Nieuw leven voor Zuidoost Toekomstagenda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw leven voor Zuidoost Toekomstagenda 2013-2018"

Transcriptie

1 Nieuw leven voor Zuidoost Toekomstagenda wijkgericht werken! stadsdeelaanpak in Apeldoorn

2 De top 10 voor Zuidoost Het is fijn wonen in stadsdeel Zuidoost dat bestaat uit De Maten, Groot Zonnehoeve en de Voorwaarts. Dat geeft u aan in alle reacties die we kregen bij de voorbereiding van de Toekomstagenda voor ons stadsdeel. We willen dat graag zo houden. Daarvoor is vernieuwing nodig van ons stadsdeel dat deels al ruim veertig jaar oud is. We werken de komende vijf jaar graag aan die vernieuwing op basis van de volgende tien opgaven voor Zuidoost. 1 De eigen kracht van de wijk beter gebruiken U helpt als bewoner van Zuidoost graag mee in uw wijk. Dat zien we in de resultaten van de enquête Toekomst stadsdeel Zuidoost, die we begin 2012 hielden. U weet alleen vaak niet wat u kunt doen. Dat gaan we u duidelijker laten weten de komende jaren. Ook (sport)verenigingen en basisscholen doen steeds meer activiteiten voor de hele wijk. We gaan ons best doen om al die eigen kracht van onze wijk nog beter te gebruiken. 2 Een oplossing zoeken voor hard rijden en parkeerproblemen Hardrijders en te weinig parkeerplekken. Daar ergert u zich vooral aan. U vindt dat de 30-kilometerzones in onze wijk beter moeten worden ingericht. En dat er betere voorlichting moet komen over rijden in een woonwijk. Een oplossing voor de parkeerplekken is niet makkelijk. U wilt meer parkeerplekken, maar dat mag niet ten koste gaan van groen en speelplekken. Wij vinden aantrekkelijk groen en speelplekken in de wijk ook heel belangrijk. Daarom kiezen we voor maatwerk om parkeerproblemen op te lossen. Dat betekent dat we in overleg met de directe omwonenden kijken waar extra parkeerplekken kunnen komen. 3 De bibliotheek en kinderboerderij in onze wijk houden De bibliotheek en de kinderboerderij in De Maten moeten blijven! Dat vindt (bijna) iedere bewoner. Het zijn belangrijke voorzieningen in onze wijk. We kijken graag samen met de gemeente en andere organisaties hoe dat kan. Bijvoorbeeld door een combinatie met andere maatschappelijke en economische functies. En door u als bewoners een actieve rol te geven bij het in stand houden van deze voorzieningen.

3 4 Evenementen beter bekend maken De intocht van Sinterklaas, Moonlight Shopping en Life & Cooking in De Eglantier. Die evenementen kent u. Maar van veel andere evenementen in onze wijk weet u vaak niet dat ze er zijn. We willen die evenementen beter promoten. Vooral omdat het evenementen zijn waar u graag bij bent. Zoals muziek in het park, de Dag van het Park, feesten bij de kinderboerderij, het vliegerfeest. We kijken met onze partners in de wijk hoe we een aantrekkelijk aanbod van evenementen kunnen behouden in het Matenpark. Evenementen voor een brede doelgroep dragen bovendien bij aan een positief imago van onze wijk. 5 Meer mogelijkheden bieden voor sport en spel voor alle leeftijden Er zijn te weinig goede speelgelegenheden in onze buurt. Dat geeft u aan in de enquête van begin We willen daar wat aan doen. Want goede sport- en speelvoorzieningen horen bij een compleet aanbod van voorzieningen. Wat moet er bijkomen in onze wijk? Een aantrekkelijke, moderne plek voor jongeren in het Matenpark met een grotere skatebaan, een graffitimuur, een vrijstaat en chillplek. Avontuurlijke speelmogelijkheden in de buurt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Een speelplek in De Horsten. Speelvoorzieningen in de parkzone in Groot Zonnehoeve. Aantrekkelijke speelplekken voor meisjes en meiden. Meer individuele sportmogelijkheden zoals skeelerroutes, trimparcours, hardlooproutes. 6 De uitstraling van gebouwen en de openbare ruimte verbeteren De meesten van u vinden dat uw buurt of wijk wel een opfrisbeurt kan gebruiken. En dat het groen wel wat beter kan worden onderhouden. U heeft gelijk. Onze wijk is ruim veertig jaar oud, een opfrisbeurt kan geen kwaad. Grote veranderingen zijn in de huidige tijd lastig. Dat is ook lang niet altijd nodig. De hele buurt krijgt een betere uitstraling als de meest verwaarloosde gebouwen en lelijkste plekken in de openbare ruimte worden opgeknapt.

4 7 Werken aan energiezuinige en toekomstbestendige woningen Volgens de enquête van begin 2012 heeft u drie wensen voor uw huidige of toekomstige woning: 36% van u wil graag een huis met aanpassingen voor ouderen; 35% van u krijgt graag zorg aan huis; 57% van u wil graag lagere energielasten. Op basis van deze wensen gaan we met woningcorporaties, marktpartijen, energiebedrijven, zorgverleners en de gemeente werken aan energiezuinige woningen en zorg in en om huis. 8 Zorgen voor zichtbare plekken voor ontmoeting en zorg We willen werken aan: een betere herkenbaarheid van de zorgvoorzieningen in de wijk; meer plekken om samen te eten en te ontspannen; meer horeca in De Eglantier; meer straatfeesten in de wijk. Want daar heeft u behoefte aan. Dat zien we aan de resultaten van de Avond van de toekomst en het Stadsdeelplatform+. En terecht! Zichtbare plekken voor ontmoeting en zorg zijn heel belangrijk voor de sociale functie van onze wijk. 9 Preventief samenwerken aan een veiliger wijk We willen werken aan een veiliger wijk. Dat doen we samen met politie, onderwijs, maatschappelijk werk, jongerenwerk en ouders. We gaan elkaar beter op de hoogte houden van signalen die we krijgen. En kijken daarna met elkaar welke aanpak het beste is. 10 De identiteit van de buurten versterken Iedere buurt in stadsdeel Zuidoost heeft een eigen identiteit. Die willen we graag versterken. Hoe we dat willen doen leest u op het losse inlegvel bij deze folder.

5 Drie belangrijke kwaliteiten Op basis van alle informatie die we kregen, weten we waarom u graag in Zuidoost woont. Volgens u heeft ons stadsdeel drie belangrijke kwaliteiten. Die kwaliteiten moeten zo blijven en mogen de komende jaren nog verder worden versterkt. De drie kwaliteiten zijn: 1 Het groen U vindt het heel prettig dat u in Zuidoost in een ruime, groene omgeving woont. U bent niet alleen blij met het groen in uw buurt, maar ook met het Matenpark én het landschap rondom de wijk. 2 De voorzieningen U woont graag in Zuidoost, omdat u er een breed en compleet aanbod vindt van wijk- en buurtvoorzieningen. Winkelcentrum De Eglantier is dé plek voor uw wekelijkse boodschappen. U komt graag naar de bibliotheek in De Stolp. U bent blij met het Matenpark, het groene hart van de wijk met kinderboerderij en waterspeeltuin. U waardeert het erg dat er veel dagelijkse voorzieningen bij u in de buurt zijn, zoals basisscholen, speelplekken en buurtwinkelcentra. Er zijn twee middelbare scholen in het stadsdeel. 3 De bereikbaarheid Zuidoost is goed bereikbaar. Dat vindt u erg prettig. Via de A1 en A50 en de Ring in De Maten bent u snel thuis. En andersom snel op weg naar andere delen van Nederland voor werk of vrijetijdsbesteding. We kijken altijd naar die kwaliteiten Deze drie kwaliteiten spelen een belangrijke rol bij alle activiteiten in ons stadsdeel. Bij elke activiteit stellen we de vraag: levert deze activiteit een bijdrage aan de kwaliteiten van onze wijk?

6 Het is uw toekomstagenda We hebben naar u geluisterd. We hebben voor het opstellen van de toekomstagenda u gevraagd wat u belangrijk vindt voor uw wijk. Dat deden we in de maanden maart tot en met juni 2012 op veel verschillende manieren: Enquête Toekomst stadsdeel Zuidoost (april-mei 2012) Avond van de toekomst (24 april 2012) Stadsdeelplatform+ (8 maart 2012) Opstellen basisscholen (OBS De Marke en PCBS De Gong, april-mei 2012) Maatschappelijke stage De Heemgaard (maart 2012) Ik-vertel-mee-zuil (maart en mei 2012) Bijdrage Toekomstagenda De Dreven (juni 2012) Interviews met de buurtraden (oktober 2012). Een nieuwe manier van (samen)werken Omdat de tijd nu anders is, werken we ook anders aan de opgaven van de Toekomstagenda. Dit is onze nieuwe manier van werken: We gebruiken meer de eigen kracht van u: bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van Zuidoost. We zetten een heldere koers uit voor de toekomst. We kiezen voor gerichte ingrepen (de spelden prikken) voor de buurt en wijk in plaats van grote projecten. We pakken zaken preventief aan. Zo voorkomen we problemen met relatief lage investeringen. We werken samen met bewoners, overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties doelgericht aan de verbeteropgaven. We gaan graag in overleg met de gemeente en partners over de vraag welke partij wat oppakt de komende jaren. We laten de regie over aan de gemeente. Die faciliteert bewoners, ondernemers en maatschap pelijke organisaties zo veel mogelijk. Colofon Uitgave Wijkraad Zuidoost, mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn info@wijkraadzuidoost.nl Telefoon (055) Website Tekst gemeente Apeldoorn en Jos Fluitsma Fotografie Imre Csany, Arno van Kampen, gemeente Apeldoorn Vormgeving Vormvisie BNO, Apeldoorn Druk Drukmotief, Apeldoorn januari 2013

Reigersbos klaar voor de toekomst

Reigersbos klaar voor de toekomst Reigersbos klaar voor de toekomst Kansen voor Reigersbos Inhoud Kansen voor Reigersbos 5 Tijd voor een opknapbeurt 5 Verbeteren van de (financiële) situatie van de bewoners 5 Wat, waar en op welke manier?

Nadere informatie

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST Zomer 2015 Wijkraad Hulst Binnenstad Beste Hulstenaren, Voor u ligt het resultaat van een enquête die is samengesteld naar aanleiding van de Jaarvergadering

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord

Onze cliënten aan het woord Onze cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Naam cliënt : Naam invuller vragenlijst : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting Inleiding Naam instelling wil graag

Nadere informatie

Toekomstagenda Apeldoorn Noordwest

Toekomstagenda Apeldoorn Noordwest Toekomstagenda Apeldoorn Noordwest 2013-2016 wijkgericht werken! stadsdeelaanpak in Apeldoorn Inhoud Vooraf 1 Totstandkoming Toekomstagenda 2 1. Groen 3 2. Verkeer 4 3. Veiligheid 5 4. Inrichting wijken/openbare

Nadere informatie

Hoe bevalt wonen in de binnenstad?

Hoe bevalt wonen in de binnenstad? Hoe bevalt wonen in de binnenstad? Uitslag van de bewonersenquête over de kwaliteit van de leefomgeving van de binnenstad in Apeldoorn april 215 Wat vindt u als bewoners van de binnenstad van Apeldoorn

Nadere informatie

De wijken Slingerbos en Tweelingstad in cijfers. Achtergrondinformatie ten behoeve van raadsbezoek

De wijken Slingerbos en Tweelingstad in cijfers. Achtergrondinformatie ten behoeve van raadsbezoek De wijken Slingerbos en Tweelingstad in cijfers Achtergrondinformatie ten behoeve van raadsbezoek Afdeling Vastgoed en Wonen 29 augustus 2014 2 Algemeen Deze notitie bevat cijfers over inwoners en woningvoorraad

Nadere informatie

De wijk met eigen karakter. Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025

De wijk met eigen karakter.  Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025 Deze visie is tot stand gekomen in bijeenkomsten met verschillende partijen. We danken de deelnemers hartelijk voor hun inzet. Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Bel ons

Nadere informatie

In gesprek met jongeren

In gesprek met jongeren In gesprek met jongeren Hier komt tekst Verslaglegging Raad in de Wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern Hier komt ook tekst 27 september 2017 Aanleiding Op woensdag 27 september 2017, van 18.00 tot

Nadere informatie

MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK

MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK WAT IS EEN PARK OM DE HOEK? Een Park om de Hoek is een groene ontmoetingsplek in de wijk. Een plek om bij te komen en bij te kletsen met buren. We toveren

Nadere informatie

Mevrouw de Jong (72), klant Sensire

Mevrouw de Jong (72), klant Sensire Mevrouw de Jong (72), klant Sensire Winterswijk en Christa van Wijk, medewerkster Sensire Winterswijk Klankbordgroep en Cliëntenraad Heeft u een mening over de zorg die u of uw familielid krijgt? Wilt

Nadere informatie

ProWonen ondersteunt uw initiatief

ProWonen ondersteunt uw initiatief ProWonen ondersteunt uw initiatief ProWonen ondersteunt uw initiatief Organiseert uw vereniging een bijzondere activiteit? Wilt u met de buurtvereniging een gezamenlijke barbecue houden? Houdt uw vereniging

Nadere informatie

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Nijeveld Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Nijeveld Laurens Nijeveld is een woonzorglocatie voor ouderen

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Uitkomsten Toekomstmarkt Leidsenhage

Uitkomsten Toekomstmarkt Leidsenhage Uitkomsten Toekomstmarkt Leidsenhage 7 februari 2009, Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. meer dan zorg

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. meer dan zorg Laurens Nijeveld Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord meer dan zorg Nijeveld Laurens Nijeveld is een woonzorglocatie voor ouderen in de wijk Ommoord. De locatie kenmerkt zich door de vriendelijke

Nadere informatie

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO carintreggeland huis Titus Brandsmahof ALMELO Thuis in een veilige en moderne omgeving Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen voor Delft Goed onderwijs voor iedereen D66 wil extra aandacht voor: > > (dreigende) achterstanden > > cultuur, sport, techniek, digitale en sociale vaardigheden en

Nadere informatie

De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn

De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn Praat mee over de toekomst van uw Afrikaanderwijk! Vestia en de deelgemeente Feijenoord hebben - met de hulp van Bewonersorganisatie Afrikaanderwijk

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving

Onderzoek Inwonerspanel: Cultuurbeleving 1 (9) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Inleiding Cultuur versterkt de identiteit van de stad en verbindt de mensen met elkaar. De gemeente ondersteunt projecten en ook bevordert de gemeente

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL 2018-2022 SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM COLOFON Programmacommissie Isabelle van Woerkom (voorzitter) Arjen de Groot (secretaris) Judith

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Eugeria Almelo

Carintreggeland Huis Eugeria Almelo Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Eugeria Almelo 2 Welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? In een gezellige en veilige woonomgeving met zorg binnen handbereik? Welkom in

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Dit gaat er gebeuren!

Dit gaat er gebeuren! Dit gaat er gebeuren! Samen maken we de wijk Even voorstellen: Fatima Azemmour (9) Riek van den Boomgaard (78) Amirah Akçam (28) Jan de Beuk (44) Mark Verlinden (32) en Rico Oliveira (55) Ze bestaan niet

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Omnisport Apeldoorn / Americahal Sport, muziek, grootschalige evenementen

Locatieprofiel evenementen Omnisport Apeldoorn / Americahal Sport, muziek, grootschalige evenementen Locatieprofiel evenementen Omnisport Apeldoorn / Americahal Sport, muziek, grootschalige evenementen Eigenaar: Libéma Beheerder: Libéma Contact: 088-9000 350 Inhoudsopgave Identiteit van de locatie 1.1

Nadere informatie

Belang onderwijsvoorz. (50-65 jaar) Kinderdagverblijf. Belang onderwijsvoorz. (35-50 jaar) Kinderdagverblijf

Belang onderwijsvoorz. (50-65 jaar) Kinderdagverblijf. Belang onderwijsvoorz. (35-50 jaar) Kinderdagverblijf ONDERWIJSVOORZIENINGEN Belang onderwijsvoorz.(alle leeftijden) Belang onderwijsvoorz.(20-35 jaar) Belang onderwijsvoorz. (35-50 jaar) Belang onderwijsvoorz. (50-65 jaar) Page 1 of 7 CULTUUR VOORZIENINGEN

Nadere informatie

BURGERPANEL EEMNES PEILING BESTUURLIJKE TOEKOMST II

BURGERPANEL EEMNES PEILING BESTUURLIJKE TOEKOMST II BURGERPANEL EEMNES PEILING 3 2016 BESTUURLIJKE TOEKOMST II Gemeente Eemnes Mei 2016 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN OMNISPORT APELDOORN/AMERICAHAL

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN OMNISPORT APELDOORN/AMERICAHAL LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN OMNISPORT APELDOORN/AMERICAHAL Sport, muziek, grootschalige evenementen INHOUDSOPGAVE Identiteit van de locatie 1.1 Ambitie en profiel 1.2 Gewenste programmering 1.3 Omgeving

Nadere informatie

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 Visie bedrijventerrein Kranenburg Groningen Dracht kranenburg - 1904-2016 VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 COLOFON Opdrachtgever: VBGW Groningen Door: Donkergroen Ontwerp & Advies Postbus 145 8600 AC Sneek

Nadere informatie

Wonen, werken, meedoen

Wonen, werken, meedoen Wonen, werken, meedoen zoals jíj dat wilt Bij Prezzent is er van alles te doen Wij zíjn er voor jou Bij Prezzent kun je wonen, werken en meedoen zoals jij dat wilt. Wij hebben woonlocaties met zelfstandige

Nadere informatie

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG 2018-2028 oktober 2017 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD ONZE VISIE ONZE MISSIE p. 3 p. 5 p. 7 ONZE KERNWAARDEN p. 7 EEN ECHTE HEERLENSE

Nadere informatie

Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september uur De Ark

Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september uur De Ark Informatiekrant over bouwen aan een betere Rivierenwijk nummer 1 september 2011 Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september 19.00 uur De Ark In dit nummer: De schop in de grond in het

Nadere informatie

Speelplan 2017 Gemeente Velsen

Speelplan 2017 Gemeente Velsen Speelplan 2017 Gemeente Velsen Inleiding Elk jaar wordt u het investeringsplan voor speelplekken voorgelegd; het zogenoemde Speelplan. Het Speelplan toont een overzicht van de speelplekken die in aanmerking

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering van de Wijkraad Zuidoost, Dinsdag 24 april 2018, De Stolp, Apeldoorn

Algemene ledenvergadering van de Wijkraad Zuidoost, Dinsdag 24 april 2018, De Stolp, Apeldoorn Algemene ledenvergadering van de Wijkraad Zuidoost, 2018 Dinsdag 24 april 2018, De Stolp, Apeldoorn Agenda Algemene Ledenvergadering 1. Opening 2. Vaststelling notulen van ALV 25 april 2017 3. Toelichting

Nadere informatie

Dordtse Parken Bezoek en waardering

Dordtse Parken Bezoek en waardering Dordtse Parken Bezoek en waardering Bezoeken Dordtse inwoners hun parken? Dordrecht heeft een aantal mooie parken en de gemeente wil graag de bekendheid, en daarmee ook het gebruik, vergroten. Om input

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

Behoefteonderzoek. Utrecht.nl

Behoefteonderzoek. Utrecht.nl Behoefteonderzoek Top drie s: Waarom niet komen? 1. Veiligheid 2. Tijdgebrek 3. Prijs Hoe vaak? 1. 1-2 keer per week 2. 3-4 keer per week 3. 3-4 keer per maand Waarom wel komen? 1. Sport- en beweegmogelijkheden

Nadere informatie

Sport, Spel en Recreatie

Sport, Spel en Recreatie Prachtwijk Presikhaaf Arnhem Project: Sport, spel en recreatie in Presikhaaf, Arnhem. Opdracht: wijkvisie voor sport spel en recreatie. Opdrachtgever: Portaal Vastgoedontwikkeling. Planfase: 2009. SPORT

Nadere informatie

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Maasveld Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Maasveld Een modern, multicultureel woonzorgcentrum

Nadere informatie

TRANSFORMATIE NAAR WOON-, WERK- EN LEEFGEBIED

TRANSFORMATIE NAAR WOON-, WERK- EN LEEFGEBIED TRANSFORMATIE NAAR WOON-, WERK- EN LEEFGEBIED TOEKOMST VAN RIJNHUIZEN (PLETTENBURG) Club Rhijnhuizen zet zich in om de transformatie naar een mooi en herkenbaar woon-, werk- en leefgebied aan te jagen,

Nadere informatie

Duurzame wijk van en voor de toekomst. Doe mee!

Duurzame wijk van en voor de toekomst. Doe mee! Duurzame wijk van en voor de toekomst. Doe mee! Een bijzondere wijk In het zuidoosten van Hoofddorp wil gemeente Haarlemmermeer samen met marktpartijen, ketenpartners en bewoners een bijzondere wijk ontwikkelen.

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

V a n V l i e t B u i t e n r u i m t e. P o r t f o l i o s k a t e b a n e n

V a n V l i e t B u i t e n r u i m t e. P o r t f o l i o s k a t e b a n e n V a n V l i e t B u i t e n r u i m t e P o r t f o l i o s k a t e b a n e n 2 3 Postbus 57 3480 DB Harmelen Energieweg 4 Harmelen Tel 0348-688222 Fax 0348-688242 www.vanvlietbv.nl 4 T o s k a t e o r

Nadere informatie

Uitgangspunten de vijf O s;

Uitgangspunten de vijf O s; Evaluatie creativiteitssessie 8 april: Uitgangspunten de vijf O s; 1. Onderwijs 2. Opvang 3. Ontmoeting 4. Ontspanning 5. Ondersteuning In het oude schoolgebouw leslokalen multifunctioneel klaslokalen

Nadere informatie

AAN DE BEWONERS VAN DIT PAND INFOBLAD VAN DE GAARDEN. allegaardje ZOMER 2013. Nr.28

AAN DE BEWONERS VAN DIT PAND INFOBLAD VAN DE GAARDEN. allegaardje ZOMER 2013. Nr.28 AAN DE BEWONERS VAN DIT PAND INFOBLAD VAN DE GAARDEN allegaardje ZOMER 2013 Nr.28 BUURTRAAD DE GAARDEN Buurtraadsleden m.i.v. januari 2013 Dick Dalhuisen (Voorzitter) Ria Schalkwijk (Secretaris/Penningmeester)

Nadere informatie

Duurzame wijk van èn voor de toekomst. Doe mee!

Duurzame wijk van èn voor de toekomst. Doe mee! Duurzame wijk van èn voor de toekomst. Doe mee! Lincolnpark in vogelvlucht Een bijzondere wijk Lincolnpark biedt ruimte aan circa 850 woningen en voorzieningen zoals winkels, horeca, een school, kleinschalige

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6 Strategisch kader 2013-2017 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Missie en kernwaarden...3 3. Ambitie en speerpunten...5 4. Doorvertaling organisatie...6 1 1. Inleiding Ons vorige ondernemingsplan Wonen

Nadere informatie

BEELDHOUWERSHOEVE 111 TE APELDOORN

BEELDHOUWERSHOEVE 111 TE APELDOORN BEELDHOUWERSHOEVE 111 TE APELDOORN VRAAGPRIJS 375.000 K.K. De Eglantier 656, 7329DP Apeldoorn Telefoon: 055-5431207 Fax: 055-5431201 E-mail: info@rshmakelaars.nl Internet: http://www.rshmakelaars.nl Omschrijving:

Nadere informatie

» In gesprek op de weekmarkt. Gebiedsvisie Centraal Capelle Ontwikkelingen Stadshart

» In gesprek op de weekmarkt. Gebiedsvisie Centraal Capelle Ontwikkelingen Stadshart » In gesprek op de weekmarkt Gebiedsvisie Centraal Capelle Ontwikkelingen Stadshart Gebiedsvisie Centraal Capelle Op donderdag 18 juni 2015 presenteerden de wethouders Stedelijke Ontwikkeling en Economische

Nadere informatie

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. meer dan zorg

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. meer dan zorg Laurens Maasveld Een modern, multicultureel woonzorgcentrum meer dan zorg Maasveld Laurens Maasveld is een modern, multicultureel woonzorgcentrum voor ouderen. De locatie ligt aan de Maashaven in de levendige

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Operatie Periscoop Frederik Hendrik

Operatie Periscoop Frederik Hendrik Operatie Periscoop Frederik Hendrik Het perspectief van kinderen op de openbare ruimte Nav de herinrichting en het verdwijnen van 350 parkeerplekken. Wat vinden kinderen belangrijk? Hoe ziet de buurt

Nadere informatie

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra 4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra Beleidsmatige kenmerken Beschrijving geplande activiteiten: Ondersteuning en begeleiding op aanvraag 1. Organisaties algemeen Beleid,

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Wijkschouw Stadsveld Zuid

Wijkschouw Stadsveld Zuid Wijkschouw Stadsveld Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Onderwijs in Oss NW. Verslag bijeenkomst 2: De workshop

Onderwijs in Oss NW. Verslag bijeenkomst 2: De workshop Onderwijs in Oss NW Verslag bijeenkomst 2: De workshop Hoe ziet onderwijs en opvang eruit in 2030? Welke sfeer hangt er? Welke identiteit willen dat de opvang en onderwijs uitstraalt? Willen we opvang

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort. Je moet er even doorheen kijken

EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort. Je moet er even doorheen kijken EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort Je moet er even doorheen kijken EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort Op 8 januari 2007 gaat de eerste schep in de grond. Dan wordt begonnen

Nadere informatie

Eén Zuidoost: verbondenheid oost- en westkant spoor. Nulmeting. Onderzoek, Informatie en Statistiek

Eén Zuidoost: verbondenheid oost- en westkant spoor. Nulmeting. Onderzoek, Informatie en Statistiek - Eén Zuidoost: verbondenheid oost- en westkant spoor Nulmeting Onderzoek, Informatie en Statistiek In opdracht van: Stadsdeel Zuidoost Projectnummer: 19123 Eliza van der Beek Laura de Graaff Josca Boers

Nadere informatie

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

Stadsdeel Scheveningen

Stadsdeel Scheveningen Wijkprogramma 2016-2019 Stadsdeel Scheveningen NOORDELIJK SCHEVENINGEN SCHEVENINGEN-DORP HAVENKWARTIER & VISSENBUURT WITTEBRUG & DUTTENDEL VAN STOLKPARK DUINDORP ZORGVLIET STATEN- EN GEUZENKWARTIER DUINOORD

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Een veilige stad begint in de buurt

Een veilige stad begint in de buurt Een veilige stad begint in de buurt Het Meerjarenprogramma (MJP) veiligheid Maastricht 2019-2022 beschrijft de veiligheidsthema s waarmee we de komende 4 jaar aan de slag gaan. Ons doel? Een zo veilig

Nadere informatie

Een wijkvisie voor Sterrenburg. Sterrenburg, de toekomst. In dit nummer aandacht voor: Beste bewoner van Sterrenburg. januari 2010 nummer 3

Een wijkvisie voor Sterrenburg. Sterrenburg, de toekomst. In dit nummer aandacht voor: Beste bewoner van Sterrenburg. januari 2010 nummer 3 Een wijkvisie voor Sterrenburg januari 2010 nummer 3 In dit nummer aandacht voor: de toekomst van uw wijk parkeren en verkeer het hart van de wijk kinderen en jongeren activiteiten in Sterrenburg uw woonomgeving

Nadere informatie

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1 Dorpnr.: 1 Leefbaarheidsenquête In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. Hier kunt u een oordeel over geven door middel van een cijfer van 1 (zeer negatief) t/m 10

Nadere informatie

De heer Ten Brink (62),

De heer Ten Brink (62), De heer Ten Brink (62), bewoner Sensire Dementie den op ooiman jonge leeftijd doetinchem, bestuurt de droombus 1 Dementie op jonge leeftijd Dementie komt vooral voor bij oudere mensen. Toch kun je ook

Nadere informatie

Schoolverlaters. Bs de Regenboog

Schoolverlaters. Bs de Regenboog Schoolverlaters Bs de Regenboog Schooljaar 2016-2017 Mijn naam is: A Na de zomervakantie ga ik naar: CobbenhagenMavo Mijn leukste herinnering aan mijn basisschooltijd is: Kamp Mijn hobby s zijn: Voetballen

Nadere informatie

Zaterdagmiddag 7 januari vindt de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van PvdA Brabant en PvdA Tilburg plaats. De afdeling en de fractie van de PvdA

Zaterdagmiddag 7 januari vindt de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van PvdA Brabant en PvdA Tilburg plaats. De afdeling en de fractie van de PvdA Januari 2017 1 Zaterdagmiddag 7 januari vindt de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van PvdA Brabant en PvdA Tilburg plaats. De afdeling en de fractie van de PvdA Tilburg bieden het Zorgplan voor Tilburg

Nadere informatie

M a r k t p l e i n c l u s t e r Amsterdam Zuidoost

M a r k t p l e i n c l u s t e r Amsterdam Zuidoost M a r k t p l e i n c l u s t e r Amsterdam Zuidoost 17 september 2009 Inhoud Aanleiding en vraagstelling 1-2 Opgave 3-6 Analyse - Mensen 7 - Marktplein 8 - Randvoorwaarden succes plint 9 - Behoeften

Nadere informatie

NAGELE. programmaboekje

NAGELE. programmaboekje NAGELE programmaboekje Januari 2013 GROEN Uit het ontwerp van Nagele en de beplantingsplannen valt af te leiden dat de groenstructuur van Nagele is opgebouwd uit verschillende typen beplantingen die elk

Nadere informatie

Toelichting bij "Tabellenboek", van Dimensus Monitor Veiligheid en Leefomgeving, 2014 IJsselstein 26 Juni 2014

Toelichting bij Tabellenboek, van Dimensus Monitor Veiligheid en Leefomgeving, 2014 IJsselstein 26 Juni 2014 Toelichting bij "Tabellenboek", van Dimensus Monitor Veiligheid en Leefomgeving, 2014 IJsselstein 26 Juni 2014 Het kan zijn dat de cijfers in het tabellenboek soms iets (meestal 1%) afwijken van de cijfers

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht Mariëlle Hoff, Marco Hommel Plan van Aanpak Thematraject participatie Noordflank/Bleyenhoek

Gemeente Dordrecht Mariëlle Hoff, Marco Hommel Plan van Aanpak Thematraject participatie Noordflank/Bleyenhoek Plan van aanpak Aan: Van: Onderwerp: Gemeente Dordrecht Mariëlle Hoff, Marco Hommel Plan van Aanpak Thematraject participatie Noordflank/Bleyenhoek Datum: 28-03-2013 Kenmerk: 2013254 Thematraject participatie

Nadere informatie

Verslag bewonersavond Zuid aan Zet 18 maart 2013

Verslag bewonersavond Zuid aan Zet 18 maart 2013 Verslag bewonersavond Zuid aan Zet 18 maart 2013 In 't Hof van Colmschate vond op 18 maart een tweede bewonersavond plaats in het kader van de pilot Zuid aan Zet. Deze pilot is erop gericht bewoners meer

Nadere informatie

Druk op Esc om volledige schermmodus te verlaten

Druk op Esc om volledige schermmodus te verlaten ShopperCeption ShopperCeption ShopperCeption brengt de beleving van een winkelgebied in beeld op basis van online psychologische enquêtering onder consumenten en ondernemers zodat we kunnen komen tot concrete

Nadere informatie

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan 2017-2020 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Hier staan we voor 3. Woningbezit 4. Huurders 5. Vitale wijken en buurten 6. Financiën 7. Organisatie Voorwoord samen werken

Nadere informatie

Voel je thuis op straat!

Voel je thuis op straat! Voel je thuis op straat! 0-meting onder kinderen, jongeren en volwassenen in Bergen op Zoom Centrum Ron van Wonderen Nanne Boonstra Utrecht, september 2007 Verwey- Jonker Instituut 1 Samenvatting en conclusies

Nadere informatie

ondernemingsplan in het kort.

ondernemingsplan in het kort. leefbaarheid ondernemingsplan in het kort. samenwerking 2012 2016 betaalbaarheid zorg intro intro staat in verbinding met mensen in haar omgeving. De wereld om ons heen verandert snel. gaat in die verandering

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

Toezicht en Handhaving in Assen

Toezicht en Handhaving in Assen Toezicht en Handhaving in Assen Een veilige en leefbare gemeente Als er iets mis gaat in de samenleving, gaat de vinger al snel naar de gemeente. Waren de vergunningen en het toezicht daarop in orde? En

Nadere informatie

informatie voor cliënten

informatie voor cliënten Colofon Redactie: Jose Schilderinck, Frank Nijhuis en Gerdi Verkerk Contact en algemene vragen: Postadres 820, 7550 AV Hengelo t. 088 777 60 00 e. info@ambiq.nl i. www.ambiq.nl Concept en ontwerp: Vanille

Nadere informatie

Onbekommerd wonen in Breda

Onbekommerd wonen in Breda Onbekommerd wonen in Breda Verslag van de aanpak GWI 1998-2015 Geschikt Wonen voor Iedereen 2 Aanleiding In Nederland is sprake van een dubbele vergrijzing. Het aantal ouderen neemt flink toe en ze worden

Nadere informatie

Stadsdeel Scheveningen

Stadsdeel Scheveningen Wijkprogramma 2016-2019 Stadsdeel Scheveningen NOORDELIJK SCHEVENINGEN SCHEVENINGEN-DORP HAVENKWARTIER & VISSENBUURT WITTEBRUG & DUTTENDEL VAN STOLKPARK DUINDORP ZORGVLIET STATEN- EN GEUZENKWARTIER DUINOORD

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar

Met elkaar voor elkaar Met elkaar voor elkaar Publiekssamenvatting Oktober 2013 1 1 Inleiding Met elkaar, voor elkaar. De titel van deze notitie is ook ons motto voor de komende jaren. Samen met u (inwoners en beroepskrachten)

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Resultaten & eerste analyse 8 november 2018

Resultaten & eerste analyse 8 november 2018 Resultaten & eerste analyse 8 november 2018 Wat vinden Kortrijkse jongeren belangrijk Interessante input voor het nieuwe bestuursakkoord Beleidsinspraak blijft een hoofdprioriteit van het programma kind-

Nadere informatie

Plan Einstein is de plek waar je bouwt aan je toekomst

Plan Einstein is de plek waar je bouwt aan je toekomst Plan Einstein is de plek waar je bouwt aan je toekomst 1 Samen leven, samen leren en samen werken in Overvecht, dat is Plan Einstein! Samen leven Samen leren Samen werken Plan Einstein is een innovatieve

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BURGERPANEL OVERSCHIE

NIEUWSBRIEF BURGERPANEL OVERSCHIE NIEUWSBRIEF BURGERPANEL OVERSCHIE Resultaten zevende peiling Februari 2016 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 7 e peiling van het burgerpanel van Overschie 1. Het onderwerp van

Nadere informatie

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies inretail.nl vermeulensteenbergen.nl Juni 2016 1 AANBOD & DOELGROEPEN TOP 5 BENODIGD AANBOD TOEKOMST 1. Kinderspeelgelegenheid 2. Speelgoedwinkel 3. Restaurant

Nadere informatie

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo carintreggeland huis Anholtskamp Markelo Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

Verslag van de werksessies Winkelvisie Nieuwegein

Verslag van de werksessies Winkelvisie Nieuwegein Verslag van de werksessies Winkelvisie Nieuwegein Op 29 en 30 maart en 4 april 2016 vonden er werksessies op diverse locaties in de stad plaats over de Nieuwegeinse winkelcentra van de toekomst. Bewoners,

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Prettig en veilig wonen

Oog voor wat telt. Prettig en veilig wonen Oog voor wat telt Prettig en veilig wonen WoonZorgPark Swaenesteyn Prettig en veilig wonen in een levendige omgeving, dat doet u in WoonZorgPark Swaenesteyn, in de wijk Leyenburg. U woont hier zelfstandig,

Nadere informatie

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. Op 11 juni 2018 kwamen 650 betrokken professionals, vrijwilligers en creatieve denkers bij elkaar in Utrecht. In kleine groepen

Nadere informatie

Positieve Gezondheid in Drogeham

Positieve Gezondheid in Drogeham Positieve Gezondheid in Drogeham Samenwerkingsbijeenkomst De Tarissing Dinsdag 22 januari 2019 Samenwerkingsvraag huisarts Professionals gemeente en gezondheidszorg Vertegenwoordigers/bewoners Drogeham

Nadere informatie

Sport. Jeugd (12-) Alle Dromen over Dukenburg op een rij

Sport. Jeugd (12-) Alle Dromen over Dukenburg op een rij Alle Dromen over Dukenburg op een rij Sport Sporten centraal in de wijk (wonen aan de rand) Dukenburg Sportdag, samen met scholen, sportclubs, bewoners Kennismaken met sport, route langs sportclubs Wandelclubjes

Nadere informatie

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Stationskwartier Zwijndrecht Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Betaalbaar wonen in tuinstad met metropool nabij Zwijndrecht is een groene gemeente met veel potentieel, op een steenworp afstand

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Amersfoort voor Delft. Jos van Winkel, 4 september 2015

Amersfoort voor Delft. Jos van Winkel, 4 september 2015 Amersfoort voor Delft Jos van Winkel, 4 september 2015 EERST de CIJFERS: quizz! 1. Inwonertal, aantal bedrijven 2. Hoe oud is de stad? 3. Hoeveel studenten? 4. Hoeveel raadsleden, hoeveel ambtenaren? kenmerken

Nadere informatie

Kinderen in Noord gezond en wel?

Kinderen in Noord gezond en wel? GGD Amsterdam Uitkomsten Amsterdamse gezondheidsmonitor basisonderwijs 13-14 Kinderen in Noord gezond en wel? 1 Wat valt op in Noord? Voor Noord zijn de cijfers van de Jeugdgezondheidsmonitor van schooljaar

Nadere informatie

Kinderen in West gezond en wel?

Kinderen in West gezond en wel? GGD Amsterdam Uitkomsten Amsterdamse gezondheidsmonitor basisonderwijs 13-14 Kinderen in West gezond en wel? 1 Wat valt op in West? Voor West zijn de cijfers van de Jeugdgezondheidsmonitor van schooljaar

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2016 Opzet

Wijk- en buurtmonitor 2016 Opzet Opzet De Wijk- en buurtmonitor 2016 bestaat uit 14 documenten. Iedere wijk in s-hertogenbosch wordt in een apart document gepresenteerd. U kunt deze documenten vinden op de volgende gemeentelijke pagina:

Nadere informatie