Het ROEIEN en de vaarregels

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het ROEIEN en de vaarregels"

Transcriptie

1 Het ROEIEN en de vaarregels Net als p de penbare weg gelden p het penbare water verkeersregels. En dus k varend met de reibten van de Vrijbuiter meten we ns daar aan huden. Veel van de regelgeving lijkt z hier en daar wel wat p de regelgeving p de weg, maar mdat een bt nu eenmaal anders reageert dan een aut f een fiets en er geen strepen p het water kunnen wrden gezet wijken de vaarregels vaak af t..v. de verkeersregels die p de wal gebruikelijk zijn. Op het water bestaat ng een zekere hffelijkheid, rekening huden met elkaar en een besef dat je het van elkaar met hebben, mgelijk geved uit tijden dat, als je in meilijkheden verkeerde, je aangewezen was p die enkele vrbijganger p de grte plas. Het zal de Vrijbuiter reiers sieren als men die hffelijkheid hg hudt. De belangrijkste regel is: ged zeemanschap. Artikel 1.04 van het Binnenvaartplitiereglement (BPR) zegt letterlijk: De schipper met, k bij ntbreken van uitdrukkelijke vrschriften in dit reglement, alle vrzrgsmaatregelen nemen die vlgens gede zeemanschap f dr de mstandigheden waarin het schip zich bevindt zijn gebden, teneinde met name te vrkmen dat: A. Het leven van persnen in gevaar wrdt gebracht B. Schade wrdt verrzaakt aan andere schepen, dan wel aan evers f aan werken en inrichtingen van welke aard dan k die zich in de vaarweg f p de evers daarvan bevinden C. De veiligheid f het vltte verlp van de scheepvaart in gevaar wrdt gebracht. Krtm, enerzijds vrijheid blijheid. Maar aan de ander kant geldt er een grte verantwrdelijkheid bij met name de stuurman (de schipper) van de GIG. Op een reibt is de schipper : de stuurman. En alleen hij/zij is verantwrdelijk vr het juist pvlgen van het vaarreglement. Alle verige bemanningsleden, de reiers met name, dienen de cmmand s van de stuurman daarm p te vlgen. De verantwrdelijkheid is steeds gericht p het vrkmen van ngevallen, gevaar en schade. Z meten de regels k begrepen wrden. Het is m die reden, dat de stuurman de baas aan brd is en de reiers zijn cmmand s meten pvlgen, tenzij ze in strijd zijn met de beginselen vr vrkming van ngevallen, gevaar en schade.

2 Algemene Bepalingen Elk vaartuig. dat dient als ververmiddel p het water, is een bt. Een kan, een reibt en een zeilplank zijn dan k bten. Een mtrbt is een bt die zich vrtbeweegt dr middel van mechanische middelen. Een zeilbt is een bt die zich vrtbeweegt dr middel van één f meerdere zeilen. Een zeilbt die tevens de mtr heeft aanstaan is een mtrbt gewrden. Een zeilplank is een zeilbt. Een reibt en een kan zijn kleine, dr spierkracht vrtbewgen, bten. Een ieder met de ndige vrzrgsmaatregelen nemen m de gede rde en veiligheid p het water te waarbrgen. Bijvrbeeld een bt die dr zijn hge snelheid grte glven maakt, met zijn snelheid verminderen, k als de geldende regels een hgere snelheid testaan. Een ieder met afwijken van het reglement. als bijzndere mstandigheden de gede rde en veiligheid niet waarbrgen. Een reibt f kan heeft vrrang p een mtrbt. Dit gebeurt helaas niet altijd. Hudt daar rekening mee. NEEM NOOIT VOORRANG! VAAR ALLEEN DOOR ALS DE ANDERE BOOT VOORRANG VERLEENT. Vaarregels Algemeen Een kleine bt met aan een grt schip vrrang verlenen. In de praktijk betekent dit: pleziervaart wijkt vr berepsvaart. Onderstaande drie vaarregels hebben betrekking p alle bten en schepen. Kleine bten en grte schepen zijn dan gelijkwaardig. Bten en schepen mgen elkaar alleen passeren en inhalen indien het vaarwater vldende ruimte biedt Bij het passeren en inhalen mag een bt f schip zijn kers en zijn snelheid niet zdanig wijzigen dat daaruit gevaar vr aanvaring ntstaat. Een bt f schip, waarvr een andere bt f schip is uitgeweken, met zijn kers en zijn snelheid behuden tenzij hierdr gevaar vr aanvaring ntstaat. Bij kruisende kersen van twee bten f schepen gelden de vlgende vrrangsregels: Een reibt wijkt vr een grt schip. Met andere wrden: pleziervaart wijkt vr berepsvaart. Een reibt f een kan wijkt uit vr een andere reibt f kan die van stuurbrd kmt. Een kleine mtrbt wijkt vr een kleine zeilbt een reibt f kan. Een reibt en een kan wijken vr een kleine zeilbt. Een reibt en een kan meten als zij zich aan de stuurbrdzijde van het vaarwater, f aan de stuurbrdzijde van een betnde vaargeul bevinden, drvaren. Kruisende kleine zeilbten meten dan uitwijken.

3 Bten, die aankmen f vertrekken van ankerplaatsen, ligplaatsen f havens, hebben geen vrrang. Bij het naderen van twee bten f schepen p tegengestelde kersen gelden de vlgende vrrangsregels: Een reibt wijkt vr een grt schip. Met andere wrden: pleziervaart wijkt vr berepsvaart. Reibten en kan's wijken nderling naar stuurbrd uit. Een kleine mtrbt wijkt vr een kleine zeilbt, een reibt f kan. Een reibt f een kan wijkt vr een kleine zeilbt. Bij een zdanige versmalling van het vaarwater dat het niet mgelijk is dat twee bten f schepen p tegengestelde kersen elkaar kunnen passeren gelden de vlgende vrrangsregels: Bij strmend vaarwater: Een reibt die tegen de strm pvaart wijkt vr een bt f schip dat met de strm mee vaart. Bij niet strmend vaarwater: Een reibt wijkt vr een grt schip. Met ander wrden: pleziervaart wijkt vr berepsvaart. Een mtrbt, reibt f kan met, indien het aan stuurbrd geen hindernis tegenkmt f aan stuurbrd de buitenbcht van het vaarwater heeft, zijn weg vervlgen. De andere mtrbt, reibt f kan met uitwijken. Een kleine zeilbt heeft vrrang p een kleine mtrbt. reibt f kan tijdens het drvaren van de versmalling als de zeilbt deze znder p te kruisen kan passeren. Een kleine mtrbt, reibt f kan heeft vrrang p een kleine zeilbt tijdens het drvaren van de versmalling als de zeilbt deze alleen dr p te kruisen kan passeren. Als bij een versmalling het verkeer dr middel van tekens geregeld wrdt, meten deze tekens pgevlgd wrden en gelden de regels met betrekking tt wel/niet strmend vaarwater niet meer. Vrbijlpen Bij het inhalen van een bt f schip gelden de vlgende vrrangsregels: Een reibt mag alleen inhalen als daar ruimte vr is en er geen gevaar vr het andere verkeer ntstaat. Het inhalen met snel plaats vinden. De ingehaalde bt met z ndig zijn snelheid verminderen. Een reibt mag een grt schip (berepsvaart) aan stuurbrdzijde inhalen. Dit verdient k de vrkeur. Een reibt met een mtrbt. reibt f kan z mgelijk aan bakbrdzijde inhalen. Aan stuurbrdzijde mag k wrden ingehaald als daar ruimte vr is en er geen gevaar vr het andere verkeer dr ntstaat. Een reibt met een zeilbt z mgelijk aan lijzijde inhalen. Een zeilbt met z mgelijk de gelegenheid gegeven wrden de reibt aan lefzijde in te halen.

4 Andere vaarregels Verder gelden de vlgende vrrangsregels: Het keren f versteken van een vaarwater. het in- en uitvaren van een haven f een nevenvaarwater mag alleen als het andere verkeer niet gehinderd wrdt. Deze regel geldt niet vr grte schepen (berepsvaart). Tijdens het invaren van een havèn f een nevenvaarwater met een met de strm mee varende bt f schip vrrang verlenen aan een tegen de strm invarende bt fschip. Deze regel geldt niet vr grte schepen (berepsvaart). Veerpnten. Een veerpnt heeft altijd vrrang p een reibt. Verlichting. Een reibt met van znsndergang tt znspgang een wit rndschijnend licht veren. Wel blijven de p De Vrijbuiter geldende regels met betrekking tt het 's-avnds en 's nachts reien van tepassing. Vr reiers relevante artikelen BPR Reglementen aan brd. Artikel Aan brd van een schip met een bijgewerkt exemplaar van het geldige Binnenvaartplitiereglement aanwezig zijn. 2. Dit artikel is niet van tepassing p een klein pen schip. We heven dus geen Wateralmanak deel 1 aan brd te hebben. Buiten brd uitstekende vrwerpen. Artikel Een schip mag geen vrwerpen hebben uitsteken, tenzij daarmee geen hinder f gevaar vr de scheepvaart en geen schade kan wrden verrzaakt. Dit betekent dus, dat als er (dr de riemen) wél hinder wrdt verrzaakt f gevaar vr schade dreigt de (uitstekende) riemen meten wrden binnen gehaald. De stuurman met dan, direct het cmmand Riemen hg.....nu!, f Laat..... slippen... nu! geven en laten uitveren. Dus let p: Als wij al reiend schade aan andere bten tebrengen dr de uitstekende riemen, zijn wij verantwrdelijk vr de schade. Bescherming van verkeerstekens. Artikel Een schip, mag geen verkeerstekens gebruiken m daaraan te meren f daaraan te verhalen, ze niet beschadigen en ze niet ngeschikt vr hun bestemming maken.

5 2. Indien een schip, een drijvend vrwerp f een drijvende inrichting een verkeersteken heeft verplaatst f beschadigd, met de schipper nverwijld daarvan kennis geven aan de dichtstbijzijnde bevegde autriteit. Krtm; Het is gewn verbden m aan een tn f een paal met richtingaanwijzers aan te leggen en de palen van een verkeersbrd mgen k niet gebruikt wrden m de bt aan vast te leggen. Verlenen van medewerking aan ambtenaren Artikel 1.20 De schipper met aan de bevegde autriteit de ndige medewerking verlenen, in het bijznder het nmiddellijk aan brd kmen van deze vergemakkelijken, teneinde deze in staat te stellen zich ervan te vergewissen f de bepalingen van dit reglement wrden nageleefd. Het zal niemand verbazen, maar aanwijzingen van de plitie meten natuurlijk wrden pgevlgd. Geeft de plitie aan m aan brd te willen kmen, dan zijn we zelfs verplicht hen hierbij ter wille te zijn. Help dus b.v. met aanpakken van lijnen, etc. Artikel Een in nd verkerend schip, dat hulp wil inrepen mag tnen: des nachts een licht waarmee in het rnd wrdt gezwaaid, en des daags een vlag f ieder ander geschikt vrwerp waarmee in het rnd wrdt gezwaaid; Erg: Rndzwaaien met de vlag f met het tplicht betekent Help ns!! De dit dus niet m andere redenen.

6 Tensltte de verkeerstekens p het water.

Het ROEIEN en de vaarregels

Het ROEIEN en de vaarregels Het ROEIEN en de vaarregels Net als op de openbare weg gelden op het openbare water verkeersregels. En dus ook varend met de roeiboten van de K.W.V.L. moeten we ons daar aan houden. Veel van de regelgeving

Nadere informatie

Wijzigingen en toevoegingen in het nieuwe BPR per 1 december 2004

Wijzigingen en toevoegingen in het nieuwe BPR per 1 december 2004 Wijzigingen en tevegingen in het nieuwe BPR per 1 december 2004 Definities: Uitwijken -> vrrang verlenen Uitwijken = een daadwerkelijke kersverandering Vrrang verlenen = een kers- f snelheidswijziging

Nadere informatie

Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam

Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam Binnenvaartpolitieregelement (BPR) REGELEMENT TER VOORKOMING VAN AANVARING OF AANDRIJVING OP DE OPENBARE WATEREN Net als op straat zijn er ook op

Nadere informatie

Basis gedragsregels & veiligheid sloeproeien

Basis gedragsregels & veiligheid sloeproeien Basis gedragsregels & veiligheid sloeproeien Indeling presentatie Basis verkeersregels (herhaling voor mensen met eerdere opleiding) Suggesties tav gedrag en veiligheid - Varen doe je samen Tips van de

Nadere informatie

Begrippen en Definities. Ivar ONRUST

Begrippen en Definities. Ivar ONRUST Begrippen en Definities Ivar ONRUST Toepassingsgebied Diverse reglementen B.P.R. R.P.R. Binnenvaart Politie Reglement Algemene binnenwateren Rijnvaart Politie Reglement Rijn, Waal, Lek, Pannerdensch kanaal

Nadere informatie

Veilig varen. Welkom KBC Utrecht.

Veilig varen. Welkom KBC Utrecht. Veilig varen Welkom KBC Utrecht Jasper Jansen 43 jaar Al ruim 35 jaar op het water: ouders, scouting, diverse zeilscholen, eigen schip CWO kielboot- en kajuitjachtinstructeur Ruim 20 jaar wonen en varen

Nadere informatie

Reglementen. Ivar ONRUST

Reglementen. Ivar ONRUST Reglementen Ivar ONRUST 2 Toepassingsgebied Diverse reglementen S.R.K.G.T. B.P.R. R.P.R. Binnenvaart Politie Reglement Algemene binnenwateren Rijnvaart Politie Reglement Rijn, Waal, Lek, Pannerdensch kanaal

Nadere informatie

BPR. Algemene Bepalingen. Instructie CWO 3 BPR

BPR. Algemene Bepalingen. Instructie CWO 3 BPR BPR Algemene Bepalingen Instructie CWO 3 BPR Het Binnenvaart Politie Reglement Bevat regelgeving voor alle binnenwateren behalve: Boven- en neder-rijn Lek Waal Westerschelde Eemsmonding Kanaal van Gent

Nadere informatie

Elk vaartuig dat geschikt is als vervoersmiddel op het water. Een boot die door spierkracht wordt voortbewogen.

Elk vaartuig dat geschikt is als vervoersmiddel op het water. Een boot die door spierkracht wordt voortbewogen. H3 PR 3.1 Het innenvaartpolitiereglement Voordat we het water op kunnen moeten we goed weten wanneer je wel of geen voorrang hebt. Daarvoor bestaat het innenvaartpolitiereglement. Wanneer je de regels

Nadere informatie

Theorieavond. URV Viking - 1 -

Theorieavond. URV Viking - 1 - Theorieavond URV Viking - 1 - Opzet instructie Viking Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4-2 - Instructie Fase 1 st1 (wherry) sc1 (wherry/c4x+) centraal geregeld/data bekend afsluiting: pannenkoekentocht en ploegvorming

Nadere informatie

RAPPORT VAN EXPERTISE

RAPPORT VAN EXPERTISE Gemeente Heemstede Sneek, 21 mei 2013 afdeling juridische zaken Postbus 352, 2100 AJ Heemstede RAPPORT VAN EXPERTISE Opdrachtgever : Gemeente Heemstede Opdrachtdatum : 12-04-2013 Onze referentie : P13030

Nadere informatie

BINNENVAART POLITIE REGELEMENT (BPR)

BINNENVAART POLITIE REGELEMENT (BPR) BINNENVAART POLITIE REGELEMENT (BPR) Theorie eisen reglementen (BPR) voor CWOIII Kennis van de volgende artikelen en de uitwijkbepalingen in de betreffende situaties kunnen toepassen: Art. 1.01 i Definitie

Nadere informatie

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30 ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Strende interacties zne 30 Preventie Vrrang 3 Actieplan: Vrrang 3 Fietspad Fietsstraat HCP Ken Wuters - HINP Nic Vandenbempt 1. Cntext Algemeen De stad

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Programma zondag 21 mei 2017 Politie Circuit Lelystad

Programma zondag 21 mei 2017 Politie Circuit Lelystad Prgramma zndag 21 mei 2017 Plitie Circuit Lelystad Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats

Nadere informatie

Ontheffing ligplaatsverbod

Ontheffing ligplaatsverbod Pagina 1 van 7 Ontheffing ligplaatsverbd Centraal Nautisch Beheer Nrdzeekanaalgebied Ontheffing nummer: 037 / CNB / 2018 Ontheffing van het ligplaatsverbd Nrdzeekanaal nder vrschriften en beperkingen,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. ; De raad van de gemeente Ges; gelezen het vrstel van het cllege van burgemeester en wethuders d.d. ; gelet p de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; verwegende dat het

Nadere informatie

Inhoud. Het belang van goed sturen Vaarregels en vaartekens Roeireglement Viking, Orca en Triton Algemene aandachtspunten. 6 mei mei 2008

Inhoud. Het belang van goed sturen Vaarregels en vaartekens Roeireglement Viking, Orca en Triton Algemene aandachtspunten. 6 mei mei 2008 Inhoud Het belang van goed sturen Vaarregels en vaartekens Roeireglement Viking, Orca en Triton Algemene aandachtspunten Belang van goed sturen Klik om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

Voorrang van rechts: eenvoudiger, duidelijker, veiliger

Voorrang van rechts: eenvoudiger, duidelijker, veiliger PERSCONFERENTIE VAN 27 FEBRUARI 2007 Vrrang van rechts: eenvudiger, duidelijker, veiliger Renaat LANDUYT Minister van Mbiliteit Vrzitter van het Belgisch Instituut vr de Verkeersveiligheid Inleiding Op

Nadere informatie

Ontheffing ligplaatsverbod

Ontheffing ligplaatsverbod Pagina 1 van 6 Ontheffing ligplaatsverbd Centraal Nautisch Beheer Nrdzeekanaalgebied Ontheffing nummer: 7/ CNB / 2019 Ontheffing van het ligplaatsverbd Nrdzeekanaal nder vrschriften en beperkingen, aan

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

De storm op het meer (HSV) 38 En zij wekten Hem en zeiden tegen Hem: Meester, bekommert U zich er niet om dat wij vergaan?

De storm op het meer (HSV) 38 En zij wekten Hem en zeiden tegen Hem: Meester, bekommert U zich er niet om dat wij vergaan? - 1-1. De strm p het meer (HSV) Er wrdt in de evangeliën 2x ver een strm p het meer van Galilea gesprken en we kunnen veel leren, uit wat Jezus in die strm tegen Zijn discipelen sprak. We gaan eerst naar

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm).

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). Instructie vr het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). 1. Algemene veiligheidsvrschriften Er mgen enkel klemmen van FINGO gebruikt wrden, vr het leggen van FINGO-welfsels.

Nadere informatie

Programma zaterdag 22 juli 2017 Politie Circuit Lelystad

Programma zaterdag 22 juli 2017 Politie Circuit Lelystad Prgramma zaterdag 22 juli 2017 Plitie Circuit Lelystad Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats

Nadere informatie

Programma zaterdag 05 mei 2018 PVI Lelystad

Programma zaterdag 05 mei 2018 PVI Lelystad Prgramma zaterdag 05 mei 2018 Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats vinden in het gebuw

Nadere informatie

Klein vaarbewijs. 6 e bijeenkomst

Klein vaarbewijs. 6 e bijeenkomst Klein vaarbewijs 6 e bijeenkomst programma testje Marifoon en radar Vaarregels (voorrangsregels) BPR Doorvaren sluizen Slecht zicht Ligplaats nemen Snelle motorboten Overige regels Marifoon Maritieme telefoon

Nadere informatie

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Prtcl tezichthuden vr huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Bij alle activiteiten van de huurders waarbij zich persnen in de zwemzaal bevinden, dienen er vldende en

Nadere informatie

VAARREGELS DE BELANGRIJKSTE

VAARREGELS   DE BELANGRIJKSTE DE BELANGRIJKSTE VAARREGELS Dit overzicht omvat een vereenvoudigde voorstelling van vaarregels op het water. Een totaaloverzicht vind je op www.visuris.be/scheepvaartreglementering. Verder moeten schippers

Nadere informatie

Beleid Paulusgroep Leiden 2018

Beleid Paulusgroep Leiden 2018 Beleid Paulusgrep Leiden 2018 Juniren - Therie + CWO Alle btsen en kwartieren zijn verplicht zich in te zetten vr het behalen van hun CWO KB III examen, zwel het theretische als het praktische examen.

Nadere informatie

b En zij maakten Hem wakker en zeiden tot Hem: Meester, trekt Gij er U niets van aan dat wij vergaan? De storm op het meer

b En zij maakten Hem wakker en zeiden tot Hem: Meester, trekt Gij er U niets van aan dat wij vergaan? De storm op het meer - 1 - De strm p het meer Er wrdt in de evangeliën 2x ver een strm p het meer van Galilea gesprken en we kunnen veel leren, uit wat Jezus in die strm tegen zijn discipelen zei. We gaan eerst naar Marcus

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot Gastuderbureau KeKeK Anja Rijkens & Rianne Descht 2 Helaas kmt het in Nederland wel eens vr, dat een baby verlijdt aan wiegendd. Dit zu dus k kunnen gebeuren tijdens de pvanguren. Gastuderbureau KeKeK

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

BPR, geluidseinen, lichten 28 februari 2017

BPR, geluidseinen, lichten 28 februari 2017 BPR, geluidseinen, lichten 28 februari 2017 vraag 1) Wie is de gezagvoerder van een sleep met een gesleept vaartuig? A. de schipper van de sleepboot B. de schipper van het gesleepte vaartuig C. geen van

Nadere informatie

1.Binnenschip of zeeschip?

1.Binnenschip of zeeschip? VRAGENBUNDEL Je bent kapitein p de Enterprise III, een cntainerschip dat tussen Antwerpen en Genk vaart. De Enterprise III is een binnenschip van 2.100 tn. Het is al vr driekwart vlgeladen met cntainers.

Nadere informatie

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden Bijlage 4: Criteria en prcedure sluiting jacht bij bijzndere weermstandigheden Beleid: GS nemen als uitgangspunt dat de jacht p alle wildsrten geslten wrdt bij sneeuwbedekking van minimaal 90% die langer

Nadere informatie

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van Testamenten check Streep dr wat niet van tepassing is VRAAG 1 Is uw testament van vóór 2003? De kans is grt dat uw testament niet vldet aan uw wensen, geen gebruik maakt van de mgelijkheden sinds de invering

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Verhuurcontract lokalen KSA Droeshout

Verhuurcontract lokalen KSA Droeshout Verhuurcntract lkalen KSA Dreshut Belangrijk: Hiernder vlgen de reglementen en het cntract in verband met de verhuur van nze lkalen. Als u ns terrein wil huren, met u zich huden aan dit huishudelijk regelement.

Nadere informatie

Programma vrijdagavond 27 juli 2018 Circuit Zandvoort

Programma vrijdagavond 27 juli 2018 Circuit Zandvoort Prgramma vrijdagavnd 27 juli 2018 Circuit Zandvrt Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats

Nadere informatie

Zeil insigne kielboot 1. Termen... 2. Zeil standen... 3. Overstag... 4. Gijpen... 5. Stormrondje... 5 BPR... 6. Regels... 6. 1 Goed zeemanschap...

Zeil insigne kielboot 1. Termen... 2. Zeil standen... 3. Overstag... 4. Gijpen... 5. Stormrondje... 5 BPR... 6. Regels... 6. 1 Goed zeemanschap... Inhoud Termen... 2 Zeil standen... 3 Overstag... 4 Gijpen... 5 Stormrondje... 5 BPR... 6 Regels... 6 1 Goed zeemanschap... 6 2 Een klein schip wijkt voor een groot schip... 6 3 Kleine schepen onderling...

Nadere informatie

Programma vrijdagavond 31 augustus 2018 Midland Circuit Lelystad

Programma vrijdagavond 31 augustus 2018 Midland Circuit Lelystad Prgramma vrijdagavnd 31 augustus 2018 Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats vinden in het

Nadere informatie

Bij nachtfotografie is de grootste uitdaging het gebrek aan voldoende licht. Dit probleem kunnen we op 3 manieren oplossen.

Bij nachtfotografie is de grootste uitdaging het gebrek aan voldoende licht. Dit probleem kunnen we op 3 manieren oplossen. Nachtftgrafie Ft: Rzenhedkaai in Brugge bij nacht Bij nachtftgrafie is de grtste uitdaging het gebrek aan vldende licht. Dit prbleem kunnen we p 3 manieren plssen. Lichtsterke lens ISO geveligheid Langere

Nadere informatie

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 6 juni 2009

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 6 juni 2009 Scheepvaartcontrole City atrium Vooruitgangstraat 56 1210 Brussel ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 6 juni 2009 Opmerking: De vermelding CEVNI heeft betrekking op de Europese reglementering en correspondeert

Nadere informatie

Programma maandagavond 15 mei 2017 Circuit Park Zandvoort

Programma maandagavond 15 mei 2017 Circuit Park Zandvoort Prgramma maandagavnd 15 mei 2017 Circuit Park Zandvrt Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats

Nadere informatie

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563 Inspectie Werk en Inkmen Tezicht Gemeentelijk Dmein De Gemeenteraad Pstbus 11563 2502 AN Den Haag Prinses Beatrixlaan 82 2595 AL Den Haag Telefn (070) 304 44 44 Fax (070) 304 44 45 www.lwiweb.nl Cntactpersn

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren AVPP2017

Bijzondere voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren AVPP2017 Leeswijzer Checklist Inhudspgave 1. Waarvr is deze verzekering? 2. Vr wie geldt deze verzekering? 3. In welke landen bent u verzekerd? 4. Wanneer betalen we wel en wanneer betalen we niet vr de schade?

Nadere informatie

Programma vrijdagavond 25 augustus 2017 Midland Circuit Lelystad

Programma vrijdagavond 25 augustus 2017 Midland Circuit Lelystad Prgramma vrijdagavnd 25 augustus 2017 Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats vinden in het

Nadere informatie

Inleiding. Het gipsverband

Inleiding. Het gipsverband Gipsverbanden 2 Inleiding U heeft p de afdeling Spedeisende Hulp f p de gipskamer een (kunststf) gipsverband gekregen. Deze flder infrmeert u he u hiermee m met gaan; waar u rekening mee met huden bij

Nadere informatie

PARTIJEN. Achtergrond

PARTIJEN. Achtergrond PARTIJEN Het Cllege van de Onafhankelijke Pst- en Telecmmunicatieautriteit, vertegenwrdigd dr de vrzitter mr. C.A. Fnteijn, verder te nemen: OPTA; en De Minister van Binnenlandse Zaken en Kninkrijksrelaties,

Nadere informatie

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 21 november 2009

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 21 november 2009 Scheepvaartcontrole City atrium Vooruitgangstraat 56 1210 Brussel ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 21 november 2009 Opmerking: De vermelding APSB heeft betrekking op het Algemeen Politiereglement voor de

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Om behandelingen zo efficiënt en zo prettig mogelijk te laten verlopen vragen wij u het volgende:

Om behandelingen zo efficiënt en zo prettig mogelijk te laten verlopen vragen wij u het volgende: Algemene vrwaarden Kwaliteit Kwaliteit vinden wij bij Rugkliniek Zetermeer erg belangrijk. Alle fysitherapeuten binnen nze praktijk zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het Kninklijk

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT VVW AALST

CLUBREGLEMENT VVW AALST CLUBREGLEMENT VVW AALST ART.1 Onder de jachthaven waarp dit reglement van tepassing is wrdt verstaan: het bij het VVW Aalst in explitatie zijnde waterppervlak, de daaraan grenzende terreinen, steigers

Nadere informatie

De huwelijkslocatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe.

De huwelijkslocatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe. Vrwaarden eenmalige vrije huwelijkslcaties ALGEMEEN De huwelijkslcatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe. De huwelijkslcatie met vlden aan de eisen van penbare rde en gede zeden.

Nadere informatie

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 8 MAART 2008

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 8 MAART 2008 Scheepvaartcontrole City atrium Vooruitgangstraat 56 1210 Brussel ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 8 MAART 2008 Opmerking: De vermelding CEVNI heeft betrekking op de Europese reglementering en correspondeert

Nadere informatie

AANSCHAF EN ACTIVERING

AANSCHAF EN ACTIVERING 1. AANVAARDING Dr de aanschaf, het gebruik f een pging tt gebruik van een Cadeaubn: (a) aanvaardt u en stemt u ermee in dat u aan deze Vrwaarden bent gebnden; en Geeft u een ander testemming uw Cadeaubn

Nadere informatie

Ingediende moties Politieke Ledenraad 12 mei 2013 te Utrecht

Ingediende moties Politieke Ledenraad 12 mei 2013 te Utrecht Ingediende mties Plitieke Ledenraad 12 mei 2013 te Utrecht 1. Mtie Den Haag (Terphuis): Effectieve waarbrgen en verbeterpunten in het asielbeleid Plitieke Ledenraad van PvdA bijeen p 12 mei 2013 te Utrecht

Nadere informatie

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010.

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010. 1 M c» r* K 5,- * > l.- ^ V r>!lus gemeente QSterllOUt /k*je/i v loatum: 20 februari 2009 Nummer raadsnta: Qnderwerp: Verlengen werkingsduur 'Verrdening Starterslening'. NOTA VOOR DE RAAD Prtefeuillehuder:

Nadere informatie

PROTOCOL 10. Grondlijnen van de interpretatie van de Akte van Mannheim. Besluit

PROTOCOL 10. Grondlijnen van de interpretatie van de Akte van Mannheim. Besluit - 3 - De Centrale Cmmissie, PROTOCOL 10 Grndlijnen van de interpretatie van de Akte van Mannheim Besluit keurt de grndlijnen van de interpretatie van de Herziene Rijnvaartakte in de bijlage van dit besluit

Nadere informatie

Model-veiligheidsplan

Model-veiligheidsplan Mdel-veiligheidsplan Inleiding Vr evenementen waarbij meer dan 500 bezekers p hetzelfde mment aanwezig zijn en die plaatsvinden in de penlucht f een tent is een veiligheidsplan verplicht. Bij de verige

Nadere informatie

(f)mri Onderzoek informatie

(f)mri Onderzoek informatie (f)mri Onderzek infrmatie 1 INLEIDING U wilt binnenkrt participeren in een (f)mri nderzek. De betreffende nderzeker heeft u er wellicht al iets ver verteld. Deze flder infrmeert u ver wat dit nderzek precies

Nadere informatie

Deel 1 Actuele verplaatsingsmiddelen

Deel 1 Actuele verplaatsingsmiddelen Nieuwe verplaatsingstestellen: lpt technlgie vr p de wettelijke regeling van de verzekering van aansprakelijkheid? C. Van Schubreck Hgleraar KU Leuven, advcaat Balie Turnhut FOD Ecnmie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje Pedaggisch beleidsplan 2011-2013 Christelijke Peuterspeelzaal Ltje Inhudspgave 1. Inleiding 2. Visie 3. Delen 4. Uitwerking van de delen 4.1 Liefdevlle benadering 4.2 Bijbelse waarden en nrmen 4.3 Emtinele

Nadere informatie

Hoe wordt de keuken gebruikt?

Hoe wordt de keuken gebruikt? Checklist starten met je keukenntwerp Elke keuken heeft fysieke (a afmeting) en technische eisen. Daarnaast met het ntwerp van je keuken vrzien zijn van vldende pbergruimte die ndig zijn m alle taken in

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Yut-Nol-E 1 (Uit: Kinderrechtenspelen)

Yut-Nol-E 1 (Uit: Kinderrechtenspelen) Yut-Nl-E 1 (Uit: Kinderrechtenspelen) Yut-Nl-E is een eeuwenud Kreaans gezelschapsspel dat traditineel p udejaarsavnd gespeeld wrdt. Typisch zijn het specifieke spelbrd en de "dbbelsteen" die uit 4 huten,

Nadere informatie

Reglement Dé Verlichte Optocht Berghem

Reglement Dé Verlichte Optocht Berghem Reglement Dé Verlichte Optcht Berghem Reglement Dé Verlichte Optcht, Berghem Seizen 2014-2015 Pagina 1 Inhud Vrwaarde tt deelname; 3 Veiligheid 3 Algemeen 3 Categrieën 3 Categrie jeugd; 3 Categrie vlwassenen;

Nadere informatie

Toegangscontrole en (voor)aanmelding

Toegangscontrole en (voor)aanmelding Tegangscntrle en (vr)aanmelding Telichting ISPS Sinds 1 juli 2004 zijn passagiersschepen en vrachtschepen (BT 500 en meer) die internatinale reizen maken en havenfaciliteiten die deze vr internatinale

Nadere informatie

Lesplan Veiligheid langs het spoor

Lesplan Veiligheid langs het spoor Lesplan Veiligheid langs het spr Del van de les Jaarlijks gebeuren ng steeds heel wat ngevallen p en langs het spr, sms met ddelijke aflp. Vaak gaat het m ngevallen die te wijten zijn aan verstridheid,

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministene v an Inft astructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministene v an Inft astructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministene v an Inft astructuur en Milieu Returadres Pstbus 556 3000 AN Rtterdam RWS ONGECLASSIFICEERD Stichting Scutcentrum Zeeland T.a.v. de heer E.J.C. van den Driest Paauwenburgweg 21

Nadere informatie

Dit examen bestaat uit 35 multiple choice vragen. Je bent geslaagd als je: 25 van de 35 vragen goed hebt

Dit examen bestaat uit 35 multiple choice vragen. Je bent geslaagd als je: 25 van de 35 vragen goed hebt Dit examen bestaat uit 35 multiple choice vragen. Je bent geslaagd als je: 25 van de 35 vragen goed hebt Dit oefenexamen lijkt erg op het echte examen. Als je wilt weten of je alles goed hebt begrepen

Nadere informatie

Deel 1 BPR volledige wetsteksten

Deel 1 BPR volledige wetsteksten CWO RO-3 cursus 2009. BPR Deel 1, volledige wetstekst. Pagina 1/10 Deel 1 BPR volledige wetsteksten CWO RO-3 cursus 2009 Scouting JWF. Bronvermelding: www.wetten.nl Door: Jeroen Leenderts Typen schepen

Nadere informatie

Programma zaterdagmiddag 25 maart 2017 Midland Circuit Lelystad

Programma zaterdagmiddag 25 maart 2017 Midland Circuit Lelystad Prgramma zaterdagmiddag 25 maart 2017 Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats vinden in het

Nadere informatie

Rapportage inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum Boschoord te Lunteren op 18 juli 2013. Zwolle, juli 2013

Rapportage inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum Boschoord te Lunteren op 18 juli 2013. Zwolle, juli 2013 Rapprtage inspectiebezek aan Wn- en zrgcentrum Bschrd te Lunteren p 18 juli 2013 Zwlle, juli 2013 Inhud 1 Inleiding 3 2 Resultaten verbetermaatregelen 4 3 Bevindingen en Cnclusie 7 Pagina 2 van 7 1 Inleiding

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I Vndelstraat 1 E bernadette@skipv.nl I www.bernadetteskipv.nl De schl stelt leerlingen in de gelegenheid, nder tezicht, de middagpauze in het schlgebuw en p de grte speelplaats dr te brengen. De ksten die

Nadere informatie

Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2017.

Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2017. CVDR Officiële uitgave van Emmen. Nr. CVDR473607_1 26 april 2018 Verrdening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 Verrdening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 De raad van Emmen; Gelezen het vrstel van het cllege

Nadere informatie

Inhoudsopgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grondslagen... 3 Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?... 3 Welke persoonsgegevens gebruiken

Inhoudsopgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grondslagen... 3 Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?... 3 Welke persoonsgegevens gebruiken Privacy statement Inhudspgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 3 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 4 Wningzekende... 4 Huurder...

Nadere informatie

Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen. Van uren factureren naar value added pricing

Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen. Van uren factureren naar value added pricing Waarm en he accuntants hun verdienmdel meten aanpassen Van uren factureren naar value added pricing Waarm en he accuntants hun verdienmdel meten aanpassen 2 Inhud Inleiding 3 De ntwikkelingen 4 Blijvende

Nadere informatie

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties vr elkaar Algemene afspraken Gemeente Zwlle/ sprtvereniging gemeentelijke buitensprtaccmmdaties Algemene afspraken In dit dcument wrden alle afspraken tussen de gemeente Zwlle en de sprtverenigingen beschreven.

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding Bij het adviseren ver en het afsluiten van financiële prducten f diensten vragen wij veel vertruwelijke infrmatie van klanten. Klanten van Drieklank pensienairs meten ervan uit

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Vrstelfrmulier vr een Kninklijke nderscheiding Wie wilt u vrdragen vr een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt vrdragen. Persnsgegevens Vrnamen (vluit): Tussenvegsel(s): Achternaam: Geslacht

Nadere informatie

Privacyreglement. Inleiding

Privacyreglement. Inleiding Privacyreglement Inleiding Bij het adviseren ver en het afsluiten van financiële prducten f diensten vraagt Blkweg Financieel Adviseurs B.V. (Blkweg) veel vertruwelijke infrmatie van klanten. Klanten van

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT DE HUISMEESTERS

PRIVACY STATEMENT DE HUISMEESTERS PRIVACY STATEMENT DE HUISMEESTERS Inhudspgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 3 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 4 Wningzekende...

Nadere informatie

IKZ DEEL II : De informatieronde

IKZ DEEL II : De informatieronde Vanuit het standpunt van de zn is de schaduw nzichtbaar (Gethe) IKZ DEEL II : De infrmatiernde Het is méér dan een cliché f butade: m aan een breed kwaliteitsbeleid te werken, heb je écht steun, inbreng

Nadere informatie

Privacy Statement Stichting Hulst voor Elkaar

Privacy Statement Stichting Hulst voor Elkaar Privacy Statement Stichting Hulst vr Elkaar Hulst, 1 juli 2018 Dit is het Privacy Statement van Stichting Hulst vr Elkaar. Om u ged van dienst te zijn en m ns werk z efficiënt en effectief mgelijk uit

Nadere informatie

Voor alle derdejaars leerlingen van het Montessori College Groesbeek organiseren wij een 4 daagse reis naar

Voor alle derdejaars leerlingen van het Montessori College Groesbeek organiseren wij een 4 daagse reis naar Gresbeek, 29 augustus 2014 Geachte uders/verzrgers, IN DEZE BRIEF: * Infrmatie ver de Lndenreis * Prgramma * Vrwaarden * Inschrijffrmulier * Checklist Vr alle derdejaars leerlingen van het Mntessri Cllege

Nadere informatie

Jij bent de centrale contactpersoon en staat in contact met de permanentieverantwoordelijke van Rode Kruis-Vlaanderen.

Jij bent de centrale contactpersoon en staat in contact met de permanentieverantwoordelijke van Rode Kruis-Vlaanderen. CHECKLIST IN NOOD Jij bent de centrale cntactpersn en staat in cntact met de permanentieverantwrdelijke van Rde Kruis-Vlaanderen. Juw vrnaamste taak is dan k INFORMEREN de ndige infrmatie verzamelen en

Nadere informatie

Wanneer u onze juridische hulp inschakelt, worden de gegevens die u verstrekt door ons vastgelegd. Wij verzamelen gegevens waaronder:

Wanneer u onze juridische hulp inschakelt, worden de gegevens die u verstrekt door ons vastgelegd. Wij verzamelen gegevens waaronder: PRIVACYVERKLARING Altadvcaten Met deze privacyverklaring infrmeren wij u nder meer ver welke srt persnsgegevens wij verzamelen, waarvr uw gegevens wrden verwerkt en welke rechten u heeft. Wanneer u nze

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

PROTOCOL FACILITERING VOOR LEERLINGEN MET EEN BEPERKING Winkler Prins. Versie d.d. 22 juni 2017

PROTOCOL FACILITERING VOOR LEERLINGEN MET EEN BEPERKING Winkler Prins. Versie d.d. 22 juni 2017 PROTOCOL FACILITERING VOOR LEERLINGEN MET EEN BEPERKING Winkler Prins Versie d.d. 22 juni 2017 Instemming MR 22/06/2017 Vaststelling Bestuurder 22/06/2017 Inhudspgave Inleiding... 3 Del... 4 Extra tijd

Nadere informatie

Versie 1.0 augustus 2018 PRIVACY STATEMENT

Versie 1.0 augustus 2018 PRIVACY STATEMENT Versie 1.0 augustus 2018 PRIVACY STATEMENT INHOUDSOPGAVE Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 3 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 4

Nadere informatie

Activiteitenfiche timmerhoek 2. Stukken uit het hout

Activiteitenfiche timmerhoek 2. Stukken uit het hout Activiteitenfiche timmerhek 2 Stukken uit het hut brn : http://www.techniekinjeklas.nl/ http://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.php/ogletsel Het rde kruis 2012, Eerste hulp vr leerkrachten, Mechelen :

Nadere informatie

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag vr het verkrijgen van een vergunning vr het expliteren van een speelautmatenhal p grnd van de Speelautmatenhalverrdening Gemeente Tilburg 2014. Aan de burgemeester

Nadere informatie