informatie

Gasten: Bart Vosters (afscheidnemend schepen van jeugd) en Wilfred Thomassen (hoofdinspecteur politie).

Gasten: Bart Vosters (afscheidnemend schepen van jeugd) en Wilfred Thomassen (hoofdinspecteur politie). Aanwezig: Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro Centrum), Brent Leyten en Jens Lenaerts (Jongenchiro Centrum), Dennis Verheijen en Joris Herrijgers (KLJ), Floris Lens en Ward Verbeek (Scouts), Lieselotte

Nadere informatie

Vandaag zijn we te gast bij de KLJ. We danken hen alvast voor de gastvrijheid.

Vandaag zijn we te gast bij de KLJ. We danken hen alvast voor de gastvrijheid. Aanwezig: Niels Bosmans ( t Onkrooid), Sofie Baeyens en Kaatje Blockx (Meisjeschiro Centrum), Brent Leyten (Jongenschiro Centrum), Anouk De Laat (Chiro De Vraai), Bram Van Gestel en Joris Herrygers (KLJ),

Nadere informatie

Subsidieconvenant jeugdhuis t Onkrooid

Subsidieconvenant jeugdhuis t Onkrooid Aanwezig: Dennis Van Cantfort & Sjoerd De Vocht (Jongenschiro Centrum), Kaat Van Houdt & Bhakti Moonen (Chiro De Vraai), Lotte Caers & Joris Herrygers (KLJ), Wendy Van Beek (JRK), Chelsea Vromans en Candy

Nadere informatie

Welkom! Dag van de jeugdbeweging

Welkom! Dag van de jeugdbeweging Aanwezig: Ellen Verwaest (JH t Onkrooid), Britt Sanders en Jolien Van Gorp (Meisjeschiro), Jef Borgers en Boycke Oris (Jongenschiro), Bhakti Moonen en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Daniëlle

Nadere informatie

Aanwezig: Gast: Verontschuldigd: Aanvraag projectsubsidie Zingt en Swingt

Aanwezig: Gast: Verontschuldigd: Aanvraag projectsubsidie Zingt en Swingt Aanwezig: Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Kaatje Blockx, Sofie Baeyens en Eva Hulselmans (Meisjeschiro), Brent Leyten en Jens Lenaerts (Jongenschiro), Joris Herrygers en Bram Van Gestel (KLJ), Stijn

Nadere informatie

verslag vergadering 4 april 2009

verslag vergadering 4 april 2009 verslag vergadering 4 april 2009 Aanwezig: Lucas Hulselmans ( JH t Onkrooid), Eva Verbeek en Hanne Van den Maegdenbergh (Meisjeschiro), Wouter Blockx en Steven Leyten (Jongenschiro), Anne Erpels (Chiro

Nadere informatie

Grabbelpas en speelpleinwerking

Grabbelpas en speelpleinwerking Aanwezig: Kaatje Blockx (Meisjeschiro Centrum), Wout Heyns (Jongenschiro Centrum), Max van de Ven (Scouts), Lieselotte Segers (JRK), Stijn Van Hees (Pluswerking), Candy Vromans en Kaat van de Kerkhof (leerlingenraad

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

Verslag vergadering 27 november 2010

Verslag vergadering 27 november 2010 Verslag vergadering 27 november 2010 Aanwezig: Niels Bosmans ( t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Gert-Jan Versteynen en Wouter Blockx (Jongenschiro), Sien Horsting en Sanne Van Hees (Chiro De

Nadere informatie

verslag vergadering 21 februari 2009

verslag vergadering 21 februari 2009 verslag vergadering 21 februari 2009 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Hanne Van den Maegdenbergh en Sarah Vandekerkhof (Meisjeschiro Centrum), Seppe Maes en Steven Leyten (Jongenschiro Centrum),

Nadere informatie

Verslag vergadering 15 mei 2010

Verslag vergadering 15 mei 2010 Verslag vergadering 15 mei 2010 Aanwezig: Lucas Hulselmans (JH t Onkrooid), Sharon Lens (Meisjeschiro Centrum), Wouter Blockx en Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees en Nicky Delanoy (Chiro

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 8.09.2007 verslag vergadering Aanwezig: Carolien Van Oerle & Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Nick Bols & Niels Van Hoof (Scouts), Dennis Verheijen (KLJ

Nadere informatie

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig:

Verslag jeugdraad. Datum: 3 oktober Aanwezig: Verslag jeugdraad Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Mireille Helderweirdt Jeugdconsulent Hanna Courtijn Schepen van jeugd Simon Van der Spiegel Voorzitter Eveline Martens Voorzitter Martijn Saelens Secretaris

Nadere informatie

Vergaderen bij KLJ. Ledenwervingen

Vergaderen bij KLJ. Ledenwervingen Aanwezig: Marlies Meeus en Brent Jansen (jeugdhuis t Onkrooid), Dien Spoormans (Meisjeschiro), Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ), Diede Ravers (Scouts), Bart Horemans (Pluswerking

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 24.05.2008 verslag vergadering Aanwezig: Niels Van Hoof (Scouts), Jan Herrygers & Dennis Verheyen (KLJ jongens), Kristof Van Gorp & Jan Vervecken (Jongenschiro Centrum), Elle Heyns (Meisjeschiro

Nadere informatie

Vergaderen bij de Scouts

Vergaderen bij de Scouts Aanwezig: Janne De Clerck en Nette Spoormans (Meisjeschiro Centrum), Douwe Ravers en Jef Borgers (Jongenschiro Centrum), Dien Appels en Janne Van Herck (Chiro De Vraai), Wannes De Vocht (KLJ), Diede Ravers,

Nadere informatie

Te gast bij t Onkrooid. Jeugdraadactiviteit

Te gast bij t Onkrooid. Jeugdraadactiviteit Aanwezig: Ellen Verwaest ( t Onkrooid), Jolien Van Gorp en Britt Sanders (Meisjeschiro Centrum), Hendrik Wouters en Jef Borgers (Jongenschiro Centrum), Bhakti Moonen en Dien Appels (Chiro De Vraai), Anton

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd.

De secretaris verwelkomt iedereen. Het verslag van de vorige vergadering op 30/01/2014 wordt goedgekeurd. Verslag jeugdraad 20/03/2014 Aanwezig - Joris Croket Jeugddienst Sint-Amands joris.croket@sint-amands.be - Diete De Smet Chirojongens Sint-Amands - Ruben Vantomme Chirojongens Sint-Amands - Benjamin Helsen

Nadere informatie

Zoals vorige vergadering afgesproken zitten we hier vandaag in t Onkrooid aan de vergadertafel. Dankjewel Marlies en Brent!

Zoals vorige vergadering afgesproken zitten we hier vandaag in t Onkrooid aan de vergadertafel. Dankjewel Marlies en Brent! Aanwezig: Marlies Meeus en Brent Jansen (Jeugdhuis t Onkrooid), Britt Sanders en Kaat Spoormans (Meisjeschiro), Douwe Ravers en Jef Borgers (Jongenschiro), Dien Appels en Janne Van Herck (Chiro De Vraai),

Nadere informatie

verslag vergadering 10 april 2010

verslag vergadering 10 april 2010 verslag vergadering 10 april 2010 Aanwezig: Lucas Hulselmans ( Jeugdhuis t Onkrooid), Sharon Lens & Eva Verbeek (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees & Nicky Delanoy

Nadere informatie

Bezoek van de politie wetgeving security op evenementen

Bezoek van de politie wetgeving security op evenementen Aanwezig: Brent Jansen ( t Onkrooid), Bie Van de Kerkhof en Nette Spoormans (Meisjeschiro), Bert de Jager en Stijn Lefelon (Jongenschiro), Daniëlle De Vocht en Lotte Caers (KLJ), Diede Ravers (Scouts),

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Bruno (voorzitter), Aaron (ondervoorzitter), Wouter (secretaris), den Joe, Sint-Lieven, Haegepoorters, Den draai, Chiro D, JRK, Kadullen (te laat),

Nadere informatie

verslag vergadering 16 mei 2009

verslag vergadering 16 mei 2009 verslag vergadering 16 mei 2009 Aanwezig: Hulselmans Lucas & Victor van Meerten (Jeugdhuis t Onkrooid), Eva Verbeek & Charlotte Stusz (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Anne

Nadere informatie

Nieuwsbrief Beste vrijwilligers, leden en sympathisanten

Nieuwsbrief Beste vrijwilligers, leden en sympathisanten Beste vrijwilligers, leden en sympathisanten De zomer is dan wel voorbij, wij blijven op volle snelheid er tegenaan gaan. In deze nieuwsbrief brengen we jullie het afdelingsverhaal van de afgelopen twee

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. MEI JUNI 2015 Zondag 3 mei 2015 De Filmgames vandaag spelen we spelletjes die gebaseerd zijn op films, ben jij ook zo benieuwd? Dan hopen we je

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Fuifnieuws

Aanwezig: Verontschuldigd: Fuifnieuws Aanwezig: Britt Sanders en Jolien Van Gorp (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Boycke Oris (Jongenschiro Centrum), Bhakti Moonen en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Ward Verbeek (Scouts Carpe Diem),

Nadere informatie

verslag vergadering 30 augustus 2008

verslag vergadering 30 augustus 2008 verslag vergadering 30 augustus 2008 Aanwezig: Seppe Maes en Ward Van Hees (Jongenschiro), Jan Herrygers en Dennis Verheyen (KLJ Jongens), Gaetan Spoormans en Pascal Thijs. Verontschuldigd: Scouts, JRK,

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

VICTOR TERUG AAN HET ROER

VICTOR TERUG AAN HET ROER Verslag vergadering 12 november 2011 Aanwezig: Jonah Hulselmans en Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Griet Cools en Anouk Vanhove (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro), Anouk De Laat (Chiro

Nadere informatie

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK Verslag Jeugdraad Datum: 4 oktober 2015 Aanwezig: Mireille Helderweirdt (jeugdconsulente) Eveline Martens (voorzitter) Simon Van der Spiegel (voorzitter) Julie Devers (penningmeester) Martijn Saelens (secretaris)

Nadere informatie

Verontschuldigd: Vicky Van Gestel (JRK), Chiro de Vraai en Victor van Meerten (voorzitter).

Verontschuldigd: Vicky Van Gestel (JRK), Chiro de Vraai en Victor van Meerten (voorzitter). Aanwezig: Niels Bosmans en Sam Maeriën (jeugdhuis t Onkrooid), Anouk Vanhove (Meisjeschiro), Joris Herrygers en Bram Van Gestel (KLJ), Heleen Wils (Scouts), Nele Maris (JRK), Stijn Van Hees (Pluswerking),

Nadere informatie

Arendonk stopt met roken

Arendonk stopt met roken Aanwezig: Dien Spoormans en Jolien Van Gorp (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Boycke Oris (Jongenschiro Centrum), Bhakti Moonen en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Fem Mertens (Scouts Carpe Diem),

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 Aanwezig: Berre Gorrens (Chiro Rijkevorsel), Eefje Brosens (Chiro Rijkevorsel), Sophie Versmissen (Chiro Sint-Jozef), Liene Van Riel (Chiro Sint-Jozef), Zoë Van Dijck

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Vergaderen bij de Meisjeschiro

Vergaderen bij de Meisjeschiro Aanwezig: Brent Janssen (Onkrooid), Lotte Van Gestel en Kaat Spoormans (Meisjeschiro), Douwe Ravers en Jef Borgers (Jongenschiro), Lotte Caers (KLJ), Diede Ravers en Mies Broeckx (Scouts), Jef Van Steenbergen

Nadere informatie

Welkom Rik! Vergaderlocatie Jongenschiro. Nieuwjaarsvergadering

Welkom Rik! Vergaderlocatie Jongenschiro. Nieuwjaarsvergadering Aanwezig: Kaat Spoormans en Eliane Meeuws (Meisjeschiro Centrum), Jef Borgers en Douwe Ravers (Jongenschiro Centrum), Dien Appels en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. mei juni 2019 Zaterdag 4 mei 2019 Roefeldag: van 12u30 tot 18u Hopelijk zijn jullie ingeschreven, want vandaag is het weer Roefeldag, een dag vol

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL

VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL Aanwezig: - Schepen: Geert Vandewynckel - Voorzitter: Thijs Platteau - Consulent jeugddienst: Saskia Candry en Lies Werbrouck - Chiro Wij(t)schateren:

Nadere informatie

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde Verslag Jeugdraad 7 juni 2016: Aanwezig: Erik (Voorzitter/Penningmeester), Tom, Wouter, Ruben (Chiro Erps-Kwerps), Nils (Chiro Everberg), Jens (JH Den Aap), Tom, Jana ( Scouts Kortenberg), Mit (jeugdconsulent),

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 23.02.2008 verslag vergadering Aanwezig: Stephanie Vandersmissen en Carolien Van Oerle (KLJ meisjes), Niels Van Hoof & Glenn Van Laarhoven (Scouts), Jan Herrygers (KLJ jongens), Maes Seppe &

Nadere informatie

Vergaderen in het gemeentehuis

Vergaderen in het gemeentehuis Aanwezig: Janne De Clerck en Flore Blockx (Meisjeschiro), Douwe Ravers en Bert de Jager (Jongenschiro), Janne Van Herck en Dien Appels (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Wannes De Vocht (KLJ), Mies Broeckx

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Gadgets, vesten, badgen en dassen

Nieuwsbrief 2. Gadgets, vesten, badgen en dassen Nieuwsbrief 2 De vakantie is voorbij. Augustus 2017 Hopelijk heeft iedereen genoten van een deugddoende vakantie! Jammer genoeg zijn er dit jaar weinig inschrijvingen, vooral voor het kippenfestijn waar

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking) en Vicky Van Gestel (JRK).

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking) en Vicky Van Gestel (JRK). Verslag vergadering 17 december 2011 Aanwezig: Sam Maeriën en Niels Bosmans (jeugdhuis t Onkrooid), Griet Cools (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro), Anouk De Laat en Sien Horsting (Chiro de Vraai),

Nadere informatie

Jeugdraad 2 december 2013

Jeugdraad 2 december 2013 Jeugdraad 2 december 2013 Aanwezig: Stijn De Winter Plectrum Nele D hondt Chiro Windeke Frode Lefevre Plectrum Wouter Waeytens Pallieter Sara De Clercq Margot Van Melkebeke Maxim Defrance Jasper Begyn

Nadere informatie

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking)

Verontschuldigd: Stijn Van Hees (Pluswerking) Aanwezig: Niels Bosmans ( t Onkrooid), Gert-Jan Versteynen (Jongenschiro), Sarah Wens en Anouk De Laat (Chiro de Vraai), Joris Herrygers (KLJ), Dorien Van Eemeren (Scouts), Bart Vosters (schepen van jeugd),

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 1. "Lokale Helden" & "Dag van de jeugdbeweging in cc" (toelichting door HJ en cc) 2. Goedkeuring vorig verslag 3. Massaspektakel 2016 4. Advies begroting Leopoldsburg

Nadere informatie

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein!

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Animatoren Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Elk jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren om onze animatorenploeg te versterken. Wat bieden wij aan? Een vrijwilligersvergoeding

Nadere informatie

Verslag vergadering 15 januari 2011

Verslag vergadering 15 januari 2011 Verslag vergadering 15 januari 2011 Aanwezig: Niels Bosmans en Dries Maeriën (jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Steven Leyten (Jongenschiro), Sanne Van Hees (Chiro de Vraai), Lore Maris

Nadere informatie

Jeugdraad 29 april 2014

Jeugdraad 29 april 2014 Jeugdraad 29 april 2014 Aanwezig:Ruben P, Ester, Wouter, Aron, Michiel, Julie, Kato, Frauke, Leen Verontschuldigd: Sanne, Evie Afwezig 1. Goedkeuring vorig verslag punten worden nog eens overlopen en verder

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 06.01.2007 verslag vergadering Aanwezig: Jasper Vangool (Jongenschiro Centrum), Stephanie Vandersmissen & Stefanie Viskens (KLJ meisjes), Roebi van Olmen & Anne Erpels (Chiro de Vraai), Bart

Nadere informatie

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 KlimtorenNieuws locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 In dit nummer: Informatieavonden Website Schoolfruit Schoolmelk

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 6 september 2013 Sara Gers Annelien Poels Eveline Van Bogaert Wouter Luyckx

Nadere informatie

Verslag vergadering 9 april 2011

Verslag vergadering 9 april 2011 Verslag vergadering 9 april 2011 Aanwezig: Niels Bosmans en Dries Maeriën (jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens en Sarah Vandekerkhof (Meisjeschiro), Steven Leyten en Gert-Jan Versteynen (Jongenschiro),

Nadere informatie

Vandaag worden we hier prima ontvangen door de Meisjeschiro. Bedankt dat we hier mogen vergaderen!

Vandaag worden we hier prima ontvangen door de Meisjeschiro. Bedankt dat we hier mogen vergaderen! Aanwezig: Ellen Verwaest en Marlies Meeus ( t Onkrooid), Jolien Van Gorp en Britt Sanders (Meisjeschiro), Jef Borgers en Boycke Oris (Jongenschiro), Bhakti Moonen (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Daniëlle

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag Glenn Dufraing stond niet bij de aanwezigen bij het laatste verslag.

1. Goedkeuring verslag Glenn Dufraing stond niet bij de aanwezigen bij het laatste verslag. Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 september 2015 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Jeugddienst Wiedes VIB KLJ KSA JH Korridor Seniorenraad Gemeente Lore Van Herck Wouter Luyckx

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 1 september 2015:

Verslag Jeugdraad 1 september 2015: Verslag Jeugdraad 1 september 2015: Aanwezig: Gabriëla (Voorzitter), Erik (penningmeester), Mathias, Jana, Hadewig en Tom (Scouts Kortenberg), Dave ( t Excuus), Ruben, Jolien, Wouter en Tom (Chiro Erps-Kwerps),

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Robbert Neckebroek (jeugdconsulent), Aaron De Ruyver (ondervoorzitter), Wouter Maes (secretaris) (te laat), FOS, Joe-English, Den Draai, Chiro D, JRK,

Nadere informatie

Jeugdraad verslag vergadering

Jeugdraad verslag vergadering Jeugdraad 19.05.2007 verslag vergadering Aanwezig: Jasper Vangool & Seppe Maes (Jongenschiro Centrum), Stephanie Vandersmissen (KLJ meisjes), Lucas Hulselmans ( t Onkrooid), Vanessa Panis (Scouts), Roebi

Nadere informatie

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij AANWEZIGHEDEN aanwezige leden:, Anke, Merel, Kristof, Tom, Kim, Elissa, Debbie aanwezige waarnemers: Gerrit, Mieke verontschuldigd:

Nadere informatie

Vandaag worden we hier prima ontvangen door het Jeugd Rode Kruis. Bedankt dat we hier mogen vergaderen!

Vandaag worden we hier prima ontvangen door het Jeugd Rode Kruis. Bedankt dat we hier mogen vergaderen! Aanwezig: Ellen Verwaest en Marlies Meeus ( t Onkrooid), Kaat Spoormans en Kaatje Blockx (Meisjeschiro), Karlijn Vanlimbergen (Chiro De Vraai), Lotte Caers en Danielle De Vocht (KLJ), Fem Mertens (Scouts),

Nadere informatie

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering 23 oudercomité. oktober 2018 Aanwezig: Juf Kirsten, Juf Sofie, Kirsten, Werner, Koen, Lin, Els, Hilde Verontschuldigd: Juf Karolien, Jo, Esmerald,Ann,

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Voorzitter Secretaris Jeugdconsulent Bestuursleden Emma Staut Toon Daems Jeroen Kersschot Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander,

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 21 februari 2008 Aanwezig: Patrick De Win (Jeugdvoetbal FC Ramsdonk) Ilse Muyldermans (Jeugdvoetbal FC Ramsdonk) Sander Van Loo (Scouts Nieuwenrode) Loes Troch (Chiromeisjes Kap o/d

Nadere informatie

Datum: 27 september 2018

Datum: 27 september 2018 Agendapunten Datum: 27 september 2018 Welkom door voorzitter o Wie zijn wij en wat doen wij We stellen het nieuwe dagelijks bestuur voor De jeugdraad verdeelt de subsidies onder de JWI s De jeugdraad organiseert

Nadere informatie

Jeugdraad 18 MEI 2017

Jeugdraad 18 MEI 2017 Jeugdraad 18 MEI 2017 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Arne Snauwaert (deskundige), Michaël Vandemeulebroecke (schepen voor jeugd), Marit Van Den Bulke (Chiro Zulte), Michelle Groenweghe (Chiro Zulte

Nadere informatie

Algemene Vergadering 29/03/2017

Algemene Vergadering 29/03/2017 Algemene Vergadering 29/03/2017 Agenda 1. Verwelkoming Presentatie Meerhout 2. Toelichting erfgoedcel k.erf: Nacht van het Kempens Erfgoed 3. Goedkeuring verslag vorige vergadering 4. Kasverslag 2016,

Nadere informatie

Verslag oudervergadering 29/09/2016

Verslag oudervergadering 29/09/2016 Verslag oudervergadering 29/09/2016 Aanwezigen Evelien Tonnet, Griet Vandewynckel, Evy Dumoulin, Veerle Henckens, Lien Van Echelpoel, Jan Willems, Pascale Ackermans, Luk Geldof, Jérémie Cambier, juf Veronique,

Nadere informatie

verslag vergadering 6 maart 2010

verslag vergadering 6 maart 2010 verslag vergadering 6 maart 2010 Aanwezig: Niels Bosmans & Lucas Hulselmans ( Jeugdhuis t Onkrooid), Sarah Van de Kerkhof (Meisjeschiro Centrum), Steven Leyten (Jongenschiro Centrum), Sanne Van Hees &

Nadere informatie